Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kata...ja, a camamberttel ez a baj, asszem mert nincs belölle kiölve az összes baci, mert az érleli a sajtot, meg ugye a penészes érlelésű cuccok is ártanak....de egy darab tényleg nem árthat!
Szóval a 23 hetes babának már 60mm-es bucija???? :shock: :D Ez tök jó! Nem is gondoltam hogy ilyen nagyot nől! :D Szép a képed is, ha még nem írtam volna!

Én Tatabányára megyek 4D-re, azt mondják nagyon jó!
Meg a párom sajna nem akar Pestre vinni, nagyon utál ott vezetni, pedig minden nap jár autóval...meg én se szívesen utazok.
Tatabányán is van Kenguru Gold....remélem mikor megyünk 4D-re akkor benézünk.
Úgy néz ki összejön az állás a páromnak Tatabányán, úgyanolyan meló, ott is tervező mérnök lenne, csak több pénzt kapna, csak az angolra rá kell feküdnie.... :wink: Jó lenne, mert ahogy most állunk anyagilag az katasztrófa! :(

Ma reggel óta megy a balhé a hasamba :lol: Most már egyre erősebb! :lol:
Legyetek jók!Szép napot!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!Szerintem így a 23-24hét körül már érdemes elmenni mert már olyan igazi baba alakja van.Igaza van a párodnak enyém is utál pestre menni főleg mert soför és 5napból 3-at ott megy :? Oh szerintem gyerek mellett nem nagyon lehet sporolni valami mindig lesz/van amit meg kell vened.Az én lányom mindig akkor növi ki a cipőt amikor pont nagyon ki van számolva a pénz :? A sajt mivel rántva volt gonodolom csak kiölte a bacikat :roll: Most hol dolgozik a párod?Te mivel is foglalkozol?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


sziasztok, jöttem a jelentéssel :lol:

Mozgások:így állunk most jelenleg

Vasárnap este 22 után és
Kedd este 22 után és
Szerda este 20-kor 1 rúgás , aztán 22 után sok mocorgás

Megint este málnát ettem, azt hiszem arra indul be a kisasszony,mert mind 2 este azt ettem és mocorgott is

Árdekes, hogy a rúgásai is olyan nyugodtak, szépen lassan komótosan rúg 1-1 et .
Semmi kapálózás, semmi kapkodás....

perdo
sajnálom ami veled történnt :(
feküdj sokat, az nagyon jó, és meglátod minden rendben lessz :lol:
én is fekszem egyfolytába :roll: csak én ágyba tudom hozni a billentyűzetet is,mert nekem a hálóba van a gép is.
vigyázz magadra.

lányok, szereztem 1 kismama tornát dvd-be, de nem merek tornázni a nyitott méhszájam miatt.
pedig olyan aranyosak a kismamák rajta, ahogy tornáznak :lol:
én nem merek nekiállni :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

 
 

Elmaradt a torna :cry: Szerencsére szólt a csaj, mert éppen indulni akartam... Nem baj, majd itthon... :lol:
Megyek is, mert különben elmarad... :roll: képes vagyok itt ragadni a gép előtt... :oops:

Képzeljétek! Vettem egy tök jó Scoll papucsot. Ebben simán kihúzom a nyarat, akárhogy is vizesedik a lábam... :lol: Férjem nagyon megdicsérte amikor vettük. Azt mondta, hogy ez a legkevésbé ronda az összes között :shock: de mit is várunk, amikor ezek német háziasszonyoknak készültek... :roll: Észre se vette, hogy ez a negyedik Scholl papucsom...érdekes a többi nem volt ronda, mert nem tudta, hogy Scholl.... :lol: :lol: :lol:
Mondjuk érthető a hozzáállása...én se vagyok túl lelkes, amikor hazajön és boldogan mutatja a 125. számítógépes cuccot, ami szerinte baromi hasznos, szerintem meg csak foglalja a helyet.... :roll: :lol:

marek
 
 


Sziasztok,
ma szabin vagyunk, mert radiátort cserélünk a lakásban és festünk is, úgyhogy lazulok, jót tesz, hogy süt a nap és levegő van és nem kell a mh-en ülni :lol:

Perdo - sajnálom ami veled történik, de biztosan nem lesz gond,ha tényleg szigorúan csak fekszel, tudod, nekem volt haematomám a 12. héttől és 1 hónapig nem is dolgoztam, csak otthon voltam, ami tényleg marha unalmas volt, főleg a 3. héttől, de kitartottam és rendben is lett a dolog. Olvasgass, nézz filmeket, pihenj és ha tudsz, mindenképp adj életjelet magadról!!!! Nem lesz gond!!!

Kata - a camambertet tényleg nem szabad ennünk, de egy pici darabtól nem lesz bajod, az biztos! Én úgy tudom, hogy penészes és ömlesztett sajtot nem szabad enni terhesség alatt. Ezt írtál róla : "A camembert és az egyéb penészes sajtok olyan liszteriózis baktériumokat tartalmazhatnak, melyek egy egészséges felnőtt esetén teljesen ártalmatlanok, azonban a magzatra veszélyes hatásúak."

Marek - le a kalappal előtted, hogy reggel tornázni mész, én esküszöm tök lusta vagyok :? Pedig kéne nekem is mozogni, hátha nem késő még elkezdeni, bár úgy tudom, hogy az ucsó harmadban már nem érdemes, fokozatosan kellett volna :roll:

Na megyek tovább, írjatok,
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ancsa
Szerintem nyitott méhszájjal ne is nagyon tornázz!!!
És gratula a mocorgáshoz! Most már egyre sűrűbben fogod érezni és akkor végre megnyugszol...

marek
 
 


Ömlesztett sajtot miért nem lehet???? :roll: :? Az nem is penészes, csak ha régóta áll a hűtőben... :lol: :lol: :lol:

Ugye mondtam, hogy itt ragadok... :lol:

Na most... :arrow:

marek
 
 


marek
szerintem se :roll: csak nagyon hiányzik a mozgás lányok,már a 6. héttől fekszem :( és annyira fáj már mindenem tőle.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa - tényleg szörnyű ennyit feküdni, nekem az első két hét volt az, ameddig bírtam, aztán a 3. héttől muszáj volt felállnom, mászkálnom, mert már beleőrületm a fekvésbe. De ha muszáj, akkor muszáj, tornára ne gondolj szerintem, jobb nem kockáztatni.

Marek - max. kimarad mára a testmozgás :lol:
Sholl papucsok között is vannak jók, pl. a Brendon honlapján szoktam nézni, van ami tetszik, csak valahogy nem akarok rá költeni. A New Yorkerben vettem sima kis papucsot, strandpapucs jellegű, abban járok.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
szörnyű bizony, pláne olyan pörgős embernek,mint amilyen én is vagyok egyépkénnt :roll:
soha nem fekszem, akármilyen beteg is vagyok, se lázasan,se semikor.
Amikor megműtötték a térdem, és az egész lábam gipsztokba volt ágyékig , 2 bottal,de elmentem boltba :lol: és 1 lábbal is bicikliztem begipszelve :lol:

De most muszály :( és már nagyon-nagyon nehezen viselem a fekvést, kezdek deptessziós is lenni :(
és még 20 hét hátravan belőle :( istenem,de soknak tűnik ez így :roll:

Ugy szeretnék sétálni az erdőbe, jó levegőn, miközben csicseregnek a madarak. :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa
Kitartás!!! Gyorsan eltelik ez a 20 hét!!! Próbáld valamivel lekötni magad!!! Olvass nagyon jó könyveket, arra később úgyse lesz lehetőséged!!

marek
 
 


Köszi marek :lol: de nekem már a napok is lassan telnek így ágyban fekszve :(
még jó hogy a gyerkőcök lekötik a figyelmemet :lol: nélkülük már nagyon depressziós lennék :lol: így most hogy itt a nyári szünet,napközbe is itthon lesznek,ugyhogy legalább nem leszek egyedül napközbe nyár végéig :lol: biztosan szórakoztatnk majd :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


A ragasztószag lehet káros??? :shock: Most a radiátor mögé ragasztanak fel ilyen ezüst hővisszaverő akármit és eléggé erős ragasztószag terjeng a lakásban :roll:
És még a festést el se kezdtük! :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ancsa! Én pont ezt akartam mondani, hogy ki látja el a krampuszokat?! 7 és 5 évesek, hát velük még igencsak kell gürizni, mert azért mindent nem tudnak még egyedül-gondolom :? .
Van segítséged? Vagy azért nem kell egyfolytában feküdni? Nem tudom, hogy van ez, de ha nem is kelhetsz fel, akkor azért le a kalappal a gyerekek előtt!!! :P :P

A tegnapi kialvatlanságom mára kiteljesedett. Du. elmentem Barbiért a bölcsibe, elvittem játszóházazni, ugrálóvárazni (lógott az eső lába, de aztán ezerrel kisütött a nap :arrow: játszótér is lehetett volna, de mindegy :cry: ), mindenz annak érdekében, hogy én 7-kor megléphessek az István, a királyra anyámmal.
Lányok, 7-re gyerek totál ki lett fárasztva, vacsora elkészítve, fürdővíz megengedve, úgyhogy apa csak megfürdette, lefektette és nézhette a fociját, mi pedig katarzisból katarzisba zuhantunk!!!!
Állati jó volt!!!!
Fiam rettentő rendes volt, nem rúgott szét, úgyhogy kibírtam a szünetig pisivel :lol: Igaz, hogy póló+bandázs+kardigán volt a hasamon, hogy ne szenvedjen halláskárosodást, és én is túléljem :roll:
Minden esetre ma még hullább vagyok, mert tegnap jól kihajtottam magam és nem is aludtam túl sokat. De majd pótolom!

Most az Aidára szeretnék jegyet vadászni, a Cirkuszban megy a nyáron, csak valahogy nem találok a neten jegyvásárlási lehetőséget, elmenni pedig nem volt még időm.

Plusz az idén tutira elmegyek Kapolcsra, mert a kezdetek óta tervezem, de mindig végigrobotolom a nyarat. MOST elkezdem szervezni, most már Barbi is nagylány, ő is imád agyagozni, gyöngyözni, sütni-főzni, táncikálni, szerintem már élvezni fogja. Ti voltatok már? Tapasztalat?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi
A Művészetek Völgyére gondolsz? Ugye tudod, hogy most csak Bűvészetek Völgye lesz sokkal kevesebb programmal? Egyébként szerintem Barbi már baromira tudná élvezni, kérdés, hogy te mennyire bírnád... Én tavaly nyáron szerettem volna elmenni, de addigra már nagyon nem esett jól az utazás, ezért kihagytuk. Most már nincsenek ilyen terveim, mert hosszabb utakon mindig keményedik a hasam, úgyhogy inkább nem kockáztatok.

marek
 
 


Andi

Hát a párom vitte-hozta őket az oviba,suliba,de most itthon vannak.

Természetesen főzök,mert ennünk kell, de például azt is ülve szoktam,és próbálok olyan kajákat csinálni ,ami hamar készen van.
Vagy ha úgy adódik, főzök többet és akkor 2 napra is elég.

Gyerköcök segítenek felsöpörni,felpórszívózni és a saját szobájukba rendet tesznek :lol:
Lányom kipakol a mosógépböl is.
Üdítővel,teával vagy gyümülccsel kiszolgálják magukat :lol:
A ruháikat a szennyestratóba viszik, és egyedül öltöznek,vetköznek,fürdenek.
Szóval aranyosak nagyon :lol:
De ők így is lettek nevelne, hogy maguk körül tartsanak rendet :lol:

És bizony most hogy fekvésre vagyok ítélve, ennek mindannyian hasznát vesszük.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok,

Zsu:
sajnálom, hogy nem látod a táblát :(

Ildi: nekem minden ilyen vizsgálat nagyon fáj. A dokimnak kicsi, de vastag keze van, azzal turkál bennem, s mivel elszántan le akarja csekkolni a méhszájam állapotát, betuszkolja a kezét minden áron… Nekem is szokott utána fájni a hasam lent. De baj csak akkor történhet ezeknél a vizsgálatoknál, ha fertőzést visz be a vizsgálat alkalmával, vagy ha allergiás vagy a gumikesztyűre.
Ezt tegnap mondta az asszisztensnő az sztk-ban. Ott ezért nem vizsgálnak meg soha :S Persze megint aláíratták velem, hogy volt mintavétel, meg ilyenek. Pedig csak a limonádét kavarta ki nekem, meg kétszer rám nézett, hogy jól vagyok-e.

Ancsa: örülök, hogy aktívkodik a csajszid! Lesz ez még durvább is :P Meglásd!

Sensi: akkor nem csak nálunk cserélődik le az avent a tommy tipee-re :) Remélem jobban bejön majd… Bár nekem van egy halom üvegem Lilitől az aventből… :S

Babe: a tétényiben is lehet kádban vajúdni, és szülni is, ha pont szabad, amikor aktuális :S Persze engem azzal paráztatnak a 2 gyerekesek, hogy nem lesz időm alternatív dolgokkal foglalkozni, örülök majd, ha időben beérek a kórházba..

Pedro, ha még olvasod: kitartást! Pihenj sokat, és nem ér izgulni. Én is voltam így Lilivel, nekem is kórház lett a vége, de túléltük. Aztán hetekig csak fekvés, és még pisilni sem mertem kimenni, meg köhögni, tüsszenteni sem mertem. Szörnyű volt. De a sok pihenés megtette a hatását, nekem van a legbékésebb kislányom a világon :D (Szerintem)
Nekem a rengeteg alvás segített. Amikor aludtam, álmomban minden jó volt, és mindent csinálhattam… Ott volt a szabadság.

Én is szeretem a mesterségek udvarát, vagy mit. Mi a várba szoktunk menni, de ezren vannak, és egyre kevesebb mesterséget lehet kipróbálni. De tök jó agyagozni, papírt meríteni, kosár-fonni, meg ilyenek… Idén is ki fogom hagyni. Terhesen Lilivel sem élveztem. A tömeg nem kíméli a kismamikat. :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Babe!
Teny, hogy itt kicsit maskepp mukodnek a dolgok, lazabb a terhesgondozas es szules is. En sem bizom bennuk teljesen, valahogy otthon alaposabbak a dokik (vagy csak tulspirazzak es ez a normalis, mindenesetre igy kicsit nehez, h tudom otthon mi van). Epp ezert otthon is elmentem legutobb a dokimhoz, es 25 hetesen is el fogok, mind2 alkalommal 4d uh is a genesisben. Azutan sajnos mar itt kell kihuznom, mert tobbet mar nem nagyon repulhetek. De vegulis annyira nem katasztrofa, a korhaz egyertelmuen jobban felszerelt, es sokkal jobbak a lehetosegek, mint otthon barmelyikben, es nem is kell ott toltenem 3-4 napot, ami jo, mert szerintem azt nehezen viselnem. Miutan hazajottunk, asszem a midwife kijon 2x, h minden ok-e. Egyebkent ennek a korhaznak nagyon jo a szuleszete, teljesen fel van ujitva, es nagyon jo a velmeny rola, sokan mennem oda, akik megtehetnek, h magankorhazban magan midwife-al vagy dokival szulnek, de ez az ingyenes korhaz is eleg szinvnonalas. Ezt hallottam, aztan meglatjuk...ezt a 19hetet meg mar kihuzzuk valahogy, a szulesen is majd tulesek, elvegre bent biztos nem fog maradni a kiscsaj. :) A lazabb felfogas szulesnel pedig nekem azert jo, mert en kepes vagyok panikba esni ilyen helyzetekben, amikor vmt tul komolyan vesznek, megmondjak mit csinaljak, es kozben szenvedek. Itt azt csinalsz amit szeretnel, es ebben segitenek is, es emberi, baratsagos hangulatban megy az egesz. Talan ez jobb nekem.

Perdo!
jaj, nagyon sajnalom, h igy alakult! PIhenj akkor szigoruan es nagyon vigyazz magatokra! Mar nem sok van, a felen tulvagyunk! :)

Kata!
Camambert tenyleg nem szabad enni, mert a benne levo -egyebkent alapbol hasznos - bakteriumok karositharjak a baby agyat. Es ez a tobbi peneszes sajtra is vonatkozik.De lejjebb olvastam, hogy rantottat ettel, ami sztem nem gaz. Nekem az egyik kedvenc kajam afonyaval es rizzsel, es otthon mindig eszem, amikor hazamegyunk, ugyanazon a helyen. Hat most legutobb is igy volt, tok finom volt, de mar az etteremben elkezdett fajni a hasam, es mire hazaertunk olyan hascsikarasos hasmenesem lett tole, h azt hittem mindjart meg is szulok...nagyon szenvedtem. Lehet h igy vedekezett a szervezetem, h ne maradjon bent a cucc, nem tudom...de korabban nem volt ilyen, az tuti.

Lovaszkata!
Mikor mesz 4d-re? Majd kerunk kepeket! :)

Ancsa!
Na latod, csak beindul a kiscsaj! Tomjed a malnat, es akkor egesz nap buli lesz! :D Es szerintem se tornazz, ezt a kis idot mar kibirjuk...en is ezzel nyugtatom magam :P na meg azzal, h hatha tenyleg nem leszek akkora nagy balna :P
Fekves miatt nem irigyellek, en belehalnek sztem...de legalabbis a letvabyba biztos, mikor 2 honap utan beleneznek a tukorbe. Ha meg sem mozdulok, ram ragadnak a kilok. Nem vagy semmi a gipszes labbal valo baicajozassal, es hasonlokkal! :D Most azert inkabb bird ki meg!
Ha ajanlhatok vmt, akkor vedd meg (vgy kolcsonozd ki) a 24 cimu sorozatot. Iszonyat izgalmas, es csak ugy jo nezni, ha ott van a doboz, es sorban tudod pakolgatni be a lemezeket egymas utan. (asszem otthon tv-ben is megy, de hetente 1 halal) Tuti nem fogsz unatkozni...es mar van belole 6 evad asszem. Nekunk az elso 2 van csak meg, de megyunk majd tovabb sorban, mert tenyleg nagyon jo.

Marek!
En is szeretnek Scholl papucsot, de szerintem addig fogok gondolkodni, h nem lesz mar ra szuksegem. Itt anyira szep nyarunk vna, h az utcan meg egyszer sem volt papucs a labamon. :? Otthon jol jonne majd arra a 10 napra, reggae camp meg minden...de nem tudom erdemes-e...igaz kinoni mar tuti nem fogom, uh majd max jovore hasznalom. :)

Nusildi!
Jo szabadnapot, hasznald ki! :)

Handrea!
Nem akarok veszmadar lenni, de en ugy hallottam, h iden nem lesz muveszetek volgye otthon, mert nincs ra penz. Tudtok errol vmt?

Na megyek is...nem akar aludni a gyerek, es mar egy oraja dumal nekem itt a monitorban. Amig nem sir nagyon addig ott is marad, aztan mad bealszik vmkor. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ebben mondjuk igazad van, mert őrület mennyire bunkók az emberek, és sajna azt vettem észre, hogy (itt a városban legalábbis) a fiatalok a legrosszabbak. Még véletlenül sem engedne maga elé mondjuk a mozgólépcsőn, azt már nem is mondom, hogy ülőhelyet átadni, nem hasbakönyökölni stb. OK, nekem nem nagy a hasam, de azért látszik már a terhességem, főleg annak, aki figyelmes a másikkal szemben.
Ja, az egymás pofájába dohányzásról a megállóban, már nem is szólok :cry: :cry: :cry:
Szóval a tömeg tényleg elég durva!!!! Meggondolandó!

Perdo!!! Pihenj, amennyit csak tudsz! Akár napozz, én mit nem adnék egy kis napon fetrengésért....még irigyellek is, hogy papírod van róla: alhatsz amennyit akarsz!
Van segítséged házimunka-ügyileg?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok,
nagyon pörög ez az oldal, nem is bírtam mindent visszaolvasni.
:oops:

nyugtonmalac- ezt a terhesgondozásos megoldást nem is értem? miért nem a kezelő magánorvosoddal iratsz mindent alá? mi közöd van egy olyan orvoshoz, aki oda se dugja a képét? Én is rosszul tudok lenni az ilyesmitől, de ezek csak úgy értik meg hogy nem csinálnak semmit, ha nincs is róla semmilyen papírjuk.

ancsa- nagyon gratulálok a kiscsajhoz!! Sajnálom hogy feküdnöd kell, kitartás.

kata- nagyon édes az UH-n a pici, hihetetlen mire képes ma már a technika. Valamelyikőtökre hasonlít? Vagy talán ilyenkor még nem ismerhető fel hasonlóság.

macianyu- én is az István kórházban fogok szülni. Te kinél? És mikoris?

akik már szültek - milyen mellfejő cuccot érdemes venni? Elektromos? Kézzel pumpálós? Azt hallottam a pulzáló, ami imitálja a baba szopását a legjobb.

mindenki - én biztos ragaszkodni fogok a dokimhoz, aki végigkísért az úton és ezen nem fogok spórolni. Ő tudja mi van velem meg a babával. Én úgy tudom hogy doki + szülésznő jelen szokott lenni, persze a doki közben ide-oda rohangál, de remélem és gondolom éles helyzetben ottlesz.

Én kismamajógára járok és szuper.
Múlt héten kiderült hogy kislányunk lesz :D :P

Perdo - - Neked is kitartást! Remélem mikor ezt olvasod már jól vagytok!

Anikó

Kép
ancsa123
 
 


Sensi!
Mekkora gyerekre vigyázol?
Egyébként tényleg nem lesz völgy :cry: :cry: :cry: Most nézegettem a honlapot és nem stimmelt valami...aztán hírkeresés, és látom: az idén nem lesz, helyette vmi Bűvészetek völgye, ami nem tudom mi :roll: :roll: :roll: , keresek még róla infó4T
Látod, Te nem is itt élsz és jobban képben vagy, mint én :lol: :lol: vagy inkább :oops: :oops:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ancsa123!
Gratula a kiscsajhoz! Na csak felzarkozunk mar a fiuk moge. :)

Handrea!
Aidan 13honapos. Es iszonyatosan aktiv. Egyeben van a nappali, konyha, etkezo, es mikor itt vagyunk, remalom. Mindent kinyit, kipakol...persze nem gyerekbarat a hely, uh igy mar egy pezsgot is tort ossze, es ebbol okulva sem rendszereztek mashgy a dolgokat. Hat ha oket sem erdekli, akkor engem sem. :) Igy tobbnyire maradunk a szobajaban ahol van 4 fal, meg a jatekok, en leulok, o meg porog. :) Vagy kimegyunk a parkba egy hatalmas fuves reszre, ahol maszkalhat amerre akar.
A muveszetek volgyerol azert tudok csak, mert most mikor otthon voltam, mondta valamelyik barat.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensie!
Asszem a legjobbkor mész szülni, mármint arra értem, hogy a 18-24 hónapos gyerekek már nemcsak aktívak, de jó dacosak is. Szóval gondolom, ekkor Te már csak a saját babáddal foglalkozol majd. :lol: :lol: :lol:
De azért tök jó, hogy lesz rutinod és leginkább fogalmad arról, milyenek a babák, gyerekek. Nekem nem volt, meg is lepődtem jópárszor :shock: :shock:
Én például egy csomó mindenre nem voltam felkészülve :oops: Váratlanul ért, hogy egyik nap arr aeszméltem, a gyerekem mindent ért, amit mondok, még azt is, amit telefonálok. Hogy egyfolytában utánoz és ismeri a lakás minden mikromilliéternyi részét és előbb talál meg mindent, mint én :oops:
Szóval én el voltam ragadtatva attól, milyen szép és ari és persze rengeteget foglalkoztam vele, csak arra nem számytottam, hogy ilyen gyorsan meg lesz az eredménye :lol: :lol: Hogy egy 1-1/2 1 éves gyerek gyakorlatilag kommunikál, és tesz-vesz, mint a nagyok.
Aztán jött az akarat, a dac, a durca és ez megint pofon ütött.
PEDIG falom a Vekerdy és Ranschburg könyveket, mégis a saját életemben meglepetésként értek a dolgok.
Talán nem én vagyok ezzel egyedül így... UGYE, lányok???? :D :D

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ancsa123!Gratulálok a kislányhoz!!!!Én kézzel fejtem és maradok is annál.Azt javaslom elöször vegyél valmi olcsot amit kipróbálsz lehet neked is a kézi fejés jön be ha nem akkor még mindig vehetsz drágábbat.Én chiccot vettem 900ft-ért Kép Hogy hívják majd a kisasszonyt?

Andi!Ezért lesz fura mert a fiaink tényleg kicsik lesznek a csajok meg a pici után sokkal nagyobbnak tünik majd.Én már annyira megszoktam,hogy Zsófi válaszol kérdéseimre,hogy múltkor az unokahúgát is kérdezgettm és aztán esett le,hogy ő még csak 1hónapos és igaz csak 2éve szültem de milyen pici is egy picibaba.Nevekkel,hogy áltok?Barbi várja a tesót?Beszél róla?

Lányok velem olyan dolog történt amúgy is mostanában TÚL érzékeny vagyok de kedden voltam dokinál Zsófi anyuéknál.mikor végeztem kimentem és mutattam Zsófinak a képet kivette a kezemből majd elkezdte"Ebi,Ebikém és szeretgette a képet"Én úgy meghatodtam Kép Zsebit Ebinek hívja annyira édes

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Szaisztok!!

Csak villámbejelentkezés! Túléltem a terheléses cukorvizsgálatot. Nekem bejött, h belecsavartam a folyadékba egy citrom levét, így limonádé lett. Olvasgattam a várakozási időben a nyitott ablak mellett és nem volt gond. Eredmény este, és akkor jövök a 4D-s UH élményeimmel is!

Szép napot Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kata!
Nevekkel elég csehül állunk, gyakorlatilag szóba sem került azóta, hogy megtudtuk: kisfiú. Az az igazság, hogy mostanában nagyon hajtós az életünk, alig tudunk egyáltalán találkozni apával, rettentően sokat dolgozik és közben az anyukája lakást újít, ott is kell segíteni beszerezni ezt-azt, apukáját megoperálták, ott is meg kell jelenni néha (külön élnek) :shock: :shock: :shock: szóval van dolga neki is, én is örökké rohanásban vagyok, persze az elmaradt vasalásomtól még dumálhatnánk, de annyi mindnet kell este mindig átbeszélni 1-2 óra alatt, hogy inkább bele sem kezdek ebbe a témába. Remélem most hétvégén lesz egy kis pihi, Szigethalmon van egy pici telkünk, oda megyünk elvigel szombaton (talán vasárnap is ottmaradunk) és ott majd megbeszéjük végre. Én már nagyon szeretném, ha döntenénk, mert Barbival mi sokat beszélünk róla, és nem tudom neki sem névvel nevezni. Mindig csak kistesózzuk ŐT.
Egyébként igen, Barbi nagyon várja. Van egy Bogyó és Babócás falinaptára, azon móinden este meseolvasás előtt átbeszéljük, kinek-mikor van szülinapja, és mikor megy az oviba, és mikor zsületik a kistesó. Annyira cukoi, agyon puszilom, mert ő meg puszilgatja az október 20-át :lol: :lol: :lol: :lol: Imádom!
Hogy fogok így imádni mégegyet????????? :? :?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Szerintem a Bűvészetek Völgye nem lesz nagyon más, mint eddig a Művészetek Völgye. Lehet h már tudjátok, azért hívják idén így, mert nincs pénz, ezért nagy "bűvészet" mégis megszervezni. Lehet hogy kevesebb lesz az előadó és inkább noname csoportok jönnek, de talán lesz egy két ígéretes felfedezés. Gondolom az árusok, kajáldások ugyanazok lesznek.

Sensi- köszi :) tényleg sok a fiú? Nálunk a családban 3 csaj fog születni most egymás után. De nagyon örülök és alíg várom már hogy vásároljak rucikat.

Kata-köszi az infot

Anikó

Kép
ancsa123
 
 


Sziasztok!!

Nem volt tegnap nekünk UH. Odamentünk, sehol senki. Nagy nehezen elértem őket telefonon és azt mondták császármetszésre kellett menni a dokinak, beszéljünk meg másik időpontot. Nagyon rossz volt, mert annyira készültünk és feleslegesen autóztunk 30-40km-t. Azt hiszem nem lesz UH mostanában, majd a kötelező a 30. hét körül.

A másik rossz hír, h a laborleletemen a vizeletfehérje: TRACE .... a neten utánnanéztem és szerintem azt jelenti, h nyomokban van fehérje a vizeletben. Ez pedig tuti nem jó. Tanácstalan vagyok mit tegyek....

SZEBB NAPOKAT MINDENKINEK!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi - sajnálom, hogy nem jött össze a várva várt UH :? Nem is vígasztallak, mert biztosan el voltatok kenődve, de lesz még alkalom, hogy lássátok, csak már beleéltétek magatokat :cry:
A fehérje a vizeletben tényleg nem túl jó, azt írják, hogy vesebetegségre is utalhat, viszont azt is írják,hogy bizonyos mennyiség alapból van a vizeletben, szóval előre ne ijesztgesd magad!

Andi - én csodállak, hogy van energiád még este mászálni ide-oda, én 8 körül már simán az ágyból bambulok kifelé és 9-10 között ált. be is alszom :wink:

Nyugtonmalac - megnyugodtam akkor, hogy nem csak nekem fáj(t) a vizsgálat, jó, alapból nem kellemes, ha túrkálnak az emberben, amikor száraz és görcsös, de legalább tudom, hogy másnál is előfordul, hogy fáj. Nálam ez egyébként tetőzik, mert én nagyon írtóztam mindig is a nőgyógyászati vizsgálatoktól és nem is nagyon jártam szűrővizsgálatokra sem, mindig görcsöltem előtte, de ugye most muszáj menni folyamatosan és talán ezért is voltam tiszta merevség. :roll:

Szia Ancsa, jó rég nem jelentkeztél, de örülök, hogy jöttél és tök jó neked, hogy jársz a kismamajógára, én is annyira mondtam, hogy majd elkezdem, aztán még az otthoni mozgás is nuku :? És nem utolsósorban GRATULÁLOK A KISLÁNYHOZ!
Nem emlékszem már, ti lányt szerettetek volna vagy fiút? Nevekkel hogy álltok??

Sensi - jó neked, már van gyereknevelési tapasztalatod :wink: Nekem egyenlő a nullával :shock: Igazság szerint nem igazán babáztam még, de remélem a sajátommal elboldogulok majd! Megmondom őszintén, már alig várom, hogy túllegyek a köv. pár hónapon és itt legyen a bébike mellettünk!!!

Kata - de édes lehetett Zsófika, nem vagy túlérzékeny, én sokszor már egy-egy reklámon is el tudnám bőgni magam :wink:
Andi - nálatok dettó, cuki lehetett Barbi is, amikor elkezdte puszilgatni a naptárat :D Biztosan fogod tudni szeretni a bébidet ugyanúgy, bár én már hallottam olyat, hogy az elsőszülöttet valahogy icipicit, de jobban szerette az anyukája, de sosem mutatta és nem érezte a másik gyerek, lehet benne valami?

Tegnap amúgy nem festettünk, a radiátorok ki lettek cserélve, aztán takarítottunk egy aránylag alaposat, majd védőnő. A vérnyomásom durván alacsony volt (80/55), pedig kedden a dokinál jó volt (119/75), a súlyom már 64 kg, amiért hát hogy mondjam, nem dícsért meg, nem is cseszett le, de célzott rá, hogy ez már jócskán túl van a 6 kg-on, amúgy a jócskán az 1 kg, mert eddig 7 jött fel, na mindegy :roll: Amúgy a haskörfogatomat mérte még, most 92 cm (múltkor 87 volt - egy hónapja), beszéltünk még pár dologról, javasolta a leleteim alapján, hogy szedjek vasat, csak azt nem tudom, hogy ezt a doki miért nem mondta? :roll: És a méhlepény is odébb vándorolt, már nincs a méhszájon, még mindig a mellső falon tapad, de az ugye nem baj. Ezt sem mondta a doki, a védőnő elég alaposan megnézi a leleteket és azért aranyos, mert elmagyarázza. Szóval ennyi volt, ma sajna már meló, de csak egy nap, hétvégén elmegyünk nézelődni babadolgokat, én már azon vagyok, hogy vegyünk meg az ágyat+pelenkázót, az az igazság, hogy van félretéve rá pénz és ha nem költjük el erre, fel fogjuk élni :roll:
Mindenkinek szép napot, mh-ről próbálok majd bejelentkezni, kitartást a meleghez, ma nagyon fülledt idő lesz, igyatok sokat,

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!
Nektek szokott keményedni a hasatok? Tegnap este rengeteget keményedett, nem tudtam tőle aludni. A végén már sírtam, annyira bepánikoltam. Aztán amikor elaludtam, akkor azt álmodtam, hogy a doki mondja, hogy azonnal menjek be a kórházba... :roll:
Nagyon megijedtem, de közben nem is biztos, hogy keményedések voltak, lehet, hogy csak egyszerűen fájt a hasam, meg a derekam.
Előtte ittam egy csomó narancslét és nekem attól mindig hasmenésem van, az meg ugye olyan, mint a menstruációs görcs... szóval nemtom mit csináljak. Ha felhívom a dokit, biztos azt mondja, hogy menjek be hozzá, csak a férjem érettségiztet, más meg nem nagyon tud bevinni, ráadásul nekem is órám van, oda meg tökre félek elmenni, mert a vezetéstől amúgy is sokat keményedik a hasam...
Szerinetek mit csináljak??? Lehet, hogy csak vaklárma volt és túlparáztam ezt az egészet? Most egyértelműen csak a gyomrom rossz, tehát lehet, hogy a narncslé volt... :roll: :oops:

marek
 
 


Marek!

Szerintem ha ennyire pánikolsz, mindenképpen érdemes megoldanod igy vagy ugy, hogy eljuss a dokihoz.nem éri meg a parát meg a stresszet.tényleg...Bár a narancslé gyanus, de szerintem az keményedést nem nagyon okoz.azt viszont tudom, hogy keményedést a magzatmozgás is okoz, ahol hozzáér a méhhez a baba, ott megkeményedik, igy védi a babát.lehet hogy egyszerűen csak sokat mozgott a babád.ábelnél én is paráztam ezen, nekem igy magyaráta a doki.meg hogy az elejétől fogva 20 percenként keményedik a méh, mert igy biztosizja a megfelelő vérellátását a méhnek, csak kb 20 hét után kezdi a mama érezni.de ha téged megnyugtatna menj a dokihoz!!!!!!!!!!
emmalena
 
 


Kata...Én cukrász vagyok, és nagyon szeretem csinálni, de az utóbbi években, csak itthon sütöttem, mert erre felénk nincs jól megfizetve egy cukrász, és strapás is! :?
Van eladói, boltvezetői, irodavezetői szakmám is, ugyhogy sajna így utoljára bolti eladó voltam egy vasboltban(minimálon bejelentve) ezért nem sok a táppénz, és a gyed.
A férjem a dorogi Sanyo gyárban van mérnök, de őt se fizetik túl, és most keres munkát. Még nincs kész a ház teljesen.....elfolyik a pénz! :(
A szüleimmel élünk, ezt a nagy házat alakítottuk át, hogy két családnak is kényelmes legyen, külön rezsi, külön bejárat....és egyenlőre működik! :lol:

Marek...ilyenek a pasik :roll: ami nekünk kell az nem fontos....pedig én is szeretnék egy klasz papucsot a nyárra!
Ja ...és a sajt...szerintem a speckón érlelt ömlesztett sajt lehet még veszélyes. A sima Maci sajt meg a kocka sajt az jó! Hisz a kórházban is adtak reggelire! :wink: :D Én tök szeretem!

Ancsa...örülök hogy már rendszeres mocorgást érzel....végre!!! :lol:
Nagyon aranyosak a gyerekek, hogy így segítenek!
Úgy néz ki majd most bejelentkezek 4 D-re, még nem tudom mikor menjek....pénzfüggő is! :?

Nekem a párom húzott tegnap ágyat, mert már olyan neház a matrac alá tűrögetni a lepedőt...majd ma mosok.
Külömben most hogy elérte a csemete a köldök magasságát, nagyon nehéz lehajolni :shock: :? Olyan bénának érzem magam.....
Ti hogy vagytok ezzel?

Majd még visszaolvasok, mert az uccsókkal lemaradtam... :oops: :)
Puszi! Vigyázat, ma már dög meleg lesz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Csajok!

Drukkoljatok, holnap államvizsgázom.Már annyira parázom, hogy hihetetlen:-)))))))))))))
emmalena
 
 


marek
ebben sz időszakban már természetes a haskeményedés,mert így készül fel a szülésre a méh :lol:
sőt a baba is betudja keményíteni a pocit :lol:

szerintem ne aggódj, de ha napokig nem múlik el,csak akkor szólj a dokidnak róla.
ha viszont csak néha-néha van ilyen,akkor az természetes.

Nekem anno azt mondta a dokim, hogyha 1 óra alatt több,mint 10 keményedést érzek,az már sok, de ha kevesebbet,akkor az még természetes :roll:

remélem ezzel megnyugtattalak :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Marek...olvastam mi történt :? Szerintem nem biztos hogy baj van, nekem is vannak olyan ételek ami felfúj, és görcsöt csinál, és akkor kemély a hasam is! :roll: Nagyon rossz!
Igyál sok ásványvizet, hogy kitisztítsa a beleket! :wink: Azt mondják a ritmusos bekeményedés, mikor azonos időközönként , mondjuk egy óra alatt 5-6 alakommal keményedik és ernyed el, az nem jó! :roll: ugye nem így volt???Most már jobb???Pihenj ma ha tudsz! És tedd fel a lábaid! :!:
De a védőnő is tud segíteni, ha ilyen a panasz, majd ő megmondja kell e orvost hívni.
Nagyon nem mindegy már hogy mit eszünk szerintem, mert már a baba a 20. héttől nyomja a gyomrot, a gyomor meg a tüdőt!
Én a melegtől is rosszul vagyok, légszomjam van! :(

Ildi ...ti meg szellőztessetek amennyit csak lehet, nem túl jó ezeket a ragsztókat, festékeket beszívni. :!: A legtöbb cián tartalmú, és az párolog! :(
Zsuzsi...és ilyenkor mi van ha fehérje van a vizeletben??? :( Mit lehet tenni???Remélem nincs nagy baj? Drukkolok!

Mindenki vigyázzon magára, ilyen időben több pihenés kell!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


marek
nekem szokott keményedni, utánna ki is enged és nem fáj. a dokim azt mondta, hogy azért van, mert rövid a méhnyakam, mondta, hogy vegyek magne b6-ot, és ha nem javul varni fognak.
a másik verzió amit az ancsa irt.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Marek!

Most csak gyorsan neked, mert el fogok késni. Szal a haskeményedés teljesen normális. Az én dokim szerint, amíg ez nem rendszeres, sűrűsödik, és erősödik, valamint párhuzamosan egy az egyben görccsel jár, akkor nincs baj. Gyakorol a méhed. Nekem akkor szokott amikor túlpörgöm magam, ritkán csak úgy minden ok nélkül is. De ez nem baj!!! A narancslé pedig simán lehet a bűnös, én inkább erre gyanakszom nálad. Nekem hiper érzékeny a gyomrom a tejallergiám miatt is, és néha olyanokat görcsölök kajákra, hogy a lálegzetem is eláll. Sokkal rossazbb, mint régebben volt baba nélkül, a mensi görcsnél is erősebb. És nálam is dettó, mint nálad, a hascsikarás és mensi görcs egy és uyganaz, nem tudom megkülönböztetni, ez gíy volt régen is, most is...csak most erősebb.

Szal a lényeg, hogy ne parázz, semmi baj, ez ezzel jár per pillanat. :) Csak akkor van baj, amit a legelején írtam....tudod, ha rendszeres, párhuzamos görccsel, bla bla bla...

Mindenkinek szép napot, majd este jövök, de most rohanok,mert le fogom késni a vonatomat...mint az esetek 80%-ában...nem baj, már hozzászoktak, h mindig kések. :oops:

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


hali
Ancsa: Október 12.-e környékén szülök, DR. Horváth Mihálynál. Te kinél? És tudsz valamit az Istvános szülésfelkészítős tanfolyamokról? Én is járok kismama-jógára, szerintem is jó.
Marek: haskeményedés problémáját a többiek már szerintem megválaszolták, de megnyugtatásul: nekem is szokott keményedni, naponta többször. És este mintha gyakrabban, vagy csak akkor veszem észre. De ilyen menzi szerűt csak este érzek, meg éjszaka, de aztán szoktam érezni a kis lábak (?) kalippálását is- úgyhogy ezt a kis csibész csinálja. Nekem gyakran ráadásul az oldaltfekvés fentiek miatt kényelmetlenebb, mint a háton fekvés. Szol ha tudsz, próbálj megnyugodni, bár azóta már remélem jobban érzed magad. :wink:
Nusildi: ha azért kellemetlen a vizsgálat, mert száraz (is) vagy, azért megpróbálhatsz jelezni a dokinak, hátha be tudja kenni a kezét azzal a géllel, amit a kézi UH-s gépre is felkennek... De persze ehhez nem értek. :shock:
Mindenkinek szép napot, Marcsi

macianyu
 
 


Tiamaria,

Találtam egy őssejttel foglalkozó honlapot, remélem találsz rajta hasznos infót, www.ossejt.info.hu

Üdv: Fatime
fatime25
 
 


Nem tudtok valami viszonylag olcsóbb bababoltot?
amiket én néztem, hát kigúvadtak a szemeim :shock:
100.000. fölött vannak a jobb babakocsik :shock:

Aki tud valami jó helyet,az kérem szóljon :arrow: köszike

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa....úgy tudom vannak ezek a hagyományos mély kocsik már 45 ezerért. Jackpool, Bergon...ezeket nézd meg a neten. A Kenguruban Óbudán multkor a Bergon volt leárazva 36 ezerre, és tök szép, praktikus kocsi! Azt mondják ezek jobbak mint a flancos 100 e. forintosak, mert jobban támasztja a baba gerincét, és tömör gumi kerekű, állítható 3 fokozatban,csak kicsit nehezebb a vázuk.
Nekem ilyen lesz, mi öröklünk. :lol:

De a helyedben elmennék bababizományiba, és vennék egy fél évet használtat 15-20 ezerért!!!!Olyan szépeket kapni! :lol: Minden része mosható!!!!! :lol:
Főleg ha több babát nem tervezel, akkor hülyeség ujjat venni, hacsak nem vagytok eleresztve anyagilag! :wink: Ez csak egy vélemény...nem akartam tolakodó lenni! :wink:

Na, pussz! Megyek lepihenek!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata
Olyat szeretnék, ami mélykocsi ás átalakítható utána sportra :roll:

Nekem a régi nem maradt meg, eladtuk :roll: ugy gondoltuk,nem lessz több baba :shock:

A bababizományiba meg olyan babakocsikat akarnak eladni, nemsokkal olcsóbbért,mint ahogyan újan megkapnád :shock:
S ráadásul nincsenek is jó állapotba :shock:
legalábbis mifelénk :roll:
Kata,mi sem vagyunk eleresztve anyagilag,de ez nem is csoda a mai világban,amilyen fizetések vannak :roll:

Még szerencse,hogy legalább viszonylag jó gyed-et fogok kapni,mert én teljes egészében bevagyok jelentve és szerencsére nem minimálbérre jelentett be a munkáltatóm.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!
Asszem megnyugodtam. Muszáj volt elmennem dolgozni, nem volt időm a hasammal foglalkozni, nem is keményedtem be egyszer sem. Egyébként most már én is úgy érzem, hogy a narancslé volt a bűnös. Persze a keményedéseket nem az okozta, csak a görcsöt, amitől elkezdtem parázni, attól meg jöttek a keményedések... Szép kis láncreakció... :roll: Na mindegy, lényeg, hogy hazaértem és csak a derekam fáj, de az sajnos normális, csak kellemetlen.
Egyébként köszi a válaszokat, bár csak most tudtam őket elolvasni, de nagyon megnyugtatóak voltak... :lol:

Ancsa
A Bergon babakocsi kétfunkciós, tehát lehet belőle sportkocsit csinálni. Ráadásul nem is drága. Egy hibája van, hogy nehéz...ez ugye lényeges, hogy lépcsn akarod felvinni, vagy tömegközlekedni akarsz vele. Ja, és mégegy.... Nagyon nagy összecsukva. A mi autónkba nem biztos, hogy beférne. Onnan tudom, hogy tavaly majdnem olyat vettünk, csak aztán sajnos autót kellett volna cserélnünk, úgyhogy inkább vettünk egy használt háromfunkciós Chicco-t. Kb. annyiba került, mint egy új Bergon, viszont befér a kocsiba és könnyű is...

marek
 
 


Sziasztok!

Na elhoztuk a Fecó ismerősétől a gyerekcuccokat...kisruhát nem tudtak adni, de kaptam kézi mellszívót (SANITY), ő nem is használta, forgót a kiságy fölé(tök ari, macik lógnak rajta, és kellemes a zenéje is) :D Igaz már nem forog...de -ajándék lónak ne nézd a fogát..mondják :wink:
Egy hátra vehető hordozót (olyan fél éves kórtól ajánlott), és kiskádat :D
Elhoztuk a gyerekülést, aminek annyi a baja hogy nincs benne a szűkítő így olyan fél éves gyerek tehető csak bele, de 18 kg-ig jó lesz!
Semmmi baja, csak nagyon kopott és kiszívta a nap, a márkája:(BREVI)
Ismeritek??
Ja, meg kaptam egy cumisüveg melegítőt, ami szintén kissé használt, de működik :D Majd mindent ledomesthosozok! Mert ő már rég nem használta, és porosak, meg amúgy is....Mindenért adtunk nekik 8000 ft-ot ! :lol: :lol: :lol: Szerintem megérte. Nem?

Majd a gyerekülést áthuzatom, hogy szép legyen, olyan lesz mint az új! :wink:
Amég kicsi a baba addig meg hordozóban lesz, azt kapunk az unokatesóméktól. :D

Jövő hónapban megyünk kiságyat venni :lol: :lol: :lol:
Majd szeretnék párásító készüléket is! Ti vesztek???
Csak óvatosan kell költekezni, mert kell a pénz a konyhára is, ki kell festeni, és függönyt kell venni. :roll: A faanyag már szárad a bútorhoz!
Jól jönne egy millió ft! Nem?? :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ancsa
Igen csatlakozom Marek véleményéhez, A Bergon tényleg több funkciós, csak nehéz és nagy......de stabil az tuti! :wink:

Chicco-t néztem már én is régebben, az se rossz, és olyan 50 ezer körül kapni lehet! :wink: Boltra válogatja....nézd az akciókat, a Kismama újságban mindíg van hirdetés, és leárazás.

Az jó ha jó Gyeded lesz! Nekem a minimál lesz sajnos, pedig pont azért tanultam hogy jó munkahelyem legyen szülés elött, csak nem jött össze! :( Épp ezért bízok benne hogy a férjemnek összejön az állás. :roll:

Na, úgy néz ki júli 15-én megyünk 4D-re Tatabányára! :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek! Jó pihenést, ne legyetek sokat a napon! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata
Tök jó, hogy ennyi cuccot kaptok (ill. vettetek)! Nekünk mindent meg kellett venni, csak néhány ruhát kaptunk kölcsön. Eléggé minimál költségvetésen voltunk de még így is rengetegbe került. :roll: Most pár dologgal lehet, hogy még kiegészítjük, de sokat nem akarok költeni.
Nekünk a hordozónkban nincs szűkítő és sajnos nem is lehet hozzá kapni, de majd csináltatunk hozzá... Hülye lennék újat venni....
Ne izgulj, nekem se lesz jó Gyed-em szerintem, de nem érdekel. A férjem most vált munkahelyet, talán nem halunk éhen... :roll: :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Handrea!
Sajnos a terhesekkel való udvariasságal itt is ugyanez a helyzet. Pedig itt azért már várna az ember, mert ez egész más világ...tényleg figyelnek egymásra az emberek. Ez az első kudarc hasonló témában, amit megéltem. :? Nem tudom mekkorának kell még lenni a hasamnak ahhoz, h átadják a helyet a buszon. Tényleg látszik már, és nem hiszem el, hogy nem veszik észre az emberek. Hazafelé különösen tök nehéz már állni a buszon, főleg ha van nálam bevásárlás is. :( Kiváncsi vagyok később mi lesz a helyzet, amikor már tényleg nagy pocakom lesz.
Aidannal már most is vannak gondok a daccal kapcsolatban, de szerencsére a szülőkkel nagy egyetértésben nem dőlünk be neki. :) Tényleg nagyon hasznos, hogy kicsi gyerekkel dolgozom már jóideje. Rengeteget segít ez majd a sajátomnál. Én egyébként mindigis nagyon szerettem a gyerekeket, de csak pár lépés távolságból, mert igazából sosem volt közvetlen körülöttem kicsi gyerek, úh fogalmam nem volt róla, h hogy kell vele bánni, beszélni hozzá. De itt mostmár teljesen belerázódtam és élvezem is. De újszülöttekkel semmi tapasztalatom, így attól én is arában vagyok, h mit fogok vele csinálni, amikor megszületik. Aidannal 5hónapos kora óta vagyok, addigra neki már megvolt a napi rutinja, ami megint igencsak nagy falat, mármint erre rászoktatni. Merthogy az én gyerekem nem fog igény szerint aludni, kajálni, és bömbölni egész nap. Lehet, hogy vk nem ért ezzel egyett, de sztem sokkal jobb nekik, ha rendszerhez vannak kötve, és ha ez nem így lenne most, és lesz majd az én gyerekemmel, tuti a hajamat tépném/fogom tépni. Kb 3hónapos kortól tervezek vm rendszert bevezetni.
Barbi nagyon édes lehet, ahogy várja a tesót! :)

Kata!
Tök aranyos Zsófi az Ebizéssel! :D

Ancsa123!
Az októberi és novemberi topikban eddig úgy tudom, hogy a fiúk vezetnek...persze ez lehet azért is, mert egy kukit ugye tényleg könnyebb észrevenni az uh-n, és hamarabb kiderül. Meg is figyelhető a tendencia, hogy mostanában több kiscsajra derült fény, de még így is asszem a fiúk vezetnek.

Zsuzsu!
Bosszantó ez az uh-s dolog! Húú, én olvastam, h mit jelent a fehérje a vizeletben, de most nem igazán tudok visszaemlékezni. Mintha húgyúti fertőzésre utalna, de majd megpróbálok megint utána nézni. De Ildinek igaza van, valamennyi alaból van benne.

Nusildi!
Nyugi, menni fog majd ösztönből. És ahogy írtam, újszülöttől 5 hónapos korig nekem sincs tapasztalatom, úh nekem is para kicsit, h mit fogok vele csinálni...de hát csak belejövünk majd, elvégre muszáj lesz! :)
Szerintem is jó ötlet már elkezdeni vásárolni. Tudom, hogy sokak szerint hülyeség, de pl nekünk így sokkal kényelmesebb, hogy időnként egy-egy adag, így anyagilag egyáltalán nem megterhelő, nem beszélve arról, hogy azért mindent a végére hagyni, és utána rohangálni...hát az nem lehet kellemes. Mi mondjuk a legtöbb dolgot a netről fogjuk (és már meg is tettük) rendelni, főleg a nagyobbakat, a kisebbekért kell majd csak rohangálni. De így is nyugaodtabb vagyok, h lassan gyűlik a cucc.

Lovaszkata!
Nekem is nehéz már lehajolni, sőt kifejezetten nem kellemes, pedig az én kiscsajom teljesen lent van. A cipőkötés még egy kellemetlen feladat, nemtom pár hónap múlva hogy fogok boldogulni vele, mert már most is gáz. :?
És a légszomj is játszik már nálam is. Szerencsére ritkán, de nagyon rossz...remélem ez nem lesz majd durvább, edig ebbe akár kár is reménykednem. :(
Látom nálatok is beindult az izgalom a babycuccokkal kapcsolatban! Tökjó, hogy szépen lassan gyarapszik a kollekció, nem? :) Párásító asszem nekünk is lesz....már magamnak is akartam, mert allergiás vagyok a orra, meg szenvedek sokat orrszárazságtól. És észre vettem, hogy mikor ki van teregetve, sokkal jobb a helyzet. Igaz az nem teljesen egészséges, ezért kell majd a párásító.

Emmalena!
Hogy sikerült???

Marek!
Örülök, hogy jobban vagy! Vigyázz mostmár a narancslével!

Tegnap megjártam a midwifeot, ez is letudva. Volt nála egy tanuló, aki annyira béna volt, kb én is többet tudok nála. A szívhangot sem találta, tök rossz helyen kereste. Aztán a midwife átvette a dolgokat, és egyből zakatolt a kis ketyegője. :) Egyébként a tanuló egy kb 50éves nő volt, nem tudom mit akar már ilyenkor átképeztetni magát. :) Vérnyomásom rendben 90/58. Ja és az a kis béna úgy megnyomkodta a hasam, miközben a baby fekvését nézegette, h azt hittem lerúgom. :?
Előzőleg megnéztem a kórház szülészetéről egy kisfilmet a neten, és most kérdezgettem is róla. A filmből kiderült, hogy 2 részleg van, egy midwifeok által vezetett rész, és a sima szülészet. Az előbbiben alternatív szülőszobák vannak szülő medencékkel, lehet vízben szülni, de a fájdalomcsillaítás korlátozott. Nincs epidural, csak Tens gép, gas and air (bocsi magyarul fogalmam sincs hogy hívják, de vm gáz lehet otthon is), és asszem pheditine is van. A másik részen is alternatív szülőszobák vannak, kádakkal együtt, de ezek kisebbek, és ugyan benne lehetsz végig, de magára a szülésre ki kell jönni. Itt van epidural is, és itt vannak a műtők is császár esetére. Hát nekem elég nagy fejtörést jelent ez az egész. Nagyon szeretnék vízben szülni, de sajnos attól tartok, h epidural nélkül nem fogom kibírni. Nagyon nehezen viselem a fájdalmat. De megkérdeztem, szerencsére nem probléma, el lehet kezdeni vízben szülni, és ha nem bírom, áttolnak a másik részre és kaphatok epiduralt. (egymással szemben vannak) Meg hát csábító a tudat, hogy epidural esetén csak az elejét kell kibírni, és utána egyáltalán nem fáj, aludni is lehet addig míg nincs akció, és nem mindegy, hogy a szülés után kivagy mint a liba, és fáj mindened, vagy csak simán kinyomod a babyt, és nagyon el sem fáradsz. Utána is sokkal könnyebb. A főnököm, és a házban lakó egyik anyuka is azt ajánlotta, h mindenképp kérjek, mert nagyon jó. Hét nem tudom, a víz is olyan jó lenne....bár tény, h a szenvedésből inkább nem kérek. A gerincem mellett lévő tű viszont kicsit riasztó. Na majd meglátjuk, lassan körül is kéne nézni, minden vasárnap 2kor van kórház bemutatás. Gondolom ott is sokmindent elmondanak, és látni sem utolsó.

További jó hétvégét, vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

LKata - jó neked, hogy ennyi mindent kaptál, sajnos nekünk nincs olyan ismerősünk, aki tudna adni bármit is, max. babaruhát, szóval mindent nekünk kell majd megvenni :? Mi valószínűleg holnap megyünk kiságyat és pelenkázót nézni, meg amit még meglátunk. Szeretném elkezdeni a vásárlást, mert ma pl. nagyon nem bírtam a járkálást, anyukáméktól jöttem haza de. és iszonyatosan elfáradtam a melegben és a BKV-zással :roll:
Nekem sem megy már úgy minden mozdulat, mint régen, pl. amikor fürdéshez készülődök és le akarom venni a bugyimat, valahogy már nehéz felemelnem a lábamat, a lábkörmeimet nem tudom már megcsinálni rendesen és a borotválás sem a legegyszerűbb tevéknység már és mi lesz még később??? :shock:


Emmalena - sikerült a vizsgád???

Ancsa - olyan bababolt nincs sajnos, ahol nem drága a babakocsi, max. használtat találsz olcsóbban, pl. bababizományi vagy hasonlók, szerintem a babakocsi pont az egyik legdrágább és nem mindegy, hogy milyen, ugye, hogy ha kell, te is elbírd, pl. lecipelni egy lépcsőn, de legyen jó a babának is. Én még nem is gondolkoztam, hogy milyet veszünk, csak az árakat meglátom és a szívemhez kapok. :?
Ja, most látom, hogy a bababizományit már nézted, akkor tényleg nem tudom, nézni kell, hogy hol mi az akciós, mi pl. a Brendon outletben fogunk még nézelődni babakocsi ügyben, nézd meg: http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser ... 4&mainid=8

Marek - örülök, hogy nincs gond, a keményedés néha nekem is van, bár nem mindig tudom, hogy ez most épp a keményedés-e, mert amikor pl. sokat eszek, utána nagyon kemény és feszül a hasam, de nem tudom, ez-e a keményedés :shock:

Én is nagyon szeretnék egy jó Sholl papucsot, amit még a hátralévő 2-3 hónapban tudok hordani! A Brendonban vannak nagyon jók, de van olcsóbban is valahol, mint a Brendonban??? Nekem pl. ez nagyon tetszik : http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25


Látom amúgy jól eltünt mindenki, sajnos én be vagyok szorulva a lakásba, de ilyen melegben ha nincs kert, akkor nehéz jó programot szervezni :?

Megyek pihenni, írjatok, tényleg, Inezzel mi lehet??? Rég nem írt, vagy az esküvő lekötötte? Ha jól emlékszem nemrég volt neki!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!
A keményedés olyan, hogy egyszercsak kőkemény lesz a hasad, eléggé feszül és kellemetlen...olyan mint egy görcs, csak nem fáj (persze szüléskor majd fájni is fog, de most még nem szabad neki). Kb max 1 percig tart, de inkább rövidebb, és nem tudsz vele semmit csinálni. És tényleg kőkemény. Szal sztem amit te az evés után érzel, az nem az lehet, csak simán tele eszed magad. :)

JA IGEN, EZT ÉN IS AKARTAM KÉRDEZNI, DE MINDIG ELFELEJTEM:

INEZ! MERRE VAGY??? REMÉLEM MINDEN RENDBEN!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Csajok!Nekünk Graco babakocsink van az Ouletbe 30ezer hordoval az nagyon jó ár!!!!!!Én azt csak dicsérni tudom és aki a városközpontba lakik imádni fogja.

Kata!Tök jó cucokat kaptatok/vetettek!!!Mi is jövö hónapba rendeljük az ágyat már úgy várom augusztusba meg a kocsit.

Ildi!Tök jól néz ki a papucs.

Tényleg Inezzel mi lehet????

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?