Új privát üzeneted érkezett!

Niki, igen, tudom, hol van az a bölcsi. Biztos jó lesz :wink:
A mi bölcsivezetőnk szerint elsősorban anyukának kell helyre tenni magát fejben, hogy a gyereknek jó lesz ott, akkor könnyen beszokik a gyerek, mert érzi a határozottságot a szülőkben. Bár biztos lesz tiltakozás Emma részéről, azért nagyon jól tudják magukat érezni együtt a kis zsiványok 8) És mivel 4 órában mész dolgozni, nem kell látástól Mikulásig ott kuksolnia, szerintem jól ellesztek :wink: Hát fél nap tényleg nincs, de egész napra valami háromszázvalahány forint az ellátás :shock: annyira nem vészes.

KépKép
KépKép
nyuszi04
 
 


Niki tök jó hogy tetszett a bölcsi!! Akkor már végleg eldöntötted hogy mész vissza? Ezekszerint?

Én ma egész nap kába vagyok, délután aludtam Julival egy nagyot :lol: Még fel sem fogtam hogy vége, nincs több vizsga. Juli is érzi hogy nyugi van, annyira édesen játszik/játszunk.

Na és akkor szobatisztaság: Mikor anyukám mondta hogy ültessem rá 1,5 évesen, megkérdeztem hogy ugye nem gondolja komolyan hogy egy másfél éves ott marad ahová ültetem :shock: Szóval amíg nem érti miről van szó, addig kár próbálkozni. De amikor már látjátok hogy ő is észreveszi hogy kakilni fog (vagy szól, vagy más jelekből), akkor érdemes beruházni bilibe, és elmagyrzni mire való, esetleg a macikat/babákat ráültetni, stb. Aztán úgyis kiderül vevő-e rá a bébi :lol:

Klári
Kép
ganti
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk,mert Balázs összeszedett valami nyavalyát,lázas,folyik az orra+ jön a foga így minden percben anyát kéri :cry:
Tareknak szeretnék Nagyon Boldog Születésnapot kívánni!!!!A szülinapos képek nagyon nagyon jók!Ezekért a percekért érdemes élni :D :D

Klári-hatalmas gratuláció a másoddiplomádhoz!

macarella
 
 

 
 

Kriszti, jobbulást Balázsnak! Szegényke:(

Kép
niki30
 
 


Klári, igen, most h. már biztossá vált, h. Emmát felveszik és főnökömmel is megbeszéltem, h. 4 órába megyek vissza, biztos, h. visszamegyek.
Még a manit kell megbeszélni.

Zsófi, böli, hihi :lol:

Kép
niki30
 
 


Holnap nem leszünk itthon, de azért este lehet benézek.
Pénteken, szombaton még vagyunk, aztán vas. megyünk le Balcsira egy hétre.
Remélem jó időnk lesz.
Apa persze jön haza dolgozni :(, mi Emmával és Andikáékkal nyaralunk :)

Kép
niki30
 
 


Niki, érezzétek jól magatokat!!!
Jövő hétre 30+ fokokat ígérnek :wink:

Kriszti, jobbulást Balázsnak!

KépKép
KépKép
nyuszi04
 
 


Andi, ez nagyon jó hír :D

Kép
niki30
 
 


És köszi :)

Kép
niki30
 
 


Niki jó pihenést Nektek!!!

Klári
Kép
ganti
 
 


Köszi

Kép
niki30
 
 


Hulla vagyok. Nagyon szar éjszakánk volt.
Fél 3-tól fenn vagyok.
Egyszerűen ott tartunk, ha éjszaka nem kap cicit, ha felébred, akkor nem tud normálisan elaludni, csak ilyen 5 percekre.
Este semmi gond, kap cicit, majd beteszem és simogatom, dúdolgatok és elalszik.
Éjjel gondoltam (fél 3-kor), h. csak vizet adok neki, úgy tűnt elég is, simogattam, semmi gond nem volt, ahogy eljöttem az ágyától elkezdett sírni és ez ment két órán keresztül. Anya simogat 5-10 percig, eljön, sír, anya hagyja picit majd anya vissza....kész voltam.
Aztán Feri odahozta az ágyunkba olyan fél 5 körül, ott is csak forgolódott, nem tudott rendesen visszaaludni és akkor 5-kor adtam neki csöcst.
Most meg már fenn vagyok, mert 7-kor indulás, megyünk Andikáékhoz, aztán 9-re ringatóra megyünk.

Megyek, felsírt.
Sajnáljatok :cry: :)

Kép
niki30
 
 


nagyon sajnálom niki, h ilyen rossz éjszakátok volt!
éjszaka elkezd sírni? (amikor pici volt akkor cicin bealudva altattad? csak mert tudod, ha ezt szokta meg akkor éjjel, amikor 5-6x is felébred az ember, csak azonnal vissza is alszik, neki kell a cici, ha csak úgy tud zömmel elaludni.)
én azt gondolom, h megérné pár borzalmas éjszaka, de pár nap alatt megszokná, h nincs cici.

előbb -utóbb muszáj lesz leszoktatni, mert ha dolgozni mész bele fogsz gebedni. szerintem most éjjel nagyon ügyesen csináltátok. mi lenne ha feri menne be megnyugtatni pár napig? tőle nem is akarna civit.
felvenné (de csak ha tényleg sír. ha nyöszörög akkor még hagyjátok hagy próbálkozzon visszaaludni) kicsit vigasztalná aztán visszatenné.
nem hagyjátok magára, hanem mindig kicsit több idő teljen el, két vigasztalás között.

na nem akartam kéretlenül belepofázni, csak hátha segít??
kerekpocak
 
 


Andi: fő, h minden rendben van Csengénél és tuti Borinál is így lesz! Ez a július 28-a nagyon durva! :shock:
És akinél komoly gond van, az is csak hónapokkal későbbre kap időpontot!? :?

Fatima: akkor most hova is mentek nyaralni??? :wink: :roll:

Niki: hogy van ez a bölcsi dolog? Fizeted a napidíjat, és viszel pelust, popsitörlőt…..? Mit eszik a gyerkőc? Azt is viszed? Ha nem tud még egyedül enni, akkor egyenként megetetik őket? Annyira nem vagyok képben! :oops:
Sajnálom a rossz éjszakátokat! Van is még tejci szerinted vagy Emma csak cumizik? Nem akarok én sem beleszólni, csak annyi, h Zsófival egyetértek, én is tuti ezt csinálnám/ csináltam! Persze nem vagyunk egyformák! :wink:

Kriszti: Balázsnak jobbulást!

Emma 2 napja csak 6-kor kel! 8) :D Nem akarom elszólni magam, de nagyon örülünk neki!
Drukkoljatok, h ne csak véletlen legyen, hanem így is maradjon!

Nelly?

Zsu
svs
 
 


Sziasztok!

Niki, én sajnállak :(
Nem a foga jön Emmának?
Adj enki valami cicihelyettest, textilpelust vagy puha rongyjátékot, hátha segít...

Zsu, hát ez a nagy magyar egészségügy. 6 hét a várakozás, minimum.
Hajrá éjszakák!

Bölcsibe pelust, popsitörlőt, kenőcsöt kell vinni, ez mindekinek "névre szól", tehát a pelusra is frankón ráírják a nevüket, legalábbis a mi bölcsinkben.

Enni adnak nekik :D gyümölcsöt és gyümölcslevet is, bevinni csak akkor kell, ha "buli" van, tehát kb. karácsonykor, húsvétkor meg gyereknapon. Ha nem tud egyedül enni, akkor etetik. Ha még pépeset eszik, főznek neki külön és külön meg is etetik.

KépKép
KépKép
nyuszi04
 
 


kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel:

PETRÁNAK ÉS TAREK NAGYFIÚNAK BOLDOG 1. SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !

Marcsi

KépKép
alon
 
 


[quote="svs"]
írta:
svs
Niki: hogy van ez a bölcsi dolog? Fizeted a napidíjat, és viszel pelust, popsitörlőt…..? Mit eszik a gyerkőc? Azt is viszed? Ha nem tud még egyedül enni, akkor egyenként megetetik őket? Annyira nem vagyok képben! :oops:


Zsu, a napidíj az a 300valahány forint az napi 4x étkezést biztosít, reggel, tízórai, ebéd, uzsi.
minden mást vinni kell - pelenka stb.. ami nem is baj, mert mondjuk nem szeretném a bölcsi ízlése szerinti kenőccsel kenni, meg pelust adni. szal szerintem ez így rendben van.

a menüt élelmezési szakemberek állítják össze, életkornak megfelelően adagolva a fehérje, gyümölcs-zöldség, szénhidrát ez-az-amaz stb. arányt.
nálunk 3 féle ebéd van pl, totyogó, tipegő, és kisded álnéven.
a kisded közelít az óvodai kajához, darabosabb, pl rizseshús, a togyogóé hasonló alapanyag, mint a nagyok ebédje, csak pépesebb, a tipegő meg az egész kicsiké, az a nagyon pépes :D . de a nagy gyerekek is kapnak főzeléket stb.
és ki van akasztva az átadóban (ahol öltözünk), plusz a recept is, így látható miből van helyileg a "Gyökérfőzelék".
u.ez uzsira is, az egész kicsik még tápszert uzsiznak, a közepesek az ebédről maradt főzit, a nagyok meg darabosat (kenyeret, péksütit,felvágottat stb.)
gyümölcs minden ebéd után van - gondolom nem csak nálunk, hanem biztos "állami" előírás.

igen, aki nem tud önállóan enni, megetetik, mi is így indultunk, de Laura 2 hét után átállt az egyedüli kanalazásra (miután ezt látta a nagyobbaktól)

bocs a belepofért....

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Niki, én is sajnállak ! :cry:

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Niki-sajnálom az éjszakátokat,de hátha csak egyszeri alkalom volt,és most jól kipihenitek magatokat a Balatonon.Érezzétek jól magatokat és ha visszaértetek várjuk a beszámolót :D

Zsu-nektek meg csak gratulálni tudok az éjszakai alváshoz.Balázs még mindig megébred egyszer éjszaka 3 óra fele,de utána 8-ig húzza a lóbőrt.
Ma egy fokkal jobb a helyzet Balázzsal,nincs már láza,csak egy pici hőemelkedése,az orra persze még folyik,de már az sem olyan vészes.
Lányok azt szeretném kérdezni,hogy ti miben altatjátok éjszaka a gyerkőcöket,mert Balázs akármit adok rá totál beleizzad reggelre.Most egy body+egy vékony rugi+ nyári hálózsák,de így is tiszta víz mire felébred.A szobájában max 22 fok van.

macarella
 
 


Köszi lányok a bölcsi leírást, a környezetemben nincsen senki bölcsis, ezért vagyok ilyen tudatlan! :oops:
Azért nem semmi "meló" és felelősség ez a gondozóknak!

Kriszti: biztos gyerekfüggő is az öltöztetés, de nekem ez soknak tűnik!
Emmán egy napozó szerű vagy body van és egy vékony takaró (kb. 23 fok). Nekünk ez jónak tűnik! Én a rugit tuti nem adnám rá, de lehet, h hálózsák helyett is vékony takaró kéne inkább, az jobban szellőzik! Ja, és persze zokni.

Zsu
svs
 
 


Kriszti, nálunk Bori vékony pizsi+vékony hálózsák kombinációban alszik, de most megint jön a meleg, így le kell cserélnem rövid ujjú-szár nélkülire a pizsit (ilyenkor zoknit én is adok rá). A takaró azért nem jó nekünk mert kb. 5 perc alatt maga alá gyűri. Én hálózsák-hívő vagyok, még Csenge is abban alszik :oops:

Bölcsis gondozónak lenni tényleg nem semmi, 5 perc megállásuk nem nagyon van egész nap, beszokatás alatt csak lestem. Reggeliztetés, utána kézmosás, öltöztetés az udvari játékhoz, egyszerre két gyerekkel, az ugye három kör. Kint koordinálni, ki mivel játszon, tízóraiztatás, aztán visszafele is három kör visszaöltözés, kézmosás, peluscsere vagy pisiltetés, ebédeltetés, altatás, közben lekönyvelni, ki mennyit evett, mi volt a pelusban, stb., ébredés után peluscsere-wc menet, uzsi, utána játék míg haza nem viszik őket. Rossz időben kicsit lazább a dolog, mert nem mennek ki, így az öltözéseket megússzák, viszont olyankor vannak a irányított foglalkozások, a mondókázás, táncolás, gyöngyfűzés, stb. Közben az igény szerinti wc-pelus mindig előfordulhat... És mindezt rémesen kevés pénzért.

KépKép
KépKép
nyuszi04
 
 


Andi, ez így tényleg nagyon keményen hangzik. Szegényeket meg sem fizetik, mi pedig elvárjuk, h. maximálisan kiszolgálják a kicsik igényeit, de persze olyan kevesen vannak. 3 gyerekre kéne jutni egy gondozónőnek, de ez közel sem így van a valóságban.
Sajnos.
Sajnálom azért őket.

Köszi lányok, hát nem tudom mi legyen!
Az a baj, ha apa megy oda (próbáltuk), akkor is hiszti van, és anaaa, anaaa, szal akkor is cicit kér vagy ha nem is cicit, de azt igényli, h. ott álljak felette és simogassam, ki tudja meddig. Most is ez volt, egy időre megnyugodott, úgy tűnt alszik, eljöttem és indult a móka...
Persze, tudom, tök igazatok van, néhány rossz éjszakát kéne átvészelnünk és akkor gördülne a dolog, de erre még nem vagyok kész.
Előbb utóbb muszáj lesz.
Csak arra gondolok, lehet akkor már úgy lenne érdemes, h. végleg leszoktatni a ciciről. Mit gondoltok?
Köszönöm lányok a tanácsokat!!!!

Kép
niki30
 
 


Zsófi, igazándiból úgy működtek az éjszakáink, h. kb 3 óránként mindenképp ciciért reklamált, a közbeni ébredéseknél elég volt víz is.
Most elszaladt vele a ló, na meg velem is, mert nyílván kényelmesebb csecsre rakni, 5 perc és alszunk is vissza simán.
:oops:
Ja, és az a baj, h. ha Emma megébred akkor általában tényleg megébred. Ritkán van olyan, h. csak felsír és alszik tovább.
Nem ugrom rögtön oda, várok, hátha visszaalszik, de sajnos nem....oda kell mennem.

Kép
niki30
 
 


És mivel megszokta, h. éjjel én kelek hozzá (apa had aludjon, hagyom), ezért apa nem jó neki éjjel.
Este viszont hagyja, h. ő simogassa el, de éjszaka kizárólag ANYA kell!

Na befejeztem.

Meglátjuk mi lesz.

Kép
niki30
 
 


http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616

Érdemes elolvasni. Bicskanyitogató :twisted:

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Niki, hoztam neked pár képet Toscanaról, remélem a többieket sem zavarja, ha ide teszem föl. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Rengeteg képem van, próbáltam valamennyit kiszedni belőle.

Edis

Kép
ediske
 
 


Niki kitartás!! Cumi szóbajön nálatok? Esetleg magyarázd el neki, hogy mostantól nincs cici, de Anya nagyon szeret stb. Néha megdöbbentő mennyire megértik a babák!!!

A cikket én is olvastam és totál kiakadtam. Bár mi nem járunk bölcsibe de megértem aki beadja munka stb. miatt. De alapvetően nem gondolom azt, hogy kommunikációra képtelen antiszociális lény lesz aki nem jár bölcsibe :shock: Szerintem igenis fontos az anyávak/családdal töltött idő, ez ad biztonságot a gyereknek és bölcsis vagy nem, erre szüksége van. A cikkből az jön le, hogy anya szüljön, dobja be bölcsibe aztán dolgozzon hogy ne ingyenélő legyen, és ezzel véget is ért a gyereknevelés. Mintha a bölcsi helyettesítené a családot, meg a szeretetet!! NEm hiszem, hogy aki bölcsibe adja a gyerkőcét azért teszi mert "megunta a pelenkaszagot"....

A múltkor olvastam egy másik cikket ami arról szólt hogy SOKKAL többe kerül bölcsit építeni mintha megemelnék a gyest normális (?) (mondjuk minimum minimálbér) összegre. És szerintem sokszor az anyákon is múlik hogy találnak-e a gyereken kívül értelmes elfoglaltságot :shock:

Bocs de megint elolvastam és felhúztam magam. Főleg a stílusán. :twisted:

Klári
Kép
ganti
 
 


Óóóóóó Edis asszem rohanunk nyaralni.....Legalábbis nagy kedvet kaptam!!! 8) 8) 8) Imádom Toscanat!!!!

Klári
Kép
ganti
 
 


Óóóóóó Edis asszem rohanunk nyaralni.....Legalábbis nagy kedvet kaptam!!! 8) 8) 8) Imádom Toscanat!!!!

Klári
Kép
ganti
 
 


Annyira hogy kétszer küldtem el :lol: :oops:

Na lelövöm magam.

Klári
Kép
ganti
 
 


Nagyon köszönjük mindenkinek a kedves köszöntést! :) :) :)

Kriszti! Jobbulást Balázsnak. Remélem azóta már minden rendben van.

Niki! Sajnálom a múltkori éjjeleteket. Tegnap jobb volt? Na hátha a Balcsin tudtok pihizni. Eszter ugye átalussza az éjszakát. Hátha Emmácsak kedvet kap egy kis utánzásra! :) :wink: :)
Érezzétek magatokat jól! :)

Zsu! Drukkok, hogy Emmus továbbra is 6-kor keljen! :)

Nyuszi, Marcsi! Köszönjük a részletes bölcsi leírást. Tök jó, hogy ennyit meséltetek. Nekem pl fogalmam sem volt, hogy hogyan működik ez az egész. És ami nagggyyyoooon poziív, hogy "könyvelnek". Én biztosan tudni akarnám, hogy a fiam miből mennyit evett és hogy milyen volt a kakija. :oops: :oops: :oops: Itthon is figyelem ezeket a dolgokat. :)

Zsófi! Hogy vagytok???

Marcsi! Mikor is érsz rá talizni???? :)

elküldöm...

fatima
 
 


Hamma/Andi! Nagyon köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat az Olasz nyaralással kapcsolatban. :) Mi idáig mindig szeptemberben mentünk nyaralni (igaz nem Olaszországba), de most kicsit féltem attól, hogy talán Tarekkal ne főszezonban menjünk. De meggyőztél!!! Semmivel nem lesz rosszabb idő, mint 2 héttel korábban, hacsak nem fogunk ki egy olyan hetet, amikor esik vagy fúj. De ez augusztus végén is simán megtörténhet. :)
Úgyhogy lefoglaltuk a szállást, már csak ki kell bírnunk szeptember 13-ig. :P

Cikk téma! Ha nem bánjátok én nem részletezem a véleményemet, mert sztem egyedül maradnék. :( Csak nagyon röviden annyit, hogy azért "némi" igazság van azért a dologban. Valljuk be őszíntén, ha nem is mi, de hány olyan ismerősünk van, aki azért vállalja be a 2. babát (elképesztően kicsi korkülönbséggel), hogy ne kelljen visszamenni dolgozni (mert szar állása + fizetése volt) vagy hogy gyorsan még beleférjen abba, hogy jó TGYÁS-t kapjon. :roll: :roll: :roll: Én olyat is ismerek, aki basszus a 3. gyereket a még kedvezőbb szocpolért + egyéb más többgyerekes családoknak járó segély miatt vállalja be. EZ A SZOMORÚ EBBEN AZ ORSZÁGBAN!!!! :(

Na dugultam.... :)

fatima
 
 


Fatima, ebben lehet, h. igazad van, h. sokan az anyagiakat is kikalkulálva vállalnak gyereket, de szerintem az a szomorú, h. ennek megvan az oka. Egyszerűen ilyen hülye anyagias világban élünk, h. sokaknak igenis végig kell gondolniuk mikor szüljenek és mennyit, mert különben nem lehet még egy gyerekük, mert nem tudják eltartani...

Szerintem pindurka igazság sincs abban, amit ez a faszkalap leír, és ez a stílus.... Valami hibádzik ezzel az emberrel az tuti.

Kép
niki30
 
 


Klári, most olvastam a hozzászólásodat, engem is totál felhúzott.
Másik meg, ki ő, h. megmondja, mi a jó az én gyerekemnek.

Én is azt gondolom, - bár biztos furcsán hangzik tőlem, aki szeptembertől bölibe járatja a gyerekét-, h. igenis jót tesz egy bizonyos korig, ha a gyerek az anyjával van és egy nagyon jó anya-gyermek kapcsolat alapja lehet, amire szüksége is van a gyereknek.
Ez az alapja mindennek, a kiskorban szerzett élmények, benyomások mennyi mindent meghatároznak, ezt ti is tudjátok. Na de nem is hiszem, h. ezt magyarázni kéne, mert szerintem mindannyian így gondoljuk, h. igenis fontos, h. milyen az a gyerekkor.

Edis, kösziiii :lol: Jajj de gyönyörűű!

Kép
niki30
 
 


én most csak röviden, majd talán este írok hosszabban, h én korábban olvastam a cikket és fatimával egyetértek.
sztem sok igazság van benne és nekem a hangvétel inkább laza/vicceskedő mint bántó. én is sok mindennel egyetértettem benne.
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Edis, nagyon szép! Köszi a képekért!

Fatima, Niki, én alapvetően azzal a felvetéssel nem értek egyet, hogy manapság a kisgyereket nevelőkre divat úgy tekinteni mint ingyenélő naplopókra, akik az állami transzferekre lesnek, pedig messze nem ők (mi) vagyunk azok az élősködők, akiket ki kellene gyomlálni az egészségesebb társadalomért :? Azon kívül én megértem a munkaadói aggodalmakat is, de tudomásul kellene ott is venni, hogy aki gyereket nevel, az a jelenben hoz (igencsak nagy) áldozatokat a jövőért! És nem biztos, hogy a végtelenségig kihasználó, tizenórás munkaelvárás annyira fair (egyébként az egyedülállókkal szemben sem az, csak ők könnyebben meg tudják oldani, de ennek ők is megfizetik az árát, csak másképp).

Egyébként meg van már a válasz a cikkre:
http://vakmacska.blog.hu/2008/06/16/porontyosoknak_a_szamok_arrol_hogy_huzzunk_e_dolgozni_vagy_huzzon_el_mas_mashova

Én azért a számok korrektségében kételkednék, de alapvetően helyes az elgondolás.

KépKép
KépKép
nyuszi04
 
 


Sziasztok!

Hát igen... bevallom igen csak elvesztem.
Olvasásra sincs időm, pláne, hogy reagáljak is :cry:
De nagyon hiányoztok!

Minden gyerkőc csudaszép és tündéri!
Sok boldogságot minden szülinaposnak!!!


Mivel reagálni nem tudok, így magunkról egy "kicsit" + fotok.

Költözünk ezerrel. Már félig kint :), úgyhogy haladunk, de nagyon nehéz... Nekem időm lenne pakolni, de már nagy a pocak, így se energym, se erőm és nem is engedi a család, hogy egyedül kint matassak a háznál. Pedig lenne mit, hogy minél előbb kint lakjunk teljes mértékben. No de azért szép lassan csak-csak. Alapvetően már lakhatóak vagyunk, bár a konyhánk az még igen csak kemping jelleggel működik (bár kaptunk egy csodahűtőt Anyuméktól, így ez az egy már megoldódott :)).
Az alapvető problematikánk, ami tolja az egész kiköltözést, az a gyerekszoba készre "faragása". Kint lakhatnánk már egy hónapja, úgy, hogy Bala köztünk aludna. De ezt nem tartottam jó ötletnek, hisz 1,5 hónap után lehet, hogy nem ment volna zökkenés nélkül, hogy na, akkor kész a szobád, ezentúl ott alszol. Inkább legyen kész és meseszép, ahova szívesen tér csucsázni. Kiválasztotta magánaka a "goofy-s függönyt /Anya győzködte a micimackósra, de hajthatatlan volt :lol: Közölte, hogy:"Az a Tesónak kell!" :lol: / Úgyhogy Bala konkrét elképzeléseivel lesz berendezve :) Kap egy nagyfiús heverőt (igazándiból erre várunk, hogy full legyen a szoba), s annál is kerek perec közölte, hogy Ő a holdacskásat kéri, az autós nem tetszik :shock:. Úgyhogy holdacskás lesz. :)
Alapjában véve szegénykém még nem igazán érzi, hogy Szentiván lesz az otthonunk, hisz még csak rumlit lát, meg azt, hogy minden fix dolga egyszercsak kikerült oda Óbudáról. A szívem majd meg szakadt, amikor pár hete felmentem vele az üres, kipakolt lakásra, s állt a szobaajtóban, s közölte, hogy: "Anya hozzátok vissza a bútorokat, meg a játékokat én itt lakok, nekem Óbuda az otthonom!"
Tegnap végre talán volt etéren egy áttörés. Három napja Anyósomnál van, s nem is találkoztunk (Apa szabin volt, hogy haladjunk a pakolással), de amikor beszéltünk vele telefonon,
közölte: "Anya! Hol vagytok? Szentivánon? Én is akarok jönni. Én is ott lakok. Készen van a Goofys függönyöm?..."
Hihetetlen milyen dumája van. Voltunk Gekko-s felmérőn. Kommunikációból maximálisan a korosztáján túl tesz. :)

Eddigi életünk a garázs közepén: Kép Készülőben a gardrób: Kép
Első "próba" kintalvásunk :):Kép

Kis kertész :) Kép Pipacsmező lett a kertünk :)Kép

folyt köv...

Kép

Kép
timtom
 
 


...
3 évesek lettünk :)
Anya kreálta torta a szülinaposnak: Kép Kép
A 3 éves kicsi, de bővülő család: Kép "3 éves lettem!" Kép
Ajándékbontás: Kép Apa és Fia: Kép
A büszke hároméves: Kép


Hosszú várakozás után, de sikerült felvételt nyernünk az oviba, így Bala szept. 1-től a Gyöngyvirág kiscsoport tagja lesz :). (55 helyre 156-an jelentkeztünk. :? Apa volt beiratni Balát, mivel ha meglátják a pocakomat, akkor esélyünk nem lett volna bekerülni. :oops: :evil: )
Az egyik szemem sír a msáik meg nevet etéren. Nagyon féltem Balát. Nagyon érzékeny korszakát éli most. Hiányzik neki a gyerekközösség, de közben meg ha gyerekek közé megyünk, néha dührohamot kap, hogy minden az övé és mindenki menjen haza, vagy mi menjünk haza. :( Enni továbbra sem eszik szinte semmit, illetve olyanokat nem, amiket az oviban fog kapni + a legújabb, hogy türelme sincs hozzá, 2 perc múlva feláll az asztaltól, s elrohan, hgy neki elég volt. Mi lesz vele az oviban? Passz.
Másik a délutáni alvás. Már teljesen leszoktunk róla. Néha még bepróbálkozok vele, mert fáradtnak azért fáradt, de 1,5 órás szenvedés után én szoktam feladni. :? :oops:
Talán mindkét témában majd a csapatszellem segít. Vagy kiakad a Lelkem? :roll:
Mindezt pláne úgy, hogy közel egy időben lesz a költözéssel és a tesó érkeztével az ovikezdés. :? :roll:

Kép

Kép
timtom
 
 


No és Zsebink... :)

Bala imádja a pocakomat, s a Tesót. Puszilgatja, napjában 20x felhúzza neki a zenélő körtét, hogy "Ébren van a Tesó/Picibaba?"
Mindig elmondja, hogy Ő még ám nagyon pici lesz, ha kibújik a pocakomból, s a cicimből fog enni, meg majd segít pelusozni, meg bekeni majd a popsiját, meg hogy Ő még nem mos majd fogat, mert nincsenek fogai..." Ennek ellenére majd mindent megmutat neki a számítógépen, hogy mit hogy kell játszani :D
+ tényleg hihetetlen szeretettel közelít minden picihez (baby-bumm van a környezetünkben :)). És mindenkinek elmondja, hogy Anya pocijában is van egy picibaba, aki az Ő tesója lesz ...
Ennek ellenére nem vagyok naív, s számolok a féltékenységgel, főleg az előbb leírt ovis dolgok miatt.

Anya kicsit sem kicsi pocija:
Kép
Minden rendben velünk pocitéren. :)
Hihetetlen, hogy lassan kibújik Zsebi is. Egyenlőre a normál szülésre "gyúrunk", eddig nincs akadálya, bár igen csak szép nagy gyerkőcnek mutatja Ő is magát. Valszeg 3800 g körül lesz a kezdeti versenysúlyunk.
Az esti/éjszakai láb és kéz zizim még mindig megvan, de 3x-i forró zuhannyal kezelhető a dolog. Már egész megszoktam. + általános nyavalyák mindig vannak: -már szuszogok ha hosszabb távot kelll megtennem vagy lépcsőznöm kell, - gyomorégés, - repedő pocak :evil: + hasviszketés, -éjszakai vádligörcsök...
De mindezeket leszámítva nagyon élvezem még a pocakosodást. :D
Ami nagyon sokat segít, hogy járok kismama vizitornára. Hihetetlen jó!

Azt hiszem mostanra ennyi. Mennem is kell, meg gondolom már untok is olvasni...

Puszi mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Jajh még annyi...
Voltunk a 3 éves egészséges rendelésen, s mivel Bala nem nőtt csak pár centit október óta, így elküldtek minket endokrinológushoz, hogy nem e hormonális háttere van a dolgonak.
Már előre parázok, mert ez valszeg vérvétellel jár. :(

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


áhhhhhhh vissza se olvasom, mert csak felhúzom magam : pl.: korosztály j-vel :oops: :evil: sorry a hibákért :oops: :roll: Fogjuk a pocakos létre :wink:

Kép

Kép
timtom
 
 


Timi de jó hogy jöttél!!! Azért majd Zsebi érkezéséről adtok hírt ugye???

Még a cikkhez: Fatima szerintem nem vagy egyedül, ezzel a részével én is egyetértek, nekem csak az szúrta a szememet hogy kommunikációképtelen, stb. lesz az a gyerek aki nem jár bölcsibe. Sztem ez bölcsitől független, a nevelés és a kommunikáció (nem a beszéd!!!) megtanítása a család feladata, függetlenül attól hogy jár-e bölcsibe vagy nem.

Nyuszival is egyetértek :lol: Szóval van benne tényleg sok igazság de azért elég egyoldalú :wink:

Klári
Kép
ganti
 
 


Timi, könnybelábadt a szemem, ahogy írtál Baláról, h. hogy viszonyul a régi/új otthonról. Annyira drága.

Vigyázzatok magatokra!

Kép
niki30
 
 


otthonhoz

Kép
niki30
 
 


timi: de jó h jöttél! gratula a3 éves nagyfiúnak!!
tök jó h mindjárt költöztök!!! ha tudsz gyere gyakrabban és írj h hogy éled meg a terhességedet??
kerekpocak
 
 


A fene vigye el, írtam egy jó hosszút, és eltűnt. :(

Vagyok ám én is, csak éjszakai olvasó üzemmódban...

Timi, örülök hogy jöttél, és hogy jól vagytok! Mikorra várható a kistesó?

Edis, gyönyörűek a Tosanai képek! Én is kedvet kaptam a nyaraláshoz!

Niki, nektek jó nyaralást! Apával is mentek majd?

Kriszti, Balázsnak jobbulást! Szegénykém megfázott, vagy valami vírust kapott el?

Na, puszi mindenkinek!

Nelly

Kép
breeki
 
 


Puszi Mindenkinek!
Kánikula jön, úgyhogy igyatok sokat, vigyázzatok a bébikre is!!!

Jövő hét vasárnap jövünk, majd jelentkezem!

Kép
niki30
 
 


Csajok, a lányom ma 17ó 50 perckor megtette első önálló lépéseit, szám szerint 7et!
:D :D :D 8) 8) 8)
És ezt azóta néhányszor meg is ismételte!!!!! Annyira büszkék vagyunk rá!!!!

Zsu
svs
 
 


Gratulálunk! Nagyon ügyik vagytok! A 7 a szerencseszámom! :wink:

Nelly

Kép
breeki
 
 


Zsu-GRATULÁLOK!!!!!!!!!Nem semmi a kiscsaj :D
Holnap jövök,jó éjt mindenkinek,puszi.

macarella
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?