Juli,
a kismama-pótlék az tényleg nem hasonlítható össze az 53. heti nyugdíjjal. Mert a gyes-pánz törvényben/rendeletben rögzítve volt, csak elfelejtették
kifizetni. Tehát nem ennek kellene megrengetnie az államháztartást, hiszen olyan nagy meglepetést nem is kellett volna okoznia
Ellenben a beígért 13. havi, aztán 53. hetivé redukálódott nyugdíjjal. Ez már a válassztásokkor is egy olyan pont volt, amire csak bambán bámultunk a férjemmel. Minek? Kinek? Miből? Mert persze nem vitatom a nyugdíjasok rászorultságát, de mint Iboly is írta, nem halat kéne nekik adni, hanem halászni megtanítani őket -azaz olyan viszonyokat teremteni, hogy a nyugdíjukból élni lehessen, nem csak épp hogy megélni!
És az én apósom is azért szavazott rájuk többek között, mert beígérték a 13. havi nyugdíjat is
Pedig egyébként nem egy buta ember, csak éppen nem gondolt bele, hogy ennek böjtje lesz.
Juca,
amikor a jótékonykodásokról írtam, ami caládok szintjén elhanyagolható, csak összességében földhözvágó, akkor én az előbb vázolt 53. heti nyugdíjra gondoltam, korántsem a pedagógus bérekre!
Nagyon is időszerű volt a pedagógusok bérrendezése (meg az egészségügyieseké is, bár nem tudom, ők mennyit kaptak -egyszer láttam egy riportot, ahol az egészségügyi minisztert egy kórházi villámlátogatása során kérdőre vont egy nővér a beígért hűségpénz elmaradása miatt; a miniszterünk csak hebegett-habogott
).
De Te jobban tudsz válaszolni arra a kérdésre: nincsen túltelítődve a tanári pálya? Nem lehetséges, hogy kevesebb pedagógus is elég lenne, mint ahány jelenleg ezen a pályán van? Ez most tényleg érdekel, a többiektől is várom a kompetens választ!
Klára,
szóval a tegnapi lehurrogás
. NEM hurrogok, mert tisztán követhető és érthető a logikád: egyik kormány sem gazdálkodik oly módon, hogy na, most 4 év alatt jól kiköltekezem, majd szándékosan elveszítem a választáokat, hogy a sz*rt majd pucolja utánam a következő kormány, aki lehetőleg a lehető legnagyobb ellenzéi párt legyen, hogy jóóóóól betegyek nekik!
Nyilván a fidesznek nem 4; hanem min.8 évre szóló koncepciója volt a lakástámogatás, a Széchenyi-terv; a külföldön élő magyarok magyarigazolványa stb.
Kíváncsi,
az én férjem épp oly gondolatébresztő, mint a Tiéd
. Tegnap elég sokat ültünk autóban, úgyhogy nagyon el tudtunk gondolkodni ezeken a dolgokon, hiszen nekünk a családban most ,,megszorító intézkedéseket" kell/kellett bevezetnünk, ami most karácsony előtt különösen érzékenyen érint minket. Szerinte nem kellett volna eszetlenül beleugranunk az EU-s csatlakozásba, sokkal többet kellett volna harcolnunk az egyenlő jogokért. Csak egy példa, ami mindket szorosan érint: az uniós gazdák támogatottságát 100%-nak véve mi kb. csak a negyedét fogjuk kapni. Mivel egy nagy közös piac lesz, mondjuk a krumplit a holland gazda 50 Ft kilónkénti áron tudja adni, míg a magyar 200-ért. Vagy ha biogazdálkodást folytat, akkor esetenként még többért (paradoxon, hogy a biogazdálkodás vegyszermentessége sokkal többe kerül, mint a hagyományos
)
Tehát előbb egyenlő(bb) feltételeket kellett volna kiharcolni, mielőtt szolgamód beleugrunk az unióba.
Most ezt elküldöm, mert még a karácsonyisba
is akarok írni, mielőtt felébred a nép, és ha lesz időm, majd folytatom.
És kérem, senki ne a politikai nézete alapján formáljon véleményt a másik személyiségéről
; attól, mert nem egyezik a véleményünk, még szerethetjük egymást (bár tudom, a dal is azt mondja: Nem szerethet mindenki
)
Jamina