Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lanyanének gratulálok! Bár kicsit rossz, hogy nekünk már nem írogat....meg is lesem a képeket!

Ritus: szerintem úgy vagyunk "beprogramozva" hogy mindenképpen fel fogsz érezni :) Ez miatt ne aggódj :)

Julcsi, képzeld akkora szerencsénk volt, hogy találtunk Pesti nőt, akinek januárban született meg a kisfia 4,6 kilóval, a mózeskosarat rögtön kinőtte, a hordozót 3 hónap alatt, és sport részt pedig azért nem tudja használni, mert a fiúcska kizárólag hason hajlandó aludni, ezt pedig nem lehet vízszintesig dönteni...így neki sajnos, nekünk szerencsére, alig használtan féláron meghirdette a net-en. Elmentünk tegnap megnézni, és még csak ki sincs sehol bolyhosodva, látszik rajta, hogy alig használták, és egy kicsit engedett is, eredetileg 100.000-t kért, de 90 ért odaadta, úgy, hogy minden van hozzá, még bundazsák is :) Most nagyon örülök, hogy nem siettük el a dolgot, mert majdnem megvettük 180 ezerért :)

Kellemes délutánt!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ritus érezni helyett= ébredni-t akartam írni :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Édesek az Ikrek, és ők sem tűnnek picinek Döméhez hasonlóan:)
Barbi, ha lesz időd, akkor tegyél még fel képeket :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok...
Lanyanééknak nagy gratula a gyönyörű csöppségekhez! Jó gyors szülése volt ahogy számolom...

Mi visszaértünk Bp-re, szerencsére nem volt semmi gond, egyben vagyunk, és Réka is elvan mint a befőtt... Legalábbis semmi jelét nem adja, hogy kíváncsi lenne az idekinti világra.
Majd holnap még jelentkezek, most pihi van, addig is vigyázzatok magatokra! Csak semmi forrázgatás meg ilyenek! :wink:

Panna

panna1

Mariannak én is szívböl gratulálok a gyönyörü kiscsajokhoz, Binyek légy oly szíves továbbítsad neki/nekik!

Közkívánatra a folytatás:
ezek a képek tegnap készültek. Súlyban még mindig nincs haladás, lassan kezdek ideges lenni, még akkor is, ha ez normális dolog eddig. Tegnap a szopcsi sem ment valami jól, az üvegböl se akart inni, így maradt a szonda. Visszasárgult egy kicsit, emiatt aluszékonyabb és rosszabb az étvágya, de ma estére lement a bilirubin értéke megint normálisra. Remélem már marad is annál... A felszökött bilirubinnak két oka lehet: az egyik, hogy hirtelen megváltoztatták az etetési szokásait, 12-röl 6-ra, ami annyit tesz, hogy a nagyobb idöbeli távolság miatt leesik a vércukra és emiatt sárgul (tegnap visszaálltak a korababáknál normális 8-ra) vagy fertözés jele, amitöl ideges lennék. Mondjuk így is az vagyok, amíg nem iszik jól és nem kezd el hízni...
Közben a párommal is veszekedtem ma, anýám is felkapta a vizet és elviharzott, ami a lelki állapotomat végképpen padlóra küldte. Holnaptól de.-ötönként ingázok Döncihez, de hogy Regöt kire hagyom, azt nem tudom. A párom megint beszámíthatatlan idegállapotban van, annyi a stressz.
Én már egész jól vagyok, viszket a heg, ami a gyógyulás jele. Jó érzés több hét kínlódás után újra a saját testem ura lenni, lehajolni tudni, menni görcsök és fájdalmak nélkül, egyedül cipöt felvenni, tusolni és még sorolhatnám. A babám nagyon hiányzik belölem, mellölem. Tejtermelésem javuló tendenciát mutat, ma reggel pl. 230 ml-t fejtem. Lassan elkezdem a felesleg befagyasztását, jól jön az még késöbb!

Lányok nagyon aranysak vagytok az elismerö soraitokkal, meg se érdemlem a kitüntetést! Teszem a dolgom, más lehetöségem amúgy sincsen.
Ha bemegyek a kórházba, meglátogatom a volt szobatársamat (a csaj egy fönyeremény, nagyon megszerettem nyers modora ellenére), tartom benne a lelket. Kíváncsi vagyok mi lesz az ö történetének a vége. Az ö babája nem nö korának megfelelöen, kap valami csodaszert a véralvadási zavara miatt, hogy szüléskor nehogy elvérezzen. Már 3 hónapja a kórház lakója és még legalább 2 hónapig az is marad. Javasolatam neki, hogy az állandó lakcímét tegye át a kórházéra... :)

Niki!

A cucc úton van hazafelé, játékot elfelejtettem összerakni, megy legközelebb! :)

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.9943.jpg[/img]
Kép
Kép
Kép

Jó éjt!

Barbi[/img]
maass

Kép
maass

sziasztok Kismamik és egy Anyukának is :lol: !

Barbi csodásak a képek , annyira édes Dömécske, örülök hogy jól van és szépen fejlődik. Jó látni ezt a kis tündért :D viszont számomra hihhetetlen hogy már ekkora baba van bennem is. :shock: :shock: annyira nehéz elképzelni. Az utolsó képen a szivecske formáju tapaszt ki csinálta?
Neked megkönnyebbülés lehet hogy elmúltak végre a fájdalmaid és te is gyógyulóban vagy.

Lanyanénak is gratulálok az ikrekhez!

Sziszka hát na mondhatom ügyesen sikerült igy leforráznod magad , kenegesd a bibiket valami gyógynövényes kencével,minél hamarabb elmúljanak Gratula a babakocsihoz végre nálatok is megvan! bár nekem kicsit furcsa a formája és talán még nem is láttam ilyet.

Eszti neked miért nem jó még a vonalzód, rosszul másoltad be a profilodba? szerintem lemaradtak a zárojelek az elejéről meg a végéről.

Nekem az alvás még mindig jól megy, most meg a wc-zéssel küzdök. Még a csalántea se segit most. Lábujjam kezd gyógyulni de minden este jegelem igy már legalább nem lila:D csak még nagyon fáj, persze nem birtam fekve maradni és szombaton elvoltunk az ázsia centerbe. Vettem hálóingeket ugyhogy most van 3is 2vállpántos és egy ujjas gombos egész aranyosak nem olyan nagyisok. Plusz köntöst is kaptam meg egy mászka papucsot mert nem férek bele egy cipőmbe se mert nőt a lábam hosszban is. :S
Megy az első adag mosás nálam is! kiszedtem az ágyból a ruhákat és rosszul lettem hogy mennyi 0-3 hóónapos ruhánk van, Őrület mi gyült itt össze. :D aztán szépen elrakom őket zacsiba amig meglesz a szekrény ami még két hét.
:( :( :( :( :( úgy látszik senkinek sem tetszett a tapétánk senki nem dicsérte :( :(
Tegnap voltunk lent Andiéknál látogatóban ők már kész vannak a babaszobával, megvették a babakocsit is és a ruhamosás is beindult. Húzzuk egymást hogy haladjunk, meg jókat röhögünk a szenvedéseinken. Szegény férjeink meg kikészülnek tőlünk hogy mindig találunk nekik valami új feladatot de belátták hogy inkább most letudnak amit lehet és segitenek hogy az utolsó két hétbe ha ilyen lesz csak nyugiba pihizni jöjjenek haza. :D

Yuyu mennyire egyszerü a menete az online szerződéskötésnek a krióba, valahogy nekem kicsit bonyolultnak tűnik vagy csak én vagyok ilyen nehézkes?

bocsi a sokaságomért megindult az írókám. Jó volt ez a reggeli kis zuhéj remélem kicsit hüvös marad mára.
szép napot mindenkinek.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

hogy mossátok ki a babaruhákat , valami fertőtlenitőt kell használni vagy csak simán mosópor kicsi öblitő és kész 40-60 fok?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Babaruhák felét már kimostam, de csak 40 fokon. Mindengyiknek megnéztem a címkéjét és az enyémeket csak 40-nen lehet mosni maximum.

Kukának kicsit utánanéztem, mert annyira nyugtalanított a dolog. :)
Ja igen, azt a magasíthatósat vettük. 28 pelus fér bele egyszerre, de a zsák nem annyinak elegendő, hanem sokkal hosszabb, elvileg 3-4 hétig kitart. Mi is csak a kakisakat fogjuk belerakni. Ha meg tényleg olyan gyakran kellene cserélni a zacsikat, akkor megpróbálkozunk anélkül, mert úgy tűnik, hogy nagyon jól zár.

Barbi: Nagyon kis cukorfalat Döme baba, nem tudok betelni vele. Örülök, hogy sokkal jobban vagy már!

Gratula az ikrekhez is, mindjárt meg is kukkantom őket.

Én csak a betöltött 38. héten megyek először NST-re. Lehet addigra már nem is leszek "egyben". :)
Pár napja megint iszonyúan rosszul alszom, fáj mindenem és éjjel a hasam is elkezdett fájdogálni.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Nekem nem írta ki 30 nap alatt, hogy anyának nagy a hasa.... :( Igaz, az enyém a valóságban sem nagy... :cry:

Cs.

Kép

Kép
csimby

Lanyané,
nagy-nagy gratula a csajokhoz!!! Sok tejecskét kívánok nektek és sok egészséget!!!!

Barbi,
Nagyon szép a kisfiad, annyira édes arcocskája van!

Sziszka,
szerintem nem lesz baja a babának, de a pocak az csúnya...

Mecsi,
Szerintem szép a tapétátok :D

Mi megtartottuk szombaton Zalán szülinapi buliját, ha lesz egy kis időm, dobok fel képeket.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Jó reggelt!

Barbi!
Nagyon édes DÖme baba! Oylan kis helyes a pofija! (már ha illik fiúkra ilyet mondani :lol: )
Ne idegeskedj, biztos erősödik és hízik is majd! Csak szegényt biztos váratlanul érte ez a hirtelen helyzet, hogy el kellett hagyja a jó meleg és puha fészkét. Remélhetőleg tényleg nem környékezi semmilyen fertőzés. Nagyon drukkolok neki!
Az jó hír, hogy kezdesz jobban lenni, de azért még óvatosan! Anyuddal, pároddal meg béküljetek. Biztosan feszültebbek vagytok mindannyian, de egy a cél mindenkinél, hogy mihamarabb fel tudja venni az új ritmust a család, és mihamarabb teljes létszámmal otthon legyetek. Ez lebegjen mindenki szeme előtt!

A hétvége nálunk nagyon jól telt, jól sikerült a baráti pár búcsúztatása, aug. elején indulnak Amerikába, a 6 hónapos kisfiúkkal. És hogy jól meglepjenek mindenkit, bejelentették, hogy februárban érkezik az újabb trónörökös. :lol:

NAgyon jó kis kertiparti volt, sok baráttal, sok gyerekkel. Kicsit kikapcsoltam én is, de volt, hogy egy-egy fél órára vízszintesbe erőltettem magam.
Most Bp-en vagyok, lenne egy kis munkám, csak nagyon nincs hozzá kedvem, pedig a pénz az kellene, úgyhogy muszáj lesz erőt venni magamon.
Ma este végülk is a bátyámék alszanak itt, anyum holnap jön. Csabim Pécsre ment ma reggel dolgozni :cry:
Holnap irány a doki, nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre, és hogy mit is mondanak Rékus súlyára. Egyenlőre nem érzem azt, amit mondtak, hogy bármikor szülhetek... Szerencsére. Most már Réka baba elkezdte a 37. hetet, így remélhetőleg ha jönni akar, akkor sem lesz gond. :P

panna1

Csimby!

Azért nem írja ki neked, mert szerintem ezt csak a babafalvás vonalzók csinálják...

panna1

Köszi Panna, erre nem is gondoltam!

cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem! Volt nektek már olyan, hogy átfordulásnál nem tudtatok átfordulni, mert annyira fájt, hogy azt hittétek ottmaradtok? Ma hajnalban jobb oldalról balra próbáltam magam áttornázni, megemeltem a bal lábam és fordultam, de ekkor mintha valami, hát nem is tudom, de olyan iszonyúan fájt, hogy felordítottam, és nem is tudtam átfordulni. Maradtam hanyatt míg picit megnyugodott a hasam aztán átküzdöttem magam, de még mindíg iszonyúan fájt a hasam bal és alfele. Azóta sem tudok csak simán átfordulni, csak ha előbb kicsit pihenek hátom és elmúlik a nyilalás! Ez mi lehet? Lehet, hogy a babó nekilökődött a lepénynek és az fájt ennyire? Lehet hülye kérdés, sőt tutti az, de a lepény a babától nem válhat le? Vagy csak félig nem válhat le? Ha valami baj lenne azt most is érezném? Mert most, hogy felkeltem jól vagyok, meg ha jobb oldalon vagyok is jó! A dokihoz csak 1 hét múlva megyek és nem akarom felhívni, mert biztos túlparázom és csak rossz helyen volt a kis hamis! Apa le is szúrt mert al akartam menni 4d-re emiatt, hogy rendben van-e, ő meg mondta, hogy mit fizetek ki ennyi pénzt, csak mert aggódok, akkor menjek dokihoz, de azt meg úgy érzem, hogy ciki ezzel felhívni és elmenni!
Hát szóval az éjszakáim borzalmasak, mert alapból is fáj ha megfordulok, de ez a mai ez valami kegyetlen volt!

Sőt éjjel azt álmodtam, hogy elment a magzatvíz, de nem aggódtam, mert úgy éreztem itt volt az ideje! Na de azért jó, hogy még nem ment el! :)

Gratula a babákhoz, tündéri az összes!

És persze a tapétához is, csak hétvége volt és mindenki pihizett :)

Befejeztem a panaszkodást, és bocsi érte, nem vagyok parás, de ettől betojtam rendessen!

Ritus

Kép
rituspoc

Először gyorsan bejelentkezem, aztán regaálok mindenkinek.

36+1 naposan a következő méretekkel rendeklkezünk

BPD: 94mm
OFD:102mm
HAS:96mm
Femur: 69mm
Koponyavégű fekvés, Hátsó fali, 0. stádiumú lepény
Becsült súly: 3000-3200gramm
bende

Sziasztok! Kicsit mérges lettem most, mert elszállt az előbb írt hosszú hozzászólásom... de mindjárt újraírom ;-)

Szilvi, akkor tényleg mázlitok volt a babakocsival :-D

Mecsi, persze hogy szép a tapéta, csak nem volt időm írni akkor ;-)
Szerintem nem bonyolult a szerződéskötés, de ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan...

Barbi, nagyon szép kisfiad, és remélem nem lesz vele gond, és hamarosan elkezd hízni is... Ne aggódj túl sokat, mert nem tesz jót ;-) Regő jobban van már azért?

Olyan kiváncsi vagyok már, hogy a mi babánk milyen lesz... de azért csak maradjon még bent, ameddig kell, nem sietettem a dolgokat. Persze nincs akkora hasam, mint néhányótoknak, így egész jól viselem egyelőre, csak a meleg készít ki néha...

Ritus, néha nekem is fáj a hasam fordulásnál, de azért ennyire nem erős, mint Neked... De biztos nyomja a baba valamelyik szervedet, szerintem az lehet a gond. Ez az utolsó pár hét már ilyen lesz szerintem... persze ha nagyon fáj, felhívhatod a dokidat, szerintem nem ciki ;-)

yuyu79

Na még folytatom, csak féltem, hogy megint elszáll...

Bende, gratula, szép méretei vannak a babónak...

Én az elmúlt egy hétben csak lógattam a lábam, a férjem nem engedett semmit csinálni... De most hogy kész lett az erkély lapozása, és ő elment dolgozni, már nem bírtam ki, hogy ne mossam fel, és mossak, teregessek egyet... Már nagyon összejött a szennyes így a nyaralás után...

Ma megyek védőnőhöz is, aztán még a lakást is ki szeretném takarítani estig, mert Apu meg a férjem hozzák este a tesóméktól a bababútorokat. Akkor végre nem kell agódnom, hogy nehogy előbb megszüljek, mint ahogy berendeznénk a gyerekszobát, és mindent a végleges helyére tudok pakolni. A ruhák már ki vannak mosva, csak vasalni kell. A babakocsit is hozzák ma, ha minden igaz...Úgyhogy már örülök nagyon, hogy minden itt lesz végre :-D

yuyu79

Sziszka!
Üdv a leforrázottak klubjában. Kenegesd aloével, akkor nagyon
gyorsan elmúlik.

Barbi!
Gyönyörű a Döme baba. Főleg azzal a szíves ragtapasszal. :)

Mecsi! Klassz a tapéta, először én is ilyen pöttyöset kerestem, de csak akkor találtam rá, mikor már megrendeltük a másikat.

Lanyanének gratula, majd mindjárt átmegyek és meglesemn a pöttömöket.

Jóslófájásaim szerintem egyelőre nincsenek, csak néha szorító érzés a hasam alján, mitha meg akarna jönni a mensim. Tegnap különösen sokáig volt ilyen. Holnap védőnőhöz megyek, Szerdán pedig NST-re.
bende

Nekem csak szúr néha a hasam alja, de az csak 1-2 másodpercig tart...
Én csak jövő csütörtökön megyek Uh-ra, meg NST-re... kedden mentem volna, de szabin lesz a doki...

yuyu79

Ja még néhány dolog, amit elfelejtettem:
mosás: én a dreft babaváltozatát használtam és öblítőt semmit. Állítólag eleinte nem kell, mert felnőttként is sokan allergiásak az öblítőkre, a picin meg nem jó kísérletezni. Öblítő helyett egy kis ecetet kell oda önteni. Mosópor helyett, pedig folyékony mosószert használni, mert az könnyebben oldódik.

Drága Barbi! Nem csodálom, hogy kibuktál. Talán nem véletlenül, de ha jól emlékszem csak érintőlegesen írtad, hogy a párod, hogyan viselkedik. Még mindig semmi változás? Minek kéne történnie, hogy végre észbe kapjon????? Vagy van már egy kis pozítivum?

Mindenkinek akinek itt-ott fáj, vagy egyszerűen rosszul érzi magát! Minket figyelmeztettek a felkészítőn a szülésznők, hogy a vége felé, már nem szabad semmi ilyesmivel játszani. Ha nem rúg a baba, hiába ébresztgetjük, ne várjunk órákat, hanem irány az ambulancia. Inkább ötször menjünk feleslegesen, mint egyszer túl későn. Szóval akinek fogadott orvosa van,nyugodtan csörögje fel, a doki meg vegye fel, ezért kapja a plusz pénzt!!!!
bende

Megnéztem a Lanya családot. Gyönyörűen a lányok. Ma mutatták egy 3kiló 20 dekás gyerek fényképét. Lenéztem a hasamra- hihetetlen, hogy egy ekkora gyerek van bennem :roll:

Binyek fekszik, mert leesett a lépcsőről. A hasát nem ütötte meg, csak a veséjét. Bementek a kórházba, de visszafordultak, mert rengetegen voltak. :(
bende

Szegény Binyek, remélem nem lesz semmi baj!

Kép

Kép
csimby

Ritus!

Nekem is volt ilyen néhányszor éjszakai átfordulásnál , de kisvártatva elmúlt és attól lehetettt, hogy nagyon hirtelen mozdultam és én a hasam alatt keresztbe éreztem az elég erôs nyilallást.Elôszôr bazira megijedtem márcsak azért is mert ilyet még sosem éreztem a testemben, aztán rájöttem, hogy csak lassan mozoghatok, így nincsen semmi gond.Persze nem biztos, hogy ugyanazt éreztük és ha nem enyhül, nem múlik, akkor feltétlenül beszélj az orvosoddal vagy a szülésznöddel!!!!hiszen ôk tapasztaltak és rögtön tudják, hogy van aggódni való vagy sem!!!!de neked nem tesz jót az izgalom és ma egyébként se csinálj szerintem semmit!!kötelezô pihi és babafigyelés!!
Lehet tényleg csak nyomja valamelyik szerved, akkormeg próbáld kicsit lógatni a pocakod, meg pozitúrákat váltani , hátha segít...
kitartás :)
Vendég

Barbi!

Nagyon szép a kis porontyod és nagyonis egészségesnek és nyugodtnak látszik, csak még kicsi erôt gyüjt magának!!Gyönyörûszép kisbaba, ne aggódj minden egyre inkább rendezôdni fog!!Sajnálom, hogy a családdal most nehézkesen vagytok , de biztosan azért van mert mindenki 3 felé aggódik és nem bírják ezt a terhet, illetve így viselik...nagyon nehéz lehet most nektek, de próbáljátok karonfogni egymást és segíteni, így mindenkinek könnyebb lehetne...neked meg mindenképpen nyugodtnak kell lenned mert a picurik megérzik és átveszik a mami hangulatát...
szóval továbbra is nagyon szorítunk neked!!
üdv
Vendég

Most beszéltem telefonon az új védőnőmmel és látni szeretne. Úgyhogy lassan indulok is. Kíváncsi leszek milyen lesz, mert az előző nagyon kedves volt, de soha nem mondott semmit, mindenre én kérdeztem rá.

A hirtelen mozdulatok nekem sem esnek jól, néha éreztem erős szúró fájdalmat, de azóta mindig figyelek, hogyan mozdulok.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Köszi a megnyugtatásokat, beszéltem a dokival és ő is mondta, hogy figyelgessem a babát és este beszéljünk, de sok minddentől lehet! Figyelgetem én a babót, de az enyém éjjeli baba, mert napközben csak nagyon ritkán mocorog erősen, a gyengéket meg van, hogy nem is érzem. Estére indul be és hajnalban is aktív. Szóval estig figyelem, de szerintem a nagy melegben ő egész nap csak pihen. Na majd küldök neki le valami finomságot :). Már most zsarolom a gyereket :) Akkor hogy is van én nevelem őt, vagy ő nevel engem :)
Nem idegeskedem, mert érzem, hogy minden rendben lesz, van!

Ritus

Kép
rituspoc

sziasztok!

ritus: nekem is szokott néha olyan lenni, hogy ha hirtelen akarok felkelni például azágyból,akkor belenyilall valami a hasamba,mintha kést szúrnának oda. Megalapból is szokott ugyanott néha fájni,ha rossz pocitúrában ülök éppen, vagy ilyesmi.

nekem sógornőm aztmondta,hogy a babaruhákatlehet 60 fokon mosni, így ez eleve fertőtleníti a baktériumokat. Az ecetes megoldást én is hallottam. De akkor nem lesznek ecetszagúak a ruhák????

sophie: az aventes mellszívót szerintem elég ha megveszi párod, ha tényleg szükség lesz rá a szülés után. Addig nem érdemes. Amúgy meg a kórházban biztos van a csecsemő osztályon, amit odadnak, ha kell és utána már szólsz apának, hogy vegye meg.
lei

csajok!az ikres topikot hol találom?mi a neve?én is megnézném lanyané gyerkőceit!előre is köszi

Kép
winona

Winona!
Társalgó- várandósság- Ikrek + veszélyeztetett terhesség
bende

Nagyon tündériek a Lanya lányok, nagyon szépek. Ugye császárral születtek?

Azért várom a részletes beszámolót, a magzatvíztől a szülésig....

Már csak pár hét nekünk is!!! :D :D :D
Vendég

Zsófi, sztem ha úgyis egészségkártáyra veszed, mindenképp szerezd be, mert apájának lesz egyéb dolga is, mint ezután rohangászni.
A Regina Gyógyszertárban van kétfajta is, amiben a mellszvó mellett két cumisüveg van és amiben 5-6 tárolóedény. A második jobban megéri, mert a tárolóedényekhez adnak átalakító fejet 2 db-ot így azok is használhatók cumisüvegnek.
Én ezt vettem és mellé egy mikros sterilizálót, de azt nem patikában. HA kell telefonszám, szólj, küldöm, hogy megrendeljék Neked!

Hát lányok, most csak 1 perc, mert kiderült, hogy a konyha szarabb állapotban van, mint hittük, már kész kéne hogy legyen, de még legalább 2 óra, és éjfélig takarítás. Aki csinálta, totál szarul vágta ki a régi mosogatót, így a bútor is szétfoszlott alatta. :cry: :cry: :cry:
Már most tök ideg vagyok, hogy a vízszerelős része menni fog-e páromnak, mert hogy azt az asztalosok nem vállalják ugyebár.
Rohanok is vissza, mert jobb azt nézni ahogy csinálják.

Majd még jövök

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Barbi,
Annyira édes a kis Döme!! Ne aggódj, minden rendben lesz vele, jó kezekben van! Mégegyszer gratula hozzá! :D

Mecsi,
Nagyon szép a tapéta! Majd kérünk képeket a kész szobáról is :)

Binyeknek meg jobbulást, pihenj sokat! Én is estem le lépcsőn néhány hete, szerencsére csak a hátamra, de az is fájdalmas volt!

Sziszka,
Szegény, nagyon csúnyán leforráztad magad! Igen, az aloe vera nagyon jó ilyenkor! Jobbulást neked is!

Bende,
Szép nagy baba lesz :wink:

Fájások: nekem is vannak már jóslók, az egyik nap majdnem indultunk a korházba mert azt hittem, hogy mindjárt szülök, de aztán csillapodott és szerencsére elmúltak. Ne jól beparáztan hirtelen! Azóta csak néha-néha beleszúr alul, de semmi vész. Pénteken megyek ctg-re meg dokihoz, remélem nem kezdett még nyilni a méhszáj.

Ruhák: én 40 fokon fogom őket mosni Dreft-el meg vettem amolyan 'sensitive' silan öblitőt. Remélem jó lesz! Viszont ami engem aggaszt az a ruhák mérete, ugyanis most vettem észre amikor rendszerezni próbáltam őket méretük alapján, hogy van amire az van irva hogy 56-os, és pont egyezik hosszra egy 62-es ruhával. Aztán megnéztem és nagyon sok ilyen van! Szóval akkor most honnan tudjam, hogy melyik milyen méretű!!?? :?

Kép
Kép
dia123

Hahó csajok!
Köszi az aggódást! :) Most már nem fáj magától,csak ha mozgok,úgy hogy szerintem nincs baj.
Mai mérés szerint 123 cm a hasam! :roll: Lassan szélesebb leszek,mint amilyen magas! :oops:

Sziszka!
Jól elintézted a hasad...ezek szerint neked is mindig útban van? :lol:

Julcsi!
Nem jó a vonalzóm,most vagyok 34+3,csak már nem variálok vele,úgyis hamarabb szülök(remélem). :wink:

Barbi!
Nagyon szép a kisfiad!Nem is látszik,hogy korababa lenne.... :P

Hatalmas a bébije mindenkinek....Itt látszik azért,hogy mi már lassabban növünk,mert az enyémek csak 2-2.5 kilósak.Amit nem bánok,mert már lassan szétdurranok! :shock:
Amikor egyszerre csuklik mindkettő,az olyan,mintha kukoricát pattogtatnának odabent.... :lol: :lol: :lol:

binyek

Bende,
Hűha, lassan kész a lurkó :D Szerintem a mensigörcs is jóslófájás... Nekem a vajúdás alatt is mensigörcseim voltak :D

Mostmár nekem is kezd pár napja nehéz lenni a pocakom. Sokat keményedek, gyakorlatilag minden felállásnál kemény a hasam alja egy darabig. És a keresztcsontom is nyillal elég sokszor. Azért furcsa ez nekem, mert Zalánnal ez csak a legvégén volt. Most arra gondolok, hogy a másodiknál hamarabb elkezdődik a tágulás (remélhetőleg), és gyorsabb lesz a szülés. Na, mondjuk annál intenzívebb is, az biztos.

Binyek,
Vigyázz magatokra, és azért irány a kórház, ha valami baj van!!!

Én nem leforrázom a hasam, hanem állandóan beverem valahova :oops: Ma a kilincs volt soron :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Binyek!
Örülök, hogy jól vagy. Kukoricapattogtató :) Hány percre állítod be magad, hogy még ne égjenek oda???? :)

Dia! pl a C&A-s 56-os nagyobbnak felel meg, akár 62-esnek is. Szerintem az öblítőt, hiába sensitive, hanyagold.

Nem lesznek ecetszagúak a ruhák, mert az utolsó öblítéskor, az a kevés is kimegy belőlük. Viszont, ha lejárt a gép, érdemes azonnal kiszedni és kiteregetni.
bende

Rita!
Igen, lassan kész. De ezeken a mensi fájásokon kivül semmi jele, hogy kiváncsi lenne ránk. 0-ás méhlepény???
Én mindig lekajálom a hasam, meg lefogkrémezem. Pár hónappal ezelőtt még nem terjedtem odáig, így nem igazán érzékelem, hpgy meddig létezem.:)
bende

bende:kösziiiii

Kép
winona

Na, úgy tűnik most jön a vizes rész, párom melója. Remélem sikerül, mert ha most kell még erre is keresni valakit, akkor komolyan felhúzom magam. :oops:

Lanyané, gratulálok a babókhoz.
Binyek, csak óvatosan, már nincs sok hátra hogy babázhass. Addig vigyázz magatokra nagyon!

Mosás: Engem nem érdekel nagyon, hogy hány fokon lehet mosni a rucikat, mindegyiket 50 fokon mostam, aztán tűző napon szárítottam, ami jobban fertőtlenít, mint a vasalás. Utána még át is vasaltam.
Én is használtam sensitiv öblítőt, de a sima mosás után még egy 15 perces öblítő programot rányomtam, amibe viszont nem tettem semmit. Így nem maradthatott benne semmi allergén anyag.

Nekem a hajnalom volt ma olyan, hogy majdnem indultam a kórházba. Mindent magamba pakoltam, de hiába, keményedtem, görcsöltem, aztán beállt 10 percesre. Kicsit leizzadtam, mert azért mi még fiatalkák vagyunk Prücsivel a kibújáshoz. Szerencsére kb 40 perc után alábbhagyott és rendszertelenné vált. Amúgy remek időben érkezett el ez a reggel is, pont amikor szétverik a konyhát és lehet takarítani. :?
Ritus, nekem minden éjjel van ilyen baromi benyilallás. Néha azon gondolkozom, hogy jutok el a wc-ig. Nagyon tud fájni, voltmár hogy megkönnyeztem egy-egy éjszakai kiruccanást.
És persze a gyermek a tankönyvi baloldalt fekvést utálja, hanem a jobboldali jön be neki, ahol állítólag elnyomok vmi ideget. Hát ez van, ezt kedveli.

Barbi, nagyon édes képek. Remélem most már tényleg hazaengedik lassan.

Mecsi, a tapéta nagyon tetszik, ne harizz, tényleg evidensnek tűnt, hogy szuper, ezért le sem írtam. :oops: :D

Na, megyek lassan vissza takarítani, meg toporogni Petim háta mögött, hogy vajon lesz-e alkalmam mosogatni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pocaklakóval együtt köszönjük a pocaknak szóló dicséreteket!

Lányané!
Gratulálok a csöppségekhez!

Sziszka!
Szegénykém, nagyon kellemetlen lehetett a forrázás, de biztos nem lett baja a babának. A babakocsi pedig nagyon szupernek tűnik, jó, hogy vártatok vele. :-)

Barbi!
Hogy mennyi haja van Döme babának! Nagyon cuki, ne izgulj, nemsokára villám sebesen elkezd majd hízni és nőni, sec perc alatt ottthon lesz veletek. Elhiszem, hogy nagyon hiányzik!

Mecsi!
Szerintem is nagyon tuti a tapéta! :-)

Binyek!
Örülök, hogy jobban vagy, vigyázz nagyon magatokra. És kitartás, nincs már sok hátra!

Holnap még be kell mennem a munkahelyemre, hogy a számítógépem tartalmát kiírják DVD-re, és átírják más kolléga nevére, de aztán már többet legfeljebb látogatóba megyek! :-)

És mikor mondtam férjemnek, hogy holnap munka után menjen kondizni, én úgyis tornára megyek, azt mondta, hogy inkább ma menjek el, mert holnap lesz a 2. házassági évfordulónk, mást tervezett estére! Annyira édes! :-)

Beus

Kép
félhold

Apró!

Pihizz végre néha, nehogy tényleg előbb jöjjön a picur, mint ahogy kellene. Még azért pár hetet bent kellene maradnia!

Beus! Gratu a hézassági évfordulótokra előre is (holnap úgyis elfelejtem mondani)

Ritus! Te is pihizz, és óvatosabban forgolódj! Lehet, hogy csak a hirtelen mozdulatokkal van gond. De szerintem is vmelyik belső szedvedet nyomja a pici, az fájhat.

Én nem győzöm számolni Réka mozgását, így nem is számolom. :lol: Folymatosan tapos, olyan kis izgága a lelkem. De legalább éjszaka nyugton van általában,így viszonylag jól alszok. Na majd ma este biztos nem. Jön a front...

Pöttöm! Minden oké??

Binyek! El tudom képzelni az ikreid csuklását :lol: Vigyázz magatokra, és ne száguldozz a lépcsőn! Pihizz sokat!

Bende! Szép babaméretek! Mi is ma vagyunk 36+1naposak, holnap lesz UH, majd földobom én is Rékus paramétereit. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy hogy is állunk!

panna1

Réka egy bő fél órája durván nyomja odabent a bugit. Tuti hogy esni fog egy órán belül. Legalábbis itt Óbudán.
Azért kíváncsi vagyok bejön-e a kis időjósom előrejelzése :P

panna1

Sziasztok!

Barbi nagyon édes Döme baba!

Lanyanééknak én is gratulálok! Nagyon szépek a lányok!

Binyek vigyázz Magatokra! Ezen a kukorica pattogtatáson olyan jót rötyögtem... :lol: érdekes érzés lehet, még egyel is fura érzés...

Mecsi jobbulást a lábujjaidnak! Szuper a tapéta!! Képek kérünk szépen az egész szobáról is ám! :)

Félhold nagyon édes a pocakod!

Apró szerintem si tényleg pihizned kéne!!

Bende,de mennyi az a kicsi ecet? egy kupica vagy mennyi? féldeci?

Panna szorítok Nektek is,h egyben maradjatok egy jó darabig még!

Nálunk semmi újság, készülünk a hétvégi pihire...semmink sincs készen, nincs kimosva és sorolhatnám....annyira zavar,de a Párom nélkül nem megy, Ő meg még ej ráérünk.... :roll: :cry:
Szerdán voltam dokinál,de csak egy gyors vizsgálat volt,h mehetek-e vízbe, de zárt a méhszáj, így szabad. Már alig várom...

Nálatok is volt vihar? Akkora cseppekben esett az eső,h majd' betörte a tetőablakot.... :shock:

Mindenki nagyon el van tűnve!
Nici veletek mizujs? Apa megjött már?
Többiek?
makadu

Sziasztok!
Esőt ide is! Küldjétek, küldjétek!!!!!
A pocakom egyre csúnyább, pedig az első pillanattól aloeval kenjük:( Sorba fakadnak ki a hólyagok, és a legnagyobb sérülés csúnyán be van gyulladva, remélem a csütörtöki uh-ig javul. hogy ne kelljen magyarázkodni, egyszerűen tényleg nagyon útban van már...de már csak 3 hét :)
Binyek: örülök, hogy semmi baj, de azért vigyázz magadra, nekünk is tetszett a kukoricapattogtatásos hasonlat :lol:
Barbi: gyönyörű a kisfiad, és olyan békésnek tűnik a képeken, hogy én el sem tudnám képzelni róla, hogy nem az anyukája vérmérsékletét örökölte, biztos hogy küzdeni fog :) Minden rendben lesz vele, csak te is tarts ki!
Mecsi: ne haragudj, annyira el voltam foglalva a sebesülésemmel, hogy elfelejtettem megdicsérni :oops: pedig nagyon tetszett!
Csimbi: szerintem látja a vonalzó, hogy a neked még kicsi :) :wink: Persze, biztos, hogy az az oka, amit Panna írt :)
Ritus: nekem nem volt még ilyen, de szerintem nagyon jól tetted, hogy felhívtad....
Nekem egyre kevesebbet mocorog a baba, biztos egyre kevesebb a helye, de fura, mert eddig annyira aktív volt. Ráadásul ma a dokira is kiakadtam egy kicsit, mert úgy éreztem le akar rázni, nem akarta megcsinálni nekem a 36 hetes Uh-ot. Tudjátok, ő az aki már nem vállalhat szüléseket, de mi ennek ellenére kitartottunk mellette, oda járunk a magánrendelésre, most meg le akart rázni, de mivel a kórházi Uh-ra a kiírt szülésem napja volt az egyetlen szabad időpont, felhúztam magam, visszahívtam, és így elvállalt :(
Azt hiszem a következő babánál mindenképpen új dokit kell keresnünk :(

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Aproo, Lei köszi a tippeket mellszívó ügyben! Azt hiszem, hogy úgy vagyok vele, mint Aproo, inkább megveszem patikára, már csak azt kell kiderítenem, hogy OTP-set elfogadnak-e!? Amúgy azt még elárulnád, hogy mennyibe került ez az Avent motyó a Reginában? Köszi előre is!

Nem fogok tudni mindenkinek visszaírni, mert nagyon sokat írtatok, és szita az agyam, de igyekszem! :P

Barbi, nagyon édes Dönci! Tényleg annyira kis formás! Drukkolok, hogy mihamarabb haza vihessétek a kis törpét, és együtt legyen a család!
Binyek, vigyázz magadra/magatokra!!! Nehogy gond legyen még idő előtt!!!
Aproo, pihizzél, amennyit tudsz, mert még a végén tényleg menni kell! De azért ezeket a rendszerteleneket is írd fel... Főleg, ha ma is lesz, akkor inkább menjetek be egy ellenőrzésre!
Bende, szép kis méretek! Kíváncsi lennék, hogy az én Benikém hány kiló körül lehet már...
Ritus, csak óvatosan a forgolódással, csak úgy, mint a nagyik... Nekem is szokott ilyen nyilalás lenni a hasamban, és akkor nekem is meg kell pihennem picit, mert különben nagyon kellemetlen!
Mecsi, a tapéta nagyon szép lett, bocs, hogy nem reagáltuk le... :oops:
Lányok, vigyázzunk magunkra, már tényleg nincs sok hátra. Mondom én, a hikomat, akinek nap végére minden baja van... :P

Voltam ma dokinál... Kaptam beutalót toxoplasmara, meg megadták a Bártfai u-i rendelő számát NST-re. Hívtam a nőt időpont miatt, nem tudom, hogy mennyire kell előre bejelentkezni, erre mondta a nőci, hogy beszéljek az orvossal (ő irányított oda!!!), hogy nekem ne a Bártfaiba kelljen menni, hanem a Fehérvári úti SZTK-ba, mert neki elveszik az egyik gépét, és amúgy is olyan sok terhese van... Ez milyen már??? Az ott a szakrendelő. Az SZTK-ban kb. mindenkire 12 perc van fejenként, egy NST pedig 30 perc legalább! Most akkor miért engem dobálgatnak össze-vissza? A másik, hogy levették a strepptococcus mintát, ami kb. 4-5 nap múlva van meg, viszont méhszájat nem vizsált, csak babaszívhangot... Szóval kicsit ilyen felemás volt a dolog! :(

Szent Imrés lányok! NST-ről mit tudtok? Igaz, nekem nincs választott szülésznőm... De Ti hova mentek? Melyik rendelőbe???

Hát kb. ezek vannak nálunk, most pihizek, mert hosszú volt a nap, és a holnapi is az lesz! :(

sophie27

Csajok!
Bárki is küldte az esőt, köszönjük :) Eső, szép és egy kevés jég is, de most azt sem bánom :)

<
sziszka78
Tolna

Végeeeeee!!!!!
Egy időre legalábbis.
Letettem a felmosót, újra tiszta a lakás és úgy tűnik minden műxik. :lol:
Holnaptól védőnő, aquanathal, pihi és babaruci vasalás meg pakolás. Ma mostam megint 3 adagot, döbbenetes mennyiségű rucit kaptunk. Annyira, de annyira édesek. És kaptam jótanácsot: A tecsóban van 3 db fehér rövidujjas és új nélküli body. Abból azt mondta sógornőm, hogy mindenképp szerezzek be 2-3 zacsit, kemény 800 Ft/3db, van 0-3 hónapos korig, és van újszülött méret. Mert ők abban etették, illetve a cuki rucik alá ezt adták, nagyon vékony, nem zavaró, viszont majd minden böfit és kaki felfog az első pár hétben, így nem kell a szebb, drágább ruháktól megválni, mert kimoshatatlanok. Tegnap be is szereztem.
Nekem így már csak a babakocsi huzatot kell kimosni, minden mással megvagyok. Meg persze a vasalás.

Még persze vannak kisebb műveletek, de azt már nagyjából párom intézi, legfeljebb kísérgetem.
Most úgy érzem lassan leeresztek, mint egy lufi.

Zsófi, Sztem lehet OTP-s kártyára is venni Tőlük. Telefonszámot most nem találom, de a 198on bemondod, hogy Regina Gyógyszertár és mondják. Cím: Tököli utca 99, persze Szszm.on.
Az a motyó amit én vettem kb 15.700. Nem tudom pontosan, de 16 alatt van, a másik talán 2-300 FT-tal olcsóbb. A sterilizáló külön kb 5-6000. Már nem emlékszem pontosan, de 6000 alatt volt. Azt az Elefániban vettem.
JA, és ha még van türelmed várni és Prücsi is bennlakó maraad, akkor a 36-37. héten megyek a CSepeli Piacra venni szopis melltartót, mert előbb nem ajánlják. Ha van kedved, szívesen viszlek. Szerda, péntek, szombat nekem jó lenne fagyizásra itt a környéken Zsófi, Andi, Nicike.....???

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Minket meg elkerült a vihar. Csak messziről látni a villámlást... PEdig de jó lett volna egy kis lehűlés... persze a jeget nem hiányolom ;-)

yuyu79

Julcsi: biztos nehezen viseli a sugárzást a vihar :wink: Szekszárdot elmosta, itt nem volt vészes, bár a szél még most is fúj. maga a jég csak pár percig tartott. Ma mi is takarítottunk, így tudom mit érez Apró, nekünk is már csak az utolsó simítások vannak vissza :)

Ha mindennel készen leszünk teszek fel képet!

Jó pihenést mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Yuyu!

Nálunk meg sok a jóból. A növényeimet totál meggyepálta, a kocsit meg sem merem nézni. Körömnyi jégdarabok hullottak és olyan széllel, hogy a 3 méter széles szaletlit is kiröhögte, berepült alá, úgy kellett bemenekülnünk a szobába. Nagyon dúrva, tiszta monszun, itt legalábbis kb 3 órája folyamatosan szakad, dörög, villámlik.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?