Zsu: GRATULÁLOK Emmának az első lépésekhez!! Most aztán szaladhatsz majd utána, aztán meg jön a mindenhova felmászás. Kondiban tartanak a kis drágák!
Klári: GRATULÁLOK utólag is a diplomádhoz!!! Majd ugye beleolvashatunk a szakácskönyvbe? Jöhet egy kis lazítás! Ugye mentek nyaralni?
Fatima: Szuper nagydumás kispasid van! Még nem találkoztunk de úgy gondolom hogy te is nagydumás csaj vagy, így örökölhette is és jó sokat foglalkozol vele, így meg is lett az eredmény. Egy évesen ez nagy dolog hogy már kakát mond!
Strandra érdemes menni ekkora gyerkőccel? Nem is jutott eszembe, de ebben a hőségben kipróbálom én is! Egyszerűbb elmenni a Dagályra mint lekocsikázni a Balcsira vagy Velencére akár. Ja és Beni pontról pontra ugyanígy viselkedik a gyerekek között! Most vagy életkori sajátosság vagy ennyire hasonlítanak, nem tudom.
Andi: Nagyon helyes Borcsa! Ez valami hercegnős buli volt?
A
cikk témához én is szólnék. A stíluson én speciel felhúztam magam, mert jobban kellene egy férfinak tisztelni az anyákat!!! Vicceskedésnek is bunkóságnak tartom, főleg hogy a sok éves beidegződések miatt viselkedik úgy az átlag ahogy viselkedik!
Avval egyetértek hogy szuper lenne ha lenne több bölcsi, jobb ellátással ahova minden gondolkodás és lelkifurdalás nélkül beadhatom a gyerekemet és nyugodtan dolgozhatok részmunkaidőben! Ha dolgozhatnék napi 4 vagy 6 órában én rohannék vissza a munkahelyemre!!!!! De ez egy álom a mi országunkban még sok évig! Húznék én is dolgozni ha lenne ilyen munkahely és nem kéne a kis pelenkás nemrég anyatejet is kapó gyerekem egyik napról a másikra elszakítani napi 8-9 órára!!
Azt sem hiszem hogy attól antiszociális kisköcsög lesz a fiam mert 3 évig itthon maradok vele. Sőt szerintem pont attól fejlődik jobban ha sokat foglalkozom vele, olvasok neki, elmagyarázok szépen türelmesen mindent, rászólok ha aggresszív a többiekkel stb. stb. Ezt sajna a jelenlegi bölcsiben nem teszik úgy ahogy egy anya teszi, mert túl sok gyerekre jut egy gondozónő. És amúgy az anyák is járnak társaságba és nem a négy fal között élnek!!! Barátnők, baba-mama torna, család, játszótér, céges rendezvények, hétvégi programok....
A másik ami engem nagyon elszomorít, hogy az anyák otthoni munkáját egyenesen lenézik és már szinte ciki azt mondani hogy háztartásbeli vagy. De miért kérdem én? Beleadjuk szívünket, lelkünket, engergiáinkat és minden tudásunkat! Rengeteg munkával jár mosni, főzni, vásárolni, takarítani, ellátni és foglalkozni a gyerekekkel stb. Ez nem munka? Meg sem állunk kora reggeltől késő estig, hogy minden kész legyen és ragyogjon a ház, legyen tiszta ruha, finom meleg étel és nyugodt mosolygós baba!!! Miért jobb ha mindezért másnak fizetünk amíg mi építjük a karriert? Egy "idegennek" aki bármikor elmehet és nem is olyan odaadó vagy pontos? A stresszes multicéges munkahelyem egy nyugodt kis szigetnek tűnik a mostani pörgős napokhoz képest. Közben persze tényleg beszűkül egy picit a tudatunk, mert azon gondolkodunk pl. hogy hol lehet a legegészségesebb kiscipőt megvenni korrekt áron és hol a legjobb a babazene foglalkozás és nem a gazdasági híreket olvassuk a napilapokban vagy nem jut időnk olyan gyakran színházba menni, de baj ez? Baj hogy én akarom elindítani a gyerekemet az életben és figyelni rá, hogy mit eszik, mit csinál egész nap, hogyan viselkedik és az egész napom vele töltöm és nem csak este és reggel pár órát fáradtan vagyok vele? Szuper hogy ha van lehetőségünk akkor adhatjuk be az oviba a gyereket amikor úgy érezzük elég érett rá hogy elszakadjon tőlünk és már megállja a helyét a gyerektársaságban és nem csak egymás mellett játszik a többiekkel és ez pont 2,5 és 3 év között jön el! Mindig a nyugati példát hozzák, pedig a pszichológusok már megállapították, hogy pont az a káros egy gyerek fejlődésére ha a szeparációs szorongás előtt elszakad az anyukájától és ettől lesz annyi depressziós és problémás felnőtt ember. Szerintem az sem igaz hogy slampos nők leszünk! Sőt! A környezetemben sokkal jobban ügyelnek az anyák hogy ápoltak és szépek legyenek és mielőbb visszanyerjék alakjukat, mint szülés előtt.
Az anyagi részéhez nem szólok hozzá, mert ahhoz jobban utána kéne járni, de azért elég adót fizet apuka is és szülés előtt anyuka is, hogy abból fedezni tudják a gyest. Amúgy nem az a baj a jelenlegi helyzetben hogy az anyukák nem dolgoznak! Az a baj hogy rengetek FÉRFI nem dolgozik aki megtehetné és egészséges vagy feketén keresi a kenyerét adózás nélküli jövedelemmel vagy minimálbéres bejelentéssel!! Na előbb ezt tegyék rendbe a és ne az anyákat piszkálják (ide csúnyább szót gondolok)!!
Bocsi ha hosszú voltam!!!