Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Remélem mindenki jól van! Én tegnap este nagyon sz@rul voltam, nemtom mi lehetett, bár szerintem megint valami felfújt..... :lol:
Holnap koncertre akartam menni Pestre, de sajnos ez egy egész napos program lenne és nem tudom, hogy be merjem e vállalni... :? A férjemnek 3-ra oda kéne érnie, addig engem és a barátnőmet "letámasztana" az Ikeában. A koncert nyolckor kezdődne. De mi van, ha ilyen szarul érzem magam? Akkor nem tudok egész délután az Ikeában mászkálni, aztán meg egy koncerten ácsorogni (aztán meg még 2 órát autózni :roll: ) Szerintetek??? Teljesen tanácstalan vagyok.. :roll:

Védőnő
Én már elég régóta járok ehhez a védőnőhöz. Ő adja a beutalókat, meg szépen mosolyog kb. ennyi. Tavaly nem is volt vele semmi bajom de (ahogy már írtam is) csalódtam benne, úgyhogy már soha nem lesz olyan a kapcsolatunk, amilyen lehetne. Biztos ő is érzi, hogy tavaly valamit elmulasztott, mert nagyon próbálkozik, látszik, hogy szeretné rendbehozni a dolgot, de én már soha nem fogok benne megbízni...
Azóta se értem, hogy minek vannak a védőnők, ha pont akkor nem jönnek el, amikor igazán nagy szükség lenne rájuk... :?

marek
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!
Kivételesen majdnem 8-ig aludtam, ami nálam mostanában nagy szó, sőt, rávettem magam egy arcradírozásra is :lol:

Zsuzsu - én még nem vettem át a várandós csomagot, de úgy tudom, hogy amúgy is csak az utolsó harmadban lehet érte menni, előbb nem adják oda.
Igen, a szülés durva, a doki 80 e forintot kér, a szülésznőnek adom a maradékot és valószínűleg lemondok arról, hogy fizetős kétágyas szobában töltöm el azt az 5 napot az Uzsokiban :? Sajnos ennyi pénz nem marad majd és még annyi de annyi mindent meg kell venni :roll:

Emmalena - jó kis programod lesz mára, előre is jó szórakozást, jó csobbanást!
Az ingyenes ajándékcsomagot át lehet venni egy csomó helyen, de kell hozzá az a kupon, ami a Felicitas - Várandós mamák tanácsadója könyvben van, amit a védőnő ad oda, amikor először bejelentkezel nála, akkor kaptam kismamaújságot is, szórólapokat és ezt a kis füzetet. Szóval a kuponnal tudod kiváltani a csomagot, amiben ingyenes termékminták vannak.

Sensi - tök jó, hogy így bevásároltál, szerintem nem baj, ha sok ruhája van a babának, úgyis naponta többször kell majd cserélni, ha összepiszkítja, meg amúgy is jó érzés a vásárlás :lol: Azt tudod már, hogy hová teszed? :wink: Mi még nem vettünk szekrényt, nem is tudom, hová tegyük a babaruhákat :roll:
Képeket majd tegyél fel az új szerzeményekről, ha lesz időd fotózni!

Mi szerintem vasárnap elnézünk a Váci utcai C&A-ba, kíváncsi vagyok a babarucikra, sőt, ott van a Vörösmarty téren a nagy H&M, azt is megnézem majd, hátha van valami cuki cucc! Azért nekünk még nincs olyan sok ruhánk, de nem is fogtunk még bele olyan durván a vásárlásba.
Lassan megvesszük a matracot is, én a Brendonban néztem ki a 120X60X6-os kókuszmatracot, 8900 forintért, ott láttam komódot is 19 e forintért, viszont azt nem tudom, hogy ágyneművel mi lesz. Vannak nagyon szép 4részesek (én szeretnék baldachint), de marha drágák és nem tudom, kell-e a kispárna+paplan vagy inkább legyen textilpelenka a feje alatt és hálózsákja??? Ti mit vesztek a kiságyba???? És a lepedő? Inkább gumis, hogy ne turja össze vagy sima vászon???

Na most megyek kicsit tévézni, ma megyünk a hússütésre, szép napot mindenkinek!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek - szerintem hagyd ki a koncertet, ha úgy érzed, nem bírnál annyit ácsorogni, mászkálni! Annyit nem ér, hogy esetleg ott rosszul legyél vagy rosszul érezd magad, inkább pihenj!
De persze holnapig még lehetsz jobban, ma tedd magad takarékra, ha megy :lol:

Jaj, védőnőt lefelejtettem!
Nálam a védőnő egy fiatal csajszi, vele magázódok (ti??? mert gondoltam, hogy megkérdem, nem tegeződnénk-e, szerintem egyidősek lehetünk, nem gáz? ti magázódtok vagy tegeződtök vele?), szeret sokat beszélni, de nálam nem tud többet, én mindig túlbeszélem, hogy lássa, hogy mindennek utána olvastam, hogy mindenben tájékozott vagyok, hasznos dolgot mondott azért, mert pl. a leleteim alapján ő mondta, hogy vegyek vastablettát, a nőgyógyászom nem, szerinte minden oké :roll: Amúgy vérnyomást, súlyt, haskörfogatot mér, beszél, beír a könyvecskémbe és kb. ennyi. Augusztusban fel akar jönni majd kecónézőbe, nem örülök neki túzottan, mert takaríthatok majd egy marha nagyot, de hát ha muszáj :roll: Szóval elmegy a csajszi, egy hónapban egyszer kibírom.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Hehe
Takarékon vagyok... :lol: :lol: :lol: Épp tortát sütök és rakott karfiolt főzök. Aztán meg takarítani is kéne. Este meg kertipartira megyünk. Mondjuk nem sok kedvem van hozzá, mert lesz egy pár hónapos baba és én tavaly óta nagyon elkerültem a kisbabákat... Gondohatjátok milyen nehéz lesz... :cry: :roll: De most már lassan hozzá kell szoknom a dologhoz, mert a barátnőmnek is nemsokára megszületik a babája, és lehet, hogy ott még a szülésen is én tartom a frontot, mert a férje nem bírja a vért... :roll:

Ja, reggel nem tudtam aludni, úgyhogy hatkor felkeltem filmet nézni... :roll: Ráadásul teljesen kikészített a film (Piaf), bár nemtom mit vártam, tavaly is megállapítottam, hogy nem kismamáknak való, nemtom miért gondoltam, hogy most majd jobban viselem... :roll: Egyébként nagyon jó film... látta valaki?

marek
 
 


Sziasztok!

Tegnap este lehetett mégis valami a levegőben, én még ilyen szarul nem aludtam, mióta terhes vagyok - ill. de, 1x, de az nem ér, mert akkor gyomorrontásom volt - folyton felébredtem, kisasszony bepaszírozta magát jobb oldara és piszkosul nyomott ott valamit, bármelyik (haha, bármelyik...?) oldalamra feküdtem.

Tegnap megvettük a pelenkázószekrényt, fenyőt szerettem volna, de végül kiegyeztem egy tipkus kikás cseresznye és fehérrel.

Marek, 3 bagett? Szomorúan veszem tudomásul. Nekem az semmi, vekni kenyereket bírnék magamba tömni, csak a józanész tart vissza (rettegek a visszafordíthatatlan bálnaságtól, no meg a terheléses cukorvizsgálattól).

Védőnő: én is vérkomoly magázódásban vagyok az enyémmel, aki úgy ránézésre egy tizessel biztos fiatalabb nálam. Nagyon cuki, mikor meggyőződéssel mondja a szokásosakat. :)
Ő is el akar jönni még nyáron családlátogatásra, amitől őszintén nem dobódtam fel: se kész gyerekszoba, se arra utaló nyomok a lakásban (az eddig beszerzett pár gyerekcuccot a garázsban tartom egyelőre), csak egy sufniszerű szoba, ahol a férjem "ifikori" szexújságain és pár bedobozolt könyvön meg cd-n kívül semmi nincs csak pókháló. Sokkot fog kapni. :)
Apropó: Ti adtok pénzt a védőnőnek? Mikor és kb. mennyit, ha nem titok?

Kép
anhel
 
 


Valaki kérdezte a festést: Én a hajamat festem és megérdeklődtem annó. Úgy tudom, a hajfestés önmagában nincs káros hatással a babára, csak a belélegzett vegyszerek, úgyhogy bőséges szellőztetetés mellett vagy a levegőn nyugodtan lehet bármit festeni, nyilván szempillát is.
Egyébként a Lorealnak van ammóniamentes hajfestéke, nekem az nagyon bejött egyébként is.

Kép
anhel
 
 


Én tegezem a védőnőt. Elég régóta ismerem, már anyának is ő volt a védőnője, amikor én születtem. :roll: Nem mintha azóta sokat fejlődött volna a nő .Gyereke nincs, az integrált tesztről én meséltem neki először, nagyon örült, hogy most már ezt is tudja... :shock:
Ja, és nálunk egyik védőnőnek sincs gyereke, tehát tuti csak olyan tanácsot kaphatok tőlük, amit én is el tudnék olvasni könyvekben...
És én nem szándékozom pénzt adni a védőnőnek. Miért szoktak??? :? Hát én nem fogok. Megmondom őszintén eszembe se jutott... :roll:

Lemondtam a koncertet... :cry: :cry: :cry: Megy a zuram egyedül... :roll:

marek
 
 


Babe...gratulálok a kislányhoz! :D Jó névkeresést! :wink:

Szöszke....4kg hízás! :shock: Az semmi, én már a 16.héten 4 kg-nál jártam! :oops: :roll:

Andi...helyes pocid van, jobb is ha nem olyan hatalmas, nem tágul ki a bőröd! Kicsit sötét a kép, de azért látszik :D

NyugtonMalac.....tök aranyos vagy, hogy írál erről a légzésről! :lol:
Ha, van ilyen könyved, feljegyzésed, és esetleg be tudod szkennelni, és elküldeni e-mailben , azt nagyon megköszönném! :lol:De csak ha nem gond! Cím:lovaszkata@citromail.huMégegyszer köszi, ari vagy! Most én is kaptam egy ilyen könyvet, és abban is van ilyen leírás....de jó lenne még többet tudni. :D

Mi meg elértük a 25.hetet! :lol:

Azért ma már jobb kedvem van, vérge színre lett festve a konyha, és le van glettelve az előszoba....kicsit megnyugtató!
Jó nagy a por a fal csiszolástól, de én meg jó fáradt vagyok, nem tudom hogy fogok takarítani. Szerintem anyu segít, mert nekem ez sokkk! :roll:

Jövő hét pénteken megyek ultrahangra a dokimhoz, meg megnézi a méhszájat. :D Már nagyon várom mert a 20.hét óta nem látott!
Remélem mindent rendben talál!Remélem meg is tudja becsülni a súlyát! :D
Kellemes hétvégét, puszi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Remek dolog, hogy a védőnőinknek nincs gyereke...

Nem tudom, hogy szoktak-e nekik pénzt adni, hallottam olyat is, aki ad, olyat is, aki nem.
Én sem szándékozom neki külön perkálni. De én ezekkel a borítékos dolgokkal mindig gondban vagyok, hiába mondják, hogy manapság már nem erről szól az élet - azért az esetek 99,9%-ban nem szokták visszaadni, tehát akkor elvárják. Kérdés, hol és miért pontosan.

Ááá, hosszú is lett volna a nap, ne bánd!

Kép
anhel
 
 


Anhel
Te kinél fogsz szülni? Biztos írtad a másik topicban, de elfelejtettem... :oops:
Sikerült egyébként szülésznőt találnod? Vagy még nem is kerestél?

marek
 
 


Bocs a sötét képért, nem volt annyi agyam, hogy felkapcsolt lámpánál fotózkodjak este....aszt hittem elég a vaku :oops: :oops: De ami jobb, én észre sem vettem, hogy egy homolyt fotóztam. Na mindegy, legalább nem látszom :roll:
A védőnővel én is magázódok. Mondjuk legalább 15 évvel idősebb, a gyerekei 21 és 18 évesek. Sokszor hallom, hogy tegeződik a kismamákkal, akik telefonon hívják, de hallottam már magázódni is. Én úgy hiszem, ez már így marad, az elején kellett volna biztos mondanom, hogy tegezzen, most már jó ez így. Így is lehetünk jóban, én kedvelem az enyémet, mert tapasztalt, nagyon lekiismeretes, nem tolakodó, de azért teszi a dolgát.
Barbival jártam hozzá babamasszázs tanfolyamra is, nagyon szereti a gyerekeket és nagyon sokat segített a helyes szopiban. Biztosan most is fog tartani masszázs-sulit, ha ott tartunk jöhetnétek Ti is, bárkit szívesen lát! Fix ára sem volt, mindenki annyit adott, amennyit gondolt, én 4.000.- FT-ot, mert 4 alkalom volt. A többiek is ekörül "borítékoltak" neki a végén. Egyébként én sem adtam neki pénzt, Barbi születésekor "hozott" neki egy csomagot és karácsonykor kapot egy kis csomagot, mert azért vamit illett neki adni úgy éreztem.
Marek! Jól teszed, ha nem mész, sztem az Ikea is bőven elég. Vagy akkor az is elmarad? Nem baj, majd legközlebb, ha jól vagy és megint jöttök.

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ja, egyébként valami kegyetlen front lehet ma :shock: :shock:
Ti nem aludtatok jót, mi pedig olyanok vagyunk ma, mint az igazi olaszok....egész nap üvöltöttünk. A gyerek is és mi is tök dinkák vagyunk, pattanunk mindnenre, szegény gyerekkel ma már annyit veszekedtem, igaz megtette ő is a magáét :roll: :roll: :roll:
Most végre alszik, apa is ledőlt, én pedig eltüntetem a délelőtt romjait...szuper! Pedig akkkkorát tudnék én is aludni... :( de rengeteg teendőm van itthon és végre nincs az a rohasztó kánikula. Csak nyomik vagyunk a széltől...
Hogy nekem semmi se jó :? :? :?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!!

Emma!
Ildi leirta, h hol találod a kupont a csomaghoz. Ne várj valami nagy csomit, csak szórólap van benne, de ha már adják, akkor kiváltom.... Ábival is kaptam, talán egy cumi is volt benne+termékminták. Szülés után babacsomagot kaptunk a szülészeten.
Érezd jól magad a pikniken!!!!!!
Nagyon szerencsés vagy, itt Szegeden aki csaszis volt, az tuti csaszis. 2-án szült az egyik szomszéd, a nagylánya 9 éves és most is csaszi volt, noha már 9 éve szült....
Szerencsére nekem Ábel kibújt vágás nélkül, most is ebben reménykedem.

Ildi!
mi az, h KÉR???????? és számlát ad????? számomra ez felháborító!
Én anno a 6 hetes kondrollon adtam egy keveset, de nem éreztem, h másképp bánna velem. Szülés után mindennap bejött hozzám....
én sem megyek V.I.P szobába (mi így hívjuk Szegeden :lol: :lol: ), mert nekem kell a társaság. 3-ágyas szobában kibirom, ha pedig gáz van, akkor átkérem magam másikba. Van tapasztalatom már :D
Én sima lepedőt tettem a kiságyba, betűrve a matrac alá. A gumis is jó.
Nálunk volt hálózsák is és takaró is. A hálózsák azért nem annyira jó, mert a pelusozásnál nyűg levenni éjjel...Ábi kispárnaimádó, de a feje alatt csak textilpelus, kispárna csak hozzáért a buksihoz úgy aludt.

Marek!
Én meggyes piskótát sütöttem ( az uram oda van érte) ...
Kitartás az estéhez, sok erőt Neked!!!!!

Anhel!
Én sem adok pénzt a védőnőnek! Nyáron a melegben megkínáltam vizzel, de ennyi.
Én kértem a védőnőt, h tegeződjünk, erre magázott. Én meg visszamagáztam... Köztünk több van mint 10 év :oops: :)

L.Kata!
Gratula a 25. héthez!!!!

Védőnő:
Az igaz, h szükséges a gyakorlatszerzés, de én 1 évre egy tapasztalt védőnő mellé tenném a gyermekteleneket. Ott tanulhatnának....Higgyétek el, akinek van már saját babája, az sokmindent másképp lát. Nálam is az volt a baj, h az első időszakban hetente jött és mindig készen kellett állnom a "fogadására". Ami kellemetlen, mert tényleg nehezek az első hetek, főleg, ha nincs segítséged. Nálunk pld. belekötött abba, h miért alszik Ábel hason, amikor nincs légzésfigyelőnk. Bűntudat ezerrel, holott azt tapasztaltuk, h ha háton aludt az átkaroló reflexe miatt állandóan felébredt. Hason pedig rendesen aludt, a fejét elfordítva, nem az "orrán" aludt. A babakocsiban is hason aludt és amikor összafutottunk az utcán a védőnővel kiakadt és említette, h bepanaszol a gyermekvédelemnél, h veszélyeztetem a gyermekem életét...... Na ilyenek miatt nem akarok védőnőt az otthonunkba. Ha kell havonta bemutatom neki a lányom kiskönyvét, úgyis az a fontos nekik, h megkapja az oltásokat és hízzon. ....

Mi ma havi nagybevásároltunk. Egy ismerősnek maradt szülés után TENA betétje és ideadta, nem akarta kidobni. Kaptam már stágulást segítő homeos bogyókat és eldobható bugyit is. Gyűlik a kórházi csomag :D :D
A várandós csomagot nem tudtuk elhozni, szombaton zárva van az egyetlen hely Szegeden, ahol kiadják... :o :shock:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu!
Huhh, durva ez a story! Én asszem agyvérzést kaok, ha mégis fiú lesz, már tele vagyunk csajos cuccokkal! :shock: Nekem 3x mondták már, h lány, és még lesz 2 vagy 3 uh-m, ebből 1v2 4D...erre majd mindig rákérdezek. :) Sajnáltam egy kicsit, h nem hívhatjuk Benedeknek, attól függetlenül, h nagyon lányt akartam...de mostmár ne is legyen Benedek! :)
Szegeden van egyébként "VIP szoba"? Én úgy tudtam, h sem fizetős egyágyas, sem semmiféle alternatív szülési lehetőség nincs. Én csak a 8-10 ágyas tömegszállásról tudok. Pont tnap beszéltük anyukámmal, h a szegedi kórház borzalmas, mi is ott születtünk, akkor is futószalag volt, és azóta semmi nem változott. Sajnos nekem is "volt szerencsém" 2 éjszakát ott tölteni 1,5éve, és borzalmas volt...és erről nem is beszélünk... :( Én azt mondtam, h ha otthon szülnék, akkor sem Szegeden tenném, hiába csak 28km tőlünk, és Makón sem, mert ott is elég gáz. Pesten választanék vmt, ahol a legjobb az alternatív szülési lehetőség, és jók az egyágyas fizetős szobák...és valszín választanék dokit is, szülésznőt is. Elvégre gyerekenként ugye egyszer szül az ember, ami spec nálam 3-nál többször nem is fog előfordulni az életemben, úh én nem viselnék el akármit...persze ennek a hátránya az lenne, h az uccsó heteket valahogy Pesten kéne töltenem, ami nemtom hogy lenne, de megoldanánk. Ez miatt ez többedik gyerekeseknél, meg amúgyis sztem sokmindenkinél kizárt. Na meg ha otthon is laknék, akkor anyagilag sztem ez nem is jönne össze, csak így, h itt élek, és esetleg hazamennék szülni...de nem fogok :?

Emmaléna!
Szurkolok a normál szüléshez! Ismerősöknek most született meg a 2.lányuk, és a nagyobb már 4,5éves. És a doki szintén császárt javasolt, és az is lett, merthogy el fog vékonyodni a heg. Ez szerintem akkora hülyeség, könyörgöm 4,5éves már az a heg! :shock:

Marek!
Szerintem én elmentem volna a koncertre. Az Ikea-ban le lehet pihenni a kanapékra, meg van étterem rész is, ahol még a kaja is finom...ha az örsre mentetek volna, ott át lehet menni az árkádba is beülni valahova, ha meguntátok...meg ott nagyon jó a kenguru kid is. :) Úh annyira nem lennél kifáradva estére. De te tudod, végülis én sem éreztem túl jól magam múltkor a koncerten, meg paráztam is, h túl hangos. :?
Takarékon??? Te jó ég! Nálam ez azt jelenti, h egész nap ki sem kelek az ágyból, laptop az ölemben, vagy dvd-zek...pl most is ezt nyomom, daddy dolgozik. :D

Nusildi!
Hát nekünk valszín az ikea-s pelenkázó lesz, meg lehet még hozzá egy hoszúkás kisszekrény is, attól függ majd mennyi hely kell...de asszem kell majd mind a kettő. :P Mindkettő a trofast kombináció...majd teszek fel erről is képet, meg a rucikat is nemsokára lefotózom, de azt sztem nem ebben az üziben küldöm még el. Nekünk csak gumis lepedő lesz, Aidannak van mindkettő, de a simát utáltam felhúzni. Mostmár egyáltalán nem én húzom, mert nem bírom a hasam miatt, sarokban van az ágya, és a matrac már teljesen lent, úh nem érem el erölködés nélkül. :) Itt kint az a szabály, h 1éves korig paplan, párna tilos (még a tök lapos baby párna is), nekem nem is fog hiányozni, úh feje alatt semmi, az elején textil pelus, h ne kenje össze a lepedőt, halózsák, és ha kell még (nemtom milyen hőmérsékletet tudunk majd tartani, én a nagyon hűvöset nem szeretem, pl a 21 fog brutálul hangzik, ami állítólag a babyknek jó), akkor lesz polár takarója is, amit még rá tudunk rakni.
Itt az H&M-ben nagyon jó cuccok vannak...a lenti ruhák onnan vannak. Sztem otthon is ugyanez kb a kínálat.

Anhel!
Köszi a tippet! Majd megkeresem a Loreal-t.

Lovaszkata!
Ne aggódj, csak lazán, majd a többiek elvégzik a melót... :) pénteken várjuk a híreket, minden ok lesz!

Handrea!
Inkább rendezzetek családi mozidélutánt a Disney-vel! :) Csak nyugi!

Na akkor pár kép...2 a tegnap előtti akciómról, a tegnapit majd később teszem fel, mert nincs lefotózva. Meg az Ikea-s cuccok, amit kiválasztottunk. Valszín ugyanez lesz mindkét helyen, de otthonra át fogjuk festeni, mert a rózsaszín-zöld ágyneműhöz nem megy a piros...meg a padlizsán/zöld falamhoz sem, ami szintén most nyáron lesz átfestve. :) Csalóka a kép, a szekrény 2x olyan magas, mint a pelenkázó, mert ugye az ajtó ugyanaz mindkettőben.

Kép Kép Kép

Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


És a Primarkos...



Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Liza, 24+5
Kép

Kép
babe.
 
 


Babe!
Nagyon szép Liza! Ez lesz a teljes neve vagy ez már becenév?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Köszi:)Teljes név..valami ritka de mégse hivalkodó nevet akartam találni neki, sztem ez tök aranyos :lol:

Kép
babe.
 
 


Sensie
Nekem ma már ülni se volt jó (mondjuk feküdni sem :roll: ), úgyhogy jobb, hogy nem megyek. Pedig annyira szerettem volna benézni az Árkádba. Most vannak a nyári leárazások, biztos találtam volna valamit a Promodban meg a H&M-ben... :cry: De ma tényleg szarul vagyok. Délután a férjem segített kitakarítani, mert leszakad a derekam. Asszem itt jön elő az, hogy nagyon kevés idő telt el az előző terhesség óta... :cry: Pedig azt hittem, hogy megint olyan "szuperkismami" leszek mint tavaly... :roll: :lol:

Babe
Gratulálok Liza babához!!! Nagyon jó ez a kép! Hol voltatok 4d-n?

Zsuzsu
Én biztos elhajtottam volna a védőnőt!!! Vannak olyan családok Magyarországon, ahol nem árt, ha odafigyelnek, de ti nem tartoztok közéjük.... :roll:

marek
 
 


Sziasztok,

Zsuzsu:
nekem egészséges lányom született, és ezért hálás vagyok mindenkinek :) De velünk bizony előfordult többször is, hogy élesbe jelzett a készülék. Szerencsére Lili már az éles síptól elkezdett levegőt venni, és így nem kellett beavatkozni, de mi lett volna, ha nem sípol? Ha a kislányom úgy dönt, most nincs kedve levegőt venni. És nem hiszitek el, de ez bizony 1 éves kora körül volt, nem korábban. Pedig az első perctől használjuk a készüléket. Most vettem ki alóla, hogy bekerült a nagyágyba.
Tehát nincs felfújva a dolog, tényleg hasznos. És nem tudhatod, hogy kinél lesz szükség komolyabb beavatkozásra. Ja, és arról nem is beszélek, hogy később a strandon/ uszodában, szintén hasznát veheted a tudásodnak, ha a csemete elmerül, és vizet nyel… Vagy a kádban fürdetésnél… Sosem tudhatjuk.
Remélem nem írtam bántóan, amit írtam. De ezt a dolgot nagyon fontosnak tartom… És a miértet szerettem volna megosztani veled. :)

Az ingyen légzésfigyelő tök jó! Még sosem láttam ilyet :D

"Megszületett Izabella, és Attila lett" :S Milyen érzés lehetett anyának. Mi már vettünk egy csomó rózsaszín cuccot. De gáz lenne, ha a fiamat kéne bele bugyolálni :D

Védőnő: én egy elég talpraesett csajnak tartom magam. Nem lehet rám erőszakolni nézeteket, s ezt pofátlanul meg is mondom. Meggyőzni lehet, de erőszakolni nem. Ezért váltottunk Lilivel doktor nénit 5 hós korában (erőszakoskodott a hozzátáplálás megkezdésével kapcsolatban), védő nénink mond ezt, azt, de hamar rájött, hogy nincs rám sok hatással, így csak megbeszélünk dolgokat, erről arról kérdezem, akkor válaszol. Ami miatt sosem mondanék le róla, hogy ő az egyetlen személy, aki tisztességesen „fejben” (noteszben) tartja, hogy mikor milyen oltás, látogatás aktuális Lilit illetően. Persze most megy nyugdíjba, így Borit már nem is fogja ismerni. Remélem az utódja is hasonló lesz.

Mikortól lehet várandós csomagot átvenni? Nem a 32. héttől? Aki Kenguruba megy, vigye magával a kiskönyvét, és igényeljen várandós kuponokat :D

Anhel: én soha nem adtam a védő néninek pénzt. Nem is fogok.

Lovaszkata: sajni nincs jegyzetem. De nagyon könnyű ezt megjegyezni. Lassan be, lassabban ki, Mikor jön a kitolási szakasz, akkor lihegni. Ja, és gyakoroljátok a haslégzést, mert kitolásnál, ha lehet nyomni felszólítás van, akkor hasba kell lélegezni, és ott nyomni, kb, mint egy kiadós szorulásnál.

Én is sütöttem meggyes piskótát! :D Az egész családom segített. Lili a megy magozásnál, falatozásnál, apa a sütésnél :P

Babe: De édes a pocaklakód! Köszi a képet, és az élményt!

Sensi, te jól bevásároltál. :) Ügyes vagy!

Marek, az Árkádban van kenguru is… Szerintem az is nagyon jó, ha a saját márkájú ruháit nézed…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Alig birom követni a dolgokat :lol: :lol: :lol:

Védönő:Nekem a mostani tök normális mondta,hogy tudja 2.baba és nem is fog ide járni hetente de azért néha tájékoztasam.A régit megtudtam volna verni mikor tök váratlanul beálított minden miatt leszidott de főleg,hogy halgatok a dokira :evil: Mikor közöltem vele mert kicsit többet tanult mint Ő a védönöi végzetséggel a Dokira hallagatok és kész :twisted: :twisted: (azóta nem láttam Kép )

Zsuzsa!Igaz akkor lesz 100% de azért a mai világban ahol már a pocakban fényképet kapunk a piciről jó nagy balfék az a doki aki a fiút lánynak nézi.Szerintem nyugodtan vegyél Tirzának rucikat :wink:

L.Kata!Gratulálok a 25héthez :lol:

Sensi!Megint tündéri dolgokat vettél Kép

Babe!Gratulálok Lizához!!!Nekem nagyon tetszik a neve(én is ezt akartam de Gabi leszavazta)Zsófinak a kedvenc babája Lizi ezért is áll közel a szívemhez :D

Zsófi Tompán van anyosoméknál nagyon hiányzik de holnap jön.Tegnap bögtem egy kicsit de már nemsokáta itthon lesz :lol: :lol: Ma meg pesten voltunk vásárólni Vettünk Zsófinak szülinapra egy kisszoknyát a C&A-ba kispulcsival ami nem olyan vastag.Babát valami kicsit kap majd.Zsebinek vettem egy kertész gatyót ami micimackós annyira édes és megvettük amit egymásnak adnak,hogy ne legyen vita egyforma alvos micimackot ami szintén tök édes Zsófié rózsaszin Zsebié kék A Brendonba megvettük a matracot(amin kiakadtam úgyan olyan matrac csak a húzaton rajta van brendo 17ezer )vettem cumisüveget meg cumit neki és a pelenka vödörbe betétet ami ott 500ft al olcsóbb.Anyuék meg vettek Zsófiéknak egy etetöszéket hozájuk mert ami kölcsön volt vissza kérték tölünk Igazából Zsebinek mindene magvan kisruha is van bőven de anyosommal még szeptemberbe veszünk pár újat meg a böröndömbe egy két motyot majd. A testvérkocsit majd augusztusba veszük meg anyukám kipróbálta ami kivolt álítva ment egy kört az áruházba jót nevettünk rajta és mondta,hogy szinte olyan könnyü mint ami most van de tényleg nem nehezebb kezelni.Na eldugulok.Jó ájszakát Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Jó reggelt, sziasztok!

Nem tudom, mi volt a levegőben tegnap, de én bár jól aludtam, viszont fájt a hasam egy ideig délután :? Aztán elmúlt, a kertiparti jó volt, még le is barnultam kicsit.

Anhel - ha hozzánk kijön augusztusban a védőnő, nálunk sem talál majd gyerekszobát és nagy készülődést, ugyanis a babaruhák a szekrényben vannak zacskóban a plüssállatokkal, a kád a párom szüleinél, a kiságy pedig még dobozban a mi ágyunk alatt, és nem is szándékozzuk még összerakni, az ő kedvéért pedig biztos nem is fogjuk. Szóval gondoljon amit akar, nem igazán érdekel, valaki pl. csak az utolsó pillanatban vásárol, szóval embere válogatja. Majd megmutatom neki, hogy hol lesz a kiságy és képzelje oda :wink:
Pénzt kizárt, hogy adjak a védőnőnek, szerintem nem is szokás és nem is kell adni neki!!! Igy is durva, hogy mire kell költeni a 9 hónap alatt, szerintem ha nagyon meg vagy vele elégedve, adj neki csokit vagy ajándékcsomagot, de ennél többre nincs szükség és szerintem nem is várhatják el, hogy pénzt adjunk!
A hajfestéssel kapcsolatban én egy nőgyógyász válaszát olvastam az egyik fórumon és azt írta, hogy nyugodtan lehet hajat festeni, csak babona, hogy gondot okozna, úgyhogy szerintem nem lesz baj, max. ne lélegezd nagyon be a szagát!

Andi - babamasszázs tanfolyamra szívesen elmennék majd én is, ha már meglesz a bébi!!!
Lenyugodott már az "olasz" család? :lol:

Zsuzsu - a csajszi, aki anno ajánlotta a nőgyógyászt, megkérdezte, hogy mennyi a szülés és erre mondta a doki, hogy 80 e forint! :? Tudom, marha drága, de mit csináljak??? Csak a terhesség óta járok hozzá, amúgy rendes, kicsit fukarkodik a szavakkal, tehát magától nem beszél sokat, de ha kérdezem, mond mindent, viszont nem hiszem, hogy lenne erőm más doki után nézni. Ha meg nem nála szülnék, akkor is lehet, hogy pont őt kapnám ki, mert az Uzsokiba viszi a betegeit szülni és ezért hetente asszem 3 napot ott van, mint szülész-nőgyógyász.
Köszi az infót, akkor veszek hálózsákot is és lesz paplan-párna is és textilpelus is :lol:
Ilyen tágulás elősegítő homeopátiás bogyókat hol lehet amúgy majd szerezni??? És a Tenna mindenképp kell, nem lesz elég az éjszakai betét??? :shock: Bár biztos mindenkinél más, de ilyen sok lesz a vérzés és a trutyi, ami majd kijön még belőlünk?? :shock:

Sensi - a kisrucik nagyon édesek szokás szerint, viszont nekem a pelenkázó nem igazán tetszik, megnéztem én is honlapon, de valahogy jobban bejön a Brendon pelenkázója, mi azt vesszük meg szerintem, mindjárt felteszem a képet. Mi megnézzük ma a H&M-et, szeretnék még én is ilyen tündéri kisrucikat venni, de főleg hosszú nacikat és hosszú ujjú felsőket, mert van egy csomó sima body és arra jó lesz a naci és a kis póló, főleg, hogy őszi-téli baba.

Babe - nagyon aranyos a kis Liza és a névválasztás is szuper, nekem nagyon tetszik, szép név és mellette vagány, nem hétköznapi, szóval cuki! Hol voltál 4D-n?

Marek - jobb, hogy nem mentél el, ha még most is jobb feküdni, akkor inkább pihenj! Az időjárástól is lehet, pl. tegnap durva szél volt, de mellette a napon forróság, aztán beborult a hússütésen, majd esni kezdett és fél perc múlva hétágra sütött megint a nap. Szerintem ez tuti, hogy most még jobban megterhel minket! Lesz még időd elmenni vásárolni! Amúgy ti még vesztek magatoknak kismamaruhákat? Mert én már nem akarok költeni erre, kérdés az, hogy kihúzom-e ezekkel, amik vannak, vagy egy idő után már nem lesznek jók rám?! :roll:

Nyugtonmalac - szerintem is jó, ha van légzésfigyelő, én mindenképp szeretnék, sőt, olyat, ahol bébiőr is van hozzá egyben, mert az később is jól jöhet, ha már külön szobában vagyunk, vagy ha esetleg elköltöztünk egy nagyobb lakásba vagy házba. Nem olcsó, de sokáig lehet használni. A szülésfelkészítő tanfolyamon szerintem erről is lesz szó, lehet, hogy lesz is az Uzsokiban majd ilyen újraélesztő tanfolyam vagy mi ez, jobb megtanulni, max. sosem lesz rá szükség és így legyen!
A várandós csomagot a terhesség utolsó harmadában lehet átvenni, legalábbis ezt írja a felicitas könyv. Egyébként ezt sem értem, miért ne lehetne előbb? Vagy arra gondolnak, talán akkor már tuti rendben lesz minden a babával??? :shock:

Kata - bizti édi cuccokat vettél, nem tudod feltenni esetleg??
Kitartást, ma már hazajön a kislány :lol:
Matracot mennyiért vetted meg végül? A 17 e forintosat én is néztem, azt ajánlgatta a pasi ott nekünk nagyon, hogy milyen jó, mert lehet mosni csak úgy simán, de nekem elég lesz a 8900 forintos is, aminek húzatja van. De kókuszmatrac lesz, az biztos.

Tegnap kaptam húgomtól két babarucit, mindjárt felteszem a képeket, nagyon édesek, tesóm nem bírta megállni, hogy ne vegye meg, sőt, most még valami cuki törölközőt is kinézett nekünk, ahol a kapucnin valami kis fül van :lol:
Mindenkinek jó pihenést mára!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép Ezt vette a C&A-ban

Kép Ezt pedig a Zarában

Kép Ez pedig a Brendonban kapható pelenkázó, ami tetszik.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!!

Sensi!
Én kb. 4 éve élek erre, így csak erről az időszakról tudok. Van a szegedi városi kórház a Kálvária sgt-n. Ott volt szülészet valamint a Szegedi egyetem női klinikáján a Tiszaparton.. A kórházat nem ismerem, Ábel a Klinikán született. Ott volt V.I.P. szoba. Franciaágyas, saját vizesblokkal, napi 10 ezerért. Idén tavasszal (ha jól emlékszem) megszüntették a kórház szülészetét -összevonták-így már csak a Klinikán lehet szülni. Sajna alternatív lehetőség 2 éve nem volt ( a labdát és a bordásfalat nem hívnám annak). Eléggé konzervatív a Klinika vezetősége, de remélem csak pár napot kell ott lennem, azt túlélem. 3 ágyas szobák vannak és egy 10 ágyas, de oda főleg a csaszisokat tették.

Szupik a rucik!!!!!!!!!!!

Nyugtonmalac!!
Nem sértettél meg!!!!!! Tényleg jó dolog a légzésfigyelő. Én a szülésfelkészítőn végighallgattam az előadást, megnéztem az újraélesztést és itt van a CD a folyamatról. Ha lesz erőm megnézem majd ismét.
Bevallom nem igazán engedhetjük meg magunknak a légzésfigyelőt anyagilag. Ez van....... Olyan sokminden kell, h ez nem fér bele a keretbe. természetesen, ha a doki javasolná valahogy megoldanánk. Kölcsönbe olyan babáknak adnak, ahol indokolt.. Pld. egy ismerős kisfia sokat bukott, így ők kaptak.

Babe!
Szupi a kép, édes Liza!!!!!

marek!
Én is azt mondom, h ott segítsen a védőnő, ahol indokolt. Jómagam már szültem egyszer és 10 évet bébiszitterkedtem, így tényleg van ismeretetem és tapasztalatom egyaránt.

Remélem a mai napod kellemesebb lesz!!!!!!!!!

Mi tegnap textilpelust vettünk Tirzának. Kellett pár új , ha megyünk tanácsadásra....

Kata!
Még a 30. heti Uh-t megvárom, aztán vásárolok. (persze, ha lesz rá keret). Igazából a börzét szeretem, de szerintem az őszi Szegeden nekem már nem fog beleférni...

Jól értem nálatok is hoz ajándékot a kistesó a nagynak?????

Elhiszem, h hiányzik a lányod. Én max. 4 órát voltam távol a fiamtól egyhuzamba, de többször telcsiztem. Nem tudom mi lesz velem, ha szülni megyek. Oda nem jöhet fel kisgyermek, így vagy én megyek le a kertbe, vagy semmi. Gondolkoztam, de asszem levonszolom majd magam mindenképp. Nem tudom mi lenne a jobb a fiamnak, ha napokig nem látna vagy ha csak pici időre, de látna........
Attól is tartok, h kicsit tart az apjától -sosem bántaná!!!!!!- és h nem lesz annyira felszabadult napokig apával.......
Olyan nehéz.............

Lépek, vasalok kicsit.......

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Szép Jó Reggelt!
Kistesó - nagytesó ajándék: nálunk lesz :) Láttam a Kikában egy nem túl drága baba kiegészítő játék csomagot (babakocsi, etetőszék, kiságy van benne), Lilinek van ezer babája, és nagyon szereti őket. Lehet, hogy ezt hozza majd neki a kistesója. Azt hiszem, én Lilit is elviszem vásárolni majd, és veszünk együtt valami kedves kis ajándékot, pl. cumit a kistesónak, hogy ő is kaphasson valamit. Ne legyen egyoldalú a dolog. Majd amikor betolja a pici szájába, mindig mondjuk majd, hogy ezt Lilitől kapta :) Tudom, hogy Lili élvezni fogja a játékot, ismerem. Most is sokszor hoz cumit a Sesónak :D "Bedugja" a kifordult köldökömbe... Édes kis csajszi.

Ildi: megértem, ha nincs keret a légzésfigyelőre, nekem is úgy volt először, hogy kaptunk egyet kölcsön. Aztán Lili kinőtte, és vettünk egy két laposat (a réginek csak egy érzékelője működik megbízhatóan). De a használat közben rájöttem, hogy nagy szolgálatot tesz, ezért kellett egy új. Most használom majd Borival is, és ha kinőtte és még működik, eladom. Akkor hosszútávon nem is olyan drága, nem? :)

Csajok, ez az a hónap, amikor csak félhavi TP-t kaptam. Marha szar érzés, hogy nincs pénzem. De a hónap 2. feléről a TP papírt csak e hónap elején kaptam meg. Így lemaradtam az elszámolásról... Most annyira megértek mindenkit, aki küzd a pénzhiánnyal :(
Persze ez az összeg a számláimra sem elég... Azt hiszem, ebben a hónapban nem veszek semmit Lilinek és Borinak.


Ti már félre raktátok a szülés pénzt? Én még nem... Most kicsit kellemetlen érzés is.

Na jó, nem panaszkodom tovább...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szép Jó Reggelt!
Kistesó - nagytesó ajándék: nálunk lesz :) Láttam a Kikában egy nem túl drága baba kiegészítő játék csomagot (babakocsi, etetőszék, kiságy van benne), Lilinek van ezer babája, és nagyon szereti őket. Lehet, hogy ezt hozza majd neki a kistesója. Azt hiszem, én Lilit is elviszem vásárolni majd, és veszünk együtt valami kedves kis ajándékot, pl. cumit a kistesónak, hogy ő is kaphasson valamit. Ne legyen egyoldalú a dolog. Majd amikor betolja a pici szájába, mindig mondjuk majd, hogy ezt Lilitől kapta :) Tudom, hogy Lili élvezni fogja a játékot, ismerem. Most is sokszor hoz cumit a Sesónak :D "Bedugja" a kifordult köldökömbe... Édes kis csajszi.

Ildi: megértem, ha nincs keret a légzésfigyelőre, nekem is úgy volt először, hogy kaptunk egyet kölcsön. Aztán Lili kinőtte, és vettünk egy két laposat (a réginek csak egy érzékelője működik megbízhatóan). De a használat közben rájöttem, hogy nagy szolgálatot tesz, ezért kellett egy új. Most használom majd Borival is, és ha kinőtte és még működik, eladom. Akkor hosszútávon nem is olyan drága, nem? :)

Csajok, ez az a hónap, amikor csak félhavi TP-t kaptam. Marha szar érzés, hogy nincs pénzem. De a hónap 2. feléről a TP papírt csak e hónap elején kaptam meg. Így lemaradtam az elszámolásról... Most annyira megértek mindenkit, aki küzd a pénzhiánnyal :(
Persze ez az összeg a számláimra sem elég... Azt hiszem, ebben a hónapban nem veszek semmit Lilinek és Borinak.


Ti már félre raktátok a szülés pénzt? Én még nem... Most kicsit kellemetlen érzés is.

Na jó, nem panaszkodom tovább...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Na belőlem egy is elég lett volna, bocs a duplázást. :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Köszi mindenkinek!:) Az Én párom sincs még egyenlőre elragadtatva a névtől, de majd megszokja..Úgyis nekem kell majd megmondani a születésekor :D
4D-n Szombathelyen voltam a Madentko Klinikán, Dolce Vita UH Studioba.Még e-mailbe kapok majd 3 képet róla, felteszem majd azokat is ha megjöttek.

A várandósmama-csomagról már hallottam, meg állitolag akkor is van vmi ingyenes csomag amikor megvan a baba. Bababoltokba lehet átvenni, ha jól hallottam, de tudja vki pontosan h h is működik? :) Amit a védőnőnél kaptam könyvet abba van vmi kupon is..

Kép
babe.
 
 


sziasztok!

tegnap éjjel írtam egy hozzászólást, de egyszerűen ne ment el, pedig vagy 5x próbáltam. most bemásolom úgy, ahogy volt, aztán jövök még.

Babe!
Gratula akkor névválasztáshoz, tényleg aranyos a Liza! Azt hittem becenév...

Marek!
Ne bánkódj akkor, majd elmentek legközelebb, amikor jól érzed magad! :) Így valszeg tényleg nem lett volna jó, ha érzed, h nem vagy teljesen ok. Nekem is vannak ilyen napok, amikor nem igazán érzem magam jól. Pihenj, és nézz meg egy jókis dvd-t! :) Bár lehet, hogy már alszol...nálatok már 11 van. :)

Lányok!
Ti gondolkodtatok már azon, hogy hogyan szeretnétek szülni? Értem ez alatt a fájdalomcsillapítást, esetleg vízben szülést, ilyeneket. Nekem tökre tetszik a vízben szülés, de tudom magamról, h nagyon nem bírom a fájdalmat, úh miért pont a szülés lenne az, amit csak úgy hősiesen kibírnék. Így szomorúan ugyan, de asszem lemondok róla...nem vagyok elég bátor ahhoz, h esetleg úgy kezdjem, aztán ki kelljen találni, h mégis epidural, át a másik részre. Pedig eddig ebben gondolkodtam. (a csak midwife-ok vezette részen van szülőmedence, ott nincs epidural, de egymással szemben van a két rész, és a másik részen már lehet kérni...de az is alternatív hely). Én olyan fajta vagyok, h lehet nem is mernék szólni, mert még magamra venném, h na most miattam megy a fesztivál. Meg ha esetleg bírom egy darabig, de aztán nagyon fáj, és már késő van az epidurálhoz, akkor képes lennék bepánikolni, és hisztizni. :oops: Szal inkább rá is hagyom. Jobb inkább előre megtervezni a tutit, nyugodtabb leszek. Anyukám nagyon mondja az epiduralt, nem akartam rákérdezni, h miért, ennyire szörnyen fáj, asszem értem magamtól is a célzást...ő már csak tudja miről beszél. Egy ismerőse mesélt arról, h a lánya is külföldön szült, és h mennyire jó az epidural, szerinte mindenhol alapból adni kéne, mert így sokkal könnyebb. Ő meg bőszen mondogatja nekem, h kérjek mindenképp. Asszem mostmár eljutottam addig, h hiszek neki, ő tudja mi vár rám. Úh most az a tervem, h mindenképp epidural, szólok is előre, bár itt nem kell. Amíg elérem azt a pontot, h szúrhatják, a kádban fogok lazulni, mert itt minden szobában van egy sarokkád, és lehet benne ücsörögni, de szülésre ki kell jönni...de én úgyis csak a szuriig akarok maradni. Eddigis nagyon gondolkodtam, h kéne, mert úgysem fogom bírni, de asszem mostmár tuti...csak izgatott a vízben szülés is. Miért akarnék szenvedni, ha lehet másképp is, így lesz egy majdnem fájdalommentes szülésem (persze addig is el kell jutni), nem is fáradok el annyira, a sokk is biztos kisebb lesz, én meg nagyon nem bírom a szenvedést, képes vagyok megijedni, bepánikolni, és mindezért kétségbe is esnék, és el is sírnám magam, esetleg hisztiznék. :oops: Na ez nem hiányzik. :) Csak annak a fránya tűnek nem kéne a gerincem mellett ücsörögnie...na de ez a legkevesebb, túlélem majd valahogy. Utána is néztem, a Royal Free-ben ráadásul mobil epiduralt adnak, tehát nem kell végig mozdulatlanul feküdni, mint a simával, hanem lehet járkálni, meg minden. Így talán nem is fog belassulni a szülés, ami ugye lehet az epidural hatása, mert ha mozgásban vagyok, akkor segítem a babyt előre. Remélem úgy fog sikerülni, ahogy elterveztem, és nem lesz komplikáció, beakadás, vagy ilyesmi. :)
Szerintetek? Lehet, h túl puhány vagyok, de már most nagyon nagyon félek az egésztől a fájdalom miatt, úh asszem így lesz nekem a legjobb. Ja, és faros babyt nem szülök, akkor császár.

Sikerült kiválasztani a kókuszmatracot is. Novetex Exclusive-ra esett a választás, állítólag ez mo. egyetlen hivatalosan elisert bioatraca, és hétfőn anyukám meg is rendeli a 2db-ot, mert itthon és otthon is ez lesz. :) Most neten akarta intézni, de nem túl működőképes ez a funkció, úh fel kell őket hívni. Talált egy helyet, ahol most 10.990Ft, az összes többi áruházban 12.990ft, pl a Brumimaciban, stb. Ha érdekel vkt, akkor felteszem szivesen a linket...csak hnap újra meg kell kérdeznem, mert már kiütöttem.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


köszi mindenkinek a ruhadicséreteket. azért veszek most nyári cuccokat, mert abból van leárazás, méret szt ezek már jövő nyárra vannak. azért nem vagyok megbuggyanva,tudom, h őszi gyerekem lesz. :)

Kata!
Tegyél fel te is képeket!

Nusildi!
Én szeretem az Ikea egyszerű, de ugyanakkor nem teljesen sablon dolgait. Nálunk az is szepont volt, h a fa az tényleg fa legyen, és ne furnérlemezes...többek között ezek miatt nem is jön be sem a Brendonos, sem a többi ilyen cucc...más helyen a fa cuccok sokkal drágábbak, és emellett hagyományos is, úh nem tetszenek. de ezt nehogy felvedd, nem úgy szántam, ízlések és pofonok...még jó, h nem mindenki egyforma! :)

Zsuzsu!
Én a tiszapartira gondoltam, tehát akkor a klinika. nem is tudtam, h más helyen is lehet(ett) szülni. és azt sem, h a klinikán van vip szoba...konkrétan úgy tudtam, h nincs. ott szülni is lehet vagy csak szülőszoba után oda tolnak? van kád, amiben lehet lazulni vajúdás közben?

Nyugtonmalac!
Aranyos lesz ez az ajándékozás. Édesek lesznek a csajszik! :)

Itt sajna ma iszonyat szél, és borulás van, az utcán mindenki kabátban. :? Tegnap eg tiszta nyár volt. Úúúgy utálom ezt! És persze, h ma akarunk elenni, tnap egész nap az ágyban fetrengtem. Egyébként fura, h itt meg se érezzük a változást, pedig ingadozik bőven...van h egyik napról a másikra 10fokkal változik a hőmérséklet le vagy fel, és semmi...nemtom hogy van ez, de legalább ennyi előnye van a dolognak.

További jó vasárnapot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ja, ezt kifelejtettem...

Nusildi! Édesek a cuccok. Úgy látom, h a felső az plüss cucc. Én is plüss, vagy béleltebb pamut garnitúrát fogok venni a hazajövetelre. Kezeslábas overál még tuti nem kell itt október végén/november elején, úh kell vm kicsit melegebb sima ruci, meg majd egy vastag takaró.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Zsuzsa!Igen lesz nálunk is.Mi úgy döntöttünk valami apróságot kapnak ezért lett egyforma plüsmaci.Akkor nem próbálod meg néha valamelyik nagyszülönek oda adni 1-2napra Ábit?Nálunk tuti nem lesz gond simán felszabadult az apjával is sőt néha úgy érzem én zavarok.Én ahol szülök csak baba-mama szoba van de megbeszélem a dokival,hogy csak 1-2percre engedjék be Zsófit és Gabit Zsebihez.

Ildi!Klasz a pelenkázó.És ott mennyi?Én a sima 70x140x6 os matracot vettem 10ért.Zsófinak is olyan van és simán kitakarítaható a húzat+arra még úgy is ragsz lepedöt szóval azt kell majd jobban mosni ezért fölös 7ezerrel többet adni :roll:

Sensi!Én gyorsan szeretnék szülni Kép Komolyra fordítva én simán élrzéstelenítő nélkül.Zsófit is úgy szültem azt hallottam az érzéstelenítő nem veszi el a fájdalmat csak tompitja egy kicsit :roll: Zsófival anno lett volna lehetőség kádban vajudni,labdán,bordásfalon de mire levettek volna a ctg-ről már nyomtam.Talán jó lenne most is ennyivel meguszni :lol:

Nyugtomalac!Ne is beszéljünk a pénzről.Komolyan kiakadok mire megkapom a pénzt befizetem a csekekket megveszem Zsófi pelenkáját meg egy két tisztasági dolgot és alig marad valami :evil:
Nektek mi kell még Borókának?

Rakok képet:Zsebi gatyó Kép cumisüvegek és cumi Kép Amit egymásnak adnak: Kép Zsófi szülinapi ajándéka: Kép És egy friss pocikép(meg amiket én kaptam tegnap) Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ti annyit írtok hogy nehéz követni!

Először is ...Kata, Sensi, Ildi..néztem a kisruhákat, pelenkázót....nagyon szép dolgokat vásároltatok! :D
A C&A-ban is van minden baba kellék vagy csak kisruhák???
Kata...szép kismama vagy, nagyon jól álla pocak meg a rózsaszín! :D Tudtad hogy rózsaszínt hordó kismama, azt jelenti hogy fel vagy készülve az anyaságra?! :lol: Ez Ábel anita nyilatkozta a Tv -ben. :wink:

Babe..nagyon szép kisbaba Liza! Jó képet tudtak csinálni róla :lol:
NyugtonMalac.....a légzéssel és nyomással kapcs. ...szorulásból jó vagyok :oops: :? El tudom képzelni milyen lehet, ha olyan :roll:

Lányok! Mennyi haskeményedés a normális??? :roll: Tudom hogy ezt már kitárgyaltuk, de nekem nem olyan hogy jön és aztán elmúlik, hanem folyamatos! :?
Mert én tegnap este óta szinte folyamatosan keménynek érzem a hasam, de a gyomromtól a szeméremdombig! :shock: Ez normális? :?
Ma eddig még csak feküdtem, mert nem merek semmit csinálni. Pedig takarítani kéne a festés után :roll:
Görcs nincs, ezért nem szóltam a dokinak....de akkor is furi érzés!
Még nem volt iylen :(
Lehet kicsit elfáradtam tegnap??? Vagy mi ez??? :cry:

Puszi : LKata

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!Most már azért nagy a baba odabent simán lehet ez miatt érzde keménynek.Ha lefekszel akkor is kemény?Próbál meg kicsit pihenni és a takarítást is úgy csinálni,hogy pici pihi aztán folyt de szerintem ha nincs görcs,vérzés tuti nincs baj.Azért már mi is a 7hónapban vagyunk ám ilyenkor már gömbölyübb a poci :lol: Köszi a dicséretet én imádom a rózssszint Zsófi is néha úgy néz ki mint egy rózsaszin habcsók :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek, elmentünk ma a barátnőimmel a vásárba és vettünk 800(!!!) forintér hálóinget. Jó spagettipántos, könnyen ki lehet bújni belőle, szuper lesz a kórházban. És nem nagymamás!!! Mondjuk a szine a cuki :lol: de minden nem lehet tökéletes. Többet nem vagyok hajlandó adni egy hálóingért... :roll: Pedig utálom az ilyen helyeket, de ez most nagyon megérte.... Ja, és vettem még szoptatós melltartót 1000-ért! Mondjuk én ilyen dolgokat mindig boltban vettem eddig, de ezt amúgy is tök fölösleges felpróbálni, mert addigra úgyis nagyobb lesz a cicim.

Felicitas csomag... én nem is kaptam olyan könyvet, de nem bánom. Annak az a lényege, hogy ki kell tölteni egy papírt amivel belekerülsz egy adatbázisba. A kórházi csomag is erről szól. És utána zaklatnak mindenféle biztosításokkal. Ne tudjátok meg milyen érzés volt, amikor megjelent nálunk egy pasi, aki engem keresett. Férjem nem kérdezte, hogy mit akar, hanem beengedte. Életbiztosítást akart kötni a Bálintnak... :shock: :cry: Hiába mondtam neki, hogy ez nekem sajnos nem aktuális, akkor is csak ült és magyarázott. Végül megmondtam, hogy mi a helyzet, akkor meg mondta, hogy nekem is van jó ajánlata. Na akkor elhajtottam a picsába. Asszem lemondok a Felicitas csomagról.... :cry:

Sensie
Ha nem bírod a fájdalmat, akkor az epidurált neked találták ki. Mert a vége már rohadtul fáj. Mondjuk a legvégét nem ismerem, mert addigra megkaptam az Eda-t, de gondolom az még rosszabb. Így meg se a vágást, se a varrást nem vettem észre. Mondjuk azt se tudtam, hogy mikor kell nyomni, a ctg-ről lestem. Amikor láttam a gépen, hogy fájás van, akkor mondtam, hogy nyomnom kell és nyomtam... :oops:
Most viszont meg szeretném próbálni epidurál nélkül, de csak akkor, ha van esély a gátvédelemre, mert egyedül a varrástól vagyok betojva. Azt nem szeretném végigcsinálni fájdalomcsillapítás nélkü, márpedig a többi fájdalomcsillapítás sz@rt se ér állítólag... :roll:

LKata
Nekem azt mondta a szülésznő, hogy napi 20-25 keményedés a normális. Mondjuk nekem ilyen sok soha nem volt, úgyhogy meg is lepődtem.
Ha folyamatosan kemény a hasad, akkor nem lehet olyan gondod mint nekem?? Én mindig akkor érzek durva keményedéseket, amikor nem sikerül vécére mennem és fel vagyok fújódva. Mint kiderült, tegnap is ilyen bajom volt. Basszus még a derekam is fájt tőle, és ezért nem mentem el a koncertre. Most meg már semmi bajom és verem a fejem a falba. De tegnap (meg tegnapelőtt) annyira szarul voltam tőle, hogy szinte bőgtem... És a fekvés sem javított a helyzeten.. :oops:

Asszem kicsit hosszú lettem, lehet, hogy elmegyek filmet nézni, mert enyém az egész délután...

marek
 
 


Kata!
Sztem Zsombi tuti hamarabb fog jönni, mert állítólag a 2. gyerekekre ez jellemző, úh a gyors vagy legalábbis a gyorsabb kívánságod teljesülhet. Az epidural tényleg elveszi az összes fájdalmat, és a mobil epi mellett a fájásokat is érzed...na nem fáj, csak érzed az összehúzódásokat, úh tudod mikor kell nyomni...de mondják is. A főnököm és egy másik anyuka a házból, akivel Aidan-el összejárunk, ezt mondta...meg mindenhol ezt olvasom. Remélem nálam is bejön majd. Ha bénán csinálják, akkor előfordul, h féloldalas lesz, de akkor újra szúrják, és ez állítólag husibb nőknél fordul elő. Én nem vagyok nagy darab (igaz már 6kg-t híztam :P), így a hátam sem husi, tehát adott a terep...
Tök aranyosak a cuccok, amiket vettél! Nekünk is ugyanilyen üvegeink lesznek, meg igaz nem akarom cumiztatni, de SOS-re a cumi is ugyanez lesz...csak nem kék. :) Egyébként üvegből mennyit érdemes venni? Szoptatni akarok persze, úh első körben erre leszünk berendezkedve...én 1-1 csomag 2x260ml-esre, és 2x150ml-esre gondoltam... Te is nagyon jól nézel ki, aranyos a pocid! :)

Lovaszkata!
Ha folyamatos, akkor nem lehet, hogy csak tele etted magad, fel vagy puffadva vagy esetleg mindkettő? Amikor nálam van ilyen néha, akkor én is elég kellemetlenül érzem magam, és nem nagyon tudsz semmit tenni, csak pihenni, és majd elmúlik. A keményedés az csak 30-60mp-ig tart 1-1 darab, és akkor tényleg kőkemény lesz a pocid, elég rossz érzés...de az nem lehet, h ezt folyamatosan érzed! Az én dokim azt mondta, h amíg ez nem rendszeres sokáig, és nem sűrűsödik, valamint nincs mellé fájdalom, vér, akkor nincs gond. Van, h elfárad az ember, akkor keményedik párszor összevissza, de aztán elmúlik...nekem a tengerparti út után volt ilyen, amikor összerázott nagyon a kocsi. Azóta nem igazán, ritkán 1-1 keményedés. Ilyenkor is inkább azt veszem észre, hogy kidugja a kiscsaj vmjét, fejét, vagy popóját, és csak ott a púpnál kemény, nem az egész méhem.De ilyenkor érzem, h a hólyagomnál is feszül, meg minden, attól, h nem kőkemény az egész hasam...sztem ilyenkor vagy fordul, vagy csak nyújtózkodik, és feszíti bent ezért mindenemet.

Marek!
Gratula a jó vásárhoz! :) Én majd a Primarkban fogok venni vmt, ahol az olcsó baba cuccokat is veszem. Ott is van pár fontért ezer féle, minden féle színű, mintájú...de az is lehet, h csak a sima 2 elől végig gombos flanel pizsim megteszi, vagy abból is veszek egy újat, nagyobbat. Nem nagyon vagyok hálóinges, de majd meglátjuk...
Ez a biztosítós pasi rohadt tapintatlan volt, jó, h elhajtottad! Megáll az eszem! :evil:
Köszi az őszinte véleményt! Asszem megerősítettél a tervemben! :) Még ha ki is húznám valahogy a végéig, a legvége halál lehet, nem érzem, h én erre képes lennék. Egyébként mi a különbség az epidural, meg az eda között? Itt csak a sima epivel nem érzed a fájásokat, a mobillal igen, csak nem fáj. Van még vm pheditine injekció, de az rizikós, mert oxigénhiány és vérnyomásprobléma léphet fel mindkét félnél. Ez lehet az eda? :roll: Varrást én sem szeretnék, sem vágást, repedni meg főleg nem szeretnék. De asszem, ez már tényleg nem rajtam múlik. Azt a masszázst viszont, amit írnak rá, tuti alkalmazni fogom hetekkel előtte, meg megkérem a midwifeot is, h így szeretném próbálni...aztán majd lesz vm. Epivel azért könnyebb kontrollálni, nem? És akkor hátha nem zuttyan ki a baby, én meg nem repedek szana szét...
Sajnálom, h ezért nem tudtál menni a koncertre, az viszont tökjó, h semmi komoly!!!

Másik kérdés....ti tudtok vm konkrét homeopátiás szettről, amit szülésnél lehet alkalmazni? Főleg tágulás elősegítés céljából kéne nekem, meg fájdalomcsillapítás az elejére. Milyen bogyók vannak még amit szüléskor alkalmaznak, miben tudnak ezek segíteni? Van esetleg vm doki, vagy bárki, akihez el lehet menni, felírja nekem, h mit vegyek, és ezeket mind milyen stádiumban, mennyit vegyek be, én megveszem, és hozom magammal...aztán a lista alapján majd magamtól kapkodom be. Vagy hogy lehet beszerezni? Esetleg van olyan köztük, amit már hetekkel előtte kell elkezdeni bekapkodni? Ha igen, azok mire jók? Jó lenne, ha baby kicsalogatásra is lenne vm...én most nagyon megcéloztam a 38hetet, olyan okt. 20 körül mondjuk (az csak 12 nappal hamarabb van :P). :D
Aki ért ehhez, annak nagyon megköszönöm!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensie
Epidurál=Eda ... csak gyorsabb leírni... :lol:

marek
 
 


Sensi!

ezeket tudom ajánlani neked, a szülésznőm is ezeket fogja nekem adni, attól függ mire lesz szükség...

1. Vajúdás kezdetén

ARNICA C - 3o (1 adag)
- a vérzékenység csökkentésére
- a szülés alatt keletkező szöveti sérülések, haematomák gyorsabb gyógyulása, az ezekből eredő fájdalmak csökkentése érdekében
- enyhe antiszeptikus és varix-ellenes hatását kihasználandó

2. Vajúdás alatt (3-5 adag):

CAULOPHYLLUM („homeopátiás Oxitocin”) C - 3o
- Oxitocin-resistens fájásgyengeség, túlhordás, idő előtti burokrepedés esetén
- segíti a méhszáj tágulását (szúró érzés a méhnyak körül)
- heves, kimerítő, túl gyors, túl rövid, eredménytelen fájások
- kitolási szakban, ha csökkennek, v. teljesen leállnak a fájások

CAULOPHYLLUM D-4
- elsősorban cx-lazító, fájás-erősítő (függetlenül az alkattól)


PULSATILLA C – 3o
- irreguláris – rendszertelen – fájástevékenység, ferde-, farfekvés esetén
- indokolatlanul fájdalmas méhösszehúzódások, álmosság a vajúdás alatt
- sírás-nevetés, vigasztalhatóság („igen doktor úr”)
- szülésznőhöz, orvoshoz ragaszkodik
- anaemia, hideg, viszeres láb, vágyik a friss levegőre

CIMICIFUGA C – 3o
- hypertoniás fájásgyengeség, rigid méhszáj esetén (a vajúdás alatti vérzést fokozhatja)
- hisztérikusan sóhajtozó („megőrülök”), zajra érzékeny vajúdó – sokat beszél
- őrjítő fájdalmak, motoros izgatottság, nyugtalan járkálás
- fájdalom: tépő, görcsszerű, combba, v. csípőből csípőbe sugárzó


GELSEMIUM C – 3o
- hypotóniás fájásgyengeség, rigid méhszáj, stagnáló szülés esetén
- általános izomgyengeség – fekszik, vagy tartani kell (különleges: szemhéj-ptózis)
- előzetes szorongás a szülés miatt, finom kéz-tremor, igény a magányra



3. Kitolási szak elején:

ARNICA C –3o (l adag)
- az uterinalis vérzés csökkentésére (profilaktikusan még a magzati bevérzéseket is kedvezően befolyásolja)

4. A magzat megszületése után :

SABINA C – 3o (a lepény leválásáig 3-4 adag, utána bő, világos vérzés esetén tovább)

SECALE C – 3o („homeopátiás Ergometrin”)
- utero-tonizáló hatás (erőteljesebb D-4-es potenciában!)
- 4-5 adag: 5-lo percenként, egyre ritkábban

- placenta-retentio esetén:
CIMICIFUGA (korán záródó méhszáj)
CAULOPHYLLUM (renyhe méhösszehúzódás)
SEPIA (a lepény nem válik le)
PULSATILLA (lepény levált, de visszamaradt a méh üregében)

- atonia kiegészítő kezelésére: SECALE D-4
CAULOPHYLLUM D-4

ARNICA C-3o + PHOSPHOR C-12 (C-3o fehér bőrű, vörös hajú, szeplős)

- 3-5 adag a vérzés-csökkentésre

5. 2 órával a szülés után:

STAPHYSAGRIA C-3o (1-3 adag)
- húgycső trauma (vongálás, katheterezés) helyreállítására
- fájdalomcsillapító, feszültségoldó
- bél- és hólyag-atónia megelőző hatású
emmalena
 
 


Sensi!Én pont ennyi cumisüveget vettem.Zsófi 8hónapig szopizott de én akár ki akár mit mond egy gyerek nem csak éhes szomjas is és minden nap főztem teát ehez kell egy kicsi késöbb meg vízet ücsit rakni bele.Azért jó ha kettő van belöle.A nagyot megvettem de remélem csak akkor lesz rá szükség mikor már nem szopizik és tehén tejet iszik.Szóval 2x150ml és 2x260 as böven elég az elején ha meg kelleni fog még akkor szerintem csak nagyból max2 de inkább csak 1.A brendontól kaptam kelengye listát 6db cumisüveget írnak :shock: nem tom minek ha megeszi a benne lévőt elmosom és mire kell következönek megszárad :) Kinti kórházról mit mondanak?Ott meddig kell bent lenetek?Vannak baba-mama szobák?Amerikába van,hogy ott aludhat apuka is.Londonba?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Babe - a várandóscsomagról: van egy a 3. hónapban, DM-ben lehet majd átvenni. Egyet akkor kapsz a kórházban, amikor a baba megszületik, figyelni kell, mert nem mindenki kapta meg. És a DM-ben is kaptunk valamit a baba születése után, de kell kérni a bababónusz programot. Kell a gyerek születési AK-a. Asszem… ÍAztán még egy csomó kupont is kapunk, ami kedvezményekre jogosít majd… Leleményesnek kell lenni :D

Sensi: én nagyon szülnék vízben. Nekem a mensi görcsöket is az csillapítja a legjobban. De Lilinél nem volt a kórházban lehetőség rá, most lenne rá lehetőség, ha éppen nem foglalt az alternatív szülőszoba, de tartok tőle, hogy olyan gyorsan lepörög majd a dolog a 2. babánál, hogy örülök, ha sikerül majd beérni időben a kórházba, és apás szülést produkálni. :S

2. babások, 3. babások: én sokkal jobban tartok ettől a szüléstől, mint az előzőtől, csak bennem van ez a félelem? Tudom, mire számíthatok. Ez jó is, és nem is. :S Nem tudom Lilit hova tesszük, ha rám jön a szülés, ha apával szeretnék szülni. Nem tudhatom előre, mikor jön el az idő… És ha tényleg olyan gyors lesz, akkor nem lesz idő Lilimet leadni egy bébi csősznek…. jajj

Időjárás: én a hüsit szeretem. Lehetne tél is, csak ez a meleg ne lenne…. Kivagyok tőle.

Kata: Borinak van babakocsija, ágya, járókája, hintája, szerintem rengeteg ruhánk lesz. Maradt Lilitől is (a kedvenceket megtartottam), és kapunk is. Pelust kell majd venni. Van 3 mellszívóm. Két kézi, de a régi aventeset nem szeretem, meg egy madella gépi, eleinte ez lesz a jó. Vannak üvegeim, de kell pár új. Kell pici cumi, etető cumiba szilikon, mert azt cserélni kell. Esetleg új pelusok, a dokihoz, de én rászoktam a plédes megoldásra, mert puhább, melegebb (csupasz babát kell bevinni az oltásra) és könnyebb tisztán tartani. Azzal nem törölgetsz sütőtök pürét ügye…
Szóval csak apróságok kellenek, sztem. Szeretnék majd fürdető vödröt, de van kiskádunk, meg később úgyis a nagy kádban fürdik majd (csonk leesése után). Lehet azt nem veszek. Tehát nincs nagy baj, de mégis szeretnék ezt azt venni, mert az olyan jó érzés. :D Csak az rossz, hogy nincs miből. :(
Légzésfigyelőnk is van…

Hol vettél tommee tippee cumikat, etetőcumikat? Múltkor nem találtam a brendonban. Én is szeretnék párat venni, imádom az üvegét :D

Lilinek is vettem ilyen cumit, tetszik, mert más mint a többi, könnyebb is tisztítani. De nem ez a kedvence Lilinek. Ő az állatos aventeset csípi jobban. :)

Kata: nagyon szép cuccokat vettél, és tök aranyosak a macik is :)

Lovaszkata: eszel Mg-t? Nekem is csak annyi, h sokszor kemény a hasam sokáig. Az lehet a baj, ha össze is húzódik, nem?

Marek: engem sosem kerestek a felicitas miatt itthon, csak előzetes bejelentkezéssel, amikor engedélyt kértek, hogy jöhetnek-e. Ez is csak egyszer volt. Amerikából jöttek Lilit megnézni a pampers, meg az ariel, (meg mit tudom én mit képviseltek még) képviseletében, hoztak ajándékot (egész komolyat), megnézték Lilimet, hogy hogyan pelenkázom be, mit használok, és hogyan. A gyakorlatra voltak kíváncsiak. Na meg is mutattam nekik, hogy a magyar kismama, az kettétépi a popsitörlőt, mert úgy gazdaságosabb. Ha van eszük, akkor perforálják majd a törlő kendőket :D

Sok izgis ajándékot, termékmintát kaptam, és főleg postaládát terheltek vele csak. Most, 3 év után keresett csak egy hölgy egy pénzügyi tanácsadás miatt… De vele nem talizatm, kihagytuk.

Üvegek: az isten üvegmennyisége sem lesz elég. Mondjuk én anyatej leadó voltam.
TIPP: A kicsi üvegeket szoptatásnál beteheted a melltartóba a másik cicihez, hogy felfogja a csöpögő/ folyó tejcit, aztán ezeket gyűjteni kell a hűtőben, míg összegyűlik egy adag, amit fagyaszthatsz, vagy odaadhatod pótlásnak a babának.
Persze lehet sűrűn mosogatni is, meg fertőtleníteni, de nekem nem volt erre sem erőm, sem időm.
Én nem vettem üveget Lilinek, csak minden aventes termékhez kaptam egy csomó termékminta üveget :) (táska, fejő, sterilizáló, melegítő, a fene tudja még mi) …

Homeos cucc a táguláshoz: málnalevél tea, a szülés előtti 2 hétben, szülés alatt is lehet inni, és a cici sanyargatás sem utolsó, sőt!
Sztem a patikákban tudnak ajánlgatni még homeos izéket. Lesz majd szoptatós tea, meg bogyó is, ezt is meg kel lmajd venni előre, hogy a kórházban már szedhessük.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Eszembe jutott még valami a bevásárló listára: Dr. Spock - csecsemő és gyermekgondozása c. könyv
Szerintem ez istencsászár könyv, nekem sokat segített mindenben!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Holnap reggel elutazunk egy hétre a balcsihoz, igy nem tudlak benneteket követni.Mire visszajövök tuti annyi minden lesz, hogy esélyem sem lesz visszaolvasni, de remélem majd fel tudok zárkózni.Mindenki nagyon vigyázzon magára, pihenjen sokat ha teheti.

üdv
emmalena
 
 


Marek!
Okés, vettem! :D

Emmaléna!
Köszi szépen a listát! De asszem én nem merek csak úgy bekapkodni ez alapján semmit, úh majd inkább felkesesek egy szakit...
Jó nyaralást!

Kata!
Okés, akkor ennyi üveg nekünk is elég lesz.
Itt elvileg 6óra után haza lehet menni, ha minden ok. Durva, nem? Azért úgy tudom, hogy a nagy átlag kb 24órát van bent, és sztem én is maradni fogok, ha lehet, mert 6óra után nem igazán mernék hazamenni...főleg epidurál után nem árt pihenni. Meg nem hiszem, h képes leszek ellátni magamat és a babát is rögtön szülés után, aráznék is, h vagy én esek össze, esetleg vm más bajom lesz, vagy a babával történik vm fura. Úh egy éjszakát szeretnék bent tölteni...bár ki tudja, h lehet, h annyira tökjól fogom érezni magam, h repülni fogok haza. :) Itt magánkórházban aludhatnak ott az apukák...államiban látod még az anyukákat is rugdalják kifele 6óra után, h "senki ne legyen ott feleslegesen". Sztem csak baba-mama szobák vannak, nem hinném, h lenne csecsemős osztály, és egyáltalán elvinnék a babyt. De mindez majd a kórházlátogatás során derül ki, nem tudok még semmit.

Nyugtonmalac!
Hát ez is elárul vmt, h jobban tartasz tőle most, mert tudod mire számíthatsz... :shock: Asszem te is erősítetted a terveimet. :)
Nem feltétlen fog kirepülni a 2. gyerek, sztem ezen ne aggódj. Ha tényleg szeretnél egy nyugodt vízben szülést, akkor induljatok el, amint érzed, hogy elkezdődött a dolog. Egy óra alatt csak nem fog lezajlani, nem? Tudom, van ilyen...de azért na! Egy barátnődet nem tudod megkérni, h álljon készenlétben, és rohanjon Lilihez, ha hívod? Esetleg többet is, h minden napra jusson egy...ezek között lehet mondjuk rokon is, ha van vk a közelben.
A málnalevél teát én is hallottam, de úgy tudtam, 4 héttel előtte kell kezdeni...én sztem így csinálom majd, főleg, h hamarabb akarok szülni. :)

Jóéjt, ti már biztos mind alszotok! Én még nézek egy kis 24-et, ez is megvan dvd sorozatban. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Két számjegyü a napok száma Kép Kép


Sensi!Azért tényleg durva 6óra.Szerintem az a 4-5nap pihenés kell a kismamának főleg elsö babánál amikor minden olyan új.Meg mi van ha besérgul anyuka kapjon szívrohamot otthon :roll: Majd meglátod te is gyerekekkel foglalkozol de mikor haza viszed a sajátod úgy meglepödsz :lol: Én mindig is imádtam a gyerekeket szomszád kisrác volt,hogy nálunk aludt mert nem volt kedve haza menni.Pelenkázni tutam fürdést a kórháűzba is megmutatták de inkább anyukám és még is mikor haza vittük és leragtam az ágyba sírva fakatam,hogy ő már nem Bence ő marad 20évig is akár nem csak pár napot.De ez kb 10percig tartott :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok, jó reggelt!
Végre egy kis lehülés! Bár szegény Emmalena most indult a Balcsira. Én kifejezetten örülök, hogy ilyen az idő, hétvégére úgyis visszatér a kánikula.
Amúgy képzeljétek, megcsináltam azt a 3 napos Canesten kúrát (újrakezdtem, miután az első nap után abbahagytam), pénteken volt az utolsó behelyezés és még most is sárga folyásom van :? Szerintetek? Nem hatott vagy még ürül vagy mi??? Kicsit meg is ijedtem, mert ma elég erős sárga volt, szagtalan, de sok sárga :shock: Lehet ez gond? A dokihoz jövő hét kedden megyek legközelebb, akkor vizsgál meg és lesz UH is, de addig semmi.

Szülés? Én nem félek (még) a szüléstől, valahogy minden mástól inkább tartok, pl. hogy rendben legyenek odáig a dolgok, ha már ott vagyok, akkor megnyugszom talán, hogy rendben lesz minden, persze utána is lehet akármi, de nem lesz és kész!!! Nem szeretnék vízben szülni-vajúdni, nekem jó a sima ágy is, csak legyek túl rajta hamar, persze ez nem kívánságműsor, tudom, de talán szerencsém lesz, mint két barátnőmnek, akik elsőbabások és mindketten 4 óra alatt megszültek. Nincs külön elképzelésem a szülőszobáról sem, mert ott már úgysem azt fogom nézni, hogy hol vagyok, a párom a vajúdásnál tuti bent lesz, azt még nem tudja, hogy bent is marad-e, amikor ténylegesen megindul a szülés, még gondolkozdik rajta. Én nem erőltetem, neki kell éreznie, hogy mit bír, bár én sem vagyok benne biztos, hogy szeretném, hogy ott legyen, mert ált. olyan vagyok, aki "szeret" egyedül szenvedni. Amúgy az EDA-t mint lehetőséget fenntartom, de nem kifejezetten szeretném, viszont jó ha tudom, hogy végső esetben ha már kivagyok, ott van még az is.

Kata - cukik a dolgok, amiket vettetek és jól áll neked a rózsaszín :lol:

Sensi - dehogy veszem fel, ízlések és pofonok, kinek mi jön be. Amúgy nekünk az ágyunk, lámpáink, ágyrácsunk, asztalunk is Ikeás, nekem a bababútorok nem tetszettek, amúgy én is meg vagyok elégedve a termékeikkel.
A kis komód, amiről feltettem a képet, 20 e forint, de ennél csak drágábbat láttam eddig, szóval szerintem ez lesz az, amit megveszünk.

Nektek nem szokott fájdogálni a hasatok??? Nekem mostanában, miután reggeliztem, fáj a pocim :? Felül, nem a gyomrom, hanem a hasam felett. Lehet, hogy szűkül a hely és azért?

Tegnap voltunk a C&A-ban a Váci u-ban, nekem nem jöttek be ott a kismamaruhák, olyan szépet sem találtam, ami peván volt a múltkori képen, és a babarucik sem voltak igazán tetszetősek. Viszont a H&M-ben!!! Ott van kismamaruci is, volt egy pár jó, de nem vettem semmit magamnak, de Bogi kapott egy szabadidőt :lol: Annyira gyönyörű, plüss szürke-rózsaszín, kisgatyó és kapucnis felső, nagyon-nagyon édes, majd ma lefényképezem otthon és felteszem. Persze nem túl olcsó a H&M, de gyönyörű cuccok vannak!!!

Na megyek dolgozni, nagyon nincs erőm hozzá, elég pocsékul aludtam, vagy 6-7X felkeltem éjjel :cry:

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!
Én sem aludtam jó, mert a zuram nem volt itthon. Lekéste a vontatot... :roll: Én ilyenkor annyira félek, hogy az hihetetlen! De szerencsére túléltem, nem jött be a baltás gyilkos. :lol: :lol: :lol: Mondjuk Laci annyira mélyen alszik, hogy ő tuti nem mentene meg semmitől. Hiába mondanám neki, hogy itt a baltás gyilkos, ő csak aludna tovább... :lol: :lol: :lol: Szülés előtt is alig tudtam felébreszteni... :roll:

Ildi
Én jövő héten szeretnék menni a H&M-be. Nincsenek még leárazások???

Sensie
Lesz segítséged, amikor hazamész a kórházból? Azért durva ez a hat óra! Mondjuk a 24 sem semmi, de az szerintem már annyira nem gáz, ha van segítség...

marek
 
 


Sziasztok!

Újra itt vagyok! :D Tegnap pihi volt egész nap! :roll: Kicsit talán jobb a pocim. Növeltem a Panangin adagomat és ittam 2x magnézium pezsgőtablettát!Ma is még pihenek! De ha fekszek se mindíg jó ám! :(
Köszönöm a tanácsokat, aranyosak vagytok! Lehet igazatok van, az is baj hogy most ritkábban voltam Wc-n, meg hogy nől a pici, szűkebb a helye és feszít.... :shock: :roll: Remélem! Már várom a Pénteket, akkor megyek dokihoz! :)

Látom sok téma van!
A mi kórházunkban is adnak egy csomagot mikor megszülünk, de nem tudom mit tartalmaz?... :wink:

Cumisüveg...én kapok majd szülinapomra egy 260 -ast, ami Tupperware. Szerintetek az jó??????
Meg gondoltam veszek majd egy 150ml -est is! :D Teának meg víznek....ilyesmi.
Ha meg sajnos tápszeres baba lesz akkor veszek még.

Homeopátia: Az orvosom tök ellenzi ezeket :( , pedig én bízok bennük!Jó dolog! :D De a védőnő szerintem nyitott az ilyesmire! :D
Szerintetek ha elmondom hogy vajúdáskor szeretnék ilyet használni, akkor segít abban hogy milyet????Emmalena...ezeket a homeopátiás cuccokat elvileg mind lehet szedni????Vagy melyik a legfontosabb?
A Málnalevél teát én is olvastam, hogy a 38.héttől lehet inni! :D

Kata...gratulálok a két számjegyű napokhoz! :wink: Lassan én is ott tartok már! :lol:

Szülésről: Hát az én párom jobban fél tőle mint én! Főleg attól hogy be kell jönnie! :roll: Nem szeretne bennt lenni, mert nem bírja a vért! Hiába mondtam neki hogy ha a fejemnél fog ülni akkor semmit se lát....csak legyen ott!
De eröltetni nem akarom, ha nem marad bennt akkor nem fogok megsértődni! Inkább minthogy megundorodjon! Nem? :)
A vajúdásnál ha bejöhet, akkor bennt lesz, de a szülőszobába nem jön! Néha elkap a para, hogy így közeledik a nap, és én tök rosszul tűröm a fájdalmat, mert mindíg elájulok! :?

Ja, téma: Szemétégetés :twisted: Nagyon ugrok miatta! Reggel is kinyitottam az ablakot, hogy jó hűvös friss levegő van, erre a szembenlévő új telektulajdonos elkezdett szemetet égetni. de nem is akármilyet....hanem müanyagot! :twisted:
Nem is az érdekel hogy nem tudtam szellőztetni, hanem az hogy ennyire sötét, hogy így is tök padlón van a bioszféránk, olvad az Északi sark, jönnek -mennek a szökőárak, üvegházhatás van, és szmog....de ő még azért kicsit szennyezi a környezetet! :twisted: :oops: :twisted: Nagyon dühös lettem. Én hülye, meg szelektív gyüjtöm a szemetet...akkor minek??? :( Miért vannak ilyen primitív emberek????
A másik amin ma kiborultam, a paradicsomfesztivál :shock: Már vagy 3x láttam a híekben hogy a paradicsommal dobálóznak az emberek! :twisted:
Más meg hó végén/ elején nem tud venni egy szemet se a boltba, mert 450 kilója, és nincs rá pénze! :( :twisted: Hát nem dühítő?
Amég mások éheznek, addig szórakozásból egy kamion paradicsomot szétdobálnak?! :twisted: :shock:

Na jól kipanaszkodtam magam! bocsi! :oops: :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Jógaoktatóm nagyon kedvesen küldött nekem egy összefoglalót a szülésről, többek közt a homeopátiás szerekről is:


Olajok a szüléshez:

Vajúdás alatt: muskotályzsálya olajos borogatás a has aljára – 6-8 csepp olaj egy melegvízzel nedvesített textilpelenkára

Masszázshoz: jázmin (ebből lehet sokat használni), muskotályzsálya, ilang-ilang (ezekből egy kevesebbet),rózsa (ebből egy egészen picit)

Gátmasszázshoz, gátvédelemhez magas Evitamin tartalmú olajak: natúr orbáncfű, mandula, búzacsíra, olíva (nem a konyhai :-))

A fent leírt olajakból természetesen nem kell mindegyik, válaszd ki, melyik jó Neked. Bio, vagy gyógynövényboltban, esetleg a Herbaházban, vagy patikában vedd és csak ”tiszta” azaz 100 %-os olajat vegyél.

Ha vízben vajúdsz: legyen jojobaolaj a bázisolaj, ehhez keverj a fenti olajakból (a jojoba nem ”ázik” le)
Ha nem vízben: szőlőmagolaj lehet a bázisolaj.

Teák a 35. héttől:

Málnalevél: segíti a méhszáj tágulását
Palástfűtea: méhizomzat erősítő hatású, jól felkészíti a méhet a szülésre, segíti a tágulást, vérzés csökkentő hatású (ezt lehet szülés után is inni, illetve később túl erős menstruáció esetén is)

Elkészítés: napi fél liter, elosztva egy napra. 2,5 dl vízbe 1 teáskanál tea, 3-5 percig lefedve.

Remélem segítettem. :-)

Babakocsi vásárlással hogy álltok? Mi már nézegetjük egy pár hete, de csak a talányok száma nő...
Szép hetet mindenkinek,
M.

macianyu
 
 


...és még pár számomra új dolog, ami hasznos lehet:
Ha hirtelen, nagy erővel távozik a magzatvíz:

Körülményektől függetlenül azonnal négykézlábra ereszkedni, térd, alkar, homlok a talajon, csípő magasan. 10-15 percig így maradni, utána rögtön be a kórházba. (A hirtelen lezúduló magzatvíz magával sodorhatja a köldökzsinórt, ami beszorulhat a méhszáj és a baba feje közé és összenyomódhat, elzáródhat.)

Ha farfekvéses a baba:

Feküdj hanyatt, talpak magasan a falon, a derekad, hátad polcold fel párnákkal, úgy, hogy csak a lapockád érjen le a talajra, karokat nyújtsd ki a fülek mellett a talajon. Maradj így hosszan. Majd ereszkedj térdre, csípő magasan, karokkal messzire nyújtózz előre. Így is időzz egy jó darabig. Ezt a két pózt naponta 3-4x ismételd, 15-20 percig. Ez kimozdítja a babát ”szorult” helyzetéből és megint lesz elég helye, hogy beforduljon.



Szülés után:

1 hétig SEMMI FÜGGŐLEGES, csak fekvés! Haskötőre nincs szükség, ha sokat fekszik a mama hanyatt, a gravitáció segít a hasi szerveknek ”visszarendeződni”
Ha muszáj lépcsőzni: hátrafelé Méhösszehúzódások fájdalmasak lehetnek: Panadol fájdalomcsillapító(orvos utasításai szerint!) és/vagy Arnica, homeopátiás szer

Mozgás a szülés után:

Nagyon óvatosan kezdeni, fokozatosság!

3. naptól óvatos gátizomtorna
1. hét: Láb + csukló gyakorlatok az ágyban
2. hét: az előzőek + nyak, kar, malom, légzőgyakorlatok
3. hét: az előzőek + evezés, fekve felemelt lábkörzés, fekvő biciklizés, feküdj hanyatt, belégzéssel emeld a karod a fülek mellé és nyújtózkodj két irányba: a sarkaddal és az ujjak hegyével is, kilégzéssel engedd vissza a karokat atest mellé, lazíts
4-6. hét: az előzőek + állva óvatos hátrahajlás

Szió,
m

macianyu
 
 


Szép Jó Reggelt,

EmmaLena:
jó nyaralást, legyen olyan szép időtök, amilyet te szeretnél :)

Sensi: itt vannak csecsemős osztályok. Lehetőséged van a babádat az ápolók felügyeletére bízni, amíg pihensz. Naponta 2x van kötelező baba leadás, ekkor vizslatják őket a dokik, ellenőrzik, hogy minden rendben van-e velük, meg kapnak vitaminokat, mérik őket, meg este fürdetés, ilyesmi. Nekünk reggel 8-9 és este 8-9-ig volt (asszem, de ez nem biztos). Én nem szívesen adtam le Lilit. Az első éjszaka el vitték, hogy pihenjem ki magam. Nagyon rossz volt, Borit nem fogom odaadni éjszakára. A 2. éjszakától nem hagytam magam. Lili onnantól csak velem volt :)
Kicsit kellemetlen lehet, ha a több fős szobátokban csak neked bújt már ki a babád, a többieknek meg nem, és természetesen éjszaka többször felsír mindenkit. De akik ott vannak, hiába is húzzák a szájukat, idővel ugyan ebbe a cipőbe kerülnek. :) És nekem természetesen sokkal fontosabb volt Lili közelsége, hogy etethessem ha éhes, hogy megtanuljam mit tegyek, ha éjszaka sír, fáradtak vagyunk, és nem hagyja abba. Ha nem lett volna velem, akkor ezekkel a gondokkal itthon, egyedül szembesülök először… Nem? Tehát én döntöttem.

Sztori: 3 ágyas szobában voltunk, én szültem először, utána jött a többi anyuka rá 1 nappal. Az 1-es ágyon fekvő anyuka másfél napig vajúdott, többször ki is engedték a szülőszobáról. Vékony anyuka egy óriási babával. Végül természetes úton megszülte a majdnem 6 kg-s babáját. Nem vicc. A mi két babánk fele akkora volt, újszülöttesebb, az ő nagylánya egy jó fejjel nagyobb, kisimult bőrű, mintha 1 hónapos lenne. Érdekes. Ami miatt eszembe jutott, hogy az anyuka nagyon fiatal volt, talán még nem állt készen az anyaságra, s ezért úgy viselkedett, mintha hotelben lenne. A gyerekét az első napokban max 3szor látta kevesebb mint egy órára. Utána hívta a nővéreket, hogy vigyék el, mert pihenni szeretne. Nem ment neki a szoptatás sem, Legalább 3 nővér segítette a siker felé. Tudtuk a 2. anyukával, hogy őket nem engedik majd haza így. Próbáltuk rávenni, hogy tartsa magánál a babát, de ő fájdalmakra hivatkozott, vagy nem vette az adást. A 2. baba is végig a szobánkban volt. Mi folyton a picikről csacsogtunk, egymást lestük, hogy kell tisztába tenni, köldököt ápolni, stb. 1.es anyuka nem kapott kedvet hozzá. Kb. a 3. napon a nővérek „erőszakosan” rávették, hogy legyen többet a babájával, tanították szoptatni, ellátni a kicsit. Mi közben eljöhettünk haza. De másnap be kellett menni a kórházba, mert akkor futott be a TB kártyája Lilinek :S Az 1.es anyuka sírt, aznap mehettek volna haza, de még nem engedte el a gyermekorvos. Nem a baba súlya miatt, hiszen Óriási babáról van szó, hanem mert nem látta biztosítottnak a gyermek elhelyezését. Ettől kezdve az anyuka ezerrel tanulta amit mi a kötelező napokon tanultunk meg, és rövidesen haza is mehettek.
Érdekes, nem?


Kata: én is "mindent" tudtam Lili előtt, annyi kicsire vigyáztam régebben. De csak az anyuka/ apuka tudja mit jelent a köldök csonk tisztítás, fürdetés párnaposan, oltásokra cipelés, doktor néni keresés, és az a sok titkos dolog, amit mindenki elvár, hogy tudd, de senki nem mondja el. Pl. bölcsibe íratás, első falatok kudarcai, mikor mit adjak neki, sír, de nem hagyja abba, stb, A más gyereke soha nem volt annyira szívszorító nekem, mint a sajátom, ha sírt. És ügyeletre is csak az enyémet kellett vinni, és a papírjait elintézni. Nem semmi, tényleg anya leszel az első pár hónapban, felelőség teljes, és lőttek az addigi leány életnek.

Nusildi: és ha felhívnád a nődokit megkérdezni? Mindjárt megnézem az okos könyvemben, ír-e erről valamit… (Ja, és viszketős érzés van?)
Néztem, csak annyit tudtam kivenni, hogy nem szabad önhatalmúlag kezelni, orvoshoz kell fordulni. Vannak bakteriális fertőzések amik árthatnak a babának, de nekem volt, hogy speciális golyókat adtak, amit minden nap esténként kellett felhelyezni. Hívd fel a dokidat, szerintem (vagy bármelyik nő dokit).

Babarucik: nekem Lilivel a melegítők jöttek be a legjobban. Jó volt rá nagyobb méretben is, csak fel kellett hajtani a „kezét”, „lábát”, meg később is. Könnyű volt tisztába tenni benne a gyerekemet, nem csapódott fel a kis lába, mint egy csomó rugiban, és jól lehetett alá, és fölé öltöztetni. Borinak is rengeteg ilyenje lesz, remélem :D

TIPP - Babakocsi választáshoz: nekem Lilivel (szeptember végi baba) a gracco nagyon bejött. Sokszor akciózzák a brendonban. Én akciósan vettem, és kb. uyan annyiért tudtam 2 év után tovább adni, így összességében 20 eFt-omba került a 2 évi használat. Van egy leírásom róla, ha valaki szeretné gyakorlati szemmel megnézni egy babakocsi tulajdonságait (én írtam). Akkor is érdemes, ha másikat vásárolsz, mert rávilágít egy-két olyan dologra, amit első gyereknél előre még nem tudhatsz. :)
Itt a címe:
http://hasznaltbabakocsi.blog.hu/
(És nem reklám, már egy éve eladtam.)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?