Új privát üzeneted érkezett!

Csak gyorsan, mert főznöm kellene...

A tonicot jéggel és citrommal igyátok, ha lehet lehűtve. Régebben én is utáltam, de egy ismerősöm így megkóstoltatta velem és azóta nyáron ez a kedvenc italom.

Arwen, nemsokára Ati szülinapja lesz, nem csodálom, hogy rádjött az érzelgősség. Olyan hihetetlen, hogy ilyen hamar megnőttek ezek a gyerkőcök és ilyenkor visszagondol az ember, hogy mi volt egy éve. Milyen tortája lesz Atinak? Hogy tervezitek az ünneplést?
A játék szuperjó, amit vesztek neki, Balázs is imádja ezeket a nyomogatós, zenélős, tekerős játékokat (csak ha a sajátja, akkor hamar ráun, ha másé, akkor sokáig el tud vele játszani).

Mindjárt megkuksizom én is a képtárat (vagy ebédkészítés után).

Kismamik annyira drukkolok, jöhetnének már azok a kis lurkók! :)

Adri, elég sokára kaptál időpontot, de ilyenkor nyáron az orvosok szabin vannak egy hónapot is. Esetleg mással nem tudod megnézetni? Egyébként pedig miért is lenne méhen kívüli? Ez hülyeség! NE is gondolj erre! Ő egy szép, egészséges baba, aki szeretne jönni hozzátok! :)
szerika

Sziasztok,
Adrikám:
szívből gratulálok. :)

Kismamik:
a tonic tényleg jó. Én Marcit 10 nappa túlhordtam, így pénteken már lépcsőztem, 40 fokos vízbe fürödtem és ittam a tonicot. Hajnalban meg megindult a szülés. :)

Meri:
húú, lehet, h mégis kislány?

Még lógok nyaralós képpel, mingyááá rakok is fel Nektek. :)

Kép
Kép
h@jni

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

Kép
Kép
h@jni

nem bírtam ki és megnéztem a képeket (legfeljebb késik az ebéd) :)

Arwen, nagyon jók a nyaralásos képeitek! Ati majmos pólója nagyon klassz! És amikor a csapból iszik, csúcs! Szereti azt a ... fú nem tudom mi a neve, ilyen népi hangszer féle, csíkos, színes és zörög? Amikor az ágyon van távirányítóval, akkor ott van mellette... szóval azt szereti?
Hasonlít apukára is, de látok benne belőled is vonásokat. Olyan vegyes gyerkőc ez az Ati.

Tényleg, Horvátba ugye nem lehet élelmiszert bevinni? Csak gyerekételt, ha jól tudom, ugye???

Adri, a ti képeitek is szuperek. Klassz az a játszótér! Gabika akkora mint a macija és hogy ette a szülinapi tortáját, csúcs! :)

Látom Csengéről is vannak fent újabb képek. Nagyon csecse abban a rózsaszín pelerinben :)

Fió is tett fel új képeket. Én Lillától teljesen el vagyok ájulva milyen szép kislány!!!! És nagyon jó az a kép, amin Fio te vagy a két gyerkőccel. Nagyon édes :) Olió is milyen nagy már! Hol készültek az utolsó képeitek? Voltatok valahol nyaralni?

Dorka babának is van ilyen zörgő izéje, katicás, aminek nem tudom a nevét. Szereti Doró is?
szerika

Sziasztok!

Na megjártam. Majdnem sikerült mindent elintézni amit kellett. Még a tp papíromért kell menni délután,mert az én dokim szabin van és helyettesítés van.

Hajni!

Nagyon szép helyen voltatok. Már mi is tervezzük hogy jövőre megyünk Flórával nyaralni. 8)

Nagyon szépek a gyerkőceid. Lilla is hatalmas már,és Marci nagyon bátor ám. Apukája milyen magasra feldobta. :shock: Ő meg hogy élvezte. :lol:
Kezed hogy van?

Na megyek én is akkor a képtárra ha már ilyen sok új kép van. Csemegézek egy kicsit. :D

Adri!

Köszi az infót. Én is hallottam már erről a koktélról,de nekem valahogy nincs bizodalmam hozzá. :roll:
Kibirod hogy ne menj el addig dokihoz?
csipcsab

Sziasztok!
Nino barátnőm monda, hogy angy újság van, úgyhogy benéztem....

Adrikám:D
Gratulálok Nektek! Nem csoda, hogy megy a para, én teljes pánikban lennék, de ahogy egy kedves barátnőm mondaná: Nyugi, minden jó lesz. Valamiért adják...:)

Orsikám:D
Nektek is drukk, minden úgy lesz, ahogy lennie kell...

Bocsi Lányok, de teljesen használhatatlan vagyok. Megint em túl jók az éjszakák. Kissé megkésve egy hete leraktuk Ákos ágyában a matracot (tudom, sokkal előbb kellett volna, de nem állt fel az ágyban soha, nem volt mocorgós, meg úgy van elhelyezve, hogy nem tudott kiesni), és azóta nem bír benne aludni. Mi eddig úgy aludtunk, hogy elaludt a nagyágyon, aztán beraktam a helyére, és hajnali 5-6ig maradt is ott, bár többször felébredt, de mindíg visszaaltatható-és tehető volt. Most viszont felébred, üvőlt, felhúzza magát, és ha megpróbálom visszafektetni, egyből megint feléll, és olyan elkeseredetten nyújtogatja a kis kezét, hogy a szívem majd megszakad. Kiveszem, visszaaltatom, de ha visszarakom a kiságyba, tuti, hogy fél órán belül megint megismétlődik a műsor. A legkeményebb az volt, mikor 2 órán keresztül visszaaltatás-lerakás-felébredés-visszaaltatás ment. Viszont ha hagyom a nagyágyon, akkor tök jól alszik, és éjszaka sem ébred fel. Szóval most nagy a dilemmám, hogy mi a fontosabb: az éjszakai nyugalom, vagy az, hogy a gyerek aludjon külön. Én őszintén szólva szeretek Vele aludni, és nagyon jól esik most már ez a pár nyugis éjszaka, viszont Apjuk szerint egyszerűen be kéne tennem, és ha felkel és üvölt, hagy üvöltsön. De Lánok, én nem bírom sírni hagyni! Egyszerűen fizikailag rosszul vagyok, ha sír. Mondtam is Apának, hogy ha ezt akarja, rendben, de akkor ezt neki kell végigcsinálni, mert én nem vagyok hozzá elég erős. Erre persze egyből mondta, hogy Ő sem állítja, hogy tuti ez lenne a legjobb megoldás, csak egy ötlet volt, de csináljam úgy, ahogy nekem jó. Nem könnyít a helyzeten az sem, hogy a baráti körünkben szintén negy híve mindenki a gyerek "önállósításának". Én sem szeretném, ha anyámasszony katonája lenne, de szerintem az önálllóság nem attól alakul ki, ha hagyom ordítani, sőt. ÚGyhogy megegyeztünk, hogy csinálom, ahogy jónak érzem, de akkor nem szeretnék olyat helleni, hogy ez vagy az szerint, meg ennek a gyereke....
Viszont egy picit azért bizonytalan vagyok. Nektek mi a véleményetek?
puszik

porsika

Porsika drága nálunk is ez van remélem ez megnyugtat valamennyire...
az én véleményem a pihenés neked és Ákinak is a legfontosabb.
én 3. elaltatom felkell után odateszem hozzánk
nem érdekel ki kit mondd...nem hiszem hogy ettől lenne nyámnyila alak belőle :shock:

Pinkiné nekem a doki nyitotta a méhszájjat nem irigyellek az érzésért... :?
a tonik is hatástalan volt mondjuk én imádom

Hajni nagyon jó fotók!!!!!

voltam Évánál az utazási irodában abban maradtunk hogy Bulgária valószinű nem jön össze ezért Görög vagy Spanyol ország lesz belőle

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Jelentem, tegnap este óta nem változott semmi. Illetve talán Peti még lejjebb ereszkedett, ez által én még kevésbé tudok járni :)
Beszéltem a szülésznővel, leegyeztettem vele a 2 naponkénti ctg-t. Holnap reggel a Sote-ra megyünk, pénteken a dokihoz (úgyis megint méhszájat néz), és vasárnap helyett szombat este a szülésznőhöz a szülőszobára, mert dolgozik. Bár ennyi erővel ott is maradhatnánk, szülni :)

Képzeljétek, tök jó fej volt a szülésznő. :)
Felhívtam hogy tud-e olyan homeopátiás szerről, ami segíti a méhszáj puhulását és képben volt! :lol: Elmondta hogy melyik két szert próbáljam ki (Caulophyllum 5ch és Cimicifuga 9ch 2x5 naponta), mert ezek segíthetnek. Caulophyllum volt itthon, Cimicifugáért meg elszaladtunk a patikába, úgyhogy ma már el is kezdtem szedni őket. Remélem, hatni fognak :)
Ja és persze javasolta, hogy próbáljak meg sík terepen sokat sétálgatni és hát szexeljünk minél többet. :roll:

Nagyon szuperek a nyaralós képek! :) Tényleg jó magasba dobta gyerkőcöt! :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Csak kapkodom a fejem, nem tudok nagyon írni, de

HŰHAAAAAAAA!

Drukkolok mindenkiért, h minden a lehető legjobban alakuljon!!!

(Mi pénteken utazunk, de mától APa szabin, így nem gépezek annyit. De írjatok csak szépen sokat, ha hazajöttünk, elolvasom mindet! Szlovákiába megyünk, 5-6 napra.)

Puszik!

Dorkáék

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Minden oké. Nst is jó uh is. Mondta a doki hogy bármikor jöhet mostmár Flóra. Nyitva vagyok teljesen. Azt mondta hogyha spontán nem indul meg a héten a kiírt időpontig a szülés akkor szombat reggel 9kor találkozunk a tatyómmal a kórházba. 8) Vizsgálat lesz.
Flóra becsült súlya 3800gramm. :shock: Ezekután kiváncsi leszek mennyivel fog születni.

Ez már nagyon izgi. :D
csipcsab

Bridzsi drága:D
Igen, megnyugtat, köszi :D :D :D
Görögország v. Sapnyolo. is szupi! Nagyon ügyik vagytok, hogy így Nyunyival is be meritek vállalni! Én is győzködöm Apát, de a Balatonig sem mer elindulni, mert már nem aludná végig a Gyerek az utat :roll:

Marietta:D
Igen, ez már télleg izgi. Nekem Áki becsült súlya 2960 volt, 2820-al született. De hallottam már olyat is, hogy 500 gramm minusz volt a becsülthöz képest. Olyat még nem, hogy többel született volna, mint a becsült érték, legalábbis nem extrémen (10-20 gramm max.)

Dorka:D
Jó Apázást ;)

Ninokám:D
Kitartás!

Hajni:D
Istenem, hogy lehetnek ezek a Gyerekek ennyire szépek...csak olvadozom itt....

puszik

porsika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak mosolygok itt a sulybecslesen :lol: :lol:
Attilamat az utolso percig 3400g korulire becsultek.....es 4000g lett :lol: :lol: :lol: MOndjuk ugye ezt a fejmeretbol saccoljak,meg a csontokbol,a hosszat nem tudjak es ugye Attila 58 cm volt...de akkor is!! :wink: Szoval en azota nem nagyon hiszek a sulybecslesben :wink:

Marietta,
mi az,hoyg teljesen nyitva vagy????Kulso-belso mehszaj is???Menniyre??Huuu nagyon izgi!

Pinkine,
en pont ezt a 2 homeosat szedtem a 36.hettol,es aztan is vegig a szules alatt.Mondjuk akkor mar 30as potenciallal nyomtuk vagy erosebbel...?mar nem is emlekszem.En hiszek benne,szerintem ez is kozrejatszott,hogy szepen meg tudtam szulni a kis vasgyurot.

Porsi,
de joooo,hoyg jottel!!!!!!
Jaj de sajnalom,hogy ilyenek az ejszakak :cry: Megertelek,hogy nem birod hagyni sirni....nalunk kulon alszik az elejtol,kisagyban,es 7 hos oratol kulon szobaban is.De ennek ellenere ha ilyesmi lenne,az en szivem is megszakadna.Ha nagyobb lesz,majd megerti,hogy neki kulon jobb aludni es atszokik a sajat agyaba/szobajaba,ugyhoyg szerintem sem kell magadon eroszakot elkovetned!Ugy tedd,ahogy a szived diktalja!!!!!!!
Ferjedet nem zavarja,hoyg ott alszik az agyatokban?
Sajnalom,hogy nem tudod ravenni egy nyaralasra,pedig szerintem jo lenne!Lehet,hogy Aki ott aludna,mint a huzat :wink:

Nandorka,
biztosan szuper lesz a nyaralas!!!!!!!Es az meg kulon szuper,hogy Apa mar otthon van!

Nalunk Anyum szabin van 2 hetig,szoval allandoan vele vagyunk,vagy O itt,vagy mi naluk a kertben.Igy en is nyaralok 8) 8) 8) Ismet :lol: Ma O volt itt,hat en meg egesz allo nap takaritottam,mostam,vasaltam,mosogattam....meg ilyesmi...es mege gy nagyot setaltunk is,este meg miutan letettem Attilata ludni meg Ferjemmel elmentunk egy talalkozora a hazzal kapcsolatban,nemreg ertunk haza,Anyum most ment el.
Hulla vagyok :shock:

Hajni,
anniyra szepek vagytok!
Es szuper lehetett a nyaralas!
Priviben leirnad,hogy hol voltatok pontosan,meg a szalloda nevet? :wink: :wink: :wink: Nagyon szuper! :wink:
Kezed??

Szeri,
annak a csorgo izenek en sem tudom a nevet,de Attilam imadja!!!!!!Mondjuk o mindent,ami csorog vagy zorog!
Horvatorszagba en is ugy tudom,hoyg elelmiszert nem lehet bevini,mondjuk mi nem vittunk.Azt nem tudom,hoyg babaetellel mi ujsag,de az teny,hogy en egy egesz sporttaskaval vittem neki,mindent. :wink: Itthon mar eszi azt,amiket mi (nagyjabol,tejeseket nem),de ott nem mertem neki adni a szallodai ettermi kajakbol....ki tudja mi van benne,aztan nehogy nekem ott jojjon ki vmi allergia.....igy bebietelen elt.
Attila tortaja:rendelni fogunk,ugy dontottem.Mar nezegetem a viccesnel viccesebb figuras tortakat,de meg nem igazan tudom mi lesz a vegso dontes.Most a Spongya Bob es a Kisvakond torta all nalam nyeresre :lol: Aztan lehet,hogy vegul nem is olyan lesz.... :wink: Meg gondolkodom,aztan meg kellene mar rendelni,mert kifutunk az idobol :lol:
Nalunk a helyszin adott,az etteremben leszunk,es oda jon az egesz nagy familia :lol:

Na jo ejt! :wink: Ugy erzem valami tortenni fog ejjel vagy holnap.....marmint szules ugyben :wink:

Kép

Kép
arwen07

sziasztok!
Hú, de sokat írtatok.

Hajni: nagyon szép helyen voltatok, és gyönyörűek a gyerkőceitek.

Szeri: beszéd miatt ne aggódj, majd beszél ha jónak látha. Ha egyszer nekiáll, be sem fogja majd a száját.

Adri: jó sokára kaptál időpontot dokihoz. Nem nézeted meg addig valaki mással? csak hogy megnyugodj.
Azt sajna nem lehet kiszámítani, hogy mikor jön össze a Babus. Mi is vacilálunk, hogy mi legyen, mert, mi is kb 2 év különbséget akarunk, de vajon hány hónap alatt sikeredik? Ha korán kezdünk próbálkozni, lehet, hogy az első hónap sikeres. Ha meg kicsit később, lehet hogy egy év is kell. Nehéz okosnak lenni.

Vicky: nagyon szép a Babucid. Én az első képen úgy látom, mintha a fejét simizné.

Orsi: csak halk gratula. Azóta már tudsz biztosat? Samura sokat vártatok, jól emlékszem?

Meri: ha Áron mégis kislány lenne, akkor milyen nevet választatok? Még az elején Encit is fiúnak nézték, de utána már mindig kislányt láttak benne. Nem Edda rajongó? jót nevettem.

Porsi: altalással kapcsolatban nem tudok okosat mondani. Hallgass a szívedre, az majd megmondja a helyes megoldást.

Dorka: jó nyaralást Nektek.
vivi79

Sziasztok!

Még nem vettem 3.tesztet,szerintem ma este veszek és reggel megcsinálom...

Nán-Dorka!
Nagyon jó utat Nektek! Érezzétek jól magatokat!!!És perzse sok sok képpel térjetek haza. :)

Hajni!

Szuperek a fotók!A gyerekek pedig gyönyörűek!!!

Marietta!

Húha ez már tényleg nagyon izgi! :lol: Szerintem nem várja meg Flóra a szombatot. :)

Porsika!

Sajnálom a rossz éjszakákat. :( Samu sem alussza át az éjszakát.Átlagban 3-5-ször ébred fel...
Rátesz még egy lapáttal,hogy a kismacskánk is éjszaka randalírozik...arra ébredek,hogy a lábujjamat rágja stb... :D

Domi pedig velünk alszik..egyszerűen nem tudunk vele mit csinálni...ha elalszik az ágyunkban,bevisszük a sajátjába,de max fél óra és ordít,hogy fél és ki akar jönni...Ez nem tudom mitől alakulhatott ki,mert egészen másfél éves koráig sohasem aludt az ágyunkban....

Pinkiné!

Kitartás,már tényleg nincs sok hátra!

Arwen!
Én is olyasmit érzek,hogy ma valaki szülni fog a topikból. :)
Atti tortája biztos szupi lesz.Mi is rendelni szoktunk,mert én bármit megfőzök..de sütni azt neeeem :D

Vivi!

A kistesó érkezése tényleg kiszámíthatatlan...akkor jön amikor jönni szeretne. :)

Én ma veszek tesztet,holnapra kiderül az igazság. :D
És igen Samura 9 hónapot vártunk amíg beköltözött a pocakba.
Domi viszont majdnem elsőre összejött. :)

KépKépKépKép
*orsi*

Teszek fel pár képet.

Domi és Ízisz
Kép

Sétálunk... :)
Kép

Anyukámék cicái...azért teszem fel ezt a pár képet róluk,mert gazdit keresnek...van 3 fiú és egy lány.A lány a fekete,a többi tarka.Édes kis dagibabák.:)Ha valaki tud gazdit nekik légyszi szóljon!!!
Kép
Kép

Kép
Kép

KépKépKépKép
*orsi*

sziasztok!

Hú Orsi, izgulok értetek nagyon! Hogy úgy alakuljon, ahogy Nektek az a legjobb! :wink:

Meri, szerintem a fejét matatja, az UH-s videón is többször nyúl a kis fejéhez :lol: Örülök, hogy jó volt a pihenés. Lánynevetek van?

Arwen, megnéztem a képeiteket, nagyon szép helyen voltatok! 8) De izgalmas, mindjárt 1. szülinap! Tényleg emlékszem, egy éve hogy vártuk már mi is Veled együtt, hogy kibújjon Atti baba :lol:

Szeri, igen, ilyenkor még kicsit ufó-fejük van, én szoktam nézni a képeket a "Csodálatos utazás" c. könyvben, így kb mindig tudom, mit várjak :lol:

Adri, Gasztonyinál voltunk. Eredmény még nincs, mert elromlott a gépük. Tegnap viszont a frászt hozták rám, úgy volt, hogy tegnap hívnak az eredménnyel, aztán hívtak is, bemutatkozott a nő, ki ő, honnan, miért, aztán következő mondatot úgy kezdte: "sajnos" :shock: :shock: :shock: A szívverésem tutira leállt abban a pillanatban. Aztán így folytatta: "sajnos még mindig nincs eredmény, csütörtökön lesz". Nem tudom, miért kell ilyenekkel sokkolni az embert :evil: :evil: :evil:

Pinkiné, hogy vagy? A kézzel tágítás nem segített ezek szerint??

Kép
vickybabe

Adri, augusztus még tényleg nagyon messze van! Én tuti nem bírnám ki, elmennék egy másik dokihoz... :roll:

Hajni, nagyon szépek a gyerkőcök!!!!!!!!! :D

Porsika, sajnálom a nehéz éjszakákat...kitartás, ez is el fog múlni! :D Szerintem az anyai ösztönre kell hallgatni és senki másra! Azért beszéld rá apát, legalább valami közelebbi kiruccanásra! Biztos Áki is élvezné a vízpartot :D

Esztora, Görög/Spanyolo. is szuperjó lesz! 8)

Dorka, jó utat és jó pihit Nektek! 8)

Orsi, nagyon aranyosak a gyerkőcök az egyforma pólójukban! És a cicusok is :lol:

Vivi, és mire jutottatok tesó-ügyben? Kevés olyan embert ismerek, akinek pontosan sikerült időzíteni (na azért tudok olyat, még a hónapot is kitűzték, hogy mikor szülessen és sikerült...) Mi az első babát "időzíteni" szerettük volna, 3 év házasság után kezdtünk csak próbálkozni, mikor már minden ideális volt, anyagiak, lakás stb. A többit ismeritek...úgyhogy tutira soha többet nem fogunk védekezni meg időzíteni :lol: Majd csak ha már annyian leszünk, hogy nem férünk el itthon :lol:

Marietta, de izgalmas, már csak maximum napok vannak hátra és a karjaidban lesz pici Flóra :D :D :D

Kép
vickybabe

Sziasztok! Elnézést az eltűnésért.. cserébe sokat gondoltam ám Rátok!!! (puszi dobós smájli :lol: )

Marietta, Pinkiné,
drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! izgiiiiiiiiiiiii.... :lol:
Marietta, a szomszédunkba taxis költözött, van már fuvarozód vagy kérdezzem meg tarcsinak? :lol:

Orsi, Adri,
halkan gratulálok a topic-tesókhoz.. milyen jó hírek!! :lol:
cicát én szeretnék, de már van 2... olyan szépek!!!! a Fiúk meg csodaszépek!!

Vicky, Rátok sokat gondoltunk.. :lol: de látom, minden rendben! Mica szuppppper!!

Porsi,
alvás nehéz kérdés... extra szivacs a szobátokba a földre? én sem bírnám ordíttatni, de biztos nem vagyok elég kemény (anyósom szerint..)
a nyugodt alvás a nyugodt mama és baba alapja sajnos.. :roll:

Nán-dorka,
voltunk múlt héten pancsizni, 14.45. :lol: aranyos vagy, hogy figyeltél!!!
jó nyaralást!!!

nálunk éjszakai nyugalom (csak szopizik), felüdülés :lol: előtte hosszabb ideig jjel 2-ig félóránként kelt, ringatás, fél óra múlva újra.. kipusztultunk fizikailag.. de már a múlté!!! :lol:
Mica nem jár, viszont gyors 4kézláb :lol:
mondja, hogy pápá (papa), cic, vau :lol: jószágok feltűnően türelmesek :lol:
jórészt szopizik, persze mindig kínálom, de csak néhány falat csúszik (na persze "piros tésztából" meg pizzából több is..
:wink:
puszi mindenkinek, Miklós felébredt 8)

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso de jó hogy jöttél!!!

Orsi én az összeset befogadnám az tuti de sajnos nem lehet!!!
kiváncsi vagyok a 3. tesztre!!!

Nyunyi ezerrel fogzik éppen most fosingózza össze magát :shock: :?

jelneleg Spanyolo. a nyerő ott ugyanis még nem voltam :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Halihó Csajok!!!

Merre vagytok?????

Pinkiné!!!!!!

Helyzet????????????????
csipcsab

Csipcsab: ezek szerint még egyben, és minden rendben???????????
vivi79

Hahhhhó!

Hajni, gyönyörűek a gyerekeid, Lilla is sokat nőtt. Az a dobálózós kép nagyon jó és látszik, hogy jól éreztétek magatokat. Merre voltatok? A szálloda nevére én is kiváncsi lennék, illetve melyik utazási irodával voltatok? Vagy magatok csak? Megírod priviben? Köszi

Porsi, Nagyon sajnállak, hogy nem tudod kipihenni magad. Elhiszem, hogy nincs szíved sírni hagyni… amikor Balázs elkezdett mászni, illetve felállni a kiságyban, na ő onnantól kezdve, ahogy letettem aludni, rögtön megfordult és sírt, így nem volt alvás. Azóta én külön altatom és úgy teszem a kiságyába. Barátnőm szerint ezt elrontottam, mert minden gyerek ezt csinálja, amikor elkezd mászni. Ő a gyerekével azt csinálta, hogy hagyta sírni, majd visszament pár perc múlva, lefektette és ezt olyan 60x eljátszotta. Így eltelt 1 hét és megszokta a gyerek és már elaludt önállóan, nem sírt… Nekem ehhez nem volt se türelmem, se idegzetem, inkább altatom külön. Ezt egyébként a Suttogó könyv írta, hogy így kell csinálni. Én úgy gondolom, hogy a gyereknek és neked is az a jó, amit érzel belül. Ha azt érzed, hogy nem hagyod sírni, akkor aludjon köztetek és kész. Ráér még önállósodni.

Azt viszont akartam már kérdezni, hogy szerintetek normális, hogy mindig sírva ébred??? Tudom, hogy ennek az az oka, hogy nem szeret egyedül lenni és ha felébred és nem lát valakit maga körül, akkor rögtön sír. De ez normális???? Meddig fog így sírni??? Mostmár emiatt is kezdek aggódni, ugyanis azért már elég nagy ahhoz, hogy ezt csinálja. Meg minden könyvben azt olvasom, hogy az a normális, ha felébred és utána még fél órát elvan magában, játszik. És persze minden ismerősöm gyereke ezt csinálja, csak mi vagyunk kakukktojások. :( :roll:

A beszéd miatt pedig ismét elkezdtem aggódni, mert utánaolvastam és már mondania kellene, hogy baba, meg vau, meg pápá…stb… Balázsnak meg tya és da és gya minden. :(

Esztora, Spanyolország tutijó választás!!!!! Nekem a kedvenc helyem! Gyönyörű!!!

Nán-dorka, jó pihenést! Érezzétek jól magatokat!

Arwen, szamba, vagy rumbatök, azt hiszem ez a neve, már megnéztem. Venni fogok Balinak ilyet, imádja, ha zörög valami.
Spongyabob torta az tök jó lenne, én azt választanám.

Vivi, mi zu veletek? Nem írtál magatokról.

Orsi, teszteredményt kérünk!!!! Ne hagyj itt izgulni!!! A gyerkőceid nagyon helyesek, a macsekok édik.

Gyuzso, de jó, hogy jöttél!!! Raksz képeket a képtárra? A szülinap hogy sikerült?

Kismamik, mi a helyzet????
szerika

Vivi, Szeri!

Én még vagyok! Igen mi még mindig egyben. Ha nem úgy lenne akkor már Vicky jönne az üzivel.

Valahogy Flóra nem úgy érzi hogy ki kéne jönnie. 8)

Azt hiszem ebből szombati kórház lesz. :? Hacsak addig meg nem gondolja magát a kisasszony. Hát jobb lenne ha magától indulna meg. Keményedni keményedik a pocim de ennyi. Mondjuk bármelyik pillanatban megindulhat nem? Egyik percről a másikra változhatnak a dolgok. Ebben még azért reménykedem.
csipcsab

Sziasztok!

Meg vagyunk mi is, csak a tegnapi nap eléggé húzós volt és totál kidőltem. :roll:
Tegnap reggel a kórházban kezdtünk ctg-n. Bementünk, megcsinálták, majd az asszisztens csaj megkérdezte, találkozom-e most a dokimmal, mert hogy eléggé gyenge a ctg. :shock:
Nem nagyon értettük mire mondja, mert mi végig hallottuk Peti szívhangját és mocorgott is. Mondtam hogy nem tudom bent van-e. Na, akkor menjünk az ambulanciára, nézessük meg valakivel. Előtte azonban felhívtam a szülésznőt (pont bent volt), hogy nézzen már rá a leletre. S ebben a pillanatban megjelent a doki is, Ő is bent volt. Ránézett a papírosra, s mondta hogy hát, tényleg nem tökéletes, menjünk sétálni (3/4 óra), majd utána ismételjük a ctg-t. :shock:
Megbeszélte a szülésznővel, hogy séta után jövünk vissza.
Elmentünk Apával sétálni (majdnem kipurcantam a végére :roll:) Az ismételt ctg-nek már jobb lett az eredménye, de így sem volt az igazi. Mint kiderült, az volt a bajuk, hogy volt ahol megszakadt a szívhangot jelző vonal, s nem volt folytonos és a frekvencia is "csak" 120-140 között mozgott.
Ezen felbuzdulva a szülésznő felvetette, hogy ha már úgyis ott vagyunk mindannyian (doki is, Ő is, mi is) és a ctg sem 100%-os, miért nem indítjuk meg a szülést, hisz már úgyis túl vagyunk a kiírt időponton.
Apával egy pillanatra megállt bennünk az ütő, aztán gyorsan beletörődtünk, hogy akár már pár óra múlva Petizhetünk :) Igen ám, de a doki a műtőben volt, meg kellett várni, hogy rábólintson.
20 perc múlva jött a doki, ránézett az ismételt ctg papírra és közölte, hogy ez teljesen jó, nem szülünk. :cry: Eléggé elkenődtünk. De azért a holnapi ctg-re már úgy megyünk, hogy visszük a tatyómat, hátha holnap már tényleg a kórházba megyünk.
Igazából nem értem, hogy ha a ctg nem tökéletes és én is úgy nézek ki mint egy napra kitett robbanás előtti görögdinnye, mire várunk még 4 napot? :? Nem mind1, hogy péntek vagy kedd? Tegnap mire hazaértünk, a lábujjamtól a csípőmig úgy be voltak vizesedve a lábaim, hogy már a kocsiból alig bírtam kiszállni. :roll:

Marietta, ezek szerint - ha Peti nem indul el magától - akkor Flóra hamarabb kint lesz :) vagy egy időben jönnek :) Drukkolok Nektek nagyon! :) :wink: Keményedni az én pocakom is keményedik (bár érdekes, hogy az nst ezt nem nagyon jelzi), sőt, az esti virgonckodáskor a fiam olyanokat csap a méhszáj környékére hogy csillagokat látok. Mindig azt hiszem, rögtön elmegy a magzatvíz, de nem. :roll:
Neked is lila a lábad? Isten uccse, amikor bedagad olyan lila lesz mint egy padlizsán. :shock:

Hajni, nagyon édesek a gyerkőcök, látszik rajtuk hogy nagyon élvezték a nyaralást :) :lol:

Orsi, teszt? :)
Nagyon édesek ezek a kiscicák :) Biztosan találtok nekik gazdit :)
A srácok nem különben :)

Vicky, hát nem úgy tűnik, hogy hatott volna a gézzel tágítás. Sőt, úgy tűnik a homeopátia sem nagyon használ.

Gyuzso, örülök hogy rendbe jöttek az éjszakák :) Nagy felüdülés lehet. :wink:

Na megyek, megfürdök aztán lerakom magam. :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Szeri! Csenge is szinte mindig sírva ébred, pedig mi egy szobában alszunk, tehát lát minket. Én is már sokat gondolkoztam rajta, hogy normális-e... Akkor ezek szerint nem vagyunk egyedül. Viszont annyira rossz éjszakáink vannak mostanában. Óránként ébred, vagy félóránként, és sehogy nem tudom visszaaltatni csak szopival. Pedig én már úgy befejezném a szoptatást. :oops: Lehet, nem vagyok egy ősanya típus. :oops: De egyszerűen nem tudom leszoktatni róla. A nappali elalvás eddig ment anélkül, de mostanában megint egy csomószor kéri akkor is. És annyira rossz mikor például nem itthon vagyunk, akkor biztos lehetek benne, hogy szopi lesz a vége. Egy ideig küzdök vele (félóra-óra), aztán feladom, megszotatom, 5 perc és alszik. Persze ilyenkor mindig úgy érzem, hogy csődöt mondtam, és azok is éreztetik velem, akiknél éppen vagyunk. :( Sokak szerint már nem kellene éjszaka szopnia, hanem egyszerűen hagyjam sírni, és egy idő után nem fogja kérni. De én tutira kiveszem éjszaka, ha sír, és akkor mindig a cicit keresi, egy ideig megpróbálom mással megnyugtatni, de nem megy. Ja és apánál sem nyugszik meg.... :(

Na jól kipanaszkodtam magam....

Beszéd: Csenge is csak a vaut mondja, meg néha azt, hogy ham-ham (kajára). Mostanában már az anyát sem mondja... Szerintem emiatt nem kell aggódni. Egyszer beindul náluk is a beszédfejlődés. :D :wink:

Pinkiné, Marietta! Annyit gondolok rátok! Minden reggel izgatottan nyitom meg a babanetet, hátha örömhír vár... :D

Adri! Halkan, de gratulálok! Én is elmennék másik orvoshoz, hogy megnyugodjak. Mostanában nekem is sokszor eszembe jut, hogy milyen jó lenne, ha már jöhetne a következő baba... De aztán ésszel átgondolva nem szabad még. Először el kellene innen költöznünk, dolgoznom kellene egy évet, hogy jobb legyen a gyed, és harmadrészt le kellene fogynom, hogy ne kezdjem túlsúllyal a következőt. :roll:

Orsi! Teszt?

Nándorka! Jó nyaralást!

Arwen! Szuperek a nyaralásos fotók! Én is úgy mennék tengerpartra. Na nem baj, jó lesz azért a Balcsi is. :)

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Pinkiné és Marietta: drukk Nektek! Úgy is akkor érkeznek a babucik, amikor jönniük kell. Türelem.

Nán-dorka: kellemes pihenést!

Hajni: nagyon szépek a gyerkőcök és klassz helyen voltatok.

Orsi: édik a cicák, nálunk 3 állandó cicu van és két vendégebédes jelenleg.

Áron, ha netán lány, akkor Lili lesz. De nem hinném.

Most nem tudom mi van velem, de eddig a várandósságom legjobb időszakában vagyok. Örülök, boldog vagyok és minden pillanatát élvezem a kismamaságnak. Már már gyanús ez az érzés.

meriann

Sziasztok!

Nos a teszt negatív ismét...és ez a 10.nap hogy késik,szóval már ki kellett volna mutatnia ha babám van.
Nem tudom mi lehet...és már úgy beleéltem magam a 3. gyerkőc érkezésébe,hogy mondtam tegnap apának,hogyha negatív a teszt kéne tenni az érdekében,hogy pozitív legyen. :D Csak mosolygott,de szerintem várunk még ezzel a dologgal...:)

Meri!

Örülök,hogy jól érzed magad!!!:)

(Én pl nem merek sosem boldog lenni úgy igazán,mert félek,hogy akkor tuti valami rossz fog történni...Tudom ez elég rossz felfogás...:()

A 3 cica jól kijön egymással?Gondolkodtam,hogy befogadok egy másik cicát a miénk mellé aki még csak 7-8 hetes...nem tudom díjazná-e???

Pinkiné!

Sajnálom,hogy így izélnek veletek a dokik... :(
De legalább a szülésznő tök normálisnak tűnik,és hát ő lesz veled végig a szülésnél,nem a doki...:)

KépKépKépKép
*orsi*

Szeri!

Szerintem nincs okod aggódni.Samu is csak nagyon nagyon ritkán van el ébredés után.Jelemzőbb,hogy ordítva ébred.Emlékeim szerint Domi is ilyen volt.
Beszéd: Domi 3-3,5 évesen kezdett el érthetően beszélni...folyton hallgattam anyut,hogy miért nem viszem orvoshoz a gyereket mert ez nem normális...pedig az...egyik gyerek így,a másik úgy fejlődik...
Másfél évesen kezdett egy-két szóval és 2,5 évesen mondott elösször mondatokat,de ált. csak én értettem..most meg már be nem áll a szája,egész nap magyaráz.:)

KépKépKépKép
*orsi*

Ja igen,lemardt,hogy anyu mindíg azzal jött,hogy én és a tesóm már 1,5 évesen folyékonyan beszéltünk....hm hát nem tudom...ja meg hogy 6 hónaposan szobatiszták voltunk... :roll:

KépKépKépKép
*orsi*

Pinkiné: egy cukorkérdésem lenne, nem tudod véletlenül mennyi a vércukor maximum plafonja 1 órával étkezés után?

meriann

Meri, ezt találtam:
"Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon."
Nekem volt, hogy 6,2 volt 1 órával étkezés után és arra azt mondták, hogy jó.

Nem tudom, mennyit segített. :roll:

Csajszik, olyan nagy dilemmában vagyok. :? :? Elgondolkodtam ma a tegnap történteken, abból a szempontból hogy milyen legyen a holnaphoz a hozzáállásom.
Az biztos, hogy a táskámat viszem, csak azt nem tudom, hogy akkor is "ragaszkodjam-e" a szülés megindításához ha a méhszáj állapota ugyanolyan mint hétfőn vagy csak akkor, ha a ctg eredménye nem lesz jó? :? :? :roll: :roll:
Becsülettel bevallva az jár a fejembe, hogy ha a méhszáj nem változott és a doki szerint nincs esély a szülés spontán indulására, akkor minek várni keddig, miért nem indítjuk meg már holnap vagy hétvégén?
Tudom, önző vagyok :roll: :roll:, de ha nincs esély rá, hogy Peti magától elindul akkor minek "szenvedjek" még 4 napot?
A szülésznő tegnapi véleménye szerint - bár Peti lejjebb ereszkedett - még mindig fent van, s a tapasztalata alapján kicsi az esély arra, hogy magától elinduljon. :cry:
Én úgy szerettem volna, ha elindul magától, de nem hat semmi. :(

Viszont van bennem egy lelkiismeret furdalási érzés is, hogy ki akarom űzni a gyermekemet a számára biztonságot, meleget adó kis oduból. :oops:

Apa véleménye szerint - a méhszáj állapotától függően - jelezzem a dokinak az "igényemet", hiszen - ha Peti nem akar elindulni - nem 3 napon fog múlni a dolog.

Ti mit gondoltok?

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Hat Pinkine,Marietta,rengeteget gondolok Ratok!

Pinkine,
ezt en sem ertem,hoyg mire varnak,ha nem jo a CTG!!!!!!!!
MOndjuk en nagyon nem vagyok az inditas hive,meg tulhordasnal sem!!!!En nagyon azta akartam,hoyg magatol induljon el,ha nincs semmi baj,hogy meg kelljen inditani.Mivel nekem 30-35 napos ciklusaim voltak,igy amugy is siman belefer 10 nap tulhordas.Szerencsere nalunk a dokim is total ilyen felfogasu,kezzel tagitas es inditas kizarva,hacsak nincs vmi gond.Pedig o elment szabira is,sot nyaralni,de mondat,hoyg o ra nem segit!Es aztan inkabb feljott Balcsirol.Tudom,jo fej,es ritka az ilyen,de azert van.
Drukkolok,hoyg a legjobban alakuljon!!!!!!!Ja a homeosok nem inditjak meg a szulest,csak puhitjak a mehszajat es felkeszitik a szulesre,tagulast konnyitenek. :wink:

Marietta,
szoval akkor szombaton befekves?Es inditas is?IZGIIIIIIIIII!

Orsi,
jaj pedig azt hittem mar,hogy baba van...baaaaaaaaaaar,ismerek olyat,akinel volt es minden teszt negativ volt,mint a haz! :lol: Keson fogant baboca :lol: :lol: :lol:
Gyerkoced meg minidg szuper helyes sracok!!!!!
Ja es a cicuk....mar alig varom,hoyg kesz legyen a haz,ott aztan lesz macsek,addig meg ne is fajditsatok a szivem.......

Felkeles:regen Attilam is sirva ebredt reggel is,meg a napplai alvasoknal is,de ez sztem olyan fel eves koarig volt,azota meg nem.Nem tudom mi tortent,de ugy elvan reggel is,meg delutan is ebredes utan,hogy az nem igaz.Persze van,hoyg sir,ha nem jol ebred vagy ehes vagy vmi,de az ritka.Szerintem ez elmulik,csak ki kell varni,nem fognak orokke sirva ebredni :wink:

Angyalkrisz,
sajnalom,hogy ennyire nehezek az ejszakak....meg,hogy ennyire igenyli a szopit.....Hat ilyen szempontbol orulok,hogy magatol hagyta abba Atesz,azert az a konnyebbb ut volt.

Meri,
jaj de
Olyan hihetetlen,hogy mar itt tartasz!!!
Es nagyon jo,hogy jol erzed magad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyuzso,
de jo,hoyg jottel!!!!Remelem,most mar surubben jossz!!!!!!!Ejnye-bejnye :wink: :wink:

Vicky,
hu bakker ez a "sajnos" kezdetu mondta tenyleg eleg gyilkos lehetett.......nem birom az ilyet!!!!!!!!!!!!!!!!!!Amugy is tiszta para az ember...aaaaaaaaaaa

Vivi,
hogy vagytok??Irj magatokrol,Encirol!Regen mesletel mar,hogy miket csinal,hoyg eszik?Azota jobban?

Ma voltunk 1 eves statuszon,minden okes.
9650g es 76 cm.5 fog,6.attoroben.
A kukaca viszont tok le van tapadva (nem ujdonsag ,tudom),de persze tovabbra sem huzogatni.....en nem tudom,ki hogy van ezzel a kuki kerdessel???????
En szuletes ota "huzogatom",ameddig megy,ugye furdesnel.De nem feszegetem.Viszont igy marahara felek,hogy mutet lesz a vegen,sajnos sok ismerosunknel volt.....
Fius anyukak,ti mit csinaltok???????

Millio puszi
Sokat eltuntek!!Pl Ragotaval mi ujsag???????

Kép

Kép
arwen07

Pinkine,
en mint mondtam,nagyon ellene vagyok az inditasnak,ha nem indokolt.
Ugyanis az a 4 nap igenis sok.Nekem nagyon sok ismerosom szult ugy,hogy a doki azt mondta,aaaaa meg nem szulunk jo darabig,es meg aznap beindult,meg hasonlok...
Az en dokim is megvizsgalt elozo nap,mielott Attila szuletett es nem gondolta volna.....
Masreszt en azt gondolom,hogyha egy baba nem akar meg elindulni,es ugy inditjak,akkor nagy az esely a csaszarra a vegen (persze nem midnen esteben,csak ha a baba meg nagyon nem akar kijonni!!!!),mert nem fog megindulni,es egy ideig varnak,de aztan nem varhatnak a vegtelensegig,ha mar burkot repesztettek....Persze van,hoyg inditjak es szepen megszuletik!

Persze ez csak az en velemenyem,mindenki mas!Remelem nem bantottalak meg vele!!!! :wink:
En si nagyon szenvedtem,kepzelheted,ilyen melegben 11 nappal a kiiras utan szuletett....de olyan jo erzes volt,hoyg magatol indult el,es midnen ment a maga utjan.

HA BAJ VAN,vagy megvan ra az esely,hogy baj lesz,akkor termeszetesen inditsak!!!!!!!!!!De en kerni sosem kertem volna.

Kép

Kép
arwen07

Köszi Pinkiné, segített. Ettem egy zsömlét és 1 óra múlva 7,8 volt, de akkor ez jó, mert 2 óra múlva még kevesebb lehetett. Most találtam 1,5 órás értéket. Pillanatnyilag nem tudom megvenni a kenyeret amit eszem, (csak Sparban árulják és kedden meg pénteken van, de kb. 2 hete egy darabot nem tudtam venni :( )pedig azzal 1 óra múlva 5 körüli érték van. Ennyit a zsömlékről.

Hát, nagy dilemma. Drukk Nektek és hátha nem is kell döntened.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Marietta: drukk, Nektek is!

Arwen: örülök, hogy minden rendben Attilával.

Megyek aludni, mert ma napközben nem sikerült pihennem. Jó éjt!!!

meriann

Sziasztok Drgááim!

Arwen:D
Jajj, olyan jól esett, hogy örültél ;) :) Tul.képp az a helyzet, hogy a Férjem pár hónapja eleve külön szobában alszik, ert Ő nem tud elaludni tv nélkül (na,náluk nem csináltak a szülők ügyet abból, hogy esti mese-benyomták a videot, meg is lett az eredmény, de nem akarok ítélkezni), a Fiamat meg zavarja, ha kiságyban, ha angyágyban alszik. Elvileg tavasszal bővítünk, akkor lesz Akinak külön szobája. Egy ideig zavart, de azt hiszem, hogy egy házassság soha nem mehet ilyesmik miatt tönkre, ha egyébként minden rendben. Ha nincs, akkor meg ez úgyis csak ürügy...

Vicky:D
Azta, Te is már elmúltál 12. hetes :D Mármint a bébi ;)
Most úgy fest, hogy csak becsúszik pár nap Balaton ;)

Bridzsi:D
Én is Spanyolo.ba mennék, ugyanazon okból, mint Te ;)

Szeri :D
Üdv a Para-mami klubban ;)
Ne aggódj, szerintem minden attól függ, hogy mikor ébred fel. Ha épp olyan periódusának tart az alvásában, hogy rossz felkelni, csak felriad, mert rosszat álmodott, akkor úgyis sírni fog...Férjem állítólag 3 éves koráig ordítva kelt, és igen életvidám felnőtt, úgyhogy nyugi! A beszéd miatt meg ne aggódj! A fiúk később kezdik. Olyat is hallottam már, hogy egy gyerek nem szólatlt meg egyáltalán majd. 3 éves koráig, aztán pár hét alatt folyékonyan kezdett beszélni :D
Na a suttogó meg...bocsi mindenkitől, akinek bejött a módszer, de én annó halálra paráztam tőle magam, mert gondoltam, csak szakértő, biztos igaza van, és én vagyok a béna, mert a gyereket nincs szívem egyedül elaltatni...aztán a napokban beleolvastam, csak kíváncsiságból, és pont egy olyan résznél nyitottam ki, ahol Anyuka arra panaszkodik, hogy 10 hónapos babája ugyan elalszik a kiságyban egyedül, de ott kell mellette ülnie. Óh, hogy ez micsoda borzalom. Kedves Szagértő Suttogó ezt "túsztartásnak" nevezte. Na ezen a ponton röhögőgörcsöt kaptam, hogy hogyan hihettem én valaha is ennek a nőnek! Én nem akarom, a pici babámra rácsukni az ajtót, hogy akkor jóccakát. Sőt a nagyobbra sem fogom, mert nagyon szeretném, ha mesélhetnék majd Neki és ezt igényelné. NEkem is csaodás az a fél óra nyugi, amíg összebújunk este az ágyon, Ő megissza a tejcsit, aztán elalszik mellettem. Úgyhogy akinek tetszik, csinálja, néhány dolog (pl. a viszonylagos napirend bevezetése) nekem is bejött, de alapjában véve elég távolinak érzem a nevelésszemléletét a milyenktől.

Zsu:D
Úgy látszik, ezek az anyósok ilyenek:D

ORsikám:D
LEhet ott még baba...majd lesz is. ;)
A cicák hihetetlen édesek, de sajnos nálunk betelt a háziállat létszám...:D

ezer puszi mindenkinek!
Úgy fest, ezek az anyósok már csak ilyenek

porsika

Meri, milyen nagy már a Te pici fiad is (esetleg pici lányod) Mondta egy barátnőm, h ő a 27. hét betöltése után nagyon nyugodt lett, hiszen már önállóan tudna lélegezni a baba, kifejlődött a tüdeje. Ezen felbuzdulva én is örültem, mikor Doró betöltötte.
Klassz, h boldog vagy, ne keresd az okát, élvezd! Egyébként meg elég ok az, h van egy aranyos kis pocakbabád! :wink:

Szeri, hülyeség a könyv, ha nem úgy írták, h "némely babák", és h meddig van "türelmi idő". Ez kicsit olyan, h ha összehasonlítanánk, kinek mikor jött meg először, nagy különbségek lennének, és annak idején akár idegeskedhetett is, akinek később, de a lényeg, az egésznek a jelentősége, h mindegyikőnknek lehet kisbabája. Éppígy, amikor mondjuk 6 évesen már mindegyik topikbabó szépen beszél, teljesen érdektelen lesz, h Bali, Doró és a többiek x hónaposan még mit nem tudtak. Remélem, meggyőztelek! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Porsi, de jó, h itt vagy! Te kérdezted az alvást, ugye? remélem, jhól emlékszem, vmiért az jutott eszembe, mi lenne, ha egy nagy szivacson önbállóan aludna. Dorónál is fontolgatom, lehet, h csak az ágyával van vmi baja.
De az is teljesen normális, h igénylik az anyukájuk jelenlétét, hsizen még olyan picik. Oké, h most már körül vagyunk bstyázva védelemmel, de nem is oylan rég még - és van, ahol még most is -, az anyja közelsége óvhatta csak meg a babát a kül. veszélyektől. Attól, h szerencsénkre mi ilyen jólétben és biztonságban vagyunk, azért a babákban benne van a sok évszázadra-évezredre visszanyúló tapasztalat.
Gyuzsoval nagyon egyetértek, h a nyugodt alvás az alapja midnennek. Kinek így, kinek úgy megy ez, én például most az utazáshoz ne mmerek elindulni utazóágy nélkül, mert én nem aludnék nyugodtan, ha Doró egész éjjel mellettem aludna (félnék, h leesik vagy a fordulásommal én kelteném fel). Másnak meg épp
ez a jó. Én csak nagy nehezenalvásnál veszem magam mellé, de ettől nem kezdem el hirdetni, h nem is szabad másként!

Szeri! sírva ébredés: fiamnál is gyxakran előfrodult, ne mis olyan régóta van az, h sírás helyett szólít minket (azt, aki elaltatta). Doró is csak ritkán mosolyog reggel, ez annak is a jele, h esélyem sincs elaltatni. De ez kb. 7-ből 1.

Kép

Kép
nán-dorka

Krisz, Neked elküldtem annak idején a szopitanácsadó levelét? Persze én is jobban örülnék, ha kevesbbet ébrdene éjjel Doró, de ismerek olyat, ahol az anyuka rengeteget kelt a gyerekhez, csak ő nem szopizott, ezért még sokkal-sokkal macerásabb volt a visszaaltatás. És ez hosszú időn keresztül. Akkor már inkább így.
Azt meg ne hagyd, h inkompetensnek bélyegezzenek azért, h szopival alszik el napközben. Légy büszke arra, h meg tudod oldani!

Pinkiné, a 40 hét egy átlag, nem a maximálisan bent tölthető idő, előtte és utána is egy bizonyos tartományon belül teljesen jó. Arról nem is beszélve, h sosem tudhatjuk egész pontosan, hány hetes a babánk, lehet, h a Tiéd 39 hetes és azért vár még egy kicsit. Én nagyon örültem, h az én dokim 2 hetet vár a 40. betöltése után. Persze ha baj van, az más!

Szeri, kérdezted: Doró szereti a golyós játékot, de nem kiemelkedően. Ált. az tetszik neki legjobban, ha valami teljesen újjal játszhat. Most pl. azért tudtam ma este iylen sokat írni, mer ta bátyja kőgyűjteményéből kőkiállítást rendezett. Ugye milyen szép lett? :D

Kép

Puszi Nektek!

Kép

Kép
nán-dorka

Pinkiné, Marietta, nagyon gondolunk Rátok és adjatok egy cuppanós puszit a babáknak a nevünkben, ha kibújtak! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Arwen, nem bántottál meg. :) Hiszen mindenkinek meglehet a dolgokról a maga véleménye :) S pont ezért is kérdeztelek meg benneteket is. Egyébként azzal, hogy a ciklusaink hossza nagyjából megegyezik - s a dokid szerint belefér a 10 nap túlhordás - teljesen megnyugtattál :)

De bejött Meri megérzése és nem kellett döntenem :)
Éjjel 2 óta csak fél álomban szundikáltam, mert mensis görcseim voltak, s kb. 10 perccel ezelőtt egy pisilésnél elment a nyákdugó :) :wink:
Tudom, hogy ez jelenthet még akár + 2-3 napot is, de nagyon jó érzés, hogy mégis csak magától indul el ez a kis srác :)

Úgyhogy most igyekszem sétálgatni, ülni, de úgy néz ki - még enyhe - de 10-15 perces görcsöcskéknél tartunk. :) Apát még hagyom aludni, egyébként is 3/4 óra múlva kel, mert 9-re megyünk a dokihoz és még hajat akar mosni :)

Ha van valami, ígérem írok :)

Dorka, nagyon művészi a leányzó kőkiállítása :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné: örülök, hogy elkezdődött. Látod mennyire rendes Peti baba. :wink: Akkor drukk hegylánculatok Nektek! És csodálatos szülés/születést kívánok, hiszen születik egy baba, egy anya és egy apa is!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nán-dorka: de édes Doró. Nagyon komolyan veszi a kavicsok rendszerezését. :D

meriann

Sziasztok!

Pinkiné!

Örülök hogy alakulnak a dolgok,és végre elkezdődött!! :D Gondolok Rátok és nagyon szorítok!!!!!!!!

Köszi lányok a drukkokat felénk, Pinkinénél már hatott is. :lol:
Én is nagyon szenvedtem este 8-tól éjjel 1-ig. Gyerekem annyira bevolt indulva mint a csuda. :shock: Olyan fájdalmat okozott hogy azt elmondani nem tudom. Azt hittem szétszakad az egész hasam. Szegény férjem is már teljesen kész van. Ha már csak kicsit hangosabban veszek levegőt már akkor kérdezi hogy mi van. :D Nagyon aranyos. És hogy mindenképpen szóljak ha menni kell. Hát kérdem én kinek szólnék ha nem neki. Ilyenkor jókat mosolygok magamba. :D Lehet jobban izgul mint én.

Arwen!

Hát most az van ha holnapig nem indul meg Flóra magától,akkor reggel 9-re ott kell lennem a kórházba. Vizsgálat lesz,meg nst,és ezek eredményétől függ,hogy maradnom kell e bennt vagy jöhetek haza. Ezért mondta a dokim hogy vigyem azért a cuccaimat. Mert mondta ha nem muszály akkor nem tart bennt. Ő se indítás párti. És őszintén szólva én se szeretném,jobb lenne ha magától indulna be a dolog. De ha valami miatt indokoltnak tartja akkor elfogadom. Bízom benne,ezért is járok hozzá és vállatam be ezt az állandó utazást is. Hiszen itt is van kórház ahol 5 perc alatt kinnt lehetnék.

Hát izgulok nagyon. 8)

Nándorka!

Csuda édes Dorka ahogy a kövekkel elszórakoztatja magát. :-) És az a laza térdelése. 8) Kész vagyok tőle teljesen. :lol:
csipcsab

Pinkiné! Nagyon szorítok, hogy még ma kibújhasson Peti baba! Könnyű szülést kívánok neked! :wink: :)

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

sziasztok,

Pinkiné, nagyon drukkolok, szép és könnyű szülést Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reggel nagyon megijedtünk, iszonyatos görcseim voltak, kb. 20-30 percen át, megmozdulni nem tudtam. A dokimat persze nem tudom elérni. Most már elmúlt, de nem tudom, mi volt ez, aggódom. Valakinek volt ilyesmi? Olyan volt, mintha brutál szorulásom lenne (bocsi...), de soha ilyet még nem éreztem...Iszom a magnéziumot és pihenek, szerdára tudtam bejelentkezni egy másik dokihoz...

Kép
vickybabe

ja és keményebb is a pocim, mint eddig volt, de fogalmam sincs, hogy ez meddig normális :roll: :roll: :roll:

Kép
vickybabe

Vicky: nekem volt ilyen, ekkor kerültem táppénzre és én is 13 hetesen. Nyugalom, ez a legfontosabb és pihenj minél többet. Az én dokim megvizsgált rögtön, de vizsgálat előtt is mondta, hogy túl vagyunk a kritikus időszakon, tehát semmi gond nem lehet. Nekem akkor azt mondta, hogy a méhszalag nyúlását érzékeltem. A petefészked környékén érzed???? Meglátod minden rendben, próbálj a babáddal kommunikálni. Beszélgess hozzá, nálunk ez bevált. Ne feledd, ha parázol, ő is parázik.

meriann

Nem tudsz sürgősségi terhességire bemenni? Nekem oda kellett menni, és a dokim is jött oda. Csak, hogy megnyugodjatok. De én biztos vagyok benne, hogy minden rendben, mintha az általam átélteket írtad volna le. Akkor én annyira beparáztam, hogy a dokinak azt sem tudtam megmondani, hogy szúr-e, vagy görcsöl-e, vagy hol, vagy 100 %, hogy érzem-e, vagy csak úgy tűnik. Miután megvizsgált és mindent rendben talált, akkora letisztult bennem, hogy a petefészkem környékén és szúró, húzó érzés volt.

meriann

Ja, és nekem is sokáig tartott ez az érzés, de miután megtudtam mi az, úgy tűnt el is múlt.

Azért drukk Nektek! De érzem, hogy minden rendben. Ráadásul mindjárt nem is 13, hanem 14 hetes a babád.

meriann

Sziasztok!

Utolsó órás kismamik drukkolok Nektek nagyon.
Jöttem, hátha már olvashatok valami új hírt. És azt kívánom hogy olyan szülésetek legyen, amilyet elképzeltetek magatoknak.
Vajon Flóra baba, vagy Peti baba lesz a gyorsabb?

Szeri: sírva ébredéshez nem tudok szólni, Enci mosolyogva ébred. Sokszor nem is szól amikor felébred, csak arra megyek be a szobába hogy ül a kiságyban, és beszélget magában. Ha már hosszabb ideje fent van, és még nem mentem be, akkor kiabál, hogy "aja".

Angyalka: ne aggódj az éjszakai szopi miatt. Ha neki jó, és szüksége van rá, Neked meg van miből, akkor élvezzétek amíg lehet. Én imádom amikor félájultan hozzám bújik szopizni, aztán mikor jól lakik, és elalszik kiesik a szájából.

Meri: jó olvasni hogy ilyen boldognak érzed Magad. Remélem ez az érzés elkísér egészen a szülésig.

Orsi: szomorú vagyok:( , de még változhat a teszt. És ha nem most hónap, akkor majd a következő sikeres lesz.

Pinkiné: ne filózz azon, hogy milyen is legyen a szülés indulása. Majd a vizsgálat után úgyis eldől, mit javasol az orvos. Ha beleéled valamelyik helyzetbe magad, és a doki mást mond, az szerintem rosszabb mintha egyikre sem készülnél konkrétan.

Arwen: mit meséljek Enciről. Napról napra ügyesebb, egyre többet lehet vele játszani, és én nagyon-nagyon IMÁDOM.
Már jobban eszik, és inkább darabosat. A párizsi mindig bejön. Ha a tejpép nem kell, akkor 1-2 szelet párizsi biztos lecsúszik. Összegöngyölöm neki, és harapja. Hol kenyérrel, hol a nélkül. Ha először kenyeret adok neki, lelkesen nekiáll. De amint meglátja a husit, kenyér ledob, és csak husi kell. Aztán mikor az elfogy jöhet újra a kenyér.
Imád a csipeszekkel babrálni, már néha sikerül a karikákat a rúdra húzni, füléhez tartja a telefont, és gagyog, szeret kukucskát játszani. Kipakol a konyhafiókból.
Mondja, hogy aja, apa. A mamát próbálja, de nem jöh a hang, csak tátog, mint a halacska. Hát olyankor meg bírnám zabálni.
Mutatja, hogy hol a feje, pelusa, mekkora nagyra nől. Imádja az esti fürdéseket, forog össze-vissza a kádba, aztán hozzámbújik, és visszaül. És ezt végtelenségig tudná csinálni.
Egy percig nem marad egy helyben, evés közben is folyton jár keze, lába. A ledobálás még mindig kedves elfoglaltság evés közben.
Pelenkázás kész próbatétel a részemről. vagy hasra fordul amint lekerül a pelus, vagy felül, vagy elmászik. De olyat már rég tapasztaltam, hogy végig bírja háton a peluscserét. Ez akkor érdekes amikor kakis pelus kerül le róla. tényleg, az normális hogy naponta, van hogy 2 naponta van kaki, de mindig kenhető? Alig bírom letisztogatni a gyerkőcöt.

Vicky: pihizz sokat, és ne idegeskedj. Remélem Meri megnyugtatott, hogy nincs semmi baj.

Néhányan eltűntek megint. Talán nyaralnak?
vivi79

Sziasztok!

Köszönjük a drukkokat, nagyon aranyosak vagytok :)

Hát, újra itthon :roll: A ctg hála istennek jó lett, Peti nagyon élénk volt.
Viszont mire beértünk a dokihoz a fájások szépen elmúltak. A méhszáj szépen tágul, már csak kis fokban éretlen, úgyhogy 60% esély van rá, hogy a hétvégén magától elindul (talán hat a hidegfront). Ha nem, a betöltött 41. hét után kedden fektetnek be és szerdán indítják. Azért csak akkor, mert a szakmai protokol így írja elő.
Úgyhogy szedem tovább a homeos bogyókat, illetve próbálkozunk az összebújással :) Lehozattam Apával a taposógépet a tetőtérből :wink:, szépen óvatosan megpróbálkozom azzal is. Ja és a forró vizes zuhany :) Ülőfürdőt nem merek venni, mert hát majdnem nyitva a méhszáj, félek a fertőzésveszélytől. :?

Most viszont megyek, lefekszem mert
1. a lábaim brutál dagadtak
2. hajnali 2 óta ébren vagyok.

Később még lehet hogy jövök.

Vicky biztosan minden rendben lesz, tuti hogy csak a méhszalagokat érzed! :wink:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?