Új privát üzeneted érkezett!

Le akarom vágatni a hajamat rövidre.
Nem tudtok valami jó kis oldalt, ahol böngészni tudok?
Nem tudom milyen legyen. :roll:

Kép
niki30
 
 


Még hordozóban utazik Emma? Milyen üléseket néztetek?

Zsu
svs
 
 


Neeem, neeem, kaptunk kölcsön egy CAM ülést (0-18kg-ig), csak azt vissza szeretnénk adni és helyette venni egyet.

Kép
niki30
 
 

 
 

Sziasztok!

Nelly! Nagyon szép Szonja!

Kriszti! Köszi a képeket! olyan jó őket újra nézegetni!

Klári! mi kötöttünk egy kompromisszumot: osztályt nem vállalhat és még egy évet összeszorított foggal kibírok valahogy. Utána megyek vissza dolgozni. A munkahelyem meg "sajnos" Pesten van és én nem fogok változtatni...

Emma nyaralós képei nagyon szuperek!

Viki! Nagyon jók ezek a rucik! Amit Beniről írtál az egy az egyben Petrára is igaz.

Mi nem nyaraltunk még, csak udvaroin volt egy kis pancsi:
Kép Kép
Kép

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


micsoda fürdő paradicsoma van petrának!!!
teri: hogy fogod kibírni? nem lesz nagyon nehéz? mivel győzött meg?

klári: rég akartam kérdezni, halandzsázott juli?
kerekpocak
 
 


kriszti: köszi én is a képeket!! sztem a foga lesz a ludas balázsnak. ha 3 napos láz, akkor kiütések lesznek rajta. de a 3 napos lázhoz nem kapcsolódik hasmenés. + a 37.5 nem láz, csak hőem. szóval én a fogzásra szavazok.

zsu: BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!!!!!!!!!!!!! hogy van emma?

viki: nagyon szépek a ruhácskák ügyi vagy!!!! kitartást rosszcsont benihez!! 1000 éve nem láttunk róla képet!!! pedig gyönyörűséges kissrác!! hiányolom!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok csajok!

Már megint milyen régen írtam, de megint apamentes napjaink vannak, szinte csak este ülök le a géphez és akkor is az olvasás után nagyon fáradt vagyok írni. :(

De a képek tündériek, édes kis Emma a tejfelszőke hajával, Petrus a pancsolóban és a picike képek a gyerkőcökről. :wink:

16-án lesz a műtét, előtte még megyünk Balatonra 5 napra (ennyit ér rá a Kornél), de mehetnénk többre is, mert szerencsére apuméknak van egy csúcsszuper nyaralójuk lent.

Holnap megyek fodrászhoz VÉGREEE, anyum vigyáz Lucára, mert Kornél koncertezik.

Tegnap este nagyon rosszul voltam, csatlakozom Klárihoz, iszonyat mód kimerültem, nem bírtam felkelni olyan fejfájásom volt, Kornél haza kellett hívnom a próbájáról. Soha nem csináltam ilyet, de kegyetlenül rosszul voltam. :(

Láttam, hogy evu is nagyon eltűnt megint. Nem tudjátok mi lehet vele?

Viki: nagyon jók ezek a kis rucik, én sem tudtam, hogy ilyen "vállalkozásotok" lett. :)

Jájj, nem emlékszem miket olvastam, ne haragudjatok rám, elég nehéz bekapcsolódni megint ennyi idő után.

Edis

Kép
ediske
 
 


Nem tudom hogy fogom kibírni, de valahogy muszáj lesz. Biztos nagyon nehéz lesz, főleg anyós miatt. Nem képes megérteni h én nem rá hallgatok gyereknevelés terén hanem a saját anyámra. Ráadásul múltkor vigyázott a gyerekre kemény 2 órát, pont altatáskor jött, (nem értette meg h ragaszkodom ahhoz h 8 óra körül van az alvás, m a gyereknek rendszer kell), én altattam a gyereket aki már félálomban volt, erre közölte h akkor menjünk már, majd ő elaltatja, majd rögtön felkapta és elkezdte szórakoztatni. Ezek után állítólag 10-kor aludt el a gyerek, nem tette tiasztába, szegénykém úgy bepisilt, h már a lepedő is átázott. Ezek után hogy bíznám rá a gyereket??? Előtte nap meg ki akarták vinni, mondtam h nem mehet, m egész nap köhögött, tüsszögött, folyt az orra, erre addig-addig sumákoltak, h amig lekvárt csinátam, kivitték 20 percre. Nem akadtam ki nagyon. Még szerencse, h én vagyok az anyja. Ebből lesz még vele egy jó nagy vitám.
Szerintem majd "sajnos" többet kell Pestre utaznom :oops:

Zsu! Tényleg! Boldog házassági évfordulót!!!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


edis: kornél milyen zenész?
miért vannak apamentes napok? hogy bírod? milyen ha apamentes? reggel megy kornél és köső este jön?
kerekpocak
 
 


Kép

Edis

Kép
ediske
 
 


de édes luca!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


Kornél perkás (vagyis ütőhangszeres). Sok zenekarban játszik + színházban is.
Az apamentes nap olyan, hogy reggel elmegy és éjszaka jön haza. Magyarul mindent egyedül csinálok. Kicsit kimerültem, mondjuk ez az én szegénységi bizonyítványom, ha ezt lehet így mondani. Nem találok jobb szót rá. Így jártam. Nem figyeltem oda magamra, nem ittam, ettem eleget, későn fekszem, nagyon korán kelek. Igazából ennyi.
Sokat zenél Kornél mostanában ami abból a szempontól jó, hogy sokat keres, de hiányzik.

Edis

Kép
ediske
 
 


jaj ez rosszul hangzik. :(
figyelj oda magadra! miért fekszel későn? luca korán kelt- ondolom. de nem tudsz korábban lefeküdni, h pihenj?
kerekpocak
 
 


Edis! De jó, hogy jöttél! Lucababa milyen nagylánylett! :) Kitartást az apamentes napokhoz. Ilyenkor segít valaki nektek???

Viki! Csúúúúcsszuper a vállalkozásotok! :) Irigy vagyok ám rendesen. Olyan jó, hogy jött egy ötletetek és megvalósítjátok! Gratula és büszke lehetsz magadra.
Benit én is szeretném látni már nagyon! DE ÉLŐBEN!!!! :oops: Nincs olyan nap a héten, amikor nem a barátnődéknél vagytok? Gyertek már át hozzánk egyszer. :) Már úgy szégyellem magamat. Mindig erőltetem ezt a tali dogot, de nem tehetek róla, hogy ennyire szeretnélek benneteket megismerni. :) :oops: :)

Teri! Még egy év????????? :shock: :shock: :shock: Ez most komoly???? Nem nagy áldozat ez? Na persze ti tudjátok és nyílván nektek (apa, neked és Petrának) együtt kell lennetek. Ez így természetes. Kívánom, hogy erős legyél és bírjátok ki a köv egy évet.
Apropó!!! Megyek haza anyukámékhoz a jövő héten asszem csütörtökön. Lenne kedvetek eljönni hozzánk Petrával? Van kocsitok? Tudsz vezetni???

Zsu! BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!!!
Lehet, hogy összejön a kistesó hamar?? :wink: :wink:

Niki! Ne is mondd az autósülések árát! Mi már túl vagyunk rajta, ki is hevertük a sokkot! :) Zsömi egy RÖMER-t kapott, ami majdnem 60 000 Ft volt. :twisted: Ez van! Összeszorítottuk a fogunkat és beruháztunk! Egy darabig ilyesmire nem kell költenünk.

Zsófi! Gratula, hogy jól birod a Csabamentes napokat! Csak így tovább. Hamar itthon lesz és mentek nyaralni. De jó nektek!

Kriszti! Jobbulást Balázsnak! És én is köszi a fotókat! Aranyos vagy nagyon! :)

Klári! Neked is jobbulást! Csak nem útban van Julikistesó? :wink: :wink: :wink:

fatima
 
 


EVU! Ha olvasol bennünket, jelentkezzz!!!!!

Rólunk....
Köszönjük a sok gratulációt! :) Hihetetlen, hogy egy nap alatt mennyit fejlődött a "járása" Zsöminek. Olyan ügyes! És annnnnyyyira élvezi, hogy azt el sem lehet mondani! :) Tiszta extázisban van, ha totyog. Majd megpróbálom lefotózni! És mostmár nem csak kérésre jön, hanem magától is leindul és egyszercsak ott terem mellettünk. Nagyon cukiiii!

Niki! Emmának nagy gratula az önálló sétához! Ez nagy dolog amúgy? Mióta is jár már ő? Csak azért kérdem, mert kíváncsi vagyok, hogy 2.5 hónap múlva, amikor megyünk nyaralni, mire számítsunk Zsöminél!?!

Teri! Most nézem Petra lubickolóját, hogy milyen szuper! És milyen formás-csini csaj lett belőle!!! Hány fogatok van???

fatima
 
 


hehe én is erre tippeltem ám klári... csak nem...
kerekpocak
 
 


Zsófi: azért fekszem későn, mert annyira nagyon szeretem kiélvezni az estéket amikor van pár nyugodt órám. Lucus napközben 3/4 órákat alszik, így megcsinálok egy dolgot és már kel is. Egyfolytában mellette kell lennem, mert mindenhol föláll, de gondolom ezt nem kell tovább ecsetelnem.

Borzalmas lett az alvókája. Általában 8-kor alszik legkésőbb, 1 és fél 2 között felébred és üvölt, mint akit nyúznak. Ha szerencsém van akkor Kornél még fönt van és visszaaltatja 2 perc alatt. Cicit nem kap ilyenkor, soha nem is kapott éjszaka max. ha beteg volt, tehát fogalmam nincsen, hogy mi a baja..Felkel 4-kor enni, majd 3/4 6-6 körül már végleg. Ilyenkor tiszta hiszti, mert álmos marad, de aludni nem akar. Tehát alszom 7 órát ami tök jó, de nem egybe. És mindig is utáltam nagyon korán kelni. :lol: Kornél meg soha nem kel föl hozzá reggel, pedig megtehetné néha, ha semmi dolga nincsen több napig.

Fatima: köszi a kedves fogadtatást. Ilyenkor nem segít senki. Mindenki dolgozik, nem érnek rá. Kb. este 1/2 6 körül tudna anyu segíteni, de Ő is állandóan gürcöl, ráadásul nem keveset, így nem is várnám el, hogy segítsen.

Edis

Kép
ediske
 
 


ezzel én is így vagyok. kiélvezem az esti órákat- ezért elég későn fekszem.
a férfiak asszem más anyagból vannak gyúrva. pl csaba sem kel fel reggel, mert nem bírja magát összeszedni. vagy mire sikerül addigra én már 5x összeszedtem a skacokat. én nem bírom hallgatni h ha sír valamelyik én meg nyújtózkodom még percekig.

én most azért vagyok kicsit ideges, mert csaba egész nap csak este hív fel és akkor is kb 3 percre mert már mennie kell. sztem nem nagy kérés h 10 percre távolodjon el a tábortól és beszélgessen velem... na mindegy.
én még a holnapi órámra készülök.
kerekpocak
 
 


Szerintem a férfiakkal az a probléma, hogy tisztában vannak azzal, hogy az anyukák úgyis felkelnek, nem fogják sírni hagyni a piciket. Kornél is baromira nehezen kel ki az ágyból. Bárcsak egyszer Ő kelne fel előbb, hogy én lustizzak egy picit. A legdurvább az az, hogy a Kornél még arra sem kel föl, ha sír a Luca. Ez hogy lehet, nem értem..

Elhiszem, hogy nem esik jól az, hogy Csaba csak 3 percekre hív föl. Ezt igazából én sem értem, hogy miért. Nem kérdeztél rá nála?

Edis

Kép
ediske
 
 


most hívott és beszéltünk rendesen.. :oops: :oops: :oops: :oops:
kerekpocak
 
 


Akkor jó :wink:

Edis

Kép
ediske
 
 


az a legjobb, h minden este arra gondolok, h hála a jó istennek holnap is van nap és együtt lehetek samuval és jónással. h holnap is játszhatunk és nincs vége a dolognak! h ez örökre szól!! és ez tök állat. :)
kerekpocak
 
 


Köszi mindenkinek a kedves szavakat a rucikról! Már nagyon sok tervem van és nekem főleg a patchwork a hobbim és a kettőt fogjuk kombinálni, de gyerekek mellett elég nehézkesen, azaz lassan haladunk, de anyukám bevállalja a szombatokat és akkor "dolgozni" fogok.

Fatima: Jövő hétre egyeztethetünk egy napot! Én is így gondolom, úgyhogy tényeg jövünk!! És köszi a meghívást!

Teri: Nagyon szuper Petra kis fürdőszigete! És ő is egy helyes kis mosolyalbum, látszik hogy szeret pancsolni! Stramm kiscsajnak tűnik! Az elkövetkező anyósvitához és további ottlakásotohoz kitartás! Rengeteg intéznivalód lesz akkor Pesten mostanában....

Edis: Luca milyen nagylány lett! Édes ezen a képen! Kicsit mintha szomorú lenne vagy csodálkozna valamin. Apa és segítség nélkül biztos nagyon nehéz lehet, be kell fogni őket, nálam bevált egy kis hiszti és inkább segít Peti minthogy újra olyan sárkány legyek... Persze csak hétvégén. Vasárnap ebéd után aludhatok két órát! Ez a heti fő pihenésem. Aztán kávé és süti/fagyi jön, már szertartás ez a szokásunk, ha lehet vasárnap délután nem is tervezek semmit soha.

Zsófi: Jó hogy Csaba hívott és beszéltetek, biztos nagyon hiányzik. Nekem is ma futott át az agyamon mikor láttam egy helyes kamaszfiút előttem a sorban segíteni az anyukájának hogy jesszus Beni is lesz még ekkora és ez már örökre szól és vajon milyen lesz ha már nem pici baba lesz. Annyira remélem hogy mindig jó lesz a kapcsolatunk! Nekem megszakadna a szívem ha nem!

Most keresek gyorsan képeket aztán alvás, már csütörtök van.

Kép
viky30
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
viky30
 
 


Zsu 22 évesen gondoltam egyet és 2 évi ismeretség után férjhezmentem 8) Azóta sem bántuk meg, ez olyan igazi ösztönös lépés volt... Ráadásul még főiskolás voltam. És nem is éltünk együtt egy percig sem. De úgy voltunk vele hogy mindketten egymást akartuk, akkor meg mire várjunk??? :lol: Igen a változás hét év után oedig az hogy elköltözünk. Én egy percet sem bírnék ki tovább.

NEEEEM nem baba jön!! 2 hete, az államvizsga utáni nap lettem rosszul (a szervezet tudja meddig kell tartania magát aztán összeomlik, érdekes), de durván másnap én sem tudtam felkelni. Ráadásul előtte pár nappal jött meg, szóval még vérveszteség is, stb.

NEm hiszem hogy most olyan a szervezetem hogy albérlőket fogadjon, de már tart a renoválás :lol:

Zsófi igen, nagyon sokáig CSAK halandzsázott Juli és max. 10 szót mondott értelmesen. Énekelve még mindig halandzsázik, nagyon vicces, zeng tőle az utca. Aztán egyszer csak elkezdett beszélni rendesen, és kb 2 hét alatt gyönyörűen, helyesen ragozva mondatokban kezdett el beszélni. Az a mókás mikor rosszul mond valamit, simán kijavítja magát
:shock:

Teri, nem semmi hogy bevállalsz még egy évet!! A párod Pesten nem találna munkát? Akár magántanítással?

Viki nagyon szépek a cuccaitok!! Majd küldd el ha lesz honlap!!!
És Beni már igazi kisfiú!!! Már nem annyira babásan kerek az arca, jól látom???

Edis pihenj amikor csak tudsz!!! Vitamin, gyümölcs, stb. Feküdj le délután Lucával!! Műtét ügyben hogy álltok??

Niki: autósülés téma: attól függ milyet akartok Römernél Gazdagréten van egy bolt ahol gyári áron vagy legalábbis olcsóbban lehet hozzájutni. Vagy Brendon akciót kivárod és/vagy brendon kártyával veszed akkor kapsz kb. 5000 pontot ami olyan mintha 5000 Ft-al olcsóbb lenne. Más tippem nincs. :roll: De az tény hogy drágák, de lehet hogy megnyugtatóbb jobbat venni (nekem legalábbis.)

Alcsútdobozra gyönyörű helyre költözünk, kert végében patak, hatalmas ház, irtó olcsó bérelni, stb. És kapok autót úgyhogy a talikról sem fogok hiányozni :wink:

Klári
Kép
ganti
 
 


ééés ott is csinálhatnál talit hehehehe :) :wink: :wink:

niki én babaszoba aprón vettem egy vadiúj römert 15ezerért. a pár gyorsan akart pénzhez jutni... érdemes böngészni.!
kerekpocak
 
 


Jó ég csajok, ez aztán a pörgés!!!!!! :lol:
Köszönjük a gratulációkat! :D

Lucus, Petra, Beni zabálnivalóak!!

Teri, most látom csak- maradtok még? :shock: Hogy sikerült Téged erre rávenni? Ki fogod bírni? Anyóshz kitartást? Van már pasija a sógornődnek?

Edis: nagyon drukkolunk a műtéthez. Voltatok másik dokinál, vagy átbeszéltétek ezzel mégegyszer a dolgokat?
Kornélnak szezon van, h ennyit van távol?
Biztos nem bébi van a dologban nálatok? Fáradtság.....

Lányok, Emma már szinte szalad, tegnap óta a küszöböt is át tudja lépni egyedül. Hihetetlen- amit Fatima is ír- h óráról- órára ügyesebb, és többet járkál. Tegnap vettünk neki egy cipőt. Reggelente vizes a fű, így a szandiban nem nagyon tudom letenni.
Amúgy én is eléggé fáradt vagyok. Minden nap fél6-kor kelünk. Szaladgálok az építkezés és otthon között Emmástul, készülünk a szülinapra meg az utazásra... Várom már a vasárnapot, lesz 1 hét nyugi Apával együtt! :lol:

Zsófi: Csaba mikor jön haza? Jó, h tudtatok rendesen beszélni!

Klári: Teljesen igazatok van, szerencsések vagytok, h ilyen korán egymásra találtatok!!! A mai világban ez ritkaság sajna, de nagyon irigylésre méltó! Hajrá regenerálódás!! Drukkolunk! :D

Zsu
svs
 
 


Lányok, ti mikortól adnátok lázcsillapítót? :oops: :roll: Tegnap az oltás után estére, 37,8 volt popsiban (az ugye 37,3). Adtam egy fél adag panadolt.

Zsu
svs
 
 


Zsófi ez eszembe se jutott.... De természetesen mindenkit szeretettel várunk!!!! :oops: :oops: :lol:

Klári
Kép
ganti
 
 


Sziasztok!

Edis! Milyen édes Luca! Mire csodálkozott rá ennyire? KLitartást az apanélküli napokhoz!

Fatima! Nagy áldozat, de sajnos muszáj megtennem. Köszönjük a meghívást! Nagyon szívesen elmegyünk hozzátok! Most itthon vagyunk, úhogy nekünk elméletileg bármikor jó, csak a jövő héten valamelyik nap le kell menni Balatonra.
10 fog már kijött, de érezni még kettőt.

Klári! Persze h kapna munkát, egy csomó helyen keresnek infó tanárt, de most az volt a kifogás, h év közben ki kellett tölteni egy kérdőívet, h jövőre itt akar-e továrra is dolgozni... Ő meg az tírta h persze.
Nagyon szép helyen fogtok lakni! Irigykedek érte! Mi meg ott lent az iskola oldalában lakunk.:lol: :lol: :lol:
Olyan romantikus, nem?

Viki! Milyen nagy fiú már Beni!

Járásban csak mi vagyunk lemaradva? :oops: :oops: :oops:
Bár próbálkozik, 1-2 lépés megy neki, de aztán rájön h ő tulajdonképp nem kapaszkodik semmibe és ő még nem tud járni, és akkor lehuppan.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Edis! Sztem is pihenj amikor csak tudsz. Ez nagyon fontos!

Én nem tudom lányok, hogy ciki vagy sem, de én szinte mindig lefekszek, amikor Zsömi is alszik. :oops: Ha nem tenném, komolyan mondom én már réééég kipurcantam volna. Régen is brutál sok volt az alvásigényem. Simán lefeküdtem este 9-kor és nyomtam másnap reggel 1/2 8-ig. :) Az konkrétan 10.5 óra!! Kb ennyit alszom most is csak a nappalival együtt. :)

Zsófi! Tök jó, hogy megnyugodtál és beszéltetek Csabával egy jót. :) Ez sztem olyan pasis dolog. Salim is ilyen amikor turnézik. Kb 2 percben eldarálja, hogy mizujs vele és 4 percben, hogy mizujs itthon és ENNYI!!!! :oops: SMS-t írni meg kifejezetten úúúútáááál! :)
És még amiben osztom a véleményeteket: nálunk Salim nem igazán szokott felkelni Zsömihez éjjel. Az a kifogása, hogy ő másnap melózni megy. Mondjuk tény, hogy hamarabb kerülök én is vissza az ágyba, ha én megyek oda Tarekhez. Cserébe nappal (azaz délután) rengeteg játszanak együtt. SŐT! Tegnap este ő altatta el Zsömit. :) Viszont reggel (hétvégén) mindig velünk együtt kel és max akkor alszik vissza, amikor Zsömi is. Úgyhogy kijelenthetjük, hogy ez is amolyan pasi dolog. Tisztában vannak vele, hogy az anya úgyis mindent megold! :)

Viki! Beni mekkorát nőtt! :shock: Nagyon sármos pasi lett belőle. Bocsi, hogy nem cukizom/édesezem stb le, mert már nem megy. Ő egy kész férfi!!!! :) :) :)
A jövő héten szerda délelőttig bármikor jó nekünk a tali. Utána lehurcolkodok vidékre az anyukámékhoz! :) Hurrááááá! :)

Klári! Jó költözködést!!! De jó lesz nektek! :) Én is szívesen megyek hozzátok majd látogatóba! :wink:

Zsu! Jajj de ügyes Emmus! :) Előttem van, ahogy fel-alá rohangál! :) Milyen oltást kaptatok???? :shock: Én még hőemelkedésre nem adnék lázcsillapítót, max egy Viburcolt.

Teri! Most akkor hol is vagytok???? :) Néha összezavarodok ám! :) Nekünk a jövő hét utáni hét már OK. Gyertek el mindenképpen! A részleteket majd megdumáljuk. Átküldöd a számodat priviben???

fatima
 
 


Niki! Sztem is érdemes böngészni itt-ott. Hátha ráakadsz egy jó darabra olcsón. Mert sztem inkább használt legyen, de ne valami gagyi megbízhatatlan! Te úgyis jó vagy a böngészésben! :)

Teri! 10 foga van Petrának???? :shock: :shock: :shock: De komoly!!! Na akkor ti meg ebben vezettek, de rendesen! A járás meg majd jön hidd el!

Mi jól vagyunk. Tarekot újabban alig birom felkelteni reggelente. Ma is 3/4 8-ig aludt. Persze így a délelőtti alvás csúszik és így kimarad a tízórai. Szerintetek gáz, ha nem tízóraizik??? Mikortól nem szükséges ez egy babának???

fatima
 
 


FATIMA SAMU SOSE TÍZÓRAIZOTT! MOST SEM. Ő KB 4 HÓNAPOS KORA ÓTA 4X ESZIK EGY NAP.

jaj bocsi a caps lockért :oops: :oops: :oops: véletlen. :oops: :oops:

csaba holnap jön :)

amúgy is fatima, lassan tarek 1x fog aludni 1 nap!! de az (ha mázlis vagy) jó hosszú lesz.
samu most 1-4ig alszik kb és éjjel 11 órát.
amúgy nekem is nagy az alvásigényem- alapból 10-11 órát simán tudnék aludni, sajnos ritkán jön össze... de a du-i alvás nekem kb életmentő! ha csak 5 perc, akkor is.
kerekpocak
 
 


Zsu! Dehogy van neki pasija. Kinek kell egy mindenkinélmindentjobbantudok nő?
Nekem azt mondta a doki h 37,5-ig nem kell lázat csillapítani. Azért panadolt én is adtam neki múltkor. :oops:

Fatima! Most Pesten vagyunk, és remélem jó sokáig itthon is leszünk. Már meg is kaptam, h "akkor egész júliusban nem fognak lejönni?" Ha rajtam múlik nem csak júliusban nem... :oops:
A számomat küldöm!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


természetesen én, mint paramami azért aktív vagyok :)

most a beszéddel kapcs. aggódom. klári! segíts ebben! nem nagyon ismerek olyan babát a környékemen, aki kevésbbé beszél, mint samu. egész nap halandzsázik ugye, és sok szót is mond, de mindet sajátosan, viccesen.

és közben a környékünkön élők, ill. samu haverja már olyanokról számolnak be, h ihaj! nem csak a beszéd, hanem értés, kombináció stb terén.

kicsit (nagyon) aggódom. ők járnak a koruk előtt? samu jár nagyon alatta???
kerekpocak
 
 


Drága Paramami!!!!

A beszédfejlődés mint minden más (mozgás pl.) nagyon eltérő a babáknál. Van aki másfél évesen gyönyörűen beszél, de van aki csak később.


Samunak semmi baja az ég világon!!! Juli ebben a korában ugyanígy mondott pár szót, leginkább csak én meg az apja értettük, és voltak szavak amiket elég sajátosan mondott (tehát egyáltalán nem hasonlított semmire csak tudtuk mire gondol). Amiket "mondott": vauvau, grrr, brrr, hami, stb. A cicát pl. sokáig úgy mondta hogy cccc, pedig az nem egy nehéz szó :lol: Minden más halandzsa volt, abból viszont be nem állt a szája.

Aztán kb másfél két hónapja egyszer csak rákezdett, szinte egyik napról a másikra.

Hasonlításképpen: Juli haverja, Balu 6 nappal idősebb nála (tehát egyidősek), 2 évesen folyékonyan beszélt, ragozva, stb. És ő sem jár bölcsibe vagy ilyesmi, tehát azonosak a kiindulópontok.
Másik haverja 1 hónappal idősebb és épphogy az anyja érti mit mond, pedig nagyobb tesója is van, akitől "tanulhatta". Fára mászni viszont már tud :lol:

Úgyhogy nyugi, van aki előbb kezdi, van aki később de előbb utóbb mindenki beszélni fog!!!

Julinál tudtam hogy így lesz (állítólag én is ezt csináltam, pedig teljesen eltérő személyiségek vagyunk), mert ő mindig akkor csinált mindent mikor már fejben összerakta. 9 hónaposan állt fel, "csak" 14 hónaposan indult el, akkor viszont egyáltalán nem botladozott (ezt most Terinek is!!!). Bilive ugyanez, beszédet is csak akkor ha már tökletesen megy. Ő ilyen, lehet hogy Samu is.
De mint írtam én pl. 9 hónaposan már szaladtam, de beszélni én is csak 2,5 évesen kezdtem el. azóta abba sem hagytam, igaz maximalista vagyok még mindig :lol: :shock:

Szóval semmi para, egyszer csak elkezdi mondani a magáét!!

Remélem sikerült érthetően összefoglalni.

Klári
Kép
ganti
 
 


Fatima ha jól bereggelizik, akkor nem gáz ha kimarad a tízórai. nem tudom mi a menet nálatok, de max. tegyél neki tízórai tájban egy kis gyümölcsöt (ezt most úgy értem, hogy nem leülteted, stb, hanem mondjuk nappaliba vagy ahol játszik, és lehet hogy amikor arra "jár" eszik kicsit. ettől még tud ebédelni, viszont megnyugszol hogy valamit evett. Vagy a kezébe adsz egy szelet almát, aztán ha éhes megeszi, ha nem, akkor tuti nem éhes.


Na okoska visszavonul, este buli a barátnőmmel!!!! Hurrá!!


:lol: 8)

Klári
Kép
ganti
 
 


Zsófi: Remélem Klári már megnyugtatott!! Én az anyukák dicsekvéséhez mesélek egy aranyos sztorit. Azokat szerintem mindig el kell osztani kettővel. Ismerősöm dicsekedett hogy a másfél éves fia ismeri a színeket. Mikor találkoztunk és jött egy busz megkérdezte tőle hogy milyen színű és megmondta hogy kék, de aztán jött egy sárga busz és az is lekékezte, kérdés nélkül, anyuka lebukott. :lol:

Miért is kellene beszélnie már Samunak?? Még csak most múlt két éves!
Látszik rajta hogy tök okos, az nem elég Anyuka?? :lol: :lol:
Amiket mesélsz és a videok- abból is látszik.

Kép
viky30
 
 


babablue

Kép
kerekpocak
 
 


viki: hihi samu még csak most lesz 2 éves :)
hát remélem h majd ő is beindul. egyelőre nehéz elviselni, h minden baba folyékonyan nyomja körülötte, csak ő nem beszél..
kerekpocak
 
 


Sziasztok!
Ki ismeri Efikét?....... Anna!/Szülésznő/.
Szeretnék informálodni rólla......privit is várok ha ugy könnyebb.....
Nála szültem annó ,most is szeretnék de tudni szeretnék elérhetőséget és............szóval mindent.

köszönöm

Kép
veronak
 
 


ott dolgozik, láttam, de nem ismerem.
kerekpocak
 
 


Vero

nekem bent volt a szülésem első felében, ő készített elő. Nem fogadtam meg, egyszerűen ő volt ott, de ennek ellenére nagyon rendes volt. Kicsit kimért, de nagyon kedves volt. Hát ennyit tudok róla :roll:

Zsófi soha ne más gyerekéhez hasonlítsd a Tiédet!!! Téves elvárás tőle!!!Neki a saját ütemében kell fejlődnie, akkor lesz a legjobb!

Klári
Kép
ganti
 
 


Köszi Csajok az autósüléses hozzászólásokat.
Engem is meggyőzött a párom, h. ezen nem érdemes spórolni.
Kiságyból, babakocsiból, etetőszékből lehet az olcsóbb kategóriát választani, de autósülés....hm...szal ezt fogjuk ma megvenni.
Egész délután ezt a színt hajtottam.

http://www.minimano.hu/termekeink/biztonsagi_autosules/autosulesek_9-18_kg-ig/besafe_izi_comfort_autosules_77.html

Erről a Besaferől jókat olvastunk.

Kép
niki30
 
 


Nem szeretnék lemaradni, ezért inkább egy kicsit előre kívánok

EMMUSNAK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!

Nelly

Kép
breeki
 
 


NAGYON NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT DRÁGA EMMA!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


Nelly, Zsófi: köszönjük szépen! :D

Már bőgtem is, de igazán majd 11:50-kor fogok!

Zsu
svs
 
 


Drága kicsi EMMA,
Nagyon Boldog Első Születésnapot Kívánunk!!!
!

macarella
 
 


Niki-nagyon cuccosnak néz ki az autósülés.Nagyon tetszik a színe is.Találtál már frizut,vagy még böngészel?

Zsófi-Jónás továbbra is zabálnivaló kiskrapek,olyan édesek,amikor így összegömbölyödnek.Samu miatt meg ne aggódj, amiket mutatsz Róla nagyon is fejlett gyerek.

Teri-neked kitartást még egy évig,szerintem is nagyon sok elintéznivalód lesz Budapesten :wink: Annyira édes Petra,olyan nagy lány már,és micsoda oázisa van nem semmi kérem szépen.
Na mennem is kell mert felkelt babó,de ma még bekukkantok.

macarella
 
 


Drága Emma baba! Isten éltessen 1. szülinapodon!!!
Kép

Teri

KépKépKép
pruci
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?