Új privát üzeneted érkezett!

Hello Kismamik!

Újra itthon vagyok az egyhetes vidéki hízókúra után. 3kg/hét :oops:
Lent hagytuk a cicám anyóséknál és most olyan üresnek érzem nélküle a lakást :cry: nem sündörög a lábamnál, nem nyivákol én meg csak sírok. Mikor elindultunk oda se jött hozzám elköszönni , biztos érezte a ellene készülő merényletet hogy ott lesz hagyva. Remélem jól fogja bírni a lenti életet.

Hazafelé megálltunk Zamárdinál a szabadstrandnál, 4kor pancsoltunk napoztunk kicsit. Nagyon szép tiszta a víz és kellemesen hüvös! Teljesen felpezsdültem.

Most csak felléptem, holnaptól olvasómódba kapcsolok :) jó pihit mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka, ma eljutottatok látogatni? ;-)

Egyébként a Kriós szerződésben le van írva, hogy ha bármi történne a céggel, garantálják, hogy biztosítják a tárolás folyamatosságát...

yuyu79

Ja és redőny meg sötét meg csend:
Sztem ez abszolút nevelés kérdése, most még persze lehet óvni, síri csendet és sötétet alkotni, de 2. 3. gyerek mellett. :lol:
Bátyámék 4. gyerkőce a 3 bátyó indiánüvöltése és anyuka főzős-porszívózós akciója mellett kénytelen aludni és elég jól bírja a strapát.

Nagyon remélem hogy a mi picinknek jó alvókája lesz, mert takarítani csak akkor lehet, ha ő szunnyad. Mondjuk falun eleve van alapzaj, kutyuk, macsekok, szomszéd kamionos személyében. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Julcsi, ez a bedagadós dolog nem hangzik valami jól... Nem voltál esetleg rosszul? Mondjuk a vérnyomásod nem érezted, hogy magasabb, mint szokott? Pl. heves szívdobogás, stb???
Nem festeném az ördögöt a falra, de a terhességi toxémia jele is lehet az, amit leírtál! Főleg az arc bedagadása fogott meg... Szóval vigyázz magadra, meg pihenj sokat!

Aproo, ez jól hangzik! Ha ilyen idő lesz egész héten, mint pl. ma, akkor tuti nagyon fincsi lesz már a víz is... Mondom, nekem a 21 fok, mert annyi volt állítólag, kicsit hűvös volt, és nem is esett olyan jól, így nem rizikóztam!

Amúgy én is gondolkodom az EDA-n, de nálunk ilyen konkrétan még nem esett szóba, bár az előkészítőn azt mondták, hogy bármikor kaphatod, mert mindig van valaki, aki be tudja adni, sok nőgyógyász is rendelkezik a szükséges szakvizsgával, hogy beadhassák! ;) De aztán lehet, hogy minden nagyon gyorsan fog lezajlani, így nem is jut eszembe kérni, na, én ebben bízom! :P

Ez a mai nap, főleg, amióta itthon vagyunk, iszonyat! 1 percenként mennék pisilni... :(

Hello Mecsi, üdv újra itthon! Sajnálom a macskád, de ha így döntöttetek, akkor biztosan jobb lesz így, aztán úgyis minden visszazökken a régi kerékvágásba! ;)

Ja, és még egy! A csendben altatás... Én láttam unokatesóm példáján, mindig ki volt írva, hogy ne csöngess, mert a baba alszik, aztán olyan rossz alvó lett, hogy ha lábujjhegyen közlekedtél mellette, akkor is felriadt...

Keresztelő... Nehéz kérdés! Én nem vagyok vallásos, meg sem vagyok keresztelve, bár, ha szeretném, akár most is keresztelkedhetnék, de nem tartom létszükségletnek, illetve nem hiányzik... Párom keresztelkedett és első áldozott is, így náluk kicsit jobban megy a nyomás, bár amit utálok, hogy nem gyakorló keresztények, de mégis erőltetik/erőltették, hogy legyen templomi esküvő, mert az olyan ünnepélyes... Hát, bocs, de én meg pont leszarom, hogy mi az, ha nekem semmi kedvem hozzá, illetve álszentségnek is tartom! Nem megyek és ők sem hétvégén templomba, akkor miért is olyan fontos, hogy a gyerek meg legyen keresztelve??? Nem fogok a hit ellen beszélni sosem előtte, de úgy gondolom, hogy ez legyen mindenkinek a saját akarata! Attól nekem nem több, vagy kevesebb a másik, hogy ő épp meg van keresztelkedve, vagy sem... Szóval nálunk még passz, de, ha csecsemőként lesz ez a ceremónia, biztosan a tesómat, vagy valamelyik családbeli felnőttet kérném fel.

sophie27

Mármint, ha éppen úgy döntök, hogy igen, nagyon fontos, hogy megkereszteltessük a babát...

sophie27

Sziasztok!

Hogy birtátok ma ezt a nagy meleget????
Itt délen nagyon-nagyon tikkasztó volt.Barátosném meg is szült tegnap 38.hétre.Kisdruszám született,apróka de minden O.K.Igaz anyuci is vékonka alapból.

Keresztelés:Nálunk ez nem kérdés,mert mi komolyan vesszük a hitünk gyakorlását,és minél előbb meg fog történni.Én szeptemberre tervezem,az 1 házassági évforduló környékére.
Keresztapa még nincs,nagyon gondolkodom.Én 5x-ös keresztmami vagyok(egy családnál mind az 5-nek,nem rokon-barátok) és nem ajándékcentrikus kapcsolat, inkább törődés-kötődés oda vissza, persze ajándékozás is van mindig,de nagyon sokx saját magam kreálta ajándék.Folttakarók,párnák stb,stb.

Eddig nem volt túl sok gondom(szinte semmi) a "másállapottal",de megjelent a számomra eddig ismeretlen aranyér.Ez vmi szörnyű!
Borsó a popsiban,se ülni,se állni.Tudtok vmi praktikát???
Körömvirágkrémmel kenegettem,egy kupit felraktam(keserves kinok között)nem szivesen,mert ephedrin ill. lodocain volt benne.Csoda nem történt.Vettem be homeopátiás bogyót is,de nem az igazit,viszont 7vége lévén nem volt lehetőség másra.
S.O.S.-ha tudtok vmi csodaszert!

Barbi!Hát nem is tudom mit mondjak.....Én sem itélkezem, biztos szereted,ha jön a 4. Babuci,de én is úgy gondolom,hogy le kellene ülnötök egy nagy beszélgetésre.Mit szeretnél,mit érzel....stb,stb???
Ő miért teszi amit tesz,és amit nem....

Varrtam babatakarót ma 2 félét,és egyre jobban várom,pedig tudom,hogy jó,ha még marad.Min 3 hétig,de 6-7 hét még jobb!
Drága férjecském ma készitett a bucilábamnak citromfüves lábfürdőt.Hát Ő ilyen...!;-)
Ja,tegnap "elengedtem" túrázni,és kb. 3kg vargányát hozott,ma abból degeszre zabikáltunk;-)

Sziasztok!Eszti
ivaneszter

Jujj de jó!!!!!!
Sikerült a vonalzó!!!!!!!!!!!!!!!
ivaneszter

Sziasztok!

Nálunk is szaladnak a napok. Kisasszony gyógyulgat, bár nagyon nem kedveli az orrcseppet. Oviba majd csak csütörtöktől mehet. Addig is holnap szerintem elviszem magammal a tornára, mert a doki azt mondta nem fertőz, nekem meg fáj a hátam és a múlt héten sem voltam. Megvolt az esküvő is tegnap, de 11-re itthon voltunk, mert nem volt nagy hangulat. Apa közölte, hogy ő mégsem biztos a Viktória névben, így még mindig nincs fix nevünk. :cry:

Bende! Én is épp a hétvégén mondtam a páromnak, hogy hihetetlennek érzem, hogy csak néhány hét és négyen leszünk. Kicsit én is tartok az elejétől, mert anno nagyon sokat szenvedtünk, nem volt tejcsi. Most úgy állok hozzá, hogy olyan nem fordulhat elő, hogy megint nem lesz és minden szuperül fog működni. :)

Barbi! Nem is tudom honnan van ennyi energiád. Szorítok, hogy a picuri minél tovább bent maradjon, a férjedet pedig nem minősítem, megtették már az előttem szólók. :cry:

Alvás témában nekünk az elején nem volt redőnyünk, egy éve lett, így nálunk a sötét és csend párosítás van érvényben (azért a csengőre nem írtuk ki, hogy ne csöngessenek :) ). Ennek ellenére a kislányom nagyon jó alvó mindenféle körülmény között. Tegnap anyuéknál aludt, ahol nincs redőny.

Jó éjszakát mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Julcsi, nekem kizárólag reggelre szokott bedagadni a lábam, sosem este. Ma reggel is úgy keltem 8-kor, hogy tiszta pufi volt az összes lábujjam és a kezemen az ujjaim. Aztán visszafeküdtem még egy "kicsit", felpolcoltam a lábam és aztán 11-kor, amikor újra felébredtem, akkorra lement a duzzanat, igaz, hogy közben bekapcsoltam a klímát is. Szerintem a fekvési póztól is függ a vizesedés, de legjobban a meleg tesz be nekünk.

Barbi, remélem hamarosan rendbejössz és a férjeddel is tisztázzátok a dolgokat. Én azt gondolom, hogy ha 10 éve vele vagy, akkor mégiscsak szerethető ember, emiatt nem is mondénk olyat, hogy hagyd el, de néha muszáj a férfiakkal elbeszélgetni, mert ők sokszor észre sem veszik, ha ilyen orbitális hibákat követnek el. Mindenesetre nagyon remélem, hogy átvészeled ezeket a görcsös napokat és kihúzod a babával még egy pár hétig szülés nélkül.

Jó éjt csajok!

szuszu

Csak éppen nem 39 nap van vissza!Vmi nem stimmel.
08.08.08-ig 47 nap van vissza;-),de úgyis Ő dönt mikor szeretné a szülinapját ünnepelni.
ivaneszter

Barbi drága!

Egyszerűen nem találok szavakat...:((( nagyon elszomorít, amit írtál! Szorítok, hogy minél előbb rendbe jöjj és a pároddal tényleg nem ártana leülnötök és beszélnetek, mert ez az állapot hosszú távon tényleg nem lesz túl jó. Elhiszem hogy sokat dolgozik, de Te is vállalsz épp eleget + még a pocidban a 4. baba. Bőven rád fér egy-két segítő kéz. Vmit ki kell találjatok!

Nici, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy előre elkezdesz félni a szüléstől és hogy mi lesz, ha nem kapod meg a kórházban amit kérsz. Nem is szabadna rögtön az EDA-ra gondolni, csak végső esetben és hidd el, ha indokoltnak tartják, meg fogod kapni. Kb. 12 óra mire az EDA kifejti hatását, ha közel van a kitolási szakasz, elképzelhető, hogy már nem adják be. Na de akkor sem fog összedőlni a világ, elvégre anyáink korában nem volt ilyen lehetőség. Hiszem, hogy meg kell éljük ezt az állapotot, hiszen milyen csodálatos ajándékot kapunk cserébe. Minél kevésbé "görcsölünk" rajta, annál könnyebben, gördülékenyebben fog menni. Bízz magadban és ez a többiekre is vonatkozik. A másik szempont pedig amit figyelembe vesznek az a prioritás, ha épp életet kell mentsenek, akkor az fog elsőbbséget kapni, nem pedig az, hogy neked rögtön beadják az EDA-t. Ez nem azt jelenti, hogy nem kapod meg, ha indokoltnak tartják, csak lehet, hogy várólistára teszik az embert.

Csak pozitívan lányok, nem mondom, hogy én nem izgulok, de próbálom mindennek a jó oldalát nézni és EDA-ra még gondolni sem gondolok... hiszen múló fájdalomról van szó és hiszem, hogy abban a percben, ahogy találkozhatunk a csöppségekkel, a fájdalom megsemmisül;)

sniky

Kb 1 óra, mire az EDA beáll, nem 12:) elírtam:)

sniky

szuszu,
én hetek óta úgy alszom, hogy éjszakára felpolcolom a lábam és azóta nincs gondom a lábpuffadással, próbáld ki, megéri:)

sniky

Zsófi! A keresztel témában, abszolút én is így gondolkodom.

A redőnyre akkor valószínű befektetünk. A csend nem érdekel, sokkal inkább a meleg kizárása, mivel ma is 27 fok volt/van a lakásban, és előre félek, hogy a baba hőguttát fog kapni, mert az ideális hőmérséklet számára a 21-23 fok közötti. A bölcsőhalál okaként is gyakran említik a túl meleg szobát, de hátha nem tudok tenni ellene, akkor mit csináljak?

A sotes előadáson úgy volt, ahogy Nici írta, hogy bár be lehet vinni minden segítő eszközt, saját labdát, kencéket, homeopátiás készítményeket, ezen alternatív eszközök használatát erőteljesen megmosolyogták, és mondták is, hogy nem nagyon hisznek bennük. Ők erőteljesen az Edát javasolták mindenkinek, mintha rá akartak volna beszélni, még azt is elmondták, hogy egyszerre hány ügyeletes van bent, plussz a fogadott orvosod, illetve arra is kitértek mikor szóljunk, ha edát akarunk kérni, tehát magyarán szóba sem jöhet, hogy nem leszel ellátva, akár időhiány miatt.
A sokkal hosszabb és fájdalmasabb vajúdás időszakát jelentősen lerövidíti, igaz, a kitolási szakasz cserébe egy kicsit hosszabb, de csak pár perccel. Ez számomra megéri, mert nem akarok úgy elfáradni a végére, hogy ne bírjam kinyomni, és sokat szenvedjen az úton, vagy császár legyen a vége. Nekem ez is sokat számít.

Kép
felicia

jóóóóóóóóóóó reggelt :)

Zsófi, elhiszem h kész voltál a vonattól :? De azért tuti megérte már csak a balatoni hangulat,meleg,víz....De várom h apa haza jöjjön.Olyan mehetnékem lett :D
Ma látod Benit ugye?????

Aproo, jól vagyok köszönöm. Gyümölcsből betudom vinni a kellő CH-t és az a babának is jó.Bár sokszor eszembe jut Niki igért :wink: csokitortája,akkor vannak hullám völgyeim, de szülés után és nem leadok 2 héten belül 8-10 kilót hanem felszedek :D

Niki,így elgondolkozva azon amit írtál :arrow: TÉNYLEG :!: :D
lesz ahogy lesz,többen túl élték már:)

Felícia, ebben is igazuk volt a lányoknak,h pl SOTE, ujszülött intenzív stb..stb...Van bent ügyeletes anesztes igen,de nem 20!
És nem hiszem h minden nőgyógyász erre specializálódott,nem véletlen h csak anesztes adhatja be.
De ott majd úgy is meglátod.

nicike

HŰ, jó sokat írtatok a hétvégén.

Párom meglepett és mi is lementünk Balcsira, a nyaralóba, még szombat délután. Igaz én már nem fürödhetek, de akkor is nagyon jó volt. Szombaton este a teraszon kártyáztunk, vasárnap pedig lementünk a strandra. Vittünk le egy nyugágyat én abban heverésztem egy napernyő és egy fa alatt. Belementem a Balcsiba, de csak térdig ( méhszáj 2100) de nagyon szívesen belevetettem volna magam egészen. A pocim végig le volt takarva, bár nincsnek csíkjaim, de azt hallottam, hogyha ilyenkor megnyúlt bőrrel napozik valaki, akkor annak később nyoma maradhat.
Pockom rendkivül aktív volt egész hétvégén, az Apukája már megsajnált, mert annyira kidudorodott itt-ott amott a pocakom, hogy az már neki is fájt.

Keresztelő: még nem tudjuk kik lesznek a keresztszülők, de keresztelő lesz. Szerintem még ráérünk ezen gondolkozni.

Redőny: a nap miatt okos dolog, pár fokkal tényleg hűvösebb lesz tőle,de a teljes sötétben altatással nem értek egyet. A bölcsőhalál sem a meleg nyári szobára vonatkozik, hanem a túlfűtött télire. Sajnos 35 fokban nem kapcsolhatod be az egész világra a klímát, amerre viszed. Izzadni fognak szegények, de ez még mindig jobb, mintha megfáznának. Mi egy nagyon sűrű szövésű sötétítő függönyt tetteünk fel, de az alján van egy világosabb csík, pont a teljes sötétség ellen. Nem szeretném, ha olyan gyerkőc lenne, aki csak teljes sötétségben alszik el, mert az neki is nekünk is csak nyűg. Úgysem tudod minden alváshoz ezeket a körülményeket biztosítani. Ha elutaztok valahova, és nem lesz redőny, akkor is aludnia kell.

EDA: hát ezen a dolgon én hamar túlléptem, mert Fehérváron nincs rá lehetőség. Az egyetlen fájdalomcsillapító a kéjgáz. :)

Mecsi: sajnálom a cicát, el tudom képzelni mit érzel.

Aranyér: Nekem picike van, szinte észre sem veszem, csak a Wc papíron láttam nyomát, mert vérzett egy kicsit. Hemorid krémet használok, szerintem hatásos.

Barbi! Alig találok szavakat. Nem minősítem az embert, minket nem vezérelnek, olyan érzelmek, mint Téged, de azért szebben is viselkedhetne. Sajnálom, hogy nincsen állandó segítséged, pl. egy nagymama, aki levenné a terhet a válladról. Szerintem nem fog előbb megszületni a babó, biztosan addig marad benn, ameddig kell. Sok- sok energiát küldök Neked és kitartás. Írhatnám én is, hogy nem féltelek, mert stramm nő vagy, de ettől most eltekintek. Féltelek, mert minden strammságnak vége szakad egyszer. Bár Te csak a babáért aggódsz, én azért Érted is. Még így ismeretlenül is.
bende

Én holnap látom a művésznőt.Alig várom :)
Kiváncsi vagyok mi volt nála az az 1 hetes unga bunga oda bennt,mert ugyan úgy keresztbe fekszik.Lehet csak szórakoztatta magát .

Éjjel már úgy fájt a forgóm,h kínomba elkezdtem röhögni.Ha engem valaki látott volna...Nagy jajgatva valaki a hátára fordul,aztán megmerevedik és elkezd szakadni a röhögéstől,mindezt egyedül egy szobában.... :oops:

nicike

Tényleg!
Napozás....Ti mit hallottatok?hogy lehet?

nicike

Nici!
Én azt hallottam, hogy kerülendő. Engem az árnyékban és abban a 10 percben is megkapott a nap, míg a Balatonban sétálgattam. A pocit nem:), mert az le volt takarva. Ezt a pár hetet már kibírom napozás nélkül, utána meg a kutyát nem fogja érdekelni, hogy barna vagyok-e, vagy sem.

Nekem is keresztben fekszik:) még mindig:( pedig ez már a 35. hét. Estére annyira feltornázza magát a bordáim alá, hogy nem kapok levegőt. Ilyenkor négykézláb mászkálok a két frissem szőnyegpadlózott szobánkban. :) Állítólag ettől meg is kéne fordulnia, de még makacskodik a gyermek.
bende

szép jó reggelt mindenkinek:) ma én is koránkelő lettem:)

Nici, ez a beszéd, ezt a hozzáállást már szeretem:))) egyre közelebb kerülsz így a csokitortához:))
csak pozitívan, hiszen ez a legjobb dolog, ami történhet velünk;)

Napozás: háááát ebben az őrült melegben én nem vágyom már rá. Fedetlen pocival nem ajánlatos sétálni... inkább árnyékban pihizgetés és egy jó nagy úszás, ha teheted;)

képzeljétek, tegnap végre beindult a vásárlás:)) Barnusnak megvettük a kiságyát, ágyneműtartóval és egy gyönyörű ágyneműgarnitúrával a Babyoutletben a Soroksári úton. És sikerült találnunk egy gyönyörű fenyő komódot is hozzá (Auchan), nagyon jó áron! Én olyan boldog vagyok:)))) Ferci elutazik szerdán megint és csak vasárnap jön haza. Kezdek edződni ezekhez a különlétekhez, bár nagyon nem szeretem!!! Viszont utána már nem megy sehova:))) mármint egy jó darabig:)
ahogy összeszereli a bútorokat, rakok fel majd képeket:)

sniky

Mi is jól haladunk ám, végülis megvan véve majdnem minden,csak össze szerelni nem tudjuk mert olyan mintha bomba robbant volna nálunk.A burkolat felverve, lekell még burkolni a fürdőt,a konyhát az étkezőt, és ki kell festeni a nappalit.Apa meg nyaral... :twisted:
Már nem idegesítem magam ezen se :D
Én úgy napoztam tegnap h 14:45 kor kimentem,letakartam a pocim és 15:20-kor bejöttem.Igy csak nem árt nem?
De olyan szinem van mint akit ki hypóztak :)

Én babám is jól érzi magát keresztbe, tornázik ide oda.a legjobb mikor nyújtózik és kilapul a hasam csak két oldalt van egy-egy nagy gömb.Ha simizem akkor meg egyre jobban tolja ki...Nagyon jó fej :)

nicike

Jó reggelt mindenkinek!
Barbi! Nagyon sok erőt neked, mindkettőtökre nagyon vigyázz! A férjed viselkedése valóban nem túl család centrikus, remélem renbe jönnek a dolgaitok, lenne mit megbeszéljetek!

Julcsi: Voltunk a kórházban, tündéri a baba, és teljesen meg voltak elégedve a Krióval, 10 éves szerződést kötöttek, és azt mondták mindenki nagyon korrekt volt. Csak pozitív tapasztalat!
Dagadás: nekem a melegtől jön elő, két napja újra dagadok, hiába iszom a vízhajtót, már hajnalban is fel vannak dagadva a lábaim :( Viszont az arcom még sosem volt, a jegygyűrűm is feljön, szóval inkább a lábaimra korlátozódik.

Apró: 10 kiló meggyből rotyog egy órája a lekvár a tűzhelyen :) Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre...

Keresztelő nálunk lesz, bár mi sem járunk hetente templomba, de vallásos a család, és úgy gondolom, hogy nem attól HISZ valaki, hogy templomba jár, hanem attól, hogy olyan életet él. Ami vallás nélkül is lehetséges, de én szeretném, meg lenne keresztelve.

Redőny: nekünk van, de így is 26 fok van a lakásban, pedig már fel sem húzzuk nap közben, meg is sínylették a virágok, mi lenne ha nem lenne :(

Ma nagyon meleg lesz, mindenki nagyon vigyázzon magára!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Bele haraptam a 07.17.-én lejáró norbirudiba, és tiszta penész volt!!!!Feltudnék robbani ilyenkor és meg etetném Norbikával a rudiját.UTÁLOM,de rá vagyok kényszerülve!

Olyan émelygéseim vannak,meg hányingerem,hogy iszonyat.

nicike

Julcsi: most beszéltem a gyerekorvossal, nagyon aranyos volt, segítőkész, Homeopátiás szakvizsgája van, és elvállalt. A héten megyünk is hozzá, remélem élőben is szimpatikus lesz, a telefonban nagyon az volt. Hallottál azóta valamit róla? Nem várhattam tovább a hívással, mert ma kell védőnőhöz, és arra kért, mire legközelebb megyek döntsem el....

Nici: Norbis kajáról eddig sem voltam túl jó véleménnyel, megerősítettél benne! A kisfilmet most töltöm, már a címe is tetszik

Apró: ha erre jársz, akkor írd meg légyszi, hogy laikusok is észre veszik ha sűrűsödni kezd a lekvár? most 1 és 3/4 órája forr. De ha van valaki még, aki ért hozzá, akkor mindenkitől szívesen látom a tanácsokat :)

<
sziszka78
Tolna

Szia Sziszka!

Hát, mint ahogy mindenkiről, róla is lehet rosszakat hallani... Annyit hallottam, hogy volt akinek akkor se írt fel antibiotikumot, amikor már kellett volna, és volt aki ezért átvitte másik dokihoz a gyerekét. De én erre nem adnék, maximum ha nem lesztek megelégedve, akkor váltotok, az se probléma... Gondolom attól is függ, hogy mennyit beteg a gyerek, hogy kinek mi jön be...

Én még mindig nem döntöttem, hogy hozzá menjünk, vagy az Angyalosihoz, akihez engem is hordtak gyerekkorombam.... Majd lécci számolj be, hogy milyen volt a személyes találkozó.... Ide kell jönnötök Paksra, vagy Tolnán is rendel?

Köszi a kriós infót... Megyek is és befizetem a laboros csekket, nehogy a végén mégegyszer kelljen vérvételre mennem ;-)

Ti akkor melyik céget választjátok?

yuyu79

Julcsi:
Paksra kell mennünk, de mivel a Tolnai ügyelet itt van az utcánkban, így ha gáz van, akkor az közel van, ha pedig nem annyira sürgős, akkor Paks sem távolság, mindegy, hogy Paksra vagy Szekszárdra indulunk el vele. Mindenképpen elmesélem majd. Mi úgy vagyunk vele, hogy váltani bármikor lehet, de a Tolnai gyerekorvosnál nemrég meghalt egy 3 hónapos baba, mert nem vette észre a tüdőgyulladást a doki, és a jobbik, mert a másik Alkoholista :( szóval a helyi orvosokban nem bízok. Megpróbáljuk őt, aztán majd kialakul.

Az őssejtet még nem döntöttük el mert én egyedül nem szeretném, a párom pedig most elég elfoglalt, még nem volt idő erről beszélgetni.

Megyek, összeszedem magam a védőnőhöz :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Keresztelő
Mivel mi gyakorló katolikusok vagyunk, ezért nálunk biztos lesz. De szerintem csak a baba születése után kérjük fel a keresztszülőket, valószínűleg a testvérek közül.

Barbi!
Kívánom neked, hogy minden rendeződjön körülöttetek.
Én sem török pálcát a párod felett, nem véletlenül vagy mellette 10 éve, és jön a 4. pici. Némely férfi elég nehezen tudja kimutatni a szeretetét és törődését (szerintem ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne ott a szeretet), számít az a minta is, amit ő annak idején otthon látott. Viszont ha neked kicsit több segítségre és figyelmességre lenne szükséged, szerintem is üljetek le beszélgetni egy nyugodtabb pillanatban, mondd el, hogy mi az, ami neked jelenleg nem a legjobb, és mondja el ő is, hogy hogyan éli meg ezeket a dolgokat. Még az is lehet, hogy titkon ő is rosszul érzi magát ebben a szituációban, de nem tud egyedül kitörni belőle.

Redőny
Mi majd mindenképpen csináltatunk az új lakásba (bár tartanánk már ott...). Én nem tudok pl. olyan szobában jól aludni, ahova mesterséges fény bevilágít (utcai világítás), de ha a hold besüt, attól nyugodtan. És a redőnyt sem muszáj teljesen leengedni. :-)
A teljes csendben altatásról mindig az jut eszembe, hogy Anyumék mesélték, hogy első babaként lábujjhegyen jártak mellettem, aztán a legkisebb neszre is felébredtem. Két tesóm pedig simán elaludt a szokásos családi neszek közepette. Úgyhogy a teljes csendben altatás nálunk kizárva. :-)

Niki!
Teljesen szívemből beszéltél a szüléssel és a fájdalomcsillapítással kapcsolatban. Azt látom mindig, hogy a természet annyira csodásan rakott minket össze, hogy mindig mindennek meg van az oka. Hiszek abban, hogy a szülés közbeni fájdalmaknak is van funkciója, és általában nem elviselhetetlen. Sokat olvastam arról is, hogy relaxációval és megfelelő légzéstechnikával sokat enyhíthetők a kínok. Nagymamám szülésznő volt, és ő is mindig ezt mesélte. Anyum pedig mindig pozitívan emlékezett a mi születéseinkre, ő pl. észre sem vette nagyon, amikor kitágult (biztos függ az egyéni fájdalomküszöbtől is), utána pár óra alatt megvoltam, húgom meg fél óra alatt kint volt.
És nők milliárdjai túl élték már. :-)

Beus

Kép
félhold

Szilvi, akkor megértelek, ha ilyen rossz a gyerekorvos-felhozatal Tolnán... Nálunk bővebb a választék, csak van akire azt mondják hogy érdekes stílusa van, de jó orvos, csak el kell tudni viselni, meg hasonlók...

Az őssejttel kapcsolatban én is hetekig vártam, hogy a párom is átolvassa a tájékoztatót, de hiába... Aztán egy idő után mondtam, hogy mindegy, akkor most megkötjük a szerződést... akkor azért gyorsan átfutotta a papírokat ;-) Muszáj őket kicsit nyaggatni...

Hihetetlen meleg lesz ma, most jöttem meg a postáról meg a boltból, és kiizzadtam legalább egy fél litert biztos :-(

yuyu79

Nekem kicsit csalódás volt a péntekin 4d vizsgálat. Kislányunk úgy döntött, hogy hátatfordít. Majd mire kicsit odafordította a pofiját, akkor meg kézzel kitakarta magát. Azt, hogy kislány, pedig csak 2d-ben láttuk, mert 4d-ben pont a köldökzsinór takarta ki.
Viszont otthon újranézve már kicsit több dolog látszott. Szóval így jártunk. De elhatároztuk, hogy a következő babánál nem várunk ilyen sokáig, elmegyünk már a 20. héten. :-)

A hétvégém cserébe jól telt. Mivel férjem nagymamájának most volt a 80. születésnapja, Szolnokra utaztunk. Jól sikerült az ünneplés. Sógornőm megszerezte azt a dalt az egyik operettből, amit már évek óta vadászott a család a nagymamának. Jól meg is könnyezte szegénykém, sok szép emléke fűződik hozzá, ráadásul a szöveg önmagában is elég megható.
Apósom pedig nyugdíjasként teljesen be van zsongva az első unokától, így megvette nekünk a Suttogó mindent megold című könyvet. Már pont én is levadásztam, hogy melyik könyvtárban tudom beszerezni. :-)
Tegnap el is kezdtem, nagyon jónak tűnik. És Danim is azt mondta, hogy el fogja olvasni, bár az 500 oldalra nehezen szakít majd időt.

Vasárnap délutánra szerveztem kettőnknek egy kis pikniket a Margit szigetre. Még péntek este sütöttem egy húsos-káposztás egybe pitét, csináltam hozzá salátát, ezt ettük hidegen. Annyira jó volt a nagyréten az árnyékban. El is határoztuk, hogy gyakrabban kéne ilyet csinálni. Szerencsére nem lakunk túl messze onnan, úgyhogy csak akarat kérdése. :-)

Már vágom a centike, jövő hétfőn leszek utoljára itt bent a munkahelyemen. Egy dolog nehezíti meg a helyzetet, a HR támogatónk inkább hátráltató, semmit nem tud, hogy mit kell elintézni, nekem kell végiggondolni, hogy milyen dolgokra figyeljek oda (számítógép, belépőkártya, stb.). Mindennek magamnak kell utánajárnom. De hát ez van.

Beus

Kép
félhold

Jó reggelt lányok!

Hát ezt a tikkasztó meleget jól kifogtuk.
Napozás: az biztos, hogy a pocidnak nem szabad felmelegednie, mert a magzatvíz is felmelegszik, és az biztos, hogy nem akarja megfőzni senki sem a babucit.
A babuci 36-37 fokban van bennt odabennt, tehát neki ez a jó és ideális, a meleg szoba nem hiszem, hogy annyira megviseli, persze nem szabad bundabugyit ráadni.

Niki: el tudnád küldeni a szülésznéni számát, mert akit szerettem volna nem ér rá, és mást meg nem ismerek, de választani mindenképp szeretnék. Azt mondtad jókat olvastál róla, és mivel hasonló felfogásunk van, szerintem nekem is bejönne! Megpróbálom, hátha ráér még. Szerdán utsó előadás, jössz?

Valaki tudna küldeni egy gyógyszertári kelengyelistát, mert lassan be kellene szereznem és nekem a fejemben van egy lista, de biztos hiányos!
Köszönöm!

A héten talán nekünk is kész a gyereksarok, mert nálunk szegény oda szorul :)
Az asztalos a hétre ígérte, hogy megjavítja a kiságyat és összerakja. Már apa is kezdte mondani, hogy jó lenne ha kész lenne, mert elég szana szét vagyunk, eddig mindíg azt mondta, hogy ráérünk.

Tegnap én estére nagyon legatyásodtam, annyira nyilalt, hogy azt hittem kiszakad belőlem valami és babuci rájött, hogy milyen jó móka a medencecsontomba préselni a fejecskéjét és azóta is tuszkolja jobb oldalra a csonthoz. Olyan mintha úgy gondolná, hogy nem vagyok eléggé kitágulva, hát segít.

Na elég belőlem, ritkán írok, de akkor is sokat :)
Mindenkinek szép napot és kitartás

Ritus

Kép
rituspoc

Szia Ritus:)

Íme a telefonszám: Lómen Mária 20/367-9452

Ilyenkor érdemes hívni kb. du. 2-3-ig van bent, ha jól tudom. Örülnék, ha el tudna téged is vállalni, ctg-re is mehetnénk hozzá együtt:)) megyek szerdán persze:)

sniky

Barbi,
Mennek a drukkok, és én sem minősítem a férjed, főleg nem ismeretlenül. Én is úgy gondolom - ahogy Szuszu-, hogy a férfiak sokszor annyira bénák, hogy észre sem veszik a bunkóságaikat... Mindenesetre kitartás!!!!

Nici,
Dobj egy mailt Norbiéknak, hátha kompenzálják a dolgot, a Danone-ról hallottam egyszer, hogy savanyú joghurt helyett egy egész tálcát vittek ki :)

EDA: Én nem akartam semmi fájdalomcsillapítást, de Zalánnál kaptam, mert félő volt, hogy császár lesz, így csak a végén kaptam egy kicsit belőle. És a SOTE-n (II-esen) kaptam! Itt azon múlik minden, hogy a dokid mennyira befolyásos, van-e benn anesztes, aki tud EDA-t adni, és a szülésznő mennyire rendes. Szerintem nincs rá szükség amúgy, ha belül rendben vagy, akkor elviselhető a fájdalom. Én mindig arra gondoltam a fájások alatt, hogy a babót segíti a méhösszehúzódás, és tényleg piszkosul fájt, de van értelme a fájdalomnak, így könnyebb átélni. Most olyan szülésznőt választok, aki nem vág, homeopárti és nem támogatja a különféle klinikai rutinbeavatkozásokat...

Na, lelövöm magam, bocs, hogy hosszabb lettem! :oops:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hello lányok!

Úristen annyit irtatok hogy nem győzöm visszaolvasni mik is voltak a témák a múlthéten. a 156dik oldalnál búcsúztam el most meg 165nél tartunk ááááááááááááá

Nicike ha tudnál valami jó kis diétás tanácsadással szolgálni nekem nagyon örülnék mert a múlthetem egy kész zabálással telt el. Most meg iszom a levét olyan vagyok mint egy dinoszaurusz , vizesedek egész nap be vagyok dagadva. Az új nevem Mobydick a nagy fehér cet!!! Bár nem vagyok cukros mégis ugy érzem jól jöhet a tanács mert magamtól nem megy. kenyér liszt cukros elhagy oké eddig rendben de mikor mit?stb....

Zsófi nagyon tetszik a babakocsitok , bár én nem szeretem a zöld szint de ennek nagyon szép a szine!!!

Barbi én csak csodálni tudlak , bár most látom valami megint történt veled remélem már azt is elolvasom ma. Kitartás és bár én lennék fele annyira erős nő mint amilyen te vagy!!!!

Pöttöm Gratula az évfordulótokhoz és nagyon szép kis csokrot kaptál. Igazán figyelmes a férjecskéd!

Ági! már mielőtt elmentem akkor is nagyon hiányoltalak. Hát látom nagy volt a riadalom nálatok is ! Ki csinálta a 32dik heti UH-dat a kórház vagy az orvosod? Biztos rosszul mértek. Látod nálunk is elmérték az értéket és máris küldtek ide oda. Szörnyü hogy minél fejlettebb a technika annál nagyobb riadalmat tudnak kelteni a kismamákban.

Üdv az újjaknak!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hát úgy látzik mindenki a Balatont piheni ma ki. Nagyon nagy a csend:(
Mecsi Neked jó olvasást.
bende

Mecsi, tényleg az a lényeg h cukrot,fehér kenyeret,lisztet egyáltalán ne,rizst,krumplit ,tésztát hetente egyszer keveset.
Reggelire diabetikus zsömlét vagy nagyon barna kenyeret egyél,tízóraira meg uzsonnára csak gyümölcs.Ebédre sok sok husi meg saláta,vagy főzelék(pici rántással),leves is mehet.
Vacsira meg valami tényleg nagyon könnyűt.
Pl: 4 db korpovit keksz,1 pohár joghurt,és valami gyümi.
Én ezzel tartom a súlyom 12 hete.úgy h az Én súlyom nem változik de a baba hízik.
Vagy vacsira lehet enni sok sajtot,felvágottal,meg pari,paprika és elhagyhatnád a kenyeret mellőle.Tök laktató tud lenni.

Hrk,ezen Én is gondolkodtam h küldök mail,Mert halottam erről Én is.próba szerencse :)

nicike

Sziasztok,

ismét bekukkantottam egy kicsit és látom már a szülés a téma.

Nekem Marci születése elött eszembe nem jutott, hogy EDA-t kérjek. Akkoriban egy kicsit több időm volt, sokat olvatam és úgy döntöttem, hogy nem kérek belőle.
Az, hogy kinek, hogy zajlik a vajúdás és a szülés tényleg egyéni. Én mondjuk nem tudtam elképzelni azt a fájdalmat, amit vajúdás alatt éltem át, de egy pillanatra sem jutott közben sem eszembe a fájdalomcsillapítás :roll: . (Az mondjuk igen, hogy én nem bírom megszülni babókát 8) ) .
Az alternatív segédeszközökről pedig annyit, ami a vajúdást könnyítené, hogy én eredetileg elképzeltem, hogy majd a labdán milyen jó lesz, de pl. nekem egyáltalán nem jött be, csak a sétálás és a korlátba kapaszkodás. A fekvés, ülés iszonyat lett volna. Néhány alkalommal feküdnöm kellett pár percig, amíg a baba szívhangját hallgatta a szülésznő, de az is éppen elég volt.
Első szülés nem fog szerintem túl gyorsan lezajlani. Ritka kivételektől eltekintve.
Én 2 héttel elöbb szültem, még egy csomó minden volt arra a napra tervezve, de reggel fél 9-kor elkezdett csöpögni a magzatvíz. Bár készültem a szülésre lelkiekben, de mégis annyira meglepett, hogy megijedtem. A WC-n bőgtem egy sort, de aztán összeszedtem magam, szerencsére nővérem pont velem volt és felhívtam a férjem és a szülésznőm.
Délben mentünk be a kórházba, du. 3-ig nagyon vidám voltam, utána kezdődött az igazi vajúdás.
Este 21.10-kor született meg Marci :) .
Maga a szülés szerintem már nem fáj, persze a helyes nyomástechnika nem árt.

Remélem senkit nem ijesztettem meg, ez az élmény tényleg nem cserélhető fel semmivel!!! Remélem nektek is nagyon szép szülésetek lesz és én sem csalódom a 2. után sem :) !

Eni
marcy

MÁR CSAK 2OLDAL VAN HÁTRA :D :D :Dű

zsófi: hogy érted hogy elintézik az anyakönyvi kivonatot a szentimrében, nekem azt modta a szülésznő hogy vinnem kell?

yuyu: a kriónl valóban fizetni kell a vérvételért, amit vagy megcsináltatsz a kórházban vagy náluk is megcsinálják a központban, ezt tudom, de pl azt nem tudtam hogy van 5% epénztárság után is?

Lányok én ugy érzem még hogy annyi idő van intézni a dolgokat pedig aztán 8hét az már nem sok és mi van ha ugy dönt Áronkám hogy hamarabb jön??!!! babaszoba még sehol, bútor sincs csak kiságy, egy csomó mindent venni kéne még.........

Kép

KépKép[/url]
mecsi

most megyek venni csalánteát mert lassan nem birom behajlitani az ujjaimat :? :? :cry:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Barbi! Remélem minden oké veled és a babával! A férjed hozzáállásáról azt hiszem tudod az álláspontomat, így nem ismétlem önmagam....Nagyon remélem tényleg leesik nála lassan a tantusz, és elindul valami pozitív irányba, mert hosszú távon, akármilyen erős is vagy, nem biztos, hogy ezt bírni fogod!!!

EDA: Én a terhesség előtt (sőt még a terhesség közepéig kb) úgy gondoltam egyértelműen, hogy kérni fogom. A Margitban a szülészek nagy része beadja, az én dokim különösen profi benne. Most mégis egyre inkább úgy gondolom, hogy majd lesz ahogy lesz. Lehet, hogy már a tágulás elején úgy érzem, hogy nem bírom ki, akkor biztos kérni fogom. De az is lehet, hogy tök jól bírom majd, és eszembe se jut. Amikor meg már igen, akkor meg már úgyis mindegy, mert akkor már nemsokára kint is van Réka...
Szóval nem zárkózok el előle, de nem is veszem tutira. Majd kiderül...

Szombaton mi is lagziban voltunk. Előző nap is elég sokat tevékenykedtem, szombaton meg gyakorlatilag reggel 8-tól talpon és készülődtünk. 10kor indultunk Kecskemétre, ott barátokkal tali, stbstb. A lényeg, hogy a nagy melegtől a sok állás-üléstől én is bevizesedtem egy kicsit. Délután a ceremónia előtt , meg este 10-kor egy órára elmentem a szállásra, hogy vízszintesbe tegyem magam, így bírtam kettőig. A lényeg, hogy tegnap estére kezdtem helyrerázódni, ma reggelre kipihentem magam, és a dagadás is elmúlt. Bár tényleg nem volt vészes, csak az egyik kezemen a gyűrű nem akart felmenni, meg a lábfejem nehezen ment bele a papucsba... Azon rötyögtem, hogy Csabim kezére sem ment fel a gyűrű. Most vagy szolidált velem önkéntelenül is, vagy csak őt is megviselte a meleg, meg a nagy ivászat a lagzin.... :lol:

panna1

Sziasztok!

Bár a végtagjaim még nem dagadnak, engem is nagyon megvisel ez a meleg. Este szinte semmit sem aludtam, és kora délelőtt pedig rámjött egy 5 percig tartó heves szivdobogás, majdnem elájultam amikor próbáltam a hűtőig eljutni hideg italért. De most már minden ok, csak egy kicsit gyengének érzem magam.

Yuyu,
Az arc dagadás tényleg kissé félelmetesnek tűnik!Remélem minden rendben!

Marcy,
köszi, hogy leirtad a tapasztalataidat, meg a többieknek is, akik már szültek! Igen, sztem itt már mindenkinek a szülés jár a fejében, de már nincs olyan sok hátra! :) Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudtad, hogy a magzatvized csöpögöt éppen? Mert nálam előfurdult már sokszor, hogy nekem is reggelente csöpöget valami, de az orvos megvizsgált azóta kétszer is, és teljesen zárt volt a méhszáj. Szóval akkor most honnan tudjam, hogy ez most valami normális folyás ami eddig is volt, szinte átlátszó vizszerű, vagy ez már magzatviz?? Én úgy félek, hogy nem fogom tudni, hogy akkor mikor is indult be valójában a szülés és csak nagyon későn, talán túl későn, megyek be a korházba! :(

Kép
Kép
dia123

Lassan mi is készre csináljuk a gyerekszobát, majd rakok fel fotót. BÁr a a pelenkázót csak utolsó napokban fogjuk megkapni, mert addig használatban van. Remélem Réka sem kapkodja el a dolgokat, és marad még vagy 3-4 hétig.
Tegnap azt mondta Csabim, hogy ő úgy érzi, hogy pont aznap fogok szülni, amikorra ki vvagyok írva. Én meg mondtam neki, hogy én viszont nagyon úgy, hogy 1-2 héttel korábban. Na majd kiderül, melyikünknek lesz igaza. Azért mondtam, hogy úgy alakítsa a dolgait, hogy ez is benne van a pakliban.

TEgnap vettünk végre porszívót ide Pécsre is, ma kedvemre porszívózhattam vele :lol: Kéne még fürdőt-wc-t takarítani, de itt az emeleten kezd durva idő lenni. A nappali jó hűvös, csak ott még mindig nincs kanapénk :(

Csütörtökön megyek dokihoz, kíváncsi vagyok miket mond, ha minden igaz, CTG is lesz... Megpróbálom rábeszélni egy UH-ra is, mert már nagyon kíváncsi vagyok RÉka paramétereitre, meg hogy hogy is fekszik. Bár szeritnem még mindig forgásban van. Tegnap azt hittem befordult végre, de azóta megint éreztem olyat, hogy kétoldalt feszít, így valószínűleg tovább fordult.

Ti meg tudjátok állapítani, hogy mikor melyik részét domborítja ki a csöppség? Több helyen olvastam, hogy ilyenkor már simán ki lehet találni. Na hát én nekem fogalmam sincs. LEhet, hogy néha a popsijára hiszem azt, hogy a feje, néha meg fordítva...

panna1

Dia!

Képzeld, a férjem azt álmodta nemrég, hogy egy tök ismeretlen helyen voltunk (aludtunk), ketten, és ott megszületett Réka. Ő meg nem tudta mit csináljon, én meg elküldtem lavórért meg törölközőért...Mondaniom sem kell, hogy amikor felébredt, baromira megkönnyebbült, hogy otthon vagyunk, és apocakom is jó kerek még... :lol:
Én már egy ideje azon parázok, hogy mi van, ha tényleg tök váratlan időben és helyen jön rám a szülhetnék?! A jövő hétvégén még Szegedre megyünk, aztán már nem tervezek sehova nagyobb utazást, ülök a fenekemen Bp-en. Csak addig ne legyne gáz!
Mondjuk ismerősöm azzal nyugtatott, hogy a CTG azért is jó, mert abból azért viszonylag jól tudnak következtetni, hogy egy heted van-e kb, vagy még 3 hétig biztos semmi.
Ez mennyire igaz? Mit tudtok róla??

panna1

Sziasztok!

Ritus-patika:
A leendő gyerekorvosod felirja egy már Tajkárttyás Kicsi nevére amira szükséged van.

Spir.salycil.(köldökre)
Koleszterines popsikenőcs vagy vmi házi specialitása
Hidrofiles fürdetőkrém
Ezeket mind megveheted Rp nélkül is,de 50% TB támogatás van rá,tehát azért érdemes feliratni.
Rp. nélkül:Bepanthen v. Neogranormon popsira,Sudokrém(super jó)
Betadine oldat-Neked gátsebre.
Ramofix háló,Baba köldökének leszoritására,6x6-os steril géz
St. vatta(kicsit vegyél,mert addig steril amig nincs nyitva;-)
Paraffin oldat hajlatok tisztitására
Laktoherb te,Milupa Milusan-szopizás elősegitésére& homeopátiás bogyók:Urtica Urens,és Ricinus

Hirtelen ennyit!igyázzatok a nagy melegben!
Eszti
ivaneszter

Panna,ha van kedved ebben a nagy melegben "randizni";-)összefuthatunk.
ivaneszter

Szia Panna! :D
Hát az nem semmi, hogy már a férjed is álmodik a szülésről! Akkor nagyon izgatott lehet ő is! :) Nekem is olyan érzésem van, hogy néhány héttel előbb fog születni a babu. Nem tudom miért, csak egy megérzés. Azt sajnos nem tudom, hogy a ctg mennyire tudja kimutatni a szülés közelségét. Olyat hallottam, hogy kimutat esetleges méhössehúzódásokat, amit a kismama lehet, hogy még nem is érez. Lehet, hogy egy tapasztalt orvos már ezekből kitudja venni, hogy talán hamarossan megindul a szülés. Na de azért bizzünk abban, hogy még bent maradnak néhány hetet!! :wink:

Én sem tudom megállapitani, hogy melyik testrészét dugja éppen ki a babó! Azt tudom, hogy a feje lent van, de amikor az oldalamnál, a bordáim alatt, kidudorodik valami, nem tudom hogy akkor az egy kéz vagy egy láb, de akár könyök vagy térd is lehet! Ma is úgy néztem ki, mintha egy kis piramis emelkedett volna ki belőlem! Próbáltam elkapni, de gyorsan visszahúzta a kis ravasz! :wink:

Kép
Kép
dia123

Én is úgy érzem,hogy kb. 2 héttel előbb,de nem is bánom.
Olyanokat irtok!!!!!!!!!;-)
Mi az a ctg?
Az EDA-ra közben rájöttem;-)Én alapból nem szeretnék fájdalomcsillapitást.Csak kibirom!Fogorvosnál se kértem sose szurit,és nagy véradó voltam,tehát nem vagyok az a parázós fajta.
A barátnőim azért felkészitettek rá,hogy nagyon fog fájni,sőt még annál sokkal jobban....
Bocsi,hogy ezt irom Nektek,de jobb felkészülni.
Egy barátnőm mesélte,hogy Ő azt hitte,hogy élete gyönyörű eseménye lesz(végülis az,csak más értelemben;-)
befeküdt gyönyörű csiriviri hálóingében a szülőszobára,csillogó szemekkel& aztán a végén letépte magáról;-)mert szinte öntudatán kivül volt már a végén,és azt mondta majd "beledöglöttem"-bocsi...,de igy volt.Szóval jobb nem illúziókat kergetni....
Csak azt sajnálom,hogy annyira "laza" azért nem vagyok,hogy vizben-kádban szüljek,pedig hallottam,hogy az csodás.

Nicike!Én is sirtam,köszi hogy megosztottad a linket.Különben is nagyon érzelmes lettem mostanában ettől anagy csodától ami Velem ill. bennem történik....

Sziasztok!
Panna!Fagyi???
ivaneszter

Mecsi, attól függ, melyik egészségpénztárnál vagy... Talán olyan is van, amelyikkel 10%, de nem tudom pontosan... Meg kell nézni az egészségpénztárad weboldalán például...én ott találtam meg...

Ez a hőség tényleg szörnyű, azért remélem lesz még pár hűvösebb nap is a szülésig ;-)

yuyu79

A ctg ugyanaz mint az NST, nem?

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?