Új privát üzeneted érkezett!

Lola: ez is jó :D

Csibe: nem kcist ügyetlenebb vagyok, hanem nagyon. :) A fledékenység meg... Nagyon zavar, mert én régen bármi hülyeséget megjegyeztem, most meg mindent elfelejtek :?

Kép
kistiggrincs

Csibe: Ismerős! Én nem szoktam semmit elejteni, de amióta van egy "albérlőm", azóta mintha megnőtt volna körülöttem a gravitáció :lol: :? .. Ha benyúlok a konyhaszekrénybe, hogy valamit kivegyek, tuti, hogy még legalább 2-3 dolog kiesik... hát ez van!
Vendég

Roni
De jó kép!!

Sziszi
Gratula a pici lányhoz

Bagzerka
Örülök,hogy újra megcsináltatod a vizelet vizsgálatot. Mert a vizsgálatok most nem miattunk történnek elsősorban hanem a babóink érrdekében. Szóval egy kismami inkább legyen alaposabb..

Humanka
Az én babám is folyton pörög…2 napja beakasztotta a lábát a bordám alá és ott rugdoss…hááát elég fájdalmasan csinálja. A múgy most 3 napja el is kezdtük kamerázni a hasam mert annyira látványosan hullámzik kívűlről

Márti
Használd is ki anyósod segítségét,a 3 gyerkőc mellett szükséged is van rá és tényleg próbálj pihenni a maradék idődben…Az én anyósom is ilyen tündéri.

Bejci
Akkor nem lesz Balatoni találkozónk…??
Utazóágy kezdetben szerintem felesleges, míg nem tud leforogni az ágyról.
Később pedig a szempont,hogy stabil legyen, meg erős a varrása.

Röné
Tényleg jelentkezz egy kicsit. Feküdnöd kell még?
holka

Amúgy bocsi a bunkóságomért, én is boldog szülinapot kivánok mindenkinek, aki mostanában ünnepelte!!!
Nesze nekem feledékenység... :D

Azért az jó érzés, hogy viszonylag egál a nemek aránya. ;)

Valaki kérdezte a burokrepesztést is...
Na nekem az volt, és egy ollóhoz hasonló dologgal csinálta a doki, de kb olyan érzés volt, mint egy normál vizsgálat. Mondjuk rendes volt, két fájás között végezte a műveletet. :)

Nekem amúgy újabban inkább olyan gondom van, hogy nagyon húzódik a sebem (előző császár), és tökre ki van vörösödve. Igaz, egy éve volt, és még talán nem is regenerálódtam teljesen azóta... azért csakcsak nem repedek szét a pocaknövéstől... :D :D :D

Meg eddig nem paráztam semmitől, de most elkezdtek aggasztani dolgok...
Na nem a szüléstől félek (szerencsére a korábbi tapasztalatom nagyon pozitiv, már másnap mondtam, hogy mehetünk még egy kört), hanem egész mások...
Pl hogy fog párom boldogulni Lolával amig kórházban leszek, hogy fogok tudni vele foglalkozni az új, friss sebemmel, ilyesmi. Mert arra azért emlékszem, hogy az első pár hétben nagyon fájdalmas volt minden mozdulat (köhögés, tüsszetés teljesen kiiktatva), és egy 3 kilóst még csakcsak emelgetek, de Lola már 9 kg...

Kép
Kép
lolababa

Minyu!

Szerintem a doki arra gyanakszik, hogy fertőzés okozza a dolgot, már a múlt alkalommal levett egy tenyésztést (már csak a streptococcusos múltam miatt is), de a nagyrabecsült Honvéd kh.-ban elkavarták, a dokim aszisztense 2 hétig nem szállt le róluk, erre benyőgtek egy negatív eredményt, na akkor a dokim aszisztense azt mondta, ezt nem hisszük el, levesszük újra! Ez tegnap meg is történt, de az eredmény csak 1 hét múlva lesz meg! A Streptococcus viszont okozhat koraszülést is, gondolom, ezt akarja a doki megelőzni, nehogy késő legyen!

Szeder!

Te is ezt a gyógyszert szeded, ugye (Terbutalin)? Kezem-lábam reszket tőle, álmos vagyok nagyon megdobogtatja a szívem, de a pocim végre egyáltalán nem fáj! Neked mi a tapasztalatod? A dokim és a gyógyszerészbarátnőm szerint pár nap alatt elmúlik! Neked meddig kell szedned?

Jaj, csajok! Alig várom az estét! Megyünk az István a király bemutatójára!

Bejci!

Akkor én is! Nem egyszer bőgtem már azon a számon! És én sem tudnék máshol élni, pedig a férjem külföldön a 20x-os át kereshetné, de neki sem akaródzik elmenni innen!

Márti
borossné becz márta

Szép napot lányok!!!

HÚÚ de beindultatok: adókedvezmény, gyermek születésének korlátozása... stb.. stb..
alapítsuk meg a:
KISMAMÁK PÁRTJÁT...!!!!

Sziszi!
Gratulálok a kislányodhoz! -csak megmutatta magát a kis csöppség!! :)

csibe!
no szorítok ám neked, hogy megtudjátok Ti is, hogy milyen nemű babát is vártok!
Mikor mentek uh-ra??

Bejci!
Szoríííítok, hogy látni engedje a pofikáját!!! -egyél csokikát, és ha szereted a cola-t, akkor igyál mielőtt bementek.. nehogy aludjon őkelme, mert akkor még nehezebb a pofija közelébe férkőzni... nekem az uh. doki mondta ezt a tanácsot!
legutóbb amikor voltam 26. héten, akkor bealudt Adél baba.. hááát sehogy nem lehetett mocorgásra bírni.. pedig ő is egész nap kapirgál bent.. :) de akkor abszolút passzívan állt a kérdéshez!
Kérünk képet majd!!!

Benneteket nem viselnek meg a fronthatások?
Tudom már nagyon sokszor kérdeztem.. de néha attól tartok, hogy tényleg csak nekem okoz gondot!
Tegnap este ismét görcsölgettem, és ma hajnalban.. aztán már alig vártam, hogy "leszakadjon az ég", mert tudtam, hogy a frontváltozás miatt vannak nálam ilyen tünetek.. mostmár egyértelműen megfigyeltem.. ha jön a hidegfront, akkor én sz...ul vagyok!! :( :(

Az utazóágy kérdése engem is érdekel:
nézegettem többfélét is, mert nekünk is szükség lesz rá. Vannak olyanok, amelyikhez jár a pelenkázó felület is. Vagy tévedek??
Külön kell megvenni??
És van olyan, amelyiknek van olyan "teteje", mint a babakocsinak.. tudjátok olyan árnyékolóféle.. azért nem vagyok benne biztos, hogy ezek járnak hozzá alapból, mert még csak neten nézegettem őket.
Van, aki közületek nézegette már bababoltban is??

szeder74

Sziasztok!

A fitball nagyon klassz dolog, én már fél éve azon ülök a gép előtt (másutt meg úgysem ülök), és szuper! Mindenkinek csak ajánlom!

Nekük ABC Design utazóágyunk van, strapabíró, masszív darab. Semmi extrát nem tud, csak alsó állásban lehet rajta feküdni a babának, és kicsire összecsukható. Mondjuk kicsit gáz arra ébredni az éjszaka közepén, hogy a gyerek karmolássza a hálót, de mindegyik ilyesmi anyagból van, nem?

Humanka, nem ülőmunkát végzel? Én úgy vettem észre, az én babám akkor marad nyugton, ha jövök-megyek, és akkor jelez, ha egy helyben maradok, de nálam ez elég ritka.

Én nem nézek szüléses videókat, csak olvasgatok. Megélni egyáltalán nem volt olyan szörnyű a gátmetszést (igazából fel sem tűnt a sok esemény közepette). Persze az klassz, ha sikerül elkerülni.

És még egy csomó mindent szerettem vola kérdezni egy csomó mindenkitől, de én mindent elfelejtek. És rendszeresen s.ggre esem, ha guggolok, annyira nem bírom tartani úgy az egyensúlyom.

Mindenkinek boldog születésnapot, aki mostanában ünnepli!!

Megmértem a hasam, a köldökömön át 93 cm a kerülete. Nem hiszem, hogy a méret a lényeg, legalábbis nem a miénk, az a lényeg, hogy a baba megfelelően fejlődjön, nem?

Márti, nagyon szurkolok, hogy tudj pihenni!

Bagzerka, ezzel a reggeli-vizelet dologgal én is úgy szoktam lenni, hogy örülök, ha kiérek, nemhogy még fürödjek előtte, nagyon kell mindig koncentrálnom, ötnél tovább nem is tudok így aludni ilyenkor :)

Lolababa, ugyanezek a kérdések engem is foglalkoztatnak (mi lesz a Naggyal, ha én kórházban leszek, hazajöhetek rendet rakni meg mosni-főzni-takarítani tökegyedül két gyerekkel... Valahogy biztos megoldjuk :) Küldök majd sok pozitív energiát :)

Kép
Kép
sarkantyúka

Jé, mától 100 nap! :D

Kép
Kép
sarkantyúka

na látom, nem vagyok azért egyedül ilyen tére :D

szeder, hétfőn megyek orvoshoz, és hát mivel van UH-ja, megnézzük a babát is / úgyse láttam vagy egy hónapja már :(

lolababa, nekem 5 éve volt a császár, de néha én is úgy érzem, hogy pont az a vonal fájdogál. Rá is fogok kérdezni a dokinál, hogy az mitől van, mert hát 5 év alatt már csak rendbe kellett jönnie, és eddig nem is volt vele problémám, csak az utóbbi 1-2 hétben érzem (asszem írtam is), hogy majd leszakad néha a hasam

Kép
Kép
csibe21

szeder :)
én nem vagyok érékeny a frontra, de tegnap délután nekem is nagyon kellemetlen volt. keményedtem is, és a levegöt és olyan fullasztónak éreztem. Szegény emberemnek meg már nem is merem emliteni, ha keményedek, mert rögtön parázik 8) Szóval én tegnap este vártam nagyon az esöt és be is aludtam, mikor kicsit lehült a levegö (sztem most hamarabb elaludtam, mint a kisfiam :D
utazóágy. hát, a mienkhez nincsenek ilyen extrák, nem is nagyon néztem. Pelusozni én az ágyon szerettem (mindig volt nálunk eldobhats pelenkaalátét, szerintem nagyon hasznos!!!), árnyékolónak egy nagy törölközöt használunk. Azt tudom, hogy ha nem emelhetö aljút veszel, akkor lehet hozzá venni emelöbetét külön is.

Márti :)
ahaaaa, értem mostmár a semicillint is.
István a királyért pedig irigy-irigy :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
minyu

Jajj, és egy ötlet tapasztalatból, bár bizti sokan gondoltatok már rá.. ;)

Lehet kapni fürdetőállványokat, aminek a tetején van pelusozó, az aljában meg pakolósrész. Iszonyúan jó volt, hogy nem kellett hajladozni fürdetéshez, plusz egy helyben volt minden a pelenkázáshoz is. Ráadásul guritható is, szóval tök mobil. Az ára nem horror (20e alatt is van, a miénk asszem 15 körül volt), és 1 évig nagyon jó hasznát vettük. Most is tudnánk abban fürdetni, de Lolám megszerette a nagykádat, igy csak peluzásra maradt, de isteni!!!

Kép
Kép
lolababa

http://bambino.hu/shop_art.php?shop_id=3968&cat=303379

Ilyesmikre gondolok... (én innen rendeltem) :)

Kép
Kép
lolababa

Hű, Minyu, köszi, fel is írtam a listára az eldobható pelenkázóalátétet! Nekünk is nagyon bevált, (csak akkor kell kidboni, ha lepisili véletlenül a baba, szóval nem naponta fogy el 10 db...)
Ja, és én a dm-ben veszem a nem gyógyszernek minősülő készítményeket (terhesvitamin, multivitamin, kalciumtabletta), azóta hamar összejönek a pontjaim! Te dm-es pelust használsz?

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Nekem is sikerült felhúznom magam azokon a cikkeken, amiket sarkanytúka küldött. Nagyon nem fűznék hozzá semmit, mert szerintem eléggé kiveséztük a témát...

Kistigrincs,
Nagyon cuki Zalán!! Irtó aranyosak a képek!! :D

nyuszifülke,
én is voltam tegnap a szt. Imrés előadáson. Nagyon mókás volt a doki! :D Amúgy Barna Péter tartotta az előadást.
Megyek jövőhéten is.

roni,
a te képeid is hihetetlen aranyosak!!

márti,
jaj nagyon sajnálom ezt a méhszáj dolgot!! :( . Pedig nálad annyira simán ment minden eddig!

szeder,
én is érzékeny vagyok a hidegfrontra! Az a furi, hogy a terhesség elött a melegfrontra voltam érzékeny. Most ez totál megváltozott.
Arra már nem emlékszem, hogy nálad a méhszájjal minden ok a görcsök ellenére?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Holka: Asszem idén nyáron kihagyom a déli partot. Nem csak azért, mert nem tudok beszállni a vitorlásba :oops: , hanem mert anyóséknál olyan kényelmetlen az ágy(nak nevezett fekvő alkalmatosság),hogy azon még baba nélkül sem tudtam úgy aludni, hogy reggelre ne iszonyatos hát- és derékfájással ébredjek. Szóval igazából az ottalvással van gondom. Ja és a férjem szobája nagyon meleg nyáron, nem akarok megkukulni a melegtől :lol: .

Szeder, Minyu: Én pont ugyanezt vettem észre. Alig vártam az esőt, akkor egy kicsit megkönnyebbültem. Ami engem igazán megvisel, az a nehéz légzés. Olyan érzés, mintha nem tudnám megtelíteni a tüdőmet oxigénnel! És fekve ez még rosszabb!

Sarkantyúka, Lolababa: Bár nekem ez az első kisbabám, de át tudom érezni a helyzeteteket. 2 éve amikor a tesóm szült és kórházban volt, a sógoromat és a 8 éves kisfiukat én istápolgattam. Annyira el voltak szegények anyátlanodva... sosem fogom elfelejteni! A szívem majd megszakadt ahogy néztem a 3 pasit - férjemet, sógoromat, keresztfiamat- az asztalnál... Ráadásul egy picivel sokkal nehezebb!

Humanka: A Te hozzászólásodat meg jól félreolvastam... Szóval sokat mocorog a babád és nem keveset! Szerintem az jó! :wink:
Vendég

Honey: De jó, hogy jöttél!! Mi van Veletek? Látom már Te is 100 napon belül vagy! Flóra hogy van? Nem dobsz egy pociképet?

Sarkantyúka: Ja és Neked is grat a 100 naphoz!
Vendég

Köszi lányok a gratulációkat! Nagyon örülünk a pici lánynak!
A hitel talán meglesz, csak kevesebb, szoc.polt igénybe nem vehetünk mert használt lakás és még a pocakban a baba. A legjobban csak a foglaló aggaszt, nehogy elbukjuk, mert sajna van az a pont, amikor már nincs több mozgósítható pénzünk.

Az egészben az bánt a legjobban, hogy nem várhatom békében a kislányomat, csak rá koncentrálva, tervezgetve a szobáját... :cry:
sz.sziszi

Sajnos én a TESCO-ban beszívtam egy borzalmas megfázást. Ezeknél a hűtőpultoknál olyan hideg van, hogy én mindig futva megyek el elöttük. De ennek ellenére sikerült megfáznom. :? Napok óta kamillatea, meg sós vizes inhalálás. úúútálom :evil:

Túl vagyok én is a terheléses cukron. A vérképem maga a tökély, egy férfi is megirigyelhetné a vasamat.
Viszont a terheléses cukrom katasztrófa lett!!! Terhelés után 2 órával 2,2. Alapból is a határérték alatt volt. ( 3,4 a 3,6 helyett ) .
Szarul is lettem rendesen a vérvétel után.
Éppen vezettem, amikor el kezdtem furán látni, kivert a víz és éreztem, hogy még 10 másodpercem van, hogy félreálljak és ne ájuljak el. Szerencsére pont egy bolt elött álltam meg. Befutottam, vettem egy csomó kakaót, túrórudit, meg péksütit. Úgy támogattak ki a kocsihoz. Ott aztán megettem mindent, és 15 perc múlva mint ha semmi sem történt volna, olyan jól voltam.
Szóval cukorbeteg nem vagyok az tuti... de figyelnem kell arra, hogy nehogy leessen a vércukrom.
:? :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziszi: Nem tudjátok úgy megbeszélni az eladóval, hogy a hitelösszeget egyösszegben folyósítjátok, a hiányzó összeget meg később pl. október-november? Mert ha "csak" 500.000,-Ft-on múlik, akkor kár lenne bukni az egészet... biztos vagy benne, hogy használt lakásra nem jár szoc.pol? Én úgy tudtam, hogy jár, csak kevesebb, mint az újakra. Bár nem vagyok benne biztos, de mintha..
Vendég

bejci,
szőke vagyok és állapotos... szóval ez halamazti tényező a feledékenységemre! :D
Mindig elfelejtem elhozni a gépet, pedig már csomó pociképem van.
Mondjuk nekem az elmúlt 2 hétben oldal irányú növekedést vett a hasam. Előre alig nő, viszont gömbölyű a derekam!! :shock: :D

Ja, viszont ennek köszönhetően, meg a pircingnek (amit már rég kivettem ) néha az az érzésem, hogy tuti szétszakad a bőr a köldökömnél! :?

Flóraával minden oké, továbbra is virgonc. Bár a hidegfront őt is megviseli, ilyenkor sokkal aluszékonyabb.
UH-n nem voltam és most már csak a kötelezőkre szándékozok elmenni. Addig meg ugyebár még van 4 hetem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci! Persze jár, ha megvan a gyerek, csak mi úgy szeretnénk ha a baba már oda jönne.
Remélem megtaláljuk a kiutat, kb. 1 hét és elválik.
sz.sziszi

Sziszi!

Használt lakásra is jár szocpol, csak feleösszegű.
Figyeljetek arra, hogy olyan hitelkonstrukció legyen, amihez később fel lehet venni (ha már megszületik a baba). Igaz, nem kézhez kapod, hanem leirják a hitelösszegből, de akkor is sokat számithat.

Ezt speciel konkrétan tudom, mert nekünk is lehetne, csak most közölték, hogy bocsi, de anno nem olyan konstrukciót vettünk fel. Különben lehetne...

Amúgy pont most jártam ezeknek utána, mert ugye akartunk még egy szobát...
2 gyerektől már tetőtérbeépitésre is adnak fél szocpolt, igaz, kikötésekkel (minimum 12 nm-es plusz szoba, és van egy össz szobaszám, amit nem lehet túllépni).

Kép
Kép
lolababa

Látszik, hogy esős idő van, jó sokat írtatok!!! :D
Sziszi! Gratulálok a kislányhoz! Tényleg már csak Csibe babája bújdosik.....

A múlt héten nekem is kevesebbet mocorgott a picur, ráadásul egész lentre lemászott.... éjszakánként négyszer-ötször keltem pisilni.. :shock: De szerencsére hétfő este megfordult (vagy legalábbis feljebb jött) és azóta érzem rendesen a mocorgást is. Éjjel is csak egyszer kellett felkelnem!!!

Húúúú, látom nem csak én érzem meg a hideget! Szeder, minyu, bejci, van valami praktikátok, amivel ki lehet bírni a rosszullétet!? :? Én csak fekve bírom ilyenkor (vettem be Magne B6-ot is), nade egy rosszcsont 3 éves mellett nem nagyon lehet pihenni.....

Utazóágy nekünk van, úgy kaptuk (kértük a férjem munkatársaitól). Mi nagyon ki tudtuk használni, mivel tesómék Pesten laknak és ott mindig ebben aludt. Meg 4 hónapos volt Balu, amikor először nyaraltunk vele és később járóka helyett is ezt használtuk. Ez is noname, de emelős és szúnyogháló is tarozik hozzá. Próbálok róla képet rakni:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.3277.jpg[/img]

A rosszcsontom nem hajlandó aludni.... :x még mindig tart a front!?!?

Kép
Kép
netti77

Ja, és még valami...

Elvileg létezik egy olyan befektetés is (minimális biztositás tartalommal, hogy igénybe lehessen venni az adókedvezményt), amelyhez opcionálisan van hitelkonstrukció.
Az a lényege, hogy évente befizetsz egy bizonyos összeget, és amikor szükséged van pénzre, az éves dijad 20x-sát felveheted előre (effektive kifizetik neked a lejáratkor esedékes tőkerészt). A hitel igénybevételekor pedig csak a kamatok jelentenek plusz terhet, mert a tőke a befektetésedből térül meg.
Mi most kötöttünk (ki tudja pár év múlva nem kell-e hitel), ha nem nyúlunk bele, a lányaimnak akkor is lesz belőle valami...

Ha esetleg érdekel, tudok küldeni priviben telefonszámot, aki ezzel foglalkozik. ;)

Kép
Kép
lolababa

na mégegyszer a kép, hátha most sikerül:
Kép

Kép
Kép
netti77

sziszi
ennek a szocpolnak még nézz utána, mert tudtommal a használtra is megadják az 50%-át az 1 babára, és bevállalásra is megy a baba 2 éven belül, tehát ha neked már a pocakban van, akkor ez sem lehet probléma

Kép
Kép
csibe21

Sziszi, én ehhez a hitel dologhoz nem értek, de szerintem is fel lehet valahogyan venni a szocpolt. Tényleg próbáljátok meg az eladóval megbeszélni, hogy a baba születése után fizetitek a fennmaradó összeget.... hátha....

Lola, te a fundamenta v. lakáskassza megtakarításról beszélsz, ugye? Mi is gondolkodunk rajta, mert a 8 éves megtakarítás lejárta után bármire fel lehet használni (nem csak lakáscélra) és ugye Balázsnak még nem volt Babakötvénye.... az ő tanítattására gondoltuk így félretenni a pénzt....

Honey, "szerencsés" vagy, hogy nem vagy cukros, de tényleg vigyázz magadra! Mindig legyen valami nasi a táskádban!!!

MÉg mindig nem alszik a gyerkőc... :evil:

Kép
Kép
netti77

Netti,

nem, ez nem lakáskassza.
Ez egy befektetés, amit életbiztositással kombinálnak (ezáltal az éves dij 20%-a visszaigényelhető a befizetett adóból). Alapvetően nem a hitel miatt van, hanem megtakaritásnak, befektetésnek, a hitel csak egy opció, ha az embernek szüksége lenne rá.

Mi úgy találkoztunk ezzel, hogy mindenképpen akartunk kötni Lolára valami biztositást, vagy bármit, amit majd oda tudunk neki adni, hogy elindulhasson az életben. Egy csomó emberrel beszéltünk, egy csomó ajánlatot meghallgattunk, és végül ez volt szimpatikus.
A hitel része pedig azért tetszett, mert nem tudhatom, hogy 5-10-15 év múlva hogy fogunk állni, és azért nem mindegy, hogy tudunk-e szükség esetén pénzhez jutni.
Pont emiatt tartom a babakötvényt nagyon rossz dolognak. Fizetgeted, tök jó, hogy az állam pluszban támogat is (évi max 5e-vel), viszont, ha valami történik teszemazt 8 év múlva, egy fillérhez sem nyúlhatsz belőle hozzá... csak és kizárólag a baba 18 éves korában vehető ki...

És ez abban is más a lakáskasszától, hogy arra használod a pénzt, amire akarod (végülis a saját pénzed, ne szabja meg senki, hogy csak lakásra fordithatod).

Kép
Kép
lolababa

Netti,

nem, ez nem lakáskassza.
Ez egy befektetés, amit életbiztositással kombinálnak (ezáltal az éves dij 20%-a visszaigényelhető a befizetett adóból). Alapvetően nem a hitel miatt van, hanem megtakaritásnak, befektetésnek, a hitel csak egy opció, ha az embernek szüksége lenne rá.

Mi úgy találkoztunk ezzel, hogy mindenképpen akartunk kötni Lolára valami biztositást, vagy bármit, amit majd oda tudunk neki adni, hogy elindulhasson az életben. Egy csomó emberrel beszéltünk, egy csomó ajánlatot meghallgattunk, és végül ez volt szimpatikus.
A hitel része pedig azért tetszett, mert nem tudhatom, hogy 5-10-15 év múlva hogy fogunk állni, és azért nem mindegy, hogy tudunk-e szükség esetén pénzhez jutni.
Pont emiatt tartom a babakötvényt nagyon rossz dolognak. Fizetgeted, tök jó, hogy az állam pluszban támogat is (évi max 5e-vel), viszont, ha valami történik teszemazt 8 év múlva, egy fillérhez sem nyúlhatsz belőle hozzá... csak és kizárólag a baba 18 éves korában vehető ki...

És ez abban is más a lakáskasszától, hogy arra használod a pénzt, amire akarod (végülis a saját pénzed, ne szabja meg senki, hogy csak lakásra fordithatod).

Kép
Kép
lolababa

Netti,

nem, ez nem lakáskassza.

Kép
Kép
lolababa

Netti,

nem, ez nem lakáskassza.

Kép
Kép
lolababa

Netti,

nem, ez nem lakáskassza.

Kép
Kép
lolababa

húúúúúúúúúúúúúúúúú

bocsi csajok, behalt a netem, és ez lett belőle... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
lolababa

honey!
igen, minden rendben a méhszájjal.. vagyis 2 hete vizsgált a doki, és akkor teljesen zárt voltam.
hál' Istennek!
no még az kéne nekem, hogy az is kinyíljon.
Amúgy hogy vagy??
-vagytok?? :)
Hogy telnek a napjaid??

szeder74

honey!
nekem is alacsony a cukrom, de ennyire azért nem.
Azt nem vetted észre, ha délutáni alukálás után felébredsz, akkor sokkal nehezebben térsz magadhoz?
Mert nálam ilyen jellegű tünetekkel jelentkezik az alacsony cukor.
És, amíg nem jutok elég édességhez.. addig tiszta hülye vagyok.. és most orvosilag is bizonyított, hogy tényleg le esik a vércukorszintem :) eddig a párom mindig cikizett.. "persze szívem.. a cukorszinted.. " amikor csokikával ébredeztem.. és most el is hiszi.. évekig nem hitt nekem.. milyen fura, most derült rá fény, hogy tényleg alacsony.. és nem csak beképzelem, hogy ébredéskor kell valami nasi.. és tényleg pár perc.. és jobban is vagyok utána!!

sziszi!
látom a lányok bőven ellátnak tanáccsal hitel ügyben.. én sajnos nem tudok hozzá szólni , nincs ilyen tapasztalatom.
Azért nagyon szorítok nektek, hogy el ne bukjátok a foglalót, mert most minden fillérre szükségetek van! Főleg, hogy jön a kislányotok :)
Milyen érzés tudni, hogy ki lakik a pocakban??????? Érdekel nagyon!!!

szeder74

Naaháát kisütött a napocska..

néztem az Országos M.Szolgálat honlapján: jövőhéten kedden már 32. fokot várnak!
Lányok köthetjük a bugyogónkat.. jön a meleg.. és persze a vele együtt járó """kellemes"""" tüneteink is.. :)

szeder74

Szeder!

Kicsit feljebb kérdeztelek! Tudsz nekem írni vmi bíztítót a gyógszerrel kapcsolatban?

Sziszi!

Gratulálok a kislányhoz! Hogy fogják hívni? már ha publikus, mert én még nagyon titkolom! :lol:

Csibe!

Na, akkor várjuk nagyon, hogy egyenlítesz-e? :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti!
Miattad jöttem vissza, mert eszembe jutott,hogy kérdeztél.
Én pipholfent szedek. Görcsökre jó, és nekem bevállt.
Nekem egyenlőre ez elég. Még teljesen oké a méhszájam. Ja és magnéziumot eszem ezerrel.
Próbálj meg minél többet vízszintesen lenni...tudom,hogy neked is nehezebb a gyerekek mellett! puszi

szeder74

csuklás:
a ti babátok is gyakran csuklik??
Adél elég gyakran. Eltart nála negyed óráig is mire abbamarad.
Azt vettem észre, hogy néha zavarhatja őt, mert kb5 perc után hihetetlen kalimpálásba kezd..... talán azt hiszi attól elmúlik.... :)
érdekes mert ezt már többször is tapasztaltam, hogy erőteljesebb mozgásokat végez olyankor.
tapasztalat nálatok??

szeder74

Hello Mindenki! Újra itt! :)
Ma tök jó napom van!!
Elmentem ma a nődokimhoz, de elvileg csak táppénzes javaslatért, de meg is vizsgált és megnézte a labor eredményeimet is.
Hát az én dokim kicsit sokallta a 6.8-as cukrot, azt mondta, nem kell diétáznom, de azért egyek kevesebb lisztes dolgot és ha nem muszáj, ne egyek túl sok édességet. SZóval lehet, hogy 7,0-ig jó a cukor, de igaza van Holkának, dokifüggő, hogy kinél mi a magas.
Ezt leszámítva minden rendben van, Babával és Mamával is :)
Méhszáj hál'Istennek zárt és olyan fent van, hogy szegény dokimnak igencsak meg kellett nyújtania az ujjait, hogy elérje :oops: :wink: :lol:
A súlyomra sem mondott semmit,- mármint semmi rosszat- most +7 kilónál tartok, és a vizesedésem sem vészes.
Biankámat is meglestem! Fejjel lefelé van, lent baloldalon van a fejecskéje, fent jobboldalon a lábai. Úgyhogy akkor jól éreztem a mocorgása alapján! Kíváncsi vagyok, hogy holnap a 4D-n is így fog e feküdni? Vagy ilyenkor már nem forgolódnak annyit?

A másik, amitől tök jó kedvem van: Volt itt a masszőr csaj, és annyira jól esett a masszázs...És szerintem Biusnak is... Több mint egy órán keresztül masszírozott, és egy pillanatra sem volt se keményedésem, se görcsöm...
Szóval szuper volt eddig a napom. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen a szülinapi köszöntéseket! Nagyon figyelmesek vagytok! :)

Konan, én is nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!!
Kép

nagyon sokat írtatok! Tényleg látszik, hogy esős, kaka idő van :)

Láttam szép kiskukikat! :lol: Gratula!

Sziszi, Nektek pedig a kislányhoz gratulálok! Annyira jó, hogy most már szinte mindenki tudja hogy ki lakik a pocijában! És jók az arányok is, ha Csibe lányt rejteget akkor 17:17! Döntetlen! :)
Szocpol. Én úgy tudom, hogy használt lakásra jár a fél szocpol, DE csak akkor, ha hozzáépítesz a házhoz, vásárlásra nem. Mi is most járogatjuk körbe, mert jövőre mi is költözni szeretnénk.

Márti, ezek nem jó hírek :( pihenj amennyit csak tudsz és nem lesz baj! Anyósod nagyon jó fej! Irigy-irigy... Enyém nagyon nem ilyen :? :roll: De jó messze lakik... :P

humanka, szépen gömbölyödsz már Te is! Róka komát jól el kéne már kergetni valahová! Szegény Te!
Mocorgásban nálunk azért vannak szünetek, főleg ha valami miatt egész nap talpon vagyok - gondolom, olyankor jól elringatom őt. :) De szerintem ne izgulj, hallottam már olyan babáról, aki bent örökmozgó volt, kibújt és nagyon nyugis gyerkőc lett belőle! :wink:

Roni, derekam nekem is szokott fájni, leginkább reggelente - sehogy sem jó már feküdni :?
párod "ellazulása" :lol: :lol:

Lola, nagyon tetszett a forma 1-es sztori! :lol: :lol: :lol: :lol:

Csibe, feledékenység, ügyetlenség miatt én már csak röhögök magamon! Na és apa is rajtam! terhességi amnézia... :lol:

Szeder, a frontok engem is megviselnek, de én a meleget bírom kevésbé. Ez már terhességem előtt is így volt, ha melegfront akkor migrén :?
napocska?! itt újra lóg az eső lába... :roll:
jövő héttől félek is rendesen! annyira jó ez a jó kis hüvi idő!

Minyu, eldobható pelenkázóalátétet hol veszed? nagyon jó ötlet és én is ágyon fogok pelusozni, mert pici a gyerekszoba és a pelenkázó szekrényünk már nem fér be - el is ajándékoztam a barátnőmnek aki januárban szült.

Honey, ez nagyon durva vércukorérték! :shock: vigyázz magadra nagyon! és jobbulást!

Netti, ugyanilyen utazóágyunk van és nagyon szeretem! Dorka is sokat volt benne, anyuéknál, nyaralásnál ágynak használtuk, itthon járókának :lol: Magasító, szúnyogháló van hozzá... Dorka imádja a napocskát rajta :lol:

Megint nagyregényt írtam... Próbálok gyakrabban jönni, de Dorka mellett elég nehéz, és egyre nehezebben végzek az itthoni tennivalókkal is... Érdekes, az első terhességemnél sokkal fittebb voltam!

Kép

Kép
anyoooka

A szocpol tényleg érdekesen működik, jó sok korlátot szabnak.

Lola, én úgy tudom hogy a két félszobát is lehet szobásítani, nekünk is így adják meg két gyerekre 1+2félszobás lakásra.
A gyerekek meg ugye bevállalásra mennek, mivel jelenpillanatban 1 sincs. :)

És lefoglalóztam a babakocsinkat :) Mégse a pierre cardin lesz hanem egy olasz /Giordani/

Kép

Sajnos abban a színben már nem gyártják ami a legjobban tetszene, de ez sem rossz :)
Könnyű, esernyőre csukható, nagyon jól lehet vele manőverezni, merev mózese van, hordozó hozzá, szunyog és esővédő is jár vele.

Kép

Kép
starlark

Szeder: enyim bébi még sose csuklott :)

http://www.cegexpo.hu/index.php?page=71 ez egy egész jó leírás a szocpolról

Kép

Kép
starlark

humanka!!!
igen, a 2 autó valóban nem luxus kűűfődön! nekünk is kint alap volt a 2, különben nem tudsz kilépni az ajtón!
köszi, nem felejtettem el a reggeli kis feladatom :) nekem vannak szünetek mozgások közt, jóó nagyokat tud szunyálni!!! és hol láttad a szülés videókat?? meg a gátmetszés nálad köteletző-jellegű, vagy csak nagyon szükség esetén???
és én megmértem, egy hete volt 112cm!! :O:O hát ez van :)

minyu!!!!
én tuti 10 körülre tervezem, ha megyek, az neked nem fér bele???? sőt, most nézem, 13ig lehet menni!!!! hát én akkor lehet hoyg kihagyom most és majd jövő héten megyek.... sajnálom! különben ha mennél holnap későbbi időpontban, mondjuk 11körül, akkor tuti becsatlakoznék :D:D hmm??
-labdát én vaterától vagy teszveszről lőttem, 2e pénz, és asszem ezeknél az a fontos hoyg a magasságodhoz megfelelőt használd, ami meg gondolom kicsiiit nagyobb, mint Nándié :D amit én vettem asszem spartan márkájú, és tökjó, most fújtuk fel, de így is kb 2 óra volt kézi kis béna pumpával, felváltva párommal, de még kell bele, szóval még este előveszem megint :)

-és abszolút vannak láthatatlan kis furaságok, én ezt fizikailag próbáltam elképzelni, és csomószor a párommal olyan volt, mintha túl közel lenne a fejünk, és átmnet volna a gonolat!!! :) a legdurvább az volt, amikor anyám, aki kaliforniában él hív engem hoyg velem álmodott előző éjjel, kikérdeztem izgatottan hogy mit....és annyira kiakadtam, mert egy jövőbeli képet, helyzetet mindketten, ugyanakkor ugyanazt álmodtuk!!!!!!! pedig beszélni nem beszéltünk ilyenről előtte!!!! döbbenetes volt!!! és nem egy kép, hanem konkért helyzet, helyszín, stb!!! :O

sziszi!!!
gratula a kislányhoz!!!!!!! és sajnálom a hitelt... nem is értem, tök szemétség, nekik nem mindegy most az a fél milla???!?!?! és akkor most mi lesz?? azért maradtok ennél a lakásnál, nem:???!?!?
a szocpol jár használtra is, csak akkor a fele, és nem baj az hogy csak pocakban van még!!!!! olyat is lehet hoyg még sehány sincs és beígértek 1,2,vagy 3at!!! szóval ha mondjuk 2-t tutira szeretnétek, akkor 2re járót is felvehettek!!!!!!!!! és az azért több, mint az egyre való.... én így tudom!!! -ja és vásárlásra is jár!! én nemrég voltam bankban emiatt, és kinyomtatták, de nekünk roppant-mód nem jár.... elég teljesíthetetlen négyzetméter, meg szoba meg ár kikötéseik vannak... de já abszolút, elvileg, ha benne vagytok keretekben!

starlark!!
igen, így kicsit jobban átlátom a helyzetet vásárlásilag, és talán kevesebb lesz a felesleges cucc.... ha szeretnéd, szívesen segítek, csak mondd, miben! :) pl vadászni jó áron kis cuccokat licitálósról meg ezekről, az nekem nagyon jóó program :D

bejci :) kedves a közértes :D ne foglalkozz vele!!!!!!!!!!
utazóággyal kapocs, nekem az a tapasztalatom, hogy az a tutibb fajta, aminek a nyitó-záró szerkezete a csöveken olyan ráfordítós, és nem a rejtett, beakasztóüs...vagymi.... nekem a legfőbb szempont az ovl, hoyg nagyon könnyű legyen, mert vonatoztunk vele! különben meg anyósék valami legolcsóbb nemtom milyen márkát, vagy anélkülit szereztek be újonnan, és nagyon tuti! tök strapabíró, és jó! szóval nem az számít itt sem hoyg 20 vagy 30 e!!! én mondjuk terméészetesen ezt is használtan vettem, asszem 6e-ért!!!
-és mennek a drukkok holnapra, és azonnal hozd majd a képeket :)
közben írtál mai fejleményeket, akkor vigyázz a cukorral, és nagyon irigyellek a masszázs miatt!!! :)

ági!!
örülök hoyg jó volt a torna!!! kell is az :) alig várom hoyg mehessek én is végre, majd most munka után (mármint 1.-étől)
az utazóágy meg tökjó!!! főleg amikor már másznak pl, és te alszol, és ne ugorjon le az ágyról mellőled vagy keljen fel az éjszaka közepén és induljon felfedezni.... :) szóval praktikus!!

tényleg csajok, ti felvettétek már a kismama csomagot a photo hallban??? a kis védőnőtől kapott könyvecskében van benne kupon hozzá. én ma elmentem érte és van benne egy szép kis cumi, pont v.kék :) meg egy aventes pohárka, meg egy szentkirályi :D azt hittem jól ellátnak majd mindenféle fürdetővel meg samponnal..na mindegy :) ja meg egy db pelus is van :) azért ez is valami :)

csibe!!
én, kislány???????? ezt hol láttad?? kiságy max :D de nagyon fiús már többször is mutatta :)
és ezt hívtuk az előző csapattal hormon-agynak!!! sztem elég találó :) én simivel a pocakban voltam réém bugyuta+! pár példa: mobilom nem találtam, majd csomó idővel később a hűtőben látom meg a polcon hagyva.... kicsit hideg volt :D meg amikor szemüvegben zuhanyoztam :D meg ilyesmik :) most nemtom hoag y munka, és az agy használat teszi vagy mi, de elég jól tartom magam...de ami késik, nem múlik :D

holka, kösziii!! és holnapra elvileg meg is lesz d.u az eredmény...hát kiváncsi vagyok nagyon!

szeder, én nem érzem a frontokat!!! mondjuk ennek leginkább amiatt tudok örülöni, mert még az elején is, de "teher-mentesen" :D is iszonyat migrén gyötör, ha front van. szóval most hávááájjjj ezerrel :D:D
nálam most még egyszer sem volt csuklás.... tök furi, mert simi meg volt hoyg egy nap 3x is nekiállt, és jóó sokáig csuklott!!! engem már egy idő után zavart is, mert annyira sokáig tartott :) most meg soha...na de lehet hoyg ez is majd változni fog :D

honey!
jól eltűntél, irgumburgum!!! sajnálom a megfázást!!! oscillo-t nem szedsz?? az nekem mindig segít! úhh, vigyázz akkor ezekkel a cukros dolgokkal, főleg vezetéskor!! elég gáz lehett ez a majdnem-elájulás!!! és a piercingek heléye meg szépen nyúlik, de utána kissé vicces lesz, ha megszültél, ilyen kis lifegőke.... :D de persze visszamegy az is rendesre!!! nekem egyébként pont ott már tök csillogós, szétszakadt sajna :(

anyooka!!
dm-ben lehet kapni 10es csomagban az eldpbható pelus alátétet! de sztem erre tök jó a textil pelus is kiterítve! azt meg kimosog, oszt kész :)

starlark!!
tuttti a babakocsi! hány kiló egyébként???

na sikerült egy ős-bagzerkás regény :D:D nem csoda, hát dolgozom épp...hihihiiiii
na majd este jövök,
páááá

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka!
Én is másfél hete kezdtem érezni a csuklását.. még előtte gondolkodtam is rajta, hogy a fiúk már a 25-26 hét körül érezhetően csuklottak.. és igen... néha tényleg hosszúra nyúlik és akkor én is várom, hogy mikor marad abba..

szeder74

bagzerka!
ééés én örülök, hogy visszatalált az éned.. és sokat-sokat írtál!!!

szeder74

Szeder
Henim nagyon hamar csuklott hasimban… akik benn csuklanak azok a babák kinn is sokat fognak….Heninél ez teljesen igaz. Még most is ha nagyon nevet tutira elkezd csuklani….és mivel általában apuja mikor hazajön a munkából meggyúrja így mindig röhögögörccsel és csuklással fejezi be a napot…de őt nem zavarja.
Emmám eddig nem csuklott..

Bejci
Pont ott rugdos Emma ahogy leírtad Beus rugdosását…. Akkor remélem már az én kis csajom is befordult,(mondjuk az elmúlt napok elképesztően erős mozgásai is erre utalnak) mert annyira nagyon szeretném rendesen megszülni…

Konan,anyooka
Boldog szülinapot utólag!!! Henim szerint:"boldog szülipi..." :D

Laurának pedig boldog névnapot utólag is!!!
holka

Bagzerka: Köszi szépen a felajánlást, lesz konkrét kérdésem felteszem :)

A kocsi huhh néztem a honlapjukat nem írják, én meg jól elfelejtettem, de egyszámjegyű volt :)

Kép

Kép
starlark

bagzerka :)
az a gondom, hogy már lebeszéltem a barátnémmal, hogy amint végzek, megyünk csavarogni, igy minél elöbb szeretnék túllenni az UH-n :(

na, mindenkinek jóccakát...

Kép
Kép
Kép
minyu

[color=indigo]okéé Minyu, akkor majd szülésnél találkozunk :D:D

szeder :)

na ma családozunk elvileg...gyakorlatban egyenlôre ülünk 3 méterre egymástól marcimmal és gépezünk külön-külön.... :roll: :lol: de ma szigoró leszek és egy filmet is szeretnék beszorítani :)
simike épp most sétált ki az ágyból.....de visszaküldtem, egyenlôre sikeresen, nagyon nem szokása ez a fekvés utáni császkálás....

na megy
ek, jóóóócak!![/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?