Sziasztok!
Hát, ismét itt
Először is, köszönjük a gratulációkat
Ma du. jöhettünk haza, gyakorlatilag kidobtak minket, mert az újabb hidegfront miatt tele voltak a szülőszobák, kellett a hely
De persze nem bánjuk.
Hát, azt kell mondjam - nagy hálával Apának - hogy jó élmény volt a szülés. Pont olyan, amilyennek megálmodtam
Na és persze Peti is fantasztikusan ügyes volt
Mint tudjátok, pénteken a délelőtti vizsgálat után hazaküldött a doki, hogy 60% esélyem van arra, hogy hétfőig spontán megszüljek.
Hazajöttünk, lefeküdtem - lábaim totál bedurrantak - majd du. fél 3 körül újra megtaláltak a 15-20 perces fájások. Fél 4-ig ment ez a rendszertelenség, akkor úgy döntöttem irány egy forró vizes zuhany - vagy erősebb lesz vagy elmúlik alapon.
Hát, a zuhany után nem sokkal megjöttek a 7 perces fájások, amik kb. 1 órán belül már 5 percesre redukálódtak. Én a konyha pultba kapaszkodtam fájások alatt
míg Apa lelkiismeretesen masszírozta a derekamat.
Fél 5-kor felhívtam a tesómat hogy induljon el értünk. Még dolga volt, de utána jött. Szóltam a dokinak és a szülésznőnek is.
3/4 8-ra értünk be, akkor már 3 percesek voltak a fájások. Megvizsgált a szülésznő, bő 2 ujjnyira voltam nyitva, a méhszáj papírvékonyságú volt. A magzatburok pedig bármikor megrepedhetett. Felvett az ügyeletes doki, a szülésznő felhívta az orvosomat és mentünk a szülőszobára ctg-t csinálni.
A ctg alatt, kb. a 2 fájásnál elment a magzatvíz.
Utána még kb. 20 percet kellett feküdni, hogy Peti feje be tudjon ékelődni.
Utána felkelhettem, sétálgattam, Apával táncikáltunk (nyakát átkarolva dőlöngéltünk Gloria Estefanra
). Közben megjött a doki, Ő is megvizsgált, akkor már bő 3 ujjnyinál tartottunk.
Elég sokféle testhelyzetet kipróbáltam, térdeltem az ágyon, ültem zuhany alatt is. Apa végig lelkiismeretesen diktálta a légzést, bátorított
Aztán lefeküdtem az oldalamra. 3 fájás volt az egyik oldalon, 3 a másikon.
Csajok, elmondhatom igaz a hír, lehet 2 fájás között aludni
:):) Legalábbis nekem sikerült
A doki látta hogy eléggé elfáradtam (ugye már hajnali 2 óta ébren voltam) így bekötöttek egy cukros infúziót, hogy magamhoz térjek a végére, plusz kaptam egy méhszájlazító szurit, mert hogy - Peti feje beékelődött és elég erősen nyomta a méhszájat - az még nem tűnt el teljesen.
A szuri után megint jött egy ctg, ami után leszálltam az ágyról, hogy sétálgatnék.
Na és ekkor jött az, hogy 1 lépésre sem voltam többet képes, olyan tolási inger jött rám
Az ágy mellett állt egy szék, annak a karfájába kapaszkodtam, miközben Apa és a szülésznő győzködtek, hogy vissza kéne mászni az ágyra. Erre persze nem voltam hajlandó, mert úgy éreztem, nem tudok megmozdulni. Szó szerint lefejtettek a székről és felraktak az ágyra
Megvizsgált a szülésznő, benézett a lábam közé és közölte: "látom a haját"
Valószínüleg ez volt a végszó, mert a következő tolásnál elkezdtem nyomni. Mondta hogy nem kéne, mert a méhszáj még nem tűnt el, el kéne lihegni 2 fájást, hogy tudjon rendesen hatni a szuri. Közben felhívta a dokit a szobájában, hogy áthaladóban van a fej.
Megjött a doki, a szülésznő előkészült és indult a buli
Bal lábam a doki derekának támasztva
jobb lábam a szülésznőében, Apa meg fogta a kezemet, én meg nyomtam mint a fél őrült
Apa mondta, hogy látta, ahogy a szülésznő kézzel igazgatja el Peti feje körül a hüvelybejáratot, engem lihegésre felszólítva, hogy védjük a gátat.
S ezután 2 fájással, 22:33-kor megérkezett a srác
Csuda jó volt, s hatalmas megkönnyebbülés.
Ezután Apa elvágta a köldökzsinórt, majd 2 tolással később megérkezett a lepény is.
Hát, ennyi a mi történetünk.
Marietta, nagyon drukkolok Nektek, hogy Flóra úgy gondolja, elindul magától. Hátha ez a jó kis hidegfront elindítja Őt
Adrienn, sajnálom hogy ilyen bunkó volt az a "doki". Nem is értem, az ilyen minek választja ezt a szakmát. Menne inkább hentesnek, illene a bárdolatlan stílusához.
Vicyk, nagyon csini vagy
Látszik ám már, hogy ott egy Manó fejlődik
Megyek gyorsan fürdeni, mielőtt a srác ébredne a következő etetéshez
Ja, egyébként istenien szopizik, már a szülőszobán a 2. alkalommal ráérzett a dologra.
A tejcsi mennyisége növekszik, bár abszolút nem érzem, hogy be lennének keményedve a melleim
Kicsit félek, hogy kevés lesz, dehát még csak 3 napja született
Íme búcsúzásképp 1-2 kép
Nézelődöm a nagyvilágba
Nagy és kis Pinki