Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

lassan én is lelépek, csak még egy tapasztalatot megosztanék: nézegettem ma kismamaruhákat, elsősorban felsők érdekeltek (habár mindenáron nadrágot is rám akartak tukmálni, hiába mondtam, hogy azt varratok) és hát nem túl elégedetten jöttem ki a boltból: egyszerűen a felsők nagy többsége egyzserű L, XL méretű "zsák" volt, kérdeztem is, hogy ebben mi a kismamafelső, azt monták, hogy a szabása...na ja...pedig votl Mammystic márkájú is, de az se volt különb...jó persze ez nyilván szubjektív, kinek mi tetszik, de hogy sehol egy rafinált megoldás, csak tunikaszerű cuccok, ezt azért nem vártam...

Végül vettem egy melltartót, ami szoptatós is egyben, mert lecipzározható a kosara.
Pumukli!Kép jelentem, már én is 85B-nél tartok!Kép

Itt is mindenáron olyat akartak rámsózni, amnek a pántja kiakasztható, de ez már a soakdik üzlet, ahol maga az eladó se tudka kiakasztani a műnyag kis csatszerűséget, vissza meg pláne nem megy, úgyhogy mondtam, hogy valami egyzserűbb megoldásút adjon, így maradt a cipzáras, ami tényleg könnyen megy...

Ja, ez egyébként az Árkádban volt, ott van egy Babaház nevű bolt, ahol kismamaruhák is vannak a babacuccokon kívül...

Szép estét Mindenkinek!
Andi
bagandre
 
 


Sziasztok Kismamik!

Hát, az ember nincs fent másfél napig, és már úgy kell keresgélnie, hogy megtalálja a beszélgetés fonalát...Kép.
Először is mindenkinek gratulálok, aki időközben megtudta Pocaklakója nemét!!! Már én is olyan kíváncsi vagyok.
Ma voltam új dokibácsimnál, és roppant elégedett vagyok. Annyira kedves és figyelmes volt, hogy előzőhöz képest maga a menyország...mondjuk rengetegen járnak hozzá, a rendelés vége előtt 20 perccel még 22 (!) kismama várt kint. Úgyhogy valószínűleg magánrendelésre fogok járni, de ez most tényleg megéri.
Szerencsére ő elküldött végre genetikára a malária gyógyszer és a sárgaláz oltás miatt, úgyhogy legkésőbb akkor megtudom Pocaklakóm nemét.

Eszty, Kata!
Én a Vörösvári úti védőnénikhez járok, konkrétan Szimókné Baranyai Anetthoz. Nagyon kedves és körültekintő, csak sokat tud beszélni Kép. Mondtam neki, hogy talán nem jó a kórházi kismamatorna időpontja, tud-e valamit ajánlani. Adott egy névjegykártyát, fel is hívtam a tornász nőt. Hát, ő Újpesten tartja a tornát, heti 1 alkalmat ajánlott a 22. hétig, onnan heti kettőt, bármikor tud fogadni (9-től 17-ig), nekünk kellene időpontot mondani. Min. 2 ember kell a foglalkozáshoz. A végére hagyta a lényeget: 10 alkalom 12.000 forint! Hát, szerintem ez egy kicsit sok, inkább várok én is januárig, akkortól már bármelyik margitos időpont jó. Ebben akkor Ti is benne vagytok? Szerintem Kata a Margitba Te is járhatnál, hiszen óbudai vagy.
Én egyébként pont az Eurocenter és a Flórián között, így tehát közöttetek lakom Kép. (Hévizi út, kerületpálya mellett).
Eszty, milyen támogatást említettél az előző üzenetedben (mármint ami nekem szólt)?

Szép estét és jó éjt az összes Kismamának!
Brigi (15+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Brigi,
nekem a védőnő mondta rögtön a legelső találkozáskor, hogy a 14. héttől jár egy bizonyos gyermekágyi segély, ami havonta 4600 forint (ha jól emlékszem). Ehhez egy igazolást kell kérni a dokitól és bemenni a munkahelyre, vagy hát ahol intézik az ember dolgait. Egyébként van egyösszegű kifizetés is, tehát ha akkor intézed el, amikor megszültél, akkor is kifizetik egyösszegben. (14-40 hét) Meg ugye jár adókedvezmény is, azt is el akarom intézni majd idebent.
Akkor ezek szerint Te az iskola melletti utcában laksz? Akkor tényleg nem lakunk egymástól messze. Én a Gyógyszergyár utcában lakom.
Én abszolúte benne vagyok, hogy várjunk januárig, mert 12 e forintot egy tornára nem akarok kiadni, ha van ingyen is. Most nem a pénzről van konkrétan szó, csak a lehetőségekről. + a kórházi torna közelebb van. Kép Nem hiszem, hogy kötve lenne az, hogy abba a kórházba jársz-e vizsgálatokra, vagy sem. Úgyhogy Kata, Te is csatlakozz hozzánk.

Eszty 21+3
eszty
 
 

 
 

Sziasztok Kismamik!

Hát teljesen én sem értem a méretek alapján megadott heteket. Nekem a mensim alapján nem lehetett kalkuláni, így aztán a 12 hetes UH-n kalibrálták be a szülés várható idejét. Állítólag amig kicsik a babák, viszonylag azonosak a méretek, a későbbiekban alakul ki az, hogy kinek lesz nagyobb, vagy kisebb babája, itt már nagyobbak az eltérések. Így aztán 12 hetesen megállapították, hogy mikor fogok szülni, még a 16 hetesen is 16 hetesnek láttak, mostanában meg inkább nagyobbnak 1 héttel. Lehet, hogy mégsem lesz kicsi a baba.Vagy éppen most húzott bele, a végén meg majd kevesebbet nő. Meglátjuk.
Egy két adat:
16 hét+1 naposan: BPD 36, THQ: 34, FL: 23
18 hét +1 naposan: BPD 44, THQ: 38, FL: 29
20 hetesen: BPD:50,
26 hét+1 naposan: BPD 68, THQ: 68, FL: 53
27+4 naposan: BPD 78, THQ:74,

Mint ahogy látszik, itt az utóbbi időben van nagy ugrás, most nő rohamosan a baba.
Főleg az elején amúgy is könnyű tévedni, egy picit odébb húzza az egeret a doki, és máris idősebb, vagy fiatalabb vagy 1 héttel. Nem érdemes mm-re összehasonlítani az adatokat, majd akkor születik a baba, amikor akar.

Kitty
(29+2)
kitty123
 
 


Szép jó reggelt!Kép

Egy kis segítséget szeretnék kérni: tegnap derült ki, hogy a két kismamanacimból az egyik végérvényesen átalakításra szorul, mert úgy kinőttem, viszont a varrónő csak december elején tud vele foglalkozni, egy nadrágban viszont nem szeretnék járni 2 hétig.

Közületek említette valaki, hogy 4500 Ft-ért vásárolt nacit valahol...Nem tudnátok segíteni hogy hol lehet ennyiért nacit kapni??? Most nagyon sürgősen kellene egy darab, hogy legalább váltani tudjam őket...Megpróbálok én is utánanézni itt, illetve rákeresni, de nem tudom, milyen sikerrel járok...

Köszönöm!!!!Kép

Andi
bagandre
 
 


Erika,
behoztam a papírt. 19+2 hetesen a következő adataim voltak: BPD 46 mm, FL 29 mm, OFD 55 mm, HC 160 mm, AC 127 mm, APD 41 mm, TAD 38 mm. Nagyjából ugyanakkora mint neked. Akkor ezek szerint szép és átlagos gyermekem lesz? Kép Énnekem ezeknél az eredményeknél hozta ki, hogy 19+4 hetesek vagyunk.

Kitty,
Mi az a THQ? Nekem ez egyik leletemen sincs rajta. Viszont az uh-ok alapján majdnem egyformák voltak az eredményeink.

Eszty
eszty
 
 


Eszty,

de jó, hogy itt vagy!!!!Kép Pont most találtam meg azt a boltot, ahol ti is vettétek a nacikat a Vörösvári úton. El tudnád esetleg egy kicsit részletesebben mondani, hol is van a bolt, ha mondjuk a Flóriántól indulok el? Én itt dolgozom a Pacsirtamező utcában és ebédidőben ki tudnék szaladni vásárolni. Azt írtátok, hogy a Vörösvári úton van az óbudapi piac melletti 10 emeletes házak aljában...A Flóriánhoz közelebb vagy távolabb?

Köszi!Kép
Andi
bagandre
 
 


Eszty!

Szerintem az a mellkas szélessége. De javítson ki valaki, ha esetleg tévedek. Neked úgy látom, hogy sokkal több adatot mértek. Bár azt hiszem a Praxisos- UH-mon Nekem is meg vannak ezek. Majd megnézem.

Kitty
kitty123
 
 


Andi,
hú, na nézzük. Kép Ha voltál már az óbudai piacon, akkor nincs gond. A Flóriántól elindulsz és kb. a 2., vagy 3. lépcsőház sarkánál van. A piac bejáratától hogyha elmész a házakhoz, akkor ott van. Meg fogod találni. A Flóriántól egy köpésre van!

Kitty,
én azt találtam annó, hogy az APD és a TAD a mellkas szélesség. Akkor ezek szerint nem. De nem is igazán ez a lényeg, hanem hogy egészséges legyen majd a baba. Kép

Eszty
eszty
 
 


Eszty,

köszi, biztos megtalálom majd, csak nem vagyok olyan béna...Kép ez most még jól is jön, hogy ilyen közel van! végre nem egyetlen gatyóban kell járkálgatnom, remélem, sikerül is valami jót találnom...

THQ-t próbáltam keresni, de nem találtam...Kép

Andi
bagandre
 
 


Andi,
szerintem biztos fogsz valamit találni, jó gatyóik voltak. A THQ nekem egy leletemen sem volt rajta, csak az APD és a TAD. Ezért sem tudom, hogy mi a THQ. De mindegy.

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!

Andy, a boltot biztos meg fogod találni, bár egy picike üzlet, de nekem is ment elsőre Kép Sok sikert! Aztán számolj be, hogy milyet vettél!

Eszty, Brigi! Nagyon örülök, hogy ilyen közel vagytok. Természetesen nekem is teljesen jó a junuári torna. 12 ezret én sem szívesen fizetnék. Remélem beengednek a Margitba engem is, csak nem küldenek el, mert nem ott fogok szülni! De mindegy, majd meglátjuk!! Kellett nekem máshova menni Kép

Nekem a védőnénim az elején kiosztott mindenféle jogszabályok fénymásolatait, hogy mi jár a gyerek után. Ez a gyermekágyi segély rémlik, de azt nem mondta, hogy a 14. héttől már igényelhető. MOndjuk mindegy, mert a végén egy összegben lehet, hogy még jobb is. De valamihez kell a szépen vezetett kiskönyv is. Én azt hittem, hogy ehhez, de majd akkor most már figyelmesebben el fogom olvasni.

Tegnap este kicsit bekeményedett a pocim. MEg is ijedtem, de aztán hamar elmúlt. Jövő szerdán megyek csak a dokihoz, de azért majd akkor megemlítem, nehogy valami baj legyen.

Szép napot nektek!

Kata
katca
 
 


Eszty! A THQ a thorax, lehet neked igy van a papiron, a mellkas szélessége, én annak értem.

Ezt most találtam nekem nagyon tetszik:
/link{http://www.radiology.dote.hu/media/UHjegyzet/szuleszeti_nogyogyaszati.htm,UH}

Én most jövök a fogászatról, ma is kaptam gyógyszert a fogam alá, és bár még lila az inyem most nem fáj a fogam. 1 hét mulva újabb kezelés, de nagyon szépen gyógyul még én is látom!

Karmen 30+0

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 




Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Most hívtam fel a Területi államháztartási hivatalt hogy mi kell a gyermekiágyi segélyhez. Azt mondta hogy már nem kell hozzá a kiskönyv, mert a szabályzat szerint ők nem nézhetnek bele mert az sérti a személyiség jogokat. A szüléskor az orvos ad egy igazolást hogy résztvettem 4-szer a terhesgondozáson. Ezen felül vinni kell az igazolványunkat, tajkártyát, adókártyát, valamint a baba eredeti születési anyakönyvikivonatát, tajkártyáját.

A terhesség 91. napjától jár az adó kedvezmény, ami születés után is jár, három gyerekre 30 ezer ft.
Jár a családi pótlék, valamint a Gyes alanyi jogon mindenkinek jár, Gyed annak aki a terhességet megelőzően 180 napig biztosított volt.


Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok Lányok!

Andi Kép
Kissé irigyellek, hogy Pesten egyáltalán lehetőség van olcsóbban is kismama nadrágot venni. Éppen tegnap néztem egy kantáros bársony nadrágot, 9 ezerért. Én felsőt 3-at vettem még októberben, de nem kifejezetten kismamásat, hanem normált, csak egy mérettel nagyobbat, és van néhány bővebb blúzom amibe még beleférek Kép

Nagyon fájt a pocim tegnap este, és éjjel...és a gyomrom is. Csak azt nem tudom, hogy mitől....nem keményedett, hanem nagyon fájt. Reggelre elmúlt, de fél éjszakát virrasztottam. Most meg hidegrázásom van, már harmadszorra reggeltől.

Jövök még, most elmegyek ebédelni.

Pumukli
20+1
pumukli
 
 


Gabi,
akkor ezek szerint én a gyermekágyit és az adókedvezményt összekevertem? Nem tudom. Na mindegy, mindent igénylek, amit csak lehet. KépKép

Karmen,
az oldal nem rossz, csak annyi a latin, hogy belezsibbadt a szemem, mire megtaláltam az "értelmező" részt. Kép De legalább tudom, hogy mi alapján lehet kiszámolni a baba méretét. Kép

Eszty
eszty
 
 


Pumukli,
nem lehet hogy esetleg elkaptál valamilyen vírust? Megmérted a hődet?

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a 18. heti Uh-n bent lehet-e az apuka? Azt tudom, hogy arról nem készülhet kép vagy felvétel (legalábbis a Margitban), de ezt elfelejtettem megkérdezni.
Olyan jó, már nekem is nő a pocim! Egész aranyos kis dudor van a köldököm alatt Kép.

Eszty!
Én eddig csak anyasági segélyről hallottam, úgy tudom az jár olyan esetben, ha az ember 4-szer volt terhesgondozáson. Majd ha megyek a védőnőhöz rákérdezek, hogy akkor melyik micsoda és hogy működik. Az a baj, hogy a nappali tagozatos tanulókról konkrétan sehol sem írnak, így fogalmam sincs, hogy rám mi vonatkozik és mi nem.
Akkor januártól tuti tornázunk, ez tök jó Kép.

Most rohanok tanítani, aztán könyvtárba. Vége lehetne már a félévnek...

Brigi (15+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

A GYed csak akkor jár, ha a szülés előtti évben megvan a 180 napi biztosítottság, valamint a szülés napján is biztosított vagy. Ezt tudom, mert én pont így vagyok. Passzív tp-en vagyok, megvan 2003-ra a 180 napom, de csak akkor fogok GYED-et kapni, ha akár 1 napra is bejelentkezek m.nélkülinek. Ha valaki normál tp-en van, neki minden Ok. De ha valaki hasonló cipőben van,mint én, kérdezzen nyugodtan, mert nagyot lehet bukni vele, ha valaki nem lép időben. (A max. GYED és a GYES közt van némi pénzbeli különbség)És ha valai a szülés napján nem biztosított, GYED helyett csak GYES-t kap)

Karmen

Te szegény, mit küszködsz a fogaddal. De a lényeg,hogy már nem annnyira fáj. De jó Neked, már elérted a 30. hetet.

Kitty
(29+2)
kitty123
 
 


Brigi,
bent lehet az apuka, nálunk is bent volt a férjem a genetikai uh-on. Bemész, megkérdezed, hogy bejöhet-e a párod. Ők azt mondják, hogy igen és megkérdezik a nevét és majd bemondják a hangosbemondóba. Ennyi.

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!

Te jó ég!
Hogy egyes helyeken milyen körülméyes az UH. Itt Győrben nem cicóznak. A 18. heti UH-ra IS mint minden rendes UH-ra bejöhet az apuka, sőt, még képet és videót is készítenek róla, még meg is kérdezik, hogy kérsz-e. Természetesen ha valami gond van, akkor tapintatosan közlik, hogy most inkább ne készüljön felvétel, majd egy másik alkalommal, előbb kivizsgálásra van szükség. De azt hiszem ez így normális, hiszen mindkét szülőre vonatkozik, hogy mi van a gyerekkel. Ott megértem, hogy macera, ahol egyszerre több kismamát vizsgálnak, mert nálunk egyszerre csak egyet, addig a másik a vetkőzőben vár.

Ezek az ellátások tényleg kicsit kesze-kuszák, de azért ki lehet igazodni. Amúgy szülés előkészítőn is elmondják jobb helyeken, mégpedig egy jogász.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Eszty
Én is csak az adókedvezményről tudok, a betöltött 91.naptól jár, azt hiszem havi 3000 Ft. A gyermekágyi segélyt tudtommal csak szülés körül lehet igényelni, és az 50 ezer körüli összeg.

Andi
Azt mondtad, hogy ma már jön Szilvus. Nem gyógyult meg?

Nem szoktam lázas lenni, most sincs. Ma megyek a belgyógyászati vizsgálatra a háziorvosomhoz, megemlítem a tegnapi rosszullétem, és a mai hidegrázásomat.

Pumukli
pumukli
 
 


Bogi
Te kórházi uh-ot említettél? Mert nálunk csak a magánrendelőbe jöhet be a férjem. A kórházi uh-ra semmiképpen nem, ugyanis 3 kismamát hívnak be egyszerre, amíg az egyiket vizsgálják, addig a másik kettő itt is a vetkőzőben várakozik, de az ugyanabban a szobában van, csak egy függöny választ el a vizsgálótól. Sőt a másik két kismam hallja azt is, amit nekem mondanak, és viszont, én is hallom, amit másnak mondanak. Nem beszélve arról, hogy a kötelező alkalmakkor oda kell menni, fél délelőttöt várni, és mindezt cirka 2 percért, mert ennyi jut egy kismamára. Mindez egy megyei nőgyógyászati ultrahang-laboratórium Kép

Pumukli
pumukli
 
 


Bogi, Pumukli,
nálunk a margitban azért nem ilyen rossz a helyzet. Nálunk is ketten vannak bent, de a második már csak a vége felé. Mindegyiken bent lehet lenni, eddig mindig bent volt velem valaki. Amikor a férjem nem tudott, akkor édesanyám jött be. Csak felvételt nem csinálnak a genetikai uh-on. Nem tudom, hogy miért, de így van. Beletörődtem. Kép

Pumukli,
majd mond el, hogy mit mondott a körzeti doki, mitől volt a tegnapi gyomor fájdalmad és a hideg rázásod. Még szerencse, hogy lázad nem volt.

Na, ma közöltem a vezetéssel, hogy csak dec. közepéig vagyok. Nem volt semmi gond. Alig várom, hogy elteljen ez a 3 hét és otthon maradjak.

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!Kép

Természetesen megtaláltam az üzletet egyből, egyébként a pontos cím Vörösvári út 5. szám, pontos neve nincs a boltnak, csak annyi, hogy kismama- és baba- illetve kisgyerekruházat.
Nagyon jó tapasztalatokkal jöttem el és valóban tudtam vásárolni: vettem két nadrágot, az egyik egy kordbársony (az a szélesebb fajta, nem mikrokord), fekete színű, M-es méret, a dereka gumírozva van, a hasán elől egy másik anyagból van betét. Én kértem, hogy a gumit vegye ki belőle és a helyére tegyen be egy egyszerű megkötős zsineget, mert nem szeretem a gumit, szorít. persze az alját is fel kell hajtani, mert alacsony vagyok (az S-es méret azért nem let jó, mert az tényleg kifejezetten vékonyaknak van, nekem combban és csipőben nem volt kényelmes). A másik nadrág egy fekete düftin anyagból készült kantáros nadrág, aminek szintén fel kell hajtani az alját. És most ájuljatok el, mennyibe került: a sima nadrág 4650 Ft, a kantáros 5200 Ft, de az átalakításokért semmit sem számol fel!!!! Pedig lesz két felhajtás, ami már önmagában töb, mint egy ezres és a gumi helyett zsinegezés, aminél fel kell fejteni a derékrészt... És tényleg nagyon kedves volt mindkét hölgy.

Vettem még egy fehér színű hosszúujjú V nyakú felsőt, ami elég hosszú és eltakarja a pocimat és a derekamat, a régiek szinte már mind kicsit ilyen szempontból. Ez 1670 Ft-ba került és vettem egy fehér pamut melltartót (betétes és lecsatolható könnyen, végre az első ilyen!) 2950 Ft-ért, ez magyar gyártótól van.

És holnap már mehetek is a két nadrágért, megcsinálja egy nap alatt. Úgyhogy teljesen elégedetten távoztam a boltből, kevesebb mint 15000 Ft-ért ennyi mindent tudtam venni, máshol szinte egy nadrág alig jön ki belőle...

Pumukli!
Remélem, már jobban vagy, biztos nem volt annyira komoly, ha reggelre már el is múlt. Én amiatt alszom rosszul, hogy éjjel többször is fel kell kelnem pisilni...
Szilvus még nem jelentkezett, lehet, hogy sok a munkája egy hét után és nincs ideje.

Hát amit leírtál az UH vizsgálatokról, nem túl szívderítő, olyan embertelen futószalagra emlékeztet. nem tudsz csak magánrendelésre járni akkor inkább? Igaz, én sem magánrendelésre járok, hanem a kórházba, de például most is vasárnapra hívott be a fogadott orvosom 24. heti vizsgálatra, mert azt mondta, hogy akkor nyugisabb, gondolom ügyeletes lesz. És a férjem is nyugodtan bejöhet, igaz, csak mi leszünk ott...

Azon elgondolkodtatok már vagy tudjátok, hogy az ember hogyan szerzi be a baba születési anyakönyvi kivonatát (a kórház adja oda??) és a TB kártyáját? Nekem kell érte majd sorba állnom néhány hetes babával???? és akülönböző juttatásokért is sorba kell majd állni szülés után??? Hogy működik ez? Gabi, Kitty, nektek hogy volt?

Andi
bagandre
 
 


Eszty
Itt meg sem mutatják a képernyőt, nemhogy képet adjanak....hova gondolsz? Kép

Andi
Magánban is megnéz a fogadott orvosom, de vannak a kötelező uh-ok, és azokat a "vágóhídon" kell megcsináltatni. Én már csak így hívom, mert végeznek az egyik kismamával 1-2 perc alatt, és már jöhet is a következő, amolyan futószalagos Kép

Most indulok dokihoz.
További kellemes napot MIndenkinek! Kép

Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Pumukli,
azért az tök rossz, hogy neked nem mutatják. Mert hát az a legjobb amikor látjuk mozogni a picit, nem? Kép

Mindenkinek jó pihenést.

Eszty
eszty
 
 


Andi!

Az első babánál kitapasztaltuk a procedúrát papírügyileg:
1. megszületik a baba, mindenféle papírokat kitöltetnek veled a kórházban.
2. a kórház kiadott valami papírt, a férjecském átsétált az anyakönyvi hivatalba, ott megkapta a születési ak. kivonatot.
3. ak. kivonattal átsétált az okmányirodába, megkapta a gyerek lakcímkártyáját.
4. ezekkel a papírokkal felvértezve elment a XIII. ker. Teve utcába az OEP-hez, és megcsináltatta a baba TB kártyáját. (ezt megcsináltatja autómaitkusan a kórház is csak az min 2-3 hét mire megvan)

A TAJ kártyáját azért érdemes a papának személyesen , és gyorsan megcsináltatni, mert az kell ahhoz, hogy a szülési segélyt (most azt hiszem 59000.- Ft) kifizessék. Értelemszerűen ha a kórház intézi a kártyát, akkor az ember később jut a pénzéhez. Ezt a kifizetést nekem a munkahelyem intézte, ott kellett egy papírt kitölteni, baba papírjait lemásolták, és már utalták is a manit. - ezt lehet hogy csak azok a munkahelyek intézik akik TB kifizetőhelyek, ezt sajna nem tudom -

Feltöltök itt egy kis segítséget, amit a SOTE kiadványából szedtem ki. A Baross utcai cím (AK hivatal és OKmányiroda) természetesen csak a SOTE-n szültekre vonatkozik, de a többi általános.

Erika
goczane
 
 


szóval az iromány:

Kép
goczane
 
 


az iromány folytatása:

Kép
goczane
 
 


Sziasztok!

Na, ma nem kezdődött valami fényesen a napom. Már tegnap este egy kicsit bedugult az orrom, de nem volt vészes. Ma reggel viszont már a szemem is könnyezett és az orrom is be van dugulva. Remélem nem jön ki rajtam a nátha! Még szerencse, hogy ma megyek a dokimhoz, mert akkor megkérdezem, hogy mi legyen ha mégis.

Tegnap felhívott egy nő, hogy amikor átvettem az ingyenes akármilyen csomagot (pelenka, újságok, stb.), akkor ugye megadtam a nevem és telefonszámom és most szeretne tájékoztatni a "szülők lettünk" kiadványról. Benneteket is felhívtak már?

Eszty 21+4
eszty
 
 


Jó reggelt Lányok! Kép

Eszty Kép
Tegnap jutott eszembe, hogy már én is átvehetem az ingyenes csomagot, és olvastam a kitöltendő lapon, hogy fel akarják használni az adatokat arra, hogy megkeressenek mindenféle reklámokkal. De nekem a kitöltésnél van lehetőségem NEM-et mondani, csak kérdés, hogy figyelembe veszik-e....Nem szeretném, ha állandóan ilyenekkel hívogatnának!

Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Erika!

Köszönöm a segítséget, még én is érdeklődöm majd egy kicsit!

Pumukli!Kép
Mi volt tegnap a dokinál? Megerősítették, hogy kisfiú????

Eszty,
ne ijedj meg egy kis náthától, az a lényeg, hogy inkább ne legyen vírusos...

Üdv
Andi
bagandre
 
 


Elárulnátok, hogy hol lehet átvenni ezt az ingyenes csmagot és minek a fejében? Fel kell mutatni valamit?
Emlékszem, hogy az első terhesgondozáson a védőnőnél kaptam egy kupont ilyen célból, de azt már elgabalyásztam valahova, nem tudom hol van...Az lett volna ez a bizonyos ingyenes csomag "belépő"???
bagandre
 
 


Pumukli,
engem most kerestek először, tehát nem volt zavaró, ráadásul modntam nekik, hogy küldjék a kiadványt, 990 forintért, amit később ha kell, (pótló kiadványok) lemondhatok, + egy előkét is kapok. KépKép
Tényleg, mi volt a dokinál?

Andi,
mondjuk azért nem ilyedtem meg a náthától, de tudom, hogyha énnekem sír a szemem, akkor abból nagy nátha lesz. Nem szoktam kicsiben elkapni. Kép
Mikor megkaptad a védőnőtől a kiskönyvedet, voltak még újságok és egy Várandós Mamák Könyve. Ennek a hátoldalában volt egy lap, amit ki kellett tölteni és mögötte voltak a címek, hogy hol lehet beváltani. Annyi cím volt, hogy csak na. Kép

Eszty
eszty
 
 


Andi Kép
Tegnap a háziorvosomnál voltam belgyógyászati vizsgálaton. Csak vérnyomást mértek, és csináltak egy EKG-t. A has és gyomorfájásomra nem mondott semmit. Annyit mondott, hogy ne egyek csokit, mert majd köszvényes leszek Kép
Szombaton délután megyek uh-ra, majd írok vagy felhívlak utána. Ti vasárnap mentek?
Én az első tanácsadáson kaptam egy könyvecskét (Várandós Mamák Könyve címmel)és abban van egy kupon, amivel át lehet venni az ingyenes csomagot. És fel vannak sorolva a boltok, ahol átvehetők. De szerintem kell hozzá a kupon....

Pumukli
pumukli
 
 


Sziasztok!


Én is kiváltottam az ingyenes csomagot a Felicitas-tól, volt benne mindenfle repi anyag, egy kis pelusminta, 2 újság, egy kis Gabi fürdetőtejminta, egy babafürdető szivacs, valamint egy kis minta őszibarackos babatea. A teával csak annyi volt a gondom, hogy 2003 08 hóban lejárt. Kép

Andi!

Ha elkutyultad valamerre, az sem nagy gáz, ha mész a védőnőhöz, kérj tőle egy másik Várandós mamák könyvét, és nosza! (barátnőm is így járt,és kapott másikat)

Erika
goczane
 
 


Pumukli, Eszty,

gondoltam, hogy ez lesz az, majd előkotrom a fiókból, biztos megvan, egy pár ingyen dolog azért jól jön, cserébe zaklathatnak egy kicsit..Kép

Igen, én vasárnap megyek, kíváncsi vagyok már a méretekre...Kép állítólag ilyenkor már egész sokat nő...

Munkahelyemen elkezdtem összeírogatni a feladataimat, ugyanis nem vesznek fel mást, hanem szétosztják a feladataimat és elkezdek lassan pakolászni is, rengeteg dolgot felhalmoztam, aminek a fele kukába kerül...
Eszty, ha jól emlékszem, te is dec. 19.-ig dolgozol, ugye?

Pumukli, te meddig húzod még? megbeszélted már a főnököddel?

Andi
bagandre
 
 


Erika,
nekem nem volt benne tea. Csak pelenka, baba fürdető csomag és újságok. De nem is gond, hogy nincs benne tea, mert ha lejárt, akkor úgysem mennék vele sokra. KépKép Mondjuk azért odafigyelhetnének erre, nem?

Andi,
ha nem találod meg, akkor menj el a védőnőhöz és kérj másikat. Persze hogy jól jön az ingyen dolog. Én még a könyvből a Liberosat is visszaküldtem és küldtek cserébe egy albumot.
Igen, 18-ig dolgozom. 19-től szabin vagyok, januártól pedig betegszabin. Nem jövök már be, minek. Munka sincs igazán és a sok göthös embert sem bírom már! KépKép

Eszty
eszty
 
 


Andi Kép
Annyira jó lehet, hogy már megkezdted a "végső visszaszámlálást". Ma péntek van, a mai nap kivételével még 3 hetet vagy....13-án szombaton ti is dolgoztok?
Én nem szóltam még. Úgy gondoltam, hogy január végéig maradok, majd 1 hónap szabi, azután már szülési szabadság vagy táppénz.

Pumukli
pumukli
 
 


Pumukli!Kép

Igen, tényleg jó így visszaszámolni már, ma rendet raktam az asztalomon és a fiókjaimban, elrendeztem a szekréynekben is mindent és elkezdem hazamenekíteni a cuccaimat apránként...

13.-a nálunk is munkanap, de én már kivettem arra a napra szabit + 22-23.-ra is, a két ünnep között táppénz, majd jan. 5.-tól szabi ismét.

Szilvus egyébként már jobban van, beszéltem ma vele, már dolgozik, csak sok a munkája, azért nem tudott még itt beköszönni...
Készülünk a jövő heti terheléses cukorvizsgálatra..Kép

Andi
bagandre
 
 


Sziasztok!!!! Kép Kép

Igaz, kicsit még náthásan (dádházsad....) de már újra a fedélzeten. No, tanulságképpen: lementem a pecsétért a háziorvoshoz, szerda délután 1/2 8-ra. A várakozás 10 perce alatt szerintem benyaltam valami taknyot, igy csüt. reggel az utam ismét hozzá vezetett. A doktornő igencsak csodálkozott, de Ő is azt mondta, biztosan a rendelő várójában prüszköltek össze. Tehát: NE ilyen influenzás időszakban gyűjtsétek be a háziorvos pecsétjét, bármennyire is nyaggat Benneteket a védőnő!

Alig győzöm a sok történést visszaolvasni...Pedig csak 1 hét net-elvonásom voltKép

Köszönöm Mindenkinek az aggódást és Andibandibak a tudósítástKép Kép

Mariann, remélem rendeződik az autód, annyira sanálom ami Veled történt. Neked nem lett bajod? Fizet a biztosító? Ügyes légy és ne idegeskedj!

Kitty, örömmel olvastam, hogy a lepény végre fentebb mászott! Azért még kimélned kell Magad, ugye?

Karmen, rendbejött a gyulladt fogad? Kép Szegénykém, és még csak fájdalomcsillapítót sem szabad bevenni... Remélem már csak 1 rossz emlék...

Fiús és Lányos Mamák, akiknek az elmúlt héten derült fény a baba nemére: MINDENKINEK GRATULA!!! Kép Kép Még mindig a Kislányok vezetnek?

Helyzetjelentés rólunk: jelentem, hatalmasat nőttünk! Bár a háziorvos szerint pici a hasam. Kérdem én, van egyáltalán "előírt" méret? Kép Elölről semmi, oldalról meg egy nagy hegy! Bogárka rendkívül aktív, hatalmasakat nyújtózkodik, mókuskerekezik, leginkább, mikor egy kiadós kaja után lehanyatlottam a kanapéraKép A hangos zajokra erősen rúg, mintegy mérgesen, a mi hangunkra pedig "válaszol". Kispapa el is sírta magát a gyönyörtől, mikor egyik nap "beszélgetett" hozzá, s minden szó után Minike jelzett neki. Mikor nem beszélt, rúgás sem volt.
Melltartóméret (Andi, Pumi! Kép) 85B, pocakkörméret 84 cm, súly 60 kg (azaz +6 kg).
Megvettük a kiságyat, a MegaToysban, fenyőből van, ez illik majd a babaszobába. Varrtam egy pingvines polár plédet, kiszabtam egy hálózsákot is ugyanabból (ha már otthon lógattam a lábam...). Megrendeltem a Micimackós organza-függönyt is. Kép

Megérkezett az utódom is, igy kissé megoszlik a sok munka. Ha jó lesz a cég és megérdemli, lehet, még januárban is maradok kb. 2 hetetKép

Grafomán voltam. Most megyek és olvaslak vissza Benneteket!

Sziasztok, jó újra itt!

Szilvus
ma 24!
szilvus
 
 


Szilvus Kép
Örvendek, hogy visszajöttél és hogy jól vagytok! Kép Én tegnap voltam a háziorvosnál, zárás előtti félórában, így nem volt tele a váró Kép Mi még mindig arra várunk, hogy egy jó nagyot rúgjon a tenyerünkbe! Kép Én már egyre türelmetlenebbül....

Andi Kép
Holnap délután-estefelé valamilyen formában jelentkezem. Most elengedtek hamarabb, indulok fodrászhoz.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! Kép

Pumukli
20+2
pumukli
 
 


Én is búcsúzom hétvégére, hétfőn már tudni fogom, hogy mekkorát nőtt Lili az elmúlt hetekben!Kép

Kellemes hétvégét Mindenkinek!
Andi
23+4
bagandre
 
 


Sziasztok!

Pumukli:
Mit csináltatsz a hajaddal?

Andi:
Ha nem ad a védőnőd másik Várandós mamák könyvét, szólj, mert nekem 2 van, és a csomagot kiváltani úgyis csak egyszer tudtam. Valahova elkutyultam a másik könyvet, de ha kell megkeresem.

Ma végre megtudtuk a Quartett teszt eredményét és hát semmivel nem lettem okosabb. Most aztán végképp nem tudom mit csináljak, megkockáztassam a magzatvíz vételt vagy nem.
Az AFP 0,62 a BétaHCG 2,31 lett, a másik két érték teljesen jó. Így 1:440 arányt hoztak ki a down lehetőségére. Ez épp a határon van. Annyit még megsúgtak, hogy ha ez IVF terhesség lenne (de nem az, viszont progi pótlást kapok az elejétől), akkor ugyanezek az értékek már csak 1:830 down esélyt jelentenek és az már jó.
A 12. heti UH-n a nyaki redő méret tökéletes: 1,1.

Most aztán fogalmam sincs mit csináljak, melyik a nagyobb kockázat.

Van valakinek tapasztalata?

Tudom, hogy egy kicsit off voltam, de ha tudtok segítsetek, mert mostmár egyre idegesebb vagyok a bizonytalanságtól.

Jó hétvégét! Üdv:
Humi
16+5
humi
 
 


Humi!

Hát nem könnyű a döntés, én nem annyira értek az értékekhez, de mit javasol az orvos?
Én voltam magzatvíz vizsgálaton, ki lehet bírni,nem szörnyű, és ott nekem azt mondták, hogy kb.2 % a vetélés esélye,de a gyakorlatban eddig talán 1-2 volt. Ha ezt választod, keress valaki nagy gyakorlattal rendelkező dokit. Ildikó és Karmen is volt magzatvízvételen, talán ők is elmondják milyen volt. Még időben vagy az bizti, és a jó eredmény után megnyugodhatsz, viszont ha nem csináltatod meg, végigidegeskedheted az egész terhességet. Persze ezt én gondolom így, beszélj orvossal, akár többel is, talán segít a döntésben.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok Kismamik!

Megint lenne egy gyakorlati kérdésem: biztosítottnak nevezhető az is, aki nappali tagozaton tanul? Vagy ez kizárólag a munkaviszonyra értendő. Én már nem tudom követni, hogy mikor miket lehet igényelgetni, valamiről tuti le fogok maradni...

Andi!
Nagyon ügyesen vásároltál, most már én is nagyon kíváncsi lettem erre a boltra, még jó, hogy itt lakom mellette egy köpésre. Ezek szerint gyerek- illetve bébiruhák is vannak? Ha igen, azok is ilyen jó árban?

Szilvus!
Örülök, hogy minden rendben van és újra visszajöhettél!

Humi!
Én úgy tudom, hogy a magzatvíz vizsgálatnál ez az 1-2%-os vetélési arány valóban csak "elméleti" kalkuláció, ennél jóval kevesebb esetben következett be baj.Szerintem most már ezt is profi módon csinálják, tehát talán nincs olyan nagy kockázata. Megértem, hogy bizonytalan vagy, de ha jó az orvosod és megbízol benne, akkor hallgass az ő tanácsára! És ne idegeskedj amíg nem tudsz biztosat, nyugodj meg és légy pozitív!

Eszty!
Jobban vagy már, vagy végképp elöntött a nátha?
De jó, hogy végre Kedvesem is láthatja Pocaklakónkat! Azt nem tudod véletlenül, hogy a többi Uh-ról sima képet csinálnak-e a Margitba? Mert az tudom, hogy videót a 18. heti kivételével 1900 forintért készítenek, de én azt gondoltam, hogy ilyen normál Uh képet kapunk grátisz minden alkalommal. A 12. hetiről én üres kézzel távoztam, de nem tudom, hogy ez így normális, vagy pedig kérnem kellett volna.

Jó hétvégét Nektek!
Brigi (15+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki jól van. Mi is jól vagyunk, és végre 2 hetes túlhordás után megszületett a barátnőm babája, kisfiú és 4150g 56 cm. szegényt megkellett császározni mert a baba feje nagy volt és nem tudott befordulni a medencébe. De nagyon jól vannak. Már én is úgy babáznék.

Humi: a dokid mit mond? Szerinte meg kell csinálni a magzatvíz vizsgálatot? Szerintem először őt kérdezd meg, de nyugi minden rendben lesz.

Szilvus örülök hogy meggyógyultál, de annak nem hogy elkaptad a náthát.

Én egyik terhességemnél sem váltottam ki egy csomagot sem, de mivel ez regisztrálva van, amikor megszülöd a picit akkor a védőnő a korházban átadja az összes csomagot, legalább is nekem így volt.
Tehát akinek nincs meg a könyve az is megkapja.

Nálunk Réka baba nagyon aktív, de amikor apuci oda teszi a kezét a hasamra akkor abba hagyja. Viszont a gyerekek kezét már nagyon ismeri és nekik nagyon sokat mozog. Mindig kidugja a lábát és odabújik a kezükhöz.

Na megyek, mert főznöm kell.

Sziasztok

Gabi
25+5

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?