Új privát üzeneted érkezett!

Tusi!

Lehet bonyolult így elsőre :D

Szóval van a hordozón kívül:

0-18-as ülés, ez csak elvileg van 0-tól mert valójában újszülöttnek nyilván nem kényelmes

van 9-18-as ülés A kettő abban különbözik csak hogy a 0-18-as elvileg háttal is beköthető, ha elég hosszú az öv a kocsiban. Egyébként tök egyformák, egy öntésű az ülés, tehát nem szedhető szét két részre, épp ezért biztosnásgosabbk szerintem.Dönthető, az üléslappal együtt, tehát ha elalszik akkor olyasmi lezs mint a hordozó. ha ezt választod akkor mikro kinövi a gyerek jöhet a 15-36-ös ülés, ami már csak egy ülésmagasító állítható magasságú háttámlával, nincs saját öve.

Van egy áthidaló ülés, ami 9-36 kg -ig használható, úgy néz ki mint a 15-36-os csak van saját öve is és nem állatható a háttámla. kb 20-25 kg -ig használható saját övvel, utána az autó övével lehet bekötni. Ezek általába nnem dönthetőek, vagycsak egy kicsit a háttámla , de maga az ülőlap ugye nem döl vele,vagy pl a concordhoz lehet egy éket kapni amit alá kell tenni és akkor döntött. Sokan azért veszik meg hogy ne kelljen két ülést venni, egy 9-18-ast és egy 15-36-ost, de kevésbé tartják pici gyereknek biztosnágosnak, illetve ahogy írtam nekem az volt vele a bajom hogy Emma 4,5 éves korára kinőtte magasságra (túlnyúlt a feje rajta) én meg még nem találtam elég nagynak ahhoz hogy csak egy sima ülésmagasítón üljön.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mennyi idős a férjed Babuci? Mert Tib már 39, így az is szokta zavarni, ha csak huszonévesek veszik körül.
Már nem tudom melyik képre gondolok :) Van több is. Van még egy, amelyiken fogod a két csajszit, az előnyösebb kép rólad szerintem, csak Zitám vág rajta ultraflegma képet. Meg amelyiken próbálod altatni Hannust.
VViki rólad is van egy tök jó. Ja és a fent említett flegmásat is ajánlom figyelmedbe, tudom az az egyik kedvenc arckifejezésed a tökmatyimról.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Rájöttem egyszerűbb feltenni ide is, mint rébuszokban beszélni 8)
Kép Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 

 
 

Dytt!

Te tudod, nyilván nem láttam a ti ülésetek, én csak auchanban, baumaxban láttam hogy miket árulnak 9-18-as autósülés néven :( Fele annyi anyag sincs bennük mint egy egy "márkásban", az energia elnyelő réteg is más bennük . Nekünk van egy nannia hordozónk ugye, mert abban vittem Bertit a BKV-n amíg kicsi volt, mert annak van kereke, és hááááát, kaptunk kölcsön egy graco hordozót, ráaádásul nem is mai darab gracot, mert Emmával egyidős kislányé volt és nagyon nagy különbség van ha kicsit megnézi akár laikusként is az ülést.

Az az igazség hogy a brevi és a concord között is van különbség, a concord masszívabb, több anyag van benne, de brevire még azt mondta férjem hogy kategóriájában jó (cammel és chiccoval hasonlítottuk, amivel kb egy árban van) és a tesztek is azt hozzák ki hogy az ár-érték arény a brevinél nagyon jó. Mondjuk én hiszek a férjemnek ebben, csak valami ilyesmivel foglalkozik (egy autóversenyzőnél vezető szerelő, mérnök):lol:

De lehet én lihegem túl ezt a dolgot, már sok embertől megkaptam hogy mi is felnőttünk autósülés nélkül, főleg vidéken szoktamkiakszatani a rokonokat mert egy rövid falunk belüli útra is autósülést teszek, ha más viszi Emmát is átpakolom az ülést, még ha csak "ide megyünk a piacra" is. Ott nagyon sokan viszik a gyerekeiket ölben, meg nem bekötve, a férjem szokta mondani csak egyszer küldené neki őket a falnak csak 30-al, hogy megtapasztalják hogy nem tudják megfogni a gyereket hiába van az ölükben, már 30-nál sem. na messze mentem, vannak kedvenc témáim :oops: :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó köszi, így már világosabb. Szerintem kinyomtatom és még egy párszor átolvasom, amit írtál! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Még eszembe jutott egy történet amin én kiakadtam, de utóla vicces is, szóval nagyon sok embertől hallottam hogy csak azért teszi ülésbe a gyereket mert a rendőr büntet ha nincs ülés, én mondjuk nem ezért teszem de mindegy, szóval egy ismerősömnek olyan autója volt amiben nincs hátul öv, abban ugye nem kell a kresz szerint gyerekülés, de ők ezt nem tudták, volt egy kölcsön hordozójuk, ez a kisbabáknak való, amibe az unokáját még 1,5 évesen is belekötözték, és azzal együtt tették a hátsó ülésre, persze a hordozó rögzítése nélkül :shock: Mikor meghallottam :roll: :lol: Mondtam neki hogy nem bukósisak a hordozó. És ez nem vidéken és nem egy elmaradott valaki volt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Vidékiektől bocs, nem degradálóan írtam, csomó rokonunk van vidéken, imádom őket, csak vannak olyan részek, családok is akiket ismerek akik tényleg egyszerűen nem is hallottak bizonyos dolgokról, nyilván nem a vidéken múlik csak a saját ismeretségi körből indulok ki, vidéken is vannak nagyon tájékozott, modern emberek és Pesten is az ellentétük :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


SziasztoK!

Nagyon sokat írtatok, még vissza kell olvassak.

Apor nem eszik ennyit. Amikor üveges bébiételt kap, akkor ritkán eszi meg az egészet, általában olyan 150 grammot eszik. Délután pedig kap gyümölcsöt üresen , én nem keverek bele neki semmit. Előfordult már, hogy gabonapelyhet, de nem jellemző és vettem már neki müzlis gyümölcsöt egyszer. Ezen kívül szopik amikor nyugtalan és amikor úgy látom etetési idő van. Nem tudom mennyit szopik. 5 percet kb. , ritkán többet.

Ki szoptat még? Era? Drienn? Dylkai? Viki?

Szegényke megfázott. Tegnap voltunk vele boltban és kicsit erősebb volt a légkondi, mint kellett volna. Siettünk, de megfázott. Ez a második megfázása. Kicsit folyik az orra és tüsszög. Képzeljétek még sosem volt lázas. lekopogom. :) Szerintem most is meggyógyul 3 nap alatt.

Vasárnap megyünk Dunaújvárosba. Végre. :) A férjem otthagy minket kicsit. Már várom, jó otthon. Itt is, de otthon a legjobb. :)

Manó

Képzeld, van itt Temesváron egy ismerősöm, annyira ostoba. Azt mondta, hogy szerinte minek a gyerekülés és mindenhova úgy mennek, hogy a gyerek az ölében ül, mert ő jobban tud rá vigyázni. Azt mondja, dehát a nyaka megrándul az ülésben. Persze nem tudta hogyan kell berakni az ülést.
Mi még az első hordozót használjuk, de hamarosan nekünk is kell venni egy másikat. Még nem olvastam, hogy miket írtatok erről.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

kaja:Úgy látom csak az én gyerekem ilyen finnyás mostanában.Csak a táp, néha kis gyümi és max. sütőtök hússal. A többire köpköd, húzza a száját legyen zöldség, tejpép..Borzalmas, remélem elmúlik. Ma egyébként zabál :lol: 2-szer is 200-at evett.

Köszi Tusimi, mióta volt két rohama agyereknek, már inkább várom a műtétet,mint halasztanám és tényleg csak optimistán állok hozzá.Jól sikerült amúgy a keresztelő?

Egyébként a nagy bánatom(Meg Öcsémé is), hogy jövőhét szombaton lesz Öcsém esküvője. Azt beszéltük a férjemmel, hogy , ha Milukát megműtötték, és minden ok és a 4. emeleten lesz(ahova úgysem mehetünk be), akkor csak a templomi szertatásra elmegyünk(bulizni tuti nem), meg másnap összefutunk velük meg anyuékkal megnézni a képeket, videót. De csak ezekben az esetekben.

Dytt:Még neked akartam a múltkor válaszolni a kérdéseidre: Van egy nagy lyuk a pitvarok között, így nem áramlik megfelelően a vér, visszafele is elég nagy mennyiség áramlik, így az egyik billentyűje sem zár már rendesen, és ezek miatt megnagyobbodott a szíve és a mája is. A műtétről, annyit tudok, hogy felvágják a szegycsontját, megállítják a szívét és aműtét alatt egy "szívmotor" fogja végezni a keringést, összefoltozzák a lyukat és billentyűt korrigálják. Ha mindegy jól megy, akkor elég egy műtét és teljes életet élhet, ha meggyógyult.A műtét vlszníű 1 hét múlva lesz.
Amúgy Te hogy vagy?Megszoktátok már a gondolatot? :lol:

Babuci:Jó a kérótok :lol:

Batali:Remélem, azért vki aug. közepe körülre vagy esetleg szept.-re is szervezz talit :cry:

Ülés: Ezt nekem is ki kell nyomtatnom és elolvasnom és egy párszor :lol: Manó szerintem nem liheged túl, ebben én is maximalista vagyok és fontosnak tartom.

Kutya, macskaTudom, hogy ez már nem téma, de reagálnék rá, szóval imádom mindkettőt, de nem panelbe, ha lesz házunk, akkor.lesz a kertben. Mivel most nincs, mindig elszörnyűlködök,hogy miket megenged nekik a legjobb bnőmön. Nekik van mindkettő, bejárhatnak a lakásba is...A lányuknak semmi baja sincs. Szóval szerintem, ha lett volna a Mil születésétől fogva, sokkal lazább lennék ebben a dologban és természetesebbnek venném.

Anika:Miért ingáztok Temesvár és Dunaújváros között?(Lemaradtam róla)

Most töltök fel képeket:

Kép
mona1978
 
 


Manó

Az igen! Imádom az autóversenyt. :) Voltam a Hungaroringen is kétszer a Magyar Nagydíjon. A testvérem férje pedig amatőr rallys. :)

Mindenképpen hallgatok rád, amikor új ülést veszünk. :) A Concord nagyon drága?

Akartam még kérdezni, hogy él e még az Emmás topic.


Képzeljétek diétázomm, de még csak 3 és fél kilót fogytam, mert időnként felrúgom a diétát, aztán folytatom. A férjem azt mondta, hogy velem diétázik, hogy nekem könnyebb legyen. ő már fogyott 9 kilót. :)))))

KépKép

KépKép
anika78
 
 


az elsőn: Terhesség 3. hónapja és a születés napja, illetve júniusig minden hónapról egy kép róla, meg a kórházban(Szerintem sokat változott, és nem csak azért mert lefogyott az arca) Kép
a második a 7 hónapos Betyár pillanatai
Kép

Kép
mona1978
 
 


Mona!

iszonyú édes kicsi Milu :) De tényleg nagyon soványka, a 7 hós képeken nagyon látszik, remélem hamar meggyógyul és utána szépen utoléri magát, evésben is és elfelejthetitek ezeket a nehéz napokat. Hétfőn fekszetek be és mikor műtik?

Anita!

Hát, jóóó, mondjuk, én is szeretem az autóversenyt, de időnként elutazik főleg szezonban azt annyira nem csípem meg annyira jól nem lehet keresni vele, simán lenyelnék minden hátrányát ah pl nem lenne gond hogy nem megyek vissza dolgozni csak 3 éves korában Bertinek, de gond és vissza kell mennem két éves korában, vagy pl vehetnék RÖmer ülést lazán :lol: , de csak Bervire futja, meg ilyesmik :roll: . Azt szoktam mondnani nem családos embernek való meló:( Ők autós gyorsaságiban mennek. porshe, meg van valami saját építésű autójuk, tavaly lehetett róla hallani kicsit többnet amikor a Talmácsi velük versenyzett egy versenyen Dubaiban. Idén már nem ért rá :roll: 8) :lol:

Emmás topik titkos már, de amíg nem lett titkos azt lehet olvasni, a gyermekek kor szerintben van 2002 május vagy június-2003 május azt hiszem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Emma-apa :D A fényképek gázok, nem tudták hogy lesz, azt hitték csak interjú, nyiratlan haj, szakadt ruha :lol: :oops:

http://www.autosgyorsasagi.hu/?page=int ... news_id=20


[/url]

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ÖÖÖÖ, akarom mondani Berti -Apa ebben a topikban :lol:

A fiam térdelve fogadott a kiságyban :o

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mi is augusztus 2.-i hétvégén leszünk otthon.

Babuci

Tényleg szép a házatok!

Valamit akartam még, de nem jut az eszembe. Mérges vagyok!

No most olvasok, mert még nem olvastam el mindenkit. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Babuci!!! küldj léccci emilt, és máris küldöm neked a fotókat! Van kettő nagyon jó, és az egyik 4 a másik 3 fokozatban döntehető, majdnem vízsintesig. Nagyon tetszik, én is megpróbálom eladni az enyémet, és ilyet veszek:-)) az egyik pierre cardin(4fok)17.000 a másik zooty 14.000, nekem ilyen van, és az is jó.
paczerus@gmail.com
És okés, gyertek!! legalább tudnánk egy jót dumcsizni, kb. olyan számbenemállós vok mint Te:-)

na most nem hiszem, hogy végig olvaslak benneteket, majd este talán, ha api ide enged... :cry: van egy hülye ikariam nevezetű játék, és állandóan ez megy :evil: :evil: :evil: nagyobb függő mint én lettem!!!
képeket azért rakok
pussz

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Kép Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép


ahhh, és végre megtört a jég!!!!! :lol: :lol: Bár Brunci idáig is jobban bejött neki!!!!
Viki, kérem a kutyis képeket, én már láttam, és nagyon-nagyon jóóóóó!!!!

Ja, és Tusi, igen, kb. 2hete ilyen anyamajom Bazsi...hmmm. itthon állandóan vigyorgólya, de hát ha én is ott vagyok, akkor nyüfff,,,,, Túl szárnyaltuk kis mimózámmal Hanna babust is :oops: evvvann....
Ja egyébként tök irígy voltam rád, mert Te szabadon garázdálkodhattál, én meg még másra sem nagyon nézhettem :twisted: de majd nálunk!!!! :lol: Aranyos volt a kis fókamutatványával, hát tényleg nem tartott rád igényt!!! :D

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusi, mit szólsz!!! összekeverjük egy kicsit őket????? és akkor pont jó lesz, mert Bazs extra bújos, anyafaló, simizős babu. :wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusi, úgy emlékszem, megállt a busz a Keletinél, a pályaudvar főbejárata előtt. Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Manó

Előbb utóbb ez a topic is titkossá válik? Szoktál írni még rá?

Megnéztem a képet :) a cikket is elolvasom majd. Az én férjem rockdobos. Gondolhatod ő hogyan néz ki időnként. :)))) Hosszú hullámos fekete haj, őszül. Máskor nagyon rövid, olyankor helyes nagyon, de most megint növeszti. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Megint csak gyorsan.

Banyus!

ppolgar@juropnet.hu

Tusi! A drága férjem 34 éves, ugyhogy ő sem mai kakas :lol: :lol: :lol: És eddig nem volt rá panasz társaságban, kedves ember :lol: :lol: Mondd meg férjednek ne izgassa magát és jöjjönm nyugodtan, szívesen látjuk! :) Őt is és persze más férjét is :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Babuci, merre laktok? Tényleg szép a házatok.

Hú, Era, te aztán jó sok fotót készítettél Nyafiéknál! Ha írok priviben e-mail címet, elküldöd nekem őket?

A kutyis képek közül a lovaglós a legaranyosabb. Miluról is látunk végre újra fotókat! Nekem a narancssárga kendőben tetszik a legjobban.

Jahra úgy tűnik két napja takarít... na, nem akarok belőle viccet csinálni, szegényt tényleg sajnálom az ablakcserével.

Csabikám ma alakított: karizomból próbálta felhúzni magát egy kartondobozra. (Én nem emeltem, csak azért fogtam a ruháját, hogy nehogy hanyattvágódjon.)

Ágnes
Kép

Kép
agnes2000
 
 


Köszönöm a dícséreteket a ház nevében :)

Ágnes!

Csabi egy szupercsávó! Eszméletlen ez a kölyök :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyes!!!

Ja Dyt és Ágnes!
Kesztölcön lakunk, ez ha Pestről a 10-es úton jöttök Esztergom felé, akkor kb az Eurocentertől 25-30 perc kocsival. Innen Esztergom még kb 15 perc.

Banyus!
Bazsi nagyon édi a kutyuval :) Én most jöttem rá, hogy Hanna sztem szeretné a kutyát maga körül, mert Nyafi kutyán hangosan kacagott ahogy ásított meg nyújtózkodott :D

Mona!
Milu nagyon kedves fiú! Szegény tényleg sovika, na de műtét után hamar behozza majd a súlyát! Nagyon nagyon szorítok Nektek és nagyon ügyes erős csaj vagy! Nagyon becsülöm benned, hogy nem nyavalyogsz, hanem előre nézel és a jót keresed!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Még azt akartam Manó kérdezni, hogy minek letitkosítani egy topikot? Én ilyet még nem is hallottam.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Mona! nagyon kis drága Miluka!!! Jó hogy végre látunk róla fotókat! És tényleg nagyon-nagyon klassz csaj vagy, már várom hogy élőben is találkozhassak veletek! Nagyon szorítok neketek! Nekem is a kendős, és a törcsis tetszett a legjobban! Nagyon édi pofikája van, ha találkozunk, tuti agyon csókolgatom!:-)

Csabin, meg mindíg ámulok, meg bámulok!!! Mutatom a páromnak, hogy nézd mit alkot a kiskrapek, erre kérdi mennyi idős, mondom fiatalabb mint Bazsi :oops: :lol: Persze, hogy elküldöm a képeket.
Húú annyi mindent akartam, de már a felére sem emlékszem... :oops: Nekem is jegyzetelnem kéne mint Tusinak :lol: na ezt nem hiszem el, hogy van olyan ami neked nem ízlik!!!!! :lol:

Nyafi, az én dokim Dr. CSeh Erika volt. Ja én meg valami kék egeret csórtam el tőletek. Kié? visszaszolgáltatnám :wink:
Sajnos én sem csináltam képet Nyafiról, :roll: Egy valakiben csalódtam nagyon, és rettentő kellemesen : Nyafi kutyában :wink: Egy törpe krém szőröst képzeltem el, erre szembe találtam magam egy nagy rövidsz. fekete blökkel. De nagyon szeretni való volt!

Babuci, hát próbáljuk ki, gyetek el! :lol: Tényleg nagyon szép a házatok, és Manó jól írta lesz hely bicózni Hannusnak:-) nekünk is jó, hogy a ház mellett a nagy blökk rezdiencia köves, mert ott szokott motorozni, bringázni. Na de ma el is vittem egy körre a bicójával. És megfogadtam, ha jó az idő minden este megyünk. Bazsi is élvezi, és nekem sem árt a mozgás.

Anika, hajrá!!! fogyjunk együtt!!!:-))) én -3kg nál tartok másfél hét alatt. Meg sem állok 20kg ig. Remélem, kitart a mostani lelkesedésem addig :lol: :lol: :lol: én egy bulldogossal fogadtam, fogyásügyileg, egy fedezés a tét :lol: :lol: :lol: drága mulatság, ugyhogy szem előtt tartom, na meg csak api beszólására kell gondolnom, és mindjárt jó vagyok:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


kajolás Bazsinál

6kor szopi
10kor 1 ü gyümis bébiétel + szopi
1/2 2 kor 1 ü husis, vagy 1ü zöli/gyümi+1 jégkockányi husi + szopi
4kor szopi (kicsi)
6kor szopi (közepes)
8kor 160-180 ml HA vaniliás gabonapép(pép nem mindíg, van hogy csak szopi) +szopi
éjfél szopi
4 kor szopi


Autósülés. Nekem a hordozóm elég nagy, de Barni hamar kinőtte, neki 8 hósan vettük meg az ülést... na most bajban vagyok, de asszem 0-18ig jó, mivel most kéne venni újat, mert kilóg a feje... Noname, és egybe ülés, szükítőkkel, plusz betéttel, fejtámasz, amíg kicsi.Dönthetős. sztem egy Brevi szint...Nekem nagyon jó volt ez is. Nem sokkal tud többet egy márkás, max a vállpánt kiképzés, ütéselnyelés stb.... Persze én is olyat vennék, ha sok lóvém lenne... de hát nem van... Most gondolkodom egy concordon használtan, szét kellene néznem a neten. Amit most néztem itt a bababoltban az nagyon gagyi, és 15e ft, ami már levehetős, és ülésmagasítóként lehetne használni... az enyém 26 volt asszem. MÁr rég volt :oops:

Dytt ,ezt el is feljetettemmm... hmmm. biztos kéne vmi műtét is nem? mikor mész dokihoz??? Persze pihenni??? gondolom nagyon be is tartod! Azért amennyire csak lehet pihenj, ott a párod, ő nagyon rendi, tuti mindent megcsinál helyetted, amit csak lehet.
Na én még Nyafi párján voltam kész!! mIre felmentünk a lakásba rendet csapott!!! Na nekem is ilyen férj kellene!!!
:wink: asszem már nem tehetek semmit... én max megkapom, hogy már megint kukabánya van anya!:-)

na már nem tom még mit akartam, de majd legközelebb, megyek kidőlök Barnival... ja ma szedték a varratát, és persze ordíííííííííított!!!! már a váróba is alig tudtam beimádkozni. Hmmm pedig olyan minta gyerek volt, minden doki imádta, de a szurinál már elege lett belőlük.. remélem nem is kell menni feléjük többet:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok, itt vagyok, étfutom esténként amiket írtatok, de egyszerűen az írásra már nem marad energia. Ma befejezte a kőműves a javítást az ablakok körül, de a redőnyök nem jöttek meg, úgyhogy feleslegesen nem akarok takarítani, csak annyira hogy aludni tudjunk. Keleti a lakás, minden ablak egy oldalon levegőmozgás semmi, szedett vedett sötétítőket aggattam fel, de semmit nem ér, Lackó vasárnap óta hajnali fél 5-kor kel. Se előbb, se később. Átálltunk a fél 7-es fürcsiről a 8-asra, 9-kor szunya, juhéjj majd alszik tovább, hát azt hiszitek? :cry: Fél 5 ha törik ha szakad. Kész vagyok de teljesen, de le a kalappal a férjem előtt, minden délután összetakarít, hogy legalább lefekhessünk és meg minden napra bekunyerálom magam vhova a gyerekkel napközben, hogy legalább a zsírunk ne süljön ki. Mondjuk tegnap meg ma a strandon voltunk egész nap szinte, egyszerűen nem tudunk hova kihez menni, mert már vagy voltunk vagy nincsenek itthon vagy felújítás van. Na mind1. Holnap névadó az Életfánál, erről már írtam, délután meg ha szerencsénk van jön a redőnyös, itt őrizhetem őket a gyerekkel 4o fokban. Ma délután meg bejelentkezett a volt férjem, hogy megnéznék az építkezést, meg kéne jó tipp a mit honnanra. Hát csajok, olyan szuper jófej barátnője van, hogy megáll az eszem. Mintha ezer éve ismerném. Kimentünk Sztbalázsra, a mama sétáltatta a Lackót mert beadtam neki, a papa meg jött velünk, aztán beültünk a helyi étterembe, Lackó is megjött, nagyon jól telt az idő. Sajna a férjem mire kiért volna már jönnünk kellett, mert Lackó oltárira elfáradt. Érdekes amúgy, eszembe se jutott, hogy ő a volt férjem, csak egy régi haver, akinek örülök a boldogságának és viszont. Most találkoztunk a válás óta először, az meg már 4 éve volt. :wink:
Na lépek, mert leragad a szemem és mingyárt kelnem kell a kis kakukkomhoz.
Egyébként mi 2 hónapja autósülésben utazunk, sokkal jobb, a bébihordozóban össze volt nyomorgatva, fogalmam nincs hogy fér el abban egy 13 kilós gyerek, pedig addig lehet használni. Én főzök ha éppen nem felújítok, keverem azt a kb 1o féle dolgot amit lehet adni, mindíg van benne gyümi hogy fini legyen nagyon, imádja. Ma délben a strandon mondjuk rizst meg rántott husit evett bunda nélkül az én nagy fiam, kész voltam tőle, úgy ahogy a nagyok, nagykanállal, darabosan. Ja a babaülés márkája Jane Racing, 45e a boltban, de én használtan vettem vaterán 2o-ért és nagyon szuper. Eleve ezt néztük ki, nagyon utánajártunk hogy melyik legyen, nagyon meggyőző volt a bemutatója, de a húzós ára miatt megkerestem más forrásból. Sportkocsink is van, esernyőre csukható, kb 1 hete, Be-Be Go vagy mi a neve, 9e volt, pihi pózba dönthető, de ez fél ülő pozíció csak, nekünk elég. Nem volt mindegy, hogy ebben vagy egy 4o ezresben nem alszik el. Mi sose aludtunk kocsiban, talán csak egyszer múlt héten a strandon. Ő ülni akar és nézelődni még akkor is ha elájul az álmosságtól. Akkor meg minek drága kocsi. :lol: Ja a babaülés szinte fél fekvésig tekerhető, ha elalszik az autóban véletlenül akkor letekerem "fekvésbe" és szunya van, ha meg nézelődni akar akkor feltekerem teljesen ülőbe. 16 pozíciót ír, de egy tekerőgombon hogy mérik a pozíciókat? :roll:

Kép

Kép
jahra
 
 


Ja és ez o-18 kilós, mert ha jön a tesó, akkor az megörökli a Lackó meg kap nagyobbat ami jobban való majd neki.

Kép
jahra
 
 


Banyus! Férjem köszöni! A Nyafi kuta is! A kék egér a mienk!
Babuci én fűtöm a férjem, mert egyedül nem tudok oda kimenni. Ha valaki kettesben menne a gyerekével kocsiban oda szívesen becsatlakoznánk. És nekem a 19 szombat lenne jó!
Köszönöm az autósülés hozzászólásokat. Ha jól értem a 9-36kg-nál nem lehet vízszintesbe hajtani ugye? Mert Gigi azonnal elalszik kocsiban.
Ági Csabi nem semmi! És utána mit csinált? Hátrahuppant a popira, vagy nem derült ki, mert elkaptad?
Miluka kis cukorborsó! És igen, változott! Olyan nagy szeme lett ahoz a kis csíkhoz viszonyítva, mint ami az első napokban volt. És a szája is más teljesen.
Lányok megyünk nyaralni valakinek valami ötlet, hogy mit vigyünk? Fonyódligetre indulunk holnap, egy hétre megyünk! Éljen a Balcsi!!!

Kép
nyafi
 
 


Ezt Banyusnak!
Kép Kép

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Ritka pocsék éjszakánk volt, berti éjféltől 1-ig üvöltött mint a sakál, visítva, magán kívül, végül kúpot kellett adnom:( A bal felső fogának az egyik csücske van kint, ez szörnyű, Emmát sosem viselte meg a fogzás:( Most nappal jobban elvan, bár nyűgösebb.

Anita!

Nem titkosítják csak kérésre. És Ágnes hogy miért? 6 éve írtunk oda, már nem csak a gyerkőcök voltak a témák, soan már dolgoztak, munkahelyi dolgok, családi dolgok stb, újak már nem csatlakoztak 6 év után, viszont sajnos vagy nem sajnos de minden ilyen fórum tele van read only-kal. Ami nem baj, mert én is szoktam más topikokat olvasni, de ennyi év után már zavaró volt hogy nem tudunk komolyabb dolgokat megbeszélni. Egy példa, mikro terhes lettem Bertivel nem mertem nekik beírni, hogy érzek tüneteket, hogy vajon az e ilyesmi, mert nem tudtam nem e olvassa valaki a melóhelyemről. Volt akinél kiderült hogy a férje volt barátnője olvasgatja a topikot és nem volt épp jó a viszony és visszahallott dolgokat. Volt olyan (bár ez nem az Emmás topikban) hogy egy lány leírta hogy aznap nem úgy foglalkozott vele a terhesség alatta z orvosa, és hogy ez rosszul esett neki, nem is tudja hogy oda járjon e tovább, erre egy másik paciense olvasta a dokinak, szólt neki hogy rosszat írnak róla egy fórumon, mire a doki beregisztrált és kikérte magának...szóval ilyesmik miatt döntöttünk úgy tavaly hogytitkosodunk. Sok topikban sokkal előbb döntenek így, velünk egyidős topik is van akik már elmentek más levelező listára. Mondjuk én ezt még korainak tartom, de tényleg egy pár év után amikormár szinte baráti a viszony és nincsenek új csatlakozók, akkor helye van a titkosodásnak.

Gondoljatok bele, mondjuk mi sem a várandóssághoz tartozunk már elvileg.

És igen, írok még bele bár nyilván nem pörög már úgy mint ez a topik. És mindne éveben elmegyünk egy közös télapó bulira vaalmelyik játszóházba. :D

Nyafi!

Hogy én hogy irigyeltem mindíg azokat akiknek a gyereke azonnal elalszika kocsiban :D Én is ilyen voltam még kamaszkoromban is, sőt még most is tudokaludni jókata kocsiban. De a gyerekeim :roll: Egyik sem alszik a kocsiban, cska ha amúgy is épp alvásidő van és max fél-3/4 órát.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

A 15-36-os ülések már nem olyan vészes árúak, abból kapsz simán jót 20 körül. Bár az 3 éves kortól való inkább. Nálatok pont rosszuk jön ki mert Barninak még a 9-36-os kéne, azok meg drágábbak a saját öv miatt.

Ha a tiéd 26 volt akkor tényleg brevi szintű lehet, én a 8-10 ezres noname-ekről beszétem, amik nem is nomame-ek sokszor van azokon valami márkajelzés.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként mikor Emmának vettük tavaly az ülést a 15-36-ost, akkor a concord ugyanannyiba került mint a cybex és annak volt vállvédője is, de nehogy azt higyjétek hogy egy 4,5 éves akaratos csajnál az dönt hogy te mit akarsz...közöltehogy neki csak narancssárga ülés kell és kész :roll: Úgyhogy élvezzétek ki amíg a ti ízlésetek dominál :lol: Mondjuk örültem hogy nem a kedvnec színét a rózsaszínt kérte, mert abban Öcsi rosszul mutatna. A brevink is olyan lazac színű, háát, az is határeset. :roll: Visszakértem a témán felbuzdulva, jövő héten hozzák, majd belepróbálom Bertit, d emár tuti kényelmesebb neki mint a hordozó.

Ráaádásul rá pár hétre amikor megvettük az ülést Emmának leértékelték a BB comfortot amit eredetileg kinéztem, csak túl drága volt, kicsit voltam csak mérges :evil:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Banyus!
Neked nem adta meg Ágnes az ftp elérhetőséget, ahova feltölthetnéd a képeket, és onnan és is le tudnám tölteni.

Keverhetnénk a gyerkőcöket tényleg! Ez a csaj sokszor úgy viselkedik, mintha nem is lenne rám szüksége. Írtóra nagylányoskodik. 8) Egyébként most szembesültem vele, hogy más babák sokkal bújósabbak, eddig azt hittem, hogy pici még hozzá. Ráadásul pár hete nem szoptatok, így az az intimitás is eltűnt az életünkből. Eszembe jut a vers amit Jahra írt le nem rég, hogy "volt idő mikor egészen az enyém voltál, engem ettél, engem ittál, majd egyre távolabb mentél..." nem tudom pontosan hogy van, de nekünk megvolt a második nagy szakításunk. Fel kell dolgoznom. Persze kápótol az ügyességével, nevetésével, imádom, hogy ilyen öntudatos, és persze van sokszor, hogy odajön, hogy vegyem föl, akkor ül is békésen vagy két (!) percig az ölemben. A lényeg, hogy gyengédséget ne mutassak, ha meg akarom ölelni, trükkösen kell, mintha dögönyözném, na úgy lehet. Meg az esti etetésnél, az ágyunkra fektetem, úgy cumiztatom és mellé bújok, azt hagyja.
Tegnap képzeljétek a szemem láttára feltérdelt a kiságyban, kapaszkodva persze, majd kihúzta maga alól a lábait és terpeszben ült. Hozzá persze, nagy nevetősre nyitott szájjal, ezerrel örülő pofika. Ezekért a percekért érdemes élni. :D

Dyt!
Nem lehet, hogy azóta már bezárult a méhszájad? Eltelt lassan 8 hónap. Egyébként én is úgy tudom, hogy össze lehet ilyenkor ölteni.

Manó!
Ezen a titkosításon én is fennakadtam, mint többek, de látom már elmagyaráztad. Én nem gondoltam, hogy rajtunk kívül más is olvassa a topikot, ha meg igen, akkor hogy bírja, hogy ne szóljon hozzá? :D Ráadásul mi még mindig a várandósságban vagyunk, így ha valaki korosztályos topikot keres, valószínűleg nem itt keresi. Én legalábbis nem itt keresném. Idővel ez a topik sem fog pörögni? Elmarad egy-két ember majd? Nekem az az érzésem, hogy most jobban pörög, mint szülés előtt, pedig akkor több időnk volt még. Igaz nem is volt annyi írnivalónk.

Jahra!
Neked exférjed is van? Zajlik/zajlott az életed, látom. :D
Nem értem hogy adsz Lackónak darabosat, főleg húst, ami nem is olvad vagy málik, mint egy keksz. Lenyeli egyben? :shock: Én nem mertem Zitusnak még darabosat adni, mert a kanalasat is egyben nagy hanghatások közepette nyeli le, féltem még. Megvárom, hogy a felső fogak egy kicsit jobban kibújjanak, akkor bepróbálkozom majd valami puhával, banánnal vagy barackkal mondjuk, de nem hússal...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja Csabi nagy mutatványára elfelejtettem még reagálni. Ágnes azt hiszem megzabálom a fiadat! Annyira helyes! Igazi kis felfedező. Így még én sem tudom magam fölhúzni basszus! Sportoló lesz az már biztos! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Emma sem bújós:( Nekem mindíg azt mondják a fiúk anyásabbak, nem tudom, de nálunk bejött. Berti nagy bújós. Bár verekedni is tud :lol: Úgy belmkarmol, meg mar néha, hogy csak úgy menekülök. most is sebes lett az arcom :o

Titkosodás: Ha tudnád hányan olvasnak :!: Nemrég írtam hogy kaptam egy itteni neírásomra egy mailt egy idegentől, hogy miért írtam azt Anitának hogy nincs alma allergia. Hidd el, többen olvasnak mint ahányan mi vagyunk, és ők csak a rendszeres olvasók, meg még hányan alkalomszerűen. Ha most beírnánk hogy titkosodunk akkor írnának vagy 10-en biztos hogy de kár, ők már régóta olvasnak csak nincs idejük írni, meg küldjünk nekik is jelszót a titkoshoz is :roll: :lol: Mondom, nem baj, nekem isvan egy kát topik amit csak olvasok, de ez így működik. És hát van azért amit az ember nem akar hogy mások tudjanak. Nekem is van olyan anyuka akit felismerek a játszón hogy ír egy általaám olvasott fórumra de nem ismerjük egymást :oops: :oops: :oops: Szóval ha felismernek majd később a játszótéren ne csodálkozz :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként én épp ezért nem teszek soha meztelen fotót gyerekekről, ha lehet még félmeztelent sem. 4-5 éve volt egy balhé itt a babaneten hogy valakinek a fotóját letöltötték és megjelent valahol más weboldalon, már nem emlékszem pontosan, de bennem nagyon megmaradt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

De jó sokat írtatok!

Hordozó: én mindenképpen 0-18 kg-osat fogok venni először, mert sok ismerősöm mondta, hogy meg akarták spórolni az árát és 9-18 kg-osat vettek, aztán a gyerek ha elalszik, majd elhagyja a fejét.
Most ezt néztem ki, a Brendonban kuponos akcióval 55 e helyett 40e Ft.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =0&whid=25

Írta valaki, talán Manó, hogy ha hátul nincs biztonsági öv, akkor nem kell bekötni. Én úgy tudom, a kresz szabályok szerint, amennyiben nincs hátul öv, akkor 3 éves korig ott nem lehet gyereket szállítani.

Itt olvastam:
http://www.tegel.hu/

Újra kell olvasnom, mert mindent elfelejtettem! :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Még nem olvastalak el benneteket egészen.

Borzalmas éjszakánk volt. Apor folyton sírt, nem aludt. Hőemelkedése volt. Most napi háromszor adom neki a Nurofent. Szegénynek nagyon tele van az orra. Most alszik.

Olvastam amit Manó írt. Nem kérjük akkor, hogy titkosak legyünk?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus!

Rendben fogyjunk együtt! :) Asszem 4 és fél kilónál járok, kicsit megugrott, mert 3 napja nem eszem 5 után és egész éjjel szoptatok. :) Na jó, ez túlzás, de háromszor biztosan, ma éjjel hogy beteg még többször. Látom Bazsi is sokszor szopik, Apor is. Ma adtam neki a Nestlé sárgarépa csirkehúsos bébiételét, de 5 kanál után nem kellett neki, tegnap sokkal jobban ette. Biztos a betegség miatt van.

Ágnes

Csabi nagyon ügyes!

Egyébként szerintem sincsen almaallergia. :) Azonban az tény, hogy Apor csupa kiütés lett, majd pár napig csak anyatejet kapott és elmúlt. Egyébként most is van rajta kiütés. Sajnálom szegényt, ebben az édesapjára ütött.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó

Ugye Te írtad, hogy megvan a 3. fog?

Tusi

Aranyosak lettek a keresztelős képek. Nekünk is meglesz végre szeptember 20.-n, Temesváron.

Mona
Kérdezted miért ingázunk Dunaújváros és Temesvár között. Én dunaújvárosi vagyok, a férjem temesvári és úgy döntöttünk, hogy itt fogunk élni. Nem tudjuk meddig, nem biztos, hogy ez a végleges, de most így van.

Akartam írni nektek, hogy nekem nincsen Anyukám pár éve és a férjem Anyukája egy csodálatos. :) Nagyon szeretem.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Lafie!

na ezt jó hogy betetted, 2008. áprilistól változtak a szabályok, én még a régit tudtam. Gondolommost már viszonylag kevés ilyen kocsi van, ezért lehetett változtatni a szabályon. Ami egyébként jogos.

Anita!

Nem, Tusi írta azt hiszem. Nekünk épp most jön, az egyik csücske van kint, de nagyon kínlódik:(
Akartam írni hogy Berti is bepöttyösödött :o A lábszára, mindkettő. Na ez az amire nekem sincs ötletem sem :( A kaja dolog az arcon szokott kijönni, a melegkiütés a hason és hajlatokban, ha mosópor akkor mindnehol, de neki a lábszára, ráadásul csak rövid nacit hord mostanában szóval mosópor kizárva. Most a babafürdetőt akarom elhagyni, de mondjuk nem hiszem. Nem viszketős, amúgy teljesen melegkiütés kinézete van.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mondjuk valószínű hogy épp ezért mert mászik a lábszára attól pöttyös, de hogy mit nem bír? A felmosót? Vagy nem tudom. De nem adhatok rá nyáron hosszú nacit.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tesós képek
Kép Kép

Ekkora lett, valaki írta is, de tényleg már kisgyerek, nem baba. Itt látszik hogy még mindíg nem tökéletes a lábtartása:( Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó

Jók a tesós képek! Berti is kisfiú, Apor is. Kell egy baba is. :)
Mintha Apor is befelé tartaná az egyik lábfejét.
Kiütése Apornak is van, mint írtam. Melegkiütésnek tűnik, de vannak nagyobb pöttyök, azok nem tudom micsodák. Talán szúnyogcsípés?
Én még mindig csak a fürdetőkrémet használom, Apornak nagyon jó.


Manó, Banyus
Apor lázas. Adtam neki Nurofent. Ha nem hatna, akkor vigyem hűtőfürdőzni? És mikor kell hatnia? És adhatok neki mást? Más hatóanyagú végbélkúpot? De mennyi időre rá? Nurofent már csak hajnalban adhatok az utasítás szerint.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó

A kiütésre nem tudok mit írni. Apor is folyton kiütéses valamitől.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tusi, én mindenkinek megadtam a szerver elérhetőségét, aki ott volt a találkozón, vagy ettől függetlenül kérte.

Manó, így már értem a titkosítást. Fotót innen letölteni és feltenni máshová: na ez azért durva. Ezek után, hogy volt ebből már egy probléma is, én a babanet helyében a fotókat úgy jelentetném meg, hogy feltöltéskor rájuk kerül a "babanet" szöveg. Apróhirdetési oldalak szokták így megjelentetni a hirdetéseiket, pl. az expressz. Nem írunk a szerkesztőségnek?

Manó, aranyos a két gyereket együtt a fotón! Bertit biztos nagyobbnak tippelném 8 hónaposnál e képek alapján. Nagyon nagyfiús, főleg a másodikon. Lábtartás: én nem tudom a gyerekek hány százaléka tartja így a lábát kiskorában, de Csabi is szokta néha így befordítani. De nem gondolom, hogy baj, vagy hogy nem fog magától elmúlni. Egyébként ha az ölemben ülve csinálja, akkor "megkezelem" a külső lábéleit, ahogy a gyógytornán láttam, de szerintem magától is elmúlik.

Darabos kaja: a védőnőt kérdeztem, amikor legutóbb összefutottam vele az utcán: a gyerekek 10 hónaposan fognak elkezdeni rágó mozdulatokat végezni a szájukkal. Nem az számít, hogy hány foguk van. Addig egyben nyelnek le mindent. Én sem adok darabos kaját Csabinak, erről mindig az jut eszembe, hogy amikor feltették annakidején a fogszabályzómat, volt két nap, amikor alig bírtam rágni, és ha így nyeltem le a kaját, utána bizony fájt egy ideig a gyomrom tőle. Szóval nem tudom, mennyiben más egy baba gyomra, én mindenesetre pépesítek.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Anika, jobbulást Apornak! 3 óránként, 1* kúp, 1* szirup(különböző hatóanyagú) felváltva. Ha nem használ hűtőfüri, v. vizes lepedő. Nekem Barninál a nurofen nem vitte le a lázat, de a panadol igen. (na meg a cataflam csepp is bejött nála) Pedig eleinte ez is jó volt neki. Próbálj venni panadolt is hátha.
Gyorsan gyógyuljatok meg! ja meg sok sok folyadék, na most aztán csak bőszen szoptasd éjszka is!

Manó, nagyon édik a gyerkőcök. Tényleg olyan nagy fiú már a képeken!

Darabos kajcsi. Én adtam már 8 hós kajcsit Bazsinak, az ugye már darabos, és rágja is. A kekszet is elrágja amit a kezébe kap, meg a kenyérhéj, az nagy kedvenc. Én úgy tudtam hogy 7 hós kortól lehet próbálkozni. Tök mindegy, minden gyerek más, lásd a kis Shrek már húst eszik rizsel:-))) Ha nem megy, meg fulldoklik nyilván még nem megy. Baja nem hiszem hogy lenne. BArni még most is sokszor egészben eszik meg dologkat. pl. a borsófőzi után résnél kellett lenni pelusozásnál, mert kiszalad az egész szem :lol:
De én is maradok még a híg cuccnál, az gyorsabban becsusszan:-)) a darabost lusta vagyok kivárni:-)))
Ettünk tegnap köles golyót is, tördeltem a szájába, Ő meg fintorogva forgatta, de megette:-))) szőlő darabok, banándarabok, őszidarabok simán mennek.

Nyafi, köszi a képet, nagyon édi ez az a blök. postázzam, vagy jöttök hozzánk, vagy Babuciék? :D Jó nyaralást nektek. Most így semmi extra nem jutott eszembe amit vinnetek kéne. Én mindíg úgy indulok el, hogy orrszívó, panadol, orrspray:-) de gondolom ezt Te is összecsomiztad már. Mi is egy hétvégére Balcsira akrunk menni. Csak nem tom még mikor lesz rá időnk:-)

Hmmm. ma kirugták az uram :D egyébként 2 hét múlva már felmondott volna. Erra ma haza állít, és közli velem, hogy lebuktál anya!!!! na mivan mondok... lehallgatták az irodáját!!!!!!!! és onnan tudták, hogy én küldtem árlistát egy másik cégnek! na ez nem semmi!!!!

Jahra, alvásra még nem írtam sztem... Én már simán tudok velük aludni. Most este szopinál is bealudtam, ugyhogy a szájában volt
csak arra riadtam, hogy Barni keres:-) egyébként én éjszaka meg sem mozdulok már, és rögtön vissza alszok. Egész jól belejöttem már 2,5 év alatt:-)
Az ülésünk kb. úgy néz ki mint a tiétek. Ma kerestem BArninak is, és az sem azok a márkák lesznek, 26 ért láttam, és sztem az is jó. , persze azok biztos többet tudnak, dehát ......manimanimani:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és Tusi, én is megkaptam,d e nem tudtam megnézni. Elüldöm Neked is picassával, egy gomnyomás az egész. küldj emilkét!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?