Sziasztok!
Handrea!
Sajnos a terhesekkel való udvariasságal itt is ugyanez a helyzet. Pedig itt azért már várna az ember, mert ez egész más világ...tényleg figyelnek egymásra az emberek. Ez az első kudarc hasonló témában, amit megéltem.
Nem tudom mekkorának kell még lenni a hasamnak ahhoz, h átadják a helyet a buszon. Tényleg látszik már, és nem hiszem el, hogy nem veszik észre az emberek. Hazafelé különösen tök nehéz már állni a buszon, főleg ha van nálam bevásárlás is.
Kiváncsi vagyok később mi lesz a helyzet, amikor már tényleg nagy pocakom lesz.
Aidannal már most is vannak gondok a daccal kapcsolatban, de szerencsére a szülőkkel nagy egyetértésben nem dőlünk be neki.
Tényleg nagyon hasznos, hogy kicsi gyerekkel dolgozom már jóideje. Rengeteget segít ez majd a sajátomnál. Én egyébként mindigis nagyon szerettem a gyerekeket, de csak pár lépés távolságból, mert igazából sosem volt közvetlen körülöttem kicsi gyerek, úh fogalmam nem volt róla, h hogy kell vele bánni, beszélni hozzá. De itt mostmár teljesen belerázódtam és élvezem is. De újszülöttekkel semmi tapasztalatom, így attól én is arában vagyok, h mit fogok vele csinálni, amikor megszületik. Aidannal 5hónapos kora óta vagyok, addigra neki már megvolt a napi rutinja, ami megint igencsak nagy falat, mármint erre rászoktatni. Merthogy az én gyerekem nem fog igény szerint aludni, kajálni, és bömbölni egész nap. Lehet, hogy vk nem ért ezzel egyett, de sztem sokkal jobb nekik, ha rendszerhez vannak kötve, és ha ez nem így lenne most, és lesz majd az én gyerekemmel, tuti a hajamat tépném/fogom tépni. Kb 3hónapos kortól tervezek vm rendszert bevezetni.
Barbi nagyon édes lehet, ahogy várja a tesót!
Kata!
Tök aranyos Zsófi az Ebizéssel!
Ancsa123!
Az októberi és novemberi topikban eddig úgy tudom, hogy a fiúk vezetnek...persze ez lehet azért is, mert egy kukit ugye tényleg könnyebb észrevenni az uh-n, és hamarabb kiderül. Meg is figyelhető a tendencia, hogy mostanában több kiscsajra derült fény, de még így is asszem a fiúk vezetnek.
Zsuzsu!
Bosszantó ez az uh-s dolog! Húú, én olvastam, h mit jelent a fehérje a vizeletben, de most nem igazán tudok visszaemlékezni. Mintha húgyúti fertőzésre utalna, de majd megpróbálok megint utána nézni. De Ildinek igaza van, valamennyi alaból van benne.
Nusildi!
Nyugi, menni fog majd ösztönből. És ahogy írtam, újszülöttől 5 hónapos korig nekem sincs tapasztalatom, úh nekem is para kicsit, h mit fogok vele csinálni...de hát csak belejövünk majd, elvégre muszáj lesz!
Szerintem is jó ötlet már elkezdeni vásárolni. Tudom, hogy sokak szerint hülyeség, de pl nekünk így sokkal kényelmesebb, hogy időnként egy-egy adag, így anyagilag egyáltalán nem megterhelő, nem beszélve arról, hogy azért mindent a végére hagyni, és utána rohangálni...hát az nem lehet kellemes. Mi mondjuk a legtöbb dolgot a netről fogjuk (és már meg is tettük) rendelni, főleg a nagyobbakat, a kisebbekért kell majd csak rohangálni. De így is nyugaodtabb vagyok, h lassan gyűlik a cucc.
Lovaszkata!
Nekem is nehéz már lehajolni, sőt kifejezetten nem kellemes, pedig az én kiscsajom teljesen lent van. A cipőkötés még egy kellemetlen feladat, nemtom pár hónap múlva hogy fogok boldogulni vele, mert már most is gáz.
És a légszomj is játszik már nálam is. Szerencsére ritkán, de nagyon rossz...remélem ez nem lesz majd durvább, edig ebbe akár kár is reménykednem.
Látom nálatok is beindult az izgalom a babycuccokkal kapcsolatban! Tökjó, hogy szépen lassan gyarapszik a kollekció, nem?
Párásító asszem nekünk is lesz....már magamnak is akartam, mert allergiás vagyok a orra, meg szenvedek sokat orrszárazságtól. És észre vettem, hogy mikor ki van teregetve, sokkal jobb a helyzet. Igaz az nem teljesen egészséges, ezért kell majd a párásító.
Emmalena!
Hogy sikerült???
Marek!
Örülök, hogy jobban vagy! Vigyázz mostmár a narancslével!
Tegnap megjártam a midwifeot, ez is letudva. Volt nála egy tanuló, aki annyira béna volt, kb én is többet tudok nála. A szívhangot sem találta, tök rossz helyen kereste. Aztán a midwife átvette a dolgokat, és egyből zakatolt a kis ketyegője.
Egyébként a tanuló egy kb 50éves nő volt, nem tudom mit akar már ilyenkor átképeztetni magát.
Vérnyomásom rendben 90/58. Ja és az a kis béna úgy megnyomkodta a hasam, miközben a baby fekvését nézegette, h azt hittem lerúgom.
Előzőleg megnéztem a kórház szülészetéről egy kisfilmet a neten, és most kérdezgettem is róla. A filmből kiderült, hogy 2 részleg van, egy midwifeok által vezetett rész, és a sima szülészet. Az előbbiben alternatív szülőszobák vannak szülő medencékkel, lehet vízben szülni, de a fájdalomcsillaítás korlátozott. Nincs epidural, csak Tens gép, gas and air (bocsi magyarul fogalmam sincs hogy hívják, de vm gáz lehet otthon is), és asszem pheditine is van. A másik részen is alternatív szülőszobák vannak, kádakkal együtt, de ezek kisebbek, és ugyan benne lehetsz végig, de magára a szülésre ki kell jönni. Itt van epidural is, és itt vannak a műtők is császár esetére. Hát nekem elég nagy fejtörést jelent ez az egész. Nagyon szeretnék vízben szülni, de sajnos attól tartok, h epidural nélkül nem fogom kibírni. Nagyon nehezen viselem a fájdalmat. De megkérdeztem, szerencsére nem probléma, el lehet kezdeni vízben szülni, és ha nem bírom, áttolnak a másik részre és kaphatok epiduralt. (egymással szemben vannak) Meg hát csábító a tudat, hogy epidural esetén csak az elejét kell kibírni, és utána egyáltalán nem fáj, aludni is lehet addig míg nincs akció, és nem mindegy, hogy a szülés után kivagy mint a liba, és fáj mindened, vagy csak simán kinyomod a babyt, és nagyon el sem fáradsz. Utána is sokkal könnyebb. A főnököm, és a házban lakó egyik anyuka is azt ajánlotta, h mindenképp kérjek, mert nagyon jó. Hét nem tudom, a víz is olyan jó lenne....bár tény, h a szenvedésből inkább nem kérek. A gerincem mellett lévő tű viszont kicsit riasztó. Na majd meglátjuk, lassan körül is kéne nézni, minden vasárnap 2kor van kórház bemutatás. Gondolom ott is sokmindent elmondanak, és látni sem utolsó.
További jó hétvégét, vigyázzatok magatokra!