Új privát üzeneted érkezett!

ja, Nori ket napja sportkocsiban elvezkedik, kaptuk az unokatesojatol es nagyon tetszik neki hogy lat mindent.

viszont harom napja reggel negy-ot korul felebred amit eddig nem csinalt. Bekescsaban meg, felebredt este tizkor es fel tizenkettokor tudtam nagy nehezen visszaaltatni.

a hozzataplalas nalunk is eleg gyeszoran megy, talan azert mert amugy is keveset eszik a csaj -legalabbis remelem- en ebedre meg uzsira szoktam neki adni, meg ket etkezes kozott mondta a doki hogy adjak neki gyumit, de ha meg a foetkezeskor is alig eszik akkor miert zabaltassam meg ket etkezes kozott is? (bocs a kifejezesert).

az igaz hogy a brendon draga, de amugy nem tudom egy ilyen uszogumi mashol mennyibe kerul, majd megnezem a tescoban.

KépKép
Kép
csillaz
 
 


nyivakolos ma ez a kolok, bar a kohogesek es a hoemelkedes melle nem is csodalom.
nalunk se egy meneteles a hozzataplalas, pedig aszittem, minden koloknel olyan kis egyszeru lesz, mint aliznal, mert neki amennyire erzekeny es kiszamithatatlan a lelke es a jelleme, annyira nem volt soha etetesi-altatasi-szobatisztasagi problemaja.
erre itt van ez a kis gondosz, aki mindig valtozik, most eppen szereti a kisagyat par hete, sot neha kifejezettem arra nyugszik csak meg, ha beteszem. szoktam neki enekelni letetel elott egy dalt, de mostanaban mar nem akarja kivarni, bekerdezkedik az agyaba (csak csendben mondom: nem csodalom, amilyen hallasom van...s szegeny aliz - ugy tunik - orokolte) :roll:

ja a hirtelen fejlodesekrol jut eszembe...aliznal abszolut nem lehetett kovetni, csomo tipikus dolgot kihagyott, s mindent olyan modjaval, szisztematikusan , lepesrol-lepesre csinalt. pl o a tipikus babagugyogest: bababab, mamamam stb. egyaltalan nem hasznalta. enekelgetett, massalhangzokat hasznalt, osszevissza maganhangzokat, s 9-10 honaposan meg mar celzottam mondta az apjanak, h. "ata", kesobb ram is ugyanezt, magara, meg hogy ai, meg a pápá, s innen mar inkabb a beszed mint a gugyuges fele ment...borisz meg uyg mukodik, ahogy a nagykonyvek irjak. pl. ma...

...ismeritek azt, mikor azt mondja az ember, hogy ááááááááááááá, s kozben utogeti a sajat szajat, akkor olyan vicces szaggatott ááááá lesz! na kb. 1 honapja egyszer sirt a borisz a kezemben, s elkezdtem emelgetni a kezemet a szajan, s ugy meglepodott ezen az uj hangon, hogy rogton abbahagyta a sirast, s csak azt mondogatta, hogy aaaaa, onnantol kezdve, ahogy odatettem a kezem a szajahoz, rogton mondta: aaaaa. 1-2 hete meg elkezdte maganak, eloszor targyakkal, erdekes modon legeloszor a kejfle"kutya"javal, de az azert eleg durva volt, ahogy veregette a szajahoz, aztan neha megfogta az en kezem, s azzal utogette a szajat, s mondta, hogy aaaaa, par napja meg a sajatjaval is csinalja, s ma rajott, hogy kez nelkul is tudja, azaz ma kezdte el csak az igazi gugyogest az eddig "egér", "krrrrr" es a maganhangzok enekelgetesen kivul, egesz nap azt halljuk, hogy bababababababa, hoemelkedestol eleg faradt a mozgashoz, ezert ma dumal, igy alszik el, s igy kel fel: babababa. sot...mar keresre is csinalja, csak akkor nem mindig jon ossze neki:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


brendon: tényleg drága, de így vettük a babakocsinkat kuponosan, volt hozzá hordozó + mózes. különben egy vagyon lett volna.
szerintem megrendelve nem használható fel. ezt csak abból gondolom, hogy ha rendelsz akkor nem kapsz pontokat a vásárlás után. (már akinek van brendon kártyája)
ja igen, az egész kupont oda tudom adni bárkinek!

Tina: jó utat a telekre. érezzétek jól magatokat!

Évi: nektek is jó utat!!

Edina: köszi a recepteket! lesz miből válogatnom.

Momoska: szegény Borisz, most ez a láz! nagyn sajnáljuk! gyógyulj meg mihamarabb.

Csilla: a ragasztó a polifoam puzzle-hoz kell beragasztani a kis fugarákat.

Ti hogy álltok járóka terén? én most vettem egyet vaterán, mert már ahogy kezd mozogni azonnal lemászik a játszószőnyegről. egy percre sem hgyhatom egyedül. azt figyeltem meg, ha csendben van akkor biztos vlmi rosszban sántikál. :) anyáéknál is van neki egy és egész jól elvan benne.

12óta fennt van kicsit nyűgös, most épp a dédi kezében... asszem dok neki vlmi tápot.

azt olvastam, hogy azoknak az anyáknak akik vékonyak és/vagy nem esznek eleget, a tejük nem olyan tápláló ezért többet eszik a babájuk. lehet, hogy kolos ezért evett 2 hónapsan egy 6 hónapos baba adagnyi kaját. na ezt jól leírtam. :) szóval annyit evett 2hósan mint egy 6 hónapos.
Vendég
 

 
 

mi mar fertod ota sportkocsizunk, most mar csak unottan nezi az utat, mad belealszik:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


De! ma az olembe ult, s mar delben csinaltam neki meggyet, s tettem bele kis sinlacot, most este gondoltam, megkostoltatom vele, de se nem ultettem szekebe, csak az olembe hagytam, se nem adtam eloket, gondolvan ugyis csak 2-3 falatot adok neki. erre ugy nyomta befele, raadasul azzal a technikaval, hogy megfogta a kanal fejet es huzta a szajahoz...mintegy meszarszek. az o bodyja megy a kukaba, de rajtam az egyik kedvenc polom volt.... :shock:

hat rola tobb kepet is csinaltam a furdoben lemosas elott, de az en kezemet - sajna - es a telefont, ami ekkor csorgott, nem fenykepeztem le :lol: :cry: :wink: :( :lol: :lol: Kép Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


látom nem csak az én fiam tud kismalac módjára enni, hogy körülötte minden kajás lesz. :)
De nagyon édes Borisz! :lol:
(amúgy a répa sem jön ki vlmi könnyen, nekünk az összes előkénk tiszta naracssárga, + kolos néhány ruhája. :cry:)

Hogyan kell a sinlacot gyümölccsel keverni? mert nekünk is írt fel doki, de én még nem adtam neki. Vlmi recepteskönyvet emlegetett a dokinéni, de mi nem kaptunk hozzá. Te kiméred rendesen, hogy ennyi vízhez ennyi kanál? Milyen sűrűnek kell lennie? mint a tejbegríz?
Vendég
 


sziasztok

hogyaza... irtam egy csomot aztan meg elszallt az egesz........ megyek a wordbe

ez a Borisz kep nagyon jo, jot nevettem rajta.

Nori ma tok kaba volt, most este el is aludt haromnegyed nyolckor (kilenckor szokott).

Momoska, tok jo hogy Borisz mar ilyeneket csinal, Nori meg nem “beszel”, o meg csak sikitozik, sikongat, kialtozik, elvezi a hangjat.

Eddig a kisagyban mindig felebredt es sirogatott ha hason talalta magat, de tegnap ugy elaludt hason es nagyon edes volt.
Ezeket az ejjeli ebredeseket jo lenne elfelejteni mar. Azt mondjak hogy ha megnoveljuk a nappali etel mennyiseget, akkor ejjel kevesebbet eszik, de hogy a francba noveljem meg ha nem kell neki???? Ejjel mar nalunk is kezd tobbet enni, mint nappal ebben a nagy hosegben, ejszaka potolja a kimaradast. Szuper.

Orsi,
Koszi ez jo otlet (ragasztas), epp ma szedtem ki a kisebb szemeket a puzzle-bol.
en nem vagyok nagyon vekony, de a terhesseg elotti sulyom minusz het kilo vagyok, es nem ettem valami nagyon sokat az utobbi idoben es sztem emiatt is ment el a tejem. Es a legutolso harom hetben amikor meg csak szopizott Nori, nem gyarapodott semmit, valoszinu amiatt mert nem volt taplalo a tejem, meg nem is volt eleg. En meg nem tudtam hogy mi a franc van. Elkezdtem a hozzaetetest plusz a tapit, es rogton 300-at nott egy het alatt.
Ha meg van tejed akkor egyel amennyi csak beled fer. Sajnos Nori mar csak ejjel ha megtelitodik tapszerrel kapja be a cicimet (vagyis en nyomom a szajaba) hogy ne fojjon tobb tapszer bele de aludjon el... de valoban nalunk is amikor harom honapos volt, rengeteget evett, akkor meg en is nyomattam magamba szoptatas kozben a szenhidratokat.

Mostanaban mi is tobbet eszunk ejjel mint nappal. Nemtom ezt hogy lehetne mar elfelejteni. Azt irjak hogy ha megnoveljuk a nappali etel mennyiseget akkor nem lesz ehes ejszaka. De hogy noveljem meg ha nem bir tobbet enni?`na, mindegy.

Jarokat ilyet vettunk (remelem sikerul betenni a kepet): 1214936338.4435.doc
egyszeru fa, negyzet alaku 120x120x65-os, 16,500 volt. Gondoltam hogy jo lenne a gorgos de vegulis tok mindegy. Az orvos nem javasolta a halosat mert azt mondta hogy csunya dolgokat latott mar abban, nem tudom. Meg a baby kompra is azt mondta hogy nem javasolja, de mivel azt kaptunk, most hasznaljuk, Nori nagyon elvezi, de valoban ahogy tolom, a korol ramenve a szonyegre megakad a kerek, es ha a gyerek egyedul menne vele, sztem kiesne belole.

Edina, koszi a recepteket!!! Ki fogok belole probalni joparat!

Tegnap brokkolis pulykat adtam Norinak es nem volt nagy sikere. A szomszed kiscsaj szerint (9 eves) rettenetes szaga van.. hm, asszem igaza volt. Nekem a bebikekszes bananos izlik, Nori meg az oszibarackos cuccokat szereti. De kiprobalom en is a meggyet aztan majd lefotozom a kiscsajt a`la Borisz.

Bocs a tul hosszura sikeredett hsz-ert.

Megyek furdeni.

KépKép
Kép
csillaz
 
 


jo hogy ismetlem magam, bocsanat. makorabbanlefekszemenis.

KépKép
Kép
csillaz
 
 


na ezt meg had tegyem be :lol:

Kép

jo ejszakat!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


sziasztok!

gyors írok, betettem a hintába, ennyi időm van. Nincs már el a szőnyegen fekve, állandóan ülni akar. Amig olvastam itt ült az ölembe és ahogy a képekhez értünk, mindig felderült az arca, tetszenek neki a képek. Na persze mindegyik nagyon édes. És Borisz!!!!! Naggggyyyyon jó ez a kép.

Csilla: Mennyit eszik napközben Nóri. Mert Lili sem eszik valami sokat, kivéve reggel és este. Ekkor legtöbbször reggel 170-200 között, este már változóbb, de ekkor is kb ennyit, de van hogy pl. 150 csak, de napközben meg 90-120 között. És ebben délelőtt és a déli evésnél papi is van. Ez kb. 60-80 g és utána már csak kb60-70 eket cicizik csak. Nem kel neki több. De ezzel is átalussza az éjszakát.

Bár most pár napja ahogy leteszem aludni, egy óra múlva kb. felsír, aztán megint. Tegnap pl. 3x, és mindig akkor amikor átfordult a hátára, vagy vissza az oldalára. 3x pedig csak 1x felsírt aztán csönd. De mondom azért megnézem, Hááááát a hasán fekve aludt, de olyan szörcsögve vette a levegőt így megfordítottam. Na aztán már csönd volt 5.40-ig. De most nem kellett kivennem újra elaltatni, csak paskolgattam egy kicsit a popsiját.

Etetőszék: nekünk ilyen lesz. Mivel lassan már ülni tud, így nem néztünk dönthetős, felfújt párnázatút. Aztán hogy válik be nem tudom, de ez sokáig jó lesz. Annyi csak hogy nem lehet összecsukni, de az nem baj.
Kép


Csilla: járóka nekünk hálós van. Az miért nem jó??? Nem sokat van benne, csak ha a földszintre kell mennem hosszabb időre és fönt van, akkor beteszem, de mivel nem szeret hosszú távon feküdni, nem sokáig van el benne. Majd ha már ülni is tud.

Megyek mert már elunta a hintát is....

KépKép
domidina
 
 


ejjel is laza volt a kisdiszno, de a hangulatan nem latszik, csaka homlokan.

orsi,
vlag lazan banok a sinlackal...a meggyhez ugy adtam, hogy vettem ki a fagyasztobol vmennyi meggyet, felovadt, forraltam vizet, azt hozza a meggyhez, s belelapatoltam kis kanallal sinlacot, neha megkevertem, s ha olyan allagu lett, amit elkepzeltem, akkor abbahagytam, utana turmix! ennyi!
de sinlacot mindenhez lehet adni, amihez pl. lisztet adnal. a neten is talalsz recepteket (pl. http://www.gabimamiklub.hu/tudnivalok.php), de ilyen receptes fuzetet en sem kaptam! de batran dolgozhatsz vele fozelekhez is suritesnek, ha kolos ilyen nagy etvagyu, bar azt szoktak javasolni, h. napont 1x kapjon sinlacot, gondolom ez a teljes adag (45g) sinlacporra vonatkozik csak!

de edesen nez nori ezen a kepen? s mi ez? valami jarassegito?

ejjeli eves: nalunk stabil a 2x-i eves, 4 orankent allt be kb. de - erdekes modon - miota lazas nappal is tobbet eszik egyszerre (bar nala a tobb is keves), mint elotte egy hetig, biztos a szomjusag, s hogy be akarja hozni az etvagytalan egy hete, mert meg akkor fogyott is.
en mar abban sem bizom, h. a szilard etelektol leszokik az ejjeli ebredesrol, mert o altalaban ugy ebred, hogy csak mocorog-dumalgat, de azt barmeddig (najo, eddig max. 20-30 percig birtam). az apja azt mondta, ha mar mindent eszik, akkor engem egyszer egy hetre atzavar alizhoz aludni, mert ot nem zavarja a mocorgas, es csak akkor hozza at boriszt szopcsizni, ha sirni is kezd (ezt eddig nem vartam meg meg, nemtom, kezd-e sirni. addig max. betakargatja, vagy megsimizi.
gondolom ez meg nem nyarom lesz.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok

Edina
Nori ossze-vissza eszik mennyisegileg. egyedul, lefekves elott eszik biztosan sokat 170-230 kozott, meg ejszaka sokat 10 vagy 11-kor, aztan hajnalban (4-5) szinten. ma hajnalban megprobaltam neki almalevet adni -asszem hulyeseg volt- hogy hatha reggel ehes lesz a tapira, na, evett kilenckor otvenet. grrrrrrrrrrrrrrr :twisted: :evil: :shock:
az orvos nem reszletezte a halos jaroka hatranyat, sztem nem is nagyon kell vele foglalkozni, ha az ember odafigyel a babara akkor nincs gond. ha kaptunk volna halosat akkor az lenne Norinak is. viszont ez a nagyobb jaroka talan tagasabb.

en is azt hittem hogy a szilard kaja bevezetesekor majd nem lesz ehes ejjel, most meg azt olvasom egy forumon hogy ez a valtozas is felebresztheti ejjel. most akkor ehes vagy csak felebred??

Momoska, ez a bebikomp a kepen, amit nem javasol a doki. most meg ugye nem tud menni vele, de majd ha tud akkor oda kell figyelni mert ahogy a köröl a szonyegre tolom, a gurigak megakadnak, a gyerek meg elore kieshet belole. kezd rajonni a gomb nyomogatasra (hogy zenel meg dudal), meg ragja a kis kormanyt, ezt birja nagyon.

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


sziasztok,

édes drága egyetlen magzatom ma hajnali 5:40kor sikeresen győzedelmeskedett álommanói felett, ennek eredményeképpen úgy döntött ő már igenis eleget aludt és tessék vele foglalkozni. először csak dumálgatott, majd elkezdte kaparni az utazóágy falát -ami vlmi szúnyoghálószerű anyag és a körmét elég jól tudja rajta élesíteni, vlmi nagyon kellemes hangot hallatva :roll: - pont erre van szüksége egy anyának ilyen korán reggel. Mivel látta, hogy bármit csinál nem lesz felvéve, f7ig eldumálgatott magában, majd bealudt még 1 órára. Én persze már nem tudtam visszacsalogatni a saját álommanóimat, de legalább nem kellett felkelnem.
Most már megint 2,5 órája alszik pedig már 4 óraja evett, úgy látszik eleget ha nem kelti fel a hasa.

köszi momoska a receptes oldalt.
Vendég
 


sziasztok,

Orsi nem lehetett szuper a reggeled. de ugyes voltal hogy volt erod nem felvenni, es szerencse hogy o meg nem kezdett el sirni es visszaaludt.
Nalunk amikor anyueknal voltunk, felebredt kb. fel tizkor es fel tizenkettokor tudtam nagy nehezen visszaaltatni de ugy hogy sirt nagyon, elringattam es addig alltam vele amig ugy ereztem hogy le tudom tenni (husz percig). akkor este igy tv-zett apaval:
Kép

Ma ismet alig evett, jott a vedono, ellatott a jotanacsaival pont mikor evesido volt, nyuglodott is Nori. aztan ma delutan vettem neki tesztas paradicsomot cukkinivel (Hipp) es azt meg ugy falta hogy csak na. ez a gyerek nagyon valogatos lesz asszem.
kaja utan:
Kép
Kép

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


brrrrrrrr! ez borzalom! borso eddig csak nyivakolt a nyugos napjain, de ma keves mosoly, sok uvoltes!!! meg a babababa-t is panaszkodva mondja. fesziti ki magat gyakran az olembol, de sehol mashol sem jo neki. remelem, ez mar a javulas jele... :cry: :cry: :? :? :shock: :shock: :lol: :lol:

latom, ez a kis paradicsomvampir nori jol kifaradt az evesben:-)

ja. a kis gonoszok neha eleg idetlen idopontokban hiszik azt, hogy fel lehet kelni. en szeretem a gyereket a sjat igenyei szerint nevelni, de alvas teren eleg nyugos tudok lenni. kullogott mar fejleszegve ki aliz a szobabol, mikor egyszer 6kor bejott, h. anya en mar fel is oltoztem. szegenyke dicseretet vart, nem azt kapott. aztan persze jol megolelgettem.

ki akartam vinni ma kicsit levegozni, de lehet, h. a kocsiban is igy fog uvolteni vajon???!
meg szerencse, h. aliz ma delutan is baratnozik.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Ma 3.15-kor ettünk, Fölriadtam, és hason keresztben találtam a lánykámat a kiságyba, de olyan éhes volt, hogy meg sem kíséreltem visszaaltatni. A kis mohó. Aztán 6.15-ig aludt, és aztán 100-at bírt csak enni. Na ebből megint 2 óra múlva kajálás lesz, elalvás előtt.

Reméljük Borsó hamarosan meggyógyul és megint jó kisfiú lesz, mosolygós, vigám.

Én paradicsomosat nem merek adni neki, mert azután kezdődtek a pöttyök Lilinél, bár azóta is van, uh. nem valószínű, h. attól van. Tegnap megint alma-krumpli volt az ebéd, Univeres, úgy vettem észre ezt jobban szereti, evett is belőle 90-et.
De olyan érdekesen eszik, nem tátja nagyra a száját, csak éppen hogy és inkább leszippantja a kanálról a kaját... érdekes.
Ma megpróbálkozunk a borsóval, remélem bejön neki....

Délelőtt meg tejbepapi lesz egy kis szilvát teszek bele....????

Mit szóltok az etetőszékhez? Gondolom nektek nem igen tetszik, ill. nincs jó véleményetek róla, mert nagy a csend ezügyben.

KépKép
domidina
 
 


hat a tegnapi borzalmas-üvöltös nap utan volt egy infernalis ejszakank:
3/4 9kor elaludt este, en mentem aludni n12-kor, eppenhogy sikerul, mikor o 3/4 12kor elkezd dumalgatni, mocorogni, de - gyanusan - neha nyuszogni is. rutinosan kiveszem, cici, ket szivas, elengedi, s csak vigyorog, meg dumal...vissza az agyba...dumalas/mocorgas/neha nyuszoges, 20 perc mulva megprobalom cicit ujra, nem kell, ...vissza az agyba...dumalas/mocorgas/neha nyuszoges, mar hajnal 1 van, ujra cici, nem kell...atvonulok alizhoz, hatha ott tudok aludni, apa marad borisszal, persze ott se tudok aludni, f2kor meg hallok dumalast, aztan lassan (2 ora fentlet utan) gondolom, elaludt, valamikor en is, de f4kor felriadtam, lelkiismeretfurdalasomba (mivel borisz meg eszik ejjel) visszajottem, eppen bealszom, 4kor ebred borisz, de sirva, kiveszem, cici, becsukja a szemet...gondoltam, akkor csak felriadt, vissza az agyaba, elkezd szenvedni, felsir, atvettem magunkhoz, fekve kis cici, nehany kortyot iszik, bealszik, en csak egy ora mulva tudok, de o meg f7kor kel (f8-8kor szokott), szopcsit nem ker, atrakom megint a sajat agyaba, ott 10 perc mulva elalszik (en mar nem), de csak egy orat alszik, azaz akkor kelt vegleg, mikor szokott, nem potolta az ejjeli kimaradasait. en meg nem is tudom, h. 1 vagy 2 orat aludtam.
annak jobban orulnek, ha a foga lenne, bar hosszu tavon nem aldasos, h. ennyire megviseli (foleg engem:-)), de reggelre kis piros kiutesek lettek a fejboren/homlokan, mint neha 1-2 honapos koraban. nemtom, mire lehet erzekeny: a tegnapelotti sinlac? a gyogyszer, amit szed? vagy a tegnapelotti tejbedara, amit en ettem? ennyire tomenyen tejet nem nagyon szoktam enni.
a fenetudja. most az apja meg aliz elvittek a vedonohoz, mert be voltunk jelentve. este meg megmutatjuk a dokibacsinak. a kohogesen kivul reggel jokedvuen ebredt. en kevesbe... :|

borsot fog enni lili?!!! hat ezt megmondom borsonak:-)
nekem nagyon tetszik az etetoszek, edina, bocs, h. nem mondtam, csak kisse szet vagyok esve. en is az ilyen egyszeru formakat szeretem, ezert dontottunk anno az ikea-snal, de a tietek meg designosabb is.
az ikea-st ismeritek. az is tok egyszeru, s kiveheto a laba, ha kesobbre taroljatok.
bazi olcso: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00069725
es van hozza kulon raszerelheto talca:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40076093

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

Edina
Nekem is tetszik az etetoszek, en is az egyszerubb dolgokat szeretem. a mienk ilyen, mi hetezerert vettuk de szetszedheto es kesobb is jo lesz:
1215074936.3068.doc

jaj most mennem kell

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok

reggel lejöttünk gyöngyösre. Szabi szülinapját ünnepeljük szombaton, barátok is jönnek, sok baba lesz. Én már várom, szeretem a pici babákat. :)
idáig póbálkozam, hogy netet csiszoljak a laptopba, forró telefon-összeköttetésben voltam öcsémmel, de nem jött össze. így marad a gép, ami vlmi borzalmas lassú, és a billentyűzetben a gombok nem túl jók. :( de nem adom fel.

Szegény Momoska!! Én totál kiakadnák, ha kolos ilyet csinálna. Ma reggel 5:13kor ébredt, de majd megfolytottam volna. Na jó nem, de olyan álmos voltam. szerencsére még visszaaludt, így én is pihenhettem egy kicsi.
Remélem Borsó nem csinál többe ilyet!

Edina: nekem is tetszik a etetőszék, bocs, hogy nem reagáltam rá hamarabb. hasonló dizájnja van mint egy (felnőtt) fotelnek, amit az ikeában lehet kapni. nekünk olyan van. Terhesség idején allándóan abban ültem, mert tartotta a hátam.
Csilla: a tietek is jó, milyen jó lesz később, hogy így szét lehet szedni.
Milyen aranyos kép Nóriról apukáddal! Kolost két dologgal lehet lekötni: tv és kaja. :)

kolos tegnap egy kis zöldbabot kapott. én is adtam már neki paradicsomot. de magok és héj nélkül.
Vendég
 


[quote]K írta:olost két dologgal lehet lekötni: tv és kaja.


borsot meg ez a ketto nem:-) a kezdeti (2-3 honapos kori) tv-s lelkesedese utan, mostanra olyan lett, mint aliz volt csecsemonek. eszre se veszi, ha megy a tv (aliz meg most se veszi eszre, csak ha celzottan maga ker valamit, de ha csak ugy megy a tv, nem cuppan ra soha, mint pl. a baratnoi. nemtom, miert ilyen fura), pedig - mediatanarkent es normal emberkent - en nem vagyok tv-ellenes, s tegnap pl. nagyon jol jott volna, ha vmi lekoti, meg ha ilyen villanypasztor is:-))

de ma meg nincs baja, s mintha tunnenek a pottyok is. a vedono azt mondta, s konzultalt egy dokival is, h. nem lehet az antibiotol, mert az egesz testre terjedne.(pedig en szeretek mindent az antibior fogni) es mar cseresznyezett is apaval, azaz apaliz ettek, s egy-egy fel cseresznyet odatartottak borisznak, s addig-addig szlopalta, amig csak a heja maradt, ugy tunik, igy kezbol jobban megy neki az eves.

ugy birom, h. aliz mar ilyen kis ertelmes, tobbnyire nem nekem kell eldontenem, mi legyen az ebed, hanem ha nekem nincs otletem, s apjanak se, akkor o mar mondja is...s sokfelet szeret, nem kell mindig paradicsomos-tonhalas tesztat ennunk (a nagy kedvence!), mara pl. gombas resztelt majat rendelt (en csak baromfimajbol csinalom, nins vele az a sozos es megkemenyedos macera), aliz nagy maj-zabalo!

csilla,
aliznak/borisznak fertodon van ilyen etetoszeke, szerettuk. bar kisasztalla szedve aliz csak rajzolni hasznalta, mert o sose turte, ha nem egy szinten eszik velunk. rajzolni is csak akkortol, mikor mr ki tudott szallni belole maga, addig idegesitette, amig nem.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Megint csak gyorsan, mert már pakolok.

Nálunk a kajálás nem megy ilyen gyors léptekkel, mint nálatok, mi még az almalénél tartunk, abból tegnap már nagy eredmény volt, hogy megivott 20 ml-t. Próbáltam a pépet, de azt csak tolta kifelé a nyelvével. Bár igazából még úgy vagyok vele, hogy semmivel sem vagyunk elkésve.

Momoska!
Amikor írtad, hogy lettek kiütések is, rögtön a kiütéses láz ugrott be, de aztán írtad, hogy kezdenek múlni, így jó kérdés, hogy mi lehet... :roll: A lényeg, hogy elmúljon és végre gyógyuljon meg Borisz!

Orsi!
Köszi a kuponfelajánlást, de nálunk nincs Brendon, azért meg nem hiszem, hogy elbumlizunk Pestre. (Bár még kuponnal is drágállom egy kissé)

Edina!
Ha Ti ilyet szeretettek volna etetőszéknek, akkor az lesz a jó. Nyilván az ember olyat vesz, amilyen igényei vannak, egyébként szerintem jól néz ki.

Csilla!
Jó, hogy Rólatok is hallani. A képek, főleg a kajcsis nagyon jók!

Ma meg mosni akartam már korán reggel- Dávid volt kedves 5.45-kor kelni, ezzel "emlékeztetve", hogy ma sok a teendő és nehogymár aludjak! :lol: - de a mosógép másképp vélekedett, így nem indult el. :twisted: A konnektor jó, mert a hajszárító működött. Nagyon pipa vagyok. Legalább 3 adag mosás lett volna, és pont most, mikor mennénk a telekre! :twisted: Remélem a férjem tudja majd orvosolni a bajt.

Na megyek, mert még van mit csinálni.

Sziasztok!
Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Nem szemrehányásként írtam, hogy nem reagáltatok a székre, csak tényleg azt hittem, hogy nem tetszik nektek, nem tartjátok jónak és inkább nem is akarjátok megírni.

Hát végül is már mindegy, mert megvettük.

Egyébként tényleg az egyszerű dolgokat szeretjük, a letisztult formákat, nekem ezek a párnázott dönthetős, műanyagok nem tetszettek, túl babásak olyan, mint valami játék. Nem szeretem a csicsás, nagyon rózsaszínes (csak ruhában) dolgokat, ami olyan túúúúllll sok. Gondolom értitek mit akarok itt összezagyválni.

Mi is néztük a szétszedhetőset, de Tibinek nem tetszett, meg az asztalhoz sem lehetne tenni. Fában gondolkodtunk, nálunk minden bútor ilyen natur fa.

Momoska
a tied meg tényleg olcsó, és az is nagyon jó, de azért a mienk jobban tetszik.
Háát nem most nem irigyellek hallod. Én egy ilyen éjszaka után totál kikészültem volna. Remélem hamar gyógyul Borsó.
Ja és naggggyyyon jó volt amit írtál
[quote] írta:Jó pasi Borsó :lol: :wink: :lol: :wink:
60-at csináltam neki (borsó, krumpli, répa) és lássatok csodát, megette fintorgás nélkül. Szóval elmondható hogy szereti a Borsót. :lol:
Alíz pedig nagyon tetszik nekem hogy ilyen jó természete van, olyan kis talpraesett kiscsajszi.

Megyek hiányol a lánykám...


KépKép
domidina
 
 


Kolos ma egy kissé nyűgös. asszem fáj a foga, mer alig alszik vlmit. legalább is, akkor volt ilyen. Meg abból gondolom, hogy megsznevedjük az evéseket. Ahogy hozzáér a fogához a kanál, rögtön borzalmas sírásba kezd. olyan óvatosan próbálom etetni. Szegénykém! :(

Momoska: örülök, hogy Boriszon már múlnak a pöttyök. Kívánok nektek jobb éjszakát mint a tegnapi.

Edina: akkor megvan a megoldás! tegyél mindenbe borsót és megeszi. :)

ina: megjavult a mosógép? mikor is utaztok?
Vendég
 


Sziasztok!

Ma 4.10kor kelt kicsi lánykám, evett, aztán visszaaltattam, és aludt 7.15-ig. Épp be akartam nézni hozzá, és meg is szólalt.

Tegnap este Lili is nagyon nyügi volt az esti evésnél, alig tudtam belediktálni egy kevés tejcit. Ordított!!!!
Persze nálunk más volt a baj. F4től nem aludt, 3/4 7 kor volt fürcsi aztán kaja. Na itt már olyan nyügi volt..... legközelebb nem hagyom, hogy fönt legyen ilyen sokáig. Mert próbáltam elaltatni, de csak ordított az ölemben, furta le magát, nem akart aludni, így mentünk játszani tovább, ki az udvarra.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

nekünk ma jó volt az éjszaka, nem kelt fel a picúr csak vlmikor 6-7 között, még elvolt az ágyában, de n8kor már kérte a kaját. én annyira kómás voltam, hogy magam mellé vettem az ágyba, és ott szopattam meg. a kórházban szopattam utoljára fekve. ülve sokkal kényelmesebb de most vlhogy nem bírtam felkelni. Pedig kakis is volt, de bírta volna ki míg átpelusozom. zabás egy kölyök - de ezt már tudjátok. :)

kolosnak idáig a 6 óra fenntlét volt a legtöbb.
Vendég
 


tudom mit szerettem volna még kérdezni, aki érint: a homeobogyókat hogyan adjátok be a piciknek? oldjátok vízben majd cumi? van jobb ötlet?
Vendég
 


Sziasztok!
Túl vagyunk a nagy utazáson, úgy tűnik, mára megszokta már a pici.
A repülőút nem viselte meg, szerencsére végigaludta az egészet, leszállásnál mosolyogva ébredt. Az autóút is jó volt vele, éjjel viszont felébredt 2-kor és elkezdett dumálni, nevetgélni, mintha már reggel lenne. Egy óra alatt tudtam csak visszaaltatni. Napközben is nyűgösebb volt, mint szokott, főleg délután. De ezt az éjszakát végigaludta (a szokásos két evéssel). reggel 9-kor keltünk és most nemrég aludt el ismét.
Énnekem sajnos a lábam fáj, a törés helye, biztos megerőltettem, többet emelgettem a kiscsajt, mint szoktam, ill. többet volt ölben.

Edina nekem nagyon tetszik az etetőszéked, nagyon tetszenek ezek a formák. Én sem szeretem a párnázott, csicsás székeket.

Orsi, lehet, hogx most jól jönne Kolosnak a szilikonkanál, mert puha, nem nyomná az inyét, fogacskáját. :)

Csilla, Momoska: nagyon jók a maszatos képek!!! Én szebben etetek, (nem akarom elkiabálni, de még ilyen szines dolgot nem kapott még) de ha apjával eszik, akkor kb. Anna is igy néz ki. Vasárnap szedünk meggyet, akkor én is adok majd a kicsinek.
További szép napot kivánok mindnyájatoknak!!!
Éva

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi: ha erre jász még, hol lehet olyan szilikonkanalat venni?? köszi
Vendég
 


Orsi: Pesten a Schleckernél vettük, a Szt. István körúton, a Margit hidnál.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


De láttam a Brendon honlapján is, ott sokféle van.
:) Ez most jutott csak eszembe.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


hat ma nyuglodunk rendesen, s tok ronda a feje meg horog, s ejjel f3-f5 kozott csak akart aludni szegenyem, mindent megtett.

orsi,
kiskanalba kis mini viz, abban feloldani a golyokat, boiron-os golyok jo lassan oldodnak. s a szajaba, ha lehet, a nyelve ala csorgatni. elotte-utana min. 20 percig mas ne legyen a szajaban.

Kép
Kép
momoska
 
 


hat a fene tudja, lesz-e ebbol hetfoi nyaralas. de kuzdunk erte.
borisznak egyre pottyosebb a feje (kicsit a torzye is, csak a keze-laba nem), az orvosok nem gyanaksznak a gyogyszerre, a 3napos lazra se (ahhoz nem volt eleg sokaig eleg magas laza. en a gyogyszerre gyanakszom, de azt vasarnapig kell szednunk, s a doki azt mondta, h. akkor induljunk csak el, ha mulnak a pottyok es javul a kohoges, de az meg nem javul...sot. hurutosabb, ami jo, mert akpott koptetot, de feloldotta ugyan, viszont borisz szorcsogve-horogve lelegzik, s kevesebbet kohog, azaz amit feloldott, az nem jon ki, es az gaz! most az az ujabb, h. akkor adjunk csak fel adagot neki...mindig bebizonyosodik, miert utalom annyira a (kemiai) gyogyszereket!!!
most eppen jol elvan a mano a kis pottyos fejevel, de delelott megint olyan volt, mint tegnapelott, azaz olyan uvoltos-nyugos, mint meg soha eleteben.

Kép
Kép
momoska
 
 


sajnálom pici borsó babát hogy nem javul az állapota. remélem azért el tudtok menni nyaralni.

kolosnak meg már biztos a foga. 1 óránál többet nem alszik napközben, állandóan rág + nyálzik (mondjuk ezt eddig is tette). sí és nyűgös. Meg van duzadva az ínye. Kenegetem neki, de azt nem lehet sokat használni.
vlki meg tudja mondani milyen homeós szert adhatok neki a fogzás enyhítésére? Sajna otthon hagytam a boiron-os füzetet. de jó más homeós bogyó is. Köszi.
Vendég
 


sziasztok

egykezezek, de lassan megy lili állandóan a billentyűket nyomogatná.

éva: bocs ha írtad, merre utaztatok. és milyen szerencse hogy anna ilyen jól viselte az utat. én nem vállalkoznék ilyenre az biztos csak ha muszály lenne.

Orsi: sajna homeos dolgokban én nem tudok segíteni, nem ismerem őket. De amit Te írtál füzetet az micsoda? Talán össze van benne gyűjtve a homeos dolgok? Mert ha lehet engem is érdekelne egy ilyen, mégha nem is nagyon kell használni, de soha nem lehet tudni.
Fogzásról és azt olvastam, hogy a fog kijövetele nem fáj. Hááát erre sokan rácáfolnak.

Lili nekem mostanában fél óránál többet nem nagyon alszik napközben. Általában az egyiknél újra elaltatom, hogy azért többet aludjon. A déli etetés utáninál, mert kell az alvás.

Éjjel pont éjfélkor felébredt megetettem, de utólag nem kellett volna, mert csak egy keveset evett és be is aludt. De olyan panaszosan sírt, nem tudtam megnyugtatni, csak cicivel.
Aztán 6-kor kelt este 9-től.

Momoska: nagyon sajnálom, hogy Borsó még mindig beteg és hogy nem akar javulni. Lili volt ilyen amikor influenzás volt. Szegényke, azért reméljük hamar jobbra fordul és el tudtok menni nyaralni.

Tegnap bent voltunk a városba a Tescoba, közös vásárláson, élvezte.
Meg voltam bioboltban, vettem rizspelyhet, pizsdarát Lilinek a kajákhoz. Tegnap az őszi-banánba tettem neki.

Mennem kell...

KépKép
domidina
 
 


Jó reggelt!

Nem baj Edina, majd vlki csak idetéved és segít. Addig is utánanézek a neten.
Nekem egy Boiron-os füzetkém van amit a patikában kaptam (ingyen). Ha van a közeletekben olyan patika ahol homeós dolgokat lehet kapni, ott biztos lesz ilyen füzet is. Kérdezd meg.

A rízspehely hogy néz ki? Azt egy az egyben bele lehet keverni a kajába? Majd kipróbálom. Ettől laktatóbb lesz a gyümölcs? nekem a védőnő azt mondta rízst is adhatok neki, azt keverjem össze gyümivel. De még nem próbáltam. Maradtam a jól bevált krumpli alapnál. Ma kipróbálom a spenótot.
Vendég
 


Edina: itt találam homeós könyveket, le is lehet tölteni. mondjuk itt nincs az ami nekem van.


http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu& ... nmenu=true
Vendég
 


sziasztok,
orsi,
alapbol a chamomilla-t szoktak ajanlani CH15 -os higitasban, de nagyon tunet es alkatfuggo, h. melyik gyereknel mi valik be.

itt van egy cikk hozza:
http://kismamablog.hu/babazas/fogzas/ho ... as-idejere

ebben van egy link, ahol leirjak az egyes szereket:

vagy innen kozvetlenul is elerheto pdf-ban:
http://www.kismamablog.hu/fogzas.pdf

ez se teljes, de kb. jo!!!

borso: ma ugy lattam, mintha a fejboren mar nem lenne kiutes, de az arcan meg a torzsen meg van...a kohogese (legzese) is eleg hurutus, de ha javulo tendenciat mutat, akkor utazunk, kezelgetni ott is tudom.

aztan ha gyogyul, akkor talan mar jobban megkostolgatja a gyumolcsoket, mert az utobbi meggyes-meszarszekes-evese ota azert nemigazan, sot...nem is probalkoztam, orulok, ha szopik (ejjel-nappal).

ma egyebkent nem volt fenn ejjel, csak egy 20 percet forgolodott a masodik evese utan, viszont 7kor kelt (sirva, nem derult ki miert sirt), s delelott apja rakta le aludni, mert en piacoztam, s ugyanolyan szepen elaludt, de csak 30 percet aludt a 2 ora helyett (ilyent jopar hete nem csinalt), viszont jokedvu azota is.

ma ki kellene mennunk a hajogyarira, mert Alma koncert lesz, s aliz imadja oket...hatha majd ott gyogyul a kolyok.
:roll:

Kép
Kép
momoska
 
 


ja.
es neha...es vkiknel bejon a viburcol kúp, ez egy komplex homeoszer, van benne 5 fele, "egyikcsakbejon-alapon", csak vlag draga, asszem 1200 Ft/12 db. bar egy boiron golyocska csomag is mar kb. 500 Ft!

Kép
Kép
momoska
 
 


csak gyors bekukkantottam, aztán megyek is dolgomra tovább....

Orsi: köszi a linket, majd megnézem.
A rizspehely olyan alakú mint a zabpehely (na most aztán sokat segítettem mi????) kis lapos korongocskák. Ez főzni kell. A rizsdara a neve szerint értendő nem kell előfőzni én gyümibe tettem, kicsit áll hogy beszívja a nedvességet és kész.
De persze a sima rizs is jó. Holnap én is rizses kaját csinálok.

Azt vettem észre, hogy a husis cuccot nem igazán eszi. Ma az volt. Levesből vettem ki répát, +krumpli +alma és hús. És szerintem sok volt benne a husi.

Én ma vettem sárgadinnyét, azt banánnal megcsináltam és elraktam a hűtőbe, majd később kipróbáljuk, de mára volt még más.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

Momoska, köszi a linket, vettem chamomillát, nem tudom segít-e, de bízom benne.

Edina, neked is köszi. talán a rizsdaránál maradok, az nem kell főzni.

Tegnap szegénykémnek iszonyúan fájt az ínye. Este alig tudott enni. Így még nem láttam bömbölni. :( Be is kentük neki dentinox-al, ezután már tudott szopizni.

Én is próbáltam már ságadinnyét, de nem szerette.
Holnaptól meg kezdhetném a húsit adni, de még nem tudom milyen formában csináljam meg. Csak azért főzzek egy adag húslevest, hogy egyen belőle egy pici darabot? T hogy csináltátok?
Vendég
 


nalunk meg a gyumolcsok se mennek nagyon, azaz meg mindig nagyon hamar elunja a helyzetet, amiben ulni ekll, h. egyen, nem is nez oda, nem is erti, azaz ha odanez, csak a kanal erdekli, hogy megfoghassa, elvehesse tolem. (igaz meg csak nagyon kevesszer es nem is mimdennap pobalkozunk a betegsege miatt.) e
de en most annak orulok, h. miota mulik a betegsege (pottye mar nincs, s ,ar csak horog), visszajott a szopcsis-kedve! (ejjel is ). teljesen tudjak, mire van szukseguk:
DE!!!! tegnap vacsi kozben (marmint mi vacsiztunk, o ult a kocsijaban es nyuszogott), apa a kezebe nyomott egy kifliveget, eleinte nem tudta, mire velje, nezegette, kiejtette, aztan egyszer a szajaba vette, s onnan el se engedte, olyan volt mint egy kis vadallat a zsakmanyaval, veletlenul kiesett a kezebol egyszer, olyan orditast csapott...!! ugyhogy a kifli izlik neki. szetcsocsalta.
lehet, hogy mar bevag tobb kiflit, de meg mindig csak a barackot kostolgatjuk majd 9 honaposan!
:lol:

orsi,
nekem bejott aliznal, hogy egy egesz csirkemellet kockakra vagva megparoltam tengeri sos vizben, en tettem bele 1 szal repat is. utana leturmixoltam (kis fozolevel repastol), s jegkockatartoba adagoltam. mikor megfagyott kiszedtem a huskockakat a jegkockatartobol es egy kis dobocban taroltam a melyhutoben, onnan eleinte 1 majd 2 majd egyre tobb kockat vettem ki (ahogy noveltem a hus adagjat), minden nap az aktualis fozelekehez!

Kép
Kép
momoska
 
 


ja.
a kifli. Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


na meg egy alizborisz, mielott lelepunk par napra (bar zamardi is be van drotozva, csak mindszentkalla nincs)
Kép

tenyleg, edina,
meg hetekkel ezelott kerdezted.
babzsakfotel.
ez blup! markaju es a mintaboltjukban (raday u.) vettuk, sokfele huzttal van es tobbfele meretben. ez nem a legnagyobb. szeretjuk nagyon. de a neten utananezve, talaltam anno tobbfelet is.
asszema raday u.-ban lehet kapni huzat nelkulit is, s akkor magad varrhattsz hozza huzatot!

Kép
Kép
momoska
 
 


Orsi: én is úgy csináltam a husit ahogy Momoska leírta. De én azt hiszem túl nagyok lettek a kockák így elsőre abba a mennyiségű főzibe, amennyit Lili megeszik, uh. kettévágom valahogy vagy dupla adagot csinálok főziből.

A sárgadinnyét majd holnap próbálom ki, ma tejbedara volt, a gyümi elmaradt.

KépKép
domidina
 
 


Köszi, akkor én is ezt fogom csinálni.

de jó, hogy Borisznak visszajött a szopcsi kedve. Örülök, hogy jobban van.
Édesek abban a fotelben. :)

Kolos is rágcsált már kiflit, de mivel neki van foga, állandóan leharapott darabokat belőle, aztán elvettem tőle, nehgy félrenyelje. Persze sírás lett a vége, ha kajáról van szó nem tűri a tréfát.

imád pancsolni. ütögeti a vizet a mancsaival, és nagyokat nevet. :)
mikor kivesszük a vízből olyan sírásban tör ki...

Kép

Kép
Vendég
 


ismét volt babatalálkozó, de most Kolos volt a bátrabb és Dani ilyedt meg tőle, pedig semmit nem csinált csak nézte, és beszélt hozzá. Úgy látszik vlmi csúnyát mondhatott.

Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit eltuntunk,csak allando rohanasban vagyunk.Altalaban reggeltol 2ig a parton vagyunk ,aztan jovunk haza,kaja csinalas meg minden mas.Aztan neha meg lepunk valahova Nuncsivel,ha jo hangulatban van es mar este is van.!10 korul adja fel es megy aludni.Utana mar olyan almos vagyok,hogy erom nagyon nincs irni,de mindig elolvasom mit irtok.

Momoska,sajnalom,hogy Borisz beteg remelem meggyogyul es a nyaralas jol sikerul.Nalunk se megy ez az etetes tema.Persze a tiramisu meg az epres,csokis vanilias fagyi az kell neki :lol:
eszik,eszik de inkabb csak desszert az alma,barack,banan,szilva.
Lehet megprobalom a meggyet,hatha Nuncsinek is izlik.

Evi!hol voltatok?Mi is nemsokara megint repulunk,es mivel most mar tenyleg nem tud megulni egy helyben igy egy kicsit para lesz.

Orsi!sajnalom,hogy a kis zabagepnek faj az inye.Nuncsi is megint szivogatja de meg mindig nem jott ki,pedig mar 3 honapja azt hittem jon a foga.Nekunk is van ilyen uszogumink,de Nuncsi eleg kicsi benne,ki kellett tomnom torulkozovel,igy most jo.
Egyebkent lenyomtam Nuncsi fejet a tengerben,nem teljesen csak az egesz arcat.Kicsit meglepodott es inkabb a sos viz zavarta.Csipte a szemet egyebkent meg nyalogatja kezerol.
A dani egy etteremben assistent maitre'd. az ovarosbanA pincerek fonoke.Nagyon jol keres,muszaj maradnia.Mi most alberletben lakunk itt,ket hete adta be az epitesz a hazunk terveit engedelyeztetesre,de a hazhoz hitel kell a hitelhez meg bejelentett munka,igy nem tud eljonni.Kicsit nehez lesz,de telen lesz 3 honap szabija es amikor tud akkor jon.Ez van sajnos.

Csilla!En is probalgatom Nuncsi a sportkocsijaba,de meg valahogy olyan kis pici benne,bar mar a hordozoban eppen vegiger,nem is ertem hogy lehet az 13kg-ig.

Edina!Koszi a babaszakacskonyvet.En nem tudom milyen etetoszeket veszek,de szerintem is jo a tietek.

Ezt most elkuldom

Kép
mamice
 
 


Orsi kozben megeloztel.nagyon aranyosak a kepek.

Viszont nagy hirem van.Nuncsi tegnap felult mindenfele segitseg es tamaszkodo nelkul,ma meg felallt!!!! :shock: :shock: :shock:

Nem hittunk a szemunknek.Le is fotoztam rogton.
Nincs nyugtom.Egesz nap meg sem all.Mindenhova bekuszik elkuszik,kapaszkodot keres,mostmar tudom miert.Nagyon ugyes.

Rakok fel kepeket.

Mindenkinek puszi.
Akkor mi lesz a talival? Kép Szuletese napjan Kép 6 honappal kesobb,ulok Kép 6 honappal kesobb,ulok Kép 6 honappal kesobb,allok Kép helloooo!

Kép
mamice
 
 


Sziasztok!

Szörnyű volt az éjszakám!!! :( Na azért nem annyira mint Momoskáé, de nekem ez már sok volt, nem tudtam magam kialudni.

f8-kor elaludt, a szokásos 1 óra múlva felébredt, újra altatás, és onnantól 20 percenként nyöszörgés, sírás. Forgolódott, mindig hasra fordult, persze onnan meg semerre, így kényelmetlen neki, aztán visszafordítás, paskolgatás, vagy kivettem altatni. Attól függ mennyire ébredt fel.

Ez ment 11-ig. Akkor úgy sírt hogy szopcsi. Aztán 4-kor megint szopcsi, persze a kettő között egyszer volt visszafordítás is, de akkor nem ébredt fel.

Aztán f7-kor kelt és nem kért enni!!!! még f8-kor sem, 8-kor újra megpróbálom.

Na persze tápot akartam adni neki, mert tejcsi az aztán szinte semmi sincs, így hogy éjjel megette ami volt. Különben is a balban már nemigen van, abban nem nagyon termelődik, mivel azt többször hanyagolta nem csoda.

Így viszont (van így más is) nem egyforma méretű a két cicim, a bal jóval kisebb. Remélem nem marad így!!! :cry: :cry: :cry:

Réka: Nem győzök csodálkozni Nüncsin, hogy milyen ügyes és hogy ilyen korán miket művel.
Én már azt várom, de nagyon, hogy a hasáról végre vissza is tudjon fordulni, mert így állandóan forgatnom kell, ami nappan nem gond, de este......

Azt csinálja, hogy fölemeli kezét, lábát a levegőbe és billeg a hasán. Egyszerűen nem jön rá mit kell csinálni..

Megyek mert már ordít a szőnyegen, megpróbáljuk megint a kaját...

KépKép
domidina
 
 


jo reggelt!

azt elfelejtettem irni,nuncsi is felkel mostanaban.de csak egyszer olyan 4 korul.ilyenkor ahogy meghallom,hogy mocorog,felebred, egybol kiveszem,magam melle rakom es alszunk tovabb 7-ig,8-ig.

Momoska en nem tudom hogy viselnem ezt az allando ebredest ejjelente,mert ma is olyan voltam,mint a mosott kaki.Azert napkozben tudsz picit pihenni?Hogy birod?

Edina!nuncsi a bal mellemet szerette es latszik is,sajna.remelem a tieden nem fog latszani.en sem tudom,nuncsi mert fejlodik ilyen gyorsan,mindenesetre orulok neki.csak allandoan kapaszkodot keres,hogy felhuzza magat aztan meg jo nagyokat esik.

strandon persze egybol bevett egy kavicsot.dani lefogta a fejet en meg nyulkaltam a szajaban es kipecaztam.mondanom sem kell 1 masodpercre fordultunk el.

elkezdtuk a 2es tapszert,kicsit surubb mint az 1-es,alig jon at a cumin,pedig lyukasztgatom ezerrel.

nagyon aranyosak a gyerkocok a kepeken, aliz-borso,nori,lili,kolos,david.

en sem tudok semmit a homeos szerekrol,de egyenlore meg semmilyen gyogyszerre nem volt szuksegunk.

egy hete kesik.ma veszek terhes tesztet.jo moka lenne ha terhes lennek. :shock:

Kép kislany vagyok:)

Kép
mamice
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?