Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

már tegnap este akartam írni, de Isti leállított, hogy ne kopácsoljak. Szerinte nagyon hangosan verem a billentyűzetet :D :roll: .

Meteor: már akartam írni neked, de... (mindig közbejön vmi). Nekem mindig az volt az életfelfogásom, ha vmi nem működik, akkor azt ne eröltessük. Én úgy gondolom, ha nem érezném jól magam a bőrömben, akkor még mindig jobb egyedül, mint úgy, hogy minden nap idegesítsem vmin magam.
Szerintem jól döntöttél, bár fogalmam sincs, hogy mi volt a probléma. Meglepődtem...

Juca: a lábad nagyon csúnya, látta már orvos??? Bocsi tanácsot nem tudok adni, hogy mivel kend, csak azt, hogy minél többet pihenj, bár Kinga mellett valószínű kivitelezhetetlen.
A szoba nagyon szép lett és irigykedem hogy cseréltetek. Legszivesebben én is ezt tenném még a baba érkezése elött, de most nagyon nem hiányozna egy festés, tapétázás.
Sajna (vagy nem...) nálunk a gyerekszoba tényleg olyan gyerekes, mármint a tapéta és ezért nem akarom bolygatni egyenlőre a dolgokat. Talán elférünk így is, majd teszek fel képet, ha a nyaralás után megjön Marci ágya és a kistesó fekhelye is elő lesz készítve.
A ruhákat már visszaadta a tesóm, vettem is néhány új rucit a kicsinek, na meg persze Marci sem maradhatott ki :) .
Egy kicsit bajban vagyok, mert kicsi a szekrény, ahova a ruháikat teszem, ráadásul olyan polcos szekrény sincs, ahova a könyveket rakhatnám, de annyira szűk a szoba, hogy nem akarok még benyomorgatni vmit. Hát ez van...

Pil: hogy már milyen nagy Petike, nagyon megy az idő!!!

Gombi: lányok tündériek, jó lehetett vidéken. Mi mostanában sokat vagyunk anyáéknál, amikor Isti hazaér átmegyünk, mert Marci imádja a kertet, egyfolytában öntöz a drága. Kell neki a szabadság!

Kimike: nagyon szép helyen voltatok, várom priviben vagy mailben a képeket rólatok :wink: !!!

Benianya: Sümeg nagyon szép hely, szuperek a képek. Látszik, hogy élveztétek!!! Tényleg nagyon csini vagy, nagyon jó alakod van!!!
Tényleg most már neked is lassan aktuális lesz a munkába állás. Tudod már hogy hova, merre??? Ha jól emlékszem te még Pesten dolgoztál, mielött eljöttél volna babázni. Lehet, hogy rosszul emlékszem és már elöbb váltottál. Mik a terveid???

Ex: látom Petike bárhol álomra hajtja a fejét. De jó nektek :wink: ! Este én is mindig kidőlök mostanában. Elkezdünk egy filmet nézni Istivel és én 5 perc múlva alszok :roll: .

Menyasszon: Fanniról tényleg mindig olyan jó képeket csinálsz. Vagy te vagy jó fotós, vagy Fanni fotogén!!! Vagy mind a kettő :wink: ????

Gab: tetszik a nyaklánc, amit csináltál. Ha fele ilyen ügyes lennék, akkor már örülnék :) !

Viera: Pancsis képek szuperek, végre férjeduradról is tettél fel képet :) . Eddig csak az esküvőin láttam :) .
Hova mentek nyaralni? Bár a hajnali indulás repülős utat sejtet, de én azért kiváncsi vagyok :P !

Wawel: nagyon szép nevet választottatok :) , akkor most már tuti, hogy kislány... Hogy álltok a babaszobával?
Képek nagyon jók!!!

Néhány szó rólunk:

Viszonylag jól viselem a babavárást, nincs különösebben gondom. Tegnap voltam terhesgondozáson. Mondtam a dokinak, hogy megyünk nyaralni és hát szívem szerint fürödnék, de ugye nem lehet??? Kérdezte, hogy miért ne lehetne. Ami nem tilos, azt szabad... :) .
Mivel semmi problémám, teljesen zárt a méhszáj, ezért úgy döntöttem, hogy bár nem viszem túlzásba, de igenis fürödni fogok. Marcival annyira vigyáztam, de szerintem néha már túlzás.
14-én megyek UH-ra, már nagyon várom. Másnap pedig ismét terhesgondozás.
Marci jól van, csak egy kicsit el vagyok kenődve, mert Marci barátnőjének az anyukája visszamegy dolgozni 14-től és magunkra maradunk. Úgy megszoktam ebben a 2 évben, hogy együtt sétáltunk, beszélgettünk, fagyiztunk stb. hogy tiszta furcsa, sőt uncsi lesz nélkülünk. Mondjuk tudom, ha megszületik babóka még nehezebb lenne összeegyeztetni az időpontokat, de most le vagyok lombozva...

Szombaton indulunk mi is nyaralni, de amilyen szerencsétlenek vagyunk pont akkor kezdődik a lehülés. Remélem nem tart sokáig :evil: !
Már nagyon várom, azért fel fogjuk találni magunkat.

Eni
marcy
 
 


Kimike: Marci is olyan fél 9, 9 körül alszik. Télen szerintem visszaáll a 8 órás alvásra. Ötletem nem nagyon van, talán a sok levegő, de szerintem bőven van levegőn Milán, úgyhogy ötletem sincs...

Eni
marcy
 
 


Marcy!
Osztom az orvosod véleményét a fürdésel kapcsolatban főleg a teljesen zárt méhszájjal.

Pil!
Szuper, hogy Petyka ilyen ügyesen emeli a fejét.

Gombi!
A csajszik annyira de annyira cukik és tényle mint két tojás.

Kimike!

Elég jó kis helyen voltatok.
Hol is voltatok mert én lemaradtam? Panna 7-kor fürdik és kb 1/2 8-kor már alszik ez így megy újszülött kora óta.
Tippem nincs, hogy hogyan lehet vissza állni a korábbi fekvésre, talán majd amikor már hamarabb sötétedik.
Az is lehet, hogy nincs már akkora alvásigénye.

Reni!
Hajrá tesztírás!!!!!

Juca!
Szegény nagyon megkínozza a lábadat a kismamaság. remélhetőleg szépen rendben jön majd ha kibújt paca.

magunkról: mi még mindíg itthon tespedünk szabadságon nagyon jó, néha kimegyünk a nyaralóba, illetve jövő héttől végig kint leszünk jön velünk a férjem kisebbik fia is. ( a nagy azért nem mert naponta 2x vab kajak edzése és onnan nem tudna járni.

Kép

Kép
katus73
 
 

 
 

Katus, Horvátországban voltunk. Mi is szabizunk még jövő héten is, aztán ki tudja majd mikor...
Lányod nagyon kis ügyi. A 7 órai fürcsi nekünk is megvan, de aztán kezdődik a műsor. :evil: "Nem akajok aludni. "

Marcy, Reni, képek mentek mailen.

Tegnap Milán kilöttyintette az alamalevet a szőnyegre. Rámnéz, majd mondja: "eszt nem hiszem ej". :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Benianya!
Képek nagyon jók!!! Tényleg csini vagy, nagyon! A Zurad remélem kihúzza magát melletted! :lol: Beni egy nagyfiúsabb!

Marcy! Hogy fogják hívni a kistesót? Persze, csak ha publikus!

Kimike!
Peti régen 10- fél11-kor aludt el. Ezt előrébb hoztuk 9-re. Reggel mindig kicsit korábban keltettem, így este is korábban kidőlt. Nálunk bevált ez a módszer!

Katus!
De jó is egy nyaraló! Csajok jól vannak?

Anita!
Kornél milyen kis dolgos! :lol:

Pil!
Petikében már több vonást fedezek fel az apukájából!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kornélt elvitte az unokatesóm, a gyerkőc ment egy szó nélkül, így magam vagyok, vasaltam, s rendbe rakom magam! :lol:

Reni: igen, Kornél imád porszívózni, de ahogy Kimike írta valószínűleg ez nem lesz örök életű. Sajnos!
A tesztíráshoz drukk megy!

Katus: akkor jó szabadságolást! Jó pihenést!

Marcy: nektek szintén jó kikapcsolódást! olyan nagy lehülés talán nem lesz, s jól fogjátok magatokat érezni. Egyébként mi is kb akkor megyünk nyaralni, amikor 32-33 hetes terhes leszek, s én is fogok fürdeni, ha még zárva lesz a méhszáj. Kornéllal 36 hetesen még jártam usziba. Úgyhogy nyugodtan. Egyébként a nőgyógyászom szerint az úszás és fürdés az egyik legjobb mozgás a babának és a mamának is!

Pil: nagyon édes a kisfiatok! Ami pedig nagyon lányos! Gyönyörű kiscsaj!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kimike! Jók a képek nagyon,szuper ez a hely. Milyen volt a szállás, a kaja?

Wawel! Szuper, hogy közel vagytok Sümeghez, nagyon fel tud tölteni az a hely. Ajánlhattad volna akár már itt is,én tök véletlen találtam meg a neten,fogalmam sem volt, hogy arrafelé is van ekkora nagy vár. Ráadásul be sem tudták venni a törökök!!!!
Kornél nagyon cukker- olyan nagyfiú már!

Pil! Fúú, nekem a mostani állapotunk volt az álmom:1 perc a piac, a bótok, a könyvtár,adoki,abölcsi de 1 perc a kacás vizpart is.Belváros, de pont a szebb része-meghaltam Blanivalolyan helyen,mint most Te. Ma 2x mentem dinnyéért,2 egészet termeltünk be+ 2 kg barackot!!!!Tárazz be dinnyével!!!! :wink:

Ez a fejemelés már nagyon jóóóó! Hajrá
Peti!!!Elárulod miért Maskakiki alány? :shock:

Kimike! Fúú, én tust meg sprirált minden nap használok 16 éves korom óta,még a kórházban is az volt zuhi után az első reggeli előtt!!Háát mindenkinek van valami defektje-nekem ez. :oops: Egyébként jót röhögtünk Robival, hogy lecsinosoztatok, majd belepusztultam, hogy a kattintás erejéig be tudjam húzni a hasam, ugyanis annyit zabáltam, hogy akadt aki 5 hónapos kismaminak nézett!!!!Csak a fotókon húzom ki magam, amúgy görbe hát, behúzott cicik,kinyomott has. Ölég randa,a kolléganőim rám is szólnak mindig.

Körkérdés: fekvés ideje: háát az nagy helyzet,hogy Beni sajna nem birja ¼ 8 nál tovább. Max fél. De ma megcsúsztunk és félkor tettük a kádba, ¾ kor ment aludni,de már úgy hisztizett és kiabált,hogy alu(aludni),hogy el is felejtett cicizni!
Szóval nekünk meg kell szervezni a nyári esti közös bulikat, mert ha nála fellövik a pizsit,akkor annyi.Reggel fél 7 ig alszik most és 12-14 ig(ma csak 13:30 ig alszik)
De mi családilag extra nagy alvók vagyunk!!!!Blani is alszik 8 évesen minden du. Mi is!!!!!!!!!!
Kimike! Suttogó 2. rész és kemény következetesség…

Preni! Szoritok holnap!!!!

Meteor! Mi volta szülőin? Szimpik voltak a nénik?

Fúú, de milyen sokat dumál Pancsi!!!!!!!számol,elájulok!!!!!És ez a rendszámtábla!!!
Kimike, behaltunk Robival ezen a kiöntős dumán!!!!!

Marcy! Pirivi ment!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, ez egy 4 csillagos szálloda volt, félpanziós ellátással. Milánnak vittünk bébikaját, általában azt ebédelt. A reggeli, vacsora büféjellegű volt, nagyon korrekt. Mi is annyit ettünk, hogy már abba elfáradtunk. :lol: :oops: Mindíg megfogadom, hogy visszafogom magam, de olyan jó ilyenkor lazulni, és azt enni, ami jólesik. Mi is majdnem minden nap aludtunk délben, nagyon klassz volt. Ennyi kaja után jó is most gyümölcsözni, kis méregtelenítés.
Nekem élőben is nagyon csininek tűntél, úgyhogy aki 5 hónapos terhesnek nézett, az nem látott még várandós nőt. :wink: :)
Milán is számol 10-ig, nagyon édi. És már olyanokat mond, hogy csak nézünk. Mi is nagyon elégedettek vagyunk vele, pedig elég kritikusan szemléljük. Örülök, hogy te is elégedett vagy Benivel, hiszen te is nagyon kritikus vagy/voltál vele.
Milán nem mondja, hogy álmos, még akkor se, ha már le akar ragadni a szeme. Igaz, ő délután 15 óráig nyomja a szunyát déltől. De volt, hogy hamarabb elaludt. Következetesség? Mit ír a suttogó erről? Neked megvan? Ha beteszem a kiságyba ordít torkaszakadtából. Ha viszont a mi ágyunkon altatom, akkor pedig leteszi a fejét, majd 1 perc múlva "aludtam" csatakiálltással kiszalad. :shock:

Képzeljétek, megrepedt a babakocsink, szerintünk pár nap és annyi neki. Pierre Cardin. Nem akarok újat venni, de lehet, hogy kénytelen leszek. :evil:

Reni, megy a drukk! Sikerülnie kell!

Marcy, ne aggódj, nem lesz annyira rossz idő, sőt! Vasárnapra nagyon is meleget mondanank.

Jó éjt!
Vendég
 


Ezt még leírom gyorsan. Játszótéren homokozóban anyuka a kb. 3 éves kisfiával. A gyerek lapátolja a homokot a dömperbe. Odaszalad egy 4 év körüli kisfiú, és kiborítja a dömperből a homokot. A 3 éves anyukája ingerülten mondja neki: " ne borítsd ki, tedd le, ne vidd el, nem érted? Anyád megtanított viselkedni, büszke lehet rád. (cinikusan)" Majd miután a 4 éves elszalad, folytatja a saját 3 évesének. "Ne félj, ha újra idejön olyat rácsapok, hogy megemlegeti. Az anyja jól megnevelete, most se szólt rá. Nem foglalkozik vele se most, se máskor." Miután 3 évese többször kifejtette aggodalmát, hogy mi lesz, ha elviszi a másik gyerek a dömperét, anyuka megnyugtatta, hogy azt próbálja meg, majd megemlegeti. A 4 éves anyukája mindezt nem hallhatta, mert egy másik anyukával beszélgetett, ezért nem szólt közbe.

Vélemény?
Vendég
 


Üdv.

Wawel, Kornélnak holnapra boldog névnapot! (Holnap tutira elfelejteném...)

Pil, ügyes fiad van!

Kimike, Peti már jó ideje csak este tíz táján alszik el, kilenckor hívjuk a férjemet, aztán hajtja álomra a fejét. DE hétkor általában már fent is van. Mondjuk napközben két órát alszik minimum.
Változtatásra ötletem nincs, gyanítom, ez a nyári időszámításnak köszönhető, azért nyolckor még igen világos van...
Milán dumája haláli.
Anyuka beszólásához passz. Gondolom, nem gondolta véresen komolyan. Az más tészta, hogy szerintem, ha valaki leviszi a gyerekét a játszótérre, az igenis figyeljen arra, hogy mit csinál a gyereke, ne a traccsparti legyen a legfontosabb.

Marcy, ugye, hogy milyen jó dolgunk van. ;)
Nálunk is helyhiány van...pedig épp ma mondta az egyik ismerős, hogy van jópár 98-as rucija, amit idead nekünk. De hogy hova fogom tenni?!

Katus, örülök, hogy jól telik a pihenés!

Bénianyu, ez most komoly, hogy neked hanyag a tartásod? Nekem nem tűnt fel...pedig nekem is igencsak az. Már mondogatják a kolléganőim, hogy reggelente az lesz az első dolguk, hogy jól ráhúznak egyet a hátamra. :?

Na lépek, vár rám egy adag hajtogatni való.

Jó éjt.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Képek szuperek!!!
Kb. egy hét múlva én is jövök valami hasonló nyaralósokkal.

Anita:
Nem nyertél, Horvátország és autóval.
Egyébként július vége- augusztus elejére be van tervezve egy repcsis is, de nem tudom lesz-e belőle valami. AMiket kinéztünk, minden szálloda foglalt.

Gab!
Küldtem képeslapot Lackónak ímélben. Megkaptátok?
Tök állat a nyaklánc, amit horgoltál. Istennő vagy!!!

Pussz.

Erika

Kép
viera
 
 


Kimike!
Háát így olvasva benneteket kezdeti elégedettségem azonnal kritikába csapott át Beni beszédileg! De Robi leállitott,hiszen majd 3 hónap van közöttük(mondjuk Meteor Pancsijával épp egy idős, de ő meg ugyi lyány!) :wink: .Szóval mivel valóban magam is láttam,hogy 3-4 hete (vagy hogy)még szinte semmit sem beszélt,most meg fekszik az ágyon, eszébe jut valami és elkezdi mesélni pl.a balatoni út motoros bácsijait meg kamionjait, hogy mama elment busszal meg ilyenek.
Hát most már tényleg az elégedettség nyugalmát választom, aztán majd lesz még 10 is az a számolás-ráér, meg szin, formafelismerés is gondolom.Én ezekre nem is gondoltam,hogy mutatnom kéne neki,annyi más van,ami iránt érdeklődik.Pl.motoros autós újságot olvas apával,a formakirakókat nem preferálja.Ellenben a tanyasi udvar állataival sokáig eljátszik,bevásárol,főz stb.

Pancsi rendszámtábláján megakadtam-ez a lány egy zseni lesz majd meglátjátok!

Ja,suttogó. Hát erre a lefekszik és kialudtam magam dumával felkel szitura mondanám,hogy sajna szivat a gyerek-de most hogy elővettem a suttogót konkrétan ir ilyen gyerekről. Megigérem hogy hétvégén elolvasom ezt a részt, de ma dolgoznom kell este meg jönnek haza végleg a keresztfiamék amerikából, fincsi kajcit főzök és még a gyerkőket is össze kell szednem,mert Blani megy ki apával a reptérre .
A kis 6 éves kap egy magyar foci labdát, meg a shellkutas kocsikból a magyar csikosat. :lol:

Ja, a Suttogót azért vettem elő megint,mert kiváncsi vagyok mit ir a bilizésről. Beni ugyanis tele pisil és kakilja a kertet: a pisire azt mondja, hogy kaki, a kis barna macira meg gy néz mint egy ufóra, ésaz istennek sem akar ráülni a bilire! :shock: :evil: :roll:
Ja, de,ha dinnyét eszik és nem tetszik neki,hogy csinizi a popóját a fű-ez esetben kegyesen ráül a bilire. :?

Az elején nektek is úgy volt,hogy úgy kb 6 másodpercet ült reggel a bilin?

ÓÓÓ, a babakocsit sanálom. :cry:

Ja, szitu: Én nagyon laza vagyok e ekintetben. Most kemények lesznek a szavaim,nem kertelek,bocs.
Mélységesen felháborit amit a sértett 3 éves anyája mondott a gyereknek-ez nem gyereknek valószöveg,ez az ő saját sértettsége,ami mögött még egy házastársi,anyósi konflikus is lehet és jól kiadja magából a játszón. Másrészt ne akarja már megvédeni a 3 évesét, tisztelje már annyira a csemetéjét,hogy ő biza el tudja maga is intézni. Milyen felnőtt lesz belőle, hogy szocializálódik az oviban,ha anyuci mindig mindent megold helyette. Ezekből lesznek az árulkodó júdások, szalad óvó nénihez.
Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy a másik anya nem neveli a fiát, szabadabb pórázon tartja, had menjen, had konfrontálódjon. Én azt az elvet vallom meg kell hogy vivják a harcaikat és nekünk ebbe csak a legvégső esetben, sérülés veszély esetén kell beleszólni. Én azt is szoktam hagyni,hogy egy másik gyerek rácsapjon Benire,mert kiváncsi vagyok mit reagál, felveszi-e a harcot, vagy visszahúzódik. Én a megfigyelő legyen az anya elvet vallom,amibe belefér a pletyi is. Ebben a konkrét esetben a másik anya szépen 2 mondatban elmondthatta volna, hogy nem szép dolog kiönteni a homokot,a másik kisfiú szomorú emiatt stb.
Ehhez azonban látnia kellett volna a szitut,hiszen alap, hogy a pletyiző anyának azért fél szemmel is néznie kell csemetéjét-épp azért,hogy utána nevelhessen. Az én értékrendemben a játszó a közösség tanulás helyszine, példákon,mintákon át kell lmegtanulniuk a gyerekeknek mit szabad és mit nem,mi helyes és mi nem. Én ezért nem szeretem azt sem, ha egy teli homokozóban egy anya játszik a saját gyerekével,hiszen így meg nem tanul önálló, vagy más gyerekkel közös játékot a csimota, ott is mint otthon az anya irányit,ő mondja meg milyen sütit süssenek, megvédi a gyereket, nem engedi a közelébe a másikat.
Ez a kor 2-3-4 egyébként az énkép, az önakarat kialakulásának ideje, természetes, hogy próbálgatják a határokat:mi az enyém,mit vehetek el, meddig mehetek el, hol ütközöm ellenállásba. ez az álatvilágban is igy van, normál fejlődési szkasz, ösztönös. De, mivel mimár ugye lejöttünk a fáról,az anynak kellmegmutatnia,elmondania, eddig a határ, nem szép, nem helyes elvenni, az az övé, ez atiéd, itt a te dömpered, szállitsátok együtt a homokot...stb...mittomén.....
Ezek a sarkos esetek,úgy látom a játszón vannak átfedések,lágyitások,amit én normálisnak tekintek. Szóval nem feltétlen csinálja rosszul az anya, ha homokozik a gyerekkel, ha játszótárs akad akkor azonban én háttérbe vonulnék és messzebbről megfigyelő lennék.
Azt azért bevallom-bár ez lenne helyes, én sem mernék odamenni a másik anyához és szépen megkérni, figyeljen már a gyerekre,mert megint ezt és ezt csinálta. Inkább megfognám a csibészt, az ölembe ültetném és elmondanám neki,hogy az a kisfiú most szomorú,amiért kiöntötted a dömperét, gyere segits újra teletölteni stb. Aztán tuti odajönne a másik anya,aki lehet, hogy elmondaná, hogy jajj alig birok a gyerekkel, rombo l mindent,a férjem alkesz,milyen nehéz stb. Innen meg már van épitő,segítő beszélgetés-szóval utálom a tudatlan durrogást,(bár nekem is rosszul esne, ha szegény kicsi fiam homokját bántanák), inkább próbálnék közös nevezőt keresni a két gyerek között.

A alavélemnyem,meglátásom az a gyermek és felnőtt konfliktusokkalkapcsolatban, hogy fele sem lenne, ha sajna nem úgy működne atöbbség, hogy tudatlanul durrog, hergelimaát,mert "biztos ezt dirrekt csinálta,mert én azt gondolom,hogy ő azt gondolja, és fú meg há-miközben tapasztalom, hogy 1-2 mondatos figyelő-értő beszélgetéssel másodpercek alatt tisztázni lehet a helyzeteket. A legtöbb esteben kiderülne, hogy semmiség az egész,a másik pl. munkahelyi stresszes háttérből fakadó figyelmetlenségből véletlenül tett olyat, amit a másik támadásnak vélt, megbosszult, akkor már a másik is gondol amit gondol,ő is háborúzik stb, ez csak egy kitalált példa, a beszélgetés hiányára és a pozitiv,megértő,segitó hozzállás hiányára akarok itt célozni:a nekem rosszul esett,én ezt éreztem,megbántottál, mire a másik:úú bocs, nem állt szándékomban, csak meglöktek,szédülök stb-mittomén-lényeg a kimondás és nem a gondolati találgatás-puffogás. Fúú, bonyi voltam?

Na,már megint jósokat irtam. Bocsesz.

benianya
ákosbenianya
 
 


Igyekszem visszaolvasni, bár mission impossible...

Kofa fényképezett. Kockás has 35+3-ról. :twisted: :twisted: :twisted: Hát nem kedves??? :lol: :lol: :lol:
Kép

tjuca
 
 


Benianya, küld már el légyszi az e-mail címedet priviben! Küldök egy fotót a bilizésről.
Vendég
 


Sziasztok!

Benianyu, Kimi,Wawel: Nagyon jók a képek!

Pil: Gyönyörüen tartja a fejét Peti!!!!Gratula Nektek!!!

Mi tegnap autóztunk laza 6 órát összesen, persze pihenökkel,rohangászós megállással, apa elhivott minket Veszprémbe magával ,végig nagyon jó buli volt a kocsiban, jókat nevettünk (sokáig nem volt ugye itton hétköznap, most bepótolunk, meg amúgy is imád Fanni autózni).

Utána pedig megejtette Elsö Fodrász látogatását- nagyon ügyes volt, mint egy felnött kb. úgy viselkedett (a babanaplónkban majd lesz videó).

Játszóteres: Szerintem se dumcsiznia kéne az anyukának, aki játszóra megy, azaz közben a gyerekkel is kellene foglalkoznia, mert ami idö alatt ez lezajlott, annyi idö alatt bármi más is történhetett volna.A konfliktusokat megfigyelve kell hagyni a dolgokat történni, nem háttal a gyereknek beszélgetve.

Nálunk olyan szitu volt, azaz amit én láttam, h egy kisfiú játszott velünk az anyujával, odajött egy másik kissrác, kicsit nagyobb és beleharapott a gyerek karjába...Anyuka frászt kapott, szólt ,h nem szabad, játszottunk tovább...egy perc mulva ugyan az a akisfiú, ledöntötte a kicsit és újra beleharapott...A sértett anyukája megint rászólt, h nem szabad harapni, nem akarsz játszani? Hol van anyukád? De semmi válasz, kisfiú balra el, mi játszottunk tovább...Egy perc mulva megint megjelent a kisfiú és két marék homokot tök ideg fejjel bele a kissrác arcába és ugrott volna rá harapni (nem is ismerték egymást,és volt azért másfél év különbség ha nem 2).
Na erre anyuka elkezdett kiabálni,h hol van ennek a kurva kölyöknek az anyja- és teljesen igaza volt, mások is le voltak döbbenve ott mellettünk, akik látták- anyuka SEHOL nem volt, azaz nem jött oda...

Ilyen anyuka leviszi a kölkét a játszóra és lazit egyet mondván foglakozzon vele más...nem azért,h szocializálódjon a gyerek, hanem,h ne is lássa addig is.
Látszott,h a gyerek nincs nevelve, az meg,h az anyja elö se kerül...

Kimike:Sajnálom a kocsitokat :(
Vendég
 


Ui: Alvás 8-7 ig, du pedig 1-2 óra.
Vendég
 


Játszó: elolvastam mind a két szitut. A játszótér szvsz pont arra való, hogy a gyerek szüleje egy kicsit háttérbe vonuljon, ugyanakkor résen legyen. Ritkán értek egyet Benianyával, de most nagyon.

Kinga nagyon önálló, és hála az égnek most nagyon jó is, tehát nem harap. Persze mindig a nagyok után megy, sőt most már trécsel is. Tegnapelőtt pl. 6 éves forma lányokkal játszott. Rajta tartottam a szemem, de hallani nem hallottam. Egyszer csak az egyik kislány közölte nagy lelki nyugalommal, hogy most pedig a Kingának fúj buborékot. Innen tudtam, hogy Kinga szépen megmondta a nevét stb. :shock: De ilyenkor ha pl. a homokban fetrengenek cigánykerekezés címen, akkor sem megyek oda, meg hát ugye az én kis balerinámnak még van hova fejlődnie, és inkább mókás, olyan, mint a tyúk a porban... :twisted:

A két szitu nagyon különbözik. Az első a Kimié. Életkori sajátosság a rombolás. Kinga még csak most kezd "sütni", de utána nagy örömmel rombolja szét azt is amit ő sütött, vagy azt is , amit én csináltam. A másfél éves egyértelműen abban leli örömét, ha széttiporhatja a várat. Ergo az anyuka személyes sértésnek vette, hogy dede, esetleg az ő művét egy másik elrontotta.És tök primitív módon nyilvánult meg. Ilyen esetben a romboló gyerek anyukájaként csak állok és :shock: , legszívesebben sípcsonton nyomnám az illetőt, hagyja már élni egy kicsit a gyerekét. És igen újra lehet azt a dömpert tölteni, meg a gyerekek nem hülyék megoldják egymás közt a dolgokat.

A másik eset: brutális. A harapás nálunk is ment, egyszerűen Kinga nem fogta, hogy az a másiknak fáj. Pedig egyikünk sem alkesz.
Én nem az anya reakcióján döbbentem le, mert ilyenkor aztán mi is fegyelmeztük Kingát, és azonnal közbeléptünk, de a milyenségen. Utálom a primitíven megnyilvánuló anyukákat. Egyszerűen lefagyok, és legszívesebb ismét csak sípcsonton nyomnám. Igaza van, abban nincs kétség, de ahogy leírtad a vér megfagyott az ereimben. Egyébként itt is van egy nő, aki hasonlóan nyilvánul meg, ha a nagyobbak saraznak, ha labdáznak stb. Egyrészt ledöbbenek, mert olyan, mint egy kocsis, másrészt szintén meg van a véleményem a viselkedéséről. Amúgy meg, én olyan vagyok, ha normálisan mondanak valamit, akkor veszem a lapot, de ha primkó stílusban elkezd velem valaki üvölteni, akkor pont az ellenkezőjét éri el, és ezt a kölykök is érzik.

Persze egy játszó, pláne, ha az nagy minden korosztályt kiszolgál, tehát vannak kicsik, nagyok, visszahúzódóak, szocializáltak, vezéregyéniségek stb. Ha valami van, akkor diplomatikusan igyekszem elintézni és kész, de csak akkor, ha valami durvaság van, vagy "vér folyik". Nem csípem azokat az anyukákat, akik a lasztizó 7-8 évesekkel rögtön úgy indítanak, hogy nem látod, hogy itt alszik a kicsi a kocsiban??? Nem látja, mert nem azzal van elfoglalva. Sokkal értelmesebb azt kérni, hogy menjenek ide vagy oda, ahol véletlenül sem repül bele a babakocsiba a labda.

Egyébként így a 9. hónapban bevallom nem mindig tudok odaülni a homokozó padkájára, egy idő után mindenem fáj. Sőt nagyon örülök, ha egy apuka hajtja helyettem a hintát, és nem érzem magam egy felelőtlen lusta disznónak. Fél szemem mindig a lányomon van, és az sem biztos, hogy kukaként ülök a játszón 2-2,5 órát. :roll: És igaza van Andinak abban is, hogy biz. fokú leválásra szükség van, mert a bölcsiben, oviban sem liheg ott a szülő a gyerek háta mögött...

tjuca
 
 


alvás: mi igazodunk a nyári és téli időszámításhoz.

Kimi!

Ha du három órát alszik, háromig, akkor nem is nagyon várhatod, hogy nyolckor eldőljön.

Kinga mostanában kb. 1/2 10-kor alszik el, reggel 8 tájban kel. Télen ez olyan 8 és hét inkább. Du alszik kb. egytől két órát. De én ezt viszonylag rugalmasan kezelem, így pl. sosem okozott gondot az óraátállítás sem.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Juca, igen, szerintem is a játszó arra van, h a gyerekek tanulják a szociális beilleszkedést, amire emellett is sok hely és lehetöség van, de az anyjának attól még nem az a dolga, h eltünjön a harapós , nem egyszer harapós ,agressziv gyerek mellöl,hanem,hogy nagyon is vele legyen, ha tudja, h a gyerek nincs még azon a szinten,h megértse, h nem szabad harapni.

3* normálisan szólt az anya, negyedszer nem, többen már elöbb kerestük volna az anyukát, igy vagy másképp, nem hiszem, h az én dolgom más agressziv, neveletlen,elhanyagolt gyerekét a játszón nevelgetni,azért mert az anyukának csak ott van lehetösége társadalmi életet élni-az az Ö baja, nem az enyém,nem a másé.
Más az együtt játszás, más,ha kialakul vérre menö szitu (nálunk még nem alakult, mondjuk Fanni jóideje érthetöen beszél,igy nem volt rá lehetöség sem.)és pont én nézek oda, vagy pont a másik anyuka, de itt a másik sehol sem volt.

Mi is szoktunk beszélgetni,többen, elöttünk játszanak a gyerekek, és ha valamelyik anyuka telefonál, vagy jobban belemerül a mondandójába, és közben olyan a szitu, akkor szeretettel, kedvességgel javasolunk alternativákat a gyerekeknek, a másénak is, söt segitünk ha valami nem megy a gyereknek és itt is van állapotos anyuka 2 éves Naggyal, Neki is természetes, h segitünk, söt, akárkinek,bárkinek,mindenkinek-aki ott van.

De nagy valószinüséggel ez az anyuka nem is volt a játszón, vagy ki tudja, mással is agressziven viselkedett a gyerek,pl.mikor tölünk futott arrébb még azért kiosztott pár maflást, ellökés,stb.

Teljesen egyértelmü,h normálisan kelll közeliteni ilyen- olyan vagy még amolyanabb szituban is, van is erre egy mondás: Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten,de elég nehéz úgy kérni-közölni,esetleg segiteni bármit is, ha nincs ott a célszemély...
Elég kirívó eset, az biztos, én sem láttam ilyet még, nem is akarok :)

Az ún. orális szakaszban még a harapás is ideig-óráig normálisnak mondható, amig a gyerek el nem kezd beszélni-onnantól kell felváltania az érzés közlést a beszédnek.Nem is a harapással volt a gond, hanem,h hányszor, nagyon agressziv fejjel,ok nélkül,meg a homok, meg a lelökés a földre, meg ha még ezeket is a teljesen normális kategóriába tesszük, akkor sem a gyerek a hibás, hanem az anyja.

Fel lett kinálva a játék lehetöség is,nagyon szépen lett szólva többször is, igy nem nyitott rögtön támadólag az anyuka.

Szerintem a játszótér nem gyermekmegörzö,különben az lenne a neve...
Vendég
 


Sziasztok!

Alvás: Hasonlóan, mint Kinga (most is egyformák nagyon!! :lol: ) fél 10 körül alszik el, reggel 8 körül kel, délután 2-3 órát alszik (de van, hogy csak 1,5). Szerintem a meleg elnyomja, mert télen 2 óra volt a max. Így aztán nem is csodálkozom, hogy későn fekszik. Nem különösebben aggaszt a késői fekvés, bár az is igaz, hogy nem járok mellette dolgozni, így más a szitu, mint Kimikééknél. Szerintem, ha van megoldás, akkor az a következetesség lehet de a kivitelezést ne kérdezd! :oops:

Ex: Kornél köszöni a köszöntést (és elraktározzuk szeptemberig), mert mi akkor tartjuk a névnapját. De azt is csak azért, mert nagyon közel lenne a névnapja és a szülinapja, s így inkább szeptemberre tettük.

Játszóteres sztorik:

Az való igaz, hogy a gyerekeknek szocializálódni kell. Erre a játszótér tökéletes hely, de :
- az anyja igenis figyelje a gyereket és nevelje Ő. Ha olyat tesz Kornél, amit nem szabad én azonnal ugrok. Pedig közben beszélgetek én is, nem vagyok folyton a nyomában, de figyelem.
- ha csak apróságról van szó, hagyom őket kibontakozni, s oldják meg a gyerekek. Akár mennyire is kicsik, és Kornél még csak nem is beszél, de sokszor látom, hogy elrendezik maguk között.
- ha a háromszori harapásra se reagál az anya, az szégyen rá nézve. Különösen úgy, hogy aztán elő sem kerül. De durván gyerek előtt akkor sem beszélek. Megpróbálom valahogy intelligensen lerendezni. Pl: ha már kétszer megharapta a gyerekemet, akkor amikor harmadszor közelit, megállítom. Ez így leírva lehet, hogy egyszerűnek tűnik, de azért a saját gyerekem "figyelésébe" az is beletartozik hogy nézem a környezetét is.

Nálunk is vannak a játszótéren ilyen sztorik, bár ennyire kellemetlennel még nem találkoztam. Igaz, egy kisfiú van, aki mindenkit gyepálna, minden játékot begyűjtene, de őt az anyukája csak akkor hozza le a játszótérre, ha mindenki más már felment. (ÁLtalában este 8 táján) Ez sem jó megoldás, mert a gyerek így soha nem tanulja meg, hogyan viselkedjen. Ráadásul a kisfiú márciusban kezdte az ovit.

Egy szó mint száz: figyeljük őket, de ugyanakkor engedjük szabadon játszani a gyerekeket. Ez az én véleményem.

Benia: Beni miatt valóban nem kell aggódni. Fiatalabb, mint Kornél, s már több mindnet csinál beszédügyileg. Mi ott tartunk, ahol Ex-ék. Kornél folyamatosan beszél, de nem tudom mit. Ugyanakkor sokszor rajtakapom azon, hogy utánam tudja mondani a szavakat, de ha még egyszer megkérem rá, nanaá, hogy nem mondja. Formafelismerés, szín, számolás. Így aztán fogalmam sincs mit tud, és mit nem. De majd eljön ennek is az ideje.
Egy biztos: mindent megért, és kommunikatív. Igaz, mutogatva. De nekem ennyi elég.

Juca: Kofa nagyon kreatív!

Viera: azt nekem írtad, hogy nem találtam el! De mit?

Na, jó hosszú lettem, megyek pihizek a fiammal.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan:

Wawel: hihi, bocsi, nem neked akartam írni!!! :lol:

Marcy:
Szóval Te nem találtad el, nem repcsi, hanem autó és Horvátország.

Pussz.

Erika

Kép
viera
 
 


Menyasszon!

Azt hiszem egy malomban őrlünk, csak két felé. Én is ugyanazt írtam, hogy semmiféle durva dolog nem megengedhető, de mint ahogyan Wawel is írta, a mocskos beszéd sem. Amúgy hasonló esetben már állítottam le gyereket. Kingának kalapgumis kalapját hátulról cibálta egy másik gyerek. Megkértem, hogy ne csinálja, mert a gumi vágja a nyakát, és az bizony nagyon fáj stb. de gyereről lepergett. Akkor szépen megfogtam a kezét, és odébbvonszoltam, hogy ha nem hagyja abba, akkor együtt megkeressük a szüleit, vagy megmutatom én, hogy mennyire tud fájni, amit csinált. Kicsit ledöbbent, hamar túllépett rajta, ment tovább.

Igaz, hogy a gyereknek az anyjának kell nevelnie első sorban, de ha az anyja nem teszi ezt meg, meg kicsapja a gyereket a játszóra, mint más a koszos malacot, nekem akkor is úgy kell megoldanom, hogy ne a gyereken csattanjon az én dühöm. Igenis be kell avatkozni, de nem úgy, hogy üvöltök, meg hőzöngök, hanem kivonom az agresszívet a forgalomból, elvégre engem már csak nem harapna meg. És abban is igazat adok Wawelnak (nem hiába pedagógus :lol: ) hogy a gyerekkel együtt a környezetét is figyelni kell. Én csak azt írtam, hogy utálom azokat a nagyon anya anyukákat, akik távolról odakiabálnak más gyerekeknek, jellemzően durván és obszcénan, ahelyett, hogy pl. utasítanák őket. A kölykök baromira nem fogják azt, hogy ők mikor csinálnak veszélyeset, rosszat stb. Erre írtam, hogy ahelyett, hogy nem látod, hogy agyoncsapja a labda a babakocsiban fekvő gyereket ***, inkább jöhetne azzal, hogy fiúk inkább azon a területen labdázzatok, és akkor a babakocsiba sem csapódik bele a labda.

Na mindegy, ez az én véleményem, nem voltam ott az adott szituációban. Tegnap egyébként egy cigus kamaszra szóltam, hogy oltsa el a cigijét, mert pont úgy tartotta, hogy a hintázó gyereket (többek közt az ő rokonát is) pont belehintáztathatta volna valaki a parázsba. Morgott, de eltaposta. Persze a padon már az anyuka merészen hőzöngött, de nem mertek nekem jönni. Ez van. Lehet itt pedzegetni, hogy mit illik meg mit nem, helyzetben meg kell oldani. Amíg a játszó nyilvános terület, addig bárki büntetlenül bemehet, és nekünk kell résen lenni, csak nem mindegy, egyrészt magam miatt, másrészt az én gyerekeim miatt, hogyan oldom meg a helyzetet. Ha én káromkodnék, Kofa úgy ledöbbenne, mert egyszerűen rendszeridegen tőlem. Ennyi. És valszeg magamból indulok ki, de ezt várom el mástól is.

tjuca
 
 


Helló!

na, velünk semmi izgi, de ez a játszótér szitu nálunk is kemény....Nem tóm, hogy Máté miatt e, vagy eleve elszúrtam, de Noi nagyon raplis lett. Tegnap épp lelökött egy kb. másfél éves kislányt a motorjáról, mert az ráült....Meg mindenkit le randa boszorkányoz....pedig hozzá se szólt, se az a gyerek, se az anyuka....Szóval már úgy megyünk, hogy lelkére beszélek. Nem tóm, ez kb. 2 hete kezdődött. Máté is megbolondul egy ídő után. Mondjuk az a baj, hogy ők egymást hergelik, és simán elvárják, hogy a többi gyerek is ilyen legyen. Aztán ha egy gyerek visszahúzódóbb, akkor csak néznek...Ma jön a barátnőm a majdnem 2 éves lányával, kíváncsi vagyok. Különben azzal szoktam magam vígasztalni, hogy felnőttként jól jön, hogy ilyen "pörgősek", de most jó lenne néha csak leülni egy padra a játszón....Kb. fél perc, aztán valamelyik rosszalkodik sajna....

Viera: Jó nyaralást, gondolom felszerelkeztetek, hogy Noémi ne unatkozzon.

Kimike: Nekem megvan a Suttogó 2., de még nem találtam benne semmi érdekeset, igaz én az éjszakai sírás miatt szereztem be. Mi gyermekeink is kb. 9-kor aludnak el. Mondjuk én Noinál már kinyitom, ha 2 óránál többet aludna, és eddig nem ébredt emiatt rosszul. Mondjuk minden gyerek más ugye, de enyimnek elég a 2 óra d.u.-i szunya.

Pil: Már tényleg nem is Amelis Peti!

Benianyu: Ez a smink dolog egyezik, csak nekem a hajam mindig az "ellenségem". Mindig filózok a rövidebben, de ismerve magam, az is csak úgy "lenne", nem lőnám be. Következő életemben velünk lakik egy házi fodrász is....

Öööö, ennyi.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Jesszus mennyit irtatok! :D :D

Alvás:Ami is az eddigi fél 8-9 es szunyaidő helyett olyan fél 10-kor alszik el.Gondolom az idő,meg a világosság,meg a mele,stbb..A nappali alvás meg nálunk sajnos tök rendszertelen,kényszerből viszünk magunkkal mindenhová(torna,doki,stb)így egyrészt sokszor fel van ébresztve korábban,másrészt teljesene érthető módon a kocsiban elalszik hazafelé,így csúszik az egész.De hát ez van,nem tudok mit tenni.


Játszótér:állítom,Ami az egyetlen gyerek aki nem jár rendszeresen játszótérre.HA hiszitek ha nem,a két kezemen meg tudom számolni hányszor voltunk,úgyhogy nagyon ehhez hozzászólni se tudok.Persze ha vki nálunk van kisgyerekkel,én elvárom hogy figyelje a gyerekét attól függetlenül hogy mi közbe dumcsizunk.

A hisztizés értelmetlenségek miatt még mindig megy.Most már csak azt várom hogy majd kinövi.Mondjuk ennek a fele betudható akár féltékenységnek is.

Most rohanok pakolni,holnap megyünk a két gyerekkel barátnőmékhez,majd szombaton vagy vasárnap jövünk,még nem tudom én se.vasalnom kell ezerrel,pont jó ebben a nagy melegben.

Preni!Feltétlenül ird meg mi volt,én reggel óta drukkolok!!!

Tjuca:nem írtad mi van a lábaddal.Vagy elkerülte a figyelmemet,és írtad?Meg azt se hogy Ti tudjátok a nemét a babónak?

Benianya:hát az úgy van,hogy a férjem nagy becenév adogató.Mazsi volt először.Abból lett MazsiAmi.Majd MaskaAmi.Majd Maskakiki,meg Maskakikszon,meg ilyenek
:lol: :lol: :lol: :lol:
De nekem a Maskakiki nagyon tetszik,ezért irtam azt.Amúgy van vagy 20 ilyen neve.

Köszi a képdicsiket,na megyek izzadni!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


[quote]J írta:átszótér:állítom,Ami az egyetlen gyerek aki nem jár rendszeresen játszótérre.HA hiszitek ha nem,a két kezemen meg tudom számolni hányszor voltunk,úgyhogy nagyon ehhez hozzászólni se tudok.Persze ha vki nálunk van kisgyerekkel,én elvárom hogy figyelje a gyerekét attól függetlenül hogy mi közbe dumcsizunk.


Na ez nagyon értelmes lett.Fogjuk rá nagy hőségre.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Játszótér:
Mi nem járunk gyakran, mert nyáron lehetetlenség a tűző napon lenni (új játszótér, még picik a fák). Márk bölcsibe is jár, ott bőven megvan a szocializációs lehetősége, így ha mégis megyünk megpróbálom az időt úgy tölteni, hogy az közös legyen. Persze ha nem tart rám igényt úgyis hátat fordít, vagy elmegy. Mivel én beülök a homokozóba játszani, a gyerekek mindig megrohamoznak, (főleg a picik), és így egyszerre több "gyerekem" is lesz :lol: Szerencsére nálunk nincsenek ilyen kirívó esetek, mindenki nagyon kultúrált. Én csak a szétszórt csikkeken vagyok kiakadva, és bizony ha láttam volna olyat aki épp eldobja, szóltam volna neki. A kis vitás ügyekbe én nem szoktam beleszólni.

Most sajnos mennem kell, este majd még írok :)

amandi
 
 


Pil!

Lábam külön életet él, de már nem sokáig. Hurcolom, állva zuhizok, mert nem tudok leguggolni, de a gyík most elmúlt, hogy lekopogjam, azaz nem nagyon gáz.

Paca neme ismeretlen. :wink: Nemsokára kiderül. :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Nekem úgy tűnik, hogy mindenkinek kb. az a véleménye a sztoriról. Engem teljesen lesokkolt a nő érzelmi intelligenciájának teljes hiánya. Döbbenet, hogy egy felnőtt embert egy ilyen ártatlan cselekedet ennyire kihozott a sodrából, hogy valósággal nem tudott uralkodni a dühkitörésén, az indulatán. Hiszen itt nem egy visszafordíthatatlan dolgoról volt szó. És nem tűnt a kisfiú arrogáns, kezelhetetlennek. :shock:
Egyébként amilyen hisztit Milán tud néha produkálni, az kemény. Üt, rúg, harap, mar. Igaz, olyat nem láttam még, hogy más gyereket bántana, ezeket csak itthon produkálja. Pedig tőlünk ilyet nem lát, normális családi életet élünk, és nem vagyunk alkeszek se. Ezt sokszor nem tudom kezelni. Mondom, hogy nem szabad, ez csúnya viselkedés, de kb. ennyi. Na mindegy.
Ja, és a másik dolog, ami pár hete előjött: eszik, majd az utolsó falatot a szájában tartja kb. 10 percig, majd jön, hogy ki akarja köpni. De volt olyan is, hogy pl. a párnámra köpte. Na ha ezt előadja a bölcsibe, akkor lesz szőnyeg szélén állás. :oops:

Benianya, az Uradnak maximálisan igaza van, a 3 hónap ilyen korban sok. De még az egyidősek is totál eltérően fejlődnek. Hülyeség annyira összehasonlítgatni őket. Mondjuk az elégedettségemet a beszédfejlődésére értettem. Pl. bilizés az totál nem megy, se kicsit, se nagyon, sehogy. Na de minden nem lehet tökéletes. :wink: :D
Vendég
 


Sziasztok!

Kimi: Abban az esteben, amit én irtam le, nem ártatlan cselekedet volt, és a kisfiú arrogáns és kezelhetetlen volt, ezért gondolom nem erre irtad,hanem a homokozós dömperesre.

Kiböl mit hoz ki, ha a gyerekét 3*ok nélkül a födbe döngölve megharapja egy nagyobb gyerek.
Van aki nézi, mert had szocializálódjon, van aki leszedi a gyereket róla és rászól (itt is ez volt,mellettük álltunk) van aki meg nem kiabál 6* az anyjának,hanem akkora maflást ad a más kölkének,hogy utána biztos nem jön vissza 4*is.Mondjuk egy apa.Láttam már ilyet is,még régebben.

Épp ezért kéne mindnekinek a sajátjára figyelni, függetlenül a traccsparti hiányától ,mert ami idö alatt ez lezajlott / lezajlik, addig egy pedofil is kiviheti a játszóról vagy akárki, és akkor meg megy a sirás, h jajj, a gonosz emberek...nem :a nemtörödöm,túllaza anyukák...

Én részemröl, meg akik látták a szitut,szerintem jobban beláttuk,h miért kiabált, mert az ott akkor nem tünt valami édes kis játszótéri poénnak.

A harapós, délután menös kisgyerekkel is inkább valami szaksegitséget kellene kérni, mert valszeg az anyját is zavarja,h hogy viselkedik a gyerek, de ezek szerint képtelen megoldani.

De ö legalább itt van :lol:

Ja és persze kivonni az agresszivat is egy nagyon kedves szóbeli kép, de mondjuk megnézném,h megtenné e valaki, és mit szólna a másik anyuka -jogosan-h más vadidegen miért vonja ide-oda a gyerekét...

Minden szitu / ember / helyzet / gyerek más,igy csak az adott helyzetben mindannyian ott lévö emberek között lenne érdemes erröl akár csak vitát is nyitni szerintem-habár az sem, mert mi is mások vagyunk ,mint mindenki :)
Vendég
 


Szeretem ha ennyire beindul a topic!
Tulképpen mindenki tök jókat irt, szerintem alap gyerknevelési kérdésekben nagyon egyivású a banda!

Juca,én is kérdeztem pár oldallal odébb,duci lábon aggodalmaskodás közben,mellett, hogy miből van a padlótok és milyen takaritani????????????????????????????????????????????????????????????
Egyébként nekem úgy rémlik kajáltatás ügyben is majdnem ugyanúgy jár az agyunk-Te sem lónyálon, meg kekszen, nyalókán, jégrémen,csipszen,ropin tartod Kingát.
Sok esetben nagyon keménynek tűnsz(Kinga hiszti , bölcsi ügyben még indulatosnak is stb), ugyanakkor p.el nem tudnálak képzelni Kofával veszekedni, vagy bárkivel kiabálni.
Akkora béke van benned, hogy ha csak a tizede lenne bennem...No de hagyjuk!
Néhány tányérom már bánta. :cry:

Valaki mondja meg kinek a babájának a nemét találgattuk???Mézét? Jucáét?

Hamarosan azt hiszem Kofa ir: paramétereket, nemet,nevet!!!!!!Bár a név is elég nem helyett :wink:

Nyunyu: Nálatok van?
Képzeljétek 2 éve rakosgatok egy kékkutyát(tök édi) az ágyba,olyan puha nyunyunak való. Erre Beni 3 hete Blani régi selyem szélő takaróját vadászta le magának ésközölte nyunyúúúúú! Bújik bele, csak azzal hajlandó aludni, rosszul vagyok,mert mint király a palástot húzza maga után koszban,porban.Most bekeményitettem,alváshoz van csak,homokozóba nem visszük-ágykellék-de már előre látom végzetem,a bölcsis napokat, kinlódunk majd a nagy lepedővel! El akartam vágni de nem engedték, Blani azért mert az majd az ő kisbabájáé lesz, apa meg mert szép és sajnálja! Mondtam nekik tudjátok milyen cafatokban fog ez lógni 1 éven belül?????

Daninál malacka van, nálatok??
Szerintetek le lehet ezt még cserélni, vagy ez már egy életre szól?
Mondjuk nem hülye a gyerek:napok óta adogatom az állatokat, zsebkendőt,pelust nyunyu felkiálltással, de az nem jóóóóó.ÁÁÁÁÁÁ.
Miért pont a legnagyobbat választotta?????? :cry:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Era! Az iwiwen lévő e-mail cím egyik gyereknél se működik. Sajnos jó sokáig nem néztem be, így megszűntek. Franc. Ez van! Mindegy, az enyém(ek) él(nek)!

Játszótér. Mindent leírtatok már, amit gondoltam, bár néha én is, ha nyűgös vagyok, mérgesen reagálni, de nem kezdem a gyereknek az anyját szidni, de inkább próbálok megoldást találni, hogy kiborítottad, akkor most segíts újra megpakolni, vagy akármi.

Alvás. Nálunk ez most, hogy nyár van, megint teljesen rugalmas. Ahogy sikerül. Útálom, de ez van.

Nyunyu... Na ha nincs szövegkörnyezet, nem tudom, mi az! Lackónak sokáig nem volt semmi alvókája, nem ragaszkodott semmihez. Később megszerette a régi még westel-es babzsákállatkákat, egy tigrist (cica) egy bálna és egy kroki. Ezekkel kb. másfél éves kora óta van jóban. Aztán lett egy méhecske meg egy katica. Ilyen félig babzsák apró jószágok. Aztán egy kis gagyi tescos lila nyuszi meg egy kis spongyabob is kedvenc lett. A cica volt elsődleges meg a spongya, most nem tudom mi van még, de 6 jószággal alszik. Mesinek se volt, én pakolgattam be neki mindig. A liberos nyuszi sokáig uralta a helyet, de valahogy elpakolódott a többi plüsshöz. Aztán szeptemberben kapott egy kis hello Kittyt, azzal aludt. Aztán karácsonyra egy szőrös cicát. Na meg a cumi. Úgy megy aludni, hogy "cica, cupi, kitty", de már Kittyből 2 van, egyiket azóta Miminek hívja, ahogy a kittys mesében is az a kitty tesójának neve. Hát mi így állunk. Oviba nem lehet semmi állatkát vinni, meg cumit se, úgyhogy nyugodt vagyok. (Nekem egy kis bugyi volt, annak az ülepét dörzsölgettem, aztán anyu átszoktatott egy nagy zsebkendőre... Hugomnak egy pöttyös otthonkadarab volt, aztán egy kutyus lett, sárga volt, Morzsi nevű, és a sok öleléstől már a nyaka olyan vékony volt, hogy a feje lefittyent a kutyának! :) )

Tényleg jó sokat írtatok!

Ja! Ha valakinek kell ilyen nyaklánc, szívesen gyártok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bocs. Az én gyerekem nemét lehet totózni... :twisted: :twisted: :twisted:

Andi!

Parafa parketta, ami nálunk van. Márkát meg bővebbet nem tudok, mert ezt az előző lakótól "kaptuk", többek közt ezért ezt a lakást választottuk. Ugyanúgy kell ápolni mint bármely más parkettát, van rajta egy réteg lakk, így ugyanúgy lehet mosni. Puha, megtartja a meleget.

Tényleg nem nagyon szoktunk vitázni, de ha mégis, az is csak egy disputa, azaz véleménycsere. Nem műfajunk a kiabálás. Igen, ha úgy tetszik biz. dolgokban szigorú már-már sarkos vagyok. :twisted: Viszont a szabályok ismertek, nem sok van, így Kinga is tudja miért ugrok. Pl. egy dolog: a közlekedési szabályok betartása. Út végén megállni, mociról leszállni, kezemet megfogni, autót megnézni, hogy jön-e stb. Ebből akkor sem engedek, ha a kutya a kovászba tojik stb. Mivel ketten vagyunk, én képtelen vagyok utána futkosni. Érdekes, mikor a többi gyerek megy, mint az őrült, anyuka kiabál, majd fut, Kinga meg megáll.
Persze más szülő meg azon hal el, mikor Kinga szaltózik az apjával. Kicsit horror a látvány, de nagyon élvezi. Szóval van ám itt húzd meg ereszd meg. :lol: Meg hát én is sokat ökörködök vele. :lol:

nyunyu: van, de nem így hívjuk. Egy nyuszis, és egy kacsás párna. Pótolható a Kenguru Goldban kapható. :wink:

Egyébként pont most ettünk fagyit, Kinga is ette, mint egy kis macska. Meleg van, és a fagyi jóóóó. :-P

Menyasszon!

Most megharagudtál rám?

Ezt a pedofilos kört nem nagyon értettem. :? Mondjuk, ha életszerűen gondolkodom, akkor 2 év múlva lesz egy kétévesem, meg egy négyévesem, esetleg ugyanezen játszó két sarkában, ha leelőzöm Ben Johnsont és úgy sprintelek egyik szegletből a másikba (normál, nem babás állapotomban), akkor sem érek oda.
Azt hiszem nem vagyok elég paranoiás, de ez már a fényképfelteszegetéseknél kiderült, ugye Kimi? :lol: Sőt ha a purdék normálisak, és Kinga éppen velük játszik, akkor sem vagyok ideges. Van is két fiú, a Csabí meg a Bélus, akikkel rendszeresen labdáznak, Kinga valamiért ragad rájuk, ez a két nagyobb meg nem rázza le. Na most csak azért, mert nem a napon barnultak le, nem fogom elszeparálni őket, míg jól viselkednek.

Tényleg nagyon különbözőek vagyunk.

Amandi!

Én is szoktam homokozni, bár mostanában ezt másra bízom, egyszerűen baromi kényelmetlen a padkán egyensúlyozni, és nem akarom előadni az orral beledőlős mutatványomat, bár biztosan roppant impozáns lennék. Inkább a mérleghinta környékén lebzselek, és ha jön valaki, akkor meghintáztatom, mert az még megy nekem is.

tjuca
 
 


Fagyiiiii!!!!Ez most nálunk is állandó, heti 3 kb. Lévén, hgy a sarkon van.De! Képzelhetitek Benit, egyszerűen bekapja a gombócot és lenyeli!!!!
Néha nagyon ki tudok akadni azon,ahogy nem izlelgeti az ételt csak magáévá teszi mohón! Hol marad az élvezet? Csajok meneküljetek, ha ez a kispasi nagypasi lesz.........
Szóval most fagyiztatás megy: külön tölcsér és körömnyi darabokban adom neki a tölcsér szélére és tanitom nyalni a drágámat! :oops:

Aha Juca,sejtettem- irtam is ,hogy parafa kinézete van. Tuti ötlet, meleg és ezek szerint puha is.

Az útszéli parát mi is megolduttuk,vigyázz autó,állj!!!!. Ki vannak akadva rajtam,mert Beni jó néhány méterrel előttem száguld a motorjával,majd a szegélynél mondja: idá, ada áll(vigyázz autó állj),és megáll. Mondjuk ő motoron marad és a hátánál terelgetem.
Először bennem volt a gyomorideg,mi van ha egyszer nem áll meg, ezért forgalmatlan úton gyakorlatoztunk, és ma már nyugodtabb vagyok, de azért még igy is futásra készen. Meg az út előtt mindig begyorsitok utána, hogy ha esetleg , ha netalán, ha... akkor is még ugorhassak. Beni habitus-sosem életbiztositás. :?

Egyszer ezt olvastam:szigorúan lefektetett szabályok,következetesség, e mellett amikor csak lehet megengedő magatartás=biztonság.
Tetszik.

Sokkal kiegyensúlyozatlanabb az a csimota ahol hol lehet valamit hol nem, változékonyak a szabályok. Persze fontos a rugalmasság is, de nálam az is határok között.Tudom pl. hogy max 7 kor el kell indulni, akármilyen jót játszik is a homokban,mert fél 8 kor már ordit ha nem alhat. Ha akkor engedek, neki lesz rossz, már tudom előre.
Viszont haraphatja a dinnyét, úgy hogy csurogjon,nem számit a ruha stb.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Mindenek elött: Vigyázzatok, virus van, Fanni is egyik pillanatról a másikra 39 láz, le se akart menni, rendelö tele,doki mondta,h mi voltunk ezzel kb. a 98369163986986293 a héten...

Ok, virus mindig van mindenhol, de ez most ilyen nagyszabású megmozdulás :)

Juca: Dehogy haragudtam, nagyon szinpi ez a topic ,pont azért akik ide irnak meg amit irnak és ahogyan! Én se akartam kiélezni a dolgot, csak olyan szörnyü volt,h nem volt sehol az az anyuka,és elég sokáig :( Persze megnézem én is, hogy 2 gyerekkel majd hogy leszek ott mindenhol, vagy 3-al :) De azért figyelünk rájuk,akkor ,ott ez pedig nem volt megfigyelhetö :(

De kirivo eset, és én pl. nem kapok dührohamot ha széttapossák a várunkat :)

Útszéli paránk letudva, de ezt már irtam ,most menek,mert felsirt :(
Vendég
 


Menyasszon, hogy van Fanni? Van még láza? Egész évben azt hallottam, hogy vírus van. Legalábis itt nálunk, mindíg tele a rendelő.

Biztonság: mindenkinek a saját felelőssége, hogy mit tesz közzé, mit nem. Én döntöttem, hogy semmit. Tájképeket. :lol: Ha valaki kíváncsi ránk, annak küldök e-mailen képeket nagyon szívesen. Mint ahogy az utóbbi időben küldtem Marcynak és Reninek.

Erről jut eszembe, Reni mi újság?

Az útszéli stopot Milán is betartja szerencsére. Mi azt mondjuk ilyenkor, hogy "balra nézek, jobbra nézek, ha nem jön semmi átmegyek. "

Benianya, Milánnak idáig nem volt nyunyuja. :lol: Mostanában viszont a hajgumimért van oda, azt dörzsölgeti a pofijához, ha álmos. Na és persze az ujjszopi még megvan. Apjával nagyon sokat hancúroznak, nézni is rossz. Úgy dobálja, forgatja, pörgeti. Milán pedig kacag, és kiabál, hogy "apa, mégegyszej". Pár hete pedig bukfencezik, de nem csak az ágyon, hanem simán a padlón is. Pont délelőtt beszélgettünk arról, hogy annyira élvezi, hogy itthon vagyunk hárman, együtt vagyunk, hogy aggódunk a bölcsi miatt. Két hét múlva sajnos mennie kell, mert nincs több szabink. Szerintem nem lesz egyszerű. :roll:

Jucának fia lesz szerintem. :lol: :wink: (Bár én Méznek is ezt jósoltam. :lol: )

Mentem takarítani, szép napot!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a drukkokat! Remélem hatottak! Tegnap már hulla fáradt voltam estére, így előbb kidőltem, mint Peti. Már hajnalban el kellett indulnom, mivel Debrecenbe kellett mennem, ami innen 120 km. Már 7-re ott voltam, igaz 9-től volt a tesztírás, de a következő vonattal már rizikós lett volna az odaérés. Még szerencse, hogy kinyaltam magam, mivel rögtön kijavították a tesztet, a fele bandát haza küdték, aztán akik bent maradtunk, elbeszélgettek velünk. Jó későn étem haza! Nagyon bízakodom, de mivel nem nagyon csípik itt a diplomásokat, így próbálom nem beleélni magam. Mindenesetre, ha itt rábólintanak, még 3 kör hátra van!

Most sütök tortát, sütit, pogit, mert holnap előszülinapozunk. Mivel anyósomék mindenre húzogatják a szájukat, így férjemmel azt találtuk ki, hogy Peti szülinapját ott tartjuk, bográcsolunk, plusz lesznek sütik. Aztán jövő hétvégén pedig az én szüleimmel ugyanez a nagyimnál!
Így bocsi, hogy nem reagálok most a felvetett témákra, de megyek citrom krémet keverni!

Juca!
Én kiscsajra szavazok!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Amandi: Márknak nagyon boldog szülinapot!

Preni: holnap nálunk is bográcsozás lesz: :lol: Férjem csinál halászlét, meg lesznek sütik, torta, buli... Kiváncsi vagyok mit fog szólni kismanó!
Sajnos nagyon sok olyan hely van, ahol nem preferálják a diplomásokat! Én azért nagyon drukkolok Neked!

Juca: Én azt álmodtam, hogy kislányotok lesz és Gréta lett a neve. Ez viszont azt jelenti, hogy fiatok fog születni, mert eddig mindig pont az ellenkezőjét álmodtam. Kornélnál kislányt álmodtam, most meg kisfiút! Így plusz egy szavazat a fiúra! :D

Jó éjt: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Hú de rafináltak vagytok! :twisted: :twisted: :twisted: Megtekert álmok, és még név tipp is! :lol: :lol: :lol:

Három hét múlva kiderül. :D

tjuca
 
 


Sziasztok!

Nagyon késő van már, de egyre azért szavazok:
Tjuca, ha kislány lenne, nekem is a Gréta jön be. Sokkal jobban, mint a Gréti.
Kovács Gréta. Tök jól hangzik.


Pussz.

Erika

Kép
viera
 
 


A Gréta nem nyert sajna.

tjuca
 
 


Jó estét!

Látom nem pörgött ma a topik.
Tjuca:
Evelin? Léna?

Ennyi voltam én is mára, csak neveket írkálok. Nekem ezek is nagyon bejönnek.
Alíz (Lizaként)

Puszka mindenkinek!!!

Erika

Kép
viera
 
 


Jó estét!

Látom nem pörgött ma a topik.
Tjuca:
Evelin? Léna?

Ennyi voltam én is mára, csak neveket írkálok. Nekem ezek is nagyon bejönnek.
Alíz (Lizaként)

Puszka mindenkinek!!!

Erika

Kép
viera
 
 


Jó estét!

Látom nem pörgött ma a topik.
Tjuca:
Evelin? Léna?

Ennyi voltam én is mára, csak neveket írkálok. Nekem ezek is nagyon bejönnek.
Alíz (Lizaként)

Puszka mindenkinek!!!

Erika

Kép
viera
 
 


bocsesz!
3 a magyar igazság.... :oops: :lol:

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Legutóbb, mikor írtam, akartam írni egy csomó mindent, de most annyira tele van a fejem mindennel, hogy amit akartam már elfelejtettem :oops:
Wawel,
Kornélnak is nagyon boldog születésnapot!

Mi ünnepeltünk, rengeteg ember volt itt, jó nagy volt a nyüzsi. Annyi ajándékot kapott, hogy nem is jutottunk a bontás végére, pedig mindenkitől csak 1-et kapott (majdnem mindenkitől). Nagyon élvezte az egészet, nemrég raktam le aludni, de még mindig mesél magának. Jó így néha összehívni í családot.

Hétfőn meg megyünk Balcsira, és a hónap végéig ott maradunk. Aki lennt lesz, azzal összefuthatnánk. Telefonszámom megtalálható iwiwen. Nem lesz egyszerű a leutazás, mert közben szintén hétfőn műtik a páromat. Porcleválása van a térdében. Aggódhatunk miatta, és csak szerdán jön utánunk. Kicsit így most besűrüsödtek a dolgok, de majd lenn pihenünk nagyot :)

Lenn nem nagyon lesz net, úgyhogy akinek addig lesz születés/névnapja, annak sok boldogságot, és aki nyaralni megy annak nagyon jó pihenést kikapcsolódást kívánok.

Sziasztok!

amandi
 
 


Kornélnak és Márknak nagyon boldog szülinapot kívánok!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kornélnak és Márknak mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!

Amandi, Veráska! Holnap megyünk Ritáékhoz a Balcsira, akkor a minitali még áll???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Helló!

Boldog szüli- és névnapot!

Viera!

Egy kis segítség:

név választásnál a fontos szempontjaink voltak:

legyen védőszentje
legyen nemzetközi megfelelője, teljes, tehát nem becézett változatát kapja-> ha Anna lenne, akkor se lenne Pannaként anyakönyvezve
a Kovács keresztnévhez passzoljon
ne legye se túl gyakori, se túl "különc"
egy Zulu se jöjjön zavarba, ha ki kell mondania :-)

Most már leszűkült a kör mintegy 100-100-ra, de egy extra nagy segítség: mindkettő benne van a top százban, és egy marha nagy genyóság, mostantól, ha valaki eltalálja, arra sem mondok semmit. Már nincs sok hátra... :lol:

Amúgy miért csak lánynevekben utaztok? Ti tudtok valamit, amit mi nem??? :roll: :wink: :wink: :wink:

tjuca
 
 


Gab!!!!!

Jó nyaralást és ismerkedést a bagollyal!!!! :lol: Szupi lesz, nayon élvezitek majd! Nekem nagyon bejött az a hely, annyira imádom, hogy nem kelllecuccolni a partra és valakinek mindig vigyázni a cuccokra, hanem csak leugrazs, fürdesz és visszamész enni, pihizni stb.
Ja, a szomszéd fán meg Robi szerint Mátyásmadár van.

Kornél,Márk! Nagyon Boldog szülinapot kivánok!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Juca!

Emese, Réka, Virág, Eszter

Nekem kapásból az jön le rólad, hogy te lányos anyuka vagy, de lehet, hogy hülyeség!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?