Új privát üzeneted érkezett!

Sütés nélküli túrós

Kuglóf formába körbe epreket helyezünk.Erre zselét öntünk,amit az eperlével főztünk fel. Dermedés után a zselére egy réteg piskóta kerül.
Sűrűre főzünk egy zsacskó vaníliás pudingot,kicsit hűlni hagjuk,majd elkeverünk benne 2 doboz túrót és 2 csomag vaníliás cukrot. Ez a krém megy a piskótára. Végül megint egy piskóta réteg jön. Hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt óvatosan kifordítjuk a formából.

Ha a formát előzőleg hideg vízzel kiőblítjük, gond nélkül kifordul a sütemény.
Kép

Kép
flóra 11
 
 


Cookies

30 dkg étcsoki, 40 dkg liszt, 1 tasak élesztőpor, 22,5 dkg vaj, 20 dkg barna cukor, 18 dkg cukor, 2 tojás, 1 kávéskanál vaníliaaroma, 1 kávéskanál só

A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben készre sütjük. Akkor jók, ha puhák, és krémes a belsejük. Amikor kész, grillrácson kihűtjük. Igazi cookie-formánk lesz, ha vízbe mártott fagylaltoskanállal adagoljuk a tésztát a tepsire, majd kissé ellapítjuk.

KépKép
benó
 
 


Joghurttorta
Hozzávalók:

3 pohár joghurt
2 dl tejszín
8 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
Elkészítése: A joghurtot, cukrot, tejszínt simára kavarom. A zselatint 2 dl vízben feloldom, forrásig melegítem, hozzáöntöm a kikevert joghurthoz. Tetszés szerinti fajtájú, és mennyiségű gyümölcsöt teszek bele. Tortaformába öntöm, és 3-4 úrára hűtőbe teszem. Tetejét gyümölccsel díszítem!

KépKép
benó
 
 

 
 

Répatorta
Hozzávalók:

3 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg pörkölt mogyoró, őrölve,
12 dkg reszelt sárgarépa,
1 citrom reszelt héja és leve.
Elkészítése: A 3 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a mogyorót, a sárgarépát, a citrom héját és levét. Óvatosan közékeverjük a tojások felvert habját, majd kikent, lisztezett formában megsütjük, és még melegen porcukorral megszórjuk.

KépKép
benó
 
 


Túrótorta
Hozzávalók:

1/4 kg túró,
10 dkg ráma margarin,
10 dkg porcukor,
3 kk. zselatin,
2 dl tej,
gyümölcs,
babapiskóta.
Elkészítése: A túrót és a cukrot kikeverjük. A tej felét meglangyosítjuk és a zselatinnal összekeverjük, néhány szem gyümülcsöt is keverhetünk bele. Tortaformába öntjük, tetejére babapiskótát teszünk.

KépKép
benó
 
 


Túrótorta
(gyümölccsel)

20 dkg margarint, 30 dkg porcukrot, 4 csomag vaníliás cukrot, 0,5 kg túrót, 1 citrom reszelt héját, 4 tojás sárgájával jól kikeverünk. Majd 3 dl tejben 1 csomag étkezési zselatint összefőzünk, ha kihűlt akkor az előzőekkel összekeverjük. Ezt követően tortaformába öntjük a masszát. A tetejére gyümölcsöt (én meggyet tettem) rakunk. Végül a gyümölcsre tortazselét öntünk. Berakjuk a hűtőbe kb. 2 órára. Utána már szeletelhető.

KépKép
benó
 
 


Csokoládétorta
Hozzávalók:

14 dkg cukor
14 dkg vaj
14 dkg csokoládé
10 dkg mandula
5 db tojás
Elkészítése: 14 dkg cukor, 14 dkg vaj, 5 tojás sárgája, habosra keverjük, adunk hozzá 14 dkg puhitott csokoládét, 10 dkg darált mandulát, 5 tojás habját. Kikent, lisztezett formában sütjük. Tejszinhabbal töltjük és vonjuk be.

KépKép
benó
 
 


Kukucskálós túrós receptje:

Golyó:

Fél margarin
20dkg liszt
3 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor
fél sütőpor

Ezeket összegyúrni, golyókat csinálni és lerakni a zsírozott, lisztezett tepsibe. Kb. 24db

Én még hozzáírnám, hogy fűrészpor szerű lesz, és csak úgy össze kell nyomkodni a golyókat belőle.

Massza:

Fél kg túró
25 dkg porcukor
fél margarin
2 csmg. vaníliás cukor
4 tojás sárgáját bele, a fehérjét felverni és azt is beletenni
1 csmg vaníliás pudingpor

Ezeket összekeverni és a golyókra önteni.

Úgy fog kinézni, hogy a golyók fognak kikukucskálni mint a szemek a túrós masszából. Mivel alig van benne liszt, csak a golyókban, szuper könnyű lesz.

KépKép
benó
 
 


Joghurt torta

fél liter natúr joghurt, 1 zacskó habtejszín, 10 evőkanál kristály cukor(ki hogy szereti), én tettem bele kétzacskó vaníliáscukrot, egy csomag Horváth Rozi féle zselatin (állítólag másik nem jó), gyümölcs (én egy 300 g-os eredei pirosgyümit tettem bele)

A joghurtot, a zselatint és a cukrot összekevered, felmelegíted, de nem szabad forralni! Kihülés után belekevered a tejszínt majd utána a gyümölcsöket. Utána kivizezett tálba öntöm, és be a hűtőbe. Egy-két órát jó ha áll, megdermed kifordítod és kész! Isteni!
benó
 
 


KAPROS TÚRÓS LEPÉNY



Hozzávalók : 30 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3 tojássárgája, csipet só: a töltelékhez 30 dkg tehéntúró, 3 tojásfehérje, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál búzadara, 1 nagy csokor összevagdalt kapor, só.

Elkészítése: Összegyúrjuk a lisztet 2 tojás sárgájával, a vajjal, és annyi sóval, hogy kellemesen sós íze legyen, és egy óráig (de még jobb, ha egy éjjelen át) pihentetjük. Kétharmad részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, az olajat, a búzadarát, és sóval, kaporral ízesítjük. A tésztára simítjuk, a maradék tésztából rácsokat sodrunk a tetejére, és megkenjük a maradék tojás sárgájával. Forró sütőbe toljuk, de öt perc múltán a tüzet mérsékeljük, úgy sütjük szép pirosra. Melegen-hidegen egyaránt kitűnő.

KépKép
benó
 
 


Vakondtúrás



Hozzávalók: 5 tojás, 4 ek. cukor, 2 ek. kakaó, 1 csomag sütőpor, 1dl étolaj, 5 ek. liszt, 2 csomag tejszínhab, porcukor, habfixáló, 1 tábla csokoládé, banán vagy barack


Elkészítés:

Tészta: 5 tojás sárgáját 4 kanál cukorral kikavarunk, 2 e.k. kakaót, 1 sütőport, 1 dl étolajat, 5 kanál lisztet hozzákeverünk és végül a tojások habját is hozzákeverjük. Ezt a masszát tortaformában kisütjük, majd ha megsült kiborítjuk a formából. Ha már egy kicsit kihűlt egy kisebb kanál segítségével kikaparjuk a torta közepét úgy, hogy a torta szélén egy kis perem maradjon. A kikapart tésztát a kezünkkel elmorzsoljuk egy tálba, és félretesszük.

Töltelék: A töltelékhez veszünk 1-2 csomag tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval felverjük. A végén belereszelünk 1 tábla csokoládét. A kivájt torta aljára karikára vágott banánt, vagy barackot, esetleg ananászt teszünk, vagy bármit, amit szeretnénk.

Máz: A habot szép csúcsosan ráhalmozzuk a tortára, hogy úgy nézzen ki, mint egy kis halom. A végén a szétmorzsolt tésztát körben ráhalmozzuk a kis halmunkra, így már teljesen úgy néz ki, mint egy vakondtúrás.

KépKép
benó
 
 


Ancsy féle kefíres süti! :)

Hozzávalók: 1 pohár joghurt vagy kefír ( véleményem szerint kefírrel jobb)
2 db tojás
2 pohár liszt
fél pohár porcukor
1 cs. vanilliás cukor
1 cs. sütőpor
fél pohár olaj

Összekeverni, tepsibe bele, tűpróbáig sütni.
A tetejére még sütés előtt lehet kanállal rakosgatni kész főzős pudingot (előre elkészíted, lehűtöd).

KépKép
benó
 
 


Tápai krumplis lepény

Tészta:

40 dkg lisztből 3 dl tejjel, pici sóval, 6 dkg cukorral, 1 és fél dkg felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 10 dkg zsírt, vagy 12 dkg vajat felolvasztva hozzádolgozunk. Kelesztjük, nyújtjuk és kb. 25X40 cm-es zsírozott tepsibe helyezzük.

Töltelék:

5 db, (kb. 40 dkg) közepes nagyságú (öreg) krumplit megfőzünk, áttörjük 10 dkg vajjal, 3 dl jó minőségű tejföllel, 2 db tojással, 1 kanál liszttel, vagy +1 tojással és kevéske sóval ízesítve, simára keverjük .

A tepsibe is kelt pihentetett tésztára tesszük, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük.

Lehet édesre sütni, akkor a töltelékbe ízlés szerint cukrot teszünk.

Szokás a kisült lepényt cukrozva is fogyasztani.

KépKép
benó
 
 


Csoki chips keksz
Hozzávalók:

12,5 dkg (vagy 5 teli evőkanál) finomliszt

1 csipetnyi szódabikarbóna

1 csipetnyi só

10 dkg vaj

5 dkg (vagy 2 teli evőkanál) finomított barnacukor

7,5 dkg (vagy 3 teli evőkanál) kristálycukor

1 tojás

néhány csepp vanília aroma

10 dkg csoki chips vagy csokireszelék

2 dkg (vagy 1 púpozott evőkanál) apróra vágott dióbél



Elkészítés: A sütőt kb. 180 C-ra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat (liszt, só, szódabikarbóna) egy tálba összeszitáljuk. Egy másik keverőtálban a vajat a kétféle cukorral kikeverjük, míg lágy és könnyű nem lesz. Egy kis tálban a tojást kikeverjük a vanília aromával (én annyi aromát szoktam beletenni, hogy a tojásnak finom vanília illata legyen). Ezt fokozatosan a vajas masszához adjuk és simára keverjük. Utána hozzáadjuk a csokireszeléket, a diót, és végül a lisztes keveréket.
Kivajazott tepsibe kiskanállal a masszából formázott golyókat teszünk. Ügyeljünk arra, hogy a kekszeknek legyen helyük nőni, ezért egy gáztepsibe csak kb. 12 golyót tegyünk. A kekszeket az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Hamar elkészülnek, kb. 12 perc alatt megsülnek. A kisült kekszeket süteményes lapáttal tálcára szedjük, és ha kihűltek, jó ropogósak lesznek.

Megjegyzés:
Egy adagból kb. 36 keksz lesz. A dió helyett használhatunk mandulát, natúr földimogyorót, vagy ezeket vegyesen. Rendkívül egyszerűen elkészíthető sütemény, a gyerekeknek sem okoz nehézséget. Nálunk karácsonykor legalább öt adag fogy el belőle. Tejjel nagyon finom nassolni való.

KépKép
benó
 
 



KépKép
benó
 
 


Szendvicskrém fűszernövényekből Finom falatokat készíthetünk belőle pirítóssal vagy kenyérrel, de nyers zöldségek szárával kiegészítve, mártásként is kitűnő. Keverjük össze egyforma mennyiségű majonézt apróra vágott turbolyával, snidlinggel, korianderrel, kaporral, édesköménnyel, petrezselyemzölddel vagy tárkonnyal.

KépKép
benó
 
 


Pizza Tészta
Pizza tészta elkészítése nem nagy ördöngősség, és hamar meg van, éppen ezért érdemesebb házilag elkészíteni, mint a fagyasztottat vásárolni. Mindig friss élesztőt használjun.

Hozzávalók:
30g friss élsztő
240 ml langyos víz
360g finom liszt
Tengerisó

Elkészítés:
Elegyítsüka a vizet és az élesztőt, hagyjuk megfutni 10 percig. Keverjük össze a lisztetés a sót egy nagy tálban. Fúrjunk lukat a liszt közepébe odaöntve a megfutott élesztőt. Villával kvergetve egyenletes tésztát kapunk. Tegyük a tésztát lisztezett gyúró deszkára és addig pofozzuk, gyömöszöljük a tészténkat míg ruganyos lesz. Lisztezzünk ki egy tálat majd hagyjuk kelni 1-2 órát, lehetőleg duplájára nőjön. Miután megkelt a tészta tegyük gyúró deszkára nyújtsuk ki a megfelelő méretre. Készítsük el a feltétet, majd süssük 200 C/ Gáz 6 fokozat.

KépKép
benó
 
 


Mentás-vodkás limonádé

Hozzávalók
1 kis maréknyi aprított mentalevél
150 g barnacukor
2,5 dl friss narancslé
3 dl vodka
Tört jég
Friss mentalevelek

Elkészítés
Keverje össze az apróra vágott mentát és a cukrot egy nagy tálban. Keverje hozzá a citromlevet és a vodkát. Fedje le a tálat, majd rakja be a hűtőbe legalább 30 percre (legfeljebb 2 órára).

A keveréket töltse egy kancsóba. Töltsön meg hat darab 2-2,5dl-es poharat tört jéggel, majd a jeget öntse fel a keverékkel. Díszítse mentalevéllel.

6 főre.

KépKép
benó
 
 


Bazsalikomos mojito
(Rumos, lime-os, mentás bazsalikomos koktél)

Díszítés: friss menta és bazsalikom hajtások, és lime karikák

Hozzávalók
2 friss hajtás menta, aprítva
2 friss hajtás bazsalikom, aprítva
1 evőkanál barnacukor
3 evőkanál friss limelé (1 lime leve)
3 evőkanál fehérrum
jéghideg szóda vagy ásványvíz

Előkészítés
Egy magas pohárban a kanál domború felével nyomja össze a menta- és bazsalikomleveleket, a barnacukorral és a limelével, ameddig a cukor teljesen feloldódik, majd keverje össze a rummal. Adjon hozzá jégkockákat, és öntse fel szódával vagy ásványvízzel.

Jól keverje össze az italt, majd díszítse friss menta és bazsalikom hajtásokkal és lime karikákkal.

Alkoholmentes (virgin) változatban is elkészítheti, amennyiben a rumot kihagyja.

1 főre

KépKép
benó
 
 


Puding muffin
(kb. 16 darab)

Hozzávalók:

150 g lágyvaj vagy margarin
125 g méz
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 ml citrom aroma
2 teáskanál mézeskalácsfűszer
3 db tojás (közepes méretű)
250 g liszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Pudingtöltelék:

1 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Pudingpor
3-5 evőkanál cukor
250 ml tej

Díszítés:

1 tasak Dr. Oetker Ét Tortabevonó
(arany és ezüst szórócukor)

Elkészítés:

A margarint robotgéppel puhára dolgozzuk. Keverés közben lassan hozzáadjuk a mézet, a vanillincukrot, az aromát és a mézeskalácsfűszert. Minden tojást kb. fél percig keverünk el. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és szitán keresztül két adagban a tésztához keverjük. A tésztát 16 papírformába (kettő kosárkát egymásba rakunk), vagy kiolajozott 12-es muffintepsibe töltjük. Pudingtöltelék: A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, folytonos keverés közben felforraljuk. Az elkészült pudingot azonnal habzsákba töltjük, onnan pedig kis adagokban a muffinok belsejébe.

Alsó és felső sütés: kb. 160 ºC (előmelegített)
Légkeveréses: kb. 140 ºC (előmelegített)
Gáz: 3. fokozat (előmelegített)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a muffinokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. (A muffintepsiben a süteményeket elválasztjuk a faltól, és abban hagyjuk kihűlni.)

Díszítés:

A tortabevonót a tasakon levő utasítás szerint felolvasztjuk és ízlésesen a muffinokra önjük. (A cukrokat a még meleg csokiöntetbe szórjuk, és hagyjuk megszilárdulni.)

Tipp:

A díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Színes Szórócukrot is.

KépKép
benó
 
 


Bukta (muffin formában)

50 dkg finomliszt

4 tojássárgája

4 dkg élesztő

10 dkg vaj

10 dkg cukor

2 dl tej

csipet só

Az alapanyagokat összeöntöm a gépbe és rábízom a kelesztést. A muffinformát olvasztott vajjal kikenem, a tészát kinyújtom, 12 részre osztom. Óvatosan megtöltöm baracklekvárral, gombóccá formálom és a hajtogatással a fenekin beleteszem a muffinbe. Felvert tojással megkenem és egy picit hagyom kelni.


180 fokra előmelegített sütőbe sütöm, amíg meg nem pirul rendesen.

KépKép
benó
 
 



KépKép
benó
 
 


Citromos muffin

1 pohár joghurt
27 dkg liszt
1 citrom leve és héja
6 evőkanál cukor
1 csomag van. cukor
2 tojás
12 dkg vaj
1 csomag sütőpor

Összekeverem, sütöm.

KépKép
benó
 
 


Csokoládés zabtallér

2 tojás

10 dkg táblás csokoládé

14 dkg rétesliszt

7 dkg vaj

8 dkg zabpehely

12 dkg cukor

csipet sütőpor

A szárazakat összekeverem. A csokoládét késsel felaprítom és a szárazakhoz zuttyintom. A vajat megolvasztom és a tojásokkal együtt hozzáadom a keverékhez.

Sütőpapíros tepsire kanalazom és 190 fokon, nagyjából 10 percig sütöm. Amikor kiszedem a tepsit, egy kicsit hagyom rajta üdülni a kekszeket, majd átpakolom a rácsra és hagyom kihűlni.

KépKép
benó
 
 


Tejfölös pogácsa
50 dkg finomliszt

3 dkg friss élesztő

25 dkg vaj

2 tojássárgája

2 dl tejföl

1 dl tej

4 csipet só

A tésztát alaposan kidolgoztatom a géppel, majd nyújtom, hajtogatom s hagyom 20 percet pihenni. Újra hajtom, pihentetem, hajtom és pihentetem. Ezután majdnem 2 ujjnyi vastagra nyújtom és apró szaggatóval kiszaggatom.

A sütőpapíros tepsire ültetett pogácsákat még 10 percig hagyom, majd 190 fokon addig sütöm, míg a feneke és a teteje is halványan meg nem pirul (mivel nincs megkenve semmivel, csalóka a színe, ezért nem kell megvárni, amíg nagyon színes lesz, mérvadó, ha már az alja is színesedik).

KépKép
benó
 
 


Krumplis pogácsa

40-50 dkg liszt (a kettő között fogom beletenni), 2-3 szem főtt krumpli, 20 dkg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál só, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 1 csomag szárazélesztő, 2 fej vöröshagyma

A hagymát megpirítani :arrow: a krumplit megfőzni, összetörni :arrow: élesztőt felfuttatni a meleg tejben :arrow: összekever :arrow: állni hagy :arrow: pogácsaszaggatás :arrow: 180 fokon fél óra sütés

KépKép
benó
 
 


Citromkrém

1. Egy kis lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat, és 5 dkg cukrot. Kevergetjük.
2. Belereszelünk 1 szép nagy citrom héját és belenyomjuk a levét is. Kevergetjük.
3. Félrehúzzuk az edényt és hozzáadunk egy egész tojást, közben folyamatosan...igen, kevergetjük. A legjobb, ha ezt egy kézi habverővel végezzük, akkor szép sima lesz a krém a végén. Közepes lángon ... kevergetjük.
4. Tehetünk bele vaníliát , vagyis a pici fekete pöttyöket, hogy gusztusosabb legyen, de ez el is hagyható.
5. Addig keverem-kavarom, amíg egyszercsak pudingsűrűségű lesz (nem kell sokáig várni egy ilyen kis mennyiségnél), akkor levesszük a tűzről, és már kész is!

KépKép
benó
 
 


Leírom a fánk (?) receptjét:
Hozzávalók:
6 dkg vaj, 1 csipet só, 15 dkg rétesliszt, 4 tojás, 1 kk sütőpor

A tésztához 2,5 dl vizet, a vajat és a sót felforraljuk. A lisztet állandóan keverve beleszórjuk (én bele szoktam önteni az egészet egyszerre és közben keverem), majd takaréklángon addig verjük, amgí a tészta az edény aljától egy gombócban el nem válik. Tálba átrakjuk, és a kézi robotgép dagasztófejével a tojásokat egyenként beledolgozzuk, végül a sütőport is beleverjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát két kiskanál segítségével kis halmokban (egymástól jó távolságra) a tepsibe rakjuk (valószínűleg több tepsi kell). A sütőben (gáz 3-4. fokozat, 200 fok?) kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, a tepsiről leszedjük, felvágjuk és hűlni hagyjuk.
Aztán tehetsz bele pl. pudingot.
--------------------------------------------------------------------------------

KépKép
benó
 
 


Zsúrzsemlék (nem nehéz, csak hosszadalmasan van leírva: összegyúrjuk, kelesztjük, gombócot formázunk, sütjük)

20 zsemléhez
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1/2 kk cukor
2,5 dl langyos víz
1 kk só
És még: olaj a tepsihez (vagy sütőpapír)

A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukorral, 4 ek vízzel meg egy kevés liszttel kovászt készítünk. Egy kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 20 percig kelesztjük. (Vagyis még nem keverjük össze az összes liszttel, csak egy kevéssel, a többi száraz marad.)
A kovászt, a maradék lisztet, a vizet és a sót lágy tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk, és újabb 45 percig kelesztjük. Amikor a tészta a kétszeresére dagadt, még egyszer átgyúrjuk, és további 15 percig kelesztjük. Közben a tepsit olajjal kikenjük.
A tésztából rudat formázunk, és 20 darabra vágjuk. A tésztadarabokból gombócokat formázunk, és a tepsibe sűrűn egymás mellé ültetjük. A tepsit konyharuhával letakarjuk, és a zsemléket újabb 30 percig meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemléket a forró sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük.
A zsemlék tetejét sütés előtt megkenhetjük tejjel, és különböző magvakat szórhatunk rá.

KépKép
benó
 
 


A húst szeleteltem,sóztam, borsoztam, kikloffoltam, meghempergettem prézliben,mindkét oldaláról aranysárgára sütöttem. A hagymát karikáztam, leraktam a tepsi aljára, erre raktam a húsokat, erre jött a fokhagyma felkarikázva, az egészet leöntöttem a sütésből magmaradt olajjal, kevés tejjel, majd felvertem 2 tojást, ebbe reszeltem 10 dkg sajtot és egy doboz tejföllel elkevertem, ezt ráöntöttem a húsokra. Betakartam alufóliával, fél órát így sütöttem,majd levettem rólaés még fél óraát sütöttem. Gombával is megcsinálhatod.

KépKép
benó
 
 


Búvár túrós

Hozzávalók tésztához:
35 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál kakaó - összekeverni; másik tálba: 1 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliáscukor, 1,2 cl olaj, 3 pohár kefír vagy joghurt - összekeverni, a kettőt összeönteni, 1 tepsibe sütőpapírt tenni és a tésztát beleönteni, majd kanállal a túrós tölteléket kis kupacokban rászedni.

Túrós töltelékhez:
25-50 dkg túró, 12 dkg margarin, 1 db tojás, 1 vaníliáscukor, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál búzadara - összekeverni

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc.

KépKép
benó
 
 


Túróval töltött cannelloni (rúd alakú, száraz állapotban kapható tészta)

Hozzávalók:

500g tehéntúró, 2 tojás, 3 ek cukor, 1 ek étkezési keményitő, 1 ek citromlé, 1 tasak vaniliacukor, 100g mazsola, 250g cannelloni (22-26db) (egy doboz magyar cannelloni-ban 25 van), 40g vaj, 400g konzerv meggy, 2 ek mandulalevélke
A bevonathoz: 500g joghurt, 150ml tej, 2 ek. méz


Elkészítés:

Az első hat cuccot összekeverjük géppel, majd hozzáadjuk a mazsolát.
A cannellonikat előfőzés nélkül megtöltjük masszával, majd a vajjal kikent jénaiba belerakjuk. A meggyet egyenletesen a cannelloni tetejére rakjuk.
A bevonatot elkészitjük úgy, hogy a 3 összetevőt összekeverjük és a tésztára tesszük. Az egészet megszórjuk mandulával. (persze mással is lehet)
A tálat a sütő középső rácsára tesszük és kb.50 percig sütjük a már előmelegitett sütőben a 2-3-as fokozaton (kb.160fokon).

KépKép
benó
 
 


Gyümölcskocka-sütés nélkül

Hozzávalók:
20dkg cukor
max egy kiló meggy, málna, szeder, reszelt alma, vagy lekvár is jó
kevés fahéj
20dkg búzadara
2csomag vanilia puding
8 dl tej
cukor
tejszín vagy tortadara .......

1 liter víz +20dkg cukor+a gyümölcs-felfőzzük ,ízesitjük fahéjjal,beleöntjük a 20dkg búzadarát. Sűrűsödésig főzzük.
Egy kisebb tepsit kivizezünk és beleöntjük a masszát,megfőzzük a 2 pudingot cukorral és 8dl tejjel, még forrón ráöntjük.

Tetejére ha kihűlt mehet tejszín, csokireszelék vagy bármi....
--------------------------------------------------------------------------------

KépKép
benó
 
 


Sütireceptek az Egzotikus csók és gyilkosság c. könyvből

Egzotikus csók


Hozzávalók 36 darabhoz

40 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
25 dkg barna cukor
15 dkg fehér csoki (tördeld apró darabokra)
15 dkg apróra vágott egzotikus aszalt gyümölcs (de ha nem annyira egzotikus, az se baj)
1 citrom reszelt héja
2 tojás
1-1,5 dl víz

Szitáld a lisztet és a sütőport egy keverőtálba. A vajat morzsold el a liszttel. Keverd bele a cukrot, a felaprított csokit és aszalt gyümölcsöt. Add hozzá a citromhéjat, a tojást, és annyi vizet, hogy a tészta kellően lágy legyen.

Kikent vagy kibélelt sütőlapra helyezz evőkanálnyi tésztahalmocskákat egymástól 7-8 cm távolságra, majd a kanál hátával kissé lapítsd el őket. 190 fokon süsd 10-12 percig (akkor kész, ha szép aranysárgára pirul). Hagyd a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortalapra, amíg teljesen ki nem hál. (A rács fontos, ettől fog egyenletesen kihűlni.)

KépKép
benó
 
 


Sütireceptek az Egzotikus csók és gyilkosság c. könyvből

Rácsos citromos szelet


Hozzávalók 1 adaghoz (kb. 24 kocka):
20 dkg vaj
3 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
40 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
4 db nagyobb alma
20 dkg porcukor

Olvaszd meg a vajat és keverd össze a tojások sárgájával. Add hozzá a cukrot, a citromhéjat és 1 citrom levét. Dolgozd simára, majd add hozzá a lisztet, a sütőport és keverd egyenletes masszává. A tésztát vedd kétfelé. Az egyik felét kinyújtva tedd a tepsi aljára és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 7-8 percig. Az almákat hámozd meg és reszeld le, a tojásfehérjét 20 dkg porcukorral és 1 citrom levével verd kemény habbá.

A félig kihűlt tésztán oszd el a reszelt almát, és simítsd el rajta a habot. A maradék tésztából formálj rudakat és rácsosan rakd a tetejére. Tedd vissza a sütőbe és 180 fokon süsd 15 percig, amíg a hab aranybarnára sül. (Várd meg, amíg kihűl, akkor lehet szépen szeletelni.)

KépKép
benó
 
 


Egzotikus csók és gyilkosság c. könyvből

Csokoládéba mártott meggyes csemege


Hozzávalók 40 darabhoz:
20 dkg vaj
40 dkg cukor
2 tojás
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
2 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg kakaópor
45 dkg liszt (nem kell átszitálni)
fél üveg magozott meggybefőtt
0,5 dl tej
2 dkg vaj
7 dkg keserű csoki
csipetnyi só
15 dkg átszitált porcukor

Olvaszd fel a vajat és keverd bele a cukrot. Hagyd kihűlni, majd add hozzá a tojásokat. Alaposan keverd össze, add hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a vaníliaaromát és a kakaót, és minden adag után keverd meg a masszát. Tedd bele a lisztet, és alaposan keverd össze. (A tészta legyen merev és egy kicsit morzsálódó.)

Csepegtesd le a meggyszemeket, a levet gyűjtsd össze. Ujjaiddal nyomkodj össze diónyi golyókat. Helyezd kikent sütőlapra, egymástól 7-8 cm távolságra. Hüvelykujjaddal nyomkodj a golyók közepére mélyedét. Mindegyik mélyedésbe helyezz egy meggyszemet.

Vízfürdő felett egy tálkában olvaszd sűrű masszává a tejet, a vajat, a csokit és a sót. Vedd le a vízről és keverd bele a cukrot. Ha túl sűrű lenne, lazítsd fel a meggy levével.

Mindegyik süti közepére csurrants annyi csokiszószt, hogy éppen befedje a meggyet. Vigyázz, hogy ne csurogjon le a sütőlapra.

Süsd 200 fokon 10-12 percig. Hagyd hűlni a sütőlapon 2 percig, majd tedd át tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.

KépKép
benó
 
 


Egzotikus csók és gyilkosság c. könyvből

Fekete-fehér sütemény


Hozzávalók 48 darabhoz:
20 dkg összetördelt csoki
15 dkg vaj
30 dkg barna cukor
4 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
40 dkg liszt (nem kell átszitálni)
kb. 8 dkg porcukor egy kis tálkában

Olvaszd meg a csokit a vajjal együtt. Keverd bele a cukrot, és hagyd kihűlni. Egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyik után alaposan keverd össze. Tedd bele a vaníliaaromát, a sütőport és a sót. Add hozzá a lisztet és alaposan dolgozd össze.

Legalább 4 órára rakd a hűtőbe. (Ha egy éjszakát hűtöd, még jobb.)

A sütés megkezdése előtt melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a sütőrács középen legyen. Nedves kézzel formázz dió nagyságú golyókat. Ejtsd a tésztagolyókat a porcukros tálkába és rázogasd körbe őket, míg a porcukor egyenletesen bevonja a golyókat. Ha nagyon felmelegszik a tészta, tedd vissza a hűtőbe egy időre.

Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 7-8 cm távolságra. Süsd 200 fokon 12-14 percig. 2 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd tedd át tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.

KépKép
benó
 
 


Egzotikus csók és gyilkosság c. könyvből

(Pekán)diós rágcsa


Hozzávalók 32 darabhoz:
10 dkg vaj
30 dkg barna cukor
2 felvert tojás (villával verd fel)
1 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál só
1,5 teáskanál vaníliaaroma
10 dkg finomra vágott pekándió (más dió is jó)
30 dkg liszt

Olvaszd meg a vajat és add hozzá a barna cukrot. Jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a felvert tojásokat, és gondosan dolgozd össze. Tedd bele a sütőport, a sót, a vaníliaaromát és a diót. Alaposan keverd össze. Adagold hozzá a lisztet, és addig keverd, amíg teljesen szétoszlik a masszában.

Formálj a tésztából diónyi golyókat. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6-7 cm távolságra. Spalulával lapítsd a golyókat koronggá.

Süsd 190 fokon 10-12 percig. 1 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd rakd át tortarácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

KépKép
benó
 
 


Egzotikus csók és gyilkosság c. könyvből:

Romantikus tallér


Hozzávalók 32 darabhoz:
10 dkg vaj
25 dkg barna cukor
1 nagy tojás felverve (villával verd fel)
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
2 teáskanál őrölt gyömbér
35 dkg liszt (nem kell átszitálni)
10 dkg kristálycukor egy kis tálkában (későbbre)

Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a cukorral. Hagyd kihűlni, aztán add hozzá a felvert tojást. Tedd bele a sütőport, a sót és a gyömbért. Alaposan keverd össze. Add hozzá a lisztet, és az egészet dolgozd össze. Legalább 1 órára rakd be a hűtőbe. Ha egy éjszakán át tudod a hűtőben tartani, az a legjobb.

Miután a tészta lehűlt, melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a sütőrács középen legyen. Nedves kézzel formálj dió nagyságú golyókat. Hengergesd meg őket a kristálycukorban. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6-7 cm távolságra. Spatulával lapítsd el őket.

190 fokon sütsd 10-12 percig, vagy amíg a tallérok szépen megpirulnak. 1 percig hagyd a sütőlapon, majd tedd át a tortarácsra, hogy teljesen kihűljenek. (Ha túl sokáig a sütőben hagyod, a sütik ragadni fognak.)

KépKép
benó
 
 


Tina féle túró rudi
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 1/2kg túró,
2 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál cukor,
1 tasak étkezési zselatin,
2 dl tejföl,
1 csomag étkezési csoki (Katica),
extrák: lekvár vagy mazsola.
Elkészítés: A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerinc formába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
Tanácsok: Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.

KépKép
benó
 
 


Vaníliasodó


Hozzávalók: két tojássárgája, egy csapott evőkanál finomliszt, 8 dkg cukor, 0,5 l tej, egy darabka vanília.
A hozzávalókat habverővel összekeverjük, és gőz fölött, állandóan kevergetve addig melegítjük, míg emelkedni, sűrűsödni nem kezd. Nem kell sokáig főzni!

Kép
flóra 11
 
 


Kubai kalács

tészta:

6 tojás
200g cukor
250g margarin
350g sima liszt
1cs sütőpor

A sárgákat a cukorralés a margarinnal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport. Kikent,lisztezett pléhen megsütjük. Még a meleg tésztát megcsepegtetjük rummal.

Krém:
2cs vaníliapuding
1l tej
200g vaj
100g porcukor

Főzünk vaníliapudingot és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a pudingot. A krémet ráterítjük a tésztára.

Tetejét díszíthetjük csokimázzal, kockára vágjuk, minden kocka közepébe egy mentalevél vagy fél mandula mehet.
Kép

Kép
flóra 11
 
 


Citromos kalács

Tészta:

1 citrom
200g vaj
150g cukor
1cs vaníliás cukor
3 tojás
250g sima liszt
2 kanálka sütőpor

Máz:

1 citrom
100g porcukor

Mindkétcitromot megmossuk és lereszeljük a héját. Az egyiket ki is facsarjuk. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzá a citromhéj és a citromlé,majd a liszt, sütőpor. Kikent, lisztezett pléhre öntjük és sütjük.

Kifacsarjuk a másik citrom levét, elkeverjük a porcukorral,majd a megsült tésztára öntjük.

Kép
flóra 11
 
 


Kókusz szelet

Tészta:

250g vaj
200g sima liszt
1/2 cs.sütőpor
4 tojás
4 ek tej
3ek kakó

Mindent jól összekeverünk, vajazott,lisztezett pléhre öntjük és sütjük.

Krém:

500ml tej
6 ek dara
200g vaj
200g porcukor
200g kókuszreszelék

A tejből és a darából kását főzünk,kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral,majd hozzá adjuk a kásátés a kókuszt. Ezzel bevonjuk a tésztát.
A tetejére csokimáz kerül.

Kép
flóra 11
 
 


Kókusz szelet

Tészta:

250g vaj
200g sima liszt
1/2 cs.sütőpor
4 tojás
4 ek tej
3ek kakó

Mindent jól összekeverünk, vajazott,lisztezett pléhre öntjük és sütjük.

Krém:

500ml tej
6 ek dara
200g vaj
200g porcukor
200g kókuszreszelék

A tejből és a darából kását főzünk,kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral,majd hozzá adjuk a kásátés a kókuszt. Ezzel bevonjuk a tésztát.
A tetejére csokimáz kerül.

Kép
flóra 11
 
 


Sziasztok!
annyi finom receptet olvastam itt, hogy a hétre már meg is vannak az ötletek!
Köszönöm! :D
Vendég
 


Cserébe én is felrakom ami nekünk bevált:

BARACKOSTÁSKA
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
6 ek olaj
5 ek tej
5 dkg cukor
2 ek vaníiliás cukor
15 dkg túró
Pár szem barrack amit fahéjas cukorba forgatunk
A lisztet sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, tejet, cukrot és vaníliás cukrot, és jól össszemorzsoljuk.
Majd az áttört túróval jól összegyúrjuk.
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, és 10 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk.
A korongokat megtöltjük fahéjas cukorban megforgatott sárgabarackkal, a korong széleit vízzel megkenjük, félbehajtjuk, és egy villával a szélén összenyomjuk. Sütőpapíros sütőlemezen 200 fokon 20 percig sütjük. A tetejét cukormázzal bekenjük. ( cukormáz: citromlét összekeverünk nagyon finom porcukorral )még meleg legyen a süti mikor rákenjük!
Készíthetjük almatöltelékkel is!

Én legutóbb körtével csináltam, nagy sikere lett. Érdemes a tésztát minél vékonyabbra nyújtani, hogy ne legyen túl száraz a süti.
:D
Vendég
 


Túróspite almakompóttal

Hozzávalók a tésztához (kb. 25 darab): 25 dkg liszt, 1 tojássárgája, 12 dkg cukor, 12 dkg vaj vagy margarin, 1 teáskanál sütőpor.
A töltelékhez: 1 kg tehéntúró, 70 dkg nyári alma (esetleg almakompót), 6 tojás, 5 evőkanál búzadara, 30 dkg cukor, 15 dkg vaj vagy margarin, 1 citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, 1/2 rúd fahéj, a szóráshoz porcukor.
A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, majd a tojássárgáját. Végül belecsorgatjuk a felolvasztott vajat vagy margarint, morzsalékossá gyúrjuk, és letakarva, kb. 20 percre hűvös helyre tesszük. Közben az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és 5 dkg cukorral meg a fahéjjal ízesített vízben megpároljuk. A morzsalékos tésztát margarinnal kikent tepsibe nyomkodjuk, majd elosztjuk rajta a lecsöpögtetett almakompótot. A túrós töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A vajat vagy margarint a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. Belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is, és a túrókrémet az almára simítjuk. A pitét előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 40-45 percig sütjük.
Kockákra vágva, porcukorra) meghintve kínáljuk.
Vendég
 


SONKÁS HASÉ

Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta

A leveles tésztát egy milliméter vastagságúra nyújtjuk, és háromujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az egyik hosszanti felületükre töltetéket halmozunk, és úgy hajtjuk rá a tésztát, hogy éppen csak körülölelje, a szélüket összenyomkodjuk. A tekercseket éles késsel 3-4 cm-es darabokra vágjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejüket tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Töltelék: Főtt füstölt tarját megdarálunk, és csak annyi tejföllel kötjük meg, amennyi éppen összeragasztja. Ha gombás töltelékkel akarjuk tölteni akkor, 1 evőkanál összevagdalt vöröshagymát kevés zsiradékon megfonnyasztunk, és fél kiló apróra vágott gombát erős lángon kevergetve megpárolunk rajta. A végén kiskanálnyi liszttel megszórva fél percig a tűzön hagyjuk, kevés tejjel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy nyers tojással összekeverjük.
Vendég
 


köszi, Névtelen! :D

Alap keksz receptek
április 5, 2008 admin
kategória Alapételek, Egyszerű, Receptek, Sütemények
7 hozzászólás
Kekszeket roppant egyszerű készíteni, csupán egy-két olyan alap keksz recept szükséges hozzá, amit alkalomnak megfelelően könnyen lehet változtatni. A következő három recept a legtöbb keksz recept alapja – elkészítésük egyszerű, elrontani nem nagyon lehet, és néhány további fűszerrel vagy dekorációval sajátos, ünnepi aprósüteményekké varázsolhatjuk őket..

A receptek csésze mértékegységet alkalmaznak, ezáltal is egyszerűbb a megvalósításuk.

Klasszikus alapkeksz recept

Ez a keksz recept pihentetést igényel, így érdemes egy nappal előbb elkészíteni a tésztát. A jó hír az, hogy a tészta akár 4 napig is eláll a hűtőszekrényben, egy hónapig pedig a mélyhűtőben.

Hozzávalók

2 csésze liszt
1 csésze cukor
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
3/4 csésze puha vaj
1 nagy tojás
Keverjük el a lisztet, sót és a sütőport. Egy másik tálban egy elektromos vagy kézi habverővel keverjük habossá a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk el alaposan. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük el egy sima tésztává.
A tésztából alakítsunk egy kb 30x 4cm hengert, tekerjük be fóliába, és pihentessük a hűtőszekrényben minimum 4 órán át.
Sütés előtt szeleteljünk ½ cm-es korongokat, amiket helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra előremelegített sütőben süssük a kekszeket 10 -15 percig, majd sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.
Tipp: A tésztát pihentetés után ki is lehet nyújtani, és sablonokkal ünnepi vagy kreatív formákat lehet szaggatni.
Gyors alap-kekszek

Íme két egyszerű keksz recept, amiket további fűszerekkel, ízesítőkkel remek kekszekké lehet fejleszteni. A tésztát nem kell pihenteti, így nagyon gyors kekszeket készíthetünk.

Recept A

2 csésze liszt
1 csésze cukor
2 tk sütőpor
1/2 csésze puha vaj
1 tojás
¼ csésze tej vagy víz
A tejet keverjük el a tojással, egy másik tálban pedig a cukrot a vajjal. A két keveréket dolgozzuk össze és szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Gyúrjuk egy sima tésztává.
A tésztát nyújtsuk ki kb ½ cm vastagságúra, és alkalomnak megfelelő szaggatókkal szaggassunk ki formákat. Előre melegített sütőben süssük 10-12 percig, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni őket.
Recept B

Ebben a receptben kevesebb a cukor, így alkalmazzuk olyan kekszek készítéséhez, amiket cukor vagy csokimázzal tovább díszítünk!

4 csésze liszt
1 csésze cukor
2 tk sütőpor
0.5 tk só
1 csésze vaj
2 tojás
A tojást, vajat és cukrot keverjük habosra – egy másik tálban a lisztet keverjük el a sóval és a sütőporral. Lassan adjuk a lisztes keveréket a vajashoz, és dolgozzuk el egy sima tésztává.
A tésztát nyújtsuk ki és szaggassuk ki alkalomnak megfelelő formákkal. Előre melegített sütőben süssük kb 10 percig.
Variációk

A fenti receptek alap-kekszeket eredményeznek, amelyek, bár önmagukban is finomak, de érdemes módosítani vagy dekorálni. Íme néhány ötlet:

Mandulás keksz - a masszához adjunk 1/2 tk vanília kivonatot és 1/2 tk mandula kivonatot. A kekszeket tetejére nyomjunk egy mandula darabot
Gyömbér keksz - a lisztes keverékhez adjunk 1 tk őrölt gyömbért és 1/2tk vanília kivonatot
Fahéjas keksz - a lisztes keverékhez adjunk 1tk őrölt fahéjat és 1/2tk vanília kivonatot
Csokis keksz - a lisztes keverékhez adjunk 1/2 csésze kakaóport és 1tk vanília kivonatot
Kókuszos kesz - a lisztes keverékhez adjunk 1/2 csésze kókusz reszeléket és 1 tk vanília kivonatot
Espresso keksz - adjunk a masszához 1/2tk vanília kivonatot és 1tk nescafét. Díszítsük csokimáz csíkokkal!
Citromos kesz - adjunk 1ek citrom kivonatot vagy reszelt citrom héjat és 1/2tk vanília kivonatot a masszához
Tippek

Vanília kivonat helyett használhatunk egy vanília rúd kikapart magját vagy vaníliás cukrot is.
Egészségesebbé tehetjük a kekszeket, ha fehér liszt helyett teljes kiőrlésű lisztet vagy tönkölybúza lisztet használunk. Cukor helyett alkalmazzunk fruktózt (25%-al kevesebbet) vagy legalább barnacukrot!
A kekszeket cukor vagy csokimázzal dekoráljuk – de cukordrazséval vagy akár fahéjas porcukorral is megszórhatjuk őket. Dekorálás előtt hagyjuk a kekszeket mindig kihűlni!
Egyedi és alkalmi kekszek készítéséhez egyéb ötletek az alap kekszek bejegyzésünkben találhatók.
Még gyorsabb lehet a kekszgyártás, ha előre készítünk keksz-keveréket, amely egy sötét dobozban hetekig eláll.
Ha nincs kedvünk kísérletezni a fenti alap-keksz receptekkel, próbáljuk ki az egyszerű kekszek sorozatunkban található tuti keksz receptek egyikét! www.tutitippek.hu

KépKép
benó
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?