Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na ma már nem jövök többet igérem, csak most nagyizik és szabin vagyok 8) :lol:

Mivel Fanni ugye nem evett 6 napig semmit, igy én tegnap mikor lekanalazta (az volt ez elsö kérése kaja/ital ügyileg) a Mekis ice coffemról a tejszint ,meg inni akart a sógornöm pasijának a söréböl, az imént pedig megevett egy üveg Nestlé 6 hósoknak való full pép (éppen Bio) Milánóti-hát nekem nem lehetne most olyan dolgot mondani, de az apjának meg a rokonoknak,aminek most jobban örülnénk :)

Mi anno, mikor Fanni elkezdte a hozzátáplálást, megkérdeztük a dokiját,hogy ugyan hol van itt a környéken bio piac ,stb, akkor Ö visszakérdezett,h az meg minek? El ne higgyem már,h az bio,adjak csak neki sok gyümit-zöldséget,szépet,frisset,jól megmosva és már jók vagyunk :)

Fanni ennek megfelelöen szintén imádja a zöldségeket,harapja az újhagymát,a kivit ,körtével és banánnal egy tálon falja, de mivel nem él chipsen , (de már evett) (de a bio kölesgolyót is imádja pl.) se kólán (na azt nem ivott) és mivel nagyjából bölcsiig, oviig tarható a full talánbio dolgok adása, igy az mellett,h minöségi dolgokat kap, nem köpöm le a tükröt,hogy nem tartok tehenet itthon- mert túróból is csak az lenne biztos-bio, hiába nem krémtúró ...

Vizivás megy nálunk is, ivott már mást is, de csak szököévente, amúgy vizet iszik, és még sose hisztizett semmiért boltban, hiába evett már olyat.

Nálunk viz téren egyszer volt egy poén: Szintén néni, buszmegálló,féléve kb., Fanni kért inni,szedtem elö az üvegét,néni a kocsi mögött állt, odaugrik -Sziia csöppem, teácskát iszol? -Nem,vizet. -Néni bólogatott meglepetten és kissé letörten,h most nem lesz kinek prédikálni,és ekkor úgy éreztem,enyém a Világ mert megfeleltem a vadidegen néninek mint anya :D:D:D
Vendég
 


Látom beindult a topik. :)

Juca, maximálisan egyetértek,nagyon jó, hogy megírtad neki!

Egyébként fent van az iwiw-en is a pasi, csak rá kell nézni a fejére, meg elolvasni, amit az adatlapjára írt, és akkor már nem is csodálkozik az ember, hogy miket firkál... Csak annyit, hogy a gyerekeiről így nyilatkozik: "két kölök, ráadásul mindkettő lány"... Szóval azt kell nézni, ki mondja...
Csak gondoltam, felteszem, mert kíváncsi voltam a véleményetekre.
Azt hiszem, Juca nagyon jól összefoglalta sokunk véleményét. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Juca! Fú, ezt jól összefoglaltad, és szerintem a topic nagyrésze nevében alá is írhattad volna! (Én is sok helyen szívesen megtűzdeltem volna pár kedves káromkodással...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Húúh, hát ez a cikk nagyon bicskanyitogató. Az egy dolog, hogy valakinek az a véleménye, hogy kevesebbet legyenek otthon az anyukák. Nem szimpatikus, de mindenkinek lehet más véleménye. Na de ilyen stílusban cikket írni? És ez újságírónak nevezi magát? Még embernek se nagyon titulálnám.

Vízivás: Márk a bölcsödéig csak vizet ivott, vagy teljesen natur izesítetlen gyümölcs, vagy gyógyteát (az enyémből kunyerált mindig). Mást nem fogadott el. A bölcsiben viszont a tízórai gyümölcslé, így megszokta azt is. De sokszor van, hogy kifejezetten vizet kér inni. Biokaják meg... Hát én örülök, ha egyáltalán hajlandó enni bármit is, nagy választásom nincs. Szerencsére így, hogy viszonylag rá van bízva, elég vegyes táplálkozást folytat. Annak viszont nem vagyok híve, hogy mi eszünk valamit, előle meg dugdossuk. Láttam már ebből rosszat kisülni.

amandi
 
 


Na, megnéztem az ürgét az iwiw-en! Egyébként nem vet túl jó fényt a Velvetre, hogy ilyen munkatársai vannak!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Méz!!!
Fúúú! Még, jó, hogy juca irt! De ezt hogyan juttatjátok el ennek a majomnak?
ÉÉÉs, rákattintottama cikkében kékkelkiemelt szavakra, s az egyiknél ezt találtam. Irásában még 5-6 másik irásra utal.Ime az egyik:
Játszóterek népe
2007.01.11. 08:56 - olvir
Zord tekintetem és önhibámon kívüli fitymáló szájtartásom az oka, hogy hozzám soha jönnek oda a szintén GYES-es anyukák barátkozni a játszótéren. (Pedig csak éppen leszokom a cigiről és kívánom, vagy éppen visszaszokom rá, és bűntudatom van, na mindegy.)

Így viszont 3 év játszótéri unatkozás, egyik lábról a másikra való álldogálás, homoksütik álkóstolgatása, „oda ne mássz fel”-ezés közben alkalmam volt megfigyelni a játszótéri mamatársadalmat. Egy kis áttekintés kezdőknek, így szezon előtt.

Bioanya

Gyolcsruha, saru. Festetlen haja mindig frissen mosott. Csupa mosoly, derűsen hajol le a kisdedekhez, kicsit énekelve beszél, NAGYON türelmes. A gyereke szájába biokekszet dug, rizstejet önt, természetesen vegetáriusak. Ha a csemetéje bántja más fiát, nem szól rá, némán nézi két méterről, mert azt tanulta a reformovi előkészítőn, hogy nem szabad beavatkozni a konfliktusba. (Na ilyenkor jön a Tigrisanya, haha!) Csak hasonszőrűvel áll szóba. 4-5 évig szoptatja. (A gyerekét, nem a hasonszőrűt.) Meglepően sok az Eszter nevű köztük!

Nasimama
A terhesség és a szoptatás alatt felszedett kilókat még nem sikerült leadnia. Lomhán közlekedik kicsijével, hatalmas feneke még nagyobbnak tűnik, ahogy rátámaszkodik a babakocsi tolójára. Hazafelé menet a cukrászdában bevág egy jól megérdemelt háromgombócos Csokólia kelyhet a barátnőjével.

Az ’A’ típus mindig szarbaharapott arcot vág, haragban van a világgal, szotyizik, rágózik vagy cigizik, egyszóval orálisan fixált és szemetel. A ’B’ típus –egyik kedvencem- nem szemetel, viszont könnyen barátkozik, vidám természetű, nevetése kigurul a játszótérről.

Verőleány

Jól összeszokott társasága van, akivel minden nap a itt találkoznak, kitárgyalják a dógokat. Túl fiatalon került ebbe a mama-dologba, egyelőre még csak kín neki az egész, a gyereke voltaképpen zavarja, habár már szalad. Fogalma nincs, merre jár a baba a téren, esetleg a visítására felfigyel, vagy amikor előkerül saras szájjal, bepisilve. Ekkor üvölt vele, elveri – jó esetben - a fenekét, „Már megint mit csináltál???” - ordítja, aláz. Mi lehet otthon… Tudom, hogy nehéz neki, de akkor is… Egyszer – nem, nem csak egyszer - vele kéne megcsinálni.

Paramama

Oly nett ő is és babája is! Általában kislánya van, akit halványszín ruhácskákba öltöztetve hoz le a játszóra. Udvarias nő, szintén pasztell árnyalatokban nemezik egész délelőtt: „Nem, most nem sarazunk, ne ülj le légy szíves, zárd el a csapot, ne kérj a kislánytól kekszet, ne piszkold össze a kezed, látod milyen lett a dzsekid?” Szeme aggódva ugrál tereptárgyról tereptárgyra, te jó ég, itt minden orvul arra vár, hogy bepiszkolják az ő gyerekét! Nem osztja azon nézetemet, hogy egy gyerek koszosan a legédesebb és hogy nyáron kötelező sarazni. Sokszor a Paramama egyenlő a nagymamával, és a szülő mit sem sejt anyukája laza terrorjáról. A gyerek annyira vágyakozik a sarazó-visongók közé, hogy majd kiesik a saját szemén.

Tigrisanya

Harc az élete a játszótéren is. Bármikor képes más gyerekére rászólni. (Nem tom’ mér’ de ciki rászólni arra a gyerekre, aki bántja a többit! Miért?) Egyébként is általános rendfenntartó, utálja az agressziót, rendet vág, nem ügy neki. Csukja a játszótér kapuját más után is, hogy ki ne szaladjon egy pici. Jaj annak aki a fiát bántja: egyetlen, három méteres ugrással terem síró kölyke mellett, villámlik a szeme, a kis pitbullok ledermednek, eljött az igazság pillanata. (Kedvencem.)

Autszájder

Morc tekintettel megfigyel. Kommunikációban a szigorú minimumot hozza: köszön esetleg, vagy kölcsönkér egy lapátot, de nem elegyedik szóba. Játszik a gyerekével, de sokszor azt érzi, nem éli túl ezt a délelőttöt, annyira fáradt. (De mitől?) SOHA nem beszél ebben az idióta többes szám első személyben a gyerekéről, mint más anyák: nem „bizony, már tudunk beszélni”, és nem „tegnap kicsit lázasak voltunk, de már jól vagyunk”- ozik! (Fal híján a mászóka hűvös vasát kaparja tőle.) Habár imádja a gyerekét, teraszon ücsörgős-újságolvasós-kávézásról ábrándozik, és tudja, erre évekig esélye nincs. Vagy letette a cigit, vagy éppen le akarja tenni.

Kökényszemű Katica


Mi ugye egy itt nem emlitett: NORMÁLIS kategória vagyunk lányok?

benianya
ákosbenianya
 
 


Juca! küld elneki az iwiwen!
Valóban nem a vélemény a gáz-nagy az Isten állatkertje mint tudjuk,hanem a stilus. Nulla szakmai alázattal, ráadásul a szakma alapszabályainak ismerete nélkül firkálgat-több sebből is vérzik a dolog-Preni valóban nem vet jó fényt a velvetre, hogy ilyen "újságirói"(mellesleg kikérem magamnak) vannak. :twisted:

benianya
ákosbenianya
 
 


Frand a klaviatúrámba,se szóköz,se nagy betű---bocs!

benianya
ákosbenianya
 
 


Szánalmas egy iromány. Nincs benne se objektivitás, se szakmaiság, se tudományosan alátámasztott ismeret.
Azt vajon miből gondolja, hogy a gyereknek nem jó az anyja mellett? Értelmetlen az egész…
Csak arra tudok gondolni, hogy az életében el vagy nyomva, itt pedig kiélte magát. Szerintem még elégedett is önmagával.
Vendég
 


Lányok! rosszabb a helyzet,mint gondoltam!
Ez a "2 kölök, ráadásulmindkettőlány" apa a Velvet főszerkesztője!!!
:twisted: :evil: :twisted:
Megnéztem a munkahelye weboldalát.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, így már összeállt a kép. Cél az olvasóközönség bevonzása. Minden áron.
Vendég
 


Benianya! Ne hidd, hogy mi itt mind a normális kategóriában vagyunk!

(Nem akarok célozgatni, magamra gondoltam!)

Van bennem a paramamiból meg a tigrisből is.

Jellemzőm: útálom a játszóteret, fix időt adok rá. Én kényelmes ruhában, gyerekek dettó, de valahogy mindig túl világos Mesi ruhája, és túlzottan féltem, hogy na, ezt megint nem bírom belőle kimosni. Hintáznak, akkor jó, de marhára unom 50x elénekelni a hinta palintát. A mérleghinta nem nekik való, de muszáj kipróbálni. Aztán jön a következő: Lackó, gyere már le a mászókáról, mert Mesi is föl akar menni. Én biztos nem mászok utána, tériszonyom van, így inkább ne másszon. Csúszdára felmászhat, de útál mászni, mármint kapaszkodni, mert még a végén homokos lesz a keze. Fú, nagyon útálja, ha koszos a keze! Mint az anyja picinek! Totálisan! De azért földet túrni, homokot tapicskolni imád. Anya meg már megint ideges, hogy még főznöm kéne, apa mindjárt otthon van, meg különben is már fél 5, úgy volt negyedkor megyünk hazafele! Lackó duzzogva teker hazáig kb. 15 km/órával, anya alig bír utána tekerni, közbe Mesi ordít, hogy hinta-hinta-hinta... (Na jó, ez nem mind egy alkalommal, de mind már megtörtént!) Ja, és a gádorosi játszótéren sosem pletykálok, sosem ismerkedek, akit már ismerek, azzal váltok néhány szót, ha egyáltalán van kint valaki a tizenéves "antiszociálisakon" kívül...

Na így látom én magam! :wink: :lol: 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Tudtátok, hogy tegnap volt apák napja? Én ma tudtam meg... :oops:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ákosbenianya!

Azt én humorosnak találtam, sztem van is ott hozzászólásom... de ez minden hurort nélkülözött. :shock:

Az a baj, hogy az átlagos törvényhozói álláspontot fogalmazza meg kevésbé cizelláltan- na jó ritka bunkón.

Aki pedig nincs benne az nem tudja, hogy kényszerből marad itthon az anya, hogy mennyi bölcsit zártak be, hogy utána ma már legalábbis Pesten nagyon nehezen működik a 8 órás meló, úgy hogy a gyereket Te viszed hozod stb. Ez a csóka egy tipikus elkényeztetett velvetes "bölcsész" szoclib tag, akinek gondolom asszonykája szintén valami hasonlót csinál, ergo, mint szabadúszó otthonról pötyög, vagy bébisintivel megoldják, vagy mert valakinek a valakije, és az ő lányainak van hely. Egyébként az ilyen írások miatt léptem le a porontyról kb. egy éve... többek között.

Ez kb. annyira volt reális cikk, hogy mert vazze hogy menőtt a császármetszések aránya-> és az anyákat szidnák, holott ez sem rajtuk múlik.

tjuca
 
 


A játszóteres anyukák tipizálását már én is olvastam korábban, az szerintem is humor.
Egyébként én úgy érzem, hogy a "szerző" valahol a lelke mélyén nagyon nincs kibékülve az anyasággal, az anyai szereppel. A játszóterezők meg egyenesen a bögyében vannak, valszeg náluk az asszony ment vissza dolgozni, és ő volt a szenvedő alany a játszón a csemetékkel. Miután ott pedig senki nem állt vele szóba, mert ordított róla az unalom és megvetés, így volt ideje elméleteket gyártani a kismamákról, meg kritikákat megfogalmazni.
Közben pedig teljesen normális, hogy egy anyuka lent lóg a gyerekkel a játszón, kényelmes ruhát vesz fel, beszélget a többiekkel, játszik a gyerekkel, netalán még egy fagyit is elnyalnak hazafelé. És az is természetes, hogy mindezt különbözőképpen éljük meg, különbözőképpen viselkedünk, hiszen nem vagyunk egyformák.
Szóval a pasi egy teljesen hétköznapi témát tupíroz fel, igaza van Kimikének, kell az olvasó közönség.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Olyan értelemben nem általános, hogy a családtám. rendszert meg kívánják kurtítani mindenféle intézményi háttér nélkül. Itt valóban sokaknak sikerült a bölcsi, Dunakeszi bizotsan kivétel, de higgyétek el, itt ikreket sem vettek be, csak nem tudom hányszoros protekcióval...

A játszóterezős részt speckó én leszartam.

tjuca
 
 


Sziasztok,
látom ez a cikk a Ti zsebetekben is kinyitotta a bicskát.

Én is felébredtem hajnalban és magamban fogalmaztam a dühödt sorokat. Mert konkrétan az a helyzet, hogy áprilisban írtam a munkaügyesünknek, hogy szeptembertől szeretnék 4 órában visszamenni dolgozni gyes mellett. Májusban rákérdeztem, türelmet kért. Azóta is várok.
A bölcsibe tavaly szeptemberben írattam be Pannit, elvileg dönteni most valamikor fognak, hogy felveszik e.
Gondolom vitaindítónak akarták a cikket, de szerintem fognak majd rengeteg felháborodott levelet kapni.
Mert amig a kormány nem teszi érdekeltekké a cégeket abban, hogy 4 vagy 6 órában alkalmazzanak szülésről visszatért nőket és nem lesz megfelelően megoldva a bölcsi- akár úgy is, hogy valamennyit hozzá kell járulni - addig ne dumáljon senki!
Mert 70-100 ezres magánbölcsi árak mellett miért is menjen vissza az ember?

Na én is megint jól felidegeltem magam.

meteor
 
 


Sziasztok!

Zoló megint beteg a változatosság kedvéért. :( Egy jó kis torokgyuszit szedett össze valahol. A tüdeje tiszta, mégis úgy köhög, hogy néha frászt kapok tőle. :? Ráadásul tegnap este 38,6 fokos lázzal le sem lehetett lőni. Járkált fel-alá a lakásban, ugrált, folyamatosan szövegelt, mint akinek semmi baja. :shock: Fél 11-kor kapcsoltam ki a TV-t - verdákat néztünk, hátha leköti, de semmi hatása sem volt. Éjfélre dőlt ki. :roll:
De öröm az ürömben – hamár a dokinál voltunk rákérdeztem a kullancs ”elleni” oltásra (mivel hétvégén a szüleimnél jártunk és hármunkban is volt) és kiderült, hogy kb. 10 perce szóltak át nekik a gyógyszertártól, hogy érkezett 10 adag. :) Gyorsan meg is vettük az első kettőt, 9 hónap múlva pedig hátha már nem lesz hiánycikk.

Látom mindenkit felháborított a fickó! Engem is. Látni hogy gőze sincs az egészről. :evil:


nancsa
 
 


[quote="tjuca"]N írta:tjucaa elküldtem a válaszlevelemet ennek a taplónak.

Énisénis :-)
http://kovacs-telekes.org/en/kofa/blog/ ... z-indexnek
kofa
 
 


Látom a délutáni szunya alatt Kofa megelőzött. :-)

tjuca
 
 


Nagyon helyes!
írjatok is a taplovicséknak, bár sajnos ne hiszem, hogy sok foganatja lesz.

meteor
 
 


Vendég
 


Kimike!
Kösziiiii!!!
Remélem sikerült jól választani,ezt támasztja alá,hogy imád suliba járni és a tegnapi biziosztáson könnyeket csalt a szemünkbe(mert nem számitottunk rá,mindegy is volt az eredmény, nem is stresszeltük ezzel)-kitűnő lett,könyvet kapott az egész isi előtt,30 ból 7-en az osztályukban. :lol:
Nem tudom hogy kell ide linkelni, csak kikopizni tudtam a cimeket, ezeken belül Zsolnay és Kodály módszer. :lol:

http://www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk& ... ne-Fizikai

http://www.kismama.hu/kisgyerek/bolcsod ... kola/3091/

http://library.thinkquest.org/05aug/013 ... index.html

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!
Elnézést, hogy így bepofátllankodok, de itt többen ismernek, így szeretném megosztani boldogságunkat.

2008 június 8-án 1 óra 28 perckor megszületett Csákányos Milán.
3300 gramm, 56 centi.
Természetes úton sikerült megszülnöm, Gergő császár volt, így különösen boldog vagyok.
Már lassan egy hete itthon vagyunk. Nagy a káosz, de majd rendeződnek a dolgok.
Teszek fel képet, az elsőn a tíz perce született Milánt sikerült apukájának lefotózni, a többi otthon készült.

Kép

Kép

Kép

Mindenkinek minden jót kívánunk!!!

Puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Csandy!

Nagyon sok szeretettel gratulálok és kívánok nagyon sok boldogságot a két kisfiadhoz!!!!!!!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajok!

Mit csináltok ebben ritka szar időben? Itt tegnap délután óta folyamatosan esik!

Reni
Kép
prenata
 
 


Szép a kis Milán, jó egészséget Nektek! :-)

Reni, reggeltől azt hallgatom, hogy "menjünk, őtözsünk".
Vendég
 


Juca, olvastam a folytatást... Szerintem nem érdemes foglalkozni az egésszel. Ez egy egyszerű provokáció, az oldal "népszerűsítése". Világosan lejön, hogy nem és nem akar érteni a fazon. És bejött neki. Erre reagáltak a letöbben (mármint az elsőre).
Vendég
 


Csandy,

nagyon nagy gratula mindkét kisfiadhoz!!!

meteor
 
 


Reni, Kimike,

nálunk már teljesen a feje tetején a lakás, most volt itt két órát a bébiszitter, eddig ő játszott vele, mert holnap van a vizsgám és még van pár rajzolnivalóm...vagyis most már csak színezés.
Most azt várom, hogy elaludjon végre, de szerintem megint éjszaka fogom befejezni,
Tiszta szerencse, hogy időgazdálkodásból nem kapunk jegyet:)

meteor
 
 


Sziasztok!

Olvasgattam néha, de így nehéz reagálni, ha nem tudok rögtön válaszolni.

Nagyon sajnálom a beteg babókat. Jobbulást!

MI most "csak" a vakarózással küzdünk, meg az orrdugulással, de ez is elég. Tegnap hajnalban 1 órán át vakarózott, meg kakajóját kért, de végül sikerült visszaaludni, de sokszor megébredt még. Jövő héten megyünk Prick tesztre, remélem előbbre leszünk.

Viera! Köszi amiket írtál, jó lenne mégegyszer visszaolvasnom.
Én is tudom, hogy nem ért semmit a tejterhelés, de ahhoz, hogy a dokinőnk foglalkozzon velünk, meg kell tenni ezt a kötelező lépést.
Vencel is rizstejet iszik karobporral, de sajna ez nem elég fehérjeforrás. Tápit vagy junior tejitalt kellene innia, vagy tejet, de nem szereti ezeket. Szerencsére a napi 1x-i Sinlac adagja megvan. Meg sok husit eszik, úgyhogy maradhat a rizstej. :)
Pont ezzel a megfigyeléássel van a bajom. Most ugye itthoni tejterhelésen van, ami az 1. héten napi 1dl tejet, másodikon 2dl-t, 3. hétem meg 10dkg tejterméket kellett ennie, persze nem tudtam így adagolni. Most végre megint itt van a túró rudi korszak, nagyon szereti. van néhány pötty a hasa, mellkasa körül, de ez más gyereken is van. Lehet pl. melegkiütés. Meg az orra is bedugult, de tutira jönnek a fogai. Tehát most sem vagyok biztos, hogy allergiás-e a tejre....

De nem is a tejjel van ugye nekünk a legnagyobb problémánk, hanem a titkos 4.-el. Vagy ki tudja mennyivel. Mert ugye most a tuti a szója és tojás, lehet ugye a tej, meg még mi???? Amitől ekcémás és vakarózik.

Babakocshoz én is hozzászólnék. Vencel nem nagyon szereti, de vele is csak így tudok bevásárolni, játszótérre menni. Tömegközlekedni már nem. :(

A cikkek bennem is kiváltottak érzéseket...de hosszúlenne leírni. A tipizáló cikk tetszett. :)

Csandy!!!! Gratula és sok puszi Nektek! Nagyon szép fiúcskák. hajjaj, 2 fiúval milyen lesz?

Mi rossz időben egymáshoz járogatunk. Ma de-tt itt voltak Flóráék, du-án meg mi megyünk. Egy házban lakunk. :)Meg Zsófiék is átjönnek. Ők Vencel barátnői. :) Már együtt is tudnak játszani, de sokszor egymás ellen is. :) Vagy puszilkodnak, vagy verekednek. :) Igazi szerelmesek.
A fiús barátnőmék elköltöztek. :(

Ne haragudj, nem tudom ki is írta már, csak futólag olvastam, de vígaszt nyújtott! :)
Vencel sem hajlandó valódi gyümölcsöt enni. Már bevetettem minden praktikát, volt hasábburi alakú hagyma, közös cseresznyézés, turmixolás stb, apa banánnal üldözése, de nem. Tavaly nyáron a játszótéren hajlandó volt banánt enni, 1x egy fürt szőlőt, meg 1x 1 gerezd almát. Idén fintorogva volt pár szem cseresznyébe harapás. Szerencsére az üvegeset megeszi, de az milyen már! :(
Zölség is csak a húslevesbe. Valószínű azért lepedékzik annyira a foga. Már írtam 1x. A mltkor szódabikarbónás gézzel lesikáltam, de félek hogy megsérti a zománcot, bár a lepedék is megsértette már. Olyan fehéres foltos a foga. Ez bizony kezdődő szuvasodás szerintem.. :(

Na még jövök valamikor. Puszi

Mári

Kép
mári
 
 


hasábburi alakú ALMA!!! Nem mindegy. :)
A többit nem javítanám.:)

Mári

Kép
mári
 
 


Mári, nem eszi túl melegen az ételt Vencel? A fogzománcot az is roncsolhatja.
Vendég
 


nem, sőt inkább hidegen. :) Olyan lassan eszik. "X melegítem, többször nem vagyok hajlandó...

Mári

Kép
mári
 
 


2X

Mári

Kép
mári
 
 


Mári, ööö, most nem igazán értem. Szerinted miért lepedékes a foga Vencusnak?

Ezt írtad:
[quote]Z írta:ölség is csak a húslevesbe. Valószínű azért lepedékzik annyira a foga.
Vendég
 


Különben Milán is mindent hidegen eszik. A langyosra is azt mondja, hogy meleg.

Ez kimaradt. Benianya, ügyes vagy, hogy kevered a túrót. Csokit nem igazán szoktunk enni, azt ő sem kap. Szintén nem iszunk kólát, így azt sem kap. Kekszezni szokott. De az igazi szerelem az a túró rudi és a joghurt. Nálunk továbbra is a vízzel kevert almalé a nyerő. Csak 100%-os! Néha kakaó, mást nem iszik.
Vendég
 


Kimi: Mert nem rágcssál almát, répát nyersen stb. :D

Mári

Kép
mári
 
 


Üdv.

Na annyit emlegettük itt a Cedaxot, hogy most Petinek is azt kell szednie, a torkából tenyészett ki kétféle kórokozó, a vizsgáló doki szerint csak azért kell gyógyszer, mert sok a telep, hogy irtsuk ki. Nekünk 14 kg-ig kell adni napi egyszer, ez ugye 1-3,5 ml elvileg. Úgy kell adnom, hogy 7 napig szedi, aztán két nap szünet után a 3. napon megint vesz mintát a doktornő a torkából.

Ezt leszámítva minden OK velünk.

Ja, ma vettem Petinek új ülést…nem lett volna fontos, de ez talán jobb. Mondjuk Peti a mostanit is szereti. Corás, de elég masszív, Feri pénteken vagy szombaton teszi be az autóba.

Szombaton voltunk fürdőben, nagy szerencsénk volt, mert délelőtt még jó volt az idő, képzeljétek, Petinek barna(!) a bőre, pedig tudjátok, szőke és kék a szeme, azt hittem pirulni fog, de nem. Azt hiszem, ezt az apjától örökölte. :)

Bénianyu, Petinek eddig a max. kb 1,5 km volt, de szerintem nincs olyan, hogy adag. Kinek mennyi… De ha hozzászámolnám azt, amit Peti egy nap a dédijénél elrohangászik, szerintem meglepődnék.
Jó a Tiszás mondatod.
Figyi, az, hogy bolti kaját kap-e a gyerek vagy sem, szerintem szülői hozzáállás kérdése, én ehhez túl lusta vagyok. Meg belegondolva, legkésőbb az óvodában már nem csak az anyuka főztje lesz a tuti. Nálunk van minden. Én úgy vagyok vele, hogy legyen, ha kell neki, megeszi, megissza, de tudjak róla. Épp a kólát írtad, Peti keresztanyja mondta, hogy van egy ismerősük, ott tiltva van a kóla, és mikor náluk vannak a gyerekek, sutyiban isznak belőle, szinte remegnek érte. Na ennek szvsz nincs értelme.

Kmammy, ezt a look-alike-metert én is kipróbáltam, és kihozta, hogy Peti ugyanannyira hasonlít a férjemre, mint rám! :o

Preni, hallod, jól „beolvastál” a férjednek. ;)
Egyébként igazad van, érdekes emberek vannak…nálunk is előfordult hasonló, míg Peti kisebb volt, hogy adjak neki inni, de hát nem kellett neki még a legnagyobb melegben sem. Most meg vedel is és zabál is.

Juca, ilyen kereszteződés nálunk is van. Autósként nekem nem azzal van a bajom, aki gyerekkel van vagy idős, a legfelháborítóbb számomra az, amikor egy tökegészséges fiatal csoszog át a zebrán! Azért szedhetné a lábát. De mondom, ez csak a jó kondiban lévőkre vonatkozik.
Válaszlevél csúcs, jól odamondtad!

Csandy, még egyszer szívből gratula, te leszel nekem az erő, hogy ketteskét majd egyszer simán szüljem!

Mári, fogászatra már vitted Vencust? Talán tudnának valamit mondani…

Na megyek.
Két kép.
Az első még a Tropicariumban készült, a második mert egy órával ezelőtt: kintfelejtettem a popsikrémes dobozt az ágyon.


Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok

most nem olvastam vissza de igyekszem.

Ex
nagyon jók a képek.Annyira más Peti ezzel a frizkóval :lol: :lol:

Csandy
nagyon szépek a gyerkők.Mégegyszer gratula!

Megyek aludni,mert Zalánnak elromlott az alvókája és kicsit kivagyok.
Hétfőn éjszaka fent volt 1/2 3-5-ig.
Ma délelőtt nehezen aludt el,és most este is.10 perce még fent volt :shock:

Amúgy esküszöm mióta levágtam a haját elmúlt a jófiúsága! :?
Állandóan csinál valamit!
Felmászik az asztalra,a kulacsából állandóan vizet önt a kutyának,vagy teleönti a tálját valami kajával. :roll:

na jó húztam:sziasztok
Vendég
 


Hellólányok!!!
CSandy!!!!Naaagy gratula, csodásak, szépek a fiúk és Te is nagyon fittnek tűnsz!!!!Fúúú,hihetetlen csoda, hogy császár után megszülhetted-jó a dokid, sok helyen megy a harc e miatt, nagyon örülök,hogy megismerhetted a sima szülés katartikus élményét.Fúú,dejóóó!!!
Nagyon szép babaázást kivánok Nektek!!!!!!
Gergőneképpolyan világitókék szeme van,mint az én Blanimnak! Ha van még időd irj mizu Gergővel? Lépcsőzés, ugrás, futás,mászás, beszéd-kiváncsi vagyok-emlékszem ti is jártatok fej.-re.

Ex!!!Nagyonn édes Peti, nekemteljesen nagyfiúnak tűnik-3-4 éves.az a huncut tekintete a krémmel!!!És nagyon szépek a fogai!!!
Mi van a dokikkkal,fül s egyéb vizsgálatok-beszéd?
ez a buborékos nagyon jókép,emlékszelpont ilyet tettem fel Blaniról is.Látom Peti isélvezte nagyon.És hogy tetszett a tropi?
Műkaja ügyben tuti én is lustább leszek ha melózom,akkor jön majd a bolti túrókrém,de attól nem félek,hogy válogatós lesz az oviban, ez még az űrhajós kaját is megeszi majd,mindegy neki csak egyen!
Egyébként a minap kipróbáltam a Millit, majd 150 ft volt és seperc alatt benyelte, szóval nálunk inkább költségtakarékosság miatt is megy a túrókeverés,egy perc alatt kikutyulom a túrót banánnal, ha sűrű-lötty bele kismeleg tej-és megzabál egy nagy tányérral, az 150 g túró-1 banán! A bolti túrókrém ennek töredéke csak.Na,értitek már miért keverek? De kipróbáltam! Izlik neki!Barackosat vettem.

Mári! Mitől lepedékes?
Ja,hogy nem rágcsálnyerset,? de hisz nagyon kevés gyerek rágcsálnyerset.Beni sem minden nap-deén még meg sem néztem a fogait,mert annyira intimo neki a szája,hogy kpzeljétekmég fogat sem mosunk mostanában. Ez gáz mi?
Rá kéne vennem magam, hogy 2 hétig figyeljek erre,hogy napi rutin és megszokás legyen,de valahogy annyira kidől már a fürcsi végére, hogy sietünk cicizni,mindig kimarad a fogmosás.Viszont a babakocsiban kellék a DM-es fogkefe rágcsa része,igy az úton rágja a fogkefét. :shock:

Hát esélyem sincs a ciciről leszoktatásra, nagyon didis(igy hivja) reggel-este megvan. Másoknak már letagadom, már alig szopik mondattal-ha kérdezik,most már leszarom ha megvetnek mert nagy cuna fiamat szoptatom-vagyis már önkiszolgáló. Egyébként nagyon kis ideig,keveset, de azt nagyooon."didi tetti"= cici tejcsi- sem a c sem j betűt nem mondja,igy elég furán hangzik,de megértik sajna még az utcán is.Szerencsére csak akkor mondja mikor az ölemben ül és szájközelbe kerül nekia cici-de nyilvnosan igyekszem kerülni az ilyen szitukat. Viszont mamáét is ki akarta próbálni a minap-nagyon muris volt!

Kis betegek gyógyuljatok!
Menasszony-mi van a torok hólyagocskákkal? Ex, hááát akkor tényleg jobb kipucolni a bacikat!

Apa tegnap leállamvizsgázott,5-5! A kis zseni!Olyan ajándékot kapott,hogy csuhaj! Mivel imádja a középkort(töri tanár lett papiron), leszerveztem neki a sümegi várban egy lovagi hétvégét,lovagi játékokkal, királyi lakomával-kézzel kellenni, folyik a bor,full extrás medencék, szaunák,várra néző kilátás stb. Ezt még hazafelé megspékeljük egy nap Balatonnal-ha már ott vagyunk-szóval majd 4 nap pihi (már amennyire gyerekekkel lehet,mert a csemetéket nincs szivnk itthon hagyni)-szóval nagyon örült!
Csináltam meghivót, irtam középkori szöveget, megégettem a lapok szélét, gyártottam saját viaszpecsétet, feltekertem és úgy adtam át a lovagi hétvége leirását szines fotókkal-fúúú nagyon örült!!!!! :P :P :P :P
Reggel azzal ébredt: kemencében sült libacomb!-ez is lesz a lakomában a vár pincéjében cigányzenére, várúrhölgyek korhű ruhás felszolgálásban!
Ha valakit érdekel www.hotelkapitany.hu

Szóval nálunk most tiszta boldogság van!

Meteor és akik még vizsgáznak! sok sikert!!!
Marcy! Hogy sikerült? M volt Pesten?
Preni,mikor kapsz választ az állásra?
szépnapot nektek!Ma talán már jó időlesz, nem birta Beni nagyon ezt a nyomásos esős pár napot!

Ja! Javasolták nekem a frontos ziziségre a SEDATIF PC nevű homaopatiás készitményt Beninek.Nincs mellékhatás és hozzászokás, még utazáshoz is lehet adni-hogy egy 4-6órás autóutat ne üvöltsön végig a zizzenős baba. Ebben a 2-2,5 éves öntudatos, önakaratos,korlátkereső időszakban is lehet olykor adni aszondják. Nem próbálta valaki? Nem akarom leszedálni a gyereket, csak kicsit könnyebbé akarom neki tenni a szél-eső előtti hisztis, ideges napokat-no meg magunknak is. A camomillát már kipróbáltam-ellenkező hatása volt Beninél,egész nap üvöltött és csapkodott-borzalom volt.
Azt bezséltük azurammal,látva a fiunkat a nehezebb napjain-most már értjük miért adtak dédnagyanyáink pálinkás kenyeret a gyereknek-sosem gondoltam, hogy van elviselhetetélenségig tartó és mértékű akaratos csapkodós, orditós iszti, a xar is keserű hangulatban,amikor sem nyunyu,se cici,se ringatás,se öleleés,se elterelés semmi sem használ.
Szerencsére úgy havonta 1-2 nap van nálunk ilyen,de az felemészti minden energiánkat. Isten mentsen meg minket a nyaralás alatti ilyen napoktól-erre az esetre vennék elsősegélyként Sedatifet,hallott róla valaki???Tapasztalat?

benianya
ákosbenianya
 
 


Jajj,alziza,mintha Beniről irtálvolna! De hidd el nem rosszak ők, csak pasik,kisérleteznek, felfedeznek!!!!!Mi a félgyeerkszobát szedtük össze a múltkor az utcáról,mert ledobálta a 4.ről az ablakból!az ersezcsatornába labdát dobott, a mosógépben lovakat találok, a blani tornacipője megolvadt mert mig pisiltam beszökött és 80 fokra tekerte a mosógép hőfokszabályzóját ..soroljam! Kitartás!!!!!!
Tegnap a régi audió kazetták szalagját húzta és tekerte ki.Még szerencse, hogy csak az ámokfutók esett áldozatul, a Santana megúszta!!!!Leszedi a szekrényről a gumit is,amit azért tettem fel, hogy ne nyitogassa!!!!!Eléri a kilincset és a múltkor egy helyen egy pillanat alatt kiszökött a szobából és gumicsizmában totyogott az udvaron a pocsolyában! :shock: :?
Megértem, próbálok türelmes lenni, de azt érzem tiszta stressz az élet vele,minden napom gyomorideg, nem merek pisilni,azon jár az agyam, jajj, ezt be kell csukni,jajjaj ezt kint ne hagyjam, jajj ezt le na rántsa stb.
Anyukám közölte velem-ez a gyerek 2 emberes. És igaza van!Édes,okos aranyos, de 10 embernyi energia van benne, ezer fokon ég,megy, rohan, zabál,kipróbál stb. A múlkor a focimeccs alatt be akarta dobni a fűre nekik a labdát a Tv-be!!!!!Teljes erőből hozzávágta a labdát a Tv-hez!!!!!!!És le sem szidhattam,mert jót akart, tök okos volt-észlelete,hogy nincs a pályán ladba, hát adott a srácoknak egyet!!!!!!! :shock: :roll: No,ehhez kell a türelem!
Alzia,megételek,de hidd el Zaán nem rossz, ilyen egy normális fiú gyerek.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok,

lányok olyan hulla vagyok, hogy nagyon. Hajnali egykor fejeztem be a rajzolást, úgy feküdtem le, hogy bedurrant a torkom , bevettem Algopirint, aztán reggel hatkor arra ébredtem, hogy megint iszonyat fáj, de így legalább az utolsó simitásokat elvégeztem a rajzokon.
Előbb volt itt a csoporttársnőm, beviszi az enyémeket is leadni. Fél kettőkor lesz értékelés.
Hogy őszinte legyek már az sem izgat, hogy hányast kapok, annyira fáradt vagyok.

Benianyu,
hát nekem még olvasni is sok, hogy mi mindent csinál Beni. Áldom az eget, hogy lányom van:)

Túrókrém:
múltkor én is csináltam, epreset (nálunk már eszik epret Panni), szerintem isteni lett, de ez a kis Tücsök nem volt hajlandó megeeni. A bolti joghurt bezzeg egy másodperc alatt elfogy.

Cici,
hát lányok. Sikerült! A majd két éves lányom már egy hete nem cicizik. Hozzátartozik, hogy már eléggé ki voltam, meg szerintem már nem is volt tejem, így megbeszéltem vele, hogy cici üres, elfogyott. Azóta bepróbálkozott már egyszer-kétszer, de most már ő mondja, hogy üjes, efogyott.

itt jegyezném meg, hogy egyszerűen félelmetes mennyit dumál mostanában, mindent ismétel, szóval már csapok a Guszti szájára, ha csúnyán beszél.

meteor
 
 


Jó reggelit! :-)

Alziza, nálunk ez így megy már hónapok óta. Ilyenek ezek a srácok. :lol:

Benianya, Te csinálod jól, keverjed csak azt a túrót!
Ehhez a homeós bogyóhoz nem tudok hozzászólni, nem ismerem. Én is izgulok hogy fogja bírni Milán a 6-7 órás autóutat... :roll:
Férjednek nagyon sok szeretettel gratulálok, szuper ügyes! Klassz ajándékot találtál ki, Te is szuper vagy! :) Ja, és Blaninak is gratula, hogy ilyen kis okos iskolás. A Zsolnay módszer nálunk is volt általánosban. :)
Vendég
 


Sziasztok

Annyi mindent írnék! Meteor! Ügyi vagy! Rajolás terén is, meg a ciciletétel terén is. Panni is! :) Nehéz lesz hírtelen lemondani a csúnyább szavakról. :) Eddig húzta halasztotta az ember a dolgot, ugye. De most itt az idő. :)

Ex! Én nagy göndör párti vagyok, hiányoznak a göndörkék Peti fejecskéjéről. De azért be kell ismernem, így is tündéri. Jobbulást neki!

Voltam már fogorvosnál, kettőnél is. A sajátomhoz és az itteni gyerekfogászatra. Mérges vagyok, mondtam hogy nem szeretném ha Vencelnek is feketék lennének a fogai, mint oly sok gyereknek. Nem nyúltak hozzá a fogához, szerintük nem örökletes a dolog, annyit tehetek hogy mosom a fogait és CSAK vizet adok neki inni.

Szerintem ha minden nap elrágcsálna 1 almát, többet érne mint a rövidke kierőszakolt fogmosásunk. Egy ismerős kisfiúnak alig bújt ki 2 foga, máris volt rajta elszíneződés, kiderült fogkő!!! Le is szedték neki. A nyálösszetétele okozhatta. :shock:
Szerintem Vencelnek könnyen lepedékezik a foga, ilyen típus. Az enyém pl nem, bár rosszak a fogaim, de mindig sima afelülete, ha nem mosok néha fogat, akkor is. na jól kitárgyaltam.

Még annyit akartam írni régebben, hogy az én férjem sem tündököl a szülinapok és társai terén, nem szeret virágot venni, kész stressz neki kitalálni az ajándékot és megvenni, meg egyáltalán észben tartani a dátumokat. Én már beletörődtem és jó is így: mindig van valami amire nem költenénk, de ilyenkor megveszem magamnak vagy együtt megvesszük. MOst is meghkaptam 10 nappal előtte az ajcsimat és mindenki boldog. Nem mondom hogy nem esne jól 1 meglepi, de kiélem magam, én szoktam meglepiket ajándékozn. Az is jó érzés. Mint most Te Benianya. Csak azt nem értem hogy jön az időutazáshoz a szauna stb. :)

Vencel is nagyon rosszcsontos néha, ilyenkor azt hiszem, hiperaktív, de lebeszélem magam erről. Csak kellene még mellém 1 szakácsnő és takarítónő. :) És OK lenne! Na erre mit írna a cikkben a kedves újságíró úr? Nem elég hogy otthon henyél, nem megy vissza dolgozni, még a háztartást sem tudja 1 gyerek mellett vezetni? :?

Mári

Kép
mári
 
 


Bocs az összevisszaságért. Vencel most nem alszik....ezért nem is nem javítok

Mári

Kép
mári
 
 


Amiért bejelentkeztem, el is felejtettem. Régebben már néztem a túró rudicska összetevőit. Most megnéztem újra. Ki vagyok akadva, szójaleticint tartalmaz! :( Szegény fiacskám. Úgy szereti. :cry:

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Ezer bocs, de alig van időm. Ez a nyári szünet kiveszi az energiámat! Olvasni mindig szoktam, de valahogy most nem volt mondanivalóm se.

Akit érdekel, mi van velünk, kukkantson a blogomra! Az utolsó bejegyzés elég érdekes! Ti mit válaszoltatok volna???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Már csak a mai napon vagyok egy gyerekes. :)
Este utazunk le anyuékhoz, már nagyon várom. Julcsika továbbra is remekül érzi magát, anya mondta, hogy egy parasztgyerek különben néz ki nála, állandóan tiszta szutyok, maszatos, mert folyamatosan gyümölcsöt eszik, kalap a fején, gumicsizma a lábán. :) A kis unokatesójával állandóan pörögnek, megy a játék, rosszcsontkodás, szóval anyuék nem unatkoztak a héten.
Miután elolvastam, hogy miket csinálnak a fiúk, asszem egy szavam se lehet Julcsira. :)

Hannika kedden megkapta az oltás, 5740g és 59 cm, alig sírt az oltáskor, szerencsére láza sem lett. Nagyon édi, mostanában fedezte fel a kezét, tök sokáig leköti, hogy nyitogatja, meg csukogatja az ujjait, közben mozgatja a kezét, és nagy csodálkozva nézi. Tündér kislány, mindig egyedül alszik el, éjjel szépen alszik, nappal vagy játszunk, vagy nézelődik a játszóállvány alatt, a míg alszik, addig meg rendbe tudom tenni a lakást.

Ex, nekem nagyon tetszik Petike sérója, szerintem igazi kis vagány srác lett! :)

Benia, nagyon klassz ajándékot találtál ki, de biztos én önző dög vagyok, mert tuti gyerekmentesre szerveztem volna... :oops: Nekem nagyon jól esne pár nap csak a férjemmel, biztos hiányoznának a lurkók, egy hétre nem is mennék nélkülök, de pár nap kettesben nagyon jó dolog. Mi egyszer voltunk eddig, mióta Julcsi megvan, fél éves volt, mikor elmentünk 3 napra Debrecenbe, és azóta is emlegetjük. :)

Julcsi reggel és este mos fogat, mióta kibújtak az első fogacskák. A reggelit ő csinálja, az estit meg az apja. Nem igazán szereti, ha az apja sikálja, de ebből nálunk apjuk nem enged, nincs kecmec. :) Ő iszik gyümilevet, általában 100%-osat veszek, eszik joghurtot, egyéb édes tejes cuccokat nem veszek neki, én sem rajongok értük. Reggel kakaót iszik, anélkül el sem kezdődhet a nap, ezért is kell utána fogmosás.
Anya mondta, hogy most mindent evett, mióta ott van náluk, a levegőváltozás hatalmas étvágyat csinált neki, tegnap este pl. erdélyi szalonnát vacsizott, libazsíros hajában főtt krumplival. :) Ez biztos bio kaja, és a benne lévő kalóriét meg egy óra alatt lerohangálja. :)

Hannus megunta a játszóállványt, mennem kell...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Gab, nagyon aranyos kérdései vannak Lackónak! :lol: Mikor Julcsi született, az unokatesója 3 éves volt, ő is látta, hogy nől a hasam, meg magyaráztuk, hogy ott van bent Julcsika. Persze egyszer jött a kérdés, hogy hogy fog onnan kijönni. Erre anyu benyögte, hogy majd a doktor bácsi felvágja Andi hasát, és kiveszi. Persze nemcsak a gyerek, hanem én is kiakadtam, és azt mondtam Andrisnak, hogy majd bemegyek a kórházba, ahol segítenek, hogy megszülessen, hogy ki tudjon bújni, és nem fogják felvágni a hasamat. Anya azt mondta, azért adta elő a vágós sztorit, mert nem tudta, hogy mondja másképp... Szerintem nem kell ezt túl bonyolítani, én Julcsinak is mondtam, hogy Hannika kibújt anya lába között. :)
Apa mesélte, hogy kb. 5 éves voltam, mikor fürdött, bementem, és megkértem, hogy mutassa meg, neki milye van. Csak lánytesóm van, meg egyébként sem volt a környezetemben sok fiú, így előtte még nem láttam, és biztos érdekelt, milyen a fiúké. Ő meg egy picit megfordult, megláttam, vigyorogtam, kimentem, és többet nem kérdeztem, nem kíváncsiskodtam. Szóval biztos jönnek még ilyen kérések, hogy mutassunk meg vmit, vagy magyarázzunk el vmit, természetesen kell kezelni, hiszen ezek ártatlan gyermeki kíváncsiságok. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?