Új privát üzeneted érkezett!

Marcsi!

Sok boldogságot! Neked akkor nem is kell házassági anyakönyvi kivonat másolatot beszerezned! :lol:

Félelem: Én az 1-t kőkemény 14 óra alatt csináltam végig, fejem felett lebegett a császár esetleges téraránytalanság miatt, ráadásul olyat produkáltam,ami a dokimnak is fejtörést okozott, miszerint 3 ujjnyi méhszájnál erős tolófájásaim voltak, amiket aztán 4 órán keresztül kellett "kisóhajtoznom"(aki szült már, az tudja, hogy mennyire lehet egy elemi erővel feltörő tolófájást kilélegezni)! A dokim nem EDA-párti, én sem kértem, fel sem merült a fájdalomcsillapítás, próbálkoztunk mindenféle alternatív megoldással, hogy eltűnjön a méhszáj, de nagyon lassan haladtunk és egész sokáig nem derült ki, hogy meg tud-e születni a kisfiam spontán módon. A dokim bevallotta, hogy Ő már beledöglött volna, ha ezt végig kellett volna csinálnia! Az utolsó 2 órában már nekem is elegem volt az egyhelyben toprgásból és a szünet nélküli fájásokból, gyakorlatilag félálomban, némileg öntudatlan állapotban "pihente ki" a testem 5-10mp alatt a percnyi hosszúságú fájásokat, mégsem féltem egyetlen percig sem! És ettől nem érzem hősnek magam, egyszerűen arról volt szó, hogy tudtam, minden fájással közelebb kerülök a nagy találkozáshoz és már nagyon-nagyon vágytam rá! A másik, hogy olyan emberek vettek körül a szülőszobán, akikben 100%-osan megbíztam és tudtam, hogy rájuk bízhatom magam, mert a legjobbat akarják nekünk!Az is sokat számított, hogy hihetetlen empátiával rendelkezik a dokim, mindig tudta, mire van szükségem: Bíztatásra vagy határozottságra, beszélgetésre vagy csak arra, hogy csendben üljön mellettem! Nem beszélve az ügyeletes szülésznőről, aki a legnagyobb sajnálatomra már nem dolgozik a kórházban! A férjem pedig, aki egyébként tartott a dologtól, de velem akart lenni, lelkileg nyújtott nagyon komoly támaszt! Úgyhogy, amikor a megfigyelés után kitoltak a szülőszobáról-állítólag rém elcsigázott arccal- az 1. mondatom az volt a szülőszoba előtt toporgó Anyukámnak, hogy most azonnal megszülném a következőt, annyira nagy élmény volt! Azt a csodás pillanatot, amikor a baba pici teste kicsusszan a pocakból semmivel nem lehet leírni és kár, hogy túl kevésszer élhetjük át!

Márti
borossné becz márta

Máti - ez durván hangzik, de nagyon jó, hogy pozitív élményként élted át.

BKV-n én sem bliccelek (apa szokott), egyszer elkaptak régen. Hazudni meg nem tudok, így odaadtam az igazolványomat. Drága volt a büntetés. Meg (közgazdászként) úgy vagyok vele, hogy ez egy szolgáltatás, amiért fizetni kell. A boltban sem lopok. De nem ítélem el, aki lóg. Én is csináltam, meg apa is szokta.

Iricc - sajnálom, hogy nem úsztad meg a hányingert...

dytke

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük az elismerést. Egy cseppet sem éreztem magam alulöltözöttnek ebben a szerelésben. Volt rajtam kívül még egy kismami, ő, lila mintás hosszú ruhában volt. Rajtam az tutira rikta hülyén állt volna, a llilát meg nem is szeretem. SZóval nagyon örültem, hogy emelett a szerelés mellett dönöttem. ÉS valóban tudom máskor is hordani. Plusz még augusztusban is megyünk egy esküvőre, oda is jó lesz még!

Dytke - Köszi a telefonszámot, holnap felhívom őket, de előbb a dokit, úgyis erre a hétre beszéltük meg a telefonos egyeztetést. :)

Panndi - Tök jó, hogy ti is jót mulattatok! Gondoltam rátok!!! 8)

Marcsi - Sok boldogságot nektek!!!! Gratulálok! Nem a felhajtáson múlik egy házasság sikere!

Ildi - Tényleg cuki az új fotó a vonalzódon! :D

Márti - Le a kalappal előtted!

Félelem - Nekem ugye még messze van az október, de félelemet még én sem érzek. Bár még sosem szültem, nem is tudom igazán mire számítsak, de azt gondolom, hogy valóban a bizalom lehet az titok nyitja. Ha az ember lány bízik elsősorban magában majd a körülötte lévő emberekben, akkor végig tudja csinálni félelem nélkül.
Ma pl. végre eljutottam fogorvoshoz. Tudom, hogy a szüléshez ez annyira nem ahsonlítható, de talán mégis. Szóval ott a székben derült ki, hogy a sima tömésnek induló dologból azonnali gyökérkezelés lesz. Persze elkerekedtek a szemeim, de tudtam, hogy jó kezekben vagyok. A babám majd kirúgta közben a hasfalamat (szóval azért biztos féltem egy kicsit), de nem estem pánikba. NEm mondom, hogy kellemes volt, vagy, hogy most az, de tudomásul vettem, hogy ez az ára a trehányságomnak, hogy nem mentem előbb és legalább nem kellett kihúzni.
Röviden ez a mai nap története.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sziasztok lányok !

nem tűntem el, mindig olvasom a hozzászólásokat :) és sokat tanulok belőlük, viszont most van egy kérdésem is, ti bizti tapasztaltabbak vagytok !

Jövő hétre vagyok kiírva, és nem féltem semmitől, mert nekem mindenki szimpi az ÁEK-ban, orvos, szülésznő, és a ti szüléstörténeteitek is olyan megnyugtatóak voltak, stb. de ma megnézték ultrahangon Zsófit és közel 4 kg ! fejmérete 9.7 cm. ettől megijedtem :(

szerintetek (hogy is kérdezzem) :) bele merjek vágni sima szülésbe? vagy ilyen méreteknél jobb a császár ? tanács ? javaslat ? ötlet ?

köszi előre mindenkinek !

ildi

Ildi
ildi1981

Zsófi feje is kb ekkora volt :lol:

Én 4250 gramm voltam, anyu simán szült meg :wink:
Vendég

Nekünk ma horror volt a napunk. :cry: Kristóf ma a nap nagy részében vigasztalhatatlan volt. A fogára gondolok, vagy ez a jó kis front. Odahaza vidéken átrendezte az egész utcán, áram sincs.
2 órás járkálás után aludt el nagy nehezen, remélem mélyen alszik és kipiheni magát szegénykém.
Szerintetek miért lehet az mostanában, hogy nem tudok vele elmenni sétálni, mert sír a babakocsiba. Eddig hatalmasokat sétáltunk, volt hogy 2-3 órát, most meg 10 percre nem tudunk elmenni. :roll:

Dytke
Sok helyen nem is tud az ember BKV jegyhez jutni még ha akarna sem. Az automata pedig általában rossz. Nos ilyen szolgáltatás és jegyár mellett szerintem egyre többen fognak bliccelni, és amíg a vezérigazgató felmarkolja a nagy pénzeket, mert sikeres volt a metrófelújítás, végkielégítés stb. nem is fog semmi változni. Mikor még kismama voltam a Délinél szálltam volna fel a metróra, de egyik lukasztó sem működött. Járkáltam egyiktől a másikig, miközben nézték az ellenőrök, hogy hogyan szerencsétlenkedek, végül rákérdeztem, hogy most harapjak rá? :roll:

Ildi
Ezt szerintem előre nem tudod. Az ott szülés alatt fog kiderülni, hogy mennyire fogsz tágulni. A medencéden múlik igazából.

Kép
Kép
susytunder

Panndi - köszi szépen :) ez bíztató :) :D

Susytunder - neked is köszi. az orvos is azt mondta, hogy próbáljuk meg, és menet közben is meg tudja csinálni a császárt ... :shock:

Ildi
ildi1981

Ildi,
Dórinak szülés előtt 2 héttel volt 9,5 cm. 4 kilóra tippelték, és 3850 lett. Én nem is gondoltam olyanra, hogy ezért császárt kérjek. Szerintem ettől nem szabad előre félni, mert nem tudhatod mire vagy képes. Lehet olyan simán megszülöd, mintha 3 kiló lenne :wink: Itt nem is a kiló számít, hanem, hogy mennyire fogsz kitágulni.
Vendég

köszi Pandácska :)

aranyos vagy, már nem is félek :) jöhet a szülés :) és utána mindenről beszámolok :)

Ildi
ildi1981

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az indított szüléssel kapcsolatos hozzászólásaitokat! Sokkal magabizosabban nézek a szülés elé, mondjuk én az elejétől kezdve és most így a végén se féltem a szűlélstől inkább csak az indítástól, sőt annak is csak az a tudata, hogy ez nem teljesen természetes szerintem. :? No meg ne legyen császár, és ha lehet akkor gátmetccés se keljen... :oops:
Aztán ma voltam megint CTG-n és mondta a hölgy aki csinálja, hogy mi vagyunk a picivel a kedvenc paciense mióta rájöttünk, hogy hol kell keresni, mível rengeteget mocorog nem kell ösztönözni, és amúgy is jó a szívhangja. Meg azt is mondta, hogy ha mostanába (kb 1 hete) olyan sok fájásom van minden napszakban még az indítást is meguszhatom :D Bízom abban, hogy igaza lessz :D Aztán Szerdán megint megyek és akkor bevisz majd soron kívül valamelyik dokihoz aki éppen lessz, hogy megnézze, hogy mégis hogy áll a helyzet...

Ildi- Lilla nagyon aranyos a kis szökeség :D

Marcsi- Sok boldogságot!

Betty- Jól néztél ki az eskűvőn.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Pandácska, nem semmi lehetett, 22 hetesen szülést kísérni! :oops: Bátor vagy. Most még bennem sincs félelem a szülés miatt, örülök, hogy megszülhetem a lányomat, de mind a két szülőszoba-látogatás megviselt olyan szempontból, hogy nem akartam mást nehéz-fájdalmas helyzetben látni; csak a sajátomat szeretném majd átélni. Mondjuk, a hugommal én is biztosan bementem volna hasonló helyzetben is.

Márti, téged olvasva meg egyszerűen csak bőgtem! jó hogy leírtad, mert erőt ad.

susy, a ráharapós sztori nagyon jó :)

liliommanó, ez igazán jó hír! :)

beneildi, Lilla új képe nekem is rögtön feltűnt, és tényleg nagyon helyes! :)

jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
szalamandra

Márta,
Ha megkérlek leírnád nekem, hogy milyen volt pontosan a második szülésed? Mert az első nagyon hasonlít az enyémhez, időben, problémában stb. Mekkorák voltak a babák? Köszönöm!!

Szalamandra,
Azért egy idegen szülése teljesen más. Amikor szülőszobán voltam 2 napig 26 hetesen, volt alkalmam meghallgatni, sőt látni is idegen nők szülését. Akkor még a Szabolcsban volt az ÁEK is, és ott csak függönyök vannak. Mondanom se kell, mindent hallani, látni. Apa is ott volt velem, így együtt hallgattuk, hogyan szül a többi kismama. Az nekem se tesztett, főleg, hogy én még nagyon nem akartam szülni. Imádkoztam, hogy elkészüljön az ÁEK időben.
Vendég

Pandácska!

Hát, kívánom, hogy akkor a 2. is hasonlítson az enyémhez! Szóval, este 22h-kor, 12 nappal kiírás előtt intenzív hasmenés (komolyan azt hittem, hogy csak sok volt a káposztás tészta :lol: ), majd szépen lefeküdtem aludni és 17 percenként apró(majd egyre erőteljesebb) görcsölgetésre ébredtem. 3 ilyen után váltott 10 percenkéntire, bár még mindig olyan hasmenéses görcsökre emlékeztetett, nagyon filóztam, bemenjünk-e? Na, ekkor váltott 5 percenkéntire, úgy éjfél lehetett, összekaptuk magunkat, hogy indulunk, kb 1.00-kor mentünk ki a lépcsőházba, hát ott már 2 fájás is utolért, míg leértem a 2. emeletről, 2 percenként jöttek nagyon-nagyon erős fájások! Száguldottunk be a MÁV kórházba, félúton felhívtuk a dokit, hogy helyzet van, Ő meg épp Kecskemét mellett volt, de mondta, hogy nagyon siet! 1.40-kor értünk be a szülészetre, bő 3 ujjnyi méhszájjal, magzatvíz sehol! Gyors előkészítés, míg zuhanyoztam, befutott a dokim is, újabb vizsgálat, burokrepesztés bő 4 ujjnyi méhszéjnál! Na, akkor mentünk be az egyk szülőszobába, a ctg-t már nem kockáztatták meg az előkészítőben! 3.03-kor ültem fel a szülőágyra, 2 perc ctg után éreztem a tolófájásokat, már látni lehetett Lehel baba fejét! 3.21-kor pedig meg is született, 3370g-mal, 56 cm-rel, 36cm-es fejkörfogattal! Hozzáteszem, hogy 157cm vagyok és elég keskeny a csípőm. Csabi,az1. kisfiam pedig 3670g-mal, 51cm-rel és 35cm-es fejkörfogattal érkezett!

Márti
borossné becz márta

Márta,
Azért ez megnyugtató, hogy lehet könnyebb is a következő :D Köszönöm szépen! Akkor te is nagyon picike vagy, én is törpicsek maradtam :lol:
Vendég

Márti, akkor írd le nekem légyszi a harmadik szülésedet is, mert az első kettő nekem is ilyen volt (annyi különbséggel, hogy az előnél nem volt tolófájásom, viszont fájásgyenge voltam)
:D

Kép
Kép
Kép
iricc

Ildi!
Mi a 37. héten 10-es fejjel bírtunk, így is kifért Lilla. :lol: 37-es buksija persze erősen csúcsfej lett. :lol:

Köszi mindenkinek a Lilla dicséreteket.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Szép nagyok voltak ezek a babák! Nem semmi!

Dytke - BEszéltem a gyógytornászokkal, csak papírral engednek. Csütörtökön randizok a dokival, akkor tudok kérni, így leghamarabb jövő hétfőn mehetek. Plusz csütörtökre megnyertem a terheléses cukrot és egy uh-t.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szió!

Panndi
Megint új kép? Most ez a kedvenc? :wink:
Nagyon szép csajszid van! :lol:

Márti
Jó gyors 2. szülésed volt!
Én is abban bíztam, hogy gyors lesz a 2. Nem jött össze, de ez augyebár az én hibám. Én akartam hamarabb megszülni. :oops:

Kinga
Szerintem jó úton haladsz, hogy ne indított legyen! :wink:

Én Zéti szülése óta táblával szónokolnék a szülőszoba elött az EDÁT istenítve! :wink:

Mankával mi lehet?

Csajok, az miért van, hogy Zéti mostanában behisztizik pár perc szopi után és nem fogadja el a cicit. Olyan, mintha nem bírná bekapni. Nem akar rácuppani.
A cumisüveg miatt, igaz?????????
Annyira haragszom magamra, hogy nem fogadtam meg a jótanácsotokat ezzel kapcsolatban. :oops:
Vendég

Ja, More milk eddig bevált!
Bár a 4. nap óta max adagot szedem. Így segít csak valamicskét.
Vendég

Jkriszta!
"Én Zéti szülése óta táblával szónokolnék a szülőszoba elött az EDÁT istenítve! "

Én pedig Míra születése óta... Laura szülése nagyon megviselt.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Kriszta, köszi :)

Most ez a kedvencem:

Kép
Vendég

Őrűlet, milyen fejlett szépség Zsófi!!!
9 hónaposan kivételes dolog, hogy ilyen ügyesen áll, megy! :wink:
Gondolom, perpetuum mobile!!! :lol:

Képzeljétek!
Tegnap nem bírtam tovább a sok sírást, levittem Zétit a dokinénihez.
Azt mondta azért fáj a hasa, mert sűrűn rakom cicire és nem tudja megemészteni a kajcsit. Nem adok rá neki időt. :shock:
Gonndoltam, hogy vmi hasonló lehet a bibi. Főleg az éjszakai cicinbealvások miatt.(bár erre már figyelek, ilyen már nincs)
Szóval most kelt 8 óra óta! :roll:
Most aztán hagytam időt emésztésre. :wink:
Helyettes dokinéni volt, azt mondta "túlsúlyos" a baby. :oops:
Ez hülye, gondoltam magamban.
Lehet egyáltalán túlsúlyos egy 1 hónapos gyerek??????????
Vendég

Krsizta,
Mennyit hízott egy hónap alatt? Nekem is csinált ilyen hisztit Dóri a cicin, akkor szopisztrájk volt, de végül megoldottuk.

Panndi,
Zsófi még mindig gyönyörű, és milyen szépen áll már :D
Vendég

marcsi, grat az esküvőhöz!

félelem a szüléstől: az elsőnél féltem, nagyon is, olyan is lett az egész, nem egy jó élmény. a másodiknál rákészültem lelkileg, egyáltalán nem féltem, és bár sokkal jobban fájt, nagyon jó élményként maradt meg! most is ezt tervezem :D

panndi, a kedvenc képed zsófiról nekem is nagyon tetszik. milyen huncut!!! :)

ma voltam a mávban terheléses cukron (második kör - a 16. héten majdnem elértem a határt...) nektek mikor lett meg az eredmény? az asszisztensnő azt mondta, próbáljam holnap hívni, hátha... nem tűnt annyira meggyőzőnek :) pedig nagyons zeretném tudni, mi vár rám...

még egy kérdés: amikor 5 szerda van egy hónapban, hogy jönnek az előadások? konkrétan az érdekel, holnap mi lesz a téma :D

KépKép Kép
mzsperx

jkriszta 1,5-2 óránál gyakrabban nem is szabad mellre tenni, mert akkor tényleg ez történik. ráadásul olyankor mindig csak az első tejet szívja ki, a hátsó tej bent marad, az is csikarhatja a hasát.

szerintem (bár nem vagyok gyerekorvos) egy csak anyatejen élő gyerek nem lehet túlsúlyos. ilyen nincs.
túlsúlyról szerintem 2-3 éves kor körül lehet már beszélni, mikor valaki nyomja a gyerekbe a cukros, hízlaló nasit.

Kép
Kép
Kép
iricc

Kriszta!
csak az én vélemény, bár nem vagyok orvos:
- szerintem egy anyatejes baba egy hónaposan nem lehet túlsúlyos, szívesen küldeném melegebb éghajlatra az ilyen hülye orvosokat...
- cicin bealvás nem jelenthet gondot, Lilla is és nagyon sok ismerősöm babája is csinálta...
- mi is hasfájósak voltunk, nálunk az Infacol rendezte a dolgot... de az igény szerinti szopiba belefér, ha néha gyakrabban kap a baba szopni, mint azt az ilyen okos dokik kitalálják - nekem Lilla amikor már eleget és hatékonyan tudott szopni kb. 2 óránként kért, de volt, hogy este óránként is, viszont volt olyan is, hogy nagy bekajálás után nem jelentkezett 3-4 óráig.
Az a másfél óra szünet kb. fedi a valós emésztési időt, de szerintem ezt sem kell készpénznek venni. Figyeld a babád, majd ő eldönti, véleményem szerint ez a legjobb tanács.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Nem vagyok ám ilyen harcos, de az ilyen megmondom a frankót szegény kimerült kismamának, osztom az észt, hogy túlsúlyos a gyereke, meg sokat szoptatja a babát orvosoktól falnak megyek... :shock: :shock: :shock: Olyan kevés doki-védőnő van, aki megmutatja a szopizást, babamasszást meg ilyeneket, pedig igazán ezekkel tudnának segíteni. Na ezzel befejeztem, mára kidühöngtem magam.

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi Ildi, én is így gondoltam. :wink:

Én azt szeretem nagyon amikor azt mondják, elrontom a gyereket, ha felveszem, ha ringatom, ha dédelgetem. :evil: :evil:

Már a korházban megtaltált vele a csecsemős. :evil:
Mondtam neki, hogy az a tervem!
Mindenképp el akarom rontani. Az elsőt is úgy, de úgy elrontottam.:wink:
Vendég

Megőrülök ettől a sok hülyeségtől!!! Minket teljesen idiótának néz egy házaspár, mert a mi szobánkban lesz a kicsi ágya. hogy majd figyeljük csak meg, hogy el fogjuk rontani! Azt persze a lelkünkre kötötték, hogy a mi ágyunkba közénk sosem fektetjük. Hát persze... Na de basszus!!! Ha elrontjuk, magunknak rontjuk el, nem? Lehet, hogy én meg a másik véglet vagyok, és k özel sem biztos, hogy nem fogom még szídni magamat ezért, de ahogy hazajövünk a kórházból, első dolgom lesz az első este, hogy fürcsi után berakjuk magunk közé, és csak a szuszogását hallgatjuk. Vagy épp az üvöltését-ez is benne van a pakliban! Az is lehet, hogy most még túl könnyen veszem ezt az egészet, mert a saját bőrömön még nem tapasztaltam ezeket a dolgokat, de szerintem csak attól, hogy felveszem amikor sír, vagy épp csak úgy babusgatom egy kicsit, még nem fogom elrontani, és ha esetleg valami miatt megromlana a kapcsolatunk a fárjemmel, azt is luxus lenne erre fogni. szóval én annyiszor fogom szoptatni, ahányszor ő akarja, annyiszor alszik velünk, ahányszor jól esik neki, aztán vagy elátkozom majd magam a hülyeségemért, vagy nem!

Kép
marcsi0503

Marcsi!
Szerintem is ott aludjon a gyerek, ahol Ti szeretnétek, egyáltalán nem baj, ha ez a Ti ágyatok. Lényeg magatoknak megfeleljetek. :lol:
Nekem Lilla külön szobában van, de azonnal felveszem, akárhányszor sír,megyek hozzá. Ez is egy forma, az is. Nem vagyunk egyformák, kinek mi válik be. És ezt nem a szomszéd tudja...
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Tök jó már megint a sok okoskodás. Én nem tudom, hogy jön más ahhoz, hogy megmondja egy másik embernek, hogy neki mi a jó.
Marcsi nálunk is a mi hálónkba alszik Kristóf a saját ágyába, és nagyon nem érdekel ki mit mondd, vagy gondol, nekünk így jó.
Az pedig hogy elrontod, nevetek ezen a szón, ez alatt az egy év alatt olyan lesz a kapcsolatotok amilyen soha máskor, és ezt nevezik elrontásnak? :roll: Akkor én nagyon elrontottam Kristófot.

Kép
Kép
susytunder

Susy - teljesen igazad van, szar a bkv úgy ahogy van, és mondjuk akik jeggyel, bérlettel jár, kétszer fizet, mert ugye a befizetett adónkból is kap a bkv, hogy a vezérnek legyen miből élnie, szegénynek...

Betty - akkor hétfőn találkozunk :)

Kriszta - nem biztos, hogy a cumi miatt nem tud szopizni Zéti. Ezt baba válogatja. Egy barátnőmnek volt ugyan teje, de nem elég, így úgy etetett, hogy először cici, utána cumisüvegből tápszer, és nem volt gond a szopizással. Lehet nálatok is más a probléma oka. A legfntosabb, hogy magadat ne hibáztasd!!!!

Marcsi - emlékszel, mit írt Susy, hogy mit mondott a nagymamája? Azért adott Isten két fület, hogy az egyiken be- a másikon kiengedjük az ilyen dolgokat :D Szerintem Te is tojj a fejükre. Úgy csináljátok, ahogy ti jónak látjátok. Senkinek semmi köze hozzá, a ti gyereketek, és ha elrontjátok, tényleg magatoknak rontjátok el :)

Panndi - Zsófi igazi kis huncút csajszi. Jajj a pasiknak majd :wink: :D

Képzeljétek. Ma elkezdték beszerelni a bútorainkat. Kettőig kint voltam, szépen komótosan nyugdíjas tempóban takarítottam. Lemostam a csempét a fürdőben és wc-ben (tiszta festékfolt volt, elég koszt hagytak maguk után a munkások), meg a kádat, mosdót, wc-t is kimostam. Nem kellett "erőlködnöm", mert a csempemosásnál végig álltam ugye, a többinél sem hajoltam, hanem inkább letérdeltem (ahogy a gyógytornász mondta a kismamatornán :) ). Szóval nagyon elégedett vagyok, mert a nagyja készen van. Két ablakot nem tudtam lemosni (csak a portól sima mosogatószeres ronggyal), de a többit igen. Szóval költözéskor porszívózás, felmosás kell még. A többi ablak meg megvár :) Csak elszomorodtam, amikor azt mondta a csajszi, hogy az engedély jó esetben még 2 hét szerinte. ráadásul két hét múlva mennünk kell innen (a régi lakásunkat eladtuk, de albérletben maradhattunk), mert a tulajnak is ki kell költöznie az eladott lakásából. Szóval ha innen mennünk kell, oda meg még nem mehetün nem tuodm mit csinálunk 38 hetes terhesen... Szorítsatok, hogy meglegyren végre az a fránya engedély!!!! :(

dytke

Hát, Zsófi tényleg huncut, és örökmozgó :lol:

Én is elrontottam őt... hajnalban négykor ébred a szobájában az ágyában, és ötig köztünk alszik vissza... szegény gyerek, gondolom erről majd nem tudom leszoktatni, és 20 évesen is ezt fogja tenni :lol:
Vendég

Sziasztok!

Egy kisbabát szerintem sem lehet elrontani a felvevéssel. És hogy 1 hónaposan dagadt legyen??? Őrület. Szerintem amúgy azzal rontanánk el a gyerekeket, ha az igényeire nem reagálnánk. Azt tanulnák meg, hogy egy szemét, kiszámíthatatlan családjuk van. Legalább otthon legyenek biztonságban és szeretetben.
Nálunk nem alszanak a gyerekek alapból az ágyunkban, de reggel ott kötnek ki mindig, Bene néha már éjjel is, és nagyon imádom. Cska apát sajnálom, ha kitúrják :)

Félelem. Én nagyon féltem az elsőnél, szinte megkönnyebbültem, amikor kiderült a császár, de aztán másodszorra nagyon ki szerettem volna próbálni a szülést. Féltem, de már korántsem annyira. Aztán nem jött össze. :(

mtunde

Panndi - ZSófi nagyon édes! Igazi nagylány már!

Dytke - Én is mindig Susy nagyijára gondolok,amikor összehoz a jósorsom az okosokkal! :lol: Nagyon drukkolok, hogy meglegyen az engedélyetek!!!! Anélkül semmiképp sem költözhettek? Volt már ilyenre példa a történelemben! :)

Képzlejétek ma úgy kiakadtam! Felhívtam a dokimat, mert London előtt így beszéltük meg. Eddig nem is volt semmi gond, mondta, hogy akkor terheléses cukorra kérjek időpontot csütörtökre a laborba és utána uh-ra. Fel is hívtam őket szorgalmasan. A labor miutén többszöri próbálkozás után végre felvették lepattintott, hogy ezren állnak az ablkanál hívjam őket 2 körül. Mondtam, jó. Hívtam az uh-t mondtam, hogy csütörötkre kéne időpont. Válasz: "Erre a hétre már nem tud időpontot adni, és egyébként is minek!" :shock: :evil: Mondtam, hogy az orvos rendlésére és mert aznap megyek cukortesztre is. Válasz:"Na jó, akkor próbáljuk meg besuvasztani, jöjjön 10.45-re." :twisted: Még jó, hogy levágta a telelfont, mert majdnem mondtam egy cifrát! 2 körül hívom újra a labort, csodák csodája elsőre felvették. Elmeséltem az óhajomat, majd közülték, hogy nem tudnak reggelre időpontot adni, legkorábban fél 11-re. Hiába mondtam, hgoy ember 26 hetes kismama vagyok, terheléses cukor éhgyomorra és 10.45-re már a kórházban kell lennem! :twisted: Akkor se tud időpontot adni, megyek 7-re aztán húzzak sorszámot! Szuper jó!!!! Azt hiszem megint nem marad más megoldás, mint a pofátlan kismama esete, ott leszek hajnalok hajnalán, jó kinyomom az egyébként is gigantikus pocakom és bekönyörgöm magam. Pedig úgy utálom ezt!!! :twisted: És már nem először kényszerítenek rá!!!!
Na jó, nem húzom magam rajta tovább!!!Holnap gyógyszertár, 75 g glükóz, 3 dl víz + egy citrom. Van még valami hasznos tanácsotok esetleg?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dytke - Ja, igen, remélem hétfőn találkozunk! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty - ez tényleg durva, hogy elvárják a kismamáktól, hogy kibírják éhgyomorra... Én egyszer voltam a laborban. Utána a dokim megkérdezte, hogy mennyit vártam, mondtam 3 órát. Azóta minden vérvételre a terhespatológiára (ott osztályos orvos) mentem a nővérek levették a vért, a dokinő megírta a laborkérő lapokat és beküldték a laborba. Szerintem minden kismamájával ezt csinálja, mert sok gondozottjával találkoztam ott az osztályon. Tök rendes. Így tényleg nem kell várni, max. 10-15 percet. És mindig 7re rendelt oda.
Amúgy lehet, hogy csütörtökön is összefutunk, mert én csütörtökön 8:15-re megyek (múlt hét szerdán kaptam az időpontot és már korábbra nem tudtak adni) uh-ra, utána ctg-re, utána találkozok a dokinővel. Majd leslek a folyosón, hátha összefutunk. Ha nem, akkor hétfőn.

dytke

Ekényeztetés: Dr. Ranschburg Jenő ezt írja egy hordozókendő használati utasításában: Pszichológiai vizsgálatok igazolják, hogy azok a csecsemők, akiket sokat tartottak ölben, illetve mindig felvették ha kéretszkedett, 3 évesen nem csak kevesebbet igényli, hogy a szülő karjaiban legyen, de kreatívabb, ötletesebb, kezdeményezőbb is társainál. Ezt az magyarázza, hogy a kreativitás az értelmi képesség mellett egyfajta bátorság, önbizalom jelenlétét teszi szükségessé, és az ölben tartott gyerekek születésüktől azt tanulják, hogy a világ biztonságos hely, a környezet bármikor "megszólítható" és onnan mindig megfelelő és megnyugtató válasz érkezik.

dytke

dytke, jó ez a Ranschburg-szöveg! és elismerésem a takarítás miatt!!!

liliommanó, ti már nagyon a finisben vagytok - mi újság veletek, van valami változás?

lányok, ma voltam dokinál, úgy tűnik, Rózácska 3 kg körüli baba lesz :) (tudom, tévedhet...)

Kép
Kép
szalamandra

Dytke
Aranyos vagy, hogy még emlékszel arra, amit a mamám mondott. :)
Ügyi vagy, továbbra is vigyázz magatokra.
Ranschburg-szöveg- ből itélve biztosan téged is sokat tartottak ölben, te nagyon kreatív vagy. :wink:

Mikor én vérvételre mentem minden alkalommal más volt. Egyszer azt mondták kopogjak be, máskor mikor bekopogtam összeszidtak.
Máskor a sürgősségi ablakhoz kellett állni, az idős emberek elé, inkább kivártam a sorom. :?

Kép
Kép
susytunder

Vérvételnél nálam meg az volt a szokás, hogy a doki asszisztense megkérte a kérőlapot, felcímkézte a kémcsöveket, sorszámot kellett húzni, de külön beengedtek minket kismamákat, és aztán viszonylag keveset kellett várni. Hihetetlen, hogy mindig máshogyan van, de szegény öreg cukrosokat nagyon sajnáltam, odamentek fél 8-ra és volt, akinél 11-kor még az első vért sem vették le. Nem tudom, mitől ilyen lassú itt a rendszer, van, ahol ez gyorsabban bír menni.

Ranschburg nagyon jó. Én azt szeretem benne, hogy rengeteget ír arról, hogy klb. életkorokban milyen egy gyerek. Mire van szüksége, főként érzelmileg. Sokkal kevesebb gyakorlati tanácsot ad, hogy ezt vagy azt így és úgy kell csinálni, nagyobb szabadságot hagy, és arra koncentrál, milyen a gyerek, mik az igényei. Nálunk ez volt az egyetlen szakirodalom, amit Bene születésekor a férjem is lelkesen elolvasott.

Ja, és Marcsi, igazad van, abban, amit tervezel. Nincs is annál jobb, mint feküdni és nézni a csemeténket/csemetéinket. :)

mtunde

Sziasztok!

Nekem szerencsém van a vérvétellel, a teljes labort a belgyógyász aszisztense veszi le nekem, időpontra megyek, mindig 7.30-ra, sosem kell várni és tündéri a nő, hétfőre nem engedi a kismamákat, mert nem szereti, ha várniuk kell és olyankor sok cukros van ott. A nőgyógyászom meg a Rókusban veteti le a vért, ott csak bekopogok, várnom szintén nem kell 1 percet sem és 5 perc alatt kész vagyunk!

Iricc!

Na, akkor 3. szülés:
Nagyjából annyi idő alatt zajlott le mint a 2. csak kevésbé volt viharos! Hétfő reggel 6-kor csörgött a férjem órája, mennie kellett volna dolgozni. A takaró alatt megfogtam a kezét és szóltam, hogy munka helyett szerintem szülni megyünk, picit görcsölgettem, majd jött a hasmenés, a 2. alkalommal meg távozott a nyákdugó is, akkor azért megijedtem, mert az első 2 alkalommal ez a kórházban történt, megijedtem, hogy nem érünk be időben! Felhívtam a dokit, hát idegesebb volt mint én, hogy hogy érünk be, azt mondta, azonnal induljunk! A szülésznőmnek is szóltam, szerencsére Ő bent volt ügyeletben. A fájások nem voltak túl erősek, de megbízhatóan 5-7 percenként jöttek 7h-kor, amikor elindultunk. Nagyon féltem, hogy érünk be Pestre a hétfő reggeli csúcsban, valószínű a doki is, mert út közben 2-3x rám telefonált, hogy hol és hogy vagyunk, mert Ő a dugóban, mondtam, mi is... Csodák csodája, a fájások kirtkultak, majd el is tűntek teljesen. Amikor megérkeztünk, már várt a dokim és a szülésznőm az ajtóban, mosolyogva. Tök jó érzés volt. Doki megvizsgált, 2 ujjnyi méhszáj, majd jött a ctg+ fájáserősségmérés. Doki írta a felvételemet, én meg mondtam, hogy nincs egy szikra fájásom sem, most mi lesz? Erre doki jön, nézi a gépet, mosolyog és azt mondja, nyugodjak meg, jók lesznek ezek a "fájások"! Hát kiderült, hogy én ugyan semmit nem éreztem belőlük, de a gép 70-80%-os méhösszehúzódásokat jelzett! És igaza lett, mert 10 perc alatt már 3 ujjnyira tágultam, akkor jött a burokrepesztés, ami most előszőr nagyon-nagyon fájt, révén, hogy a kisfiam buksija még nagyon fent volt! A fájásokat továbbra is gyengének éreztem, bő 4 ujjnyi méhszájnál még nagyon vígan beszélgettünk a férjemmel meg a dokival. Na, félóra múlva már szépen megkértem őket, hogy mostmár maradjanak csendben! Akkor már nagyon-nagyon fájt, de csak félóráig tartott, teljesen kitágultam és vártuk a tolófájásokat. Berci buksija még mindig nagyon magasan volt! Aztán éreztem, hogy nagyon kell pisilnem, szóltam a dokinak, hogy szerintem most jött lejjebb a buksija és igazam lett, mert jött utána az 1. tolófájás is! A 3-4. tolófájásra aztán meg is született Berci, 11.58-kor! Csodás volt, ahogy a pocakomra tették, megszólalt a templomban a déli harangszó, mintha a kisfiam érkezését jelezte volna a nagyvilágnak!Az ablakon besütött a meleg őszi napfény, annyira idilli volt az egész, én bízom benne, hogy a 4. szülésem is ehhez hasonlít majd!

Na, Lányok! Több szüléstörténettel e piilanatban nem szolgálhatok, egyenlőre... :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti, nekem ez az utolsó volt a legmeghatóbb :oops:
Vendég

Márti,
Tényleg ez volt a legszebb, kívánom, hogy a 4. szülésed is ilyen legyen, vagy még ennél is jobb :lol: Utána persze várjuk a történetet is :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Márti - Köszönjük! Én sokat tanultam mind a 3-ból! :D

Dytke - Akkor majd keressük egymást! :lol:

Ranschburgot én is nagyon szeretem, fősulin tananyag is volt, bár az nem tegnap volt, így rám fog férni az ismétlés. :D

A vérvételes téma hatalmas kérdőjel számomra is. Hogy lehet, hogy egy intézményen belül ekkora különbségek legyenek? Vagy talán függhet attól is, hogy melyik orvos "ősMÁV"-os és melyik jött a Szabolcsból? :roll: Végülis mindegy, túl fogom élni ezt is, csak ezt a futószalagon kezelést meg a leppattintós stílust utálom. Mintha az ember lánya jódolgában menne a vérét szivatni vagy futkosna uh-ra. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

marcsi, igazad van, kényeztesd csak, ekényeztetni nem fogod :) kettő lényeg van: mindenki olyan szokásokat alakít ki a gyerekénél, ami neki megfelel. én pl. nem akarnék egy2 éves gyerekkel egy ágyban aludni, mert szerintem a saját ágyában a helye, ezért én oda szoktattam. de, akit nem zavar, hogy akár 3 gyerekkel osztja meg a családi ágyat, az miért ne csinálhatná úgy? házaséletet nem hiszem, hogy befolyásolja, nem kötelező az ágyban csinálni ;) a másik a fokozatos szoktatás. írtam ugyan, hogy egy kétévessel nem aludnék szívesen együtt, de az újszülöttel igenis! neki is, nekem is sokkal jobb. úgy érzem, nagyon szüksége van ilyenkor még rám. szóval nálunk is jön be az ágyba (ha hagyja magát, ketteske nem kért belőle :)), és szép lassan lesz kiszoktata. először a mózesbe, majd a mi szobánkban levő kiságyba, majd kap egy saját szobát. de nem tudom, ez mikor lesz, bízom benne, hogy érezni fogom, a másik kettőnél sikerült zökkenőmentesen. pedig laura (az első) hihetetlen durván rámcuppanós volt, na, ott mondhatták volna az okosok, hogy elrontom! éjjel úgy aludtunk, hogy én hanyatt, ő rajtam. még csak az összebújás sem volt neki elég! sokszor egész nap rajtam lógott kendőben. és minden megrázkódtatás nélkül 5 hósan már a saját szobájában aludt egyedül. vagyis nem romlott el :)))

dytke, ügyes vagy a takarítással, és drukk az engedélyhez!

bettyna, én tegnap reggel voltam terhelésen, pár perc alatt bejutottak a sorszámosak is, nem álltak órákig sorban, én már azon is gondolkodtam, minek kértem időpontot... :) menj oda nyugodtan. javaslat: előző este forró vízben feloldani a cukrot! :) éjjel kihűl a hűtőben.

márti, kösz a szép szüléstörténetet :) neked mennyi idő telt el a 2-3. szülés közt? én azon gondolkodom, hogy az első után jött gyorsan a második (21 hó), de most 4 év kül lesz. szóval a második rohamszülés után vajon most gyors, vagy némileg lassabb szülésre számítsak? :) a második, alig több, mint 2 óra alatt érkezett. és mi közben kiköltöztünk a városból, hááát :) kicsit be vagyok parázva :) mert észlelem, hogy eksön, na onnan min fél óra mire elindulunk, és vagy 1 óra a kh. és akkor még nagy dugó sem volt... (persze éjjel 20 perc, de én nappal szülős vagyok) nem akarok a taxiban szülni!!! :D

tudja valaki, ma mi lesz a téma a szülők iskolájában?

KépKép Kép
mzsperx

Köszönöm a drukkokat, rám fér :)

Márti - tényleg nagyon megható volt ez a 3. történeted a déli harangszóval és az őszi napsütéssel. Meg is könnyeztem :)

Susy - lehet tényleg sokat voltam ölben, majd megkérdezem anyukámat :) De az igaz, hogy úgy neveltek minket, hogy rájuk mindig számíthatunk, ha rosszat csináltunk azt sem féltünk bevallani, mert tudtuk, hogy a szidás ellenére mellettünk állnak, és mindent elmondhatunk.

dytke

Sziasztok!

Lányok, nektek a terhességek vége felé hanyadik héten költözött le a pocaklakótok? Elvileg a 36. héten szokás. Én a 38.-at töltöttem, de az én kis törpim nagyon magasan van még, egészen a gyomromban néha. A doki szerint ne aggódjak, mert elég egy front, és már le is csusszan, és végülis nem is aggódok, elvégre bent maradni biztosan nem fog, csak úgy érdekelne, hogy másokmál mikor költözik lejjebb.

Köszi!

Kép
marcsi0503

Bettyna!
szerintem ne izgulj a vérvétel miatt, nekem még anno nem lehett kérni időponot, vagy csak nem tudtam róla :shock: , de sorszám nélkül is elég gyorsan végeztem. Mivel nem vagyok az az őspofátlan típús, ezért biztos, ami biztos, húztam sorszámot is (marha nagy szám volt rajta). Igyekeztem előre állni, hasat kinyomni (nekem szükség is volt rá, mert sokan nem látták) és pofátlan legyeztem magam - játszottam a kiskönyvvel - így hamar észrevették az ott dolgozók is és az ajtón keresztül bevették a papírjaimat, bent meg már zökkenőmentes volt minden. Drukkolunk, hogy hamar végezzél. Amúgy a hideg víz jót tesz a löttynek (nekem engedték előre bekeverni, valakinek a nővér csinálta - de hűtőtt hideg vízzel, meg citrommal érdemes.

Dytke, Te egy hős vagy. Én tudok olyat, akik lakhatási nélkül költöztek előre, nálatok nem működne?

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

mzsperx

Szerintem este 18h-kor lesz és szülés téma.
Nálunk 2-2 év van a srácok között, de egyébként azt mondják, a 2. a legkomplikációmentesebb szülés.

Nekem is a 3. volt a leg-leg, eddig. A saját szülésznő miatt is, meg azért is, mert nem volt sem túl gyors, sem lassú. Volt idő mindenre lelkileg rákészülni és pihenten, nappal szültem, most először. De legközelebb a reggeli csúcsot kihagynám... :lol:

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?