Új privát üzeneted érkezett!

Szé jó estét!

Még nem olvastam vissza, csak ezt az oldalt.

[quote="bejci"]C írta:bejcisibe: Ismerős! Én nem szoktam semmit elejteni, de amióta van egy "albérlőm", azóta mintha megnőtt volna körülöttem a gravitáció :lol: :? .. Ha benyúlok a konyhaszekrénybe, hogy valamit kivegyek, tuti, hogy még legalább 2-3 dolog kiesik... hát ez van!

Bejci, ez nagyon jó!!!! Komolyan mondom, azt hittem, hogy én "hülyülök". Nekem is minden kiesik a kezemből, arról nem is beszélek, fele annyit nem tudok megjegyezni, mint "fénykoromban".....khm... :oops: :D

Gyorsan olvasok,

Alíz

KépKép
roni0422

Szép estét!
Nem engedett be a gép reggel :cry: már megint!!!

Mostanra sikerült visszaolvasni,a szemem már jojózik is. :)
Gratulálok azoknak akik mostanában 100 naposak :D csak így tovább!!!
Én meg már azt számolom, hogy 5 nap múlva csak 10 hetem lesz hátr (vagy még annyi sem)

Voltam ma védőnőnél és megkaptam a 2. cukorterheléshez a papírokat. 2 hét múlva kell mennem,addig még a pecséteket el kell intéznem :shock: utálom ezt a várakozós,sorbanülős részt.
Viszont nagyon jó hír,hogy a súlyom szinte nem változott (csak 0,5 kg-ot az meg a baba súlya,emret annyit nőtt 4 hét alatt legalább)
Szóval 10,5 kg-nál tarto a 30.hétben. NAGYOn örülök neki.
A vérnyomásom kicsit alacsony 109/67,pedig 120/80 szokott lenni ált.

At utolsó 4 hétben hetente kell mennem a védőnőhöz súly,vérnyomás,pisi ellenörzésre. Ezt ma kérdeztem meg.

Sziszi!
Remélem összejön a hitel,szurkolok nagyon!

A feledéklenység nálam is óriási méreteket ölt..a telefonom mindig itthon hagyom,csak a földszinten jut eszembe miután már lemásztam a 4-ről :evil: :shock:

Tudom,hogy még sok mindenkinek sok mindet akartam írni,de ez a fránya terhességi-amnézia.....
:oops:

JA!
Anyooka:BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!

Kép
Kép
a.m.

Szép jó reggelt!

Na nem eddig tartott a visszaolvasás.... :D csak befáradtam este, gondoltam majd ma reggel írok.

Köszi szépen a dicsiket! (starlark, blúmi, bejci, kistigrincs, bagzerka, minyu, holka, honey) :D :D

blúmi, én is elolvadtam tőle, még mindig nem tudtam vele betelni, de valószínű nem is fogok!!!A kukiját bezzeg megmutatta!! :lol:

humanka, köszönöm a tanácsot, kismamatornára már nagyon régóta készülök, de eddig sajnos nem sikerült eljutnom..... :oops: pedig tudom, hogy nagyon jó, és hatékony. Úgy néz ki, hogy lesz vizitorna itt is, nagyon remélem, hogy elindul!

sz.sziszi, GRATULÁLOK A KISLÁNYODHOZ!!!! A hitelt meg sajnálom,de azt hiszem a többiek elég tanáccsal láttak el, én meg nem tudok jobbat, úgyhogy remélem lesz megoldás a problémátokra!

bejci, igen nagyon büszke rá, de szerintem ezzel minden kismami így van! :wink: DRUKK mára!!!Várom az élménybeszámolót, meg a képeket!

ági, köszönöm szépen a tanácsot, tök jól leírtad!!!Végülis hasonlóan szoktam kirpogtatni a hátam, derekam, az átmenetileg segít.

lola, :D :D :D :D Jó volt a szotri!!!!!

honey, jó hogy jöttél, és hogy minden rendben Flórával!

bagzerka, gratula a kiságyhoz! Nekünk még semmink sincs. Pontosabban kaptunk egy babahordozót. Ennyi....

Egyenlőre ennyi, majd még írok. Bocs, ha valakinek nem sikerült írnom. Tudjátok....a feledékenység! :oops: :roll:

Alíz

KépKép
roni0422

a.m.! Jesszus, te tényleg mindjárt 30 hetes leszel! Dejó!!!!És gratulálok, hogy ilyen keveset híztál!!!Na ezt én nem mondhatom el magamról...... :oops: sajna-

A múltheti szülésfelkészítő kapcsán akartam kérdezni. Szóval kaptunk ott egy könyvet, amit pont ott sikerült kinyitnom, ahol a szülő nőt ábrázolják teljes életnagyságban. És megmondom őszintén egy kicsit beparáztam, úgy érzem, nem vagyok rá még felkészülve. Biztos, hogy elsősorban ez a tapasztalatlanságomból ered. Jó, persze, még van 3 hónapom, hogy tudatilag ráhangolódjak, de szóval most döbbentem rá, hogy egy kicsit félek. Alig várom már, hogy a kezemben tarthassam, gondoskodhassak róla, de. Irigylem azokat, akik már a 2. vagy többedik gyermeküket várják. Szóval nincs bennetek néha ilyen félelem?Vagy csak én vagyok ilyen nyomi.

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!!

Anyooka utólag is nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!! :lol: :lol:

Roni gratulálok a tuti kisfiúhoz!! Nagyon aranyos!! Párod ellazulása nagyon tetszett!! :lol: :lol:

Sziszi grtaulálok a kislányhoz!! :) Remélem sikerül hitelügyben valamit azért intéznetek!

Csibe ezerrel drukkolok, hogy végre Te is megtudd!!! :)

Bejci megy a drukk mára és várjuk a képeket!! :lol:

Honey örülök, hogy minden rendben Veletek!! :)

Bagzerka gratula az új szerzeményhez (kiságy)! :)

A.m. örülök, hogy ilyen jól tartod a súlyod és, hogy ilyen boldog vagy!!! Nemsokára már csak 10 hét nem semmi!!! :lol: :lol:

Márti pihenj nagyon sokat, szuper anyósod van!! :)

Feledékenység!! Hát igen, már nem tudom még mit szerettem volna!! Bocsi ha valakit kihagytam volna!!!

Kép
Kép
lanta

SZiasztok!

Roni, én már szültem, de nekem negatív élmény volt (vagyis végülis túléltük), úgyhogy én is tartok tőle most másodjára is.

De csak azt tudom ismételgetni, hogy nem biztos, hogy jó, ha nézitek a történéseket, mert egész más megélni. Úgy értem, szülés közben nem fogod látni a gátmetszést, nem fogod látni a szülést 3. ember szemszögéből, legfeljebb, ha kéred, megmutatják tükörrel a babád fejét, de azt sem muszáj... Szerintem azért a 3. ember szemszögéből felvett videók, fényképek más hangulatúak (az anyukák meg nem fotóznak közben).

SOk pozitív gondolat kell, bízni abban, hogy minden rendben lesz, és akkor biztos minden rendben lesz!

Kép
Kép
sarkantyúka

Roni!

Nekem mind3 alkalommal maga volt a csoda! Az 1-vel kb.14 órát vajúdtam, produkáltam közben fájásgyengeséget, meg olyat is, hogy 3 ujjnyi méhszájnál tolófájásaim voltak, az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy kifér-e a baba stb. Szóval, ami fontos, szerintem, hogy lásd a szülőszobát, ha lehet, ne csak egyszer, mert akkor már nem lesz ismeretlen és félelemkeltő, amikor szülni mész! Nagyon sok múlik a dokin és a szülésznőn, ha lehet, szerintem válassz szülésznőt, nagyon sokat tud tenni azért, hogy ne érezd magad kiszolgáltatva vajúdás, szülés közben! Szerintem jó, ha tudod, hogy mit szeretnél és mit nem, de előre ne dönts el semmit, csak legyen elképzelésed, a helyzet úgyis adja majd, a szülésznő, doki meg segít majd a döntésben!
Én is tartottam előszőr az ismeretlentől, attól, hogy mi lesz, ha a testem átveszi az irányítást és nem tudom kontrollálni az eseményeket, meg, hogy ki leszek szolgáltatva a kórházi személyzetnek,úgyhogy meg tudlak érteni! Próbálj minél többet megtudni a kórházról, a protokollról, a csecsemőosztályról, hogy minél kevesebb legyen a bizonytalansági tényező! Beszéld át a dokiddal, hogy kb. nála hogy zajlik a szülés, mindent kérdezz meg, ami csak foglalkoztat!
Szerintem a szülés a legcsodálatosabb, legfelemelőbb dolog és büszkék lehetünk rá, hogy nekünk megadatott és világrahozhatunk icipici emberkéket! Legyél büszke magadra,hogy nő vagy és képes vagy rá! És kérdezz itt is, bármi eszedbe jut!

Lányok!

SZUPER VOLT AZ ELŐADÁS, ESZMÉLETLEN!!!

Márti
borossné becz márta

Haho!

Csak gyors bekukk a barátosnémtöl.

Ma voltam UH-n, szuper volt! "csak" 2d-s, de annyira jol látzodott, ahogy pislog (!!!), meg nyeli a magzatvizet :)
Méreteink rendben, 1 héttel idösebbnek irta a gép a pocakméret alapján. És fejvégü, placenta a mellsö falon, O-s :)
Hosszucombú, nagypocakos Csongor bébi :D

Na, megyek, majd jövök még. Pusz mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
minyu

a.m
Gratulálok a vizsgához, köszi a linket a pihenőszékről. Ja, igen a legfontosabb, hogy nagyon szupik lettek a mesefigurák ügyi vagy. :lol:

Starlak
Nagyon jók a képek a babóról, a miénk ha UH-zák vagy alszik vagy bújkál.

Minyu
Szép lett a fejvédő!!!! :P

Martee
Nostawannek üzenem sokat gondolok rá és sok-sok kitartást!!!

Bejci
Múlt hétvégén a front hatására csak úgy kapkodtam a Magne B6-ot mint a tik-takot én is és pihentem, mert sokat keményedett a hasam és mondtam Holkának, hogy ilyen görcsöt nem érzetem még és rögtön a szülésre asszociáltam.

lolababa
Szépek lettek a szobák. Maja kicsit "bujdosos"

Röné,Konan,Anyooka
Boldog szülinapot, kicsit megkésve de nem felejtve. :lol: :roll:

Anyooka
szép lett a kép!!! :P

Kistigris
Nagyon jó képek Zalánról!!! A legjobb a nyelv nyújtogatos!!! :P

Márti
Vigyázz Magadra!!!

Sz.sziszi
Gratula a kislányhoz :)

Pocakok
Nagyon szépek a pocakfotók!!!!

Torna
Ha valakit érdekel Bp-en a Váci út 168. alatt a Brendonban van terhestorna, Én oda járok, szuper!!!!!! :lol: :lol:

Kép
sugi78

Bejci
Várjuk a mai 4d-s képeket!!!

Minyu
Jó érzés lehetett újra látni már Én is várom a jövő hetet mert akkor megyek a dokihoz és újra láthatom a fiamat.
A tábliba a név rovatba az Ádám, Levente ? kérnék, mert még nem jutottunk dülőre a párocskámmal. Ő Ádámot szeretne Én inkább Leventét, de majd c
sak kiderül, hogy melyik név a befutó. :lol: :o

Kép
sugi78

Roni!
Márti!-val egyetértve mindenben!
Életem legszebb és tényleg a legszebb napjai azok voltak, amikor a fiaimat szültem!!!
Bár minden héten átélhetném az utolsó 3 tolófájást.. és, hogy kicsusszannak a gyermekeim!!!
Nagyon meghatározó az életemben az a pár perc amikor ténylegesen megszülettek!!!
Nemsokára átélhetem Adél babával ismét, és már előre boldogság tölt el, hogy érezhetem megszületni!!!
Most Adéllal a terhesség elején nagyon foglalkoztatott a császármetszés gondolata. Nem amiatt, mert a vajúdás fájdalmától akartam volna magam megímélni, hanem a sok negatív dolog, amit hallottam az oxigénhiányos gyermekekről. pontosabban, hogy történhet ilyen is szülés közben.. ráadásul a közvetelen környezetemben van is ilyen gyermek... :(
DEEE
ahogy tellik az idő.. érzem, hogy rossz döntés lett volna a császárra kérnem az orvosom.
MEG szeretném szülni Adélt.. úgy, ahogy a fiaimat is!
Érezni szeretném a fájdalmat, ami a kislányomhoz vezet!!! Meg AKAROM élni a szülés minden fázisát!
hidd el Roni!
hogy, mint Márti is említette csodálatos dolog szülni! A Világ leggyönyörűbb élménye.
Jaj most nagyon "ömlengtem", de hihetetlenül várom már Adél születését.. és készülök rá lelkileg, hogy ott legyek testben, lélekben akkor, amikor kell!!!
Meglásd jössz még Te is szüléstörténettel.... :) ami sugározni fog minden földi Jót!!!

szeder74

Jó reggelt! Vagy már jó napot inkább

Tegnap mi is lefoglatunk egy babakocsit
Azért nem olyan "fancy", ellenben nagyon jó az ára

Két irányból tolható, kék-piros (úgyhogy ha fiú, ha lány, jó lesz), újszülött kortól egész sokáig használható lesz, nagy kerekei vannak, és van hozzá egy hordozó. Így együtt az egész 34,000 HUF. Azt hiszem ez tök jó. Kép alul - annyi, hogy nincs hozzá lábzsák meg táska, de megleszek nélküle (vagy majd veszek külön)

Kép

Kép
Kép
csibe21

A hordozóról nem találtam képet :(

Kép
Kép
csibe21

Hello Csajok!

Honey: Sajnálom a megfázást, és az alacsony cukorért sem irigyellek! Bár még mindig jobb, mintha magas lenne...mihamarabb gyógyulj meg! És gyere gyakrabban! Érdekel ám minket, hogy mi van Veletek!! :) És a pocakfotót kérjük szépen!

Starlark, Csibe: Szuperek a babakocsik. Nekem gyengém egyébként a szürke szín, főleg rózsaszínnel tetszik, de pont azért nem veszek rózsaszínt, mert mi van ha a második baba Zsoltika lesz? Mégsem vihetem rózsaszín babakocsiban :) ! Szóval Ti ügyesen választottatok!

Bagzerka: 112 cm!! Az igen! Tök jó, hogy ekkora a pocid!! Már a pocakfotók alapján is a Tiédet tippelem a legnagyobbra! Grat hozzá!!

Holka: Igen, szerintem akkor Emma is jó irányba helyezkedik! Drukkok mennek, hogy maradjanak is ebbe a pozícióba! És remélem a sima szülésed sima ügy lesz! :wink:
Alvással amúgy én is úgy vagyok mint Te, éjfél körül megyek csak csicsikázni, 2-3 óra felé egy gyors pisi,- erre Biankám felébred és elkezd poci-focizni, amit én alig bírok ki röhögés nélkül- aztán amikor ő elalszik, én is visszaalszom! Viszont reggel legkésőbb 7-8 körül felkelek!

Roni: SZüléses aggodalmaid miatt nem vagy nyomi, már engem is foglalkoztat a dolog. Hétvégén tesómat ki is kérdeztem jó alaposan, de neki pl. annyira más volt az 1. és a 2. szülése, hogy ha az egyiket nézem be vagyok sz@rva tőle, ha a másikat, akkor meg alig várom!

Sarkantyúka: Remélem a Te szülés élményed is olyan lesz, mint a tesómé: AZ első rossz tapasztalat után a második könnyű menet lesz!

Szeder, Márti: Örülök, hogy nektek ilyen pozitív volt minden szülés- élmény! Remélem Adél és a KIs Titokzatos nevű baba is hasonlóan könnyen fog világra jönni!
Tényleg, Márti: Miért annyira titkos a név?

A.m: Gratula a súlytartáshoz! Nagyon ügyes vagy, pláne, hogy igazán ilyenkor szokott elszaladni a ló a kismamákkal! De Te ügyi vagy! Az alacsony vérnyomásnak pedig szerintem inkább örülj. Jobb mintha 140/100 lenne... És tényleg röpül az idő, Te nemsokára már ott vagy a célegyenesben!!

Minyu: Gratulálok a hosszúcombú, pocakos Csongorodhoz! Tök jó gépgep nézhették, ha ennyire láttad, hogy mit csinál éppen! Én csak annyit láttam tegnap, hogy minden O.K, ott van, mocorog.

Sugi: Jó hogy jöttél, már éppen hiányoltalak volna! Szép neveket választottatok, nekem mindkettő tetszik! Kié lesz a döntő szó? :wink:

Lanta: Veletek mi van? Nem is írtál semmit Magatokról! :(
Vendég

szóval:
Minyu!
gépgep= géppel
Vendég

Bejci aranyos vagy, hogy érdeklődsz! Azért nem írtam Magunkról mert a helyzet változatlan, Én jól vagyok, Kornélián is úgy látom végre, hogy kezd rendbe jönni! Babóca rengeteget mozog! Legközelebb csak júli 15-én megyek uh-ra! A cukoreredményemről még semmi! Szerintem csak a legközelebbi védönői látogatáson fogom megtudni! Ha gond van akkor úgyis felhívnak!! Hát ennyi!!! A napjaim változatlanok, délelőt főzök meg Kornéliázok délután meg csavizunk vagy anyumékhoz vagy tesómékhoz!!

Hányra mész az uh-ra??? Annyira várom már a beszámolódat!! :lol: :lol:

Csibe szuper a babakocsi :)

Kép
Kép
lanta

Szeder!

Amit nem írtam le a szülésről, azt Te megtetted! Szerintem nem ömlengés, tök jó, hogy így élted meg és minden 1. babásnak tudnia kell, hogy a szülés nem feltétlenül a fájdalomról, szenvedésről, kiszolgáltatottságról szól! Persze, az is benne van,benne lehet, tény, de a hangsúly nem kell, hogy azon legyen!

Bejci!

Pusztán csak meglepinek szánom Nektek! Mivel a nemét már mindenki tudja, szeretnék majd valami újdonsággal szolgálni! Egyébként már kb. 7 éve megvan a neve és annyit elárulok, hogy a táblázatba ez a név még nem került bele! :wink:

Tényleg, hogy fogunk majd egymásnak híradózni, ha születnek a babák? Nem csinálunk egy riadóláncot? Mondjuk, a hónap elején szülők a hónap végén szülőknek megadhatnák a mobilszámukat, hogy minél hamarabb érkezhessenek a hírek a topicra is! De ez csak egy ötlet!

Márti
borossné becz márta

Márti szuper az ötlet a riadóláncra!! Én benne vagyok!! :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Márti, az ötlet jó, már én is gondolkodtam ezen! De mivel a babák eléggé kiszámíthatatlan hogy mikor akarnak kibújni (lásd júniusi topik) nekem az jutott eszembe, hogy csinálhatnánk egy titkos táblit is!
Pü-ben elküldeni a nevet, telefonszámot, e-mail címet, összerakom és mindenkinek a mail címére elküldöm!
Ez az anyatopikomban is jól működött.

István a király miatt irigy-irigy! :wink: Pocaklakó hogy bírta?!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hitelügyünkhöz a megoldási javaslatokat, remélem, hogy minden a körülményekhez képest jól alakul. Fő a pozitív hozzáállás mindenhez.

Szüléshez: Én is tartok -de nem félek- az ismeretlentől, és olyan jó olvasni Szeder, Márti a pozitív szülésélményeket. Én is midenképpen így szeretném MEGÉLNI és nem túlélni.
Szerintem mire oda jutunk -végigszenvedve a nyarat- alig várjuk, hogy szűljünk.

Kislányunk neve Regina lesz, Minyu kérlek írd be a tábliba.
sz.sziszi

Szülés nekem is csodálatos élmény vot,.Én már alig várom,hogy a 9.hónapban legyek és aktuálissá váljon a dolog.. :D Bár azzal is tisztába vagyok,hogy nincs 2 egyforma terhesség és szülés...
A szülőszobával ismerkedés tényleg jó ötlet,sőt apukának is jó ha már tudja legalább elméletben hol mi fog történni.
Páromnak anno egy órán keresztül magyarázott az egyik szülésznő(épp nem volt senki vajúdó) még az ágy szétszedését és a pokrocot is megmutatta milyenbe takarják majd a babát...

Bejci
ezzel a fél éber éjszakai alvással főpróbázik a szervezetünk...ha a babáink megszületnek ugyis felejtős lesz egy ideig az egyhuzamban 8 óra alvás... :wink: :D

Sugi
állatkerti programot elmosta az eső??
Hajrá Levente!! :D :D

Sziszi
nagyon szép a Regina név!!

aanyooka
Titkostábla jó ötlet :wink:
holka

Roni!
Annyira jók a képek a kicsi fiadról. Na és a férfiassága se semmi :lol:

Roni,Sugi,Lanta,Bejci!
Köszi a dicsiket a kilókhoz,jól esik. Ettől tegnap óta teljesen ki vagyok virulva na nem mintha egyébkét nem lennék boldog kismami :lol: :D

Ma megint vettem pár dolgot a bébinek :D :D :D :hálózsák,1-2 ruhácska,gumilepedő,pólyahuzat..
Annyira szeretke vásárolni neki :D
Meg vettek egy vállon megkötős nyári ruhát amit hálóingnek szánok.Csak kikötöm a pántját és máris ott a tejcsi a babának :D

Szüléssel kapcsolatban: Köszönöm,hogy leírtátok (Márti és Szeder) a ti pozitív élményeiteket.Én is ilyesmire számítok és készülök. Én nem félek tőle hanem nagyon várom már, hogy megláthassam a pici fiamat aki 9 hónapig lakik/ott bennem.Szerintem is óriási ajándék,hogy nekünk ez megadatott,hogy világra hozhatjuk a babáinkat :D

Roni!
Ne aggódj és legfőképpen ne félj a szüléstől. Én nem nézek direkt videókat róla.Egyetértek sarkantyúkával.Nem hiszem, hogy jó hatással lennének rám és mi tényleg nem abból a szögből fogjuk látni,mint amit a filmek bemutatnak. Tudod más látni és átélni :wink:

Kép
Kép
a.m.

Ja,és Anyooka szerintem is jó ötlet a titkos tábli: Már én is gondolkodtam ilyesmin a júniusi topikból kiindulva :)

Kép
Kép
a.m.

Ajjaj, ez a feledékenység. Bagzerkától napok óta szeretnék kérdezni vmit, de mire gép elé keveredek, már csak arra emlékszem, hogy vmit, de hogy mit??

Az eldobható pelenkázóalátét azért szuper, mert ha bepisil a baba peluscsere közben, nem ázik át, direkt van rajta egy vízálló műanyag réteg.

Amúgy csak csatlakozni tudok Mártihoz: a lehető legtöbbet tudd meg a szülés menetéről, a csecsemősökről, a szülésznőről, mindenről faggasd ki az orvosd, ami érdekel, olvass minél több hasznos infót a témában, és nem lehet baj. Ezt most mindenkinek címeztem (magamnak is).

Kép
Kép
sarkantyúka

Hello!

Megjöttünk 4D-ről!

A babánk még mindig kislány, szóval marad Bianka név :lol:
Méretei korának megfelelőek, tök cuki, az egész uh alatt mosolygott és mocorgott.
A képek azért nem olyan élesek, mert a placenta, meg a köldökzsinór is bele-belelógott a képekbe. Azért a lényeg látszik! Viszont most próbáltam és nem tölti fel a gép a képet, mert túl nagy, úgyhogy ehhez a férjem kell!

Viszont itt egy link, azon ott vannak a képek :)
Este meg majd teszek fel Bnetre is.

http://picasaweb.google.hu/dr.papai/Bianka4duh20080619
Vendég

Megnéztem a képeket, Bejci! Nagyon édi a Kislányotok! :)

Anyooka, akkor írjam az elérhetőségeimet?

Kép
Kép
sarkantyúka

Holka: Írtam privit! :wink:

Sarkantyúka: Köszi! Nekünk is tetszik :wink:
Vendég

csak gyorsan, mert iszonyu fáradt vagyok:

-elsöszülöttem elballagott a bölcsiböl :shock: (nem is gondoltuk, hogy már ott is ilyen komolyan veszik. vinni kellett be rágcsát és üditöt, a gyerekek meg kaptak "tarisznyát" ballagónévsorral és némi csokival.... Már csak a Gaudeamus igitur hiányzott :mrgreen: :mrgreen: ) És ma kaptuk meg a határozatot , hogy felvették az oviba. Hurrá, hurrá.

-délután óta nagyon nyomja lenna hólyagom Pötty, de kicsit olyan érzés, mintha felfáztam volna. :roll: Hétfön megyek dokihoz, addig szerintetek mit lehet tenni, ha mégis valamit összeszedtem? Urogint szoktam inni ilyen esetben, most azt olvastam, terhesség alatt nem javasolják a "szokásos" vizelettisztitó gyógynövényeket... Más népi gyógymódot esetleg?

-"riadólánc" vagy titkos tábli sztem is jó ötlet. De ha már itt tartunk, sokan vagyunk már otthon, hétköznap napközbeni talira valaki? (nekem az esték nem nagyon jók, ritkán tudok elszabadulni)

-visszakaptuk a kisruháinkat "kamatostul", 2 nagy doboznyi rucit; 56-68-ig asszem semmit nem kell vennünk.

Na, a többit asszem holnap

Kép
Kép
Kép
minyu

Bejci nagyon örülök, hogy most már tutira Biankátok lesz!!! Hatalmas gratula hozzá, a képek pedig nagyon jók!!! Örülök, hogy minden rendben és teljesült a kívánságod!!! :lol: :lol: :lol:

Minyu gartula a ballagáshoz és az ovihoz is!!! :)

A.m. tök jó, hogy már ilyen ügyesen szerzed be a dolgokat!!! Remélem nemsokára már Mi is elkezdjük!! Bár Nekünk mivel második baba sok minden már megvan!! :)

Eldobható pelenkázó alátét szerintem is nagyon jó! Én a rossmannba vettem 1.000.- Ft körül van a 10 darabos csomag azt hiszem!! De Én nagyon jó hasznát vettem!! :)

Kép
Kép
lanta

sziasztok lányok!
holnap melózom utoljára!
és képzeljétek el, hogy eddig fiút mondtak és tegnap voltunk 4d-n és kislány!!!!!sőt ma visszarendelt egy bónuSZRA, HOGY MÉGEGYSZER MEGNÉZZE!!és ma is lányt mondott....hát ennyit a 4dről!!pedig mostmár télleng szeretnénk tudni!de a pacákból kitalálni, nemhogy mi nem tudjuk, ezekszerint ők sem!jó mi?
na nembaj lényeg h. egészséges legyen!valakinek van képe a punisáról?bocs h. perverzkedem de összehasonlítanám.....mert komolyan a képeken akár zacsit is lehetne hinni.....bár a fütyi nem kandikál ki........mostmár totál össze vagyok zavarodva.... :evil:
köszi

Kép
winona

sziasztok lányok!
holnap melózom utoljára!
és képzeljétek el, hogy eddig fiút mondtak és tegnap voltunk 4d-n és kislány!!!!!sőt ma visszarendelt egy bónuSZRA, HOGY MÉGEGYSZER MEGNÉZZE!!és ma is lányt mondott....hát ennyit a 4dről!!pedig mostmár télleng szeretnénk tudni!de a pacákból kitalálni, nemhogy mi nem tudjuk, ezekszerint ők sem!jó mi?
na nembaj lényeg h. egészséges legyen!valakinek van képe a punisáról?bocs h. perverzkedem de összehasonlítanám.....mert komolyan a képeken akár zacsit is lehetne hinni.....bár a fütyi nem kandikál ki........mostmár totál össze vagyok zavarodva.... :evil:
köszi

Kép
winona

bocs!
a többszöri elküldésért, valami gixer volt.

Kép
winona

Sziasztok!
Nagyon nehéz ennyit visszaolvasni. Hétfőn voltam utoljára. Most is csak gyorsan benézek, mert marha fáradt vagyok.

Sziszi: gratulálok a kislányodhoz
Márti: pihenj sokat
Szeder: az én babóm is mostanság sokat csuklik, és jó sokáig. Leginkább este lefekvés után veszem észre.
Winona: ez nagyon rossz lehet, hogy csak úgy "megváltozik" a baba neme. De tényleg fő az egészség!

Hát csajok, én hétfőn 3 napra kórházba vonulok. Rossz lett a cukorterhelésem, 8.2 a 60 perces terhelés. Így javasoltak egy komplex cukorvizsgálatot, de ahhoz be kell feküdni, mert fél óránként vesznek vért . (??? :shock: )
Nem vagyok elkeseredve, mert reménykedem, és hiszem, hogy minden rendben lesz. Szóval ne aggódjatok túlzottan miattam, el leszek én ott bent 3 napig. Főleg, hogy van VIP szoba, ott csak én leszek egyedül, külön tusoló, külön Wc, TV, luxus! Bármikor bárki bejöhet hozzám. Gondolom a szurkálás meg úgy oldják meg, hogy egy kanült raknak be, és onnan szippantyúznak amikor csak kell. Legalábbis remélem, mert nem akarok úgy kinézni 3 nap után, mint egy drogos!

A képeslap fog menni Nostawennek, de higyjétek el ezen a héten eddig semmire nem volt időm egyszerűen. 2 napra be kellett mennem dolgozni, aztán közben apukámnak szervezzük a hétvégi szülinapi bulit, meg vásárlás. És mindez titokban a háta mögött. Ma meg orvoshoz kellett mennem a rossz cukor miatt. Holnap meg pakolom a cuccaimat, és vasalom amit vasalnom kell a kórházba-menetelhez. Mert ugye hétvégén nem érek rá pakolni a buli miatt. El vagyok havazva rendesen.
Holnap még lehet, hogy bejelentkezem, de biztosan csak egy hét múlva, mikor hazajövök.

Remélem mindenki jól van, és növögetnek a babók.

Az orvosom megígérte, hogy majd amikor bent leszek a kórházban, akkor "megajándékoz" egy 3D-s élménnyel!
Vendég

[color=indigo]csibe grat a kocsihoz!!! szép darab :)

Márti!!
mi úgy csináltuk anno, hoyg aki indult, bvagy már érzett valamicskét, az úgyis beírta még a fórumba, merthát nem egy két perc, mire kibukkan az a kölök :) így én még tök sokat írtam fórumra hoyg épp mi újság!!!! aZTÁN mikor meglett a bébi, volt sms híradó és apukák is írták a szülést meg tettek fel képet a kicsikrôl!!!

sziszi!
szép nevet választottatok!!!!

tényleg emberek, mi van a wiwes topikkal??? az titkos lenne, nem???? nem kéne újra próbálni???

sarkantyúka, törd a fejed!!!!! :)

minyu!!!
gratula az elballagott nagyfiúdhoz!!! igen, ez vicces hoyg már ott is ballagás van :D és tökjó az ovis is!!! a felfázás...nemtom. az tuti hoyg csalán tea az nagyon jó, vértisztító, és vasat is ad, sztem azt érdemes. én is azt fogok hamarosan beszerezni!!

jajj lányok nem is írtam, meglett a mostani vizelet eredménye, és volt ebben is fehérje!!!!! :(:(:( azért tökre elkenôdtem, nekem nem szoktak ilyenek lenni, a vérképben is kb 1 csillag van ált. az is legtöbbször hogy egy cseppet több a vasam...szóval most jól elszontyolodtam!!! a körzeti megint csak összevissza tudott beszélni, semmi konkértum. majd a nôdokim elmondta hoyg ha más tünet nincs, akkor nem a terhességgel függ össze, de minvel 3 hét múlva megyek csak hozzá, hetente menjek a védônôhöz nézni v.nyomást meg pisit, csak csíkkal. és ha marad minden, akkor oké. majd ô meg elküld vese vizsgálatra!!!! :O szupi... persze azért megnyugodtam, mert nem a babával kapcs a baj, csak velem....

bejci!!!
nagyon szuperédes a kiscsaj!!!!! tök jók a kképek!!!!

winona!!!!
derossz!!! én azt nem élrtem ilyenkor, hoyg ha nem tuti, akkor minek mondanak bármit is?!?!?! tök dühítô.... akkor úgy elkezd az ember gondolkodni hyg akkor most tuti fiú vagy tuti lány...és azután váltani...jajjj. szegény. de igen, persze az a lényeg hoyg egészséges legyen!!!!! de azért ez bosszantó!!!

óó eszike!!!!!
mennek az erôk meg a drukkok!!!! gondolom, ha rossz is lesz most is, diétára ítélnek, nem??!?!?! mi mást lehetne? és sztem sem vesznek akkor külön szúrással óránként!!! azért ezt csak megoldják! hát majd gonolunk rád sokat!!!!!!! legalább kicsit pihenhetsz. azért írd azonnal, hogy mi volt, ha hazaéártél!!!!!!!

na döglôdöm
kicsit...páááá[/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt!

Eszike!
Jaj, most olyan rossz volt olvasni, amit írtál.
Annak örülök, hogy ilyen ügyesen fogod fel. Nagyon várlak vissza!!!
Minden jót Neked, és szorítok, hgoy tényleg ne legyél cukros!!! Ügyesen!!!

Bejci!
Gratulálok a kislányodhoz. Megnéztem a képeket, és tényleg van olyan kép, ahol nevet :)

Winona!
No hát micsoda meglepetés.. :) Mit szól a család a "nemváltozáshoz"?
Próbálok feltenni Adél babámról képet.. épp bukfencezik.. és lehet látni a kis popisját.. no és nem "lifeg" a lábai közt semmi.. :) , aminek én határtalanul örülök :) Kép Adél bukfencezik :)

szeder74

no ezt jól megcsináltam.. picibe küldtem el.. próbálom nagyítani... :P

szeder74

nohát nem tudom.. ügyetlen vagyok hozzá, de nézd meg az iwiw-en.. be vagyok jelölve a szeptemberi babavárókhoz... és ott nagyban lehet látni.. -bús bence- néven futok a fiacskám profilja

szeder74

Szép jó reggelt mindenkinek!

Megint itt a nagy kánikula... amúgy is szar az időváltozás, de igy, hogy egyik nap esik és hűvös van, másnap meg gatyarohasztó a meleg... hát ez még rosszabb... :?

Winona,
de furi, hogy nem tudják biztire a nemét... még a végén neked lesz a legnagyobb meglepi... :D Azért van lánynevetek is ugye? Lehet, nekem is el kéne gondolkodni biztos, ami biztos alapon fiúnéven? :D

Tegnap voltunk Lolával egy barátnőmnél, akinek 2 éves lesz a kislánya. Annyira édes volt együtt a két apróság!!!! Most még jobban várom a jövő nyarat, hogy a mi kertünkben a mi két saját kis lánykánk játszadozzon... Totál elöntöttek a érzelmek.
A kislány szobáját rekordidő alatt szedték darabokra igy ketten... :D :D :D

Szülés témához még annyit, hogy biztosan lesznek majd köztetek is (első babások között) császárosok. Mivel én a normál szüléshez nem tudok hozzászólni, szeretnék a császár mellett is pozitivan véleményezni. Ne féljetek attól sem, egyrészt túllesztek rajta, másrészt a picúr feledtetni fog minden kellemetlenséget, amit a seb okoz eleinte.
Nekem tavaly egyet javasolt a szülésznőm, hogy ne spinális érzéstelenitést kérjek, hanem altatást. Előbbinél az esetek 80%-ban nagyon erős, migrén-szerű fejfájás a mellékhatás a műtétet követő 2-3 napban (pont, amikor már a babával kellene foglalkozni). Szóval én altatásban kértem, és nem bántam meg. Igy egalább apának is megvan az egyetlen privilégiuma a kicsinkkel, ő látta és tartotta a karjában először (nekem persze dokumentálta videón az első pillanattól, tehát nem is maradtam le róla). ;)
A spinális mellékhatását meg lehet úszni, ha utána az ember napi 3-4 liter folyadékot elfogyaszt, de azt tapasztalatból mondom, nem annyira egyszerű... :?
De ha bárkinek aggálya van a csaszival kapcsolatban, nyugodtan kérdezhettek tőlem is, szivesen eloszlatom a viharfelhőket. ;)

A riadólánc szuper ötlet, anyookának én már el is küldtem az adataimat.
Azért kiváncsi leszek, ki lesz az első közülönk... :)

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Akkor teszek ide is pár képet, ha nem baj :)

Bianka szemből
Kép

Bia "nőiessége" premier plánból
Kép

Bia lábacskái
Kép

Eszike: Neked sok kitartást a kórházhoz! Biztosan jó kezekben leszel, beállítják diétával a cukrodat aztán minden O.K. lesz! :wink: Várunk vissza!
Vendég

Bejci
Nagyon jók lettek a képek Biankáról!!! :lol:

Holka
Az állatkertből nem lett semmi, mert elmosta az eső ezért moziba mentünk.

Esztike
Kitartást a 3 nap kórhához, beállítják a cukrot és minden rendben lesz!!! :lol:

Kép
sugi78

Bejci!

Nagyon jók a képek, tök bájos Bianka pofikája! Zabálnivaló!
Na és persze ott aztán kétségtelenül nincs kuki... :D :D :D

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!
Megint jó sokat írtatok! :D
Csibe, jól néz ki a babakocsi!!! Nekünk Baluról is hasonló maradt, az kék, de azért nem veszek újat, mert lányunk lesz....
Kivehető mózeskosár van hozzá? Mert ha az van, akkor a lábzsák szerintem felesleges, úgyis csak az első 5-6 hónapban lesz nagyon hideg, addig kell takargatni nagyon a gyerkőcöt!! Ha nincs, akkor max. vegyetek bele gyapjúzsákot!
Bejci, nagyon jók a sztárfotók Biankáról!!!! Én is tegnap voltam UH-on, igaz csak 3D-n... nem is lettek ilyen jók a képet. Azért azt láttuk, hogy még mindig kislányunk van! Majd megpróbálok egy képet feltenni!
Wiona, milyen érzés hirtelen lányos anyukának lenni??? :D Azért még mindig jobb, hogy most kiderült, mintha a szülésnél tudtad volna meg, nem?
A.m., tényleg nagyon jó, hogy így tudod tartani a súlyodat!!! Én jövő szerdán megyek a védőnőhöz, kíváncsi leszek mit mér, mert szerintem most nekem nagyon megugrott a súlyom... :?
Eszike, sajnálom, hogy ilyen rossz lett a cukrod, de annak örülök, hogy ennyire pozitívan állsz a kórház-dologhoz! Ha megjöttél, légyszi gyere beszámolni!
Akkor rólunk: tegnap voltam UH-on, minden rendben. Kislányunk nem nagyon mocorgott, de a végére kicsit sikerült felébreszteni. Méretei korának megfelelőek (27 hetes), súlyát 1209 g-ra becsülték. A képet fényképeztem le, amit kaptunk, úgyhogy lehet, hogy nem valami jó minőségű:
Kép

Kép
Kép
netti77

Na, akkor amivel tartozok még a pocak akkor és most képek.
Pocak 2005-ben:
Kép

Pocak tegnap reggel:
Kép

Kép
Kép
netti77

Holka doktornéni, tőled szeretnék még kérdezni!
A barátnőm 5 héttel fiatalabb terhes mint én. 2 hete több agyvizet találtak a barátnőm babájánál a genetikai UH-on. Elküldték TORCS-ra, de annak még nem jött meg az eredménye. Ma volt kontroll UH-on, a víz mennyisége nem változott, baba szépen nő! Egy hét múlva újra kell menni UH-ra (addigra talán meglesz a vérvétel eredménye is). Szerinted mire számítson?????

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

Netti, Bejci, nagyon jók az uh képek! :lol: Édesek a babák! És már milyen nagyok! :shock: Hihetetlen, hogy már egy kiló körüliek!

netti, pociképek is nagyon jók!

Eszike, sajnálom, hogy a cukor miatt be kell feküdnöd! És kicsit csodálkozom is, mert Dorkával nekem 8.5 volt a két órás és csak annyi volt hogy diétáznom kellett és kéthetente menni méretni...

Bagzerka, remélem, semmi csúnya dolog nem fog kiderülni Nálada vesevizsgálaton!Az jó hír hogy nem a baba miatt van a dolog!

Winona, gratula a kislányhoz! :wink: Még jó hogy most kiderült, nem szülésnél :)

Lolababa, privit megkaptam és el is kezdtem csinálni a titkos táblát!

Aki szeretne benne lenni az priviben küldje el a nevét, telefonszámát, mail címét és ha kész a tábla az ott megadott címre mindenki megkapja! :wink:

Én piszok nehezen viselem ezt a meleget! :evil: Ma keményedtem is délelőtt, pedig nem nagyon szoktam :? :roll:

Menni kéne cukrot nézetni, de csak halasztom-halasztom :oops: Most jövő kedd a céldátum és így mire 1-én megyek a dokihoz meg is lesz az eredmény. Jujj de nagyon úúúútálom!!!

Hétvégén nem hiszem hogy leszek, ezért jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Bejci, Te is benne vagy! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
Nagyon gyors és rövid leszek.
Szeder, Bagzerka, Bejci, Sugi, Netti, Anyooka köszönöm a drukkokat, és köszönöm, hogy gondoltok rám.
Tényleg pozitívan fogom fel a dolgot, nyugi, nem lesz semmi baj. Jövő hét végén lagziba akarok menni, legalább rápihenek kicsit. Viszek ezer olvasnivalót, rejtvényt, MP3-at, és elvileg a szobámban lesz TV is.
Hát sajnos a diéta nálam nehéz eset lesz azt már előre tudom. Nagyon-nagyon finnyás vagyok, alig-alig eszek meg pár dolgot. És ha még azokból is szelektálnak, akkor teljesen el fogok fogyni szerintem. Zöldséget abszolút nem eszek, csak a paradicsomot. Azon kívül tényleg semmit. Gyümi az jöhet, de állítólag csak azokat lehetne fogyasztani most, amiben kevés a cukor, olyan meg most nem sok van. Ivászat: már jópár hete csak szénsavmentes vizet tudok meginni, mert sok a savam. Tej-tejtermékek nem mennek egyáltalán, csak az ízesített, de abban ugye van cukor. Szóval az is kilőve. Húsok közül csak a disznó comb-karaj, és a csirke mell-comb jöhet számításba nálam. A többi kilőve.
Na de majd meglátjuk mit mondanak, én meg próbálom betartani.

Bocsi Anyooka, én erről a titkos táblázat-témáról lemaradtam. Azt látom, hogy mindenki támogatja az ötletet, de sehol sem találom, hogy ez miről szól. Megírod nekem priviben? Mert mire jövő csütörtökön visszajövök, már megint ne fogom megtalálni, gondolom annyit kell majd visszaolvasnom. Előre is köszi.

Mindenkinek jó hétvégét, és miattam ne aggódjatok! 3 nap "nyaralás" jó hűvös kórházban. Úgyis kánikulát mondanak szerdáig!

Ezer puszi
Vendég

Netti,Bejci
privi ment :)

Bejci
de jó neked,hogy Bianka megmutatta a pofiját! Nagyon édes!!

Eszike
okos a hozzáállásod a kórházi bennfekvéssel kapcsolatban,a diéta tényleg szükséges.
Rád nem lehet könnyű főzni :shock: :lol: ..... De most a picidért diétázol,szóval csak ügyesen!!
holka

Winona
és a múltkor 4D-n mondták,hogy kisfiú??
Gratula a kicsilányhoz és teljesen igazad van a lényeg,hogy egészségesen szülessen! :D
Amúgy én is teljesen fel vagyok rá készülve,hogy akár egy kisfiú is érkezhet hozzánk....mert volt ugye nekünk tuti fiú aztán tuti lány...és azóta egy uh sem mutatja magát :roll:
Nekünk rózsaszín ruhácskáink vannak Heni után...de a héten egy barátnőm tavaly született kisfia után kaptuk pici ruhákat...amikből kiválogattam az unisexeket,de van egy polcnyi kék ruha is.... szóval kisfiú vagy Emma lesz...várjuk szeretettel!!! :D
holka

Eszike! Sajnálom a kórház ügyet! Remélem három nap után megnyugodva engednek el!!!!

Lányok! Nálam az éhgyomri vérvételnél 3,7mmol/l lett az eredmény. A normális tartomány 4,1-nél kezdődik. Én eddig csak a magasról olvastam rosszakat. (talán Honeynál is alacsony lett, ha jól emlékszem) remélem ez nem gond.

Egyébként voltunk magzati szívuh-on. Velem még így nem veszekedett orvos. (egyébként az a vicces, hogy ennek ellenére nagyon szimpatikus volt,.) 14.30-ra volt időpontom, és korábban is érkeztem ennél 20 perccel. Megkérdeztem a nővért, hogy automatikusan behívnak-e, vagy be kell jelentkeznem az asszisztensnél. Azt az ukázt kaptam, hogy üljek le, az assziisztens ki fog jönni, és elkéri a papíromat. Közben végig a kijelőt néztem, de az én hívószámomat nem írták ki. Másfél óra várakozás után megkérdeztem valaki mást, hogy mi a pálya. Válasz: de hát a doktornő már rég elment, és nekem nem is volt időpontom. A lényeg: két és fél óra várakozás után az orvos visszajött, behívtak, az orvos iszonyúan fel volt paprikázva, hogy én hogy lehetek olyan hülye, hogy fél órán keresztül nem vettem észre, hogy az én számom volt a kijelzőn. A lényeg: 10 percet töltöttem bent, ebből 7 percig engem szídott az orvos, mondván, hogy nekem akkor is be kelett volna mennem, ha az én hívószámomhoz hasonlót :lol: látok a kijelzőn. Ezen kívül még kb 5 másik dologért kaptam fejmosást: pl.: mit keresek itt, ki mondta, hogy ezzel ide kell jönnöm, miért nem mondom a beutaló orvos neve mögé automatikusan, hogy doktor úr, hogy merem az asszisztens nőre azt mondani, hogy nővér..... végülis a fennmaradó 3 perc volt a lényeg: a babával minden rendben van, és a veséje is teljesen OK.
Végül úgy jöttem el, hogy tulajdonképpen legközelebb még meg is verhetnek, ha ilyen jó híreket mondanak. :lol:

Bocs, ha kicsit terjengős lettem. Ja, és a végén annyira zaklatott voltam, hogy a kijárat helyett berontottam a szomszéd rendelőbe, ahol rendelés folyt. Ekkor már végképp szerettem volna elsüllyedni....

Kép
blúmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?