Új privát üzeneted érkezett!

Gombóc!

Nem tudom hol laktok,és lehet hogy ez messze van Nektek,de a Dunakeszis Auchanban is van ilyen bögre készités,meg pólóra kép nyomás,stb.

Mariann
Mariann
 


Szaisztok!

Gombóc: COrvin áruház mögött (talán Másolda)? MÁsfél éve még voltak.

MIndenkinek köszönöma kiscipős infókat!!

Heppi: nem azért, hogy mindenáron kötekedjek a dokiddal,de ezek elég elavult nézetek. 10 éve első gyerkőcömnél még igy mondták, de ma már nagyon nem! (lásd pl ötlettár, vagy szopiguruk irásai, lll) A tehéntej származékokat (sajt) manapság 10 hó előtt nem javasolják, sőt ahol a családban bármilyen allergia (akár pollen vagy egyéb, nem csak kaja) van, ott 1 év előtt nem ajánlott adni. Hasonlóképpen a tojást sem. A vashiány témában is egyre több lll-es irás van, miszerint messze nem olyan ijesztő a helyzet, mint a gyerekdokik fejtegetik (bár ezt sokáig csak anyatejes babákra állitják). (ugyaninnen 6 vagy 7 hósan kezdik a gyümit, 8-9- hósan a főzeléket és csak utána majd jön a hús....)

Leszter: gratula a 4. foghoz!

Urszila: dejó nektek, hogy túl vagytok rajta! mi jövő héten megyünk anyósékhoz hasonló okból. igaz én nem fogok semmit csinálni, ahogy Ancsit ismerem....KarajKép, rémesek ezek a férfiak!!!!

Manó2. Dorkának jobbulást! Örülök, hogy főnököd rugalmasan kezelte a dolgot, tuti jobb igy a kicsinek és neked is! Én azt is utáltam ha itthon hagytam (nagyival) a beteg gyerkőcöt, akkor is pocsék volt melózni, állandóan telefonálgattam mi lehet vele stb. Hát még ha bölcsi!
Minden gyereknek van egy lázküszöbe, ami feletti láz kiüti. Az én nagyobbik lányomnál valahol 40 fok fölött van a határ, mert ő még 40 közelében is vigan jön megy, volt, hogy csak egy puszi miatt fedeztem fel bő 39 fokos lázat nála. Kisebb fiamat meg már a 38 is kiüti olykor.
Borogatás szempontjából legjobb az egész testet borogatni (becsavarni vizes lepedőbe) vagy amit jobban viselnek a gyerekek: hűtőfürdő (láznak megfelelő hőfokról (vagy icipicivel lejjebbről) kezdeni, és szépen hűteni-hagyni hűlni.)

Zsuzsi, Sofka, meg mindenki más, akinél a hétfő megváltás: nagy lurkók márcsak ilyenek. Mondjuk én kedvelem a hétvégét, mert ilyenkor azért el tudok ANcsi mellől mozdulni legalább.
Ja, és megoldás: ki kell mozdulni gyerek nélkül legalább pár órára. Muszáj!!!!! (nem mintha ti ezt nem tudnátok... csak megerősitésképpen)

Sofka: naivan úgy vélem a vasak kiszedése már egyszerű dolog a berakáshoz képest!! Ha azt túlélted,ezt is túl fogod!!!! (egyébkétn meg teljesen megértelek, én is be lennék t*j-va)

Réka: BCG lesz az!

Orsoly: Lackó nagyon csini az új frizurájával (kész nagyfiú!!)

Ancsi ma éjjel visszavett az előttelevőből, megelégedett a kereken 2 óránként való ébredéssel. Mondom én, csak azért keményit be néha (előtte éjjeleken óránként is kelt), hogy utána már örüljek a szintén sok kelés, de mégis kevesebbnek. (hol van már az,mikor azon tiltakoztam, hogy az első -és eygetlen- megébredése miért fél 4-kor van, mért nem később?!!!)

Sziasztok:
ILdi

Ildi
pildi
 
 


Ja igen. SZó volt a bébikajákban eper-málna és allergia viszonyáról. Rossz hirem van. Én azt olvastam, hogy nem csak a magja allergizálhat az epernek. (bár gondolom az már ritkább)Kép

Ildi

Ildi
pildi
 
 

 
 

Ildi,
Tudom, hogy tök igazad van, és azzal is tisztában vagyok, hogy az én dokimnak szoptatásilag és etetésileg IGEN-IGEN elavult nézetei vannak. Ennek ellenére Orsi pl 7 hós korától kap nagyon kevés natur joghurtot, és imádja, soha semmi baja nem volt tőle, bár árgus szemekkel figyeltem, van-e a bőrén vmi változás. Adagolásban ma ott járunk, hogy két teáskanálnyi megy a kajához, ha olyat kap (alma, vagy nagyon sűrű főzi, vagy gyümihez). Persze az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy nálunk nincs semmilyen allergia. Mint láthatod, én sem követem mindenben az orvos utasításait Kép, sőt vannak dolgok, amik egyik fülemen be, a másikon ki. Csak leírtam, hogy nekem mit mondott, és azt gondolom, itt mindenki van annyira tájékozott, hogy el tudja dönteni, mit mikor ad a babájának. Tudom, te meg csak leírtad a másik oldalt Kép és ez így van rendjén. Hiszen olvashatjuk, hogy anyatejes babák sem várják meg a 7 hót, és már ilyen-olyan mennyiségekben gyümiznek, és alig telik el egy-két hét, és már kapnak főzit is. És szerintem ebben sincs semmi rossz. Én azt látom, hogy itt mindenki próbál tájékozódni (és talán átlagon felül tájékozottabbak vagyunk itt az átlagnál), és ha vmiben vki nem biztos, akkor felteszi a kérdést. Erre kap min. 2, de inkább többféle választ, aztán majd abból szelektál, hogy mit tegyen.
Ja, és totál nem haragszom Kép mert tudom, hogy lll-es tanácsokkal lácc el minket, amiért ezúton is nagyon hálás vagyok (asszem többek nevében mondhatom)!

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


MAnó2, nálatok mióta tart a lázas állapot? Mert ha jól számolom, nálunk ez az ÖTÖDIK nap. Mondjuk ma nem tűzforrón ébredt, de 37, 8 volt levonás után. És ő is merő nyűg, csak anyával jó. De úgysem az igazi. Kép

Kangi, ajjaj, ha Julcsi már most kezdi a beszédet, lesz Neked nemulass! Hányszor fogadtam meg az első után, hogy én mégegyet meg nem tanítok. Na de elleste a mocsok, hiába is próbáltam tiltani. Marcipán is vidáman gajdol, néha még betegen is. Múltkoriban az utcán a babakocsiból szólítgatta le a hasonszőrűeket. De szegények nem tudták mire vélni a kedves szókat, melyek leginkább Tarzan világhírű, feledhetetlen hangjához hasonlítanak. Ja, és ha már akkor is szörnyen el voltál hízva, minden világos. Hát hova tettem a szememet?

Toffi, Szandi most nagycsoportos? Mondjuk Orsi sem rajong az oviért, főként pedig azért nem, mert anya itthon dekkol Marcival. Néha megengedem, hogy itthon maradjon, és akkor tüntetően takarítok, főzök, mosok. Csak hogy lássa, unalmas. De az az igazság, hogy ha megyek vmi izgi helyre, azért általában elviszem. Vendégektől ő is kiborul. Illetve leginkább központban szeretne lenni. De pl. a babás találkozókon úgy tűnik megtalálja a helyét. Na már amennyire.

Zsuzsi, főleg estefelé szoktam parába átmenni, akkor kezdek nagyon ráérni.

MAriann, asszem Te kérdezted: Kata a legfáradtabb, valahogy sok neki az iskola. Ő többnyire nem alszik el rögtön, még naplót ír, olvasgat. De nem sokáig. Orsi délben nagyon ritkán hajlandó, gondolom az állandó félelem, hogy kimarad valamiből nem hagyja pihenni. Így aztán hatkor kezdjük a vacsorával az esti műsort. Fél nyolcra többnyire béke van. Viszont Marci reggel hatkor kel. Anya is, mert reggelit kell csinálni, ruhákat egyeztetni, és elpakolni a szárítót a nappaliból, hogy ne borogassák fel. Viszont este tizenegyig többnyire elintézem mindazt, amire napközben képtelen lennék a kölköktől. Most, hogy lassan Marci is mászik, valszeg főzni is akkor fogok. Mert nálunk apa is itthon ebédel, úgyhogy muszáj minden nap alkotni. jó kis versikék vannak a babaneten is! A barkácsolással meg az ember próbál ráhangolódni az ünnepre. Volt, mikor templomba is jártunk, hárommal egyelőre nem reszkírozom meg. Sajnos a csajok idén nem akarnak angyalok lenni a pásztorjátékban. Bár addig még van egy hét. Hátha... És akkor olyan igazi az ünnep.

Urszila, érdekes, én is olvasok még elalvás előtt. És mostanában az sem több tíz percnél. De majd ... mikor is?

Ezt még reggel írtam, azóta dajkáltam, doktornénit látogattam (nincs újabb tünet, vírus), Orsit elhoztam az oviból. Megnézem, Ti mit csináltatok.

sofka
sofka
 
 


Sziasztok!

DAni már mindenhol gond nélkül feláll, sőt képzeljétek, tegnap, amikor fogtam a kezét még lépegetett is néhányat, le is videóztuk. ez azért kicsit korai, nem?

Kangi
csak hogy ismételjem az előttem szólókat, nem is vagy bálna!! lehet, hogy régen volt kevés az a 48 kg, mert most pont jóóóó Kép
én újabban a Club Chanelre tornázom, minden hétköznap 12.25-tól van 20 perc torna. És közben az angoltudásomat is fejlesztem Kép
CD pakolás nálunk is megy
körte egyébként nálunk is hasfájást okoz, pedig Dani imádja. Viszont a múltkori öszibaris almától másnap háromszor is f.sott

Sofka
Marcipán hogy van? még mindig lázas? szegényke Kép

Manó2
örülök, hogy otthon tudtál maradni Dorkával, jobbulást neki is!

Urszila
Salamander bakancsok Kép kicserélték?
szóval akkor mehet a bébiétel eper? És a bébiétel déligyümölcs? Mert én is ki voltam bukva, hogy allergiázó dolgokat tesznek 4-6 hós kajákba.

Toffi
összeragadt hóember matrica Kép pedig olyan jól nézett ki! a többi hogy sikerült?

Nadine
gratu a kutyázáshoz

Réka
sztem is a BCG lesz az!! Kép

LÁnyok, Ti mennyi husit tesztek a kajába? nekem dokinéni egy púpozott kiskanálnyit mondott kezdetben. Kangi, Julcsi már bevág egy egész combot? Kép (csak mert múltkor a talin, amikor kicsomagoltad a henteses sültpipit... Kép)

só-liszt gyurmás lenyomat engem is érdekel! én, hülye elsőbabás anyuka még azt se tudom, hogy kell só-liszt gyurmát csinálni Kép mármint mit milyen arányban?

na frissítek, mert ez volt fél 10-ig, oszt olvasok tovább

Andi
psandi
 
 


Jaj, csajok,

El is felejtettem. Hétvégén voltunk Pesten apájával (gyerek nagyizott ezerrel - nem sírt és még aludt is több mint 3 órát két részletben). Szal a lényeg. Kenwood kenyérsütőre pályáztunk, de nem kapni szinte sehol. Ezért vettünk egy Morphy Richards-ot. Ismeri vki? Vmi spéci amire mindenképpen figyelnem kell (liszt, élesztő stb)?
Egyébként ki hogy boldogult az első kenyérrel? Rögtön sikerült, vagy még a 10. is olyan lett, hogy egyből ment a kukába? Karácsonra kandírozott gyümölcsös kalácsot szeretnék sütni. Az nagyon gáz, ha a géppel akarom kikevertetni? Mert őzgerincben akarom sütni, rá meg fini csokimázat. Ja, és akkor villanysütőben milyen fokon süssem és nagyjából meddig? Még sosem csináltam kelt tésztából semmit, nem is tudok dagasztani Kép Írjatok plíz, mert már nagyon szeretném használni!!!!!
Meg kapott a kis drágám "karácsonyra" rugós hintát. Hát, nagyon élvezi, annyira ki tud benne fáradni, hogy már kéccer is abban aludt el (leesett a feje, akkor kivettem, és irány az ágy Kép ) Szal azt karácsonyra kapta, de mivel csak 12kg-ig használható, így már aznap összeraktuk neki, hadd élvezze, amíg lehet, mert már így is közel 9kg Kép

Köszi mindent előre is.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy így aggódtok a kis gézengúzért.
Most csönd van megevett egy adag almás vanilliás tejpépet és bealudt.

Sofka: Dorka péntek este óta lázas ha jól emléxem. De a mai éjszaka volt a leghúzósabb.

Azért lemegyek este vele a dokihoz, nézze meg ugyan előbb már csak 37,3 volt, persze gemicid c mellett...

Jók legyetek
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


Háát lányok Kép
sajnos semmi extra jó, Julcsi az elmúlt 2 hétben egy grammot nem hízott, sőt, enyhe fogyást mutatott a mérleg, de az lehet az evett-nem evett különbsége, szóval maradjunk annyiban, hogy nem hízott. Meg nem is nőtt, 67-68 centi között van. 9 hónapos elmúlt és 6600 gr.

Azért ma rendesen evett, és a dokinéni is megnyugtatott, hogy egészséges, jó arányú gyerek, hát ekkora és kész.

Na csak ennyi.

Pussz

Kangi
kangi
 
 


Szöööörnyű éjszakánk volt. Folyamatos nyugi-szopi. Valszeg a két felső fog, még nem bújt ki, de két fehér hólyagocskát látok.

KangiKép ha a hivatalos vélemény is megnyugtató, akkor te is nyugodj meg. Nagyon édes ropicska lányocskaKép

ManóKép örvendek, hogy végül nem vitted bölcsibe Dorkát. És hogy jobban vanKép

IldiKép igen, az eper húsa is allergizálhat, csak úgy, mint a spenót, krumpli, kukorica, barack, stb. Csak ezek már meglehetősen ritkák. Nálunk a családban csak Apa allergiás az eperre, de bizti a magjára, mert kipróbáltam rajta a bébikaját és nem ütött kiKép És a gyereknek csak kell enni valamitKép

AndiKép Salamandert szó nélkül kicserélték, persze Apa még ráfizetett, mert olyant nem akart venni még 1x.
Fentemlített bőrgyógyi barátnőm - aki különben a Heim Pálban dolgozott elég sokáig - a narancsról azt mondta, hogy a legtöbb esetben az illóolaja allergizál, tehát ha úgy pucolják meg, hogy a húsán ne legyen (és nem az pucolja, aki allergiás rá), akkor az is OK. A banánallergia meg nagyon ritka. Julka kapott már Hippes déligyümölcsöt, semmi baja nem lett tőle. De pl. narancs illóolajat nem szabad párologtatni!

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Magdi, Toffi, Anita
Sablonok mentek.Kép

Tina
tkriszta
 
 


Kb 2 óta indulok vásárolni Marcival....képtelen vagyok elindulni,most meg el is aludt -bekapcsoltam a tv-t amit egyébként nem szoktam. És a Hallmark -on megy egy hülye film amitől tök depi lettem. Anorexiás lányról szól és tök nyomasztó de olyan ez mintha leszegeztek volna elé,és képtelen vagyok kikapcsolni. Pedig nagyon hülye hangulata van a filmnek. Még nincs vége de már nem birom. És persze kikapcsolni se. Jó hülye vagyok,és jó sz@r kedvem lett-és eddig se volt az.
Na jó nem nyavalygok itt nektek.

Mariann
Mariann
 


Psandi Kép
nem, de egy 5x3-as, 2 cm vastag szeletet simán bevágott ma, Sinlaccal felturbózott sárgabarival Kép Most meg simán kakilt egy jó kenőcsöset, folyóvízzel kellett lemosni, nagyon tetszett neki Kép
Kíváncsi vagyok, mit vacsorál ...

Urszila Kép
törpenőci ... Kép
Fogak Kép az éjszaka miatt, különben hurrá! Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


heni1979
 
 


Sziasztok,

Kenyérsütőgépről senki semmit???
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Heppi,
Nekem nincs! Csak azt tudom, hogy itt Nemetorszagban tok jo kenyerliszteket lehet kapni, mar csak vizet adsz hozza, dagasztod, es nem lehet elrontani, meg ha sima sutoben sutod, akkor sem!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziaszto!

Kangi! Majdnem elfelejtettem: Te Andrisodnak is boldog névnapot!

És még ahol András van, mindegyiket isten éltesse!

És még Kangi! Ha doktornéni nem aggódik, kérlek Te se!!!!

Almás krémes: Mariannál kipróbálható volt, Ellinél tovább tesztelhető lesz.
Alufóliával kibélelünk egy tepsit, olajjal kikenjük. Kb. 1 ½ kg almát meghámozunk, és szorosan egymás mellé szeleteljük a tepsiben.
Kikeverünk 8 tojássárgáját 18 dkg porcukorral 3 kanál vízzel, hozzáadunk 20 dkg lisztet, ½ csomag sütőport és a felvert tojáshabot. Kettévesszük, az egyik felébe kakaót teszünk. Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük az almára és kb. 30 percig sütjük.
Krém:
25 dkg vajat kikeverünk 18 dkg porcukorral. 5 dl tejben felfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport, ha kihűlt a vajjal összekeverjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni a tésztát, majd óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát, és rákenjük a krémet.
Tetejére csokimáz kerül.

Mariann! Filmet kiheverted? Elmentetek végül?

Heppi! Sajna semmit nem tudok a kenyérsütésrőlKép

Urszila! Fogzásos éjszaka miatt részvétem. Nálunk most egy pici nyugi van. Tegnap egész normális éjszakánk volt. Majdcsak kibújik Julkának is.

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

manó2!

Remélem már jobban vam Dorka, csak megütötte a szemem hogy germicid c-t adsz folymatosan, amiben ugye nyugtató van, úgyhogy szerintem azért olyan kiterült brekkencs Dorka. Én Emmának már csak sima amidozophent adok általában, kivéve ha direkt aza cél hogy nyugton legyen. Persze ha a doki mondta hogy azt add akkor lehet hogy épp azért hogy jól kifeküdje ezt a kórt.
Sajnos a közösség átka ez e sok vírus, na meg ez a nem túl hideg , párás idő nagyn kedvez a vírusoknak, baciknak. Emma is eléggé köhög, megint retteghetek nehogy előjöjjön a kruppKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szia Lányok!

Marcipán du. megint 39 vót, levonás után. Így most ő is kapott kúpot, sima germicidet. A c-t én nagyon ritkán adom, különösen mióta rájöttem, hogy rá nem nyugtatólag hat. Du. sírdogált a hasamon altatgattam, hát nem elszunyáltam én is? Szerencsére nem gurult le. Aztán a kúp után jó formában volt, próbált megint felállni. Csak a kisebbik nővérkéje túl veszélyesnek ítélte a próbálkozást. Kép Nagy bőgés volt. Lányok is panaszkodnak, lehet, hogy megint kórház lesz? (az én gyomrom már fáj) Hasmenésre megpróbáltam HN25-t adni. Jól szórakozott a cumisüveggel. Utólag bánom, hogy még hajlíthatóbb korában nem tanítottam meg legalább vizet inni, mert ez most egy rémálom. Ugye hasmenés, sok folyadék. Na mi marad? Gyakrabban szopik, mint újszülött korában. A HN 25 is már szükségmegoldás lett volna, de nem kell neki. Smecta volt az eredeti javaslat, arról már nem is beszélek. SEMMI nem kell kanálból.

Heppi, nálunk bifinett típusú kenyérsütő van kölcsönben, és pofonegyszerű kezelni. Beleteszel mindent, amit ír a recept, élesztőből inkább Oetkert, vagy franciát, aztán hajrá. Már programozni is tudom, pedig nem vagyok egy műszaki zseni. Kép
Kenyérlisztet meg láttam a KAisersban. Csak drágállottam a közel 500 Ft-ot egy kilóért.

MAriann, azt a filmet én is már többször. A vége elég jó, nem? Meg nekem a zene is tetszik.

Urszila, szomorú éjszaka. Csak tudnám hol láttam hasonlót? Kép Nőjenek ki gyorsan a fogacskák.

Kangi, a csajszi nagyon bejönni sobi-norbi bácsinak. Pont vmi ilyen diétát ajánlgat!

Na megyek, kicsit házimunkázok, kicsit alkotok, hátha lesz valami abból a sapkából.

Ja, ha valami jó filmet tudtok, írjátok meg!!!! (Mármint tv.)

sofka
sofka
 
 


Remélem Emma megússza a kruppot!

Gombóc, Mammutban, de ne kérdezd, hogy pontosan hol.

sofka
sofka
 
 


Manó: Emmának kruppmentességet.

Sofka: sapihoz hajráKépMarcipán láza múljon el minnél előbb.

Beu: almásreceptet elmentettem , bizti jó lesz nekünk isKép.

Mariann: fimnézésKép.Küldök egy kis mosolyt hátha...Kép Kép Kép.

Tina: köszi a sablonokat , nagyon tetszenekKép.

Urszila: éjszakáhozKép., jó hogy írtad a narancsillóolajat, mert karácson táján szoktam párologtatni, bár nem allergiás senki a családban , de nem árt az óvatosság.

Kangi: ne aggódj, ha dokinéni megnyugtatott, akkor semmi gond. Bát együttérzek veled, mert én is mindig aggódom a súlyok miatt.Több helyről is hallottam, hogy vannak ilyen időszakok , amikor a baba nem hízik semmit sem.

Heppi: kenyérsütőben nem vagyok jártas.

Ildi: Ancsi mióta állt vissza a nemalvásra, azaz a többszöri ébredésre? érdekes, hogy többen is írtátok, hogy egy időben jobban aludt, utánna meg ismét felébredeznek.Bár nekem sokszor nem is az etetéssel van gondom, hanem azzal, ha nem akar rögtön visszaaludni. De megjegyzem nagy vágyam már egyszer jó sokat egyhuzamba aludni.

Nem tudom tudtok e vmi reklám jellegű dolgot a Liberótól. Most kaptunk ismertetőt és azt hiszem 5 babafigurát kell kivágni és kis teknőst küldenek. Nem is igazán a teknős érdekel, hanem régebben (pár éve), emlékszem, hogy volt olyan akció, hogy vmennyi vonalkód fejében küldtek törölközőt, köntöst stb...Szeritetek lesz még ilyen, vagy érdemes egyáltalán gyűjteni a zacsikat?

Készül nálunk is az adventi koszorú (sk). Meg kis díszeket kreáltam , kicsit karácsonyi kezd a hangulat lenni. Jut eszembe karácsony: tudtok Pesten olyan helyet mely árban is elfogadható és klassz szobahintát lehet kapni? Segítsetek légyszi. Robót azzal szeretném meglepni.De ha van más jó ötletetek akkor azt is szívesen fogadom, legfeljebb kiadom a nagyiknakKép.

Jó éjt: Anita
anita77
 
 


Sofka!

Köszi, mi is reméljük. megy apárologtató, nappal kapta a köptetőt, többet nem tehetekKép

marcipánnak jobbulást!
Germicid C-t én oltás után adtam még anno Emmának, betegségre csak sima amidozophent vagy germicidet (az ugye ugyanaz, ha jól tudomKép Igaz, hogy enm is feküdt egyszer sem, állandóan ugrál, rohangál, lehet hogy ezért esik mindíg vissza, nem fekszi kiKép

Kangi!

Úgy tűnik Julcsi ekkora és kész. lényeg hogy arányosKép nem kell mindenkinek nagynak lenni, Ráadásul kislány így még akkor se gond ha késöbb is picuri lesz. De ez egyáltalán ne biztos, lehet majd isis korában úgy beindul, hogy csak néztekKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Depi a köbön hétvégén annyira rosszul voltam, hogy rászántam magam az epemütétre. Lassan már semmit sem ehetek.

Mano, Sofka a Germicid C-t nem azert kell adni, hogy nyugodt legyen a gyerek hanem azert, hogy ne legyen lazgörcse.

Most nem nagyon van idom mert van egy határidos munkam es most tudom csinalni mert most eppen nem fajok.

Pusz

Ari
ari
 
 


Na jelentem itt vagyok!

A filmet kihevertem,köszi mindenkinek !Kép
A kedvem újra jó,naná!:elmentünk nagy nehezen a Corába és Marci annyira élt,és élvezte nagyon édi volt.
Arról nem is beszélve hogy a szememnek sem akartam hinni amikor megláttam kirakva az utolsó darabos dobogón egy babakocsit 25 E IGEN JÓL OLVASSÁTOK 25 E . Én is sokáig vizsgáltam de annyi volt. A poén hogy ilyet vettünk Marcinak előszörre. Hauck Apolló Light, ez meg ua:M210 Mini Star. Annyira megörültem neki mert a másik az otthon van,hogy ne kelljen állandóan cigölnöm a repülőn ha megyünk haza. Itt meg van egy nagy batár darabb,ami nagyon kényelmes,és jó erdőbe is. Ez meg jó lesz ha autóval kell mennem valahová,vagy egyszerüen elmegyünk bevásárolni,és ott ugye a kasszáknál nem férek ki a nagy kocsival.
Na szóval jól megideológizáltam hogy miért is kell egy 3. kocsi,de 25 pénzért még jó hogy megvettem.KépKépKép
Na egyből heppi lettem!KépKépKép

Beu!Kép
HÚÚÚÚÚÚÚÚ az a süti nagyon király volt,,,nyam nyam nyam!!!!!Már készülök a szombatra!Kép

Sofka !Kép
A film maga az jó volt,csak valahogy az én pillanatnyi hangulatomnak nem tett jót,még ha a vége jobb is lett.Kép


Na megyek pakolászni,majd jövök még!Kép


Mariann
Mariann
 


Zsuzsi,
KépekKép

Leszter, Anita,
Só-liszt gyurma:
2 rész liszt, 1 rész só + kicsi víz fokozatosan, amíg nyújtható nem lesz, de még nem ragad. (pl. 30 dkg liszt, 15 dkg só, 1,5-2 dl víz).
Javaslat: aprószemű sóból, vagy a víz egy részeben feloldva a sót, hogy ne legyenek benne nagy szemcsék.
Kinyújtani (kb.1 ujjnyi vastagra), lenyomat, majd pl. egy vajasdobozzal "kiszaggatni". Végül száradni hagyni (radiátoron vagy sütőben) legalább 24 órát. (Festeni.)

Mariann,
Nagyon ügyes Marci, már nmászni készül. Roni is mostanában próbálkozik. Nagyon édes ahogy a kis kezeit magasra emeli és lecsapKép

Manó2,
Szegég beteg DorkaKép

Toffi,
Nagyon remélem hogy lejön! Az újakat még csak mostanában kezdtem használni (a zöld pl. lejött). A régi valami noname készlet volt (6 szín) és nem volt átlátszó, mint a mostani.

Kangi,
BeszédKépKépKép
Jobbulást Julcsi szemének!

Kis szünetet tartok, addig elküldöm.

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok,
most csak betenném a jelenlegi talilistát, szerintem bőven nem teljes, úgyhogy aki nem láttya magát, de jönneKép lszi kiabáljon, hogy nagyjából képben legyünk a létszámot illetőenKép
Rody a csomagtartómban, megtekinthető lesz, sőt, ha Momo is úgy akarja, összevethető a 2 féle csacsi.Kép
Tehát a jelenlegi listácska:
Momo+3
Timici+1
Gombóc+1
Beu+1
Toffi+2
Maci2+1
Leszter+2
Magdi+3
Kangi+1
Sofka+3
Mariann+2(apával?)

Réka, ti tudtok jönni? Nem emléxem, mit beszéltünkKép

pusza
Elli
ellimami
 
 


PsAndi,
Az előző hozzászólásomban leírtam a só-liszt gyurmátKép

Sofka,
Jobbulást Marcipánnak!

Tina,
Köszi a sablonokat!Kép

Roni ma délelőtt nem akart aludni, ebéd után még mindig nem. Lementünk postára, hazafele elaludtKép Persze így nem jöttünk haza, hanem sétáltunk még fél órát, amíg fel nem ébredt.Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Maci! És milyen festékkel festeni?

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Anita: tipikusan 3-4 hósan kezdenek el -újra- jobban ébredni a babák, Ancsi majd kereken 3 hósan kezdte. Erre azt sütöttük itt többen ki- valamelyik topikból, tána szopisból ered- hogy ilyenkor a bölcsőhalál elkerülése érdekében felszinesebben alszanak, ezért ébrednek többet. Ancsinál azóta fokozatosan romlik a helyzet, néha meg-meg áll, néha bedurvul....nem tudom,mikor lesz vége, vége lesz-e egyáltalán magától, avagy kidőlök és jön a bőgni hagyás (nem akarom).

Libero: igen, ez a teknős( a midi termékmintával), ez egyébként aranyos. Meg volt az esőkabát, az mindenkinek, meg most a maxi termékmintával (kb 6-7 hósan) jött megint egy, ez fürdető-tapi játék lesz (még nem ért ide). MÁst én most nem tudok.

Természetesn egyetértek mindenkivel, mindenki etessen belátása szerintKép. Első hárommal még "siettem", most ANcsival sokkal PatóPálUrasabban állok hozzáKép.

Sziasztok:
ILdi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Gyors kérdés: Szerintetek normális e, hogy a menstruációm csak 2 napig tart(ott)? Mert még szülés előtt 4-5 nap volt, most meg ilyen hamar elmúlt, vagy még változni fog??? Mert nekem azt mondták, hogy az első nagyon durva lesz, mert milyen sokáig nem volt meg és sok vér gyűlik fel. Vagy ez hülyeség???? Szerintetek?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


AriKép epebajKép Nem jó dolog a műtét, de utána (vagy két hét múlva) bizti jobb lesz. Megérdelkődted már konkrétan, hogy mennyi időt kéne kórházban töltened? Én is úgy tudom, hogy jobb a Germicid-C, pont azért mert 1) lázgörcs elkerülése 2) lenyugtatja a gyereket, ami azért hasznos dolog betegség esetén.

MariannKép babakocsiKép utánaszámoltamKép és optimista hangulat is Kép

KangiKép Julka is elég mini baba, mi éppen azt élvezzük Apával, hogy lesz két nagy lovunkKép, és egy mini lányunk.

AnitaKép nekünk van Libero teknősünk (és még többeknekKép) nagyon jópofa, rágnivaló, zörög is. Holnap reggel teszek fel fényképet, már ha megtalálom a kupiban.

SofkaKép én is azt mondogatom állandóan, hogy NE segítsenek Julkának, mert rosszabbul jár szegény. Marcinak jobbulást! Olyan jól lehet szunyálni hason alvó deddelKép

Holnap reggel megyünk MenjugateII-re, remélem, nem viseli meg. Az I-nél nem volt semmi probléma.

Mi is kenyérsütőt kértünk JézuskátólKép Nem is tudtam, hogy ilyen drága a kenyérliszt, majd akkor importálunk anyóstól ingyenKép

Urszila
urszila
 
 


Ellike Kép
Kangi + 2, mert Apacuka is várható.

Mindenkinek köszi az aprósággal kapcsolatos nyugtatást. Már én is belenyugodtam, hogy Julcsi nyomokban sem emlékeztet majd Brigitte Nielsen-re Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok,
nem tudom írta-e már vki, de ha nem akkor álljon itt egy matricafestés trükk tőlem isKép:
szóval ha nagyon apró elemekből áll egy matrica (lábak,karok,szárak,csápok, stb.) akkor azt lehet tenni, hogy a különálló részek közé szintelen matricafestéket festünk, így azok egyben jönnek le a fóliáról és egyben ragaszthatóak, nem fognak összekuszálódni, ragadni, és nem is látszik a csalafintaság.Kép

További jó kreatívkodást és nyugodalmas jó éjt, pusza,
Timici
timici
 
 


Sziasztok,
Csak egy gyors bekukk. Eddig tanultam. Délelőtt meg APEH ellenőrzésen voltam. Szerencsére minden ok volt. Bocs Gombóc, hogy nem jött össze a mai nap. Pedig tudom is, hogy hol van bögre/poló print a Mammutban. (Mammut II. 3. emelet - A McDonalds fölötti rész környékén, a biobolt mellett)

Lányok,
Help! Lili már 11 hónapos, és még nem jött meg a menzim. Normális ez, vagy kezdjek aggódni?

Képzeljétek, megszületett életem első dekupázsa. Egy nyuszi egy fa dobozka tetején. Nem tökéletes, de szerintem elsőre tök jó lett. Holnapután kapja meg Apa a névnapjára Kép

na megyek, mert hív a ded...

pusz,

gömb
gombolyu
 
 


Sziasztok!

Ne gondoljátok, hogy hűtlen lettem, mert olvasni szinte mindig volt időm+erőm, csak írni nem, de azért a háttérből kukkoltam Kép! Ma is szerintem csak azért van erőm írni, mert Bekivel d.u. 2-ig aludtunk Kép.

Látom mindenki nagy erőkkel készül a karácsonyra, szépeket alkottatok! Én is kigondoltam egy matricafestős nagyszabású remekművet, csak kéne hozzá pl. világoskék. Szerintetek azt lehet kapni készen, vagy keverni kell? És hol a legolcsóbb az átlátszó festék pl.?

Múlt héten azon szorgoskodtunk apukámmal, hogy a régi képeink mintájára lefotózzuk Bekit. Sajnos még mindig nincs digigép, úgyhogy látatlanban kellett alkotni, de az eredmény szerintem így is jó.

A bal oldalin én ülök Apukám nyakában, a háttér és Apa inge(!) ugyanaz mindkét képen...
Kép

A felsőn én vagyok, alul Beki, a fotel meg szégyen-nem szégyen, de ugyanaz 25 éve...
Kép

Beki már ügyesen ácsorog, és szépen lehuppan, ha le akar ülni, araszol a bútorokba kapaszkodva, és csattog utánam mindenhova, a WC előtt meg vonyít, hogy nem engedem be Kép.

Elli,
milyen tali? Mikor? Énisénis! Kép Lehet még? Remélem nem holnap. Kép Ha nem nyilvánosan publikus, emil címem a profilban! Előre is köszi!

Jó éjszakát mindenkinek, remélem holnap már személyre szólóan is lesz lehetőségem irogatni!

Pusz
Miszike
miszike
 
 


Na én meg itt bénázok a képekkel.
Szóval:
miszike
 
 


Kép
Kép
miszike
 
 


Sziasztok!

ELső munkamentes napomon kaptam a férjemtől újabb adag munkát.
De ez azért már lazább jóval.
A tegnapi megmérettetés jól sikerült, gratuláltak nagyokat a főnökeim és valszeg csinálhatom ezt a jövőben is.

Visszaolvasni semmi erőm és időm nem volt, de ami névre szólt azt elolvastam és a képeket is megnéztem.

Naggggyon jók a képek, főleg Miszikéé tetszik nagyon, ez jó ötlet.
A BCG infót köszönöm, most már szerintemis az lesz, mert nemcsak egyre pirosabb, de kezd keményedni és dudorodni is. Most egy hülye kérdés, de már elfelejtettem. Mit kell majd csinálni ha kifakad? ÉS szabad úszni menni? Vagy amíg nagyon ronda addig inkább ne?
Előre is köszi a válaszokat.

Elli!
Igen, szeretnék a talira menni. Szerintem Dodóval kettesben. Hánykor kezdődik a parti?
JA a gyerkőc fél a Mikulástól. Keresztanyám férje pont úgy néz ki, de ha Dodó meglátja, egyből elkezd sírni, meg kiabálni. Ez van! Amúgy is nagyon gyáva lett, a talin láthattátok. Pedig minden nap megyünk társaságba, ha más nem a munkahelyemre.

BOcsi, hogy nem tudok senkinek válaszolni, de mostantól igyekszem bekapcsolódni.

Rólunk annyit, hogy Dani folyamatosan ácsorogni akar és ha meg tud valamiben kapaszkodni, akkor lépked is. Fog sehol, ebből lassan protkó lesz.

Most megyek készülődni, mert ma meglátogatjuk a dédit, aki korát meghazudtolóan nagyon fiatalos és Danival együtt imádjuk.

Réka
muki
 
 


Oh jeeeeeh! Ma reggel MArcipán lázmentesen ébredt. Pedig az uccsó kúpot tegnap du. 4-kor kapta. Kicsit még kicsik a szemei, kicsit még nyűgös, de napok óta először mosolyog, és szépen játszott is. egy darabig. Most megpróbálom kizárólag anyatejes csöpp nyolchónaposomat megszoptatni. Aztán visszaállítani legalább részben a vegyes táplálkozásra.

Szép napot Mindenkinek!

sofka
sofka
 
 


Miszikeeee Kép
én meg próbálgattalak a mobilon, de jóóó, hogy itt vagy! Kép A képek nagyon cukrok!
Tali most szombaton lesz, a többit Elli majd írja, gyertek!!!

Sofka Kép
szuper láztalan Marcipán!! KépKép

Manó_2 Kép
Dorka hogy van??? Híreket kérünk!

Beu Kép
ehh, nem aggódom, viszont a szombati sütire nagyon hegyezem az ízlelőbimbókat! Kép

Ari Kép
jó munkát, és ha muszáj az a hülye műtét, akkor muszáj KépKépKép Túl leszel rajta, és akkor már nem fog fájni! Undorító az epegörcs KépKép Nagyon sajnállak, és drukkolok, hogy addig már ne legyen rosszabb!

Réka Kép
Dani félelmei a korának megfelelőek, szepiszori. Én nemtom ,de Julcsi valahogy észrevétlenül esett át rajta, vagy még le van maradva ...

Megyek reggeli edényt pakolgatni, úgyhogy pussz!

Kangi
kangi
 
 


MiszikeKép
Ez aztán hasonlóság! Nagggyon Jó!!
Ahogy elnézem, azóta odafigyelt egy szomszédház is. Kép Ugyanilyen foteljuk van nemférjapa szüleinek is Kép

Megint csak ennyire tellet, mennem kell.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok,

Anita,
Talán te kérdezted a hintát, ugye? Hát nekünk igazából nem hintánk van, de amire Orsi használja, arra tökéletes. Szal rugós hinta, inkább még csak ugrál benne. Az Aradi uccai Megatoys-ba vettük 12e-ért (Balla-balla a hivatalos neve, és 12kg-ig bírja a strapát). Egy mozdulattal felrakható az ajtófélfára sérülésmentesen, és összerakás után sem túl nagy, szóval könnyen vihet nagyihoz, vendégségbe stb.

Sofka,
Én sima kenyérlisztet vettem, és asszem a 2kg-os kiszerelés nem volt több ??????? a Tesco-ban. De hazudni nem akarok, mert az az igazság, hogy meg sem néztem az árát Kép

Ja, és mindig elfelejtem megírni nektek, hogy vasárnap Orsi kapaszkodás nélkül állt kb fél percig. Aztán óvatosan leguggolt, és leült. Azóta is próbálgatja az új tudományát, de azért nem olyan gyakran, hogy lefotózhatnám, vagy lefilmezhetném Kép De a lényeg, hogy szerintem karácsonyi ajándékba tőle egy pár lépést fogunk kapni, ha így halad Kép

Megint Sofka,
Örülök, hogy Marcipán jobban van. Én nem tudom, de szerencsére Orsi nem az a lázasodós fajta. Szal ha láza lenne, hívjam ki a dokit, vagy csak kúpoljam ezerrel?

pusszancs: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Zsombi nyakig náthásKép. Viszont már nagyon jól tűri az orrtörlést, eddig csak szétkenni lehetettKép Most az orrcseppet szokja, a porszívózás már nem zavarja.

Tegnap voltunk mérésen: 8,25 kiló és 73 cm Zsombi. Kangi, Te jutottál eszembe, hogy folyton sovizod Julcsit Kép
És doki néni megkérdezte, hogy áll össze egy napunk kajaügyileg, aztán jól "lecseszett"Kép. Azért az bennem van, hogy könnyen beszél, de teljesen igaza volt. Viszont gőzöm sincs, hogyan fogom Zsombit leszoktatni az éjszakai kelésről (cici nuku, KangiKép), most én zombizok, mert 3/4 2-ig bírtam a 30-40 percenkénti kelést-visszaaltatást, aztán feladtam, magam mellé vettem és kapott cicit, onnan egyfolytában rajtam lógott (nem hiszem, hogy kell neki, mert csak akkor szívja igazán, ha el akarom venni). Ma este újra próbáljuk. És Apa nem ébredt fel egyszer sem...

Anita
Robó is ügyesen gépelKép
Bünti: Apa találta ki, egyébként valamit muszáj, mert amit mondunk, az tényleg falra hányt borsóKép. Egyébként tegnap semmi javulás nem volt, így megmondtam Szandinak, hogy rossz gyereket nem viszek a talira, gondoljon erre. Egyelőre a tali nem érdekli, hanem hogy mit kap a TélapótólKép

Heppi
Nekem is azt mondta doki néni, hogy heti 3 husi egyelőre elég. Tegnap kóstolt kb. 150 g csirkés vegyeszöldségetKépKép
Kenyérsütőgéphez nem értek, én dagasztós vagyokKép
Hinta klassz lehetKépKép

Tina
Köszi a sablonokat, megérkeztekKép

Sofka
Még mindig lázas (hőemelkedéses) Marcipánnak továbbra is megy a KépKépKépKép a jobbuláshoz!
Igen, Szandi nagycsoportos. Szandi sem rajong az oviért, inkább itthon lenne, amire az óvó nénik még rátesznek egy lapáttal, mondják neki, hogy milyen jó nekünk itthon Zsombival, neki is milyen jó lenne, ha velünk lenne... Valahogy kibírom az év végéig, utána mindkettőt úgy kiosztom, hogy nem teszik ki az ablakba.
Frissítettem, így látom, most láztalan Marcipán, de jóKépKép

Andi
Lépegető Daninak gratulaKépKép Azt nem tudom, korai vagy sem, de Dani szerint itt az idejeKépKépKép
Ezt a tornát megnézem (szerintem még kismama koromban láttam egyszer valahol valamitKép, asszem ezt)
Második hóember már az ablakon figyelKépKép Többi még szárad, ma este vagy holnap megpróbálom leszedni őket. És ki kellene bírni, hogy ma nem festek, mert múlt csütörtök óta csak ide-oda tologatom az angolt, pedig 16-án házivizsga.

Kangi
Rendes doki néni, nem paráztatott. És igaza van, jól néz ki JulcsiKép


Urszila
Nyügi-JulkaKép, drukk a gyors fogacska-kibújáshozKép
Nekünk nem írt a doki néni germicid C-t

Mariann
TVKép
VásárlásKép, babakocsi jó vételKép

Ari
EpeműtétKép, de legalább túl leszel rajta. MelódiaKép, mit dologzol?

Maci_2
Tegnap vettem én is Creall-t, világos zöldet, amire mérges is vagyok, mert tök sokáig buborékos volt, egy csomó festéket elpazaroltamKép, és a képen is van három levél, ami buborékos maradtKép. Amúgy szép lett, majd lefényképezem. Vettem még fehéret, víztisztát, és ami nagyon tetszik, vettem sötétben világítósat! Azzal festettem is tegnap a Mocsok Macsók után, ma délután remélem át tudom tenni őket (a lámpabúrába belülről tervezemKép). És vettem olyan vastag fóliát is, most már faágat vadászokKép

Nadine
Nekem nem volt durvább az első mensi, sőt, sokkal lájtosabbak (ez a múlt héten esedékes egyelőre annyira lájtos, hogy nincs isKép).

Timici
Trükködre én is rájöttem, legújabb műveim már így száradnakKép

Gömb
Már el voltál veszítveKép
Dekupázshoz gratulaKép
Menzi: szoptatsz még? Szandival úgy voltam, amíg akár csak napi egyszer szopott, addig nem jött meg. Zsombival sajna nem így vagyok.

Miszike
Csúcs képekKépKép

Réka
Meló-gratula gratulaKépKép

Momo
Felfújva hozzátok a csacsit vagy vigyük a miénket?

Beu
Receptet én is mentettemKép

Zsombi fél órás fickándozás után bealudt. Kíváncsi vagyok, meddig bírja orrbedugulás nélkül?
Megpróbálkozok valami házimunka-félével Kép (szerencsére nem nagyon van mit csinálni)
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Heppi
Gratula álldogáló OrsinakKépKép

Myssnia
1-2 mondatban hírek Rólatok? Vagy legalább egy Szili-képKép

Toffi
toffifee
 
 


Heppi, amiről írtam, az nem sima kenyérliszt. Az valami egyveleg, amihez csak vizet kell önteni, és már mehet is a masina. (Illetve előbb a víz, aztán a keverék.) De megnéztem, mi van benne, és ez van nekem is itthon. Pl. liszt, meg tökmag, meg élesztő. Mókuska receptje szerint tuti. Orsinak mondd meg, hogy nagyon ügyes!!!

Toffi, nem értem az óvónéniket. Nálunk kifejezetten akkor morogtak, ha Kata hiányzott nagycsoportban. Meg most Orsinál is mondogatják, hogy csak hagyjam ott aludni, meg miért nem jöttél Orsika, úgy hiányoztál!!! Ami biztos, hogy a nagycsoport olyannyira kötelező, hogy ha nem jár a gyerek vmi iskolaelőkészítőbe kell hurcolni. (PErsze ez nem jelenti, hogy valóban hasznos, esete válogatja, de mindenképpen köt. Kép )

Ari, szintén zenész? Szegény epéd. De úgy hallottam, azt vmi spéci kis lyukakon is tudják. Akkor nem kavarnak be a szépségednek!!!! (A pánik attól még a Tied marad. Az enyém befészkelt gyomortájékra, és folyton macerál. De már csak egy hete van a mocsoknak, és úgy, de úgy leszámolok vele!!!)

Toffi, és mi a gondja dokinéniteknek a kajával? (A mienk tegnap csak a fiatalúrnak ecsetelte, hogy nyugodtan megkóstolhat bármit a tejen kívül, pl. a smectát. De nem tűnt komolynak a példabeszéd. Sosem kérdez súlyra, mindig a kölköt nézi. Sőt, anya pánikját is azzal törte meg: Hát látja, hogy nem néz ki levertnek. És ebben speciel minden láz és hőemelkedés ellenmére igaza volt. Nem volt levert, ha cipeltem. Kép )

Réka, mit dolgozol ennyit, Te szegény kizsákmányolt kismama?

Na megyek, szólít a kötelesség. (M-mel kezdődik a neve.)

sofka
sofka
 
 


Kangi!
Az a baj, hogy Daninál ez nem szeparációs szorongás, mert tőlem simán el tud szakadni, csak fél egy csomó embertől. Főleg azoktól akik hangosak, mert mi a férjemmel és az én szüleim sem beszélnek hangosan. A gyerekektől és a férfiaktól fél leginkább. Tőlem is sírva fakad, ha valami nagyon vicceset csinál és idétlenül kivihogom. Tüsszentés, köhögés után is rá kell mosolyogni, hogy nincs baj, anya csak viccelt.

Sofka!
Hurrá Marcipánnak. Reméljük, hogy ez már a kifele haladás.
Mostani munka saját cégünkben van, nem a régi munkahelyem. Ugyanis van a férjemmel kettesben egy építőipari cégünk és ott kellene a mostanában épülő házikókba bekerülő beton mennyiségét kiszámolnom a tervek alaján.

De cserébe, mert annyit mondtam neki, hogy ti miket csináltok, amíg én melózok, kaptam festékeket (10 tök jó színt), meg mintákat tőle. Tök husi pasiKép

Heppi!
Gratila az egyedül álldogálló Orsinak!

Toffi!
Köszi a gratulát!
Drukk, hogy labdazsonglőr Zsombinak ne legyen nagy baja! Pénteken jöttök úszni, vagy már nem pótoltok. Mi szerintem megyünk hétfőn is, ha addig nem lesz BCG-ből semmi.

Tényleg valaki! Lehet menni ronda BCG-vel úszni? És mit kell csinálni ha kifakad?

Az én nyekergőm is nyekereg, mennem kell!

Réka
muki
 
 


Sofka
Hát ami ebben az oviban megy iskolára készítés címszó alatt Kép. Itt az óvó nénik arra hajtanak, hogy minél kevesebb gyerek legyen a csoportban. Engem speciel minden nap piszkálnak (nem ezt akartam írni, de moderáltam magam), hogy miért nem viszem haza Szandit ebéd után, olyan családoknál, ahol kistesó van, így szokás. Elvárták volna, hogy Zsombi hazahozása után hetekig itthon legyek a két gyerekkel. Az a baj velük, hogy nem szeretik csinálni, ami a dolguk. Szó szerint az a véleményem róluk (a mi óvó nénijeinkről van szó, nem akarok senkit megbántani), hogy az a baj velük, hogy soha nem kellett dolgozniuk minimálbérért három műszakban teljesítményre fizikai munkát. Ha kellett volna, szívesebben foglalkoznának gyerekekkel. Pl. nem viszik ki az udvarra a gyerekeket, mert fel kell őket öltöztetni, ha kint vannak, meg bekéredzkednek inni, wc-re, papírzsepit kell nekik kivinni stb... Pedig valamikor egész jó idő van. És ez csak a mi csoportunkra vonatkozik.

Doki néni szerint egy ekkora gyereknek már régóta adhatnék husit. Eddig nem adtam, mert a gyümölcsök és a főzelékek sem annyira kedvencek, de az első husiból nem volt neki elég 2-3 kanálnyi, majdnem az egész üveg kellett Kép. Másik, hogy ekkora gyereknek ki kell bírnia éjszaka cici nélkül. Ezt nyögöm most (meg is pattant egy ér a szememben, jól nézek kiKép). Amúgy elégedett velünk, Zsombit imádja, Zsombi is őt, folyton vigyorog rá, beszél neki (mármint Zsombi doki néninekKép). Szóval nem nagyon piszkál, a hat hét alatt 20 deka gyarapodásnak is örült, mert nem igazán azt nézte, hanem azt, hogy nincs 8 hónapos és 8 kiló felett van.

Kötelesség, ez jóKép

Toffi
toffifee
 
 


Réka
Tied ApaKépKép
BCG-t nem tudom, kérdezd meg dokitokat (lehet, hogy telefonon is elég). Miért, már
csúnya? Nem az volt, hogy halvány pötty?
Szandi is félt a kifestett vagy álarcos emberektől. Meg a tévében, a híradóban ha a tudósító fényképét mutatták , közben ment a hang (nem mozgott a szája!), attól is visítva menekült. Pl. mekiben a bohóc hozzánk nem jöhetett oda, vagy plázában még az ellentétes irányú mozgólépcsőn sem volt szabad ilyenekkel találkozni. Mára már kinőtte Kép
Úszás: pénteken nem pótolunk, mert szombaton Elliékhez szeretnénk menni, addig kúrálom Zsombit. Majd hétfőn letudjuk a pótlást. Nem így terveztem, így sikerült.

Toffi
toffifee
 
 


mISZIKE!

dE JÓ, HOGY MEGVAGY. kÉPEK NAGYON JÓK. fELSŐN APUKÁD OLYAN, MINT (most látom, ezt Lőrinc csinálta)Colombo.
És hol a baba?????
Azt hittem már új házban laktok, csak nincs net. Vagy már új házban laktok, csak lemaradtam? A képen lévőben?

Toffi! Jobbulást szegény Zsombinak!

Beu
beu
 
 


Nem mentünk oltásra, sem baba-mama tornára, Julka taknyos lett az éjszakaKép Apa meg holnap hajnalban megint elutazik, 3 reggel csak a miénk leszKép Elég nyügi is, pedig ki kell mennünk vásárolni, pl. puffadós festéket az Andris varrta Mikulás-zsákra. Egymást ajándékozzák az osztályban, ő ezt találta kiKép Minta l. Praktika, ugyanonnan, ahonnan az Elli féle hóemberekKép

Az én két nagyom is félt mindenféle álarctól-kifestettől. Julkával még nem próbáltuk. Normál emberektől nem fél, nyitott házat viszünkKép, akkora a forgalom néha, mint a pályaudvaron.

ToffiKép nem semmi óvónénik!Kép Azért most is megmondhatnád nekik, hogy ne mondjanak ilyen blődségeket a gyereknek! És a nagycsoport tényleg kötelező is. Szegény náthás Zsombi, együttérzésünk orrcsorgató Julkával. Veletek ellentétben dokinénink azt fogadta enyhe rosszalással, hogy a 7 hónapos Julkának már adtam húst, és nem vártam meg a 8-at. Már többedszer gondolom-írom, most igazodjon el az emberKép

MiszikeKép jó, hogy megvagy. Részletesebben is plíz! Képek szuperek, lányok is szuperek, és milyen jó ötletKép

GömbKép nekem sem jött meg még szerencsére. Zsuzsival kihúztam egy éves koráig, remélem, most isKép

SofkaKép láztalan MarciKép

Hülye pasiknak (Apa+Julka keresztapái) elmondtam a szeparációs szorongást, mint pániksírási magyarázatot, azóta azzal szekálnak a nyavalyások. FérfiakKép Kép

Urszila
urszila
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?