Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Milyen régen voltam erre, de csak ide értem:-)
Végre már én sem dolgozom, és olyan jó itthon lenni, igaz mindig akad valami tenni való, ha épp nincs akkor úgy is keresek valamit, de gondolom tudjátok milyen ez.....

Ki megy ma a St.Imrébe szülésfelkészítőre?

2hete voltam u.h.n és minden rendben találtak, remélem az elkövetkező időkben is minden rendben lesz.
A hétvégén elkezdtük a leányzónak a holmikat beszerezni, a hétvégéi szerzemények; babakocsi, hordozó, pelitáska, meg a bútorokat is megrendeltük:-) valahol csak elkezdtük. A nagyobb dolgok azok nagyjából megvannak az apórbb, mint pl az ápoláshoz való dolgok azokat csak augusztusba szerezzük be, no de ez is változhat.

És ti hogy álltok? Van aki már csak a rugi,pelus és ezek vannak hátra a listából?

Szép Napot!
Nyuszika
Vendég

Starlark: Igen, a tv-ben is ezt mondták, hogy ezeket a gyerekeket fel kellene zárkóztatni és ezért jó lenne ha járnának oviba. Ezzel 2 aggályom van!
1: Nekünk ki ad pénzt, hogy a gyerekünket beírassuk oviba?
2: Hiába adnak pénzt nekik az oviba járatásért, miután egyösszegben előre megkapták a pénzt, utána majd elfelejtik elvinni oviba, mindenfélét kitalálnak, hogy most éppen miért hiányzik a gyerek... stb., Ráadásul hiába tanítják meg őket az oviban sok jó dologra, ha hazamennek és az iskoláskorú- egyébként iskolaköteles, de iskolába nem járó- testvéreik már nem a jó példát követik!
Nekem egyébként nincs bajom semmilyen csoporttal, kisebbséggel (egyedül a szélsőséges nézeteket vallókat nem szeretem), mindenkit az alapján ítélek meg, hogy milyen ember, viszont sajnos akkor is ez a tendencia Magyarországon. Más európai országban már tettek ez ellen, nálunk nem mernek hozzányúlni ehhez a sz@r rendszerhez, mert túl nagy szavazóbázistól esnének el! Hát ez van! Inkább minket szivatnak! Csak abba nem gondolnak bele, hogy mi is szavazók vagyunk!
:?
Vendég

Sziasztok!
Támogatási rendszer átalakítása tényleg aktuális lenne, de nem mindegy milyen módon! Vasárnap a Naplóban volt egy riport, hogy a szerecsenyi kistérségben összefogtak és a segélyt is csak közmunka után adják oda - igaz, egyenlőre jogellenes ez az intézkedés. Ott volt szó arról is, hogy ezeket a kismamákat (akik a pénzért szülnek) úgy lehetne megfogni, hogy pl csak max. 3 gyerek után kapna mindeki családi pótlékot! Ezt mondjuk támogatnám is, mert aki ennél több gyereket akar, az úgysem a pénzért szüli őket..... hozzánk is a kedves polgármester beköltöztetett 8 és 9 gyerekes családokat (nem sötétbőrűek), de amit azok az óvódában művelnek :shock: ezt fogja az én gyerekem is tanulni tőlük! Az óvó néni sem bír velük!!!
A GYES lecsökkentésével kapcsolatban pedig elég vegyes érzelmeim vannak. Én szívem szerint beadtam volna Balut bölcsibe 2 évesen, mert nagyon társasági gyerkőc, de aztán itthonról dolgoztam.... végülis nem tudom, hogy így jártunk-e jobban. De van olyan gyerkőc, aki még 3 évesen is nagyon nehezen szakad el az anyukájától. Mindenesetre nyugaton jobb a rendszer annak ellenére, hogy nem támogatják, hogy anyuka 3 évig otthon legyen, viszont vannak bölcsödék (ott is időben fel kell iratni a gyereket) és támogatják az anyukák részmunkaidős munkáját normális bérért.....
Azért humánka téged nem irigyellek a 12 hét otthonlétért! Azért az nagyon kevés!!!! A gyerkőcnek 1,5 -2 évig igenis szüksége lenne az anyukájára!!! :(

Lanta, elkeserítelek, hogy a hiszti-korszak eléggé el tud nyúlni és hullámokban tör rá a gyerkőcre.... Mi is benne vagyunk ismét! :( Tegnap végigüvöltötte az utcát Balázs is... :(

Márti, drukkolok, hogy nehogy gond legyen a pocifájások miatt!!! Épp most olvastam itt a babaneten (27. hétnél), hogy nyáron gyakoribbak a korai fájások a dehidratáció miatt, amit a meleg okoz. Ezért fontos, hogy sokat igyunk!!!!

Roni, tudom milyen szar érzés a derékfájás, Balunál a végén rengeteget fájt!! Most a hátam fáj, ha nem pihenek eleget! Egy rohangálós nap végén (ha nincs lehetőségem nap közben pár percre elfeküdn), szinte ülni sem tudok, annyira fáj....

Mindenki nagyon vigyázzon magára, mert hét végétől jön a nyár!!! Igaz, most nem ígérnek 40 fokokat, de folyamatos 30 fok körüli hőmérsékletet igen.....

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

Sarkantyúka: köszi az infót :)

Nyuszifülke: örülök, hogy mindent rendben találtak gyere gyakrabban :) nekem már csak néhány tétel van hátra a listáról, na meg a kórházi csomaghoz amit meg kell venni.

Netti: nehéz meghúzni a gyereklétszám határt, mert van ahol 8-9 gyerekkel is tudnaka szülők foglalkozni, de akkor ott anyuka tényleg csak gyerekezik, van ahol eggyel sem. Mi 5en vagyunk, nem hiszem, hogy jobb/rosszabb nevelést kaptunk volna, mint mások :) Viszont kaptunk rengeteg szeretet, plusz nagyon nagy segítség volt, hogy anyum főállású anya volt évekig. És ezt tényleg nem lehet csak a pénzért csinálni, mert a GYET+családi pótlék sem érte el a fizuját.

Abban abszólút egyetértek, hogy meg kéne fogni azt a réteget valahogy, aki direkt csak a segélyekre épít. De ötletem sincs, hogyan.

Márti: drukkolok, hogy ne legyen gond. +++++++++++

Humanka: azért a 12 hétért nem irigyellek. Azt eddig is tudtam, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés.
Viszont az igazsához hozzátartozik, hogy nálunk nem azért megy vissza sztem sok anyuka, hogy a lakás+2 autó törlesztőjét fizetni tudják, hanem hogy meg tudjanak élni/a lakás törlesztőjét fizetni tudják és ne rakják ki őket a híd alá. Nálunk autótörlesztésre főleg kettőre, nagyon sokaknak esélye sincs. Nekünk se, pedig mi nem keresünk rosszul. És még akkor se mernék bevállalni egy autótörlesztő részletet, ha most nem lennék terhes. :( Keresünk ugyan most autót, de valsz egy 12-15 év körülit tudunk majd venni, max 350 000Ftig, és azt is úgy, hogy a kisteherautónkat előbb el kell adni (valsz bontóba megy szegény :( )

Kép
kistiggrincs

nyuszifülke!!!
én majd csak a július-tól lévőkre mennék, de akkor szeretnék kedden az előadásra és szerdán a tornára is menni!!! te arra is mész?

és imrések, valaki nem meg ymostanában oda uh-ra?? Minyu esetleg?? mert nekem a 30 hetest kéne valamikor, mert 31hetesen megyek dokihoz, és addig kell, és akkor asszem én a 30.-4.-ig lévő héten mennék, de ha megy innen valaki máskor, akkor inkább összeegyeztetnék vele!!! :):) hmmm???

na majd este jövök! most igyekszem gyorsan végezni, ma nyílik az iparos diploma kiállítása marcinak, arra szeretnék nem több óra késéssel odaérnmi, max 1el :D

páá

KépKép

KépKép
bagzerka

Márti: Mi volt a dokinál?

Bejci: vhol el kell kezdeni, de úgy kéne hogy ne legyen kibúvó miért is nem ment mégse a kölök oviba + szankció. A családipótlék meg csak akkor járjon ha a kölök iskolába is jár, ez régen így is volt.

Netti: én támogatnám 3 gyerek után is a családokat, de nem emelkedő családipótlékkal hanem adókedvezménnyel, aki tisztességesen el akar tartani 4-10 gyereket ott vkinek dolgoznia kell, aki dolgozik ezt igénybe is tudja venni.

Kistigrincs: szintén zenész, kocsit vennem kellett 4 éve a munkám miatt /feltétel volt/ még durván 1 év vissza van a törlesztőből, bébibogyó meg egy évvel korábban jön mint terveztük így költözni is kell szal 1 évig párhuzamosan fog futni a kocsi horror törlesztése + a lakásé úgy hogy én meg gyed-en leszek... Nem lesz egyszerű...

Kép

Kép
starlark

Hahó kismamik!

Humanka!
Én sem irigyellek, hogy csak ilyen rövid ideig tudsz otthon maradni. És sajnos felénk tényleg nem sok család van aki a lakás+2 autó törlesztéséért kell, hogy visszamenjen dolgozni hanem, hogy legalább a létminimum környékén meg tudjon élni.
Erre mondják azt, hogy valamit valamiért :shock:
Nálunk az 1 lakás+1 autó törlesztés megy és még a kocsiból 3 év hátra van. :( :( :( Nem lesz egyszerű és mi is tervezünk min. 2 gyerkőcöt egymás után...valahogy majd csak lesz.

Márti!
Nagyon várunk vissza az eredménnyel!

Starlark!
Jó ötlet amit Nettinek írtál :) ezt én is támogatnám!!! :wink:

Nyuszifülke!
Gyere gyakrabban,jó, hogy benéztél és örülök, hogy midnen ok és beindult a bevásárlás. Nekünk még a nagyobbik fele hiányzik a listárol,de júliustól belelendülünk ismét. :D

Kép
Kép
a.m.

Anyoooka!

Boldog szülinapot Neked is!!!

Kép
Kép
konan

bagzerka :)
Én csütörtökön megyek, mert aszonta doki, a héten menjek. Ha neked nincs túl korán, akkor gyere :)

nyuszifüllke :)
de jó, hogy jöttél, pont néztem a táblit, hogy ki jött régen :wink:
Nálunk a nagyobb dolgok megvannak, rucikat még nem kaptam vissza a sógornöméktöl, talán majd most hétvégén.
Viszont ahogy pakoltam Nándi ruháit (amik itthon maradtak), találtam egy rugit, amit nem adtunk oda, valszeg az lesz a "hazahozós" rugi (kisegeres) Pelust még nem vettem, asszem bagzerka irta, hogy már beruházott rá, én is fellelkesültem, és várom, hogy beteljen a DM-es kuponom :)
szt Imrés felkészitö nekem nagyon rossz idöpontban van :( pedig jó lenne menni egyszer legalább, mert abszolút nem ismerem a kh-at, a szokásokat stb.

Márti, sziszi :)
mi volt a dokinál?

humanka :)
az a 6-12 hét baromi kevés ám! Gyak úgy nönek fel az ottani gyerekek, hogy nem is anyu látja elöször mászni-lépni, beszélni?

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Márti!!!!
Merre??

Hát látom nagyon "bepörögtetek" a témára, amit Humanka írt.. :)
Nagyon nehéz lehet 12 hét után a gyermeket otthon-vagy máshol hagyva ismét munkába állni.. nem irigyellek én sem.
Más ott, más itt a helyzet.. ugyanakkor nagyon sajnálom a "külföldön" élő bébiket.. hogy többeknek ilyen korán kell elszakadni az édesanyjuktól.
Szomorú.. teljesen mindegy, hogy mi miatt.. a lényeg, hogy egy éppen alig viálgra jött gyermek másnál van elhelyezve, mert a "rendszer" ott így működik..
A véleményem:
szerintem a gyermeknek 2 éves koráig mindenképpen az édesanyja mellett a helye.. de a legjobb, ha 3. éves koráig az anyukával tud lenni.
3. éves korra a legtöbb gyermek szocializálódik.. és érett a közösségi életre..
előbb nem nagyon.. sok minden miatt.. pl. a szobatisztaság, az önálló étkezés.. öltözködés.. hiába van meg az egyik ezekből.. attól még a másik két felsorolt dologban segítségre szorul... igen is ezeket minimum meg kell, hogy tanulja mielőtt más közösségbe kerül..
bocsi.. de én nagyon kemény vagyok ilyen téren..

A másik:
mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit feltud úgy nevelni, hogy ne segélyből kelljen élni a családnak.
Persze vannak helyzetek, amikor átmenetileg rászorúl külső segítségre..
De ne!
az legyen az életcélja: - jaj... majd jön hó elején a segély.. no abból veszek majd cipőt... stb-.. stb..-
ez szomorú.. és elkeserítő, hogy valaki így éli az életét..
mondom lehetnek helyzetek átmenetileg.. no de egy egész élet célja, és filozófiája nem lehet a segély függvénye...

Én dolgoztam olyan iskolában -köznevén: kisegítőben- egyébként már speciális iskolának nevezik... szóval dolgoztam ilyen jellegű intézményben... a többsége a gyerekeknek a kisebbséghez tartozott.. és tényleg indokolt volt a speciális iskolába járásuk.. no ott sok mindent láttam...
ott tényleg nagyon sok az olyan gyerek, akinek 5-6 testvére is van.. és bizony volt olyan gyermek, aki pénteken evett a napköziben uzsonnát, és CSAK hétfőn jutott újra élelemhez!!!
Bizony a gyermek 2 napig éhezett!!!!
Volt, hogy mi nevelők adtunk, vittünk nekik ennivalót.. sőt őket úgy, ahogy lehetett meg is repetáztattuk.. mert tudtuk, hogy nem kapnak hétvégén ételt!!!
No azért akkor, amikor hó eleje volt, akkor többször jutottak élelemhez, de ez csak pár napig tartott, amíg a pénz is náluk!
Vannak ilyen esetek is!

Én ezért is mondtam az elején, hogy ne segélyre pályázva szüljön valaki, hanem gondoljon arra is, hogy bizony etetni, ruházni, taníttatni kell a gyerekeket.. Óriási felelősség!!!

szeder74

Megjöttem!

Hát, Lányok, nem is tudjátok, milyen jól esik, hogy így gondoltok rám! Nagyon sok erőt adtok, tényleg!
A hírek nem túl jók, de azért nagyon nagy baj nincs! Megrövidült a méhnyak, 1 ujjnyira nyitva a külső méhszáj, szerencsére a belső tart! Doki bácsi azt mondta, ez így nagyon nem jó...
Az ítélet: 2x1/2 Terbutalin (a drága ember előkapott 1 levéllel és nekem adta), 3x1 Magnerot, 3x1 Semmicillin+ jövő héten vissza kell mennem hozzá! Ugyanez volt nálam már az előző terhességnél is, akkor elég volt a Magnerot, de az nem 4. terhesség volt! Hiába,ez is számít, már könnyebben nyílik a méhszáj 4. alkalommal...
Nagyon köszönöm a drukkokat, próbálok pihenni, anyósom már fel is ajánlotta, hogy segít mindenben (ma is, míg dokinál voltam és vigyázott a srácokra, aközben kivasalt, felmosott, elment a legnagyobbért az ovistáborba, teregetett, minden, pedig még nem is tudhatta... nagyon jófej!)!
Jövő héten okosabb leszek, remélem, nem nyílik tovább... Köszi még egyszer!

Márti
borossné becz márta

Jó Estét Anyócák:-)

St.Imre; Most voltam előszőr a felkészítőn, igaz jó sokan voltunk levegő nulla, no ha a légkondi ment akkor meg tökre megfagyott a levegő, didergősre, és a doki előadót sem nagyon lehetett hallani, no persze attól függ hol ülsz:-P.
Én kifejezetten jól éreztem magam, hasznosnak tartottam, ja a téma majdnem a lényeget lehagyom, Fájdalomcsillapító eljárások, tényleg jó és mindenkinek ajánlom, és plusssz ráadásként naon jó fej volt az előadó, mert nem száraz volt az előadása, igaz az ókortól indultunk, de szerencsére hamar lepörgött ez a bevezető rész:-)

Tornára nem ide járok, hanem az Alkotás útra. Már itthonra is beszereztem egy labdát azt a fitball labdát, így most már itthon is tornázhatok:-) Ma épp lógtam.

Szombaton a köldököm naon naon fájt, és le is nyilalt jajj de tud ez fájni, pont mutatom Nyusziapunak, és tiszta piros volt, kérdésem az lenne járt így valaki más is rajtam kívül?
Vendég

Kitartás Márti, biztos minden rendben lesz.

De jó fej anyósód van:-)
Vendég

Sziasztok Csajok!

bagzerka, minden este megpróbálok úgy lefeküdni, hogy megtornáztatom egy kicsit a hátam, derekam, kiropogtatom. Átmenetileg segít, de sajna az ülőmunka nem éppen segít ezen. Sőt, a fenékcsontom is eléggé fáj. El kellene járnom kismamatornára és vizitornára, de sajna eddig nem sikerült eljutnom, pedig minden héten elhatározom, hogy na most! :oops:

humanka, nem gondoltam volna, hogy ott sem annyira leányálom a helyzet. Az egyik ismerősöm majdnem 3 évig lakott kinn feleségével, nagyon nehéz volt a kezdet, de aztán annál jobb lett. Most visszajött, de nem tud lábra állni.

blúmi, köszi a tanácsot, már én is gondolkodtam a jógán, de még a kismamatornára sem sikerült eddig eljutnom. Pedig most már sokkal jobban oda kellene figyelnem erre.

Márti, szomorúan hallom, hogy mi volt a dokinál. Reméljük a kisbabód még sokáig bennmarad a pocakban, és a méhszájad nem nyílik tovább. Vigyázz magadra, csak pozitívan. :wink:

szeder, tágulok bizony!Többször írtam, hogy úgy érzem olyankor magam, mikor rázendít, mint egy hadirokkant!! :shock: Alig bírok menni. :arrow: SERTÉSVIRSLI :lol: :lol: :lol: Ez nagyon jóóóóó!!!!
DEJÓ!!!!!Nagyon szorítok elsődlegesen azért, hogy minden rendben legyen veled, dehát miért ne lenne!!!!Valószínű, jövőhéten hétvégén mi is ott leszünk, a nyaralóban nem csináltunk még semmit.

lanta, köszi, nagyon aranyos vagy! JObbulást kívánok Kornéliának, örülök, hogy veletek minden okés!

nyuszifül, mi még sehol sem állunk!!!! :shock: Majd júliusban kezdjük el a babadolgok beszerzését.

Netti, valahogy én is így vagyok vele, megpróbálok többet pihenni, sokszor valóban csodákra képes, de olykor meg még az is fájdalmas.

Múlthéten voltunk szülésfelkészítőn. Nagyon jó volt. Többek között téma volt, hogy ki tervez apás szülést. Aztán a második órában relaxáció volt. Képzeljétek el, ahogy a párommal egymás mellett kanál alakban fekszünk, és az oktató andalító hangját hallgatjuk csukott szemmel. Egyszer csak hallom, ahogy a párom elkezdett nagyon hangosan szuszogni!!!Mondom, jesszus, elaludt, csak el ne kezdjen horkolni!!!!És tényleg elaludt. :D

Alíz

KépKép
roni0422

Most küldték!!

Azt hiszem egyértelmű: kiskukis!!! :D :D

Kép

Nem nagyon akarta megmutatni magát, kis szégyenlős...
Múlthéten vasárnap voltunk Pesten a Babamama expon, és ott volt lehetőség 4D-t készíteni.

Kép

Alíz

KépKép
roni0422

Roni! Teljesen elolvadtam a kukitól! :lol:

Márti! Mennyire rövidült meg a méhnyak? Remélem minden OK lesz. Szorítok értetek!!

Kép
blúmi

Anyooka: Boldog születésnapot!

Márti: drukkolok, hogy rendben legyetek!

Nyuszifülke: nálam nem volt ilyen, nem tudom mi lehet.

Roni: tényleg tuti fiú :) Nagyon helyes baba:)

Voltam ma kismama tornán, nagyon jó volt. Én ezerszer jobban élveztem, mint a jógát, úgyhogy azt hiszem maradok a tornánál.

Kép
kistiggrincs

[color=indigo]hahóó!!!

Márti!!!!!!!!
örülök hoyg ilyen pozitív vagy!!! és gondolom ha betartod ezeket, és pihensz sokat, fekszel, akkor nem lesz baj!!!!!!
és csúúúcs-szuper az anyósod!!! nekem is jól jönne egy ilyen.....

minyu!!!
nagggyon csábító......nemtom, neked is ez lenne a 30 hetes uh??? csak mert én azon lennék hyog hagyjam hoyg még 2 hetet fejlôdjön, akkor többet látok belôle, ha késôbb megyek.... na most jóól elbizonytalanítottál :) és hányra tervezed?????

nyuszifül!!!!
örülök hoyg teccett az elôadás, sztem ott elég sok jófej van!!! igen, kicsi a terem, sok a pocak, nagyon meleg szokott lenni, és 0 levegô, ahogy írtad. nem tudod ki tartotta most a beszédet?? :) nekem a köldököm nem, de a bôr körülötte nagyon fezsült, és meg is repedezett remekül pár hete... azóta nincs vele semmi.

tényleg ezt akartam is kérdezni, a múltban nem volt közületek valakinek köldök ékszere???? mert nekem annyira papir vékonyságú már a kis felsô réteg bôr....jáájj... persze simit is kibírta, de akkor is, annyira kis sajnálnivaló az ott ilyenkor :D

roni!!
ez jóúúú, akkor itt a bizonyíték ,hoyg tényleg ellazult a párod :D:D
és nagyon cuki a babus!!!!!! éédes kis pofija van! és igen, asszem ez itt egyértelmû bizonyíték a férfiasságára :)

anyooooka!!!!
nagyon boldog születésnapot neked!!!! :)

tiggrincs! örülök hoyg bejött a torna!!! hajrá :)

na reggelre le van fixálva a menet: "steril" pisi leadás, és ôk küldim majd a laborba, így nem 3 reggel lesz ezzel eltöltve, hanem egy, meg még egy majd az eredménykor.... szupiii. ja de nekem ez annyira elképzelhetetlen hoyg reggel, elsô pisinél, nem hog yörülök hoyg kiértem, mert már nagyon kell, még mosakodjak is meg elôtte..... jujjj, ez necces lesz....:)

ja védônô most életemben elôszöt nézett szívhangot!!!! elsôre meglett, minden remek volt. ééés +13kg....... én mondjuk esküszöm nem látom magamon, kivéve a csülök karjaim, meg a tokám.... ami persze elég is lenne...de én még elégedett vagyok a látvánnyal :D persze szüés után nem így lesz.... de az még ráér :)

ja, nem is tudom mondtam-e, szeretzem szuuuper kiságyat!!!! 10-árt, babaszobáról asszem, és drwex vagymi, és szinte új, gyögyörû, minôségi, éés van hozzá kb alig használt kókuszmatrac is!!!! úúúgy örüéök neki!!!! siminek is ezt akartam volna, de neki nem jött össze :( szegényem... na majd a második :) végülis kicsit mérlegre kell helyezni az elsô és a másodiknak a dolgait, valamiben maradhat hátul az elsô szülött is, nem?? :) és igen, nekem van már egy 40db körüli újszülött pelius csomag, hát az ágy, a kocsi, kendô van, mei tai van késôbbre, ruhákat még nem bírtam elôszedni, de majd költözéskor. van egy talaró, és egykapucnis törölközô a kicsinek, még ezekbôl szeretnék beszerezni. textil pelus csomó van... szóval végüklis jól állunk mi is :)

na megyek hogy nehogy kimenjen a kómás hajnali fejembôl a pisis menet :D
jóóóóóóvcak!!![/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

Starlak: termeszetesen nem nettonak ertettem, hiszen altalban, amikor berekrol beszelunk, akkor nem ugy beszelunk otthon sem.
Csibe: szerintem a 6.8 az teljesen jo, nem tudom, mit szivoznak veled?!
Nyuszifulke: ugyi vagy a vasarlassal. Nekem a babakocsin es a rugikon kivul meg minden hatravan. De meg van ido … :lol: :lol:
Netti: tovabb maradok am otthon, nemcsak 12 hetig. Csak sajnos az otthon toltott idobol ennyi lesz fizetett. :cry:
Marti: olyan sokat gondoltam rad. Sajnalom a nyitott mehszajat, de sok pihivel, meg anyos segitsegevel (milyen rendes anyosod van!) biztos sikerulni fog megallitani, es minden oke lesz veletek szeptemberig! Drukk-drukk :wink:
Kistiggrincs: valoban igazad van, csak az a gond, hogy otthon meg is lehet elni 2 auto nelkul, itt meg nem. Merthogy ahhoz, hogy elugorjak a boltba, is 8 km-t kene setalnom csak oda. Eddig nekunk sem volt 2 autonk (meg most sincs, halogatjuk az utolso pillanatra a vasarlast), mert megoldottuk egy autoval a furikazast, de babaval nem maradhatok otthon egyedul auto nelkul, mert barmi tortenik, akkor total hazhoz lennek kotve. Szoval itt nem szamit luxuscikknek az auto, hanem egesz egyszeruen nem lehet elni kocsi nelkul. Itt nem kerdes, hogy kell-e auto vagy nem, hanem szukseglet!!!
Anyooka: boldog szulinapot :!: :!: :!: Minyu: hat gondolom, hogy igen. Aki meg tudja oldani, nyilvan megoldja, hogy hosszabb ideig otthon maradjon (lasd en is 9 honapig fogok, es ezen mindenki le van dobbenve kulonben, hogy ez milyen sok), akinek meg vissza kell mennie a meloba, az bizony valoszinuleg el fogja szalasztani a kuszast, maszast, az elso lepeseket … :cry:
Roni: esetleg ha ki vagy bekulve az uszassal most egy kis uszas csodakat tud tenni a derekfajassal. Mondjuk szigoruan csak a hatuszas. En nagyon derekfajos vagyok – valojaban az egesz varandossagban ettol tartottam a legjobban, es most semmi bajom. Sot, kifejezetten jo a derekam, regen nem fajt mar. De a hatuszas tenyleg nagyon-nagyon jo, szoval ha nem tartassz az uszasatol, akkor nosza rajta. A parod jo fej az alvassal (az enyem jogan szokott mindig horkolni a lazitasnal :mrgreen: ) A kukac meg bizony tenyleg ott van egyertelmuen. Derekfajasra, ami meg jol mukodik - persze ez nagyobb beruhazas, a nagyon jo matrac. Nekunk olyan van, ami olyan memoria matrac, tudod, ott tamaszt ala, ahol kell. Amikor megvettuk, nagyon szivtam a fogam, mert 70 %-os arengedmennyel vettuk, de meg igy is iszonyu draga volt, de azota egyszeruen imadom! Nagyon sokat szamit, es ha beelfer nektek meg egy ilyen beruhazas, akkor most erdemes megvenni, es sokat fog segiteni neked is.
Bagzerka: remelem, nem felejtetted el a hajnali pisit :lol:

Lanyok, nektek van szunet neha a rugkapalasban? En eskuszom nektek, hogy az en bebim egy pillanatra sem all meg napkozben! Hihetetlen, de olyan rovid szuneteket tart csak a mocorgasban, hogy szinte eszre sem lehet venni. Kezdek felni, hogy mi lesz, amikor kint lesz. :roll:

Ja, es neztem szules videokat. Haaaat, nem ez volt az elso alkalom, de most igazan betojtam a szulestol. Eddig nem volt semmi bajom, de tegnap lattam gatmetszest, egyebeket ... alig aludtam az ejszaka. De kulonben gondolom, ezen is at kell esni a terhesseg soran, most rendesen rettegek, aztan majd a vegen alig varom, hogy lassan, es kint legyen a kis Mazsola :o

Es meg vmi: lemertem a hasamat, hatul a derekvonalban, elol meg a koldokon at, jol meglepodtem, mar most 108 cm :shock: . Persze en ugye alapbol magas vagyok, meg ugye nem 50 kilo vasagyastol, de azert jol megdobbentem. Ti nem mertetek meg???

KépKép
Kép
humanka

Reggel odamegyek, ahogy odaérek (beviszem apáját dógozóba, a dedet meg bölibe, aztán irány a Tétényi u) szerintem olyan 8-fél 9 körül odaérek. Az én dokim 28-29. héten kéri az UH-t, de ez ugyanaz a "30. heti"
kiságy: a drewex szupr ágy! Már én is alig várom, hogy meglegyen a festés és lehessen pakolászni, összszerelni a kiságyat, pelenkázót.

roni :)
jók a képek. Apája bealudt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Enyémembert nem lehetne ilyenre elcipelni. Mikor Nándival terhes voltam, akkor itthon tornáztunk együtt a kismamavideóra, de azt i azért csinálta, mert nem volt testmozgási lehetösége (most tud menni kosarazni), meg nem látta senki és együtt röhögtünk a videón. Ö egyébként strandra sem megy, max vizividámparkba, mert szerinte mindenki öt bámulja a súlyfeleslege miatt :roll: Nah, mindegy is.

Márti :)
vigyázz magadra! A semicillint miért adják?

humanka :)
a 9 hónap sokkal barátságosabban hangzik, és szerintem tök jó, hogy meg tudjátok oldani addig!!!
No, most megmértem a pocit. 90 cm. De én ugye magas sem vagyok, és kissúllyal indultam :)

nyuszifüllke :)
jó, hogy mondod a fitball labdát, enyémgyereknek van ugribugri labdája, sztem ugyanaz a kategória, meglátjuk, elbir-e engem (jól kisajátitom... :P )

Nálunk esik az esö :( pedig mára már napsütést igérnek, de elégé be van borulva :(

Na, menek.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Nagyon el vagyok keseredve !!!!!!! nem kapunk annyi hitelt, amennyit kértünk, ha marha nagy mázlink van és megkapjuk a maximumot amit kaphatunk az is kevesebb több mint félmillió ft-tal mint amennyi kéne :cry:

De amire ez is kiderül legalább egy hét. Hát volt egy napom és éjszakám tegnap.
:twisted: teljesen kész vagyok, megvan az adásvételi, adtunk foglalót....

Pedig olyan szép lett volna a tegnapi nap, hiszen megtudtuk, hogy KISLÁNYUNK lesz. És bár a bejegyzés végére került, mégis ez a legfontosabb dolog ami történhetett: hogy van egy 27 hetes 4 napos gyönyörüen fejlődő kislány a pocakomban, akit nagyon-nagyon várunk bárhol is lakunk!!!!

Minyu kérlek szinezz be! Köszi
sz.sziszi

Márti: Pihenj sokat, jó hogy ilyen szuper segítség az anyósod.

Roni: Ez LOL :) Apa bealudt a nagy relaxálásba. Enyim párom 50 km-ről ingázik esélytelen hogy bárhová elkisérjen.
A képek jók lettek helyes kisfiatok lesz :)

Bagzerka: Irigylem a második sokadik babásokat a rutinjuk miatt, én még azt se tudom mit szeretnék venni :)

Humanka: Hát én pl nem tom fejből mennyi a bruttom, de talán jobb is mert enyhén idegbaj kerülgetne hogy mennyit elvisznek :) No meg papírok kitöltésénél is mindig nettot kértek. Amúgy meg mind1 beosztjuk kinek mire kell :)
Nálam a bébinek elég periódikus a rugkapálása kajára többnyire beindul de nagyokat szokott szundizni is, de az esti EB meccsek alatt iszonyat bulikat tart volt hogy a tűt kirugta a kezemből miközben felpolcolt lábbal hímezgettem meccs nézés címen :)
A porontyon nézted azokat a vidiket? Öszintén én úgy döntöttem kihagyom, így is kezdek már picit stresszelni a szülés mikéntje miatt. No meg félek bébibogyó nem csak arc szerkezetileg hanem méretileg is az apjára üt és nem tom a kis 160 cm-el hogy szülök meg egy 62 cm-es 4.5kg-os gyereket...
:shock: :?

Sz.sziszi: Hogyhogy nem ad annyit a bank? Egy ismerősömnél az ertékbecslő miatt kaptak 1 millával kevesebbet mert az arra se vette a fáradságot hogy kimenjen megnézni az házat. Új építés volt és az ára alá becsülte 1 millával...
Mi még mindig nem tartunk a szerződésnél... Már másik lakást is néztünk tegnap az építő korrektebbnek és gyakorlottabbnak tűnik, de az alaprajz korántsem olyan ideális...
Nem egyszerű lakást venni :?

Itt is esik, csúszok a szemlékkel, nem örülök neki. Későn néztem meterológiát, tegnapi védőnőzést kellett volna hagyni a fenébe és menni határt járni. De most mán mind1 holnap jó hosszú napom lesz emiatt...

Kép

Kép
starlark

Oh, én banga lélek... a legfontosabb kimaradt :)

Sz.sziszi: grat a kislányhoz, most már csak megtudjuk mindannyian kilakik a pociban :)

Kép

Kép
starlark

sziszi :)
grat a kislányhoz. Hitelt sajnálom. Másik bank, másik konstrukcióval?

táblink:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Aztaaaaaaaaaaaaaa
látom nagyon durva dolgokat találtatok a neten... a cikkek nem egyszerűen felháboritóak, de gyomorforgató stilusban irtak is.
Maximálisan egyetértek Bejcivel. Sajnos itt nálunk helyben több családnál is látom a negativ példát.
Azért szülnek, hogy egyáltalán bevételük legyen. Mert dolgozni... az meg mi fán terem????
Totálisan fel vagyok háborodva, és nekem is elsőre rögtön az ugrott be, hogy amellett, hogy megszüntetnék (csökkentenék) a felelősségteljes gondolkodással gyermeket vállalók támogatását, az ezáltal megspórolt pénz pont arra menne el, hogy a másik oldalnak még többet adhassanak... Szóval mi menjünk vissza dolgozni, hogy a járulékainkból eltarthassuk azokat, akiknek a munka bizony igen büdös.
A legszomorúbb, hogy ez ma már nem is kifejezetten a kisebbséget érinti (értsd roma származásúak előnyben), hanem igenis sok magyar család is ezt a "példát" követi. Mennyivel kényelmesebb is otthonról röhögni a sok "hülyén", akik minden reggel időben felkelnek, gyerekeiket jó esetben bölcsibe, oviba viszik, hogy elmehessenek húzni az igát azért, hogy tisztességesen megéljenek, és az adójából nem utolsó sorban az otthon röhögő is megélhessen... sosem fogunk ebből kijutni, mert ezáltal valóban nekik lesznek gyerekeik megszámlálhatatlan mennyiségben, akik szintén messziről sem hallanak egész életükben arról a fogalomról, hogy munka, ők fognak a többségi szavazattal rendelkezni (mert sajnos tényleg ez a lényeg), ők fogják eldönteni, mir eis menjen el az általunk keservesen, lemondások árán megkeresett adótömeg, és bizony nagy marhák lennének, ha ésszel is felmérnék, hová vezethet ez hosszabb távon (sajna már nem is annyira hosszú az a táv...).

És a másik valóban durva szempont:
Egy ismerősöm szintén kisegitő (értsd speciális) iskolában dolgozik, és családlátogatáson történt vele az alábbi.
Télen, minusz 2 fokban ment ki egy családhoz (magyar), ahol fűtés nélküli döngöltpadlós házban éltek vagy 7-en... kisgyerek sir, hogy éhes, erre az anyja közli vele, hogy menjen ki a kútra, igyon egy pohár vizet, majd attól kicsit eltelik... Teljesen lepadlóztam!!!!

Vessetek meg érte, de én lassan kezdem úgy gondolni, hogy igenis be kellene vezetni nálunk is a születésszabályozást. Persze nem úgy értem, hogy egy családnak csak x mennyiségű babája lehessen, de bizony csak akkor lehessen újabbakat bevállani, ha a szülők fel tudnak mutatni legalább egy munkahelyet.
A mai Magyarországon sajnos gyerek nélkül sem egyszerű elsőre elhelyezkedni, de gyerekkel, gyakorlat nélkül már szinte egyenlő a lehetetlennel...
Annak meg nem sok értelmét látom, hogy elözönlik az országot a pusztán segélyre, állami támogatásra apelláló családok gyerekei, akiket aztán egész életük folyamán nekünk kell a közösből eltartani.
Tudom, nagyon sarkos és szélsőséges a véleményem, de minden újabb infó, és történés, ami az országban zajlik, ezt erősiti bennem. Soha életemben nem voltam idegenellenes, rasszista, ilyesmi, de ma már eljutottam oda, hogy gyűlölöm a lusta, elkényelmesedett, másokon élősködő embereket (származástól teljesen függetlenül).

Már eleve:
Milyen anya az, aki a semmire szüli az 5.-et??? Nem érdekli, hogy nyomorúságos élete lesz, éhezni fog, fázni, stb.??? Az én szememben az ilyen nem is anya, igy már eleve azt megakadályoznám, hogy szülhessen, nemhogy még ösztönözzem is rá...

A bennünket jobban érintő másik oldal pedig:
Menj vissza dolgozni, passzold le a gyereked, ha tudod. Jobb esetben nagyszülőre, rosszabb esetben állami vagy magán intézménybe... ha egyáltalán találsz olyat. Mert arról nem szól a problémával párhuzamos fáma, hogy helyhiány van. Igy is 25-30 gyerek jut egy, max 2 nevelőre egy-egy ilyen helyen... Akinek már van gyereke, tudja, akinek még nincs, majd megtudja, hogy egy 2 éves szinte állandó felügyeletet igényel, iszonyú érzékkel találják meg a legveszélyesebb dolgokat, és még ha a nap 90%-ban szemmel tartja is az ember, bizony balesetekben igy sincs hiány... Namármost hogy lenne képes 2 nevelő egyenként 15 gyerekre felelősséggel vigyázni???
Bölcsödei körképem pedig azt mutatja, hogy a babák rácsos ágyakban üvöltenek, mig a kissé nagyobbak egy elkeritett sarokban játszanak (ha tudnak)... A nevelők meg egy-egy nap végére a hajukat tépik. Otthon a szülő aztán hulla fáradtan megpróbálhatja a gyerekének bepótolni az elvesztegetett időt, próbálhat vele foglalkozni, játszani, de egy egész napot nem lehet pár órában jóvátenni...

Ne haragudjatok, kifakadtam, mert rettenetesen bánt a rendszer, a döntéshozó FÉRFIAK hozzáállása, és a sok agyatlan, önmagát pofátlan módon anyának nevező gyerekgyártó kisiparos kaján vigyora, hogy bizony cigire, piára mindig futja...

Kép
Kép
lolababa

Hello Csajok!

Tegnap kicsit "elkapott az ékszíj" a mo-i szoc. rendszer működése miatt, de ma pótlom a reagálásokat.

Nyuszifülke: Én ugyanazt éreztem hétvégén köldök ügyben mint Te. Ráadásul nálam az is baj lehet, hogy 22 éves koromban kivették az epekövemet, és pont a köldököm felett húzták ki az epehólyagomat, ezért van egy vágásom is. Remélem, azért tud majd nyúlni a bőröm ott is.

Roni: Hát ezen akkorát röhögtem, hogy apa bealudt a relaxáción!! :lol: :lol: . Nyugtasson meg, hogy nem egyedi eset..., amikor agykontroll tanfolyamon voltam, ott csomóan hangosan horkoltak az első 1-2 relaxáció alatt! Hát a kis KUKISOD MEG EGYSZERŰEN ZABÁLNIVALÓ!!!! Nagyon tetszenek a képek, gondolom büszke vagy a pici fiadra! Lehetsz is!!

Sziszi: Üdv a csajos kismamik táborában!! Név ötlet már van? A hitel hiányzó részét nem tudjátok más forrásból megoldani? Szocpol-t igénybe veszitek?

Bagzerka: Grat az ágyhoz! Kiló: Érdekes, nekem is a tokámra megy! :? Tegnap a boltban a pénztáros csaj meg is jegyezte, hogy milyen szép "pufi" lett az arcom, és hogy mindjárt besz@r a kismamis formámom! Hááát...örültem.

Kistigrincs: Örülök, hogy jó volt a torna. Meddig tervezed, hogy eljársz tornázni? Én a biciklit már nem bírom, hasamtól nem fér el a lábam :)

Márti: Pihizz nagyon sokat... már amennyit lehet a gyerekek mellett. De remélem minden O.K. lesz! Amúgy amíg csak a külső méhszáj van nyitva, addig nem olyan gáz, ugye?

Szeder, Starlark, Netti: Látom egy véleményen vagyunk, kis eltérésekkel. Amúgy igen, pont az adókedvezményt kellene erőltetni, nem pedig a dupla csal.pótlékot! És igen, járjanak iskolába, de ne 18 év alatt végezzenek el 6 osztályt! Szeder: Ti nagyon rendesek voltatok, hogy még kaját is vittetek nekik! Kár, hogy a szülőknek nem az az első, hogy az éhes gyerekeket megetessék.

Minyu: Úgy látom, talán mostmár mindenkinél kiderült a baba neme,... Dobnál egy táblit? :wink:
Vendég

Na mire begépeltem, felkerült a tábla! Minyu! Valld be, hogy van valami rejtett képességed... Te vagy a KIVÁLASZTOTT!! :wink: :lol:

Lányok: Utazóágyról van valakinek tapasztalata? Kell egyet vennünk, de nem tudom, hogy milyet kellene venni! Ötlet valakinek?
Vendég

Lola: szerintem pont erről szólt az első cikk ahogy én értelmeztem, hogy ne érje meg a nagy semmire 5-6 gyereket szülni.
Vissza az adókedvezményt és talán ne járjon minden alanyi jogon hanem kössék szolgálati időhöz.

Bár most már azzal trükköznek hogy gyerek be az államigondozásba és rokon kiveszi és kapott támogatást szépen elosszák..
Nagyon értünk hozzá hogy a legkisebb jóindulatott a legmesszebbmenőkik kihasználjuk, és azok húzzanak hasznot belőle akik a legkevésbé érdemelnék.

Kép

Kép
starlark

Starlark,

igen, én is hallottam a legújabb "okosságról". Ahhoz értenek, hogy pillanatoka alatt megtalálják a számukra legjobban fialó megoldásokat... Mit mondjak? 5 gyerek után összesen havi 400 nettóval (mindezt az adófizetők zsebéből kihúzva) lehet, hogy én is szépen nevelgetném a gyerekeimet... kár, hogy náluk ez nem arra megy el... :?

Amúgy pár napja kaptam valamit, bemásolom, kicsit oldván a dühöm kiváltotta feszkót. ;)

"A McLaren istálló Magyarországon állított össze egy új teamet, mivel észrevették, hogy a roma fiatalok hihetetlen rövid idő alatt képesek leszerelni az autók kerekeit.

Mivel a versenyeket manapság már nem a versenypályákon nyerik, hanem a boxokban, egy pillanat alatt kirúgták a sokat próbált teamüket, és romákból összeállított csapattal vágtak neki a Versenyeknek.

Eleinte minden a legnagyobb rendben zajlott. A romák fantasztikus három másodperc alatt le- és felszerelték a versenyautó kerekeit.

A probléma a következő tíz másodpercben keletkezett, amikor a romák átfestették az autót, átütötték a gyártási számát, és eladták az egész gépet a pilótával együtt a Ferrarinak."

Kép
Kép
lolababa

Starlark: Igen, ezt az állami gondozásos dolgot én is hallottam! Sőt még egy durvábbat is: állítólag arra utaznak, hogy beteg babájuk szülessen, mert utánuk több csal.pótlékot kapnak!!

Humanka: Mindenkinél van olyan szerintem, hogy kicsit nem rugdos a babucija! Nyugodj meg.

Anyoooka: Boldog szülinapot!!!

Húú, most nézem a táblit: ha Csibének kislány van a pocijában, akkor egálban lesznek a kisfiúk-kislányok! Lehet őket házasítani! :lol: :lol:

Holnap elég mozgalmas napunk lesz.. úgy döntöttem elmegyek védőnénit látogatni, aztán délután 4-kor megyünk 4D-re! Drukkoljatok, hogy Bianka megmutassa a pofiját és minden O.K. legyen! Jaj, de várom már, hogy lássam!!!
:wink:
Vendég

bejci :)
Kiválasztott??? Na, azt kétlem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sokszor vagyok paranemnormális, az tény 8) Á, ez csak vicc.
Viszont, a közeli barátaimmal tök sokszor vagyunk "telepátiában" (nem tudom, megfogalmazni) Pl mult héten felhivtam a szintén kismami barátnömet, akivel kb 2 hónapja nem beszéltem. Nem tudta felvenni, de este visszahivott és kiderült, hogy aznap reggel már keresett a vonalason, csak nem voltunk otthon, és nem számkijelzös a telcsink. Én nem tudtam, hogy keresett már aznap, csak hivtam, mert régen beszélgettünk.
Van egy másik nagyon jó barátnöm, vele hihetetlen egyszerre gondolkodunk, de még depisek is egyszerre leszünk és egyszerre irunk egymásnak mailt, hogy mik a gondjaink. Vele már többször kitárgyaltuk, és abban tutira hiszek, hogy vele van valami láthatatlan kapocs, ami összeköt minket.
Jaaaaj, most kiderült, mennyire kis szentimentalista vagyok :)

nekem volt köldökpiercingem, és nálam is nagyon vékony a bör :? szokott is viszketni...

Kép
Kép
Kép
minyu

[quote="lolababa"]S írta:lolababatarlark,

"A McLaren istálló Magyarországon állított össze egy új teamet, mivel észrevették, hogy a roma fiatalok hihetetlen rövid idő alatt képesek leszerelni az autók kerekeit.

Mivel a versenyeket manapság már nem a versenypályákon nyerik, hanem a boxokban, egy pillanat alatt kirúgták a sokat próbált teamüket, és romákból összeállított csapattal vágtak neki a Versenyeknek.

Eleinte minden a legnagyobb rendben zajlott. A romák fantasztikus három másodperc alatt le- és felszerelték a versenyautó kerekeit.

A probléma a következő tíz másodpercben keletkezett, amikor a romák átfestették az autót, átütötték a gyártási számát, és eladták az egész gépet a pilótával együtt a Ferrarinak."

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
minyu

Ezt tegnap írtam, csak nem volt már időm elküldeni.
Most meg még visszaolvasok.

Roni!
Nekem már fáj a derekam rendesen, tegnap már reggel ½ 9-től, de szerintem még ennyire sose, pedig nekem tavaly lumbágóm volt mint ahogy írtam. Na ennek hatására ma reggel kb. 5 percen keresztül görcsölt a lábam. És ami a legrosszabb, hogy nem a vádlim, hanem oldalt az izmom, amivel semmit nem tudok csinálni, hogy elmúljon. Párom masszírozta miközben már a fájdalomtól bőgtem, majd mentem, és meleg vizet folyattam rá.
Amúgy ha fáj a derekad, amikor csak teheted, feküdj egy polifom-ra vagy törölközőre, feküdj hanyatt, és a hátadat, derekadat csavargasd enyhén úgy, hogy érezd, ahogy szó szerint visszaroppan a helyére a csigolyád. Majd mindkét lábad húzd be térdbe, és fordítsd jobbra, miközben a derekaddal a másik irányba fordulsz. Ugyanezt a másik irányba. Majd, ülj fel, és a térdedre téve a kezedet szintén megcsavargatod jobbra, balra a derekadat. Én ezt szoktam csinálni, és kb. 5 percig tart, és nekem nagyon hatásos. Mondom, mióta tudom, hogy a derék-hátfájásomtól görcsöl a lábam, azóta ma volt a 2. alkalom, hogy görcsölt. (De ma nagyon, mert tegnap nagyon le akart szakadni a derekam.)
Nem jársz kismama tornára? Én ma megyek, múlt héten már mentem, de a végére értem oda, rosszul tájékoztattak az időpontot illetően.

Márti!
Várunk vissza a hírekkel, reméljük nincs komolyabb baj.

Családtámogatás:
Én Bejci véleményén vagyok. Nagyon nem akarom Őt ismételni. Csak azt látom, hogy azok, akik tisztességgel fizetik a rengeteg adót (mint mi akik nem minimálbérrel vagyunk bejelentve), azoktól akarják épp elvenni azt az esélyt, hogy mi is otthon maradjunk egy kicsit a babával. Mert ugye azt is tervezik, hogy a Gyed összegét is úgy adnák, hogy a magas fizetéssel rendelkezők kapjanak kevesebbet, amit én igazságtalannak tartok. Nem azért fizetem az adót, hogy az „ingyenélők” kapják, hanem azért, hogy én is kapjak belőle vissza egy kicsit. Mert igen belegondoltam én is, hogy majdhogynem 40%-kal így is kevesebb lesz a Gyed, mint a fizetésem, és a Gyedből és még egy fizetésből is nehéz élni gyerekkel. De majd megoldjuk mi is valahogy.
Amúgy nálunk a párom nagyon szeretne otthon maradni

Képzeljétek, tegnap este egy kullancsot szedettem ki a lábamból a párommal, pedig nem is voltunk sehol. Úgyhogy vigyázzatok ti is, mert bizony a városban is össze lehet szedni őket (egyik kollegám kisfiában is volt tegnap, be is vitték az ügyeletre, mert nem tudták kiszedni).

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Lola: ismertem, de nagyon jó :)

Bejci: Szorítok, hogy legalább olyan élmény legyen a 4d mint amilyen nekünk volt :)

Most látom, hogy megint sikerült megbuknom helyesírásból :)
/miért nincs itt szerkeztési lehetőség :oops: /

Kép

Kép
starlark

Minyu! Biztos, hogy van az a láthatatlan kapocs.... nekem pl. anyukámmal van ilyen! Egy csomószor azért nem tudunk egymással beszélni telefonon, mert egyszerre hívjuk egymást! A férjemmel pedig egyszerre szoktunk kimondani a szavakat... szóval létezik a kapocs!
Vendég

Lola: ez a McLarenes sztori nagggyon jó! De nekem csak a végén esett le, hogy ez csak vicc! Na akkor nagyot röhögtem! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja, és csajok!

Az adókedvezményes dologgal egyetlen dolog miatt nem értek egyet. Nagyon sokan vannak, akik minimálbérért dolgoznak, akár 2-3 műszakban is. Nekik sokkal nagyobb érvágás lenne, ha még ezt is megváltoztatnák, elvennék tőlük, hiszen pont ők lennének az a réteg, akik igazán rászorultak a támogatásra, nem utolsósorban megérdemelten.
Én nem azoktól sajnálom az adómat, akik amúgy próbálnak tenni, tisztességesen dolgoznak (ha tényleg az ő támogatásukra menne a pénz, szavam sem lenne), hanem azoktól, akik soha nem dolgoztak és szándékukban sem áll munkát keresni.
Sajnos ördögi kör, mert igy nem lehet elválasztani a kettő csoportot egymástól.

Egy dolgot azért be lehet vallani, mi, akik az átlagnál kicsit jobban keresünk, még igy is többet kapunk kézhez (gyeden), mint akik minimálbérért nap mint nap húzzák az igát...

Kép
Kép
lolababa

Lolababa: Itt sem az adókedvezménnyel van a gond, hanem a minimálbérrel és a rohadt magas munkáltatói járulékokkal...
Én is dolgoztam friss diplomával 33 ezerért havonta, annál a gyes + csp is több. /ez 24óra+2 napszabados munka volt, asszem 6 órára bejelentve, jelenléti ívvel trükközve. A tulaj meg ott sírt rít hogy értsük meg nem tud többet adni, jah a bnéja az 60ezret kereset ugyanazért, mellesleg ha nem tudja kitermelni talán neki kellett volna bent éjszakázni és akkor a körülményeinken (no fűtés) is elgondolkodott volna/
Hálisten csak két hónapig volt ez és találtam egy frankó állást.

Kép

Kép
starlark

Starlark,

sajna igazad van... én már komolyan kezdek kicsit kétségbeesni, hogy mi lesz itt, mire a gyerekeim felnőnek...
Nem csodálom, hogy szépen lassan mindenki menekül ebből az országból...
Kiút semmi, de a BKV vezérigazgatónak, Máv vezérigazgatónak, stb. adjunk csak 20-30 millás végkielégitáseket... még akkor is, ha alkalmatlanságuk miatt rúgjuk ki őket...
Ja és persze, ne felejtsük el, hogy a politikusoknak kell a számla nélküli útiköltségtérités (ha mennek, ha nem), meg ruhapénz is, hiszen reprezentálnak... az 1,2 millás albérleti hozzájárulást (vajon hol? a Ritzben???) ki ne hagyjam... hánynom kell tőlük.

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Humanka: enyém bébi a másik véglet, hol mocorog, hol nem, de a nap nagy részében szerintem alszik :) Viszont amikor ébren van, akkor nagyon ébren van :D

Roni: bealvós sztori nagyon jóóóó :D

Bagzerka: gratula a kiságyhoz. :)

Sziszi: gratula a kislányhoz :):):) A hitelt sajnálom :(

Szüléses videók: én nem nézek, nem hiszem, hogy attól tudnék jobban készülni a szülésre. Magamat ismervén inkább rástresszelnék :?

Bejci: nem tudom, meddig járok majd tornázni, ameddig bírom szerintem. Utazóágy: szerintem attól függ mennyit és mire szeretnétek használni. Ha gyakran, és már a kezdetektől,a kkor szerintem érdemes keresni egy emelőbetéteset. Ha csak később akkor jó egy tök sima is :) Van olyan aminek nyitható az egyik vége, ezzel szemben nekem vannak fenntartásaim, ha én betszem a gyereket lehet nem szeretném, hogy kijöjjön :)

Lola:D:D:D:D ez nagyon tetszett

Rönéé: mi van veled, teljesen eltűntél :?

Monee-t sem láttam mostanában.

Kép
kistiggrincs

Roni!
Én tegnap végre nem is tudom és merem leírni, hogy hány hét után eljutottam a kismama tornára. Nekem jót tett a derekamnak is, meg sok jót mutatnak. Van intimtorna része is, gyakoroljuk a légzéseket és természetesen lazítjuk a medencét és mindent amit kell. Szóval érdemes, kár hogy idáig halogattam.
Jó a kuki. És a párod ellazulása is.

Márti!
Reméljük, sokáig bennt marad még az a baba!

Anyooka!
Boldog szülinapot! Hogy tervezitek a mai napot?
Konan, Neked is utólag kívánok boldog szülinapot.

Nyuszifül!
Jó hogy jöttél. Rég hallottunk rólatok. Nekem is nagyon érzékeny mostanában a köldököm, és csillog a bőröm, ami már kifordult, és igen van valami pirosas színe. De nem vészes.
Mi ruhából sokat kaptunk az unokatesóméktól, a kiságy is megvan (az én régi kiságyamat kapja a baba), babakocsit, hordozót, ágyneműt, fürdőkádat is vettünk. Még vannak apróságok amiket be kell szerezni, de az ráér később is. Viszont a kórházi csomagom még sehogy sem áll. Remélem nem is kell még egy darabig.

Sziszi!
Sajnálom a lakást! Gratula a kislányhoz. Csakhogy kiderült.

Figyelitek? 16-17 az arány. Lány – fiú ügyileg. Csibe, gyerünk, szólj a babának, ha legközelebb mentek UH-ra, hogy mutassa már meg magát. Rajta múlik minden, hogy kiegyenlítődik a nemek aránya, vagy a fiúk győznek.

Bejci!
Mi kaptunk utazóágyat is. Azt mondta az uncsitesóm felesége, ha tehetné, nem is venne normális kiságyat, csak az utazóágy lenne. Hát nem tudom. Azért jó ha van rendes ágya is. Mi olyat kaptunk, amilyet mindenhol lehet kapni. A hosszanti résznél lehet két ponton összecsukni, és ami jó benne, ennek is állítható a fekvés magassága. És kicsire összecsukható. Majd meglátjuk, használjuk-e, mert pont beszéltük, hogy minek az. Ha megyünk valahova (vendégségbe, anyuékhoz, anyósékhoz …) ott úgyis van ágy, leterítünk egy takarót, és hagy aludjon a gyerek. De lehet, hogy használni fogjuk. Ja és az expón már 13 ezerért láttunk vadi újat.

Én tegnap voltam vérvételen. Itt ahogy írtam az a szokás, hogy rendes reggeli után 1 órán belül le kell venni a vért. Na, úgy kellett szólnom, hogy hívjanak már be, mert mindjárt letelik az 1 óra. 6,5 lett az eredményem. Nálunk a határérték 7,1. De azért oda kell figyelnem ezek szerint az édes dolgokra? Bár előtte este vendégségben voltunk, és ittam üdítőt is ami nagyon édes volt.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Lola, Starlark: Igen, nincs igazság! Teljesen egyetértek, hogy felháborító dolgok vannak, csak sajnos nem tudunk rajta változtatni. Szerintem itt majdnem mindenkinek hatalmas kiesés lesz, hogy fizu helyett gyedet kapunk, de én úgy vagyok vele, hogy van fedél a fejünk felett, van mit ennünk, nincs háború, és szeptemberben megszületik a kisbabám, akire mindennél jobban vágytam!! Lesz@rom, hogy össze kell húznunk magunkat- nem is kicsit-, az a fontos, hogy a babám legyen egészséges, a férjem szeressen, a többit meg majd az élet hozza.
Amúgy érdekes, pont tegnap beszélgettünk a férjemmel arról, hogy akármilyen szar is itt a helyzet, nem tudnánk másik országban élni. Én pl. nem lennék képes távol a szüleimtől, barátaimtól, tök magamra és a férjemre utalva egy idegen országban élni. Lehet, hogy hülye vagyok, de én tavaly nyáron még bőgtem is Oláh Ibolya: Magyarország című számán... :?
Kicsit hazafi a család? :wink: :D
Vendég

bejci :)
utazóágy: nekünk van, anyuméknál. vaterán vettem asszem, 60x120-as, noname, sajna emelöbetét nem volt hozzá, igy most valszeg be kell ruházni rá (még ezen gondolkodunk, hogy kell-e és hogy anyuéknál hogyan oldjuk meg a 2 gyerekes alvást.) Nekünk az olcsóság volt a szempont, de eddig tök jól bevált. Kis helyen elfér és gyorsan össze lehet állitani. Ja, viszont mi egy 3 cm-es szivacsot vágattunk hozzá, mert ennek elég kemény volt az alvófelülete sztem.

Kép
Kép
Kép
minyu

Jajj most kaptam még valamit!!!
Szakállas, de talán még van köztetek,a ki nem ismeri...

-DILEMMA
Múltkor ültem a kedvenc helyemen, a pultnál, egyszer csak besétál
a leggyönyörűbb nő, akit valaha láttam életemben.Gondolkodtam,
hogy szólíthatnám meg, aztán küldtem neki egy üveggel a bár
legjobb pezsgőjéből egy rövid üzenettel, hogy volna-e kedve
meginni velem. Elolvasta, rám mosolygott, majd visszaírt:-Uram!
Ahhoz, hogy önnel pezsgőzzek, a luxusvillája garázsában egy
Mercedesnek, a bankszámláján legalább egymilliónak, a
nadrágjában pedig pontosan 20 centinek kell lennie.Miután
elolvastam, visszaírtam:- Drága Hölgyem! Küldje vissza az üveget .
A garázsomban egy Porsche,egy Ferrari és egy Mercedes áll, a 8 darab
bankszámlámon pedigpontosan 2-2 millió található. Viszont soha, de
soha, még a világlegszebb nője kedvéért sem fogok 5 centit
levágatni a farkamból..

Kép
Kép
lolababa

Lányok, látom én leszek a mérleg nyelve :D
Majd beszélek pocaklakóval, hogy legyen kedves széttenni a lábacskáit, mert mégis türhetetlen, hogy csak én tudom már :roll:

bagzerka, sziszi: gratula a kislányokhoz

És végre én is elértem a 100 napot!

humanka: néha nekem is teljesen úgy tűnik, mintha nem akarna leállni a gyerkőc, és csak kis szünetek lennének. Főleg akkor kellemetlen, amikor éjjel arra kelek, hogy guruglázik benn őkelme

Amúgy enyém pocak 95 cm volt két napja

Kép
Kép
csibe21

mármint, hogy én NEM tudom

Kép
Kép
csibe21

Lola!
Jó a történet.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ja, igen, akartam kérdezni

Ti nem tapasztaljátok, hogy most egy kicsit feledékenyebbek és ügyetlenebbek vagytok?
Komolyan modom, már néha saját magamon nevetek - minden kiesik a kezemből, és szinte minden nap vissza kell mennem valamiért reggel, mert otthon hagyom

Kép
Kép
csibe21

Csibe: én ma laptop nélkül jöttem dolgozni :) Azzal a lendülettel mehettem is haza érte.
Az lesz a vég ha már a reggelim is elfelejtem. Tényleg borzasztó.

Kép

Kép
starlark

Csibe,

feledékenység dettó, de nekem inkább állandó fáradtságérzettel társul. Tudnék aludni egész nap...

Kép
Kép
lolababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?