Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek kellemesen telt a hétvégéje.

Holka, Anyooka, köszönöm a tippeket! Majd megpróbálom valahogy kivarázsolni a homokfoltot a fehér ruhácskából. Én kis naiv, azt hittem, az simán kijön mosásnál :)

Holka, az aratógép nagyon jópofa! Én azt hiszem, akkor csatlakoztam, amikor mindenki gratulált, hogy milyen jó ötlet az ajándék, és nem olvastam vissza, viszont biztosra vettem, hogy az csak baba lehet :) Nagy lelkesen megkérdeztem én is a Nagyot, mit kér, ha megszületik a Kistestvér, döbbenetes volt a válasza: helikoptert! A férjem nagyon boldog, egész hétvégén helikoptereket nézegetett a neten. :D

Ez a lesajnálás a második Kislány miatt, ez azért érint különösen érzékenyen, mert eddigi életem során sosem éreztem hátrányát annak, hogy nő vagyok. Soha senki nem éreztette velem, hogy emiatt kevesebbet érnék, vagy bármi. És most akkor mindenki sajnál, hogy lányaim lesznek??? Na, mindegy, már azért is örülhetek, hogy eddig ez a dolog előttem ismeretlen volt.

Ági, persze, rakok fel linkeket, csak nagyon precíz szeretnék lenni, és még keresgéltem hozzá a hétvégén.

Márti, nagyon vigyázz magadra! Pont azt szerettem volna írni, hogy hihetetlen energiáid lehetnek, én egyszer nem tudtam aludni 4:30-tól, de aznap nem is voltam túl közlékeny, tevékeny... Remélem, tudsz azért pihenni!

Kép
Kép
sarkantyúka

ági!
köszii, nincs egyéb tünet! se vizesedés, se semmi! veszek akkor ilyen áfonyaakármit :)

kistiggrincs!!
Zalán tündéééri!!!! nagyon kis huncut már most! és rém formás!!!! :) hurrááá

na rohanok, az este elrontottam egy kép beküldést, így a külön eb melléklet kép nélkül ment.... :oops: nem mintha nagyon érdekelne, de azért rossz. na mindegy. kicsit emiat izgulok hog mekkort fogok kapni, ha beérek..... de már le van emailezve, talán addigra csillaponak a kedélyek.

a készülök, mert arcim húgáéknál aludtunk és innen msszebb van a bölcsi!
szép napot mindenkinek!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Később jövök.

A.m.!
Nagyon-nagyon köszike! A legnagyobb szülinapi ajándék nekem most, hogy a párom hazajött tegnap este!!! :D :P :D Még akkor is, ha nem minden úgy jött össze, ahogy szerette volna, de csak halkan jegyzem meg, hogy nem is bánom!!! Úgy néz ki, hogy marad itthon velünk!!! :D :P :D

Kép
Kép
konan

Sziasztok!
Jó nagy a termés, győztem visszaolvasni.
Ami a legfontosabb, hogy holnap megyünk vizsgálatra és egyben uh-ra is, és nagyon szeretnénk már biztosan tudni, h. fiút vagy lányt várunk! Kérlek Titeket szorítsatok, h. holnap végre kiderüljön!!!!

Ti hogy birtok még dolgozni? Én már hat hete itthon vagyok, de totál rám is fér, sokszor a házimunkát nem bírom ellátni, a hasam roham léptekben nő és tegnap vettem észre, h. megjelent a linea negra :P Tök jó, azt hittem nekem ilyen se lesz :D

Hétvégén nekiáltunk vásárolni, néhány "apróságot" (mellszívó, orrszívó, cumisüveg, pléd, lázmérő, kefe...) annyira jó volt, de teljesen kipurcantam tőle!
Ruhát még nem mertem venni, egyrészt a színe miatt, másrészt ettől valahogy tartok. Én mint totál kezdő nem tudom, mi a jó! Pont azt röhögtük a Férjemmel, h. ez a baba aztán mindent megkap, nem nézzük mennyibe kerül v. ha igen nem úgy mintha magunknak vennénk (hiszen sose vennék magamnak 6000-ért plédet).
Szóval lehet kicsit elment az eszünk? :roll: Mert nem vagyunk az a pénzszórós fajta.

Ha minden jól megy délután beadjuk a hiteligényünket, és akkor az utolsó másfél hónapot felújítással és költözéssel tölthetem :roll:

Szép napot mindenkinek!
sz.sziszi

Konan!

Ennek nagyon örülök :D Már úgyértem, hogy veletek marad és nem emgy el mégsem. Tudom, hogy a piszkos anyagiak sem mindegy hogyan alakulnak,de azért vannak pótolhatatlan élmények.... :wink:

Kistigrincs!
Nagyon tündéri a kis Zalán. Nagyon jók a 4D képek. :D

Kép
Kép
a.m.

Helló mindenki!

Na elhoztam a kétórás eredményeket
Ennek az elsője is jó lett 4.5, viszont a második 6.8 :(
Elvileg azt olvastam, hogy 7 alatt nem olyan gáz, viszont a vérvételi papíron a felső határ 5.8, úgyhogy meg van csillagozva az eredmény. Remélem, nem kell megismételni. Bár annyira nem volt gáz a lötty, de hát azért nem fog a kedvenceim közé tartozni

És a vérképben csak kevés csillagos volt, de azért volt, úgyhogy ha valaki tudja, hogy mit jelent, azt megköszönném:
Fehérvérsejt 14.2 (4.00-11.00 a sáv)
Hemoglobin 114 (120 -155 a sáv)
Neutrophil 75.14 (50-70 a sáv)
Lymphocyta 18.72 (20-40 a sáv)
Holka? Valami vélemény?

A vizelet eredmény az jó lett

Tünde

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Kistigrincs!

Szééééép ez a kisfiú!

Konan!

Boldog szülinapot!

Köszi, lányok, egyelőre úgy néz ki, jól vagyok, de majd holnap a doki bácsi megmondja a tutit! Azért izgulok, mert Bercinél a 22. héten csak sima, bár rendszeres 10 percenkénti keményedések, görcsök nélkül elegek voltak ahhoz, hogy megrövidüljön a méhnyak és nyílni kezdjen a méhszáj! De! akkor sem lett semmi baj! Viszont ez már mégis csak 4. terhesség! Nem baj, beszéltem a kiscsajjal, hogy bár nagyon kiváncsi vagyok rá, de azért bírjunk még ki vagy 12 hetet!
Éééés! Már nekem is csak 100 nap!!!

Márti
borossné becz márta

csibe :)
amig holka megjön kontárkodok :) A cukorra majd mond valamit a doki, tapasztalataim szerint nagyon dokifüggö, hogy mikortól mond diétát. Fehérvérsejtek gyulladásra utalhatnak, bár terhesség alatt úgy tudom, nö a számuk. Az alacsony hemoglobin vérszegénységre utal, Nyuszigabi ir majd vasat (ha eddig nem tette automatikusan) Neutrofilok száma terhesség alatt megnövekszik, sztem ez normális.

sarkantyúka :)
sztem nem azon sopánkodnak, hogy 2 lányod lesz, hanem hogy egynemüek és nem egy fiú egy lány. Ezt csak abból gondolom, hogy nekem meg volt, aki megjegyezte nagy sajnálkozva, hogy "háááát, nem baj" (mármint hogy fiú lesz a 2. is) és elsösorban a hangsúlyon lehet érezni, hogy sajnálnak, hogy fiús anyuka leszek. :? :roll:

kistigrincs :)
tuti jó képek :D

sziszi :)
drukk a vizsgálathoz :) aztán kérjük a jelentést, hogy milyenre szinezzelek :D

Kép
Kép
Kép
minyu

köszi minyu,
akkor majd jól kiderül, hogy én elfelejtettem a vasat szedni (mert hát volt felírva)

Kép
Kép
csibe21

sziasztok lányok!
érdekel egy dolog:a burokrepesztés h. történik?valaki leírná?
és az akkor van ha előtte nem folyok el a magzatvíz??köszi előre is
ez az utsó hetem a melóból, aztán biztos többször jövök majd.
mindig olvaslak Titeket!
mindenki nagyon szépen gömbölyödik

Kép
winona

winona!!
igen, ez akkor van, ha nem ment el magától a víz. nekem volt, de nem siették el így sem, asszem 10 óra bent vajúdás után javasolták, és mondtam hogy jó, ha ettôl beindul valami végre ( az 5 poerces fájásokon kívül :)) egy hosszúkás pálcával csinálta a dokim, de cselesen a háta mögött tartotta és én meg nem kiváncsiskodtam, valsezg nem véletlenül csinálja így.... de kétélem hogy olyasn ijesztô lenne... és abban a helyzetben én is úgy voltam, hog ycsinálja, csak haladjunk.
egy fájásnál kellett felfeküdnöm az ágyra és benyúlt vele, asszem 2.-ra siekrült, és elkezdett utána folydogálni a r.zsín cucc, annyi. nem volt ettôl sem semmi különös :) erre rá 8 órára lett meg simi!!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.

Márti: Remélem nincs semmi baj és a görcsök csak ijesztegetések voltak. Egyébként nekem is pont tegnap volt kétszer olyan erős görcsöm, hogy nem tudtam kiegyenesedni. :?

Sziszi: Drukkolok az uh-hoz! Amúgy mit érzel? Fiút vagy kislányt?

Sarkantyúka: Ne törődj a lesajnálókkal. Én pl. kimondottan kiscsajt szeretnék, és örülök, hogy kislányom lesz. ( Megkaptam a mail-t, de erre én már válaszoltam!)

Konan: Örülök, hogy párod hazajött! És BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Csibe! Bocs, de ezt nem értem! Az én 2 órás cukor eredményem 6,8 lett, és a papírom szerint az normál értéken belül van. Most akkor mennyi a határérték a 120 percesnél? :shock:

Kistigrincs: GRATULÁLOK ZALÁNHOZ!! Nagyon édes baba!

Holka: Lelle az tök jó!! Én Fűzfőn leszek sokat, de a férjuram boglári, ezért sokszor szoktunk a kis kalózzal átvitorlázni Lellére! Bár idén asszem a vitorlázás kimarad, mert nem bírok beleugrani a hajóba :oops: :oops:

Honey: Remélem nagyon jól fog sikerülni a nyaralásotok! Érezzétek jól Magatokat, de azért vigyázz Flórára! És majd gyere a beszámolóval!

Minyu: Szerintem is van különbség a Nándis és a Csongoros pocak között, de mindkettő irtó cuki!!

BLúmi: Ismerős a háj-elrejtés :) Én is ezt alkalmazom. Inkább költök egy-egy ápolós-eltakarós ruhadarabra, csak a megjegyzésektől kíméljenek!!
És akkor itt ragadnám meg az alkalmat: köszi mindenkinek a pocak dicséreteket, de az a 20 kiló sajnos ott van... csak nem fért rá a képre :lol: :lol:

Tényleg csajok! Iwiw-en nem kellene klubbá alakulnunk? Mert nem lenne jó, ha törölnének minket!
Vendég

köszi bagz!
elég ilyesztőnek tűnik h. egy bazi nagy tűvel!!de végülis nem engem szúr......hanem a burkot.....nemde?? :(

Kép
winona

bejci, nem tudom
Lehet, hogy labora válogatja, hogy mi a felső érték
A XI. ker SZTK-ban 5.8-ra írta, és ezek alapján a 6.8 magas
Viszont olvastam már 7-es felső sávot, és akkor meg jók vagyunk

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok, mindnekinek szép napot!

Humanka: el sem hiszem, hogy még nem híztál egy kilót sem. Sajnállak a róka-koma miatt, én nem tudom hogy bírnám a helyedben. A pocakod szerintem nagyon szép.

Kistigrincs: Zalán gyönyörű baba, büszke lehetsz rá!

Konan: Boldog szülinapot kívánok, és én is örülök, hogy a férjed veletek lehet, és nem utazik vissza.

Sziszi: nagyon drukkolok, hogy holnap kiderüljön a baba neme. Én még mindig nagyon nehezen tudom felfogni, hogy lányom lesz. Első perctől lányt éreztem, és lányt is szerettem volna. És mikor megmondták, azt hittem csak vicc, mert mondtam a dokinak, hogy lányt szeretnénk. Aztán múlt héten megint voltam UH-n, és megint rákérdeztem, hogy biztosan kislány? És, igen!!!! Végtelenül boldog vagyok. Amúgy ruhákat mi sem vettünk/fogadtunk el addig, amíg nem derült ki a neme.

Velünk minden rendben, úgy érzem nagyon felgyorsult az idő, itt van már június közepe, még maximum 2,5 hónapom van vissza.
Nagyon jó itthon lenni, én eddig nagyon élvezem. Nagyon sokat gondolok a babámra, szinte minden nap azt álmodom, hogy már megszületett, és éldegélünk boldogan. Minden álmomban benne van.
Bár egyre kevesebb helyen mocorog, de még mindig olyan bulikat tud rendezni, mintha legalábbis ketten lennének.

Hétvégi cseri szedés: szerencsére úgy sült el ahogy gondoltam. Elmentem, szedtem amit elértem. Aztán mikor megéheztem, kb. 1 óra szedés után, akkor elvonultam ebédet főzni. Mire a főzéssel végeztem, megjött a többi segítő kéz, így nekem semmit nem kellett csinálnom. Ebéd után, meg eleredt az eső, úgyhogy mentünk haza. Nem igazán csináltam semmit egész nap, de annyira elfáradtam, mint még soha. Alig vártam, hogy otthon lefeküdjek!

Ez a hét nekem nagyon hosszú is kimerítő lesz (még jó, hogy a védőnő mondta, hogy 2 hétig ne csináljak semmit). Hétvégén lesz apukám 60. szülinapja, meglepetésbulit szervezünk neki. Kedden nagybevásárlás lesz. Szerdán és csütörtökön be kell mennem a melóhelyemre a kolléganőmet helyettesíteni, mert neki tanfolyásra kell mennie. Hát ennek nem nagyon örülök, főleg táppénz alatt! Pénteken pihi, szombaton meg egész napos buli! Ki fogok tikkadni az tuti.
Jövő szombaton meg esküvőre megyünk. Zajlik az élet.

A héten nem sokat tudok itt lenni, maximum pénteken!
Mindenki vigyázzon magára!
Vendég

Csibe, Bejci!

7.0-ig tuti jó a cukor, a legtöbb doki még modjuk 7,2 körül sem csinál nagy ügyet belőle! 7.4-nél már diétára fognak! Nekem havonta nézik a cukros múltam miatt, a különböző határértékek abból adódhatnak, hogy elvileg vissza kellene mennie a v.cukorszintnek nagyjából arra az értékre mint amilyen az éhgyomri. Nekem így magyarázták! A 6.8 teljesen jó! De jön majd Holka és segít!

Márti
borossné becz márta

Lányok, ezen most nagyon felhúztam magam!!

http://index.hu/gazdasag/magyar/orkiad080613/

Ez még külön öröm:

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

Most szerintetek ez mennyire komoly? Én gyereket vállalok adott körülmények között, aztán mire megszületik, megváltozik minden? Ennyire változik minden ebben a világban? Simán el tudom képzelni, hogy pl. megrövidítik az itthon tölthető időt, anélkül, hogy bővítenék az intézméyi férőhelyeket (mert az első hamarabb mevan, a második meg időigényes).

Egyébként ki meddig tervezi az itthonmaradást?

Bocsi, de most ezen nagyon kibuktam.

Kép
Kép
sarkantyúka

Hát ez nálunk nagyon egyszerű lesz most
Anyagilag nem tehetem meg, hogy otthon maradok - még arra a 168 napra sem, mert a TB fizetné (a cég nem kifizető hely), és arra 3 hónapot kell várni, hogy az első utalás megjöjjön (legalábbis a GYES-re annyit kellett kb). A banknak nem mondhatjuk, hogy most 3 hónapig nem fizetek. Ráadásul már az a 25%-kal kevesebb bevétel is gondot okozna. A férjem meg nem rendszeres kereső, így vele nem vagyunk kihúzva a csávából. Ezért ő megy GYES-re hivatalosan.

Én meg megállapodtam a főnökkel, hogy fél évig biztosan, de még lehet hogy plusz 3 hónapot ohhonról fogok dolgozni. Kivéve az első hónapot, mert akkor biztos nem tudok majd dolgozni - ott szabin leszek. Erre tartalékoltam egész évben - korom, meg a gyerkőc révén simán van még 28 napom mindig (múlt évről is maradt, eddig azt vettem ki).

Úgyhogy irígylem, akik otthon tudnak maradni akármeddig. Szívesen cserélnék most veletek.

Kép
Kép
csibe21

Én nem úgy értettem, hogy akármeddig itthon maradnék, de két évig szeretnék (szerettem volna??). Én egyébként itthonról szívesen dolgoznék, szívesebben, mint akár részmunkaidőben, a későbbiekben is, de hol találok én értelmes távmunkát? Persze akkor most elkezdek keresni :(
sarkantyúka

Én viszont szívesen otthon lettem volna legalább azt a fél évet úgy, hogy csak a gyerekkel foglalkozok.

Ezért írtam, hogy irígylem azokat, akik otthon tudnak maradni - akár már most - és rá tudnak hangolódni jobban a babára

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok! :)

Kistigrincs: De jó hogy ébren volt a fiatal úr és elkaphattátok pár jó pillanatát :) Grat a képekhez :)

Sarkantyúka: Lehet nem leszek népszerű de nekem ezzel semmi bajom, sőt.
Amúgy jövő juni-juliusban /következő szezon/ már szeretnék visszamenni dolgozni, nem csak a pénz miatt, hanem azért is mert nem szeretnék lemaradni, ráadásul a munkahelyem is számít rám.
Most is addig maradok állományban ameddig csak lehet.
Mondjuk nekem ehhez van egy nagyon megértő főnököm és munkahelyem.

Kép

Kép
starlark

Sajnálom, Csibe, hogy így alakul, de biztos remekül elleszel otthon a babával. Egyébként mennyi idődet köti le szerinted majd a munka? Felveszel bébiszittert napközbenre, hogy tudj dolgozni? Hosszútávon nem működne a távmunka? Ha 9 hónapos lesz a baba, akkor kire bízod? Bölcsire vagy fizetsz vkit? Bocsi, ha túl sokat kérdezek, akkor ne válaszolj :)

Egyébként lehet vitatkozni is már a cikken:
http://velvet.hu/poronty/2008/06/16/any ... /#comments
sarkantyúka

Nekem is ez a szerencsém, hogy a főnököm megértette helyzetem, és teljesen pozitívan állt az otthoni munka dologhoz

Kép
Kép
csibe21

Szerencsére nekem elég sok minden megoldható itthonról interneten és telefonon keresztül, csak egy-két ügyfél megbeszélésre kell majd elszakadnom

Addig tud rá vigyázni az apja (ő kötetlenebb) és a szüleim is nagyon szívesen vigyáznak rá. Mercinél is nagyon sokat segítettek, nem is ment bölcsibe se, csak oviba.
Úgyhogy én nem hiszem, hogy sokat fogok baby-sitterre költeni, csak ha nagyon muszáj, és senki sincs elérhető közelségben

Kép
Kép
csibe21

Hát, gyomorforgató stilusban ir a bácsi, és elöször én is azt hittem, viccel.
aztán most azt gondolom, ha csak poénnak szánná, akkor nem elsösorban az anyukáknak kéne cimezni a cikket.
Merthogy részben egyetértek vele, én magamon éreztem, hogy a 2,5 évnyi otthon maradás, bezártság nálam (és hangsulyozom, NÁLAM, mert biztos más másképp éli ezt meg) mennyi fásultságot okozott. És akkor jött a felismerés. Húznék én vissza dolgozni, vissza is vár a munkahelyem (némi rábeszélés, jópofizás, törvényutáni keresgélés stb után) de hova tegyem a dedet??? Most állami bölcsibe járunk "befogadósként", ami annyit tesz, hogy a havi 7 ezer ft helyett 30-at fizetek, merthogy nem fért bele a kvótába és hivatalosan csak gyermekfelügyelet cimszó alatt jár oda. És akkor még baromi jól jártunk, hogy nem 50-100 ezer pénzt fieztünk magánbölcsire. Na, kipuffogtam magam. bocsi

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu: Ezaz, ezért jó az első cikk és hangulat keltő a második.
Az első megoldást is mond, részmunka idő támogatása, bölcsi, ovi férőhely bővítés plusz ne zárjon már be nyáron 1-2 hónapra és ne csak 17-ig legyen nyítva...
Csak arra lennék kiváncsi ezt ki is hogy minkor merné felvállalni hogy meglépi.
Persze a két oldalt együtt, nem csak a kiadás nyírbálást.

No mind1, inkább gobelin-ezek tovább :)

Kép

Kép
starlark

Kistiggrincs!

Klasszak a képek!
Nem tudod, hogy a vérvétel eredménye mikor lesz meg? Nálam most esedékes a cukorterheléses. :?
És eldöntötted már, hogy lesz-e dúlád? Egyik barátnőm dúlával szült, és mindig elmondja (rágja a fülemet), hogy dúla nélkül nem bírta volna a fájdalmakat, de én nem akarok... MInek oda egy vadidegen? Dúla nélkül is nagyon gáz anyagilag egy szülés... Szóval nem tudom.

Starlark, látlak a Porontyon! :) Azok alapján, amilyen rémhíreket hallok, már most el kellene menned a bölcsibe beiratni a Babát! :) (Remélem, azért igaziból nem ilyen drámai a helyzet.)
sarkantyúka

Sarkantyúka: Régóta járok a porontyra :)
Szerencsére a babónak nem kell majd bölibe járni, ezt meg tudjuk oldani.
De az ovi az cikisnek igérkezik főleg hogy szeptemberi lesz ugye.
Ember meg tervez, aztán meglátjuk mit hoz a holnap.
Itt kváron is nagyon kevés bölcsöde van kész csoda hogy ahova még annó én jártam az még üzemel.
A környékünkön viszont gyakorlatilag nincs is.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok Csajok! :D

Megpróbáltam visszaolvasni, amennyit lehetett, de hááááát..... :oops:

Nagyon jók a pocis képek! Szépek vagytok!
Bejci, én nem tudom ki mondhatta azt az égtelen nagy baromságot, hogy fölösleg van rajtad!!!!Az tuti, hogy nem normális. Vagy nagyon jól rejtegeted! :wink: :D Egyébként szerintem is klubbá kell alakulni az iwiw-en.

Sz.sziszi,
drukk a vizsgálathoz és hogy kiderüljön, fiúcska vagy lányka! Én még mindig dolgozom, július közepéig, de már minden nap úgy kelek fel, hogy ez a nap lesz utsó! A házimunkát ne is említsd, olyan gyorsasággal haladok, mint egy csiga. Nagyon hamar elfáradok.
konan, BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!! :D Tök jó, hogy itthon marad a párod!

Kistigrincs, GRATULÁLOK a kisfiadhoz! Nagyon édes baba!

Márti, drukkolok, hogy ne nyíljon ki a méhszájad, reméljük nem lesz semmi baj!

Sarkantyúka, nagyon jó témát vetettél fel,ami mondjuk elég kényes, és manapság nagyon is foglalkoztatja a társadalmat. Minyuhoz csatlakozva, a második cikk hangneme, egy kicsit felháborító, de összességében azt kell hogy mondjam, hogy részben igaza van. Tényleg nem fizet olyan sokat az állam, hogy biztonságban legyen az anyuka, hacsak nem keres sokat az apuka.
Én előszőr azt mondtam, hogy 3 évet tuti itthon maradok. Aztán lecsökkent 2-re. És valószínű, a bölcsi mellett szavazok. Részben a gyerek szocializációja miatt is. Bár, ahogy írtátok, nem tudom, mennyi esélye van, hogy bekerüljön.

Alíz

KépKép
roni0422

áááááááá ez iszonyat bosszantó ez a cikk, de valahoyg vissza bírtam tartani magam hoyg ne hergeljen fel teljesen....ez a stílus, meg ezek a beszólások.... gondolom nincs gyereke, és 20 éves kiscsajokkal járogat...amivel nincs is semmi baj, csak valahoyg nem bírom elhinni hoyg aggyal is átgondolta ezt a dolgot. könyörgöm, hoyg a bölcsi vagy akármi is heléyettesítené a szüleit a ygereknek.... én 2,5 éves korban adtam simit bölcsibe, de addig sem a tipikusan otthon punnyadó jáccós anyus voltam, hanem születésétől végig keményen nyomtam az egyetemet, mellette néha kis fotózások, mahd egy pár hónap volt a dilpoma és a munka kezdésem közt, amit "pihentem" asszem ez kb 1,5 hónap volt.... szóval azért látott a gyermek egy-két rokonyt maga körül élete első 3 évében.... amit nem is bánok, de ennél korábban meg nem kartam volna intézménybe adni, azért az tottál más ügy...
na, mégis belehergelődtem, nem is bírok kijönni ebből már értelmesen :D:D na mindegy... a begyöpösödött anyuka-agyam teszi.... :roll: :lol: szóval ez kissé felháborító....
és pont azt a kis gyed, gyest sajnálják tőlünk???!! azért én nem ismerek olyat, aki ezért a 2 évig járó havi kb 70-80ért vállalna gyereket....

na mindegy, mégis belementem, pedig nem akartam, bocsiiii...

na este!!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Humanka
Szupi csajszi vagy,hogy ilyen jól tolerálod a sok rókát! Tényleg szépen látszik a pocakod már!

Bagzerka
Opaleszkál- fehérje van a vizeletedben.
Középsugaras-vizeletet adtál le? (otthon mosakodás,majd pisi elejét elengedni-közepét felfogni az üvegbe----simán lehet, hogy egy kis folyás került a vizeletmintába)
Vérnyomásod rendben? Oedema? Nálatok laphám- és baciszámot nem ír a laborlelet?
Védőnő,körzetis váltás nyugodtan ha úgy tetszik. Én gyerekorvost választottam mást mint akihez tartoznánk…

Márti
Nekem is pont így szokott fájni mint ahogy te leírtad… kb heti 2alkalommal…

Honey
Szuper,hogy minden oké és hepi!!! :D

Sarkantyúka
Jót nevettem….aratógép,helikopter…. Milyen csajaink vannak nekünk??? :lol: :lol:

Sziszi
Viszont tökéletesen,maradéktalanul el is fog múlni ez a csík.. :wink:

Csibe
A fehévérsejtszám elérheti terhesség során 15 G/l értéket,főleg az utolsó hónapokban. (esetleges fertőzéstt kell kizárni) Van olyan adatod,hogy süllyedés(We) és CRP?
Hgb- nem rossz azért ez az eredmény,de egy kis vasat szedhetsz nyugodtan..
Utolsó 2 eredményedről : Fehérvérsejteknek 3 fő tipusa van …ezeket össz adják a 100%-ot…ezért van az,hogy arányaiban ha az egyik picit emelkedett(Neutroph) értéket ad akkor a másik picit kevesebbet (lymph)… Nincs gond vele,ne izgulj!!
Cukor változó hol meddig fogadják el. Elvileg 6,8 2 órásnál még határeset...de csinálnak ismétlést és utána ha szükséges egy kis diétára fognak. Bár annyit tehetsz most is,hogy többször,keveset eszel. És az édességet is hanyagold.

mindjárt olvasok tovább....
holka

Sziasztok!

Zalán dicséreteket köszönöm az ő nevében is :D

Sarkantyúka: nem lesz végülis dúlám, nem lesz rá pénzünk, és én is úgy döntöttem, hogy nem akarok idegent magam mellé. Attól még hogy barátnődnek bejött, lehet, hogy Neked nem jönne be, nem vagyunk egyformák :)

Cukor: én jövő héten megyek, úgyhogy még nem tudom mennyi idő az eredmény, de majd rákérdezek :)

Cikk: A második cikk hangenem gusztustalan. Kövezzetek meg, én bizony otthon szeretnék maradni, ugyanis 4 gyereket tervezünk. És ezét mindet el fogok követni akár gyessel, akár gyes nélkül. Mellette lehet elmennék részmunka időben dolgozni, de csak a gyerkőc(ök) két éves kora után. Anyumnak egyszer el kellett mennie a 4 gyerek mellől dolgozni, nem járt messze, 8 óra volt a 8 óra így is horror volt. AZtán jött az 5. Nem kevés adót fizettem az elmúlt néhány évben, a férjem sem, hát most szeretnék egy kicsit vissza is kapni belőle.
Befordulástól nem tartok, van egy hobbim, amit nem fogok feladni, és az ott lévő emberekkel továbbra is rendszeresen tartani fogom a kapocslatot, járok majd kiállításokra stb. (legalábbis így tervezem, aztán majd meglátjuk :D) Szerintem nincs értelme a Nyugati rendszerekhez hasonlítani magunkat, vagy akkor hasonlítsuk már egy kicsit a fizetéseket is....
Gyerek szocializációja: van olyan 2 éves, aki alkalmas a bölcsire, és van olyan is, aki nem, főleg nem napi 8 órában.

Ja, és már bocsi, de abból kiindulni, hogy valaki a GYES komoly 30 000Ft -ja miatt marad otthon +1 évet. Már bocsi, de ez a hitel törlesztő részletünk harmada.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Most pár napot nem voltam, azért írtatok rendesen :)

Gyors hozzászólás: ami eszembe jut és olvasok még vissza..

Kistigrincs!
Nagggyon édes Zanlán baba :) csak sikerült elkapni még a férfiasságát is :)

wiona:
Nekem a mindkét fiamnál volt burokrepesztés.
Semmi fájdalom nem volt..
no de utánna... huh... úgyhogy magától a burokrepesztéstől abszolút nem kell tartanod.. picikét kellemetlen.. de hidd el ott nem is veszed észre..
( olyan mint egy szúnyogcsípés.. a méhecskecsípéshez képest :)...
utána viszont rendesen beindulhatnak a görcsök.. már aki tényleg érzékeny rá..
én a burokrepesztés után 30 perccel a kezeimben tarthattam a gyermekemet..
úgyhogy bízom benne most Adél babánál is hasonló lesz!!!
Nyugodj meg a burokrepesztés tényleg nem fáj!!!

Gyorsan visszaolvasok.

szeder74

Csináltam palacsintát a családomnak... Az elmúlt másfél hétben negyedszer közkívánatra....!!! :shock: :D

Winona
Nekem volt burokrepesztés….teljesen fájdalommentes!!! :wink: Feltárás mint egyszerű hüvelyi vizsgálatnál majd „olló”-val megrepesztik… Annyi,hogy utána a fájások amit a hasidban érzel felerősödnek mert a babádra már ráfeszül a méhizomzat és nem tompít már a víz…..

Kistiggrincs
Rendes Zalán,hogy megmutatta magát és nagyon édes!!!
Amúgy a 30ezer gyes valójában 25700 mert még vonnak is belőle.... :(

Én is 2 évig szeretnék itthon lenni. 1 évesen még annyira picur,de még másfél évesen is. Én Heninél látom,hogy a 2 éves kor az amikor már gond nélkül ért mindent és amikor már tényleg szüksége van társaságra…(na nem mintha nem programoznánk eleget…csak most 2 hónapja csinálja azt,hogy reggel ráül a motorjára és mondja,hogy induljunk!!!)
Mondjuk nálam volt „szabadidő” is mert másfél évig heti 2 rendelést csináltam…ez heti 2X5 órát jelentett (addig nagyi vigyázott rá) de a többi időre nekem szükségem volt mert a kicsimmel akartam tölteni….
De 3 évig itthon maradni….ha marad ez a 25 ezer akkor lehetetlenség…ebből nem lehet megélni…pedig dolgos,rendes családfőnk van…egyetlen szabadnapja csak a vasárnap..
holka

Kistigrincs!

A szívemből szóltál! Akármit csinálnak, nem fogják elvenni tőlem + a gyerekeimtől az első 3, a gyerkőc szempontjából később pótólhatatlan és nagyon sokmindent eldöntő évet! Ha másképp nem megy, elkezdem csinálni a családi napközit, ehhez még az önkormányzat is hozzájárul, a GYES-t meg szépen kiegészíti!
Egyébként óvónő vagyok, agglomerációban, csajok iszonyatos az állapot, ami a helyhiányt illeti! El tudjátok képzelni, hogy kinek jó és fejlesztő hatású egy olyan óvodai csoport, ahol 32 gyerek van? És hiába az engedélyezett törvényi 25-26-os létszám, az önkormányzat megoldja 1 helyi rendelettel a viszonyokra hivatkozva, és máris felvesznek csoportonként 5-7 gyerekkel többet! A mi ovinkban a 98 férőhelyen 140 gyerkőc van! Így nem lehet fejleszteni, normális foglalkozásokat tartani, ráadásul a zsúfoltság miatt állandóan lebetegszenek a gyerekek, és ki fizeti azt a rengeteg táppénzt a szülőnek? Azért lesz annyi ennek az országnak, mert itt minden fontosabb a gyerekeknél! Ez van! A jövő nem számít!
Bocs, kicsit kiakadtam ezen most megint! Pontosan tudom, hogy mi a jó a gyerekeimnek és minden eszközzel akadályozni akarják, hogy azt tegyem, ami a számomra legfontosabbaknak a legjobb!

Márti
borossné becz márta

Ja, és még valami!
Abszolút nem akarok belemenni a politikába, de emlékezzetek, mikor volt olyan nagy kultusza a minél előbbi intézménybe adásnak, a bölcsiknek! Pontosan akkor, amikor elbutítani akarták az embereket! Nehogy már legyen egy önálló, épkézláb gondolata, és végképp Isten ments' hogy azt még ki is mondja!Csinálja csak azt, amit a többi, abból nem lesz baj! Nem kell gondolkodni, csak menni a többi után!Bocs, de a tipikus birkaszemlélet volt a cél akkor is!
Az pedig csak pénz kérdése, hogy milyen "tudományos" eredmény az, miszerint az első másfél év után már haszontalan a gyermek számára , ha anyjával van! Ez nem igaz és tökéletes ellentétben áll azzal, amit a fejlődéspszichológia tanít!

A 2. cikkre meg kár is szót fecsérelni! Erre szokták mondani, hogy nagy az Isten állatkertje!

Márti
borossné becz márta

Köszi Holka,
Nem, azt a süllyedést nem mérték, legalábbis olyat nem találok, amit írtál

Kép
Kép
csibe21

Őszintén szólva, ebben a témában nagyon járatlan vagyok. Mindig megkérdezem a gyermekes családokat, mi a legjobb a gyereknek?
Egyébként abszolút tudok azonosulni Kistigrincsel, és Mártival.
Nyilván, akinek van már gyermeke, akár több is, jobban meg tudja mondani, mit tapasztalt. Az éremnek mindig két oldala van.
Amit írtam, az csak egy elképzelés. Nem biztos, hogy így fog megvalósulni.
Egyébként én is úgy gondolom, mint Kistigrincs, 18 éves korom óta dolgozom, mint állat, fizettem annyi adót, járulékot stb, szeretnék én is visszakapni belőle. Csak a baj az, hogy fele annyit nem kapunk, mint amennyit megérdemlünk, pedig rajtunk múlik a jövő. Sokkal jobban kellene támogatni az anyákat, a gyermekvállalási kedvet.

Alíz

KépKép
roni0422

Csajok! Iszonyúan fáj a derekam!Ti hogy álltok vele?
Ja!!!És ma bedagadt a lábam. Pontosan a talpam, és az ujjaim. Frankó volt. :cry: :shock: Hát kezdett hasonlítani a júniusi kismamák lábaihoz.... :shock:

Alíz

KépKép
roni0422

holka!!!!
köszi, és nem, nem olyat adtam le.... a fáradt kislattyogós, na akkor most ezt begyûjtöm szemléletût adtam le :D se mosakodás, se középsugár...akkor van remény hgy nincs gáz, ugyiii??!?!?! laphám, baciszám...annak mi a kódja?? :) a vérnyomásom kb 115/60 átlagosan, +-10 ide is, oda is. ödéma meg abszolút nincs!!! nyilván estére a lábujjaim nem olyanok, mint reggel, de nem is kisvirslik :lol: szóval más gond nincs is!!!! az egész vérképbôl a fvs szam 11,9 lett csillagos, többi oké!! akkor asszem kissé megnyugodtam, de holnap megyek védônôhöz, hátha ki bírok köknyörögni egy pisi nézést.... tudom, máshol ez alap a védônônél, de nálam egyszer sem néztek ott... ki érti ezt. szóval most erôszakos leszek... hihi

jajj és KONAN!!!! utólagos nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!

roni!!!!
nekem szokott néha, de csak kicsit!! szóval nagyon sokat nem tudok mondani, mit kéne tenned. talán mozgatás, csípôkörzés??!! az felpezsdítheti ott a keringést, stb. nemtom, bocsi :roll:

na jóóócak!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Egy kis tarsadalom szociologia, akit nem erdekel az ilyesmi, az nyugodtan ugorja at :lol:

Kicsit en is hozzaszolok, mert talan itt mar a "nyugati" rendszer van. Azert itt sem konnyu am ... Hiaba keres a parom viszonylag jol (ezalatt azt ertsetek, hogy atlag folott), nem jovunk majd ki 3-an csak az o fizetesebol, ugy, hogy fizetnunk kell a haz, meg a 2 kocsi torlesztoreszletet is. Es Nyugaton mindenki igy el am, hogy tulkoltekezik, aztan meg azt fizeti vissza egesz eleteben. Egyszer mar irtam, hogy itt a fizetett szulesi szabadsag 6 het, a melohelynek kotelessege 1 evig fenntartani a poziciodat, addig meg vissza lehet menni. Nekem "szerencsem" van (persze nem veletlenul), mert allami cegnel dolgozom, itt 12 het a fizetett szabi. De igy sem megyek el szabira, miota tudjuk a babat, hogy meg azzal is meghosszabithassam a fizetett reszet az otthon toltott idonek.

Mivel ugye ketten jottunk ki, semmi segitsegre nem szamithatunk, igy a babot mindenkeppen bolcsibe kell adnunk (ketto gyereknel mar talan kifizetodobb a dada, igy otthon maradhatnak), de a bolcsinek horror ara van am itt is. Nincsenek allami vagy maganbolcsik, csak fizetos van. Csak, hogy lassatok az arakat is, az atlag fizetes olyan 50.000 $ (cirka 7.750.000 Ft), az elelmiszer arak kb. 10 %-kal magasabbak, az ingatlan kb. 3Xannyiba kerul, mint Magyarorszagon, az autok mondjuk olcsobbak, kb. felaron lehet venni az otthonihoz kepest). Szoval itt sincs am kolbaszbol a kerites, szerintem a nyugatiak is ugyanugy nehezmenyezik ezt a helyzetet, vagy ha nem, akkor talan csak azert, mert ok mar ebbe szulettek bele, ez a termeszetes.

A bolcsode napi 70-80 $ (10.850-12.400 Ft) Es meg annyit a bolcsikhez, hogy azert ezek is jobb szinvolaluak (otthon persze nem voltam, igy az ottani helyzetet nem ismerem, csak a leirasokbol, amiket toletek olvasok), 8 gyerekre van pl. a mini korosztalyban kotelezoen 2 dadus, es nagyon tiszta minden, csillog villog, latszik, hogy foglalkoznak a gyerekekkel. Persze a ferohelyen itt is korlatozottak, mi pl. mar megkerestuk Benedeknek a helyet, es a heten vagy a jovo heten be is fogjuk iratni, mert -hihetetlen, meg meg sem szuletett, de mar foglalni kell- bizony 1 ev mulva ilyenkor mar bolcsis lesz, nekem meg mar vissza kell jonnom dolgozni (mas kerdes, hogy nagyon-nagyon remelem, hogy jovov ilyenkorra mar ismet egy pocaklakoval buszkelkedhetek :oops: , igy aztan csak olyan fel evre tervezem a melot ujbol)

Mondjuk az "eletben" a kisgyerekes anyukak helyzete sokkal konnyebb. Ugy ertem, hogy pl. a fitnesz klubokban vannak gyerekmegorzok, eleg gyerek kozpontu a tarsadalom, barhova el lehet menni pici babaval - minden bevasarlo kozpontban van "family room", ahova felre lehet vonulni szoptatni etetni, akar szunyalni is egy kicsit. Van mikro ezekben, vannak szoptatos fotelek lefuggonyozheto kis fulkekben, van agy is, meg zuhanyfulke, ha esetleg szukseges.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a nyugati kulturakban sem olyan konnyu am az elet babaval, konnyebb, ezt nem vitatom, de mindennek megvan az ara :?

KépKép
Kép
humanka

Konan! Boldog szülinapot!!!!!! És örülök, hogy apa végleg hazatolta a bringát! :lol:

Roni! én is derékfájós vagyok. Pont tegnap voltam jógán, és a csípőkörzés sokat segített. Az oktató is azt mondta, hogy ez könnyít a derékfájáson. (láttam már kismamajóga DVD-t, ha esetleg nálatok nincs foglalkozás. Biztos az is segít.)

Kép
blúmi

LÁnyok!

Megint fáj a pocak, szerencsére kevésbé mint vasárnap, tudom sokatoknál ez rendszeres, de nálam abszolút nem és az előző terhességeim során sem volt ilyen! Megyek ma dokihoz, este majd jövök! Remélem nincs baj! Vasárnap óta nyomom a Mg-t,úgyhogy nagyon nem tetszik, hogy így visszajön a fájdalom! Gondoljatok rám, légyszi!

Holka!

Nekem ez volt az 1. ilyen és bár rám tényleg nem jellemző, nagyon megijedtem! Tök úgy indult mint a tágulási fájások, épp csak a rendszeresség hiányzott belőle!

Márti
borossné becz márta

Marta: mennek a drukkok, de nem lesz semmi baj!!! Csak probalj meg pozitiv lenni, es nem nagyon aggodni. Kuldok sok-sok pozitiv energiat!!!

KépKép
Kép
humanka

Hello!

Most csak egy gyors hozzászólás az otthon maradni-vagy ne témához:

Én nem ezekben látom a problémát, hanem abban, hogy van egy társadalmi "réteg", aki azért szül kb 15-16 éves korától kezdve folyamatosan, hogy legyen miből megélni a "famíliának". Ott aztán nagy üzemben megy a gyerekgyártás, mire a 20 évet elérik, van már 4-5 gyerek, de a családi pótlékot nem arra költik, amire azt kitalálták, szóval nem a gyereknek vesznek belőle akármit, hanem megy a pénz a kocsmába. És ők soha nem fognak vissza(?)/ elmenni dolgozni, mert az nekik nem kifizetődő. És sajnos, amíg a rendszer ezeket jobban támogatja mint minket, addig azok a kismamák szívnak, akik normális családot szeretnének és normálisan szeretnék felnevelni a gyerekeiket, legyen az 1-2-3-4 vagy 5. Gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy abból az adóból és járulékból, amit mi befizettünk a munkánkból származó jövedelmünk alapján, azt nem nekünk fogják arányosan visszaosztani, hanem főleg annak a rétegnek- azért írom ezt, mert sajnos ők vannak a legtöbben-, akik életükben nem dolgoztak,- így hát egy fia buznyákot sem fizettek a költségvetés felé SOHA, -mert még az általános iskolát sem végezték el.
ÉS AMI A LEGDURVÁBB: Még azért is fizetni akar az állambácsi nekik (először 40.000,-Ft-ot, aztán asszem félévente még 10.000,-Ft-ot), hogy óvodába adják a gyerekeiket. Hál 'Isten ezt még nem szavazták meg, remélem nem is fogják!!!!!
És akkor leszögezném, hogy NEM A NAGYCSALÁDOSOKRA gondolok, és nem azokra, akik több gyereket szeretnének, mert mi is legalább 3-at tervezünk a férjemmel! CSak az a kérdés, hogy a mai viszonyok között, ahol azok, akik világéletükben soha sem dolgoztak és nem is akarnak, több jövedelmet kapnak kismamaságuk idején, mint a normálisan gondolkodó nők (akarjon az 2, vagy 3 évet otthon maradni, tök mindegy), nem biztos, hogy be merjük majd vállalni. Mert a gyerekeket el is tartani!!!
Elnézést a "kirohanásomért", de asszem igazságtalan, hogy amíg mi kényszerből, vagy saját megfontolásból nem élvezhetjük 3 évig az otthon létet, addig ezek életükben egy szalmaszálat sem fognak keresztbe tenni, mert a gyes+ csal.pótlék+ segély bőven elég arra, amire nekik kell.
Remélem senki nem vette rossz néven tőlem, amit itt leírtam, de sajnos nagyon borúsan látom ezt a dolgot... és itt kellene először tenni valamit a politikusoknak, nem pedig tőlünk sajnálni a gyermekünkkel otthon töltött 3 évet!!
Hát ennyi az én véleményem....
Vendég

Jó reggelt!

Márta szorítok neked, hogy elmúljon a hasfájás.. hát ma reggel illetve most nemrég tapasztaltam, hogy nekem is a jobb oldalon késsel szúrkálják megint.. :(
énn... már nem tudom, hogy mitől lehet. engem is nagyon idegesít.. mert amíg ennyire fájdogál, addig elvagyok vele.. meg nem is a fájdalom ami zavar, hanem félek,hogy esetleg felerősödhet.. tudod!!!
kíváncsi vagyok, hogy mit mond a dokid!
várlak vissza!!!

roni!
nekem hajnalban vannak derékfájásaim, de napközben nem érzek belőle semmit.
gondolom, hogy te is tágulsz már.. hisz idő kell még ott lent minden úgy elrendeződik, hogy a babát a világra tud hozni :) :wink: :wink:
én is vizesedek.. de csak az újjaimon vettem észre, főleg a jobb kezemen.. olyanok reggelre, mint egy jó sertésvirsli széttfőzve... :)
de, ahogy elkezdődik a nap többnyire elmúlik... gondolom a mozgás is rásegít.
jövőhéten szombaton megyük sóstóra.. :) -remélem jól leszek, és nem görcsölgetek, mert csak és kizárólag akkor megyünk nyaralni.. szoríts, hogy oké legyek!!!

szeder74

Sziasztok!!

Én is vagyok csak mostanában inkább olvasó üzemmódban :( Kornélia még mindidg náthás és mára megint elkezdett a szeme is csipásodni és egy hete minden nap hiszti rohamot csinál Nekem! Tegnap kétszer is eljátszotta! Szóval kezdődnek a szép napok!!! Amúgy Én jól vagyok ami a pocaklakót illeti hála az égnek sem hasfájás, sem keményedés kopp-kopp!! Ennyit Rólam! Most megpróbálok reagálni nem biztos, hogy sikerül mindenkinek úgyhogy előre is bocsi attól akit véletlenül kihagynék!!

Konan NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Nagyon örülök, hogy a párod meglepett és hogy itthon marad!! :)

Márti nagyon drukkolok, hogy ma a dokinál minden rendben legyen!! :)

Kistiggrincs gyönyörű a kisfiad!!! Szuperek a képek :)

Honey jó nyaralást, szép időt és sok pihit Nektek!! :)

Bagzerka remélem a védőnőd megnyugtat az eredményeddel kapcsolatban!!

Roni sajnálom a derékfájást és a lábdagadást!!

Sziszi drukkolok hogy kiderüljön a baba neme és nagyon várunk a hírekkel!! :)

Csibe remélem hamar kiderül, hogy most akkor mi lesz a cukoreredményeddel!!

Esziker örülök, hogy Veletek minden rendben és megoldódott a cseriszedés!! :)

Humanka nagyon kitartó vuk Nálad és egy + kiló sincs!!! Nem semmi gratulálok hozzá, bár ha vuk és a kilók közül kéne választani akkor inkább a kilók!! :?

Pocakfotók nagyon jók és szépek!! Már mindenki igazi kismamás pocival rendelkezik!! :)

Most per pillanat ennyire futotta!! Mindenki nagyon vigyázzon magára!!!

Szép napot!!

Kép
Kép
lanta

Humanka: a 6 hét tényleg nagyon kevés, a 12 is az. 1 éves koráig itthon szerettem volna maradni a bébivel de a kukoricának nem mondhatom hogy figy légyszi szeptembertől kezdj virágozni :) Így kicsit előbb kell több időre a nagyinál hagyni.
De ha éves szinten befolyna nálunk 16 milla /ha ezt nettonak értetted/ az évi 4 helyett... nem tom de szerintem nem tartanék annyira a lakás törlesztő részletétől mégha háromszor annyiba is kerülne.
De nem irigyellek hogy rokonok és régi barátok nélkül kell mindent magatoknak csinálni.

Bejci: Hát igen, és az ehhez a réteghez tartozó verte ki nálam múltkor a biztosítékot a védőnőnél mikor fenhangon közölte hogy neki sürgősen be kell jutnia mert meg vmi grófos sorozata a tv-ben 11-től és ő azt semmiért se hagyná ki. Óh modom de marha jó engem meg a termelőim várnak szemlére mert minttha dolgoznom is kéne nem itt dekkolnom, míg boldog boldogtalan elém furakszik.

Az ovibajáratás támogatásan amúgy szerintem nem olyan rossz ötlet, azoknak a gyerekeknek nagyon fontos lenne hogy járjanak oviba. Ott legalább megismerkedne az evőeszközökkel, megtudná mi az a ceruza, kréta, gyurma, festék és talán ragadna rá vmi jó modor is.
Csak azt látom ebből hogy pl a mi bébinknek így mégkevesebb esélye lesz bejutni az óvodába, mert ugye a félrőhelyeket ezzel párhuzamosan nem fogják növelni :(

Arra hogy ezt a torz családtámogatást hogy lehetne úgy átalakítani hogy azokat támogassa jobban akik tisztsségben szeretnének felnevelni 1-2-3-4 gyereket és nem csak szülni bele a vakvilágba mert állambácsi majd jól eltart, ad egy jó megközelítést az első cikk.
Megvalósítás terén nem vagyok túl optimista...

Kép

Kép
starlark

Bejci: teljesen egyet értek veled. Ezekben a csoportokban a lányokat erre nevelik. Nem lenne egyébként gond a sok gyerek, mert még így is csökkenő a lakosság száma (bár javult a tendencia), ha építő kövei lennének a társadalomnak. Ha ezzel a gyerekek pozitív irányba fejlődnének, támogatható lenne a dolog. De nekem ezzel kapcsolatban is kétségeim vannak. Vessetek meg érte, de ha elfogadnák, az első dolgom a zárható szekrények lennének a gyerekek számára. :oops:

Ma reggel voltam a védőnőnél. Megnézte az eredményeket, és ő nem mondott semmit a 6.8-ra (úgy értem nem sikított fel, hogy úristen). Sőt azt mondta a leleletekre, hogy minden rendben. Hepatitis eredményt odaadta (negatív az is). Leméricskélt. Hallgattunk egy kis szívhangot - könnyen megtalálta, mert épp mocorgott és mondtam, hogy hol érzem. Jól meg is rugdosta a hallgatót :D - éreztem is , meg be is gerjedt olyankor a gépezet
Úgyhogy most megnyugodtam. Legközelebb augusztusban kell mennem hozzá.

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Kistiggrincs!
Ma voltam a vérvételen, megkérdeztem, a saját orvosod kapja meg az eredményt másnap. Én reggel 6:45-kor értem oda, csak hárman voltak előttem, 7:00-kor kezdődött a rendelés, fél nyolckor már hazafelé jöttünk, javaslom Neked is a korai időpontot, mert amikor eljöttünk, már kacskaringózott a sor. Persze lehet, hogy nagyon gyorsan halad, úgyhogy menj, ahogy jónak látod. :)
Megnéztem a szülésfelkészítő programját, de annyira korán kezdődik, hogy nem tudom, el tudok-e menni: háromkor a férjem még dolgozik, a Nagylánnyal meg nehéz lenne :) Talán jövő héten az utolsóra eljutok.

Kép
Kép
sarkantyúka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?