Új privát üzeneted érkezett!

Zsu! Gratula!!! Mondtam én, hogy hamarosan menni fog Emmus! Annyira látszott rajta! :) Ügyes csajszi!!! :)

Tarek is egyre ügyesebb, de még nem jár! Cserébe nem fogjátok el, hogy mit csinál 3 napja!!!! :) Amikor bekakil azt mondja: "kakaka" és megragadja a pelusát! :lol: :lol: :lol: Még eddig minden alkalommal valóban volt kaki a pelusban és ha visszakérdezek, akkor megismétli, hogy "kakaka". :)

Tényleg úgy néz ki, hogy nem kell 3 éves koráig várnom a szobatisztasággal. :lol:

Más...
Tegnap is meg ma is voltunk strandon. Sajnos ma a Paskálon nem volt jó, de tegnap a Dagály strand csúcs-szuper volt!!!! :) Konkrétan a Paskálon olyan hideg volt az állítólagos 30 fokos gyerekmedence, hogy kb 5 perc után kijöttünk Zsömivel és max 1 órát voltunk összesen a strandon! :( Többet oda nem megyünk. :(

fatima
 
 


Fatima, hihetetlen "ügyes" Tarek! Mond még mást is, vagy erre a témára specializálódik? :wink:
Élvezte a strandolást? Mesélj mit csinált

Nelly

Kép
breeki
 
 


Köszi Nelly! Mostmár egyre több mindent mond. Pl keksz= kesz, doboz=dó. Természetesen a klasszikus első szótagok ismétlése. :) A tikk-takk, tata, baba, mama, waw-waw már réágóta meg van. Ez a "kakaka" dolog most nagyon új, illetve azt figyeltem meg, hogy iszonyat sok mindent ért. Meg tudja mutatni, hogy hol van anya/apa/baba stb szeme. Rámutat a lábára/vagy megfogja, ha azt kérdem tőle, hogy "hol van Tarek lábikója?". Ha mondom neki, hogy "add ide a cumidat", akkor kiköpi a tenyerembe. :) Szóval most nagyon érzem a "fejlődést". :)

Ami viszont "aggaszt", az a gyerekekkel való bánásmódja. :? :cry: Már megfigyeltem, hogy mostanában egyre többször akar ő diktálni. Simán "megüti" ezzel-azzal a vele egy súlycsoportban lévő babákat. Bezzeg, ha valaki "erősebb" nála, akkor meg vinnyog, mint egy kiskutya. :) Ha valami nem úgy van játék közben, ahogyan ő szeretné, akkor megy a hiszti. :oops: És a legdurvább, hogy csakis a saját játékaira "féltékeny". Ha másnál vagyunk, akkor az normális, ha elvesznek tőle valamit, vagy ha pl a játszón vagyunk.

A strandolás nagyon jó volt. Naggggyyyoooon élvezte. Amikor meglátta azt a sok embert + a medencéket (amit életében először látott- kvázi fogalma sem volt, hogy mi az), rötön elkzedtett sikongatni és tapsolni. :) A vízben egyáltalán nem félt, sőt, nagyon jót pancsikolt. :) Már nagyon várjuk a nyaralást!!!! De még olyan messze van! :(

fatima
 
 

 
 

Sziasztok!

Zsu, hatalmas gratula Emmának!!! Nagyon ügyes pici lány :wink:

Fatima, Tarek is nagyon ügyes, a kis szószátyár :D

Strand nagyon jó lehetett, mi még Csengét sem vittük ki soha, eddig házi pancsi volt + Balaton. De most megígértük neki, hogy ha jövő héten is ilyen pecsenyekacsa-készítő idő lesz, mi is elmegyünk strandolni :wink: Most hét végén Veresegyházán voltunk a Maciotthonban meg a T-com szigeten, kétszer, mert a lány a hercegnőbálban akart táncolni :roll: Hiába, 100% nő :D

KépKép
KépKép
nyuszi04
 
 


Nézzétek, milyen bátor lányom van :D

Kép

És a mini Hófehérkém (ő volt a legkisebb a csajok között)

Kép

KépKép
KépKép
nyuszi04
 
 


Fatima, beszédes fiad van az tuti! Szonja is nagyon sok mindent ért, és erre nemrég döbbentem rá, ill. most nagyon sokat fejlődött, de a baba, mama, még végtelenítve megy, viszont a nem-nem, az simán! Biztos sokat hallja tőlem. :oops:
Mi jövőhéten megyünk Balcsira 1 hétre, jaj nagyon várom már! Olyan jó lesz, mi tavaly nyáron sehol nem voltunk, és iszonyúan hiányzik!
Szonjának is van már pancsolója, meg fürdőrucija, szóval már csak a strand hiányzik!

Nyuszi, nagyon édes Csenge! Hát persze hogy nő! Igazi kis hercegnő! Most egyébként is hercegnő őrület van a kislányoknál, a bátyámék kislánynak is hercegnős még a feje búbja is!

Nelly

Kép
breeki
 
 


Zsu: GRATULÁLOK Emmának az első lépésekhez!! Most aztán szaladhatsz majd utána, aztán meg jön a mindenhova felmászás. Kondiban tartanak a kis drágák!

Klári: GRATULÁLOK utólag is a diplomádhoz!!! Majd ugye beleolvashatunk a szakácskönyvbe? Jöhet egy kis lazítás! Ugye mentek nyaralni?

Fatima: Szuper nagydumás kispasid van! Még nem találkoztunk de úgy gondolom hogy te is nagydumás csaj vagy, így örökölhette is és jó sokat foglalkozol vele, így meg is lett az eredmény. Egy évesen ez nagy dolog hogy már kakát mond! :lol: :lol: Strandra érdemes menni ekkora gyerkőccel? Nem is jutott eszembe, de ebben a hőségben kipróbálom én is! Egyszerűbb elmenni a Dagályra mint lekocsikázni a Balcsira vagy Velencére akár. Ja és Beni pontról pontra ugyanígy viselkedik a gyerekek között! Most vagy életkori sajátosság vagy ennyire hasonlítanak, nem tudom.

Andi: Nagyon helyes Borcsa! Ez valami hercegnős buli volt?

A cikk témához én is szólnék. A stíluson én speciel felhúztam magam, mert jobban kellene egy férfinak tisztelni az anyákat!!! Vicceskedésnek is bunkóságnak tartom, főleg hogy a sok éves beidegződések miatt viselkedik úgy az átlag ahogy viselkedik!
Avval egyetértek hogy szuper lenne ha lenne több bölcsi, jobb ellátással ahova minden gondolkodás és lelkifurdalás nélkül beadhatom a gyerekemet és nyugodtan dolgozhatok részmunkaidőben! Ha dolgozhatnék napi 4 vagy 6 órában én rohannék vissza a munkahelyemre!!!!! De ez egy álom a mi országunkban még sok évig! Húznék én is dolgozni ha lenne ilyen munkahely és nem kéne a kis pelenkás nemrég anyatejet is kapó gyerekem egyik napról a másikra elszakítani napi 8-9 órára!!
Azt sem hiszem hogy attól antiszociális kisköcsög lesz a fiam mert 3 évig itthon maradok vele. Sőt szerintem pont attól fejlődik jobban ha sokat foglalkozom vele, olvasok neki, elmagyarázok szépen türelmesen mindent, rászólok ha aggresszív a többiekkel stb. stb. Ezt sajna a jelenlegi bölcsiben nem teszik úgy ahogy egy anya teszi, mert túl sok gyerekre jut egy gondozónő. És amúgy az anyák is járnak társaságba és nem a négy fal között élnek!!! Barátnők, baba-mama torna, család, játszótér, céges rendezvények, hétvégi programok....
A másik ami engem nagyon elszomorít, hogy az anyák otthoni munkáját egyenesen lenézik és már szinte ciki azt mondani hogy háztartásbeli vagy. De miért kérdem én? Beleadjuk szívünket, lelkünket, engergiáinkat és minden tudásunkat! Rengeteg munkával jár mosni, főzni, vásárolni, takarítani, ellátni és foglalkozni a gyerekekkel stb. Ez nem munka? Meg sem állunk kora reggeltől késő estig, hogy minden kész legyen és ragyogjon a ház, legyen tiszta ruha, finom meleg étel és nyugodt mosolygós baba!!! Miért jobb ha mindezért másnak fizetünk amíg mi építjük a karriert? Egy "idegennek" aki bármikor elmehet és nem is olyan odaadó vagy pontos? A stresszes multicéges munkahelyem egy nyugodt kis szigetnek tűnik a mostani pörgős napokhoz képest. Közben persze tényleg beszűkül egy picit a tudatunk, mert azon gondolkodunk pl. hogy hol lehet a legegészségesebb kiscipőt megvenni korrekt áron és hol a legjobb a babazene foglalkozás és nem a gazdasági híreket olvassuk a napilapokban vagy nem jut időnk olyan gyakran színházba menni, de baj ez? Baj hogy én akarom elindítani a gyerekemet az életben és figyelni rá, hogy mit eszik, mit csinál egész nap, hogyan viselkedik és az egész napom vele töltöm és nem csak este és reggel pár órát fáradtan vagyok vele? Szuper hogy ha van lehetőségünk akkor adhatjuk be az oviba a gyereket amikor úgy érezzük elég érett rá hogy elszakadjon tőlünk és már megállja a helyét a gyerektársaságban és nem csak egymás mellett játszik a többiekkel és ez pont 2,5 és 3 év között jön el! Mindig a nyugati példát hozzák, pedig a pszichológusok már megállapították, hogy pont az a káros egy gyerek fejlődésére ha a szeparációs szorongás előtt elszakad az anyukájától és ettől lesz annyi depressziós és problémás felnőtt ember. Szerintem az sem igaz hogy slampos nők leszünk! Sőt! A környezetemben sokkal jobban ügyelnek az anyák hogy ápoltak és szépek legyenek és mielőbb visszanyerjék alakjukat, mint szülés előtt.
Az anyagi részéhez nem szólok hozzá, mert ahhoz jobban utána kéne járni, de azért elég adót fizet apuka is és szülés előtt anyuka is, hogy abból fedezni tudják a gyest. Amúgy nem az a baj a jelenlegi helyzetben hogy az anyukák nem dolgoznak! Az a baj hogy rengetek FÉRFI nem dolgozik aki megtehetné és egészséges vagy feketén keresi a kenyerét adózás nélküli jövedelemmel vagy minimálbéres bejelentéssel!! Na előbb ezt tegyék rendbe a és ne az anyákat piszkálják (ide csúnyább szót gondolok)!!
Bocsi ha hosszú voltam!!!

Kép
viky30
 
 


Viki! Korrektnek tartom a véleményedet, mert legalább te meg tudod fogalmazni, hogy mi nem tetszett a cikkben. De az ismerőseim 90%-a csak azt tudja hajtogatni, hogy gáz és kész!

Alapvetően én azt gondolom, hogy a mondás - "akinek nem inge, az ne vegye magára" - nagyon helyénvaló ebben a helyzetben. Én nem háborodtam fel rajta, mert tudom, hogy nem rólam ír és nem engem cikiz. Én nem élek ingyen az állam pénzén, sőt senkién sem, mert naggggyyyooon keményen megadóztattak amióta eszemet tudom. Az a szomorú, hogy azoknak a kismamáknak jut az én adómból, akik SOHA nem dolgoztak=nem adóztak, csak sorra szülik a gyerekeket és még jól is járnak. Kérdem én: hol van az igazság, hogy ugyanannyi max GYED-et kapok én, aki 300 000-500 000 Ft után adóztam, meg az, aki mittomén 150 000 Ft után adózott???? Amíg én becsületesen perkáltam az államnak, addig sokan feketén vagy minimálbéren dolgoztak és közben tömték tele a zsebüket pénzzel. Na azok tudtak spórolni és most is jól el vannak, mert kapnak GYED-et + csp-ot. Én is spóroltam, de nem úgy, hogy mástól vettem el.

Na én ezért megyek vissza dolgozni, mert megszoktam egy bizonyos életszinvonalat, amiben a gyerekemet is szeretném nevelni. Ha 3 évig otthon maradok, akkor nem én is slampos anyuka leszek, mert nehogy körmösre nem lesz pénzem, hanem még pelusra sem. :(

Ennyi!!! Dugultam!

fatima
 
 


Viki köszi neked is!! Lazítás az van, valószínűleg tengerpartra megyünk, majd augusztusban.

Osztom a véleményedet, én nem tudtam ilyen jól megfogalmazni.
:wink:

Fatima végül Ti jelentkeztetek bölcsibe?? Tarek "viselkedése" miatt szerintem ne aggódj, ilyen minden babánál van, vérmérséklettől függően "durvák" a babák (nem jó szó, de nem találtam jobbat). Ilyenkor nagyon türelmesen el kell neki mondani mit lehet, mit nem. :lol: Előbb-utóbb megérti, megtanulja. De semmiképpen ne érezd emiatt rosszul magad, mert ez normális. Még Juli is csinált ilyeneket, pedig ő aztán mimóza a javából :lol: Tarek meg elég domináns és közvetlen baba ugyebár, szóval tőle meg főleg nem gáz!!!

Nyuszi nem semmi a csajod!!

Zsu nagy gratula!! Most majd rohangálhatsz utána :wink:


Zsófi???

Klári
Kép
ganti
 
 


Sziaszok!

Zsu! Gratula Emmának!

Tarek édes lehet ahogy mondja... Petra is inkább "beszél" m jár. Mondja: aja (én lennék), baba, ott, vau, cicc, nem-nem (ezt elég sűrűn hajtogatja), néha közli h ámpa (lámpa)

Nyuszi! Nagyon édes a bátor leánykád!

Klári! Én nem tudom h gratuláltam-e már, ha nem akkor hatalmas gratula!!!! Ha igen, akkor mégegyszer...:oops: :oops: :oops:

Viki! Totál egyetértek veled!
Ezt egy másik topikból másolom át:

Csak egy Anya?


Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei
hivatalban a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.
A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.
"Úgy értem" - magyarázta a hivatalnok - ''van munkája, vagy csak egy...?"
''Persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő, - ''Anya vagyok."
''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő
szó!"- hangsúlyozta a hivatalnok.
Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszer
csak ugyan ebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.
A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott,
hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint:
"Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".
''Mi a foglalkozása?" - kérdezte.
Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom. Csak úgy kibuktak
belőlem a szavak:
''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok
területén.''
A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében és úgy nézett
rám, mint aki rosszul hall.
Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat. Majd
csodálattal néztem, amint a kijelentésemet fekete nyomtatott betűkkel
a hivatalos nyomtatványra írta.
''Megkérdezhetem," - kezdte a hivatalnok érdeklődéssel - "Pontosan mit
csinál ezen a területen?"
Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban, hallottam magam válaszolni:
"Továbbképző kutatómunkát végzek, (amit az anyák nem), laboratóriumban
és terepen, (általában úgy mondom: a házban és a házon kívül).
A főnökömnek dolgozom, (az Úrnak elsősorban, aztán az egész családnak)
szereztem már négy elismerést (mind lány).
Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön, (akar
valaki ellentmondani?) és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb
áll a valósághoz).
De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier és
az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''
A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat,
felállt, és személyesen kísért az ajtóhoz.
Amint ráhajtottam a kocsifelhajtónkra, a csodálatos új karrieremben
elmerülve, szaladtak elém a laborasszisztenseim--13, 7 és 3 évesek.
Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk új kísérleti
modelljét (egy 6 hónapos kisbabát), amint egy új hangmintát tesztelt.
Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára! Úgy tűntem fel előttük,
mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb az emberiség számára,
mint "csak egy másik Anya''.
Anyaság!
Micsoda nagyszerű karrier! Különösen, ha egy cím is van az ajtón.
Akkor a Nagymamák "Vezető tudományos munkatársak a gyermekfejlődés és
emberi kapcsolatok területén '', és a Dédnagymamák
''Ügyvezető tudományos munkatársak"?
Szerintem igen!!!
És hiszem, hogy a nagynénik "Tudományos munkatárs helyettesek".

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


hahó lányok!
viki nagyon jól megfogalmaztad! egyetértek veled! bár fatimával is!
teszek fel képet hamarosan, de most még fektetek.

viszont s.o.s.:

tud vki nagyon jó balatoni nyaralóhelyet?? bármilyen típust, ahol elfogadnak üdülési csekket?
kerekpocak
 
 


leányfalui képek:
Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak
 
 


melyik, melyik?? lehet találgatni :)
Kép Kép
kerekpocak
 
 


Örülök hogy sikerült szavakba önteni a dolgokat!

Fatima: az ingyenélőség engem is idegesít!!! Erre nem tértem ki, de az államtól kunyizós segélyenélős emberek engem is nagyon felhúznak!
Te hogy kezeled Tarek kis hisztijeit?? Beni tegnap továbbfejlesztette a dolgot és ledobta magát a földre és odaverte a fejét a padlóhoz. :shock: :evil: Először csinált ilyet és csupán azért mert nem engedtem hogy feltegye a bébitaxit a kanapéra és ott üljön rá. Naszóval félek hogy ha ez visszatérő dolog lesz akkor lesz még problémám a kis husival!

Zsófi: Nagyon arik a srácaid! Jó lehet Leányfalun. Mintha nyaralnátok! Balatoni nyaralót nem tudok, de rengeteg találat van a neten, ha nem ajánl senki akkor fénykép alapján próbáljatok választani. A kehidai szállást úgy találtam és szuper volt. A bababarát kulcsszót adtam meg keresésnél.

Teri: Jó az új vonalzód! És kedves ez a kis történet nagyon! Már olvastam korábban de olyan találó. Nagyon ügyes hogy ennyit dumcsizik már!

Beni még csak a mamát hajtogatja, néha anyaszerű megszólítást használ, de a vau vau az nagyon megy. Ő most mindenre mutogat és várja hogy csináljam amit ő gondol. Ez persze nem mindig sikerül, de igyekszem! :lol:

Kép
viky30
 
 


Samu az alsó kép? fejforma alapján rá tippelek

Kép
viky30
 
 


Szerintem az első képen van Jónás.

Nem tudok kiadó balatoni szállást, sorry, de a képek nagyon jók!

Szonja is hisztizik mostanság, csak azt nem tudom, hogy miért?!

Nelly

Kép
breeki
 
 


Timi: Nem tudom olvasol-e minket, de azért utólag nagyon sok boldog szülinapot szeretnék kivánni Balának!
Kép
Tényleg nagyon megható amiket mond! Igazán érdekes hogy hogy jár a kis agyuk! Szépen alakulgat a ház és főleg a pocakod!!!
:lol:

Kép
viky30
 
 


Viki, én a könyv miatt tippelek a felső képen Jónásra. :D

Nelly

Kép
breeki
 
 


Niki: nem tudom mikor is leszel újra, de leírom mert elfelejtem!
Beni ugyanígy rászokott a sok cicire pár hónapja, mint Emma, mert a foga miatt sokat ébredt és én is inkább avval nyugtattam meg hogy aludhassak tovább. De szerencsére ritkult az ébredés, mert szépen eszik esténként rendes kaját és most már csak hajnalban ébred és kér. Szóval van remény arra is hogy magától rendeződik a dolog. fél kilenctől fél ötig alszik mostanában, hajnalban kap egy reggelinek hívott adagot és alszik még fél hétig. Én meg egyre kipihentebb vagyok! Kivánom hogy nálatok is menjen így!!!!

Kép
viky30
 
 


viki: igen igen a hiszti ilyenkor kezdődik. a fejverős hiszti samunak nem volt, a haverjának igen. fontos, h ilyenkor nem érzi, h mennyire fáj! ne hagyjátok h csinálja. alapvetően én a hagyom h kitombolja magát, aztán ha kicsit csillapodik, megölelgetem, de fejverős hisztinél nem szabad várni. a bnőmék vártak és a gyereknek feketés lila lett a feje. :? :? :? fontos a higgadtság és a következetesség hiszti kérdésben. :)

leányfalu abszolút nyarals! sajnos ottaludni egyelőre nem tudunk (sokan lennénk) de majd remélem fogunk vmikor.
neten én is próbáltam szállást keresni, de gondoltam hátha vki tud vmi tutit.

mi jól vagyunk, bár mindegyik fiú köhög (szegény jónás is :()
én vagyok az atomanti- aki sose beteg :)

jövő héten csaba elutazik 1 hétre

:shock: :shock: tiszatúrázni visz egy csoportot. akkor leányfalu és pest között fogok ingázni a törpékkel.
kerekpocak
 
 


Zsófi, jó hogy jelentkeztél! Jobbulást a fiúknak, nemhiába vasszervezet a mienk.

Kemény heted lesz ha Csaba elutazik, de te ügyes lány vagy, és zökkenőmentesen veszed az akadályt!

Köszi a hiszti kezelő tanácsokat. Képzeld az éjszakai evéseket 2 nap alatt leküzdöttük, bár tegnap éjjel még bepróbálkozott újra, de közben volt 2 éjszaka, amikor csak 6 1/2 7-kor kelt fel! :D Köszi :wink:

Nelly

Kép
breeki
 
 


és végül hogyan?

(képileg lebuktam.. túl könnyű volt..)
kerekpocak
 
 


fatima: strand nagyon tuti lehetett!!!
nyuszi: mackók édesek! a lányod meg tiszta nő!!! nagyon nagyon édes!!!
teri: tök ügyesen beszél petra!!
kerekpocak
 
 


Mármint hogy hogyan szoktattuk le az evésről?
Az első nap még éjfél körül kelt, akkor majdnem 1 óra volt míg visszaaltattam, kivettem mikor nagyon sírt, megnyugtattam vissza, simi, felállt, vissza fektet simi, nagyjából így, de végig mellette voltam. Meg sem próbltam kijönni, mert akkor mégjobban sírni kezdett.
Második nap 1,5 óra alatt sikerült visszaaltatni, 3., 4. nap már átaludta újra az éjszakát!

Nelly

Kép
breeki
 
 


Ja, és végig magyaráztam neki, hogy ő már nagylány, és éjszaka már alukálnia kell, és hogy meglátja milyen jó lesz reggel felkelni, hogy ilyen sokat alszik egyben. stb...

Nelly

Kép
breeki
 
 


nagyon nagyon ügyes vagy nelly!!! gratulálok!!!!!!
nem semmi 2 éjszaka lehetett!!!

samu írt egy levelet a hisztiről :)
a www -re kattintva elérhető.
kerekpocak
 
 


Köszi, te adtad hozzá a kezdő lendületet! Egyébként nem volt gáz az a 2 éjszaka, mert miután visszaaludt, 1/2 8-ig aludt! Ez egy kicsit bosszantó is volt, de még jobban segített a leszoktatásban, mert ugye ezek szerint abszolút nem volt éhes. Kis disznófülü. :evil:

Nelly

Kép
breeki
 
 


úgy örülök!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak
 
 


Zsófi, ez nagyon jó! Nagyon tetszik a stílus, ahogy Samu ír, és amit az meg pláne. Persze kicsit el is rettent, hogy mi vár még rám!
Azt hiszem jövök még tanácsért hozzád. :wink: Köszönöm!

Nelly

Kép
breeki
 
 


Zsófi: Én is beleolvastam Samu leveleibe és nagyon tetszik!! Olyan jó a stílusa, könnyed és humoros, nekem mint gyakorló anyukának sokszor megható is. Szívesen olvastam volna végig, de hagyok még későbbre is. Mondd meg Samunak hogy igazán jól fogalmaz, még könyvben is szuper lenne kézben tartani szép nagy színes képekkel! :wink: :wink:
Most látom hogy Albi és Alfi miatt is lehet tudni hogy a második Samu. De a találós kérdés aranyos ötlet volt!!

Nelly: Szonja is kis hisztizős mostanában? Bocs de picit lemaradtam az olvasásban, be-be nézek, de sokszor csak lóugrásban. Az éjszaka átalváshoz gratula. Maradjon is így! Fogakkal ti hogy álltok? Félek hogy ha újabb jön majd akkor borul az egész.... Adtál valamit inni Szonjának vagy csak simi és nyugtatás volt?

Benihiszti egyelőre kezelhető. A fejföldbecsapkodást még csak kétszer játszotta el és maga is meglepődött a koppanás hangjától és mivel határozottan rászóltam abbahagyta. Most és még! Samut olvasva elgondolkodom, hogy vajon mi vár ránk is??? :roll: :roll:

Kép
viky30
 
 


hihi lányok, azért samu sok mindent eltúlozva ír :) ne aggódjatok :)
kerekpocak
 
 


Köszi a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok! Azért ez még nem járás, de bármikor azzá válhat! 8) Rendszeresen megtesz néhány lépést, aztán lehuppan! De nagyon tetszik neki a dolog!
Beszélni nem nagyon beszél, de fel sem tudom sorolni, h mennyi mindent megért, és rengeteg „utasítást” végrehajt!
A védőnőnk azt mondta, h testi és szellemi fejlődés nem megy egyszerre, mi most az előbbire gyúrúnk!

Hogy bírjátok a meleget? Mi nagyon nehezen, igaz a lapstető alatt vagyunk, és minden védekezés hiába, dől be a meleg. :x
Ma költözünk is Anyumék házába (ők nyaralni vannak), ott jó idő van, meg kert! 8)

Fatima, nem semmi, h Tarek „ismeri a kakit! Kis dumagép lesz, vajon kitől örökölhette????? :wink:
Tőlünk vki a 7végén megkérdezte, h szobatiszta-e már a kisfiú….. :roll: :x (egy ismerős volt)

Andi: Csenge nagyon szép kiscsajszi! Mostanában minden tele van a hercegnőkkel, nem csoda, h a gyerkőcöket is érdekli!
T-com-os vagy? Engem onnan szerveztek ki egy éve.

Viki: még nem vagy gondolatolvasó???? Ejnye....... :wink:

Zsófi: könyv, hiszti!!! :lol: :lol:
Akkor 3asban maradtok? Eszméletlen, h ilyen jól bírod a kiképzést!
Köhögtök még?

Zsu
svs
 
 


hali!! hol van mindenki??
zsu: szuper az avatarotok!!!!!!!! átköltöztetek? milyen?
kerekpocak
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok ám,igaz egyre ritkábban sikerül eljutni az írásig,de követem az eseményeket rendületlenül.
Zsófi-haláli jók a képek.Annyira látszik Csabán ,hogy imádja a kis lurkókat.Annyira megható a Samuval Dunát bámulós ,meg Jónással egymásranézős képek :D
Hogy vannak a fiúk,gyógyultatok-e meg?Remélem megszünt már a köhögés.Érdekes amugy mert Balázs is egy hete köhög,és nem nagyon akaródzik helyrejönni.
Találtál már szállást a Balatonon?

macarella
 
 


Fatima-nagyon ügyes Tarek,ha már így dumál.Én sem ismerlek személyesen,de én is egy nagydumás :D csajnak képzellek el,és ezek szrint tényleg rád hasonlít :D És nem mellékesen a sok anyai foglalkozás is látszik rajta.

Zsu-nagyon jó az új avatar.Ez a kisfiú-s sztori durva,főleg ha még ismerős is mondta.Balázst is nagyon sokszor kislánynak nézik,és ilyenkor halok meg :evil:

Nelli-csak gratulálni tudok én is,hogy milyen ügyesen leszoktattad Szonját az éjszakai kelésről.Annyira örülnék én is,ha Balázs is átaludná az éjszakát,de még nem érzem magam elég keménynek,hogy a suttogó módszerét bevessem :oops:

Andi-nagyon bátor lányod van,hogy így mer cicázni a medvével :D
A hercegnős ruhák azok elmaradhatatlan kellékei a mai trendnek :D Te készítetted a ruháját Csengének,vagy vettétek?Amúgy Istenien fest benne a kiscsaj.

macarella
 
 


Balázs szerencsére kigyógyult a takonykórból,most a változatosság kedvéért köhög,de lassan azt is orvosoljuk :) Egyre többet forog,már nem nagyon merem az ágyon hagyni,mert pillanatok alatt átfordul egyik helyről a másikra.Folyton ülni szeretne de még csak lightosan merem ültetni,nehogy a gerincét megterhelje.Imád enni,bármit amit adok ezerrel nyammogja befele.Igaz most ebbe a kánikulába kicsit visszaesett az étvágya de szerintem ez teljesen normális.Jelentem már 8160grammok vagyunk,úgy hogy nem is nagyon bánom,hogy most fogyózik :D

macarella
 
 


ezeket most kaptam, egy barátomtól, múlt héten készültek:

Kép Kép
kerekpocak
 
 


Zsu, nagyon cuki az új avatarod! Lehet látni nagyobban? Hmmm, én ezt a kendőt nem láttam a H&M-ben. :wink:
Milyen jó fej ismerősötök van, nem küldted el melegebb éghajlatra?

Kriszti, sokat segített az, hogy beszélgettem 6-8 hónapos babák anyukáival, és kerekedett a szemük mikor mondtam, hogy hányszor kel fel enni Szonja. Bevallom őszintén kicsit gyengének éreztem magam, és aznap éjszaka nekiláttam a dolognak. Utólag úgy vagy vele, hogy ha tudtam volna, hogy ilyen gyorsan megy, nem vártam volna eddig. Egyébként azt mondják, minél hosszabb ideje tart egy rossz szokás, annál nehezebb leszoktatni róla.
Én nem követtem semmilyen módszert szó szerint, az alapokat kombinálva, Szonira formálva alkalmaztam azokat.

Nelly

Kép
breeki
 
 


Jaj Zsófi, gyönyörű ez a gyerek!

Nelly

Kép
breeki
 
 


nelly köszi :)
nem találtam kriszti. most már az iwiwre is kiírtam. olyat szeretnék ami nyugis, csöndes, nem 1000millió emberes. hát nemtom találok e??? minden este a netet böngészem.
kerekpocak
 
 


Zsófi, mi Balatonkenesére megyünk a Honvéd üdülőbe.
én nagyon ajánlom ! lehet külsősöknek is menni - igaz drágábban. :cry:
igaz a szobák nem bababarátak {nincs etetőszék,kiságy és tsai}, vizsont rossz idő esetére van játszószoba. ja és nem 5csill. kategória, a kaja is "honvédos", de az ősfás, többhektáros, erdős-mókusos-vízisiklós-hattyús-játszóteres-zöldfüves óriási terület nekem maga a paradicsom. mondjuk én elfogult vagyok, mert a gyerekkorom itt töltöttem. mármint a nyarakat.
igaz relatíve sok ember van, de az óriási {nem túlzok a több hektárossal} területen eloszlik, én nem veszem észre.

ha érdekel, belinkelem, meg kicsinyítek képeket, mert májusban anyukám lent tavaszolt a barátnőivel, és meglátogattuk.

egyébként ha vmi nagyon csendes helyre vágytok, akkor nyugati-északi partra tippelek, Badacsony után kifelé tovább.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Fatima, kérdezted korábban, és édes vagy, h. emlékszel: júl 7-től vagyok itthon 2 hetet, abból az elsőt Pesten, a másodikat Balatonon.
szal a júl.7-tel kezdődő héten ha lenne tali, azt nagyon díjaznám. :oops:

amúgy hétfőtől 4 hétig van bölcsiszünet, hát kemény. én nem tudom, akinek nincs segítsége, nagyi , ismerős bárki, h. oldja meg.
ovi meg hat hét, iskola meg már 10 hét szünet. nem egyszerüü...
bár most anyukám kint van a nyaralónkban, én meg hozom -viszem Laurát reggel este.
nagyon élvezi, h. egész nap a levegőn, sarazik, pancsol, homokozik, hintázik {és nem kell sorban állni érte, h. mint a j.téren..}, szomszédban kecskék,kacsák,tyúkok - bambulja-eteti őket a kerítésnél. szal most jól elvagyunk, anyukám is bírja.


Anita, nálatok is már van szünet ? Mirkó kivel van ?

Marcsi

KépKép
alon
 
 


bocsi, h csak néha bele-belepuffogok a dolgokba, és teljes emberként nem folyok bele, de nagyon szét vagyok esve mostanában. néha olvasok, meg magamban reagálok, de nincs nagyon erőm írni.
ilyenkor amúgy mindig elszégyellem magam, mert más 2-3 gyerek mellett háztartást vezet {szerintem nagyobbat mint a miénk}, meg ellogisztikázza a nagy családot, én meg 1 gyerek és kis lakás mellett is állandó időhiányban vagyok, a lakás úszik stb..

egyszer pedig szeretnék Laurának tesót - majd egyszer - de ilyen időbeosztással, mint az enyém ???? :lol:

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok

én is vagyok, csak a vizsga utáni űrt töltöm be, próbálom magam utolérni. Azt hittem most könnyebb lesz :shock: :lol:

Marcsi akkor talizzunk akkor!!!
:wink:

Nelly tök ügyes vagy!!!! Akkor most hajrá nyugodtabb éjszakák!!! Olyan értelmesek a babák, nem? Én mindig meglepődtem mikor már pár hónaposan (hát még később) annyi mindent megértett Juli.

Rólunk: Juli most már 2 hete csak bilibe hajlandó kakilni (2,5 éves elmúlt!!! Tehát 1 éves babák anyukái most nehogy úgy érezzétek hoyg le vagytok maradva :lol:), és sokszor pisil is. Azért a pelus még rajta van, az lesz a köv. lépés hogy levesszük. Idegen helyen (pl. vasárnap étteremben voltunk) viszont még hallani sem akar arról, hogy wc-be kaki, akkor marad a pelus.

És folyékonyan beszél (két hónapja még épphogy szavakat mondott, most komplett mondatokat), gyönyörűen, választékosan, ragozva.

Beszólásai:

Juli egy kicsi óriás, öcsém, aki 2 méteres: egy nagy törpe.
Mikor dörög az ég, magyaráztuk neki hogy a felhők összeütköznek, stb. Erre ő: Nem, a pilóták dobolnak. :shock:

Hát ilyenek vannak :lol:

Klári
Kép
ganti
 
 


és most ráállunk a tesókérdésre is. Orvoshoz nem megyek, abból elég volt, most alternatív megoldások jönnek (gyógytea). No meg nincs stressz, ez is remélem sokat segít. Aztán lesz ami lesz :wink:

Klári
Kép
ganti
 
 


marcsi linkeld be léci! sehol nem találtam. üdülési csekk elfogadóhely? nekünk olyan kellene nagyon.
kerekpocak
 
 


Hello!

Most csak gyorsan Marcsi miatt, hogy esély legyen arra, hogy összejöjjön a tali! :)

Én valószínűleg 11-én utazom le vidékre a szüleimhez, úgyhogy a 7-vel kezdődő hét nekem abszolút OK.

Ki ér még rá????
Azt sajnos tudom, hogy Zsuék akkor már nincsenek (nyaralnak). Többiek???

Majd jövök még később.

U.I. Evuval mi lehet??? :roll:

fatima
 
 


Hahó, itt vagyok Zsófi :)

Amúgy tényleg az volt, h volt két percem, odakattintottam gyorsolvasni, és azt hittem a szülészetisben, hogy itt vagyok ehhehe :)

Megpróbálok kicsit visszaolvasni. (Nem fog menni, már most tudom, de azért megpróbálom.)

- Munkahelyem melletti ovit választottuk végül.
- Még két hét és bölcsiszünet. Anyósomnál lesz a gyermek, aki pár utcára lakik tőlünk, úgyhogy reggel odaviszem, délután érte megyek, mintha bölcsiben lenne.
- Aztán aug. elején megyünk Görögországba, autóval két hétre :)

Majd jövök. Taliról írjatok majd privit is légyszi, amikor tuti lesz a hely és az időpont, h biztos tudjam. Köszi puszi. A.
tündérkisfiú
 
 


mi sajnos nem vagyunk itthon :(
7-18ig nyaralunk. találtam balatoni szállást végül, utána meg jásd.

anita jó hogy jöttél. végül hogygogy azt a bölcsit választottátok?
kerekpocak
 
 


Klári, hajrá, drukkolok!!!!! :D :D
És gratula a bilizéshez is, nagyon ügyes Juli! :D
A beszólásai pedig csúcsszuperek!!!!!!!!!!

Zsófi, tök jók a képek, irigyellek is, h ennyi helyes pasid van!!!!!!! :D De Te is jól nézel ám ki!!!!! :D
Hát, itt hűvösebb van, de irdatlan káoszt csináltunk. Megszoktuk no a mi kis otthonunkat, itt meg nincsen hova pakolni, meg mindent másképp kell csinálni...... Szal, jó, h hüvi van, de alig várjuk, h hazamenjünk!
Mondjuk a munkásokat így könnyebb felügyelnem! Rohangálnak is be rendesen.. :x
Jónás hogy viseli a meleget? Gondolom pucérkodva. :D Vagy nálatok jó idő van bent (vagy lf-en)?

Igen, mi 6-án elutazunk, utána meg valszeg ezerrel költözés, úgyhogy ebből a taliról biztosan kimaradunk :( !

Nelly: :D :wink:

Na, akkor a kép nagyobban:
Kép

Zsu
svs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?