Új privát üzeneted érkezett!

Inkább felteszem a képeket, mert nem tudom, hogy mikor tudok legközelebb erre jönni. Ma Apa itthon van, ezért övé gép :P Szóval Lányok, NITACSKA képeit szeretném Nektek tolmácsolni

Kép
Máté megszületett pár percesen..

Kép
Kincsem parkban vagyok verseny után..

Kép
Máté 2 éves lett!!
bluebox

a 3.képen máté vezet,nem jó képed küldtem! :oops:
köszi bluebox!!!!!!!!!!!!!!örök hála!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska: Küldd el azt akkor, amelyiket szeretnéd nyugodtan :P
Ja, és el is felejtettem....... :oops: nagyon édes pasi Máté :wink:
bluebox

Nitácska! Akkora tampont tegyél fel, ami nem okoz kényelmetlenséget. Száz oka lehet a fájdalomnak, majd személyesen megbeszéljük, ha fontosnak tartod, de miért is?
Ha a szex jó, akkor semmi gond. :wink: :wink: :wink:
bábaildi

Sziasztok!

Mától férjezett lettem! Az agyam eldobom.... :shock:

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503

Gratula Marcsi!

mesélj! milyen volt??

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Köszi Mesi!

Igazából villám esküvő volt, két tanúval csak, de szerintem így is nagyon megható volt. Csak még kicsit fura kimondani, hogy "a férjem...", de majd hozzászokok. És most megint olyan szerelmes lettem a páromba, hogy hihetetlen! :oops:

Kép
marcsi0503

Marcsi!

Gratulálok!

Én is nagypocakkal mentem férjhez, csak nekem elég nagy lagzim volt. 80-100 fő között és hajnalig tartó murival.
Emlékszem utána 3 nap kellett amíg kipihentem magam. Pedig nem táncoltam, szinte csak ültem egész idő alatt.
De nagyon szép emlék maradt és jó érzés, hogy a picurkám is "eljött" az esküvőnkre. :P

Nitácska! Nagyon szép kisfiú Máté! Megértem, hogy szeretnél neki testvérkét.

Szép napot, sziasztok.

Judit

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Marcsi!

Gratulaaaaa!!

Én mindkét alkalommal pocakosan mentem férjhez. :? :lol:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Marcsi gratula immár férjes asszonyként :lol:

yusz köszönöm! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Marcsi!
Gratulálok és boldog házaséveket kívánok Nektek.

Nitacska!
Nagyon szép kisfiú Máté.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Hali!

Én is pocakosan mentem férjhez, de ha már így alakult, nem bántam.

Nektek volt olyan, hogy reggel közvetlen ébredés után oldalról fordulásból erős szúró érzés lett az egyik oldalon? Olyan petefészek magasságban.
Egész megijedtem. Igaz, azóta nem fáj, de még érzem a helyét.
Mitől lehet ez?

Kép
anhel

anhel-nekem rendszeresen van ilyen, azok elvileg a méhet tartó izmok-szalagok. Azért feszülgetnek, mert a hormonok miatt kicsit el vannak lustulva, és a hirtelen mozdulattól ezt váltod ki. Semmi vész, biztos lesz még ilyen. Nekem az szokott segíteni, ha olyankor felhúzom a térdem, mert úgy érzem, hogy olyankor kevésbbé feszül.

Kép
marcsi0503

Sziasztok Lányok!

A Babamosoly teát használta valaki? Minket is utolért a hasfájás és ez van itthon, csak nem tudom, hogy 3 hetesen lehet-e adni?

Ha ismeritek, írjátok meg légyszi, hogy adhatom-e?

Köszi
Lilla
Vendég

Sziasztok!
Először is georginának boldog 3. hófordulót. Egy negyed torta már dukál neki.

Megjöttünk a kórházból a kontrollról. Nagyon meg volt elégedve Biankával a doktronő. Szerinte nem sok hiányzik, hogy ne csak hasról hátra, hanem vissza is tudjunk fordulni. Továbbri is minden 2. fentlétkor hason kell lennünk. Mondjuk mi szeretünk is így. Végig mosolyogta az összes vizsgálatot, még a zárójelentésre is rákerült, hogy nagyon mosolygós baba. Kicsi szívzörej hallható, ne nem vészes. Legközelebb szeptemberben megyünk megint. Nagyon ajánlották Biusnak a masszázst, szerintük fogékony volna rá. Szerencsére az én védőnöm tart babamasszázst is, úgyhogy beszélek vele.

Marcsi neked pedig gratula a "né"-hez.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Köszi Marcsi! :)
Igen, önkéntelenül is felhúztam a lábaimat, mert úgy volt kényelmes utána.

Kép
anhel

Szia Anhel! Marcsi tökéletes magyarázatot adott. A méhet elöl-hátul un. szalagok rögzítik a medencecsonthoz, különben billegne, csúszna ha mozgunk. Amikor viszont a terhesség miatt nőni kezd a méh, ezek a szalagok is nyúlnak-feszülnek. Hirtelen mozdulattal tulajdonképpen megrántod, az hasít beléd mint fájdalom. Ez van. Óvatosan kell mozogni, de erre ugyis mindenki rájön magától.
Ahogy nő Dóri, egyre jobban kitölti a hasüreget, nem hánykolódik majd, mint egy focilabda. :lol: :lol: :lol: Vagy pocilabda?
bábaildi

Köszi Ildi, ezt most dicséretnek vettem! :D
akartam már kérdezni, hogy nem idegesítő az, amikor a kismamák csaknem többet tudnak az egész szülésről-terhességről, mint egy szakember? Pontosabban azt hiszik, hogy többet tudnak... Úgy érzem, én nagyjából két lábom állok a földön a témában, mert van egy csecsemősnővér keresztanyum, aki elég sokmindent tud a dologról, és próbál reális képet mutatni nekem. Viszont van egy barátőnőm, aki szentírásnak vesz mindent, amit a neten, vagy különböző újságokban olvas. Szokta mesélni, hogy ezt meg azt ő magarázott el az orvosának, és ilyenkor én érzem magam kellemetlenül. Mondhatnám úgy is: "Én kérek elnézést!"

Kép
marcsi0503

lilla köszike!!!!!!
marcsi próbálj lassan mozdulatokat tenni :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Marcsi! Habitus kérdése, hogy viseljük a "művelt" és "képzett " kismamákat. Én abból indulok ki, önmagában dicséretre méltó, ha valakit érdkel az állapota, utánajár, utánaolvas. A félreértések, félinformációk néhány mondattal helyretehetőek, ha egyenrangú partnerként fogadod el, akkor nem veszi kioktatásnak a helyreigazítást, és észre sem veszi, már én vagyok az irányító. Sokkal nehezebb azokkal, és sajnos van ilyen nem kevés, aki úgy jön szülni, hogy fogalma sincs a vajúdásról, szülésről. semmi elképzelés, semmi igény, csak az, hogy legyünk rajta hamar túl. Ennyi! Erre a kabátra sokkal nehezebb gombot varrni! :cry: :cry: :cry:
bábaildi

Sziasztok!

Zsuzsa!
Köszönjük szépen a felköszöntést, nagyon aranyos vagy!

Minden hónap fordulon lekamerázom az esti fürdetést és öltözködést. Majd ha nagylány lesz megnézheti hogyan fejlődött hónapról hónapra.
Csütörtökön megyünk a koraszülött osztályra kontrollra, a doktornőjéhez. Biztos néz majd nagyot, hogy Gina megduplázta a születési súlyát.

Én sajnos egy hónapos kora óta nem tudom hasra fektetni, mert megfordul. Annyira nem szereti ezt a pózt, hogy addig rakosgatja a kis kezeit, amíg átbillen a hátára.
A két nagyobb gyerekemnél soha nem tapasztaltam 4 hónapos kor előtt ezt a jelenséget,
De látom ezzel nincs egyedül Gina, Bianka is fordulgatós babuci.

Nálatok is nagy vihar van? Úgy dörög és villámlik, hogy csak na.
Sziasztok, Judit

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Jó estét!

Bábaildi, köszi a felvilágosítást! Sejtettem, hogy valami ilyesmiről lehet szó (mármint a szalagok feszülnek), csak olyan rég' - relatíve, úgy kb. a 10-12 hét környékén - éreztem ezt a nyúlás/feszülést, úgyhogy egész' elszoktam tőle. Szerencsésnek mondhatom magam, szinte semmilyen kellemetlenségem nem volt a terhességem eddigi szakaszaiban - kopp kopp kopp - így mindig rácsodálkozom, ha valami hasonló dolgot tapasztalok.
Pocilabda drága esténként szeret kapura rúgni, főleg elalvás előtt. :))

Marcsi, ha jobban belegondolok, minden szakmában előfordul, hogy a páciens/ügyfél tulképp' 'sokkal jobban' tud mindent, mint maga a szakember. De Részedről szerintem sem lehet szó erről, pusztán a tapasztaltabb kismama tanácsa volt, amiért én hálás is vagyok. :)
Egyébként nekem is a kedvenceim az olyan történetek, ahol a kismama elmagyarázza a dokinak/szülésznőnek, hogyan is működik a szülés. Erről mindig az a békebeli háziorvos klasszikus története jut eszembe - lehet ám, hogy városi legenda - akihez amikor betért az x. nyugdíjas néni aznap és ezredszer elpanaszolta, hogy fáj neki és amott mennyire szaggat majd mindezt "megszakértette", a doki közölte, hogy az mind semmi, mert neki még annál is sokkal jobban fáj. :)

Kép
anhel

SZIASZTOK!!!

LILLA!!!
AZ INFACOLT NYUGODTAN ADHATOD A COLOCYNTHIS MELLÉ!!!EZ NEM SZÍVÓDIK FEL KIRUS POCIJÁBA ÉS A HOMEO HATÁSA SEM CSÖKKEN TŐLE!!!VISZONT NEKEM JOBBAN BEVÁLT A HASFÁJÁSÁRA A CHAMOMILLA 15CH!!!DE A VÉDŐNÉNINK NEKÜNK AZT MONDTA HOGY A BABA 1 HÓNAPOS KORÁTÓL A GREPWATERT IS LEHET A BABÁKNAK ADNI A HASFÁJÁSRA!!!TE MÉG NE KISÉRLETEZZÉL ILYENNEL HOGY ABBAHAGYOD MERT MI IS MEGPRÓBÁLTUK A NORINÁNAK SZOMBATON ELHAGYNI ÉS DÉLELŐTT AZÉRT SÍRT MERT FÁJT A HASA DÉLUTÁN MEG A NAGY VIHARTÓL AMI JÖTT!!!TELJESEN KIFÁRADT ESTÉRE SZEGÉNYKÉM!!!
NORINÁNAK A BAL SZEME MEGINT VAGY 4.NAPJA CSIPÁSODIK UGYHOGY MI IS NYOMJUK RÁ A HOMEOS GOLYÓKAT HOGY JAVULJON!!!ÉS MÁR SZÉPÜL NEKI!!!
NEMSOKÁRA MÁR VISSZÜK OLTÁSRA IS!!!KOMOLYAN NAGYON ROHAN AZ IDŐ!!!
NA MEGYEK MERT TAKARÍTOK EGYKICSIT AMIG NORINA DURMOL!!!

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Judit!

Mi is boldog hófordulót kívánunk!!!

Képzett kismamák: azért csak annyit fűznék hozzá, hogy a sok szakleírásnek köszönhetően Domival másképp tudtam megélni a terhességem, mint Csabesszal.
Bár lehet, hogy az életkor (sőt biztos) is közejátszott benne.
19 és 33.
És mennyire érdekes volt az , hogy 33 évesen jobban tolerálta a testem a méhen belüli kis életet, mint 19 évesen.
Az viszont tény szintén, hogy fiatalon rögtön szülés után visszaváltozott az alakom némi tornával, most meg súlytöbbletem van és nem fogyok. :oops:
Tegnaptól nyomom a 90 napos diétát, a torna már egy hónapja megy.
Szorítsatok!
Nem akarok újabb terhességne nekivágni súlytöbblettel, mert utána örök vastagságra leszek ítélve! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Dominika, köszönjük!

A fogyással kapcsolatban az én sztorim a következő. Úgy 4 évvel ezelőtt kicsit elszaladt velem a paci és felhíztam 63 kg-ra. Na, ettől jól megijedtem és megvettem a Réka torna dvd-jét. Nem reklámozni akarom mert szerintem enélkül is sikeres, de tényleg segített. Plussz az, hogy nem ettem 14 óra után már semmi szénhidrátot. Csak fehérjét.
Így lementem kb 3 hónap alatt 52-53 kg-ra.
Ráadásul tartósnak bizonyult a dolog mert Ginussal a terhességet 53 kg-mal kezdtem.
Most 61 kg vagyok és ha abbahagytam a szoptatást megint nekifogok.

Dominika! Mi az a 90 napos diéta? Elég ijesztően hangzik, de nagyon drukkolok neked!

Különben Ginával való terhességemet én is másképp éltem át, mint az első kettőt. Most sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb voltam. Kevésbé paráztam a szüléstől is. Lehet, hogy tényleg számít a kor.

Mindjárt indulunk Ginával a 3 hónapos oltásra. Szegényt már előre sajnálom.

Szép napot, sziasztok.

Judit

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

sziasztok!
domkinika drukk a fogyokurához!!!!!!!!!!!ügyes vagy!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

dominika-kitartást kívánok a 90 naposhoz, remélem nagyobb sikerrel jársz majd, mint mi a barátnőmmel (azt hiszem a 7. napon mentünk be a mekibe, mert utáltuk a gyümölcsöt... :oops: ) Tényleg tarts ki, biztos eredménnyel fogsz járni!

Kép
marcsi0503

Sziasztok!
Ez a 90 napos diéta nekem durva... Egy gyümölcsnapon a falat kaparnám!!!! :lol:
Mondjuk nekem az se biztos, hogy menne, hogy 14 óra után nem lehet szénhidrátot enni... Az azt jelenti, hogy gyümölcsöt se??? CSak húst meg salátát???

Légyszi segítsetek!
Az normális, hogy a gátseb (9 hónapos) bedagad és majdnem úgy fáj, mint újkorában??? Na jó, annyira azért nem, de elég rossz ülni. Csinálhat ilyet egy front??? :roll: Vagy lehet, hogy nem is a gátseb, hanem valami más gond van???

marek

az lehet hogy közrejátszik a sebedél,mármint afrontok!de ez nem 100%
ha nem mulik el menj orvoshoz! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kriszta!

Kitartás a fogyókúrához!!! Szerencsére most nyáron azért változatosan lehet gyümölcsből meg zöldségből enni. És igaza van Juditnak, a torna elengedhetetlen minden fogyókúra mellé.

Rajtam 3 kg maradt, azt meg lefutkározom itthon. Egyébként leghatásosabb szerintem a futógép, mikor jártunk a barátnőmmel tornázni, az vitte le a legtöbbet mindenhonnan. Gondolkodtam is, hogy itthonra is beszerzek egyet, de ahogy ismerem magam, itthon úgyse csinálnám.

Ági!
Köszi, hogy leírtad miket szedtek, én is kipróbálom őket. Az elhagyással meg nem kísérletezünk, mert ahogy írtam, átüvöltötte szegénykém vasárnap az egész éjszakát, úgy fájt a pocija. Minden könyvben azt olvasom, hogy a harmadik hónap után már el fog múlni a hasfájás. Remélem tényleg így is lesz.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Dominika!
Csináld csak csináld a 90 napost, gyorsan elmegy, és egyáltalán nem vészes!!!!
Én megcsináltam, 13 kg ment le, és nem is jött vissza!!! Ha gyümi napon nagyon-nagyon éhes lennél, és feladnád, pattogtass ki kukoricát és eszegesd azt, nekem mindig bevált. Elveszi az éhséget, leköti a gyomorsavat, tök király.

Snápi!
Nem is emlékszem, hogy nem neked írtam anno a könnycsatornáról? Mindig visszacsipásodik, vagy csak most? Ha mindig visszacsipásodik, akkor el kell vinni könnycsatorna-mosásra!!!! És ne húzzátok tovább, mert minél idősebb, annál "gázabb"!!!!

Sziasztok: Eszti

Kép Kép
fricky

Dominika!
Csináld csak csináld a 90 napost, gyorsan elmegy, és egyáltalán nem vészes!!!!
Én megcsináltam, 13 kg ment le, és nem is jött vissza!!! Ha gyümi napon nagyon-nagyon éhes lennél, és feladnád, pattogtass ki kukoricát és eszegesd azt, nekem mindig bevált. Elveszi az éhséget, leköti a gyomorsavat, tök király.

Snápi!
Nem is emlékszem, hogy nem neked írtam anno a könnycsatornáról? Mindig visszacsipásodik, vagy csak most? Ha mindig visszacsipásodik, akkor el kell vinni könnycsatorna-mosásra!!!! És ne húzzátok tovább, mert minél idősebb, annál "gázabb"!!!!

Sziasztok: Eszti

Kép Kép
fricky

lilla a 3.hónap után el fog mulni a hasfájás!
Én mondhatom hogy óraműpontosságal ahogy betöltötte Máté a 3.hónapot el is mult a hasfájós időszaka!!!!!!!!!És onnantol kezdve még az éjszakát is átaldta!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Csajok!

Köszike a bíztatást!

Na a 90 napos diéta lényege a szétválasztás:

MINDEN NAP DÉLIG CSAK GYÜMÖLCSÖT EHETSZ!!!!

Aztán a továbbiakban:
1 nap csak fehérjéket(hús, hal,tej,tojás,sajt,stb...)
2 nap csak keményítőket (rizs, zöldségek,burgonya, bab, borsó stb...főzelékek rántás nélkül)
3 nap csak szénhidrátok (pizza, sós pogácsa, tésztafélék,stb...)
4 nap kizárólag gyümölcs és gyümölcslé mértéktelen mennyiségben akár.

Azért kezdtem most, mert most olcsóbbak a zöldségek és gyümik.
Szénhidrát napokon lehet bűnözni főzőcsokival, vagy péksütivel akár.
Van itt a Bneten is sok recept és jótanács, de a www.90naposdieta.hu-n minden fontosat megtaláltok róla.

És jelentem nyomom melléa RÉKA DVD-t!!!!
Ha valamiért kimarad, akkor babakocsis intenzív séta (rohanós), 3 km!!!!!

Ha 2 hét alatt nem mozdul a súlyom, akkor belefogok a délig csak szénhidrát, délután csak fehérje diétába.
Figyelem lányok!!!

A gyümik rettentő sok szénhidrátot tartalmaznak, tehát ne hidd azt, hogy az esti dinnyézés nem hízlal! SŐŐŐŐŐŐT!!!!!!
Én egész terhességem alatt gyümit ettem estére, nem nassoltam, nem kívántam semmit, nem is reggeliztem sokszor, csak ásványvizet iszok évek óta és felrepült 14 kiló, mint a pinyt!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Yusz! Ginának ki volt a kezelőorvosa, ti kihez kerültetek? Nekünk a Hering doktornő. De azt hiszem elmondhatjuk, hogy mindenki nagyon kedves és aranyos volt a koraszülött osztályon is, legalábbis én ezt tapasztaltam.

Biztos közrejátszik az életkor, hogy ki mikor szül, illetve milyen volt az előző terhessége és a szülése. Én először 24 évesen szültem, túlhordtam, indították, 22 órányi vajúdás után megcsászároztak. Akkor azt mondta a dokim, hogy mielőtt belekezdenénk a 2. babaprojektbe próbáljam elfelejteni a szülés rossz részét, és csak a jó végeredményre emlékezzek. Meg is próbáltam így tenni. A második szülésem a kiírt napon magától megindult, spontán megszültem 4 óra alatt. A 3.-at szintén túlhordtam, indították, de az is meglett 6,5 óra alatt szintén spontán. És elmondhatom, hogy a 4. tehesség volt az, amikor totál kiegyensúlyozottnak éreztem magamat, és mint már anno leírtam nektek a szüléstörténetemben, igaz, hogy 8 óra alatt szültem meg szintén spontán, de ez a szülésem volt idáig a legfelemelőbb érzelmileg, és a legkönnyebb is. Az azt következő másfél hetet pedig próbálom elfelejteni, mert az viszont nagyon nehéz volt érzelmileg.

Tegnap miután hazajöttünk a kórházból szintén elfogott a nosztalgiázás. Nekem hiányzik még mindig az, hogy nem kell bejárni a kórházba, pedig már eltelt lassan 3 hónap azóta. Csak egyszerűen megszoktam a hetenkénti viszgálatokat és bejárást, és jó érzés volt menni mindig, mert mindenki kedvesen fogadott.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

kerekes legközelebb akkor kell sűrűn menned a korházba ha beválaltok még babát! :lol: :oops:
amugy jol vagytok? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Teszek fel pár képet Kirusról.

Lilla

Kép Kirus

Kép Kirus apukájával

Kép Útközben
Vendég

jajj de édes a kira:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Marek! Az ilyen durva gáttáji fájdalom nem lehet a 9 hónappal azelőtti gátmetszéstől! Először nézesd meg magad egy nőgyógyásszal, azután irány a sebészet. (pl. aranyeres csomó). Azért mondom, hogy előbb a nődokihoz menj, mert a sebész úgyis elküld, egyszerűbb, ha viszed a nőgy. leletet, és beutalót is adhat Neked a sebészetre a doki.
:roll: :roll: :roll: Újra meg újra meg kell állapítanom, nagyon szépek a topicbabáink!
Mind, egytől-egyig!
Sziasztok!
bábaildi

Köszi Bábaildi :shock: :shock: :shock:
Asszem már nem is fáj! :roll: Jövő héten tudok felmenni nőgyógyászhoz...addig remélem elmúlik... :roll: De most jól betojtam! Ennyire azért nem lehet komoly... ugye? :?

marek

marek lehet nem komoly de inkább nézesd meg és inkább fölöslegesen minthogy komolydolog legyen belőle!Ne félj!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Zsuzsa!
Nekünk is a Hering doktornő az orvosunk. Nagyon aranyos legalábbis nekem nagyon szimpi volt.
Én a két nagyot túlhordtam, a fiamat 1 a lányomat 2 héttel. Ginust viszont 4 héttel előbb szültem.
A két nagynál indítani kellett, a picurnál sajna magától indult.
Őket a BM kórházban szültem csak Ginát itt a Jahn Ferencben. Nagyon jól érezetem magam (ha lehet ilyet kórházzal kapcsolatban mondani), kivéve, hogy Gina felkerült a koraszülött részre és 3 napig meg sem foghattam. Különben nekem is olyan jó érzésem támad, akárhányszor elmegyünk a kórház mellett.

Dominika!Köszi a felvilágosítást a diétáról. Én tuti nem bírnám ki. És igen, igazad van a gyümölcsök sok szénhidrátot tartalmaznak. Főleg a dinnye a cukor miatt.
14 óra után lehet enni húst, felvágottat, tejterméket, savanyúságot. A hús lehet grillezett, főtt, sütött. Legjobb a hal és a szárnyas.
A légnyeg, hogy hozzá semmi köret, csak savanyúság vagy saláta.

Édességet is lehet enni, kizárólag de.10-ig. 14 órági ehető minden főtt étel, leves, főzelék, pörkölt, tehát bármi.
De utána csak a fehérjék.
Tuti fogyás. És ami a fontos, hogy tartós és nem hirtelen megy le az emberről a plussz tehát nem veszélyezteti az egészséget.
Nekem annyira bevált, hogy szinte észrevétlenül életforma változást is hozott magával. Amikor terhes lettem Ginával újra oda kellett figyelnem, hogy mindent egyek.

Lilla! Nagyon cuki kis fitos nózija van Kira babának! Ahogy elnézem apuci oda van érte!

Sziasztok, Judit

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

yusz minden elismerésem a tiéd a diéta terén!!!!!!!!
nekem is sűrgősen le kéne fogynom mert nagyon meghíztam!
terhességem előtt 57kg-ő voltam és azota se tudok lefogyni pedig sajnos 70 kg-körül vagyok! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ezt a diétát tuti nem tudnám megcsinálni,nincs annyi akaraterőm vagy mim!:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Judit!

Amiről Te írsz, szintén egy diéta.
Lehet, hogy most majd áttérünk erre, mert Apának drasztikus a 90 napos diéta.
Hiába cégvezető, ő is beáll dolgozni és kőkemény fizikai munkát végez.
Ezért a tegnapi zöldségnapot nehezen bírta és előre aggódok, hogy mi lesz vele holnap a gyümölcsnapon.
:?

Lányok!

Tudományosan megállapítom, hogy gyönyörűek a JF-s babák. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

tegnap voltam nst-n, és vizsgálaton, azt mondta a dokim, hogy annak ellenére, hogy 38 hetes vagyok, még mindig nagyon fent van a baba. Nektek mikor költözött lejjebb? Elvileg a 36. héten szoktak, de az enyém ragaszkodik ehhez a helyhez... :D Biztos olyan, mint én, nem szereti a változásokat. Igaz, azt is mondta a doki, hogy ne aggódjak, mert lehet, hogy elég egy front, és már lent is lesz, csak úgy érdekelne, hogy más babák hogy viselkedtek ezen a téren!

Köszi

Kép
marcsi0503

marcsi ne agodj nekem is a szülés eőtt pár nappal jött lejjebb! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Már régen írtam, de mindíg olvaslak benneteket, általában mire gépközelbe jutok, már nincs erőm írni, csak olvasni.

A babák tündériek, olyan jó Őket látni!!!!

Anhel: Üdv errefelé is! Már régen dumcsiztunk, remélem jól vagy!

Hát ami azt illeti, jól jönne nekem egy kis szurkolás! Tegnap egész nap fájdogált a hasam, jó nagyokat keményedett. Este kilenc körül lefeküdtem aludni, de kb. egy óra múlva felébredtem arra, hogy egyre erőssebbek, kellemetlenebbek a keményedések. Tizenegy körül elkezdtem figyelni a fájásokat, nem rendszereződtek igazán, 20 perces volt a legnagyobb különbség és 5 perces a legrövidebb két fájás között. Hajnali háromkor kedvesen rámszólt a férjem, hogy próbáljak meg aludni, hogy maradjon erőm a lényegre is. Szót fogadtam (pedig szívem szerint kimentem volna sétálni, annyira szép csillagos volt az ég), legközelebb negyed hatkor ébredtem, de addigra hűlt helye volt a fájásoknak. Azóta keményedik ugyan a pocim, de csak nagyon light-osan. (bááár... mintha erősödne) Valószínűleg este bemegyek ctg-re a kórházba, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább...

Az igazság az, hogy nagyon szeretnék már megszülni, mert a kánikulát nem nagyon bírom és sajnálom a Matyikámat, mert nem tudok vele olyan aktív lenni, mint, ahogy megszoktuk. Még jó, hogy itt van velünk az anyukám, aki rengeteget segít, a fiammal pedig imádják egymást, úgyhogy jól kijönnek. Csak már nagyon megvisel lelkileg a dolog, úgy érzem nem vagyok jó anya, mert nem tudok helytállni, úgy ahogy kellene, pedig nagyon igyekszem, egyáltalán nem hagyom el magam.

A mai napunk eddig szuper volt, meglátszik, hogy nincs kánikula, egész délelőtt csavarogtunk, bandáztunk a hármasiker barátainkkal, nagyon jól éreztük magunkat!

Mindenkinek további szép napot!

Üdv. Móni :lol:

Kép

Kép
morca

szia morca!
Már nagyon a finisben vagy!!!! :lol:
nemsokára meglessz a babó,jönnek a frontok! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Morca! Nyugi, ne siettesd, meglesz mikor itt az ideje. Persze hogy nem vagy rossz anya, a kánikula mindenkit megviselt, még a nem pocakosok sem foglalkoztak annyit a gyerekükkel amennyit szerettek volna. A jósló fájások pedig nagyon hasznosak, "érlelik" a méhszájat, segítenek a picinek beilleszkedni a szülőcsatornába. :? :? :? Azt hiszem mindenki úgy van vele, hogy a 37-38. hét táján már szeretne megszabadulni a "tehertől". Milyen pontos a magyar nyelv, igenis néha teher, csak ahogy régen mondták: édes teher. :wink: :wink: :wink:
Pontos kifejezés. Én nem szeretem, nem is használom a várandós szót. Ezen jókat vitatkozunk a pszichológusunkkal.
Marcsi! Az első szülésnél a 38-39. héten leszáll a terhesség, vagyis a magzat feje benyomul a medence bemeneti nyilásába. A második ill. többedik szülésnél még a vajúdás elején is lehet kint és fent, a bemenethez viszonyítva. Drukk Neked és Morcának is!
bábaildi

Mamikák!!!

Drukk nektek ezerrel!!!!!! Kitartás!
Hurrá lesznek megint topikbabák. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X