Sziasztok!
Elolvastam végre a mostani hétvége termését.
Etus, nagyon rendes Tőled, hogy ennyit fáradoztál a rizstej készítés kipróbálásával.
Vicuska, nekem nem okoz gondot kitölteni a Blanka alvásidejét. Akkor babanetezek és házimunkázok. A Nők Lapját hiába járatom, 80%-ban olvasatlanul adom tovább rendszeresen Anyukáméknak. Ráadásul nem túl kiszámíthatóan alszik Blanka. Vagy csak 1-1,5 óra délben és akkor még van egy alvás 5-fél 6 körül. Vagy 2,5-3 óra délben és akkor már nincs alvás délután. Szóval, ha délben mondjuk végzek az alapdolgokkal, akkor ha mondjuk elkezdek még vasalni, mire kipakolom az állványt és bemelegszik a vasaló, biztos felébred. De ha úgy döntök most nem vasalok, akkor biztos alszik még.
De azért nem akarok panaszkodni, mert legalább alszik.
Ági, ami a lakásban lévő rendet illeti, én már nagyon régen voltam teljesen elégedett az állapotával.
Zita milyen ügyes a babakocsival! (A konyhai székeket mostmár Blanka is elkezdte tologatni.) És milyen aranyos, hogy eteti a játékait!
Ja, és Zita-apa milyen jól megoldotta a bevásárlókocsi lesúlyozását!
Zoknik: Blankának is mindig vissza kell hajtani a zoknijait, mert bevág a gumi. Azt hittem ez biztos csak nekünk gond, mert jó kis husi lába van.
Mia, még mi sem járunk. Mármint Blanka nem.
Kata, Marci nagyon ügyes, hogy így beindult!!! Gratulálunk!!!
Hőemelkedésre nekem nincs tippem, reméljük csak a foga miatt van és gyorsan elmúlik már. Én nem tudom, melyik Marci a fotón, ne haragudj.
Hajni, Blankának is külön kell még kotyvasztani. Neki sem nagyon kell még a mi kajánk, kivéve margarinos kenyér és társai.
Bár ma főztem neki bolognait a Kismama babakonyhája receptje alapján, de gyakorlatilag rendes bolognai volt, csak sajtot nem kapott rá és ízlett neki!!! De aprítógéppel leaprítva is nagyon lassan ette, nyitogatta ő rendesen a száját (persze közben ment a szokásos szórakoztatás), de olyan sokáig forgatta a szájában a falatokat. Ha botmixerrel leturmixolom teljesen pépesre biztos gyorsabban ment volna, de azért nem akarok már annyira pépes kajákat adni mindig. Vagy turmixolnom kellene, és ha kinn lesznek a rágó fogai, akkor úgyis gyorsabban mennek ezek a kaják is?
Tényleg nagyon nagylányos Hanga a fényképeken!!! Nagyon széééép!!!!!
Apukámék még mindig nem jöttek azóta, hogy kiválasszák melyik apartmanba próbáljunk helyet lefoglalni. Félek már késő is lesz.... Pedig engem jól ráugrasztottak a témára, hogy keressek nekik szálláshelyet, pár órám azért ráment.
Kata, ha több cumit teszek a kiságyba, én is csak azt érem el, hogy több cumit találok a padlóra kidobálva, kisöpörve.
Etus, Bercel nagyon édes azon a huncut képen! És persze a többin is!!! Nagyon klassz tortákat csináltál!!! És mennyien voltatok, az igen, jó nagy buli volt! És én még azt hittem, mi sokan voltunk Blanka szülinapján (16-an és ketten nem jöttek el).
Doo, én nem tudok Neked tanácsot adni. Blanka még nem nagyon volt másra hagyva, de Ő nem is szopizik és nem is nehezen-elalvós már jó ideje. De talán tényleg érdemes kipróbálni előtte, ha úgy döntesz, hogy kettesben mentek.
Ági, Blanka is általában 3x is kakil egy nap és igazán szilárdnak nem mondható, inkább krémes állagú, pedig már január közepe óta nem kapott anyatejet. Én is akartam már ezt kérdezni tanácsadáson is, de mindig felhúzom ott magam valamin, aztán ezt elfelejtem. Én is azt olvastam valahol, hogy 1 éves koruk körül már a napi 1 a jellemző.
Calcimusc receptköteles, nekünk akkor írta fel a gyerekdoki, amikor márciusban Blanka allergiás tüneteket produkált egy antibiotikumtól. De aztán a maradék jól jött a héten, amikor megcsípte egy hangya.
Bea, Rozi nagyon cuki, ahogy tolja a nagy babakocsit!!! És Ő is igazán nagylányos már!
Nálunk megvolt ma az első pancsizás a teraszon. Azt nem mondom, hogy elsöprő sikere volt, de azért élvezte Blanka. Elvolt több, mint 1 órát a kismedencében, de nem olyan nagy csapkodósan, csak olyan light-osan játszadozott, szórakoztatni kellett.