Új privát üzeneted érkezett!

Szia Szuszu! Ne hagyd Magad kihasználni, maradj is otthon, és pihenj! Jó hétvégét!

yuyu79

Sziasztok!

Múlt csütörtökön voltam utoljára és sajnos nem tudom végigolvasni az eddigi hsz-eket. :(
Vasárnap megkaptuk új lakásunk kulcsait és azóta megy a meló ezerrel. Holnap átkerülnek a bútorok is és ha minden igaz a szombat estét már ott töltjük. KisBubbenünk szobájának színe éppen olyan lett, amilyet megálmodtam.... :)
Majd teszek fel képeket, ha berendeztük a szobát.
Viszont az új lakásban lehet 2 hétig nem lesz net, így mostanában nem tudok jönni. :(
Addig is mindenki vigyázzon magára!

Most megyek pakolászni, mert még nagyon sokminden hátra van.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Dia, egyenlőre ez az egy előadás volt betervezve, ami mindkettőnket érdekelt, de tényleg elintézte 2 percben az apák szerepét, ami eddig is nyilvánvaló volt, úgyhogy attól a résztől én is többet vártam.
De még bármi lehet, csak a nagyon drága benzin miatt nem szívesen utazgatunk be Pestre ha nagyon nem muszály, mert főleg a dugókban zabálja az üzemanyagot.
Én eddig is terveztem az Edát, az hogy van sétálós eda, nagyon megnyugtatott, azt hiszem én kérni fogom. Bár, ha tesóm példájából indulok ki, ő olyan gyorsan megszült, hogy nem volt idő ilyesmire, most nem tudom mi lenne a jó, ha én is így járnék, ahogy ő...? :D

Nici, a sétálós eda, olyan, amilyennek Julcsi leírta, nem vagy vele ágyhoz kötve, hanem nyugodtan sétálhatsz vele a szobában, a folyosón, ilyesmi. Ez egy nagyon vékony, pár hajszál vastagságú nagyon flexibilis csövecske, amit bevezetnek, utána leragasztják, hogy a kitolási szakaszban, ha a hátadon fekszel, se zavarjon. Ja, és adnak legelőször a vizsgálatok után egy adag infúziót is, hogy a táplálék, meg a folyadékigényed ki legyen elégítve (pótolva, amit a vajúdás közben elveszítessz) , meg ehetsz közben majd szőlőcukrot, adnak vizes borogatást, stb.

Andi, az előadáson nekünk azt mondták, ha beindulunk a kórházba, ne vigyünk semmit a babának, csak a mi holminkat hozzuk, a többi mind kialakul később. Minden babának adnak pólyát, és szerintem kevés pelust is, tehát lesz mibe tenni a babát, amíg az ő cuccai is be nem érnek. Én már többször voltam a gyermekágyas részen, mert néha ott vártam a dokira (minden baba szinte kivétel nélkül a kórházi pólyában volt), és utóbb derült ki, hogy azért volt ott olyan sokszor, mert (ezt sem tudtam eddig), ő a gyermekágyas osztály vezetője. Ennek megint nagyon örülök.

Ma megyek MR vizsgálatra, jövő hét közepén lesz meg az eredmény, rettenetesen félek, hogy mit mutat ki, ha bármi lesz, akkor nekem már július elején meglesz a babám. Csak azt nem tudom, ha engem utána kezelni kell, sugarazni, mikor mehetek majd egyáltalán a közelébe, és ki fogja addig ellátni.

Kép
felicia

Felicia, pozitív gondolkodás... minden rendben lesz, ne is gondolj másra :-))

yuyu79

csimby, jó költözést, de csak óvatosan! Majd írj , ha tudsz újra!

yuyu79

jóreg csajok!

sniky:mi az a szuri az eda előtt?én is ott fogok szülni.erről nem hallottam....elmondanád?
köszi

mindenkinek jó hétvégét!!

Kép
winona

Jó reggelt:)

winona, első körben popsiba szurit adnak fájdalomcsillapítóként, ami kb. 2-3 órán keresztül hat ha jól emlékszem. Utána ha indokolttá válik van mód EDA-ra. +itt is az EDA-t megelőzi még az infúziós feltöltés, hogy ne legyen gond se veled, se a babával.

sniky

Sziasztok!

Nekem pocsék volt a tegnapi napom: azt hittem, már délben itthon ebédelek, semmi kaját nem is vittem magammal. Persze az átadás el sem kezdődött, még megyek be szerdán is. Du. 4ig benn ültem és már nagyon keményedtem mire eljöhettem, azonnal rohantam be szülésfelkészítő előadásra. Az jó volt, tetszett. Aztán este babaó nagyon rossz helyre helyezkedett el.Teljesen kinyomta maágt, baromira fájt és úgy befeszített, hogy nem kaptam levegőt. Szóval volt nagy indiántánc, hogy arébb menjen, de vagy fél órát nem akaródzott mozdulni.
Ez volt a napi hajtás bosszúja. :oops:

Ma itthon vagyok egész nap és takarítok, meg várom végre a bababútort!
ÉS közben nagyon irigykedem a Balcsis társaságra!

Megyek is mert mé főznöm is kel.
Majd még beugrom.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt mindenkinek!
M is indulunk Szekszárdra, fogalmam sincs mikor érünk vissza.
Julcsi 342.000 a Sejtbank, ebben minden benne van, csak az említett 20.000 vizsgálat nincs, és 20 évre szól. Ha hazaértünk, hozom az infókat!

Felícia: reméljük minden rendben lesz, a többin pedig ráérsz akkor aggódni, amikor kell, a semmin egyenlőre szerintem ne idegeskedj! Mesélj, ha hazaértetek!

Szép napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

ja, és persze a lekvár, ami mindig kimegy a fejemből! :oops:
Kimagozom a meggyet, jól megnyomkodom, így egy csomó 100%os meggylé kijön belőle, ami úgyis elfőne, ezzel megkímélem magam + 2-3 óra kevergetéstől, és mellé még nyerek egy fincsi meggyturmixnak való fél liter levet is. Utána összeturmixolom, de van, aki egyben szereti a meggydzsemet, szóval nem létkérdés.
Beleteszem a cukrot, ízlés szerint, de ugye elég édesnek kell lennie, szóval nem sajnálom.
Ínyenceknek: Bele lehet tenni 2-3 kiló epret is egyben, ettől nagyon megbolondul.
Én semmilyen tartósítót nem teszek bele, és olyan zselésítővackot sem,bár egyesek esküsznek rá, nálunk ala natur készül.
Utána jön 1-2 nyugis óra, felforrás után(itt vigyázni kell, hogy a habja ne fusson ki, mert szeret megviccelni) csendes forrásra állítva ott lehet hagyni, amíg el nem kezd sűrüsödni. Sajna onnantól ott kell állni, hogy ne égjen oda a cukor.
Amikor jól besűrüsödött és a hab is eltűnt a tetejéről, akkor jöhet a gyors üvegekbe töltés (amit elő lehet melegíteni, én nem tettem) :oops:
A lényeg, hogy a befőttesüvegre rá kell feszíteni egy réteg celofánt, nem baj, ha lelóg, csak feszes legyen, ezután a celofánra megy egy késhegynyi szalicil és rá még egy celofánréteg, utána gyors kupakzárás, és mehet a meleg paplan alá.
2-3 napig kell "altatni" elvileg.
Holnap tudok beszámolni az eredményről, mert azt fogunk vacsizni! :)

Közben sehol az asztalos, mindjárt felhívom és megsürgetem, viszont készülőben a mennyei gulyásleves pörköltalapból és a túros muffin első kísérlete is!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Helló csajok.

Yuyu,apa elvileg ha minden jól megy jövőhét vasárnap jön haza.
Még soha nem volt ennyit távol :oops:
És olyan érzékeny vagyok most, Ti is ilyenek lettetek?

Zsófi, a szex már nekem se jó,nekem már jó ideje. Én bele estem pont abba a szárazságba is amit említettél.Binyek írta régen a farkas szexet.Nálunk is az megy :cry:

nicike

Felícia, minden rendben lesz.Csak pozítívan. Negondolj rosszra,csak arra ami eddig történt -> Minden rendben volt.

nicike

csajok! most léptem! hétfőn jövök!!!

jó 7végét!

sophie27

Hello Csajok!

Az újakat üdvözlöm! :)
babó nálam is hihetetlen pörgést végez odabent, szerintem is a frontok miatt mozgolódnak ennyire ők is. A hőhullámok nálam is jelentkeznek, egyre többször sajnos. Nem szeretem ezeket az állapotokat, amikor hirtlelen kiver a víz. Egyébként az köztudott, hogy a terhes nők testhőmérséklete a terhesség hatására alapból egy-két fokkal magasabb, mint amúgy. Szóval nekünk persze, hogy melegünk van!!

Ma van az utolsó hivatalos melónapom!!! JUHÉÉÉÉÉJ!!! Kettőkor indulok a Balcsira, úgyhogy csak jövő hét pénteken leszek megint.
Azért még párszor be fogok nézni a mlóba az elkövetkező hetekben, de melózni már nem akarok, inkább max a társaság miatt.

Dokimnál voltam tegnap, megírta az apasági nyilatkozathoz szükséges papírt, és táppénzre is írt javaslatot a házidokimnak. Viszont az Önkormányzat Gyámhivatali részlegén figyelmeztettek, hogy az apasági nyilatkozathoz először kell egy Családi állapotról szóló igazolást kérnem a Népességnyilvántartó részlegtől, mivel mi nemvagyunk házasok így nekem igazolnom kell, hogy még hajadon vagyok. ezt az idióta bürökráciát, komolyan mondom mindent feleslegesen túlbonyolítanak.... :x

Plitvicei tavak gyönyőrűűűű, én is akarok majd oda menni egyszer, mert tavaly kimaradt nekünk. Mi csak a Krka nemzeti parkban voltunk vízeséseket nézni.

zsófi: köszi a köszöntést :) és neked is jó pihit a Balcsin.

Mindenki vigyázzon magára és próbáljatok minél többet pihenni és folyadékot fogyasztani!!
Otthon még nincsen netem, de már folyamatban van a dolog, úgyhogy nem tudom, hogy mikor tudok legközelebb jönni. Addig is mindenkinek sok puszi!!
lei

ja, és a védőnőm közölte, hogy szeptemberben már nem fog itt dolgozni, és nem tudja ki lesz a helyettese, mert két másik kolléganője is elmennek közben szülni. Azt mondta, lehet, hogy frissenvégzetteket fognak felvenni. Na azoknak meg gondolom semmi tapasztalatuk nem lesz....szóval ez nem jó hír sajnos, de hát ez van. :cry:
lei

Szia Leila:)

Üdv a nemdolgozók táborában:)) majd meglátod milyen jó otthon:))
nagyon kellemes pihenést és jóidőt nektek a balcsira, vigyázzatok nagyon magatokra és gyere, ahogy tudsz:))

és isten éltessen sokáig:))

Puszi!

sniky

köszi niki!!! Igyekszem kipihenni magam! Azt hiszem jó idő lesz, úgyhogy erre nem lehet most panasz :)
A balcsiban fürdést majd meglátom, attól függ milyen hideg lesz a víz. A tisztaságáról mostanában jókat mondanak elvileg.

A nem dolgozás az elején biztos furi lesz, mert én alapvetően társasági ember vagyok, nem nagyon bírok huzamosabb ideig egyedül lenni, de majd meglátjuk, hogy bírom.
lei

Szuszu!
Vigyázz nagyon magatokra, pihenj sokat.
Én is már csak egy hétig dolgozom (30-án leszek utoljára), már vágom a centit. Csak az a baj, hogy még mindig nem döntötték el, hogy ki jön a helyemre, nem tudom rendesen átadni a feladatokat. Pont ma reggel kérdeztem rá a főnökömnél, hogy mi is lesz. Pár dolgot egy időre nem csinál senki, más feladatokat meg szétosztanak a többiek között, úgyhogy vagy 10 embert kell "betanítanom" ez alatt az egy hét alatt...
De utólag én már nem akarok bejönni munkaügyben, legfeljebb csak a társaság miatt, ahogy Lei is írta.
Ha már nem dologozol, jössz majd még a tornára? Sajnos rég találkoztunk ott.

Felicia!
Nyugi, minden rendben lesz! :)

Csimby!
Jó berendezkedést. Kicsit irígyellek, mi majd csak október/november környékén költözünk. Jó lenne, ha minél előbb legalább bemehetnénk a lakásba (új építésű), mert akkor lemérném az ablakot a gyerekszobában, és meg tudnám varrni még a szülés előtt a függönyt.

Hétvégére elutazóknak nagyon jó kikapcsolódást, 30 fokos meleget ígérnek. :)

Beus

Kép
félhold

Lei: Boldog névnapot, és nagyon jó pihenést nektek!Ha pedig ebben a néhány hétben unatkozol (amire én kevés esélyt látok :) ), csak gyere fórumozni, remélem lesz otthon net-ed.

Julcsi: lekéstük a látogatási időt :( tudod, ez kicsit jellemző ránk sajnos, főleg a férjem miatt, de holnap újra neki vágunk :)
Viszont ma mentem a táppénzes papíromért, és a háziorvosom azt mondta, ő nem csináltatná magyar céggel, mert semmilyen garanciát nem vállalnak...még egy ellenszavazat....

Most el kell ugranunk a Balcsira anyósékhoz, mindenkinek nagyon kellemes hétvégét!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Felicia,
csak nyugi, biztosan nem lesz semmi baj! És írj, hogy mi volt az MR-en!

Ma jön haza hozzánk 3 hét óta először a párom, és már nagyon várjuk. elvileg fél 3-kor szállt volna le a gép, de hívott, hogy valamiért késik...És mi volt a főhír az indexen, amikor bekapcsoltam a netet? Hogy lezuhant egy vadászgép :( Próbálok nem parázni feleslegesen, de olyan rossz...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Tegnap a doki kicsit el volt csúszva időben, így nem mérte meg a babát részletesen, de mivel ma is hozzá megyünk a 4D-re, nem hagyjuk magunkat eltántorítani! Már nagyon várjuk férjemmel a babamozit, mi csak most egyszer megyünk.

Egyébként most is, mint múltkor, lefelé volt a kis feje (kicsit a jobb oldalon még, szóval nem helyezkedett végleg be). Elméletileg ha a 38. hétig így marad, akkor már valószínűleg nem is fordul vissza. Majd meglátjuk. :)

És a doki szerint "tuti csaj"! :D
Most már annyira kicsi a helye, hogy kénytelen volt feljebb húzni a lábacskáit, nem tudta tovább takargatni!
Egyébként én is, és a sógornőm is azt álmodta korábban, hogy kislány.
Apum odáig volt, nagyon lánypárti - három kislányt szeretett volna annak idején. Húgom és én még beleillettünk a sorba, de azért mikor a harmadik fiú lett, megváltoztatta a véleményét. Jó a legény is a háznál. :D

Beus

Kép
félhold

Rita!
Ne aggódj, tuti minden rendben van. Ahogy mondják, a rossz hír előbb odaér, mint a jó. Ha valami baja lenne, azt már tudnád!

Beus

Kép
félhold

Sziasztok! Én tök béna vagyok ehhez a vonalzóhoz. Addig eljutottam hogy megterveztem a vonalzót, de felhoz nekem egy kodot, és utána meg nem megy. Már tiszta ideg vagyok. SEGÍTSETEK!!!!!! LÉGYSZI!!!!
nitty

Balcsizóknak jó pihenést, Lei Neked boldog névnapot!

Felicia, ne aggódj minden rendben lesz és óriási erőt ad, majd a gyógyuláshoz a gyönyörű kisbabád.
Holnap leteszik a szőnyget a gyerekszobában. A tapétázás, festés kész. Tegnap felszereltem a karnist is, az egyik függönnyel. Már csak a bútorokat kell felhozni a gyrázsból és összeszerelni. Aztán vasalhatom a ruhákat és rakodhatok.
Ma elmentem a DM-be venni még pár dolgot. Vettem egy csomag Libero és egy csomag Huggies újszülött pelenkát. Eldobható pelenkázó lapot, papír Wc ülőkét, körömvirágos nedves wc papírt, szoptatós teát... stb. Hazajöttem és kibontottam a pelust. Széthajtogattam... annyira pici... megijedtem...
Kövezettek meg... nagyon várom a babát, de most meg vagyok rettenve. 4-5 hét múlva itt lesz valaki, aki tőlünk függ, akiért felelőséggel tartozom, akinek nem mondhatom, hogy hagyjál, fáradt vagyok. Félek...
Tegnap délután is annyira fáradt voltam ebben a melegben, hogy örültem, hogy nincs itthion senki, nem kell senkihez szólnom és akkor eszembe jutott, hogy pár hét múlva ez már soha többé nem lesz. Mindig, akkor jön elő ez az érzés, mikor nagyon nyűgös és fáradt vagyok.
Gyerekes Anyukák nyugtassatok meg, hogy ez az ólmós fáradtság elmúlik, mikor megszületik és végre a kezembe veszem.
Ez most nem egy mosolygós, tökéletes Anyás hozzászólás, hanem épp ellenkezőleg. Egy bizonytalan leendő Anyuka, aki beijedt.
bende

Ja és én a terhességet sem éreztem, annyira idillinek, mint például Katica, aki ha jól emlékszem két lépéssel a föld felett jár. 20. hétig a hányással volt bajom, azóta is kéthetente beköszön a róka, most már kezdek egy kicsit vízesedni, nekem sem kell Alaszkába mennem, hogy aranyeret találjak és ebben a melegben nyügősebb is lettem. Az állandó ingerültségről, paráról már nem is beszélek.
Mikor aláírtuk az apasági nyilatkozatot és megkérdezte a hölgy, hogy első közös gyerek- a párom mondta, hogy igen, de reméljük nem az utolsó, akkor én nagyot sóhajtottam. Mikor kettesben maradtunk a párommal, mondtam Neki, hogy nem bánnám ha a másodikat már a gólya hozná...
Mindettől függetlenül a héten egyik reggel majdnem elbőgtem magam, mikor még nem mocorgott a Picuri, pedig már kellett volna. Végül a párom ébresztette fel:)
Most akkor rossz Anya vagyok? Leszek?
bende

és akarom és szeretem, és az életemet odadnám Érte, pedig még nem is ismerem, de most egy kicsit- nem is kicsit félek...
bende

Bende,
Ez az élet napos oldala :D Ne aggódj, ez csak rosszabb lesz, én 3 éve nem alszom, nem tudok nyugodtan vécére menni, mindig aggódom a gyerekért, ő az első az életünkben. De ha nem lenne, nem tudom mit csinálnék...Imádom, és teljesen megváltozott az életünk amióta ő is itt van velünk, de minden fizikai megpróbáltatás ellenére azt mondom, hogy ez az élet értelme. Minden más mellékes :!:
Amúgy irigykedek rád, hogy van kedved és energiád karnisokat felszerelni :shock:

Beus,
Köszi a nyugtatást, elvileg már fenn az égben röpköd valahol.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ja, és ne félj, Bende, biztos nem leszel rossz anyuka, hiszen már most is szereted :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Bende!

Szerintem nincs olyan babaváró kismama, akinek sosincsenek aggódalmai, hogy mi lesz, ha megszületik a pici (ha mégis, javítsatok ki). Néha engem is elfog a félelem, hogy lesz egy pici emberke, aki teljesen nekünk van kiszolgáltatva. Mi lesz, ha nem tudom megfelelően ellátni? Aztán mindig azt mondom, hogy az anyai ösztön majd úgyis mindenen átsegít. :D
Nálunk ez már most is működik, valahogy mindig jelzi a baba is, meg a saját szervezetem is, hogy mi jó, mi nem jó neki. Igyekszem is ennek megfelelően csinálni mindent. Cserébe a baba is "reagál". Ha mondjuk kezd kellemetlenné válni, ahogy kifeszíti magát a hasfalamnál, megkérem, hogy forduljon alrébb, ekkor alrébb szokott mocorogni.

Szerintem ne aggódj ezen, nem vagy/leszel rossz anya. Egyébként is mi az, hogy rossz szülő? Ez nem mérhető kategória. Szerintem akiben ilyen kérdés felmerül, az már jó úton van, mert érzi a felelősséget, odafigyel a gyerek igényeire is. :D
Egy baba pedig nem csak bajjal jár, hanem nagyon sok örömmel is, koncentrálj erre. Egyiket oldalt sem szabad túldimenzionálni.

Annyi pozitív példát látok a kolléganőim körében, hogy babával együtt is kiegyensúlyozottak, kimozdulnak otthonról, időnként este is el tudnak jönni a céges összejövetelekre (ilyenkor az apukák vigyáznak a picikre).
Próbáld talán végiggondolni, hogy a szülés után milyen programok (babával, vagy időnként nélküle) szereznének neked örömet, töltenének fel energiával.
Én már azt tervezem, hogy amint az orvos és a védőnő engedi, kiviszem a levegőre sátálni a zöldbe (tőlünk nincs messze a Margit sziget), 6 hetesen baba-mama tornára járunk. Szóval pozitív gondolkodás! :D

Bocs, ha kicsit hosszú voltam.

Beus

Kép
félhold

Mi is csatlakoztunk a balatonos társasághoz :) ma már láttam is a kocsi ablakából, bár lehet, hogy a szállodából ki se fogunk nagyon mozdulni ez alatt a pár nap alatt (Kolping :wink: )

Bende, egy új életfázis kezdődik nálad, természetes, hogy tele vagy aggodalommal. De próbálj meg inkább a pozitív oldalára koncentrálni, pl. arra, hogy mekkora csoda, hogy egy pici emberke fejlődik ki benned. Én például néha annyira nem tudtam felfogni, hogy ez hogyan lehetséges :) annyira nagyszerű dolog, hogy a nők erre képesek. Megváltozik majd az életetek, de lehet jobb is, mint gondolnád. Én például másfél évet terveztem itthon maradni a fiammal, azután majd meglátjuk hozzáállással, lassan 3 éve vagyok otthon és nem vágyom vissza dolgozni, egyáltalán nem bánom, hogy jön a második gyerek. Remélem te is (és a többiek is) nagyon jól fogod érezni majd magad otthon a picivel! (még ha néha nem is olyan rózsaszín minden :wink: )

Szép hétvégét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Lei! Boldog névnapot!
Barbi! Boldog szülinapot! Remélem jól vagy!!!!

Bende!
Ne aggódj, biztos nem leszel rossz anya! Bennem is vannak kételyek (bőven), de úgy gondolom, hogy ha már meglesz a pici, úgyis ő lesz az első, és sokkal inkább azt érzem majd, hogy van értelme amit csinálok, mert érte teszem.
Én is parázok olyanokon, hogy ha nyűgös és fáradt leszek, milyen hangulatban fogom ellátni az apróságot, a fáradtság miatt apával sem úgy viselkedek majd, mint előtte, és ez a kapcsolat rovására megy majd. Ugyanakkkor anyumat látom példaként magam előtt, hogy mindent képes még máig feláldozni a gyerekeiért. És amikor régebben kérdeztem, hogy honnan ez a rengeteg energia, akkor csak annyit mondott, hogy belőlünk meríti, mert értünk teszi. És hogy majd én is meglátom, amikor a karomban fogom a sajátomat :D
Szóval fel a fejjel, kitartás még erre a pár hónapra! Lesz még rosszabb is a vége felé, én nem ámítom magam. Nem véletlenül mondják, hogy az utolsó hetekben sok kismama van úgy, hogy mindegy milyen fájdalmak közepette, csak szülessen már meg a baba!
Én is abban bízok, hogy az ösztöneim, a megérzéseim jól működnek majd, és sikerül úgy kialakítani a babával is a mindennapjainkat, hogy még naposabbnak lássam az életet, mint eddig. (legfeljebb a fáradtságtól kicsit többször tesszük fel a napszemüveget :lol: :lol: :lol: ) Bízz magadban, és hessegesd el a negatív gondolatokat.

Tegnap én is beparáztam. Eddig azon aggódtam, hogy mennyire rugdos Réka, és hogy kíméletesebb is lehetne... Aztán mikor észre vettem, hogy 3 órája semmi jel bentről (még egy icipici mozdulat se), tökre ideges lettem, hogy valami gáz van. Muszály volt valami nagyon ropogósat ennem, hogy tudjam, mocorog bent, és minden oké. Amikor valami ropogós vackot eszek, mindig nagy csete-patét rendez odabent. Most se maradt el a dolog, hál' Istennek!!!! :lol:

panna1

Lányok!

Köszönöm a vigaszt. Egyetlen egy követ sem kaptam :)
Nem látom borúsan a világot, csak azt hiszem így az utolsó 5 hétre elfáradtam egy kicsit. Ettől függetlenül egész nap jövök-megyek, intzézkedek ( kivéve a legnagyobb melegben) de az az igazság, hogy ezt még valamennyire el is várják tőlem. Szerintem furcsán néznének rám, ha azt mondanám, hogy én most egész nap pihizek. Épp megjegyezte valaki tegnap Anyukámnak, hogy milyen jól áll nekem a kismamaság. Mindig ebben az állapotban kéne lennem. Na ezt azért semmi pénzért nem vállalnám be.

Panna! Most jöttem rá, milyen szép név a Réka!
Most mennem kell, mindjárt itt lesznek a szőnyegpadlósok és előtte, utána is takarítani kell. :)
bende

Sziasztok!

Nekem is vannak hullámvölgyeim, de szerencsére most még annyira hajtósak a napjaim, hogy nincs időm belemerülni. :lol:

Nálam pont az ellenkezője igaz: Mindenki állandóan ágyba akar dugni, mert állítólag ijesztően pörgök. :oops:
Mondjuk az igaz, hogy sajna összeírtam egy nagyon hosszú listát, amit még meg kellene csinálni, és tudom valahol mélyen, hogy semmi sem történik, ha egy-két dolog nem jön össze, de közben meg nagyon szeretném, ha legalább a nagyja meglenne.

Bútorok megjöttek, nagyon szépek, már a 2. mosásnál tartok, este párom úgyis ügyel, így lesz időm vasalni is. tehát elkezdem megtömni. Még kedden jön a fogantyú, mert azt hozatni kell sajna, de utána már tényleg minden fogadókész lesz. Kicsit túlméretezettek, ezért hiába mártük le 4x, félek, hogy a kisággyal bajban leszünk. Mondjuk a bölcső még a mi szobánkban lesz, így van 5-6 hónapunk kitalálni az átrendezést, ha mégsem férne el a kiságy a pelenkázó mellett.

Közben nagyban füvet nyírunk, kertezünk, szóval ma sem lógatjuk a lábunkat, de legalább szép lesz a kert. :D

Szép hétvégét továbbra is, vigyázzatok magatokra!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szép estét Mindenkinek!

Megjöttünk Szegedről, nem volt egyszerű, letekerni Szegedre meg rokonokhoz Kunszentre meg haza....elfáradtam, már csak azért is,mert hajnali 3 óta fennt vagyok, nem tudtam aludni. Most sem vagyok még álmos...kistöki nagyon jól bírta az utat, főleg az autópályát, a zötyögős 44-est annyira nem díjazta,de átvészeltük :)

Bende ezekkel az érzésekkel nem vegy egyedül, rám is szoktak törni és akkor aggódok össze-vissza, kiöntöm a lelkem a férjemnek és Ő mindig jól megnyugtat....

Akartam egy csomó mindent írni,de mire bejött az oldal elfelejtettem.....na mindegy majd hajnalban jövök és leírom mik voltak azok.... :lol:

Jó éjt!
Jó pihenést a nyaralóknak!
makadu

Jó reggelt!

Eszembejutott közben mit szerettem volna még írni: köszönöm a pelus véleményeket, be is vásároltam 3 félét: babylove, libero meg huggies-t egy-egy 28 darabossat meg pelenka alátétet is vettem a dm-ben.

Nici nekem is szokott a hüvelyem szúrni, régebben gyakrabban mostanában nem annyira, nem tudom mi váltja ki , nekem ált fekve szokta csinálni....

Barbi mizujs? Többiek?

Nyaralóknak szép időt és jó pihenést! Vigyázzatok nehogy leégjetek!

Pesrze ma is 3-kor kelltem.... :cry: Ti sem alszotok rendesen?

Jaj egy körkérdés: lesz aki megkerszeteli a gyerkőcöt? és mikor "kell" felkérni a leendő keresztszülőket?
makadu

Sziasztok!

Kitti, nővéremhez hasonlóan mi sem tervezzük a baba megkeresztelését. Sok oka van. pl. Egyikünk sem vallásos. A másik, én semmit sem szeretnék a gyerekemre erőltetni, a vallást sem. Mindenről szépen mesélek neki, és ha már elég érett hozzá, és érez rá hajlandóságot, akkor választ magának hitet, vallást, felőlem budhista is lehet, ha neki az szimpatikus. Férjem sincs megkeresztelve, engem csecsemőkorban megkereszteltek, de csak úgy lehetett, hogy anyukám kicsempészett, ellopott otthonról, volt is nagy balhé utána. Ugyanis anyuék ága nagyon vallásos, apuék viszont hithű pogányok.
Nővérem első szülött gyerekének "állítólag" szóbeli megegyezés alapján, én vagyok a keresztanyja, párom meg a keresztapja, de semmi jelentősége nincs, azóta szóba sem lett hozva, hiszen nincs a gyerek megkeresztelve. A nagynénje így is a vér alapján mindenféleképpen én vagyok. A mi családunkban ráadásul a keresztszülő mindig a testvérek közül valaki, míg páromnál sosem rokon, hanem legjobb barát, stb.
Tegnap kaptam nővéremtől kengurut, meg elhoztuk a rácsos kiságyat, csak össze kell majd szerelni. Pár játékot is kaptunk, illetve később jön majd a digitális mérleg, meg a babakocsi. Így már minden meglesz, semmit sem kell vennünk.

Kép
felicia

juj én olyan mérges vagyok.
A barátnőmnek meg a sógórnőmnek mondtam h kérhetsz edát,sétálhatsz,nem csak fekve szülhetsz....És h tök jó lesz.
Erre felvilágosítottak h ezeket Ők is végig hallgatták és számítottak is rá,csak amikor edát kértek nem kaptak.Többször kérték pedig.(és nem volt az h késő az edához,kaphattak volna), Nem engedték sétálni Őket,pedig felakartak kelni. És fekve szültek.Eda helyett a barátnőm már amikor szószerint hisztizett,kapott valami nospa infúziót :roll:
Ez olyan dúrva.Pedig úgy szerettem a Sotét eddig.És a doki ugy se az elejétől lesz ott,hiába kérem én az edát vagy h sétáljak,ha hülye az ügyeletes.És mire dokim bejön már fújhatom a fájdalom csillapítást.
Eddig nem féltem a szüléstől,mostmár igen.
És ez 3 szülés volt mert a barátnőm kettőt szült ott.

nicike

Nicike!

Szerintem ez csak a szülésznő hozzáállásától függ.Végül is ő lesz veled a legtöbbet a dokid érkezéséig.Az ügyeletes csak épp rád fog nézni.Nekem ezek a tapasztalataim,igaz ez nyolc évvel ezelötti.Mivel akkor egy elég bunkó szülésznöt fogtam ki,most fogadtam egyett.Ő most ugyanezeket mondta amiket itrál,remélem be is fogják tartani.

Veronika
l.veronika

Csajok!

Csak gyorsan beugrok helyzetet jelenteni. Rám/ránk jár a rúd erösen, íme a részletek az elmúlt napok eseményeiböl. El is tünök megint, ki vagyok lelkileg-testileg, de müködnöm kell, viszek is magammal megint csinálnivalót a kórházba... Ott is hülyének néz a személyzet, hogy ha éppen kicsit bírom magam, már gürizek.

Szóval emlékeztek a 18-ai üzenetemre:

Én a 18-át kidölve töltöttem abban a reményben, hogy megúszom a kórházat. Sajnos nem jött be a taktikám, este Bea elvitt a kórházba, mert akkor már olyan görcsök gyötörtek, hogy nem tudtam a gyerekeket se ellátni, a kedves férjem meg még Prágában ült a kocsmában a barátjával üzleti tárgyalás címszó alatt, noha már napközben tájékoztattam a dolgok állásáról. Ennek ellenére csak 19-e reggel ért haza, így Joe itt aludt a gyerekekkel, elvitte öket oviba, bejött késöbb hozzám a kórházba és hozott virágot a szülinapomra. Nagyon jól esett a figyelmessége, föleg mert a férjem megint elfelejtette és nem is pótolta azóta se a mulasztását... :-( Kicsit elszomorít azért, hogy az itteni barátnök inkább kitesznek magukért, mint a saját oldalbordám. De mit várhattam volna, így megy ez vele, amióta ismerem. Nincs új a nap alatt.
Szóval éjjel kórház, megvizsgáltak, minden rendben, két óra múlva a görcsök olyannyira felerösödtek, hogy akkor már csak a halálomat vártam. Levittek a belgyógyászatra, összeültek az okosok, ott se találtak semmit, csodás szerveim vannak, labor tökéletes. Görcsök, görcsök.
Sebészet. Ismerös arcok a múlkorról. Összeültek hárman felettem és arra jutottak, miután semmit nem találtak ök sem, hogy biztos megint bélcsavarodásom van, pedig már túl voltam az elsö beöntésen és napok óta hasmenésem volt, ami nekem eléggé ellentmondásos egy bélelzáródással. Mindegy. Újabb beöntés alul-felül, rohanás, rengeteg fájdalomcsillapító, trombózis elleni oltás. Éjszaka újabb fájdalmak, beindultak a fájások 5 percenként. Hajnalban átkúsztam a szülészetre, ctg. Sehol semmi, de nekem akkor is fájások. Egy óra kínlódás és hitetlenség után rámnézett a doki és konstatálta, hogy nekem van igazam, hiába nem írja a ctg. Kaptam választást: vagy szívdübörgést okozó vénás tokolítikum, vagy 12 órás ragtapasz fejfájással, ami még nincsen jóváhagyva arra, mire szánták. Aláírtam mindent, éljen a fejfájás és a ragtapasz. Nyugi. 12 óra után újra fájások, újabb ragtapasz. Ma éjjel a 3. ragtapasz, most 24 órás. Ezért du.-ra el is koldultam magam pár órára, mert a párom közölte, hogy ö nem bírja tovább, egész éjszaka nem aludt, nem tudja a gyerekeket ellátni. Regö össze is kakilt itt mindent, totális káosz uralkodik. A barátnöimk sokat segítettek a napokban, a kórházból megszerveztem, hogy ki mikor mennyi gyerekre hány órát tud vigyázni, de ma ez se ment. Muszály volt hazajönnöm. Ha szerencsém van, leállnak a fájások, amiket a beöntés váltott ki és holnap hazajöhetek, ha nem, isten tudja hogy lesz a továbbiakban. :-(
El vagyok kenödve. A párom nem volt képes nekem behozni a kórházba a cuccokat, amit kértem, se friss ruha, se semmi, így 3 napig nem tudtam tusolni se ebben a dögmelegben. A gyerekek 5 napja nem fürödtek, ugyanannyi napja azokat a ruhákat hordják, esznek, amit találnak. Nem az igazi. A párom gürizik, de a családjárea nincs ideje.
Viszont kénytelen volt itt maradni a fájásaim miatt, mást kellett megfizetnie a Prága-Bécs útvonalra, amire tegnap indult volna. Persze utólag kiderült, hogy nem is lett volna képes végigcsinálni.
Hát így vagyunk, nem túl romantikus. Mindannyian az energiánkat a végsökig felhasználtuk.

Puszi nektek: én

Alkalmasint visszaolvasok... Szurkoljatok, hogy ne júniusi babánk legyen szük két kilóval... :-(
Vendég

Barbi!

Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi komolyabb, és még marad a baba. De az amit írtál a férjedről, az olyan szinten felháborít, hogy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg finoman. Nem tudom az ilyen szívtelen senkiházit embernek nevezni. Ne haragudj, de amiket írtál, az felfoghatatlan. Én abban a pillanatban, hogy én is és a kicsi is jobban vagyunk, ultimátumot adnék neki, vagy megváltozik, vagy minket többet nem lát. Én azonnal cuccolnék, jönnék haza, még nem késő új életet kezdened itthon, vagy akár ott, de máshol, a barátaid támogatásával. Ez a helyzet, amiben most vagy, gondolj arra, hogy csak ROSSZABB lesz, a férjed semmit nem fog változni. Így akarsz élni még 40-50 évig? Neked is kijár a szeretet, a gondoskodás, a kényeztetés, egy kis figyelem, főleg ha annyit teszel te a férjedért, hiszen gondolom főzöl, mosol, vasalsz, takarítasz rá, s cserébe nem kapsz semmit. Én azon is elgondolkoznék, hogyha arra sem képes, hogy a saját gyerekeire tiszta ruhát adjon, akkor egyáltalán szereti őket?? Szerintem nagyon megszokta a jólétet melletted, azt hogy kiszolgálják, és rabszolgának tart, és aszerint is bánik veled. Megint ne haragudj, de amiket írtál, nekem abból így tűnik.

Nici!

Én mindenre rákérdezek a dokimnál, csak nem fog a szemembe hazudni. Nem félek attól, hogy úgy járok, mint a barátnőid, mert én 100%-ig megbízom a férjemben, ő ott lesz velem, és meg fog tenni mindent, hogy mindent megkapjak, amit csak akarok. Ha nem, én olyan patáliát csapok, hogy tuti benne lesz a SOTE (nevekkel együtt) a másnapi Fókuszban vagy Aktívban, s a hasonló színvonalú adásokban. A negatív reklám nekik sem használ. A másik, nem tudom, hogy a barátnőidnek volt-e fogadott szülésznője. Fogadott szülésznőnél nem hiszem, hogy olyan előfordulhat, hogy kér, de nem kap edát. Én attól meg nem félnék, hogy már nem kaphatsz edát, mire a dokid beér, ha első babád várod, több órás vajúdásra számíts, és edát amúgy is pár óra után, akkor érdemes beadatni, amikor már 2 ujjnyira kitágultál legalább, különben elmulaszthatja a fájásokat.
Szóval ne kezdj el félni most a szüléstől, mert attól rosszabbat nem is tehetnél.

Kép
felicia

Felícia!

Nem tudom, hogy mit mondjak. Kìvülállónak nehezen követhetö a mi életvitelünk, de tény, hogy a mérleg nyelve nem áll megközelítöleg se egyenesben. Ö azért gürizik, hogy nekünk közép- ill. hosszútávon jó legyen és legszívesebben szögre akasztaná az egészet, amit csinál, mert nem teszi öt se boldoggá, hogy a családjára semmi ideje se marad. Nagyon gondolkodik rajta, hogy meg merje ezt a lépést az anyagi létbizonytalanság felé tenni, hiszen hamarosan 4 gyerekröl kell gondoskodnunk, ami pénz nélkül nem fog jobban menni, mint most.
Nem lehetek vele tök igazságtalan, de tény, hogy az idejét nem képes betartani, felesleges ígéretekkel etet, de ez nem újdonság. Ha felépülök, meghívom a barátnöimet egy jó süticsatára.
Lassan haladok a gyerekekkel a lakás járhatóvá tételén. Utána porszívózás, felmosás. Talán tudok valamit sütni is, mert szeretném a szobatársaim figyelmességét is megköszönni, nem beszélve a személyzetröl, akiket szívböl becsülök és támogatok. A szobatársaimat rendszresen látogatják a férjeik, szüleik és ellátják öket, engem is. Aranyosak nagyon. Az egyik koszovó albán apuka igazi gentlemann, ugrik ajtót nyitni, hozza-visszi a dolgokat, stb. A montenegrói csaj anyukája olyan igazi vendégszeretö régi vágású valaki, tegnap lecsaltak sütizni a cafetteriába. Ma meg hoztak sütit... az apuka meg valami mc donaldsos kaját. :)
Ha az én férjem jön, nem hozza be a kért cuccokat, viszont a gyerekek éhesek. Még jó, hogy a 3x étkezésemböl mindig félreteszek, amit csak tudok. Zsemléket, vajat, lekvárt, dobozos tejet, csinálok nekik kakaót, gyümölcs, joghurt. Megrendelem a maximális ellátást és akkor tudok nekik spórolni. :)
Itthon meg berohad a kaja a hütöbe. A húst ki kellett ma dobni, pedig egy egész hét lett volna rá, hogy kisüljön. Minden nap megígérte a párom, ma ki lett dobva. :(
Megyek, mert este 10-re vissza kell érnem a kórházba, addig pakolni, mosni, takarítani.

Puszi: barbi
Vendég

Felícia nem írtam olyat h Én ne bíznék meg a férjemben 100%-ig.És hogy a dokim a szemembe hazudna. Legyen úgy ahogy Te írtad,de ha ott patáriát csapsz,kiröhögnek.De ha meg patáriát is csapsz...Mit mondasz a Fókuszban?Nem kaptam EDÁ-t? Nem engedtek felkellni? Hidd el sok kismama nem kap EDÁ-t és nem kellhet fel hiába kéri.Én tapasztalatot írtam,amit halottam,remélem nem úgy lesz.Ennyi igazából.

Barbi: Megértem ahogy a férjedhez állsz. Nekem is borzasztó h apa milyen sokat dolgozik, És h abból a kevés kis idejéből is amit velem töltene igénye van a horgászatra,a motorozásra, a haverokra,sokszor húzom a szám miatta. De melette tudom az életét adná értünk.
És mindenem meg van azért gürizik.
Jó nem ugyan az a helyzet,csak a logika eggyezik. :)
Jobbulást neked,erős csaj vagy Te.

nicike

Veronika, eddig nem akartam szülésznőt,úgy voltam vele a férjem kell, meg a dokim akibe bízom.De igazad van, kedden beszélek a dokival.Mi a garancia nekem ezekre a dolokra 8)
De gondolom erre garancia nincs :x

nicike

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, de lehidaltam Barbi sztoriát... Nagyon sajnálom, hogy ezeken keresztül kell menned, én nem ítélkezem a párod felett, hiszen Te tudod, hogy miért vagy még mindig vele, és miért vállaltad a 4. gyerkőcöt is vele együtt! Én csak nagyon-nagyon sok kitartást, és egészséget kívánok Neked, és remélem, hogy nem lesz semmi baj a babával sem, nem kell hamarabb jönnie, mint ahogy ki vagy írva!

Nici, nem tudom, ez a választott szülésznő, orvos téma, mindig porondon van, van, aki erre esküszik, van, aki arra! Szerintem ezt Neked kell eldöntened, mert végső soron, csak magadat hibáztathatod, ha mégsem úgy sül el, ahogyan eltervezted! Ezt most nem bántásnak írom, senkinek sem szeretném a választását minősíteni. Nem tudom, hogy mi lenne a jó, mivel még sosem voltam ebben a szituban, így nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy egy szülést jól süljön el, leszámítva a kisbabát, ami így is, úgy is tökéletes zárása az alkalomnak!

Én sokat vaciláltam... Végül most úgy vagyok vele, hogy nem választok szülésznőt, lehet, hogy hiba, de kitartok az elhatározásom mellett! Bízom a kórházban dolgozók szakértelmében, és abban, hogy nincsenek nagy különbségek szülésznő és szülésznő között, de mondom, még sosem voltam ebben a helyzetben, ahogyan sokan közülünk szintén nem, lehet, hogy bebukom, majd akkor a következő alkalommal jobban átgondolom, hogy ki, mit tudna segíteni, bár ugye minden szülés más, szóval ez sem mérvadó... A másik, hogy a nagy nyári szabadságolások miatt, akik maradnak, esetleg nem a "sztár" szülésznők, akkor most az jó lesz nekem? Passz! Így bízom a szerencsémben! A dokim nagyon rendes, bár SZTK-s, de megbízom benne, a férjem pedig a másik támaszom! Én így állok hozzá!

Az pedig, hogy ki kaphat EDA-, ki kelhet fel, biztos vagyok benne, hogy függ attól, hogy éppen milyen szülése van. Tényleg sok tényezős a dolog! Bízzunk benne, hogy a legjobb ellátásban lesz részünk, mert különben megette a fene az egészet... :( A Szt. Imre köztudottan természetes szülés párti, így, ha máshol már megcsászároznak, itt még mindig várják, hogy természetes úton sikerül megszülnöd a babád, de biztos vagyok benne, hogy nem veszélyeztetik a magzat és a mama életét, így lesz, ahogy lesz! Nem parázok előre, ráérek majd akkor, ha már tényleg lesz miért!?

Bocs, hogy hosszú lettem, főleg, hogy szinte csak egy témáról írtam... :oops:

sophie27

Zsófi, nem a választott orvos,szülésznő témát hoztam fel,hanem csak annyit h 2 ismerősőmnek is ezeket mondták, és nem úgy lettek a dolgok.
Az hogy utánna oda jukadt ki a dolog, az is igaz.De nem arról akartam írni.

Milyen volt a Balcsi? Én is úgy mennék.De ez a mai meleg nekem elviselhetetlen volt.Mivel mentetek?autóval?Mert Én kinyitottam a kocsim h kivegyem a kardigánom a hátsó ülésről(ne szívja ki a nap) és felforrt az agyvizem.

nicike

Nici!
Megint félreértessz... Egy szóval sem írtam, hogy nem bízol a férjedben, és a dokid hazudna. És azt sem hiszem, hogy kiröhögnének. És ha kell, igen, azt mondanám, hogy becsapják a várandós anyákat, teljesen mást ígérnek az előadásokon, csak hogy megkapják az utánunk járó pénzt, és mást kapunk a valóságban, holott minden jogunk megvan a fájdalomcsillapításra. Az embereket azonnal meghatja egy várandós anya kálváriája megfelelően körítve, egy ilyen nagy nevű intézmény pedig retteg az ilyen reklámtól. De ne kerüljön erre sor, nem azért írtam. Csak olyan szöges ellentétben állt az, amit én tapasztaltam, hallottam, láttam, és amit te írtál, de majd meglátjuk, és köszönöm a tapasztalataitokat, ezúton is.
Amúgy én inkább azt hiszem, hogy minden a szülő nő hozzáállásán, viselkedésén múlik, mennyire "vágódunk be" a szülésznőnél, ügyeletesnél, orvosnál, stb. mennyire vagyunk szimpatikusak vagy ellenszenvesek neki. A suliban is "valahol pofára" megy az osztályzás. Pl. A SOTE-n történt velem, a terheléses vérvételnél, hogy egy előttem lévő csaj nyafogott, hogy nem bírja meginni amit kellett, hogy milyen szörnyű az ize, a nővér előzetes nyomatékos kérése ellenére - ki akarta őt játszani -, nem akarta megmutatni neki az üres pohár alját. Nem kell gondolom részleteznem, hogy bántak vele ezekután, vagy hogy milyen lett mondjuk a keze a szúrás nyomán. Én (igaz vittem magammal citromlevet), de gond nélkül megittam, lelkesen, és még meg is jegyeztem, hogy milyen finom volt, mint egy igazi limonádé, tényleg az volt, mai napig nem értem, mit paráznak tőle, szerintem nagyon jó íze volt. Velem végig kedvesek voltak, a tűszúrást sem igazán éreztem. Szóval ha nem adok okot, vagyok annyira naív, hogy nem tudom elhinni, hogy ilyen szemetek legyenek velem az ígéretek ellenére ok nélkül. Ha igen, nekem is megvannak a megfelelő válaszlépéseim, ennyi...

Barbi! Te tudod, ha megtanultál így élni, és elfogadtad ezt az állapotot, megértem, ha szereted a férjed és kitartassz mellette, én biztosan nem bírnám.
Szerintem mindenki férje sokat dolgozik, ez magában nem lehet elegendő ok arra, hogy ne segítsen a feleségének semmit, és ennyire elhanyagolja. Bár lehet, mi nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert közös a hobbynk, így ha nem dolgozik, valamennyi szabadidejét velem tölti. Pl. Nem szeret horgászni, én sem. Viszont szereti a focit, én is, így összebújva, együtt nézzük és izguljuk végig a meccseket. A barátaink is közösek, így nincs haverokkal való iszogatás nélkülem, csak közös activity, kártya és társasjáték partik,stb.

Kép
felicia

Lenne egy felvetendő kérdésem. Kinek van már, vagy ki csináltat a gyerekszobába redőnyt? Nálunk csak függöny van (egy sötétítő + egy világosabb). Mert állítólag a babák csak sötétben alszanak jól, világos szobában hamar felébrednek. Ezt nővérem tanácsolta, két gyerek után. Na meg a szülők szerint a szigetelés miatt sem mindegy, mert így nyáron kizárja valamelyest a rekkenő hőséget, ha le van húzva, télen viszont tök jól benn tartja a meleget, csak ne lenne olyan drága. Egy ablak van a gyerekszobában, több redőnyöst is felhívtam, de 25.000,-Ft alatt egy sem tudja vállalni. Mondjuk ebben már a lehúzhatós szunyogháló is benne van.

Kép
felicia

Nici, én értettem, hogy mit írtál! Igazából nem is neked szántam a mondandómat! ;)

De a lényeg, és szerintem tényleg ez az, hogy mindannyian úgy éljük meg ezt az egészet, ahogyan elképezeltük!!! Szóval hajrá!

A Balcsi jó lett volna, de mi sajnos vonattal voltunk, hát az katasztrófa! :( Az időjárás pedig tényleg tikkasztó, ráadásul a Balcsi még hideg volt (21 fok), és dokim tanácsára a hideg vízbe nem mentem bele, mert nem szerettem volna, ha begörcsölök!
Medencében pancsoltunk kicsit, az klassz volt! ;)

Felícia, nekünk van az összes szobában redőny, most csináltattuk, bár nem szabvány ablakaink vannak, főleg a konyhában, de ott az erkélyajtón van kinyithatós szúnyoghálós ajtó, a másik 2 szobán felhúzhatós szúnyogháló, ami nagyon praktikus, és imádom, hát ez sem volt így egyben olcsó... Nem tudom amúgy, hogy mi a jó a babáknak, de szerintem az, amit megszoknak! Nálunk a rokonságban van olyan gyerkőc, aki világosban alussza a legfinomabbakat, viszont vannak olyanok is, akik full lehúzott redőny mellett, de pl. sólámpa fényénél! Szóval szerintem szoktatás kérdése! Mondjuk a meleg ellen tényleg jó védekezés!

sophie27

Sziasztok!

Hú, ma tényleg nagyon nagyon meleg volt!

Keresztelés: Nálunk biztosan lesz, mivel mindkettőnk családja gyakorló keresztény. Ezért is adunk két nevet, egy ősmagyart és egy keresztényt. Keresztszülőségre mindenkit máskor kérnek fel, mivel a keresztelőt sem egy időben tartják. Bátyámék már 3-4 hónaposan keresztelték a gyerkőcöket, és engem születés után pár héttel kértek meg, de pl. párom bátyja 6 hónaposan kereszteltette Álmost és sztem előtte alig szólt körbe. Monjuk ők mindenen ilyen utolsó pillanatok emberei.... :lol:

EDA: Ahhoz kell állandó ügyeletes anesztes, ami nem minden kórházban van és ahol van, ott sem több. Pl:. Kútvölgyi egyetemi gyakorló kórház, legfeljletebb anesztes osztály. De ugye egyszerre egy ember ügyel, főleg éjszaka a szülések 80 %-a ugyanis ekkor indul. Ha az ember nem szól előre nem biztos hogy tud jönni, mert a saját osztályát nem hagyja ott, azt meg nem engedi, hogy a szülész kösse be, mert ha vmit elszúr, akkor a kismama szülés után úgyis az anesztes osztályra kerülne.....nálunk megmondták, hogy aki ragaszkodik hozzá, előre szóljon (nem szoktak a kismamák, mert van másik 3-4 féle hatékony fájdalomcsillapítás) illetve ha ott van az ember és épp tud jönni az ügyeletes akkor okés a dolog.
Szóval lehet botrányt csinálni az EDA miatt, de mivel mindenhol külön osztály, ha épp nem ér rá az egy szem ügyeletes, mert altat, műt stb...., akkor nem ér rá. Tök felesleges elkezdeni fenyegetőzni, mert úgyis a mama húzza a rövidebbet. A kórházak meg nem tudnak két anesztest benn tartani csak azért, mert hátha egy kismama majd kéri az EDA-t.
A szülésznőm nagyon rendi volt, elmondta a többi féle "gyógymódot", meg hogy milyen homeos bogyeszokat vigyek vajúdásra, utána, mik vannak.
Nagyon EDA párti voltam, de vannak ám árnyoldalai is, így én csak nagyon végső esetre tartogatom.

Barbi, nekem nagyon furi a párod viselkedése.....azért sztem leülhetnétek megbeszélni a dolgokat, persze nyugisan. Mert azt hiszem, ahogy kivettem a leveleidből, ez még nem történt meg mostanában. Jó persze gondolom, hogy 3 gyerek után azért már párszor dumcsizhattatok, de azért mégiscsak itt van a kis 4. Pöttömke, aki miatt megérné próbálkozni.

Zsófi, kicsit irigykedem a Balcsi miatt, de ma kiderült, hogy jövő hétvégén talán én is lejutok!

Nici, hogy vagy? Azért ugye eszel is néha? Jobb a helyzet cukorfronton?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok! Mi is megjöttünk... nagyon jól telt a hétvége, de azért kicsit fárasztó volt ebben a melegben.

Ma reggel úgy ébredtem, hogy be volt dagadva a szám, a szemeim, meg kicsit a bokám is.... De mér pont reggelre? A sóronőm szerint lehet hogy úgy feküdtem, hogy nyomott valamit a baba, és ettől vizesedtem... Volt már valakinek ilyen, hogy az arca is bedagadt? Nekem eddig semmi ilyesmi nem volt, még a lábam se, remélem ezután se lesz rendszeres...

Barbi, én is tisztára kikészültem, mikor olvastam, hogy mi van Veletek... Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, és ne kelljen sokáig bent maradnod. A párodról meg.... no comment... én is ki vagyok akadva, és nem is értem hogy bírod. Gondolom máskor se segít a gyerekek körül semmi, ha ennyire nem boldogul nélküled :-( Nem lehet könnyű Neked...

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?