Sziasztok!
Ági!
Miki is nagy kajás! Ő már nem kel fel nagyon éjjel, mert este kap tejpépet, úgyhgoy azzal kihúzza. Ágosotnnál még kivártam a 6 hónapot a gyümölccsel, de Mikinél már gyorsabb voltam. Ő már eszeget ezt-azt, mindent nagyon szeret, szerencsére. Szerintem nekem sincs mindig elegendő tejem. Persze, ha annyira nagyon akarnám, akkor lehetne, sűrűbben kellene szoptatni. De őszintén, annyira nagyon nem akarom. Egyrészt, mert Miki se szeret nagyon szopni, másrészt (remélem ezt Ti megértitek) mert már több, mint 2 éve vagy terhes vagyok, vagy szoptatok (vagy mindkettő). Kicsit már elég... Úgyhogy szégyen ide-vagy oda, az én életem nem a szoptatás körül forog, vagyis nem érzem azt, h összedől a világ, ha 6 hós koráig nem csak kizárólag anyatejen él a gyerek. A fő kaja persze még a tej. De azt hiszem manapság a szopival kapcs-ban átestek a ló túloldalára, teljesen kiborítva azokat az anyukákat, akiknek gondjaik vannak a szoptatással, vagy akik nem szeretik csinálni. Én is azok közé tartozom, akik nem nagyon szeretik csinálni, már Á-nál se nagyon szerettem. Ő is csak kajált, nem ott akart megnyugodni, valszeg azért sem, mert én sem ezt preferáltam. Én nemigen éreztem azt a bensőségességet, amiről sokan beszélnek. De szoptattam, mert elfogadtam, h ez a legjobb és tudtam, h ez a legkényelmesebb. 11 hós koráig szopizott, de nem úgy, ahogy a nagykönyv írja, nem ez volt a fő tápláléka eddigre, már csak napi 1X szopizott.
Amúgy a tejserkentő teákról vhol azt olvastam (vmi szoptatásos oldalom), h majdnem mindegy, h mit iszol, csak igyál rendesen. A tej szaporításának pedig a legjobb és legbiztosabb módja, ha minél többször cicizteted a babát! Hajrá!!!!
Nem is tudtam, h a Bulcsú bölcset jelent! Tök jó név, nekem is tetszett volna anno, de Lacinak nem "jött át".
Napi 100 kép azért kicsit durva, de annak idején mi is eleresztettük ám magunkat rendesen! És természetesen megtartottuk az összes homályos, bemozdult, ilyen-olyan béna képeket is.
Hogy minek?! Csak foglalja a helyet a vinyón, úgyhogy ki kéne már írni dvd-re, meg persze meg kéne szűrni minőségileg... Na, ez sem most fog megtörténni!
Akíra!
Szerintem az ember soha nem lehet elég okos!
Nekem soha nem ment. Hiába próbáltam minden szempontot figyelembe venni. Mi pl amikor Miki megszületett, úgy gondoltuk, h együtt fognak aludni, be is tettük a kiságyat. Először vsak babakocsiban aludt kint velünk a Miki, aztán kinőtte, aztán kihoztuk az ágyat. Utána azt gondoltuk, h szeptemberig, amíg el nem költözünk, már kibírja itt, aztán tegnap bevittük a kiságyat Ágostonhoz. Most Ágoston bent alszik a helyén, Miki meg idekint utazóágyban. Mert azt azért nem lehet fixen megvalósítani, h éjjel együtt, nappal külön alukáljanak, főként mert a Miki hol 1X hol 3X alszik egy nap.
Na, "röviden" enniyit arról, h menniyre jön be, amit az ember legjobb tudása szerint eltervez!
Szerintem se késő akkor megvenni a kocsit, amikor meglesz a baba. Novemberben úgysem fogod rögtön kivinni, Kyrát viszont ki kell, úgyhogy kiderülhet, h milyen kondiban van, hogy fogadja a tesót. Szerintem minél kisebb a nagy, annál könnyebben viseli a tesó érkezését. Úgyhogy ne izgulj a féltékenység miatt! Nálunk szinte teljesen elmaradt, csak a normális dolgok voltak meg (az a játék kell, ami az övé, ott fekszem, ahol ő is, stb).
Üdv : Viki