Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anyámék gépéről írok, úgyhogy nincs az a pénz, h. visszaolvassak a válaszok miatt, ezért csak címszavakban:

Dimet!

Köszi! A dvd-k megérkeztek, csak elfelejtettem megköszönni. Bocs!
Van ilyen, h. 3 napos láz, kiütések ettől is lehetnek, egyes esetekben azt hiszem a szájában is, úgyhogy,. ha te írtad, h. nyálzik, akkor lehet, h. már azon is túl vagytok, csak éppen nem vetted észre.
De belázasodhat a fogzástól is, én is olvastam, h. nem lázasodhat be, de Gergő is volt, h. belázasodott, ha jól emlékszem.

Rugalmas kendősök: Szerintem az 50 centi kevés lesz a nem rugalmasból kellett 70 centi! Azért körbe kell ölelje az anyag a gyereket!

Monee!

ha holnap otthon leszek és nem itt Patacson, akkor átnézek a szemközti varrónőhöz, rugalmas varrás ügyben, pamut babasapkákat is varr, úgyhogy kell legyen lockos gépe!

Nyugi,. ha eljön az ideje, le fogsz lassulni! Gergővel én is elég sokáig bírtam, de most már a 2. trimeszter is nehéz!

Zsizsik!

Én is átmentem ezen, nem könnyű!
Mióta mozog, már kezdem elhinni, h. baba lesz belőle.
Kedvenc sportja a húgyhólyagomon való ugrálás, úgyhogy eléggé realizálódik a léte.
Mondjuk a 16 hetes szűrés eredményét eléggé rettegve vártam, de jó lett az is.
Most a 4D-s UH a következő lépcső: kezek, lábak, ujjak megszámolása, nyúlszáj kizárása, vesék, szív, agykamrák és egyebek lemeózása.
Utána a 24. hét elérése a mérföldkő (újabban mindenki koraszül körülöttem).
Szóval azért mindig van min izgulni!

Na lépek, megyünk shoppingolni anyuval. apám vigyáz az alvó dedre (3 óra szabadság!!!!!!!! Bettica! Most menj nyaralni, amíg még egyszerű a dolog!)

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Bettica: a lányoknak igazuk van! A kissrácnak később lesznek faxnijai, hogy itt nem akar elaludtni, meg ott nem akar nemtommit. Mst még simán lehet hurcolni, mert kárhová teszed, csak néz ki a fejiből... Szóval Balaton rulez... én is elmennék oda, hééé...

Második, többedik babások: alig várom, h megtudjam, milyen :D Kétszer voltam terhes eddigi életemben, de olyan rettenetes fájdalom soha nem érte, mint amikor kiderült az első alkalommal, h pűpűnemjárja... Lelki fájdalomra gondolok. Remélem, h még egyszer nem kell így járjak!!! Érdekes módon másodszor eszembe sem jutott, hogy baj lehet.
Mostmár várom a tesókát! Eldöntöttük a férjemmel, hogy júliusban összehozzuk s áprilisben megszületik :D Ezt már egyszer kipróbáltuk, sikerült, most megismételjük.

Zazzy: arra IGEn a válasz, h... a dokim szerint a PÉ tünete lehet az, h hánytam egyik este, mint az úri kutya. Nekem meg túl exotikusnak tűnt, vagy milyennek, de PONTSAN 14 napra rá megjött a mensi, szóval IGEN az, h igaza volt a dokimnak.

Röhögöm, h mennyit mind kendőztök. Az én Nandu kendőm szélessége asszem 7o cm, szerintem annál keskenyebbet ne csináljatok ruglmasból se... bár nem akarok beleszólni a nagy tervezésbe.

Norka: bilire Tibikét nem lehet ültetni. Ha kérdezem, h hol a bili, akkor hozza, ha mondom, h "Brumi ráül a bilire", akkor viszi a mackóját bilini, midnenki ráül a bilire, kivéve őt :))
Kíváncsi vagyok, h lesz ez...
Megszereztem kölcsönbe a Suttogót, bele akarok olvasni.... :D

Képzeljétek, h megérkezett a férjem munkatársa, hozott 2 cipősdobozt telenesteli cseresznyével nekünk. A cseresznye nem finom fagyasztva, úh. muszáj nekiálljak kompótot eltenni. A meló nem hiányzik, de azért a cseresznyekompót nagyon fini tud lenni :D

Ma éjjel dunsztokol...

Puszik midnenkinek,
Kir

Kép
k.ir

Sziasztok!

Most van egy kis időm, Lara péntek hajnalban riasztott minket. Iszonyat volt. Alig bírtam megnyugtatni. Először azt hittem, h az első foga jön, de nem. Adtam neki Germicidet és így tudott utána aludni reggelig. Reggel viszont észrevettem, h ha a bal arcára adok puszit, akkor elkezd sírni, míg a jobb oldalra adott puszinál nem sír. Irány a fülészet.. Belemehetett a fülébe egy kis balatoni víz(??) és begyulladt a füle. Ma voltunk ismét a fülészeten, szerencsére minden rendben van már!

Kép

Monee!
Nagyon ügyes vagy!
Energiatúltengés: majd érzed, mikor kell fékezned. :)

Kép
lara26

Hali!

Anyag megvéve, kérdéskör egy részben lezárult. :) Feketét vettem, jó minőségűt, erőset, plusz saját részre vettem hozzá egy fekete-fehér-szürke mintás anyagot, amit díszítésként fogok felvarrni rá.
Csakegy, Bettica vagy esetleg valaki még?! döntsétek el, hogy kell-e fekete kendő 50 centis (esetleg olyan mintás vagy másmilyen mintás anyaggal megspékelve), ha nem, a maradék két kendőt eladom a Teszveszen.
Lehetőségként még az is fennáll, hogy az egyik boltban láttam szuper áron (asszem valami 900 forint volt métere) sötét khaki színű anyagot, de azt nem vettem meg, mert a khaki nagyon nem az én színem.

Rami!

Megköszönöm ha megkérdezed, de úgy nézem, ez az anyag elég erős és stabil, lehet hogy cikk-cakkal és poliészter cérnával meg tudom varrni én is. Megpróbálom, meghúzgálom, stb. és ha nem szakad, akkor megúsztuk a varrási költséget is. :) Max. megkérjük Betticát hogy teszteljen egyet Bencével, de remélem így is jó lesz. :)
Megvettem a hordozóhoz a hiányzó részeket, csak egyenlőre 1-2 napig varrni még nem tudok, mert a varrógép be van építve az oldalára döntött gyerek szekrény mögé. :lol:

Norka!

Szerencsére 3000-res és remélem marad is még így egy darabig. Nem tudom, hogy a doki a beilleszkedés miatt akar-e látni gyakrabban, vagy sem, de egyenlőre úgy tűnik, nem nagyon izgatja magát. :)
Neked a 2100 annyira nem néz ki jól, ezzel megint pihenni kell sokat. Fú, sajnálom nagyon! Visszacsinálódni, ha jól gondolom, már nem fog. :roll: :(
Bogi nagyon ügyes! Lesz ez még jobb is, a szobatisztaságra a megfelelő időpont a nyár. :) Tök jó, hogy a kiscsaj ilyen együttműködő és Őt is érdekli a dolog!

Lara!

Szegény kis Lara. :( Baromira fájhatott az a fülecske. :( :(
Örülök, hogy már jobban van!

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Na végre itthonról:

Hétvégén sikerült megismételnem a múltkor vakbélgyulladás gyanúvá fajuló hasfájásomat, de most nem dőltem be neki, nem volt kedvem fél napokat a sebészet előtt ücsörögni. :evil: (Bár voltak pillanatok, amikor hezitáltam, h. bemenjünk-e?)
Nem tudom, mi a fene lehet ez, de szép szabályos hasmenés, hányinger, hidegrázás megy át diffúz hasfájásba. De olyanba, h. felegyenesedni nem tudok! Nem görcsöl (csak a fosások előtt), hanem inkább húzódik az egész. Ha kiflibe hajolva állok, v. fekszem akkor mintha nem is lenne, de ha megyek, akkor minden lépésre, mintha szét akarnék szakadni odabenn. Bárhol megnyomom fáj. Kistesó sem érezhette magát túl fényesen.
Másnapra elmúlik a hasmenés és a többi, csak a lassan oldódó hasfájás marad.
Harmadnapra rendeződik kb.....
Volt már ilyen valakinek?

Norka!

Vedd meg a Bili tudománya című könyvet, érdemes!
Abban pont azt írják, h. a túl korán elkezdett erőltetett bilireszoktatás több kárt okoz, mint hasznot. És leírják a lépéseket, h. hogyan célszerű nekifutni a dolognak. Szerintem inkább azt próbáld meg!

Ja és a múlkor felmerült a "mit játsszunk egy 4-6 hónapossal" kérdése:
Az Anya taníts engem! című könyvben nagyon jó ötletek vannak! A cím kissé félrevezető, mert nem oktatásról, hanem a világ felfedezéséről van benne szó. Az "Anya mutasd meg nekem a világot!" sokkal jobb cím lenne.
És már a születéstől tartalmaz ötleteket a kisbabákkal való foglakozásra.
És arra is, h. hogyan tanítsuk meg, h. egyedül is le tudja magát foglalni, hogyan legyen kreatív. Hogyan tapasztaljon meg dolgokat. Adott korban mik a reális és mik az irreális elvárások? Mit érdemes a kezébe adni.
Nagyon egyszerű ötletek vannak benne, csak az ember a mai rohanó világban nem is gondol némelyikre.
Nagyon jó könyv!

Voltunk ma állatkertben!
Ded nagyon élvezte. Láttunk majmokat, simogatott pacit, szagolt malacot (pfúúúj!), a kiskecskék kibújtak a kerítés alatt, úgyhogy a szarvukat is meg lehetett tapizni. A viziló éppen fürödni kísérte a kicsinyét, a földikutya "homokozott", találtunk egy csíkos sültüskét. Szóval jó nap volt!
Gergő szókincse bővült az "ott" és az "el" szóval! (Eddig a nem hangutánzó szavak közül egyedül a "Nem!"-et használta. Vajon miért???? :twisted: )

Egész nap az esőre vártunk, de minket teljesen elkerült. :(

rambóka

lara, jobbulást kislarának!!!!

k.ir, akkor hajrá:) ja, dunsztoláshoz is :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Kir!
nem én kérdeztem, én tudtam, mire írtad az igent! :wink:
Hajrá kistesó!!! :wink: Megint írtál valami klassz szót, de már szita az agyam ilyenkor, nem tudom, mi volt az...

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek! :lol: :shock:

Kir!
Hát hallod általad választ kaptam a hányingerre és a hányásra. Nekem is volt egy gyanúm hogy tán csak nem pé van mikor ezeket produkciózom.....de akkor ezt elvetettem, ezek szerint igen. Csak az a baj hogy nem jegyeztem meg mikor volt ez nekem. de nagyon fura volt, mert nem vagyok hányós típus.

Rám mostanában pár napja olyan rosszullét tör, hogy hajjaj...múlthét hétfőn is mikor Szolnokon voltunk olyan volt mintha a lábaim ropiként akarnának összecsuklani. Éhes, szomjas nem voltam, nem volt melegem se, csak rettentő fáradt voltam. Hipo sem volt, azt már ismerem. És ez az állapot megismétlődött a hét folyamán vagy 2x. Hogy már megint mi ez, tök se tudja.

hajni...
Budaörs

Rami, nem elrémisztésképp, de kiísártetiesen hasonlítottak ezek a tünetek az én epegörcsiemhez...hasmenés, görcs hasmenés előtt, nem tudtam egyenesen lenni csak görnyedve feküdni...nézd meg miket ettél akkor aznap esetlega a múltkorinál mit ehettél...paradicsomot száműzd egy időre az biztos!És eseetleg egy epeuhut nézhetnél biztos ami biztos alapon.
Vendég

Jó reggelt!

Rami: Passz. Nekem "csak" vesekövem volt, de akkor sehogy sem oldódott a görcs és lázam/hőemelkedésem sem volt... Reméljük nem lesz Huncinak igaza...
Könyv érdekel. Mindjárt rá is keresek a neten, biztos meg lehet valahol rendelni... :roll:

Hunci: Hogy vagytok? Most nézem a tickered, bakker ti is már 7 hónaposak vagytok :shock:

Monee: Nekem a fekete teljesen jó, a színe tök mindegy. Viszont tuti elég lesz az az 50 centi? Meglátjuk ;)

Norka: 2100? Jujj, akkor tessék visszafogni magadat. Még bent kellene maradnia annak a gyereknek egy ideig ;) Vigyázz magatokra nagyon!

Lara: Jobbulást kisLarának! Szegény, ilyen fiatalon egy fülgyuszit átélni :(

K.ir: Dunsztol? Hú, én sosem tudom rávenni magam, pedig milyen jó is lenne néha egy kis fincsi házi befőtt vagy lekvár... Lusta vagyok na, szóval elismerésem ;)

Rólunk: A tegnap esténk valami ijesztő volt... Bencével egészen a fürcsiig minden rendben. Utána a szokásos szopi. Gyerek valamiért a szopi felénél elkezdi a kezével meg a nyelvével kilökni a cicit és ordítani... Gondoltam kiürült, ráteszem másik cicire. Azon dettó ugyanez. Bakker. Gyerek ordít, anya, apa tanácstalan... Mondom akkor olyasmit ehettem, ami nem ízlik neki??? Dehát aznap egy túróspite (amit máskor is ettem már) volt a reggeli, 3 tojás az ebéd... Hát már csak nem? Oksa, akkor fagyiból tejcsi ki, megmelegít, gyereknek odaad üvegből. Megint kilöki, de néha szív belőle 3-4-et. Látom gyerek nagyon éhes. Hőmérőzés, szájba benéz, semmi... :( 10-kor kétségbeesve (gyerek 2 órája felválta apa és anya kezében üvölt) kezdünk gyógyszertárat keresni, hátha esetleg egy kúp megoldja a problémát (mert persze a doki azt nem írt fel, így nincs itthon). Erre gyerek beájul a kezemben. Elaludt :shock: Akkor doki, gyógyszertár storno, várjuk mi lesz, hiszen csak 30-at evett üvegből, tehát hamarosan kel enni. Fél 11-kor mintha mi sem történt volna, kelt a gyerek, hogy éhes. :shock: Megetetem, jól megtömi a pocit, majd elégedetten aludt fél 5-ig :roll:
Mi a túró lehetett? A foga csak nem jön már most? Nem láttam az ínyén semmit. Pelus is tiszta volt, pocit simiztük, de most kivételesen azzal nem volt gond. Még a fülére tippeltünk, de az meg nem múlik el ilyen hamar, nem? Megemlítem a dokinak, elég aggasztó volt...
Más: Kb a terhesség fele óta fáj a keresztcsontom (csípőm?) jobb oldala. Néha menni, hajolni is alig tudok. Most már a jobb térdem is fáj... El fog ez múlni valaha? Normális ez, hogy ilyen sokáig megkeseríti az életem?

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Bettica!

Szerintem elég az 50 centi is. Kipróbáljuk.
Amint lehet megvarrom és küldöm postán Neked, próbáljátok ki.
Viszont ahhoz előbb most le kell festenem gyorsan a szekrényt, úgyhogy nem szarakodok, nekiállok ma, tegnap úgyis elmismásoltam a dolgot.
A fájásoddal szerintem el kéne menned valami orvos emberhez.
Bence baba: passz. Ilyenje volt a kis pasinak. :roll:

Rambóka!

Sajnálom, hogy megint volt görcs. :( :( :(
Remélem nem Lafinak van igaza, de meg kéne nézetni...

Hajni!

Te most ciklusban hol tartasz?

Mai reggeli:
3 zsemle füstölt főtt tarjával töltve, rá egy kis majonézes torma és öblítésnek sör. :D És most még a tegnap hozott csokis mogyorós sütiből is fogok enni. :D

Monee

monee85

[quote="bettica"]
írta:
betticaMás: Kb a terhesség fele óta fáj a keresztcsontom (csípőm?) jobb oldala. Néha menni, hajolni is alig tudok. Most már a jobb térdem is fáj... El fog ez múlni valaha? Normális ez, hogy ilyen sokáig megkeseríti az életem?

Nekem még mindig nehezemre esik felállni, és elindulni, fájnak az eresztékeim nagyon! Sokszor a kezem, az ujjaim is............... Már gondolkodtam rajta, hogy valamit kezdeni kellene vele, mert időnként nagyon fájnak az izületeim!

Nem tudok okosat...............De majd talán a lányok!
Vendég

Jah, alkoholmentes sör. :lol:

Monee

monee85

Monee: gondoltam :D

Monácska: Hát ez nem jó hír :cry: Azért remélem van rá megoldás... :roll:

Kép

Kép
bettica

Izületekre: porcerő tabletta, glükozamin. terhesen nem tudom megy-e, én is szedem, mondjuk nincs ellenjavallva. nekem valamit használ.

Kép

Kép
csillagfény

Csillagfény: Az aranyárban van, nem? Na megnézem, lehet nem ugyanarra gondoltunk...

Kép

Kép
bettica

bettica, aranyárban van igen. (mondjuk asszem 4000 ft 2 havi adag a bio-glükozaminból, a porcerő is hasonló árban lehet) viszont a családunkban a nagymamámnak, és anyukámnak is izülei bajai vannak, gyakorlatilag az összes végtagon, forgón, stb...
anyukám télen is szandálban jár, mert nem tud cipőt húzni, és sokszor kinyújtani sem az ujjait. szóval amennyire lehet, jobb a megelőzés.
és a glükozamint kajával sem tudod bevinni, mert ha jól tudom, csak ilyen kagylószerű cuccokban van.

az se olcsóbb, ha később már a 30-40ezres cipőkben is fáj a lábad.
:roll:

Kép

Kép
csillagfény

Monee: Én most inkább passzolnám az 50 centist... Lehet, hogy elég de nem tudom :( Biztosan lesz aki lecsap rá!!!!! Kösz!
Vendég

Monee: Én most inkább passzolnám az 50 centist... Lehet, hogy elég de nem tudom :( Biztosan lesz aki lecsap rá!!!!! Kösz!
Vendég

Sziasztok, egy felhívást közvetítek, először csak a Babaneten:

Kazinczi Anikó, aki a PCOS Közönségtalálkozón dokumentumfilmesként részt vett és már forgatott, keres 3 nyilatkozót a filmbe. Ez egy komoly, közel egy órás film, a Budapest Film támogatásával és produceri támogatással.

Nagyon meg szeretnénk válogatni, ki az, aki megszólalhatna a filmben, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy nehéz lesz hozzá találni megfelelő nyilatkozót. Anikó engem kért meg erre, hogy ebben segítsek.

Bemásolok a leveléből:

"Fontos, hogy a riportalanyoknak határozott, kialakult véleménye legyen a betegségükről, az orvosok hozzáállásáról, a magyarországi helyzetről, valamint, hogy nyíltan tudjanak beszélni az átélt érzelmeikről. Senkit sem szeretnék megkínozni, de az interjúk alatt feltehetek olyan kérdéseket is, amik akaratlanul is felidézhetnek kellemetlen élményeket. Az interjúkban a betegségük történetét szeretném lekövetni az első jelentkezéstől a jelenig. Történetük elmesélésében szeretnék felhasználni az interjúkon kívül családi fotókat, videófelvételeket is, illetve jó lenne, ha a párjuk is szívesen nyilatkozna az ügyben."

A három alany: egy, aki a kezelés legelején jár (de már régóta félrekezelt / nem megfelelően diagnosztizált PCO-s); egy lehetőleg 1.-2.trimeszteres kismama (metforminos, de persze ettől függetlenül lehet stimulált ART-os is); és egy anyuka, ez utóbbit vállalom, ha nem jelentkezik rá más. :roll:

Szóval megkísérlem a lehetetlent, van-e olyan, aki még nem babás, frissen diagnosztizált illetve viszonylag friss terhes (tehát már sikerélménye van), és szívesen vállalja a szereplést. (Azt gondolom, a férj azért nem kötelező kellék, lesz ez alább is adva...)

A forgatás ősz elején lenne.
Vendég

Sziasztok!

Monee!
Hm, hogy hol tartok?? messze..... tudod úgy volt hogy július 1el elkezdem meghozatni de volt egy olyan érzésem hogy várjak mert kezdett emelkedni a hőm és nem mértem olyan brutál alacsonyakat mint. Először kaptam egy keresztet az 51.napra és egy vízszinteset 36,2-3 közé. Aztán 30.-án reggel 5kor mértem fél 7 helyett, ezért az üres bogyó. És innentől kezdve megy felfelé. Igazság szerint nem tudom mennyire mérvadó a július 6-7ei mérésem mert elég későn, hajnali 3-4 körül feküdtem le és fél 7kor volt a mérés.Ráadásul 6.-án mértem egy 36,8at is 10kor kiváncsiságból. Mondjuk amúgy mérés általában 1,5-2 órát alszom mert fél 5kor rendszeres pisi van. :oops:
Szóval most így néz ki a görbém: Kép

Egyébként éjjel marha érdekes álmom volt: :shock:
Azt álmodtam, hogy egy bab alakú és méretű Baba vándorol a petevezetékemben egészen oda le, közben mocorog, kapálózik, fintorog és hány, valami szűk járaton átmegy, de vissza már nem tud jönni mert a sok tojástól amit megettem a kajákkal ezért(55db :shock: :lol: ) megnő a feje vagy a teste (erre már nem emlékszem) és ez gátolja benne. Ezt valaki modta hogy ezért de már nem tudom ki. Aztán felébredtem!
De a Babának teljesen bab alakja,mérete volt és tisztán láttam a testét, fejét, lábát, karját.

Hú de jó lenne ilyenkor egy álomfejtő..........

hajni...
Budaörs

Csakegy!

160-as az anyag, kijön belőle kettő 50 centis és egy 60-as.
A 60-as jó lenne Neked? Bár én még mindig tartom, hogy szerintem elég az 50-es is.
Ha a centit magam elég fogom, akkor a hasam aljától a mellemig terhesen is felér az 50 centi, tehát meg fogja tudni tartani rendesen a gyereket.

Gyanítom, hogy a cégek is azért árulják a 60 centis kendőt (bár a Moby honlapján szélességről egyetlen szó sem esett!), hogy a 180-as anyagból ki tudjanak hozni 3-at. Gondolom nem 150-160as anyagból dolgoznak és kidobják a maradékot... :roll:

De nem tukma, döntsd el. :wink:

Monee

monee85

Jaj varrós lányok segíjjetek már egy kicsinykét!!!!!!!

Szóval lemértük az ablakokat, konyhaajtót függönyügyileg. A méretek megvannak, de lövésem sincs mekkora függönyanyag kell. Mennyit kell ráhagyni a felvarrás és a ráncolás miatt??? utóbbink azt nevezem mikor a vitrázsrúdra felhúzom de nem akarom hogy tök egyenes legyen, uez van a karnisnál is. Vitrázsrudunk és fakarikás karnisunk lesz.
Pl: 1) van ablak ami 2 m széles és 1,90 magas, ez fakarnison lesz
2) másik ablak 92-93 centi széles és 125 centi magas, ez vitrázson lesz
Mekkora függönyanyagot vegyek???????HELP!!!!!!!!!

hajni...
Budaörs

ja és van mégegy:
3) 19centi széles és 88,5 centi magas, vitrázson lesz mert ez a konyhaajtó

hajni...
Budaörs

Monee: ha ez így nem jön ki sokra akkor köszi, belevágok... max. ha nem jön be veszek egy másikat :) (nálam a hosszúsága a kérdéses - ld. tök pici vagyok... bár levágni simán levágok belőle...)
Vendég

Csakegy!

Megbizniszeljük. :D Viszont most el kell mennem, csak este leszek.
Akkor mondom majd az árat is, oks? Fejből nem megy.

Monee

monee85

Sziasztok!

Rambóka, remélem többet nem jelentkezik ez a nyavalyás görcs!! Jól megtudja ijeszteni az embert.

Bettica, örülök, h végül minden rendben lett Bencével.

Monee, nagyon ügyes vagy! Honnan tudsz Te ilyeneket varrni?

Csakegy, csak úgy pislogtam, mikor olvastam miket eszel. Kuglóf, magnummal, sajtos croissant :shock: . Viszont el tudnád árulni milyen cappucinot iszol? Van benne koffein meg cukor? Mert én olyat nem ismerek amelyikben nincs.

Lara, nagyon élvezhette a vizet kis Lara. Nagyon cuki!

Hajni, 58. napon pé? Nem rossz!

Niki, van vmi hír donor ügyben?

Rólunk. Sajnos még mindig alacsony a progim, a HCGm jó. Tegnap este megint kibuktam. Nehéz ilyenkor bemenni dolgozni, koncentrálni akármit is csinálni. Semmihez nincs kedve az embernek. Annyira reménytelennek érzem néha a helyzetet. Úgy gondolom sohasem telik el a 12 hét. Nem merem beleélni magam, pedig ott dobog pici szivecskéje.Jaj, elég ebből, nézek egy kis TVt.

Szép estét Mindenkinek!
apple

hinnye a mindeségit neki, hova tűnt el mindenki??? :twisted: :cry:

függönytémában várom az ötleteket anyagvásárlás miatt!!!! :D

hajni...
Budaörs

Apple: Mennek a szurkok!!!! A 12. hét után felélegezhetsz végre... már nincs olyan messze:)))) Mennyi utrot szedsz?

(Capuccino: sima, koffeines... ma pl. illyt ittam:) Enélkül nem tudom hogy élnék túl... de megfogadtam, hogy a 3. trimeszterre átállok a műkávéra nehogy hiperaktív gyerekünk szülessen.... Cukrot nem soktam se kávéba se teába tenni, úgy már meg se tudnám inni:)

Rambóka: Durván hangzik az egész... remélem elég lesz valami görcsoldó... (Mi van akkor ha nem? Tudnak egyáltalán valamit csinálni vagy csak azért szurkolsz, hogy túlélj?)

Mást is kínoz az idő? Én ritka xarul voltam... egész délután folyamatosan szédültem... néztem cukrot, vérnyomást, minden OK volt... viszont képtelen voltam felkelni... plusz keményedek is rendesen...
Vendég

Apple!

Kitartás!
Mennyi van vissza a 12. hétig?

Monee!

Azt ne felejtsd el, h. a dedek átlagos születési hossza 50 centi körül mozog. És igen gyorsan nőnek! :wink:
Plusz a kendőben is kidudorodik a kis seggük a "büdösbogár" pózban. :lol:
Szóval szerintem is maradj inkább a 60 centinél, különben a kendő nem fogja megtámasztani a fejét!

Párodat zaklathatnám valamikor?
Úgy tűnik végleg szétment valami a hangkártya kimenetnél, mert már a fülhallgatót hátra bedugva sincs hang, és a monitorkimenetnél is van valami, mert a gép megmozdításánál eltűnik a kép. Remélem csak valami érintkezési hiba!
Ki tud mérni ilyeneket műszerrel?

Hajni!

Pé lesz az!!!! :wink:

Függöny:
Ablak v. ajtó szélességnek minimum a 1,5 szeresét vedd, különben nem lesz hullámos (van aki a kétszeresét is ajánlja, de majd adja magát a kiszemelt anyag szélessége, mindenesetre 1,5 alá ne menj, mert olyan lesz, mintha egy rongyot lógattál volna fel!)

Hossza függ attól, h. milyen széles felhajtást akarsz az aljára. 3 centis felhajtás alatt a két sarka felpöndörödik, ezért szokták a 4-5 centis felhajtási minimumot ajánlani, de ez függ az anyag vastagságától is.
És több ponton mérd meg a padló-karnis távolságot, mert a padló egyenetlenségei miatt a túl hosszú függöny felfeküdhet, mint a menyasszony uszálya!
Karikák "belógását" (tehát, h. az aljuk mennyivel van lejjebb a karnisrúd aljánál) is számold bele!!!!

Vékonyfüggöny aljába szoktak tenni ólomgyöngyös nehezéket, ez méterben kapható, általánan azokban a boltokban, ahol megvarrást is vállalnak, egy speciális öltéssel rádolgozzák a függöny aljára. Ilyenkor nem kell felhajtás.

Teteje: Ha fakarikára varrod, akkor elég a 1,5 centis behajtás, különben a hullámok közepe kicsúcsosodhat oldalra, de persze ez is anyag keménység függő.

Vitrázsra eleve lyuggatott tetejű csipkét akarsz v. más függönytípus tetején levarrt "alagútba" akarod befűzni a vitrázsrudat?
A lyuggatott csipke esetén ugyanis jobb, ha a szélesség 2-szeresét veszed, csak akkor fog szépen "harmónikázni", ha viszont alagutat varrsz a hagyományos, esetleg vastagabb függönyanyag szélére, akkor semmiképpen ne vegyél 1,5-szeres szélességnél többet, mert ha szűkre szabod az alagutat, akkor alig fogod tudni rágyűrni a vitrázsrúdra, ha el akarod majd húzni, ha pedig bőre hagyod az alagutat, akkor hiába próbálod elhúzni, vissza fogja rúgni magát.
(Nem tudom ez érthető volt-e, de nem tudom jobban elmagyarázni a problémát)

Rúdkarnisok esetén egyébként új megoldás a függöny anyagába beüthető karika, de ezt inkább bízd szakemberre!

Érdemes körülnézni egyébként kifejezett lakástextil áruházakban, mert az eladók rengeteg tanácsot tudnak adni, és elég sok helyen ingyenes a varrás is! Sok mérgelődés megspórolható így, ráadásul nagyobb az esélyed, h. ha fél-egy év múlva akarsz még ugyanabból a függönyanyagból valahova máshova is függönyt, akkor lesz még belőle. A sima méteráru boltokra ez kevéssé jellemző!

Csakegy!

Már elmúlt. A múltkor ugyanez volt, akkor találtak egy polipot az epehólyagomban, de semmilyen májenzim értékem nem utalt arra, h. az csinálná a dolgot.
De egyre gyanúsabb, h. mégiscsak az a bűnös.

Nálunk is hepaj van, éjjel áttört a jobb alsó ötöse belső csücske, de mire rájöttünk h. az a baj!!!! :oops: :roll:
Apa fél kettőtől fél négyig próbálta visszaaltatni!
Akkor végre felébredtem és sikerült agyilag összetenni, h. a délutáni etetésnél még csak áttűnő fehér foltocska aktivizálhatta magát. Bezseléztük, onnantól aludt egészen
Ma 11-ig, annyira kidöglött. Aztán fél kettőkor már bekéretőzött az ágyába.
Én is kidőltem és kettőtöl ötig aludtam, mint akit agyonvertek!
Most meg nem bírt elaludni, így bekentem a fogát a zsibbasztó zselénk utolsó morzsáival, apa holnap hoz másikat! :shock:
Szép éjszakánk lesz! :shock:
Kistesó is éppen átrendezi a terepet odabenn (a húgyhólyagom különösen útban van neki! :twisted: ).
Két hidegfrontos gyerekem lesz???? :shock:

rambóka

Kép
lara26

Lara! köszi

Rambóka!
Nagyon köszi, értettem, asszem!!!!!
Jó jó hogy pé lesz az, de mikor vót kb???????neked ehhez jó szemed van! :wink: CSak azért kérdem mert ma szereztem beutalót vérvételre hogy háth el tudok menni 3. napon, de ahhoz az kellene hogy a héten megjöjjön, mondjuk holnap. :lol:
Egyébként azt vettem észre hogy nekem minden második hónapban van meg. ez normális?????

hajni...
Budaörs

Egyébként azt vettem észre hogy nekem minden második hónapban van meg. ez normális?????[/quote]
legalábbis amióta kezelnek pcos-ként

hajni...
Budaörs

Rambóka!
Hogy vagy? minden okés??? görcsök?

hajni...
Budaörs

álomfejtő nincs köztetek? hiába keresek neten rá a különös álmomra, nem lettem okosabb. azóta ezen jár az agyam

hajni...
Budaörs

Hú Hajni ez nagyon pé gyanús ;)

Rami: Gratu az újabb fogacskához :)

Apple: Csak nyugi. Tudom, ezt hajtogatjuk, de hidd el te mindent megteszel érte ;) Tényleg, hol is tartotok?

Csillag: Egyenlőre nem akarok semmi elkezdeni szedni, pláne nem így hogy szoptatok. Megkérdezem majd a dokit, hogy mit javasol és ha rábólint erre a boyóra, akkor elkezdem szedni. 3 hónap nem a világ, valahogy ki fogjuk bírni azt a 6ezret ;)

Hú, néztem a babamasszázs tanfolyamot. Hihetetlen milyen árak vannak, vagy én vagyok nagyon spór???

Bence tegnap délben és este is ismét előadta az "anya meg akar etetni, de én inkább ordítok" típusú játékot... :roll: (este 10-kor sikerült vére bealtatni, hajnali 4-ig aludt :shock: )
Jön ma védőnéni, beszélek vele erről és a köldökét is megmutizom neki, mert gyanús nekem nagyon.

Ébredezünk, úgy hogy gyorsan összekapom magam, mert hamarosan jön a védőnő és addig még eszünk is, így kajcsi után már tuti nem lenne rá lehetőségem...

Kép

Kép
bettica

bettica: a védőnői szogálatoknál INGYEN vannak a babamasszzs tanfolyamok!!!! (Ha nálatok nincs, hívd fel a szomszédos kerületeket!!!)
Vendég

Sziasztok!

Hajni!

Hát ez tényleg PÉ gyanús. :wink: Ebből nem lesz mensi mára. :lol:
A mérésről annyit, hogy én azt vettem észre, hogy nekem nem változtatot szinte semmit a hőmön, ha felkeltem előtte pisilni, vagy ha effektíve ugyanannyi órát aludtam, de később mértem. A normál 10től volt reggel 6ig, de ha éjfélkor feküdtem le és 8kor mértem, akkor sem volt különbség.
Hogy normális vagy nem, azt nem tudom. Így működsz, ez van, reménykedjünk benne, hogy lesz még jobb is! Illetve, hogy így is jön hozzátok a gólya. :wink:
Rambóka leírt mindent a függönyről. Én itt nálunk nagy lelkesen belevetettem magam a függönyök megvarrásába, de ma már nem vállalkoznék rá. Egyrészt szar lett, kevés lett az anyag, bazi sokat kellett vele szívni, szóval jobb ha szakember csinálja. Ráadásul nálunk olyan trükk is volt, hogy az egy szobában levő két ablak különböző magasságban van beépítve! Szemre nem látszik, de van 5 centi benne. Az egyik függöny a radiátor közepéig ért, a másik feküdt a földön, pedig egyforma hosszúra csináltam... nah ekkor ütött meg sokadszor a guta függönyvarrás közben. :D

Rambóka!

Számítógépes kérdés:
A hangkártya vagy működik vagy nem. Nálatok inkább "vagy nem". Műszerrel nem lehet kimérni, cserés a dolog. 4 ezer pénz körül van az új, viszont a héten a Kedves már nem ér rá, mert holnap elutazik Parádsasvárra (és engem itt hagy :( ) otóversenyre.

Kendő ügyben továbbra is kitartok az 50 centi mellett. :D Nem az a takaró rész tartja a fejét, ahol számít az a 10 centi. Amég nem tartja a fejecskét, addig a vállpántok alá kell rakni a busit. Utána meg már mindegy, mert akkora lesz, hogy vagy nem bírjuk el, vagy tartja egyedül is a fejét. :)

Bettica!

Mi van Bence köldökével?

Napok óta 8 óra 15 perckor kommandóként megszállja a hálószobát egy légy és addig piszkál, rámszáll, zümmög amég fel nem kelek. Napok óta! :evil:
Szerintem ezt a Párom csinálta... beprogramozta a legyet, hogy ne tudjak 10-ig aludni, hanem keljek fel viszonylag a reggeli órákban! :twisted:

Monee

monee85

Hát, már nagyon szép lenne a köldöke Bencének, de állandóan elkezd neki vérezni :( Nem nagyon, csak kicsit... Amikor azt hisszük , hogy végre begyógyult, lehet rendesen fürdetni a gyereket, akkor este látom, hogy megint vérzett...
Védőnő szerint ez normális, mert nagy volt a felület. Hát nem győzött meg...
Kaptam oktatást az elaltatásról is :twisted: Hagyjam sírni a kiságyba és ne vegyem ki, csak hátsimi és nyugtató beszéd, ha nagyon behergeli magát, akkor kivehetem, de ne járkáljak vele és ne ringassam a fenekét... Okés, de ki az, aki hallgatni bírja a 3 hetes gyereke fájdalmas, már-már sikító sírását?
Mindegy, kipróbáljuk, veszteni valónk nincs. Max beleőrülök :twisted:

Kép

Kép
bettica

Csakegy: Köszi, majd rákérdezek. Elvileg most nyáron nincs tanfolyam, de végülis nem baj, mert Bence még elég nyűgi, nem biztos, hogy ilyenkor kellene elkezdeni a masszázst... :roll:

Kép

Kép
bettica

Bettica: a babamasszázs 2 hós kor felett mehet. Addig nem ajánlják.

Norka: tök jó hogy lesz egy ilyen hosszú riport is!!! Gratula a szervezéshez!

Rambóka: remélem nem lesz semmi gond ezzel a görcsölgetéssel! Drukkolok!

Monee: nem vagy semmi, nekem nem lenne türelmem ennyit nyűglődni 1-2 ezer forintos megtakarítások miatt!! De én egy antispórolós vagyok :oops: :oops:

Csakegy: Lilla bőre rendbe jött már? Kiderült már hogy mi okozza?

Lara: kisLarának jobbulást, remélem nem lesz visszatérő a fülgyuszija.
Vendég

Ági: A doki javasolta már most a hasmasszázst ;) Egyébként én is úgy olvastam, hogy 6-8 hétnél előbb nem érdemes elkezdeni...

Kép

Kép
bettica

Lara Kis-Lara hogy van?

Rami te hogy vagy?

Voltunk ma bölcsi beíratkozáson, jövő szeptemberre kértük és ma volt a beíratkozás, 9-16 között van és 9.10-re mentem oda, én voltam a 70. :shock: most végeztem...az életem is eluntam.
Azt mondták, jövő júniusban kiderül, felveszik-e, erre rákérdeztem, és mi van ha nem, vállrángatás...hát remélem felveszik így több mint egy évvel előtte való jelentkezés esetén...Huni lesz a legkisebb, az biztos :oops: minegyik totyog, jár megy stb...
Vendég

Sziasztok !

Apple, mennyi az a kevés progi ? Minden relatív, lehet te ilyen "alkat" vagy. Drukkolok !

Hát csajok eldőlt, hogy sajnos nem vehetek részt a trombocita kezelésben, mert az országban SENKI nincs, aki a vércsoportomban ilyen ritka, Hb1 antigénnel rendelkezne. Az a 2 fő akik rajta voltak az országos listán, "természetesen" pozitívos vércsoportúak. Ez van.

Marad az IVIG kezelés, aminek a hatása kb. 1-1,5 hónapig tart ki :( és fizetni kell érte (mivel én vékony vagyok kb. 100 ezer forint/alkalom)
Aug 7-én megyek megbeszélésre.

Ilyen az élet :roll:

Niki
mniki

[quote="mniki"]S írta:mnikiziasztok !

Apple, mennyi az a kevés progi ? Minden relatív, lehet te ilyen "alkat" vagy. Drukkolok !

Hát csajok eldőlt, hogy sajnos nem vehetek részt a trombocita kezelésben, mert az országban SENKI nincs, aki a vércsoportomban ilyen ritka, Hb1 antigénnel rendelkezne. Az a 2 fő akik rajta voltak az országos listán, "természetesen" pozitívos vércsoportúak. Ez van.

Marad az IVIG kezelés, aminek a hatása kb. 1-1,5 hónapig tart ki :( és fizetni kell érte (mivel én vékony vagyok kb. 100 ezer forint/alkalom)
Aug 7-én megyek megbeszélésre.

Ilyen az élet :roll:

Niki

Niki!

Intézz nekem egy vérvételt kérlek, és nézzük meg, hogy nekem sincsen??? Egy két-három kémcsőnyi vértől nem lesz baja sem a tejemnek, sem Nórinak!!!!!

Anyám azért vált el az első férjétől, mert nem lehetett gyerekük, a vércsoportjuk tökegyformasága miatt, mint nálatok. Állítólag én örökökltem minden viszonylatban anyu vérét......
Augusztusig még szoptatok ugyan, de hátha bennem mégis meg van ez a gén!!! És akkor hátha nem kerül 100 ezerbe!!! Anyám..........................
Csak szólj mikor menjek!
Vendég

Sziasztok,

ma kétoldali munkaundoritiszem van, csak bambulok, nézelődöm, és méla émelygéssel nézem a kollégákat..... az émelygés a babszemem miatt van, szeégny kollégák nem tehetnek róla......

Hunci, már a múltkor is akartam írni neked, hogy le a kalappal előtted.... és is két diplomát szereztem, egynek a vége már Eszter születés utánra datálható, a második pedig 2-3 éves korára, hát mit mondjak, baromi nehéz volt. Te meg a harmadiknak feszülsz neki.... :shock: Drukkolok, hogy bírjad. Most hogy van egyébként a törvény, - mert már régen nézegettem ilyen jellegű dolgokat - a kismamák még mindig tandíj mentesek ?

Monee, ez a kendő ügy.... :lol: :lol: tényleg tök jó, hogy így elbíbelődsz az anyagokkal, kiváncsi vagyok, hogy beválik-e nektek a kendő. Majd ha itt lesz az ideje, lehe,t én is beszerzek egyet magamnak.

Norka, érthetetlen ez a méhszáj nyílás, vajon mitől lehet ez ? :shock: Gondolom, hogy már az első jelek óta abszolút kíméled magad, akkor mi a fenétől nyílt tovább ? Lehet ez a stressztől ? ( szeptembertől indul a vadásszezon megint, na akkortól nekem is lesz részem bőven sztresszben.... :roll: ) Bogi drágám, milyen nagylány már, hogy próbálgatja a wc-t....előbb-utóbb menni fog az az időzités neki.... mindig van egyébként valami, amivel küzdeniük kell szegényeknek.
Nálunk most Eszter önálló fürdése van napirenden, ő azt hiszi, hogy nagylányosan megy már neki a zuhanyzás, de amikor piros a puncusa - mert nem mosta meg magának rendesen - és fekete a talpa megtörlése után a hófehér törölköző :twisted: , na akkor még úgy látom, van mit javítani a teljeseítményen.....

Apple, szegénykém, tényleg egy agyrém ez az állandó aggódás az ember lelkében, de szerintem legyél fatalista. Amíg nem dől belőled a vér - és soha ne következzen ez be - addig gondold azt, hogy minden rendben van ! Mert valószínűleg tényleg így van. Én néha megnézem a bugyimat, hogy nem vér jön-e belőlem, de mindig csak az a vacak utrogestan bogyó folyik ki. És akkor mindig megnyugszom, hogy valszeg ma sem fogok már elvetélni. Hülyeség, de megnyugtat ez az elmélet. Úgysem rajtunk múlik a bekövetkezése, mi mindent - gondolom - megteszünk, hogy az a kis csippenet szépen nyugodtan növekedhessen ott bent......
zsizsik

Mona, aranyos vagy, de már belefáradtam az állandó vérvételekbe, rohangálásba. 1 % az esély, hogy bárkinek hasonló a vére. Most már elfogadtam a másik kezelést, nem akarom húzni az időt, ha a vérellátó is azt mondja, hogy nincs értelme...
Köszönöm azért a felajánlást.

Az anyagiak miatt nem aggódok, kifizetjük és remélem eredménye is lesz :wink:

Zsizsik, majd előkeresnéd az olasz kemping elérhetőségét ? Köszi, puszillak

Niki
mniki

Niki, sajnálom!

ez az IVIG kezelés milyen???? azt jelenti, hogy azalatt a 1,5 hónap alatt kell babásodni? vagy akkor lesz inszemed?

Kép

Kép
csillagfény

Hahó,

én csak lesek, függönyvarrás, ilyen varrás, olyan varrás... annyira idétlennek érzem magam, legutoljára 4.osztályban varrtam a Barbimnak ruhákat kézzel! :roll:

De tudjátok mit, én büszke vagyok arra, hogy az idén először tenyésztek nagyban muskátlikat vagy 6 ládával, és gyönyörűek lettek!! Plusz oleanderek is jöttek hozzá, azok is elég hálásnak mutatkoznak.

Nikim, a fenébe... :? de mondtad, hogy tengerentúl komoly hagyománya van ennek az IVIG eljárásnak, hátha nálad is sikeres lesz, vagy el sem juttok odáig...

Hunci, ez a bölcsi helyzet elég drámai... :roll: képzeljétek itt Diósdon egyáltalán bölcsi sincs. Érden van, hasonló tömegnyomorral. Meg ugye Budafok, ahova egyre kevésbé érzek hajlandóságot fuvaroztatni a gyerekemet (azért autóval napi 2szer 40-50 perc megjárni...). És mi lehet vidéken, nagyközségekben, stb.?

Zsizsik, ha nem csinálsz vonalzót, nem tudom, hol jársz! :wink:

Hogy miért rövidül a méhszáj, hát itt valszeg Rambókának és a dokimnak van igaza: akkor is vannak keményedéseim, ha nem érzem őket. :roll: És az szétszedi. De a méhszáj belül még zárt, ez a lényeg, ha szerencsém van, kihúzom így jóóó sokáig, változatlan állapotban. Nem tudom, a tegnapi napot megint csak 600 mg magnéziummal + Salbutamollal vészeltem át a hülye front miatt. :(

Rámtört a fészekrakási ösztön is. :shock: Eddig még nem foglalkoztam a fiam szobájával, kelengyéjével, mert ugye azt sem tudtam, hogy mi lesz velünk... most meg araszolgatunk már a 30.hét felé. Csak azok a terhesruhák jók rám, amiben anno szülni mentem 38 hetesen. :shock: Ilyen nagy a különbség.

Apple, tudom, hogy minden rendben lesz!!
Vendég

Sziasztok!

Niki,fenébe milyen nehéz összehozni a vércsoportos kezelést :(
Remélem a másik eredményes lesz és a következő metes babamoziban ott gömbölyödik a pocakod!

Bettica nem gyógyult be rendesen a köldöke? Kis sebre való hintőpor? Kiskincs köldöke is nehezen esett le mert vastag volt a hintőpor ért legtöbbet. Altatás, vacak téma :roll: védőnők egy kaptafára készültek,de talán van kis igazság abban amit mondanak. Mi is az elalvással küzdünk elég jól haladtam,már ha jó percben raktam a kiságyba hang nélkül elaludt. A napokban délután itthon volt a férjem és ő altatta ölben járkálva ringatva és aztán sem rakta le, gyönyörködött élvezte a bújást szuszogást, aranyos és nagyon jó érzés de én így nem haladnék a munkával...most megy a visszaszokatás, ordít ha ülve próbálom elaltatni több póz,puszi simogatás csak kapálózik, de nem állok fel mikor lehiggad szemét becsukja lerakom és alszik..csak azt nem értem miért bőg ha a kezemben van, a kiságyban sem sírna jobban.
ügyesen

Norka nagyon jó a filmes dolog, van jelentkező? Kicsit gondolkodtam rajta de azt hiszem nem akarom mindenki orrára kötni a történetünk
vigyázz magatokra, Boginak puszi

Zsizsik Apple én a wc papír nézegetését csak szülés után hagytam abba :oops: , ha esetleg lenne vmi barna akkor sem pánikolni addig meg pláne!! tudom hiába minden szó ha megszületik a baba ez a kismamis aggódós szakasz csak akkor zárul le és kezdődik egy másik.

Hunci hűűű, remélem eredményes lesz a mai napod!
Diplomához szólni se tudok, én 4-5hós képzésbe se vágnék bele :( (lustaság vagy kényelem?) , emelem kalapom!

Larának jobbulást!

Szép napokat a nyaralóknak!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?