Új privát üzeneted érkezett!


LEÍRÁS:

Császármetszés-csomag: (10 db 4g-os monokészítmény)
Praktikus papír tárolódobozban.

1 db Gelsemium 15 CH: szülés előtti félelmek, szorongás esetén. 1x5 golyócskát elszopogatni naponta.

2 db Arnica montana 9 CH: Felkészíti az ereket és az izmokat a műtétre, szülés után gyorsítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító hatású. A szülés kiírt időpontja előtti utolsó hónapban: naponta 1x5 golyócskát elszopogatni. A műtét napjának reggelén1x10 golyócskát elszopogatni. Szülés utáni pár napban naponta 1-2x5 golyócskát elszopogatni.

1 db Delphynium staphysagria 9 CH: segíti a metszett seb gyógyulását. A műtét előtti 2- 3 napban napi 1x5 golyócskát elszopogatni. A műtét után egy héten keresztül napi 2x5 golyócska.

1 db Phosphorus 15 CH: vérzés megelőzésére. A műtét előestéjén és a műtét napjának reggelén: 1x10 golyócskát elszopogatni.

1 db Bellis perennis 15 CH: A hasizmok és a medence izmainak regenerálódását segíti. A műtét után egy héten keresztül napi 2x5 golyócska.

1 db Graphites 9 CH: A sebgyógyulás elősegítésére, keloidképződés megelőzésére. A műtét után 1-2 hónapon keresztül napi 1x5 golyócskát elszopogatni.

1 db Arnica montana 30 CH

És

1 db Hypericum perforatum 30 CH : Gerinc-érzéstelenítés miatt kialakuló fejfájás esetén a két szert felváltva adagolva naponta 3x5 golyócskát elszopogatni 1-2 napig.

1 db Ricinus communis 5 CH : szülés után a tejelválasztás serkentésére. Kezdetben minden szoptatás előtt 5 golyócskát elszopogatni, majd a tejelválasztás beindulásával az adagolást ritkítani napi 2x5 golyócskáig

Általános tudnivalók, alkalmazás, tárolás…

A golyócskákat mindig a szájba véve elszopogatjuk.
Két különbözőféle szer bevétele közt legalább 10 perc, negyed óra teljen el!

A homeopátiás szerek alkalmazásával egy időben mentolos rágót, cukorkát, mentolos
fogkrémet ne használunk!

Evés/ivás előtt legalább negyed órával vegyük be a homeopátiás gyógyszert!
Ne tároljuk elektromos berendezések, mobiltelefon, erős illatú fűszerek, parfümök közvetlen közelében!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Lovászkata - :twisted: Utálom az ilyen storykat! Mára nekem is van egy, mindjárt leírom! Milyen volt a túrógombóc? :wink: Én kőrözöttet csináltam a túróból, majd jövő héten lesz gombóc. :lol:

Nyugtonmalac - Sajna nem értek ezekhez az eredményekhez. A sajátomat se tudom megfejteni soha. Naívan elhiszem, ha azt mondják, minden rendben. Legalábbis eddig így volt. REmélem csütörtökön is így lesz. :roll:

Kata84 - Üdv a csütörtöki vámpír klubban! :wink:

Marek - 100!!!! Gratula!!!!

Ildi - Hajrá!!! Jó túl esni rajta! Jobb, mint hogy gyötörjön a lelkiismeret, hogy megint csak halogatod.
Nálunk se volt még esküvő hasonló okok miatt és mi is 4 éve vagyunk együtt! 8) De a szüleink már találkoztak, mert egy városban élnek.
A Baross utcában van egy rakat kismami bolt,a hol roppant praktikus nacikat rucikat lehet kapni, ami nem melegíti a pocidat!!!!

Perdo - Ajánlom is, hogy maradj!!!! :lol: Sajnálom, hogy be kell feküdnöd, de megéri! Lesz egy cosdaszép babátok!

Ancsa - Köszi a részletes homeós javaslatokat! Lementettem, majd ha itt lesz az ideje alaposan elolvasgatom! :D

És akkor a mai nap története: Felhívtam a dokimat, mert London előtt így beszéltük meg. Eddig nem is volt semmi gond, mondta, hogy akkor terheléses cukorra kérjek időpontot csütörtökre a laborba és utána uh-ra. Fel is hívtam őket szorgalmasan. A labor miutén többszöri próbálkozás után végre felvették lepattintott, hogy ezren állnak az ablkanál hívjam őket 2 körül. Mondtam, jó. Hívtam az uh-t mondtam, hogy csütörötkre kéne időpont. Válasz: "Erre a hétre már nem tud időpontot adni, és egyébként is minek!" Mondtam, hogy az orvos rendlésére és mert aznap megyek cukortesztre is. Válasz:"Na jó, akkor próbáljuk meg besuvasztani, jöjjön 10.45-re." Még jó, hogy levágta a telelfont, mert majdnem mondtam egy cifrát! 2 körül hívom újra a labort, csodák csodája elsőre felvették. Elmeséltem az óhajomat, majd közülték, hogy nem tudnak reggelre időpontot adni, legkorábban fél 11-re. Hiába mondtam, hgoy ember 26 hetes kismama vagyok, terheléses cukor éhgyomorra és 10.45-re már a kórházban kell lennem! Akkor se tud időpontot adni, megyek 7-re aztán húzzak sorszámot! Szuper jó!!!! Azt hiszem megint nem marad más megoldás, mint a pofátlan kismama esete, ott leszek hajnalok hajnalán, jó kinyomom az egyébként is gigantikus pocakom és bekönyörgöm magam. Pedig úgy utálom ezt!!! És már nem először kényszerítenek rá!!!! :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Betty
Fél 11-re akart időpontot adni? És nem viccelt??? :? :shock:

Én a terhelést úgy oldom meg, hogy anyukám barátnője veszi a vért. Háromnegyed 7-re megyünk, a rendelés 7-kor kezdődik, de a nénik már 6-kor ott ülnek. Tudom ciki, meg pofátlanság, de ő ezt a szabadidejében csinálja nekem, tehát nem megyek be senki előtt... :roll: :oops:
Mondjuk az még kellemetlenebb lesz amikor a második vérvételre megyek egy óra múlva és ugyanazok az emberek még mindig ott ülnek... :oops: A harmadiknál már remélem nem találkozunk olyannal, akivel az első kettőnél... :lol:
Tavaly még nem ő vette a vért, akkor a mindenki elém állt, mert úgy gondloták nekik sürgősebb...ezért merek most én is így viselkedni.... Mondjuk azért cikinek tartom, de hatkor nem tudok odaülni, hogy megelőzzem a néniket. Meg nem mindegy, hogy 9-kor jutok először kajához, vagy 11-kor...

marek
 
 

 
 

Nekem azt mondta a védönö,hogy otthon reggeli és 1óra múlva vegyék le a vért :roll: Mindenhol máshogy csinálják?Itt kivan rakva egy tábla,hogy kismamák gyerekek cukrosak elöre mehetnek.Én most pofátlan leszek és elöre fogok menni :twisted: Kérdeztem mit egyek azt mondta amit szoktam hát én kakaós csigát meg 3in1-es kávét 3cukorral még :oops: :oops: Mondta,hogy azt azért ne hanem akkor üres zsömle 2dl tej.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Terheléses cukor:
Pont most voltam beutalóért vérvételre és a doki még azt is hangsúlyozta, hogy a cukros lötyi bedörgölése és a 2 óra múlva esedékes vérvétel között ne nagyon sétafikáljak, mert az 'rontja' az eredményt. Üljek egyhelyben...

Kata, mázlid van, hogy egy szimpla reggelivel, ráadásul otthon, megúszod.
Miért ilyen különböző ez vajon?

Marek, nyomok ám majd magamról - azaz pocóról - képet, csak lenne már friss!

Kép
anhel
 
 


Kata
Megnézném az eredményed, ha megennéd a szokásos reggelid! :lol: :lol: :lol:
Én meg annyira ennék egy barackot, de ma már nem ehetek! :cry: Még egy natúr joghurt belefér, aztán ennyi. :cry:

marek
 
 


Viccen kívül, ahogyan olvasom a kakaóscsiga + 3 cukor nescafé vs natúr joghurt és egyéd diéta témákat, ez a gyerek itt bent akkora rumlit vág. :D
Délután kapott sárgadinnyét, de tudom, hogy most sportszelet jégkrémet követel(ne) - Veled érzek Marek, max egy natúr joghurt kicsit később. Így dinnye után nem biztos, hogy jó ötlet...:)

Kép
anhel
 
 


Bettyna....k...va jó volt a Túrógombóc! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lányok, a terheléses cukor vizsgálatra a házidoki adja a beutalót? Az első vérvétel után 2 órával a másodikat ugyanabból a karból veszik, vagy a másikból? :?

Kép
szöszke
 
 


Marek!lehet dobnának egy hátast az tuti Kép

Tudjátok mit nem értek Zsófival elmentem 26hetesen a háziorvosomhoz reggeli után megszurta az újam beírta az eredményt és senki nem patogot. :roll: A beutalot nekem a védönö adta.De akkor még ez is változó?Ki ért ezt Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ezt vettem ma az ajtóra Kép Zsófinak is van persze az lesz az igazi ha már a külön szobákon lesz :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


sZIASZTOK!!

Jó sokat irtatok. Olvaslak Benneteket, de irni alig van erőm.

Pár reagálás:

EDA: én rettegek a hátbaszúrástól, remélem most is bírni fogom.....
Mindenki tudja, h a SZÜLÉS FÁJDALMAS! :) mÉGIS AMIKOR KIBÚJIK AKKORA A MEGKÖNNYEBBÜLÉS, H MINDEN KÍN FELEJTVE.
Sőt amikor már a buksi kint és megérintheted, az hihetelen energiát szabadít fel.
Mindenkinek azt kívánom, h élete legboldogabb pillanatai legyenek azok!!!

babaholmi: nekünk is minden megvan ami Ábelé volt. Én lazán ráadok majd a csajomra pasis holmikat, de lesznek elmenős, csajos cuccok is. Nálam a rugik jöttek be nagyon és a kantáros nacik. Valahogy a sima "csípőgatyók" nem . Reménykedem, h októberben lehet még bundazsák nélkül csavarogni :D :D


MINDENKINEK GRATULA A BETÖLTÖTT HETEKHEZ , RUCIKHOZ, POCAKOKHOZ!!!!!!

Minden vizsgálatra, terhelésre, UH-ra menőnek szorítok, bizzatok, minden rendben lesz!!!!

"bálnaság": szerintem az a fontos, h megbékéljünk az állapotunkkal és a párunk is bíztasson, szeressen. nagyon sok dolog an, amin lehet parázni, nem kell még pluszban ez is. Én vagyok itt a legnagyobb darab, de már tizenéves kormtól fogva. A férjem így ismert meg és elfogad, szeret. Nekem ez a fontos, nem pedig idegenek véleménye....

homeosok: én már kaptam párat az itt felsoroltakból, konzultálok a szülésznőmmel mi legyen. Van akinek segít, van akinek nem...

t[b]esóajándék: [/b]én valamiféle babára gondoltam Ábinak, h utánozhasson... (nincs egyetlen babája sem) Szerintetek????????csajos anyuciktól örömmel vennék tanácsot milyen babát érdemes venni...

Sensi!
Még nem tudom miben változott a Klinikán a szülőszoba, valamikor aug. megyek a szülésznőmhöz és akkor körbenézek mi változott. Én szívesen pihegnék kádban vajudás alatt, imádom a vizet!

Kata!
Nálunk is vérvétel, cukros lötty, pihi, semmi ivás, 2 óra múlva vérvétel, pisi és kész. Ez a cukorterhelés

Szöszke!
Nálunk egyik vérvétel egyik kar, majd a másodiknál a másik.....

A védőnőmről annyit, h hétfő reggelre berendelt, nézett szívhangot. Simogattam a hasam, semmi szívhang. Paráztam, aztán rúgott a csajom. A védőnő hebegett habogott. Mondtam, nyomja rá a vizsgálófejet , de nem tette. Majdnem magamnak néztem szívhangot...... Végül jött a másik védőnő és 10mp múlva megtalálta a szívhangot........ A vérnyomásom ezek után persze 155/110 lett 103-as pulzus..éljen........
Na erre mondtam, h szülés után nem akarom látni a kiscsajt.........

Bocsi, h bosszankodom, de tényleg gáz....AMúgy jól vagyok, kevésbé vizesedek. kipróbáltam Emma által javasolt lábkrémet és nagyon jólesett a lábamnak. Nagy nehezen ráveszem magam, h rendbetegyem a babarucikat. Próbálok valami listát is készíteni a férjemnek Ábiról. Ugye Ők kettesben lesznek, amíg szülni megyek. Úgy akarom Ábel ruháit elpakolni, h külön az itthoni és külön az elmenős. Izgulok emiatt is, h velük itthon rendben legyen minden.

Ábel is jól van, dacol, de még elviselem.

Puszi Mindenkinek!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Szép Jó Reggelt!

Micsoda történeteket írtok a vérvétel dologról. Nálunk semmi kedvezmény nincs a kismamákoknak, meg a cukor vizsgálatosoknak.
Pár hete így zajlott: elfelejtettem citromot venni, 6 kor nyit a közért berongyolok, szerencsére van, bár csak kilós zsákban. Nem baj, megveszem. Rohanok az sztk-ba, lifttel a laborba, ezren vannak, beállok a sorba. Sor lassan halad, engem a fáradtság, rosszullét kerülget. Kint szakad az eső, hátamon egy nehéz hátizsák, benne a dvd lejátszómmal a várakozás megkönnyítésére, kezemben a papírok, és a csurom víz esőkabát. Fogas sehol… Ez van. Állok, különben nem engednek vissza a sorba. Fél óra, sorra kerülök, vért hipp hopp leveszik, pisit leadom, szaladok a nőgyógyászatra a cukorral, citrommal. Kopogok, semmi (még nincs rendelés, nem nyitják ki. Hallom, hogy bent csacsognak, eltelik negyed óra, kijönnek vihogva, mennek a rendelést kezdeni. Jelzem a cukor-citrom lengetésével a fejem előtt, hogy ideje lenne valakinek ezt összedobni, és hagy szóljon az a 2 óra kötelező helyben ülés a váróban. Szerencsére sok citromom van, mert kettőt élből nem tudott kisajtolni a nő, másik kettőből lett valami. Megittam, ennyi. Várok 2 órát, nézem a filmet, zsibbad a fejem, émelygek, túlélek. Nehezen letelik, ezerrel szaladok fel a laborba. Lezárva!!!! Fél óra takarítás. Állhattam ott a halálomra készülve, mert éppen akkor kellett felmosniuk. (Kb. 1 óra múlva zárt volna a labor, miért nem akkor mostak fel???) Kopogok, marslakóra nézést kapok cserébe, majd tovább mennek… Állok ott letörve, várom, hogy beszélgessenek a száradó padló felett. Megszáradt, beengednek, hipp hopp leveszik a vért. Isteni, nem?

Most ugyan ez vár rám, csak háromszor vesznek majd vért, és nem a nőgyógyászat küld, hanem a dietetikus, de így is ott kell náluk kezdenem. Tehát még meg kell majd várjak a herce-hurca előtt egy beutalót, meg ilyenek. Most nem 3, hanem 4 órát tölthetek szeretett sztk-m vendégségében :S

Szerintem, aki teheti, használja ki, és menjen a sor elejére. Nem bunkóság! Túlélés

Kata, te nagyon szerencsés vagy. Ez a fajta cukor vizsgálat volt nekem is Lilinél, és ez sokkal humánusabb mint a cukros lötyi ivás.

Csajok, ahogy írjátok a „kakaós csiga reggelit” kontra „barackot ennék, de csak natúr joghurtot lehet ennivel”, hát én megint nagyon elkenődtem. Ha be kell, tartsak egy ilyen diétát, az nekem nem fog menni. Én nagyon szeretek enni. És ha nem ehetek, akkor szenvedek, ez elveszi az eszemet, és kb 5 perc után már a számban is van a „tiltott gyümölcs”. Önuralmam semmi nincs. Gyerekkoromban annyit kellett nélkülözzek, mert nem volt rá pénzünk, hogy az hihetetlen. Felnőtt koromra nem viselem el a nélkülözést. Ez nem jó tudom, de a sok kicsi áldozat már kezd felemészteni. Kezdek beleőrülni, és nem hiszem el, hogy ez tenne jót a gyerekemnek a hasamban. Mindent mosolyogva kell elviseljünk, csak mert terhesek vagyunk, nekem ez mostanában nem megy. Sajnálom Borit, hogy ilyen anyukája van. Lilivel nem volt ilyen nehéz, pedig 4 hónap fekvéssel kezdtük. :S

:( Most tartok az olvasásban az isteni fincsi túrógombócnál… (hmmmm, nyami nyami, cukros tejföllel szeretem, jó zsíros tejföllel)

Szöszke: Nekem a nő doki adott beutalót, és ugyan abból a kezemből vették a vért. Mindig onnan veszik, van aki elhiszi elsőre, van aki nem, kevesen meg is próbálnak vénát találni a másik kezemen, de csak a haragomat sikerül kivívniuk, mert a szúrások ellenére nem találnak semmit. Nekem valószínűleg csak egy kezemben van véna :D

Kata: Lili feliratunk van Lili ajtaján, Bori feliratunk is lesz, ha Bori megérkezik :D és tényleg Bori lesz a neve. Egy két név megingat…

Zsuzsu: szerintem olcsó babát érdemes venni :) Oka, hogy a gyerek viszi a homokozóba, eteti, kifesti a fejét, leveszi a ruháját, soha többé nem lehet visszaadni, mert vagy megint leveszi, vagy el is kavarja… A szíved fájdulna meg, ha ezt a 20 eFT-os babával tenné meg, mikor a tesco gazdaságos 2-3 eFt-ossal is pont olyan ügyesen tudja megcsinálni :) Amúgy a mérete fontos a babának, bírja el, ne legyen túl kicsi, túl nagy, ha van pénzetek, vegyetek hozzá egy babakocsit is, az egyszerűbbek 1-2 eFt-ért is megvehetőek. Ezek az esernyő babakocsik. Aztán adsz majd neki egy vödröt, vagy tálat kádnak a fürdetést játszotok, vagy egy pelust a tesóéból, ha azt szeretné utánozni…
Nekünk már van egy halom elnyűtt babánk, és Lilinek ezért a kiegészítőket találtam ki tesó ajándéknak (kiságy, fekvős babakocsi, etetőszék van a dobozban) Lili nagyon szereti a babakocsiban tologatni a babákat. A bölcsibe, ha megyünk érte, minden gyerek körbe-körbe motorozik, az én lányom meg köztük a babakocsival, benne a betakart, cumis!!!!! babával, szintén körbe-körbe tekereg :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nagy tesó – apa páros hét, avagy a szülés hete: Ez a téma nekem nagyon a szívcsücsköm. Vegyes érzelmeim vannak. Van amitől félek, van amit tudok, hogy nem lesz probléma. De nekem a legjobban az jön be, ha apával folyamatosan beszélek a gondolataimról ez ügyben (is). Így ő is tudja, hogy mit gondolok, és ha döntenie kell, mert nem kapott listát, arról hogy mit csináljon egy adott helyzetbe, már ismeri a gondolataimat, és a kettőnkét egybevetve hoz egy remek döntést. (Szerintem minden döntés remek, amit valamiért meghozunk : ) )

A témához kapcsolódó címkék:
- mi lesz Lilivel, amikor itt az idő. Hogy készüljünk fel a legrosszabb dolgokra is (nem érünk el senkit, nagyon gyorsan jön Bori, stb.).
- a bent töltött héten Lili és apa mit csináljon: dolgozik/ bölcsizik – otthon vannak
- kell-e nekik segítség (mama, előre főzés, stb.) -> nálunk nem nagydolog, hogy apa van itthon Lilivel akár egy hétig is. Apa mindent el tud látni, amit el kell. Apásan, de ügyesen. Ezt azért kellett már az elején megtanulnia, mert ha esetleg a fejemre esik egy tégla, és egyedül marad Lilivel, neki kell felnevelnie egyedül, ezt elvárom tőle.
- látogatás a kórházban anyát és Borit – látogatás utáni elvállás
- tesó ajándékok
- hazaérkezés


Több még nem jutott eszembe. Ha van kedvetek kivesézni a témát, címkéket, az biztos segítene sokunknak, akik a 2. babát várjuk :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ancsa - köszi a sok infót, de megmondom őszintén, hogy egyelőre sokat nem tudok kezdeni vele, én nem fogok szülésznőt fogadni szerintem és magamtól nem szedek be semmit.

Andi - a Görög Zitának könnyű szépnek maradnia, van rá annyi pénze és ideje szerintem, hogy nem kell erölködnie :lol: Különben is te is szép vagy és a képen egyáltalán nem látszol husinak! Sőt!

Bettyna - a Baross u-ban nem vagyok ismerős, de már igazság szerint nem is akarok magamra költeni nagyon, mármint kismamaruhát meg ilyeneket. Bár hétvégén a Promodban vettem két felsőt, mert leárazások voltak és tipikus kismamás, de nagyon jó és modern és csini. Inkább gatyó kéne még, mondjuk jó farmer vagy ilyesmi, de nincs szívem annyi pénzt kiadni rá :? Talán elvegetálok már ezekben, amik vannak októberig.
A sztorid durva, nem tudom, hogy gondolják!!! :evil: Én múlt héten csütörtökön kértem időpontot most csütörtökre és azonnal adtak reggel 7 órára, sőt, azt is mondták, hogy ha nem hívnak rögtön, szóljak nyugodtan, hogy a cukorterheléses vizsgálatra jöttem. Azért nem mindegy, hogy éhgyomorra vérvétel, trutyi megivása és utána még 2 óráig nuku kaja, szóval legalább ne kelljen várni!!!
Mondjuk így is parázok kicsit a holnaptól, hogy milyen lesz ez a cukros lötyi, bár lehet, hogy túldramatizálom és nem is lesz vészes.

Anhel - szerintem inkább azért nem szabad nagyon mocorogni a cukros lötyi után, mert megüli a gyomrunkat nagyon! Kolléganőm mondta, hogy vigyek szénsavas ásványvizet és egy picikét igyak majd rá (ha nem lehet, akkor is fogok, egy pár korty csak nem befolyásolja az eredményt,nem?), mert az segít, hogy ne üllepedjen annyira le. Veszünk csomó újságot és olvasunk párommal majd, ő megvár, aztán bevisz a mh-re kocsival, úgyhogy erősnek kell lennem :roll:

Kata - nagyon cuki az ajtóra vett felirat, édes!

Zsuzsu - én egyik ügyfelemtől csodaszép kötött kis pulóvert és sapit kaptam és bár kék-fehér, én is feladom majd Bogira, szerintem nem gáz. Persze amiket mi veszünk, az nem kék, de ha azt kapunk, fogadjuk el, nem? :wink:
A védőnőd, a kis fiatal elég gáz lehetett, lehet, hogy kezdő volt, na de akkor is! :shock:

Ja, képzeljétek, most olvastam az Uzsokis topikban, hogy az Uzsokiban nem jár alanyi jogon az EDA, tehát ha akarod, hogy legyen, meg kell beszélned a dokiddal, mert csak egy aneszteziológus van és annak fizetni is kell érte, mégpedig 20 e forintot!!!!!! :shock: Nagyon durva!!! Már így is kezdtem lebeszélni magam pl. a fizetős szobákról (Peva, te még abba mennél???), hogy megyek a "tömegszállásra", mert ugye 5 napra 35 e forint lenne, de most még az EDA is 20 rongy??? :evil: Komolyan, annyira durva, hogy ilyen szinten kell fizetni :cry:
Persze az egy dolog, hogy a dokimnak fizetek, mert tényleg európai színvonaló a hogy is mondjam, kiszolgálás, tehát sosem kell várnom, van UH a rendelőben, felhívhatom akármikor (persze ezt nem fogadott dokinál is biztos meg lehet tenni), a leletekért ő megy és hozza el, nem kell ezért visszamennem a kórházba vagy várnom, eddig a vérvételeknél sem vártam egy percet sem, de azért akkor is húzós ez az ár!!!
Amúgy megvagyunk, ma kivételesen csak kétszer keltem fel éjjel pisilni, és aztán rúgott össze-vissza a gyerek.
Ja, úgy néz ki, valamennyire múlik a sárgás folyás :D Bár még mindig van, de nem erős sárga, csak halvány. Az már jó, nem? Vagy nektek tök átlátszó? (bocsi a kérdésért, de fog. sincs, mi a jó?! :shock: )
Megyek dolgozni, írjatok,
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!Én most irok elöször.
Szeretnék érdeklődni tőletek hogy ki hogy érzi a baba mozgást.Én sajnos csak akkor érzem ha fekszem és leginkább csak este!Légyszi irjatok ezzel kapcsolatban!
Köszi! 26 hetes kismama vagyok.
vikcy6
Pákozd
 
 


Jó reggelt Csajok!

Hát nem semmi különbségek vannak cukor ügyben! Én még beutalót sem kaptam! :shock: Na mindegy, holnap túl leszünk rajta, és jót röhögünk a nyomorunkon! :wink:

Lovászkata - :lol:

Kata84 - Szuper jó a felirat!!!!

Zsuzsu - Köszönjük a drukkot! A súly-dologban teljsen egyetértünk! 8) A fiúk miatt szerintem kár aggódnod. A pasik sokkal talpraesettebbek egyedül, mitnha mi is ott vagyunk. Biztos, hogy egy csomó mindent nem úgy fog csinálni, ahogy te szoktad, nem elsz annyira precíz, de semmi gond nem lesz velük, hidd el! Max Ábin 3 napig ugyanaz a ruha lesz. :lol:

Nyugtonmalac - :shock: És én azt hittem, nálunk tragikus a helyzet, de be kell látnom, nem is annyira! Pisit is kell vinni??? :?
A kaja miatt ne aggódj szerintem. Ha csak nincs komoly baj az eredményeiddel, ami káros lenne Borira, akkor nyugodtan edd meg, amire vágysz. Én is imádok enni és nem is tagadok meg magamtól semmit. NA jó, most a teszt előtt próbálom figyelni egy kicsit, de túlzásokba nem esem. ÉS egyébként meg milyen duma ez, hogy szegény Bori milyen anyukája van???? Tessék ezt sürgősen befejzni! Jobb anyukája nem is lehetne!!!!

Ildi - Én sem költöttem vagyonokat ruhákra, mert minek. Van egy hosszú nadrágom hűvösebb időkre, egy vászon meg két rövid kánikulára. Ja meg amit az esküvőre vettem. Ennyi. A többit, ami mág esetleg van, örököltem. :) A csütrötökre én is kíváncsi leszek, legalább lesz it mesélni utána. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


vikcy6

Én csak most vagyok 23 hetes kismama, de ugyangy vagyok mint te :shock:
Én is csak akkor érzem,ha fekszem és leginkább én is este 22 után

Nekem mondjuk a mellső falon van a méhlepényem és állítólag ez is nagyban befolyásolja hogy nem érezni annyira a baba mocorgását,mivel a méhlepény felfogja :shock:
Neked is a mellső falon van a méhlepény?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa2727

Igen nekem is a melső falon van a méhlepény!
Remélem hogy azért van így.Már mondtam a védőnőnek is de azt mondta hogy majd a 35. héten fogom csak igazán érezni.De remélem elöbb fogom.



vikcy6
Pákozd
 
 


Sziasztok!

Megvolt a terhelés, már meg is reggeliztem... :lol: Nálunk háromszor vesznek vért, de azt már észre se veszem. A cukros lötyi kibírható volt, mondjuk én hazavittem, szépen kikevertem, megittam és visszafeküdtem aludni... :lol: Aztán vissza a következő vérvételre, újra haza és újra vissza. Ne féljetek tőle...12. héten sokkal rosszabb volt. Az a lényeg, hogy a várakozás alatt próbáljátok meg lekötni magatokat...én például azt néztem, hogy anyukám reggelizik... :lol: :lol: :lol: Mondta is, hogy inkább feküdjek le, mert nem bírja, hogy ilyen vágyakozva nézek... :lol: :lol: :lol:

Vikcy
Én is 26 hetes vagyok, de én sokszor érzem a babát. Amikor fekszem szinte mindig (reggel és este is), meg amúgy is szinte egész nap. De ő nagyon aktív baba, szerintem nem baj, ha ritkábban érzed... :roll:

Ildi
Mi az, hogy fizetni kell az EDA-ért??? Ez biztos nem egy hivatalos ár, hanem az a doki is zsebbe dolgozik. Mondjuk ez elég durva!!! Meg a kétágyas szoba ára is elég húzós. A Dél Pestiben csak az egyágyas szobáért kell fizetni, de nem mondják meg, hogy mennyit, az alapítvány számlájára fizetsz amennyit gondolsz. Mondjuk engem nem zavar a négyágyas szoba, ott legalább segítenek, ha valamit nem tudok. És minden szobához külön fürdőszoba van, nekem ez a legfontosabb...
Mondjuk a férjem szeretné az egyágyast, mert oda ő is bejöhet. Majd meglátjuk.

marek
 
 


Az mondjuk hülyeség, hogy a 35. héten fogod igazán érezni. Akkor már kevesebb a helyük és nem mozognak annyit. Vagy rosszul tudom???? :? :roll:

marek
 
 


marek ezt én is így gondolom.Nem értettem miért mondott ilyet de nem tudtam ellenkezni ő a "szakember"vagy mi.
Nektek a 26. héten van vérvétel?
Nekem a 28. héten kell mennem.Furcsa hogy mindenütt máshogy megy ez a dolog.



vikcy6
Pákozd
 
 


Vikcy
Van ahol 24. héten van a terhelés...tényleg mindenhol máshogy van... :roll:

Írnál egy kicsit többet magadról, hogy jobban megismerjünk??? Esetleg kép is jöhet... (ez a mániám). Pocaklakó fiú vagy lány? Első baba?

marek
 
 


Hát akkor magamról:23 éves vagyok.Pákozdon élünk párommal.Nyolc éve vagyunk együtt,sajnos esküvő még nem volt de majd a baba születése után szeretnénk.Terhességem kezdete óta nem dolgozom mert egy hidraulikus alkatrészeket gyártó cégnél dolgoztam de sajnos vegyi anyagok miatt fel kellett függeszteni a munkát.Jelenleg táppénzen vagyok.Október nyolcra várjuk a babát.Sajnos a nemét még titkolja de remélem két hét múlva kiderül.Fiút szeretnénk de teljesen mindegy hogy mi lesz.Az első gyermekünk lesz.Nekem eddig nem volt problémám a terhesség alatt nem volt rosszúllét hányinger vagy ilyesmi.A hasam sokat fáj de ez nem a terhesség miatt.Képet is próbálok küldeni csak még nem ismerem az oldalt annyira.Egyenlőre ennyit tudtam írni.



vikcy6
Pákozd
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hát nem sikerültek valami jól a képek :? és a rucik is gyűröttek,mert ugye össze voltak hajtva a csomagolásban,azért remélem látni is lehet majd belőlük valamit :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Kép



vikcy6
Pákozd
 
 


Sensi!!!!
Kérnék egy nagy szivességet! Megnéznéd nekem, hogy a környéketeken lehet e kapni Buggypod-ot. Ez a hivatalos neve, meg azt is hogy nálatok mibe kerül. Itthon is van, a legolcsóbb helyen 30 ezerért találtam... Hátha ez is kevesebbe kerül nálatok.
http://www.revelo.co.uk/ Ezen az oldalon rögtön a jobb oldal tetején levő testvérülőke. Nem akarok tesókocsit venni, ez lenne az eszményi megoldás. Kiegészítőket nálunk nem lehet hozzá kapni. :( Nagyon köszönöm ha tudsz rá időt szakítani!!!!!

Kép

Kép
perdo
 
 


És akkor jöjjenek a BÁLNA képek :? remélem miattam még fogtok tudni aludni azért :shock: 23+1 napos méretek,ugye milyen hatalmas?

A csíkjaimat ne nézzétek :oops: hiába kenegettem a pocim, sajna nekem nagyon vékony a bőröm és rengeteg csíkom lett :cry:

Kép

itt a következő is :oops:
Kép

Kép

Kép

:oops: :oops: :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


ancsa 2727
Hát nem kicsi a pocid!Én idősebb terhes vagyok de kisebb a hasam a tiédnél!Nem semmi.Nekem még nincsenek csíkjaim de a hasam sem ekkora.Kisfiú vagy kislány lesz a baba?



vikcy6
Pákozd
 
 


:oops: :oops: :oops: Hát tényleg hatalmas :oops: egyik babócámnál se volt ekkora hasam :? nemrég meg is kérdezte egyik új védőnő, hogy augusztusban mikor fogok szülni?komolyan kezdem kérdőre vonni,hogy nincs-e ott bennt mégis 2 baba? pedig én is csak 1-et láttam.........kislányt várok,ha minden igaz

szóval most már tényleg láttatok egy bálnát is :lol: ugyhogy nyugi, ti szépek és csinik vagytok :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


De jó, hogy itt mindenki "bálna" :lol: :lol:
Tényleg szörnyűek vagyunk, ahogy magunkat hergeljük, most komolyan!!!! Én is, Ti is, mindenki!!!!
Jó kerek nagy pocakod van, Ancsa!!! És a harmadik gyerekedet várod, hát persze, hogy nagyobb, mint az enyém vagy azé, akinek az első érkezik!!! És szuper cickóid is vannak hozzá :D :D , így tökéletes!!! Nekem is 2 mérettel nagyobb már a cicim, DE végre nagyobb a hasam, így nagy örömömre nem kell a BKV-n a férfiak szempillarebegtetését villámszórással viszonoznom :twisted:

Szóval HAJRÁ Ancsa, és mindenki! Hadd nőljön az a gyerek!!!

Mondom, én tegnap átléptem a depiküszöbön, mert ha besz@rok se tudok kevesebbet és rosszabbakat enni, és NEM IS AKAROK!
Persze, ha a terheléses cukor eredménye rossz lesz, akkor kénytelenek leszünk diétázni, de egyelőre gondolni sem szeretnék rá.
Beizgultam a túrógombócra is, mint multkor a lecsóra!!! Úgy látszik átmentem utánzóba :lol: :lol: :lol:

Jó ötleteitek vannak tesóajándék témában! Én eddig őgy vélekedtem, hogy nem kell. Vekerdy könyveken éltem/élek ma is,, és ő szerinte kifejezetten ártalmas, mert azt hiszi, ő mindig kivételes, többet kap, és egyáltalán KAP. A tesót kapni ajándékba, az az igazi szerintem! Én is hajlok afelé, hogy egyszerűen be kell vágódnia a kicsinek a nagynál, hogy ne legyen nagy galiba, de azért bízom is abban, hogy ismerem egyeskét, sokat foglalkozom vele most és fogok majd későbbis, de azt hiszem, minőségében ő már másféle foglalkozásra érett és ezt ő is így éli meg.
Barbi 3,5 éves lesz, amikor tesó megszületik. Már most is, de remélem addigra méginkább nyitott lesz a beszélgetésre e témában. Most ott tartok vele, hogy Ő mennyire nagyon fontos lesz, hogy segítsen nekem, ha nem udok a dolgaimmal végezni, lehet, hogy megkérem ŐT, ne menjen oviba néhány napig-hétig, hogy segítsen nekem :D :D Mert a tesó NEKI is jó, Ő annyira aranyos, hoyg megérdemli, hogy Ő kapja ajándékba tőlünk, Ő soha többé nem lesz egyedül, Ő fogja megtanítani minden féle dologra (enni, inni, járni, stb.)
Ezt már most is addig ragoztuk, hogy mesélték a bölcsiben, ahol sajnos van egy eléggé visszamaradott kisfiú, hogy Barbi tanítgatja pohárból inni, és szépen kanalazni :lol: :lol: :lol: Ilyenkor bömbölnöm kell, annyira büszke vagyok RÁ! Mert ez bizony az ő érdeme, az ő kis buksija és szép lelke!!! Annyira szeretem! Jajj, lányok, annyira hiányzik már :roll: :roll: :roll:

Szóval, mielőtt teljesen elézékenyülök, mit gondoltok az én teóriámról?
De azt én is osztom, hogy valami jó kis praktika kell, mert amilyen az Adjonisten, olyan lesz a Fogadjisten is!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Hát én ezt nem bálnának nevezném.Csak terhes vagy és ez ezzel jár.Én sem vagyok vékonyka de nem érdekel.Majd a baba után ráérek gondolkodni rajta hogy hogyan fogyjak le.Most ezzel úgy sem lehet semmit kezdeni ez egy állapot amit nem nagyon lehet szabályozni.



vikcy6
Pákozd
 
 


Ja, egy másik "cimke", Nyugtonmalactól:
Látogatás a kórházban!!!! :shock: :shock:
Én asszem nem szeretném, ha Barbi bejönne. Anyuékkal lesz, ha másképp nem alakul, esetleg anyósomnál, mert az én férjem (és ezért baromira irigyellek, Ny.M. -bocs a röviditésért :lol: ) egy kakaót is nehezen melegít meg, ha néha elmegyek vhová este (barátnőzni, moziba stb) egész nap nem lehet hozzászólni, olyan feszült attól, hogy ő egyedül lesz a gyerekkel.
Igazság szerint elszúrtam az elején, mert nem szoktattam hozzá, hogy ez az ő lánya is. Hősködtem biztos, hogy persze én mindent bírok, bírtam is, nem is ez a gáz, de ő egyedül semmit nem tud :cry: :cry: Plusz nem is nagyon akar :cry: :cry:
Én tisztában vagyok azzal, hogy ketteske is az én gyerekem lesz, én magamnak szülök, ahogy ezt csúnyán szokták fogalmazni...
Férjem ilyen típus, nem túl terhelhető, de azért imádja a gyereket, várja is a másikat, nehogy rosszra gondoljatok! De egyszerűen ilye és kész, és én így fogadom őt el, nagyon szeretem.
De ha behozná a kórházba Barbit, tuti, hogy nem menne többé haza :roll: :roll: azt pedig nem szabad és ott talán el is dőlne szegény tesó sorsa, mert ő egy szörnyeteg, aki elválaszt minket egymástól...
Más vélemény??

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi nekem alapból is kellett a D kosaras melltartó :? és kb 115-ös a mellbőségem alapból is :? mielött valaki megkérdezné,saját :lol: nem mű :lol: de most már az E kosaras melltartót hordom és az is lassan kicsi lessz :? ennek csak a párom örül :shock: én nem

teso téma
nálunk is bevett szokás ajándékot venni a nagyobbnak, amikor a kicsi születik :lol: elkerülendő ezzel a féltékenységet :lol: nálunk bevált
de én például akkor is veszek ajándékot a lányomnak, ha a fiam szülinapja van és fordítva is :lol: névnapnál ugyanugy, és soha nem féltékenyek egymásra :lol: nincs rossz kedvük,mert a másik kapott valamit ő meg nem :lol: de ugyanígy teszek a ruhákkal is :lol:
lehet hogy a lányomnak van szüksége pár holmira, de akkor is veszek valami apróságot a fiamnak is és így fordítva........ :lol:
nekünk bevált ez a módszer a 2 gyerkőcnél és maradok is továbbra is ennél..........

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


most voltam a tescoban és tényleg vannak nem akciósan is például

kombidresszek 7 db:1700 ft
rugdalódzó 3 db:1500 ft
kissapka: 600 ft
kiscipő: 600-1200 ft stb

igaz nem mintásak, de otthonra szerintem tökéletesek :lol:

szóval csak szólok,hátha valakit érdekel

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!
Abszolút egyetértek a mindig mindegyik kap ajándékot elveddel, emléxem, amikor gyerekek voltunk, mi is mindig kaptunk mindent, mindketten. Persze aki ünnepelt volt, mindig NAGY ajándékot kapott és aztán elsőtt a másiké és akkor fordítva volt. Aztán nagyobbak lettünk, elkopott ez a szokás, de mi MINDIG MINDENT elfeleztünk az öcsémmel és erre magunk szoktunk rá, mert akkorra ez már természetes lett. Emléxem egyzer húsvéti locsolkodásból jöttek meg a fiúk és tesómmal elvonultunk megszámolni, mennyi pénzt és csokit locsolt össze, és annyira édes volt, el akart a felezni a pénzt is, amit kapott. Azt már nekem nem volt szívem elfogadni :P :P Így megvette a trafikban kinézett ötezredik matchboxát, mert azt tervezgette már jóelőre.
De ez sztem nem a születéskor, hanem a neveltetés során dől el. Pont ennyi korkülönbség lesz a gyerekeim között is, mint köztünk volt, és nekem dereng, hogy nekem "komoly" feladataim voltak az öcsém körül, mint pl.: D vitamin cseppentés, almareszelés etetéssel, és amikor már egy kádban fürödtünk, én vigyáztam rá. Ez engem komoly felelősségtudatra nevelt -asszem :roll: :roll:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Nem értem miért kínozzák a kismamákat evvel a cukros löttyel éhgyomorra, mikor egy sima vérvételből is me lehet állapitani ha vkinek magas a cukra. Már előre félek, milyen rosszul leszek. A multkori vérvétel után meg főleg, csak fél órát voltam ott éhgyomorral, de azt hittem elájulok meg miután levették a vért.

Lassan elkéne kezdenem kislányosabb ruhákat is vásárolni, eddig 1db van. Az összes többi kék, meg kisfiús, dínós meg ilyenek..nagyon fiúra készültünk :lol:
Vicky, drukkolok, h fiad legyen!

Kép
babe.
 
 


Andihoz csatlakozom annyiban, hogy Vekerdy sem magát az ajándékozást tartja rossznak, hanem azt, hogy azt mondják a szülők, hogy azt az épp megszületett kistestvér hozza...a nagyobb testvérnek pár nap alatt leesik, hogy ez a kistesó semmit nem tud csinálni, csak feküdni, enni, sírni...de ajándékot hozni??? :?
A másik dolog szintén az ajándékozás kapcsán, hogy a kistestvért nem a nagyobb gyerek kapja ajándékba! :shock: A szülők vállalják. Egy ajándékot vissza lehet vinni a boltba, kórházba, ahogy aztán pár hét múlva meg is szokta egy-két nagyobb testvér jegyezni, hogy "most már vigyük vissza a kórházba", urambocsá "dobjuk ki a szemétbe". (Ezt az utóbbit nem én találtam ki, talán az egyik Nők lapjában olvastam...)

Kép
szöszke
 
 


És akkor itt van egy kép, még a terhesség elöttről.....

:oops:

Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


és egy arckép is rólam :oops:

Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ugyanilyen csini és szép leszel Tündérke születése után is, Ancsa!
Ne aggódj!!! :D :D :D

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi, és annak, hogy az egyik gyerek szülinapján mindketten kapnak ajándékot (nálunk ez elképzelhetetlen volt), nincs meg az a veszély, hogy később összeköti a tesó szülinapjával a másik gyerek, hogy neki tulajdonképpen alapból JÁR az ajándék?
Szerintem így igazán nem tudtam volna örülni a testvérem születésnapjának, és teljesen jogtalannak éreztem volna, hogy kapok ajándékot, hiszen ez az Ő szülinapja, nem az enyém. Őt kell ünnepelnünk, az enyémen meg engem. :shock:
Egész más kérdés, amikor rokonok, vendégek jönnek meglátogatni az újszülött kistestvért, és neki hoznak ajándékot a nagyobb testvérnek pedig nem!!! Na, ez tényleg nem szép. Akkor lehet valami figyelmességet odacsempészni a nagyobb gyereknek. (Szintén Vekerdy)

Kép
szöszke
 
 


Ancsa, két gyerkőc szülése után így néztél ki? :D gratulálok!

Kép
szöszke
 
 


Szerintetek használhatok Visine szemcseppet? Irtóra ki van száradva a szemem, m nagyon érzékeny...és már nem bírom tovabb.

Kép
babe.
 
 


szöszke,igen,így :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


sziasztok,

Ancsa: nagyon jol neztel ki, es tenyleg nagyon nagy most a pocid..meg az enyemnel is...s ezen meglepodtam...mert azt hittem en nagyon nagy vagyok.. :D , engem mar nem erdekelnek a kilok...terhes vagyok, nem eszem sokat, blabla..ez van majd utanna addig kinlodok mig leadom :lol: tutti strategia!!!
Tenyleg "hofeherke" lesz a pici..
de nekem is tettszik a feher :D

Vervetel: sajnos ne tudok hozzaszolni, nallatok egyeseknel 24.het -28 heten...nallunk meg semmi...ez meg jobb!!, vagy en nem tudom rolla, de en nem kell menjek ilyensmire :shock:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


na és akkor a gyerkőceimről fotó :lol: majd csinálok frisset is :lol:

a kisfiam :lol:
Kép

Kép

és a kislányom :lol:

Kép

Kép

Dalma, nekem mondod :oops: hatalmas lett hirtelen ,egyik babónál se volt ekkora :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Szöszke!
A tesómat ünnepeltük, nem engem és fordítva. Így egyáltalán nem veszített az ünnep az értékéből, sőt! Gyerekek voltunk, és örültünk, ha kaptunk vmit, máskor nemigen :( . És tudtunk örülni egymás szülinapjának, mert a tirta és a buli róla szólt.
Na mindegy, ettől függetlenül lehet, hogy ez nem helyes :roll: , de így volt.

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ancsa
Jó nagy pocid van!!! Pedig azt hittem, hogy az enyém a legnagyobb... :lol:

A cukorterhelés megünneplésére sütöttem brownie-t az ebédhez...meg is ettem belőle két (vagy három? :oops: ) darabot.... Nem volt még elég cukor a szervezetemben.... :lol: :roll:

marek
 
 


Nem mondtam, hogy nem helyes, hiszen láthatólag kiegyensúlyozott, önzetlen felnőtt lett belőled. :)
Akkor van ciki, ha a gyerek eleve természetesnek vesz dolgokat, és az a kiindulási alap. Pl. most eszembe jutott egy olyan gyerekkori szülinapi zsúr, ahol az ünnepelt kapott egy doboz macskanyelvet, és az a meghívott kisgyerek, akinél otthon szokás, hogy az ünnepelt azonnal megosztja a kapott édességet a vendég gyerekekkel, nagyon csalódott volt, mert az ünnepelt kislányéknál nem volt szokás. Szóval valószínűleg ott lehet az igazság, hogy a gyerekek tudjanak róla, hogy nem az az egyedüli megoldás, ami az ő családjukban szokás.

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?