Szia itt is, Norka! Örvendek, h megkerültél, és, h a baba is rendben van, már eléggé aggódtam, éppen ezért, mert Te nem szoktál ilyen eltűnéseket csinálni!
Bettica: sanálom, de nem tudok ebben segíteni, Tibike pici korában 12kor evett, majd aludt reggel 6ig. Csak én keltem 3kor kifejni azt a 2o-3o ml-et... szóval nincsen ebben tpasztalatom és ezért nem tudom, h mit mndjak.
És akkor a mi gondunk, hátha tudtok tanácsot adni:
Az én jó étkű fiam... jó étkű most is, de csak pépeket hajnaldó megenni.
Szóval: reggel8kor 25o ml tej, majd amikor kb. egy óra múlva én reggelizek, akkor bezabál rengeteg katonát, de csak vajas, vagy háromszögűsajttal megkent kenyeret, mert ha rá akarok lopni sajtot, kolbászt v bármit ami "kemény" azt kiköpi. Adtam neki lekvárral vékonyan megkent kenyeret, azt is szerette.
Aztán 11-körl következik a gyümölcs. Télen volt egy csomó almánk otthonról, nem problémáztam, nyomattam az almapépet. De mostmár nincsen házi almám, csak ezek a felfújtak, amiket árulnak, na meg banán. A narancs sem jó mostanában. Szóval a banán az puha, azt megeszi, az almát is majszolgatja, ha odaadom egészben, de nem tud annyit megenni, h jóllakjon, s akkor amit meghagy azt megreszelem, s azt még bezabálja.
Ezek után alszik jó nagyot.
És jön a kedvencem, az ebéd!
3 körül. Általában abból próbálok adni, amit magunknak is főzök, de:
1. ha nincsen mixerrel megpépesítve, csak villával összetörögetve, akkor esélyem sincsen, h megegye
2. ha nincsen benne pityóka (lásd: krumpli), akkor sem valószínű, h megegye.
Egy 14 hós gyermek azért már kéne darabkásat is egyék, nem?
A másik problémám, h nem gondolt ő még arra, h ő egyék. Játszani akar, és közben csak tátogtat, h én tegyegessem be a szájába a kaját. Ha adok neki is egy kanalat, akkor eldobja és dühbegurul. Lassan oda jutok, h ha nem adok valami játékot a kezébe, akkor nem tudom megetetni.
Mit csinálok rosszul? Nem tudom, hmit kellene változtatnom?
Egyébként ha van benne pityóka, pép a kaja és játszhat közben, akkor bármit és rengeteg mennyiséget meg bír enni.
Aztán 6 körül jön a joghurt, amibe teszek valami gabonapelyhet legtöbbször, vagy tehéntúró gyümölccsel, ezekkel nincsen gond, csak az, h játszani kell neki közben, amíg én belapátolom a szájába a cuccot. És megeszik egy csomó kekszet v kenyeret utána.
Aztán este 9 körül 25o ml tej és jöhet az alvás reggelig.
Ma nagyon finom zöldséglevest főztem, van benne karfiol, kelbimbó is, nem csak a standad zöldségek. Persze pityóka nincsen. Összetörtem villával. A második kanál után csinált egy nagy cikruszt az etetőszékben, erre kivettem és levittem a játszótrérre. Közben mondogattam magamnak, h "nincsen rosszul evő gyermek, csak nem elég éhes van". Visszajöttünk, eléggé nyűg lett. Persze közben egyetlen falat semmit sem kapott. Majd 6kor nem jaurt érkezett, hanem ugyanaz a leves. Nehogy azt hidd, hogy megette! Két kanál után zárd szájacskával fordult el, semmiképpen nem lehetett belétuszkolni. Megint kivettem az etetőszékből, aztán lett egy nagy nagy cirkusz és elővettem a jaurtot, vagyis ő győzött
Jaurt után pedig begyúrt pár kekszet... Na ez van.
De nem élhet tej, vajaskenyér, gyümölcs, jaurt és kekszen!!! vagy igen?
És délben persze pityóka!
Mit kezdjek vele tehát, hogy:
1. próbálgasson egyedül enni, vagy legalább figyeljen az evére
2. egye meg ebédre a normális ételt
Na puszik, hazajött közben az uram. Várom a válaszaitokat, tippeiteket!
Kir