Új privát üzeneted érkezett!

ppetike: aha kímélő életmód...a fiam így a nagymamihoz bújik, vele táncol (karjában), az ő ölébe vágyik. Semmi baj vele, örülök, hogy így ragaszkodnak egymáshoz, ha nincs itt nagymami nekem is nagy örül, csak én nem tudom úgy kényeztetni, ahogy ő elvárná. Nagyon kis ragaszkodó. Azt hittem két múlva mindent szabad lassanként...

Nita: hát akkor várunk veled és szoritunk, megiscsak babat kivan neked mindenki :D

Encike: szerintem mar az is klassz, ha éjszakára levegőzteted a sebet, utána napközben mindenképpen ragtapasz, én is ezt tenném. Na és az aloe termékcsalád mi mindenre ezt használjuk.
zsozsoo

Sziasztok lányok megyek altatni mert a legkisebb már nem birja a mesét.
Legyetek jok ha tudok jövök szép estét nektek

Kép
v.e.judit

zsuzsoo mindíg is tudtam,hogy itt nagyon rendes mindenki!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

juditt mindenesetre további kitartást kívánok!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsozsoo,

így van kímélő életmód.Mikor mész orvoshoz???
Vendég

mára elteszem magam,jóklegyetek.puszi.
jóéjt! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek:

Kép
Vendég

ppetike: julius 28-ra kertem idopontot, akkor leszek 8 hettel tul...
Mivel a szulest kovetoen, sot a szoptatast kovetoen is sok honap telt el, mire megerkezett a mensim, ezert gondoltam, nalam inkabb 6 het lesz most is belole mire megérkezik. Addigra kiderul az is, hogy a verembol mennyire tisztult ki a listeria, szeretnek mult idoben mar most fogalmazni.
Nagyon hosszunak tunik addig az ido sajnos.....
Jo ejt Mindenkinek!
zsozsoo

Sziasztok!

Zsozsoo, még az emelgetéshez: ami nem esik jól, azt természetesen nem kell erőltetned, majd az emelgetésnek is itt lesz az ideje. Viszont áthidaló megoldásnak az is jó lehet, ha ülsz és úgy bújik az öledbe a kisfiad. Akit hogy is hívnak?
Drukkolok, remélem, már most jogos a múlt idő!

Judit, de jó Neked, hogy ilyen sokszoros keresztmami vagy! Én sajnos nem vagyok keresztanyuka. Gondolom, mozgalmas napod volt ma. És akkor még két hétig lesz nálatok gyerekzsivaj rendesen. :)

Enci, milyen volt a "víz-kúra". S Nikinek nem fáj a lába? Vagy kap(hat) fájdalomcsillapítót? Mikorra nő ki az új köröm?

Kép
Kép
ggica

Szép jó reggelt mindenkinek:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak röviden, mert mennünk kell.

Tegnap felháborított egy cikk, amire levélben reagáltam az írójának...
http://velvet.hu/poronty/2008/06/16/any ... _dolgozni/

Kedves Zappe Gábor!

"Jó sok antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög lepje el az iskolákat és játszótereket.". Amennyiben édesanyja 3 évig volt otthon önnel, örömmel olvashatja, hogy így vélekedik többek közt a saját korosztályáról, ergo önmagáról is.

Valóban a nőknek nem a játszótér és a cumisüveg a természetes közege, és ez ellen nagyon sokan próbálunk is tenni. Viszont ugyan jó lenne, ha fellapozná a statisztikai évkönyveket, vagy felvenné a kapcsolatot a Központi Statisztikai Hivatallal és utánanézne bizonyos számadatoknak és trendeknek.

Javaslom az alábbi sorrendet:
-élveszületések, és óvódai, bölcsödei férőhelyek számának alakulása az elmúlt 10 évben Budapesten, Pest megyében, és országos viszonylatban
-távmunkaidő és részmunkaidős állások alakulása GYES alatt
-GYES mellett munkába álló nők számának alakulása (különösen érdekes pl. összevetni a bölcsödei férőhelyekkel, és megvizsgálni pl. Pest megyét vagy Budapestet külön a bázis időszakban
-gyerekvállalás életkorra lebontva (mondjuk mekkora anyagi bázissal karrierrel rendelkezik az adott réteg)
-GYES alatti (másod)diploma, nyelvvizsga megszerzésének arány, esetleg átképzés-> a jobb elhelyezkedés érdekében

és ha még szeretne nézelődni vannak ötleteim.

Ugye nem gondolta komolyan, hogy a nők többsége nem patthelyzet miatt nem vállal a GYES mellett munkát, és vígan éldegél a 25 ezer forintból a gyermekkel együtt?
Ugye azt sem gondolta komolyan, hogy a nők többsége ha biztonságban tudhatná a gyermeket (bölcsöde, óvóda), akkor rész- vagy teljes munkaidőben nem menne vissza dolgozni, avagy nem szocializálódna?
Ugye az is csak egy vicces megjegyzés volt, hogy a játszótéri anya viccből slampos, mert ugye a GYESből fényesen cserélhetné le havonta a ruhakollekcióját, és természetesen mennyivel praktikusabb egy Manolo Blahnik topánban a homokban poroszkálni, mint egy normális cipőben.
Ugye azt is csak jókedvében írta, hogy húzzanak vissza dolgozni? Ugyanis a vissza nagyon sok esetben lehetetlen. Én speciel köztisztviselőként dolgoztam, de mivel pályázatkezelő pénzügyes voltam, ezért szigorúan hosszabítgatott határozott idejű szerződéssel, hogy bűnhődjek, ha gyereket akarok vállalni.

Amennyiben szívén viseli a nők munkerőpiaci reintegrációjának a sorsát, kérem legyen élharcosa a bölcsödei és óvódai férőhelyek bővítésének (nem az alapítványi fizetős helyekre gondolok, bár Dunakeszin ezekből is hiány van!), mivel a kormány egyre több intézményt zár be.
Küzdjön velünk a munkavállalás feltételeinek "anyabarátabbá" tételéért (olyanokra gondolok, hogy ha napi nyolc órában dolgozik az anya, akkor legalább abban legyen a munkáltató rugalmas, hogy reggel előbb lehessen kezdeni, és hamarabb eljönni, ugyanis a legtöbb helyen az ovik már nincsenek nyitva, mire az anya hazaérne).

Várom majd a fent említett tárgyban megírt protestáló cikksorozatát, és akkor helyénvalónak találom majd a mai "kirohanását".

Üdvözlettel:

Kovácsné Telekes Judit
Dunakeszi

tjuca

juca nemcsodálom,hogy felháborítot az a cikk,én is elolvastam!
Undoritó!!!!!!!!!!!!!!!! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Én is most olvasta a cikket egy másik linken, de látom mások is megtalálták már.

Bicskanyitogató! Nem csak amiről ír, hanem ahogyan. :twisted: :twisted:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Juca,

elolvastam a cikket. Ez egyszerűen undorító!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok!
Nikinek nem fáj a lába, legalábbis nem ugy veszem észre rajta. Azt mpndta adoki, hogy felnőótteknek 3 honap mulva nő vissza, a gyerekeknek hamarabb. Nem tudtam leáztatni még, mert gyors fürdés volt, mivel orditott. Nem tudom miért.
Voltam rákszürésen, megvizsgált, sőt laborba is voltam, ami szerint helyreállt a triglicerinem. Egyébként ez a terhességet nem befolyásolja. Szoval tök jo a kedvem ma ennyi minden hirre.

Sajna még a cikket nem olvastam, de bepotolom.
encike 2

Sziasztok!

Kofa is írt neki.
itt olvashatjátok (a második) http://kovacs-telekes.org/

tjuca

sziasztok!
egyszerűen undorító ami a cikkben le van írva! :? :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én ezt a cikket pont ma olvastam vhol, de meg nem mondom hol. Hogy mik vannak?????

Most jöttünk kötözésről, leáztattam itthon a sebtapaszt, szépen gyogyul, doki szerint már száraz, szoval nem kell többet kötni, ha ez a kötés leesik. Ügyes kislány volt!
encike 2

na encike ezek jó hírek,örülök,hogy már gyógyulgat a nikike lába!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jé laptető!!!
Már rám férhetne egy kis szerencse!
encike 2

encike ma csupajóhírrel jöttél! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Encike, örülök a jóhíreknek! S akkor jöhet a szerencsés időszak!

A cikkről: az a baj, hogy ezt valószínűleg nemcsak ez a Zappe Gábor vagy ki gondolja így.

Kép
Kép
ggica

ggica ez igat sajna nem csak ez a gábor gondolja így! :? :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Na újra vagyok.

Nita,
mikor van a szülinapod? Szerintem nekünk pár nap különbséggel lehet, a vonalzódat nézve.

Kislibus,
Lili megevett egy galambkakit. Lehet tőle baja? Menjek orvoshoz?
Egyszerűen levette a kocsiról az odaszáradtat, és megette egy pillanat alatt. Komolyan, még soha nem csinált ilyen hülyeséget.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Itt szakad az eső. :cry: :cry: :cry:

tjuca

Itt is lehangoló nagyon az idő.

ggica: kifiam van Áron, aki 16 hónapos, majd igyekszem vonalzót beszúrni.

Ma annyian voltak az infektológián, hogy inkább holnapra halasztottam a kontrollom, pedig már nagyon kíváncsi vagyok az eredményeimre, van e még gyulladás a szervezetemben és van e még baci (listeria).Szorítsatok.
zsozsoo

Kis segítséget szeretnék kérni: profilban az aláírásban szerettem volna beszúrni a vonalzóm url-jét illetve html címét, mégse történt semmi, sehol a vonalzóm :? Valaki tud segíteni?Köszi.

Kép
zsozsoo

megis sikerult :lol:

Kép
zsozsoo

Én már látom Áron vonalzóját. :lol: :lol: :lol:

tjuca

Sziasztok!

Juca, nálunk is esik az eső. Hogy vagy ma?

Zsozsoo, nagyon szép neve van! Épp akartam mondani, hogy látszik a vonalzód, de látom, már írtad is.

Linácska, Lili jól van? Végül tettetek bármiféle óvintézkedést?

Ez az esős idő azért is rossz, mert a mi gyerekünk ereiben valami nomád vér csörgedezhet. Akkor érzi jól magát, ha kint lehet egész nap... Néha esőben is kellett sétáltunk pont emiatt. Én viszont inkább bent kuksoltam mindig (most is)...
Na jó, lehet, hogy ma is esőben fogunk odakint kommandózni, hacsak nem süt ki végre a nap.

Kép
Kép
ggica

Lina!

Ezt már azt hiszem írtam. A dédinél az uncsitesóm uncsitesója felszedegette az összes tyúkszart, és jóízűen megette. Dédi teljesen kiakadt, köjálos anyuka meg közölte, úgy látszik a gyereknek mészhiánya van. :roll: :lol: Nos a gyerekből azóta a János kh egyik legjobb labor diagnoszta orvosa lett. :-)

Szerintem annyitól nem lehet baja, és reméljük az a galamb nem hordozott semmi fertőzést. Hívd fel a gyerekorvost azért, hogy megnyugodj!!!

tjuca

Ggica!

Nagyon nyomott a fejem, a fájás határán van. :cry: Pedig én nem vagyok fejfájós. Ez az idő teljesen kikészít. Amúgy jól vagyunk, bár így beszorulva nem valami nagy élvezet itthon lenni.

Laura hogy bírja ezt a rossz időt?

tjuca

Juca, sehogy. Menne ki. Mesekönyv, rajzoló, baba nem érdekes. Viszont még nem mondtam, hogy a mamámék itt laknak mellettünk. Tehát a dédiék. Bevetem ezt a csodafegyvert, "meglátogatjuk" őket.
Viszont írjál légyszi arról, hogy Kinga mit csinál, mivel játszik stb., amíg Te a főzéssel és egyéb feladatokkal foglalkozol.
És erre mindenkitől szívesen veszem az ötleteket.

Kép
Kép
ggica

Gica: Mi együtt főzünk például a lányommal. Van neki kis lábosa meg kellékek és ha van olyan pl sárgarépa vagy krumpli akkor abból adok egy keveset és ő is főz velem. Ha takarítok akkor van neki játék takarító szettje és ő is jön csinálja,. Másképp nem tudom őt lekötni. Szóval mi duóban csinálunk mindent :)

Kép
csucsu05

Juca,
elmentem a védőnőhöz, azt mondta, max egy kis hasmenés, vagy hányás lehet belőle, nagyon kivételes esetben szalmonella, de az már jelentkezett volna, Lilinek meg azóta sincs semmi baja szerencsére.

Itt nálunk már süt a nap :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Örülök, hogy Lili jobban van!
Hogy mindig történik a gyerköcökkel vmi?
Én is mondtam a dokinak, hogy még most kezdődik a nyár, mi lesz később?????
encike 2

Csucsu, köszi, hogy leírtad. Biztos Szabinának természetes, hogy olykor vannak elvégzendő feladatok is, így gondolom, örömmel segít.
(Én egyelőre még bénázgatok egy kicsit...)

Linácska, jó, hogy nincs semmi gond!

Nálunk is süt már a nap, viszont kihasználtuk az utolsó esős perceket délelőtt és motoroztunk egyet alvás előtt. Laura az összes pocsolyát megtalálta természetesen. Múltkor gondosan kikerülte, le is esett az állam, hogy ez meg micsoda attitűd, de nyilván csak pillanatnyi zavar volt ez a részéről...
Egyébként senki nem nézett ránk kerek szemekkel a faluban, hogy itt az esőben csatangolunk, sőt találkoztunk sorstárs anyukával, aki a kisfiával levegőzött.

Kép
Kép
ggica

Na nálunk még mindig esik. hajnal óta.
Kimenni nem tudunk Szabina pedig kezdi unni magát.
Mikor lesz már igazi nyár??

Kép
csucsu05

Csucsu, remélhetőleg lassan hozzátok is elér a napsütés.
Szabina szokott aludni délután/délben vagy valamikor napközben? Vagy már túlvan rajta?

Kép
Kép
ggica

Jaj, de jot aludtunk a gyerköcökkel.
Már nem esik, de a anap se süt!
encike 2

Csucsu,
itt a helyi rádió azt mondta, hogy holnapra ideér a 30 fok. Azért kíváncsi vagyok rá, de remélem így lesz. Kár, hogy már megyek dolgozni.
Még két hét, aztán szabi. Aztán műtét, aztán megint szabi. Szerintem július-augusztusban nem is dolgozom. Aztán meg összehozzuk a babát...

Képzeljétek, az albérlőm úgy hagyott itt, hogy van kb. 130000Ft tartozása. Ok, 55 kaució nálam van, de akkor is marad 75. Az iwiw-en írta, hogy mondjam meg, mennyi maradt, és majd részletekben kifizeti..., erre mikor megírtam, ahelyett, hogy a fizetési ütemezésen gondolkodott volna, szépen törölte magát. Rossz válasz!
Most tényleg felbosszantott. Legfeljebb behajtatom a gyerekein (nagykorúak), mert ő kiment Angliába.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

És Lina ezt hogy lehet amugy behajtani?
Nekem a sogornőm mükörmös és vkinek csinált, ő sem fizetett azzal az indokkal, hogy otthon hagyta a pénztárcáját. Ez volt kb. 2 hete. Lement hozzá házhoz, hogy elkérje a pénzt. Azt mondta ma leviszi. De ma se adta oda a köröm árát!!!!
Ilyenkor mit lehet tenni?????
encike 2

Minket is most hívtak, hogy nem-e adnánk ki a másik házunkat albérletbe. Egyértelműen NEM volt a válasz.
Vendég

Sziasztok!

Zmimi! Nagyon szép Zsomborka, gratulálok hozzá!

Juca! Szrintem kiírásig biztos nem húzod, de az sem baj, eddig nem olyan gáz ez a toxi, mert nincs a vizeletedbe semmi, meg a vérnyomásodnél is láttam már magasabbat is. Szóval a normál szülésre minden esélyed megvan még :)

Lina! Sajnálom, hogy mindkét petevezető el van záródva! Milyen műtétet fognak csinálni??? Ballonos tágítást? (eddig csak ilyenről halottam)

Sajnálom, hogy ismét többen lettünk!
kislibus

Linácska: Én is hallottam, hogy holnaptól jó idő lesz. nagyon kiváncsi vagyok ebből, hogy lesz 30fok?

Gica: Igen Szabina alszik még. Délben max fél 1-kor már szól is. Be kell vele menni persze délben a mi ágyunkban alszik. Igy szokta meg. Szóval be kell vele mennem be is kel csuknom a szemem és úgy alszik el. Aztán én felkelek és pörgök itthon, hogy haladjak is. Mert írtam, hogy szabina segít mindenben de pont ezért irtó lassan haladunk ám:)

Kép
csucsu05

Encike,
azt még nem tudom, hogy hogyan fogom behajtani, először is írok neki egy e-mailt, hogy az nem megoldás a tartozásra, hogy törli magát az iwiw-ről. Ő kiment Angliába, de itthagyta a 3 fiát, meg itt él az anyukája, legfeljebb megírom neki, hogy ha ő nem fizet, akkor a családjától fogom kérni. Végül is szerződésünk van egymással, amiben vállalta, hogy fizeti a közüzemi számlákat. Még a legutolsó üzenetében azt írta, hogy két hónappal ezelőttig minden be volt fizetve. Persze, csak január óta nem jelentette be a vízóraállást, és nem is küldtek csekket, így könnyű mindent befizetni...

Aliz,
én szívesen adom ki, hisz jól jön a pénz, de most már havonta be fogom mutattatni a befizetett csekkeket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!

Nálunk úgy működik, hogy tételes elszámolás (fogyasztás->órák) alapján fizetnek nekünk, és mi utaljuk a közműveknek a pénzt. Ez így működik. :-P És azt vettük észre, hogy ők is kedvelik, mert így egy alkalommal kell pengetniük, nem kell csekkekkel járkálni a postára. 8)

Ha valamit javítani kell, akkor pedig kifizetik, és levonjuk a díjból.

Te vakon megbíztál benne, hogy kifizet mindent??? :shock:

tjuca

Lina!
Neked annyival könnyebb, hogy szerződésed van és tudod "igazolni" az igazad.
encike 2

Mi részben ilyen okokból nem adtuk ki anno a Pesti lakást. Nem egyszerű normélis albérlőket találni..

Kép
kislibus

Juca,
nálunk ez nem nagyon működne, mert ugye 70 km-re lakok Pesttől, ok, feljárok most dolgozni, de a lakás nagyon nem esik útba. Na ezt minden hónapban megoldani, hogy találkozzunk, nem lenne egyszerű. Az albérleti díjat utalják, a csekkeket fizetik. Az első bérlőmnél nem volt gond, a mostanival is csak az utóbbi két hónapban.
Most azt találtam ki, hogy a befizetett csekkeket minden hó végéig el kell nekem küldeni. Mondjuk aki most jön, az már vagy 10-12 éve albérletben él, egyszer 9 évet egy helyen, gondosan felírta, hogy mi mennyibe kerül, remélem nem lesz vele gond.

Csucsu,
Lili sajnos nem segít semmiben. Szerintem nem azért, mert "lusta", hanem egyátalán ez a dolog nem foglalkoztatja. Annyit megtesz, hogy a virslit beleteszi a vízbe, kinyalja a sütistésztás tálat :lol: , na meg van kisfelmosója, azzal néha sürög. Csak a sorrendet rontja el, előbb vizez, aztán padló, aztán kicsavar, így úszik minden.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina,

Sajnálom, hogy nincsenek a vezetőid sem rendben, nálunk is zajlanak a történések, megvan a férjem urulogiai eredménye és coli baktérium van a prosztatájában is, 4 hétig gyógyszeres kúra 20 000-ért, rá 2 hétre ujra vizsgálat, illetve idő közben engem is meg kell nézni a nődokinak...tehát 2 hónapig én tuti nem esem teherbe most:(

Libus!

Mint szakember tudnál erről a colirol irni bővebben, keresgéltem neten, de nem találtam rá igazán jó leírást, az is megfordult a fejemben, hogy lehet a vetéléskor is megvolt már és ez okozhatta...?!?

Juca!

Olvastam az irásodat az orvosos vélemények+- és a unatkozo anyukás pasinak irtakat is, nagyon ügyesen és választékosan fogalmazol:) eljöhetnél hozzám dolgozni:)

Zmimi!

Nagyon aranyos a kisfiad, irigykedem:)

Többiek remélem jol vagytok, bocs h nem reagálo mindenkinek, de hulla vagyok, ma vizsgáztam és kiderült hogy még 2 héten belül 3 vizsgát le kell tennem, mert ha most nem sikerülnek akkor az oktoberi időszakban lesz utolso lehetoségem ha netán az sem akkor elveszik az eddigi x db vizsga......:(:(:(

Adótanácsadói tanfolyamot nem végzett vki v vkinek az ismerőse mostanság???

Ado IV= nemzetközi ado, adokommunikáci és ellenőrzés szobeli kisdolgoztott tételek kellenének!! SOS:)

Heni

Kép
hencsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?