Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hú, most én is hosszú leszek, mert nagyon sok mindenről írtatok!
Ági: azt szeretném elmesélni neked, hogy a súlyt nem tudják pontosan megmondani, a sógornőm két hete hétfőn volt Ctg-n, azt mondták neki, hogy 3,1 kg a pici, másnap, kedden megszülte 3,7-el...szóval ne vedd készpénznek, hogy nem érte még el a súlyt. Viszont nagyon irigykedek, te tényleg csak pocakra híztál!
Rituspoc, Mecsi: ti is nagyon csinik vagytok :)
Dia: szuper a szoba!Nagyon tetszett!
Niki: mindenképpen hívunk, ha eljutunk, nagyon szeretnénk :) Elmentettem a számod.
Hrk: a Lymot nem Erdélyben szedtem össze, csak előtte 2 nappal, és azt szúrtam el, hogy nem figyeltem a helyét, de most amikor voltunk, most is volt kullancsom, de az nem lett csúnya, biztos hogy nem volt fertőzött!
Barbi: örülök, hogy itthon vagy, Döme baba is nagyon édes, remélem hamarosan mindkét fiad otthon lesz, addig is nagyon sok kitartást neked. Jó, hogy a férjed is a sarkára állt, remélem így is marad!
Bende: gratulálok :wink:
Panna: nagyon vigyázz magatokra!
Eszter: tudom, hogy most sok a dolog, de azért te is nagyon vigyázz, ne erőltesd meg magad!
Gabi: Nagyon jó nyaralást kívánok nektek, és nagyon jó volt hallani rólad, augusztusban pedig hajrá!!!!!

Biztos van amit kihagytam, pedig nagyon igyekeztem.....

Képzeljétek, ma voltunk a férjemmel szülés pozíciós jógaórán a férjemmel, annyira jó volt, és nagyon sok hasznos dolgot halottunk!

Kellemes estét mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

jé!
Nektek is odaírja a vonalzó alá, hogy anyának már nagy pocakja van? Eddig nem csinált ilyet!
Na, persze igaza van, holnap teszek is fel képet :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Sikerült végre ágyba dugnom a kisasszonyt. Most nyáron eléggé megcsúsztunk az alvással, reggel meg alig tudom kiszedni az ágyból.

Nekem tegnap 135/valamennyit mértek a kórházban. A dokim nekem is a 140/90-et mondta felső határnak. Vizesedéssel nincs gondom, de én is felpolcolt lábakkal alszom már hetek óta. A mozgás viszont egyre nehézkesebb, most is alig tudtam kikecmeregni kislányom ágyából. Én most kb. 9,5 kg-nál járok, remélem most is beleférek majd a 11-be.

Én úgy hallottam, hogy a magnéziumot szülés várható időpontja előtt két héttel abba kell hagyni. Ti mit tudtok erről? Elfelejtettem tegnap a dokit megkérdezni.

Gabi! Én is jó utat kívánok, Disneyland biztos szuper lesz és aztán majd sikeres próbálkozást!

Pocakfotósok! Csini a pocik!

Zsófik! A fagyi nálam is nyerő! :wink:

Jó éjszakát! Andi

KépKép
jazmin2005

Mi holnap megyünk 4D-re, már nagyon várom. Anyu eljön velem. Szegény mecsi, tényleg nagyon-nagyon rossz lehet, hogy az anyukád már nem láthatja az unokáját.

KépKép
jazmin2005

Panna!

Ne aggódj a méhszáj miatt, nem lesz gond! Annyi történetet hallottam a kórházban ebben a témában. Az egyik lány, akivel összehaverkodtam, 5 cm-re van nyitva kívül-belül és még nem esett ki belöle a gyerek...

Más: Dönci átkerült az inkubátorból a melegítöágyba, tehát már csak arra megy ki a dolog, hogy tudja-e tartani a testhömérs
ékletét. Ma elöször kapott cumisüvegböl anyatejet, eddig csak szondán át ment a dolog közvetlenül a gyomrába, tehát még meg se kóstolhatta. Anyám elégedett volt Döncivel, szerinte nincs vele gond. Remélem is!!! Holnap 10-re kell ott lennem, mert talán meg is szoptathatom! Olyan izgi! Icipici kis szája van, remélem be fog férni a bimbó a szájába. :)

Regö nagyon meg van zuhanva lelkileg. Eddig nagyon jól bírta a kiképzést, de tegnap óta nagyon mehetnékje van és semmi nem jó neki. Ma amikor nála voltam, nagyon felderült, kezembenyomta a táskám, kézen fogott és elindult a kijárat felé. A szívem szakadt meg, hogy nem teljesíthettem a vágyát. Kis szerencsével holnap hazajöhet.
Hát ezek a fejlemények. Most megyek még egyet fejni, aztán jöhet a kómaalvás. Nem vagyok képes éjjel is fejni, mert annyira kimerültem a kórházban. Éjszaka ugyan egyszer felébredtem, hogy vacogok és csattog a fogsorom a hidegrázástól, de aztán elaludtam megint. Mindezt 30 fok melegben...

Nem olvastam még vissza, de mi van Feliciával?

Jó éjt!

Barbi
maass

Barbi, Felicíát ma műtik... Sajnos még semmi hír róla, gondolom, ha hazamehet, és lesz energiája, beköszön nekünk, de szerintem ez még legalább 1 hét! :(

Örülök, hogy Dönci kikerülhetett az inkubátorból! Ez nagyon jó hír, és az is, hogy Regő talán holnap már hazajöhet! Kívánom nektek, hogy mind együtt lehessetek otthon!

Figyu, azt szerettem volna megkérdezni, hogy a lefejt előtejet is odaadták Döncinek, vagy csak azért fejsz, hogy minél több termelődjön, ha a kisfiad már ciciközelben lesz? Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de még semmi tapasztalatom, így igen kíváncsi vagyok, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a baba a legjobbat kapja! ;)

Szép napot mindenkinek!

sophie27

Kép

Zsófi te mostanában későn fekszel korán kelsz?! :D

Barbi sok sok kitartó puszit küldünk Regőkének!! és kitartás az ifju jedinek! Az erő vele van!!! :D:D már csak egy pár nap és otthon rosszalkodhat ismét a tesókkal. Mit szólnak a tesók Döméhez? Férjed megemberelte már magát?
Barbi te mint tapasztalt anyuka szerinted van olyan hogy a pocakban fáznak vagy melegük van a babáknak?

Andi 4D-s képeket este tessék feldobni a lapra!!!

Ritus neked se kicsi a pocakod! :wink: csini vagy.

Tegnap dokibácsi mindent rendben talált, időben jól állunk 33+6napot mért tehát 3nap a difi az nem különbség. Megbeszéltük a szüléssel kapcsolatos dolgokat, válaszolgatott a kérdéseimre is és hát valamit valahol nagyon férre értettem mert nem 1 és 4 ágyas hanem 1 és 2ágyas szobák vannak az imrébe. szóval igy mindegy hova kerülök, de jó lenne ha valakivel együtt szülnék ugyhogy lányok ha megyek szülni jelentkezem egy mondatban és jöjjön utánnam valaki hogy ne legyek egyedül :lol: :lol: :D :D

tegnap olyan érzés volt a pocakomba este mintha folyamatosan engednék a vizet a pocakomra belülről , pisilnek ilyenkor a babák odabent? elég muris érzés volt
Amióta viszont nem iszom tejet se mostmár elmaradt a reggeli rosszullét szerencsére. Bár néha nagyon kivánnék egy jó nagy bögre hideg kakaót de hát ez van :( most még reggelire is a gyümölcs az isten.
TApétázás: egész jól állunk hétvégére kész lesz apukám. Belehúzott rendesen, kisebb nagyobb veszekedés után. Meló után jön mindig hozzánk ugyhogy szegénykém el is fáradt nagyon. a vacsinál már majdnem ülve elaludt nekem itt. Gyorsan haza is vittük pihizni. Ezért is haladunk ilyen lassan.
Viszont tegnap elhoztuk a gyerekágyat és a matracot is. A matrac olyan hogy két oldala kókusz közötte szivacs van. mondjuk ugye mi ezt örökültök egy 6hónapos használat után de szerintem semmi baja. Ti milyet vettetek?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

véleményezést kérek gyerekszoba főggönyre! nekem tetszik de a páromnak annyira nem, mert szerinte nagy és sok benne a minta igy most nem tudom vegyem vagy se kb. 7000ft lenne varrással együtt.
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, hát valahogy úgy... :) Mondjuk 11-ig lefekszem, de abban a hőségben, ami előtte van, úgysem tudnék aludni, viszont mikor apa elmegy, 6 körül, akkor én is felkelek, ha másért nem pisilni, aztán elbúcsúzni tőle, és utána már nem mindig sikerül visszaaludnom! :(

nekem tetszik az oroszlános függyön! ;) lehet, hogy sok a minta rajta, de a gyerkőc először úgyis csak azt veszi észre, ami nagy, és színes! nem?

matracból mi a Kati bababoltban vesszük, kókuszmatrac, ami kaucsukkal van ragasztva... nem értek hozzá, de állítólag ez 8 évig matrac, szóval egy pár hónapot használt matracot nem tud nagyon kifeküdni a bébi!

pisilni biztos pisilnek a bébik a pocakban, de, hogy ezt így lehet érezni, azt nem tudom! :) vicces lehetett tényleg!

kész tapétázásról, szobáról fotót kérünk majd!

ja, amúgy, ha tényleg ezek a paramétereid, akkor nagyon együtt vagyunk! szóval akár még együtt is szülhetünk! :P és én is 2 ágyasba szeretnék menni, bár a szülésznő múltkor adott egy fülest, hogy az egyágyasba a papa is bemehet, délutánonként... persze nem hivatalosan, de el szokták nézni! de én félnék már ott tökre egyedül lenni! főleg, ha lehet akár fórumos társam is! :)

sophie27

MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNJÜK ZALÁN FELKÖSZÖNTÉSÉT!!!!
Zsófi,
Igen, nagyon várta Zalán a szülinapját, de valahogy nem úgy jött össze, ahogy vártam. Nem fogadta senki gratulációját, haragszik nagyon, amiért nincs itt az apukája, lassan 2 hónapja. Kezd aggasztani a dolog, remélem megoldódik ez is hamar. A buli úgyis szombaton lesz csak, hátha adigra felenged.

Barbi,
Döncike gyönyörű!!!! Nem is icipici! Valahogy én is úgy gondoltam, hogy kisebb. Még egyszer nagy gratula nektek! És jobbulást Regőnek is és neked is!

Magnéziumot az én dokim az utolsó 4 hétben állítja le, hogy görcsölgessen csak a méh, készülődjön.

Mennek a drukkok Feliciának ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

na ezt jó tudni hogy apa az egyágyasba belóghat , mert nekem ezt nem mondták és eddig nem is nagyon engedték. barátnőm szülése óta biztos változott a helyzet.
paraméterek eddig ezek aztán majd a 36hetes Uh-n kiváncsi vagyok mit mondanak :)

tegnap mondta barátnőm hogy pl lesz olyan hogy az első pisit meg kell mutatni a csecsemősöknek mert azt felirják , mert az jelzi hogy beindult a veseműködés és ezért addig nem szabad pelust cserélni.
Ha meg nyakig szaros a gyerek érdemes esetleg bevinni egy két ruhát azért, bár adnak de jobb a biztonság.
Aztán hogy aznap vagy másnap vesznek a baba fejénél lévő érből vért , amit majd beirnak a kiskönyvébe. és a korhiba megkapja az első szuriját is ezt is beirják ugyi.
illetve kapunk valami várandós csomagot is tele hülyeségekkel meg mintákkal. (mosópor, törlőkendő stb..)
csecsemősökhöz le lehet adni a babát , de fürdetés tavaly még 1-4ig volt délután sorbanállással! és nekünk kell fürdetni. szóval ezeknek én még utánna fogok majd kérdezni hogy is van, de ha tud valaki ilyen dolgokról irja már le lécci.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Bende,
Én asszem gratuláltam, de ha nem, akkor nagy-nagy gratula a beforduláshoz!!!

Panni,
Én is vagy 2 hétig voltam Zalánnal bő egy ujjnyira nyitva szülés előtt, mondjuk nekem betonkemény a méhszájam. vagyis remélem csak VOLT!
Azért nagyon izgalmas lehet most nálatok a légkör :D

Gabi,
Mennek a drukkok a babaprojekthez! Nekünk is sikerült a 3 hó letelte után az első alkalommal, úgyhogy nem lehetetlen!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

úristen elfelejtettem felköszönteni Zalánkát!:oops: :oops: :oops:
Utólagosan is sok boldog szülinapot kívánok neki!!!! Apuka meg ha hazajön biztos nagy meglepit hoz neki. :D

szuszu aproo dolgoztok még ?? remélem ma már nem!!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka,
Most köszönöm csak meg a hatalmas segítséged a csíkszeredai házzal kapcsolatban! A párom már 2 napja ott alszik, a kulcsok már nála vannak. Azért nem írtam korábban, mert biztosra akartam menni, annyira tetszik a ház, legalábbis képekről. Igaz tök üres, de sebaj :D

Mecsi,
Köszi :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Mecsi. Ezt a szülés utáni gyermekágyas dolgot úgy mondta a nőci, hogy nem szabad, de igazából nem szokták kizavarni az apukákat, szóval 1-2 órára bemehet apa, de csak 7 után, gondolom, hogy ilyenkor már nincs az a nagy nyüzsi a kórházban sem, szóval nem fognak ezren cseszegetni! De ezt tényleg csak halkan jegyezte meg... Szóval nem publikus, de talán próbálkozni nem árt!

Pl. múltkor azt láttam, hogy az egyik anyuka kivitte az üvegajtón túlra a picit, pedig ott kb. 30-an ücsörögtek, mind külön családból, és mégis! Nem szólt rá senki sem, pedig ezt sem szabad, elvileg!

Ez a fejen lévő érből való vérvétel, eléggé drasztikusan hangzik! Szegénykém! Egy ilyen nagy "utazás" után még megkínoztatják ezzel a vérvétellel is... Hát, remélem, hogy minden rendben lesz velünk!

Rita, sajnálom, hogy Zalusnak így hiányzik apa, bár tökre érthető, remélem, hogy a szombati partin itthon lesz, és együtt ünnepelhet a család! ;)

sophie27

Sziasztok!

Én úgy emlékszem Cintusnak a sarkából vettek vért, semmi fejbeszuri nem rémlik. Szerintem a kórházi napok alatt azért még nem lesz nyakig szaros, majd inkább itthon amikor rendesen lesz kajcsi, meg az első kaki a magzatszurok nem annyira folyós. Legalábbis nekünk így volt. A Sote-n nem mi fürdettünk, hanem este nyolc körül elvitték a picurikat és megfürdették, amit első gyerekesként nem is nagyon bántam. Az összes babát, már akinek volt annyi haja, kakastaréjjal a fején hozták vissza. Akkor épp ez volt a dilijük a nővérkéknek. Az ajándék csomag szerintem mindenütt van, olyan Felicitashoz hasonló, tele mindenféle kütyüvel. Sote-n én kétágyasban voltam és oda is be-be jött apa, inkább a szobatárssal kellett megbeszélni a dolgot, illetve a folyosóra mentünk ha többen jöttek, ahova lehetett vinni a babát is.

mecsi! Függöny témában én személy szerint jobban szeretem a kisebb mintákat. 4D-s képet nem ígérek, mert nem vagyok egy nagy mágus, majd meglátjuk milyen formában adnak, mert ide most megyünk először, ez a doki magán rendelése. Igazából a vesetágulatot fogják ellenőrizni.

Rita! Az én kislányom egy pár hónapja kezdte el hiányolni az apját, gondolom ez egyre rosszabb lesz, de jövő ilyenkor már ott leszünk nála. Este is összebújtunk és nem akart elengedni. Mondtam neki ha anya kórházban lesz majd leszel apával, meg a mamiékkal. Erre ő, hogy inkább apával.

Szép napot mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

sziasztok!

Aprooka,
Mi volt Uh-on??? Ki csinálta, Tóth? Neked milyen egészségpénztáras kártyád van??? Mert az írásod alapján akkor ezekre a kártyákra lehet mellszívót, lázmérőt stb. venni??? Nekem a munkahelyemen azt mondták, hogy leginkább csak gyógyszert.... De a kártyán meg kb. 70 ezer Ft gyűlt össze, soha az életben nem fogom ezt elkölteni....

Pocakfotók nagyon jók, nagyon csinosak vagytok!

Sajna, tegnap én is észrevettem, hogy elkezdett vizesedni a lábam :( Pedig kezdtem örülni, hátha Lilinél megúszom....

Tényleg, lenne egy kérdésem: a pocaklakók hányhetes korukig forgolódnak a pocakban??? Mert Lili olyan íntenzítással mozog, hogy ihajjj... de nem is ez a baj, hanem az hogy olyan érzésem van mintha megfordult volna :? Pedig eddig végig fejvégű fekvésben volt... Nektek az oldalatokat nem szokták szét nyomni a babók????

Zalánnak utólag boldog szülinapot!

Mecsi,
Nekem személy szerint tetszik a függöny! :lol: Nálunk hercegnős van!

Jázmin,
Nálunk is csúszik ez az ágyba dugás... Réka még 10 órakor ott ugrál, de veletek ellentétben már reggel 1/2 7-kor kukorékol!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Beus, érezd magad nagyon jól otthon! És élvezd ki az utolsó nyugodt perceket :lol:

Aproo, a homeos bogyók, meg olajak érdekelnének engem is. ha meghozza anyósod leírnád, hogy mit kaptál és mire jó?

Barbi, még azt akartam megkérdezni, hogy Te hogy vagy? és mi történt pontosan veled? elég aggasztó volt, amit Niki írt rólad. Remélem a fiúk is jobban vannak. Sokat gondolok rátok.

Nálunk tiszta bolondok háza van :lol: de jó értelemben, most éppen négy kölyök gyurmázik mellettem, nekem meg mennem kellene már reggelit csinálni (szerencsére a barátnőm már elkezdte :wink: ) csak ébredező fázisban vagyok, mert tegnap is éjfél volt mire lefeküdtünk. Tegnap hatalmasat kirándultunk a négy prücsökkel, ja bocs az ötötdik a pocakban. Gyerekvasút, jános hegyi megállótól "séta" fel az Erzsébet kilátóig, libegő le-fel, majd vissza a vasúthoz. Aki ismeri, tudja, hogy milyen jó kis hegymászós túra ez. De a kistörpém is remekül bírta gyalogosan a hósszú utat. Utána még Tropicarium, vacsikészítés, fürdetés, mese, játék, stb. Estére még magunk is maradtunk a gyerekhaddal, barátaink kicsit kimenőztek. Azt hiszem hasonlóan mozgalmas napnak nézünk elébe, jó lesz :D
Szerencsére nekem semmi bajom (kopp-kopp). Se vizesedés, se más gond. A vérnyomásom100/60. Inkább csak szédült vagyok kicsit, olyanokat csinálok pl. hogy rácsapom az ujjamra a kocsiajtót. méghozzá úgy, hogy be is záródott :? azért remélem, hogy megmarad a két körmöm, a bőr már úgy ahogy visszaragadt, ügyi vagyok, ugye??

Ritus, csinos pocak, már szép nagyra nőtt :)

Zsófi, a többiek majd lehet, hogy részletesebbek lesznek, én nem szoktam jegyzetelni az előadásokon, inkább csak a dokikra voltam kíváncsi, ez a neonatológus hölgy nagyon tetszett nekem! A szemlélete, előadás- és gondolkodásmódja nagyon szimpi volt.
Amikor Zéti az intenzíven volt a legkisebb mennyiségű (kb 20-40 ml) tejet is odaadták neki, ha bevittem. Csak sterilen kellett fejni és tárolni. Az egyágys tippben én is reménykedek. már abban, hogy be lehet csempészni náha a papát, meg remélem Zétit is a szobába. Persze nem hivatalosan szigorúan.

Vica, az én pocaklakóm is nagyon mozgékony, néha zat hiszem, hogy körbefordul, de már rég fejfekvésű és múlt héten is az volt. Az oldalamat a lábával rugdossa. Ne aggódj a pénz miatt, Zéti születése óta vagyonokat hagyunk a patikában. mindig van valami, amit venni kell és ott meg lehet venni.

Mecsi, én érzésem szerint szeptember elején fogok szülni, nem hiszem, hogy megvártok :lol: de persze nem lehet tudni előre, hogy ki mikor ér oda.

Ági, nem tudom, hogy a héten lesz-e alkalmunk összefutni, jó lenne, de lehet, hogy nem lesz időm. Viszont, amint visszajöttünk Horvátországból mindenképp jelentkezem!

Na most már tényleg megyek, mert nagyon várnap a törpök.
Vendég

Sziasztok!
Hrk: annyira örülök!!!! Remélem nagyon jól fogjátok ott érezni magatokat, jövő pünkösdkor meglátogatunk :wink: akkor tervezzük a következő utat :)
Mecsi: nekem is tetszik a függöny, bár az nem látszik teljesen, hogy végig mintás? Mert akkor lehet, hogy apának igaza van, és kicsit sok, de ha csak az alja, akkor szerintem aranyos!
Vica: van egy ismerősöm, akinek a vajúdás közben befordult, szóval szerintem bőven van még helye és ideje forgolódni.

Szekszárdon a sarokból veszik a vért, ez nekem is humánusabbnak tűnik mint a fejecskéjéből....

Lassan indulunk Pécsre utolsó előtti beszerző körútra :) Ja, hatalmas leárazás van a Tesco babaosztályán, ha valakinek még hiányzik néhány dolog, akkor érdemes körülnézni, átlag -50 %!

Kellemes délutánt mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Bútor megrendelve 2hét és kész lesz a gyerekszoba jupijéééééééé

függönyt is megrendeltem! alakulunk már csak egy varázspálca kéne ami sok pénzt varázsol vagy erősödő valuta árfolyamokat!! :D:D
amúgy én is bután néztem mikor azt mondta barátnőm hogy a fejét szurják mikor ugy tudtam én is hogy a sarokból szokták :shock:

Mit csinál ma mindenki hogy alig vagyunk ma itten???

megyek találok valami elfoglaltságot mára én is magamnak:)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Épp csak bejelentkezem, most nem tudok reagálni mindenre.
Homeos bogyók: én szombattól a következőket szedem- 36. hét betöltve-
cimicfuga racemosa 30ch 5x1
caulophyllum thalitroides 30 ch 5x1

őszintén szólva fogalmam sincs mik ezek, még kimondani sem tudom a nevüket- a gyógyszertárosnak is csak a cetlit adtam oda, de a szülésznőm ezeket ajánlotta.

Nem tudom küzd-e valaki hasonló gondokkal mint én, de engem a gyerkőc nem igazán enged kajálni. Minden éjjel azt álmodom, hogy leszállt a hasam, de persze reggel rájövök, hogy mégsem. Most hánytam ki a teljes ebédemet, pedig mikor ettem nagyon jól esett. Kaja után 20 perccel elkezdett rúgdosni a gyermek, én meg mehettem ölelgetni a nagy fehéret.

Mecsi! Nekem is tetszik a függöny. Milyen felirat van rajta?

Barbi! szurkolok Nektek, hogy minél előbb együtt lehessetek. Anyukád nem tud tovább maradni? Biztos nagy segítség, hogy ott van.
bende

Zalánnak nagyon- nagyon boldog szülinapot!!!! Majd, ha az Apukája nyakába ugorhat szent lesz a béke!
bende

Sziasztok csajok!

Tegnap voltam a 2. CTG vizsgálatomon, és képzeljétek volt egy kiugrás a görbén, azaz jönnek a jóslófájások.
Legközelebb hétfőn megyek.

Szörnyű estém és éjszakám volt. Este 3/4 11-kor jött egy fájás, felülről indult, erős mensis görcsre emlékeztetett, közben kivert a víz, baromira melegem lett, és "wc-zési" ingerem is volt. A fájás nem tartott tovább 1 percnél. Szóval jött a para ezerrel.

Aztán éjjel fél 5-kor megismétlődött, és akkor is elmentem wc-re. Egy nap alatt 3x :cry:

Attól tartok, hogy Noel nem bírja ki a következő 3 hetet, holott hivatalosan még 4 hetem lenne vissza. Azért hiába tudom, hogy méretileg nem pici, de minél tovább van bent, annál jobb neki.

Azoktól kérdezem, akik már szültek, hogy lehetnek ennyivel korábban ilyen erős jóslófájások, és ez a szülés erős közeledtét jelenti, vagy ne parázzak, mert még akár hetek múlva is szülhetek?

Pocakom amúgy múlt hétfő óta szúrogatott alul, és erre a hétre én úgy látom Noel beilleszkedett a medencébe. Azaz "leszállt".

pöttömpanni

Sziasztok!

Rita! Jó nagy a pocakod! Ezt nevezem!
Mecsi! Én nem tudom eldönteni a függöny-dolgot. LEhet, ha kiteríted tényleg sok a minta, de így aranyosnak tűnik. Nem találtok olyat ,ami mindkettőtöknek tetszik?

Barbi! Örülök, hogy Dönci szépen erősödik. Biztos fog tudni szopizni rendesen! Az persze nem utolsó, hogy neked már nagy rutinod van benne, így én nem féltelek ilyen szempontból.
Regőkének meg kitartást, hátha holnapra tényleg hazaengedik!
Te egyébként hogy vagy?? Bírod a strapát?Anyud meddig marad?

Én aludtam egy jót végre, azt hiszem a nyugisabb napokat Réka is díjazza, és nem akarja mindenáron szétrúgni a pocakomat.
Kicsit most már nyugodtabb vagyok, mint tegnap, de azért még nem teljesen.
Tegnap este még beszéltem Csabimmal, hogy kitaláljuk, hogy mi legyen a hétvégén. Jól el is bőgtem magam, mert olyan rossz érzés, hogy nem tudom mi hogy lesz, és persze a legnagyobb kérdés, hogy mikor.... Csabi is azt szeretné, ha ott lennék vele, meg én is azt, hogy ő itt velem. De neki dolgoznia kell Pécsen, én meg félek nekiindulni még úgy is, hogy ő levisz. Legszívesebben persze lemennék vele, hogy ott legyünk együtt, viszont akkor mindig amiatt paráznék, hogy nehogy beinduljon a szülés, mert mégiscsak jobb lenne itt BP-en szülni.. Szóval nem jó ez sehogy sem :cry:

Ez a legrosszabb ez a várakozás.. Mi van, ha Réka mégis úgy dönt, hogy csak egy hónap múlva bújik ki, akkor addig én itt ülök itthon, és várok, indulásra készen. Hát ez valahogy nem megy.
HOlnap este biztos lemegyünk Szegedre, vasárnap meg vissza.
Hétfő estétől itt lesz anyum, úgyhogy legalább nem leszek egyedül.

Már nagyon várom a keddet is, mert csak ad valami támpontot, ha a doki megint megvizsgál.

Neki kellene állnom még egy kis munkának, vagy legalább egy kis spenót-főzésnek, de vhogy nincs hozzá kedvem. De azért lassacskán majd ráveszem magam. mégsem fetrenghetek egész nap....

panna1

Sziasztok!

Jó sokat irtatok tegnap óta! :)
Sajnos csak ma tudtam a gép elé ülni mert tegnap be kellet mennem a XI. kerületbe a házassági kivonatért, utána meg anyukámmal mászkáltunk a városba, nézztünk még ezt-azt a babának! Voltunk abba a Keletinél lévő használt babaruha boltba és egy csomó nagyon szép ruhát is vettünk :) Ma meg egész nap rohangálok fel-alá itthon mert holnap lesz nálunk amolyan grill parti féleség, és arra kell készülődnöm!

Barbi,
Gratula Döméhez, nagyon édes baba! :D

Panna,
Kitartást! Bár biztos nagyon nehéz a várakozás!! Gondolom ilyenkor az ember a teste minden apró kis mozdulatát figyeli, hogy na ez most mit jelent... vajon ez már a szülés előjele??? :shock:
Szurkolok nektek!!

Pöttöm,
Neked is kitartást! Hát lehet, hogy hamar meglesz a bébi! :)

Mecsi,
Nagyon édes a függyöny!

Bocsi, ha nem tudtam mindenre reagálni, csak nem hagy nyugodni a sok tennivaló itthon, és egy óra múlva meg szülésfelkészitőre is kell indulni!! :? Majd igyekszem később jönni! Sziasztok!

Kép
Kép
dia123

Pöttöm!
Az itt leírtak alapján szerintem te közelebb vagy a szüléshez mint én. Dokid mikor vizsgált utoljára? Mit mondott, milyen a méhszájad állapota?

Enyhe görcsöt én is éreztem tegnap, de inkább kicsit arra hasonlított, amit máskor is éreztem WC-zés előtt. Gondolkodtam is, hogy lehet-e ez jóslófájás, de ezek szerint nem az volt, mert egyáltalán nem éreztem erősnek.

Egy ismerősöm javasolta, hogy ha görcsöt érzek, írjam fel mindig, az időpontját, mert lehet következtetni a szülés közeledtére. Mármint ha egyik nap 4 óránként, következő nap 3 óránként majd egyre sűrűbben, akkor azért számítani lehet rá, hogy lassan szülés lesz belőle.

Nekem az a kérdésem, hogy minden esetben vannak jóslófájások? Tuti, hogy felismerem őket? Olyasmi lesz, mint amit Pöttöm írt?

panna1

Még annyit, hogy drukkolok azért nektek Pöttöm (csakúgy mint magunknak), hogy maradjon még bent a baba. Szerintem is jobb nekik még ha egy-két hétig bent növekszenek...

panna1

Halihó!

Csak gyorsan végigfutottam mindent, szóval lehet, hogy a felére lefelejtek írni, bocsi.....csak hív az ágy, mert ma megvettük konyhacuccokat, délután még kórház, szóval kell egy kis vízszint.

Homeós bogyók:

A caulophyllum 30ch fájdalomcsillapító, kifejezetten a vajúdás alattra ajánlják. A szülésznő nálunk ezt mondta, de anyósom doki és elvégezte a + két éves homeós doki továbbképzést is. Szóval ezt nem érdemes előbb kezdeni.
A tágulás megkönnyítésére: már a 36. héten nm szabad magnéziumot vinni, mert legalább 4 hét kell a szervezetnek átállni.
Tehát tágulást segíti a weleda gátmasszázsolaj, itt is megoszlanak a véleméynek, hogy szabad-e masszírozni, vagy csak bekenni. Én inkább nem kockáztatok, majd vajúdás alatt masszírozhatnak, addig kenem.
Mellé a35-36. héttől málnalevéltea, segíti a tágulást. Van erre homeos bogyesz is, de nekem a teát ajánlották.
Homeos még: Arnica, ez csillapítja a vérzést és a gyulladást, vajúdás alattra főleg és utána, de anyósom szerint ezt is lehet elkezdeni már a 36-37. héttől.
Van két tejserekentő is, ezekeet már írta is valaki: Urtica Urens és Ricinus.

felicía már túl van a műtéten, reméljük minden rendben.

Vica, nekem Patika egészségkártyám van, de minden egészségpénztrának van honlapja, telefonszáma, meg lehet kérdezni, mit számolnak el. Babacuccokat elvileg mindegyik, tehát aventes termékeket, de azért kérdezz rá.

Nálunk minden rendben, Tóth doki vizsgált meg (Vicának) azt mondta egy lehelletnyivel kevesebb a magzatvizem. Erre párom, ő és anyósom is rálegyintett, én meg jól bepánikoltam, de ha gond lenn, tutira továbbküldött volna. 2225 gr. a többi méret kinn van a 60 fokos kocsiban, majd kivánszorgok érte.

mecsi, már nem megyek be, csak telefonon tartom a frontot ha kell.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Pöttöm! És akkor mit csinálnak a programozott császároddal, ha mégis megindulna magától a szülés? Gondolom a császár változatlan a szemed miatt, de akkor olyan, mint egy "normál" szülés, amit császárral fejeznek be? Azért nem festem az ördögöt a falra! Növekedjen még csak kicsi Neol baba! ;)

Panna, ilyen mensis görcsös, de nagyon enyhe lefolyásban már nekem is volt! Pont a héten vettem észre, hogy időnként fájdogálok... Szerintem a jóslófájások is olyanok, mint a szülés, kinek jobban, kinek kevésbé fáj! Bár még én sem gondolom, hogy ez jóslófájás lenne, de ki tudja!? Az biztos, hogy idáig nem volt ilyesmim...

Hétfőn megyek dokihoz! Alig várom már! Remélem, hogy minden rendben! A CTG is izgalmasan hangzik, bár azt mondja mindenki, hogy dögunalom egyhelyben feküdni közel 30 percig, de azért csak jelent már valamit, ha ilyesmire járunk, pl. azt, hogy mindjárt itt a szülés, illetve, hogy akármi is lehet már ebben a 4-5 hétben!

Képzeljétek, lehet, hogy jövő hét végére megvannak a bútoraink! Annyira izgatott vagyok már! Nagyon várom, hogy hazahozzuk, és apa összeszerelje! Aztán jön még a bordűr, és kezdhetem végre kimosni a kisrucikat... A hévégén pedig lehet, hogy Brendonozunk! Ég a tenyerem, költekezhetnékem van! :P Főleg, mert van 50e Brendon utalványom, szóval most már nagyon szeretnék én is mindent rendben tudni!!!

sophie27

Szerintetek a málnalevél-teát én jobb, ha nem iszom? Úgy látszik tágulok anélkül is....Vagyis most még épp késleltetni akarom a tágulást, így ha elkezdeném inni, nem rosszabbítanék a helyzeten?

Örülök Apró, hogy már nem dolgozol. Telefonálni meg akár már fekve is lehet :lol:

panna1

Aprooka,
Hopppááááááááááááá.... Megnéztem, nekem is Patika pénztáros van.... Hipp hipp hurráááá... Apa este hazajön és már ugrok is a gyógyszertárba. De jó hogy nem vettem meg még néhány dolgot! Tóth dokit továbbra is imádom! :D Ha gond lett volna, tuti tovább küld úgyhogy nyugi... Szép kis súlya van a pocaklakónak!
Nekem 2 éve nagyon bevált a málnalevél tea, de idén már nem javasolták,mert azt mondják, hogy a második szülés gyorsabb és nem bizti hogy beérnék! :( Szóval inkább nem kockáztatok, de a magnéziumot én is majd abba hagyom!

Bende,
Én éjszaka azt álmodtam, hogy megszületett Lili! :? de aztán reggel örömmel konstatáltam, hogy még van pocakom!

Pöttöm,
Sajna lehet, hogy ennyivel korábban jönnek a jóslók... (barátnőmnek anno 34. héttől voltak, de csak a 39. héten szült) Én is azt ajánlom, hogy ilyenkor írjad, hogy mikor jönnek és mennyi ideig tartanak... Ez alapján tudsz készülődni... De ne keseredj el, mert ezek akár 3 hétig is elhúzodhatnak... Szóval egyáltalán nem biztos, hogy az elkövetkezendő 1 hétben szülni fogsz.... Te látod, hogy "leszállt" vagy más is mondja a pocakodra??? Csak azért kérdezem, mert én szülés előtt már 1 héttel azt mondtam, hogy leszállt a pocakom, mire a szülésznőm közölte hogy ez még fent van... Aztán rá 3 napra (csütörtöki napon) mentem CTG-re és akkor Ő mondta, hogy na most van leereszkedve a pocak és hogy hétvégén szülni fogok... És így is lett! :lol: Réka szombaton ki is bújt!

Panna,
Nekem sem voltak jóslófájások, szóval a mai napig nem tudom, hogy milyen... Sőt most kezdem felfedezni, hogy milyen az amikor bekeményedik a pocak.... Úgyhogy nem minden esetben vannak jóslók.

vica10

Hajrá Zsófi! Vásároljatok! Most már tényleg nagyon itt van az ideje...

Én néha a kemnyedésekkel sem vagyok tisztában. Azaz van úg hogy Réka úgy kitámasztja magát a lábaival, hogy az egész hasam feszül, máskor meg a popsi-áthelyezése (de lehet, hogy a térdével csinálja) is olyan, mintha keményedne a hasam.
Na így vagyok ezekkel a görcsökkel is. Igazán nem is lehet görcsnek hívni, csak egy picit fájdogál a hasam alja. Sőt nem is fáj, inkább csak kényelmetlen. Aztán közbe lehet, hogy csak Réka boxolja a cuccokat odabent.
Ti egyértelmúen érzitek, hogy mikor keményedik a poci?

panna1

Azt hiszem nekiveselkedek a spenótnak...

panna1

Hát lányok, jó lenne ha tényleg még nem szülnék. Tudom, hogy erre vártam egész életemben, hogy pici babusom legyen, de ez azért ijesztő :oops:

Panna!

Pénteken volt utóljára méhszáj vizsgálatom, akkor továbbra is 3100 volt. És akkor még a CTG sem mutatott ki semmit. De ugye ezek egyik pillanatról a másikra jönnek.
Én is hallottam már, hogy hetekkel korábban elkezdődtek a fájások, remélem nálunk is ez van.

Vica!

A védőnő már hetekkel korábban mondta, hogy lent van a hasam, de akkor én mondtam neki, hogy eleve lent volt. Most viszont már befér 4 ujjam a mellem és a hasam teteje közé, és a férjem is mondta, hogy szerinte lejjebb van, mint korábban.

Zsófi!

Hát igen, ilyenkor, ha a szülés megindul, már nem programozott a császár, fájásoknál be a kórházba, csak persze én nem várom meg az 5 perceseket, hiszen nem érdekem hogy minél inkább nyitva legyek, szülőszobán megkuksi, hogy igazi vagy jósló a fájás, aztán riasztják a dokinénit. És gondolom akkor jön a császár.

Mondjuk drukk azért van bennem, mert az egyik betege Pünkösdkor (hosszú 7vége volt) szült, a 40. héten, szóval nem annyira korán, és ő vidéken volt, és nem ért fel a szülésre. Ami egy picit olyan két élű, hiszen a 40. héten már várható, hogy szül egy kismama...ráadásul aznap egy másik kismamája is megszült, igaz, ő a 35. héten, tehát rá annyira nem számíthatott.

Én meg valahogy most attól rettegek, hogy esetleg nálam is elutazik. :cry:

pöttömpanni

És tegnap este folyton az órát lestem, hogy mikor indult meg, meddig tart stb, azért arcomra kiült az ijedség, drága uram meg közölte, hogy addig parázok, míg a végén tényleg korábban jön Noel :lol:
Kedves ember :lol: Nem hinném, hogy lelki okok miatt megindulna egy szülés.

pöttömpanni

Ne rettegj Pöttöm! Biztos ott lesz a doki, amikor neked szükséged lesz rá!

Én is kérdeztem a dokimat, hogy ugye nem megy mostanság nyaralni?! Ő erre azt mondta, hogy minket mindenképpen megvár, csak utána megy. Na most nem tudom, hogy arra célozgatott, hogy 1-2 héten belül úgyis baba lesz, vagy egyébként sem tervezett nyaralást augusztus elejéig :roll:

panna1

Pláne, ha már valódi fájásokat számolsz...

Én azért tegnap elbeszélgettem Rékával, hogy ugyan maradjon már még legalább jövő hét vasárnapig odabent.
:? És hogy ne ficeregjen annyit, mert azzal is csak nyomja magát kifelé.
Hát nem tudom, mennyire lesz szófogadó kislány... :roll: Ha az apjára ütött, akkor nem nagyon... :wink:

panna1

Hát az én dokim is azt mondta, hogy csak aug elején nyaral, de kérdés, hogy mi számít nála nyaralásnak. Mert lehet, hogy külföldi út a nyaralás, míg Mo-on belüli nem...

Noelnek én is mondtam, hogy nem szeretném, hogy rák legyen, és kérem szépen ne kényszerítse az anyját 8 ágyas szobába, neki is úgy lesz a legjobb :wink:
Hát majd elválik, hogy mennyire kényelmes típus.

Én picivel korábban jöttem, anyukám ápr. 1-jére volt kiírva, és márc. 21-én megszülettem. Mondjuk azért ennek örülök, bolondok napján születtem volna :lol:

Nekem is olyan ma Nonoka, mintha nyomakodna valahová, állandóan kint van valamelyik alkatrésze. :lol:

pöttömpanni

Panna,
Na nálam is ez a helyzet... Nem tudom, hogy most keményedik, vagy csak Lili támasztja ki magát....

Egyébként tényleg, honnan tudom megkülönböztetni a keményedéseket?????

Pöttöm,
Hát akkor tényleg lent van a pocakod, ha már a védőnőd is mondja. Mondjuk az én védőnőmről nem mondok inkább semmit, de valahogy úgy érzem, hogy itt a fórumon több mindent tudok meg Tőletek mint TŐle! :? Noel tuti bent marad még, főleg hogy azt mondják: a fiúk lustábbak.... Aztán lehet, hogy a végén még Te fogsz könyörögni neki, hogy bújjon ki.

vica10

Nos, kicsit szunyáztam, nagyon jól esett. Persze párom is inkább az ágat választotta fűnyírás helyett. Azt mondta, majd szombaton diplomaosztója után.....megnézem én azt!

Sztem a keményedésnél nem kivehető annyira, hogy a babus kitámaszt. nekem többször szokott lenni, de az nem korlátozódik oda, ahol tudom, hogy a buksija van, illetve a popója.
Illetve nálam a keményedés kisebb hányingerrel is párosul.

Jolsófájások nem mindenkinél vannak. Több sztorit hallottam, hogy a ctg mutatta, sima vizsgálatnak indult, de már nem engedték haza a mamát.
De volt ellentétes sztori is. Kismama 4. gyerekkel fájt, mire a szülésznő majdnem hazaküldte, mondván hogy a ctg semmit sem jelez, majd a harmadik próbálkozásra kiderült, hogy a ctg volt rossz. (sógornőm, még szerencse, hogy erőszakos volt kicsit)

Görcsök: Abból sajna kijut bőven nekem is. Mondjuk most dupla adagos magnéziumot szedek, de így is sokszor érzem. Remélem még nem jóslók. Engem is ijesztegetnek vele, hogy már lejjebb van a pocakom, de a hozzáértőbbek viszont csak legyintenek ezen. Inkább nekik hiszek. Még jó lenne 2-3 hétig egybenmaradni.

Lassan lépek felkészítőre, ma végre apát is elráncigálom szülész, együttszülés lesz a téma!
:D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Én is korábban születtem 3 héttel, de az más tészta, mert anyum a bátyóm miatt mega körülmények miatt sokat cipekedett, vizet hordott (akkor még csak az utca végén volt), meg minden és neki be is varrták a méhszájat. Én meg jöttem amikor úgy gondoltam, szegénynek varratszedés sem volt előtte...Persze azt nem értem, hogy a kiírt időpont előtt 3-4 héttel miért nem szedték ki a varratot. Mondjuk akkor még nem biztos, hogy az ilyen mértékű koraszülést ennyire rutinosan látták volna el, mint manapság.
Azért ezalatt a 30év alatt is rengeteget fejlődött az orvostudomány és a technika, valószínűleg ezért nem esnek kétségbe az orvosok sem egy 36. heti szülésnél. És ez minket, kismamákat is megnyugtat...
Jó a tudat, hogy a kis mazsolánknak nem lesz már most sem semmi baja, még ha idő előtt is bújik ki. Legalább emiatt nem aggódok.

panna1

Magnézium: Nekem nem mondta még a doki, hogy ne szedjem, így szedem. De kedden majd rákérdezek...

panna1

sziasztok:)

hát mi van itt ma, egy napra kiteszem a lábam a gép elől és most nem győzöm visszaolvasni a termést:)

sajnos tegnap elkiabáltam a vizesedés dolgot, tegnap este óta tapasztalom én is és sajnos bármit teszek nem sokat segít:((

Ritus, nagyon szép a pocód, jó sokat nőtt, amióta nem láttalak:)

Sziszka, jó lenne, ha tudnénk vasárnap találkozni, mi már 9-től lent leszünk, mert a zenekar benevezett a főzőversenyre is és du. 2-től játszanak kb. 1 órát a szabadtéri színpadon:)

Jázmin, mi volt a 4D-n? jó lenne képeket is nézegetni rólatok ;)

Mecsi, örülök, hogy jól halad a tapétázás és szerintem is jópofa a függöny! Mi is kókuszmatracot vettünk, mert azt mondták az a tuti, mi meg jól elhittük ;))

Barbi, remélem mikor e sorokat olvasod, már mindannyian otthon lehettek, nagyon örülök, hogy javult a helyzet nálatok!

Csenge, nem semmi kirándulást csaptatok, én örülök, ha el tudok vánszorogni a tőlünk negyed órára lévő bababoltig:)

Panna, Pöttöm fel a fejjel, megy a drukk, hogy a kis lurkók még bent maradjanak egy darabig. Egyébként nálam is elindultak a mensis görcsök egy pár napja, egyre erősebben... elég ijesztő néha!!! Így ma a nyakamba vettem a kerületet és megvettem mindent, ami a kórházi csomaghoz kell. Sikerült hálóingeket is beszereznem a csepeli piacon, 800-1000 Ft-ért !!! + találtam szintén ott nagyon jó minőségű szoptatós melltartót 1000 Ft-ért !!!

Dia, ez a grillparty nagyon jól hangzik, nyamih:))
az én étvágyam sajnos nem nagyon hagyott alább....

Apró, vettem én is Weleda olajat, meg málnalevél teát, mert én is nagyon jókat hallottam róla!

cs-andi, a lap tetején a segédletek helyett ki tudod választani a profilt és ott kell az aláírásodhoz beilleszteni az url-t

Na most elköszönök így a hosszú litániám után, mert indulunk, elhozzuk végre a babakocsit a barátainktól és közben megérkezett a kádam is a vateráról, be kell érte ugorjak a postára:))

így szépen lassan kezd összeállni minden!

Jók legyetek, ma már nem hiszem, hogy jövök, majd holnap!

Puszi:)

sniky

Hát sziasztok Csajok!

Végre megjöttünk az uh-ról, sajnos képpel nem szolgálhatok, mert nincs scannerem és csak papíron kaptuk, de nagyon édes, kis pisze orra van, mint Cintiának és a kis keze az állánál volt. Jó hír, hogy a vesetágulat eltűnt, viszont az átlagosnál több a magzatvizem, így oda kell figyeljek a szénhidrát bevitelre. Amúgy 3100 gramm és a dokim még azt mondta, hogy majd megnézik a 38. heti uh-n elérte-e már a 3 kg-t. Ha így halad még közel négy is lehet. Cintus 3,65 volt, de őt túlhordtam egy héttel.

Itt a többi adat is:
BPD: 8,89 cm
HC: 32 cm
AC: 34,3 cm
FL: 6,89 cm
Ezeket még én sem böngésztem pontosan át, de összességében 36 hét 2 naposnak becsülték.

A fájásokról sajnos, vagy szerencsére?, nem tudok nyilatkozni, mert nekem egy sem volt anno 41 hét alatt.

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok Lányok!

Ma már szerencsére nem dolgoztam, csak két telefonhívásom volt. Itt volt ma a párom anyukája, vele bandáztam, aztán voltam a Nyírőben megint előkészítőn, ahol most a babákról volt szó, meg a gyermekágyról. Bejött a csecsemős dokinő is, aki nagyon szimpatikus volt, pont olyan, amilyennek képzeltem.
Aproo, amiket felsoroltál, hogy egészségkártyára vetted, azokat mind a gyógyszertárban szerezted be?
Nekem még mindig nincs készen a kórházas csomagom. Azt hittem majd jól ráérek ezen a héten, de semmit nem haladtam előre. Na majd jövő héten belehúzok.

Szép estét Mindenkinek. Lehetőleg senki ne szüljön 36. hét előtt. :)

szuszu

köszi niki !próbálkozom
Vendég

nemakar a vonalzóm látszódni :?
vagy most , talán sikerül??
Vendég

az enyém nem olyan mint a tietek :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nekem is tegnap volt az utolso hivatalos munkanapom - ugyhogy matol szabin vagyok. :) Meg van egy-ket dolog amit megigertem, de mar nem nagyon van kedvem hozza, talan holnap megcsinalom es akkor vege :)

Olyan jo volt ma, hogy nem kellett sehova rohanni - foztem, delutan aludtam, este meg az egyik baratnommel talalkoztam.

A tapetazassal kesz vagyunk, holnap hozzuk el a butorokat - ha kesz lesz minden, majd rakok fel kepeketet. A szoba nagyon aranyos lett a kiskacsakkal. :)

Kellemes estet mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Niki, a csepeli piacon merrefelé van 1000 Ft-os szoptatós melltartó? Mert oda még beugranék két hét múlva, nincs is messze, csak nagyjából állíts irányba kérlek!
Illetve weleda olajat merrefelé kaptál. Én eddig 3 patikában fuccsoltam be vele.

Jázmin-Andi, szuper, hogy minden okés. nekem meg mérsékelten kevesebb a magzatvizem, de már hárman is mondták, hogy ne pánikoljak, mert ez semmit sem jelent.

Szuszu, igen, amiket Zsófinak írtam listára, az mind egészségkártyára ment és azt mondták, hogy mehet. ha véletlenül kapnék kis csekkecskét, azt nagyon a szívükre fogják venni a patika kártyások, mert jó kis vitát indítok el, ugyanis a gyógyszertárban és tőlük is kétszer rákérdeztem.
Egy dolgot mondtak, hogy lehet, hogy nem: a sudocrem, mert nincs ogyis száma....

Páran nagyon eltüntek: Binyek, Nicike, meg persze még mások is azt hiszem, csak most lyukas az agyam, késő van azt hiszem megyek is aludni, mert holnap ezer dolgom van itthon. Két hete nem nagytakarítottam...... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?