Babarózsa, én is gondolok rátok, ismeretlenül, és sok erőt kívánok!
Többen kérdeztetek róluk: április 2-án szültem egy kislányt (ma három hónapos, kapott egy földig
érő zöld ruhát!) a Boros Judit-Rákóczi Ági-párossal. Juli volt az első közös "munkájuk"! Csodálatos, hosszú (mert nem sürgették), beavatkozásmentes, félhomályos, szülősámlis, meghitt szülésem volt. Nagy bizalom volt, jó volt nők között szülni (+ apa). Eleve jó jel volt, hogy a terminus után a doktornő a javaslatomra újraszámolta a kiírt időpontot a korai uh-k alapján, így nem kellett indítani (március 22-re voltam eredetileg kiírva!).
Ági profi homeopata keveréke hozta meg a tágulást. Ez volt csak rossz, hogy kicsit elakadt a vajúdás, amikor bementünk, talán túl korán? Úgy éreztem, sok a vizsgálat, utáltam már, hogy megint. Sajnos, ez protokoll: dokumentálni kell a tágulást, legalább kétóránként. És még rossz emlék a burokrepesztés, kicsit erőszaknak éltem meg, pedig nem fájt, de nem akartam, aztán Ági rábeszélt. Mindenről értelmesen lehetett beszélni velük, partnerként bántak velünk.
A kitolás csodálatos volt, csendben, alázattal vártak, semmi fölösleges beavatkozás. Olajos derékmasszázzsal csillapította Ági a fájdalmat, profin védte a gátat, mindent megoldott, például szerzett egy állólámpát a sarokba, hogy csak tompa fény legyen.
Ági nagyon-nagyon nemanyagias, ezt is úgy szerettem benne.
Szenvedélye a munkája, elegáns, empatikus, finom lélek, közben talpraesett és okos. Még hozzánk is eljött a szülés után.
A doktornő is szinte mindig a kórházba hívott vizsgálatra. És, amit sosem felejtek el: bejött hozzánk, amikor kórházban voltunk Juli egy hónapos korában, mert nem kezdett hízni, és segített a szoptatásban.
Mindketten háromgyerekes anyák. Valódi emberi viszony alakult ki velük. Nagyon melegen ajánlom őket, szép szülést, gyönyörű babákat kívánok!