Új privát üzeneted érkezett!

Bagzerka!

Azt szokták mondani, hogy szülésig nagyjából max. a duplája lesz a 30. hét környéki súlynak! Nekem a fiúk olyan 1700-1800 g-mosak voltak ilyenkor, bár rémlik, mintha Csabi 2kg körül lett volna már, úgyhogy jó az a súly, Nálad is!A fiaim pedig 3350-3670g körüli súllyal születtek! Majd megnézem a zárókon, hogy pontosan hány a mennyi és írom!

Márti
borossné becz márta

Petra!

Én július utolsó hetében megyek, ha enged a dokim! Attól is függ, mennyire mentek messze a kórháztól nyaralni, mert ha 1-2 órán belül beértek onnan, akkor csak beteszed nyaralás előtt a kocsiba a kórházi táská(i)dat is és kész! Én a 2. terhességemnél a 37. héten mentem nyaralni Agárdra, de vittük a cuccot és onnan a MÁv kórház kb. 40 perc kocsival és otthonról is bőven van annyi! Szóval július 1-én mentünk, 10-én jöttünk haza, 18-án szültem (a kiírt július 31. helyett)!
A dokim szerint nagy általánosságban lehet arra számítani(persze alkati tényezők is befolyásolják a dolgot), hogy a fiúk kicsit hamarabb kiváncsiak a világra, míg a lányok szeretik kivárni az idejüket!

Márti
borossné becz márta

Hello csajok!

Újra itthon :) ... de csak pár napg!

Márti: Köszi az infót. Nemsokára leszaladok patikába és veszek Bilacet. AZtán majd beszámolok, hogy nálam is bevált-e.

Eszike: Sajnálom a csíkosodást, de vígasztaljon a tudat, hogy tényleg a bőrödtől függ, hogy megjelennek-e! Nekem a hasam nem csíkos, de a csípőm és a mellem sajnos igen. Nem mostani "termés", hanem nálam is a korábbi nagymértékű (20 kg) hízások- fogyások eredménye.
Talpfájás: Nekem is van. Azt olvastam, hogy a terheseknél megváltozik súlypont. Nekem sem függ össze a vizesedéssel, és nekem is a sarokcsont az, ami fáj! Nem hiszem, hogy tudsz rajta változtatni, ahogy én megfigyeltem, a pihentetéstől még rosszabb ráállni. A masszőr csajszi nekem kb fél órán át a hátam-karom-kezem, fél órán át a lábamat masszírozza, ami ideiglenesen jobbá teszi. Próbáld ki. (De a talpmasszázzsal óvatosan, vannak olyan részek amit nem szabad nyomkodni! )

CSibe: Látod milyen jókislány Jázmin? Még terpesztenünk sem kellett, mégis megmutatta magát! Gratulálok hozzá! (Egyébként csodálkozom, hogy eddig senki nem választotta a Jázmin nevet a topicból. Pedig elég népszerű név! Tesóm gyönyörű szőke hajú, kék szemű kislányát is így hívják.)

Bagzerka: Jó nagy már a babád, de szerintem nem dundi! Bár én nem tudom, mikor mekkorának kell lenniük! :wink:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek,

Bagzi, ott voltál az előadáson :D

Honey; milyen volt a szülésznő, és no persze milyenek voltak a szülőszobák?
Vendég

Sziasztok :)

Bagzerka: szép nagy már a kislegény, neked se lehet egyszerű már cipelned :)

Petra: Hajrá kiságy! :) Tuti jó lesz vásárolgatni, főleg ha légkondi is van az üzletben :)
Mi pénteken vettük meg /semmi extra/ de összeraka majd csak akkor lesz ha jöttek apósék és segítettek kicsit átrendezni a hálót.

Amilyen jó volt a tegnapi napom olyan ramaty lett az éjszakám. Egyszerüen nem tudtam elaludni pedig álmos voltam. Akárhogy helyezkedtem el pár perc és jött az az érzés hogy poziciót kéne változtatni. Forgolódtam mint egy hülye. Nem tom szegény párom hogy tudott aludni melettem, mert a végén elég besokaltam. Még szerencse hogy nem ugós a matrac hanem hideghab.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Sziszi: örülök, hogy jól vagytok :) Már nekem is csak másfél hét a 30. hétig :)

Petra: húú kiságy, de jó, nekünk is július projekt lesz a beszerzése. :)) Nyaralni én mennék augusztusban, mondjuk inkább az elején, de idén sajnos nem fog összejönni.

Kép
kistiggrincs

Jó reggelt mindenkinek!

Bagzerka,
igen, mi voltunk azok, akik hamarabb elmentek, mert randink volt a szülésznővel. :D

nyuszifül,
a szülésznő nagyon aranyos volt. Hihetetlen fiatalnak tűnt!! Elöször kicsit be is paráztam, hogy, hogyan fog levezényelni egy 23-24 éves lány egy szülést.... De aztán kiderült, hogy már neki is 2 gyereke van (tehát tudja mi fán terem a szülés ) és 10 éve szülésznő! :shock: Eléggé meglepődtem. :D de végül is őt választjuk. Szülőszobát sajna nem láttam, mert iszonyat "szülési hullám" volt tegnap. Fullon volt az összes szoba. :)

blúmi,
nagyon meglep engem is , hogy nem kaptál gyógyszert a méhszájra. Nekem teljesen zárt, de még így is kaptam a keményedések miatt!! Salbutamolt (szintén aszthmás ) és 4x Magne B6 extrát.

csibe,
gratula a kicssajhoz!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jaj csajok, olyan szar éjszakám volt mint még soha! Tegnap Flóra Este 8-tól fél 1-1-ig úgy dübörgött bent megállás nélkül, hogy majd szét szakadt a hasam. Ennek következtében volt olyan, hogy 5 percenként keményedett. Hihetetlen bepánikoltam!! Görcsölni nem görcsölt, de beton keménységú volt a hasam órák hosszat! Majdnem sírtam már, úgy megijedtem. :cry:
Nem értem mi lehett ez, mert amúgy meg szinte egész nap feküdtem. :?
Ma már kicsit jobb, de most is fekszem.

Sajnos korábbi csíkjaim nekem is vannak. Bár a hasamon eddig még megúsztam. Remélem így is marad.
De a wellnesses hétvége után nekem is sikerült magamra kapnom 1 hét alatt 3 kg-t! :shock: :?

Olyan rossz kedvem van.... :( úgy összevesztem a férjemmel. Nem a hangos orditozós veszekedés volt, hanem az a fajta "odamondogatós". És úgy ment el itthonr :( ol, hogy az ajtóból csak odadobott egy "Csáó"-t. Mire kérdeztem, hogy "puszi vagy valami?!" - erre a válasz annyi volt, hogy "Nem, mert nem vagy aranyos!"
És tudjátok miért "nem voltam aranyos"? Mert kimertem állni magamért anyagiak tekintetében. Soha nem szoktunk pénzen veszekedni, de most nagyon bepöccentem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Köszönöm a gratulákat
És íme a hölgy, aki már 1 kg
Kép 27. hét arcocska

Kép És a bizonyíték

Kép
Kép
csibe21

Csibe: Jázmin nagyon szép kislány! És jó képet tudtak róla csinálni!

Honey: Akkor ez egy veszekedős időszak. Tegnap este mi is összevesztünk kicsit, bár ő nem nagyon veszekszik, csak hallgat, néha megszólal, de az rosszabb. Részben mi is a pénzen vitáztunk, mert azt szeretném, ha valami jobban fizetős állás után nézne. Erre mit álmodtam? Ki akart menni Afganisztánba katonának, mert azok sokat keresnek!! :shock: :cry: Erre sírva ébredtem, hogy nem akarom, hogy kimenjen, inkább majd összehúzzuk magunkat....
Na ennyit az anyagiakról.. :lol: :lol:

Lányok! Járt már valaki az Elefáni bababoltban a VIII. kerületben? Van ott légkondi?
Vendég

Csibe: jól sikerült fotó, nagyon aranyos arcocskája van :)

Bejci: Jó ez az álom dolog. Tudatalattink működik rendesen.

A légkondi jó kérdés, pénteken mi se nézelődtünk megvettük a kiságyat és uzsgyi olyan fülledt meleg volt az áruházban. Páromat az ájulás kerülgette, nagyon nehezen viseli a meleget -10 fokban jut el odaig hogy már behuzza a cipzárt a széldzsekijén a polója fölött.

Kép

Kép
starlark

Honey; nálunk a pénz miatt soha de soha nincs vita, valahogy ezt sok sok évvel ezelőtt megbeszéltük, hogy ez az egy ami miatt mi sosem fogunk veszekedni, és ez így is van. Én a páromat sosem engedm el úgy, hogy nem kapok puszit, de ő sem megy el anélkül, mert az egész napját megpecsételi. Kis hisztia ez a fickó :lol: :lol: de azért az állapotdra való tekintettel nem kelett volna így elszaladni az otthon melegéből. Remélem azóta hogy írtad rendeződtek köztetek a nézeteltérések, és megint józsaszín minden. :P :P :P :P :P :P :P :P

Én jövő héten megyek körbenézni az osztályt szülészetet, szobát, szobákat, ha van kedved tarts velem, ahogy mondtad nálam sem egyszerű sajnos apát ezekre elhívni, de a lényeg a szülésnél ott legyen, így egyedül megyek a találkozóra.
viszont örülök, hogy megismertelek személyesen :lol: :lol: :lol:
Na már csak Bagzi van hátra, de ő merre ült, hmmm passz, igaz volt egy sejtésem hogy talán ő de nem ő volt.

Na de reméljük míg meg nem szülünk csak megszervezünk egy időpontot így pocakosan, hogy megismerjük egymást.

Jajj Csibe, ez a kiscsaj tündéri, egy igazi virágszál, én is én is szeretnék ilyen képet, én is én is. (1hét az uh.ig, juhééé)

Az, hogy is van mennyit szed fel átlagban egy kismama a terhesség végén? esetleg valaki tud erről valami infót?
Vendég

Nyuszifülke: Ez egy cikk, talán ebben van a válasz a kérdésedre...

"Hízás-e valóban a súlygyarapodás?

Minden kismamafórum örök és visszatérő témája, hogy ki mennyi kilónál tart épp. Sokan megijednek a szülés közeledtével, ahogy a mérleg mutatója meghaladja a 10 kiló plusszt, pedig igazán nincs mitől félni ilyenkor. Lássuk csak: miből áll a felszedett súlytöbblet?

Az időre született babák és anyák átlagos adatait figyelembe véve:
- A kisbaba súlya körülbelül 3300g.
- A méh is megnagyobbodott, ez már magában is átlagosan egy kilóval szerepel az összhízásban.
- A méhlepény körülbelül 6-700g.
- A magzatvíz, az anya szöveteiben felgyülemlő normális mértékű folyadék-többlet és vérmennyiség 4 liternek tekinthető összesen.
- A mellek is készülnek a szoptatásra, így ők akár 1-1,5 kilót is súlyosbodhatnak.
Összesen tehát ez már 10 kiló többlet. Hízás? Nem.

Az efölötti súlytöbblet sem minden esetben teljes egészében felesleges hízás, hiszen a szoptatás idejére történő energiaraktárak is ilyenkor telnek meg: zsírpárnák rakódnak le.
Ez utóbbiakra természetesen nem mindenkinek van szüksége, hiszen aki jelentős többletsúllyal kezd bele a várandósságba, azoknál ez az energiaraktár már adott, néha többszörösen is.
Ismét átlagos adatokat véve figyelembe, számoljuk ki, hogy mennyi súlygyarapodás tekinthető normálisnak bizonyos testtömegindexek esetén (testtömegindexünket úgy kaphatjuk meg, ha kilóink számát elosztjuk a méterben adott magasságunk négyzetével):
- Alacsony, maximum 19,8-as index esetén: 12,5-18 kg
- Átlagos, 19,8 és 26 közötti index esetén: 11,5-16 kg
- Magas, azaz 26 feletti index esetén pedig 7-11,5 kg
hízás normális.

A fentiek során természetesen nem vettük figyelembe a harmadik trimeszter során fellépő, sokakat érintő túlzott "vizesedést". Ha egy-két nap alatt számottevő mennyiséget gyarapodott a súlya, ha lábai feldagadnak, bokái eltűnnek, ez leginkább ennek tudható be. Az így felszedett súly nem zsír, szülés után általában magától eltűnik. "
Vendég

Köszi Márti! Még megkérdem holnap a dokimat, és aztán döntök, ha más nem pár napra megyünk, nem egy hétre, és nem messzire.

Csibe!
Jázmin nagyon szép kislány!

Most jövök a védőnőtől, és kevesebb a súlyom 1,5 kg-mal, mint 4 hete. Azt mondta a védőnő, hogy valószínű több víz volt rajtam akkor, mint most, ez jó hír, milyen jó, hogy itthon vagyok!!!!! Úgyhogy én most tartok +5 kg-nál! Ennek nagyon örülök, mert én azt hittem 20 kg pluszig meg sem állok.

Kép
Kép
petra1980

Hello!

Bagzerka!

Íme az enyém baba tegnapi eredményei:

BPD: 82 mm
FL: 55 mm
HL: 53 mm
AC: 244 mm

Sajna viszont ez az UH gép nem számol becsült súlyt, úgyhogy nekem lövésem sincs mekkora lehet a baba. Nem találtál súlyos táblázatot?

A nemére meg elfelejtettünk rákérdezni, mert olyan sokáig nézegette a doki, hogy teljesen megijedtem, hogy valami bajt talált. :? Szerencsére csak annyi, hogy nem volt elég vizelet a húgyhólyagjában, ami valószínű azért van, mert épp a vizsgálat előtt pisilt. De ez miatt vissza kell mennem kontrollra 2 hét múlva, biztos ami biztos alapon rá akarnak nézni. Remélem akkor nem felejtem el megkérdezni... :D A végén még mi is úgy járunk, hogy a szülőszobán derül ki, hogy Ákosunk vagy Míránk lesz-e. :lol:

Eszike!

Krisz esküvője volt?
B*sszus, nem szóltak a kolléganők, pedig a szertartásra szívesen elmentem volna. :( :(
Cici csíkok nekem is vannak, de nem érdekel. Kéne gyakrabban melltartót hordani, de ebben a melegben legszívesebben egy minimál bikiniben rohangászok itthon, az meg nem tart semmit. Így jártam. :roll:
Ha nagyon gáz lesz két gyerek utána majd, kérek apától egy másik cickót. :D

Csibe!

Gratula Jázminhoz! :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Teljesen megrémültem attól, amit Márti írt: még egyszer ennyit fogok hízni a terhesség végére??? :lol: :lol: :lol: Na mindegy, végülis már az olvasás sem megy úgy, mint rég....

Honey! Szerintem ez a gyógyszer ügy talán azzal magyarázható, hogy nekem nincsenek keményedéseim, bár lehet, hogy hülyeség. Pénteken kiderül. A viták pedig eddig is tisztázódtak, most is így lesz!

Úgy látom nagyon nagyok a babák. Nekünk holnap derül ki a súlya, már nagyon kíváncsi vagyok!

Jázmin arcocskája nagyon szép!!!!!

Kép
blúmi

Hát ez nagyon változó, de szerinem az átlag az kb 10-12 kg
Van aki ennél kevesebbet (aki eleve nagyobb súllyal indul, annak szokták is mondani, hogy nem lenne jó még plusz 10-15 kg - na de hát mondani könnyű)
Van aki ennél jóval többet is felszed (20 kg vagy több)

De amíg nincs gond, addig szerintem ez legyen a legkisebb gond

Kép
Kép
csibe21

Lányok, tudom, hogy már volt szó róla, de nincs kedvem ennyit visszaolvasni! Aki levetet őssejtet, melyik céggel köt szerződést??? Remélem még nem vagyok későn, szeretnék utánanézni, és érdekelne, hogy ki melyik mellett döntött.

Kép
blúmi

Nálunk a veszekedés nem konkrétan a pénzen ment, hanem inkább ezzel összefüggésben az én önérzetemen.
A férjem szereti azt hinni és azt éreztetni velem, hogy ő eltart!! Amitől falnak megyek és kiüt nálam a biztosíték!! :evil:
Főleg hogy 2 diplomám van, 7 évig nagyon jól fizető munkám volt és 2 szobás, fullosan berendezett saját lakásom, amit teljes egészében szülői segítség nélkül raktam össze. És ahova a párom is csak úgy betette a kicsi seggét, anno, és ahol 2 évig laktunk, anélkül, hogy ő a lakás költségébe beszállt volna.
Tény, hogy azóta elköltöztünk az ő általa vásárolt és berendezett nagyobb kecóba (én most kiadom a lakásomat ), de ettől nem hiszem még azt, hogy én eltartott lennék.
:evil: :evil: :evil:
Szóval nagyon feltúrta az önérzetemet!!! :twisted:

nyuszifül,
köszi a felajánlott lehetőséget, de menjetek csak ketten a pároddal. Ez amolyan 2 személyes program. :D
Lesz még lehetőségem 2,5 hónap alatt megnézni a szülőszobát.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Blúmi: Nálunk a nagymama állja az őssejtet, ezért levetetjük. a Humancell-el készülünk szerződést kötni, mert van helyi képviselőjük. Ha csak az anyagiakat és a szolgáltatást nézném akkor a Kiro jönne szóba.

Ha dobsz egy emil címet a humancelles tájékoztatót átküldöm neked. Nagyon profi, nagyon korrekt teljeskörű tájékoztatót küldtek.

Kép

Kép
starlark

blúmi
mi a Krio-nál. Nekik van a legrégebbi tapasztalatuk az itthoni cégek közül. És ami nagyon fontos: Magyarországon tárolják a mintát!!!! Nem Belgiumban, mint a Sejtbank nevü cég.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

SZiasztok!
Puszi mindazoknak is akikkel meg eddig nem volt szerencsem beszelni.

CSibe: NAgyon gratulalok Jazminhoz! Gyonyoru baba.
Mikor en megtudtam, hogy vegre kislanyom lesz a ket fiu utan majd elsirtam magam. A mi nevunk Zaporka Reka.

Honey: Neke ma reggel volt, hogy ugy beindult Reka, hogy harom ora hosszat meg nem allt egy fel percre sem. A hasam meg kokemeny meg most is. Szerintem ez a meleg is befolyasolhatja.

SZiszi: Koszontelek a nevrokonok kozott...:)))

szisziKép
sziszi7

Blúmi: Mi a Zelionnal akartunk szerződni, még szerencse hogy azelőtt tönkrement, hogy befizettünk volna pénzt. Viszont annyi nega dolgot olvastam az őssejt levételről (nem biztos, hogy elég mintát tudnak venni, kevés amit levesznek...stb), hogy már egyáltalán nem biztos, hogy levetetjük. De ha mégis, akkor Krio.
Vendég

Blúmi!

Nem Te, hanem a baba fog a duplájára hízni! Az rajtad csak max. 2 kg lesz! és az sem biztos, mert az utcsó 3 hónapban van aki 1 dkg-t sem hízik! Inkább vizesedünk most, az meg szülés után legkésőbb 10 nappal és sok-sok pisiléssel távozik! :lol:

Márti
borossné becz márta

Hát a sejtbank nekünk se volt szimpi a Zelionnak meg erős gondjai vannak.
A humacell is itthon tárol, tehát hamar érkezik a segítség ha szükség lenne rá.

Honey: egyszer egy este leülve szerintem ezt az eltartalak, meg hogy itthon ülsz és más dolgod sincs problémakört jó lenne ha átbeszélnétek a pároddal. Jobb az elején ezt tisztázni, mert ebből még sok konfliktusotok lehet míg a bébivel vagy otthon.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok,

most csak gyors bekukk, ha Dorka elaludt, jövök!!!

Blúmi, mi itt vetettük le Dorkáét és nagyon rajtuk gondolkodunk most is!
Tárolást nem kell előre fizetni, hanem évente csak egy évi összeget, így sokkal kedvezőbb az ára!

Majd jövök még! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Bejci köszönöm,és ami a súlyomat tekinti meg is nyugodtam :lol: , én tutii 20kg fölött fogok szülni, de majd szoptatok, no meg a torna továbbra sem maradhat ki az életemből. Sose voltam nagy db, remélem ezután sem leszek mármint a szülés után:-)

Csíkok; nekem is vannak a melleimen, de állítólag elfog majd múlni, remélem legalábbis.

A Mira név annyira jó választás, nagyon szép név :lol: :lol:
Vendég

....na még eddig nem tapasztalotam, hogy milyen sokan vagytok akik levetetitek :o

Minket lebeszélt a doki is róla, a dolog még nagyon gyerekcipőben jár, de támogatja a dömtédünket ha továbbra is leakarjuk venni. Ez így van Bejci nem tudnak nmegfelelő mennyiséget levenni, azt hiszem 18-20kg.nak megfelelőt tudnak. bár szeretnék még Hannán kivül 2-3 gyerkőcöt, így remélem felgyorsul a technika e területen, hogy semmi kétség ne legyen afelől, hogy vegyük vagy nem :P :P
Vendég

Megint átkukkantottam a nyári kismamikhoz, mert van egy fogamzásos-topictársam, aki most szül, és folyamatosan sms-eznek vele, hogy hol tart. Erről eszembe jutott a mi "riadóláncos" táblánk. Anyoooka csinálja, de szerintem tök kevesen küldtük még el a telefonszámunkat. Mivel most elég sokan írunk-olvasunk, gondoltam "megreklámozom" én is. SZóval aki még nem küldte el a telefonszámát, de szeretné, az írja meg priviben anyoookának!

AMúgy hol vannak a többiek? SZerintem Holka nyaral, de mi van Ronival, Rönével, Lolababával, Konannal.... stb
Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy régen hallottam róluk? HAHÓÓÓÓ!! Jelentkezzetek!! :wink: :wink:
Vendég

Anyjuk vagy Muffin az?
Vendég

A Humancell és a Zelion egy és ugyan az!! A Humancell a telion jogutódja ( mivel a Zelion államilag garantált cég volt, ezért jogutód nélkül nem szűnhetett meg ) De ugyan azok a vezetős és ugyan azok az emberek dolgoznak a Humancellben mint a korábbi Zelionban! ( onnan tudom, hogy a Zelion az ügyfelem volt ! )

Amúgy még nekünk sem 100%, hogy levetetjük.

starlak,
igen igazad van, hogy ezt meg kellene beszélni... de a témában totál süket fülekre találok!! Gondold el, hogy a férjem már most is azt hiszi, hogy attól, hogy az ő nevén lévő lakásban lakunk, attól én most eltartott vagyok!!! Pedig teljes mértékig az én fizetésemből megy minden közös kiadásunk. ( bevásárlások, stb. )
De egy pasi azt hiszi, hogy a lakás rezsije csak a sárga csekkeket jelenti. Arra nem gondol, hogy a kaja a hűtőben nem ingyen van, a mosópor és hasonlók nem a kertben teremnek, a takarítőnő nem ingyen takarít..... stb.
Nem anyagi gondjaink vannak ( szerencsére ), mert még a TGYÁS-om is olyan összeg lesz, aminek sokan fizetés gyanánt is örülnének. A probléma ott van,hogy HTB-ként kezel és kurvára nem ismeri el azt, amit én teszek le az asztalra!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

nem, igazad van bejci, tényleg nagyon rég hallottunk róluk!
Szeder is nyaral... de a többiek nem tudom merre kódorognak. :D
persze lehet ám, hogy ők is nyaralnak, csak nekünk nem jelentették be... hihihihi :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nyuszifülke: Muffin az! Nagyon drukkolok neki, hogy minden O.K. legyen!

Honey: Nálunk dettó ez a helyzet. Én vásárolok, férjem számlájáról vonják a lakáshitelt, a rezsit. De én egyszer elővettem a foylószámla kivonatomat és összeszámoltam neki, hogy mennyi is az annyi... hát alig akarta elhinni. Meg olyat is szoktam játszani, hogy találja ki mi mennyibe kerül a boltban. Ő a '90-es évek árainál leragadt... Szóval ezen már mi is túl vagyunk. Bár a kéró az ő nevén van, a hitel miatt nem akartuk megbolygatni, de mivel már itt élek 2005 óta, mi még az esküvő előtt "leírtuk", hogy azóta közösen fizetjük a részleteit. Bár anyósomék még mindig úgy kezelik a lakást, mintha ez csak a férjemé lenne, én meg örüljek, hogy van fedél a fejem felett! Szóval vannak ilyenek...
Vendég

Sziasztok! :)
Megérkezett ma a képeslapotok,úgyhogy délután be is viszem Nostawennek, szerintem nagyon fog neki örülni! :P
Este még igyekszem benézni új hírekkel,addig is kellemes délutánt Nektek!
Martee
martee

bejci,
azt hiszem a férjeink nyugodtan kezetfoghatnak egymással! :D
Múltkor elment a párom vásárolni és kiborult, hogy 8000 Ft-ot költött a boltban... ha a szokásos nagy heti vagy havi bevásárlásra jönne velem, szerintem sírva fakadna! :)

martee
kiváncsian várjuk a fejleményeket!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Tegnap este írt, de nem tudtam neki válaszolin, mert nem tudtam belépni, pont most, áhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. De tutti minden rendben lesz, csak akis szájacskája lesz bibis a babának remélem vagy az sem.

Húú, de nem egyszerű a helyzet csajok nálatok.
Honey, ezen nagyot jót kacagtam :lol:
De egy pasi azt hiszi, hogy a lakás rezsije csak a sárga csekkeket jelenti. Arra nem gondol, hogy a kaja a hűtőben nem ingyen van, a mosópor és hasonlók nem a kertben teremnek, a takarítőnő nem ingyen takarít..... stb.

Amúgy tényleg mindenki elvan tünve. húúh nyaralnak, már én is várom nagyon ám, a szeptembert annál inkább.
Vendég

Honey!
Sajnálom a veszekedést a pároddal, beszéljétek meg a dolgokat, a babónk sem jó, meg neked sem ha ideges vagy.

Nálunk szerencsére nincsenek veszekedések, amióta külön költöztünk, azelőtt voltak bőven. Bár így sem vagyunk magunk, mert ha anyósom kétszer nem jön át egy nap, akkor egyszer sem (egy utcával arráébb lakik), nekem semmi bajom vele, de mikor délután aludnék, és akkor hallom nyílik az ajtó, na kelhetek fe, mert jön!
Sajnos anyósom dohányzik, és én nem nagyon szeretném, ha úgy nyúkálna a kislányomhoz, én mindig érzem rajta a füstszagot. Azt még nem tudom hogy hogyan, de valahogy majd mondanom kell a férjemnek, hogy ezt beszélje meg anyósommal, hogy fürödjön meg, meg váltson ruát ha átjön az unokáját megnézni.

Kép
Kép
petra1980

Martee!
Remélem jó hírekkel jössz!!!!!

Kép
Kép
petra1980

na visszajöttem! :wink:

Bejci, köszi a reklámot! :wink: :lol: :P Aki eddig fent volt a listán, annak el is küldtem már a táblát!

Csibe, szép a pocid, és örülök, hogy Jázmin tegnap végre megmutatta magát! nagyon jók a képek róla! Édes a pocija, és bizony a lényeg is gyönyörűen látszik! :lol:

A.M. drukkolok, hogy beforduljon a kisfiad! De még bőven van rá ideje, ne izgulj! :wink:

Humanka, köszönjük a hideget! Kérünk méééééééég!!!!!!! :lol:
Egyébként milyen idő van most Nálatok? Hadd irigykedjem egy kicsit! (én, aki utálom a hideget, most annyira örülnék neki ha tél lenne!!)

Dorka, nem vagy semmi, busszal Hollandia :shock: Én már tuti nem vállalkoznék ekkora útra! Anyósomékhoz sem nagyon merek már menni, pedig ők nincsenek is olyan messze...

Ági, Te is jó sportos kismami vagy! :)

Martee, Nostawennek továbbra is mennek a drukkok!!!

Eszike, bőröddel tényleg nem sok mindent tudsz csinálni, alkati dolog!
nagyon csini vagy a képen!!!!

Bagzerka, szééép nagy a babácskád! :)

Petra, irigy-irigy a vásárlás miatt! Bár ha minden jól megy, jövő héten mi is elhozzuk a kiságyat anyuéktól nyaralás után és átrendezzük a gyerekszobát - majd kaptok képet!

nyaralni én augusztusban már tuti nem indulnék neki. Amikor ezen gondolkodtunk tavasszal akkor azt mondtam, hogy július közepe a nagyon maximum, amit még be merek vállalni, 30. hét után már nem nagyon mennék.

Starlark, ez a forgolódás ismerős! Én is olyan vagyok mint egy ventillátor! És iszonyúan rosszul alszom már egy hete :shock: felkelek valamikor éjszaka pisilni és utána nem bírok visszaaludni! Tiszta zombi vagyok már...

Rólunk. Voltam tegnap doki bácsinál. Méhszáj 3000-es, meg is néztük Ádámot. 3 nappal kisebbnek mondja a gép a koránál, de minden rendben van vele. 1145 gramm.
És valamikor ő is megfordult, így most faros a drágám. :lol: mondjuk énnem aggódom emiatt, sőt... Szerintem én vagyok az egyetlen itt a topikban, aki azt sem bánná, ha így maradna.

Mielőtt megköveznétek, megindoklom hogy miért! Van egy izombetegségem, ami miatt nem szülhetek hüvelyi úton. Iszonyú ritka betegség, orvosok többségének lövése sincs róla. Éppen ezért Dorka születésekor a 38. héten közölték velem, hogy nem császároznak, hiába a szakvélemény hogy csak így szülhetek - orvost váltottunk.

MÁV-ból ÁEK lett azóta, dokim ott van még. És most már ott is csak a saját neurológusuk szakvéleményét fogadják el, hiába ír az én neurológusom nekik. És ha ők azt mondják, hogy nincs csaszi akkor nincs... Holnap megyünk hozzájuk és bár a nőgyógyászom szerint rá fogják mondani az áment, azért csak parázom...

És ha mégsem látják indokoltnak a császárt akkor egy faros baba mindenképpen elég indok lenne...

Kép

Kép
anyoooka

Honey: Jó hogy írod hogy a kettő ugyanaz, köszi! Így a pénteki megbeszélésen jobban átrágjuk az ügyet a helyi képviselővel.

Ez az én házam teházad ez így nagyon gáz. Nekünk is külön számlánk van a férjemmel, ő fizeti a rezsit a bevásárlások egy részét /szinte mindig együtt járunk vásárolni/ Én meg fizetem a kocsi törlesztését, a biztosításokat, internetet, tv-t, telefont. Így ebből nincs konflikt.
Az a számla összehasonlítós tipp nem is lehet rossz, lehet elgondolkodna.

Én az enyémet arra szeretném rávenni hogy legalább pár hónapig írjuk, hogy milyen pénz mire ment el, mert szerintem kicsit felelőtlenek vagyunk még.

Martee: várjuk a jó híreket! :)

Anyoooka: Csak nem lesz gond ha a dokid is ott van, csak beszélt már az ottani neurológussal.

Kép

Kép
starlark

Szolgálati közlemény! :lol: Lányok, aki küldi a telcsiszámát és meg is szertné kapni a táblázatot a többiek adatával, az még legalább a mail címét írja meg, ha a nevét nem is akarja!!! Köszi! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka: Köszi a szuper titkos táblit! Én azt hittem kevesebben vagyunk benne, de így azért elég bíztató a helyzet.

Starlark: Nekem most kellett vagyon nyilatkozatot tennem, és kaptam egy hivatalos igazolást arról, hogy mennyi volt a nettó juttatásom 2007-ben. Tökre kiakadtam, hogyan tudtam ennyi pénzt így elkölteni??? :shock: :shock: O.K, van megtakarításunk, - mert én csak akkor vagyok nyugodt, ha van egy csomó tőke, amihez bármikor hozzá lehet nyúlni, ha akármi történne, - de azért sokkal többnek kellett volna maradnia. Úgyhogy szerintem nekem is írnom kellene, hogy mire mennyit költök, mert sajnos nem nézem meg, mi mennyibe kerül, csak teszem a "kosárba". Pedig azért gyerek mellett sokkal jobban kell figyelni a költekezésre.

Ami a férjek- meg az enyém-tied témát illeti, azért azt hozzátenném, hogy ebben nem a férjem a "hunyó", hanem a szülei...

Petra: Én kerek-perec megmondanám a füstölgős anyósnak, hogy ha az unokáját meg akarja fogni, puszilni, tutujgatni, stb, akkor előtte adjon egy kicsit a személyes higiéniának... Én régen cigiztem, de eszembe nem jutott volna a tesóm kisbabáját büdös cigis, füstös szájjal puszilgatni, ráadásul ha kézmosás nélkül megfogja a babát, a finom baba illatú ruhácskáján is érezni lehet a büdit.

Nyuszifülke: Én is ezért szorítok Muffinnak! Remélem az ő megérzése jön be és Eliot megmutatja a dokiknak, hogy milyen ügyes, erős kis ember!

Martee: Várunk este!
Vendég

Bejci: szintén zenész :) De a vagyonnyilatkozathoz nekünk nem adtak igazolást. Én az adóbevallásban szereplő bruttót szoroztam be 0.6-al, és tényleg durva.
Nagyon nagyon kéne írni, mert ha meglesz a babó + a ház törlesztés balhé lesz.
A megtakarításaink nekünk nem hozzáférhetőek, életbiztosítás, önkéntes nyugdíjszámla ilyesmikben vannak. Vhol örülök ennek mert félek hülyeségekre felélnénk.

Végülis most 2.-a van. innentől írkálok :) Csak a párom hogy veszem rá... :roll:

Hálisten a párom szülei ilyen szempontból is teljesen normálisak, nálunk inkább anyám lenne e téren hunyó, de őbelőle egy válás rossz tapasztalatai szólnak és csak védeni akar, de szerencsére ezt mi már helyre raktuk az esküvő előtt.

Kép

Kép
starlark

Starlark: Én még azon is gondolkodtam, hogy nyitok egy külön számlát Biankának, amire minden hónapban átutaltatok állandó megbízással egy bizonyos összeget. Ahhoz biztos nem nyúlnék...
Ja, és én inkább nem ma kezdem írni, mire mennyit költöttem... :? 8)
11.000,-Ft Rossmann (a nagy semmire), 4.500,-Ft masszőr, boltban még nem voltam... :oops: ... fú nagyon gáz! :roll:
Vendég

csajok, majd este jövök olvasni, reagálni :)
demost egy gyors kérdés:

táppénz: most jött meg a márc-ápr-ig járó összeg...... ez most mifenét jelent?? azt hittem egyszerre jön majd március óta a járó összeg egyben...nem így szokot??? amiatt aggódom, hogy nehogy azt jelentse hoyg arra az egy hónapra gondolták hoyg kapok és a többire nem??? mert a mai napig megvannak a lila cetliim, mind leadva, kivéve kb az utsó 2 hét. szóval fedezve vagyok elvileg. ilyenkor mi van????? vagy ennyi csúszással fog jönni mindig az aktuális egy havi összeg? mert az se rossz....de jobb lenne egyben az elmaradt!?
:roll:

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka,
sajna nem egyben kapjuk meg az összeget, hanem úgymond csúsztatva. Tehát ugyan abban az ütemben mint egyébként, csak pár hónapos csúszással.

petra,
húúúúúúúú ez az anyós kérdés nagyon kemény!!! naponta átjár?!! Ráadásul előzetes bejelentés nélkül?! Nálam nagyjából ez válóok lenne. A saját anyámtól sem tűrném el, hogy megkérdezés nélkül átjöjjön, nemhogy az anyósomtól!
Le a kalappal a tűrőképességed elött!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: veszekedést sajnálom, remélem minél hamarabb kibékültök. Ezért az eltartottság érzésért valószínűleg én is harapnék nem kicsit.
Lehet meg kéne próbálni azt mondani a férjednek, hogy jó, akkor itt a havi keretösszeg, oszd be. És akkor tudná, hogy a kaja is pénzbe kerül, sőt nem magától sétál haza a boltból.

Csibe: Jázmin gyönyörű! :)

Blúmi: én is ezt olvastam elsőre, hogy még egyszer annyit fogok hizni, mint a 30. hétig :))))

Petra: nálunk anyósnak nem lesz kulcsa házhoz. Ez az egyik kikötésem volt még bőven esküvő előtt. azt meg abszolút megértem, hoyg nem akarod, hogy bagós kézzel nyúlkáljon a babához. És egyébként egyetértek Honeyval, a saját anyámat se viselném el naponta. Pároddal nem próbáltál erről beszélni, hogy szóljon rá az anyjára, hogy hagyjon titeket élni?

Anyoooka: drukkolok, hogy megkapjátok az áment a császárra.

Martee: várunk este!

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Bosi, hogy igy eltűntem, de nagyon besűrűsödött a progamunk...
Most is csak beköszönni jöttem, visszaolvasni is csk hétvégén tudok majd, ha hazaértünk.
A lényeg, hogy megoldódott a vizeletemben a vérprobléma, és már nyaralunk.

Majd jelentkezem, addig is mindenkinek minden szépet és jót!!!!

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam az üzeneteiteket, de most már én is bejelentkeztem, és itt vagyok.
Én a 28.-dik hétben vagyok és szeptember 26-ára vagyok kiírva.
A terheléses cukorvizsgálat során kiderült, hogy magas a cukrom és diétáznom kell. :(
Van valaki közületek, akinek hasonló "problémája" van és tud adni jó kis recepteket?
Ha van, azt előre is köszönöm!
Ormolya
ormolya

A vita tovább fokozodott nálunk.... :?

Szia Ormolya!

Üdv a topicban! :D
Hogyhogy ilyen későn csatlakozol hozzánk?

Eszikének tuti van cukor problémája és ha jól tudom, neki vannak tuti receptjei is. Szerintem írj neki privit.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?