Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Induluk UH-ra, ha hazaértem, jövök a hírekkel.
Remélem kiderül most már a baba neme is, mert már szeretnék neki vásárolni is :lol:

A baba mocorgásokat írnám én hétfőtől, ha lenne mit :cry:

Drukkoljatok! köszike :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sensi...köszi az infót a kiságyról! Jól néz ki az is! :D
Tök jó ez a bébi őrző,a színe is vagány...de nem ez a fő szempont gondolom. :D Mi még nem vettünk...még a nagyobb dolgoknál leragadtunk. :?
Koraszülés??? Ettől én is parázok! Multkor volt a Tv-ben, a sok koraszülött kisbaba, meg hogy a 800-900 dekásaknak csak a 30%-a marad meg, és abból se lesz mind egészséges! :( Ez olyan szörnyű!Ja, és Magyarország vezeti a listát! A férjem rám is szólt hogy ilyet ne nézzek! :evil:
Remélem itt egyikünk sem fog hasonlót megélni :roll:

Bettyna..igen, köszi, kicsit megnyugodtam. :D Örülök hogy nincs baci, és jó a cukrom is! Nem is gondoltam hogy ilyen alacsony. Remélem a méhszájnak sincs semmi baja :roll:

Ancsa....nagyon drukkolok neked! :wink:

Na, szép napot, majd benézek még! :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok, jó reggelt, a munkahelyről jelentkezek, ma már kevésbé türelmetlenül, de semmi kedvem melózni :? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de anno annyira mondtam, hogy sokáig fogok dolgozni, most meg már a hátam közepére kívánom az egészet.

Ma megyek a nőgyógyihoz, szerintem megemlítem neki a sárga folyást és rákérdezek, hogy jó-e a canesten kúp, mert anno azt ajánlotta, hátha így nem vizsgál meg. Ha igen, akkor kifizetjük, bár tényleg sok így a 2X 7e, főleg macianyu árait figyelembe véve, de fontosabb, hogy a baba rendben legyen és én se aggódjak ezen, mert ha valami történne, biztosan nagyon haragudnék magamra és párom is, szóval kiszolgáltatott az ember lánya sajnos és tényleg kihasználják ezt, bár tudtam én, hogy a doki fixáras, amikor ide jöttem, de ajánlották és nekem nem is volt saját nőgyógyászom, na most már mindegy, már nem váltanék amúgy sem, mert egyébként elégedett vagyok vele.

LKata - akkor megnyugodtam, hogy más is hízik rendesen :lol: Amúgy 12 kg-nál nem szeretnék többet úgy összesen, de szerintem ez nem fog összejönni :?

Sensi - nagyon kis dizájnos a bébiőrződ :lol: Amúgy szerintetek milyen a légzésfigyelő+bébiőrző egyben? Van értelme annyit kiadni érte, vagy elég a légzésfigyelő? Bár nálunk az ágyunk mellett lesz a baba, de mégis, kell, van értelme???

Na megyek tovább, írjatok!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Jó reggelt!
Tegnap este már nem tudtam jönni, mert úgy fájt a fejem, hogy le kellett feküdnöm. Nemtom milyen front lehetett, de nagyon durva volt. :shock:
Most már viszont jobb, lenne is egy csomó dolgom, remélem kedvem is lesz megcsinálni... :lol:

LKata
Tök jó, hogy ilyen jó a cukrod!!! Remélem nekem is jó lesz, bár sajnos nem biztos. Viszont én még nem megyek mostanában. Talán jövő héten, vagy utána...

Sensie
Ott akkor se mehetsz el orvoshoz, ha tudod, hogy valami fertőzésed van?
Ez a kütyü egyébként csak bébiörző, vagy légzésfigyelő is egyben? Mert ha csak bébiőr, akkor nem volt túl olcsó... :roll:

Ancsa
Megy a drukk! Remélem minden rendben nálatok!

Betty
Mikor mentek Londonba? Én is úgy elmennék!!!!

marek
 
 


Ildi
Bébiőr szerintem csak akkor kell, ha nagy a lakás. Mondjuk nekünk van, nem mintha olyan nagy házban laknánk, de a gyerekszoba azért messze van a hálószobtól. Persze először úgyis a gyerekszobában fogok aludni, de majd ha visszaköltözök, akko kell bébiőr....
Nekünk ilyen van:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

marek
 
 



Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok,

Megjöttem! :) Teszek fel táblát, de nem nagyon kényeztettetek pü-vel, így nem tudok mindenkit színezni. (Aki küldött, annak köszi a pü-t!)


Nálunk: a horgászás egy nagy pofoncsapás lett végül. Sokat készültem rá, még lebegő fürdőrucit is vettem a lánynak, ha beleesne a vízbe maradjon a tetején. A rossz időre is felkészültünk, mert a fürdőrucit a melegítőre is fel lehetett húzni :D Na nem röhögni :D Fő a biztonság!

Aztán elindultunk, a kezdeti aggodalmam hamar elmúlt. Lili jól érezte magát az úton apukám kocsijában (nekünk nincs), bevált az új gyerekülésünk. De aztán megérkeztünk. És hát nem arra a látványra számítottam, mint ami elém tárult. Tényleg nagyon rugalmas csaj vagyok, és nem is hisztizek túl sokat, de most gyerekem van, és terhes is vagyok… Kis ízelítő az élményekből: a füvet nem kaszálja a kutya sem, ergo nincs egy csepp terület sem a lányomnak, ahol szaladgálhatna, fejlődhetne. Ez régen nem ilyen volt. :( A gaz a feje búbjáig ért. Találtunk egy remek „horgászstéget” (kitaposott rész a nádasban), a közelében kis területen a fő viszonylag alacsony. Az én apukám rögtön teleépítette sátorral: 4 db sátort vertünk fel, egymás hegyére-hátára. Hiába mondtam, hogy így Lilinek nem lesz helye játszani. Na mindegy, nekik ez nem olyan fontos. Lilinek felfújtam egy békás medencét, direkt erre a célra vettem neki. Beledobáltam egy halom műanyag halat, meg adtam neki 2 horgászbotot (játék :) ), és annyira el volt vele, hogy öröm volt nézni. Még jó, hogy gondoltam erre is. Lili gyakorlatilag itt töltötte a horgászás 60-70%-át, - még aludt is, meg kicsit a sátrak között szaladgászott. Szóval szerencsés anyuka vagyok, hogy ilyen túlélő lányom van. Akinek van 2-3 évese, az tudja, hogy milyen őket egy kis területre korlátozni. :S
Aztán jött az első este, és a bátyám jól berúgott. Remek, kérdezte, mi lesz a pici neve, mondom neki, hogy Boróka, erre lehülyézett, és közölte, hogy az egy bogyó, és emelt hangon beszélt velem. Erre Lili elsírta magát az ölemben. Pedig egész délelőtt meglepően jól elvoltak. Kb. 4szer sírt fel Lili e miatt, utána már hiába hívta a bátyám magához, Lili csak hozzám akart bújni szorosan. Naná, hogy az ember ilyenkor vigasztalja a rászoruló gyermekét, nem? Erre kioktat a báty, hogy mennyire elkényeztetem a gyerekemet, és hogy milyen trauma lesz majd neki, ha a pici megérkezik, és akkor majd csak őt fogom kényeztetni… Erre olyan pipa lettem, hogy felálltam, s a lányommal együtt otthagytam a p…ba. Elmentünk sétálni, kértem a páromat, hogy jöjjön vissza hozzánk, és maradjon velünk, mert szekál a bátyám... (mostoha báty, soha nem éltünk együtt). Férj jött, vigyázott ránk. Még láttuk, ahogy rászáll a húgomra, akinek a házassága vállságban van, s neki is osztja az észt. El is sírta magát a húgom :(
Másnapra a bátyám semmire nem emlékezett. Arra sem, hogy beesett a sátorba (oldalról) mert annyira hadonászott, az igazán komikus volt.
Mellesleg a bátyámnak 3 gyereke van, erre hivatkozott, az első pszichopata, lop, és nincs benne egy szem szeretet sem. Kezelik. A 2. hiperaktív, kezelik, s gyógyszerekkel nyugtatózzák, hogy el lehessen viselni. A 3. meg el van hízva, kényszerevő. Ő a keresztlányom, és őt nagyon szeretem. Még nem sikerült teljesen elrontani. Tehát gondolhatjátok mennyire szívleltem meg a tanácsát.
Az egész horgászásra még feltette a pecsétjét a szénanáthám, ami abban a pillanatban jelentkezett, hogy megérkeztünk. Megállás nélkül folyt az orrom, nem láttam a szememmel, amin az erek kidagadtak, fájt, viszketett, és prüszköltem mint a fene, ez nagy pocival igazán remek. Vigyázni, hogy ne történjen baleset pár csepp vizelet vesztés erejéig, ügye… Szóval remek volt. Arról meg még nem is írtam, hogy egész éjjel nem tudtam aludni, mert kemény volt a fekhelyem, és a kaja, amit főztek a srácok úgy meghajtott, hogy rendre szaladgálhattam ki a sátorból. Na most ezt pocakosan előadni, úgy hogy a középen fekvő gyereked ne kelljen fel, egy akkora helyről kijutni, négykézláb, mert csak úgy férsz ki. A hócipőm is tele volt.
Másnap délután leléptünk, nem bírtam tovább. Ahogy pestre értünk, a tüneteim kezdtek enyhülni. Még két napig sípolt a tüdőm a levegővételeknél. Az orrom már normalizálódott, a szememmel már látok. Kialudtam magam, és most kezdek megint ember lenni. De egy biztos, én az életben többet nem megyek oda horgászni apuékkal, ez tuti.
Siker sztori, hogy Lili ebből nem vett észre semmit, és ő nagyon élvezte is. Hazafelé a buszon elaludt :)

Még történt velünk egy s más, de olyan hosszú lettem, hogy inkább megkíméllek titeket a többitől… :) Majd csak később zúdítom.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


:oops: :oops: Asszem elfelejtettem elküldeni amit az előbb írtam... Annyira béna vagyok mostanában... :lol:

Nyugtonmalac
Nem lehetett semmi! Én is tuti eljöttem volna korábban! Még szerencse, hogy Lili ilyen jól viselte.

Pü-t elfelejtettem küldeni, de most pótoltam, hogy a következő táblában már rózsaszín lehessek!

marek
 
 


Sziasztok! - megint jól lemaradtam

Nyugtonmalac! sajnos rokonokat nem lehet választani.....bocs, a közhelyért.
A lényeg, hogy próbálj megnyugodni. A sátorozás nem túl ideális pocakkal, el tudom képzelni (még az ágyról felkelés sem mindig egyszerű.


Ruhák, ágyaok, pocakok klasszak! :lol:

Ildi! Gratula a lánykához!

Én tegnap voltam terhesgondozáson (dokimnál, uh. nem volt).
Minden szuper, nagyon meg léettem dicsérve (vérnyomásom nem magas, súlyom +5 kg., nem vizesedem - persze tegnap nem volt 40 fok-, méhszáj zárt, baba szíve ver szabályosan, jó gyorsan :) ).
És szépen kigömbölyödtem a dokinőm szerint- javasolta, hogy este csak gyümölcsöt egyek.....hát ez tuti nem fog menni.
Tegnap este gyümölcslevest ettem tejszínhabbal - majdnem sikerült betartani.

Szombaton a C&A-ban vettem egy nyári ruhát 2500,-Ft-ért!!!! (és jó lesz még egy ideig, bő az alja)
Akinek van még ruha-gondja, annak nagyon ajánlom a C&A-t.
Apa is kapott egy nadrágot 4500,-Ft-ért. Többet nem is megyek a Józsefvárosi piacra.....az drágább és a körülmények is gázosak.
Babaruhát még nem merek venni, meg bútort sem, majd július végén - augusztusban. Persze a neten azért nézelődöm....az ingyé' van. Meg persze most még időm sincsen utánajárni a dolgoknak.

Légzésfigyelőt majd Angelcare-t szeretnék, amihet adnak pelenkatárolót is- sógornőmnek is van, hasznos dolog. Nem kell az emeltről leszaladgálni...

na, dolgozom.

Szép napot!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Marek: színeztelek a táblában! :) Boróka nevet hagytam csak... :)

Peva: Angel care van nekem is, nagyon jó! Csak ajánlani tudom, de az a legfontosabb, hogy az ember elmenjen egy babaéletmentő tanfolyamra, hogy tudd, mit kell csinálni, ha a baba nem lélegzik. Én Lilivel a pocimban voltam a brendonosban, ott megtanulta, leírtam, gyakoroltuk a macin, stb. Aztán Lilim megszületett, és időről időre újra kellett tanulnom a dolgot: mennyit kell nyomni a mellkason, és mennyit fújok a szájába. Most megint el kell majd menjek, mert elfelejtettem, meg jó lenne egy 3 éves életmentését is megtanulni, sosem lehet tudni...

C&A nekem is a favorit, én is ott vásárolok, fő oka, hogy kifizethető, nagy a választék, nagyobb méretben is (42, 44) és divatos :P

Gyümi vacsit, nekem is meg kéne fogadni, csak az a baj, hogy van, hogy napközben nem jut idő a rendes evésre, és akkor estére olyan éhes leszek, apa meg készít egy halom meleg szendvicset, és hmmmmmm
Annak ellenállni!
Persze a tejszínhabos gyümölcsleves sem rossz vacsi :)

Terhes gondozás: én is voltam tegnap. Rá van írva a kezelőlapra, amit aláiratnak velünk, hogy mi mindent csináltak:
- terhes cukorbeteg nő alap oktatása
- kontrollvizsgálat
- cervix nyák vizsgálat
- vizelet vizsgálat
- ph mérés testnedvekben

És mi történt igazából? Kérdések: nem jött túl korán, volt már terheléses cukor vizsgálaton? -> kaptam most beutalót, kérdeztem miből áll itt a vizsgálat (cukros löttyi ivás, két óra várakozással a váróban), és kész.
Csak az asszisztensnők beszéltek velem, a doki átment a másik szobába dohányozni, vagy mi... (sosincs a rendelőben, ha én vagyok bent),, mikor az elején kiment a doki, az egyik asszisztensnő megkérdezte, hogy járok-e magán dokihoz, mert látja a pecsétet. Tapintatos volt, nem akarta, hogy ez a doki megtudja. Ezt is megbeszéltük. Kérdés: csodálkoztok ezek után, hogy maszek nődokim is van? Ez még egyszer sem vizsgált meg, még a cytológiát sem vette le, amit a terheseknél első alkalommal le szoktak venni. Gondolom, ha nála szülnék, tartaná a markát, de nem biztos, hogy ott lenne... :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
Te komolyan aláírtad, hogy megvizsgáltak meg minden??? :shock: :roll: Mekkora szemétség, hogy ezek az orvosok elraknak egy csomó pénzt, aztán mi meg fizethetünk a magánorvosnak, ha azt akarjuk, hogy valaki tényleg foglalkozzon velünk!!! :roll: :evil:

marek
 
 


Hali mindenkinek!
Nyugtonmalac: én is azt vettem észre, hogy mindig azok osztják az észt a gyereknevelésről, akik nem értenek hozzá. És minél inkább nem, annnál erőszakosabban. Kár hogy nem készülök pszichológusnak, meglehetne a diplomatéma! :twisted:
Terheléses: a hétvégén voltunk a dokimnál, aki azt mondta a betöltött 26.héten menjek terheléses vizsgálatra, és eleve úgy, hogy vérvétel előtt 50 perccel egyek egy zsömlét és 2dl tejet. Előtte nem is vetet vért. :shock: Ez tök fura, mert eddig nem ezeket olvastam, de megbízom benne, mert jó orvos, és azt már észrevettem, hogy ha nincs gond, nem szurkáltat/vizsgáltat feleslegesen. Csak olyan furcsa.
No, pusszancs mindenkinek, (Nyugtonmalac:köszi a táblicskut)
M.

macianyu
 
 


Sziasztok, megjöttem Uh-ról

Grav.s20

BPD:48 mm
HC:174 mm
AC:137 mm
FL:31 mm
Lepény a mellső falon, normális magzatvíz, 4 ÜREGŰ SZÍV!Juhéjj :lol:

És ami még fontos, KISLÁNYOM lessz :lol: :lol: :lol: :lol:

Annyira elvoltam foglalva a baba szívével, hogy meg sem kérdeztem a dokit, normálisak-e ezek a méretek.
Nektek mekkora volt a baby 20. héten?

Köszönöm szépen mindenkinek a drukkokat

[/b]

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Köszönjük ezt a csodás táblát!!! Jó sokan vagyunk már! Kicsit égő, hogy mi még nem tudtunk név-ügyileg dönteni, de egyszerűen nincs időnk normálisan átbeszélni ezt :( :( :( Apa rengeteget robotol, gyakorlatilag nem is látjuk. És most tényleg próbál még otthon is elvégezni ezt-azt, vettünk pl. egy hintát Barbinak, és nem halogatta a felállítását, vasárnap délután kimentek tesómmal a telekre, és felépítették, hátha a köv. hétvégén már jó idő lesz alapon. Szóval Pató Pál úr most eléggé be van fogva, az idegenforgalomban dolgozik ő is, ilyenkor ez horror. Az a szerencse, hogy nekem is ez a szakmám, így meg tudom érteni a gondjait, nem csak bólogatok üveges tekintettel, hanem tényleg értem amit beszél. Ha pl. bankos lenne, mondhatná...tök hülye vagyok a pénzügyekhez.

Ancsa drukkolok nagyon!

Nyugtonmalac! Ez kemény! Én már annyira nehezen viselem a kritikát, hogy néha anyukámra is megsértődöm, pedig ő finoman és tényleg jó szándékkal int óva. Mégis!!! Biztos a terhesség is érzékenyebbé tesz minket, de sztem az a normális, ha ez ember hisz magában, és egy bizonyos nevelési elvet követ határozottan.
Gondolom Te is ilyen vagy, és igazad is van, nem kell meghallgatni és jópofán bólogatni főleg olyanok véleményére, akik nem követendő példával szolgálnak. de ahogy Peva is írja, a család az család, nem tudunk vele mit kezdeni. Csak elkerülni, vagy otthagyni.
Allergia szemponjából nagyon sajnállak!!!! Én kb. 1 hónapja szenvedek, és már itt is panaszkodtam rengeteget. Közben még meg is fáztam, úgyhogy az idén a Zewa gyár belőlem gazdagotott meg. Napi 100-as csomag :shock: .
Jó, hogy neked a város enyhülést hoz.
Dokik-no comment! Én ezért járok magánrendelésre. Nagyon sokba kerül, de így nem kell idegeskednem, hogy átvertek. És minden hónapban genetikai uh-t csinál. A kórházban ő is egészen más egyébként, tök stresszes, látszik rajta, hogy átveszi a benti stílust. Nem is szeretek vele ott találkozni, csak néhányszor kénytelen vagyok, pl. a vérvétel-beutalók miatt.
A férjem a cégétől kap egészségpénztári fizetést is, így számlát kérünk és elszámoljuk a vizsgálatokat.
Egyedül azt tartom durvának, hogy attól függetlenül, hogy a terhesgondozás alatt havi x-et fizetünk a magánorvosnak, még a szülésért is fizetni "kell". Ezt anniyra nem értem, de mindegy. Ez van....

Andi
Kép
handrea75
 
 


Na, Ancsa! SZUPER!!!!!!
Most már megnyugodhatsz végre!!!! Hidd el végre, 1-2 hét különbség a mocorgások intenzitásában és gyakoriságában nagyon sokat számít!!!!
És gratula a KISLÁNYHOZ!!!! Úgy emléxem pont ezt szeretted volna!
Méhszájaddal mi a helyzet? Nyitva van?

Andi
Kép
handrea75
 
 


szia ancsa
az én adataim a 20.héten:
BPD: 49,1 /19+6
FL: 30,5 /19+6
TTD: 41,3 /19+3

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Méhszájat most nem néztek, csak Uh-án voltam a dokinál.
Szerintem azt jövő héten nézi meg :roll:

Köszönöm szépen, igen jól emlékszel, pont kislányra vágytam a szívem mélyén

:lol: Ugyhogy amikor kijöttem az Uh-ról, olyan boldog voltam, hogy 4 üregű a szíve, és hogy kislány, hogy még a lábam is remegett. :lol:

timirosicka, köszi az infot :lol:
majdnem egy a méret is, akkor biztosan rendben van :lol: de nekem TTD-ét nem néztek

köszi lányok a drukkokat :lol:
nagyon boldog vagyok, hogy kislányom lessz :lol: apa még nem is tudja, majd ha hazajön este lessz neki meglepi :lol:

lányok, lehet hogy furcsán hangzik, de én arra gondoltam, hogy nem dokit, hanem szülésznőt fogadok csak szüléshez :roll:
fogadott dokival már pórul jártam :(
arra gondoltam, talán több szerencsém lessz, ha szülésznőt fogadok.A dokik nem is csinálnak semmit sem,csak a kitolási szakra jönnek oda az emberhez, egyépként meg a szülésznő van velünk ott végig.

szerintetek hülye ötlet?
mit gondoltok?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Mostanában sokaktól hallom ugyanezt! Vagy-vagy alapon inkább szülésznőt választanak, mert úgyis ő van velünk.
Külföldön ez is a módi! Ott nem is lehet orvos választani, dúlát vagy szülésznőt fogadnak csak.
Sztem nem hülyeség, ha Te magad nem kötődsz az orvosodhoz.

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ancsa
Gratula az eredményekhez!!! Már vártam, hogy jelentkezz!

Szülésznő választás egyáltalán nem hülyeség. Tavaly úgy szültem, hogy csak szülésznőm volt, választott orvosom nem. Közben cserélődtek az orvosok olyan sokáig tartott, de a szülésznő végig velem volt, és tök sokat segített. Most is csak a terhesgondozás miatt van választott orvosom, szülésnél bőven elég lenne ugyanaz a szülésznő. Már fel is hívtam, hogy kismama vagyok, de nem lepődött meg, várta a hívásom, mert a dokim mondta neki, hogy terhes vagyok.... :lol:

marek
 
 


Nekem egy gyakornok kiscsaj volt a szülésznőm, de olyan ügyes és rendes volt, hogy most is szívesen szülnék vele, de még a nevét sem tudom.... :cry:
Én voltam az első szülése, mondjuk nekem is, de én meg voltam vele elégedve - remélem ő is velem :? bár én is sok idejét elraboltam :cry:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Én is pont erre gondoltam lányok :lol:
Két szüléssel a hátam mögött, úgy gondolom, több az esélye annak, hogy egy fogadott szülésznővel jól járunk, vagyis sokkal többet foglalkozik velünk, mint egy orvos.

Mondjuk a lányom szülésénél a szülésznő se volt külömebb,mint a doki, rám se nézett azután 1 percre sem, hogy felvett a szülőszobára :(
Csak akkor jöttek oda hozzám mindketten,amikor a párom mennt szólni nekik, hogy felfeküdtem az ágyra és szülök, mert tolófájásaim vannak. :(
S mivel nem készültek elő, így miattuk vissza kellett tartanom a tolófájásokat :wink: nem volt kellemes az, biztos :wink:

Fiamnál meg 1 percre se hagyott egyedül a szülésznő, :lol:
igaz, meg se szólalt, hagyott békén, csak 1-szer mondta, hadd vizsgáljon meg, tudni szeretné hogyan haladunk.
de nekem az is megnyugtató volt, hogy legalább velem volt 1 szobába végig :lol: aztán meg mikor már látta,hogy nagyon oda vagyok és szinte szünet nélkül jönnek a fájáok, akkor szólt a dokinak, hogy jöjjön nézzen meg,mert bár biztosan közel járunk :lol: Igaza is volt, mert már majdnem teljesen eltünnt a méhszáj széle :lol: doki kicsit rásegített a méhszájra, hogy teljesen befelé forduljon és már jöhtt is a kitolási szak.

szóval szívem szerint inkább szülésznőt fogadnék, csak Tatabányán nem ismerek egyet sem,illetve csak azt,akinél a lányomat szültem, de ő szóba sem jöhet, vele nem lennék hajlandó szülni :wink:

marek
ezek szerint te is csak szülésznőt fogadsz?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


nahát ugylátszik a tegnap front tőlletek, most ért ide :roll: ..olyan álmos vagyok, fáj a fejem, és

Ildi: nekem sincs már türelmem a kliensekhez, és itt is azt hiszik az emberkék, hogy innen kéne szülni menni...én augusztus közepéig kell járjak, még erre is nagyot nézett a főnököm...na de letojom..

Andi: az én fiacskám is a "bugyimba" rugdos szét...minden nap, rendszeresen jelentkezik :lol: , csak mostanába éjjel is bele jön..2-3 fele, aztán megvárom tornázza ki magát..tudjak aludni.
és nem vagy egyedül...nekünk sincs nevünk, ugyanazokból az okokból mint nállatok...az apukát nem láttam csütörtök ota...na majd egyszer..remélem csak eldöl oktoberig.

Ancsa: gratulálok!!
Nállunk az orvosok nem válalnak szülést, pedig mindenkinek meg van a saját orvosa, végig egyhez járok én is...de szülésnél, aki bennt lesz...igyhát itt is szülésznőt szokás fogadni..amit persze még azt sem intéztem el...

én nagyon le vagyok maradva hozzátok képest, semmit sem vettünk, név sehol...ooojééé.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Dalma,
Nyugi! Még 1 db fiú rugim sincs :( :( :( vagy egy fiús body :?
Rózsaszínű és piros mindenünk...Igaz, a fontosabb dolgok megvannak (ágy, légzésfigyelő, babakocsi stb.), de hidd el, pár nap alatt minden beszerezhető, ha a neten kinézed előre. Ma csak pénz legyen....mert cucc az van rogyásig. Szegény apucik pedig ezért robotolnak annyit! És minál nagyobb a család, annál többet...
Tegnap előbányásztam az AVENT mellszívómat. Hát elég ramaty állapotban van! Kölcsönadtam ide-oda, de esküszöm, soha többet nem fogok semmit senkinek adni! Minden tök lepukkanva került vissza hozzám, ha egyáltalán visszakerült. Nekem is tizenvalahányezer forintomba került, a mindenit!!! Nagyon dühös lettem akikor megláttam, majd megpróbálaom helyrepofozni valahogy, mert én nagyon nagy hasznát vettem és sokat (még éjjel is!) kellett fejnem, hogy ne folyjon és fájjon a cicim. Én ajánlom mindenkinek! Sztem a kézivel jobban lehet, mint géppel. Erősebb a vákuum :oops:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Marek: nem volt más választásom. Csak itthon vettem észre a csalást. Legközelebb nem írom majd alá, az tuti.

Macianyu: Lilivel nekem is ezt kellett csinálni a 8kerben. Itt a 13-ban a népszerűbb, de borzalmasabb megoldást favorizálják. Irigyellek a zsömlés vérvétel miatt.

Ancsa:
gratula a kislányhoz, most nézem, hogy nem is vagy benne a táblában… Nem is akarsz bekerülni? Csak egy PÜ-be kerül az adataiddal :D

Handrea:
belőlem is gazdagszik, és csak a kék jó az orromra, mert az tényleg puha, a többitől kidörzsölődik :S

Mellszívó: nekem az első hónapokban a kézi nem működött :( Aventet vettem, mert nagyon dicsérik. Aztán egy szép napon a bedurrant cicimmel, és egy műtéttel a hátam mögött, ami miatt nem szoptathattam, könyörögtem apának, hogy hozzon egy gépit. Bár csak kézzel is kiválóan tudom fejni a tejet, a szülésznőm megtanított rá a terhességem alatt. :) Madella gépit vettünk, és az segített. Később, mikor Lili már nagyobb volt (3-6 hónapos), akkor a kézi működött jobban. De én nem szeretem az aventet. Az a bajom vele, hogy a szilikonja, ami a melledre simul, és úgy kell rátenni egy tölcsér alakú izére, az az aventes fertőtlenítések során meglazult, és így levegő szivárog be az illesztéseknél, ami jócskán csökkenti a szívó hatást, és még csöpög is. Most vettem egy 3. mellszívót, mert akciós volt :D Meg mert tetszik az üvege alakja :D (tommytippe, vagy mi) Itt nem kell tölcsérre tenni szilikont, mert eleve lágy műanyag, vagy gumi, vagy mi a tölcsér alakja, tehát remélem nem lesz gond vele :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ancsa!Gartulálok a 4üregü szívhez és a kislányhoz!!!!Látod nincs itt baj és a mocorgás is majd beindul ám :wink: :wink:

Andi!Én lehet rohadt smucignak tünök de én semmit nem adok oda.Sajna a férjem eligérte a légzésfigyelöt amit a héten kérek vissza igaz egy hónapot volt oda de nem az a mienk és tudom ha valami nem saját nem úgy vigyáznak rá az emberek.Nem?

Ildi!Szerintem sok a 14ezer/hó.Mit csinál a terhes gondozáson?

Zsuzsa!Nincs légzés figyelötök?Te mikor mész uh-ra?

Kókuszmatrac:Nekünk az van és Zsebinek is az lesz nem olcsó de a gerince miatt nem érdkel.Zsófi iszonyat bukos volt és volt,hogy fél óra alatt megszáradt tök jól szelözik.

Mellszívó:Én chicco vettem 900ft-ért de arra hazsnáltam,hogy beinditsa kézel fejtem mert nekem olyan jól esett átmaszírozni a mellem most se veszek Aventosat maradok a kézi fejésnél :oops:

Én ma voltam dokinál minden oké a buksija:60mm és a súlya 500-550gramm között van.És ül a drágám a hasamba de még van ideje befordulni kaptam képet végre nem takarta az arcát :lol: :lol: Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata: gratulálok! Szép babád van! Örülök, hogy nem csak én alkalmaztam a kézzel fejés technikáját. Sokszor olyan furán néztek rám, mintha más bolygóról jöttem volna, mikor meséltem :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Kata - de cukika a kép, tök jól látszik az arca, édike! :lol:
Nem 14 e havonta, az UH 7 e, azt csinálja mindig, kivéve a legelején, amikor rákszűrést is csinált, akkor 15 e volt, és aztán még egyszer fizettem 14 e-et, mert akkor mondtam neki, hogy sárgás folyásom van és megnézett+volt UH, ezért volt 2X 7 e. Jaja, tényleg sok, de nincs mindig a kettő együtt, úgyhogy 7 e-et szoktam fizetni.

Ancsa - na ugye, látod, hogy nem volt gond és gratula a kislányhoz!!! Nevekkel hogy állsz? :lol: Örülök, hogy a szívével is rendben van minden, a mozgás meg majdcsak beindul, úgyhogy most már ne aggódj annyit! :D

Marek - igen, a bébiőr tényleg jó, ha nagy a kecó, elég lenne nekünk is a légzésfigyelő, bár ha a kettő egyben van, akkor lehet, hogy megéri azt megvenni, nem? Bár nem olcsó, ahogy így megnéztem a linket, bár a Brendon alapból nem az :?

Nyugtonmalac - köszi a táblát, bocsi, hogy nem ment a privát üzi, majd bepótolom! A horgászós kalandot sajnálom, de legalább Lili elvolt, a mostohatestvéredre pedig ráférne egy alapos fejmosás! :x De szerintem ne is idegeld már ezzel magad, így alakult, hát így alakult, egy ilyen bunkó (bocsiiiii!!! :oops: ) nem érdemel még ennyi megemlítést sem! :evil:

Peva - babonából nem mersz venni még semmit vagy úgy vagytok vele, hogy még ráértek? Amúgy a C&A-ban nagyon cuki babaholmik is vannak és nem is vészes árban. Én kismamaruhát már nem akarok venni, elvegetálok ezekben, amik vannak+még max. turizok egy-kettőt.

Macianyu - szerintem örülj neki, hogy egy vérvétel lesz és tej+zsemle van reggelire :lol: Nálunk tuti a cukros lötyi és 2 óra múlva újra megszúrnak :cry: A dokid tuti tudja, hogy mi a menete a dolgoknak és ha ő azt mondja, hogy így jó, akkor az biztosan úgy is van!

Andi - én is kb. úgy vagyok a magándokival, mint te, nagyon drága, de van egészségpénztári tagságunk, azza páromnak, én a kedvezményezett vagyok, így visszakapjuk a pénzt, bár azt ugye akár még pelenkára is költhetnénk :? Amúgy jó, hogy sosem kell várni, hogy időpontra megyek, hogy ott az UH és mindig van, hogy a kórházba a leletekért ő megy és nekem csak oda kell mennem és már rögtön fogadnak is, szóval megvan ennek is a szépsége, csak nem akarok belegondolni sem, hogy már mennyit fizettünk ki neki :shock: És ugye a szülés még nála is kb. 70-80 e és a szülésznőről még nem is esett szó!
Ami a szülésznőt illeti, én úgy tudom, hogy az Uzsokiban nem lehet fogadni szülésznőt, Peva te ott szülsz, te hallottál ilyet? Én mintha úgy olvastam volna egy uzsokis topikban. Amúgy majd ha szeptemberben elkezdődik az Uzsokiban a szülésfelkészítő tanfolyam, ami hetekig tart és tök ingyen van, ott biztos elmondják a dolgokat.

Dalma - és kötelező aug. közepéig maradnod, vagy úgy tervezted és már tartod magad ehhez? Én eredetileg azt mondtam, hogy talán még aug. ucsó két hetében bemegyek szabim után, de már elhatároztam, hogy nem, mert ma is kihajtottam magam, csomó ügyfél volt, pénztáraznom kellett sokat és ugye sokszor nem vagyok ott fejben, ha elfizetem magam és az nem többlet, hanem hiány, akkor megszívom. Szóval júli 31 és aztán csáá! :lol: Tojd le te is, nekem is néha megjegyzik, hogy már aug-ban nem akarok jönni, úgy, mintha akkor lennék kb. a 3-4. hónapban és túl korán mennék el, de mi közük hozzá!!!??? Ne foglalkozz velük, én is így teszek!!! 8)

Na lányok, fél 7-re kell menni a dokihoz, megyek rendbetenni magam, majd jelentkezek azért, hogy mi volt, de elviekben sima UH-ra számíthatok (azért borotválok, biztos ami biztos), legalább tudok pontos méreteket majd,

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


ildi
igen,nagyon örülök,hogy rendben van a szíve :lol:
És annak is hogy kislány :lol: :lol: :lol:
nevekkel sehogyan sem állunk,addig nem akartunk nézni semmit,amíg ki nem derül mi lessz.
na majd ezután :lol: de ha ugy leszünk a nevekkel,mint legutoljára,akkorjó sokáig fogunk válogatni,mert utoljára is nehezen egyeztünk meg :lol:

most már csak a mocorgás miatt aggódok,hogy keveset mozog :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Nyugtomalac!Én szerintem a kézi fejés sokkal alaposabb mint a gépi+tényleg olyan jó mikor ki van fejve meg maszirozva főleg ha be volt duranva.Nem?

Ildi!Várjuk a híreket mag ha kapsz képet azt is!!!!!

Ancsa!Akkor majd várjuk a nevet!!!Tesók mit szóltak?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!!

Megjöttem a dokimtól. Minden rendben, méhszáj teljesen zárt. (paráztam nagyon, mert fájdogáltam, de szerencsére teljesen rendben). Hallgattunk szívhangot is :D :D OLYAN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ.......... könnyeztem is persze. 145-t vert a szíve....

Nekem csütörtökön lesz a cukros vérvétel, remélem az is rendben lesz. Ha bibi van, egyik reggel beugrom a dokimhoz. (havonta talizunk a magánrendelésen, de ha gondom van szinte bármikor felkereshetem a Klinikán). Mondta, ha a 4D-n nem mutatná meg a nemét, akkor csinál Ő egy sima UH-t. Kedves nagyon....

Kata!
Nincs légzésfigyelönk és nem is lesz most sem elvileg. Ha koraszülött lenne, vagy egyéb indokolná, akkor lenne, amúgy feleslegesnek tartom.
Csütörtök este megyek UH-ra 4D....
TÜNDÉRI Zsombi!!

Nyugtonmalac!
Számomra olvashatalan a tábla, ( a link is) így nem küldök adatokat, bocsi....

Ancsa!
Sok bldogságot a kislányhoz! Lehet agyalni a neveken :D

Sensi!
A rácsvédőt felteheted duplán is, aztán amikor nagyobb lesz a lányod, akkor szimplán. Nekünk két egyforma rácsvédőnk van, az egyik a kiságyban, a másik a fajárókában....

MINDENKINEK KÖSZI AZ ÁBELDICSIKET!!! Komolyan csak az ágyat akartam megmutatni, de csak olyan kép van, ahol benne van a kölök... :)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsa!Hú akkor már tök kiváncsi vagy a picire.Kérünk ám képet!!!Nekünk van légzésfigyelő engem az nyugtatott meg mondjuk azt is vagy 100xelenöriztem.Neked mit írt a kiskönyvedbe?Én most látom,hogy a mészályhoz 2000 írt eddig 3000 volt :shock: De nekem is mondta,hogy teljesen zárt a 3x000 azt tudom,hogy azt jelenti csak meglepödtem.Megpróbálom kevesebbet emelgetni Zsófit nehogy baj legyen :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!

Nekem is 2000!!!!! Én is parázo emiatt!! Úgy látszik ez anormális ennyi idős babásan!! Hozok képet csüt. este!!!! :lol:

Ildi????????????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jó reggelt, sziasztok!
Tegnap már nem volt erőm írni.
Nem túl jó élményekkel jöttem haza tegnap. A doki megvizsgált, most nem volt UH, csak ha külön kértem volna. Nem kértem. A vizsgálat után nem is igazán lett volna hangulatom hozzá. Mondtam neki a sárgás folyást is, előszőr asszem a kacsával nyúlt fel, aztán kézzel vizsgált és megmondom nektek őszintén, hogy nekem ez most kifejezetten fájt! :cry: Pedig próbáltam ellazulni, de nem volt kellemes, amúgy minden rendben van, a doki elég szószátyár, így én kérdeztem rá a méhszájra, de az is oké, bár nem tudom, azt hová írja fel, mármint amit nektek írt Zsuzsi&Kata, hogy 2000 v. 3000, mert a kiskönyvemben van egy olyan, hogy cg:2000, előtte meg mindig az van, hogy cg: 3000, de az egyiknél csak UH volt, na mindegy, szóval rossz élmény volt. Nem tudom, talán az is okozhatta, hogy nincs szex ugye a terhesség jelentkezése óta és nem vagyok eléggé tág vagy rugalmas vagy nem tudom, de teljesen lehangolt lettem, mire hazaértünk, már csak feküdtem, mert közben nyilalgatott is a hasam alja :shock: Ettől is beparáztam, aztán Bogi elkezdett mozgolódni odabent, de annyira, hogy egyfolytában rúgott, ha oldalt feküdtem, akkor is, pedig ált. az ritka, ha háton fekszem, akkor érzem főleg. Most mintha megérezte volna, hogy magam alatt vagyok. Pluszban előjött valami hányingerféle is, de nem hánytam, elaludtam még 9 óra előtt.
Szóval bocsi, ezért nem jöttem :cry: Egyébként a vérnyomásom rendben, beállt a régire, a súlyom egy hónap alatt 2,5 kg-mal több és az érzékenységem sosem volt ilyen magas szinten, esküszöm, úgy meggyötört ez a vizsgálat, de lehet, hogy csak én lovalltam bele magam, nem tudom. :?

Zsuzsu - örülök, hogy minden rendben van veletek és hogy megnyugodtál! A cukorterheléses vizsgálat nekem a 25. héten lesz, tehát még van időm felkészülni rá, az július 2. hete, a köv. nőgyógyi vizsgálat pedig júli 15., akkor meg is vizsgál és UH-ot is csinál, mert aztán elmegy szabira egy hónapra, úgyhogy a köv. túrkálást sem úszom meg, de ha arra gondolok, hogy minden hónapban és aztán akár hetente is ez lesz.... áááá... :?

Szerintetek okozhat kárt az orvos egy ilyen vizsgálattal? Mármint hogy megsérthet ott bent valamit vagy nem tudom, fura, mert most épp reggelizek és írok és közben a kisasszony megint rúgdos, én meg parázok, hogy lehet, hogy valami baja van :?
Látod Ancsa, te azon izgulsz, hogy keveset mozog, én meg azért tojtam be, mert nagyon sokat :D

Na megyek készülődni, még a mai napot le kell húzni, aztán holnap szabin vagyunk, írjatok, majd a mh-ről bejelentkezem még.

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi

én azért szívesen cserélnék veled :lol:

Kata
lányom nagyon örült,fiam is,de ő inkább kisfiura vágyott

párom meg örömében este 8 -kor ért haza,nekiállt nekem sütni 2 dobostortát,ugyanis az a kedvencem :lol: kiváncsi leszek,mert még sosem csinált dobostortát :lol:

Nálunk volt is és lessz is légzésfigyelő, én anélkül nagyon ideges lennék, így hogy van,megnyugtat :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


:lol: :lol: :lol:
jaj, a nagy hírem lányok, :lol:

vasárnap este 22 után mocorgott a tündérkém
és
kedden este 22 után is, de most többet,mint szokott :lol: lehet bejött neki a málna,ugyanis azt ettem este :lol:

Ez már 2 nap különbség és nem 5 :lol:
Nagyon örülök neki, remélem igazatok lessz és beindul végre a kisasszony. :lol:
Majd jelzem hogy alakul a továbbiakban :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

bocsi, tegnap nem tudtam jönni, idegbeteg voltam/vagyok.Pedig este jöttek a nagyiék fektetni ábit, mi meg elmentünk az István a királyra.azt hittem majd az rendbehoz.de nem.úgy ültem ott mint egy pukkancs.minden baj volt.azt hiszem a teteőfokára hágott az idegbajom az államizsga miatt.ma de.kaptam 3 óra kimenőt a másik napapától tanulni,gondoltam leülök a játszótéren és tanulok.De az eső szakad.kész vagyok teljesen...mindegy, majd keresek egy cukit.ott legalább nassolni is lehet.
Ildi!

Emma is ezt csinálta valamelyik nap.annyit mozgott, hogy szinte én is megijedtem tőle.szerintem megfordult.egyébként szerintem a doki nem nagyon tud ártani egy ilyen vizsgálattal, max. kellemetlenséget okozni neked.de azért ők tudják hogy mi érthta és mi nem, nyilván vigyáz, hisz ez a dolga.vagy naiv vagyok?
Bár amikor Ábival minden perces voltam, akkor kicsit durvábban vizsgált meg a doki, mondta is, hogy bocs, de ez most más lesz, mert muszáj volt a méhszájamat előrehozni.A vizsgálat után véreztem is erősen.Azt mondta, hogy ilyen minden perces kismamánál egy ilyen durvább vizsgálat be is indithatja a szülést, nekem persze nem inditotta, pedig ez volt a cél...szóval, szerintem ne félj, tuti semmi kárt nem okozott.
emmalena
 
 


Ildi!Nyugi nem árt a doki a babának!A te mészályad is 2000 akkor én megnyugodok,hogy ez normális :D Szerintem az ideg miatt is volt hányingered.Nekem olyan furcsa az én dokim mikor megvizsgál soha nem fáj és nem is vérzek után(volt aki vérzet is)mikor Zsófival a szülöszobán voltam semmit nem éreztem folytonleskelödtem most mi történik pedig nem kaptam érzéstelenítöt.

Ancsa!Majd beindul a kicsi látod.Az én fiam a csokira bukik attól indul be :lol:

Zsuzsa!Hát ha már Ildinek is ennyi a mészálya akkor tuti nincs baj :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Jó reggelt!
Megőrülök ezektől a frontoktól. Mér nem lehet szép, nyugis nyarunk??? :roll:

Méhszáj...tavaly nekem is ilyen volt már ennyi idősen. Szerintem ez normális, bár én is paráztam rajta. Abba is hagytam a tornát, meg mindent. Most nem hagynám abba, csak ha a doki azt mondaná. Azt gondolom, amíg ti emelgethetitek a gyerkőcöket, addig én nyugodtan tornázhatok.

Ildi
Nem semmi a dokid! Drága is és még nem is rendes? Csak azért nem mondom, hogy válts dokit, mert akkor én is válthattam volna amikor leb@szott a 4d miatt... :roll: Sajnos nagyon nehéz olyan dokit találni, aki tökéletes. Persze azért biztos lehet, és az is lehet, hogy csak mi vagyunk érzékenyebbek...

marek
 
 


Ancsa gratula! :lol: Írtam neked a C:2100-as topicra! :wink:

Bettyna: Nálunk is vannak durva árak ám! Lett Tokodon 4D-s rendelő! Úgy megörültem , mert az még közelebb lenne...de aztán megkérdeztem az árakat! :shock: Kapaszkodjatok meg! 12 ezer a 15 perces vizsgálat, és 9 ezer még ha képet és Dvd-t is kérsz! Nagyon drága, nem??? :shock: :?

Kata..akkor egyforma rövid méhszájunk van! :roll: Igen , Te is pihenj, feküdj le napközben ha tudsz,ne lépcsőzz, ne emelj.. ha betratod nem lesz baj!
Csak akkor van gond a dokim szerint ha görcseid vannak!
Ja és a Wc-n nem szabad erölködni!!!!!!!! :? Nekem a minden napi kefír és kovászos ubi segít! :wink: :)

Na, elállt az eső, remélem kisüt a napocska!
Találtam tök helyes szabásmintát, én nem tudok varrni :oops: :( , de anyu elég ügyes, és a multkor már vettünk anyagot a picinek :lol: ...remélem lesz ideje varrogatni! :lol: :lol: :lol:
Negyed árban lenne, bár csak hálózsákra gondoltam, azt nem lehet elrontani.... :wink:
Puszi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Köszi Kata,olvastam :lol: írtam is neked :lol:

Én is varrnék szívesen,bár van varrógépem,de csak kis dolgokat tudok vele megcsinálni :oops:
sajnos ruhát készíteni nem tudok :oops:
De pl a kicsinek az ágyneműhuzatot,azt én csinálom :lol: azt még nekem is sikerül :lol:

Nekem 2100 a méhszájam az utolsó vizsgálat szerint :roll:
remélem nem nyílt ki jobban,mert tegnap nagyon görcsöltem :(
meg is ijedtem rendesen :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Most nem lesz ekezetem, mert melohelyrol irok...ma itt alszom, szulok leleptem nemetorszagba es hnap delutan jonnek. :(

Lovaszkata!
Akkor majd szolj, ha esetleg kell innen fa szinu gulliver kisagy.
Szerintem magyarorszag azert van ilyen elokelo helyen a koraszuleseket tekintve, mert gondolom otthon nagyon sok hatranyos helyzetu, tudatlan no terhesseg alatt is dohanyzik, meg mas feszelzforrasrol ne is beszeljunk. Nem hiszem, h ez az adat miatt barkinek is aggodni kene, otthon biztos nem hajlamosabbak ra a normalis nok.

Nusildi!
Szerintem minden legzesfigyelo egyben baby orzo is...bar nem tudom ezt biztosan. Ha egy szobaban alszik veletek a baby, nem hiszem h kell legzesfigyu. Ha veletlen beriaszt ok nelkul (marpedig szokott, azt hajlottam) akkor meg fel is ebreszt mindenkit a hang, ami meg rosszabb. Napkozben jo, ha hallod amikor felebred, ha mondjuk nappaliban, konzhaban, barhol mashol vagy, ezert jo a babyorzo, de legzesfigyura ekkor nem hiszem, h szukseg van. Ha paras vagy, akkor vegyel olyat, de en nem vennek, es sztem nem is lesz nekunk. Persze majd megkerdezem anyukamat, h mit gondol errol, es amilyen paras vagyok mar most, pedig meg ki sem bujt, ki tudja mi lesz. :P

Marek!
De elmehetek, de nem bizom itt az orvosokban, es tuti adnanak vm baromsagot, ami semmit sem er...sajnos ez a tapasztalatom. Ha az orvosom vegre olvassa az emailemet, es latalanban tud adni ra vmt, es majd kikuldik nekem, abban sokkal jobban bizom. Igaz mire ez lerendezodik, lehet elmulik az egesz...:? Szerencsere mar szarad le, es tudnik el, uh talan annyira nem felek mar attol, h tovabb terjed es baj lehet belole...de a fertozesgyanu meg izgat. :(
Gyere te is Londonba Battyvel, aztan majd talizunk, es elviszlek jo helyre titeket, ahol bevasarolhattok, es egy tonnanyi olcso cuccal terhettek haza. :D
Pl van egy nagy ruha aruhaz, a Primark, ahol en is szoktam magamnak is vasarolni, meg mar a babynek is van sok cucca onnan. Spanyol ceg, es sztem nagyon o cuccok vannak, es fillerekert, komolyan. En pl 2-3 fontert (kb 650-1000ft) vettem mar jovo nyarra kis sortokat, meg trikokat, asszem 5font (kb1600ft)volt egy 3 darabos hosszu kezes labas (nemtom otthon hogy hivjak, mindennek olyan hulye neve van, itt sleep suit). Szal telleg fillerek, meg otthonhoz kepest is. En majd most megyek nagy bevasarlasra oda, mert egy ideje mar nem mertem venni semmit, amig nem tudtam h kiscsaj. Eddig is osszevettem egy halom lanyos cuccot is, meg eleg sok fiusat is, aztan beparaztam, h uristen mit csinalok majd a masik nemu cuccokkal, foleg ha fiu, mert akkor a rozsaszin ruhakat nem adhatom ra...forditva ok, de azert na!
Szal most itt bejelentenem, h ha vknek kell par fius cucc olcson, az szoljon...mert tul sok van, es helyette mostmar inkabb vennek lanyosakat. Vannak kepek is az osszes ruharol, de tul sok, ezert nem mertem meg feltenni ide. Annyira aranyosak voltak multkor, csorgott a nyalam kislany cuccok utan, de nem mertem meg venni, akkor meg nem tudtam ki lapul bent. :)
A mi babyorunk nem legzesfigyus...igy volt kb 16e ft postakoltseggel, de uj. (eredeti ara kb 30e) Szerintem ez nem draga, ahogy elneztem otthon az arakat. Leirtam a tipusat is, eleg komoly darab, Philips.

Nyugtonmalac!
Jaj, szegeny, ez a satorozas egy remelom lehetett, a batyadra inkabb nem mondok semmit, nagyon gaz!!!
Engem is szinezhetsz rozsaszinre. :) Es ha keddiek az adatok, akkor en a tablaban 20+1 helyett mar 20+3 kellene, hogy legyek. Nev sajnos meg nincs. De minderrol majd irok privit is, h tuti megkapd. :)
A mellszivon en is ngyon toprengek, persze lehet nem is lesz ra szuksegem. A fonokomtol kapok egy elektromos Medelat (nem biztos, h jol irtam) es ha nem jon, be akkor en is kezi Tomi tipee-t fogok venni. A cumisuvegek is ezek lesznek, mert nekem is tetszik, es Aidannek is van, sokkal jobban szereti, mint az Aventeseket. Tenyleg termeszetesebben van kidolgozva, es puhabb a cumi resze.

Kata!
Orulok hogy minden rendben, mar olyan szep kis kerek pofija van a fiadnak! :)

Na most mennem kell, felebredt a gyerek, es megyunk zeneorara. Igy is rengeteget irtam mar, ez van, ha raerek, es nem zavar senki...mondjuk a fonokeim. :D

Kicsit bovebben a nevrol. Szombaton elkezdtunk gondolkodni errol, es eleg viccesre sikerult. Eloszor vegigkerdezgettem azokat, amik nekem tetszenek, a vegen meg minden fele hulyesegeket talaltunk ki magyart es angolt is az utonevkonyvbol. Egyezunk a kovetkezokben: Maya, Zara, Lily. Nem tetszik neki az Anna, Mia es a Mango...pedig pont ezek kb a kedvenceim. A Mango azert nem, mert ne legyen gyulmolcs nevu a gyerek, a Mia pedig azert, mert ezzel csufolnak, hogy Mi a....?, az Anna pedig szimplan nem jon be neki. Es o eloallt a Natasaval, mert becezhetnenk ugy, h Nati...hat nekem ez egyaltalan nem tetszik. Valamint szoba jott meg a Nora is, ez kulonosebben nem a szivem csucske, de majd meglatjuk. Szal nehez. Ketlem, hogy a szuletese elott lesz neve szegeny gyereknek. Szerintem majd megegyezunk 2-3-ban, es mikor mar velunk van, eldontjuk, h melyik illik ra a legjobban. hacsak addig nem szeretunk bele mindketten egy kozos nevbe. Bevallom, hogy a 3 kozosbol most en a Maya fele hajlanek, ha azonnal donteni kene...de sztem nalunk ez a rublika ures marad szuletesig. :D Ja es tetszik a Bori is, de bocs lanyok, de en nem adnam sem a Borokat, sem Borbalat, mert mint eredeti nev nem rossz, de a fent emlitettek jobban. A Bori viszont tokjo, uh most gondolkodom azon, hogy Bora. Ebben az esetben lehetne Bori.

Ja rolam meg annyi, hogy tegnap este ota elkezdodott a legszomj...hat nem kellemes, remelem azert nem marad ez igy vegig. Nyugtassatok meg, hogy nem. Rossz igy lelegezni, neha olyan rossz, h megijedek, h be fogok fulladni, pedig soha nem tortent meg velem ilyen.

Na par ora mulva jovok megint, es folytatom, ha alszik...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok, már a mh-ről jelentkezem.

Marek - a doki rendes, nem igazán beszédes, de ha kérdezek, válaszol mindenre, a vizsgálat viszont tényleg pocsék volt, szerintem nem ő volt durva, lehet, hogy beindult nálam egy védelmi reflex is, hogy esetleg már a babát védi a testem és ezért összehúzódtam, nem tudom, tényleg. Mindenesetre nem volt kellemes érzés és remélem a köv. vizsgálaton nem ilyen lesz, mert akkor majd megjegyzem neki, hogy eléggé fáj.
Amúgy a folyásra canesten kúpot javasolt.

Emmalena - köszi a megnyugtatást, én sem hiszem, hogy direkt rosszat akart volna az orvos, csak most sokkal érzékenyebb vagyok és utoljára a 10. héten volt túrkászás.

Kata - a méhszájra azt mondta, hogy teljesen rendben van, úgyhogy a 2000 biztosan jó érték. Én ezen nem is igzultam, mert amúgy rendben vagyok, csak valahol az emberben mindig benne van egy aggódás.

Sensi - de jó neked, hogy tudsz olcsón minőségit venni!!! Én az angol turiba járok és ott annyira gyönyörűek a babarucik, persze nem zavar, hogy használt, mert alig látszik rajta, némelyiken egyáltalán nem, de azért egész más ott a boltban megvenni, nagy választék meg minden. De azért nem megyek most ki Angliába :lol: Itt is lehet kapni szépeket, csak körbe kell járni a témát :lol:
A légzésfigyelő-bébiőr egyben dolgot még nem tudom, persze ez még bőven ráér, a mellfejőnél kézit szeretnék, csak majd körbe kell nézni, mert ott is van jó pár márka, bébimérleget tuti, hogy csak kölcsönzünk majd, a többi meg jön magától.
Na megyek tovább, lassan ebéd, bár most már vissza kéne fognom magam, mert a dokinál 64 kg voltam :?

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szörnyű éjszakánk után nem sokkal jobb napom lett...
Egész éjjel meneteltem, Barbi fél 4-kor átjött, hogy Kockásfülű nyulat nézne :shock: :shock: :shock:. Nagy nehezen nyugalomba helyeztem apa és én köztem, mire felébredtek a madarak és iszonytató csivitelésbe fogtak. Hogy lehet ennyi mondanivalójuk kora reggel???? :roll: Barbikám ezzel meg is elégelte a fekvést, mondván :"csiporog a madar", Anya! Akkor már reggel van! :lol:
Bedobtam a kakaós trükköt, mert ezzel rendszerint tele tömi a pocakját és vissza tud aludni...úgyhogy fél szemmel csináltam neki egy kakajót és visszabújtam. Elsiettem, mert iszonyúan kellett pisilnem, úgyhogy megint fel, ki és erre már a fiam is felébredt. :roll: Égtelen viháncolásba kezdett, még Barbit is oldalba rúgta, úgyhogy először életében megérezte kisöccse mocorgását :lol: Ennek egyébként örültem volna, de ekkor még mindig csak 4 - 1/4 5 volt és nálunk beindult az élet!!!
Kicsit később apa mobilja is megszólalt, és kipattant az ágyból (pedig fentieket nem is észlelte...), és fél órán belül otthon sem volt :( :( Lemaradt egy csomó utas az egyik járatukról, úgyhogy mese nem volt, menni kellett.
És aztán már indult a reggel. Jött Kockásfülű, megittam 1 nagy kávét, öltözés, mosakodás, bölcsi, zuhogó eső, fülledt meleg, punnyadtság. Ez mostanra már teljes tompasággá fajult, alig bírok magammal, hogy ne dőljek az írósasztalomra.
DE pocaklakó virgonckodik! Biztos neki is fron van, a hugyhólyagomon ugrál :roll: , bevallom ennél kellemesebbet iséreztem már, kb. 5 percenkét kell pisilni. De legalább -remélem- ő urasága jól érzi magát!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

CSak egy gyors bekukk a nagy paoklásban, olvasni sajna nincs időm, bocsi!
Hál'isten minden ok! Méhszáj teljsen zárt, méretei rendben. Az uh-s nő jó bumburnya volt, még 2 perc és beszólok neki! A doki viszont megint jó fej. Természetesen még mindig nem tudom, hogy fütyis vagy nem, mert zárt lábbal bicskázott a drága, fent voltak a lábai szinte teljsen nyújtava az orránál.
Köszönöm a drukkokat!
Szaladok pakolni, szendvicsnekvalót vásárolni és évzáróra! Ha este már hulla lennék, akkor 1 hét múlva jelentkezem, addig is vigyázzatok magatokra!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Akkor folytatas...

Zsuzsu!
Hat az elejen pont ez lenne a lenyeg, hogy be akarok latni, igy szimplan kellene, kesobb meg mar nagy, akkor mehet duplan, es jobb is, hogy vegig van, nem veri be magat, mehet duplan. Csak azt nem tudom, hogy hogyan tudom majd szimplara hajtani, mert meg nem jott meg a cucc. Azt sem akarom, hogy olyan szedett vedett legyen...uh lehet lesz majd 2 garniturank, elvegre fo a valtozatossag. :D Sajna ennek a cegnek igaz nagyon jo cuccaik vannak, de annyira lassuak, h hihetetlen...a fonokomnek is en mutattam meg, rendelt egy csomo dolgot, meg a gyerek szulinapja elott, ami mja.3. volt...hat mit ne mondjak, meg mindig jonnek neha a dolgok, mert csomo minden nem volt, es szakaszosan kuldik.
Azt hittem nalatok mar tuti a kislany...ezek szt rosszul emlekeztem. :oops: Drukkolok holnapra, h produkalja magat a baby!

Zsuzsu, Kata!
A 2000 nem azt jelenti, hogy megrovidult mar kicsit a mehszajatok? Persze foglalmam sincs, csak tippelek. Az enyem 3000-es volt otthon.

Nusildi!
Sajnalom, hogy igy alakult a vizsgalat. Szerintem kerned kellett volna az uh-t ha mar felajanlotta, attol tuti jobb kedved lett volna, h latod Bogit. Ne aggodj sztem, ezzel nem okozhatnak bajt a dokik, tudjak, h mit csinalnak. Nekem is fajt, pedig nekem rendes a dokim, es tuti nem akart fajdalmat okozni...kozben vegig mondta is, h lazitsak, akkor nem olyan rossz...hat en azon voltam, de akkor is fajt. Ez mar csak ilyen...szerencsere nem surun kell elviselni.
Hanyingerem ma nekem is volt...meg ez a legszomj, meg valahogy furan ereztem magam. El is kezdtem kicsit parazni, de mar leallitottam magam.
Hat igen, en is elvezem a vasarolgatast, itt annyi minden van! Mostmar el merek menni a Marks&Spencerbe es a Nextbe is, ott hihetetlenul edes cuccok vannak, csak picit dragabb, mint a Primark, annyi mint otthon a Brendon kb...de mostmar nem vesznek karba a lanyrucik, uh tamadhatok. :)

Ancsa!
Na latod, csak beindul a kisasszony, nemsokara nem fog bekenhagyni, es egyfolytaban ugrandozni fog! :) Jofej a ferjed a dobostortakkal! :D

Emmalena!
Kitartas, mar mindjart vege, meglesz a vizsga, aztan lehet nyaralni es elvezni a joidot! :)

Lovaszkata!
Te jo eg, ezek szt cakumpakk 21e ft a vizsgalat? 15perc dvd-vel es keppel? Ennziert mar megeri feljmenni Pestre, ott a genesisben 9e ft-tal olcsobb a 30 perc, kep, dvd es a cd. cd nelkul meg 1500-al megkevesebb. Agyrem!!!

Handrea!
Huhh, hat nem irigyellek Barbi musora miatt...asszem jo lesz ha mind felkeszulunk. :) A hugyholyagfoci nalam is jatszik, mivel meg mindig a bugyimban a kiscsaj...igazan befordulhatna mar vizszintesbe, fejjel lefele. :P

Bettyna!
Te most jossz Londonba??? Vagy nem ertem ezt a pakolaszast, szendvicseket...pont atsiklottam volna ezen? Ha tudsz, akkor irj mar, es talalkozzunk, ha lesz ra idod.

Na asszem mostmar leheveredek, ugy tunik a gyerek vegre elaludt. Hanyadt vagom magam, es figyelgetem a kiscsajt, mindig akkor indul be, ha ki vagyok nyujtozva, es a hatamon fekszem. Mondjatok, hogy nem azert mert ezzel osszepreselem! :)

Vigyazzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensi!20 hetesen nekem is 3000 volt!

Ildi!Én sem agódóm ha már 4-en ezt kaptuk de nincs baj akkor csak nem egyszere keztünk el tágulni.Nem?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


sensimilla, egyik ismerősöm öccse+neje kint lakik Londonba és most szült ott a csaj, mondta h olyan szempontbol jó volt h végig a kádba maradhatott, ott is szült ( de sztem van már oylan kórház itt )de amugy pocsék az egész szülészet meg ellátás és inkább itthon szülne még1x. nem is gondoltam volna, inkább azt h sokkal különb mint itt...
A méhszájam nekem is 3000, még mindig, kb. 14 hetes korom ota.
Jövőhéten megyek 4Dre Szombathelyre, elég jó ára van DVD, 5kép=12e.

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Ideszöktem egy pillanatra a géphez. Azért jöttem, hogy egy időre elköszönjek tőletek. :cry:

Tegnap éjszakát a szülőszobán töltöttem. Elkezdtem vérezni. Este fél tízre mentem a dokihoz, megvizsgált, mindent rendben talált. Nem fájt a vizsgálat, mégis mikor hazaértünk és elmentem pisilni ömlött belőlem a vér.
Berohantunk a klinikára, ahonnan ki se akartak engedni. Ráraktak mindenféle kütyüre, nézték a ctg-t, nézték a fájásgörbét. Minden rendben. Nincs fájás, nincs erős görcs, ctg nem mutat eltérést, baba mozog, nő, jól van, de csak úgy engedtek haza hogy nagyon szigorú fekvés hetekig.

Mivel a számítógép a legalsó szinten van az irodába, mi meg feljebb lakunk, így szobafogság lesz hetekig. De a babáért mindent!

Amint tudok jövök majd, de lehet hogy csak pár hét múlva. Mindenki vigyázzon magára és a babájára is!

Kép

Kép
perdo
 
 


Sziasztok!

Perdo
Ha esetleg olvasnál! Nem lesz semmi baj! Pihenj sokat!!!!!

Betty
Jó utat, ha nem értettünk félre.... :lol: Vagy most még nem Londonba indulsz? :?

Ildi
Erre az ellazulás dologra is nagyon jó az intim torna. Azóta tök jól el tudok lazulni, meg még egy csomó mindenre jó... :wink: De mondjuk legközelebb szólj a dokinak, ha fáj a vizsgálat, mert igazából nem kellene fájnia szerintem... :roll:

Andi
Remélem ma jobb éjszakátok lesz! Nem lehet egyszerű ilyen fáradtan dolgozni.

Asszem én is megyek, mert holnap nekem is korán kell kelnem... nem mintha órám lenne, csak megyek reggel tornázni... :lol: Jóvanna...vannak még ilyen marhák a világon... :lol: :lol: :lol:
Holnap majd benézek! Jóccaka... :arrow:

marek
 
 


Perdo!Remélem hamar rendbe jösz!!!!Tessék sokat pihenni minden a babáért!!!!!

Marek!Jó tornázást!!

Én tegnap rendeltem camambert sajtot egy másik fórumon felvilágosítottak,hogy az veszélyes.Na ezt eddig nem tudtam de nem hiszem,hogy most 1db-tól baja lesz a picinek.Majd oda figyelek rá.

Csajok!Nemsokára 100nap alá kerülünk néztétek???? Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?