Vera!
Nekem 150g CH-t, és 1500-1600 kcal-t írtak elő. Mint látod, nem tudom túlzottan betartani, és ezért fogyok. Pedig a baba miatt biztos nem ártana, de most mit csináljak? Az elején én is úgy voltam, ahogy Te, hogy a bevált dolgokon kívül nem mertem enni semmit, mert azzal legalább tudtam számolni, de mostmár belejöttem. Tényleg az a lényeg, hogy tudjam miben mennyi van, és abból mennyit ehetek. Tegnap pl. szilvásgombócot ettem. Annak 10 dkg-jában 33 g CH van. Nem porcukorral, vagy édesítővel szórtam meg, hanem diabetikus meggy lekvárt tettem rá, és nagyon finom volt. Egyébként ha tésztát kívánsz, egyél. Azt pl. főzés előtt kell lemérni, mert ugye a főzéssel vizet szív magába, és nehezebb lesz. Az a lényeg, hogy tudd, mennyit ehetsz meg belőle. Én amióta diétázom, csakis kistányért használok, és nem pupozom meg természetesen
A nagy tányér akkor kerül elő, ha hidegtálat csinálok. A férjem nagyon rácuppant a dologra, pedig utálta. Veszek, vagy csinálok egy kis franciasalátát (lightosat), gépsonkát megtöltöm kikevert tojássárgájával, felgöngyölöm, ráteszem a salira, a tojásfehérjét is megtöltöm a sárgájával (természetesen főtt tojásról beszélek
, paradicsom, paprika, uborka mellé, a férjem kenyérrel eszi, én anélkül, és felséges. Vagy pl. ha szeretitek, akkor hortobágyi húsospalacsintát is csinálhatsz, én azt mindig pulyka vagy csirkemellből készítem, sós palacsintával, és abból is 2-3 darab nagyon laktató, és egy ebédre való CH tartalma van. Te jó ég, ha én 180 g-ból gazdálkodhatnék
(Igaz ez a 150 is sok
)
Krisztike!
Tényleg 25 g. Akkor valóban soknak tűnik az a 7,4. Nekem egyszer ment fel a cukrom a reggeli után, de akkor én is kb. 22 g CH-ot ettem. Azóta van egy bevált reggelim.
1 szelet barnakenyér (10,25g), pici margarin, parízer, vagy felvágott, amiben lényegében 0 CH van. Tehát nem 25g CH-t eszek reggel, hanem a felét, és így a reggeli cukrom is kordában lehet tartani. Amikor felment, akkor két szelet kenyeret ettem, mert nem voltam itthon, és szendvicsbe összefordítottam két kenyeret. Azóta teljesen normális a reggeli cukrom is. Próbáld ki. (Vagy Te nem méred otthon?)
Az én diabetológusom
azt mondta, hogy reggel általában magasabb a cukor, így reggelre kevesebbet egyek, vacsira meg ehetek egy kicsit többet.
Puszi: Bogi