Új privát üzeneted érkezett!

Rozi tényleg kemény kiscsajszi! Úgy el tudom képzelni ahogy nevet a markába mikor jöttök kifelé a dokitól. :roll: :lol:

Képzeljétek Zita mitől fél :shock: a hápogó plüss kacsáktól frászban van! Pedig kettő is van itthon, már kiszedtem belőlük a hápogó szerkezetet, de rendesen para van tőlük azóta is, fél, nehogy megszólaljanak. Pedig amúgy elég bátor szerintem, háztartási gépektől nem fél, zuhanytól sem, a haját szoktuk zuhizni, mert még az is egyszerűbb, mint hanyatfektetni a kádban. Na, szal furi, hogy pont egy játéktól fél. :)

Ma néztünk supi cipőt. Ahhoz képest hogy odavoltam érte, meg tutira vettem, hogy ilyenekben fog járni, mert ortopédiailag nagyon jó szerintem, hát ahhoz képest amit ma néztünk tök gagyi az illesztéseknél :twisted: most nem tudom milyen cipije lesz majd. Megyünk esküvőre, és ugye nekünk is lesz, szerettem volna egy fehér v. rózsaszín szandit, de még járni kell utána. Tegnap ugyan láttunk egy jó felépítésűt de még nincs márkája sem :shock: a boltos nő ismeri a gyártót, szerintem nagyon hasonlít a siestához, tetszett, de 6000 körül volt, kicsivel alatta. Ti mennyiért veszitek általában a szandikat?? Ja, és csak 19es volt ebből és az nagy rá még. Gondoltam veszünk egyet sebaj, majd belenő, de felpróbálva olyan bután mutatott :roll: lehet még a köv. cipője is 18as lesz?? :roll: szívesebben vennék már nagyobbat, nehogy ezt aztán hirtelen kinője, de mi van ha ebben meg nem fog tudni biztosan lépkedni, mivel hosszú az orra? Tapasztalata valakinek??

Kép
ági_bp
 
 


Majd este jovok "rendesen", meg vasalnom kell (de gaaaaaaz :twisted: ) csak Anido engem is felcsigazott ezzel a rizstej-dologgal, bevallom ez eddig eszembe se jutott, hogy en is csinalhatnek...
Szoval rakerestem neten, es ezt talaltam:

Rizstej házilag 1.
1 kg rizst kb. 2, 5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs "ad tejet". Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1, 5-2 liter rizstej nyerhető így. A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet. A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!

Rizstej házilag 2.
2 bögre megtisztított, megmosott barnarizst pici olajon megpirítjuk. Adunk hozzá 6x-os mennyiségű, forrásban lévő vizet, és pici sót. Takaréklángon kb. 1 órán át főzzük. Ha picit hűlt, összeturmixoljuk, és szűrőn átpasszírozzuk. Tejszerűre hígítjuk, mézzel, cukorral vagy agavéval ízesítjük. Hűtőben 2-3 napig eláll. A sűrűjét felhasználhatjuk müzlihez, vagy főzelék besűrítésre.

Rizstej házilag 3.
2 bögre megmosott rizst, 3 - szoros vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, összeturmixoljuk. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, majd tejállagúra hígítjuk.


Holnap kiprobalom valamelyiket, meg kigondolom hogy melyik lehet a leginkabb hasonlo a boltihoz, es beszamolok a tapasztalatokrol... :)
Na akkor majd este jovok...

zetus8
 
 


Ja, es az enerbio rizstej amit en szoktam venni ebbol all: 12,5 % rizs, napraforgoolaj, tengeri so

zetus8
 
 

 
 

Etus, köszi, hogy megnézted. Nekem az első egyáltalán nem tűnik spórólásnak, 3 órát megy a gáz meg egy kiló rizs, szinte ugyanottt vagyok. Az utolsó a legszimpibb, arra talán még én is képes lennék. Meg é nem vagyok elég kreatív ahhoz hogy azt az agyonfőtt kipasszírozott rizst felhasználjam. hogy lehet abból pudingot csinálni? Doonak biztos van rá tippje, ő az aki mindenből tud finomságot összehozni.

Ági, cipőben nincs tippem, Hangi nagy lábon él, ő rögtön 20-assal kezdte, abból azért már van választék. De tényleg gyorsan nő a lábuk. Esküvötökre szinte biztos hogy már egy számmal nagyobb lesz. :lol:
Vendég
 


Tényleg Mary, Apukádék melyik apartmant választották végül?
Vendég
 


Mi ez a pangás? :(
És hová tűnt Doo????? :roll:

Én is csak bepillantottam, még dolgom van. Jaj, lányok, egyszerűen eufórikus érzés mikor a bombasújtotta lakást rendbe teszi az ember és körülnéz, nem? :) kár, hogy múlandó dolog és a konyha felé még nem néztem, úgyhogy megyek is. :?

Zita már egyet-egyet lép :D , igaz ezt főleg a kanapén gyakorolja-bár szerintem a bizonytalan felület miatt ott nehezebb, de csak puhára eshet :lol: most 2 napja nagyon érdekli a dolog, ma állva tolt egy "bevásárlókocsit" a játszin, tudjátok, olyan gyerekméretűt. A tulajdonos kisfiú könnyei eleredtek, hogy Zita elviszi a kosarát, aztán Zita sírt (könny nélkül :wink: ) hogy visszaadtuk. Idilli :) lehet veszünk Neki egy ilyet, mert a szopis klubban is egyből rácuppant a tologatható kisautóra, viszont itthon a bébitaxit csak térdelve tolja, én úgy gondolom azzal bizonytalanabb, mert kicsit hátra tud billenni vele.
Hajni, egyet értesz, hogy ez nem durva beleavatkozás a járástanulásba, igaz? Mármint ha felkínálunk ilyen lehetőséget, amit tologathat. Igazából én ezeket a járássegítőket sem pártolom túlságosan, bár rossznak sem tartom igazán, hisz azzal tényleg annyit megy amennyit Ő maga képes. Ma láttunk egy anyukát és egy nagymamát, járatták a gyermeket, hát borzasztó volt, még Tomi is rosszul lett, pedig ő nem szakmai szemmel nézi. Totál lógott a karjukon a gyerek, a vállai az egekbe, egyensúlya nulla volt szegénykének meg a koordinációja is, valahogy pakolta a lábait egymás elé, de ettől több része nem volt a "járásban". Annyira buták tudnak lenni szülők, egyszerűen a józan paraszti eszével nem veszi észre hogy ezzel mennyit árt a szerencsétlen gyereknek? :twisted:
jaj, ez a téma, mindig kihoz a sodromból :oops: ez legalább nem változott meg mióta szülő lettem-ha már úgyis annyi "elvemet" látom másképp :oops: :lol: :lol: :lol:

jó éjt!!

Kép
ági_bp
 
 


Etus, sztem ezkete a recepteket rögtön másolhatnád is a receptesbe!!! :)
én is gondoltam h lehet házilag előállítani, mintha láttam is volna vhol, de nekem a rizsliszt rémelett. sztem víz meg rizsliszt összekeverve még főzés nélkül is működne, nem? mármint ha főtt ételhez keveri az ember.
én pudinghoz keverném vszeg a rizst v simán natúr gyümikkel és kész. az agyonfőtt rizs mazsival, banánnal és kis vaníliás cukival, esetleg eperrel, málnával nagyon fini! :)

nem vagyok extra ügyes a cseppentéssel - sztem bealvás után ezt bmelyik gyerekkel meg lehet csinálni. azért írtam, ha vkinek még kell, hátha megpróbálhatja. ha doki nem javasolja, magamtól eszembe nem jutott volna. de azóta egy ismerősöm is mesélte h ikreinek őkk is így csinálták, miután egyáltalán nem boldogultak éber állapotban.

babaszemész beparáztatott, de ez a doki megnyugtatott. ő mindkétszer azt mondta h széles az epikantusza, ezért TŰNHET úgy h kancsalít, de nem. babaszemész nekem azt mondta vizsgálat után h ez a gép jó, sőt túl pontos :shock: :? lehet h egy szemész mást fog mondani. a szemész doki kicsit "lehordott" h miért viszem ilyen helyre, ez nem is orvos, hanem optikus, gyereket nem is vizsgálhatna... mindegy, nem rágódom rajta. ha nem lett volna babaszemész szerint semmi gond, akkor nem vittem volna tágításra. de végülis így a legmegnyugtatóbb h orvos is látta. tágítás meg azért kell h a szem alkalmazkodóképességének időleges kikapcsolásával megállapíthassák h a jó és erőlködés nélküli látáshoz szüség van-e szemüvegre (ezt a szülők számára adott tájékoztató szövegből idéztem). a kontrollok alkalmával nem lesz tágítás. azért kell kontroll, mert mindkét szeme vmennyire "gyengébb", de szerencsére csak az életkorinak megfelelő mértékben ill egyformán mindkettő.
Vendég
 


Szia Doo! :D
ez érdekes. Szerintem mi is hasonló vizsgálatra megyünk, mint Ti a babaszemészhez, viszont ez az opticus, aki majd csinálja a vizsgálatot, ez a gyerekszemész dokinő mellett van, és Ő szűri a gyerekeket. Ha Ő talál gondot akkor az orvoshoz kell menni utána.
Bár ha ez "túl pontos" akkor "max" feleslegesen küldi át a dokihoz, nem? :roll: :roll:
csak az furi, hogy téged így "lehordott" a dokitok...ez a doki ahhová mi megyünk, egy nagyon jó orvos, szal megbízom benne, és ha Ő hagyja ezt a jellegű szűrést, akkor szerintem annyira nem lehet gáz.
De a lényeg, hogy rendben van Vikó szeme :D

Kép
ági_bp
 
 


nálunk az alvás újabban ultra gáz kezd lenni - ezért nem tudtam jönni tegnap. csak f12kor, velem együtt tudtam gyereket ágyba nyomni... :shock: elaludt kétszer - de mindkétszer felébredt és ez lett az eredmény. visszállhatna már a rend!! télen is két hónapba került, mire normalizálódott a helyzet és felszámolódott a zűrzavar - akkor volt a két alvásra átállás, most az egyre. de már ez is két hónapja megy - vége lehetne már...

Bea meg ne hidd h Viki nem hisztis: nálunk az egy éves státuszon a hossz mérés csak saccometria alapján :wink: :lol: 76 cm, mert annyira ficánkolt h csak körülbelülre tudta lemérni a dokinő. fogait és a torkát szinte soha nem tudja normálisan megnézni, mert én lefogom gyereket, ő meg szétfeszíti :shock: a száját, miközben Viki üvölt :? és kapkodja a fejét. szal abból sem sokat tud sztem megállapítani... aztán legközelebb meg a hasát akarta megnézni, de már akkor üvöltött, amikor megpróbáltam lefektetni. szal vele sem könnyű az orvososdi, de érdeklődő és ingerkereső :wink: annyira sztem h most érdekelhette h mit csinál a szemész h nyugton maradt. ja, meg azért ők sem kispályások: volt vmi jó kis zenélő kütyüjük, amin van nyuszika meg macika, meg mittomén még milyen állat és amíg szemész néni nézte Vikót, addig asszisztens néni hol egyik oldalon, hol másik oldalon mutogatta gyermekemnek az ugráló, zenélő nyulacskát :lol: nagyon összeszokott koreográfia alapján csinálták! :shock: :) múltkor is volt ez a zenélős izé és amikor kimentünk abból a szobácskából, a játék még mindig zenélt és Viki visszament :shock: :lol: megnézni. nagyon édes volt, ahogy kukucskált. dokinő mondta is h végre egy gyerek, aki hallgat arra, amit ő mond, ti. h nézze a játékot és ő kitartóan nézni is akarta :lol: :lol:
Vendég
 


ja, nem úgy értettem h a gép gáz! az orvos sem ezt mondta, hanem etikailag kifogásolta h egy csomó pénzt elkérnek érte, pedig hivatalosan nem is csinálhatnák. és szte ez ott jó, ahol nincs szemész - USÁban, Angliában. ezt ő mondta, nekem fogalmam sincs. meg a másik, amit mondott h a szeme belsejét nem látja a gép, azt csak a szemész nézi és az is fontos. de sztem is az így tök jó, ha párban van ez a gép egy orvossal.

tényleg: a napszemcsire is rákérdeztem és aszondta h akkor OK, ha fölülről és oldalról nem mehet be napsugár, egyébként káros. és szte gyerekeknek nincs rá szükségük, mert nagyon jó még a pupillareakciójuk - ellentétben a felnőttekkel.
Vendég
 


ági, válaszoltam én arra h mi van, ha 8-10 között rendszeres progid van?! :?: :roll: asszem nem. de akartam! :wink: ha még érdekel, szólj bátran!
Vendég
 


Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Elkiserletezgettem az idot, dogfaradt vagyok... majd holnap jovok... (mostaban mindig igy jarok... :oops: )
Kiprobaltam a rizstej-dolgot, 1 csesze rizst foztem meg kicsit tobb mint 3szoros vizben kb. 40 percig, utana leszurtem a levet, meg probalkoztam azzal is, hogy osszeturmixoltam vizzel a rizst, es ugy szurtem le, haaaaaaaaaat az allaga meg a szine tok jo lett, de az ize... :( :roll: Egyaltalan nem olyan mint amit szoktam venni... :( Hianyzik az "edes" iz, amitol a gabonakasanak is tok jo ize lesz... :( Pedig direkt megneztem meg egyszer a dobozt, de nincs benne cukor vagy ilyesmi... A rizsliszttel is kiprobaltam, az eredmeny meg siralmasabb... :(:( Na de sebaj, igy legalabb holnap az egesz csalad finom tejberizst fog enni banannal! :wink: :lol: :lol:
Na dolok az agyba...
pussz mindenkinek

zetus8
 
 


Mary én már csak akkor vettem szandit Rozinak amikor többet járt kétlábon, mint négyen.

Ő már szivesebben járkál és ő igényli, hogy fogjam a kezét. Mondjuk neki már tök jó az egyensúllya mert csak a fél kezét fogom és egyáltalán nem himbálózik. Néha ha megfeledkezik magáról lépked is párat. Sokaáig ácsorog kapaszkodás nélkül és feláll kapaszkodás nélkül.

Nekem is van egy ismerősöm a kisfiú Rozival egyidős. A kisfiút hónapok óta vezetgetik mondván, hogy már jár. Nem tud még négykézláb mászni, egyedül felülni és most jutott el odáig, hogy kapaszkodva feláll. Na ez szerintem is butaság.

Ági a babakocsival nem próbáltátok. Rozi azt nagyon szereti tolni + kapta a triciklit azt isd tologatja.

Hajni úgy áll a felújjítás, hogy kiszedték a falakat , leszedték a régi csempét, kádat, wct mindent , tehát a rombolás már megtörtént. Most jön a villanyszerelés , burkolás , asztalos munkák.
Az egyik szobából akarunk egy gardróbot lerekeszteni, van valakinek gardróbja, hogy milyen méretűnek kell lennie?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Kata tök, hogy azért időnként bejeletkezel! Szegény Marcika, bújjanak ki gyorsan azok a fogacskák!

Én is 18-as szandit vettem, az most pont jó, de az eggyel nagyobb olyan idétlen volt a lábán. A miénk Linea és meg vagyok vele elégedve.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Rizstej már bocs, de így gusztustalannak hangzik :? :lol:

Doo örülök, hogy a szemészeten ennyire profik voltak.

Az ismerős kifiú itt volt nálunk az anyukájával, mondja neki az anyukája tapsoljál erre Rozi tapsolt, milyen nagy leszel? Rozi tartja égbe a kezét, mindent csinált a kisfiú semmit. Olyan vicces volt. :lol: Kicsit büszke voltam rá. eGYIK ESTE A MECCS MENT A TV-BEN ÉS PONT A HIMNUSZ UTÁNA TAPS VOLT. a KISLÁNYOM ELKEZDETT TAPSOLNI :lol: Bocsi a nagybetűkért nem írom át :?

Amúgy nekünk is giga mega rossz éjszakánk volt, Rozinak is a foga lehet!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Ági nagyon jó Zita lépked :D :D :D

Az egyéves tanácsadástól félek milyen hiszti lesz.

Az Emma imádja a hápogó kacsákat,van neki több is.

Mi nem vagyunk egy szemüveges család,a férjeméknél sincs nagyon szemüveges.

Viki nagyon ügyes a szemvizsgálást igy birta :D :D

Az éjszaka meg szörnyű volt,Emmát szoptattam ,középen van az ágyunk,kivül volt ő éppen,egyszer csak arra riadtam fel,hogy nagy sírás leesett az ágyról,elaludtam szoptatás közben,ő meg gondolom fordult,ezek után már alig mertem aludni,mindig azt néztem köztünk van-e,ma szoba átrendezés lesz,falhoz tesszük az ágyat legalább egyik fele védve lesz.
mia2007
 
 


olyan rossz érzésem van az éjszakával kapcsolatban,mintha nem vigyáznék rá :oops: :oops:
mia2007
 
 


Sziasztok! csak egy mondat, mert mennem kell pakolni, megyünk haza :D Szal, Hajni, neked akartam írni, hogy több nap kell, hogy kiürüljön a tejfehérje a szervezetből, tehát ha diétáztok, még nem mérvadó, hogy 2-3 nap után is tüneteket produkál. nekem azt mondták akár 2 hét is kellhet, míg eltűnik a szervezetemből, úgyhogy kitartás, és majd idővel mutatkozik meg, valóban hatásos-e a diéta.
pusz

Bea, Rozi hol fogja a babakocsit? A miénknak max a bevásárlókosarát tudná Zita fogni, s úgy tolni :roll: vagy előről tolja?? :shock:

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok:
Mia:Ne legyen rossz érzésed,ilyen előfordulhat és mi is élünk így nekünk is kell aludni.

Június:legyél is büszke anyuka!!!Én is az vagyok :lol: Olyan sokmindent meg tud már csinálni és mondani,hogy nagyon imádom!

Na akkor rizstejet én sem csinálok :wink:

Ági:ügyes Zita!Szerintem ez a járássegítő kellékek nem olyan rosszak.Szerintem ha nem akarja nem fogja tolni(nem érdekli).Legalábbis Lottit érdekelte minden ami tolható itthon is és a baba klubba is.Sőt még most is állandóan tologatja a játék babakocsit,bevásárlókocsit..stb

Hiszti:azért az én lányom is tud nemtetszést produkálni :lol: csak annyiból jó,hogy 2mp alatt elterelhető a figyelme a hiszti tárgyáról..Ime: Kép papa nem engedte,hogy a garázsba garázdálkodjon

KépKép
vicuska
 
 


Igy egyszerűen elhagyja magát és meg kell fogni nehogy leessen!

A játszón van egy Gerda nevezetű kislány aki amúgy nagyon aranyos(19hónapos)de mostanság ő is olyan dolgokat produkál :shock: Valamelyik nap az anyukája nem engedett meg neki valamit.Erre ő lefeküdt a homokozóba kalimpált a lábával és dobálta magára a homokot a kezével.Lehet ez ilyen korszak mert régen egy kis tünemény volt az a kislány!

Én úgy unatkozom ilyentájt...Lotti nekem nagyon kiszámítható gyerek és olyan napi program tervezet van nálunk,hogy órát lehetne állítani hozzánk...Ilyenkor 3 órát alszik.,főzés kész,rendrakás kész.Ti mit csináltok amikor a babók alszanak?

KépKép
vicuska
 
 


Vicuska, tartok tőle nem én leszek aki tippet ad mivel üsd el az időt míg alszik. . Én ha leülök ide , másra nem is jut időm ,mert már fel is ébredt. De ha mégsem ütöm el itt az egész időt akkor még vasalok, meg pakolászom. Én inkább csak csendesebb dolgot csinálok ilyenkor mert felébred, pl. a mosogatásra. De ha Hangi ilyen sokat és ilyen kiszámíthatóan aludna, szerintem én hívnék ide bébicsőszt és elmennék valahová. Fodrász, bevásárlás, barátnőzés stb. Na nem minden nap, de időnként. De ha elköltözünk asszem kitölti az időm a tatrítás. Nem vagyok hozzászokva ekkora házhoz, de majd belerázodom.

Őszintén Ági, én régen éreztem ezt az eufóriát, amit a takarítás okoz. Utoljára Karácsonykor. Akkor gyönyörű rend volt. Ja meg amikor még jöttek a lakást nézni. De egyébként olyan igazi nagytakarításra nincs időm mostanában, meg ha van, semeddig se tart. Szomszédaink itt is irtó kiváncsiak. mindent tudni akarnak hogysmint alakítunk át.

Tejjel kapcsolatban köszi a tanácsokat. Egyelőre várunk és figyelem. Most épp jó a helyzet.

Bea, nem irigyellek, ha falakat is bontottatok. Hát sok türelmet hozzá. A végén már biztos jó lesz és el is felejtjük, milyen idegölő volt, de én már nagyon várom a végét. nálunk ma talán kész lesz a fürdőszoba. Az első helyiség ami már egész otthonosan mutat.

Na és végül de nem utolsósorban: én is engedtem hogy tologassa a taxiját és nem láttam hogy ez bármiben kárt okozott volna. Én igazán nem látok nagy különbséget abban hogy a kanapé mellett sétál kapaszkodva, vagy a taxiját tologatja. Talán annyi hogy ezzel kicsit gyorsabban tud haladni, mert gurul előtte, de én ennyire nem voltam szigorú. Nem ültettem, nem vezetgettem, de ezt én is odaadtam neki. Zita meg amúgy is már lépeget, szóval egy hajszál választja al a járástól. Szerintem nyugi, had vigye a kosarat.
:wink: :lol: :?
Vendég
 


Doo, sajnálom hogy megint elromlott az alvás. Nem is olyan régen írtad, hogy Ti inkább a koránfekvés felé haladtok. Hát nem lehet velük tervezni, alvásügyben az biztos.

Tényleg Ági, Ti most hol tartotok esküvőtervezés-ügyileg. Zitának mikor kell(enne) aznap aludni?

Orvosnál náunk is eddig ment a sírás rívás, amint előkerült a fonendoszkóp vagy ha le kellett fektetni. a torkát is csak fizikai erőszakkal lehetett megnézni. De most hétfőn, egy mukkja nem volt, egyedül a száját szorította, mikor meg akarták nézni. Én azt csináltam, hogy már egy órával előtte, mondtam neki, hogy megyünk dr. nénihez és karikákat fog nyomdáznia hasadra bla, bla meg eljátszottuk és még egy párszor elmondtam neki mielőtt bementünk és tényleg szupernyugi volt. Olyan kíváncsian nézta a dr. nénit. most lehet hogy ez csak véletlen, de mindenesetre legközelebb is így csinálom. A szurit persze kihagyom a sztoriból. :D
Vendég
 


A napokban megjelent adatok szerint a gyermekkori tej- és tojásallergia egyre későbbi életkorban válik tünetmentessé.

Húsz évvel ezelőtt a gyermekek háromnegyede kinőtte a tej- és tojásallergiát hároméves korára, ma azonban ez az arány mindössze egyötöd, és az is négyéves korban. A gyermekek 80%-a tehát négyéves kora után, 21%-a pedig még 16 évesen sem tud tejet, illetve tojást fogyasztani.
Vendég
 


Ezt másolom az origoról. Sz.. kilátások.

"A napokban megjelent adatok szerint a gyermekkori tej- és tojásallergia egyre későbbi életkorban válik tünetmentessé.

Húsz évvel ezelőtt a gyermekek háromnegyede kinőtte a tej- és tojásallergiát hároméves korára, ma azonban ez az arány mindössze egyötöd, és az is négyéves korban. A gyermekek 80%-a tehát négyéves kora után, 21%-a pedig még 16 évesen sem tud tejet, illetve tojást fogyasztani.
A táplálékallergia késői kinövése mellett hasonlóan súlyos problémát okoz, hogy a korábbi "egyszerű" allergiák mellett mind gyakrabban találkozni komplikált, több ételt érintő, súlyos tüneteket mutató megbetegedésekkel.

A tojás- és tejallergia kinövésének idejét vérvizsgálat segítségével meglehetősen jól előre lehet jelezni. Klinikai vizsgálatok szerint a vérben található tej, illetve tojás ellenes antitestek (ellenanyag) mennyisége egyesen arányban van a tünetek fennállásának várható idejével. Minél magasabb az ellenanyag szintje, annál később várható, hogy a gyermek kinövi az allergiát.

A táplálékallergiás gyermek kezelésének, követésének fontos részét kell, hogy képezze az ellenanyagszint pontos meghatározása és követése.

A tanulmány az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Társaság hivatalos lapjában, a The Journal of Allergy and Clinical Immunology-ban jelent meg.
Vendég
 


Bocs a fele hamarabb elment. De hogyan???
Vendég
 


Hajni, azt mondta múltkor a szopisklubban a pszichológus :wink: hogy mondani kell, ha oltást kap, mert akkor tudni fogja, hogy akkor kapja, mikor mondod is neki, s nem lesz minden egyes dokilátogatás előtt frászban, hogy most vajon kepok-e szurit vagy nem? :roll: Én még azt a jó tanácsot kaptam, ha elmegyek otthonról köszönjek el Tőle, inkább könnyes búcsú, mint kisurranás, mert akkor más alkalommal ha a szomszéd szobába megyek is szorongani fog, vajon elltűnök-e otthonról...? Egyébként általában látta mikor elmentem, de volt alkalom, hogy nagyon sírt, s akkor gondoltuk, majd legközelebb kisurranok, de pont mentünk klubba, s megkérdeztem, így azóta búcsúzások vannak.

Lotti 3 órát alszik, aztaaa..Hát unatkozni én sem szoktam, valahogy úgy, mint Hajni, leülök "néhány percre" :lol: :lol: netezni, s kész elrepült az idő, közben ebédelek. :roll:

Lányok, ma rekordot döntöttünk, 28 percet aludz egész nap :shock: és így sem tudtam este csak 10 előtt 10 perccel elaltatni, pedig próbáltam korábban is. :roll: Ugye ma utaztunk Anyuékhoz, a kocsiban nagyon nehezen aludt el :? s hamar felébredt, nagyon nyűgös volt. Aztán minden oké volt, de most este :shock: :roll:

És ami még meglep, már akartam írni, csak másnap rácáfolt Zita, de mostanában napközben kevesebbet cicizik. Volt, hogy 4 alkalommal csak :shock: és ebből kétszer én kínáltam. Próbálok figyelni, vajon hány alkalommal kér Ő és hány alkalommal kínálom én...
Ma is én kínálgattam, erre cumizott vagy 20 mp-t,s dolgára ment. A cicim tiszta csomó volt már, na ilyen is nagyon rég volt. Gondolom ez most egy ilyen szakasz. OLvastam, hogy ez is váltakotózhat, mármint hol kevesebbet igényli hol többet. Ezzel párhuzamosan-nem tudom melyik volt előbb, több szilárdat eszik. Kezdi élvezni, kanalazgat, meg mindenkit, és minden körülöttünk lévő játékot megetet és megitat :lol:

elküldöm..

Kép
ági_bp
 
 


itt vagy Hajni?

Kép
ági_bp
 
 


Szia Agi, en itt vagyok! :)

zetus8
 
 


itt vagyok, mindjárt elolvaslak :lol:
Vendég
 


szia Etus, ilyen hamar, kellemes meglepetés :lol:
Vendég
 


Hát ezek a sorok nem túl szívderítőek :cry: remélem itt senki nem tartozik a későn kinövő csoportba :roll:
Tényleg, Etus, hogy megy Olivérnek a diéta???

Hajni, Te milyen kreatív vagy, én nem mondtam Zitának ilyenket, hogy karikákat rajzol majd a drnéni a hasára :oops: csak hogy megyünk a doktornénihez, és most kap szurit is, meg mikor ott voltunk, hogy megmérik. De ez aranyos, hogy eljátszottátok. :D

jaj, ez az altatás, Doo, olyan nehéz tud lenni, nem? :roll:

Hajni, köszi, megvettük ma a kis kosarat, hát Cheplint képzeljétek el, úgy jár :lol: :lol: ezerrel tolja, lábai meg :lol: :lol: pakolja őket a kis tündér, mi meg ámulunk, hogy már ilyet is tud. Olyan édes vele. Úgy örül neki. Apa kisújozta, hogy stabilabb legyen, egy 2kgos kézi súlyzót ráeszkabált az aljára. Közölte, hogy úgy megcsinálta, hogy ezzel nem tud elborulni...majd hozzátette, ha viszont borul, akkor nagyot :shock: :roll: most erre mit mondhattam volna??? :roll: súly nélkül meg tuti esett volna, mert olyan instabil szerkezet volt. Na, de a jó, hogy eddig ügyesen csinálta. Ma is sokat ácsorgott kapaszkodás nélkül, és már a földön is lépett egyet :D szerintem ez volt az első igazi lépés. 8) Hajni, kedves, hogy megelőlegezed, hogy egy hajszál választja el a járástól, azért szerintem még odébb van, de tényleg rengeteget változott az érdeklődése a dolog iránt az elmúlt napokban.

Kép
ági_bp
 
 


sziasztok :) :)
mia2007
 
 


Szia Etus!!! Helló Hajni!! :D :D

Kép
ági_bp
 
 


Hajni:Ja, nekem is meglepo... :):) Oliver szegeny 10ig dolgozott, meg nem ert haza, Bercel meg mar 9ota alszik. Azota sutottem kenyeret, meg rendet raktam. Na jo, vacsorat meg nem foztem, de remelem hogy Oliver beeri a kokuszkenyerrel amit delutan sutottem meg a meggylekvarral amit ma foztem be. Annyira kreativ napom volt! :)

Tok jo, amit irtal a dokival kapcs. marmint hogy elmondtad meg jatszottad neki hogy mi fog tortenni, en is kiprobalom majd!!

Agi: edes lehet Zita ahogy eteti a jatekait :)

zetus8
 
 


Ági, nem lehet hogy meg fog jönni és emiatt megváltozott az íze? lehet hülyeség, de többen mondták, hogy olyankor kevésbé szívesen szopizott a babájuk. De lehet hogy ez már a változó kor. kis jószívű, hogy etet mindenkit. :lol:

gondolom negatív rekord volt a mai. :roll:
Vendég
 


cipő: lehet mégis kicsi a 18-as :shock: így hogy jár benne, mármint előre lépeget nem csak oldalra, így előrecsúszik a lába. Szorosabbra húztam eggyel a csattokat, de úgy összegyűrte a kis lábfejét. Viszont így meg oldalt szerintem elég nagy hely van a lába mellett. :roll: :roll: mezítláb volt rajta délután, s estére a belső talpéle tök piros lett :shock: :roll: kinél hogy van ez, mármint csatt, hely a lába mellett, zokni vs mezítláb???

Kép
ági_bp
 
 


Szia Mia!! Valamit akartam neked irni, de mar nemtom mit, vissza kene olvasnom... :roll: Egyebkent van egy gyori baratnom (ott nevelkedett, most kulfoldon el) akire uuuuuuuuuuuugy hasonlitasz! Bar ha jol tudom nincs testvere :)

Agi: en gondoltam hogy Zita birni fogja a kis kosarat, de nem akartalak befolyasolni a dontesedben... :wink: Bercel meg most is vigan tologatja a bebitaxijat meg a jarassegitoit (eredetileg egy jatekot kezdett el tologatni biztos emlekeztek mint egy jarokeretet, amikor ezt meglatta uncsitesom a blogon, elhozta a fia regi jarassegitojet, es imadta! Akkor meg ugy tolta, hogy ha akadaly volt elotte, akkor nem tudott tovabb menni, most mar siman odebbrangatja, es megy tovabb. :)

Errol jut eszembe, Mary: igen, Bercel pont a szulinapja elott 1 hettel indult el, es azota mar megy mint a raketa... Persze biztos nem olyan gyorsan mint a nagy spanyolba-nyaralos Marci-bebi, de azert ugyes! :):)

zetus8
 
 


NEGATÍV REKORD, IGEN. :? jaj, benyomtam a caps-t bocsi.

Hát Hajni, ez egybevágna, azzal amit apa állít rólam, szerinte 1 hónapja :shock: tök türelmetlen vagyok, és nem is Zitával vagyok nem túl kedves (nem így fogalmazott) hanem a környezetemmel. :oops: :roll:

Helló Mia!! Emma alszik,??

Etus, Te is nagyon kreatív vagy a konyhában. Fél 11kor még vacsit fogsz főzni?? TE is eszel ilyen későn vagy Olivér csak?

Kép
ági_bp
 
 


Az elöbb azon gondolkoztam,ha jó emlékszem már mindenki megy :) :) mi még le vagyunk maradva ez ügyben,de majd csak elindulunk :oops: :oops:
mia2007
 
 


Szal, azért magyaráztam így neki, hogy karikákat nyomdáz, mert régebben ilyet játszottuk és nagyon élvezte. Reméltem hogy így jobban megbarátkozik a helyzettel. azt csináltuk, hogy a formaillasztő figuráit a bőrünkhöz nyomtuk és nézte hogy megmaradt a nyoma, hogy kifhéredett egy pillanatra meg ilyesmi. Aztán persze Ő is folyton nyomdázni akart rajtuk, de ő nem volt annyira finom. :lol:

Oltást szerintem is el kell mondani, ha már tudni fogja mi az. Most hogy jobban belegonolok, szerintem má megértené. Búcsúzással egyetértek, én mindig elköszönök, de nálunk már nincs gond, marad.

Etus, Te miket főzől? Dooval holtversenyben dobogosak vagytok.

Ági, Apa milyen ezermester
:lol:
Vendég
 


Agi: nekem is ez a dilemmam, Bercel szandija is 18-as, de szerintem mar kicsi neki... Vagy nemtom. PONT vegiger benne a laba... en para-anya vagyok ami az oltoztetest illeti, ugyhogy az en gyerek talan csak egyszer volt edig mezitlab kinn... :oops: :roll: :lol:
Hat tenyleg nem aludt ma sokat Zita... Bercel meg kezd raszokni a korai kelesre (negyed 7 korul), ami engem nagyon megvisel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aztan tegnap meg tegnapelott is 9kor meg mar aludt, es aludt masfel- orat. Igy persze delutan meg nem aludt, kora-este meg igen... 7kor... mondjuk felkelt 9kor, fenn volt egy orat, es aztan minden gond nelkul aludt megint, de remelem hogy ez a 2 nap csak atmenet volt, tok regota egyszer alszik egy nagyot/nap, nem bannam ha nem most allna vissza a 2 rovid alvasra...

Meseltem mar hogy szulinapjara bicikliulest kapott a nagyszuloktol??? Ha minden igaz apukam holnap felhozza a bicajomat, es akkor majd tekerek ezerrel mint neha Hajni :) Es akkor tok vekony leszek! (mint Hajni...) Ha! :wink:

zetus8
 
 


Etus, úgy odavan a kosárért, hogy kiabált, ha megfogtuk mi is, pedig csak segíteni akartunk, pl megfordulni :shock: :shock: :lol:

Fúú, csajok meg ma hisztizett, olyan mű volt. Nem az a jóleső szívből jövő sírás, hanem mű. Rapli. Csapkodott, mert nem téphette a virág leveleit, és akkor is, majd később anyumnál is volt, mintha a fejét a földhöz akarta volna vágni, a hiszti közben-ült a földön. :shock: :shock: :roll: Ezt Mary is írta, hogy Blanka hasonlót csinál. Mondjuk nálunk volt kire ütnie :oops: :oops: :oops:

Kép
ági_bp
 
 


Ma nagyon keveset aludt kb másfél órát egész nap,csaviztunk nem voltunk itthon,és az etetőszékbe elaludt este vacsi után.
Szopizás nálunk is változó ,Emmánál az is változó,hogy mit kap ebédre,ha szereti,akkor kevesebbet szopizik.
mia2007
 
 


Évi, nehogy hasonlítgass. Minden gyerek más. Ő itt a legfiatalabb (+ Marci :lol: ), és koraszülöttséget sem lehet figyelmen kivül hagyni. Na, ne izgulj, ilyeneken. tudja ő amit tudni kell.
Vendég
 


Én még nem mertem zokni nélkül adni a cipőt. Szerintem ha megizzad még a jó cipő is feltörheti.
Vendég
 


Kosártolás Zitánál,nyomdázás Hanginál édessek lehenek :D :D
mia2007
 
 


lehetnek :D :D
mia2007
 
 


Agi: sajnos en is eszem ilyenkor, pedig nem kene... de uuuugy szeretek finomakat enni... :oops: Van hogy napkozben nem is eszem sokat, aztan este meg ejjel meg jol bezabalok... nem hiaba hizok most mar egyre jobban... na de majd a biciklizes... :)

Oliver lassan egy hete dietazik, nem eszik ugye hust, meg tejtermeket se, es teljes kiorlesu kenyeret meg sutit eszik csak (de ezt csak azert mert egeszseges... :)) (gondolkodtam raja, hogy lehet hogy liszterzekeny, de aztan elvetettem az otletet, mert annak tokmas tunetei vannak, haspuffadas, stb.) Tok ugyes, marmint Oliver a dietaval, tenyleg nem eszik mast, en meg nagyon elvezem, hogy tok jo vega kajakat fozhetek... :) Magamnak nem alltam volna vagy allnek neki, de igy, hogy az egesz csalad azt eszi, igy mas! :) Csinaltam mar a heten tojaskremet tojas nelkul (fini lett, tofubol... :)), epres joghurtot joghurt nelkul (kolesbol - ez is fini lett, bar szerintem inkabb olyan volt mintna kremturo), rakott zoldbabot kuszkusszal, stb.Igazabol ami nehez, az a reggeli, mert nem nagyon tudok mit rakni a szendvicsebe, eddig ugye sajt, felvagott, vaj... most meg kinszenvedes mindig kitalalni... DE! Azota amiota dietazik, nem jott ki az allergiaja!!!!!!! Igaz, Oliver szerint van ilyen, hogy hol jobb, hol rosszabb, meg majd most jon a pollen igazan stb.de o csak szkeptikus... :):):)

zetus8
 
 


Mi az hogy néha Hajni :?: Én minden nap, bicajjal megyek vele, mindenhová és úúúúgy ám, megelőzöm az öreg tatákat is. Na még ezzel kapcsolatban valamit leírok csak előbb olvasok.
Vendég
 


Etus jól emlékszem nem eszel húst,csak kiváncsiságból Bercel sem kap?
mia2007
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?