marcsi, igazad van, kényeztesd csak, ekényeztetni nem fogod
kettő lényeg van: mindenki olyan szokásokat alakít ki a gyerekénél, ami neki megfelel. én pl. nem akarnék egy2 éves gyerekkel egy ágyban aludni, mert szerintem a saját ágyában a helye, ezért én oda szoktattam. de, akit nem zavar, hogy akár 3 gyerekkel osztja meg a családi ágyat, az miért ne csinálhatná úgy? házaséletet nem hiszem, hogy befolyásolja, nem kötelező az ágyban csinálni
a másik a fokozatos szoktatás. írtam ugyan, hogy egy kétévessel nem aludnék szívesen együtt, de az újszülöttel igenis! neki is, nekem is sokkal jobb. úgy érzem, nagyon szüksége van ilyenkor még rám. szóval nálunk is jön be az ágyba (ha hagyja magát, ketteske nem kért belőle
), és szép lassan lesz kiszoktata. először a mózesbe, majd a mi szobánkban levő kiságyba, majd kap egy saját szobát. de nem tudom, ez mikor lesz, bízom benne, hogy érezni fogom, a másik kettőnél sikerült zökkenőmentesen. pedig laura (az első) hihetetlen durván rámcuppanós volt, na, ott mondhatták volna az okosok, hogy elrontom! éjjel úgy aludtunk, hogy én hanyatt, ő rajtam. még csak az összebújás sem volt neki elég! sokszor egész nap rajtam lógott kendőben. és minden megrázkódtatás nélkül 5 hósan már a saját szobájában aludt egyedül. vagyis nem romlott el
))
dytke, ügyes vagy a takarítással, és drukk az engedélyhez!
bettyna, én tegnap reggel voltam terhelésen, pár perc alatt bejutottak a sorszámosak is, nem álltak órákig sorban, én már azon is gondolkodtam, minek kértem időpontot...
menj oda nyugodtan. javaslat: előző este forró vízben feloldani a cukrot!
éjjel kihűl a hűtőben.
márti, kösz a szép szüléstörténetet
neked mennyi idő telt el a 2-3. szülés közt? én azon gondolkodom, hogy az első után jött gyorsan a második (21 hó), de most 4 év kül lesz. szóval a második rohamszülés után vajon most gyors, vagy némileg lassabb szülésre számítsak?
a második, alig több, mint 2 óra alatt érkezett. és mi közben kiköltöztünk a városból, hááát
kicsit be vagyok parázva
mert észlelem, hogy eksön, na onnan min fél óra mire elindulunk, és vagy 1 óra a kh. és akkor még nagy dugó sem volt... (persze éjjel 20 perc, de én nappal szülős vagyok) nem akarok a taxiban szülni!!!
tudja valaki, ma mi lesz a téma a szülők iskolájában?