Apple!
Kitartás!
Mennyi van vissza a 12. hétig?
Monee!
Azt ne felejtsd el, h. a dedek átlagos születési hossza 50 centi körül mozog. És igen gyorsan nőnek!
Plusz a kendőben is kidudorodik a kis seggük a "büdösbogár" pózban.
Szóval szerintem is maradj inkább a 60 centinél, különben a kendő nem fogja megtámasztani a fejét!
Párodat zaklathatnám valamikor?
Úgy tűnik végleg szétment valami a hangkártya kimenetnél, mert már a fülhallgatót hátra bedugva sincs hang, és a monitorkimenetnél is van valami, mert a gép megmozdításánál eltűnik a kép. Remélem csak valami érintkezési hiba!
Ki tud mérni ilyeneket műszerrel?
Hajni!
Pé lesz az!!!!
Függöny:
Ablak v. ajtó szélességnek minimum a 1,5 szeresét vedd, különben nem lesz hullámos (van aki a kétszeresét is ajánlja, de majd adja magát a kiszemelt anyag szélessége, mindenesetre 1,5 alá ne menj, mert olyan lesz, mintha egy rongyot lógattál volna fel!)
Hossza függ attól, h. milyen széles felhajtást akarsz az aljára. 3 centis felhajtás alatt a két sarka felpöndörödik, ezért szokták a 4-5 centis felhajtási minimumot ajánlani, de ez függ az anyag vastagságától is.
És több ponton mérd meg a padló-karnis távolságot, mert a padló egyenetlenségei miatt a túl hosszú függöny felfeküdhet, mint a menyasszony uszálya!
Karikák "belógását" (tehát, h. az aljuk mennyivel van lejjebb a karnisrúd aljánál) is számold bele!!!!
Vékonyfüggöny aljába szoktak tenni ólomgyöngyös nehezéket, ez méterben kapható, általánan azokban a boltokban, ahol megvarrást is vállalnak, egy speciális öltéssel rádolgozzák a függöny aljára. Ilyenkor nem kell felhajtás.
Teteje: Ha fakarikára varrod, akkor elég a 1,5 centis behajtás, különben a hullámok közepe kicsúcsosodhat oldalra, de persze ez is anyag keménység függő.
Vitrázsra eleve lyuggatott tetejű csipkét akarsz v. más függönytípus tetején levarrt "alagútba" akarod befűzni a vitrázsrudat?
A lyuggatott csipke esetén ugyanis jobb, ha a szélesség 2-szeresét veszed, csak akkor fog szépen "harmónikázni", ha viszont alagutat varrsz a hagyományos, esetleg vastagabb függönyanyag szélére, akkor semmiképpen ne vegyél 1,5-szeres szélességnél többet, mert ha szűkre szabod az alagutat, akkor alig fogod tudni rágyűrni a vitrázsrúdra, ha el akarod majd húzni, ha pedig bőre hagyod az alagutat, akkor hiába próbálod elhúzni, vissza fogja rúgni magát.
(Nem tudom ez érthető volt-e, de nem tudom jobban elmagyarázni a problémát)
Rúdkarnisok esetén egyébként új megoldás a függöny anyagába beüthető karika, de ezt inkább bízd szakemberre!
Érdemes körülnézni egyébként kifejezett lakástextil áruházakban, mert az eladók rengeteg tanácsot tudnak adni, és elég sok helyen ingyenes a varrás is! Sok mérgelődés megspórolható így, ráadásul nagyobb az esélyed, h. ha fél-egy év múlva akarsz még ugyanabból a függönyanyagból valahova máshova is függönyt, akkor lesz még belőle. A sima méteráru boltokra ez kevéssé jellemző!
Csakegy!
Már elmúlt. A múltkor ugyanez volt, akkor találtak egy polipot az epehólyagomban, de semmilyen májenzim értékem nem utalt arra, h. az csinálná a dolgot.
De egyre gyanúsabb, h. mégiscsak az a bűnös.
Nálunk is hepaj van, éjjel áttört a jobb alsó ötöse belső csücske, de mire rájöttünk h. az a baj!!!!
Apa fél kettőtől fél négyig próbálta visszaaltatni!
Akkor végre felébredtem és sikerült agyilag összetenni, h. a délutáni etetésnél még csak áttűnő fehér foltocska aktivizálhatta magát. Bezseléztük, onnantól aludt egészen
Ma 11-ig, annyira kidöglött. Aztán fél kettőkor már bekéretőzött az ágyába.
Én is kidőltem és kettőtöl ötig aludtam, mint akit agyonvertek!
Most meg nem bírt elaludni, így bekentem a fogát a zsibbasztó zselénk utolsó morzsáival, apa holnap hoz másikat!
Szép éjszakánk lesz!
Kistesó is éppen átrendezi a terepet odabenn (a húgyhólyagom különösen útban van neki!
).
Két hidegfrontos gyerekem lesz????