Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Autósülés: nekünk graco a hordozónk és nagyon jó és nagyon szeretem, még egy jó ideig jó lesz. Van hozzá bekötőtalp a kocsiba, ami egy kicsit megemeli a hátát, így eléggé ülő pozicióban van. Korábban ez zavart picit, amikor még kisebb volt. Télen jó volt , mert sok ruha volt rajta, az tartást adott neki, de aztán tavasszal volt időszak, amikor picit nem volt tartása benne. Most viszont szuper. Sajna leesik a feje, ha elalszik, de egyébként nagyon jó. Nekünk is nagyon fontos volt anno, hogy "stramm" legyen az autósülés és ennek nagyon jó. Viszont ősszel majd venni kell újat valószínűleg, de még ráérünk.

Kiütés: Benő alkarján is van, elvittem dokinénihez. Szúnyogcsípésnek diagnosztizálta. Azt mondta, hogy pici korban kiütésszerűek lehetnek. Azt kell csak kenni fenistillel, amelyik nagy piros volt lesz.

nem tudom még mit akartam írni!!!! ÁÁÁÁ!

Jó éjt!

Kép
vargaviki
 
 


Babatalira sajnos nem tudunk menni, valószínűleg nyaralni fogunk.

Kép
vargaviki
 
 


Era

Köszönöm. Nemrégen felsírt, gyorsan megmértem a lázát, 38,8 volt levonva. Próbáltam szoptatni, de elég bágyadt volt, adtam szirupot. Az van rajta, hogy 6 óra elteltével lehet újraadni, én 1,5 órával korábban adtam. Remélem nem gond. Ezek szerint 3 óra múlva adhatok kúpot, ha szükséges.
Remélem lejjebb megy a láza, mert olyan jól alszik, biztos ordítana, ha fürdetni akarnám.

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Jó reggelt!

Alig aludtunk az éjjel. Semmi nem akart használni. Ma reggel hoztunk Panadolt. A Nurofen nem használt, a Germicid ideig óráig. Most jobban van, 37,8 a hőmérséklete. Addig nem hunytam be a szemem, míg nem lett elfogadható a homloka. Óránként szopott picit, úgyhogy a folyadékbevitellel nem volt gond.


Ma hajnalban beindult tesóm szülése. Nagyon izgulok.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Anika, sztem, már germicid helyett is van más kúp amit ennyi idősen lehet használni. Nekem nem volt jó az sem. Hátha... vigyázz, ne engedd hogy magas hőmérséklete legyen, mégha alszik akkor sem!!!!! folyamtosan nézd, nehogy lázgörcsöt kapjon. Tudom rossz, de ha muszáj akkor inkább ordítson a vízben, vagy a törcsiben, mert az sokkal rosszabb. Emlékszem Barni sem tudott aludni, semmi nem akarta levinni a lázát, és az ölemben rigantva vizes lepedőben, ordított én énekeltem és ringattam, míg végül elaludt, és a láza is lement.! Kitartás, gyorsan túl lesztek rajta!!!!

Írj, ha már megvan a baba!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anika, mielőbbi gyógyulást kívánok Apornak! :!: :!: :!: Talán mire írok, már le is ment a láza!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Ágnes, Era, hogy írtatok! Apor délelőtt lázmentes volt, de megint 38 fok körül jár, pedig 1 órával ezelőtt kapott Panadolt. Most alszik, ha lázas lesz, akkor kap kúpot. Köszi Era, rendben nem hagyom lázasan aludni, tegnap éjjel pedig 1,5 óra előfordult, ezek szerint nem hajlamos a lázgörcsre, de ma éjjel hatékonyabb leszek.

Melyik orrcseppet lehet adni nekik ilyenkor? Lehetőleg spriccelős, és nem csepegtetős. Ha tudtok és nem magyar termék, mert ma még Temesváron vagyunk, holnap reggel Dunaújvárosban. Ma kellene valami jó. Én voltam Apor 3 hónapos korában orvosnál, de fele ennyire sem volt beteg, akkor ő a Vibrocilt mondta, de az nem való ilyen kicsiknek, csak ritkán lehet alkalmazni.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tesóm még mindig a szülőszobán van, ugyanaz, mint nekem, fájásgyengeség, és nem tágul. Most oxitocint kap. Szegény.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Megszületett Bendegúz. 53 cm és 3,7 kiló. Sajnos császár lett, mert egész nap nem tágult. Jól vannak.

Apor nem gyógyult még meg, sajnos, most alszik és nemrég láztalan volt, de este 39 elett volt.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Először is Apornak jobbulást. Mit szedhetett össze? Én ha lázas a gyerkőc 1 napnál tovább mindíg beviszem orvoshoz, főleg ilyen pici korban, nézzen torkot, tüdőt, ha semmi extrát nem talál akkor marad a lázcsillapítás.

Van olyan sajnos hogy semmi sem hat, de általában ez max pár napig tart. Ilyen pici gyereknek sajna nurofen, panadol és anidozofen (ez van a germicidben) kívül nem nagyon van más hatóanyag, ezekt tényleg lehet variálni viszont és akár 2-3 óránként adni felváltva. Én most vettem nurofent is kúpban mert berti utálja az ízét és kihányja. Panadolt azt benyalja. Ha semmi sem hatásos és 39 körül van neki akkor hűtőfürdő a legjobb. Ilyen picinél legjobb hate is beülsz vele. Testmeleg vízbe kell tenni és szépen benne ücsörögni amíg magától lehüla víz. Közben a fejét is mosni kell vele úgy hatásosabb állítólag. Mondjuk nekünk ilyenre csak nagyobb korban volt szükségünk szerencsére, nem mintha nem lett volna lázas kissebb korban csak valahogy sikerült csillapítani vagy max 2 napig tartott.

Orrcseppből nekünk mindíg a nasivint adják, de passz hogy az milyen gyártmány. Novarint adtam még neki, mert a dm-ben azt árulják, azt hiszem az szlovák talán. Az a lényeg hogy 0,01%-os legyen, az a csecsemő, szerintem mindegy milyen márka. (a 0,05 a kisgyerek, és a 0,1-es a felnőtt azt hiszem)

Tesódnak gartulálok, újabb fiúcska a családban :D

Era!

Kirúgták? Na az azért nem semmi, még jó hogy nem viselte meg.

Képek: Nem akartam senkit ijesztgetni, csinálni nem csinálnak semmit, ez egy nyílt fórum, nyilván mindneki tisztában van vele amikor feltölt valamit. Ha megnéztek egy képet ami fel van töltve simán jobb egér gombbal rákattintva már el is menthető. De azért nyilván a csak ovasók 99%-a sima anyuka aki kiváncsi és szeret neten olvasgatni. Mondom, én is megszoktam tenni más topikokkal, ti nem? A titkosodást alapvetően nem támogatják egyébként, mi is úgy kunyiztuk ki mivel már 6 éve írunk és senki új nem csatlakozott mostanában. Sok topik lakói elmentek más helyekre, pl izgi.hu, vagy ilyesmik amik direkt erre vannak kitalálva, privát levelezésekre vagy fórumokra. A babanet nem erről szól, hanem épp a nyílt fórumokról.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, pöttyök, vettem ma nívea babahintőport, azzal bekentem. Szerintem csak ahogy mászik irritálja neki.

Era!

26 ezres ülés az nem olyan olcsó (9-36-os vagy 15-36-os?), még jó hogy az nem gagyi. Emma cybexe is 24 ezer volt, és ennyiért igaz akciósan concord 15-36-ost is lehetett kapni akkor. Én sem tudok kiadni többet autósülésre, max 30-ig néztem, ez van :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Most nézem, concord 15-36-os most is 25 ezer a Brendonban, a 9-36-os kicsit több, az 33 e Ft concord. De pl 15-36-os graco már 15 alatt van. Szóval amilyen márkákról én beszélek azok nem a 50-60 ezres kategória, mint a römer pl. Mondjuk ha lenne annyi pénzem tuti azt vennék, de hát nincs:oops: Az isofixesek meg aztán tényleg kész vagyonok, 70 ezer körül, de gondolomakinek isofixes autója van annak nem gond megvenni hozzá az ülést :roll: A mi vén csotrogányunkba nem kell isofix 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Darabos kajcsi: Én a 8 hós kaját még átpaszírozom a teaszűrőn, mert Berti hajlamos a hányásra épp mint Emma anno. Szóval ha rendes etetés van akkor úgy kapja. Ettől függetlenül azért szokott darabos kajcsit kapni próbálkozásnak, két evés között ha pl mi eszünk és kunyizik akkor kap egy pár falat kenyeret meg ilyesmi, had szokja. Tegnap pl jó pár falat kenyeret simán elnyammogott, de ma adtam neki valami bébi crypsit vacsi után,hát attól kitaccsolt. :roll: Monjuk ő átlag 3 naponta kitaccsol, mert ha egy kanállal többet eszik mint kívánná akkro is rögtön, szóval lehet nem a darabos volt ma sem a baj hanem hogymár jól volt lakva. Az én gyerekeim már csak ilyenek úgy látszik genetikus :o :roll: Ez most biztos hülyén hangzik így leírva de Emma is ilyen volt, sőt, ő még rosszabb, ő naponta 2x biztos hányt és semmi baja nem volt, kinőtte lassan. Bár még most is könnyen hányós típus, ha pl fáj a torka vagy köhög.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jó reggelt, nagyon ráérek, megcsináltam berti hossz és súlygörbéjét. ezek szerint a hossza átlagosnál nagyobb, a súlya tök átlagos a fiúk között. Én meg még dagimadárnak tituláltam az utolsó hízása miatt :D Kép Kép

Na majd jövök ha valaki más is előkerül :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Jobbulást Apornak!!

Én is vettem már 8 hós kajcsit, de nem ette meg a darabok miatt! Le kellett turmixolni, úgy már megette Benő.

Képek: :D

Kép Kép Kép Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Manó
Igen mi is elvittük ma az ügyeletre. Kiderült hogy valami vírus, mert piros hólyagos a torka. Azt mondta, hogy az is lehet, hogy a háromnapos láz van neki, attól függ, hogy kiütéses lesz e a mellkasa.
5 napig antibiotikumot kell adnom. :( És a Nurofent napi 3-szor. Tényleg azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a Nurofen hány napig alkalmazható?
Köszönöm a gratulációt! Jól vannak, a baba jól szopik, tesómnak van sok előteje.

Viki
Jók a képek! :)

Apor sem akarta enni a darabosabb kajákat, öklendezik tőle.

Ha lesz időm én is megcsinálom Apor súly és hosszgörbéjét.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ágnes!
Köszönöm az infót, hogy csak 10 hónaposan indul be a rágás reflex. Mondjuk egy picit nekem túl késônek t?nik, de majd extrán óvatos leszek. Ha meglesz a 4.fog is, próbálkozni szeretnék egy picit darabosabb cuccal, mondjuk bannánnal félig összetörve. Bár belegondolva, mostanság sem sikerül mindig teljesen pépesíteni, de eszi rendesen. Igaz nem próbálja rágni. Néha - játék közben - szoktam látni tôle olyat mintha rágózna, de nincs semmi a szájában. Az miért van vajon...?

Anika!
Nagyon sajnálom, hogy Apor beteg, remélem mostmár jobban van. Engem biztos megviselne, ha a gyerekem napokig ilyen rosszul lenne. Szerencse, hogy Apor anyatejes, így valószín?leg könnyebben gy?ri le a betegséget. Viszont "jó" példa rá, hogy sajnos az anyatej sem véd meg 100 százalékosan.
Apor mennyit és mit eszik más ételekbôl naponta?

Zizinek jön a 3. foga, sôt mellette a 4.nek sem kell szeritem 1-2 napnál több, már nagyon fehéredik. :D Miért, másnak még nincs ennyi foga? De jó lenne, ha valamiben mi lennénk végre az elsôk! :) Mondjuk nehéz a dolgunk, hiszen Zizi a legfiatalabb itt a topikban.

Nagy-nagy gratula az kis unokaöcsihez! Olyan jó dolog ez. Szerintem a tesódnak sem lesz gondja a szoptatással, ha neked is ilyen simán megy. Úgy tudom ez családon belül hasonlóképpen szokott lenni.
Zitus mostmár cicizni sem hajlandó, pedig pár napja még azon nyugodott meg. Most inkább csak még jobban ordít, ha megpróbálom mellre tenni, pedig pár korty azért van még benne :( Sôt, 2 napja azt sem engedi, hogy az esti etetésnél melléfeküdjek, be kell tennem az ágyába, csak úgy eszik :( Hogy lehet egy kisbaba ennyire antibújós? Ma majdnem elpityeredtem ezen olyan rosszul esett.

Banyus!
Ezt az árlistás sztorit nem tudtam lekövetni. Honnan rúgták ki a férjedet? És van új helye?

Kép
Kép
tusimi
 
 


VViki, neked akartam még, hogy nagyon jó a képek. Az a pici emberke azon a nagy kutyán! Hol készültek a fotók?

Képzeljétek a héten melózok itthonról. A munkahelyemrôl kértek meg, hogy ügyeljek egy hétig, amíg ôk szabin vannak, és vigyem a folyamatban lévô munkákat. Nem vettek föl helyettem mást, a fônökömék meg szeretnének egy hét pihit. Mondtam jó, de azt is, hogy nem tudok s.o.s munkát csinálni, meg nagyobb tervezéseket sem. Meglátjuk, remélem nem terhelnek le túlságosan, Zizi sok figyelmet igényel, és nem szeretném ha kárát látná, annak hogy az anyja robotol.

Jó késô van, t?ntem.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi: a Városligetben készültek a képek.

Tudja valaki, hogy a kamillás homeos bogyóból mennyit és hogyan kell adni a babának? Egy honlapon azt olvastam, hogy óránként 5 golyó, de nem sok ez egy picit???

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Viki
Én nem tudom sajnos, nem használunk ilyesmit.

Anita
Jobbulást Apornak, szegényke. Jó, hogy elvitted dokihoz. Hogy van így hétfőre, jó pár napos betegséggel a háta mögött? Javulgat az álapota? Milyen lázmérővel méred a lázát?


Tusi
Nem semmi a Zizi! Az klassz, hogy ilyen önálló, a babatalin is jól elvolt magában, felmérte a lakás minden kis zegzugát és mindenhol talált magának elfoglaltságot! Szerintem lesz ő még bújós is, ez nem marad így, csak átmeneti állapot, ne aggódj...

Munkához sok erőt!!!

Nekünk is volt sok a hétvégén...

Képzeljétek a kislányom énekel..amióta voltunk forgatni a Határon túli magyar fiatalok fesztiváljának megnyitóján, és ott leáltam vele zenét hallgatni, hegedű, nagybőgő ilyesmi volt a zenekarban, azóta énekel és napról napra érdekesebben..én anyit nevte, olyan magas hangon, hogy húúúúú és olyan élvezettel csinálja, teli szájjal :D

És úgy tűnik mászni akar, úgy kinyújtja már a lábát, 4kézlábazásnál..

Ki milyen teát ad a babájának? Mert a víz állandóan megmelegszik!

Kép
dytt
 
 


Viki
Nagyon klasszak a fotók, jó hatalmas kutyátok van.Ti családi házban laktok egyébként?

Kép
dytt
 
 


Kép Arcokat vág! :) Kép Kép Kép Mászás lesz belőle?

Kép
dytt
 
 


Basszus elszállt, amit írtam :twisted: áááá
Boncsikát dícsértem, hogy milyen ügyes, szép, meg hogy mászni fog hamarosan, meg hogy ötletes kendője van. Meg azt írtam, hogy Zizi még jóéjt puszit sem hagyott adni tegnap, eltolt magától, amikor odahajoltam, ezt mondjuk gyakran csinálja. Mi lesz ha a fiúkkal is így bánik majd? Vagy megdöglenek érte, vagy elhajt mindenkit magától.. remélem az előbbi :D

Térdeplős Mancival még tartozom:
Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Csajszik, ma reggel felfedeztem egy koriander mag méretű zöld kis pöttyöt Zizi ujján. Olyan mintha a bőre alá ment volna valami, de nem fáj neki, Tib szerint szemölcs... de zöld? Lefotóztam, ti mit gondoltok? Menjek vele dokihoz, vagy várjak, hátha elmúlik magától?

Kép

Most jobban megnézve, nem úgy tűnik, hogy alá ment volna valami. Fotón jobban meg tudom nézni, élőben kapkodja a kezét össze vissza. Álmában fotóztam le.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Úgy nőnek ezek a gyerekek! Akár Bonitát nézem, akár Zizit. Amúgy megint jók a fotók, tényleg jó őket végignézegetni. És aranyos Benő is a nagy kutyával. Saját kutya?

Tusi, rossz hírem van: Csabinak 5 foga van, és már a hatodik is készülődik. (Kettő lent, és 4 fönt.) Amúgy örülj neki: ha kevesebb van, kevesebb tud elromlani. Mert most mit ápoljak fogat egy 7 és fél hónapos gyereknek? A fogkrémet még lenyelné.

Zita ujja: hát én először a védőnőt hívnám, hátha hallott már ilyenről. És beecsetelném sebfretőtlenítővel, hátha megjavul tőle. Amúgy nem értek hozzá.

Aki adott már tehéntúrót a gyereknek, hogy csinálta? úgy natúr belekeverte krumpliba, vagy másba, avagy igényel valami feldolgozást?

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Tusi: tényleg szemölcsnek néz ki.... De szerintem is inkább irány a védőnéni vagy a doki.Mondjuk nem kell sos-ben.

Dyt: kertes házban lakunk és köszönöm a dícséreteket a kutyára!!! :D

Ági: saját kutya, becsületes neve Zira.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok,

ne hari, hogy nem voltam. De nálunk is keresztelő és főzés, takarítás ezerrel.

Én a camomilla homeosból kb 3 darabot szoktam adni. Egyesével beteszem a nyelve alá. Régebben elolvasztottam neki, de mire felolvadt elaludt Kitti. Bár mostanában nem adom. Most úgy nézem jönni fog a felső kettő foga is, mert fehéredik az inye.

Jahre. Autósülés. Igazából ha egy jó fajtát veszel ami dönthető akkor egyáltalán nem érdemes 0-18-ast venned, mivel az ugyan az, mint a 9-18as csak be lehet kötni menetiránynak ellentétesen.
Szerintem már ebben a korban az meg annyira nem érdekes, sőt.

Nekünk a hordozónk Maxi-cosi az autósülésünk is Maxi cosi Piori és most a Rolinak fogok venni egy Maxi cosi rodit ami már 15 kilótól van az autósülést meg megörökli Kittike. Nagyon jó autósülés, de nem olcsó. Kb 42 ezer Ft. A hordózója meg a Rodi 27 ezer körül-

De nekem nagyon bejött ez a márka és megerősített védelem van.

Egyébként nagyon ajánlom, hogy a www.babyoutlet.hu nézzétek meg. Ott az autósülések nagyon le vannak árazva. Jó fajták (Concord)

Barnusanyus, hajrá fogyi!

Rolikám elég takony és köhög. :(

Pusz!!!

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Dyt, nagyon édes Boncsikád !!!
Az a grimasz :)

Többi baba is nagyon édes és ügyesek.

Kép Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Anika! Hogy van Apor? Remélem hamar túl lesztek ezen a víruson. Gratulálok a kisbabához, majd tegyél képet!

Nagyon édesek a képek!
Viki: jó, hogy tettél Bencéről képeket, régen láttuk. Nagy a szerelem a kutyával.

Dyt: Bonita cukipofa. Milyen jól tűri a fején a kendőt, Lillának első dolga, hogy letépi a fejéről bármi is van rajta.

Tusi: Zitus nagyon ügyes, már kész nagylány. Ez a szemölcsszerűség elég ijesztő. Próbáltam rákeresni az interneten, hogy mi lehet, de nem jártam sikerrel. Mutasd meg dokinak szerintem is.

Csikken: Nagyon édes Kitti és mennyire hasonlítanak Rád a gyerekek. Neked régen nem sötét színű volt a hajad? Még a szülőszobás kép rémlik nekem, mintha barna lettél volna.
Vendég
 


Sziasztok!


Csak gyorsan mert ezer a dolgom :shock: :cry:

Nagyon édik a csajok, és nagyon ügyik!!! :) Boncsi pofivágásától, már nálunk kész voltam:-) Zitus második képe, nagyon bűbájos!!!
A keresztelős Úrhölgy meg csudaszép a rucijában!!!:-)
Bendő a blökivel pedig nagyon csúcs!!!

Lafie, sztem az tuti nem Csikken, én is másképp emlékszem rá:-)

Anika, hogy van Apor??Láz lement, kiütések vannak??
Rolinak jobbulást.

Balázsnak meg szájpenésze lesz sztem, egyenlőre aloe-firstöt spricceltem a szájába,,, holnap úgyis megyünk tanácsadásra.

Manó, hétvégén véletlen nem voltatok Hungaroringen? Mi ki mentünk, Bazsi elég jól bírta, csak a nagy versenyautók voltak hangosak. Még a kicsiknél simán aludt a szomszédasszonyom ölében:-) Barni viszont nagyon oda volt.

Darabos kajcsit ma már teljesen normálisan lapátolta Balázs. Sőt utána evett apafogta sült harcsájából. Darabonként adtam a szájába, ő meg nem győzte tátani a száját, hogy adjak még!
:shock: :lol:

Ágnes én túrót még csak kicsit adtam neki amikor sütöttem, csak úgy simán adogatam a szájába. Most vettem babajoghurtot, meg hipp túródesszerteket azt adom neki délelőtt.

Tusi, micsoda bibi Zitus ujján, nekem olyan mintha megsütötte volna... persze gondolom nem... várj néhány napot sztem, aztán ha nem múlik menjetek dokihoz. Hasonló volt nekem a tyúkseb, de nem hinném hogy az lenne. Fújnék rá first-öt., most mindenre ezt fújjuk :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Jól esik, hogy gondoltatok Aporra. Sajnos még mindig beteg, de ma már jobb a közérzete. Tegnap alig evett. CSak az anyatejet fogadta el, de azt sem mindig, időnként öklendezett. Nagyon tele van az orra és szerintem fáj a torka is. Ma szerencsére már jobban szopott és megevett háromnegyed üveg bébiételt. Nem tudom mi lesz éjjel, mert tegnap este lázas volt, nem nagyon, de 38 felett, aztán lement, majd hajnalban megint felment 38,5-re. Már 4 napja majdnem. Remélem most már túl lesz rajta. A védőnőm szerint jöhet a felső foga, mert ilyenkor könnyebben megbetegszenek.

Fogak
Én is úgy tudom, ha korán jönnek, akkor korábban is romlanak.

Hízás
Képzeljétek azt mondta a védőnőm, hogy havi 40 dekát kell hízni. Hát, Apor biztosan nem fog ennyit, sőt lehet semmit, hogy beteg pár napja. Azt is mondta, ha nagy a baba és egész nap mászik, akkor nem fog 40-et hízni. Ne fogyjon és ne stagnáljon. Az APor az előző hónapban 35 dekát hízott, de most örülök, ha 10-et. :(

Szépek a képek! Bonita nagyon édes, és Kitti is! Apor is szokott olyan fintort vágni, mint Bonita és közben fújja az orrát. MOst hogy megbetegedett jól jött ez a fintor. :)

Tusi
Zita nagyon szép! Sajnálom, hogy ilyen hamar önállósodik. Én még nem élem ezt át. Apor most, hogy beteg gyakran hozzám bújik, ha a kezemben tartom. És mikor szopik, akkor meg lehet dédelgetni, ahogy te is írtad.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt

Higanyossal fenékbe, de ha megmozdul, akkor azonnal kiveszem. Van egy digitális is, de nem tudom merre.
Bonita biztosan mászni fog. :)

Tusi
Menjél orvoshoz szerintem is.
Apor napi kétszer eszik mást, de nem túl nagy adagokat. Ezen kívül szopik, amikor kedve tartja. Most először beteg igazán. :( Az anyatej védelméről már írtam nektek. Nem így véd a betegségektől, hanem minden olyan betegségtől védi, amin én átestem gyermekkoromban, de csak addig, míg szopik. Egyébként tény, hogy erősíti az immunrendszert és állítólag kevesebbszer jellemző a szopós babákra középfültőgyulladás is. Új kutatási erdmény: az anyatej a lánycsecsemőket még jobban erősíti, mint a fiúkat. Ki érti ezt.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Era

Kiütés nincsen, úgyhogy valószínű nem a 3napos láz a betegsége.
Jól esik, hogy érdeklődtök felőle, komolyan. :)

Remélem ma éjjel már nem lesz láza.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!

Menj el Aporral dokihoz... nem biztos, hogy csak lázat kell nála csillapítani.. vagy rosszul olvastam és már voltatok dokinál? Hannánál volt ilyen nagy láz, de csak 1 napig. Ez sztem nem normális, hogy ilyen sokáig ilyen magas láza legyen. Dokink azt mondja, hogy 38 alá nem kell vinni a lázat, mert akkor öli ki a bacikat, de ne legyen 38,5 felett. És ennyi napig ne legyen lázas, ott valami más gond is lehet. Ha "csak" vírus, akkor is legalább oscillo, C vitamin, Calcium. Ez az alap. Ha köhög is, akkor még Mucopront. Mi legalábbis ezeket szoktuk kapni. Jobbulást neki és vigyázz rá! :)

Tusi!

Nem semmi a csaj! :) hogy térdel! Hanna lusta... most kezdeget kúszni.

Túró. Az én lányom imádja a túrót és a sajtot. Én bevallom csak simán adom oda neki, úgy, hogy kicsit szétnyomom az ujjammal. Minden jobban esik neki, ha azt hiszi, hogy az én kajámból adom :D A sajtot is lereszelem és adom az ujjamról. De mondjuk már csináltam olyat, hogy túróba raktam őszibarit, de ez annyira nem volt finom neki, mert nem volt elég édes, de azért megette.
A joghurtot viszont nem szereti...

Lányok babatali. Akkor 19-e jó?
A héten nem tudom mennyit tudok jönni, mert itt vannak az ikrek meg a 3. keresztgyerekem plusz ugye Hanna :D Aztán csütörtökön meg vidékre utazunk egészen vasárnapig.

Mona hogy van Miluka?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Anita
Jobbulást szegénykének, úgy drukkoltam hamar túl legyen már rajta szegényke, remélem a ma éjszaka már jobb lesz kicsit!!!

A fotók gyönyőrűek, ahogy Balázs bújik és alszik, jaj zabálnivaló...

A kerezstelős fotó gyönyörű és az a ruha...szép nagyon!!

tusi
Tényleg jól belehúzott Zizi, ügyes.
Szerintem is menj vele dokihoz, ronda az a seb, vagy mi, meg a színe sem bizalomgerjesztő, nehogy valami fertőzéses valami is legyen plusszban...

Era
A hal-evésen azt hittem elájulok, nem semmi!!!!


Én tejtermélket nem adok neki egy éves koráig, meg ilyen babakekszeket sem. Darabosat meg 10 hótól.

Kép
dytt
 
 


Voltam ma dokinál!!!

Kép
dytt
 
 


Képek az első önálló fürdésről a nagykádban

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Darabos kaja.

Hanna nem hajlandó megenni a kaját ha nem darabos egy kicsit. Őszibariba is kell tennem babakekszet, mert különben kiköpi. És ő folyamatosan rág ha valami kicsi darabos a szájába kerül.

Tusi!
Így képen biztosan rémisztőbb ez a "seb", de azért inkább mutatsd meg dokinak...

És mit mondott Dyt?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Üdv mindenkinek! :)

Hogy milyen édi és ügyes minden baba! :D :D :lol: :lol:
Dorka még csak forog ezerrel, egyelőre gurulva közlekedik a szoba egyik végéből a másikba, de már hason is tök jól elvan, és szerintem nem sok kell már neki, hogy kússzon-másszon! Legalábbis remélem. Járunk amúgy Dévényre.

Foga még egy sincs. Ennek ellenére én is adok már neki darabos kajákat, persze ici-pici darabokra kell itt gondolni. Pl. az őszibarackot nem turmixolom, hanem nagyon apróra felvágom és úgy adom neki hol kanállal, hogy az ujjam hegyével, vagy múltkor pl. husit evett így. Volt, hogy a nagyon híg péptől öklendezett ő is.

Kanalazás
Már újra megyeget, bár még nagyon kevés mennyiséget hajlandó megenni egyszerre, kb. 1/3-1/2 üveg bébiétel. Akkor is, ha nem szopizik előtte! Inkább többször eszik keveset. Lehet én rontottam el azzal, hogy korábban inkább többször szoptattam, mint inkább pótoltam neki tápszerrel? MOndjuk biztos majd változik ez, én csak lesek, hogy van, ahol már egy üveg is kevés! :shock: :shock:
Amúgy még mindig szopizik, szinte minden kajcsit azzal kezdünk még, és éjjel is felkel még szopizni. Már többen mondták, hogy próbáljam meg a pépeket éjszakára. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Anika!
Dorkának is 3 napos láza volt kb. 3 hete. Péntek reggelre volt 38,5 a láza, aztán hétvégén is lázas volt, kapta folyamatosan a lázkúpot, hétfőn már nem volt láza. Keddre pedig kijöttek a pöttyök! Úgyhogy 2x vittem dokihoz, egyszer mikor lázas volt, aztán meg mikor pöttyös lett!
Na, miután rendbejött, kezdődött nálunk a kb. 1,5-2 hetes kanálsztrájk! :? De már alakul megint a dolog! :wink:
(MIndjárt írok privit is neked.)

Amúgy voltunk a Balcsinál nyaralni, nagyon klassz volt, majd mindjárt dobok pár képet, ha nem baj!

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Kép Kép
Kép Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Dyt!

Nagyon örülök!!!!! KÖszönöm, hogy szorítottál!

Dylkai
Nekünk még nincsenek pöttyök, letelt a 3 nap. Remélem ma már nem lesz lázas. Sajnos nekünk kell antibiotikumot is adni. HA meggyógyul a Nurofent abbahagyjuk, de az antibiotikum kúrát muszáj megcsinálni végig.
Apor is utálja a kanalat, mert azt hiszi, hogy a Nurofen van benne, utálja. Mindig ordít mikor kapja. Ma úgy evett egy pici gyümölcsöt, hogy megkóstoltattam vele az ujjamról és utána elfogadta a kanalat.
Dehogy rontottad el. Jobb az anyatej a tápszernél. Apor még sosem kapott tápszert. És a gyakori szoptatás a tejtermelésnek is jó. Én kétszer kipróbáltam a tejpépet vacsorára és ugyanúgy kelt éjjel. Én is szoptatok éjszaka, asszem ők már csak megszokásból kelnek fel. Valahogy le kell őket szoktatni erről. :)

Babuci
Én nem kaptam ezeket, csak antibiotikumot és Nurofent.Ma hajnalban már nem volt rettentően magas és ez volt a harmadik nap. Ha ma éjjel is lázas lesz, akkor valószínű elviszem orvoshoz, de félek, hogy rosszabb beteg gyerekek közé bevinni. A védőnőm azt mondta lehet láza még, de az antibiotikum kúra vége felé meg kell gyógyulni. Még csak kétszer kapott. Most láztalan és tegnap este ilyenkor 38 volt, tegnap előtt 39. Most semmi. Úgyhogy javul, csak nem gyorsan. Most már élénk is, csak a szemén még látszik azért.

anitaT

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!

Akkor ez valamilyen baktérium. Arra adnak antibiotikumot, vírusra nem szabad. Nagyon remélem, hogy meggyógyul mihamarabb Apor, JOBBULÁST NEKI! :D

Dyt!
Most fedeztem csak fel a vonalzódat, GRATULA! :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Dylkai

Nagyon tetszenek a képek! Hát, rajtad sem látszik semmi felesleg.
Én fogytam 5-t. :) Már csak 15-t szeretnék. :)

Nem is tudom kit választanék Apornak. :wink: Mindenki nagyon szép!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Érdekes, nekem vírust mondtak. Nem értek semmit. Hogyhogy nem szabad?

Egyébként ma először láztalan este, remélem vége már.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!

Ezt egyszer egy kétgyermekes barátnőm írta le nekem mikor Hanna megszületett utána nem sokkal.

Ha magas láza van, amit nem tudsz csillapítani, akkor valószínű, h baktériumos fertőzése van, ilyenkor sajnos tényleg kell az Antibiotikum. Ha nincs magas láz, csak hőemelkedés, és Panadolllal vagy kúppal le is megy, akkor inkább vírusos a betegség, amire tilos adni antibiotikumot.
Ja még valami: ha ne adj Isten antibiotikumot írnak fel Hannának, feltétlenül adjatok neki mellé Restore készítményt, ez segít helyreállítani a bélflórát, amit az AB tönkretesz. Elég drága 1 dobozban 15 tasak van és anno 3 ezer Ft volt 1 doboz, de tényleg nagyon jót tesz. Van csecsemőknek és van kisgyermekeknek külön. De az orvosod bizotsan mondja majd.


Valszeg nem szentírás, de tényleg így van. Mi is ha vírusos betegek vagyunk, soha nem ír fel a doki antibiotikumot, ugyanis az nem öli meg a vírusokat csak a bacikat. Eddig Hanna (kopp-kopp) még nem szedett antibiotikumot, pedig már többször volt beteg (vírusos). Most mikor az ikrek és Hanna is vírusos beteg volt, kapták azokat amiket már leírtam, viszont sógornőmnek bacijai voltak, ő antibiotikumot kapott. Antibiotikumot pedig tényleg végig KELL szedni (ahogy írtad), mert nagyon sok gondot okozhat ha nem szedi végig az ember.

Na nem okoskodom tovább, megyek a kölkökhöz :D Hanna bébi már alszik, már csak a 3 nagy (9 éves) lurkót kell ágyba nyomni :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci

Értek mindent. Nekem azt mondta a védőnőm, hogy könnyen helyre fog állni a bélflórája, mert anyatejet kap és nem tápszert.
Remélem igaza van, de köszi, hogy írtad, meg fogom kérdezni.
Megyek aludni, mert az elmúlt éjszakákon sokat virrasztottam.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Anita
Ahogy olvastam azért lassan-lassan, de kezd javulni szegényke állapota, ügyes anyuka vagy!!! Sok gyógypuszit küldök a babádnak!

Bonitámnak még sohasem volt még egy pici orrfolyása sem kopp-kopp, de tuti nagyon megviselne engem!

Babuci
Édes ahogy fürdik a kislányod!!!

Dylkai
A lányodnak olyan szép kék szemei vannak, húúúúú

Igen, csináltam vonalzót. végül az 1. sz. nőgyógy. klinikára mentem, a húgom ajánlott egy dokit, aki behívott 10 órára, 11.15-kor sem jött, mert lelépett valami dolga volt, akkor kértem vizsgáljon már meg valaki, még vártunk egy kicsit, majd bedühödtem és bekopogtam, hogy közöljem, elmentünk..na pont akor hívott be egy másik doki! volt vizsgálat és ultrahang is!!! Van baba, csak még pici, két hét múlva kontroll. Sajnos a szülésem extra gáz volt, nem viccelek lányok és a méhszájam is viseli magán a nyomát, a doki is mondta hogy ilyet még nem látott, szóval valahogy így mondta: egy zárt vonalat kellene látni szülés után, na nekem a két szélén van egy-egy jó nagy ronda repedésem...de megtarthatom a babát...de bővebben 2 hét múlva4

Mert kérdezték megtartom-e..de mondtam, hogy ha a méhszájam miatt ha feküdnöm kell végig, vagy esetleg kórházba kell mennem, akkor nem tudom sajnos! (ne ítéljetek el, itt a Bonim, a munka is) De megnyugtattak!!!

Pánikba estem ismét, nagyon keményen..szegény férjem...
de a barátnőmtől kaptam egy annyira szívhezszóló levelet, hogy húúúú .... és teljesen helyre állt az agyam, elszállt az összes kételyem és akarom ezt a babát is!!!!!


:D

Monáékra sokat gondolok, ma mentek a kórházba, jól emlékszem??????????

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Berti 2 napja átaludja az éjszakát, szóval hivatalosan is 3 fogúak lettünk, vége a nyűglődésnek, kérdés meddig, gondolom hamarosna jön a 4.

Üröm az örömben hogy 2. napja sípol be a légzésfigyelő hajnali 1/2 6-6-kor amire felébred, eszik tápszert és még visszaalszik 1/2 8-ig. Olyan dilemmában vagyok, mert én nem venném még ki alóla szívem szerint, de ez a bejelzés :roll: Jellemző hogy Emma alatt 2 éves koráig volt és max 2x sípolt összesen, ő egész nap ordított, de cserébe éjjel aludt mint akit elütöttek, meg sem moccant, soha nem mászott le róla. No meg ő ennyi idősen még nem is nagyon mozgott, Berti meg írtó eleven.

Anita!

Nekem is azt mondták bertivel amikro beteg volt a tavasszal hogy vírus, aztán mégsem az volt, mert végül a 3. orvoshoz menésre csak antibiotikum kellett, aztán az meg 2 nap alatt hatott, kár volt addig kínlódni hagyni. Abban a hónapban ő is alig hízott egyébként. A bélflóráért meg ne aggódj, nem eszik azt olyan forrón, az anyatej bőven elég, ha meg tápszeres a baba antibiotikum után meg kell vele etetni 2 doboz bifidusos tápszert, aztán lehet visszatérnia megszokottra és ez általában bőven elég. Ha meg ne, tehát pl hasmenése van, akkor normaflort lehet adni, nekünk nem kellett, elég volt a beba bifiduszos.

Egyébként a felső fogától neki is most volt 37,8, de csak eg ynapig, másnap 37,2. Emma viszont a rágófogaitól keményen lázas volt, de csak 1 napig. Az is igaz hogy amikro jön a foguk akkor fogékonyabbak a betegségekre valami miatt, de általábaneg ykis nátha csak.

Dyt!

Részleteket , részleteket, mit mondott a doki? Akkor nem vagy már nyitva ugye?

Csikken!

Emmát ugyan ilyen ruhában kereszteltük anno:) Nagyon csinik vagytok.

Era!

Nem voltunk, azt sem tudom mi volt. A férjemék nem voltak, most hétvégén mennek Parádra. na ott mindíg nagy buli van, hegyi verseny, koncertek stb, de igazából még nem merek menni. Emmával 10 hósan voltam kint először versenyen, amikro nagyon élvezte, tök büszke voltam. Aztán rá pár hónapra nagyon megijed, nem tudtam bemenni vele a boxba, sírt ha bukósisakot látott stb, na azértmeg nem megyek ki hogy a lelátón ücsörögjek, így leszoktam róla. Majd talán ha Berti is nagyobb lesz. Egyébként nemrég a barátaink is kint voltak egy 5 évessel meg egy 1,5 évessel, lányokkal és ők is nagyon élvezték.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,


pedig én vagyok a képen, kicsit megváltozva :)

19-e nekem jó lenne tali szempontjából. 18-án megyünk neurológiára. Remélem nem leszek magam alatt. Meg megpróbálom férjet is magammal vinni.

Rolinak megvettük ma az új ülést így megkapta Kitti a régit. Olyan édi volt benne.

Dylkai, nagyon édesek a képek. Pont most vettünk egy ilyen medencét Kittinek :)

Nálam Kitti jobban szereti a darabosat mint a híg kajcit. Ő már elég sok mindent megkóstolt. Azt hiszem nem is nagyon fogok venni neki üveges kajikat mert nem szereti őket. Bár azt még darabosban nem vettem. Lehet az ízlene neki.

Jó éjt lányok!

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?