Új privát üzeneted érkezett!

Honey
Nagyon helyes.Nem éri meg kockáztatni!!
Bagzerka
Én szívesen találkoznék,Liget is szuperul hangzik mert ott tényleg tudnának futkosni a gyerkőcök is. És ha délutánra szerveznénk,pl 5 körül akkor már nincs is olyan eszméletlen meleg…Csak nekem egyedül a jövő hét nem jó…de utána bármikor szívesen!!!
Szeder
Oooo…ha tudnád milyen alap dolgokkal nincsenek tisztában az emberek….
Roni
Akkor kezetfoghatunk,csak nekem a bal oldalam van kész.. ha nem tudok kiegyenesedni úgy fáj akkor mindig csak annyit mondok páromnak:kap egy kis ízelítőt 80 éves korunkban milyen leszek…. :roll:
Nincs korán a babád befordulása…
Bejci
Én a héten éjfél előtt még nem aludtam el. :roll: Volt,hogy fél2 is fenn voltam…nem vagyok álmos, sőt azt érzem nincs türelmem aludni..

Én látom,hogy cuppannak fel a kilók..de nem izgatom magam miatta Heninél is pikk-pakk lementek..ilyen alkat vagyok :oops: )Én még sose fogyókúráztam :oops: …. És persze határtalanul boldoggá tesz az alapok amiért a kilók feljönnek…:D
Nálunk általában 2 dolog hangzik el 1.vagy azt mondja,hogy csinos vagyok….vagy a másik verzió,hogy ha ő jön ki a fürdőszobából én meg mennék be,hogy nem fér ki a hasamtól..(de ilyenkor mindketten röhögünk közben és én mondom neki rögtön, hogyha nem volna neki is ilyen macis hasa akkor simán kiférnénk egymás mellett…… :lol: :lol: :lol:
holka

Nyuszi
Én nyilván nem választok szülésznőt mert ismerem mindegyiket és nagyon aranyosak egytől-egyig...részemről teljesen mindegy,hogy ki lesz akkor épp beosztva..
De egy elsőszülő kismami aki kicsit is aggódik vagy félelmet érez a szüléssel kapcsolatban..szerintem jól teszi ha választ szülésznőt...(már hozzá járnál ctg-re,tehát szülés előtti hónapban már több alkalommal találkoznátok) és megnyugtatóan hatna ha ismerős szülésznő fogadna a nagynap a szülőszobán :)
holka

Sziasztok,

Honey! A párod biztos nem gondolja komolyan. Biztos csak becézgeti kicsit a pocid :)
Nekem is néha mond szerinte vicces becézgetésnek szánt dolgot, ami szerintem nem annyira vicces, de nem annyira érdekel jelenleg. A lányom különben is közölte, hogy ő szereti a pocimat, mert olyan jó kerek és puha. Szerintem nem puha, olyan mint egy dinnye, de ha neki így jó :D

Vettem tegnap egy halásznacit (fehér lenvászon és színes mintás). Kérdeztem lányzótól, hogy tetszik-e. És olyan édes volt, mert azt mondta, hogy neki annyira nem tetszik, de "anya, te nagyon csinos vagy benne" :lol: Hát nem édes?

Utazás: én sem biztos, hogy bevállalánám most. Elkezdtem én is szépen vizesedni :( És ha sokat ülök egy helyben lógó lábbal, akkor a nap végére nem semmi a bokám. Most még felismerhető, a forma, de mi lesz nyár végére, mire a pocak már gigászi lesz?

Roni: nekem is pont ott fáj, ahol neked. Tegnap fellépcsőztem az irodába, és utána lehet, hogy meghúzódott, de ha megyek, akkor nekem is a jobb oldalon a hasam alatt fáj. Ezért inkább csak ücsörögnék, de hát tegnap is egy csomót kellett rohangálni (gyerekkel uszodába, játszóházba, terhes nacit is vettem, nyárit)

Ma megyek csapatépítő tréningre a céggel. Érdekes lesz, lévén én nem tudok kalandtúrázni már, érthető okokból :) De hát majd a medence partján lebzselek, ha nem fog esni az eső, mert persze pont erre a két napra azt is mondtak.

Ja, és jövő héten szerdán megyek 4D-re - következő alkalom arra, hogy megmutassa magát a bogyóka. Úgyhogy majd szerdán 2 körül mindenki jól tegye szét a lábát :D drukkolásként

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!
Jó rég jártam errefelé, mert tele van a púpom ezzel a szörnyű meleggel, és csak szenvedek. (Tetőtérben lakunk :x )
Az összes bűnömet levezeklem most, ezt elhihetitek.

Viszont jó hír: megkaptuk a hitelt, így már csak pár hét és kezdődhet a felújítás, ami remélem befejeződik Regina érkezéséig!
Olvasom, h. Ti mertek fürödni különféle vizekben? Én itt lakom a Balaton mellett de eddig eszmbe se jutott hogy lemenjek. Féltem a Babát.

A derekam, csípőm nekem is fáj néha, de akkor nagyon, legszivesebben félig hajlott helyzetben járókerettel mennék ilyenkor.

Kilók: jönnek sajna, de elég vékony voltam, így rajtam már 5 kg is meglátszik. Bár mindenki az mondja, h. a hasamon látszik, h. terhes vagyok, máshol nem. A vizesedés hála isten eddig még elkerült, de a gyomorégés nem :oops:

Anyoooka küldöm a privit.

Egy kérdés a gyakorló anyukáktól: Miben szokás otthon a babákat öltöztetni? Fiziológiás szempontból mi a legjobb nekik? Ugyanis környezetemben kisebb vita alakult ki rugdalózó vs. angolpólya.
sz.sziszi

Szia sziszi,
Amiben jól érzi magát. Azt olvastam, hogy sima pólyában nem jó, ha sokat van, mert abban majdnem nyújtott állapotban van a lába, ami a csípőjének nem tesz jót.
A rugiban és az angol pólyában is azért tud mozogni a kis lába, fel tudja húzni, és ha terpesz pelust kell használnia, azt is mindkettőben tudja hordani
Merci egyébként rugiban volt leginkább

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok! :)
Elég rég jártam felétek, ne haragudjatok... :oops: Az az igazság, hogy itt a Balatonnál nyáron a strandolás napi program, már csak a 3 gyerkőcünk miatt is.
Viszont érdemes volt várnotok rám :lol: , ugyanis elég biztató híreket hoztam Nostawenről! :P
A görcsök teljesen megszűntek, a baba szépen növöget, most már 1 kiló körülinek mondják a dokik. Sőt, vasárnap reggel hazaengedték úgy,hogy este kellett csak visszamennie! :P Ez a kis kiruccanás nagyon jót tett a lelkivilágának,azóta egészen fel van dobódva.
Remélem, Ti is mindannyian jól vagytok és valahogy átvészelitek ezt a nagy hőséget! :(
Majd még jelentkezem új hírekkel!
Sziasztok!
martee

Honey!
Sajnálom,hogy férjed megbántott ezzel a viccelődéssel,de szerintem ő sem tudja felmérni, hogy milyen "más" állapotban vagy/unk és,hogy zet nem veszed viccnek (te sem).
Én egy darabig le"bálnáztam" magam,de a férjem szigorúan megtiltotta. Ha valami nehezemre esik (mármint mozdulat) akkor azt szoktam mondani,hogy:"én már annyira terhes vagyok":lol: :lol: :lol:
Ja és szerintem is jól döntöttél az utazással kapcsolatban :wink:

Csibe! Akkor szerdán 2-kor terpesztünk neked :lol: :lol: akarom mondani szorítunk :wink: ,hogy terpesszen a kis drága.

Kép
Kép
a.m.

Szeder!
Nyugi tényleg nem nézünk hülyének. Nekem most a 32. hét a célom. Aztán a 36. utána meg jön ahogy ahogy szeretne,de azért szeretném ha szűz jegyű lenne. :oops:
Nagyon tetszik az AD-LAK elnevezés!

Nyuszifül!
Én is szedek már rég óta omega-3-at. Azért, hogy nyugis legyen meg hogy okos is :lol: :lol: :lol:

Az utóbbi 3 napban éjjel óránként felébredek pisilni :shock: :shock: :shock: ,így ma délelőtt 10-fél 1-ig nyomtam még egy kis szunyát :oops:
Nagyon nehezen birom ezt a meleget. Légkondit se akarok mindig kapcsolni :roll: .MAjd csak jön már egy kis lehülés...KITARTÁS!!!

Kép
Kép
a.m.

Martee!
Köszi az új és megnyugtató infókat!!! :D

Kép
Kép
a.m.

am:
milyen jó nagyon alukáltál.. :) én is most délután 1 órácskára lepihentem.. és be is aludtam..
ja... és a tartósabb lehülésre ne is számíts egyenlőre, mert egészen jövőhét vasárnapig ilyen idő marad.. :)
maradjon is, mert megyünk a balatonra és legalább a gyerekeknek jó lesz. Nekem ugye nem, de legalább ők tudják élvezni a fürdőzést.. :)

martee!+
örülök, hogy jobban van a kismamatársunk :)

szeder74

Sziasztok!

Martee, köszönjük ezeket a jó híreket! :)

Csibe, hát persze hogy terpesztünk Neked hogy kiderüljön az igazság végre! :D

Honey, férjed beszólásait szerintem ne vedd komolyan! Pasasból van és nem tudják felmérni igazán, hogy ilyenkor min megyünk keresztül. Nem hiszem ,hogy bántani akart, csak hát nem úgy sült el a dolog ahogy szerette volna.

Sziszi, én is csak a rendes pólyát hallottam, hogy azt ne sokat! (Dorka egy percet sem volt benne...) Én rugdalózó párti voltam/vagyok, angolpólyát nem nekem találták ki, azt tekergetni a babán! :shock: :? Rugiban, főleg ha a lába között patentos, sokkal könnyebb pelust cserélni is! :wink:

Rólunk. Megvan az eredményem!
Pisi negatív, minden rendben.
Cukor 0' 3,8
cukor 120' 7,7
Gyorsan felhívtam a dokimat, azt mondta, hogy 7,8 a felső határ, tehát még éppen hogy ,de belül vagyok! Kicsit oda kell figyelnem a szénhidrát bevitelre, de hát egyébként sem szoktam 75 gramm cukrot megenni egyszerre! :shock:

Hgb is elég alacsonyka, 155 az alsó határ, enyém 105... :? Igaz, el is hanyagoltam kicsit a vas szedését mostanában :oops: :oops:

Kisfiam ma bepótolta a két napi lustizást :lol: Egész nap ficánkol :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Helloka!

Én is vagyok olvasó üzemmódban, csak tök ritkán tudom rávenni magam az írásra is. :(

Nyaralás:

Mi múlt héten voltunk a Balatonon 1 hetet, ami nagyon jó volt, bár a Balaton még nagyon hideg volt a fürdésre. Szerencsére a szállodának volt egy jó kis medencéje, uh. abban csobogtunk nagyokat. Bár én előtte nem voltam orvosnál, úgy mentem el, hogy felírtam a veszprémi kórháznak a számát és utánanéztem van-e szülészet, koraszülött ellátás. Van, nyugodt szívvel elmentem és nem is volt semmi gond.

A napozást annyira ne erőltessétek csajok! Nem most kell csokibarnának lennünk, elég annyi is amennyit az árnyékban fog a nap. :wink:

Baba mocorgás:
Enyém baba is be van lassulva mióta ez a nagyon meleg van. Csak este (éjszaka) áll neki mocorgózni, amivel néha elég komoly fájdalmakat tud okozni. Szegénykém, kicsi már a hely, neki sem lehet egyszerű.

Homeos bogyók:
Én is meg fogom venni a "szülős csomagot", náthára használtam még csak őket, de akkor nagyon hatásos volt.

Úgy látszik most elérkezett a pisik ideje. :lol: Nekem is talált a védőnő egy kis gennyet benne, úgyhogy most mehetek újra ellenőrzésre. :roll:

Vasárnap a 30. hétbe lépek én is! :D
Kedden meg megyek UHra és remélem hogy mostmár pont kerül az I-re, hogy kisfiú baba lakik-e a pocakban. :wink:

Alvás:
Valami hihetetlen rosszul alszok napok óta, én, aki féltéglán is simán elalszik. Tök kimerült és gyagya vagyok ez miatt... Reggel meg persze simán vissza tudok aludni, ma is fél 11kor keltem fel. :roll:

Szeder!

Rám is rajtam van nagyon a babázhatnék, pedig én még igazából nem is tudom miről van szó. :) Imádok terhesnek lenni, imádom a babust így is, de néha olyan jó lenne ha kint lenne már.
A fészekrakós dolog is kezd úrrá lenni rajtam. A gyerek szoba még nem áll sehogy, csak a cuccokat gyűjtögetjük benne. Tegnap még elvoltam ezzel, de ma már pityeregtem egy kicsit, hogy nem tudok benne semmit a helyére tenni és mikor lesz már nem így a dolog. :)

Asszem eljött a délutáni szunya ideje. :)
Hűvöset mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

hahóóó!!!

sziszi!!
szabad vízben, vagymi...szóval nem medencében általában minden doki aszonta eddig hoyg lehet fürdeni!!! a medencék a veszélyesek. persz emindez, ha mindne zárt és okés!!!
ja, mi nem használtunk pólyát egyáltalán!!!! rugi, sozt annyi, és tök jó lett a végeredmény :)

akkor szervezgessünk máá jövő hétre valamit!!!!! nekem a liget is jó, de zárt légkondis is. mondjuk lehetne akkor az állatkerti játszóház...ott még csak rossz időben voltam, nemtom hoyg van megoldva a klíma nyáron, de lehet ogy tuti.

anyoooka!
örülök hoyg rendben minden veled, és akokr kicsit figylej oda és nem lesz gond :)

ma ment simikém utóljára bölcsibeeeee!!!! nagy öröm ez midenkienk :D és én meg még ma, és vasárnap!!!!!!!!!!!!!! hurrráááááá

csibe!!
szorítunk majd, azaz lazítunk :D

martee!!
köszi, és remek hogy jó hírekkel jötél!!!!!!! küldjük továbbra is a pozitív erőket!!!

ja, beszólás téren.... nemtom, de nálunk az szokás hoyg terhesen alig kapok beszólást, illetve az nem is zavar annyira, mert a baba az. DEE!!! szülés utániak, na azoktól ugornék ki az ablakon.... marcim már eleve a munkája során általában pálcika csajokkal van kapcsolatban :S divatbemutatók, bulikon a táncosok, videőklipbe kiscsajok... szóval ezt látja, hoyg "mindenki" olyan, és én meg bálna vagyok.. oké hogy ők nem szültek épp, se egyet, se kettőt... de akkor is, ha nem azt látja hoyg húúde azon vagyok hoyg lefogyjak, akkor mindig beszólt!!!!! húú, az őrületbe kergetett ezzel!!! és oké, egy ideig nem is fogtam vissza magam, és szépen hetvenakárhány kiló voltam és zabáltam is, ahoyg megszoktam a terhesség alatt... de amikor meg már figeltem is, akkor is, szinte minden falat bekapása előtt éreztem, hoyg figyel, és ha nem is modnta, gondolta.... és oké hoyg imáád, és azt szeretné hoyg az ő "régi" csajszija legyek, de erre azért simi után várnia kellett...
igyekszem én most, de ki tudja mi lesz a vége.....
ja és a mell dolog is aggasztja, mondjuk hát engem is...mert szoptatás után ugye nem úgy néznek ki a dolgok, mint 18 évesen.... és nem is úgy, mint terhesség előtt... szóval én, a nagy kórház, tű, kés, és minden hasonló parás azért fejben fontolgatom a gyerekpottyantás utáni felvarratást.... valahol elképzelhetetlennek tartom hoyg egyszer tényleg elmenjek, de asszem rámférne...:(
na, jól elpanaszkodtam itt a bajaim hihi :)

KépKép

KépKép
bagzerka

tábli:
Kép

Hát mi is csak vagyogatunk, alig olvastam vissza, hogy ne kelljen sokat ülnöm (kényelmetlen)
Nándorommal tegnap voltunk börgyógyászaton, atópiás dermatitise van (ezt mondjuk eddig is gondoltuk), kapott egy rakás kencét (gyógyszappan, gyógykrém, gyógytestáőpoló) és 4000 ft-ot fizettem értük, pedig mind gyógyszertári kikeverös :roll:
Viszont a tanulság: a börgyógyász szerint a Gabi tusfürdö még a legnormálisabb, a Johnsonst kerülni kell (persze a legjobb a gyógyszertári)

Aztán éjjel belázasodott (tegnap éjjel is volt már höemelkedése) és reggelre észrevettem, hogy tele a szája aftával. F@sza, ebben a melegben már csak egy kis szájfertözés hiányzott, igy most inni is alig iszik :( És persze alig alszik, ezért mi is alig alszunk, és szinte egész nap nyügizik, amitöl mi is egész nap hisztizünk...

Bocs a sok önzözésért, de most kicsit kivagyok és jó valakinek kiboritani a bilit...

Nostawennek továbbra is kitartást, olvasom hogy 1 napra hazamehetett, ez nagyon jó!!!

sziszi :)
angolpólyát én nem használtam, csak rugit, illetve a normál pólyára-pólyába tettem eleinte szopinál, igy könnyebb volt megfogni és tartani

anyooooo :)
én még múlt héten küldtem adatokat PÜ-ben, megkaptatd?

tali: jövö hét szinte biztosan nem jó, mert jönnek a festök, egyébként szivesen.

Na, megyek, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

megtaláltam 2 eltűntnek hitt régi topiktársainkat!
másik babás oldalon vannak fent.. de a lényeg, hogy jól vannak.. bár sokat nem olvastam bele, de amennyit igen, aszerint mindegyik kismami és a babáik jól vannak!!! :) örülök nekik!
-illerica, és gwini... azért errefelé is járhatnátok!!! örülnénk neki nagyon!!!

szeder74

Minyu: Tesóm kiscsajának is szájfertőzése van! Hétvégén kezdődött, de már tegnap nagyjából elmúlt! Sajnálom Nándit! Gyógyuljon meg hamar! Amúgy a Johnsont tényleg kerülni kell! Tapasztalat! Még a felnőtt érzékeny bőrűek sem bírják!

Csibe: Mennek a "terpeszek" :lol: :wink:

Anyoooka: A hgb-nek nem a felső határa a 155? A 7,7-es cukival meg tényleg óvatosan!

Sziszi: Sajnálom a meleget, nem tudsz elmenni valami légkondis helyre hűsölni? Legalább napközben? Amúgy én sem fürödtem se természetes vízben, se medencében. Most a sok fürdőző kismamitól kedvet kaptam én is, úgyhogy mivel nemrég nézett meg a doki, és méhszájam rendben, lehet, hogy csobbanok egyet naplementében... és ki tudja, lehet, hogy még a lábdagadásnak is jót tesz!

Bagzerka: Mi már a terhesség előtt megbeszéltük a férjemmel, hogy a 2-3 gyerek után megyek plasztikáztatni. Az a baj, hogy nekem már gimiben is nagy melleim voltak és hát nem lett szebb attól a 20 kiló minusztól, amitől egyetem alatt megszabadultam. Most megint kapott az elmúlt egy évben több mint húsz kiló plusszt a testem, úgyhogy gondolhatod, mennyire megviseli ez a cickókat. És akkor még előttem a 3. trimeszter és a szoptatások. :?
Hát nem tudom, hogy fogok kinézni...

Holka: Tök jó Neked, irigy vagyok az alkatod miatt! :wink: Mondjuk a wiw-es képeiden is látszik, hogy nem fog nehézséget okozni a kilók leadása. Gondolom meggyorsítja a folyamatot a Henci utáni szaladgálás is! Tényleg! Ha megszületik a kis Emma, akkor hogyan fogtok menni a játszótérre? Mikortól lehet kivinni az újszülött babákat?
Vendég

Ja :

Martee: Köszi a híreket! Nostawennek mennek továbbra is a drukkok!

Szeder: Te kis "Sherlock Holmes" :wink: :lol: Mondjuk az jó, hogy jól vannak az eltűnt topictársak...
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm, hogy gondoltatok rám, és drukkoltatok értünk, nagyon jól esett! Na meg, hogy hiányoztam!

Most jöttem meg a kórházból. A 3 napból 4 lett. Már nagyon untam magam. Voltak nagyon pozitív és nagyon negatív élményeim.
Saját fizetős szobám volt, hatalmas nagy. Saját WC, tusoló, TV, volt 2 fotel, kanapé, dohányzóasztal. Íróasztal 3 székkel, és zárható ruhásszekrény. Némelyik nővér/orvos normális volt, némelyik morcos, de alapvetően körülugráltak. Sajnos néha elfelejtettek enni hozni, vagy az uzsonnámat a vacsival együtt hozták, vagy 1-1 előírt részlet (pl: 1 szelet kenyér) lemaradt a tálcámról.
Ennek köszönhetően a nagyon-nagyon szigorú diétám kicsit "soványabbra" sikeredett a tervezettnél. Na és a másik örömhír a finnyás formám. Szóval válogattam rendesen. Úgyhogy azt hittem éhen halok. Első nap éhgyomorra mentem, pedig reggelizhettem volna. Tízórairól már lekéstem. Csak ebéd volt (ebből még szelektáltam is), meg uzsonna, a vacsorámat meg elfelejtették odaadni. Azt hittem nem jár vacsi, merthogy reggel vért vesznek. De járt volna, és nem vettek vért reggel.
Második nap szintén diéta, itt a tízórai maradt ki véletlenül. Volt nálam egy diatetikus nővér, elmondott mindent, na meg kikérdezett. A lényeg, amit Ti is írtatok: no Cukor, és bizonyos ételeket (lisztes, krumplis, gyümik) csak korlátozott mennyiségben szabad ennem. Összesen egy nap 180 gramm szénhidrátot fogyaszthatok, de ez is be van szabályozva, mert 5-ször kell enni, és minden étkezésnél elő van írva, hogy mennyi lehet a szénhidrát. Szóval elég gáz! Mostantól diéta szülésig. Utána meg kiderül!
Harmadik nap még mindig a diétás koszt, és ez mellett vettek vért összesen 4-szer (éhgyomri, reggeli-ebéd-vacsi után 1-1 órával)
Negyedik nap (ma) pedig megcsinálták a cukorterhelést. Összesen 6-szor vettek vért. Azt a csudajó lötyit kellett innom, ráadásul 3 decit.
És az eredmények nem olyanok lettek, mint amire számítottunk. Vannak jó és vannak rossz eredmények ebben az egész kavalkádban. Úgyhogy továbbküldtek a cukorbeteg központba tanácsadásra. Azt mondta a nőgyogyi, hogy szerinte nem fogok inzulint kapni, csak ott is majd diétát javasolnak. Remélem vért már nem akarnak venni, mert nekem alig maradt.
Ja! És a vért mindig vénából vették, és mindig ugyannonnan (összesen 10-szer), úgyhogy elég szép a karom. Mellékesen megjegyzem szombaton lagziba megyek, és mellékesen alig élek! Meg kicsit depis is lettem.

Holnap bejelentkezek tanácsadásra, de ki tudja mikorra kapok időpontot, mert Baranyában egyetlen helyen foglalkoznak ilyennel.

Mégegyszer köszi, hogy gondoltatok rám!

Bocsi, visszaolvasni nem tudtam, mert most ezer dolgom van itthon, holnap meg rohanás háziorvoshoz, meg ezeregy feladat. Aztán itt a hétvége. Szerintem legközelebb hétfőn jövök, és akkor megpróbálok bekapcsolódni a beszélgetésbe.

Bocsi, ha valakit untattam!

Ezer puszi
Vendég

Sziasztok!

Épp készülök megsülni, idehaza szívem szerint leköltöznék valahova vízpartra. Vagy fel mondjuk Finnországba, ott most lehet jobb idő van.

Bagzerka: tök jó, hogy eltűnőben a fehérje :))

Lolababa: nekem még nem volt vér a vizeletemben. Remélem nem lesz nálatok semmi gond, de ha a dokid nem aggódik, akkor próbálj meg te sem.

Honey: éljen a wifi :D

Márti: ez a gyümölcs fagyasztás jó ötlet! Asszem követni fogom a példád :)

Konan: hát, elég furcsa, hogy 10 hét múlva már akár szülhetünk is. Olyan közelinek tűnik, pedig még csak most teszteltem pozitívat :D Jó pihenést és Balcsizást!

Szeder: én is úgy babáznék már néha! Ilyenkor még a hátralévő 11-13 hét borzalmasan soknak tűnik! Remélem minden rendben találnak Nálad, és mehettek a Balcsira! És gratulálok a 30. héthez! Ilyen céljaim egyébként nekem is voltak, most épp a 30. hét az aktuális :)

Anyoooka: ez a semmire nincs időm ismerős. És az hagyján, hogy időm nincs, de ebben a melegben kedvem sincs még ahhoz se, amit megtudnék csinálni. Mert még a porszívó is érezhetően fűti a lakást ha bekapcsolom.

Honey: én se vállalnám be az utat 32 hetesen. Már most, lassan 28 hetesen is szenvedek, ha másfél órát kell autóban ülnöm, el nem tudom képzelni, hogy bírnám ezt a 32. héten.

Roni: jobbulást! Tudjátok, hogy mi okozza ezt a fájdalmat? A baba nyom valamit?

Bagzerka: látom te is mosnál már babaruhát. Én is csak a költözésre várok, aztán rávetem magam a mosógépre és a babaruhákra :)

Tali: én mennék nagyon szívesen!!! ÉS délután 5re már oda tudok érni melóból :)

Szülésznő: én fogok választani, azt akit a dokim ajánlott. Eddig csak jót hallottam/olvastam róla, remélem nekem is jó lesz!

Védőnő: Szeder, az enyém is ilyesmi, ráadásul szerintem iszonyat marhaságokat mondd néha. Ma pl, egy kismamának 10kg-t lenne szabad hizni függetlenül attól, hogy honnan indul. Az ősszes terhes köbnyv leírja, plusz a dokim is megmondta, hogy nagyon sokat számít, hogy milyen alkat vagy és hogy mekkora súlyról indulsz. A másik: azért, hogy ne vizesedjek, max napi 1,5l folyadékot igyak. Hát nem fogom betartani az tuti, nyár van, és most szomjazzak? Én mondjuk csak megvonom rá a vállam, de mi van, ha valaki komolyan veszi? Ja, és egyáltalán nem vizesedek még.

Csibe: jó medenceparti lebzselést! :)

Sziszi: tök jó, hogy megkaptátok a hitelt! :D

Martee: örülök, hogy Nostawennel minden rendben, további kitartást neki!

Monee: már azt hittem elvesztél :) Amióta meleg van, én is egyre nehezebben alszom, ennek örömére egyre fáradtabb vagyok munkahelyemen. Ott valamelyik légkondis tárgyalóban simán el tudnék dőlni néhány órára néha.

Minyu: Nándinak jobbulást!

Eszike: sajnálom a tovább küldést és kitartás!De azért tök jó, hogy egy diétán tartott kismamának elfelejtik odaadni a kajaadagját.. No comment.

Kép
kistiggrincs

Eszike
hááááát...ezt nem is értem. :( Pont a rendszeres többszöri étkezés lett volna a lényeg....elfelejtettek egy-egy étkezést??? :shock: :roll: :roll:

Bejcibeszereztem egy hordozókendőt amiben újszülöttkortól lehet nyomulni és kb a 2hét után mennék Henivel és Emmával játszóra..ezek a tervek :D ...aztán meglátjuk,hogy leszek..
Heni mikor anno kibújt a kis öklét fenn tartotta a halántéka mellett így az egyik oldalamat teljesen szétszakította...ezt szüléskor nem éreztem( éljen EDA) de utána :shock: .....6 hetes kontrollra 8 hetesen mentem mert 6 hetesen még az ülés is problémát jelentett. :( :shock: ..De most remélem nem lesz semmi malőr...

anyooka125-130 az alsó határ...ettől függetlenül a 105 tényleg alacsony...mondom én a 107-mel :roll:

Akkor lányok pár év múlva nyithatunk egy mellplasztikás topikot is :lol: :lol: Megmondom őszintén tőlem se áll távol a gondolat..mi is 3 gyerkőcöt szeretnénk és Henit 18 hóig szoptattam és a többi babámat is szeretném és eközben tényleg átalakul a mell...ami most nem zavar mert örömmel tölt el tudat,hogy a babáimért teszem...de nem gondolom,hogy 40 évesen le kéne írnom majd magam...miért ne lehetnének újra szép melleink?

Minyusok helyen az újszülöttet Johnsonnal fürdetik a kórházban... :shock:
szegény Nándi,jobbulást neki!! Borax-szal töröld át a kis száját.

Sziszién nem fogok pólyázni,rugi lesz a babán hadd mozogjon szabadon.

Bálóanyu?? Röné??
holka

:D :D Örülök Nostawen-nek!

eszike,
sajnálom, hogy ilyen tortúrát kell kiállnod! :?

Akkor ezek szerint nem csak az én férjem tud ilyen tapintatlan lenni... Hülyén hangzik, de kicsit megnyugtat. Úgy látszik tényleg másik bolygóról jöttek. :)
Ami a plasztikát illeti, nekem semmi kétségem afelöl, hogy alávetem magam a dolognak. :) Szeretnék újra önbizalommal a tükörbe nézni, szexi kis rucikat felvenni , ja és szeretném a férjemet 10 év múlva is megtartani. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Holka, Honey: Éljenek a plasztikai sebészek!!! :wink: :D :D

Eszike: Remélem az inzulint megúszod! Mennek a drukkok!!

Kistigrincs: Jöhetnél gyakrabban Te is... ha tudsz! :wink:

Csajok! 5 nap múlva meg fog szűnni az iwiwen a 2008. szeptemberi babavárók.... hacsak nem alakulunk át...
:?
Vendég

sziasztok,
Ma fel is vettem a kapcsolatot a szülésznővel :lol: , majd 11.én találkozom vele a St.Imrében és megmutatja, hogy hol fogok majd szülni :P Amúgy nagyon kellemes a hangja, és sztem jó páros leszünk.

Honey; hát még nevettem is hogy nem csak nálunk volt legyező :lol: :lol: :lol: :lol: de ahogy írtam neked szőke barna, ez így könnyű volt neked beazonosítani. És így van középen ültünk :lol: No de majd kedden, akkor hátha maradsz a végéig.
A.m; hát akkor én is szedem. Még egy kérdés a tabival kapcsolatban, hogy 3x1 vagy 3x2.szedsz be? Vagy kevesebbet.
Én nem tudom mi lesz a terhesség végére velem, mert eszméletlenül fáj a lábam, azaz bevan dagadva, és alig birok rá állni. Milyen jó lenne már egy jó kis talpmasszázs. Ezért is várom a hétvégi balatoni pancsit, mert olyan jót tesz a lábnak, az úszás meg egyértelműen jó :lol:

Eszike; Kitartás.
Vendég

Nyuszifülke: Hová mentek hétvégén (ha nem titok!) ? :wink: Mi is Balcsin leszünk, és ezúttal estefelé én is le fogok menni a vízpartra. És estére nekem is nagyon dagad a lábam! :? Nemsokára majd mi pakoljuk fel úgy a dagadt-láb képeket, mint nemrég a júniusi kismamik! :lol:

Tényleg! Lányok aki gyönyörű, édes picuri újszülött babákat szeretne nézegetni, a júniusi kismamik nyitottak egy fotógalériát. Gigaboszi aláírásánál van a linkje. Én már megnézegettem! Olyan édesek!!!!!!
Vendég

Bejci: próbálkozom. "Sajnos" elkezdtem kitréningelni az utódom, és így munkahelyen kevésbé tudok netezni :)

IWIW miatt Eszikének kéne szerintem privit írni, mindjárt írok is :)

Kép
kistiggrincs

]na most jól kedvet kaptam,. és megyek is a júniusi topikba :)

imrések, HOney és nyuszifül, akkor kedden találkozunk :D vééégre én is eljutok! el sem hiszem!!!
és nyus, ki lesz a szülésznôd, áruld el, nooo??!?!

eszike!!!
mi az hogy nem adtak enni?????? ez tök durva!!! azért nagy baj nem lehet, ennek örülök!! és akkor hajrá diéta.....

a wiwes topik ne szûnjön meg, de mi lenne ha megpróbálnánk aktiválni is, ahogy eredetileg beszéltük??!?!?! tudom, most eszikének más baja is van, de valahoyg be kéne csak indítani...nem??!

szeder!
hol találtál a többiekre?? én is kiváncsi vagyok :)
ja, és csaknem lelépni készültél te is hoyg így kúvályogsz másik fórumokon??? :shock: :wink: remélen nem!!!!!

na tényleg hulla vagyok, de már csak vasárnaaaaapppp és véége a melónak!!!!! juhhhéééjj!!!!!!!!!!!!!!!! el sem hiszem komolyan!!!

na jóócak!!!
és mindenkinek sok alvás és kevés kelést!!

KépKép

KépKép
bagzerka

ja még akartam ezt:

halolaj!!!! a dokimat direkt emiatt zaklattam, és kikérdeztem és aszonta lehet! -de azt s hgy fô hoyg jól táplálkozzunk... oké, de én a halakat annyira nem szeretem hogy hetente vagy heti töbször is...

és ezt találtam most

http://www.hungarowellness.hu/index.php?item=news&id=83

idézem:
5. Jusson a szervezetbe bőven az omega-3 zsírsavakból.

Az omega-3 zsírsavak serkentik a magzat agyi és idegrendszeri fejlődését, jobb látást, emlékezőtehetséget és nyelvi készségeket kap értük cserébe a kisgyermek. Csökkenti az anya szülés utáni depressziójának kockázatát is. Az omega-3 zsírsavak forrásai a lenmag-olaj, a dió, de a legjobb a zsíros hal. Ügyelni kell a halak higanytartalmára is, ajánlott halfajták a lazac, a makréla és a szardínia. Biztonságos a halolaj-kapszula is.

KépKép

KépKép
bagzerka

Szia Eszike:

Nekem is dietaznom kell (1400 kcal-180 g szenhidrat). Mar 2 hete nyomatom es holnap en is megyek eskuvore.

De mindjart visszaolvasom a teljes sztoridat...

KépKép
druska

Jó Reggelt,

Tihany az uticél :D
Tegnap ha 1h.ra nem pócizom fel a lábaimat, hát sehova sem tudtam volna menni este, mert hát a menés, jesszus nagyon rossz volt :cry: Remélem nem esünk bele sokan ebbe a vizesedő dagadásba, bár én nem is tudom mióta szenvedek ettől.

Juhééé beértem a 3.trimeszterbe :P :P :P

Szülésznő; Kecskeméti Vera, de annyira de annyira kellemes hangja volt. Tök jó nem a kórházba kell mennem majd nst.re, pedig azt hittem, de nem :D Ez az egy amit mindig elfelejtek a dokitól megkérdezni, de a szülésznőnél eszembe jutott. Igaz odébb van még az de gőzöm sincs hanyadik héttől kell de majd szörfözök a neten hogy megtudjam.

Bagzerka, igazi éjszakai pillangó vagy, benned duracell van ami sosem merül le :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Köszönöm az infókat a halolaj tabikkal kapcsolatban, és hogy utána néztél 8) 8)

Diéta; én olyan nehezen tudok bárminek is ellenállni, tegnap is lecsúszott két kókuszgolyó, de ahogy kinéztek a pultban áhh lehetetlen volt nemet mondani. no de majd holnap elégetjük:-)
Vendég

Jó reggelt lányok!

Bagzerka!
jaj.. most olyan jól esett, hogy írtad, hogy miért koválygok én más fórumokon.. hmmm féltékeny bagzerka!.. :)
ÁÁÁ dehogy megyek máshová.. nekem ti vagytok a kismamis társaim!!! De tényleg!
Nem szívesen mennnék másik oldalra csevegni.. TI abszolút kielégítetek engem.. :) tudjátok... mint a pasiknál... megkapom itt, amire szükségem van... (figyelem, kedvesség,) úgyhogy miért mennék máshová????
-csak nézelődöm! azt szabad nem??
- azért ritkán megnézek másik babás oldalakat is, hogy milyen jellegű örömök, és félelmek vannak más kismamiknál.
halkan megjegyzem: mintha mi írogatnánk mindenhová..mi a szeptemberiek :) mert minden kismaminak hasonló félelmei, aggodalmai, és örömei vannak, mint nekünk!!!
Jó olvasni más kismamákat is... de persze TI álltok hozzám nagyon közel :)

szeder74

Szép Jó Hűvös Reggel! :)

Csibe: Megy a drukk, hogy ne legyen olyan szégyenlős mikor moziztok :)

Lányok vki tapasztalt olyat hogy szúnyogcsípés helyén kb 5cm átmérőjű vörös folt + körülötte még jó tenyérnyi helyen piros gyulladt dagadt terület?
A férjem 3 napja megcsípték a szúnyogok locsolás közben és a lábán négy helyen is ez lett belőle. Járni is nehezen tud tőlük. Hiába kenem fenistil gélel itatom vele Ca-ot és szedetem vele napi kétszer az algopyrint...
Vigyem be este az ügyeletre?

Kép

Kép
starlark

Strarlark,

Sajnos ezen én is átestem az iolyen csípésen.
Amivel írtják a szúgonyokat szerre allergiás sztem, legalábbis nekem a doki ezt mondta, ez a kis szúgopny még nem pusztult el, de hamarosan elfog.Én az alkaromat alig bírtam mozgatni, kaptam is rá kenőcsöt, amit a gyógyszertárban kevernek ki, és meg is tette a hatását. Beviheted én is elmentem a dokihoz, legalább kaptok valamit, ha mégegyszer előfordulna, reméljük nem akkor legyen mivel kenegetni.
Vendég

....3 napja volt te jó éééég, hmm látszik milyen alacsony a fájdalomküszöböm, én másnap reggel mentem.
Vendég

Jó reggelt!

De jó friss idő van! :D

szeder,
naaagyon jót nevettem ezen a kedves kis "vallomáson"! :lol: Hiába.... a tulcsorduló érzelmek, meg a hormonok.

nyuszifülke,
sajna jövőhéten sem tudok majd végig maradni, mert negyed 8-kor van a szülésznővel randink. Szóval 7-kor tuti le kell lépnünk. :?

Miért szűnik meg az iwiw-es oldalunk? :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello Csajok!

Honey: AZért szűnik meg, mert a nem természetes személyeknek vagy át kell alakulniuk klubbá, vagy törlik őket! És mi még nem alakultunk át klubbá! :cry:
Vendég

Nyuszifüllke: Köszi, hogy írtál. Ráparancsoltam hogy hívja a dokiját én meg elmegyek a receptért. Ügyelet alatt patika nekem ilyet nem kotyvaszt az tuti.
Nem tudom mennyire fáj neki, de nem az a látványosan szenvedő haldoklós tipus. Bár hogy zokszó nélkül bevette az algopyrint jelent vmit :(

Kép

Kép
starlark

Sziasztok,

Starlark; Nagyon szivesen.

Most jelöltem be az iwen a társalgót, erre meg megszünni látszik :cry:

Sebaj Honey, legkésőbb a szülőszobán talxunk :lol: :lol:
az utolsó elősdásra nem tudom, hogy elmenjek e vagy sem, mert hát bizti szülést mutatnak, de még nem biztos hogy nem megyek.

Bagzerka, Honey, nektek ki a szülésznőtök? - vagy nem publikus?

Tegnap nézegettem, hogy mikor kell majd mennem legközelebb, és hát sztem nem jól számoltak így ma a papírokal együtt elmentem megérdeklődni, hogy most mi vaaaaaan? A dokim a 30.hétre hív vissza a leletekkel /uh, vérvétel-tox/ és hát hogy az én számolásom alapján annyi nvagyok amennyit a vonalzóm jelenleg mutat, csal elkövettem egy kisebb nagyobb hibát, hogy mindenki az utolsó mensitől számol én meg azt nézem amit az uh mutat mond. Tehát a mensitől számítva 28.hetes vagyok, de ehhez meg Hanimanó aprócska :( De remélem behozza majd. Nagyjából tom hogy mikor fogant de az orvostudományt sajna nem érdekli csak az hogy mikor volt meg utoljára.
Ti szoktátok nézni, hogy mit mond az uh? -azaz hány hetes terhesnek feleltek meg?
Vendég

Nyuszifüllke: Én megérzem a tüszőrepedést így szinte biztos hogy dec 29.-én jött össze a bébibogyó :)
Mivel nem irkálom mikor jött meg arról fogalmam se volt /azt tartpttam nyilván mikor várható a következő hogy legyen itthon elég kellék meg görcsoldó :)/, 29.-étől számoltam vissza két hetet és mondtam a dokinak :)
Így lett a terminus szept 20. Az Uh szerint szept 15, de dokim szerint maradjunk a 20-nál. :)

Kép

Kép
starlark

nyuszifül!!
sztem minden doki az utsó mensit kéri!!!!!!! az a fix! tök mindegy hog ymit mond az uh!
nekem a molnár gabi a szülésznôm, ô volt simivel is, és nagyon bevállt! de mondom, én eddig csak jókat hallottam az összesrôl!!! a tiédet így nem ismerem...

szeder :D:D nem számonkérés volt, csak kiváncsi lettem :) persze hogy "szabad"!!!! nem vagyok ám ilyen féltékenykedôs :lol:

starlark :? jobbulást csípés-ügyben!!!!!!

na megyek, ki kéne találni mi legyen a mai program, délutáni alvás muszáj, 4re megyünk az iparra marci diplomaosztására, és utána kerti buli, ahol simivel leszünk mind!!! szóval addig maradunk, amíg bírjuk, aztán meg marci úgyis megy tovább. szóval ma kirúgunk a hámból :)

KépKép

KépKép
bagzerka

:-) akkor a két Baba érkezése között pont egy hét van :lol: (jan.6)

Úhh de elvan tünve majdnem mindenki:-(

..nem is csodálom ebben a szép nyári napsütésben :lol: :lol: :lol:

..hát az én vonalzóm így marad az fix:-) de azért abban bízom hogy nem csúszunk át októberre, remélem Hanimanó kiváncsi lesz a kinti életre:-)
Vendég

Eszike!

Hm,milyen lehet a "kiszolgálás" a nem fizetős szobákban?
Ugyanezt a diétát kellett nekem is csinálni a 2. babavárásnál, csak arra vigyázz, hogy a 180 g tényleg meglegyen! Nekem az elején, amikor merő óvatosságból túlzásba vitem a diétát82 hét alatt fogytam 3kg-t is), aceton volt a vizeletemben és szólt a doki néni, hogy azért ne koplaljak! Elő a digitális konyhamérleggel, azzal tök jól kimérhetsz mindent! Ja, és tejterméket ne fogyassz reggelire!

Én is megyek a Balcsira holnap! Bejci, vasárnap az alsóőrsi strand a cél! megyek is pakolászni!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Most vasárnapig valószínű nem leszek,mert du-án megyünk anyósomékhoz bográscsozni (26 fő :roll: :shock: ).Ott alszunk, holnap meg a páromék cége szervez nagy bulit és nem tudom mikor érünk haza.
Addigid mindenki vigyázzon magára és babájára!

Kép
Kép
a.m.

Nyuszifülke!

Ugye Te kérdezted? Ctg a 36. héttől van!

Minyu!

Jobbulást Nándinak! Szívószállal sem tud inni szegény?

Márti
borossné becz márta

Igen Márti én kérdeztem a ctg.t.Köszönöm.

úhh jó sok hét van még addig...

Hmmm holnap Balaton, juhééééééééééééééééééééééé. Alsóörs, az nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol:

Na megyek pihingetek egy kicsit, és utána kezdődhet a készülődés.
Vendég

MOst nemrég jöttem vissza a fiaimmal a kozmetikusól. Elvittem őket tisztításra... :shock: bizony nekik is kell már.. igaz még hamvas a bőrük, de szeretném, ha szép maradna nekik és bizony nem lehet elég korán kezdeni.

Most megyek mert nekem is ezer a dolgom.

starlark!
nem semmi ez a csípés!
jobbulást!

Ma megyünk uh-ra 16 órára, ha lesz jó képem Adél babáról hozok nektek!!!

Jövök este.
Jó pihenést!!

szeder74

Na csajok... felébredtem! :oops: Ma már másodszor! :lol:

Nyuszifülke: Szerintem nem minden doki számolja az utolsó menstruációtól. Ez azoknál jó, akiknek pontos ciklusuk van...vagy inkább volt! Nálam eleve ki volt lőve, hogy a menstruációhoz számolják a terhességet, mert akkor én már augusztus közepén szülnék! "KIssé" felborult a ciklusom a gyógyszer letétele után, úgyhogy nekem 2007. júniusa óta a teherbeesésig (tehát 6 hónap alatt) mindössze kétszer volt meg!! Na ezt übereljétek! :lol: Nem sokat költöttem tamponra!! :wink: :lol: Szóval nálam a koraterhességi uh-k az irányadók. A pozitív teszt után 1 hónap alatt 3-szor néztek uh-n, így a petezsák nagyságából, és a szívhangból állapították meg a terhesség idejét. Ehhez jött még a 12. heti genetikai uh, ami alig tért el a doki által megadottaktól. Szóval én is elcsesztem picit, mert a későbbi uh-k alapján még variáltam, így nem is szept. 21. lesz a dátumom, hanem a dokim által megállapított szept. 25. De ezen a 4 napon már nem múlik.... és a vonalzón már én sem változtatok! :wink:

Nyuszifülke, Márti: Tihany-Alsóörs-Fűzfő... jó közel leszünk egymáshoz! Akik Balcsi-partra mennek, mindenkinek nagyon kellemes időtöltést kívánok! Napozással csínján bánjatok!

A.m: Neked jó bográcsozást!
Bagzerka : Neked meg jó bulit!
Vendég

Nyuszifülke!

Az omega 3-ból napi 1-et szedek,de rá is van írva,hogy ennyir kell. Ez 1000 mg-os.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Nyuszifülke: én szoktam nézni, hogy mit mutat az UH, de az se teljesen pontos. Ilyenkor meg már főleg nem, mert eltérő ütemben fejlődnek a babák.

Nálam 8+4-nél még 4 nappal fiatalabbnak tűnt a babó, aztán a 12 hetesen 6 nappal idősebbnek. A 18. heti genetikain 3 nappal tűnt idősebbenk, a mostani 4D-n, pedig már 10 nappal! :shock: De azt mondta a szonográfus, hogy nem egyenletesen fejlődnek, lehet ha egy héttel később megyek, akkor megint csak 3 nappal mérik nagyobbnak.

Szerintem csak akkor van értelme ezzel foglalkozni, ha nagyon hosszú ciklusaid lennének, és nem 1-2 hét eltérés lenne az UH és az utolsó mensi között, hanem 3-4.

A.m: jó bográcsozást!

Szeder: várjuk a képeket Adél babáról!

Jah: és szerintem inkább legyen későbbi a "hivatalos dátum" mint korábbi. Mert hogy ugye a 40. héttől kezdik el az embert jobban figyelni, az meg nem az UHktól függ, hogy mikor van, hanem az utolsó mensitől (vagy akinek hosszú ciklusai vannak, ott a korai UH-k alapján korrigálnak).

Kép
kistiggrincs

Druska!! ???? Mi van Veled? Nagyon rég voltál már!!!
Vendég

Sziasztok,

Elvagytok tünve :(

Málnalevél tea.

Pár hét és mi elkezdhetjük kipróbálni a homeos cuccokat.
Ezekről kinek mi a véleménye, tapasztalat? vagy más hatásosabb?

a teáról ezt találtam a.....

Szülés előtt mikortól és mennyit érdemes inni a málnalevélteából?Mi a hatása ennek a természetes anyagnak a szervezetre, miért könnyíti meg a szülést?

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő).Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?