Új privát üzeneted érkezett!

Bogi!
Éhezel. Ez nem ugyanaz mint az, hogy éhes vagy. Azt jelenti, hogy nem kapsz annyi szénhidrátot, amennyi a zsír elégetéséhez kell, azaz biztosan fogysz is. A rosszul elégő zsirból lesz az aceton a vizeletben, de ez egyáltalán nem baj, csak a tájékozatlan nem örül ennek, mert ez is annak a jele, hogy jól diétázol. Ezt jelzi a normális vércukrod is. Csak így tovább!
Dr. Csákány M. György
 


Doki Bácsi!

Köszi a megnyugtató és bíztató szavakat.
Valóban fogyok, aminek a férjem örül a legjobban Kép
Én sem bánom, mert tudom, hogy a baba azért megkapja amire szüksége van, de tök jó érzés, hogy nincs állandóan tele a gyomrom.
Mostmár nagyon hozzászoktam a diétához, lehet, hogy a szülés után sem térek vissza a régi "nem evős" életmódra.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Doktor Úr!

Ahogy javasolta, megcsináltattam a terheléses vércukor vizsgálatot. Éhgyomri 5.2 lett, 75 g-os szőlőcukor után 2 órával pedig 4.4. Most elvileg nagyon kéne örülnöm az eredménynek, de sajna a laborban elkeverték a papírjaimat, és csak az éhgyomri eredmény van meg, a terhelést hosszas keresgélés után varázsolták elő, de csak kézzel írták rá a papírra. Félek, hogy összekutyultak valamit, mert az érték gyanúsan alacsony, vagy ön szerint ilyen előfordulhat? Azért vagyok ennyire szkeptikus, mert én ennél jóval kisebb szénhidrát-tartalmú reggeli után 2 órával 6 és 9 közötti eredményeket mérek. Egyébként van különbség az ujjbegyből és a vénából származó vér között ilyen szempontból? Az biztos, hogy mostanában nem szeretnék ilyen lötyit inni.

Üdvözlettel
Tüni
tüni
 
 

 
 

Bogi!
kikérem magamnak a "Doki Bácsit"

Tüni!
A nagynehezen előkerült érték lehet reális. Ha a Tiéd, akkor nincs semmi baj, a többihez nem tudok mit mondani.
Az ujjbegyből vett vér kb. 10%-al magasabb mint a vénából vett vér, ha minkettőt azonos laboratoriumi módszerrel mérték. A gyorsteszt (szintén ujjbegyből) viszont nem megbízható.(ebből a szempontból)
dr. Csákány M. György
 


Elnézést kérek a Doki Bácsiért! Doktor Úr temészetesen!

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kedves Dr.Úr és a többiek!
Ma végre túlestünk a diabetikussal folytatott első találkozáson, kiokítottak a diéta lényegéről, hogyan is kell csinálni, stb. Nagyon igyekezni fogok, hogy mindent betartsak, mert nem szeretnék inzulint kapni.

Kérdésem a Dr.Úrhoz!
Én azt gondoltam, hogy a babák méretét a cukorbetegség csak súly tekintetében befolyásolja. Ehhez képest az asszisztensnő azt mondta nekem, hogy az inzulinnak köze van a növekedéshez is. Az én babáim bizony nagyobbak, mint a koruk, pedig ketten vannak. Ez lehet a cukortól, vagy semmi köze hozzá. Lehet, hogy én értettem félre vmit.

Előre is köszönöm válaszát:
Kriszta
Krisztike
 


Üdv mindenkinek!
Az éhgyomri cukrom 4,5 vesz a 120 perces 7,5 lett. Diétára fogtak. Viszont megdöbbenve olvastam, hogy mindenki édesítőszerrel készített dolgokat eszik iszik. Én úgy tudtam- az orvosom is mondta- ez nem jó a babának.
babanet rendelő: Terhességem 39. hetében vagyok. Az édesítőszereknek, pl: aszpartám, Na-ciklamát...stb, van e káros hatása a baba veséjére.
Válasz:
Ami a mesterséges édesítőszereket illeti: fel nem foghatom, miért fogyasztja őket? Mivel kismolekulájú anyagok, gyakorlatilag átjutnak a lepényen. Biológiai hatásuk pontosan nem megítélhető, reményeim szerint nem jelentősek. DE!: a diétának egymillió más módja van, ami természetes. Miért kell egy olyan módszert választani, ami bizonytalan, nem természetes és hatásait tekintve (gondolva a más szénhidrátforrások - tészta, burgonya, kenyér, stb. bevitelére) még hatástalan is. A sógorom szaharinnal issza a kávét és a teát. De minden vacsora után bekap egy csokikát...
Dr. Nagy László


Vera
Veronika
 


Veronika!
Nekem azt mondták, hogy az egyedüli édesítő amit lehet használni az aszpartam. Ez van a canderelben. Sajnos szomorúan vettem észre, hogy a diétás dolgokban ( gyümilé, csoki, befőtt, stb) mind olyan amit nem ajánlanak kismamiknak. Nekem külön kiemelték, hogy ne fogyaszzak szacharint, ciklamátot és aceszulfámK-t tartalmazó dolgokat.
Túl vagyok az első igazi diétás napon és túléltem. Remélem továbbra is gond nélkül menni fog.

Üdv:
Kriszta
Krisztike
 


Sziasztok!

Én is Canderel cuccokat fogyasztok, de azt hiszem vannak oyan diétás cuccok, amiben aszpartam, és fruktóz, vagyis gyümölcscukor van, és ezek nagyon finomak. Én is azt gondoltam, hogy ezzel többet ártok a babának, de ez nem így van. Persze meg van adva, hogy szorbitból és fruktózból cukorbetegek napi 30g-ot fogyaszthatnak, ezt be kell tartani. A szorbit is ártalmatlan (az egy cukoralkohol). A szaharin bevitelt kell teljesen a minimálisra csökkenteni, mert az viszont valóban ártalmas.
Azt hiszem, nyugodtan bízhatunk inkább a diabetikus megítélésében, mert ez az ő szakterülete. Úgyhogy amit ott mondanak, azt kell elfogadni irányelvként. Az más kérdés, hogy mindenhol mást mondanak Kép
Nem muszály magadat teljesen megfosztani az édes íz érzésétől. Nem mondom, hogy állandóan ilyeneket egyél, és igyál, de van, hogy az ember nem tud ellenállni Kép
Sziasztok: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Tényleg Lányok!
De furcsa, nekem pont az ellenkezöét mondta az orvosom.Szorbitot "ismerem" a fogaknak is jobbmint a cukor/aszem a fogaknak a xilit a legjobb/ de végülis szinte mindig aszpartammal együtt van a szorbit is az élelmiszerekben. Nektek mennyi lett a terheléses vércukor?/120 p/
furcsálom, hogy engem 7,5-tel "beteg"-nek nyilvánítottak. Mondjuk apukám cukorbeteg, az első gyerek kicsit nagy lett.
Veronika
Veronika
 


Szia Vera!

Most nem azért mondom, de olvasd el a nyitó oldalon György cikkét a terhességi cukorbetegségről. Ő ott a következőket írja:
"A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez!"

Úgyhogy erről ennyit! Nekem 120 p után 8,4 lett, ami már valóban cukorbetegség, de szerintem Te ne pánikolj. György is meg fog ebben erősíteni. A diéta senkinek nem árt, de neked nem kell túlzásba sem vinni. Max. csökkentsd a cukor bevitelt, ha gondolod hagyd el, de nem hinném, hogy neked annyira diétázni kellene, mint nekünk, hogy napi 150g szénhidrát. Szóval ne izgulj.

Sok szerencsét! Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi! Már olvastam!!Mielött kiderült volna az én eredményem elolvastam. A bajom az hogy még lehet hogy kórházba is kell mennem , igaz hogy csak egy napra. MOndom apukám is cukros és az elsö gyerek 2 héttel korábban született 4 kg 10dkg-al.
Kicsit leesett a cukra úgy 1,5 nap múlva teljesen helyreállt neki.Egyébként nem vagyok kövér -apu az- 176cm 75 kg 24+1 napos terhesen. Vérnyomásom 110/70 vérkép szuper szerintem én nem vagyok beteg. Csak ne is legyek. Szerintem az orvosom ettöl akar megóvni. A diétát nem bánom, csak nem tudok idöre enni az a baj. A kórházat szívesen kihagynám ha lehet.
Tojást lehet enni. Tudom tejet nem nagyon. Éhes vagyok. V
Veronika
 


Ja, a tojásevés kérdés akart lenni, már megnéztem a kcal.hu-n hogy kevés szénhidrát van benne.
Egyenlöre csak 10nap diétán kell lennem utána 1 nap kórház és akkor megnézik 2 óránként a vércukorértéket. Ha minden oké megúszom a többi diétát. Ti miket esztek? V
Veronika
 


Sziasztok!

A diétázás nem azt jelenti, hogy éhezni kell. Pláné, ha nem vagy túlsúlyos. Annyi, de annyi mindent lehet enni. Én a terhesség alatt egyszer sem éreztem, hogy éhes vagyok, pedig inzulinos voltam és nem akkor és annyit ehettem amikor és amennyit esetleg akartam. Ha figyelni kell a szénhidrát bevitelre akkor, tudni kell a kaják szénhidrát tartalmát. Szerintem ennyi az egész.
Veronika!
Szerintem ne izgulj, csak figyelj oda, és tartsd be az orvos utasításait!
Édesítőszerekkel kapcsolatosan az a véleményem, hogy a káros hatások miatt célszerűbb lenne egy elszigetelt helyre költözni és biokaját enni, mert ez csak csepp a tengerben, mert az élelmiszereket tartósítokkal, ízfokozókkal, stb telenyomják, amúgy meg levegőt se vegyünk, mert az is szennyezett. Persze ahol lehet próbáljuk kiküszöbölni a veszélyforrásokat.
Akik most kezdik a diétát nem tudják elképzelni egyenlőre, hogy nem igazán könnyű a cukorbetegek diétája sem, de azért minden megoldható.

Üdv mindenkinek:
Erika
N.Erika
 


Sziasztok!

Vera!
Tojást egyél nyugodtan, az nem fogja megdobni a cukorszintedet. Sülve, főve, ahogy akarod. A lényeg, hogy pl. fehérkenyér helyett egyél barna kenyeret, vagy teljes kiőrlésű kenyeret, cukros tea helyett édesítős (Canderel) teát, nekem az orvosom (diabetikus) azt javasolta, hogyha nagyon édeséhes vagyok, akkor süssek magamnak palacsintát, és diabetikus lekvárral kenjem meg. Hát megtettem. Csúcsszuperfinom volt Kép Azóta ha olyanom van, akkor lenyomok egy szelet tartós teljes kiőrlésű kenyeret (tudod, ami előre van szeletelve, mert az mindig egyforma, és tudok vele könnyen számolni), light margarinnal és diabetikus lekvárral. Isteni. Milyen apróságoknak tud örülni az ember mi? Kép
Neked ezeket a dolgokat a diabetikus szakember mondta, vagy a nőgyógyászod? Hiszen attól, hogy apukád cukorbeteg, még nem feltétlenül kell neked terhességi cukorbetegnek lenned. És az, hogy az első gyerek mekkora lett, sokmindentől függ. Azóta is egészséges, a szülés után nem volt semmi komplikáció a babánál? Mert ha nem, akkor elvileg más genetikai oka is lehet, hogy nagy baba lett.

Egyet értek Erikával. Akkor már semmit ne is együnk, mert minden káros lehet.

Tejet úgy tudom csak reggel nem célszerű inni, amúgy napközben lehet, de csak napi 2 dl-t, és bele kell számolni a CH tartalmát a napi adagba!
Húst hússal és zöldséggel ehetsz minden mennyiségben, én a tésztát is megengedem magamnak, én durum tésztát eszek, bár abban több a szénhidrát, mint a tojásosban, csak a koleszterin kevés benne.

Fel a fejjel. Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok !köszi amiket írtatok.
Igen Bogi ezeket én is véggigondoltam, a gyerek teljesen egészséges orvost ritkán látott.1,5 éve taknyos sem volt. Ja és könnyü szülés volt.
Az aszpartámot kifejezetten a szülész orvosom mondta , pl kólát is enged meg kávét inni keveset persze , de nem biokaja mániás.
Éhes azért voltam, mert tegnap rendelték el a diétát és még nem nagyon volt itthon olyan amit ehetek, meg még nem kaptam meg a diétásnövértöl a listát sem, hogy mit lehet mit nem.
De most töletek már többet tudok szerencsére.
A tésztát én is nagyon szeretem.
Veronika
 


Szia!

Szerintem nem lesz gond Veled semmiképp. Pl. ha kólát enged inni, azt nem is értem. Amúgy megnéztem, hogy a light kólában, amit elvileg én is ihatnék, milyen édesítőszerek vannak. Na az az összes mesterséges, amit Neked nem ajánlottak. A rendes kóla meg tele van cukorral. Szerintem is várd meg, amíg a diétásnővér odaadja a recepteket. Ha gondolod, elküldöm neked az étrendemet, hogy én mit ettem eddig. Az 150g szénhidrát lenne naponta, de megsúgom, nem jön össze Kép Talán egyszer sikerült összehozni, azóta is csak ilyen 100 körül mozog amit megeszek. Meg is jelent az aceton a vizeletemben. Ja és ha neked is így lesz, akkor ne csodálkozz majd, mert az a diéta eredménye lesz. Ha jó mellette a cukrod, akkor nem kell vele foglalkozni.
Szóval ha gondolod privátban elküldöm neked az excel file-t, amit naponta vezetek arról, hogy mit ettem.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


HI!
Úgy értettem eddig lehetett kólát inni, keveset. Ami zavar hogy a cukorterhelés cukorloldatos volt , nem zsemlés, de 7 alatti értéket várnak tölem, ha jól értettem. Arra nem emlékszem, hogy 75 v 100g volt . De ha 100 akkor akár 8 is lehetne a cukor.Lehet , hogy valamit nagyon félreértek? Most már rá fogok kérdezni. A diétát tartom tegnap óta, csak még idöpontilag nem volt jó.De ma már az idöpontokra is figyelek.Nekem 180g -os diétát írt elö és tegnap 147,46 ig mentem,de utána még megettem egy sárgarépát. Te mennyi idös terhes vagy?
Ha elküldenéd a címemre a táblát azt nagyon megköszönném.
glaznoszty@freemail.hu
Megyek, megpróbálok a védönénitöl is valami információt kicsikarni.
Mindjárt itt a télapó.
Veronika
veronika
 


Bogi!
Te miket főzöl ebédre? Érdekelne egy-két hrecept ha van ilyened. Ebben vagyok ugyanis a leg tanácstalanabb. Már két napon túl vagyok és a legrosszabb az egészben az időpontok betartása. Na meg kitalálni hogy mit egyek. Kedden megyek kontrollra, kiváncsi vagyok mit alkotok addig. Remélem javulni fog és akkor nem kell inzulin.

Kriszta
Krisztike
 


Sziasztok!

Egy ismerősőmnek a 7. hónapban inzulinoznia kell magát. 7.5 lett a cukor értéke. Ti hallottatok már ilyet?
Attól fél a lány, hogy hozzászokik a szervezete és örökké inzulinos marad.
Beáta
Beáta
 


Sziasztok!

Lányok! A diétába annyi minden belefér, a főzésnél csak egy dologra kell figyelni, hogy amiben szénhidrát van azt meg kell mérni és kiszámolni a szénhidrátot, és végül elosztani annyi felé ahány adagot készítesz belőle. Ne misztifikájátok túl a diétát, éljetek természetesen és egy idő után tudni fogjátok mérécskezések nélkül, hogy miben mennyi van.
ÉS én soha, de soha nem tizedeltem ki a szénhidrát tartalmat, mert a zsemle sem egyforma súlyú mindig, stb. ugyanakkor előfordul olyan, hogy valamelyik élelmiszerben nem számítasz szénhidrátra és van (csak olvasd el a terméken lévő fóliát) pl.: párizsi
Koláról annyit, hogy végig ittam, biztos nem egészséges, de a kávé sem, stb. (ld fentebb kifejtettem a véleményemet)
Azt én megértem, hogy féltitek a babátokat, én is féltettem, és most is, hogy már nem pocaklakó, de a cukorbetegség egy állapot (lehet hogy nálatok átmeneti, még ha figyelmeztető jellegű is), amellyel együtt kell élni és nem az a fontos, hogy minden gondolatodat ez járja át. Jelszavam lehetne: ez legyen az életformád (azon sem gondolkodsz állandóan, csak úgy élsz és kész.)
Beáta!
Igen én hallottam ilyet, és szerintem az inzulinhoz nem lehet hozzászokni (ha nincs vagy kevés: pótolni kell ) Gondolom én, mert orvos az nem vagyok, de ahol inzulinra állították biztos válaszolnának ilyen jellegű félelmeire.
Sziasztok!
Erika
N. Erika
 


Beáta
Nekem terhességi cukrom volt és a 8. hónaptól 2 hónapig inzulinoztam. Szülés után rögtön visszaállt a cukrom. Nem szoktam hozzá Kép
Ha kell v.kinek szénhidrát táblázat szívesen elküldöm e-mailben.
Kriszta
Nyanya
 


Sziasztok!

Krisztike!
Te is küldd el az e-mail címedet, és küldöm miket ettem eddig.

Vera! Neked küldöm most.

Az inzulinhoz nem lehet hozzászokni, ez nem kábszer Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Köszi Bogi!MIndjárt megnézem. Harmadik napja csinálom a diétát, de a diétásnövér szabin van, úgyhogy amit töletek hallottam, meg könyv alapján. Tegnap egész jól sikerült bár 181 g lett 180 helyett, de az idöpontokat nehéz betartanom egyenlöre. A férjem és a kisfiam nagyon rendes, majdnem azt eszik amit én szinte alig esznek cukrot. Na jó mondjuk a kicsi eszik sajtos kiflit. HOva lehet még elmenni rendelésre , ha a diétásnéni nem kerül elö.
Veronika
Veronika
 


Bogi!
E-mail cimem helyesen:
glasznoszty@freemail.hu
Veronika
 


Sziasztok!

Akik most kezdik a diétát, nekik célszerű egy tápanyag táblázatot beszerezni, mert abban benne van sok mindennek a szénhidrát és energia tartalma (szinte mindennek). Én még a közértben, és a hentesnél is megnézettem régen a felvágottak fóliáját, hogy mi van rajta, mert sok felvágottban van cukorféleség és az energia tartalma sem elhanyagolandó egy kismamának. A dietetikus rengeteget tud segíteni, jó ha van egy jó. Engem a Szabolcs utcában a Bánvölgyiné Juditka vezetett be a cukorbetegség diétás rejtelmeibe, szerintem ő nagyon profi. Persze rengeteg segít mások tapasztalata is. Nekem még sokat segített a Cukorbetegek új diétás könyve, amelyben sok recept van, egy kicsit fenntartással kezeltem, mert néhány dologot úgy kezel, hogy nem kell számolni a szénhidrát tartalmát (de ez áthidalható ügy).

Veronika!

Szerintem az nagyon fontos, hogy a családod veled diétázik, neked így szerintem könnyebb lesz. Az időpontokat mindenkinek nehéz megszokni, pláne ha előtte egy kissé rendszertelen életet élt, és kinek van kedve akkor enni amikor nem éhes, és nem enni, ha éhes. Ez szerintem is nehéz, de egy hét és belejösz. Szerintem, ha 1 g-mal túllépted a "kereted" semmi nem lesz belőle, lehet, hogy nem is lépted túl, vagy az is lehet, hogy 5 g-mal lépted túl. Ezen ne aggódj, mert nem ebből adódnak a problémák.
Sziasztok!
Erika
n_erika
 
 


Köszi Nyanya! Megnyugtatom a kismamát.
Beáta
Beáta
 


Bogi!
a "bácsi"-ért haragudtam.
továbbra is gyuri (ha akarod)

Óriási élmény olvasni Titeket, nem éltem hiába, ennyi okos szeretetre méltó véleményt.

Az édesítő szerekről pár szót.
Elvileg fogyaszthatók, mert cukrot, mely inzulint igényelne nem tartalmaznak, és nem is károsak, a szaharin sem.
DE!
A diabetes olyan betegség, melyben lehetőleg nem szabad nyilt szénhidrátot = glukoz (cukor) fogyasztani... Szerintem a helyes, célszerű hozzáállás az, hogy "Én nem azért nem eszem édességet, mert nem szabad, fenét, én utálom az édességet, akkor sem ennék, ha kötelező lenne"!

Persze ez psychologizálás, de helyes "feldolgozással" könnyebb élni. És senki se felejtse el, (olvasható elől), hogy akinél terhességi cukorbetegséget találtak, az jelöltje az időskori cukorbetegségnek. És hogy ez mikor jön el, az tőlünk is függ, az életmódunktól, étkezési szokásainktól.

gyuri, de nem bácsi
dr. Csákány M. György
 


Szia Gyuri!

Még egyszer bocs a bácsiért Kép Kedveskedésnek szántam Kép

Lenne egy kérdésem. Ha a baba elkezd bennem valami miatt (mondjuk nem tökéletes a diéta) többlet inzulint termelni, akkor azt a napi cukormérésnél az én véremből ki lehet mutatni?
Megmondom miért kérdezem.
Mostanában megtévedtem egyszer-kétszer, és ettem olyan ételt, amiben cukor is volt. És mégis ehhez képest alacsonynak tartom a mért cukorértékeket.
De ez csak az utóbbi két-három napban van így.
Pl.:
dec. 1.
Reggeli után: 6,2
Vacsora után: 6,3

dec. 2.
Reggeli után: 5,7
Ebéd után: 6,7 (töltött paprika, mivel anyósom főzte, volt benne cukor!!)
Vacsora után: 5,3

dec. 4.
Reggeli után: 6,7
Ebéd után: 4,5
Vacsora után: 5,0

dec. 5.
Reggeli után: 5,3
Ebéd után: 4,9

dec. 6.
Reggeli után: 4,9
Vacsora után: 5,7 (1. házassági évfordulónkat ünnepeltük, Cordon bleu, nagyon pici krumplipüré, paradicsomsali)

dec 7.
Reggeli után: 5,2
Vacsora után 3,9 (hortobágyi húsospalacsinta, vizes palacsintából, no cukor, viszont 12%-os tejföl volt benne)

Szerinted? Természetesen megpróbálok többet nem megtévedni, ahogy írtad utálni fogom az édességet Kép!!!

Ha már egyszer a baba elkezd több inzulint termelni, és én nagyon betartom a diétát, akkor vissza tud állni? Egyáltalán lehetséges, hogy ennyikétől már többet termel?

Nézd el nekem, ha hülyeségnek tartod a kérdéseimet, és az aggodalmam, de szöget ütött ez a fejembe. Igazából a lényeg, hogy az én véremből ezt ki lehet-e mutatni?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Bogi

ui.: Megünnepeltétek a Mikulást?

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szasztok!
Jelentem tartom a diétát, már a 180-at.Tegnap alig jutottam 154-ig a szénhidráttal, és csak 91 volt a fehérje. Nem tudom mi van velem , elment a kedvem az evéstöl? Az egész család lassan cukor nélkül issza a teát, de a kisfiam azért megeszi a MIki által hozott csomagokat. De mindig csak evés után kap belöle.
Van egy kérdésem:
Terhesség elején néha hányingerem volt , nem vészes, de össze tudtam kötni azzal ha cukrosat ettem akkor jött az émelygés. Akkor az éhgyomri cukrom még csak 3,9 volt. Tudományos magyarázatot nem tudok, de magamban azt gondoltam hogy biztos felment egy kicsit a vércukrom.Most is estefelé néha hányingerem van, pedig diétázom, olyankor mi mehet végbe bennem? Ma megyek a védönénihez, remélem ellát egykét okos tanaácssal.
Veronika
Veronika
 


Szia Vera!

Én nem tudhatom, de szerintem ez a hányinger dolog inkább a hormonokkal van összefüggésben nálunk. Persze mondom, én egyáltalán nem tudom.
Én holnap megyek a véreredményeimért (ugyanis vérszegény lettem, de nagyon.). Mostmár szedem a vasat, talán kicsit jobb lett. Meg utána megyek UH-ra. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
Neked jó védőnénizést Kép
Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hali Bogi! Na elmentem hozzá ,és mondtam hogy diétáznom kell. Erre tudjátok mit mondott mielőtt elmondtam volna. Biztosan a 3kg-os hízástól van, mert az sok. Ezen teljesen leültem . Miért sok ez ? Persze a diétát is jól elmondta , mert nagyon rendi. Az első terhességemnél sokkal többet híztam, és senki nem piszkált, igaz 1. terhesség előtt kórosan sovány voltam. Most vagyok 74 kg /176 cm magas/ lehet,hogy ez sok.
Más: ma salit ettem és nem tudtam illik e rá majonézt tenni. Mert abban ugyan van cukor, beszámítom a 180-ba aztán meglátjuk.EGyre finomabbnak érzem a cukor nélküli teát, egy kis citromlé azért jár hozzá.
Lányok! mi az amit egyáltalán nem kell beszámítani? Az én diétáskönyvemben az van hogy a répa, ubi 200g ig nem kell. Én azért beszámoltam.Most a salátákkal jól elvagyok, boltit veszek ilyen zacskósat aztán készítek rá valamilyen öntetet, vagy veszek amin fel van tüntetve, hogy miket tartalmaz, de a legtöbbön nincs. Hozzá kell valami párolt husi , v tojás esetleg sajt, mert különben nincs meg a 100g fehérje. Nektek mennyi fehérje van "elöírva"?
Bogi, nem érkezett meg a tablácska, hogy miket eszel.
Veronika 24+5
glasznoszty@freemail.hu
Veronika
 


Szia Vera!

Bocsi, el voltam havazva, a másik cím meg rossz volt. Mindjárt küldöm.
Én mindent beszámítok az a helyzet. És eszek szinte rendesen mindent, pl. főzelékeket, amibe cukor kell, abba édesítőt teszek (borsófőzelék).
25. héten tartasz, és 3 kg-ot híztál? Őrült ez a védőnő? Kép Ez nem sok, de tényleg!
Nekem nem írták elő, hogy mennyi fehérje kell, csak a szénhidrátot írták elő.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Az összes érték normális. A többivel ne törődj, az lehet akár meteorologiai eredetű is. Vagy a géped mért így, nem fontos. Jól diétázol, az a lényeg.
dr. Csákány M. György
 


Köszönöm, most megnyugtattál. Amúgy tényleg semmi gond Kép
Vacsorára ettem gyrost, én balga úgy gondoltam, hogy megengedhetem magamnak azt az egy pitát. 1 órával vacsi után 7,3 lett a cukrom. Remélem ennyi még nem lesz gond. Legalábbis abból amit írtál, és az én kút fejem is azt diktálja, hogy csak akkor lehet gond, ha tartósan 7 fölé megy a vércukorszintem, ami ugye nem áll fenn.

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi, megkaptam, holnap átnézem.
V
Veronika
 


Hali!
Bogi átnéztem, teljesen másképp étkezel, mint én dehát ízlések és pofonok. Látom hogy szereted a barna kenyeret meg a melegszendvicset. Kép Nekem sincs meg a 180, inkább a 150, esetleg 160CH naponta. Ciki de ha nem ehetem azt amit akarok sokszor úgy látszik nincs is már kedvem enni. Talán ha már jobban kiismerem magam ebben a diétában, akkor jobban tudok "virtuózkodni" az ételféleségekkel, meg variálni őket a szabályokon belül. Na Pá.
Veronika
Veronika
 


Miért? Te nem szereted a barna kenyeret? Bevallom, én csak azóta eszem, amióta diétázom. A kínok kínját állom ki, amikor a férjemnek veszem a friss illatos, meleg kenyeret. Dehát ki kell bírnom. A melegszendvics meg azért volt, mert azt is könnyű volt kiszámolni, meg amúgy is szoktunk csinálni. Gombásat, sonkásat, sajtosat. Nos ezért. Miért, Te hogy étkezel? Milyen ételeket ettél szívesen előtte?
Én: MINDENT. Persze "szerencsére" nem volt étvágyam az egész terhesség alatt, a cukorterhelés előtt kb. 2-3 héttel jött vissza valamennyire, és természetesen az édeset (tejbepapit) kívántam. Azóta ez az egyetlen dolog, ami szörnyen hiányzik, és még pótolni sem tudom semmivel, mert tejet egyáltalán nem fogyaszthatok, vízzel nem olyan, és zabpehellyel sem az igazi, cukor nélkül, meg cukrozott kakaó nélkül meg mégúgyse. Egyszer megkíséreltem, de siralmas lett.

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kedves Doktor Úr!
Ma voltam kontrollon és az egy hete tartó diéta ellenére még mindig nem OK a cukrom. A 25 g CH-t tartalmazó reggili után egy órával 7,4 lett. Ez mennyire magas? Megnézték a diétámat és azt mondták tökéletes. A dokinéni akihez járok nagyon aranyos volt, mondta, hogy ez ikerterhességben elég gyakori, ha a jövő héten sem lesz jó, akkor be kell menni pár napra a kórházba és beállítják valszeg inzulinnal. Én eddig azt hittem, hogy mivel két baba csücsül a pocimban, majd elnézőbbek lesznek, elmegy a kicsit magasabb érték, erre ma azt mondta a dokinéni, hogy mivel ikrek sokkal szigorúbban kell venni az értékeket. Ez tényleg így van?
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de én magam tanácstalan vagyok és nem akarom, hogy a babókáimnak valami baja legyen.
Előre is köszönöm válaszod:
Kriszta
Krisztike
 


Szia Kriszta!

Fel a fejjel, és szorítok. Érdekes dolog ez az ikerterhesség nem? A fene tudja, hogy arra melyik vizsgálatnál milyen értékeket kell nézni.
Remélem Gyuri hamarosan megnyugtat. Ha másról nem, arról, hogy nem olyan nagy tragédia ez az inzulin dolog.
Biztos, hogy 25g CH volt az a tesztreggeli? Mit ettél?

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Bogi! Hát én mindenféle kenyeret nagyon szeretek, a barnát is a fehéret is de föleg a félbarnát. Most inkább a zsemlét választottam, azt eszem naponta. Nem tudom, hogy kenyérböl meg tudnék e egy szelet után állni. Különösen akkor csúszott nagyon, ha volt hozzá valami, mondjuk pulykagulyás, vagy krumpli leves. De vajasan is. Meg inkább ráálltam az abonettre, könnyü vele számolni és sokat lehet enni. Különben én is úgy voltam ahogy te, nem bírtam megenni terhesség elején az édeset, émelygett a gyomrom.Úgy nem sokkal a cukorterhelés elött jött vissza az étvágyam és fokozatosan "becsúszott" az édesség./Amit nagyon kívántam négecsók , gesztenyepüré/.De ennek már vége. Legalábbis egy darabig. Sajnos pont akko akarnak befektetni, amikor a szülinapom van, 4 napra rá a férjemé utána meg mindjárt karácsony. Remélem legalább akkor az édesítöszert megengedik, mert úgy nem is olyan nehéz kibírni csak így.Melegszendvics jó ötlet meg is csináltam.
Veronika
 


Miért, édesítőszert sem ehetsz? Nahát. Abban pedig nincs CH. Én Canderelt használok, igaz elég ritkán, mert nem szeretem annyira az ízét, de a por formájú a főzéshez egész jó. Pl. a paradicsomleveshez, és a borsófőzelékhez is azt tettem, és a férjem észre sem vette a különbséget.

Amúgy a zsemle is elég szénhidrátdús szerintem. Bár Te többet ehetsz 30 grammal, az pont 1 zsemlével több, mint amit én ehetek. De most gondold végig. Nekem a napi 150 g CH azt jelentené, hogy a napi ötszöri étkezéshez 5 db zsemlét ehetek meg. Te ez nem is rossz ötlet. Visrlit, meg zsírt ehetnék hozzá, mert abban nincs CH, meg persze húsokat is Kép A baj csak az, hogy nekem emellett híznom sem szabad, és nemcsak a cukor miatt kell betartani a diétát, hanem a kilók miatt is. Nálam működik.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Tuti 25 g volt, egy kifli egy szelet sajttal. Ez akárhogy nézzük annyi.
Kriszta
Krisztike
 


Bogi!
Én általában csak 1,5 max 2 zsemlét eszem meg, meg néhány szelet abonettet. Föleg salátát joghurtos öntettel amit én csinálok hozzá. Mosndjuk azt valamilyen sovány hússal amit a család ebédjéböl "szerkesztek" magamnak. A többi gyümölcs. Persze ezen változtatni kéne mert így unalmas lesz.Hízni én sem szeretnék, föleg mivel így rámszólt a védönéni. Neked a zsírbevitelre megszabtak valami felsö határt?
KrisztiKe!
Hát az tényleg nem sok, reméljük hogy nem lesz gond. Tényleg érdekes lenne tudni, hogy két babánál hogy módosulnak a határok.
Veronika
Veronika
 


Vera!
Nekem 150g CH-t, és 1500-1600 kcal-t írtak elő. Mint látod, nem tudom túlzottan betartani, és ezért fogyok. Pedig a baba miatt biztos nem ártana, de most mit csináljak? Az elején én is úgy voltam, ahogy Te, hogy a bevált dolgokon kívül nem mertem enni semmit, mert azzal legalább tudtam számolni, de mostmár belejöttem. Tényleg az a lényeg, hogy tudjam miben mennyi van, és abból mennyit ehetek. Tegnap pl. szilvásgombócot ettem. Annak 10 dkg-jában 33 g CH van. Nem porcukorral, vagy édesítővel szórtam meg, hanem diabetikus meggy lekvárt tettem rá, és nagyon finom volt. Egyébként ha tésztát kívánsz, egyél. Azt pl. főzés előtt kell lemérni, mert ugye a főzéssel vizet szív magába, és nehezebb lesz. Az a lényeg, hogy tudd, mennyit ehetsz meg belőle. Én amióta diétázom, csakis kistányért használok, és nem pupozom meg természetesen Kép
A nagy tányér akkor kerül elő, ha hidegtálat csinálok. A férjem nagyon rácuppant a dologra, pedig utálta. Veszek, vagy csinálok egy kis franciasalátát (lightosat), gépsonkát megtöltöm kikevert tojássárgájával, felgöngyölöm, ráteszem a salira, a tojásfehérjét is megtöltöm a sárgájával (természetesen főtt tojásról beszélek Kép , paradicsom, paprika, uborka mellé, a férjem kenyérrel eszi, én anélkül, és felséges. Vagy pl. ha szeretitek, akkor hortobágyi húsospalacsintát is csinálhatsz, én azt mindig pulyka vagy csirkemellből készítem, sós palacsintával, és abból is 2-3 darab nagyon laktató, és egy ebédre való CH tartalma van. Te jó ég, ha én 180 g-ból gazdálkodhatnék Kép Kép Kép
(Igaz ez a 150 is sok Kép )


Krisztike!
Tényleg 25 g. Akkor valóban soknak tűnik az a 7,4. Nekem egyszer ment fel a cukrom a reggeli után, de akkor én is kb. 22 g CH-ot ettem. Azóta van egy bevált reggelim.
1 szelet barnakenyér (10,25g), pici margarin, parízer, vagy felvágott, amiben lényegében 0 CH van. Tehát nem 25g CH-t eszek reggel, hanem a felét, és így a reggeli cukrom is kordában lehet tartani. Amikor felment, akkor két szelet kenyeret ettem, mert nem voltam itthon, és szendvicsbe összefordítottam két kenyeret. Azóta teljesen normális a reggeli cukrom is. Próbáld ki. (Vagy Te nem méred otthon?)
Az én diabetológusom Kép azt mondta, hogy reggel általában magasabb a cukor, így reggelre kevesebbet egyek, vacsira meg ehetek egy kicsit többet.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hali!
Jó hogy így tudunk konzultálni, hasznos. Neked abból hogy méred még több leszürt tapasztalatod van szerintem. Tésztát majd szeretnék enni, ha már jobban belejöttem, mert egyik nap ettem és nem tudtam úgy megállni ahogy kellett volna. Nagyon szeretem a tésztát meg a krumplit is. Aznap egy kicsit túl is mentem a 180-on, előtte napokban meg inkább csak 150ek voltak vannak. Jó ötlet a hidegtál, majd én is bevetm . Ma pont franciasalit ettem lightosan. Öntetnek 1 pohár joghurt,1,5 dkg mustár,cirtomlé,só,bors. Majonézzel több benne a kcal és ha sok salit eszem úgy túl megyek az 1600kcalon. Meg a férjem is eszik és le akar adni pár kilót. Viszont mind a mustárban, mind a majonézben van valamennyi cukor.
Én nem szeretem a parizert, inkább a gépsonkát abban valaivel több szénhidrát talán 0,4 100g ban.
Milyen barnakenyeret tudtok ajánlani.
V
Veronika
 


Szia!

Én csak az egyszerű "zacskós" szeletelt barnakenyeret szoktam venni, mert abból nem tudok vastagabb szeletet vágni Kép
Amúgy a szilvásgombóc nem volt jó ötlet. Nagyon megdobta a cukromat, úgyhogy azt mégsem javaslom Kép Na az a gépsonka aztán nagyon sok CH Kép Kép Viszont nekem múltkor a krumpli is nagyon nagyon bekavart, úgyhogy azóta arról is leálltam. Csak nagyon nagyon kevés krumplicskát eszek, és rízst is csak nagyon keveset.
De neked lehet, hogy belefér.
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Nekem nem kell otthon mérni, így nem tudom kontrollálni, hogy mennyi. Ha be kell mennem a kórházba, akkor azért, hogy mérjék egy napig. Mert mi van ha reggel OK ( mondjuk 10g CH-s reggelivel ), de napközben ugyanúgy felmegy?
Egyébként én is belejöttem a diétába és egy hét alatt fogytam egy kilót, pedig én a kalóriát nem számolom. De zsíros dolgokat nem eszek ( azt ugye a gyomrom sem bírná kenyér, krumpli vagy rízs nélkül ), a szénhidrát meg kevés, így lehet fogyni. A babák meg élnek belőlem ( van miből ).
Én megnéztem a diétás lekvárt és szerintem sok benne a szénhidrát, így inkább kihagyom.
Kriszta
Krisztike
 


Hali!
Hát, én inkább nem eszem belöle/szilvásgombóc, tészta,krumpli, rizs/ mert nem tudnék úgy érzem még megállni ott ahol kell, mert annyira szeretem. Karácsonykor mi lesz a "menü" lányok? Holnap lehet, hogy fogad a diétás növér, de még nem biztos. Mire oda jutok, mindent kitanulok töletek azt hiszem. Valami
Veronika
 


Bocs! Valamiért nem fogadja el a hosszú ö-t nekem.
V
Veronika
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?