Új privát üzeneted érkezett!

Deako!
Hozzánk most jön a védőnő,majd megkérdezem tőle,mert én is szájpenészre gyanakszom.Szerintem szopi előtt érdemes letörölgetni,meg a cickót i,meg gyakran kifőzni a cumiját ha van neki.Amúgy án azt hittem,hogy cumi,bimbóvédő és egyéb "kellékek" nélkül,megfelelő higiéniát tartva nem alakul ki,de úgy tűnik sajna tévedtem!

Sly!
Gyakran olvasom a másik topicot is (Várandósság/nyári kismamák) és olvastam Muffin történetét!Nagyon szomorú! de olyan jó látni,hogy ilyen erővel áll hozzá a problémához,és hogy egy emberként mellette álltok! Dícséretes
Azt akartam csak kérdezni vele kapcsolatban,hogy tudták előre,hogy nem lesz minden rendben a kicsivel (ha igenmiért) vagy csak szülés után derült ki? Mindenesetre nagyon sok erőt nekik,és kitartást!!!!

KépKép
Kép
patricia83

Bocsi, hogy megint rátok török. :oops:

Deako,
szerintem Gabussal van még egy közös ismerősöd. :D
Nem vagyok benne biztos, de véletlenül nem rajtam (+Saci) keresztül kerültél a dokinénihez? :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Hú, mennyit írtatok, alig győzöm olvasni! :o
Szly, oké, hogy csináljunk pocifotót, de én be fogom húzni előtte :lol:
Jujj, Berni, hol szültél, hogy így nem álltak melléd?! Sajnálom. :cry: Kösz a képeket, nekem a kalapos a favorit :P
Hát igen Évi, ahol ott a nagyobbik is, ott bizony rá is kell figyelni. Bocs, de elmosogtam magam azon, hogy Violka szerint „elég már neki” :) Nálunk a védőnő nagyon ellene van a teának-víznek, de nem is volt szükség még rá. Igaz nagy meleg sincs a lakásban.
Csilla, én tegnap este kezdtem nyügi lenni és még ma délelőtt is tartott. Remélem nem jön vissza az az állapot, mert folyton sírhatnékom volt. A cumi mindenkinek mást jelent, kinek jó, kinek rémálom(az elhagyatása).
Livi, sajnálom, paterolj vissza az első osztályba, első ránézésre Vilinek olvastalak, azóta sem betűztem ki. :oops: A cumi nálunk is esik ki, természetesen, de azzal vigasztalom magam, hogy pár hét múlva már magának visszarakja :wink:
Pat, nálatok is volt zápor esetleg? Nem annak a közeledte miatt volt nyűgös a pici? Ezek a kórházi jelentések! :x Csanád egyszer aludt el hason, egyébként pár perc után megunja.
Kindertojás, a te keresztnevedet sem tudom, ugye nem olvasok félre valamit?! Nagy feladatot vállaltál, sok kitartást és erőt kívánok hozzá! Öt kiló! 8)
Gabuska, neked Gabi a kersztneved? Vagy melléfogok újra? Szépek vagytok mind a hárman! :)
Orsi, én még nem vettem észre szájpenészt, viszont egyre több a piros kiütés az arcán és nyakán :(

KépKép
Kép
el..né

most csak röviden írok, mert jázmin nálam van.

patr! Szóval Muffinék elmentek 2valahány hetesen 4Dre, hogy mozizzanak, mint mi mindannyian. Ott látták meg, hogy szájpadhasadékos a baba. Utána vizsgálták alaposabban, ahol kiderült, hogy az agyából is hiányzik valami és a szíve sincs rendben. Azt mondták nekik, hogy lehet hogy életben sem fog maradni, de ki kell hordani. Aztán még agykamratágulata is lett. Később a hiányzó részt már nem látták hiányzónak. Akkor lett egy kis reményük, hogy mégis életben marad. Csak meg kell várni hogy megszülessen, mert nagy volt a bizonytalanság. Most úgy tűnik, hogy a szíve viszonylag rendben, az agyából hiányzik valami, de max viselkedési zavarai lesznek. reflexei jók. a szájpadhasadék viszont eléggé súlyos.
Mondanak nekik jót is rosszat is, még maguk a dokik sem tudják pontosan, hogy mi lesz a kis Eliottal.

Kép
szly27

Sly!
Köszi,hogy leírtad! Ez döbbenetes!!!!! :cry: Az meg számomra egyzszerűen hihetetlen,hogy ilyen fejlett technika mellett a 21. században mindez nem derült ki korábban,sima ultrahangon! :shock: És ha nem mennek el 4d-re? Csak szüléskor szemesülnek mindennel???? Felháborító!

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok! Eddig minden szuper, ma remekül bírtam a hajtást (annak dacára hogy kb 1,5 óra szunya volt bennem mára virradóra! - Valamikor be kellett fejezni a befőzést, elrakni a tiszta ruhákat, kiszabadítani a babaágyat a rápakolt cuccok alól... megvárni a hullán hazakúszó embert... nesze fél öt, oszt hatkor kelés... brrr :oops: )
CTG oké, babó kavar mint rendesen... csak végignyomjuk ezt a tanfolyást...

Joli, engem nem olvastál félre :-) A tojgli tényleg a szemérmetes manó miatt lett a nickem :D amúgy meg Réka vagyok... de a tojat most jobban leírja a jelenséget (formailag is!!!! :wink: )

Puszi mindenkinek!

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Hello, Ilba!
De bizony, a komamasszonyom (Sac) és általad keresztül jutottam el a dokinőm (dokinőnk)höz. Kicsi a világ, mi?
Gabuska, te is ismered Sacit? Vagy ez már sok lenne? :lol: AMúgy bocs, de valahogy nem láttam du. a hozzászólásodat : nagyon szépek vagytok! És örülök, hogy minden rendben ment a szülésnél.

Kép
Kép
deako

Jó reggelt!

Este 140-et cicizett a kislányom! Csak lestem és még kellett volna neki, de már nem mertem adni. Így is fél kettőig aludt. Na de utána betartotta a két órákat.

Roliról levettem a pelenkát. Már egyszer belepisilt a bilibe. Jó lenne ha hamarosan leszokna a pelenkáról, mert a hatalmas kukánk csak pelenkával van tele. Jázmin is nagyon fogyasztja a pelusokat és még így is pirosodik a feneke.

Ma lesznek segítőim. Unokatesóm lányai jönnek pesztrálkodni. Legalább lekötik Rolit. Ma reggel is már fél órát kellett hintáztatni pizsamában. Nagyon hisztis akaratos lett. Ha nem az van amit ő akar, állandóan ordít.

Kindertojás! Hát nem semmi vagy! Én alapállapotban sem bírnám ezt. Hajnal ötig fentlenni! :shock:

Így is hulla vagyok, pedig azért részletekben alszok.

Kép
szly27

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a gratulációkat, tényleg jó nagy lett Levi baba. Sima szülés volt, mindjárt bemásolom a szülés történetét, csak még előtte egy pár dolog!

GRATULÁLUNK MINDEN ÚJ BABÓCÁHOZ!

Anyatej tárolása hűtőben: 24 óra! Utána le kell fagyasztani, vagy kiönteni! Én az 1 napi mennyiséget mindig összeöntöttem, és az elsőhöz képest öntöttem ki!

Tejserkentésű
A Laktoherb nekem sem jött be Bencénél, Levinél már meg sem próbáltam! Maláta kávét iszom helyette (a sörben is ez van), gyógynövényboltokban lehet kapni. És mellékesen finom is!!! Vannak még homeopátiás tejserkentők is, azt még nem próbáltam, mert egyenlőre van elég tejcsim!!!

Berni
Üdv köztünk!
Nekem Bence is, és Levi is besárgult, úgyhogy átérzem minden problémádat!

Bencével még nem indult meg a tejem, ős em evett semmit anno. Levivel meg az a furcsa, hogy már a 2. nap észrevettem, hogy sárga, szóltam is a kórházban a csecsemősöknek, és minden evés előtt, illetve után mentem méretni. Akkor 20-30 g-ot evett, úgyhogy már szerdán hazajöhettünk. Na, akkor kezdődött az állandó alvás, nekem meg 2 óránként etetnem kell. Semmi másból nem álltem ki, csak etettem, közben keltegettem, fejtem, leraktam, és fél óra múlva kezdődött előlről.
eZÉRT IS NEM JÖTTEM EDDIG, CSAJOK!!!
Pénteken voltunk kontrollon a kórházban, ott már jó volt a bilirubin szintje, de még 2-3 hét, míg kitisztul a szervezetéből.
Most már élénk egész nap, jelzi, ha éhes, de nagyon szeret elaludni a cicin! Aztán lerakom, alszik 5 percet, és követelőzik, hogy éhes.
Az éjszakákat eddig végigaludta, kivéve a kórházban. Egyszer ébred fel olyan hajnali 1-2 között, aztán reggel 6-7 között kel fel.
Bence imádja, egész nap nézegeti, kacarászik neki, és mindig puszilgatná!

most jön egy pár kép, igaz, csak telefonos, a fényképezőről még nem töltöttük fel!

Kép Kép Kép

Kép
Kép
hannablanka

Hannablanka! Üdv újra itt! Nagyon aranyos Levi baba! Nagyon szerencsés vagy, ami az éjszakákat illeti! Bence hogy fogadta a kistesót?
Bencének milyen kis lyukas álla van!? Nagyon édi!

Én is próbáltam ilyenképet csinálni, de Roli nem volt hajlandó Jázmin mellé feküdni! Na majd még próbálkozunk!

Kép
szly27

Szly, milyen szomorú eset! És még én hisztizek-bőgök itt semmiségek miatt! :oops: Egyszer Csanád is szopizott 140-et, de a következő félórát átsírta, pedig nem szokott egyébként, legfenebb nyügölődik. Tehát csak fokozatosan emelhetem az adagot :)
Réka, kösz a nevedet:) (egyik kereszlányomat is így hívják) Azért szerintem kezd már sok lenni a bevállalásból, valamikor kéne pihenj is! Vigyázz magatokra!
Noémi, örülök, hogy végre jöttél és kösz a képeket :) Lehet, hogy mire megszülöm ezt a hsz-t, már olvashatom is a szüléstörténetet!?
Orsi, üdv neked is!

KépKép
Kép
el..né

Joli! mi miatt sírtál? Csak nem valami komoly?

Kép
szly27

Sziasztok!
Noémi üdv újra itt!Nagyon édik a fiúk!És a szüléstörténet? :wink: Nekem az anyatejgyűjtőben mondták,hogy hűtőben 72 óráig lehet átolni a tejcsit,és a kocsi is csak 3 naponta jön érte!

Ja,hallottam a magas gyümölcstartalmú (mondjuk 50% pl: Granini,Sió Prémium,Tropicana,meg a Lidl-ben is van valamilyen nektár) ősziléről is,hogy jó tejserkentő.Próbáljátok ki,ez még tuti finom is :)

Éjszakai alvás? Nálunk pár napja éjszakára is beállt a 3 órás evésre a kiscsaj,és vissza is alszik egyből,de ma hajnalban úgy berottyantott,hogy mellkastól lábszárközépig beborította a cucc! :shock: Végülis hajnali 4-kor még úgysem fürdött korábban! :lol: :lol:

A védőnő végül ma jött,azt mondta nem valószínű,hogy szájpenésze van Mirának,de azért figyelgessem,mert ha már nem csak a nyelve lesz olyan,akkor szer kell!

Kindertoji!
Nem semmi energiaszinttel rendelkezel!Én ma 3/4 10-ig aludtam! :oops: Olyan jól esett!Amúgy most kellene aludnom,mert mindkét gyerkőc szuszog!

És tegnap először egyedül voltam itthon a 2 gyerekkel pár órát! :)

KépKép
Kép
patricia83

Látom ez az egyedüllét két gyerekkel mindenkinél mumus egy kicsit. Én már elég sokat voltam egyedül velük, de egyedül boltba velük még nem mentem. Viszem a hordozót, felrakom a kocsira, beültetem az ülcsibe Rolit és akkor hova fogok vásárolni? :shock: Nem igen fér semmi!
Na majdcsak megoldom valahogy. Meg elképzeltem magam, ahogy cipelem a hordozót, közben Roli nem akar jönni, őt meg fél kézzel cibálom. Közben kezemben a pénztárca meg a kocsikulcs. Hát! Elég komplikált lesz a dolog!

Kép
szly27

Sly!
Tegnap amikor etettem a kis cunást,Márk kiment a szobából.Gondoltam csak utána megyek,Mira a cicin lógott,én futok a gyerek után,aki azÜVEGASZTALON BUGIZIK!!!!!! Nem kellett volna sok a szívrohamhoz!Abszolút nem vagy parás anyuka,csak egy rossz mozdulat,feldőti az asztalon lévő virágvázát,összetörik az üvegsztal és szanaszét vagdossa a gyereket!Brrrrrrrrr!
Most is egyedül vagyok velük,de legalább alszanak! :lol:

Még azt akartam kérdezni tőletek,hogy hozzátok "járnak" már látogatók? Nálunk már volt 1-2 barátnő,és aminek nagyon-nagyon örültem,senki sem feledkezett meg a fiamról!!!!Mondtam mindenkinek,hogy nem kellett volna meg minden,de biztos Márknak is nagyon jól esett,hogy ő is kapott ajándékot nemcsak a hugi! :D

Úgy tűnik engem ma nem lőttök le...már csak annyi,hogy mikor olvasom a fórumot,és szopis témánál járok,mindig megindul a tejcsi! :shock: Kezdek hozzászokni,hogy mellszívóval üljek le a gép elé! :lol: :lol:

KépKép
Kép
patricia83

igyexem vonalzót csinálni,de nem tudom beilleszteni.hogy kell?nekem csak ez lesz ott:

Kép
berni1

Igen, Gabi vagyok. :wink:

Nálunk eddig 2 látogató volt, de ahhoz képest, hogy az Istvánban annyian mennek be látogatni, ahányan akarnak, ez semmi.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Berni: Az oldal tetején a segédletek alatt tudod beállítani a Profilodat, és ott az Aláírásba kell beillesztened a vonalzódnak azt a kódját, ami "url=http......"vel kezdődik ( szakszerű megfogalmazás, mi?). Ha hülyeséget írtam, remélem valaki majd kijavít :lol:

Kép
Kép
deako

beillesztettem,lássuk

Kép
berni1

wauuu...sikerlét :D

Kép
berni1

csak nagy örömömben írni nem tudok :D
szóval.sikerült

Kép
berni1

Deako, hogy vagytok?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Bocs Berni, csak amikor olvastalak, csak annyi volt még ott, hogy születéstörténet:
aztán semmi :wink: .
De már azóta megvagytok, csak még időm nem volt jönni/írni.

Nagyon cukik a képek a babókról.

Szóval én ma voltam 2. teljes napot a két gyerkőccel. RÉMÁLOM :shock: 8) .
Főleg ma akadtam ki estére. Főzni három részletben sikerült kb. este 5-re :shock: .
Toncsival éppen szobatisztaságoskodunk. Ma úgy 5-6 garnitúra ruhát sikerült lecserélni.
Megkérdezem tőle, kell-e pisilnie. Persze nem és a köv. félpercben bepisil :x . Jó esetben, rosszban fityeg benne a cucc 8) . Néha pedig olyan ügyesen szól és pisil, kakil a vécébe. Én meg persze elvesztem a türelmem :oops: , ő meg mondja, hogy gyere anya adok egy puszit és itt van a kacsa, játszhatsz vele :lol: .
Meg igazából ez a cicizés se megy túlzottan, ezért lehetek inkább feszült. Asszem most már 3 nap alatt sem jönne össze elég adag tej :? . Bár ez már nem is érdekelne. De Bogi is eszik 50 ml-t, aztán 30 perc után rájön, hogy még éhes. Akkor még a másik ciciből is eszik 20-30-t. És egyáltalán nem feszülnek ezek a cicik, néha nem is tudom, melyikből adjak :? .

Ti hogy adjátok oda a K vitamint. Tegnap próbáltam cumisüvegből, de nem tudta belőle megenni :shock: . Pedig a kórházban abból is tudott enni.

Ja, és ma kellett volna megszületnie :D .

Na, ketteske már mocorog.
Holnap megyek a Mák-ba. Még nem intéztem semmi papírt :roll: .

Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Bakker!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem küldte el a hsz-om!!!! :evil: :evil: :evil:
Csilla!
Én is holnap megyek a Mákba, a biztonsági őr tanácsára,délután 4 és 6 között! Tegnap voltam bent a papírokért,és vagy 40-en ültek ott!!!! :shock: Csak előtte megyek az ophez taj-kártyát csináltatni!

Drága nagyfiam teljesen ki van forulva magából!Annak ellenére,hogy lehetőség szerint tényleg sokat vagyok vele,meg van őrülve.Egész nap "anyázik",kiabál,nyávog,hisztizik,senki és semmi nem jó neki,és ma nem is evett,sőt még hányt is! :shock:
Mit csináljak vele????????

KépKép
Kép
patricia83

Csilla!
Végülis te Egerben szültél? Kinél? És volt szülésznőd?

KépKép
Kép
patricia83

Jó reggelt!

Gabuska! Írtam már, hogy Nóri milyen kis szép? Meg nagyon aranyos is! Ha nem akkor most leírom, mert már rég akartam.

Csilla! Mi is szobatisztálkodunk Rolival. Vele az a baj, hogy nem szól, hanem tudja hol a bili és amikor elcsurran az eleje, rohan a bilire. Ezzel csak annyi probléma van, hogy nem tolja le a gatyáját és nem ül rá, hanem állva próbálja kisgatyán keresztül belecélozni. Hát mit mondjak, megy bele is! :lol:

Egyébként Roli elég normális már, ami a viselkedését illeti. Annyi van még, hogy nekem kell tisztábatenni, kakaót csinálni neki, pedig eddig főleg apa csinálta, ha itthon volt. Most anyásabb lett.

Csilla! TEjcsire próbálj ki valamit: homeós bogyó, more milk(ezt amúgy nem tudom mi, de állítólag nagyon tuti), teák, maláta kávé és igyál sok folyadékot, baracklevet. Én minden szopi utánmegiszok 3 dl valamit + közte is szigorúan iszok, még ha nem is vagyok szomjas.

Kép
szly27

A papírokkal nekem szerencsém van. A kórházban megkaptuk a lakcímkártyáját Jázminnak, kb egy hét múlva jött postán a TAJ kártyája. A munkahelyem meg intézte az összes többit. Egy nap bementem, kitöltöttem és a gazdaságis elküldte. Szóval még nyomtatványokat sem kellett szereznem. TEgnap volt egy hete, hogy elintéztük. Kíváncsi leszek mikor lesz belőle pénz.

Kép
szly27

Csilla,
a konakiont mi kiskanálból, anyatejjel együtt adjuk be. Vagyis majd ma kezdjük, de Livinél így csináltuk.

Szly,
köszi. :oops: :)
Az az igazság, hogy nekünk is tetszik. :lol: :lol: :lol:

Bár én még csúnya kisbabát nem láttam. 8)

Nézzétek csak:

Livi .................................................... Nóri
Kép

Látszik, hogy egy alom. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska! Én már láttam csúnya kisbabát, meg olyat, ami elmegy. Egyébként minden kisbaba aranyos, de szerintem nem mindegyik szép.

Kép
szly27

A konakiont mi is kiskanálban anyatejjel adjuk.

Kép
szly27

mi is kiskanalasok vagyunk,ami a vitamint illeti.amúgy nem okoskodásból,de nekem is a védőnőm mondta,aki nagyon szuper,h a homeos bogyó és a tea semlegesíti egymást,úgyh min.2 óra különbséggel kell alkalmazni.meg fogmosás,rágó és homeos bogyó között is min.1 óra a menthol miatt.van homeos könyvem,ha valakit érdekel valami írjon kikeresem.én még nem igazán hiszek benne,de a hasfájásra is meg fogom nézni,mit ír.veszteni való nincs.
tegnap 0 azaz nulla volt a gyarapodás.már értem,miért mondták,h elég naponta mérni,így is egy világ omlik össze bennem ilyenkor.amúgy lehet,h másik fórumra kéne átmennem,ahogy itt a fejlődéseket,evéseket olvasom. :( mi már a napi 30-40gr fejlődésnél is tapsolunk.bár a heti "elvárt"átlagot elérjük,de nem a felső határt :wink: bár a mi kezdetünkhöz képest ez már maga a csúcs,csak aza tegnapi nulla ne lett volna.pedíg van tejcsim,mert a köv.etetésre mindíg bekeményedik és ha megszívja,van,h spriccel :oops: bár fejésre még mindíg semmi nem jön utána.asszem már nem is fogom erőltetni.

nem írtátok,h ki hogy oldja meg a szoptatást,ha kimozdul otthonról?

Kép
berni1

Berni! Ha megvan a heti hízás, akkor ne izgulj. Lehet hogy ma meg dupla annyit hízik, mint kéne.
Mi ha megyünk valahova, akkor megpróbálok visszaérni szoptatásra. Ha nem sikerül,, megszoptatom ott, ahol vagyok. Rokonoknál, ha úton vagyunk, akkor autóban. A parkban, vagy nyilvános helyen azért nem szoptatnék. Inkább akkor az autó, az is lefüggönyözve!

Kép
szly27

Sziasztok!

Én a K-vitamint csak úgy kiskanálban adom oda neki, anyatej nélkül. D-vit.-t pedig a szájába csepegtetem.

Ma állatkertben voltunk, anyu is jött szerencsére, hát tényleg nem egyszerű két gyerekkel egyedül, én már voltam úgy sétálni velük, de csak a környékünkön, Violka is tolt egy játék babakocsit játék babával, egész jól boldogultunk!
Én ma pl. ott a parkolónál a kocsiban szoptattam meg Vincét, amikor odaértünk, utcán, parkban azért nem szoptatnék, bár egyszer Violkát egy játszótéren szoptattam meg, teljesen el voltunk takarva, nem volt probléma!
Én Laktoherb taát iszom, nekem bevált, én nem fejek ugyan, de Vince már most is átlagban 100 ml-ket szopizik, a múltkor "csak" 80-at evett, és kísérletképpen lefejtem, még 60-at sikerült! Mi is beálltunk 3 óránkénti evésekre, így nem itatom vízzel, nem is nagyon kellett neki! Csak sajna éjjel is 3 óránként eszik, de sokszor előbb is felkel, nem sír, de néha nyűszög, ilyenkor cumizgat.
Pocakfájás nálunk is van, főleg este, nem tudom mitől, mondjuk elég nehezen büfizik, talán attól, meg sokat is eszik!
Holnap megyünk tanácsadásra, kíváncsi vagyok, mennyit gyarapodott 3 hét alatt!

Berni!
Szerintem se izgulj, nem vagyunk egyformák, a lányom se hízott sose olyan ütemben, mint kellett volna, ő ilyen típus.

Gabuska!
Tényleg nagyon hasonlítanak! :)

Patrícia!
Nálunk eddig csak a nagyszülők, ill. testvéreink voltak, meg dédik, barátok egyelőre nem, de ebben az is közrejátszik, hogy sokan nyaralnak! Én annyira nem is bánom, most pl. Violka is beteg, köhög, meg aftás a szája, remélem a pici nem kapja el! Páromnak is fáj a torka tegnap óta, sajnos ő is minden nyavalyát összeszed, ez sajnos szakmai ártalom nála! Szóval nem bánom, hogy nincs nagy vendégjárás, így is remélem, ha ezeket megússzuk!

Üdv mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Többször kellene jöjjek naponta, mert így alig tudlak követni!!! De nem sokszor sikerül...

Szly, nincs semmi gond, egyszerűen könnyű helyen áll a sírás nálam mostanában. Ha valami nem az elképzeléseim szerint alakul, már folynak is a könnyeim.
Pat, én is a gyümölcsleveket részesítem előnyben tejgyűjtőnek a teákkal szemben :lol: Pl. a 100%-os ananászlé :)
A látogatók nálunk elég sűrűn előfordulnak. Keresztmami minden héten jön, azonkívül meg nagy a család és sok a barát. Nem unatkozunk:)
Le a kalappal mindeniketk előtt, akinek kicsi is van a pici melett. Én így se vagyok a topon.
Berni, látom sikerült vonalzót készítsz! szép lett! :) Én még nem mentem olyan hosszú útra, hogy szopizásra ne érjek haza. Ne aggódj a gyarapodás miatt! Én nem mérem naponta, de egy hónap alatt úgy 500 grammot hízott. Az pedig nem napi 40-50, de még 20 se!
Csilla, én a K vitamint apai segédlettel beöntöttem a szájába :) Szopizás előtt, hogy gyorsan elnyomja a tej az ízét.
A TAJ kártyát nekünk is elintézték a kórházban, már ki is küldték, a MÁK-ba még én sem voltam. A GYES-t vagy mit a férjem az OEP-nél lerendezte már a szülés utáni héten. Én is várom a pénzt :)
Nahát gabuska, biztosan nem egy és ugyanazon gyerek?! :o

Bocsi akihez nem szóltam, Csanád szerint evésidő van :wink:

KépKép
Kép
el..né

Berni,
nekem Livinél akkora stresszt okozott a folytonos méricskélés, hogy most egyáltalán nincs mérlegünk. Hetente megméri a védőnő és jónapot. Ne méricskéld, csak hetente, oké? :wink:
(Nekem volt, nem is egyszer, hogy etetés után kevesebbet mutatott, mint előtte...)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, édesek a lányok!

Berni, Bogi most 40-60 ml-t eszik, megőrjít vele. Gondolhatod, hogy nem is hízik fél kilókat :? . Akkor együtt mehetünk a kevés tejcsisek topicjába :wink: .

Na megpróbálom ezt az urticát, hátha megváltást hoz 8) .

Pat, nem is mondtam, hogy hol hagytad a hasad? Méghogy nagy has :shock: ! Végig picsogtuk a MÁK-ot, majd gyorsan hazaspuriztunk a 40 ml-ért :D .

Megyek inni.

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Gabi, Nóri egy angyal :) A második képen mindkettő alszik?

Én mérem mindig etetés előtt és után. Vagyis akkor is, ha bealszik:) Mert ha keveset evett, akkor nem hagyom aludni, amíg nem evett eleget. Kivéve, ha már negyven perce húzza az időt, mert akkor teszem le. Amúgy még csak kétszer mértem, hogy ruha nélkül mennyi.

KépKép
Kép
el..né

Csilla, mind a kettőből kiszívja és úgyis csak annyi? Ha nem elég néki és sírdogál, akkor nem adsz inkább pótlást időlegesen?

KépKép
Kép
el..né

gabi!
nekünk a sárgaság miatt kötelező volt a mérleg és még most is.de szerencsére nem kell minden étkezést mérnünk,csak naponta.ezért kell a mérleg.az alvós képed nagyon tetszik!annyira édesek ilyenkor.

amúgy köszi a bíztatást lányok,nem is tudjátok,mennyire jól esik.ha tudnátok miken mentem keresztül az elején.voltak ám jóakaróim,akik amikor meglátták a kőkeményre bedurrant mellem és,h még 1 hét elteltével is csak kűzdünk a szopival,mivel a gyerkőc nem tudta bekapni a bimbót és a sárgaság miatt 2 perc múlva már aludt,közölték,h fogadjam el,ez genetika is,én tuti nem fogok tudni szoptatni,mert anyum sem tudott.adjak tápszert és punktum.gondoljátok el milyen érzés lehett neki,h rácáfoltam és Dorián csak anyatejet eszik :D és ez pont családon belül!hihetetlen rosszul esett.és azóta is kapom,h van-e elég tejem,mert ha nem pótoljak mellé,ill.vizsgáltassam be,h elég tápláló-e.hiába mondom,h hízik,csak egy irónikus mosoly a válasz :( nehéz figyelmen kívül hagyni,de igyexem.amúgy mióta alk.mentes sört iszom,eléggé beindult a tej,bár fejni nem tudom,de már nem is erőltetem,csak Dodó lakjon jól :) amúgy külön regény tudnék már írni a 40feletti nők irígységéről,akik szembesülnek vele,h már nem fognak szülni amikor látják a babát és érzik az illatát...amíg csak terveztük a babát,én is hasonlót éreztem,mikor mondták,h ez is terhes meg az is és xy.megsült.stb.

na mindegy,bocsi az ömlengésért,csak kijött. :)

amúgy Dorián ma elérte a 4 kg-t és az előzményeket tekintve szuperszónikus! :D ilyenkor mindíg röhögök a férjemen,mert mikor meglátta,elkezdett hülyéskedni a gyerekkel.felkapta és vicceseket mondott neki :D ja és mikor először sikerült bekapnia Dodónak a cicim és picit beleszívott,elkezdett könnyezni és hurrázott :lol: hát meg tud lepni néha

Kép
berni1

:D bocsi xy megszült és nem megsült :D :D

Kép
berni1

Berni,
nekünk Livinél a reflux miatt kellett mérni, hogy mennyit eszik, és azon felül, hogy a mérlegnek sosem hittem, azon is folyton agyalni kellett, hogy ha a mérleg szerint megette az egyszerre adható mennyiséget, de még mindig üvölt az éhségtől, akkor mi a búbánatot csináljak. (Ügyelnem kellett rá, hogy ne legyen teljesen fullra a gyomra, mert akkor nem csak a felesleget bukta vissza, hanem az egészet...)
Szóval rémálom volt az egész, de sajna nekünk is mérni kellett. :?

Elné,
igen, Livi odakucorodott mellé. Este 6-kor... Marhára örültem. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Berni,ez a rokon talán meg is sülhetne! :lol: Nemhiába,az ember nem válogathatja meg a rokonait!Ar irigység nagy úr!!!!Nem kell velük foglalkozni,de ekkora butaságot,hogy vizsgáltasd be a tejet,hogy elég tápláló-e!? :?: :!: Döbbenet! Minden babócának az anyukája saját teje a legjobb,legtáplálóbb!Ez tény!Nem vigasz!!!!!! :wink:
Csilla!
Tudod,sok kicsi sokra megy! Mira is csak 70-et evett mikor hazaértem,de a következő szopira már 100-at.A pocakom azért sznte napról-napra változik,de tökéletes már sosem lesz! :lol: Megjegyzem az a nyanya sem volt normális,aki tőled megkérdezte,hogy mikor szülsz! :evil: Tényleg csajok,Csilla nagyon csini!És micsoda türelme van a hülyékhez!!! :shock: :lol: :shock: :lol:

KépKép
Kép
patricia83

Gabuska! Nagyon szépek a gyerekek,és mennyire hasonlítanak! ...tényleg látszik,hogy egy alom... :lol: :lol:
Ja,cunást én is mérem nappal mennyit eszik,de csupaszon csak 1 héten 1-szer,ami vasárnap este,fürdés,kajcsi előtt van!

KépKép
Kép
patricia83

Berni, nyugodtan mondd csak, ami a szívedet nyomja, azért vagyunk! Ügyes vagy, hogy kitartottál a negativizmussal szemben!
Na, én is itt kotlom most késő este, várom az utolsó etetést, mielőtt lefekszem. Amúgy csanád sem szokott aludni még ilyenkor, hiába is akarnék én...

KépKép
Kép
el..né

Hali!
Joli, próbáltam már, de az üvegből sem evett utána. Különben nem sírdogál evés után, és nem is akarja bekapni a cicit, hiába erőltetném.

Tegnap elkezdtem a homeós urtikát. Most attól-e, vagy hogy tegnap 12x volt cicin :shock: , de ma már keményebbek voltak a cicik és 70-80-t evett eddig. Remélem továbbiakban is.

Pat, Bogi is evett már 100-t is többször, de mostanában megint visszavett. Tulajdonképpen a heti 200 g-os hízása eddig megvolt, csak az evéseket veszi nagyon light-osra. Nem is lenne gond, ha nem volna ott a kétéves.

Nekem is Toncsit kellett méregetnem anno, és ez úgy berögzült, hogy automatikusan Bogit is méregetem. Bár az elején a doki is javasolta, hogy Bogi is tul.képpen koraszülött volt.

Ezer dolgom
Pussz
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csila!

és miért kell még mindíg minden evést mérnetek?nekünk 1 hete 1 napig kellett írogatnunk és én rég voltam annyira feszült,mikor szembesültem az átlag 50ml-kel. :( szerencsére a védőnőnk mondta,h ez egy nagy hülyeség,felejtsem el,csak stresszelek tőle.amíg heti átlgaban jól fejlődik,ne méregessem,csak fűrdés előtt.mi heti 180at produkáltunk múlt héten,de nekünk ez tökéletes.meg mondták azt is,h minden gyerek más,felejtsem már el az "elvárt"normákat.amíg a dokinéni elégedett,addíg minden oké :D őszintén,azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és a tejem is több,szerrintem.Dorián pedíg minden evés után elégedetten nézelődik.

Joli!

most néztem csak a vonalzóidat.le a kalappal!3fiú és két kamasz.nem semmi.tuti kötélből vannak az idegeid :) és legalább tudnak segíteni neked?

Pat!
volt ám még sok jó beszólás a csajszitól(ő a sógornőm :( )pl.:majd ha valami dolgod van,én vigyázok rá és majd megetetjük,ha éhes cumisüvegből tápszerrel.mindezt az előzmények után és hogy tudja,h tiltakozom a tápszer ellen,amíg van elég tejem,főleg,h nem tudok fejni.na meg,h napi 100ml tejem landol a hűtőben :twisted:

tényleg,igaz,amit olvastam,h 100ml-nként érdemes lefagyasztani a tejet?a felolvasztás miatt.és összességében mennyit érdemes tárolni?meddíg?ha minden rendben fog menni,akkor félévesen oda fogom tudni adni neki csak úgy iszogatni?mert tudom,akkor más összetételű lesz a tejem,szóval csak úgy inni,nem tápláls céljából.vagy ti hogy csináltátok?

Kép
berni1

Csilla, csak így tovább! Szaporodjék az a tejcsi, ha már nem kell a kisasszonynak a tápszer :)

Berni, a nagyfiúk nincsenek itthon, a nagyszülőknél nyaralnak. Szeptembertől majd segítenek természetesen, mert napi két órát fogok járni az egyesülethez segíteni, addig apára és rájuk lesz bízva. Mikor ki ér rá. Igaz vinni is tudom magammal, ha nincs akire hagyjam, de nem szeretnék majd rendszert csinálni belőle.

Én lefagyasztottam már 50 ml tejet is, mert csak nagyon kevés gyűl és nagy ritkán. Szeretném ha összejönne legalább három napra való belőle.Csak 2-3 naponként sikerül eltenni egy keveset, mindenikre ráírom a dátumot. Úgy tervezem, hogy két hónapnál régebbieket nem fogok már tartani, tehát 2-4 hónap múlva is fejegetnék néha amennyit tudok és cserélném le a régieket.

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Nekem kb 4 liter tej van már a hűtőben. Aventes poharakban, meg 150 mles medela zacskókban. Nem akarok már többet elrakni, csak kiönteni meg sajnálom, leadni meg még nem tudom, mert még nem jöttek meg az eredményeim.

Berni! A sógornőd egyszerűen irígy, hogy ő nem tudott szoptatni, neked meg megy. Ne is foglalkozz vele. Egyet viszont nem értek. Ha nem tudsz fejni, akkor hogy tudsz napi 100 mlt a hűtőbe tenni? Lehet én vagyok értetlen!

GAbuska! Nagyon aranyosak a lányok! Én Rolit nem merem így odaengedni Jázminhoz. Még a kiságyat sem szeretem ha megközelíti, ha nem vagyunk ott. Eléggé durván szereti!

Kép
szly27

szly!
nem vagy értetlen csak a titkosfegyverem még nem árultam el. :D vettünk bimbókiemelő kagylót és szoptatáskor azt használom a másik cicin.azokból jön össze napi 100ml. :wink:
beszéltem erről is a védőnővel,mondta,h ne erőltessem a fejést csak az első két etetés után,az eltett tejek meg jók lesznek az első pépek,főzelékek elkészítéséhez.annnnnnnnyira profi vagyok,én is pont erre gondoltam :D :D csak a mélyhűtőnk bírja hellyel végig.
csiila!
ha gondolod,próbáld ki te is,gyógyszertárban vettük kb.800 ft.ért

Kép
berni1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?