Új privát üzeneted érkezett!

mammogab-július 22-re vagyok kiírva, és kisfiú lesz, Viktor lesz a neve. Eleinte okozott egy kis gubancot az epekövem, de azóta már jól vagyok, és amíg be nem indult ez a nagy meleg semmi bajom nem is volt. Na ezt most már nem mondhatnám el, szenvedek a vizesedéstől, lábdagadástól. Ma dolgoztam utoljára, otthon már könnyebb lesz! Egyébként a Bajcsyban fogok szülni, csak olvasgattalak titeket is, és ezért írogatok ide is, mert gyorsabban kapok választ a kérdéseimre. Meg persze nincs az kőbe vésve, hogy mindenki csak a saját kórháza topikjába írhat! Köszönöm a drukkot előre is!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503

SZIAZSTOK!!!

MILÁNKA BOLDOG HÓFORDULÓT!!!NAGYON CSINI KISFIÚCSKA VAGY MÁR!!!

CSAJOK!!!
ROSSZ HÍREM VAN!!!
ÉN NEM SZERETEM A LECSÓT SAJNOS!!!UGY NYERSEN MINDENT MEGESZEK BELŐLE DE FŐVE MÁR NEM SAJNOS!!!
MÉG VALAMI ÖTLET???
AMUGY MÁR LEMENTEMA KÍNAIBA ÉS VETTEM KAJÁT DE ÉRDEKELNE MERT AZÉRT HOLNAP IS NAP LESZ!!!

LILLA!!!
NORINA MÁR TÓNYÁT-BARANYÁT BEJÁRTA VELÜNK AMIÓTA MEGSZÜLETETT!!!2 HÉTIG MONDJUK MI NEM VOLTUNK SEHOL SEM DE AZÓTA MINDENHOL!!!NYUGODTAN ELMEHETSZ VELE 4-5 UTÁN SÉTIZNI MÁR MEG REGGEL OLYAN 9-10IG!!SZERINTEM!!!

HEXINA!!!
KÖSZIKE AZ ÖTLETET A MATRACRA!!!
AZ A BAJ HOGY MÁR BEZÁRT A MATRACOS MERT TUDOM HOGY MA CSAK 13IG VANNAK NYITVA DE MAJD VALAHOGY MEGOLDJUK EZT AZ EGY ÉJSZAKÁT NORCSINAK VALAHOGY!!!

NA MENEK TEREGETNI EGYET!!!
ÉS VÁROM A TOVÁBBI KAJAÖTLETEKET!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Ági!

Nem baj, ha nem szereted, legalább nem eszed meg előlünk. :D :D :D :D

na viccet félretéve: Töltött paprika???Ilyen forróságban hidegen is jó.

Vagy olasz húsgombóc spagettivel???Tök eccerű, ha kell leírom a receptet.

Vagy csak sima spagetti fűszeres parimártással?

20 perc alatt kész és könnyű kaja.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok Lányok!

Nálunk ma sült csirkecomb sül, de lassan már mindent megennék, olyan éhes lettem itt a sok finom kajától.

Kriszta!
Leírnád az olasz húsgombócodat spagettivel? Biztos nagyon finom lehet az is.

És köszi a tanácsokat, este el is megyünk Kirussal egy jó nagyot sétálni. Én is gondoltam, hogy nyáron nem nagyon kell megvárni a 6 hetet, de most ebben megerősítettetek.

A tejcsis kérdésemre esetleg tudna valaki tanácsot adni? (Még az előző oldalon kérdeztem).

Előre is köszi
Lilla
Vendég

Olasz húsgombóc spagetti:

Spagetti megfőz.

Húsgombóc: 30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, só,bors, kis fej hagyma apróra vágva és olajon megdinsztelve, 1 tojás.
Gyúrd össze, formálj belőle apró gombócokat, sima sós vízben főzd ki.

Szósz: kis fej vöröshagymát dinsztelj meg. vedd le a tűzről majd 2 gerezd fokhagymát reszelj vagy kaparja bele és icipicit keverd a tűz fölött. (2 kavarás elég, csak azért, hogy a foki illóolaja kijöjjön).
Tégy rá sűrű paradicsomlevet (dobozos van a tescoba).Tégy hozzá vizet,kb annyit, amennyi a sűrű paradicsom.
Tégy bele ízlés szerint sót, icipici cukrot és bőségesen ízlés szerint pizza vagy olasz fűszerkeveréket.
Rotyogtasd össze. Ha kész, tedd bele a gombócokat és rotyogtasd át lazán.
Spagettivel és reszelt parmezánnal tálald.

Ha nincs sűrű parileved, akkor a megdinsztelt hagymára tégy kis lisztet és zsemleszínű rántásra öntsd a parilevet.
Ezt a paradicsomszószt használhatod külön a tésztára, de a pizzatésztára is kiváló paradicsomszószos alap.

jóóóóó étvágyat, ez tényleg király kaja

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Yusz, az látszik hogy Ginus nem éhezik! Annyira aranyos a kis hurkákkal. És a legírigylésreméltóbb - számomra - hogy anyatejcsin szedte őket össze. :)
Ahhoz pedig gratulálok hogy már ilyen sokat alszik egyhuzamban. Még csak most múlt két hónapos...nem semmi!! :wink:

Mannogab! Nagyon helyes pofija van Milánnak. Már most kitünik, hogy igazi kisfiú! És azok a szemek.... :)

Ági! Norina pöttyei miatt na aggódj, pár hét és el is elmúlnak, főleg ha "tejpöttyök". Mi is elvittük a babát mikor kiütötte de a doktornéni megnyugtatott...Hát igen, a kezdő szülők nagyon aggódtak :oops:

Nitácska! Én is Boldog Szülinapot Kívánok!

Kép

Kriszteljesen felcsigáztál a lecsóval. De a spagetti recepted is nagyon szimpatikus. Le is jegyzetelem gyorsan.

Lilla, én szívesen adnék tanácsot de nincsen saját tapasztalatom sajnos. :(

Mindenkinek jó és kicsit hűsebb hétvégét mint az eddig napok hőmérséklete volt.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Hűűű jó sokat írtatok, és jó régen is voltam már. A meleg kicsalogat minket mindig a kertbe, de azért már hiányoztatok.
De ez a szörnyű meleg már borzasztó.
Nnnna, Zsófi sír, mindjárt jövök, beszélek a fejével. :lol:
...
Na, most meg abbahagyta. Egyszer sír, utána meg nevetgél. :lol: El van már kapatva a kisasszony, mert állandóan csak ülne, képzeljétek, mindig húzná fel magát ülésbe, és nézelődne. Minden érdekli. Persze ez jó, és úgy figyel mindent, hogy közben a lélegzetét is visszatartja. :lol: :lol: :lol: Olyan ééédes.

Én meg végre rászántam magam, hogy megszerezzem a jogsit. Eddig mindig lebeszéltem magam róla, mert nem vagyok odáig az autókért, de mostmár muszáj.

Na megyek, mert a főnököt mindig szórakoztatni kell. :lol: :lol:

Jó éjt,
Évi

Kép
evisan

Ja, bocsi bunkó vagyok.

Yusz!
Boldog szülinapot!!!

Kép
evisan

Jaaaaj, basszus :oops: :oops: :oops:
Húúúú, de hülye vagyok, asszem aludnom kell.

Szóval Nitácska!
Boldog szülinapot kívánok!!! :oops: :lol:

Kép
evisan

Zsófi totál megzavarja az agyam, mert sír, és arra figyelek.

:oops: :lol:

Kép
evisan

Sziasztok!

Én még csak babaváró vagyok, a 24. hétben, szeretnék majd alkalmanként csatlakozni Hozzátok, ha nem gond.
A Dél-pesti kórházban fogok szülni - ami ugyan lakóhelyem szerint nagyon messze van, de a dokim ott "szül".
Eddig csak egyszer jártam a kórházban az AFP idején, így teljesen tájékozatlan vagyok. Örömmel venném, ha hallanék a szülészetről, szeretnék szülésznőt is fogadni (sajnos nem ismerek senkit, viszont egy másik baba-mamás fórumról ajánlotta egy kedves ismerős, hogy nézzek be Hozzátok bizalommal).

Kislányt várunk és bár sokan mondták, hogy már a 18-20. hét környékén érzik a mozgolódást, én igazán most kezdtem tapasztalni, hogy a babám milyen aktív. A neve Dóri lesz.

Üdv
Ildi
anhel

Szia Ildi!

Üdv közöttünk! :) A dél-pesti kórház szülészete nagyon jó szerintem, és biztos vagyok benne, h a többiek szerint is. Végülis azért vagyunk itt. Van itt a netes családunkban egy nagyon tündéri szülésznő is, Bábaildinek hívják.
Szülésznőt én is úgy fogadtam, hogy egyikőjüket sem ismertem, egyik nap csak úgy felhívtam a kórházat, hogy szeretnék szülésznőt fogadni, és találomra választottam. És az nem is kifejezés, hogy mennyire jól jártam. Czövek Áginak hívják, akit választottam. Csak jókat tudok róla mondani, és a szülás óta is tartjuk a kapcsolatot. Múltkor a kislányomat bevittük hozzá, mert kíváncsi volt rá, h mennyit fejlődött, de tényleg nem szakmai szempontból érdekelte, hanem tisztán baráti alapon.
De bármelyik szülésznőt választod, állítólag mind nagyon aranyos. A többiek elmondásaiból tudom.

Ennyi, remélem tudtam segíteni.

Szia,
Évi

Kép
evisan

Sziasztok! Lemaradáspótlás: Marek! Köszöntelek közöttünk. Az egymás utáni gyors szülés nem hátráltatja a gátvédelmet-vagy metszést a szülés alatt. Mindíg az utolsó 1-2 fájásnál dől el, hogy kell v. nem. Az intimtorna pedig nagyon jót tesz a gátizmoknak, csináld csak tovább.
Lilla! Azt hiszem Te kérdezted az anyatejet. Mindenképpen fagyaszd le a felesleget, később jó szolgálatot tesz, ha utazol vhova, vagy csak a főzeléket kell dúsítani, bármikor előveheted. A gyógyszertárban lehet kapni tejgyűjtő zacskót, nagyon praktikus, 1 évig tárolhatod benne a tejet. Amikor fel akarod használni, szobahőmérsékleten felengeded, mikróba tenni nem szabad. Anhel: jó, hogy jöttél, szívesen megismertetlek a kórházzal. Először olvasgass egy kicsit minket. Ki az orvosod?
bábaildi

Jó reggelt!

Köszi Nektek a szíves fogadtatást!
Visszaolvasgatok tájékozódásképpen.
Bábaildi, Dr. Bárány János a dokim.
anhel

Sziasztok!
Én is köszönöm a fogadtatást. És a választ Bábaildinek! Akkor talán még van remény? De jó! Egyébként akkor is összejöhet a gátvédelem, ha nagy baba lesz? Mondjuk az se gond, ha nem jön össze, semmi bajom a vágással, egyedül a varrástól félek, de nagyon. EDA-val nem éreztem, de most lehet, hogy inkább kihagynám a fájdalomcsillapítást... :roll:

Ildi
Lehet, hogy együtt fogunk szülni? Én is 24 hetes vagyok. :lol:

marek

Még egy kérdés, aztán eldugulok.
Bábaildi (vagy bárki, aki tudja)
Hogy tudom eldönteni, hogy keményedik a hasam, vagy csak a baba feszített be? Ez nekem örök probléma... :oops:

marek

köszönöm mindenkinek a szülnapi felköszöntést! :lol:
yusz boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!
De jó sokat írtatok. Találjátok ki mi volt nálunk az ebéd. Hát persze hogy lecsó :wink: Tegnap olvastalak benneteket és velem is megkívántattátok, úgyhogy reggel bevásároltam a piacon és azt főztem.
Lilla szerintem is mehettek nyugodtan sétálni. Nekünk a dokinénink 10 nap szobafogságot javasolt, de nem is birtunk volna ki többet annyira jó volt kimenni. Noémi nagyon szereti a sétákat, egyből elringatja a babakocsi és végigalussza a sétákat. Ja, amúgy nagyon szép a kislányod :)
Mi voltunk a héten ortopédián. Nagyon izgultam mert laza volt az egyik oldali csípője a picurkámnak, de szerencsére kinőtte és most minden rendben volt. Elszomorító, milyen lepattant állapotban van ez az országos ortopédiai intézet.
Ági, Noémi is Pöttyös Panna :) Nekünk azt mondták hogy a tejtől és a melegtől lehet. Púdereztem neki, de nem igazán hatott. Csak elhalványodnak reggelre, de nem tűnnek el.
Marek, nekem elég sokat keményedett a hasam az utolsó két hónapban, és engem olyankor mindig elöntött a melegség pár másodpercre amig a keményedés tartott. Szóval nekem teljesen más érzés volt ez, mint a sima mozgás.
Ildi, miért mondja mindenki hogy nem jó mikróban melegíteni az anyatejet? Én meleg vízben szoktam, de érdekelne, mert sokszor praktikusabb lenne mikrózni. Főleg amikor annyira éhes, hogy alig győzi kivárni.
Nitácska ,még nem késtem el nagyon, BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED.
Jó éjszakát,
Andi

Kép
Kép
apcukk

Sziasztok4

Köszönjük a dícséretet (a hurkákat illetően) Gina nevében!

Az anyucija és klassz hurkás, de ő ennek kevésbé örül. :x
Fogyózni kellene, de amíg szopizik ezt sajna elfelejthetem. 164 cm. vagyok és 61 kg. A versenysúlyom 53, úgyhogy maradt rajtam rendesen.

Dominika! Én is lecsóztam, csak kicsit másképp. Lecsós csirkecombokat készítettem és rizsköretet adtam mellé. Nagy sikere volt. Előtte gyümölcsleves volt, mivel nem kívánta senki a meleg levest, ezt választották.
Ja, meg imádom a jó hideg tökfőzeléket sok-sok tejföllel.

Délután megyünk az állatkertbe, kíváncsi vagyok Gina hogy bírja majd.

Szép napot, sziasztok!

Judit

Kép

Kép

Kép
yusz

Halihó Mindenki!
Egészen éhes leszek, ahogy olvasgatlak Benneteket. A lecsó minden formáját nagyon bírom én is, néha teszek bele kockára vágott tököt, cukkinit vagy padlizsánt, ha valaki nem ismeri próbálja ki sztem finom. (persze így csak tojással jó)
Apcukk: az anyatejben lévő immunanyagokat semmisíti meg a mikrohullám, vagyis a lényeget. Ezért nem szabad mikrózni.
Marek: ha nem túl szük a hüvely, ha rugalmasak a szövetek (ez egyéni adottság), ha jó az együttműködés a kismama és a szülésznő között ( ez már önuralom), második szülésnél a négy kilós gyerek is megszülethet gátvédelemben. Javaslom, az utolsó hónapban vegyél gátolajat (gyógynövénybolt) és vidd magaddal a szüléshez.
Marek: nem kell eldönteni, hogy mitől keményedik a hasad. Az a fontos, hogy mennyit, és milyen sokáig marad kemény. Napi 20-25 befeszülés-bekeményedés az ami a normába belefér. Aki már szült, az jobban érzi, mert "tudja" mit kell érezni. Ha fáradt vagy, fizikai munkát végzel, esetleg sokszor emelgeted a már meglévő kicsit, bizony kiválthatod a sokszori keményedést. Ha egy-egy keményedés túl sokáig tart (több mint 30 másodperc) érdemes orvoshoz fordulni.
A gyógyszeres kezelés is jól megoldható, de természetesen csak orvossal megbeszélve!
bábaildi

Ahhhh milyen finom is a lecsó tökkel vagy cukkinivel, de imádom rizzsel is.
Muszáj kiélnem most magam kajaügyileg, mert 1 hét műlva indítom az Dr Steinberger féle 5 napos méregtelenítésemet, utána folyt köv a 90 napos diétával.

160 cm vagyok és 64-65 kg. ELEGEM VAN!!!
Világ életemben bomba alakom volt 1 gyerek után is, most meg cellulitiszem van és kifolyok a majd 40-es ruháimból.
Szégeyellem magam, amiért így elhagytam magam. A tornát már nyomom, hát jöjjön a fogyi is.
A pláne az, hogy soha nem szorultam rá arra, hogy fogyókúrázzak. :oops:
És érdekes, hogy terhességem alatt odafigyeltem mit eszek és a 6. hónapig nem is híztam semmit.
Utána meg 12 kilót 2 hónap alatt!!!! A sok dinnyétől meg szőlőtől?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ildi!

Isten hozott közöttünk!
Van szupi VIP szülésznőnk Bábaildi, neki írhatnál pivit. :wink:

Kép

Kép

Kép

dominika1

apcukk köszönöm szépen!!!!!!

Ildi nagyon köszönöm,hogy elbeszélgettél velem,nagyon jó hatással vvolt rám!azóta olyan jó kedvem van!
megbeszéltük zolival/párom/hogy védekezni fogunk és szeptembertől nekiállunk a babynek!!!!!!!!!!!!!!
Mégegyszer nagyon köszönöm,hogy mellettem vagy!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Ildi!
Üdv. köztünk. A mozgással kapcsolatban: én is a 23. hét után a
kezdtem csak érezni, hogy Kirus mozog. De utána már tényleg jól lehet érzékelni.

Bábaildi!
Köszi a választ, veszek a gyógyszertárban tejgyűjtő zacsit.

Tegnap kimerészkedtünk, elvittük Kirust a piacra, vásárolni, este meg kint volt velünk a kertben elég sokáig. Nagyon jól viselte, végigszundikálta a babakocsiban tolást. Úgyhogy mostmár mi is vinni fogjuk, köszi a tanácsot.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Bábaildi
Köszi a választ. 20-25 keményedésnél én már rohantam volna a kórházban. Már akkor megijedtem, amikor 5 volt egy nap. Akkor asszem az ami nekem van, még nem a vészes kategória... :lol:

marek

Sziasztok!
Már egy jó hete nem jelentkeztem. Sajnos Bianka nagyon rosszul viselte a 2 hós oltást. Nem akrt egyáltalán szopizni, csak üvegből fogadta el a tejet. Egyszerűen ordított, mikor éhes volt és szopizni kellett volna. Újból meg kellett vele tanítani, hogy mi is az szopikázni. Mára már szerencsére minden okés (kopp-kopp).

Mannogab Edina! Te milyen agyhártyagyulladás elleni oltást kértél még plusszba? A Hib is az, amit kapnak. Nekünk a születéskori tüdőgyulladás miatt a doktronő csak a pneumococcus mondta, hogy azt mindenféleképpen be kell adatnunk, de szeptembertől egyébként is adják már.

Még jövök majd képekkel is később, remélem most már lesz időm újból.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

zsuzsa ugye már teljesen jol vagytok?
Sok puszi a kis Biankának!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Zsuzsa!
Nekünk az első alkalommal szólt a gyerekorvos, hogy nagyon ajánlott 2 hónapos kortól 2 éves korig adható igen fontos oltás Neisvac C a neve. Kb. 3000 Ft. Receptre adják a patikában.
Van még egy amit ajánlott, de az két részből áll és kb 36000 Ft. Azt mi kihagytuk.

A két hónapos oltáskor beadattam Ginusnak a Neisvac C-t, nem volt semmi mellékhatása. Combba adják és borogatást sem igényel.

Hátra van még egy fontos oltás és az szeptembertől térítésmentes lesz. Azt azért megvárom.

Remélem segítettem.

Szép napot, sziasztok!

Kép

Kép

Kép
yusz

lányok ma merre vagytok? :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Előre elnézést kérek, nekem még annyira új itt minden, hogy csak kapkodom a fejemet - pedig most hétvégén úgy látom nem is pörgött annyira a topik.
Szóval, ha valakit kihagynék, úgy most szólok, hogy nem szándékosan bunkóskodom, csak szokom a nickeket és a társaságot. Nagyon örülök, hogy befogadtok és köszi a tanácsokat.

Marek, akkor mi valóban esélyesek vagyunk egy együttszülésre. :)
Bár sosem lehet tudni, barátnőm azzal a sorstársával szült egy napon, egy kórházban, akivel 1x egy génklinikán együtt várt vmilyen eredményre - s bár akkor megbeszélték, hogy több mint 4 hét különbség van köztük - neki kicsit később jött, a másik lánynak meg egy picit előbb a baba.

Lilla, pontosan, nekem is múlt héten, azaz a 23-on kezdett nagy mozgolódásba a kislány. Nagyon boldog voltam ám tőle, mert egész addig csak hallgattam, hogy bezzeg mások már hetekkel korábban lepkeszárnyakat érzékelnek.

Szülésznőt mikor a legideálisabb fogadni? Úgy tudom a Dél-pestiben van szülőszoba látogatás, arra mikor, hol lehet jelentkezni és főleg, mikor a legideálisabb?
(annyira tapasztalatlan vagyok, első terhességem, ráadásul évekig más kórházba jártam vizsgálatokra, más dokim volt korábban, de ez egy másik történet..)
anhel

anhel szerintem minél előbb fogadj szűlésznőt!
bekem a legelejétől kezdve volt és nagyon jó volt,sokat segytett!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi a tippet!
Megkérdem Bábaildit, van-e javaslata. :)

Azt hogy csináljátok, hogy látni lehet egy csini vonalzón, kinek mennyi idős a gyerkőce, babaprojektje, őmaga, stb.?
anhel

ildit is nagyon ajánlom szűlésznőnek!
nekem ő lett az uj szűlésznőm és már most nagyon meg vagyok elégedve vele,tündéri imádnivaló!!!!!
Pedig még nem vagyok babás,de kezelésbe vett a két vetélés után,hogy lehessen kistesó! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

ha gondolod megcsinálom neked a vonalzókat ha megadod az adataidat! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

:o Ilyen bonyolult? Vagy régi regisztráció kell hozzá?
Oké, köszi, írd majd meg léci, milyen adatokra van pontosan szükség.
anhel

nem bonyolult!
noivonal.hu-n vanak a vonalzók.ott megcsinálod milyet szeretnél majd fogsz kapni egy kodot
/phpbb/és ezt a kódot kell majd beilleszteni a profilnál az aláírásodhoz!
ha nem megy akkor segítek! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Ildi!

Ha visszamész a 48. oldalra, ott kb. a közepén van leírva pontosan a vonalzókészítés.

Szia
Lilla
Vendég

jóéjt mindenkinek!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kösz Lányok!
na, vajon sikerül?

Kép
anhel

Anhel
Valamelyikünk vonalzója rosszul számol. Nem mintha számítana, csak szólok. Aztán lehet, hogy pont az enyém... :roll: :lol:
Egyébként nincs kedved benézni a októberiekhez. A "Várandósság" alatt találsz meg minket.

marek

SZIASZTOK!!!

KICSIT ELHAVAZÓDTAM DE GONDOLTAM MEGNÉZLEK TITEKET!!!
A TELEKJÁRAT NAGYON JÓL SIKERÜLT ISMÉTELTEN!!!ÉS OTT IS ALUDTUNK!!!NORINA NAGYON JÓL VISELTE AZ EGÉSZ TELEKJÁRATOT CSAK KICSIT ZAKLATOTTAN ALUDT ESTE!!!VISZONT A TELKEN RENGETEG LÉGY VAN!!!NEM TUDTOK VALAMIT ELLENÜK???HOGY NYÍRHATJUK KI ŐKET???AZ ECETES FELMOSÓVÍZTŐL MI MÁR A VÉGÉN JOBBAN SZENVEDTÜNK MINT ŐK!!!NORINA ELÉGGÉ SOKAT BUKIK MOSTANÁBA!!!TÚLESZI MAGÁT TALÁN VAGY NEM TUDOM!!!DE INKÁBB KINNT LEGYEN MINT BENNT NEM???VISZONT A HOMEOPÁTIÁBÓL A CHAMOMILLA NAGYON BEJÖTT NEKI A HASFÁJÁSÁRA ÉS VISZONT UTÁNANÉZTEM NEM CSAK ARRA JÓ HANEM FOGZÁSRA IS MEG MÉG SOKMINDENRE!!!EZEK MELLETT NAGYON JÓKEDVŰ BABA!!!EGYRE TÖBBET VAN FENNT ÉS MEGÁLLÁS NÉLKÜL NÉZELŐDIK!!!
MA VISSZÜK A KISMAMATORNÁRA MEGMUTATNI A CSAJOKKAL!!!
LILLA!!!
NEM FELEJTELEK EL FELIRATNI A TORNÁRA!!!
KRISZTA!!!
KÖSZIKE A SPAGETTI RECEPTET!!!IGÉREM MEGCSINÁLOM!!!

NA MEGYEK MERT NORINA ÉBREDEZIK ÉS TAKARÍTANOM IS KÉNE, DE SZERINTEM ELMEGYÜNK CSAVAROGNI HA NEM MELEGSZIK ADDIG NAGYON FEL A LEVEGŐ!!!

ÉS ÉN IS ÜDVÖZLÖM AZ ÚJONAN CSATLAKOZÓKAT!!!

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Marek:
Igen? Na pedig irtó büszke voltam magamra, hogy elsőre sikerült összehoznom...:)
Csak a kiírt dátumot kellett megadnom és aszerint ennyi idős a terhesség, ill. ennyi nap van hátra a szülésig.
Neked hetekben méricskél, nekem meg hónapkban, de a babák majdnem ugyanott vannak, én úgy látom.

Oké, köszi, megnézem a másik topikot is.

Kép
anhel

Sziasztok!
Visszaállt teljesen a rend, újból nagyokat szopizunk. :D Elég rázós volt ez a 4 nap.

Még nem üdvözöltem én sem az újakat, Anhel és Marek. Végre van újabb kismamánk akiért izgulhatunk.
Marek! Én is a Csütörtöki dokinál szültem, itt most a topicban én és Mannogab Edina szült nála utoljára. De vannak többen is itt a fórumozók közül akik hozzá jártak, csak most vele kapcsolatban nekünk van a legfrissebb élményünk. Mi nagyon meg voltunk vele elégedve.

Az oltást megkérdezem a doktornőnktől, hogy miért nem ajánlotta nekünk, pedig mi direkt ezt átbeszéltük. A pneumococcus ellenit mindenféleképpen javasolta, csak azt mondta, hogy várjuk meg vele a szeptembert. Egyébként pedig most is beadathatnánk, mert kedvezményesen kapnánk meg a zárójelentésünkben leírtak alapján, de legalább így sem kell érte fizetni még 3600Ft-ot sem. Egyébként 2*16000 Ft lenne az ára.

Hétfőn, 7.-én megyünk be a kórházba a Hering doktornőhöz kontrollra. Bábaildi dolgozol akkor? Mert esetleg bemutatkoznánk neked. Mégegyszer köszönöm a megnyugtatásodat, a 10. napon rendeződött a vérzésem. Egyébként beszéltem a dokimmal is, ő is azt mondta, hogy a 10 napot várjuk meg, az még belefér. Nagyon betartotta a szervezetem. Kiváncsi leszek mi lesz ebben a hónapban.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

sziasztok

csak fél kéezzel tudok írni,mert az ölembe milus

kerekes: menjugate a neve, receptre adható és azt hiszem 2 oltásból áll

nekem ezt javasolta a doki

ezt hiszem 3600 ft körül van

Kép

Kép
mannogab

Marek! Most esett csak le, hogy veled már leveleztem priviben még a szülésem előtt. Akkor érdeklődtél a dokiról nálam.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Zsuzsa
Igen, mi már leveleztünk. Mondjuk innen mindenki nagyon segítőkész volt eddig is. Tavaly amikor szülésznőt kerestem akkor is itt kaptam segítséget. Így találtam rá Békési Erzsikére.

Egyébként Csütörtöki doki mennyire veszi komolyan ezt a súly dolgot? Nagyon hízok, pedig nem zabálok, meg állandóan tornázok. Teljesen el vagyok keseredve, főleg mert azt mondta, hogy 10 kilónál jó lenne megállni, azt meg lassan elérem. Az előző terhességemnél is sokat híztam, pedig diétáznom kellett. :roll:

marek

Marek! Sajnos ez ügyben nem tudok segíteni, mivel én pont az ellenkezője voltam neked. A babóca is mindig le volt maradva, én ezért jártam hetente ellenőrzésre. (A végére aztán mégis utolértük magunkat, és a lehető legjobb méretekkel születünk meg.) De egy biztos, nagyon odafigyelt ránk. Gondolom a te esetedben is odafigyel, és szól ha úgy gondolja, hogy sok a súly.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Sziasztok!

A babanet lassan beadja a kulcsot? Olyan nehezen lehet ide bejutni, hogy lassan protekció kell.... :( A párom nem értette, hogy miért panaszkodom napok óta, hogy lassú a net aztán persze kiderült, hogy a nettel nincsen semmi gond..

Marek, Zsuzsi! Mikor én szültem anno (már lassan krónikában illik olyan régen):wink: akkor a doki nekem soha nem szólt a súlyom miatt pedig 15 kiló felett híztam. Engem mindig csak a védőnő "piszkálgatott" de sajnos nem nagyon érdekelt akkor. Most sokkal több problémám van mert elég nehéz leadni és 2000-ben volt egy balesetem amiben az egyik lábam látható módon sérül. Nos, ez a lábam csupa apró visszér és egy nagyobb is előjött mikor terhes voltam. Marek, ha érzésed szerint (és ez biztosan így van!) nem eszel sokat és mégis hízol akkor nem tehetsz sokat. Valószínűleg könnyen le is fogod adni. (Nálam nem így volt a dolog... :oops: :oops: ) .
Zsuzsit pedig már megdicsértem a múltkor, hogy milyen vékony volt szülés után pár héttel!

A menjugate (?) negű oltásról még én sem hallottam.

Evisan, ha ide néznél be előbb akkor tudd, a privit megkaptam!

További szép napot mindenkinek!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

:oops:

Bocsi a furcsa fogalmazásért de figyelmem egyik része a tébláboló apróságon és így születnek érdekes dolgok.... :oops:

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Zsuzsa!

Amit én említettem a Neisvac-c, az nem azonos a szeptemberben ingyenessé váló pneumococcus elleni oltással.
Ez konkrétan 3000 Ft körül van, nem lesz dotálva, de fontos oltás, tehát a gyerekdokik nagyon ajánlják.
A 2 x 16000 Ft-os oltás egy harmadik féle, szintén agyhártyagyulladás elleni, de másik törzs.

Ami a lényeg, hogy a Neisvac-c-t és a szeptemberi ingyenest fontos beadatni.
A drága nem annyira lényeges, mert nagyon ritka az olyan jellegű megbetedés.

De mielőtt beadattam Ginusnak a Neisvac-c-t, utánanéztem a google-ban, hogy tényleg olyan fontos-e, vagy csak a dokim szereti szurkálni a piciket.

Szerencsére meggyőzött amit olvastam, így már túl vagyunk az oltáson.
A szeptemberit meg majd akkor adatom be neki.

Szép napot, sziasztok Judit

Kép

Kép

Kép
yusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?