Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi
Hát igen, és nem egyszer jártam így még 20! évesen, hogy megkérdezték, hogy mikor akarok gyereket. Jó erre lehet mondani akármit, de már a kérdés is felháborít! Most meg tagadjam le, hogy gyerekem van? Ha ezt és a gyerekelhelyezést megoldják, én mennék dolgozni szívesen. Na részemről befejeztem, csak ez engem is annyira fel tud húzni, néha hallok ilyeneket sajnos itt-ott.

Panka
Dejó! :D Úgy látom az ilyen családi napközik inkább vidéken vannak, ill. Budán tudok néhányról. Itt Zuglóban 1ről sem tudok. :(
lora7
 
 


Lora!

Budapest XIV.ker.: Mászóka Családi Napközi
Működtető: Kissné Szénási Éva
Fenntartó neve és telephely esetén adatai: Kissné Szénási Éva
Hely: XIV.kerület
Cím: 1145 Bp. Colombusz u. 49
Telefon: 06-1-3641-650; 06-20-368-79-40
Email: szenasieva@freemail.hu
Bővebben »

http://csana-info.hu/napkozi/index.php? ... megye_id=1
Vendég
 


Csimpi
Köszi, de ide csak ovis korú gyereket várnak, 2,5 éves kortól. :(
lora7
 
 

 
 

Hát, Lányok, nehezen állom meg, h ne lendületből írjak vissza ennek a Zappe Gábornak. Kicsit várok, míg lenyugszom. :evil: :evil:

Ditke! Látom érzékeny pontra tapintottunk. Bocs. Nálunk kicsit más a szitu, nincs itthon Apa, h együtt szereljenek, amivel meg én le tudom kötni, az egy idő után kevés. Jobban szórakozik a játszótéren, mint itthon, és nekem is könnyebb. Ez van. :roll:

Na megyek, írok vmi szépet ennek a "kedves" embernek.
Vendég
 


Pann, elküldhetnéd a közös mailünkre is :wink: (feltéve, h nyomdafestéket tűr :lol: )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pann!

Ne kíméld! :-)
Annak ellenére, hogy van némi igazság abban, amit ír, a stílusa visszataszító, közönséges. Szerintem nincs gyereke. Ha van, sajnálom. Nem őt. A gyereket.
Van elég "élősködő" a rendszerben. Nem hiszem, hogy a legnagyobb baj pont az anyákkal lenne. Hogy meri más országokhoz hasonlítani a magyar nőket, amíg a barátnőm 870.000Ft "családi pótlékot" kap 3 gyerek után Svédországban és ingyen van a MENÜVÁLASZTÉKOS kaja végig iskolás korban!!!!!
Én akkor is itthon leszek, ha egy fityinget nem kapok az államtól. Nekünk több pénz folyik be a kasszába, ha a férjem sikeres a szakmájában, mert megkapja itthon azt a hátteret, ami neki kell ahhoz, hogy munkában a maximumot nyújthassa. Sokan ezt nem tehetik meg sajna/nem sajna!

Nem beszélve arról, hogy vonják a GYED-ből is a nyugdíj és egyéb járulékot. Cseppet sem élősködünk az állam nyakán. De lenne ötletem, milyen támogatásokat kellene felülbírálni!!!
Vendég
 


Pann Lora

Bocsika, lehet túl reagáltam a dolgokat, de valahogy azt vettem észre, hogy "sikk" játszótérre hordani a gyereket és ha valaki ezt nem teszi akkor az és a gyerkőc már valami elmaradott álltafajhoz tartozik a szülővel együtt. Bezzeg anyukáink, nagymamáink se jártak játszótérre (mivel még nem volt)mégis felnőttek és értékes emberek váltak belőlük. Néha azt gondolom, hogy még jobbak és értékesebbek is, mint a mai tini és fiatal generáció !

Tudom azóta a kereket is feltalálták, a Dunán és a Tiszán is lefolyt egy csomó víz. Csak arra próbáltam célozni, hogy ez a túlzottan fejlett okos és kiokosított világ nem biztos, hogy mindenkinek tetszik. Nem hiszem hogy az a gyerkőc hátránnyal indul a világban aki az apukájával játszik otthon, mint az akit beraknak a játszótérre, hogy játszon a többi gyerekkel szocializáció címen.

Befejeztem, nem szeretnék senkivel vitázni sem kötözködni, nem sértődtem meg, csak leírtam a véleményem erről.

Kép
kditke
 
 


Lorca

Bocsi elragadott a hév. Ha Tomi betölti a 2 évet megpróbáljuk a bölcsit, ha beválik jó, ha nem (sokat sír, betegeskedi sokat) akkor apuka marad még egy évet itthon, de akkor úgy, hogy mellette kiváltja a vállalkozóit és 8 órában dolgozik. És akkor marad az ovoda 3 éves korban.

Egyszerre 6 fog ?????

Mazsi

Jobbulást Leának !!!

Ágiboldi

Jobbulást Boldinak !!!!

Pann

Igen ahány család annyi féle felállás úgy látom én is.
Kényelmi szempontból teljesen igazad van.

Lora

Játszótér egyébként 2 sarokra tőlünk, lehetne rá lehetőségünk.

Kép
kditke
 
 


:lol: Kditke, ki se mozdulnánk a virágok közül ha olyan kertünk lenne! :lol: nemhogy gyamvadt játszótereken senyvedjünk :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!



Hat az indexes cikk nem semmi! Nekem is az jutott eszembe, hogy biztos nincs gyereke az illetonek! Ha lenne, biztos nem degraralnana le az anyasag intezmenyet! Szerintem ez meg nehezebb melo, mintha minden nap bejarnek dolgozni!


Kditke,
Nekem az nem tetszik az irasodban, hogy a bolcsit es a jatszoteret elegge osszemosod, egynek ertekeled, pedig micsoda kulonbseg! Es hidd el, mi sem jarnenk annyit jatszoterre, ha olyan kertunk lenne, mint Neked!

Jatszoteri anyak: kar, hogy az en tipusom kimaradt :( (baratkozos tipusu anyuka, aki vegig a gyereke nyomaba jar, eleg sok mindent megenged neki :) )

Koszi szepen az infokat a dioval kapcsolatban, es a kerdeseimre a valaszokat. Tegnap kiprobaltuk a sargadinnyet, es sajnos, meg nem izlett Aronnak. De majd mindennap probalgatom, hatha belejon az izebe :)
A diot meg hanyagolom, most a tej bevezetesevel szemezek :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Jobbulast a betegeskedo Boldinak es Leanak!
Aron is nathas meg kicsit, az egyik orrabol meg urulget a valladek. Szerintem nalunk is fogzas es a megmaradt nathara kapott oltas lehet a ludas!
Meg nem is irtam, hogy belehuztunk fogacskak teren! Ket also metszofog bujt ki, es egy felso ragofog is! (felso metszok meg varakozo allasponton vannak) Igy mar 7 foga van Aronnak

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, de az utso oldalon látom, nem unatkoztatok :roll:

Páriszi és dió! Nem kapcsolódik sehogy... Diós sütit én sütöttem és kacérkodtam vele, hogy adjak -e belőle Linusnak, de végül nem adtam.
A párizsit meg anyukám adta neki, miközben nem voltam o :roll: :evil:

nem bírok ma a Linussal, ma rajtam akar lógni, én rosszul aludtam, ugyhogy nem lesz jó napunk....

Neki még mindig hígabb a széklete, nem tudom miért.... megyek, mertz nem hagy...

nanica
 
 


látom, még mindig nem vagyok rutinos fórumozó, én a snorsi féle cikkre, és ditke játszis bejegyzésére is azt hittem, h vicc. :roll:

uuuuuuutálom, ha vlkit egy adott élethelyzet alapján minősítenek. sz.rok rá, h a cikkírónak van-e gyereke, nekem van. nem szeretem, amikor csupán azért, mert nem dolgozom, akkor egyből az a kategória vagyok, akinek a kerítés is kolbászból van. pedig nincs. nyilván nem panaszkodom, mert saját döntéseim következtében vagyok ebben a helyzetben, de tény, h nincs se sok pénzünk, se maga a szigorúan vett gyereknevelés sem egy érzelmi mámor, mert lássuk be, igen egyhangú napokat tengetünk. ki nem állhatom az ítélkezést, h ha vlki hamar visszamegy dolgozni akkor szívtelen és felelőtlen, ha meg otthonmarad, akkor meg simán lusta és nem akar dolgozni, sőőőőőt, élősködik a társadalmon. mondjuk megnézném mit lépnének ezek a nagyokosok olyan 30 év múlva, amikor ha most nem születnének gyerekek, nem lenne, aki ápolná őket a khban, v megsütné a kenyerüket, v szerelné az autójukat :evil:

ditke
te meg n félreértetted a dolgot, nem jobb szülő, aki játszótérre viszi a gyerekét, de az sem, aki saját bejáratú disneyland-et prezentál a kertben. tök nem ezen múlik, ez megint az, h kinek mik a lehetőségei.

nanica
azért a párizsi nem méreg, nyugi :lol:

majus3
 
 


Kditke,
Azt hiszem, nem nekem céloztad, de nekem írtad, úgyhogy akkor már válaszolok. :wink:
Az idősebb generáció, végződve kb idősebb nagymamáinknál nem járt játszótérre gyerekkorában, mert nem volt rá szükség. A nagy család divatosabb volt, több volt a gyerek a családban, a környéken. Emellett sokkal ritkább volt a karrieranyuka. Mit barátnőm, aki a gyerekágy alatt is dolgozni fog, sőt, amikor majdnem elvetélt félidőben, azon siránkozott, hogy nem vihette be a laptopját a kórházba.
A mai tinik jobbára nagymama nélkül nőttek fel, mivel divatosabb a dolgozó nagymama, mint az otthon kötögető, emellett az otthon maradó apuka/anyuka is ritkább.
Ráadásul amíg még az én gyerekkoromban sem lehetett a tv elé nyomni a gyereket, mert vannak halvány emlékeim arról, hogy csak egy estimese volt és slussz, most már pár hónapos gyerekekre is van célzott műsor. Hihetetlenül utálom, amit ez a gyerekekkel csinál. Mi e helyett is megyünk nagyon sokat a játszira.
A játszótér nem ér semmit úgy, ha a gyerek egyedül játszik, de ennyi idősen már egymástól is sokat tanulnak. Nem a csapat kell, azt még nem tudja kezelni, hanem egy-két gyerek. Natinak pár hónapos korától van barátnéja, látványosan profitált belőle mind a kettő. Pont azt tanulja meg, hogy ne vegyék el tőle a lapátot és hogy oda tudja adni. Az "önzés" alap, semmi gond nincs vele, mivel nem tud nézőpontot váltani.
Az első viszont tény, hogy a nagyon stabil szülő-gyerek kapcsolat, azt semmi nem helyettesíti.
A "beraknak egy játszótérre" az nem szocializál.

Otthon ülő anyukák:
Simán hangulatkeltés. Sajna vissza akarják vonni a 3. évet, úgyhogy megy az alapozás. Azt viszont nemigen számolják ki, hogy mennyi egy bölcsis gyerek ellátásának ktge, meg hogy a gyerekek 8%-nak van elég hely a bölcsiben, ráadásul nem is mindenhol elérhető "szolgáltatás".
Ami az én gyomromnak azért sok: Anyuka két gyerekkel otthon, az egyik oviban, a másik bölcsiben. Na ezt neee.

Mazsi,
Angliában ez a segélyből élő réteg durvább. Valószínű, hogy én sem mozdítanám a hátsóm a munka irányába, ha amúgy is megkapnám a pénzt. :oops: Igy nem tudom elítélni őket. Csak sajnálni, hogy ennyi elég nekik az életből, mert ennyi jut.

Sno,
Szerintem már azzal elég sokat "törlesztünk" az állam és a magyar hon iránt, hogy adófizető-utánpótlást nevelünk. 8) Ez nem segély, hanem a legkeményebb meló, amit vha is csináltam, pedig elég jó munkamorálom van.

Panka,
Azt hiszem, össze tudnám rakni magam a típusokból. És elég sok anyukát jellemez, akit ismerek. :lol:
Nagyon jó a frizurája. :lol:
A szendvicset Szabi egyesével, kissé túlméretezett kockacukor méretben kapja. Így eszik meg belőle olyan 5-10(nagyon jó esetben) db-ot. Ha ledobja, vége a kajának. Így méltóztatik kenyeret vagy zsömit enni. Ez egy reggeli adag.
Az miért nem megy, hogy azt edd, amit ő? Nálunk csak olyan kaja van, amit én szeretek, és azt kapják, slussz. :twisted:
A babakocsiban ha kidobja, nem kap mást egy jó darabig. Elég hamar megtanulta Nati, az innivalóját is már kb egy évesen visszaadta, Szabi viszonylag lassabb. Ha mindig pótolod az elvesztett kincseket, akkor meg azt tanulja meg.

Allergia:
Lassan nem tudok olyant mondani, amire nem allergiás vagy érzékeny vmelyik ismerősöm. Nekem a kész ételek és a Mc kaja a mélypont, mivel tele vannak olyan dolgokkal, amit nem akarok adni a gyerekeknek. Ennek ellenére, kényelmi okokból, már mindkettőt kaptak (Nat nem, ő átaludta a Mekit). Nekem az olyasmi, mint a dió, még mindig messze jobb, mint az ismeretlen összetevőjű dolgok, mint pl a túrórudi vagy egy gyerekjoghurt. Az élelmiszer adalékok nincsenek rendesen bevizsgálva, ennek ellenére rendesen terhelik őket. Pedig olyasmit is kapnak nagyiktól. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca
Azért sztem nem "divat", hogy a nagymamák dolgozzanak. Sokkal inkább kényszer. Legalábbis a mi családunkban. :roll:

Mi bajod a túrórudival? A legjobb találmány a világon! :oops: :lol:
lora7
 
 


Sziasztok!

Sajna a napközi nem jött össze, a nőci nem vállaja fél napra, vagy csak ha minen nap menne.Azt meg nem akarom.Evvan. :(

Helga!
Akkor jó fognövesztést Áronnak! :wink:

Lorca!
Azért nem eszek vele, mert nem vagyok éhes amikor ő :lol: Én reggelire fél liter kakaót iszom még az ágyban, aztán ebéd, vacsi.Néha du. egy péksüti.Ennyi.
Meg általában akkor csinálom az ebédet amikor ő alszik, így nyugi van.
Emili legtöbbször üveges kaját eszik, én azért abból nem kérek :wink: , vagy neki külön főzök.Meg ugye húst nem tudja elrágni, turmixolva meg nem kell neki.De a leveseimet nagyon komázza, most jöttem rá, hogy ő a kajákban is a levese kajákat szereti, mint mindenben ami vizes :twisted: Hogy ez miért nem jutott eddig eszembe??? :roll: :? De a leves azért nem olyan tartalmas, még ha van benne rántás is.Vagy igen?Megeszeik belőle egy decit, utánna meg már más nem kell neki.
Na de majd túljutunk ezen az időszakon is.Doki ma azt mondta, hogy ha megiszik naponta fél liter tápit, akkor az fedezi a fehérjeszükségletet, és amit mellé még eszik, annyi elég. :roll: Viszont 3 hónap alatt hízott 800 g-ot!Ez azért jó.:)
Babakocsiban nyűglődik ha olyanja van, de pár szál ropival leszerelhető.Eezt nem dobálja ki, vagy ha igen, akkor nem adok neki többet.Egyébként nem adja fel, bármeddig képes üvölteni ha vmit akar.Mindig is ilyen violt, véghez viszi az akaratát bármi áron!Nem tudom mi lesz később, de lesz vele dolgunk elég!

Na megyek, eflébredt.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lorca, Május, többiek,
abszolúúúúúúút egyetértek a játszótér-elmélettel,
Ditke,
téged meg annyira sajnáltalak miközben olvastam a "védőbeszéded", olyan megható volt, természetes, hogy te is jól csinálod! :)
Van egy elméletem, ami gyakorlatilag bármely gyereknevelési kérdésre ráhúzható: az a lényeg, hogy mindent úgy csináljunk, hogy a gyerek szempontjai mellett ugyanakkora súllyal essenek latba a MI szempontjaink is. Mert végülis mi is ugyanazt csináljuk mint a gyerekek, vagyis a szituációink közösek. Emiatt nem volt bilijük a gyerekeknek, emiatt járunk játszótérre a társasházi kert helyett (nekik is, nekem is vannak ott barátaink, mindenki jól érzi magát), emiatt főzök olyasmit az egész családnak, amit az egyéves is megehet, emiatt van nekem is csendespihenőm délután :). Satöbbi.
Lehet, hogy nem egy nagy találmány, de amióta ezt tudatosítottam magamban, nem érzem önzésnek, hogy a magam szempontjait is tekintetbe veszem egy-egy döntésnél, illetve (asszem) kicsit kevésbé ítélem el azokat, akik valamit NAGYON másképp csinálnak mint én. Nekik biztos úgy jó.

(Azért azt én sem értem, amikor a játszótéren semmit nem szabad egy gyereknek, sőt, a más gyerekének sem :shock: Egy nagymama hökkentett meg múltkor aki nem a saját unokáját nevelgette a homokozóban: "Jajj, de nagy butaság volt magadra önteni a homokot, látod, milyen lettél? Szépen lapátolj!" - a gyerek bő egyéves volt. Egyébként milyen az amikor valaki - egy egyéves - szépen lapátol? Esztétikus mozdulatokkal emelgeti a homokot???
(Látszik, hogy utóbbi hét évemet javarészt játszótéren töltöttem, érzékenyen érint a téma :).)

És ha már hét év (illetve 33, ugyanis az egyetemről mentem szülni, úgyhogy) - én vagyok az Igazi Nagy Élősködő a társadalom testén...
De nem (mindig) érzem annak, valóban a húsz év múlva dolgozó generációt nevelgetjük éppen. Ha pusztán gazdasági szempontból nézzük, akkor sem értem, miért olyan nagy probléma az "otthon ülés" (óriási idézőjelek között), hiszen a gyerekek felügyelete ebben a korban mindenképpen felnőtteket igényel - érdemes lenne kiszámolni, hogy egy 6-8 (? nem tudom) fős bölcsis csoportot ellátó stáb fizetése plusz a gyerekek ellátása tényleg kevesebb pénzt emészt-e fel, mint a gyed összege. Nem hinném...

Tényleg olyan rettenetes, hogy éppen ebben az időszakban ugrasztják egymásnak az anyákat, otthonülőket és dolgozókat... Olyan jó lenne ezeket az éveket viszonylag békében leéldegélni... :(

És hát igen, vannak bicskanyitogató esetek talán, amikor valaki tényleg a legkevesebb energiabefektetéssel akar a lehető legtöbbet kihúzni a többiek zsebéből, de a többség nem ilyen. (Egy barátnőm mindig elmondja nekem, hogy nagyon becsül, amiért ilyen sokáig itthon tudok lenni, ő hamar visszament dolgozni, mert neki az sokkal könnyebb. Ez mindig jólesik :).)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Panka, a nagyon picire vágott csirkemell nagyon puhára párolva nem szimpi Emilinek? Mert az én Péter fiam is itt tart, a babakaja nem köll, foga nem sok (6), azt eszi, amit mi is, ha az puha és szájbavehető méretű.
Az együttevés szerintem is jó ötlet, ha megvalósítható. Amikor a legnagyobb gyerekem volt ekkora, neki két néger szobrot állítottunk az asztalra, hogy ne (l)egyen egyedül. A többieknek már fehérbőrű evőtársak jutottak. :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Van egy kis időm írni,mert Linus újra átált a két alávsra és most durmol, este meg 10ig fent lesz :evil:

Rita, nagyon tetszik az elméleted! Így tényleg kicsit más szemmel néz mindent az ember.

Dana: neked még nem írtam azhiszem legutóbb a kézbe vehető kajákról. Linus gyakorlatilag már azt eszi, amit mi! Menüt hozatok és a leveseket nagyon imádja, másodiknak meg ált. valamilyen főzeléket vagy rizses, kruumplis husit választok. Az eszközöket már nagyon jól használja, (igaz elhagytuk a villáját, így most csak kanállal dolgozik...)
Amikor inkább csak poróbálkozott, akkor a tésztafélék valamilyen öntettel nagyon jók a gyakorláshoz. Az öntet lehet akár bébikaja is és úgy nem olyan egyoldalú...


Panaka: a nem evésről engem is kérdezz nyugodtan :roll: . Én már túl léptem rajta, mert az idegeskedésem a Linusra is ráragadt. Kínálok neki változatos kajákat, és vagy eszi, vagy nem. A leveseket Linus is szereti nagyon, van hogy az egész nap az az egyetlen értelmes kaja a gyomrában. Ált. a sürejéből szedek neki először, kis lével - így van benne ált zöldség, hús, tésztaféle - és ha azzal valamennyire jól lakott akkor kap még levét - imádja kanalazni :lol:


Kép Kép Kép

nanica
 
 


Rita

Köszönöm szépen, hogy értékelted védőbeszédemet !!! :lol:

Helga

Szóval bölcsit Lorcának írtam,mivel ő kérdezte, hogy meddig marad itthon Tomi. :wink:

A játszit pedig hirtelen felindulásom produkálta és a véleményet fejeztem ki vele. :twisted:

Gratula az újabb fogakhoz !!! :wink:

Ágiboldi

Köszönöm, tudtam rád számíthatok !!!!!! :wink: :lol: :P

Hogy van Boldi ????

Lorca

Köszönöm teljes körű felvilágosításod !!! :wink:

Nanica

Jelentem Tomi kapott már párizsit tőlem és túlélte, mi több imádja.

No megyek édesapa csereznyét magoz és teszi el a fagyasztóba.
Tegnap Tomival szedte, mire észrevette, hogy a kispaskó levelestől falja a cserit. :wink:

Kép
kditke
 
 


ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ jajj, még elfelejtettem:

Timi, elolvastam .... köszönöm!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hi!

A cikkhez: (a kommenteket még nem olvastam hozzá) de magán a cikken én nem húztam fel magam, akármilyen provokatív a stílusa, mert én valóban visszahúznék dolgozni a legkisebb gyerek 2 éves kora körül. Persze nem a volt munkahelyemre, ahonnan önszántamból jöttem el 6 év munkaviszonyból, komoly pozícióból, csak hogy nyugodt körülményeket teremthessek magam körül, hogy gyerekem lehessen. (Tamás néha mondja, hogy visszavárnak, hát csak jókat röhögök :lol: ) Most már nem vagyok hajlandó 10-12 órákat dolgozni, úgy hogy a legközelebbi nagymama is 120 km-re lakik...Szóval én nagyon bízom benne, hogy ha ott tartok, találok majd 4-6 órás munkát vagy leporolom a szakfordítói diplomámat (Amit annak idején előrelátóan pont emiatt szereztem meg, csak arra számítottam, hogy már 25-26 évesen igénybe fogom venni :roll: ) Másik feltétel persze a bölcsi-ovi férőhely és én már húzok is vissza.... Addig viszont eszembe sem jut szégyellni magam a játszótéren.

Ditke,
én azt akartam hangsúlyozni, hogy a gyerek igényeinek megfelelően vigyétek gyerektársaságba. Látom viszitek. Szuper.

Orsi,
a dödölle receptet nekem is le kell vadásznom valahonnan, mert pontos mennyiségeket nem tudok. Mindjárt írom....

Jaaa, a gyereksziget nagyon jó volt! Menjetek ki ha tudtok! Miiindeeent leeeheeet!
Vendég
 


(ja, persze nem azt mondom, hogy mindenki húzzon vissza dolgozni :) Előbb a feltételeket kell megteremteni és akkor aki akar, menjen vissza... )

Orsinak dödi-recept: http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=1914
(Itt sincsenek mennyiségek feltüntetve, de leírnak jópár verziót, lehet válogatni. Én a megfőtt krumplin nem hagyom rajta a vizet, szóval a massza tényleg masszív-törtem már el így fakanalat. Mi a vasi-zalai verziót szeretjük (ld. normu és nagymamája komment 8) )
Jó étvágyat!
Rohanok, mert Roli rajzol...
Jobbulást a kis betegnek!
Vendég
 


Sziasztok!

Dana!
Ha most van Laura névnapja, akkor boldog névnapot kívánok neki, erőben egészségben!!!!!!Ez most nagyon ráfér! :D
Hogy van amúgy?Remélem már nem lázas!
Úgy emlékszem te kerestél múltkorában víztisztítót :roll: Én most vettem egyet, tudom ajánlani, beléptem a céghez is, így tőlem is tudsz vásárolni :wink: (nem vagyok ügynök :wink: )
Nagyon jól kiszűri a dolgokat, nincs klórszaga,mint a csapvíznek!!!
Nekünk már régóta van, csak most lecseréltük egy újabbra.:)

Nanica!
Hát mostmár én sem izgatom magam az evésen, eszik amennyit eszik.
8) Ha van napi 3-4 kaki, akkor biztos eszik eleget. :wink:
Tegnap voltunk dokinál, moindta ha a napi tápi megvan fél liternyi, akkor ne aggódjak.Hát annyi megvan :lol:
9800 g volt, és 80.5 cm.:D a 15 hós adatok.

Többiek merre vannak??Nagy a pangás.Itt szakad az eső.
:evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


hali!

délelőtt interjún voltam, most pedig vasalok...később jövök :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk! :) Minden nagyon szép és jó volt, anyukámék rengeteget foglalkoztak Lillussal. Tudtam pihenni is. Egy hátránya volt, hogy így még többet gyötrődhettem, sírdogálhattam, emészthettem magam... újabb kilótól szabadultam meg...

Most Lillus fürdik, fekvés után próbálok visszaolvasni, bár meg kell hagyni, Bali nagyon hiányzott... :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Néztem Lillus blogjában a képeket és látszik, hogy milyen jó lehet ott! :wink: Azt hittem, hogy Bali is ment legalább hétvégére! :( Gondolom akkor most örültök a viszontlátásnak! :wink: :lol:

Mazsi
Hát te jól belehúztál az interjúkba! És ma hogy sikerült? És mi van a másik 3-mal? :D

Tényleg hol van mindenki?

Nálunk is zuhogott egész nap az eső. :( (Kivéve amikor Brigó aludt! :evil: ) Ti mit csináltok esőben?

Körkérdés
A bukósisak nálatok is csúszkál a gyerkőc fején? (Persze biciklivel) Egyszerűen nem tudom úgy meghúzni, hogy ne tudjon elmozdulni, mert már így is vágja picit a nyakát bizonyos helyzetekben.
lora7
 
 


Sziasztok!


Bigsis! Jó neked, h ilyen nyugodt típus vagy, én még ma is fortyogtam magamban a cikken. Persze választ nem írtam rá, mert egyrészt vmi stimmelt a postafiók varázslóval, másrészt elcsábultam az osztrák-németre. Elvileg most is a svéd-oroszt nézem, de ez annyira nem izgat, úh írhatok mellette.
Munka: jó nektek, h kijöttök 1.5 fizuból, és nem kell mindkettőtöknek teljes állásban dolgoznotok!
Én pont ezért gondoltam, h jó lesz a tanári szakma, de most n úgy néz ki, h pénz beszél, kutya ugat... :(

Timo! Jó, h megjöttetek, már hiányoltunk! :D :D

Lora! Én nagytakarítást csináltam, úh jól kidöglöttem. Gergő persze már megőrült du-ra, úh 6-kor nem bírtam tovább, kivittem az esőbe . :x Szerencsére már csak csöpögött, úh ráadtam a gumicsizmit, esőkabátot, aztán indulás. Végre ugrálhatott a tócsákban kedvére! :D :D

Gumicsizma: végül kimentünk a Brendonba - erősen motivált, h a gumiszandival már két legyet üthetek egy csapára, úh már megvan az is. Igaz, nem vagyok biztos benne, h jó méreteket választottam, de egy eladó sem járt még a közelben sem, h segítsen! :x Eddig sem volt éppen a szívem csücske a Brendon, de most beírtam nekik még két fekete pontot! (Egyet a csizmáért, egyet a szandiért. :lol: ) Igazából a csizmáért önmagában is kettő járna, mert azt külön kérni kellett, és miután kikértem, kezembe nyomta a csaj a csizmát és jól otthagyott. Aztán persze nekem kellett hajtani, h adjon már egy számmal nagyobb méretet! Hát miért nem lehet kivárni, h jó-e az a nyomorult csizma?!? Miért nekem kell aztán vadászni rá? (Rá és nem másra, mert kizárólag ő adhatja ki!) Na mindegy, végülis kaptam egy nagyobbat, de ez meg vhogy túl nagynak tűnt, de már nem volt kedvem újabb expedíciót indítani a csizmás csaj felkutatására, úh mehettem az "előbb-utóbb csak belenő" gondolattal a kasszához. Na mindegy, lényeg hogy van, és ma kiderült, h nem esik hasra benne, úh nagy bakit nem lőttem vele. :roll:

Bukósisak: csak előre-hátra mozog egy kicsit, oldalra nem. Engem nem zavar. :roll: Vagyis minket nem zavar...ööö...Gergőt nem zavarja. :lol:

Panka! Napi 3-4 kaki? :shock: Nálunk még mindig "A kaki" van. :lol:

jaaa, és ha már kakinál tartunk! Miért gusztustalanabb a biliből kiönteni a produktumot, mit a kakis pelenkából kivakarni a dedet? Tudom, h itt a wc-szűkítővel összevetve került szóba, de napok óta motoszkál a fejemben, h azok után, h lassan másfél éve nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülhetünk a végtermékekkel, miért lett ez most hirtelen annyira undi? :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit vagyok, de nem sokat, mert még tanulok. De bárcsak vége lenne már. Ja és apa bulit csinál éppen.

Jó nagy a pangás mostanság.

Remélem a betegeskedők jobban vannak már?

Timi: Örülök, hogy itthon vagytok, láttam én is a képeket. Nálunk szinte minden nap ez megy, mivel kertesházban lakunk, vannak csirkék és tyúkok is, kutya. Mindig mennek a papával etettni, segít neki folyamatosan. Multkor csináltunk képet, amikor a kiscsirkék között ül és nézi, simogatja őket, nem tudom sikerült e, mert apujék még nem hívatták elő, de ha jó felteszem.


Mazsi: Tényleg jó sok interjúd van, reméljük valamelyik bejön.

Ha Laurának most van boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!!

Mi nem járunk játszótérre. Nekünk nincs a közelben. Itt családi házak vannak és úgy gondolják az okosok, hogy nincs rá szükség. Pedig jó lenne hasonló korú gyerekekkel találkozni.

Cikk: :twisted:

Költözők: Jelentkezzettek azért néha!

Mi jól vagyunki nagyon küzdünk az alvással. Szerencsére az éjszakákkal nincsenek már nagy gondok, de a nappalok. Általában f7-körül kel utána 10-nél hamarabb nem hajlandó elaludni, akkor másfél óra, de akkor viszont délután nem alszik, de már 5 körül kezd álmosodni, akkor viszont már nem kéne aludnia, mert akkor éjszaka kukorékol.( Úgy jártunk valamelyik nap is, hogy a papa felszerelte a mi régi bicingliülésünket az ő régi keréppárjukra, imád vele menni, minden délután bicajoznak. Amikor így volt csak hajlandó aludni, nem látszódot rajta, hogy álmos lenne elmentek délután és csak nagy nehezen tudtak visszajönni, mert a lány elalud és ennek meg nincs támlája.)
A másik verzíó hogy nagy nehez kihúzzik f12-ig akoor megebédelnénk, de az álmosságtól nem nagyon eszik, lefektettem 12 és alszik megint másfél órát és ekkor is csak 6-ig bírja. Fürcsihez korán, alváshoz későn.
Egyenlőre nem tudom mi lenne a jó?

Én: Vizsgáimmal hadilábon állok, egyszerűen nincs erőm és időm nagyon tanulni. Zsolti egyfolytában dolgozik, anyuék próbálnak segíteni, ha hazaérnek, de nagyon nehéz. Majd meg lesz ez a félév is valahogy.

Pénteken ballagáson voltunk Pesten(unokahugomén) és először aludtam külön a lánytól. Én másnap vizsgáztam, így nem jöttem haza. Egész éjszaka felébredtem, rossz volt nélküle.
Három kép:

Ballagó és Gréta
Kép

Mi, Zsolti csak éppen látszik a hátérben és öccsém (ugye mennyire hasonlítunk) a barátnőjével
Kép

Zsolti, én és apukám:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Ja és kezd fájni a fogam, úgy hogy vizsgák után irány a fogorvos. Eddig húztam, nagyon szeretek járni. :evil:

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Timo, jó, h végre itthon. Jók a Lillus képei a blogjában. Mikor kicsi voltál is ott laktatok, vagy ez már nem az a ház/udvar?

Pann, :lol: csatlakozonék a kakás elmélethez. Onnantól, h nincs egyenletesen bekenve vele a háta közepéig amit nekem kell körömmel levakarni, szerintem bármiben lehet!

Lora, hüje vagyok, elfelejtettem válaszolnia játszis kérdésre. Szóval a héten már nem jó sajna, eredetileg azért nem mert délelőtt bölcsiben van (elengedett a gyerekorvos, mivel csak a foga miatt taknyál), azóta viszont azért nem mert nincs bölcsiben (helyettes bölcsisnéni visz két csoportot és megesett rajta aszívem, mikor esdekelt, h csak akkor hagyjam ott ha én is maradok), viszont szerencsére eddig minden délelőtt bevágta a szunyát. Holnap meg dolgozni megyek be, és pénteken pakolás, ügyintézés.

Megyünk jövő héten nagymamákhoz :lol: hurrá, szabadság, dolgozni se fogok, csak barátnőzni, kozmetikushoz menni stb. babenet van ott is :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Jóreggelt! :D

Ilyen még nem volt: az álmodtam, hogy Lillus sír, de Bali felkelt hozzá én meg békésen aludtam tovább. Aztán már hallom, hogy ordít. :oops: És nem álmodtam...szegénykém, egész régóta bömbölhetett, kissé ki volt pirulva.. :( A 15 hónap alatt minden neszre felébredtem, de most nem ment. :oops: :oops: Ciki, mi? :)

Bali nem volt velünk, mert hétvégén Ausztriába mentek vmi zenei fesztiválra, amire már hónapokkal korábban megvette a jegyet és ő ugyan nem akart elmenni, de én mondtam neki, hogy felesleges lenne itthon maradnia és bánkódnia velem, attól senkinek nem lesz jobb és nem csinálhatjuk vissza a dolgot. Hétfőn, kedden meg szabi hiányában dolgozott szegény. :(

Kakis pelus kontra bili:
már annyira hozzászoktam a pelusból áradó undi szag és látványhoz, hogy nem hiszem, h sokkal megrázóbb lenne a bili. De majd kiderül! :lol: :lol:

Lin!
De jó, hogy írtál! Mikor lesz vége a vizsgáknak? Mennyi van még hátra?
Az alvással sztem küzünk páran.. nálunk is ez van, inkább de-t alszik, du-án nem és estére kezelhetetlen. Délig meg nem bírja ki. :roll: De majdcsak alakul, kitartás! :)

Panka!
3-4 kaki? Az igen. Nálunk is "a kaki" van, általában reggel, de akkor annyi, hogy majd kidől a pelusból! :oops:
Mi ma megyünk 15 hós oltásra, kivi vagyok, mekkora Lillus. :)
Ja, az evés miatt ne edd magad (bár tudom, nehéz), mert szépen fejlődik Emili és hát vannak ilyen időszakok, mikor kevesebbet esznek. Sztem már túl vannak azon, hogy éhenhaljanak, szólni fog, ha éhes. Nekünk is van olyan napunk, hogy alig reggelizik, ebédet nem igazán kéri és csak vacsi van, meg uzsira egy banán. :roll:

Cikk:
basszus, ezen én is rendesen felhúztam magam így kora reggelre! :twisted: :twisted: Nagyon szívesen cserélnék vele egy-két napra, hogy nézze már meg valójában, miről szól egy átlagos és egy átlagon aluli sz.r napunk! :twisted: :twisted: Én is szívesen visszamennék dolgozni Lillus 2 éves korában, de már 2009 szeptemberére sem vették fel bölcsibe! Így mit csináljak vele? Hol itt az igazság? Mert csak papolnak az okosok, de a feltételeket nem teremtik meg!
Bocsi! :oops:

A jövő héten van vkinek kedve jó idő esetén a Városligetben talizni? Lehetne olyan pokrócon ücsörgős, mint anno.. persze, tudom, szaladozó gyerekekkel nehezebb, de sztem nem megvalósíthatatlan. Vagy egy újabb Temitali? :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ria!
Hogy haladtok lakásügyileg? Ha van időd, gyere és mesélj! :)

Úgy látom, minden gyerkőc belehúzott a fognövesztésbe! :) Lillusnak még mindig 11 foga van, már lassan egy hónapja várjuk a 12-et, de nem akar jönni! Így van neki 3 kisörlő, 4 első alul és felül. Szemfogak a kanyarban, de azt olvastam, azok jönnek ki legkésőbb. :roll:

Túrórudit Lillus is szereti, bár elég ritkán jut eszembe adni neki! :oops: Jujj, tegnap pedig Mekiben vacsiztunk, Lillus gyerekmenüt evett! :oops: :oops:

Mazsi!
milyen volt az állásinterjú? Tudod már, végülis mi lesz? Hogy döntesz? :) (de jó, hogy dönthetsz) :lol: :lol:

Még kicsit játszótér:
én nem csak kényszerűségből viszem Lillát. Azt gondolom, szüksége van gyerektársaságra, ahol elleshet egy-két csínytevést, a nagyobbaktól pedig csomó jó dolgot. Most otthon anyukáméknál egész nap kinn volt a levegőn az udvaron, egész nap játszott vele vki felnőtt, mégis, mikor meglátta a szomszéd gyereket, boldogan szaladt oda és láttam rajta, örül, hogy végre az ő "magasságában" is van valaki. Mindazok mellett, hogy sokszor utálom, hogy menni kell, sztem hasznos! :)

Na, bocs, ha sok voltam! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Timo,
De jo, hogy itthon vagytok! Mar hianyoztatok!
A kepek nagyon szupik!

Lin,
Orulok, hogy jelentkeztel, mar szerettem volna kerdezni, hogy mi a helyzet a vizsgakkal, tanulassal!
Fogad miatt nem irigyellek!

Varosliget: par napja jartunk ott, nagy nehezen megtalaltuk a jatszoteret, de ot perc utan el kellett jonnunk, mert szakadni kezdett az eso :evil:

Szobatisztasag: ma osszefutottam a vedonovel, es azt ajanlotta, hogy a bili csak a wc-ben legyen. Eloszor csak ismerkedjen vele, azaz uljon ra ruhastul, ha en is ott vagyok, majd par het (honap) mulva pisiljen O is bele, es ha ezt megteszi, akkor kapjon valami kis ajandekot (pl turorudi). Azt hiszem, elkezdjuk, vesziteni szerintem nem veszitunk vele semmit!

Cikk: en nem huztam fel magam rajta, ez is csak egy velemeny, es fogadni mernek, hogy az illetonek nincs gyereke. Valamiert az hiszik a meg gyerektelen emberek, hogy az anyaknak tengernyi idejuk van, es csak lopjak a napot. Aron elott nekem is hasonlo velemenyem volt, el is terveztem, hogy a tengernyi szabadidomben majd mennyit fogok en tanulni, angolozni, meg cikket olvasni... hat rohadtul nincs idom ilyesmire.... de nem baj! Most ez a dolgom es kesz!!!! Es nincs nalam boldogabb ember a Foldon! :)

Tali: HURRA! Legyen!!! Mi szivesen mennenk!

Gyerekszigetre is jo lenne kinezni a hetvegen! Valakinek nincs kedve menni! Bigsis nagyon felcsigazta az erdeklodesem!! :)

Bukosisak: nekunk nincs, igy nem tudok mit javasolni.
Tenyleg Lora, hogy van a fogad????

Alvas: ugy latom, mindenki hasonlo problemakkal kuszkodik, Aron is alszik mar, muszaj delelott letenni, igy viszont delutan mar nem alszik egy masodpercet sem.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Mazsi,
Mi volt az interjun???

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ágiboldi
Nem baj, mert úgyis olyan vacak idő volt eddig. Ma érnénk rá, de ma meg dokihoz kell mennünk.

Képzeljétek, ma reggel észrevettem, hogy Briginek vmi lágyéksérvnek kinéző dudor van a combhajlatában. Megmutatjuk egy dokinak, de nagyon nem vagyok emiatt feldobódva, főleg így a köldöksérv után. :?

Helga
Köszi, a fogam jól érzi magát, szépen eltettem egy kis dobozba. :lol: Viccet félretéve jól van a helye, köszi. Szépen begyógyult már.

Gyereksziget
Ma este kiderül, hogy mit is csinálunk a hétvégén. Ha itthon leszünk, akkor felőlem mehetünk! :wink:

Tali
Jó ötlet, de én nagyon nehezen tudom elképzelni a pokrócos változatot. :roll: A Ligetben max. a játszin tudom elképzelni, mert egyébként koszos, kutyás stb. A temető ebből a szemszögből jobban hangzik.

Alvás
Szerencsére nálunk már egy ideje beállt, hogy csak du. 12-13 órától alszik egy 1,5-3 órát. Ez így tök jó, főleg a 3 órás alvás! :lol:

Lin
Tapasztalatból mondom, hogy minél előbb menj el fogorvoshoz!!!

Pann
Azért a pelenkát én szépen összecsomagolom és kidobom. A gyerek popóját meg nyílván letörlöm, de ez minden variációnál fennáll. A biliből ezzel szemben ki kell valahogy vakarni és még ki is kell mosni utána. Ilyen szemponból talán jobb az ülőke. (Amúgy nem vagyok bili ellenes, már mi is beszereztünk egy Ikeásat.)
lora7
 
 


Lora, nem akartam magyarázkodni bili ügyben, ezt mindenki maga dönti el, de így van szerintem is!
A gyerekpopóról törölgetni a kakit természetes dolog, de egy (magában is ronda :)) műanyag vackot naponta ötször-milliószor törölgetni és ha nem is fertőtleníteni, de tisztára súrolni ... háááát ... Szóval akkor inkább ülőke. Szerintem. :)

Lin, alvásra esetleg nem megoldás, ha minden másnap altatod délelőtt is, délután is, a közbeeső napokon meg csak délután? Egy rövid ideig, míg át nem áll a napi egyszeri alvásra. Most a négyéves lányom van ebben a helyzetben, sok neki a délutáni alvás, este későn tud csak elaludni, de ha nem alszik, du már minden rossz, mindenkive veszekszik, sír. Nem könnyű! Vele próbálom ezt, minden másnap lefektetni délután, ma alvós nap van, hurrá! :) (Neki is van olyan egyéves kora körüli fényképe, amikor ebéd közben elaludt... :D)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Megjöttünk a dokitól. Nem tudta megmondani, hogy mi van ott Briginek. Lehet sérv, nyirokcsomó stb. Azt mondta, hogy "olyan furcsa". :shock: Hát köszi. :? Na mindegy, megyünk a sebészetre és akkor már a köldökét is megnézetem. Szerencsére úgy látom, hogy nem fáj neki.

Cikk, még egy picit
"mint adófizető apának" szerintem ez az idézet azt jelentik, hogy maga is apa.
lora7
 
 


hahó! 8)

végre tegnap este kivasaltam többheti :oops: maradékot :wink:
úúúúútálok vasalni,főleg nyáron :oops:

Lea kicsit jobban van,végül nem kellett a mellkasröntgen mert az inhalálás és az újabb gyógyszerek segítségével szépen feltisztult a tüdeje...még köhög egy kicsit és ezerrel folyik az orra...

Nekem is kezd visszajönni a hangom,bár énekelni még nem tudok :lol:

A tegnapi interjú már egy konkrét cégnél volt ,de nem voltak túl szimpatikusak úh ha rajtam múlik nem megyek hozzájuk 8) kb 1,5 hét múlva jeleznek vissza, hogy átmentem-e a szitán :lol:
Még jó, h válogathatok :oops: :wink: Szívem szerint a mostani cégemnél maradnék (ha visszavesznek) mert így akkor nem lesz gáz, hogy éppen beilleszkedtem az új helyre és már jön esetleg a következő gyerek...

Lea vmelyik nap megszólalt az utcán, h "CSZÍCA" és mutatott az éppen úttesten átsétáló macsekra :lol: Tök édes volt!
Most már tök biztonságosan közlekedik lejtőn le-fel, ágyra le-fel
Kedvenc elfoglaltsága mostanság, h addig huncutkodik amíg nem kezdem el kergetni ő pedig hahotázva menekül :lol: , majd amikor "elfogy az út" akkor rötyögve elkezd rohanni felém és várja , h elkapjam :lol:

bili
azt hiszem megedződtem anno a kórházi ágyak melletti ágytálazásban :shock: :lol: (bár ott van ágytálmosó)

egy tipp a bilizéshez: mielőtt ráültetitek egy darabka papír a bilibe így nem ragad bele a cucc,a végén vízzel felönteni és hozzá sem kell nyúlni semmihez... :wink:

Lin
továbbra is nagytiszteletem a gyerek mellett tanulóknak! :lol: :wink:
Jól látom? Grétának sűrűsödik a haja? :lol: :wink:


Helga
nem tudom mennyire jó 5let jutalmazni azért mert ügyesen pisilt :roll: :?: csak egyszeri jutalmazásra gondolt a védőnő vagy mindne alkalommal amikor bilibe sikerül?
sztem bőven elég , h megdícsérem :roll: de ez az én verzióm :wink:

Timi
én is azt hittem családi pihi van :cry:
jó h itt vagy újra és az még inkább, h sikerült valamennyire pihenned...

2009 szeptemberre sincs már hely? :shock: mikor kell(ett volna) jelentkezni akkor?
hihetelen! na ezért háborít fel, h variálnak a 3 évvel...(persze nekem most vissza kell menjek hamarabb,de a másodikkal lehet h kipróbálnám a 3 évet)

Lora
mi vissza keleltt vigyük a sisakot és még mindig nem cserélték ki :twisted:
esetleg egy kalap/kendő a sisak alá? vagy az úgy már nagyon meleg?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


sziasztok!

visszaolvastam én is mindent...

Legutóbb az extra nyűgi nap okára még nem jöttem rá. Tény, hogy kétszer aludt aznap, pedig már hetek óta csak ebéd után alszik, 1,5-3 órát.

Ma viszont hajnali 5kor kelt és nem tudtam visszaaltatni... nem volt türelmem a fekveszopihoz, fájt a hátam és már tejcsi sem volt, Linus meg csak úgy akart cicizni... nem sikerült.

Ma végre rendesen az uszodában volt a babaúszás, a kis medencében. A korábbiakhoz képest a víz nem melkasig, hanem csak derékig ért... így a megszokott mozdulatok kicsit sutára jöttek ki... meg izomlázam lett a fenekemben :oops:

Lora: Linus fején is mozog kicsit a sisak, de nem vészes. Pedig nem is csatolom az állánál szorosra, mert zavarja. Milyen típusú a sisak? Nálunk a sapi a sisak alatt nem jött be, jobban zavarta és úgy mégjobban csúszkált, de egy próbát megérhet.

nanica
 
 


Ria,Dana,Mmónika,Bella
valami életjelet! :lol: :wink:

Lora
"jófej" dokitok van! :twisted:
ma mentek a sebészetre?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Timi!
Üdv újra körünkben :D Én is olvastma a naplót, nagyon ügyes Lillus a beszéddel!És a képek is nagyon aranyosak:)

Bili!
Abba bele kell nyúlni, és kézzel kiszedni a cuccot(vagy ha előtte teszel bele papírt, akkor talán ki lehet borítani).Pelust rögtön visszahajtom, majd popótörlés(bár Emili bogyózik, így alig kakis a feneke :wink: ).
Igen, mostanában 3-4 kaki lett az adag/nap, előtte 1-2 volt. :roll: Lehet hogy mégis eleget eszik? :wink: :lol: De lehet a tejtől, meg a napi 2 őszibaritól van.
Ma jól evett, bár mostanában meg rákapott a hajnali reggelire, 4-5 körül, majd alszik 8ig, akkor kap tejet(bocit). :? Mind kettőből 200-240 ml-t iszik meg!

Lin!
Kitartást a vizsgákhoz!

Mazsi!
Tényleg mi volt az interjún?
Emilinél is favorit a fogócska, főleg az apjával :wink:

Vki elárulná mi az a Temitali???? :roll: Ebből csak a Temi-t nem értem 8)

Holnap megyünk anyósékhoz, már alig várom :twisted: :lol:
Bár szombaton állítólag lesz egy bababuli, az tetszene!

Ja, és Emili is belépett az ifjú alpinisták körébe, odatolja a széket mindenhova, és felmászik rá! :x Meg állandóan csak a székre mászna, rossz nézni.Így inkább nem is nézek oda :lol: Remélem nem fog leesni, elég ügyesen manőverezik. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Mi jövő hétvégén készülünk Pestre szerintem akkor megnézzük a gyerekszigetet is. Bár még nem biztos mivel diplomaosztó ebédre megyünk.

lora

A gyereksziget már nem játékos, ez mit jelent?

mazsi

Lea egyébként is megeszi a natúr joghurtot vagy csak a müzlivel?

Alvással nekem szerencsém van már átállt Lili a du.-i egyszeri alvásra. Az éjszakák meg olyanok amilyenek. Éés kint van a 12. foga is. Már csak a szemfogak hiányoznak mert így érdekes a fogsora. :lol:
Mozgalmas hetünk volt, megtanult motorozni, meg belemászni a babakocsiba, felmászni a kézmosó kis székére. Vagyis nem tanulta hanem egyszer csak csinálta. :lol: De pl. csúszdázni elfelejtett.

Nálatok is van olyan hogy amit tudott régebben az egyszer csak nem megy?

Kép
emoke27
 
 


Alvás: Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Rita: az a baj, hogy tegnap déltől aludt 1 és hn órát utána nem és már hatkor nagyon nyűglődött. Ma meg 10-től aludt 1 ésn órát és eddig nem bírtam megint elaltatni, de már nem is próbálkozom. Hogy meddig fogja bírni? Szerintem már nem sokáig.

Vizsga: Még van három, persze a legnehezebbek. a valszám nem sikerült a múltkor, az van, van még makró és menedzsment.
Egyépként az a rossz, hogy én elméletileg nem itt kezdtem Szolnokon és amikor átvettek idén másodévre kiderült, hogy nekem nagyon sok minden hiányzik az első évből is, más volt a tanmenet. Így rengetegett kell pótolgatni.

Bili: Nekünk is van, de akkor háborogtam is amikor megkaptuk. Ugyanis ugye persze anyóséktól karfás, zenélőset. Na én azóta kivettem belőle az elemet, nekem nem kell, hogy bele nyulkájon, azért mert zenél. Már próbáltuk mi is, már jó ideje beált, hogy délbe kakilunk, gondltam megpróbájuk és ráültettem. Persze, hogy azóta nem akkor. Nem baj, majd csak, szerintem senki nem veszt rajta, ha kipróbálja, agyerek szerintem eldönti, hogy akkarja vagy sem.

Mazsi Gratulálok a vasaláshoz, arra engem is nehéz rávenni.

Timi: Bölcsi :twisted:

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Ma a játszin Lillust egy 12 év körüli kamasz úgy fellökte, hogy felhorzsolódott az arca! :twisted: :twisted: Kibújt belőlem az anyatigris, jól leordítottam a haját!

Mi olyankor a játszótéri etikett, ha:
1. olyan gyerekre kellene rászólni, akinek nincs a közelben szülője vagy egyáltalán nincs vele (mert azt beszéltük, hogy mindenki a saját gyerekét rendezi le)
2. folyton zaklatják a gyereket (ma pl. Lillust kábé egy órán keresztül kisérgette egy kábé 6 év körüli kislány, meg emelgette, puszilgatta stb.). Mit lehet csinálni ilyenkor?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo,

1. én szívfájdalom nélkül rászólok a nagyobbakra, a kicsikkel meg kb. úgy viselkedem, mintha a Sebi lenne, tehát ha nincs értelme rászólni, akkor figyelemelterelés stb.
Ma pl. egy sacc 40 kg-os zsírdisznó kiskamasz beleült a bébihintába, már indultam oda, hogy megkérjem, hogy vihar gyorsan ugorjon ki belőle, amikor láttam, hogy sír :shock: ...beleszorult a drágám, az anyja daruzta ki, mert nekem nem engedte, hogy segítsek, bevallom őszintén, elégtételt jelentettek a derekán keletkezett véres horzsolások (utána 1 órát duzzogott az egyi kisházban, azt teljesen kitöltve :roll: ), még egy ilyen hülyét!

2. egyáltalán nem engedélyezném neki, ha látnám, hogy Lillust zavarja, vagy nem tud tőle rendesen játszani, egy-egy ölelés-puszi még oké, de ha nem annyira erőszakos, akkor megkérném, hogy egy picit most hagyja, és nézzük meg mit csinál egyedül Lillus, bla-bla, addig nyugodtan menjen csak valami mást csinálni, bla-bla.

Ma elkövettem azt a hibát délután, hogy az ebédemmel ültem le olvasni...aztán jöttek a bilis gyakorlati jó tanácsok :lol:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Emőke
Lea eddig csak natúr joghurtot kapott...megeszi magában is , bár leginkább friss gyümivel , müzlivel vagy Fosfovittal szokta kapni...
túrókrémet is én csinálom neki egy kis gyümi,joghurt és már eheti is...

Lea is "elfelejt" néha dolgokat :lol:


Timi
1. én is rászólok az olyan gyerekre :twisted:
2.az egyik játszin van egy kb 3-4 éves kislány aki a nagyijával és öccsével szinte nap mint nap kint vannak ,mivel ott laknak a játszótéren( 5 emeletes ház között van a játszi)
ennek köszönhetően magáénak érzi a terepet tokkal vonóval...így akármikor megjelenünk elveszi (szó nélkül! :twisted: ) a játékokat, ráncigálja/ná Leát, ha esetleg úgy jön ki és ott uzsizik Lea,kiveszi a kezéből a kekszet (1x megkínálom,de amikor ötödször jönne vissza elzavarom :oops: ) stb.
a nagyi próbálkozik kordában tartani őket, de miután a kissrác is szalad szélnek világnak nem mindig ér oda :cry:

Pankaa
TEMITALI=temetőben baba-mama találkozó
ha jól emlékszem Lorca kedvenc parkja itt van :roll:

Sno
bilis ebéd :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Mazsi
Igen, ma voltunk sebészeten. Először a sebész is nagyon nézegette, de aztán egyértelműen azt mondta, hogy nem sérv. Ő is említette a nyirokmirigyet, végül az asszisztens nő kérdezte, hogy nem volt-e beteg Brigi mostanában. Akkor jutott eszembe az oltás, amit pont 1 hete kapott. És így azt mondta a doki, hogy 99% hogy az oltástól bedurrant a mirigye és el fog múlni. Ha mégsem múlna 1 hónap múlva kontroll. Ráadásul a bal combjába kapta a szurit és azon az oldalt van a dudur is, így tényleg szinte biztos. Azért megnyugodtam egy kicsit. :)

Timi
Én simán rászólok mindkét esetben a gyerekre. Persze a 2. esetben kicsit tapintatosabban.
Nálunk van egy tündéri kisfiú egy borzalmas anyukával. Sosem hoz neki homokozó készletet és ha játszik pl. a mienkkel, mindig rászól, hogy ne, hiába mondom, hogy nyugodtan. Ilyenkor nem tudom, hogy most beleszólok-e a nevelésbe, vagy sem. De pl. Brigi miatt is szeretem, ha elkérnek dolgokat, mert ő is tanulja meg a dolgok menetét.

Emőke
Azt még asszem a múlt hétvégén írtam, amikor is már nem tudtunk volna kimenni a gyerekszigetre. De persze ettől még másik hétvégén lehet menni. :)
Briginél is vannak dolgok amit régen csinált és most nem. De sztem nem elfelejtette, egész egyszerűen most más érdekli. Bár pl. van a játszin egy 10 hónapos kislány, aki még csak mászni tud. Ha Brigi vele játszik, akkor ő is csak mászni hajlandó. (Jó tudom, ez nem ugyanaz, de tök érdekes! :) )

Helga
Nem leszünk itthon hétvégén sajnos. Anyóséknál leszünk. :evil: Így a gyerekszigetre sem tudunk menni.
lora7
 
 


Lora
és a köldöksérvre mit mondtak? az egyáltalán?


vesztésre állnak a portugáljaim :cry: :cry: :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Mazsi
Igen az köldöksérv. A sebész egyből észrevette anélkül, hogy mondtam volna! Ő is azt mondta, hogy 3 éves korig nem nyúlnak hozzá, és hogy Brigó még nagyon pici és simán visszahúzódhat addig. Egy tök aranyos sebész néni volt. :wink:

Épp most lőttek egy gólt a portugáljaid! :wink: :lol: (Bár sajnos kicsi az esélye, hogy kb. 5 perc alatt még 1-et lőjenek. :( Én is nekik drukkolok, bár a focit nem szeretem)
lora7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?