Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Lafie nagyon jol sikerult a montazs. Milyen jo, hogy van koztunk valaki, aki tud erre is idot szakitani.

Mindenki megkeresztelte mar a babokat? Mi most hetvegen kereszteljuk, mind a ket csemetet, mert meg zsofi sincs megkeresztelve. O mar megbeszelte a lelkesszel a keresztelesi szertartast, mert felt tole, de amikor a lelkesz mondta, hogy csak 3 csepp vizet tesz a fejecskejere megnyugodott.

Szopi: Mark 6 honaptol, amikor megtanult hasra fordulni nem volt hajlando szpizni, mert hason fekve nem lehet, igy egy honapon keresztul a lefejt tejet kapta cumibol, erre most megint megtetszett a cici, igy 7 ho-tol megint szopik. :D

Fog: nincs egy sem, de mindent rag, remelem hamarosan kibujik egy-ketto.

Zoldborso: nekunk nem jott be, ezerrel fujta szembe, amikor megprobaltam beletomni.

Kepzeljetek vasarnap Szimfonikus hangversenyen voltunk: az egesz csalad. A ferjem a lanyommal az elso sorban ult, mert zsofi nagyon kivancsi volt a hangszerekre, en viszont Markkal a leghatsoban, hogy ha gond van tudjak futni. De nem volt semmi baj, szo nelkul vegig hallgatta Mark az eloadast :wink:

Ket napja a ket gyerkoc egy szobaban alszik. Feltem egy kicsit, de nagyon jol alszanak egyutt. Ejjel 3-kor Mark kel enni, de zsofi nem ebred meg a sirasra. Egyebkent nagyon szeretik egymast. Mark ha meglatja zsofit, mar szinte repul. ugy orul neki. zsofinak tetszik az, hogy amikor bohockodik, mark nagyokat nevet.

A fozelekbe en mar tettem majat, csirkehust, tojast, tehenturot. Egy het alatt kap 2x majat, 2x tojassargat, 1x tehenturot, 2x husit.

Kép
Kép
meli78
 
 


Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Nyafi, én XI. kerületi vagyok, innen azt hiszem nagyon messze vagytok tömegközlekedéssel, én ezért nem jelentkeztem a babatalira.

Olvastam egy jó cikket napvédelemről. A lényege: az SPF feliratú termékek nem jók, mert csak atz UVB sugárzás ellen védenek, miközben az UVA öregíti a bőrt!
http://www.babazo.hu/bebi/20050718naptejek.html

Meli, nagyon helyesek vagytok a fotón!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 

 
 

Találtam egy jó cikket! Jövök még később. Hány baba is úszik? Majdnem mindenki, ugye? :)


A babaúszás meglehetősen vitatott kérdés a szülők között. Divatról lenne szó? Vagy tényleg hasznos? Csak egy jópofa családi program, vagy valóban tanul is belőle valamit a baba? Ennek jártunk utána.

A babaúszásnak számos előnye van, és tulajdonképpen több előnye, mint hátránya. Nem múló divatról van szó, sokkal inkább egy olyan módszerről, amelynek révén a baba immunrendszere erősödik, mozgásfejlődése gyorsabb lesz majd, enyhülnek a szeparációs szorongás és a mozgásfejlődéssel összefüggő frusztrációk hatásai. Ezek az elsődleges előnyök.

Sok helyen kiemelik azt is, hogy a baba búvárreflexe megmarad a babaúszás által. A búvárreflex lényege, hogy a baba nagyjából 7 hónapos koráig reflexszerűen elzárja külső orrnyílásait és a száját, ha az arcát víz éri, így nem tud vizet belélegezni. Az úszás által ez a reflex tovább megmarad, ennek azonban sok értelme nincsen, a “rendes” úszástanulásban kifejezetten akadályozó tényező lehet. Tény azonban, hogy az úszni tanuló babák nem fognak félni a víztől, nagyobb lesz a vízbiztonságuk, ami részben annak is köszönhető, hogy abban az időszakban, amíg még működött a búvárreflex, volt módjuk használni azt.

Miért érdemes babaúszásra járni?

* a baba a vízben szabadon mozoghat, már abban az időszakban is, amikor a “szárazföldön” még nem tud helyet változtatni, ezáltal csökken az a frusztráció, amit az önálló helyváltoztatás hiánya okoz
* a rendszeres mozgástól az izomzata másként fejlődik, ez a mozgásfejlődésben is segítségére lesz majd
* társaságban van, megtanul a többiekkel együttműködni, könnyebben feltalálja majd magát a közösségben, nem fog sírni, ha idegeneket lát
* a víz lazítja az izmokat, így merev izomzattal, hipotóniával rendelkező babáknak is segít
* a víz nyugtató hatással van a babára
* a kölcsönös egymásrafigyelés által elmélyül a szülő-gyermek kapcsolat

KépKép

KépKép
anika78
 
 


EGy jó link. Homeopátia és a fogzás

http://www.kismamablog.hu/fogzas.pdf

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus!

Boraxot lehet adni egy nap többször, nekünk a doki azt mondta, hogy 3x5 golyó/nap. A homeós kiskönyvben pedig az van, hogy 2-5x 5 golyó egy nap.

Chamomillét mi estére kapjuk, csak akkor kell adnom neki 5 golyót. Azt mondta a doki, hogy lehet a golyókat keverni, tehát kis vízbe 10 golyót adok és bekanalazom neki.

Nyafi!
Kanál. Hannának a DM-es színeskanalak jönnek be. Az amelyikben 5 v. 6 db van. Azok elég laposak és ha pépeset csak az elejére teszel, akkor elég jól lehet etetni. Néha Hanna is borzadály, hogy mit művel. Talán mostanra kezdi megtanulni, hogy nem a nyelve alá, hanem fölé kell tenni a kanalat :D Küzdelmes dolog ez a gyereknevelés :D

Anika!
Borsó. Én simán megfőztem és turmixoltam. De ez zsenge kerti borsó. Nem volt tőle semmi baja, max egy kicsit többet pukizott, de nem bánotta. Csináltam már simán magában, sárgarépával, krumplival. Sárgarépa is kerti zsenge volt. Holnap sárgarépafőzeléket csinálok neki. Kiváncsi vagyok :D

Lafie!
Iszonyú jó lett a montázs, nagyon ügyes vagy! :D

Kakaó. Nem győztetek meg :) Sztem semmi baja nem lesz napi egy kávéskanál felforralt kakaótól :) Ráadásul Dyt nem az én kakaómat adom neki, hanem a sajátját kapja. Táppal és nem tejjel :)

Nyafi!
Babatali nagyon jó ötlet, szívesen mennék, de nem tudom , hogy jutok el. Ha meglesz az időpont és elküldöd a címedet, akkor megfűzöm a férjemet, hogy ha Pesten dolgozik, akkor vigyen fel minket. Egyébként nem tudok feljutni, mert kocsival nem merek bemenni még a belvárosba. Pedig sztem át kellene szelnem Bp-et, hogy odajussak. Megírod pontosan, hogy hova kellene menni?

Tusi!
Zizi zabálnivaló :) Ahogy ott ül meztelenül. Ilyenkor jön az az érzés, hogy agyonpuszilgatom mindenhol :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Köszi, Babuci. Jó hogy írod, én mindíg külön oldom fel vízbe. Most éppen nem volt időm kivárni, és megkapta félig feloldva :D én nurofenes fecsivel adom, már meglátja, és alig várja hogy kiszívja:-)
az én chamomillám negyed óránkét is lehet adni, a boraxot pedig úgy láttam írva, hogy 2*, vagy elnéztem:-)

Na, ez nem az a mennyiség kakaóból, amitől baja lesz:-) mi ma csokis jégkrémet kostiztunk, és jajjjj, azt a hisztit:-) nem szoktunk jégkrémezni, de most anyós itt van, és miatta vettem, persze hogy ő sem maradhat ki:-)
Babuci, gyere Te is, én is megyek, még én sem tudom, hogy jutok oda:-))) gondolkodom bkv-n.
Nyafi hogy lehet oda jutni azzal Kőbányakispest, metrótól... addig jó vagyok:-))))

Meli, nem semmi a fiatal ember:-))) én 3hónap küzdés után adtam fel, amikor már végleg nem szopizott Barni. De jó, hogy még elfogadja.Képek Zsófiról???? MÁr rég nem láttuk!!!!:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus: 3-as metróval kell jönni a másik végállomásig (újpest-központ) és onnan 4 megálló egy piros 96os nevezetű busszal. Bocsi Nyafi, hogy helyetted nyilatkoztam :D.

Borsó: lehet üresen, vagy répával, krumplival, mindkettővel is. Husi is mehet hozzá, bár asszem ti még azt nem esztek.

Répafőzi: elején nagyon nem kellett Benőnek. Most már az is jó husival :). Nagymamám ma egy banános zselével töltött csokit adott a kezébe!!!!!! :shock: Alig győztem kiszedni a szájából. Persze addigra a fél csoki már leolvadt. Tudom, hogy nem lesz tőle semmi baja, de a mama azért tud néha alkotni.

Babatalis lányok: én szívesen bemegyek kocsival valameddig néhányotokért, ha az segítség (pl Ágnes, ha eljössz a BVSC-ig). 1-2 embert el tudok hozni.

Kép
vargaviki
 
 


Ági! Ha közel laksz a 73-as buszhoz, akkor azzal a nyírpalota utig, onnan fekete 96ossal 5 megálló és ott tesz le!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Tényleg köszi szépen az invitálást, de én inkább várnék egy őszi babatalit. Hátha akkor is lesz kedvetek szervezni egyet! 8) 8) 8) Hónapról hónapra egyszerűbb Csabival közlekedni, de inkább még várnék hosszabb utat megtenni vele. (A babaúszás kivétel, de nekem elég az a heti egy ilyen nap.) Nem vagyok elég bevállalós ilyen téren.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok,

mivel nálunk szájpenész van ezért kihagyjuk tuti. (Nem mintha meg lettünk vona hívva :) )

Barnusanyus, Rolinak HP-ba csinálták, reggel mentünk este meg már jöhettünk is haza.
KB 1 óra volt, igazából egy rutinműtét, de nagyon rossz volt látni ahogy olyan elesett az altatástól. Két vágás volt, egy a zacsin egy meg felül. Rolinak nem sikerült lehozni, csak lejjebb hozni de végül is ez volt a lényeg, nehogy későbbi következményként elrákosodjon. Azt mondták, hogy majd 14 éves korában csináltathatunk mégegy műtétet, hátha akkor lejebb tudják hozni (most az inak nem engedték lejebb) de annyira nem izgat, meg amúgy se okés az a golyója.
Aztán kb 2 hét múlva (de lehet hogy egy) kontrollra vissza kellett menni.

Nagyon jó lett a montázs! Köszönjük.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


ejnye Csikken mindenki meg van hívva!!!TE IS!!! És a többiek is akiket bunyevác módon esetleg kifelejtettem! Mivel gyógyul a szájpenész?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nyafi
Borax glicerinnel. Azzal kell naponta többször jól átkenni a baba száját belül.

Meli
Nekünk sem volt még keresztelőnk. Szeptember 20.-n lesz.

Később jelentkezem.
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

A tali időpontjáról lehet tudni valami konkrétat? Ha sikerül apának szabit kivenni, akkor mi is szeretnénk menni. Remélem nem gond, hogy Robi is jön, de sajna az én jogsim, csak fővárosunkon kívül érvényes. :oops: :lol: Nyafi majd írd már meg légyszi a pontos címedet, hogy kitanulmányozzuk az útvonalat. Mit vigyünk?
Vendég
 


Viki, köszi... végülis tök egyszerű bkv-val. Autóval egy kicsit izgibb, mert kirándulós vagyok.
Lenne néhány kérdésem:-)
Ha jövök a Ferihegyin, és rámegyek a Hungáriára, onna a Váci útra, onnan Árpád utcára akkor végülis nem is "bonyolut". Ennél van egyszerűbb egyébként?
Nyafi kertesbe, vagy emeletesbe laktok? Mert akkor a babkocsi verziót nem nagyon erőltetem, ha tudsz kölcsönözni nekünk alváshoz. Mivel, ha bkv-zunk, akkor jobb lenne kenguruba vinni, hogy Barni kezét tudjam fogni lépcsőzésnél. Ha babkocsit cígőlnék, akkor mindíg meg kéne kérni valakit.. éshát elég bunkók az emberek...sajna... na nem modnom, azért megoldanám, de ha nem muszáj...:-) A hordozó tök tuti lenne, de kinyúvadnék mire odaérnék :D
Autóval egyszerűbb ha nem megyek rossz felé.. semmi más bajom nincs vele, csak lehet estére érek oda... :D Volt, hogy mentem vhova Pesten, oda félóra volt, vissza másfél:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Csikken, köszi! A vágások egyébként fájtak neki? Mondtad neki, hogy mit fognak csinálni? Én szoktam...de már előre sajnálom szegényt, szerintem előző nap fogom csak mondani neki. Legutóbb már odított, amikor megnézték, pedig soha nem szokott, mindíg megdícsérik... de a hormonszuri galyra vágta.... azóta nem haver a dokikkal:-(((

Egyébként ez a homes borax is biztos jó rá,mert szájfertőtlenítő, amit Babuci írt. Barninál mi is glic.boraxot (rózsavíz)használtunk.
Én veletek is nagyon szeretnék találkozni :lol: a két nagyfiú biztos jól eljátszana..

Hajjj, ez a homeopátia... egyékbként lehet hagyom a francba,,, extra sokat kelt:-) de egyébként most töri át az ínyét a második fog :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ja, és Ágnes! ne csináld már! én olyan kíváncsi vagyok rátok is. Jó lenne látni rámolós Csabit élőben is :lol:

Jahra, már megint eltűntél!:-) minden okés a fiatalemberrel?

na mostmár én is dugulok, nincs kedven takarítani... Itt az anyósom, de majdnem csak többen vagyunk Vele:-))) :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok, jahra anyu nem tűnt el, csak átalakult....segédmunkássá. Téglákat cígöltem tegnap az építkezésen, mert férjem azt hitte szakadni fog az eső, erre lemondta a haverokat, hogy majd ma, közben mondtam nem fog esni, kőműves barátunk ráért, úgyhogy hárman falaztunk. Jó kis ázott 38-as téglákat cepeltem, de komolyan mondom jól esett a fizikai munka. Ma meg főzök, vasalok, hogy délután tudjak menni segíteni megint. Lackó nyuszi szuperül van, köszönjük, minden oké, fog nuku, izomláz volt az a múltkori, kis bolondom :-) Azóta férjem esténként finoman "legyúrja", mert mióta rájött mennyire kitágul a világ ha nekiindul, azóta egy percünk sincs. Hol a szekrényből szedem elő, hol a cipők közül.....most pakolom el az alsó polcokról a tisztítószereket a fürdőben, csajok, sose lehetünk elég óvatosak!!!! Apum mentőorvos, vannak sztorik. Szóval minden vegyi anyag minél magasabbra én azt mondom.
Babatalira nem merek nekiindulni, ha megyünk Sztbalázsra a mamához meg az építkezésre, azt se bírja ki egy helyben, kész ez a gyerek. Mer' ugye nem lehet felülni, mozogni stb. Pedig az csak 12 km! Nem merek vele kettesben nekivágni egy minimum 3 órás útnak, ne haragudjatok, pedig olyan szívesen mennék.
Ja a könyvről még. Én nem igazán kiadásra szánom, inkább a családnak, a fiamnak és magamnak. Én tehetségtelen vagyok minden kreatív dologban, se rajzolni, se varrni se semmi ilyesmit nem tudok. Ehhez talán lenne affinitásom, ráadásul olyan hamar elfelejti az ember a ma még fontosnak és érdekesnek tűnő babasztorikat. Alkotni szeretnék, egyszer az életben, letenni valami maradandót az asztalra. Ezt szeretném csak. :roll:

Kép
jahra
 
 


Kép

Kép
jahra
 
 


A borsós ötleteket köszönöm! Ettünk már húst, de csak kétszer. Almapürét csirkehússal, nagyon ízlett neki.
Viki
Azt hiszem te készítettél salátafőzeléket. Hogyan csináltad?
Én főztem Apornak salátaleveleket, összetörtem és anyatejjel összekevertem, de elég íztelen lett. Megevett mégis belőle 26 kanállal. Számoltam. :)

Babuci
Hogy ízlett Hannának a sárgarépafőzelék?

Mivel sürítitek a babáknak a főzeléket? Krumplival, vagy mivel?
Én úgy etetem most Aport, hogy kap ebédere valami zöldségeset és délután kap egy kicsi gyümölcsöt, amennyi jól esik neki, és ezen kívül szopik egész nap. Tejpépet, rizspépet nem adok. Az én orvosom azt mondta, csakha éhes, és nem elég neki az anyatej.

Dyt
Én politológiát és történelmet tanultam az egyetemen. Én élvezném nagyon, ha cikkeket írhatnék, de főleg az elemzés érdekel. Pl. most voltak önkormányzati választások Romániában és erről írnék cikket. :) stb.

Tényleg mi lehet Ágizsuzsival? Régen írt nagyon. Ő a parajdi anyuka, akinek Maya a kislánya. Ha olvasol minket még, akkor írj. :)
Szenilla sem jelentkezett mostanában.

Babuci
Számlaszám?

Még biztosan akartam valamit, beleolvasok az előző oldalba.

Ja igen, most olvastam, amit hangoztattam korábban is, hogy az a jó, ha mindent a baba saját maga tanul meg, ami a mozgást illeti. Aport ugye nem ültettem, volt is erről egy jó beszélgetés. :) Most sem ültetem, és rengeteget ücsörög egyenes háttal most már. Mászás közben megáll és leül. :) Mindjárt keresek erről valamit.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi

Nem tudom írtam e, hogy én is szeretnék hintát venni Apornak. :)

Egy érdekes cikk.


A baba mozgásfejlődése: Mit tehetsz érte?
február 13, 2008 | Kategória:A csecsemő fejlődése, Mozgásfejlődés | Szerzõ: Vida gi

A baba mozgásfejlődése kapcsán rengeteg tévhit van, amit érdemes eloszlatni. A szülők egyik tábora állandóan aggódik, vajon eleget tud-e már gyermeke, nem kéne-e többet tudnia, mikor kell szakemberhez fordulni, a másik tábor pedig mindent ráhagy a gyermekre, úgy gondolja, majd kialakul magától minden, ha eljön az ideje. És létezik az arany középutasok csapata is, akik nem aggódják túl a dolgot és nem rohannak fejvesztve a gyermekorvoshoz, de azért szeretnék tudni milyen gyakorlatokkal fejleszhetik gyermeküket, hogyan segíthetnek neki, hogy eljusson a következő lépcsőfokra. Ebben az írásban mindhárom tábor találhat hasznos információkat maga számára.

Mostanában sokat foglalkozom a mozgásfejlődéssel, egyrészt mert saját 10 hónapos csemetém is rohamléptekben fejlődik, másrészt, mert rengeteg tévhitet hallok a mozgásfejlődés egyes lépései kapcsán. Látom az ismerős kismamák küzdelmeit és olvasok sokféle tapasztalatot, véleményt, kétséget, amivel e-mailben vagy az Alvásambulancián megkeresnek.

Nos akkor lássuk hát az időtáblát, hogy nagyjából mikor mit kéne tudnia a babának:

Átfordulás 3-6 hónapos kor között valamikor - Egyes babák egyáltalán nem strapálják magukat ezen a téren, inkább kivárnak, a fürgébbek már 3 hónaposan átfordulnak. Mindegy, hogy hányszor fordult már át a baba, hogy rendszeresen csinálja, vagy csak 1-2 alkalommal fordul át, ha egyszer meg tudja csinálni, akkor azt már tudja, csak nem motiválja semmi arra, hogy rendszeresen átforduljon. Majd, ha szüksége lesz rá, gyakrabban fogja csinálni.
Kúszás 6-9 hónapos kor között. A kúszás lehet körbe-körbe, hátrafelé vagy előrefelé, mindegy melyiket űzi a baba, csak csinálja, mert ez nagyon fontos a hátizom és a karizom erősödése szempontjából.
Felülés 8-10 hónapos korban. A felülés nem azt jelenti, hogy támasztva, vagy a kezére támaszkodva meg tud ülni a baba, hanem, hogy teljesen egyedül minden segítség nélkül fel tud ülni és támaszték nélkül stabilan ül (nem borul fel).
Mászás 8-11 hónapos kor között. A mászás kezdete attól is függ, mennyit kúszott a baba előtte. Vannak olyan babák, akik profin kúsznak, de a mászást csak 1-2 hétig űzik, csupán átmenetként szolgál számukra a kúszás és a járás között, míg vannak olyan kicsik, akik hamar profin megtanulnak mászni és 4-5 hónapig csak másznak, járni egyáltalán nem akarnak.
Felállás Ha már tud mászni, akkor saját maga, önállóan kapaszkodva pár nap múlva fel is tud majd állni. Az nem számít felállásnak, ha te segítesz neki felállni. A legtöbb baba önállóan kapaszkodva már kb. fél évesen tud állni, de az önálló felálláshoz ennél sokkal több kell: egyensúlyérzet, karizmok stb., ezeket pedig csak a kúszás és mászás által tudja megszerezni a kicsi.
Járás 10-18 hónapos kor között. Az önálló járáshoz több fokozaton át jut el a baba: először csak felkapaszkodik valamilyen bútorra és oldalazva halad, ezután az egyik bútorról átkapaszkodik a másikra, majd következik az a fokozat, amikor valamilyen nagyobb tárgyat, egy széket, egy kis gurulós bevásárlókocsit tologat maga előtt a baba. Ezután megtanul maga, kapaszkodás nélkül felállni, ezzel az egyensúlyozás művészetét sajátítja el. Végül pedig egyszercsak megteszi az első önálló, kapaszkodás nélküli lépését.


Mikor kell segítséget kérni?
Ha a fent leírt időintervallumokban nem kezdődik el az adott mozgásforma, akkor gondolkodás nélkül érdemes a gyermekorvos segítségét kérni.

Ha még időn belül vagytok, de úgy érzed valami nincsen rendben a gyermek mozgásával, akkor többféle lehetőséged van a fejlesztésre:

* járhattok babaúszásra, ez nagyban elősegíti a baba mozgásfejlődését
* a hintáztatás (akár kézben, akár hintán) az egyensúlyérzéket fejleszti
* a rugós hinta a lábizmokat erősíti és az egyensúlyérzék fejlődését segíti elő
* ha még nem forog, kipróbálhatjátok azt a játékot, hogy beleteszed egy takaróba a babát és óvatosan átfordítod, ezt nagyon szokták élvezni a kicsik
* az első fél évben fordítsd nagyon sokat hasra, ez a legfontosabb, amit megtehetsz érte
* ha már fel tud állni, biztosíts neki olyan helyeket a lakásban, amit könnyen elér és ahol biztonsággal fel tud állni (tévéállvány, dohányzóasztal stb.)
* ha már tud oldalazva járni, érdemes számára járástanulást segítő játékot venni, de ennek hiányában egy könnyű műanyag kerti szék is megteszi, az elég könnyű ahhoz, hogy tologassa.
* a különféle lovagoltatós, mondókázós, tornáztatós játékok is nagyon hasznosak
* Ha már szeretne mindenhová felmászni, és esetleg sikerül is neki, támogasd ebben és tanítsd meg magától lejönni. Ha felmászik pl. a kanapéra, fordítsd meg, hogy ne fejjel, hanem háttal jöjjön le és találj ki valami kis szöveget, amit ilyenkor mondasz neki, idővel összetársítja majd a szöveget és, hogy mit kell ilyenkor csinálni, és megtanul biztonsággal lemászni.
* Adj neki olyan játékokat, amik mozognak, amik őt is mozgásra késztetik. Pl. Dobhattok vagy guríthattok labdát, kisautót, játszhattok nagy strandlabdával, amit meg kell emelni (amikor már magától áll a baba, de még nem jár - ez az egyensúlyérzék fejlesztése szempontjából nagyon fontos)

Mielőtt orvoshoz rohannál kérhetsz máshol is segítséget, pl. a Gekko játszóházak valamelyikében csináltathatsz egy állapotfelmérést, és eljárhattok a játékos fejlesztő foglalkozásokra is.

Hibák, amiket elkövethetsz

* Hiába tud már megtámasztva ülni a baba, ne ültesd sokat, mert ezzel passzív testhelyzetbe kényszeríted egy olyan korszakban, amikor a mozgás lenne a legfontosabb. Várd meg, amíg magától fel tud ülni!
* Ne sétáltasd kézenfogva, amíg nem tud magától, kapaszkodás nélkül járni. Ezzel nem segíted a mozgásfejlődését, hanem késlelteted, mert nem a természetes egyensúlyt szokja meg és bátortalan lesz magától elindulni majd.
* Ne állítsd talpra, amíg nem tud magától felkapaszkodni. Ennek a legtöbbször az a vége, hogy nem akar magától felállni, hanem tőled kéri majd a segítséget hozzá. Ráadásul, mivel még nem elég erős a karja, sokkal bizonytalanabbul áll és többet esik majd.
* Ne akard mindenron “megtanítani” semmilyen mozgásformára. Vannak olyan babák, akik rohamléptekben fejlődnek, mások pedig komótosan. Minden mozgásformának megvannak az előzményei. Ha pl.kúszásból már képes felkapaszkodni, feltérdelni, akkor hamarosan képes lesz mászni is, térdelésből pedig nemsokára fel is áll, ha képes az oldalára fordulni, nemsokára át is tud majd fordulni, ha kapaszkodva lépeget, akkor idővel megtanul majd magától is járni.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hali!
Manó köszönöm szépen a kuponokat!!!
Lafie! Hozni kell chipset, vagy mogyit, vagy ilyen cuccost, aki tud sütni az meg sütit! Meg egy kis üditőt, ki ki magának!
Babakocsi van! Babakocsi tároló is van. Emeletes házban lakok, az elsőn, de van egy zárt kertünk, ha most megbeszéljük, hogy hányadika, még a gondnokkal egyeztetek és ha szép az idő, akkor lenn is lehetünk, vannak padok, fű egyebek. Viki ha kinn leszünk, akkor jó lenne, ha hoznál pokrócot, mert nekem csak egy van. Azért Vikinek mondom, mert ő közel lakik. Van egy kiságyam, meg egy utazóágyam, meg egy pokróc egy habtapi. Meg egy ősöreg kutyám, becsületes neve Nyafi. Meg van 11 székem, de azt a szomszédból is tudok kérni! De jó lesz!!!! Már nagyon várom!!!
Lányok írja már fel mindenki, hogy 1-e, vagy 3-a jó neki!!! És hány óra?
Banyus ez így elég egyszerűnek hangzik.
Van egy olyan weblap, hogy www.utvonalterv.hu ezt ha beírod a címeket, kiadja bkv-val, vagy kocsival is attól függően melyiket választod, hogy hova hogy érdemes menni.
Megvettem a borostyán nyakláncot, majd beszámolok pár nap múlva.

Kép
nyafi
 
 


Anika!

Szlaszámot küldöm ha megvette férjem a medencét. A héten nem volt metróban, de nekem is kellene vásárolnia, ugyhogy elzavarom majd :D

Sárgarépafőzi... hát nem arattam osztatlan sikert a lányomnál. Az arcára volt írva, hogy biztos tudsz te ennél jobbat is főzni :? :lol:

Egyébként én nem sürítem semmivel. Legalábbis eddig a répát és a borsót. Megfőzöm, turmix és kész. Ha kicsit sűrűnek látom, akkor egy kis lét adok hozzá.

Tejpép, rizspép. Amennyire mondta a doki, hogy azt ne, mert nem eszi meg nekem utána a tápot... hát az én finnya lányom azért sem rajong. Mindent megkóstol, eszik talán 40-60 grammot ooooszt annyi. A táp a kedvenc, főleg a gyümis. Meg a kakajóóóó :) Azonkívül még a gyümölcsök. A többi csak a szükséges rossz. Legalábbis így érzem rajta.

Nyafi!
Ez az útvonaltervező tök jó. Remélem megfűzöm apát, hogy vigyen el minket... ugyhogy ilyen szinten nekem tök mindegy, hogy melyik nap, mert akkor arra a napra rágom a fülét :)

Jahra!
Nagyon szép a kilátás a leendő házatoktól! Hol is van pontosan?
És milyen szép a füvetek :D Mi már itt lakunk másfél éve, de a "füvünk" inkább még csak nyírt gaz :D A telek többi része már rendben, de erre még nem vettük rá magunkat, hogy megcsináljuk :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Banyus!
A kerti székes kép iszonyú jó. Mintha Barni azt sugallaná, hogy na világ tessék, ő az én kisöcsém és rém büszke bátyja vagyok :D :D :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Most találtam ezt a mondókát :D

Cirmos cica dorombol, hallgatja a komondor
Azt gondolja magába, csak szebb az ő nótája
Rá is kezdi vau-vau,
Fut a cica nyau-nyau

Na mára eldugulok :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ágnes!
Mi a baj a borsó héjával? Hogy te mikre vagy képes :shock: :shock: egyenként leszedegetni!
Kelenföldről nagyon könnyen tudsz jönni, mert a 7-es vagy a 173as is eljön idáig, át sem kell szállni, és a végállomáshoz én is szívesen elmegyek érted kocsival. De te tudod, ha nem szeretnél utazni Csabival, az is érhető.
Másnak is mondom, hogy én is szívesen elmegyek egy darabig autóval, de csak egy embert tudok hozni, hiszen 2 felnőtt+2 gyerek és már tele is a kocsi.

Banyus!
Hungárián jössz-jössz, akkor az M3-as bevezetőjénél kell jobbra lejönnöd ( a vidámparknál), és az majdnem Nyafiék házáig hoz. De mindenképp nézd meg útvonaltervezőben, az a biztos.

Nyafi!
Zizi sem akart egy pár napig kanalasat enni, csak nagy nyűglődve, rugdosódva, nyávogva, égnek állt tőle a hajam. És képzeld nekem most az vált be, hogy a saját vagy Tibi ölébe ültetem és úgy etetem. Meg közben persze megy az éneklés-mondókázás, így egész szépen hajlandó enni. Tök véletlen jöttem rá, mert Tabajdon voltunk kerti partin (én vezettem hazáig, majdnem két óra, országút-pálya, Buda, Pest, keresztül az egész városon, forgalom minden :D :D írtó büszke vagyok), és ott ugye nem tudtam hova ültetni csak az ölembe, hát megevett 1,5 üveg kaját úgy. Hátha neked is beválik, ez is csak egy ötlet.

Manó!
Képzeld ma voltam tanácsadáson, mondta a doki, hogy jön a felső két foga, nagyon be van feszülve, ezért ilyen szeszélyes a hangulata mostanában, na és mit mondott, mit adjak neki? Nurofent! Múltkor még nagy harciasan ellenezte. Bár lehet, hogy lázcsillapításra mondta, hogy arra nem lehet...? :?
Ugye jössz a babatalira? Elmegyek én érted valameddig, ha szeretnéd. Bosnyák pl.?

Babuci!
Gyere-gyere-gyere!! Nélküled nem tali a tali, beszéld rá az embered! Annyira szeretném már Hannust látni, és megígérhetem, hogy én meg is fogom rendesen puszilgatni a kishölgyet, mert a pancsis fotók láttán és is hasonló érzelmeket táplálok, mint te :D :D

Anika!
Megvannak végre az újabb adatok Ziziről: 69 cm és 7300g, mindez 6,5 hós adatok

Kérdeztétek többen a hintát. Semmi extra, sima fröccsöntött műanyag, csak én hiányolom belőle a biztonsági övet. Nem tudom van e olyan fajta, amiben van, de nekem olyan félelmem van, hogy oldalra kifordulhat. Így nem hagyom benne és megyek el, mondjuk a konyhába, övvel viszont ott merném hagyni 1-2 percre. Amúgy eleinte még kapaszkodott két kézzel, de mostmár lazul a csaj. Ja és max 10 percig érdekes a hintázás, utána unatkozós arcot vág...

Kép
Kép
tusimi
 
 


kepek zsofirol Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


SziasztoK!

Ma felállt Apor 6-szor az ágyában és diadalittasan nevet. :)


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


A képen az első felállás van. :)

Zsófi nagyon szép kislány!


Tusi
Akkor mit kell adni, ha a baba lázas? Az én védőnőm a Nurofent mondta. Azt mondta elég nagy ahhoz, hogy ne kínozzuk a kúppal.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tusimi!

Na látod, ilyen következetesek ezek a dokik. Egyébként én azt mondom akinek kisbabája van az tartson otthon legalább 3 féle hatóanyagú lázcsillapítót, nurofen, panadol, és egy kúp ami amidozofenes. Mert tudom neketk most még ijesztőnek hangzik, de sose tudod mikor ébred a gyerek 40 fokos lázzal, és bizony van hogy a kanalas nem megy be neki csak a kúp, van hogy nem hat az egyik hatóanyag és a másikkal kell próbálkozni+ugye ülőfürdő, de az sem mindíg hat. Nyilván nem szedeti velük az ember nyakra főre, de ha kell akkor kell.

Anita!

Apor nagyon ügyes:)

Berti meg mászik két napja, én már erre is büszke vagyok. Ma voltunk Dévényen kontrollon, és nagyon meg volt elégedve a fejlődésével a nő, nem kell továbbra sem kezelni, mert szépen fejlődik magától már. Amikor feláll kontroll, de csak a lábtartási hibáj amiatt hogy lássuk hogy áll neki amikor feláll. Vagy ha 11 hónapos koráig nem áll fel, akkor kell menni. Azt mondta egyáltalán nem baj hogy még nem ül egyenesen, csak kiül oldalra mászásból, az ülés is menni fog 1 hónapon belül meg a feltérdelés.

Tali: Igazából nem is az a baj hogy utazni kell (tőlünk kb 1,5 óra), mert én szoktam velük közlekedni, hanem az hogy akkor még Emmának ovija van és nem érek vissza érte, viszont ha viszem Emmát akkor meg azért nem tudunk maradni mert ő elkezd unatkozni, nem az a típus aki elücsörög amíg mi beszélgetünk és hát játszótárs ugye nincs. Azért gondoltam hogy ha
Eráéknál lesz megyünk, mert ott elkutyázik. De a nagyon öreg Nyafi kutya em hiszem hogy értékelné az ő nyúzását. :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Halihó.


Kicsit e lvagyok tévedve :) Nyafi, szerintem azért addigra meggyógyul Kitti és Roli is és akkor megyünk mi is szívesen.

Barnusanyus én is szívesen megismernélek titeket. Szerintem nem volt vészes a műtét és emlékeim szerint nagyon hamar fel is pattant Roli utána a motorjára. Inkább az akasztotta ki, hogy kórház...
Nagyon édesek!

Anita, nagyon ügys Apor!

Meli, nagyon szép a lányod.

Ja, ha megyünk a talira akkor egy anyukát a babájával bevállalok autózásban.

Cs.

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Fotók nagyon jók mindenkiről! Zsófi milyen szép kislány!

Jahra, ott fogtok lakni? Hát szuper hely. Csupa zöld. Ezért megéri azt a pár téglát arrébbdobálni. :lol:

Anika, te is tedd lejjebb az ágyat, ha ennyire fel szokott már állni Apor. Birom, mennyire büszkék tudnak lenni magukra ezek a pici gyerekek.

Vettem céklát a gyereknek. Ezt így egészben kell vízben megfőzni, ugye? És honnan fogom tudni, hogy megfőtt?

Babatali: ok, megyünk. :wink: Azt megköszönöm, ha Viki, vagy Tusi ki tudna valamelyikőtök elénk jönni a 7-es, 173-as megállójához. (Babakocsival megyek, úgy is beférünk? Egy normál méretű csomagtartóba befér.) Nyafi, megírod a pontos címedet? Térképen azért csak megkeresném. Itt, vagy priviben, mindegy. Nekem amúgy mindegy melyik nap lenne. Remélem, nem lesz aznap kánikula.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ja, most nézem, nekem az 1-e sokkal jobb lenne, mint a 3-a, mert 3-án a hugom jön hozzánk Németországból.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes

A cékla akkor főtt meg, amikor puha. Én úgy készítettem Apornak, hogy kockákra vágtam és vízben megfőztem. Elég sok idő kell neki.
Tegnap este lejjebb raktuk az ágyat.

Manó
Nagyon ügyes Bert is. Apor is azóta ennyire ügyes mióta mászik. Azóta fejlődött gyorsan a mozgása.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Na miután csak Ági nyilatkozott, ezért legyen az elseje!
Ági akkor majd be kell nektek tenni a Viki kocsijába egy hurcit, mert asszem nektek nincs. És Manó, ha jó lesz az idő, hozz homokozó felszerelést mert itt van lenn nálu nk játszótér a kertben és elég sok gyerek elnyúzza!!!

Kép
nyafi
 
 


Csajok, nem vagyok normális. Beszéltünk a gombás babapancsolóról, emlékesztek. Én is kérdeztem hol lehet kapni, mondtátok hogy a Praktikerben. Felhívtam a tesómat, hogy nézze meg Pécsen. Erre visszakérdezett, hogy jó de miért, a kaposváriban nincs? Mondom miért van Kaposváron Praktiker? Hosszú hallgatás......basszus majd' egy éve nyílt. Voltam is már. Néha mekkora egy marha tudok lenni.......mindenesetre ma megyek érte, mert elfogyott és ma lesz újra. :roll: :lol:

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!


Bár senki nem hiányolt :D de azért bejelentkezem, még vagyunk :D

Gombás pancsi: Auchanban is volt néhány hete, akkor 1600 pár ft volt, azért az egy ezressel olcsób volt..AKKOR, most nem tom...


Babatali
Férjem is jönne, mi mindenhova együtt megyünk, Era már tudja :D
Babakocsit vinnénk, az alcsi miatt és mikortól-meddig lenne??? Plédet mi is vihetünk, ha kell..UGYE MEHETÜNK MI IS????? :D

manó
gYERE-GYERE LÉGYSZIIIIIIII.. úgy szeretném, ha jönnél, kíváncsi vagyok rátok nagyon,a kisfiadra is, a kislányom első számú kedvence Berti..bár múltkor Eráéknál mindkét fiút favorizálta :D

Boninak begyulladt a bal fülbevalója alatt a füle!!! :roll:

képzeljétek
A chilei nagykövet asszonnyal készítettem riportot, boni is ott volt mellettem babakocsiban és a nagykövet úgy odavolt tőle, mondta milyen szép és nyugodt babám van.ÉN ANNYIRA BÜSZKE VOLTAM!!!

Mostanában rengeteget forog és négykézlábazik, majd rakok föl képet később, de még egy anyagot meg kell vágnom-szerkesztenem!!!

Szió mindenkinek!!!
ÚGY VÁROM A TALIT ANNYIRA KLASSZ LESZ TALÁLKOZNI VELETEK!!!!

Kép
dytt
 
 


Lackó rosszalkodik :D Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy ilyen sokan leszünk! Megnéztem én is az útvonaltervezőt és tök jó, hogy nem kell átbumliznunk a városon, az autópálya szinte háztól házig visz. Milyen furi, hogy Manóéknak is 1,5 óra városon belül, meg nekünk is Miskolcról.

Az alvás nem tudom hogy lesz, mert ugye nekünk a babakocsi kizárt dolog. Remélem útközben alszik egyet és akkor kibír 2-3 órát, ha nem akkor legfeljebb kocsikázunk addig egyet.

Továbbra is nagyon ügyesek a babák, a talin biztos Lilla is elcsíp egy-két mozdulatot. Van egy két hónappal idősebb barátnője Lillának és ha találkozunk velük, akkor utána mindig megtáltosodik.

Már nagyon várom én is!
Vendég
 


Sziasztok!


hűűűha alakul a csapat! Már én is nagyon várom!! Közöltem apával addig nincs autó csere amíg nem megyünk a talira!!!! :D na szóval marad az autó verzió! szóval nagyon jó lesz, ha oda is találok... én is néztem már a tervezőt, de nem boldogultam vele, inkább előkaptam a térképemet :roll: :oops: viszont beírtam a telcsimbe is egy telefonos mms útvonaltervezőt,,, végszükség esetére:-)))
Tusi köszi a leírást, megnézem így is... sejtettem hogy van egyszerűbb is, csak azt a vonalat ismerem, arra már jártam, amikor még Pócsmegyeren laktunk. Hajlamos vagyok a megszokott útvonalom menni, mégha az hossszabb is :lol: :oops:
Csikken, Manó gyertek mánnn!!!! ne csináljátok, Barni imádja a tőle nagyobb gyerkőcöket!!! legyen már játszópajti, főleg ha még játszó is van!!!
Nyafi ennyi ember, számoltad már kb. mennyin leszünk???
Legközelebbi lehet megint nálunk, itt van nagy udvar. Meg sok kutya Emmának!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Egész héten itt ülök a gépnél, gyűjtöm az anyagot az új kutyás weblapunkhoz,,, és hajjajjjj, olyan képeket kotrok elő,,, el sem hiszem... amikor fogytam 20kg... hmmmm.... ezt a képet asszem kiteszem képernyőre, hogy motíváljon :oops:
Csinálok egy montázst is, mert már olyan régen nem láttatok kutyás képeket :lol: :lol: :lol: és gondolom nagyon is hiányolhatjátok 8)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


:twisted: hmmm az ucccsó hozzászólásom nem küldte el!!!

Apor nagyon ügyi!!!! A párom kérdezte, mekkora ez a gyerkőc, hogy így kilát az ágyból!:-)

Jahra, nagyon csibész a kisrác!!!!Nagyon szép helyen fogotok lakni. Mi is ilyenre vágyunk! Jövő héten nézünk meg egy dimbes -dombos helyet Bényén, ahol vannak még üres telkek... álom álom....

Dytt! Nincs véletlen otthon aloe first-ötök? Nem hiszitek el, de mióta ezt használom, a szétszedett beteg kuty. gyulladt fülére, nagyon szépen gyógyul. Eddig gyógyszerekkel nem gyógyult ennyit!!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!
De jó, drukkolok, hogy nagyon jól sikerüljön a tali! Bár ez nem is kérdés, hogy szuper lesz... :D
Én nem tudom bevállalni, 120 km hozzánk Pest. :cry:

Kérdezni szeretnék:
Dorka pár napja nem eszik kanállal. Mármint nem hajlandó kinyitni a száját. Pedig a zöldborsófőzit is ette már korábban és szerette, ma meg alma lett volna tízóraira, de semmi. Egy fél kanállal evett és többet nem bírtam belépaszírozni :? :cry:
Mintha másnál is lett volna ilyen, ugye? Ott helyreállt már a dolog?
Először arra gondoltam, hogy a múlthéten beteg volt (3napos láz - a végén kiütésekkel), és amiatt nincs nagyon étvágya, de most már annak rég vége, úgyhogy kezdek aggódni!!!! :oops: :shock: :cry:

Amúgy Neli, Era, Anika, Jahra, Dyt meg mindenki!!!
annyira jók a képek, majd ha lesz időm, rakok már fel én is a csajsziról!

Ja még vmi:
már minden baba elkezdett kúszni/mászni?
Mert mi még csak a forgásnál járunk mindig. :oops: :roll:

köszi
üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Kép alvós montázs:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja,
mi is vettünk medencét, de csak ezt a sima gyűrűs fajtát.
Víz nélkül is bevált: tettem bele takarókat, a szopipárnát, játékokat, és tök jól elvolt benne a lányka :)))

Kép Kép

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Dylkai!

Hanna is csak forog ezerrel. Még nem mászik, kúszik. Csak csapkodja maga előtt a talajt ha valamit el akar érni az meg valamiért nem megy csapkodásra oda :lol:

Banyus!
Szép nő vagy te, hallod-e ? :D Sztem még az a plussz kilók is jól állnak neked amik rajtad vannak. A világosabb haj jobban áll, de a sötéttel is szép vagy :)

Anika!!!
MEgvan a medence! Ha gyorsan küldöd a címed (fél órán belül), akkor még ma feladom, ha nem, akkor majd hétfőn. Utána küldöm a számlaszámom, meg hogy mennyi volt a postaktg mellé. A medence egyébként 2990 volt. De küldöm a számlát is.

Babatali. Jaaaajjjj, úgy szeretnék menni, remélek apjuk meg tudja oldani hogy felvigyen minket!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Dylkai! Mi ugyanígy vagyunk a kanállal. Mióta a múlt héten beteg volt (most már hivatalosan tudom, hogy Calici volt), azóta nem hajlandó enni. Összeszorítja a száját és rázza a fejét. Nem erőltetem, de azért minden nap próbálkozom. Azt mondta a doki, hogy időt kell neki hagyni, mert a betegség miatt most "diétázik". Pedig már olyan jól haladtunk, remélem hamar elmúlik.

Nagyon jó ötletet adtál ezzel a medence használattal. Fel is fogom én is fújni és jól berendezem. Amíg nem tudunk mászni, addig elpörcsizhet benne. Bár szerintem magára fogja borítani a nagy lendültettel. :roll:

Banyus! Csatlakozom Babucihoz! Nagyon csinos voltál, de kilók ide vagy oda, szerintem két gyermekes anyukaként sokkal jobban nézel ki.
Vendég
 


Babuci,
akkor nem vagyunk lemaradva mozgásügyileg... :wink: Azt hittem már csak Dorka nem kúszik. kicsit megnyugodtam. :)

Lafie,
köszi neked is a választ! Akkor lehet, hogy nálunk is ez a múlt heti betegég zavar most be. Hát akkor várok, ill. marad addig is a tápszer üvegből. :wink:
Kicsit mondjuk meg is ijedtem, metr a múlt héthez képest fogyott 9 dekát!! :shock: Nálatok is volt fogyás?

na lépek

Dylkai

Kép
dylkai
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: