Új privát üzeneted érkezett!

bocsánat, nem akartam lenyúlni a laptetőt :roll:
Vendég

Szép nyári napont mindenkinek!

Apple!
Én pöttöm lányom 13. DPO-n 75ös hcg-vel jelentkezett be. Progi: ha kifolyik a hüvelyből (nekem volt így) vedd be szájon át. Én a helyedben 3x2-t szednék. Drukkolok 1000rel!. Beszélgess a pöttömhöz a pociba, én ezt tettem. A progim amugy nekem is alacsony vold, de nem emléxem mennyi ..

Kincs!
Édes a legény a pihenőszékben! Vagány legény….hehe
Nálunk az alvás nem mindig egyszerű. Van hogy fél éjjel velem alszik, amint átteszem a kiságyba, bömböl. Elkényeztetem, tudom. De az én lelkemnek is jót tesz.

Cumi: sokszor alszik el vele, nem kell visszatenni ha kiesik. Adigra alukál a pici.

Pancsi meg Dorinára élénkítő hatással van, eleinte 19órakor pancsizott és utána 11ig „hiszti”. Az éjjel általában aztán OK. Nah, most 16-17 órakor van pancsi, így könnyebb az éjszaka.

Hasfájáson a kamilla – édeskömény te + gripe water + espumisam valamit segített. Már „csak” a kakival van gond :(

Kandika!
Nálad most mi a szitu? Mihez lehet drukkolni?

Dimet!
_Zsuzsi baba tüneményes!

Mniki!
+++++++

amugy kellemes 7végét!
-mi 7végén keresztelünk :)

puszi

Gina
Vendég

Hali csajócák,

látom, mindenki előkerül,

Apple, hihetetlenül drukkolok, nehogy má' ne te legyél a párom ....! :lol: :lol: :lol: :lol: És az 5 mm-e petezsák tök jó ! Enyém zacsi 7 mm volt kedden, azóta már remélem, egészen óóóriási lett !! :lol: :lol: Kedden megyek a dokihoz, megUH-z, addigra remélem, már valamiféle szívhangot is látunk majd, jó lenne a nyugodtság, hogy jól van a kisasszony.... :wink: Bár úgy érzem, minden rendben, abszolut oké minden, hányinger, óóóóriás didik megvannak, de amúgy tök nyugisan telnek a napok.

Csakegy, kis Mikulásod lesz....?? Hihi...... de azért szegény kölyök, egyszerre lesz neki minden, Mikulás, szülinap, nem sokkal utána Karácsony....

Rami, hihetetlen, micsoda tapló emberek vannak.....ez a buszos történetedre :twisted: :twisted: :twisted:

Kiskincs tök jó fej azon a képen, kicsit morci a drágám....!
:lol: :lol:

Még bent vagyok az irodában, de már csak 1 óra és SZABADSÁG !! 1 hetet kivettem, mert elegem van mindenből, és most érzem, hogy jól tettem, már alig várom, hogy eltünhessek....jupijéj !!!! :lol: :lol: :lol: 8)
zsizsik

- Fáj a fejem
- Feszül a mellem, ömlik a tej
- Dagatt vagyok, és sütit eszem, szoptatás alatt hízok mint a fene, gyűlölöm magam
- Összevesztem az urammal
- Emberekkel akarok találkozni
- Mindenem bukott anyatej szagú
- Fáradt vagyok és nem ihatok kávét
- Balcsira akarok menni
- Meleg van

Sz@r napom van................................................

Puszi
Vendég

monácska!!!!!!!!!!! jaj :?
csukd magadra az ajtót 10 percre. vagy terülj el akádba. gyereket sózd rá vkire,, ha tudod. ha nem,akkor amikor alszik bújj be mellé.

rohadt meleg lett hirtelen. és jövő hétre még melegebbet mondanak.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Apple!
Szívből gratulálok!!!

Hiába na, jót tett a PCOS talin, hogy Bettica mellett ültél. Bence küldte hozzád a gólyát! :D

Én pedig ilyen körmökről ábrándozom....

Kép

csak még nem egészen jöttem rá, hogyan lehet mosogatni, gyerek alól sz.rt kiszedni, fürdetni, popsikrémet felkenni... gumikesztyűvel?

Elkezdtem zombulni. Gyerekem két éjszakája azt játsza, hogy 4-szer, akarom mondani négyszer, jól olvastad 4-szer (négyszer) ébreszt. Enni??? Nem! Csak úgy tesz, mintha.... Csöcsörészik a drága gyermek. Mert 3 percet nem tölt cicin és bóbiskol. Kicsit rossz néven veszi, ha visszateszem az ágyba, de legalább nem üvölt. csak nyűszít. Aztán csend!

De szerencsére az anyja elolvasta a Suttógó titkait! És csírájában fojtjuk el ebbéli próbálkozásait! Legalábbis megpróbálom!

Mert reggel 7-től este 8-ig 6szor eszik!
Akkor nehogy már enni akarjon (de legalább enne, mert csak csöcsörészik): 22:45, 00:30, 02:00 és 04:00, aztán hétkor már eszik rendesen. Ma éjjel már nem adtam kétszer enni neki. És úgy is visszaaludt!

És arra is rájöttem, hogy muszáj minden étkezés után pótolni. Mert kiszívja a két mellből a 120-at, de még lenyom 30-40 ml tápot!

De én zombulok.... azt hiszem most van itt az ideje, hogy abbahagyja az éjszakai ébresztést, mert ha most nem figyelek oda, végem lesz!

Basszus újszülöttként egyszer ébredt: 02:30kor, aztán fél hatkor.
Kb egy hete (ért véget) volt 10 napom, hogy csak 4-kor ébresztett, evett és aludt negyed/fél nyolcig! Akkor vezettem be a láncetetést. Most meg ébresztgetjük anyát. Poénból. (mert semmi baja) Lehet hogy növekedési ugrás. De akkor ezt a nappali etetésekkel kell megoldjam. És ne éjszaka csöcsörésszen. Így pótolok táppal. (tegnaptól megint kezdtük mérni, hogy kb mennyi kaját is eszik, mennyit kell pótolni, egy kicsit legyünk képben... )

Szóval az éjszakám gyakorlatilag nappal is! :roll:

"Kicsit" fáradt vagyok, de jön a hétvége. Majd alszom nappal, addig az Ember vigyáz rá.

Megmondom őszintén tartok attól, nehogy úgy járjak, mint Ági! :?
Vendég

Mai menüm (csupa szemét)

1 pohár ovomaltine
fél sajtoskifli (jó nagy), egy csomag újhagyma, kacsazsír
egy hatalmas fánk
capuccino

nyami:)))))))

El kéne kezdenem végre tanulni...
Vendég

Köszi Csakegy!!

Most spóroltál nekem több ezer forintot!! Azért a csúszásgátlós zokni nem fog annyira romba dönteni anyagilag, mint egy szandi. Köszi :)
ezoterike

Csakegy !

Ezt találtam:

www.mamazon.hu

Olyan, mint a liliputi, csak olcsóbb, és bőr ez is.
ezoterike

Ezo: köszi:)))) Szerencsére ilyeneket szoktak a teszveszen és a vaterán is árulni egész olcsón:) Nézz körül szerintem ott is!!! Nehéz megtalálni őket, de általában a mamuszoknál vannak... (ezek viszont tényleg nagyon jó árban vannak!)

Én legutóbb vadiúj tibeti mamuszokat vettem (két párt 2 méretben, az egyik pont most jó rá a másik meg majd télen lesz jó) postával mindennel együtt 1700-ért a teszveszen!!! Olcsóbb volt mint két pár csúszásgátlós zokni:))) (én simán kiengedem benne Lillát az udvarra is, csak ha az utcára megy akkor adok rá szandált)
Ilyet: http://www.plateauproducts.hu/index.php?link=Tutyik%20bel%C3%BCl (eredetileg talán 3600 lenne darabja + posta)
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de most nem nagyon van időm visszaolvasni. A drukkokat és gratulációkat nagyon szépen köszönjük!
Egyenlőre minden energiánkat leköti Bence, de már kezdünk felülkerekedni rajta :)
Szüléstöri majd lesz, sajnos nem mondhatom el, hogy csodálatos volt... :( Az eredmény persze mindent megér, de lehetett volna kíméletesebb is...
Bence rengeteget eszik és nagyon mohó, kb. 10 perc alatt letudja a kajcsit, még kísérletezünk a megoldáson...

Végül néhány fotó a legkisebb családtagról:

Kép 1naposan, sajnos egy probléma miatt még mindig inkubátorban :(

Kép Jelenleg így alszunk. A kiságyban mindig visszabukja a tejet, a sok büfiztetés ellenére. Jelenleg a hordozó a megoldás...

Amint lesz egy kis időm, visszaolvasok.

Puszi mindenkinek!
Ja, Monee: köszi a közvetítést ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica!
Gyönyörű óriásbébi! És nagyon fiúúú! :)
Mégegyszer gratulálok! :)
Vendég

Sziasztok!

Apple!
Gratulálok!!! Csak semmi stressz!!

Bettika!
Bence csodaszép!! Pihizz amennyit csak tudsz!!
Sok erőt küldök neked, hamar belejöttök ám Bence majd segít!

Kincs!
Kiskincs SZUPER!!! Pláne a fotón! :lol:
Lányommal kezetfoghatna. Mostanában elővette legtüneményesebb tekintetét. :lol: Kép

Kép
lara26

Bettica: nagyon szép baba:)))))) Hatalmas gratula:)))))

Ezoterike: Na én közben megtaláltam az ideális célcipőt (jövő hét elején mondanak nekem konkrét talphosszt és akkor azonnal meg is rendelek egyet - ez így postával kb. 3000Ft lesz- Ez is puha bőrtalpú, csak elírta a hirdető....): http://www.teszvesz.hu/item385227617_uj_beppi_portugal_borcipo_pink_szinben_.html
Vendég

Sziasztok!

Hát Csajok ezek a gyerkőcök valami tüneményesek!!!!

Ma voltam az utcánk végén lakó Szigfrid nevezetű (állítólag híres) reflexológusnál. Nemtom miért, de ma jött vasalás közben az isteni sugallat, hogy MOST menjek. Eddig be voltam rezelve, mert hallottam mit csinál. :shock: Hát azt hittem besz@rok közben. Volt két pont a jobb bokámnál amikor üvölteni tudtam volna a fájdalomtól.... :cry: :oops: Mint kiderült az egyik a méhem a másik a petefészkem.Utóbbinál meg is jegyezte hogy minden okés e a sárgatesthormonommal, mert szerinte nem. :shock: Után jött még egy feketeleves: megnyomta a torok és a mandula pontot a jobb oldalamon a kulcscsontomnál és a cicim fölött valahol. Akkorát ugrottam hogy ihaj. Aszongya fáj? Há mondom ja,mint állat. Szerinte ott van valami bibi, nem voltam/vagyok beteg? Honnan a fenéből tudta???? Tudjátok, április óta köhögök.....

Errefel a hőm még mindig hülye.
Rambóka!
Lehet most kezd hatni a Premens? Ma szedem 25 napja, vagyis a 24.cn-től.

Zazzy!
Nem irigyellek basszuskulcs!!!!! Szerintem is keress meg egy munkaügyist és kérj tanácsot!!!
Kép

hajni...
Budaörs

Bettica!

Bence tüneményes! És örülök, hogy tejcsi ügyben is okés minden. (bukás sajna nálunk is volt elég sokáig, de ezt kinövik.evvan.)

Csakegy!
Aranyos ez a cipő, most néztem van fiús színben is.Csak én sajna nem merek próbálás nélkül így cipőt rendelgetni,mert elég magas lábfeje van, már kocsicipőből sem ment a lábára akármelyik :(
ezoterike

Sziasztok!

Bettica!

Üdv. nektek itthon! :D
Mi volt ezzel a csöppséggel, hogy inkuban kellett neki az első napot tölteni?
Szegénykém, jó nagy a baba és gyorsan is jött, remélem nem tett nagy "kárt" benned! :(
Szopival boldogultok?

Dióhéjban:
Zsizsiknek lett zebra párja, Apple-nál is lapul egy Apple baba. Segíteni kell neki kicsit progival, de minden rendben lesz. :wink:
Kiderült Csakegynél a kistesót valószínű a mikulás hozza majd, de vonalzót nem kapunk, mert irígy. :P :lol: Csakegynek tanulni kéne, de nem sikerül neki nagyon. :D
Hunciéknak és Rambókának van új rossz tömegközlekedéses tapasztalata.
Kiskincs nyűgisen alszik, Kincs kísérletezik vele. :)
Kavicskánál ugyanez pepitában. :D
Monának tele a bugyra, a Balatonra akar jönni, de nem tudja hogy baromi hideg a víz. :lol:
Zazzy kicsit sz@rban van a suli dolga miatt... :(
Őőő... hirtelen ennyi jutott az eszembe. Remélem jól foglaltam össze a dolgokat. :lol:

Mona drága!

Megy a pusszantás Neked is!
Ugye aszontad hogy a szomszédban van medence?! Vessétek már bele magatokat! A Balatont tőlem elvihetnék a fenébe, olyan királyságos medence van itt a hotelnél. Nem nagy, de annál királyabb. Kellemes a víz, itt lehet hagyni a motyónkat, nem nyúlja le senki a cuccot, egy élmény, komolyan mondom! A Balaton olyan hideg, hogy nagyon...
A kávét nem próbálod meg, hátha nem üti ki Nórit? Legalább valami jó Neked is legyen...

Zazzy!

Passz.
Nem tudom mit tennék a helyedben.
Ha nem csinálod meg kirúgnak?
Én nem vagyok benne biztos, hogy van értelme belevágni, főleg a stressz és a pénzt miatt, hiszen senki nem tudja garantálni, hogy X időn belül bebabásodsz. Ne érts félre, én nagyon durkkolok Neked, de lehet hogy az egyetem által várt változás nem fog bekövetkezni (nem erre a változásra vár a baba), és csinálnod kell, hiszen többek közt pénz is áll benne.
Lehet, hogy én inkább beintenék az igazgatónak. Menjen már a fenébe! Abból amit leírtál, semmi értelme nincs annak, hogy végigcsináld ezt az 5 évet... Tök más lenne a helyzet, ha Te akarnád, de így... nem tudom.
Kérdezz meg egy szakértőt, hogy ilyenkor mi a helyzet. Talán ez a legjobb megoldás.

Hajni!

A reflexológus kemény... de remélem segít! Járni kell hozzá rendszeresen?

Most asszem ennyi.
Cupp mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Igen kellene járni még 7-8 alkalmat.Azt mondta a pm alulműködésen nem tud segíteni de a meddőségben, peteérésgondban igen. Jövőhéten vár aztán még 1x és utána augban mert szabin lesz.
Ja és kéretik kimenni a balcsi partjára és szugerálni hogy melegedjen fel! mert hétfőn megyünk 3 napra Vonyarcvashegyre és szejetnék lubickolni benne. :D
Mond neki hogy: "Hajni azt üzeni múkodj!!!!!" 8) :lol:

hajni...
Budaörs

Hajni!

A hozzászólásom úgy olvasd, hogy én egyáltalán nem vagyok Balaton rajongó. Az kétségtelen, hogy nagy sáros pocsolya, amilyennek régen gondoltam a tavat, eltűnt. Nagyon szép a tó és a környéke is, de az én kis popsim a tengerhez van szokva. :lol:
Meg aztán ugye, ha már két lehetőség közül lehet választani akkor... a medence a nyerő nálunk. :D
Voltunk ma bent a Balatonban is Katával, egy 15 perces szeánsz után beverekedtem magam én is a vízbe, de a kellemes melegtől még tényleg messze van. Nem néztünk időjárást, de ha ilyen meleg lesz mint ma, akkor biztosan jövő hétre jobb lesz a víz. :wink:
Mi hétfőn megyünk haza. :lol:

Jaj, nyom a baba valamit és fáj az egész belső felem. :? Lógatnom kell kicsit...

Monee

monee85

Bettica!

Valahogy volt egy olyan sanda gyanúm, h. a súly és a sebesség nem stimmel, de remélem azért nem kínoztak meg nagyon! :shock:
Az első képem pont olyan, mint egy kis boxoló a tizedik menet végén, de akkor ezek szerint megvolt rá az oka. (vagy csak a kesztyű teszi? :roll: )
De aztán kipihente magát.

Csakegy!

Nagyon jók ezek a cipellők, de Gergőnek is jó magas rüsztje van, nem tudunk próba nélkül cipőt venni neki.
(Viszont nem is nagyon kell Siestában gondolkodnunk, mert azt lapos lábú dedekre gyártják! :twisted: )

Ezo!

Ne erőltesd a cipőt, csak utcára, otthon és biztonságos helyen legyen minél többet mezitláb!
Az orthopédus dokink szerint még a sarokék sem muszáj, csak azoknál a gyerekeknél, akiknek lábproblémájuk van.
A hosszanti és harántemelők kifejezetten károsak!
Sajnos a Falcon cipők többségében van "lúdtalpbetét".
Szandálban nekünk az Asso vált be nagyon. Meg az a TSM nevű olasz kiscipő. Ez utóbbiból most láttam szandálokat, vajpuha talppal!
Semmiképpen ne vegyél neki kemény talpú cipőt!

Monácska!

Kitartás!
Nem tudod a párod megkérni, h. tolja el a csajszit kocsival egy kicsit, te meg beesel egy nagy kád vízbe? Néha életmentő tud lenni!

Hajni!

Szerintem jön a jégkorszak! :lol:
Őszintén? Halvány gőzöm nincs! :(
Remélem a reflexológus beválik!

Zazzy!

Félő, h. bele fogsz sodródni egy kényszerspirálba!
Nem mered otthagyni a munkahelyedet, mert félsz, h. mi lesz, ha közben bebabásodsz, de ilyen nyomás alatt nem fogsz bebabásodni!
Nem lenne egyszerűbb új munkahelyet keresni?
És akár elköltözni más városba is? Új életet kezdeni?
Párod miatt muszáj maradni?

Lara!

Gergő is imádta így ráncolni az orrát (ha emlékeztek még a "támadó menyét arc"-ra!). :twisted:

Csakegy!

Ne csak kéne! Lassan kifutsz az időből!!!!! :!:

Kavits!

Közeleg a 4 hónapos mélypont! Anyai duracell lemerülése!
Pihenj amennyit tudsz!

Monee!

Még jó, h. legalább a medence vize meleg!
Jó volt az összefoglaló! Mintha a tv újság Barátok közt legújabb epizódja ismertetését olvastam volna! :lol:

Valamit még akartam írni de hulla vagyok!
Rejóval és a deddel kirúgtunk a hámból. Buli volt a sétatéren, gyrosoztunk, korzóztunk, zenét és táncot néztünk. Tök jó volt!
Dedet nem nagyon kellett altatni! :D :D :D
De asszem engem sem! (mér' nincs ásítós smájli?)

rambóka

Szijjjjjasztok,

Szabadság első napja !!!! Ezért reggel bírtam aludni 1/4 8-ig, akkor Eszter átjött, és bebújt mellém, és közölte, hogy a kutya akkorát pukizott a szobájába, hogy ott nem lehet tovább megmaradni..... :lol: :lol: 8) Na erre már én is felébredtem. Aztán Dina tényleg többször is bizonyította, hogy valóban nagyon büdit pukizik (bocsánat), úgyhogy kizavartuk, de közben fetrengtünk a röhögéstől..... :lol: :lol: így indult a reggel.....

Bettica drága, gyönyörű óriás bébid van, eszméletlenül hasonlít Eszter egy napos képére, úgyl átszik, az óriások ilyen morci fejjel léteznek egy naposan..... nekem csak halovány elképzeléseim vannak, hogyan jött ki ez a nagy baba pár óra alatt..... :shock: :roll: Azért remélem, gyógyulgatsz..... basszus....
Kis mohó, életrevaló kis krapek !!! nagyon drága ! :lol:

Monácska, szegénykém, tényleg próbálj meg Nóri mentesen eltölteni pár órát..... add oda T-nak, és menj el vásárolni pár rucit.... nem baj, hogy picit nagyobb kell, lehet kapni csinoskákat nagyobban is, kicsit kényeztesd a lelked, mert becsavarodsz.... és hidd el, a kiscsaj meglesz nélküled pár óráig !

Monee, kicsit irgyellek ám, tudod miért....? 29. hét !!!! :shock: :lol: Már tényleg te jössz ! Annyira szeretnék már én is ott járni.... meg persze a medence miatt is irigykedem picit, mi max a kerti műjanyagot tudjuk beüzemelni....

Rami, Kavicska, légyszi segítsetek. Nem szeretném magam túladagolni. Vészesen vérszegény vagyok, még a terhesség előtt kaptam Aktiferrin vaskapszulát, anpi 1-et kell szedjek. Szedek 2x1 folsavat ( 3 mg / tabletta) és napi 1 Elevitet. Ma elgondolkodtam azon, hogy vajon most éppen túladagolom magam, vagy sem. Mi a véleményetek ?
zsizsik

Sziasztok!

Bettica, Gratulálok Bencéhez! Szép nagy baba!

Kavicska, tetszik amit írtál. Ráadásul Bettica nem is lakik messze tőlem. Kellemes pihenést a hétvégére!

Zsizsik, ahogy Dimet is írta ezek a 'mérföldkövek' jelentenek most mindent, Az elsőn már túl vagyunk :lol: .Nálam hányinger nincs, csak étvágytalanság, fél óra hosszát állok a hűtő előtt, de nem tudom eldönteni mit egyek. Semmi sem esik jó. Még az édeset sem kívánom :shock: , pedig nagggyon édesszájú vagyok. A cicijeim be vannak robbanva rendesen. Régi melltartóim kezdenek kicsik lenni.

Lara, jó ez a kép! Annyira zabálnivalóak tudnak lenni amikor ilyen arckifejezéseket mutatnak.

Hajni, nem semmi ez a reflexológus. Biztos tudnak valamit.

Monee, tetszik a dióhéjad :lol:
apple

Sziasztok!

Zsizsik!

Jóóóóóóóóóó pihenést! :D
Rúgjatok Ti is ki a hámból! :wink: Kutya puki :arrow: :lol: :lol:
Meddig szeretnél dolgozni?
Van kerti medencétek?! Nekünk sajna nincs, de minden évben elhatározzuk, hogy veszünk egyet. :lol:

Kavicska!

Szerintem ez a tollas csoda ilyen "operabálos" köröm. :D
Én is azt képzeltem el először, hogy milyen gázul nézhet ki mosogatás utánj csurom vizesen. Aztán még szárítgathatod hajszárítóval a tollaid... :lol: De tuti, hogy a popsikrém is nagyon dekoratív rajta... :lol: :lol:

Monee

monee85

Sziasztok!

Ismét csak beugrottam, főleg kérdezni, de előbb szeretnék gratulálni halkan Apple-nek.

Drága Apple! Tessék pozitívan gondolkodni! Tudom, hogy nehéz, de muszáj! Az a csöppség veletek marad, érted? Nem lesz semmi gond, hamarosan a pici szívverését is láthatjátok majd ;)

És akkor a kérdés:
Szörnyű éjszakánk volt... Teljesen ki vagyunk merülve, pedig csak 2 éjszakát kellett még átvészelnünk. Bence nappal egy angyal... Peluscsere, szopi, alvás, peluscsere, szopi, alvás... Egy hang nélkül egész nap, kb. 3 óránként. De aztán eljön az este és átváltozik kisördöggé... Az este 9-10 órás evéstől folyamatosan ordít, nem lehet megnyugtatni. Próbáltuk a hosszabb büfit, a poci masszírozást, a kevesebb kajcsit, több kajcsit, cumit, hordozóban alvást, nem fázik-e, nincs-e melege, nem lázas-e. Persze egyik sem jött be... Éjjel kettőkor már kétségbeesve indultunk dokit keresni (antibiotikumot kell szednie még, gondoltuk, hátha nem hat neki, mert ez most más fajta, mint amit a kórházban kapott), persze az úton bealudt :evil:
Én már szinte folyamatosan a hányingerrel, hányással küzdök, valszeg az ideg miatt. Mi a fenét tudunk kezdeni vele? Adjatok tanácsot, ha tudtok. Vagy bíztassatok, hogy pár nap és leszokik az éjjeli kukorékolásról.

Köszi a tanácsokat előre is!!!!

Kép

Kép
bettica

Hali!

Kiskincs némi huzavona után elaludt, nekem a kádban kénne lennem, de ne mondjátok el a papának!

Kavics húú ha. feltöltődést hétvégére!
(jó hogy te/ti olvassátok a suttogót majd kérek tanácsot :lol: )
Ne a rosszabbat várd!!!!
Pusz! a köröm nekem is tetszik!

Bettica szép fiacskátok van!
Beszámolót várok!

Lara csaj jópofi! :D

Mona itt is cicifeszülés van 8kor evett de már keményedek,fejni nem akarok :oops: és néha büdi tejcsiszagom is van :lol: ezért ugrok a kádba.

Kismamik hűűűsölni!!
Vendég

[quote="zsizsik"]
írta:
zsizsikRami, Kavicska, légyszi segítsetek. Nem szeretném magam túladagolni. Vészesen vérszegény vagyok, még a terhesség előtt kaptam Aktiferrin vaskapszulát, anpi 1-et kell szedjek. Szedek 2x1 folsavat ( 3 mg / tabletta) és napi 1 Elevitet. Ma elgondolkodtam azon, hogy vajon most éppen túladagolom magam, vagy sem. Mi a véleményetek ?

Nem tudom pontosan mit jelent nálad a vészesen vérszegénység: mennyi a hemoglobin? hematokrit? vvt? vas szint?

Az Elevitben (elevit pronatal) van:
Folsav: 0,8 mg
Vas: 60,0 mg (csak nem írja, hogy milyen tipúsú vas készítmény, csak gondolom, hogy ferro-sulfat)

Aktiferrin:
113,85mg vas (ferro-sulfat) :arrow: 37 mg vas

Folsavból: 6 mg-ot szedsz! Ez jó, mert a met mellett kell ennyi! Meg amúgy is terhességben nem árt 5-6 mg-ot enni.

Terhes nők vas szükséglete kb. 18mg/nap.

Ha abból indulunk ki, hogy a vas 2-8 % -a (a 8 jóindulattal 8, mert inkább kevesebb!) szívódik fel. Plusz kismama vagy + eleve vérszegény vagy, akkor nyugodtan megehetsz ennyi vasat. Mert egyáltalán nem adagolod túl magad! :) Folsavval sem! :) Sőt!

De arra figyelj, hogy reggel étkezés előtt legalább fél órával vedd be + c vitamin (vagy citromlé , hogy biztosítsd a savas közeget), mert így jobb a felszívódás. Ha étkezés közben, vagy után veszed be, akkor kb 1 % a felszívódás.

Én a terhességem 10 hetétől ettem napi 1 caps ferro folgammát és most szoptatás alatt is szedem. Általában egyet. De előfordul, hogy kettőt! És van, amikor napokig elfelejtem. :oops:
Vendég

kavics, írni akartam,hogy ez az "alvászavar" majd elmúlik. van ilyen néha.. :?

bettica, erősítsd a lelkedet....6-8 hét. kitartás. addig lesz sok mélypont. de lehet kismanód megkímél, és "csak" pár napig edzi anyut. család-próba az új kis jövevény! próbáljatok vmi kapaszkodót keresni. pl. mi mikor 24 órája sétáltunk zsuzsival. betettük a hordozójába és ketten lóbáltuk, és elkezdtünk dög fáradtan hangosan röhögni,hogy ez a filmekben mennyire poénos, hogy szülők majd kidőlnek gyerek meg élvezi a ringatást....de közben rohadtul nem vicces :?

az én lányom eltünt, és vmi kisördög szállta meg..."rossz", huncut -nem baj-, hisztivel próbálkozik -nagymamánál bejön, nálam nem, csakhogy nálam is bepróbálkozik-, nem akar aludni,mert annyira izgalmas a világ. 5kor fent kukorékolt. aztán fél 7kor nyöszörögve aludt el, rajtam :? grrrrrrrrrrrrrr......
előbb is nagy nehezen elaludt. letettem. benézek 2 perc múlva, áll az ágyában és integet....ha-ha. vicces. persze tök álmos.

zsizsik, kutyapuki :lol:

Kép

dimet

csakegy, tuti az a kiscipő.ha nem lenne jó nektek,akkor szólj!!!!!!

Kép

dimet

[quote="rambóka"]K írta:rambókaavits!

Közeleg a 4 hónapos mélypont! Anyai duracell lemerülése!
Pihenj amennyit tudsz!

Jaja! Érzem én is! :shock: Csak egy szerencsém van! Két hét múlva már szabadságos időszak. És sok sok nagyszülő áll a rendelkezésünkre, plusz a férjem is! No, akkor majd jól feltöltődök! :)

Ásítós smájli! Kép

Cuppp!

Monácska lelkem!
Pedig valamit változtatnod kell magadban! Meg kell tanuld a kislányodat rábízni a környezetben lévő személyekre! Hogy ilyen negatív pillanatokban tudj kikapcsolódni! Csak 1-2 óra! Nem több!
Lélekben veled vagyok!
Vendég

Bettica, szép kisfiad van, jó nagy!
valahogy éreztem, hogy volt ott a szülésnél valami mert ekkora babát röpke 2 óra alatt nehéz megszülni sztem.
éjjel:majd megszokja, azért nem olyan egyszerű ám hogy bent volt aztán kijött, és akkor hipp-hopp aludjon!bent maga ura volt....megszokja, nyugi!

Kavics fogzás?nem lehet?vegyél borostyánláncot!

Dimet, huncut ez a kiscsaj!
Vendég

Dimet: a gyártó oldalán közben kinéztem egy másikat... az majdnem ugyanilyen csak belül is bőr és nem textil... most kértem rá árat, gondolom hétfőn rákérdez a nagykerben és visszaír... (még mindig töredékébe kerül a 8-9e-s liliputi cipőnek... és ez is puha bőrtalpú) (nem hiszem, hogy 3-4e-nél drágább lenne... az előző is csak 2300 plusz a posta...) ((16-21-es méretben árulják ezeket a cipőket!) (nekem úgy tűnik, hogy vagy ők az importőrök vagy sima viszonteladók de rendelni mást is lehet tőlük nem csak azt amit kiraknak a teszveszre)
Na... ez a másik cipő:
Kép
( http://www.beppi.com.pt/default.asp?scr ... ilia=3406# )
Vendég

Kavicska, köszi a szaktanácsadást, még jó, hogy szóltál, hogy evés előtt vegyem be a vasat, eddig mindig reggeli után nyeltem.... :shock:
Tök jó, hogy két hét múlva kicsit lazíthatsz...... rád fér, bogaram...!! Jól kialszod magad, és egészen más szinben fogod látni a világot ! Azokon a körmökön nem is láttam, hogy tollasak.... :shock: :lol:

Lányok, Norkáról mit lehet tudni.....??? Csak legalább annyit, hogy jól vannak...... ? Kicsit aggasztó ez a hirtelen hallgatás.....
zsizsik

Sziasztok!

Dimet!
Köszi! :)
Szerintem is vicces ami a TVben van. Élőben nem annyira! A gyereksírás idegrendszer romboló, az biztos! még akkor is, ha ritkán és keveset sír! Ott ahol sokat... sokszor... jajjj!

Hunci!
Még nem a foga! Semmi jele. :)

Zsizsik!
Legutóbbi tudomásom szerint Norka anyukájánál van. Pihen. Pocakilag jól van. Viszont ez több napos info! :)
Vendég

Sziasztok, bejelentkezem gyorsan... ég a pofám, nem tehetem meg veletek, hogy mindenféle keresésekre is hallgatok mint a sír, meg hárítok... :oops:

Nem tudom, mi van. A baba teljesen jól van érzésem szerint, a pocak is már (és szép nagyot nőtt). Érdekes módon a vállam kezdett el újra zavarni (nagyon leépült).

Idegileg vagyok ki. A környezetem szerint enyhébb összeroppanás. Depi biztosan nem, mert képes vagyok szembenézni most a hibáimmal, amit elkövettem az elmúlt másfél évben... biztosan előhívta ezt a szembenézést a sok sz.rság, amiben részem van dec.27 óta, mióta elhasaltam a sípályán. És nem akarok panaszkodni sem, mert tudom, tisztában vagyok vele, hogy sokaknak sokkal rosszabb élete van.

Azt is mondja a környezetem, hogy már várták, mikor fogom feladni, mert kétségtelenül sorozatban ért most a sok negatív dolog.

Mindenesetre most pihentem (nem itthon), és megfigyeltem magamon, hogy így viszont minimális adag Mg is elég. :shock: És nem kiabálok a gyerekemmel... ő se velem...

Rendbe kell raknom most az életemet októberig, mire Benjámin világra jön, mert nem előbb fog, az biztos. :wink:

És még egyszer ne haragudjatok az eltűnésemért, nem rám vall, de azt hiszem kicsit kifordultam magamból. :oops: Biztos, hogy segítséget kell most keresnem, még gyűjtöm hozzá az erőt. Tűrőképesség = 0.

Apple gratulálok, és Bettica neked is! Bencének semmi baja nincs szerintem, nem orvost indokol a dolog... egyszerűen csak újszülött kisbaba, éjszaka szoktak üvölteni... :wink:
Vendég

Norka!

De jó, h. írsz!
Sz@rj jó magasról a világra!
És pihenj, amennyit csak tudsz! Most az a legfontosabb!
De azért időnként ordítozni is lehet, csak nem szabad halálosan komolyan venni, inkább csak gőzkieresztő legyen! :wink:
Tudok egy jó helyet fenn a Bükkben, Sebesvíz panzió. O (nulla) a térerő, zöld minden. Falu 8 kilométerre. Gyönyörű a környék, hatalmasakat lehet kirándulni!
A szobák kicsit áthallattszanak, ez az egyetlen baja.
Ott tuti nem ér utol titeket senki semmilyen nyűggel, nyavalyával.
De Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló is szép helyek. Csak ott már van térerő. :?

A környezet meg ne azt várja, h. mikor adod fel, hanem segítsen!
Egyébként néha lehet, h. fel kell adni! :(

Bettica!

Szerintem próbáld meg a Normaflore-t. Már az antibiotikum miatt is. Meg Infacolt v. Espumisant, pocifájás ellen.
De az tény, h. Gergő is csak abban a 7 napban volt kisangyal, amí a kórházban voltunk, itthon rögtön átment kisördögbe!
Időbe tellik míg megszokja, h. kinn van, h. van este meg nappal.
Remélem hamar kialakul majd a napirendje és rájön, h. éjjel csak szopizni kell felkelni.

Zsizsik!

Edd a vasat és a fémet!
Vészes vérszegénység mellett nem hiszem, h. túl tudnád adagolni!
Én is tömöm ezerrel. (Már, ha nem felejtem el!)
Egyébként néznek vérképet nemsokára, aból kiderül, h. egyáltalán sikerül-e feltornáznod a "normál" értékre.

Anyuék előző kutyája is jó volt anno: feküdt békésen, púzott egy fertelmeset, majd méla undorral a képén beleszagolt a levegőbe, felállt és odébbment! Mintha neki köze se lenne a dologhoz! :twisted:
Nagy francok! :lol:

rambóka

Szia itt is, Norka! Örvendek, h megkerültél, és, h a baba is rendben van, már eléggé aggódtam, éppen ezért, mert Te nem szoktál ilyen eltűnéseket csinálni!

Bettica: sanálom, de nem tudok ebben segíteni, Tibike pici korában 12kor evett, majd aludt reggel 6ig. Csak én keltem 3kor kifejni azt a 2o-3o ml-et... szóval nincsen ebben tpasztalatom és ezért nem tudom, h mit mndjak.

És akkor a mi gondunk, hátha tudtok tanácsot adni:
Az én jó étkű fiam... jó étkű most is, de csak pépeket hajnaldó megenni.
Szóval: reggel8kor 25o ml tej, majd amikor kb. egy óra múlva én reggelizek, akkor bezabál rengeteg katonát, de csak vajas, vagy háromszögűsajttal megkent kenyeret, mert ha rá akarok lopni sajtot, kolbászt v bármit ami "kemény" azt kiköpi. Adtam neki lekvárral vékonyan megkent kenyeret, azt is szerette.

Aztán 11-körl következik a gyümölcs. Télen volt egy csomó almánk otthonról, nem problémáztam, nyomattam az almapépet. De mostmár nincsen házi almám, csak ezek a felfújtak, amiket árulnak, na meg banán. A narancs sem jó mostanában. Szóval a banán az puha, azt megeszi, az almát is majszolgatja, ha odaadom egészben, de nem tud annyit megenni, h jóllakjon, s akkor amit meghagy azt megreszelem, s azt még bezabálja.

Ezek után alszik jó nagyot.

És jön a kedvencem, az ebéd!
3 körül. Általában abból próbálok adni, amit magunknak is főzök, de:
1. ha nincsen mixerrel megpépesítve, csak villával összetörögetve, akkor esélyem sincsen, h megegye
2. ha nincsen benne pityóka (lásd: krumpli), akkor sem valószínű, h megegye.

Egy 14 hós gyermek azért már kéne darabkásat is egyék, nem?

A másik problémám, h nem gondolt ő még arra, h ő egyék. Játszani akar, és közben csak tátogtat, h én tegyegessem be a szájába a kaját. Ha adok neki is egy kanalat, akkor eldobja és dühbegurul. Lassan oda jutok, h ha nem adok valami játékot a kezébe, akkor nem tudom megetetni.

Mit csinálok rosszul? Nem tudom, hmit kellene változtatnom?
Egyébként ha van benne pityóka, pép a kaja és játszhat közben, akkor bármit és rengeteg mennyiséget meg bír enni.

Aztán 6 körül jön a joghurt, amibe teszek valami gabonapelyhet legtöbbször, vagy tehéntúró gyümölccsel, ezekkel nincsen gond, csak az, h játszani kell neki közben, amíg én belapátolom a szájába a cuccot. És megeszik egy csomó kekszet v kenyeret utána.

Aztán este 9 körül 25o ml tej és jöhet az alvás reggelig.

Ma nagyon finom zöldséglevest főztem, van benne karfiol, kelbimbó is, nem csak a standad zöldségek. Persze pityóka nincsen. Összetörtem villával. A második kanál után csinált egy nagy cikruszt az etetőszékben, erre kivettem és levittem a játszótrérre. Közben mondogattam magamnak, h "nincsen rosszul evő gyermek, csak nem elég éhes van". Visszajöttünk, eléggé nyűg lett. Persze közben egyetlen falat semmit sem kapott. Majd 6kor nem jaurt érkezett, hanem ugyanaz a leves. Nehogy azt hidd, hogy megette! Két kanál után zárd szájacskával fordult el, semmiképpen nem lehetett belétuszkolni. Megint kivettem az etetőszékből, aztán lett egy nagy nagy cirkusz és elővettem a jaurtot, vagyis ő győzött :evil: Jaurt után pedig begyúrt pár kekszet... Na ez van.

De nem élhet tej, vajaskenyér, gyümölcs, jaurt és kekszen!!! vagy igen?
És délben persze pityóka!
Mit kezdjek vele tehát, hogy:
1. próbálgasson egyedül enni, vagy legalább figyeljen az evére
2. egye meg ebédre a normális ételt

Na puszik, hazajött közben az uram. Várom a válaszaitokat, tippeiteket!

Kir

Kép
k.ir

Sziasztok!
Bettica!
Mégegyszer gratulálok ehhez a gyönyörű és hatalmas babához!És kitartás az éjszakákhoz!

Suli:Tegnap voltunk egy grillpartin, persze mindenki véleményét kikértem, akiét csak lehetett, főleg, hogy ők helyiek, még jobban látják a dolgokat, és SENKI nem volt, aki azt mondta, hogy ez megérné, vagy csináljam!És mindenki kiakadt(voltak pedagógusok is)hogy ilyen oktatási rendszert basszus, hogy van már egy nyelvtanári diplomám, és egy másikért 5 évig tart átképezni magam!!! :shock: Hozzáteszem ott volt a polgármesterünk(aki ugye fenntartó, mellesleg jogász, mellesleg ő tanított még tavaly angolt, és őt is küldte volna :wink: )és abszolút támogat abban, hogy ne csináljam. Azt mondta ki nem rúghat, az nem olyan egyszerű, vissza se fokozhat határozott idejűvé, meg kell oldja, bármennyire nem tetszik. Abban is mindenki egyetértett, hogy nagyon durván viselkedik az utóbbi időben mindenkivel, teljesen kivan idegileg, kudarcot kudarcra halmoz(család, munka minden), de egyszerűen értetlenül nézzük, hogy olyan ordító hibákat követ el, nem lehet ennyire hülye, már bocsánat, de egy vezető azért ember kellene hogy legyen talpán, na ő nem az.
Szóval a lényeg, hogy eddig BÁRKIT kérdeztem, mindenki lebeszélt a suliról. Persze van ilyen "álmegoldás", amit Csakegy is írt, de tartok a rizikótól(teljesen egyetértek Moneeval)Így is úgyis utál, minek szerezzem meg neki azt az örömet, hogy elmegyek, és közben én is kikészülök?!
Szóval úgy tűnik, a döntés megszületett, mostmár csak attól vagyok berezelve, hogy fogom ezt tálalni, mert már előre látom, hogy ordítani fog, mint egy eszelős :shock: Ugyanakkor szívesen a fejéhez vágnék egy-két dolgot, mert ő úgy festette le, mintha valami jótündérem lenne, én meg vagyok az aljas, aki keresztbe tesz neki. Azért ez nem egészen így van, voltak már csúnya húzásai velem szemben.
Szóval tippek jöhetnek a döntésem prezentálásához! :wink:
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Norka, örülök, hogy jelentkeztél! Tűnj el nyugodtan rohanó világból, csak előtt szólj nekünk is. ;)

Rambóka, amit írtál 0 térerős hely nagyon vonzó. A Bükkben rengeteg ilyen hely van. Szuper!

Bettica, még nem is gratuláltam Bencéhez. Nagyon kis vagány pasi! Ordításhoz nem tudok hozzászólni, de biztos megszűnik pár héten belül.

Apple, gratula az 5mm-eshez! Vérvétel mikor lesz legközelebb?

Zazzy, én is így döntöttem volna! Figyu, valószínűleg nem lesz könnyű, se megmondani, se utána elviselni, de jobb, mintha végkimerülésig dolgoznál és tanulnál! Mondd el neki a döntésed okát egyszerűen, be kell, hogy lássa, nem érné meg az 5 év, neki se. Végülis jobb, ha egy szakod van, és azt 100%osan tanítod, mintha 5 év múlva lenne egy másik is, viszont az 5 év alatt hulla fáradtan tanítanál, kisebb hatékonysággal.
És próbálj meg érzelmileg semleges maradni. Tudom, hogy nehéz, de túl kell lépni a bántásain, beszólásain. Valószínűleg csak szavakkal fog tudni bántani, máshogy nem tud veled kiszúrni. Ha nem reagálsz a beszólásaira egy idő után abba fogja hagyni.
Ha a polgimester a "fenntaró", nem tud ő beszélni vele?

Kép
mamint

Mamint:
De valószínűleg fog ő is beszélni vele, de nekem júl.1-ig közölnöm kell a döntésemet... :roll:

Kép
Kép
zazzy

Helló mindenkinek!

Norka, örülök, hogy jelentkeztél és hogy majdnem minden okés.

Zazzy!
Jól döntesz!!!!!! :wink:

hajni...
Budaörs

Zazzy!
Tudom, hogy ez nagyon nehéz, de odaállsz elé és megmondod! Határozottan! Ez a Te döntésed!
És a babatémát hagyd ki teljesen belőle, nehogy érzelmileg zsaroljon. Ha céloz rá, mond inkább, hogy különböző okok miatt napolódik a dolog! Meg egyáltalán nem tartozik rá!

Komolyan (nem azért, hogy vérlázító legyek és oda fajuljon a dolog, hogy Zazzy késsel felfegyverkezve menjen az igazgató elé... :roll: ), de a virtuális bicsakom nyílik a zsebemben. Elvárná, fenyegetőzik, de anyagi támogatást nem nyújt! :evil:

Kir!
Huhh, én még nem tartok ott! :roll: Egyébként eljön majd a rántott hús ideje is! Csak győzd vásárolni a húst! :lol: :lol:

Bettica!
Hát, ahogy leírod úgy tűnik, hogy KisBence még nem tudja, hogy mi a nappal és mi az éjszaka! (de miért is kellene tudja egy újszülött???)
Ez pedig idő, amig kialakul, de ahogy Norka is írta. Kialakul!
Vendég

Folyamatosan kutakodok a neten, és most tudjátok mi ugrott be? Tanítóképző angol műveltségterülettel. Úgyis csak hatodikig tanítanám én az angolt, ez meg arra pont jó!Kicsit röhejes, hogy visszaképezzem magam, de azt írják, hogy egyéntől függően rövidülhet a képzési idő. Namármost én még "csak" 4 éve végeztem a szegedi főiskolán, és a tanítós tantárgyprogramban felfedeztem egy csomó tantárgyat, amit én megcsináltam.A magyar szakról nem is beszélve.Csak elfogadják, ha ott náluk csináltam. Azt neccesnek tartom, hogy önmagában csak a műveltségi területet el lehessen végezni, az túl szép lenne! :lol: De ez egész elfogadhatónak tűnik. Végignéztem a záróvizsga tételsort, jókat derültem, enyhén szólva nem vetekszik egy egyetemi angol szakkal :lol: Talán ezen elgondolkodom. DE CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A GYEREKEK MIATT, ÚGY SZERETTÉK AZ ÓRÁIMAT, én is örültem, hogy végre taníthatok nyelvet, elvégre nyelvszakos volnék vagy mi a szösz. Ennyit TALÁN megér. Mit gondoltok? Borzasztó ez, mikor az ember agya folyamatosan kattog, kezdek zombivá válni itt a gép előtt.Csak most újabb kérdés, hogy ennek jól utána kellett volna járni, és febr.15-ig jelentkezni. Vajon augusztusban pótfelvételikor ilyet is indítanak?Ááááááááááááááááááááááááááááááááá totál kész vagyok, tényleg megzakkanok előbb-utóbb.

Rambóka!
Neked akartam az előbb írni, hogy ma Magyarországon pedagógusként ugrálni?Nem tanácsos szerintem. Nem tudom, hova lennék jó a tanításon kívűl a tanári diplomámmal, tanár meg leginkább sehova se kell.Sajna ez van. Költözés egyelőre nem aktuális, nagyjából akkorra tervezzük, ha a lányunk továbbtanul majd. most lesz negyedikes. Férjemtől abszolút lehetne, a MÁV-nál dolgozik, bárhova átvennék az országban szerintem.

Kép
Kép
zazzy

hú csajok úgy izgulok, holnap megyünk házhoz, állítólag kész a föstés..... :)
basszus úgy fáj a bal lábam alig bírok lábraállni...

hajni...
Budaörs

tudtam hogy elfelejtem:
Járt már valaki közületek a Sir Lancelot étteremben????Ugyanis ha minden igaz jövő szombaton oda vagyunk hivatalosak, és egyben Uram nevenapját is megünnepeljük. Kíváncsi lennék a véleményekre.

hajni...
Budaörs

Norka: ha esetleg kellene egy kineziolgus aki segít, hogy megint csúcsformába kerülj akkor dobj egy privit... Mégsem pszichomókus:) Én örülök, hogy sikerült kikerülnöd a mókuskerékből és most végre pihensz. Nagy kalappal!

Zazzy: max. odaállsz elé, megmondod, hogy rúgjon ki ha akar de konzultáltál egy ügyvéddel aki képviselne a munkaügyi bíróság előtt. Mindenképp érdemes ezt tisztázni. Ha nem határozott idejű a szerződés akkor nyerő helyzetben vagy. Komoly!!! szakmai hibát kellene elkövetned, hogy kirúghasson, vagy neki kellene fizetnie a továbbképzést plusz szabit adni a sulira stb. de még akkor se kötelezhetne szerintem. Úgyhogy... (de tényleg nem lenne hülyeség néhány munkajogi fórumra feldobni a problémát mert ők pillanatok alatt kiokosítanának a jogaidról és lehetőségeidről...)

k.ir: Fú, ez durván hangzik :( És a tojnál rá és hiába üvölt nem etetnéd? Letennéd elé a kedvenc kajáját (mondjuk miközben játszik - mintha piknikezne), bíztatnád, hogy fogja meg, egyen belőle... aztán kimenél a szobából? (mert ha a katonákat megfogja és megeszi akkor mást is meg tud enni ha akar... nem?) Hagy üvöltsön... Valszeg iszonyú disznóól lenne a végeredmény de ha egyszer rájön, hogy ő is meg tudja etetni magát akkor meg is fogja... (Lilla ugye egyedül eszik 6 hónapos kora óta de azért néha én is adok neki pépes készkaját -lustaság:)- és olyankor ugye én etetem... ezzel nincs is gond, legközelebb ugyanúgy eszik magától... A szüleim viszont megszállottan etetik (ld. az az igezi unokázós feeling:) és bizony egy eltöltött nap után itthon is be szokott próbálkozni, hogy ő kisbaba és etetni kell... aztán én tetű lassan adom neki a kaját, ő bedühödik és onnantól megint egyedül eszik:) Szóval iszonyú hisztisek/akaratosak tudnak ám lenni ha a kajáról van szó... (nekem az, hogy még csak pépeset eszik nem tűnik olyan gáznak, szerintem ahogy felfedezi az új ízeket majd csak rá fog kapni a szilárd dolgokra is... max. a kolbászból kolbászkrémet csinálsz addig:))) (hát igen, kicsit el lett kapatva valszeg, de szerintem iszonyú sok hozzá hasonló korú tart pont ugyanott, nem hiszem, hogy ebben bármi extrém lenne... )

Vas: Ferrocomp Forte. Nálam ez az egyetlen aminek nem volt mellékhatása viszont szépen felturbózta anno Lillánál a vasszintem. Most érdekes módon (életemben először) majdnem tökéletesnek tűnik a vasam és ez szerintem attól lehet, hogy rákaptam az Ovomaltine-ra így már egy ideje ugyan kicsi mennyiségben de rendszeresen beviszek valamennyit... de van itthon egy kúrányim a ferroból, szerintem nemsokára meg is csinálom (ld. kistesónak jól felturbózom a terepet:)

Dimet, Ezo: a bőr belsejű bőrtalpú cipő is csak 2300Ft!!!!!! Ha megvan a belső mérete azonnal megrendelem aztán mesélek:)
Vendég

Jó reggelt!

Szia Norka!
Jó,hogy jelentkeztél!
Most tényleg próbálj csak magatokkal foglalkozni, és ha kell akkor segítséggel de minden patent legyen mire bővül a család
Pusy

Bettica hogy aludtatok?
Tanácsom nincs kiskincs nem éjszakázott csak 1-2alkalommal megesett,hogy nem aludt vissza csak 1-2óra kinlódás után.
Kialakul még tényleg pici, azt viszont már most látom hogy a szoktatás az első perctől fontos.

Kavics helyzet?

A mi elalvásunk elég furin alakul :? két napig minden jól ment. Pénteken este nyűglődött ,mikor kiságyba raktam kaki puki minden , a megkönnyebbülés után elszenderedett volna de kivettem és tisztábatettem...kezdőtött a nyöszi de viszonylag rövid ide oda dobálózás forgolódás után elaludt.
Szombat délben 5percig iszonyatosan sírt, (nem vettem ki de nagyon sajnáltam) aztán hüppögött és elaludt (3órakkor kelt).
Tegnap este ismét felélénkült a kiságyban (pedig a cicin elaludt) nevetett nézelődött,aztán ficergett mert kaki és puki volt, ismét pelusozás kiságyban nyöszörgés és elaludt reggel 5.30-ig. Itt megint az estit játszottuk el, de már kivettem a végén riszáltam a fenekét 1-2percig és alszik...
Csajok úgy szeretém megtanítani neki,hogy egyedül aludjon, de sírni ne hagyjam mert nem jó (én is nehezen viselem,meg neki se jó) viszont azt olvasom,hogy szoktatás kérdése az egész, szoktassam arra hogy riszálom és a kiságy mellett állok?? :( már azt sem tudom, mikor álmos és rakjam ágyba :roll:
Nehéz a gyereknevelés :( mikor mi a jó döntés :?: kinek a tanácsát fogadod meg....
Egy kérdés nagymamik mennyire babáznak ha találkoznak az unokával? én nehezen adom ki a kezemből :roll: :oops: , az oké hogy nézegetik beszélnek hozzá, de órákig gügyörészés tornáztatás,büfiztetést igényelnék a makik :? néha már sértődés van..sztem még kicsi ,majd ha nagyobb lesz gyimakolhatják most csak nézzék és gyönyörködjenek..

na megyek
Vendég

Sziasztok!

Norka!

Jó pihenést és mihamarabbi újra épülést! :wink:

Zazzy!

Ahogy a többiek is mondták: érzelem mentesen, határozottan elé állsz és közlöd hogy mi a helyzet. Az ordítozást nem hiszem, hogy köteles vagy végighallgatni... Ha más mondanivalója nincs az igazgatónak, akkor csukd az orrára az ajtót.
Az a másik dolog amiről írsz... hát nekem nem tiszta, hogy akkor most mi is van, de ha az jó és meg szeretnéd csinálni, akkor vágj bele. De semmiképp ne az igazgató miatt!

K.ir!

Hátttőőőő.... passz.
Amit Csakegy ír az jó lehet. Hagyjd ott, kénytelen lesz enni ha éhes lesz. Mondjuk én játékot lehet hogy nem adnék neki, mert akkor játszani fog, nem enni.

Bettica!

Nekem is az jutott az eszembe, amit Rambóka írt, a Normaflore és a Inflacol. Lehet (sőt, én biztosnak tartom), hogy az antibio bántja a pocakját, fájó pocakkal meg elég nehéz aludni. Veszteni nem vesztetek vele, ha kipróbáljátok...
Mi egyébként a helyzet? Hogy vagytok?

Mona!

És Te? Hogy vagy?

Kincs!

Ahogy érzed. :)
Valahogy úgy tűnik nekem itt az írásokból, hogy ahogy az anyukáink megnagymamásodnak, egyszerűen elveszítenek egy kicsit a józan ítélőképességükből. :lol: Erre még pluszban rátesz az is egy lapáttal, hogy vannak kifejezetten olyan emberek, akik a macerálásban tudják csak a gyerek iránti teszésüket kifejezeni. Csak a kezükkel látnak. :)
Ha úgy érzed, hogy ez Neked és Kiskincsnek is terhes, akkor állítsd le őket. :wink:
Alvás: szerintem ülj le intimen magaddal és gondolkodj el, hogy nektek mi a jó. Ha van benned erő, hogy még X ideig rázogasd a fenekét elalvás előtt, akkor rázogasd, kárt nem teszel vele Kiskincsnek. Dimet asszem írta, hogy ő rázza Zsuzsit, mert neki nem teher, az ő gyereke és ha neki a rázás jó, akkor rázza. Ha ez nem megoldás, akkor szerintem egy elég jó áthidaló megoldás lehet a simizés. Baba letesz, simi-simi, jó éjszakát, szobából ki. Ha sír, vissza és így tovább. Nincs magára hagyva, nem beletörődve a magányába alszik el, de elalszik. De ebben a lányok biztos sokkal jobb tanácsokat tudnak adni. Sok sikert!

Hajni!

Milyen lett a festés?
Mikor költöztök?

Rólunk:
Egyre biztosabb vagyok, hogy mi pont időben jöttünk nyaralni, nagyobb részben kimaradtunk mások nyaralási őrületéből. Tegnap nagyon sokan jöttek ide a szállodába és a reggeli meghitt csendes kajálás helyett, ma már meleg és tömeg volt. Tegnap is elüldözött minket a medence mellől egy zajos csapat, uh. holnap épp ideje lesz hazamenni. :? Egyébként is kezdek már kicsit hisztis lenni... jó a kaja itt, de mindennap hús-féle van. Annyira ennék már egy mákos gubát pl. és innám vödör számra a jó kis házi limonádémat. Itt egyik sincs. :( Meg kéne más a saját ágyunk is, mert elég kényelmetlen az itteni... Szóval van bajom dögivel. :lol: :lol: Holnap hazaaaaaaaaaaaaa! :)

Monee

monee85

Sziasztok!

Norka: De jó, hogy végre ki tudtad magad pihenni. Csak így tovább, remélem maradhatsz a csökkentett Magnéziumnál ;)

Zazzy: Basszus, hogy milyen helyzetbe kényszeríthetik az embert. Hát nem irigyellek, tanácsot nem tudok adni, max annyit, mint a többiek: érzelemmentesen, higgadtan beszélj vele... Sok szerencsét hozzá!

K.ir: Sajna én sem tudok neked segíteni. mondjuk nekem kicsit furcsa, hogy evés közben játszik. :roll: Lehet, ha sikerülne valahogy az evésre koncentrálnia akkor kicsit könnyebb lenne a dolgod... Nem tom...

Kincs: Valszeg én is így leszek ezzel, mint te. Nem akarom kiadni a kezemből Bencét még... A babusgatás ideje kicsit arrébb van még.

Monee: Én is utálom a tömeget. Teljesen mindegy, hogy nyaralás vagy bevásárlás... Egyszerűen az emberek olyan tahók tudnak lenni, nem figyelnek másokra. Amikor várandós vagy, ez jobban érződik.

Köszi az érdeklődést, most talán egy fokkal jobb volt a helyzet. Elhatároztuk, hogy 8 és 10-11 között este ébren tartjuk, hátha akkor alszik utána (nap közben van, hogy 2 etetés között csak nézelődik csendben...). De aztán 3/4 9-kor már nagyon sírt, lassan már én is, mikor apa megsajnálta és hagyta elaludni a 15perc ordítás után. 11kor ettünk, majd ordítás megint ezerrel, akkor lementünk sétálni, közben cuppogott, úgyhogy szopi, mikor éjfélkor hazaértünk, nyüglődött egy picit, majd beájult... Hajnali 5ig aludt :shock: Cicim szét akart durranni :oops:
Basszus annyi tejem van, hogy naponta 250-t simán le kell fejnem, mert egyszerűen mindent összetejezek... Hogyan lehetne csökkenteni? Vagy szorgalmasan fejjek csak, majd beáll? De a fejéstől csak több lesz, nem?
A másik problémám: nincs étvágyam, hányingerem viszont igen... :( Tegnap kemény fél péksütit tudtam lenyomni vacsira, ebédre meg majdnem egy egészet. Főtt ételre rá sem bírok nézni... Apa kezd aggódni. Szülés után 6 nappal mindössze +3 kiló van rajtam...

Na jó nem panaszkodom, végülis csak az alvással vannak gondjaink, reméljük nem sokáig...

Dedem ébred, megyek kajcsiztatni :)

Puszi

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Kincs!
Nehéz tanácsot adni! Mert tényleg minden anya-baba más!
Én tudom magamról: nem tudom sírni hagyni a gyerekem! A szivem szakad meg!
Pedig manapság megy a sírás rendesen.
Este fürdés-öltöztetés rendben. Aztán ahogy vizszintesbe helyezem szopihoz, elkezd torkaszakadtából üvölteni! ordít-ordít-ordít!!!
Bekapja a bimbóvédőt, egyet szív, ha nem jön a tej... márpedig miért jönne... azonnal üvölt. Fuldoklik!
Úgy próbálom kijátszani, hogy a tápos üveg előkészítve. Szájba benyomom a bimbóvédőt és a cumisüveg cumiját, amiből csepegtetek tápot és akkor ráharap. Gyorsan kihúzom a tápos cumit!
Tegnap ez nem vált be! Visított. Egyszerűen nem értem miért. Egész nap nincs gond, estére begalydul.
Aztán próbálom nyugtatni. Függőleges tartás, seggrázás, dumálás. Semmit sem ér!
A párom totál bepöccen, hogy ne rázzam a gyerek seggét. Ő nagyon határozott elveket vall! :lol:
Tegnap kiszedte a gyereket a kezemből, betette a kiságyba, be a cumit a szájába... valami varázsigét mondogatott neki, mert a gyerek teljesen lenyugodott! (már nem ez az első alkalom, hogy az én klasszikus seggrázogatós-hordozós-dumálós-simizős nyugtatási módszerem teljesen csődöt mond, ellenben a férjem határozott, ellentmondást nem tűrő nyugtatása azonnali hatást ér el. Nem tudom hogy csinálja.) Szóval a tegnap a gyerek lenyugodott, kivettem a kiságyból, szopott, utánna táp és vissza kiságyba, azonnal elaludt.

És egyetértek veled! Muszáj nagyon következetesnek lenni, pedig nagyon nagyon nehéz.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?