Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Era! Mennyi virág! Én nőnap óta nem kaptam virágot!

Nyaralás: tudod, én egy ilyen honlap szerkesztésében segédkezem, úgyhogy közelről tudok ajánlani neked! Kattints ide!

Elég változatos a kínálat, de van néhány wellnesses ajánlat is, pl. Egerben van egy jó, meg a Balcsi körül is néhány!

Amandi! Szerintem igazad van.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Amandi, nem értek veled egyet. Egy 2 éves gyerektől nem elvárható, hogy végigbékávézza a várost, mert pl. a családnak nincs autója, vagy nincs jogsija a szülőnek, vagy éppen egy kicsivel és egy picivel közlekedik az anyuka stb. Hamar fáradnak még. Attól, hogy a gyerek már tud járni, és az anyuka életét is könnyebé teszi a kocsi még igenis elvárható, hogy normálisan lehessen közlekedni babakocsival. Úgyhogy nem nagyon értem a felvetésedet. :shock: :roll:
Vendég
 


Hella Csajok!

Szerintetek miért nem tudok akkora képet gyártani a vonalzóra Zoránnak, mint a Noémié?
Ha elküldeném a képet valakinek, legyártaná nekem jópénzé? :lol:

Köcce.

Erika

Kép
viera
 
 

 
 

Sziasztok

Amandi
Háát.. én sem értek veled egyet,ha nem baj.
Három gyerekkel nem olyan egyszerű pl.úgy,h közben mondjuk vásárolok is.
Ráadásul Zalán szereti.
Az iskola tőlünk elég messze van,ezt a távot mindíg gyalog teszem meg.Ez oda-vissza 1,5 óra.ennyit Zalán nem tudna gyalogolni.
Persze mehetnék BKV-val is,de akkor ugye 3 bérletet kellene vennem :shock: Az asszem sokba kerül.
Plussz,úgy nem esik útba a piac,tehát akkor vagy 2× megyek egy nap,vagy nem vásárolok.

Az pedig,h akadálymentessé tegyék a babakocsik számára a közlekedést szerintem elvárható.
Mert mi van a pici babákkal?Vagy mi van akkor ha mondjuk van egy újszülött,meg egy 1,5 éves?Akkor nem kell menni sehova?
Én pl már szorultam be a babkocsimmal 2 pénztár közé amikor még Zalán pár hónapos volt. :evil:

Gabella
Ha már honlap szerkesztés.Hogy lehet olcsón jó honlapot csinálni?
Vendég
 


Sziasztok!

Én is csatlakozom a babkocsisok táborához! Ez egy kisváros. Összvisz egy olyan bolt van, ahol be tudom ültetni Petit a bevásárlókocsiba. Oda bicajjal megyünk, amúgy meg babakocsival vásárolunk, ügyintézünk. Így sokkal kényelmesebb és szerencsére Peti szeret bámészkodni a kocsiból. Viszont kocsi nélkül boltolni vele, kész katasztrófa. Rohangál. Szóval, mi leginkább bevásárláshoz használjuk!

Alziza!
Nem semmi. 1,5 óra út! Így könnyű vékonynak maradni!!!! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Fanni újra iszik, ez a nap hire, még azért nagyon bátortalanul és nem viszi túlzásba de igy 3 nap után végre jutott bele egy kis tej is!Madarász asszem megúszva 8)

Én babakocsi párti vagyok,Fanni 8 hónapos korától jár de ettöl függetlenül a babakocsit 3 éves korig találták ki, mivel ugyan édesen elmotorozik amerre neki kedve van és amig kedve van de igy nem lehet utazást tervezni,csak ""céltalan"" bolyongást :)

A babakocsis esélyegyenlöséget pedig nem azért találták kis (és más országokban teljesen magától értetödöen és természetesen épitenek igy már mindent iiigen régóta) mert valaki lusta cipelni a mi esetünkben pl.18 kilós vagy akármekkora kétévest, hanem mert nonszensz ,h vadászni kell az alacsony buszokra,lépcsös rengeteg közintézmény, igy aki nem nandu kendö mániás vagy uram bocsá a gerince miatt nem is emelhetne nehezet vagy netántán nem egy lusta egyéves hanem egy kerekesszékes felnött az rohadjon meg otthon mert babakocsival,stb. szeretne menni? Nemá :lol: !

Szégyen ami itt van ebben az országban ezen a téren .

Lapulva közlekednek a kisbabások közben sir a szája a vezetésnek,h kevés a gyerek...(politikától függetlenül,tök mindegy melyik épp a vezetés).
Vendég
 


Milán teste tele van apró kiütésekkel, mintha melegkiütés lenne. Lehet az antibiotikumtól szerintetek?
Vendég
 


Kimike!

szerintem nem az antibiotikumtól vannak a pöttyök.
Kérdezd meg a dokit. Nekünk soha nem volt pötty tőle. Ráadásul nem az egész testén.
Nem evett mostanság epret, málnát, dinnyét, banánt?
Ezek allergizálóak lehetnek.

Erika

Kép
viera
 
 


Hali! Jajj,de jót irtál menyasszon! Ráadásul irtad, h a babakocsit 3 éves korig találták ki, igy megnyugodott a lelkem, hogy nem leszek béndzsa, ha esetleg 3 éves korában is a hétfői nagy cipekedéses sulijáratot babakocsival futjuk le.Amúgy úgy rémlik,hogy Blankával 2,5 évesen már busszal mentünk bölibe és gyalog,de télleg képzeljetek már el egyik karomban a nyűgös fáradt Benivel,kisujjamon lógó megunt motorral, jobb kezemben meg Blani keze, hátamon a rózsaszin iskolatáska, lóg még rajtunk a tesi cucc,meg a kajás hercegnős tütyű,hogy az én batyumról-amiben épp csak bantu néger nincs-és irány a suli, bölcsi,tv. Hazafelé ugyenez forditva, bolttal,piaccal, kúttal-kannával. Fúúúú.
Na szépis lenne.Azt hiszem a reggeli értekezletre mint egy maratoni futó esnék be.

KIMIKE!!!
Debizony, hogy lehet a gyogyitól! Beninek is attól volt.!!!!!!!
A melegkiütés nálunk csak hátul a nyaknál van, az étel meg a hason szokott kijönni!
Egyébként én levittem a dokihoz, de mivel már csak pár nap volt-végigszedtük. Valszeg valamely vivőanyagára allergiás.Blanka az Ospenre volt, Beninél meg nem volt annyira intenziv, ez nem fullgyógyszerallergia, csak valami vivőanyagérzékenység. Ettől eltekintve zárd ki előbb amiket Viera irt!!!!!De ne hagyd abba!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Hali!

Bocsika, szóval nem úgy értettem, hogy tuti nem a gyógyszertől lehet, mert persze, hogy attól is lehet. Csak mi már nemtomhány ilyen üveg gyógyit beszedtünk, nem volt baja Noéminek tőle, pedig ő aztán mindenre kiütést kap.
Tehát a Cedax sem kizárt.
Nézd azért meg a papírját, hogy írja-e mellékhatásként, meg tényleg kérdezz rá a dokinál.

Bocsi még egyszer, ha hülyeséget írtam... :oops:


SEGÍTSÉG!
Miért nem lesz szép a kép nekem Zorán vonalzóján? Pedig olyan szép éles képet választottam. Ha valakinek esetleg elküldhetném..., aki esetleg megszerkesztené.... :?

Erika

Kép
viera
 
 


Üdv.

Most nincs sok időm, mert Peti szétszedi a lakást, nagyon felturbózta a délelőtti fürdőzés...na meg a kb. egy óra hosszai alvás. :shock:

Szóval, mi már csak szökőévben használunk babakocsit, ha kell, Petit inkább felveszem.
Az, hogy anyuka x ezer dolgot visz magával a gyereknek, hát az ő baja. Nekünk többek közt ezért NINCS motorunk (ugye az alap ok, hogy Peti túl magas hozzá, na meg nem is tudja kezelni - erre pár napja jöttem rá), mert NEM vagyok hajlandó hazacipelni.
Mondjuk nálunk kategórikusan ki is van ez Peti felé jelentve, és annyira nem is ágál a dolgok ellen, tehát nem hisztizik ezek miatt, stb.
Egyébként tömegközlekedik öcsémmel, meg akkor, ha anyukám hozza haza, kocsiba csak akkor ül, ha hétvége van, ill. ha én hozom haza munka után. Nem szeretném ahhoz szoktatni, hogy kocsi hozza-viszi, igenis meg kell tanulnia a közösségi közlekedést, vagyis azt, hogy a kocsin kívül van más is, amit lehet használni!

Jó, biztosan más az, hogyha rohanni kell...ebben még nincs tapasztalatom. :roll:

Ja, és szerintem Amandi arra gondolt, hogy azok panaszkodnak, akik "kényelemből" használnak babakocsit...a kisbabások felháborodása jogos, én is nagyon dühös tudtam lenni, mikor a nagy babakocsival jártuk a várost, és fel kellett cipelni a járgányt gyerekestül, meg még a bérletet is mutogassam! :shock:
Persze az esernyőjárgány egy álom volt mindig is. :wink:

Na kicsit össze-vissza lett, de kb. ennyi a véleményem.

Ennyi voltam, ellépünk tömegelni egy kicsit, ha már a fiatal úr nem aludt.

Katus, Pannának boldog 2. szülinapot így utólag.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Benianya, logikus, hogy egy 2-3 éves gyerek nem bír túl sokat menni. Úgyhogy nyugodt lehetsz a babakocsit illetően, emiatt igazán nem kell magyarázkodni. Nem kell siettetni az időt, nem attól lesz "szupersportos" a gyerek, ha 2 évesen nem engedjük babakocsiba ülni.

Amúgy pedig saját érdekünk, hogy akadálymentesítve legyen a város. Lehetünk még kismamák, lehetek egyszer tolókocsis stb. Persze aki nem tömegközlekedik gyerekkel a fővárosban, az el sem tudja ezt képzelni, hogy milyen. Csak azt nem értem, miért baj az, hogy ez a kismama érdeke is? A gyerek nem lesz attól lusta, hogy nem tud elszaladni a tömegben. És az anyát se kell megkövezni azért, mert egy 13-14 kilós gyerekkel+pakkal nem szórakozik a metrón, ehelyett beleteszi a babakocsiba. Komolyan, még mindíg nem értem a felvetés lényegét. :shock:
Vendég
 


Mindíg elfelejtek valamit. :D Viera, nem evett ilyeneket, nincs is igazán étvágya. Málnát 1 hete evett, banánt is kb., dinnyét még nem is vettem, epret pedig vagy 2 hete. Tegnap, tegnapelőtt nem evett gyümit (szinte semmit), ma almát, barackot.

Látom közben vki segített Zorán fotóját kicserélni. :-) Pedig pont írni akartam, hogy olyan, mintha Noi lenne a nagyobb. :)

Holnap már nem leszek, jó hétvégét Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Ma feljöttek anyuék Julcsiért, és levitték magukkal Félegyházára, így csütörtökig egy gyerekes vagyok... Iszonyatosan hiányzik már most a kis energiabombám, olyan csend van nélküle. De tudom, hogy nagyon jó dolga van, kint van a telken, jó levegőn, és imádják. :) Így a héten kicsit össze tudom kapni magam, meg a lakást is, és Hannival is többet tudok foglalkozni. Kedden megyünk a 3 hós oltásra, már várom, mert régóta nem tudom a súlyát. Bár, nem úgy néz ki, mint aki éhezik. :)
A lányok nevében is köszönöm, amit a képekkel kapcsolatban írtatok. :) Szerintem is hasonlítanak egymásra, Julcsinak ugyanilyen sérója volt, mint most Hanninak.

Pár napja olvasgattam, így nem tudok mindenre reagálni.

Mi tavaly Nivea naptejet használtunk, idén vmi no name spanyol naptejet vettem, kifejezetten gyerekeknek készült, és 60 faktoros. Én minden kimenetel előtt kenem Julcsit, eléggé fehér börű, nem szeretném, hogy leégjen.

Reni, hú, nekem nagyon rosszul esett volna, ha a férjem elfelejti a szülinapomat, ez tényleg megéri a durcit!

Julcsi már nagyon régóta nem babakocsizik, tavaly nyáron is már inkább sétált. Ő elég jól bírja, bár tény, hogy szerintem ő nagyobb a kortársaihoz képest. Imád motorozni is, azzal nagyon gyorsan tud menni. Ha tudtam, hogy hosszabb ideig fogok gyalogolni, akkor még kocsiztunk, persze még Hanni előtt. Most már akár rövid táv, akár maratoni, neki sétálni kell, mert Hannit tolom a kocsiban. Eddig nem volt gond, nagybevásárolni együtt szoktunk a férjemmel, ő tolja Julcsit a bevásárló kocsiban, én meg Hannit a babakocsiban. Ilyenkor jól jön, hogy tudjuk valahová ültetni, így nem unja el magát, nézelődik.
Attól függetlenül, hogy nálunk kiesik a babakocsizás lehetősége, én megértem azokat, akik még használják. Még kicsik ahhoz hogy nagyon hosszú ideig gyalogoljanak, főképp úgy, hogy mi hatátozzuk meg az irányukat. :)
Az akadálymentesítés meg nagyon ráférne a városra, még két gyerrekkel nem BKV-ztam, de biztos nem lehet egyszerű feladat...

Most mennem kell fürdetni, remélem most pár napig többet tudok netezni is. Hogy milyen nyugi van egy gyerekkel, már el is felejtettem... :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Kimike, Julcsi pöttyös lett egyszer egy antibiotikumtól, talán Augmentin volt, a dokink be is írta a kartonjában, hogy allergiás arra a hatóanyagra, amit tartalmaz, ezt később is mondtam a dokinak, mikor írni akart fel neki gyógyszert. Mikor másikat kapott, akkor nem volt gond.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Kimike!
Írtam privit!!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Huh, nem akartam vitát generálni. Nekem igazából sokszor az emberek hozzáállásával van bajom, csak ez legjobban a kismamáknál jön ki.
Az akadálymentesítés természetesen jó dolog, és kell, nem is azt mondtam, hogy nem.
Itt valószínüleg az van, hogy én úgy gondolom, vannak az adott lehetőségek, és azon belül mindenki eldöntheti, hogy mit is választ. Ha meg választottam, akkor nem fogok folyamatosan nyavajogni, hogy azt mások nem teszik könnyebbé. Egy példa, ami nem babakocsis: Lehet közlekedni a városban BKV-val, vagy autóval. Eldönthetem akarok ülni egyedül az autóban kényelmesen, állni a dugóban (esetleg kicsit gyorsabban bejutni), aztán vadászni a parkolóra, fizetni érte, vagy mehetek bkv-val, itt nem kell figyelni, nincs felelősség, néha lassabb, néha gyorsabb mint az autó, bérlettel olcsóbb, viszont tömeg van. AZ előnyök és hátrányok tekintetében döntök, nekem mi a jobb.
Valami ilyesmi a gyerekkel is: nem akarom cipelni a seggét, meg a sok csomagot? Ez együtt jár azzal, hogy bizony kicsit nehezebben lehet közlekedni, és olyan helyekre megyek, ahol tudom, hogy beférek és nem nyavajgok a másik üzletnél, hogy deee én oda akarok menni, miért nem mehetek. Mondjuk ez a kerekesszékeseknél más, nekik nincs választásuk. Szóval sokszor csak megy a negatívkodás, a sírás, hogy más nem könnyíti meg a helyzetét. Miért van az pl, hogy az időseknek is mindig a csúcsforgalomban jut eszükbe, hogy közértbe, stb kell menniük?
Kimike, lehet hogy neked fel se tűnt, de ti pl láttátok, hogy mi hogy közlekedünk, amikor a kincses szigetes taliről mentünk a kocsiba. Csak irígykedtem, hogy Milán szépen megy, nekem meg cipelnem kellett Márkot, és még a fülemen is csomag volt :) És ez nálunk mindig ilyen, mert ő csak a saját feje után szeret menni. :) AZ is lehet, az én életem túl könnyű, ezért gondolom így :roll:

SZóval nem tudom, sikerült-e értelmesen megfogalmaznom, mit miért gondolok, de Ex is az én gondolataimat írta le.

Képzeljétek, péntek délben anyuék elvitték Márkot Siófokra, és csak holnap délután jönnek haza. Olyan furcsa. Kismanó nagyon jól érzi magát, pancsol, meg játszik, és csak néha emleget minket.

Katus, Jó pihenést nektek!

amandi
 
 


Sziasztok!

Mi is mentünk már sokszor busszal pl. a pár megállóra lévö játszóra (mert nálunk csak pár megállókra van játszó, de komolyan),nagyon ügyesen kapaszkodott Fanni, de más persze játszóra menni full ráérösen egy teli hasú,kialudt gyerekkel mint bárhová ügyintézni,vagy stb.

Fanna is magas a motorhoz,habár mi találtunk egy sima Enduo motort amiböl most jó egy méret és ennél van nagyobb-ügyesen megy vele, de mondom, GPS nincs a gyerekben,ha van is, akkor sem lehet beállitani :)

Igazából az a helyzet, h van aki megteheti erönlét / csomagmennyiség/cél/nincstesó ,h mindig babakocsi nélkül menjen, de van akinek tényleg nincs más lehetösége legtöbbször,és azért mégiscsak virul a babakocsi piac-tehát akad aki használja, és ha már van akkor addig, amig úgy gyorsabban és a gyerek miatt föleg kiszámitható idön belül azzal tud eljutni A pontból B vagy esteteg még egy kis C és ha már úgyis úton vagyunk akkor D pontba .És közben gyülik a csomag a gyerek meg fárad és még haza kell érni...


Mi olyannyira babakocsisak vagyunk,h most pl. vettünk egy full minimal design 3 kilós használt esernyökocsit, mert ami most van azt nem fogom lent hagyni a közös tárolóban ,ahová költözünk de ezt nyugodtan és igy vele fogunk lerohanni közértbe, vagy olyan helyre ahová-ahonna idöre szeretnék eljutni Vele.

Fannit egyszer lesétáltattam pár hónapja , 3 buszmegállót, jött is nagyon szépen,visszafelé már nem persze meg a játszón is belassult szegény (oda mentünk).

Aztán azon morfondiroztam,h hé,nem kéne ennek a gyereknek már mittomén mennyiket gyalogolnia, há mér veteti fel magát néha mégis kivert kutya tekintettel???Én szeretem felvenni csak tényleg nem birja agerincem sajna,ez van.

Mentünk úgyis a dokihoz, mondtam neki,h nem e azért nem megy a gyerek olyan távokat amiket én szeretnék,mert túl gyorsan nött, nem birja a babacsontja az ovis súlyát vagy ilyesmi?!

Dokink erre azt mondta, h Fanni még nincs 2 éves (akkor 20 hós volt) ,de mivel nagy növésü,ránézésre igen sokat elvárok / elvárnának töle, de még ezeket nem kell tudnia.

Azért adott beutalót röntgenre,a kis kezét kellett fél másodpercre odatenni, ki se ment senki a szobából,szóval nem egy erös,veszélyes rtg-természetesen (kopp,kopp) minden ok volt, igy én is megnyugodtam-nincs baja, simán nem kell egy 20 hósnak olyan távokat szó nélkül megtennie amit én elvárok Töle !

Na azóta pofátlanul beteszem a kocsiba, ha kell, habár egyre többször nem tudom, mert Öt kocsival feltenni egy nem alacsonypadlós buszra (felén nincs csak hétvégén, de akkor itthon van apa is a kocsival) nem egy egyszerü dolog, de ugyan igy más gyereket se.

--------

Fanni a virustól kiütéses az egész testén,egyre jobban,már akár kezdhetne elmúlni is...:(
Vendég
 


sziasztok!

hát én a tesó kocsink nélkül asszem nem tudnék kimozdulni az utcából sem.Ami tök vígan elvan a kocsiban,ha kéri hogy kiszálljon kiveszem(mondjuk nem főúton,meg veszélyes helyeken.),aztán ha elfárad megy vissza.A posta tőlünk 500 méter.Egyszer mondta hogy Ő gyalogol,na Petykát betettem a régi kocsiba,így mentünk.Visszafele már visitott hogy ölbe,nem volt hajlandó egy lépést sem jönni,ráadásul partnak felfelé cipeltem hazáig.Akkor megfogadtam hogy akkor is a tesó kocsival indulok el ha azt mondja gyalogolni akar,mert igy legalább be tudom rakni ha mégis meggondolja magát.

Itt a faluban a boltba még ezzel a tesókocsival is beférek,de Vácon már sok sok sok helyre nem tudnék bemenni a lépcsők,meg a szűk ajtók miatt.

Jövő héten megyünk audiológiára Petykával,meg vissza a bethesdába,ahol eldönti a főorvosnő hogy megcsinálja e a biopsziát.
De most már két hete nem kellett szélcsövezni,ez olyan jó,és nem fáj a hasa sem.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Séta: azt én sem tudommi várható el egy 2 évestől,de a reggeli babakocsizás ellenére(ugye csak a suliba rohanunk,visszafelé gyalogol) én elég következetesen edzem Benit.
Aránylag sokat megy-nem mértem mennyit,de eztán le fogom.
Egyrészt az energialevezetés miatt futtatom :wink: ,másrészt valóban edzem. Mert ezt tettem Blanival is,és olyan jólátni az egésszéges, erős lábizmait.Másrészt nem akartam, hogy elpuhuljon-pl. az isiben most volt az első osztálykirándulás és 2,5 km-t gyalogoltak az állomástól.Hááát sokan nem birták,mert még életükben nem sétáltak ennyit! Blani 2 évesen már egyedül jött fel a Mátrába, az 3 km-es túrán!!!!!!!Hegynek fel simán ment és élvezte,eszébe sem jutott felvetetni magát.
Szerintem ez nagyon fontos.
Beni pl.napi 2x lépcsőzik fel a 4.re!!!!!!!!!!
Jó, van, hogy hulla és kéreckedik fel,és van, hogy 2 kezemen meg még a fülemen is cucc lóg,olyankor felrohanok,leteszem a cuccot és vissza a gyerekért.
Nem sirok,mert örülök,hogy nem vagyok tolókocsis és fel tudok menni,más részt jó kis zsirégető,popsiformáló a lépcsőzés. Ennyi edzés meg kell.
Szóval fontosnak tartom a fokozatos túrához szoktatást-főleg ugye, hogy Beni mozgásilag problémás volt, csak had erősödjnek az izmai. :lol:

Ti mértétek mennyit gyalogol a baba?
Egyszer a gáton mentünk ahol futni szoktak,és most monda apa, hogy ott simán leronaht,sétált,labdát kergetett Beni 1,5 km-t.
Tudja valaki mennyi a 2 éves adag?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok,

Naptej: Mi La Roche-Posayt használunk, a krémet kezünkre és a folyékonyasat pedig arcunkra. Nálunk nagyon vigyáznak UV-ről emberek (különösen nők! Mi vágyunk a nyugati nők fehér bőrükre nagyon! :P ), pl. gyalogolásnál napernyőt, autóvezetésnél hosszú karos kesztyűt használnak, természetesen 40 fokon is képesek hosszú ujjú ruhával kint lenni. :shock: Én is felveszek hosszú ujjút amikor vezetek, véletlenül sem kapjak napfényt.
Ez lenne a napfényvédő kesztyű:lol: :
Kép


Babakocsi: Mi nem használunk, Kevin nem szeret benn ülni. Ő bevásárló kocsiban sem szeret ülni, csak mindig tologatja a kocsit. És pénztárnál mindig le kell venni a cipőt, mért ő szeretné kipakolni mindent belülről. Kifizetésnél visszaveszi a cipőt és újra tologatja. Én még szívesen használnám, ha tud ülni bent.

Tjuca: ? Kevin a férjemre hasonlít? Mondanám néha igen, néha nem. Általában magyarok mondanak rám hasonlít és japánok pedig fordítva. :P Kipróbáltunk Look-alike Metert, ez szerint 3 %-kal hasonlít rám csak! Ha valaki érdekelné, itt lehet:
http://www.myheritage.hu/look-alike-meter

Exdeus: A hajmosást babaúszásra köszönhetően már fél éves kora óta teljes zuhannyal végezünk. :P Ő így nagyon szereti, és ügyesen vesz lebegőt.

Ma dolgoztam, voltunk Dunabogdányon és Leányfalún is. Tegnap éjszakát ott aludtunk is, nyári tábor helységeket előre néztünk. Lehet, nektek nevetségesnek hangzik, de már régóta meg van tervezve percről percre szóló programunk. Ennek ellenére most oda összes kísérővel mentünk és kóstoltunk vacsorát, reggelit és ebédet is, amiket majd gyerekek kapnak, megbeszéltünk jó-e a menünk, és az lett döntésünk, hogy gyerekeinknek sok két db. palacsinta inkább legyen fél adag de két ízűvel. :lol: Erdőben is kirándultunk, néztünk hol milyen WC van, hol lehet pihenni és mennyi idő után, véletlenül sem essen le a gyerek horgásztóba, akkor hol kellene helyezkedni őket stb. Millió dolgot néztünk, kérdezgettünk és lefényképeztünk. Ez egy példa, pedig csak egy éjszakás táborról lenne szó, de mi tervezünk mindent pontosan előre. Erről majd jövő héten lesz beszámoló az iskolánkban többi tanárokkal, ők véleményüket is hallgatunk. Így megy a dolog nálunk mindenről, ezért soha nem tudunk korán hazajönni. :twisted: Nekem néha túlzásnak hangzik, de talán helyes is, mért nem akárkiről van szó hanem gyerekekről.

További jó hétvéget! :P
Vendég
 


Sziasztok!

Benianya: Jó,hogy irtad ezt-akkor meg vagyok nyugodva, mert az a játszó ahová gyalogol a gps és a párom szerint 2 km,úgyhogy edzett gyerek, csak nekem tünt kevésnek (itt nöttem fel, oda jártam suliba, mindig gyalog mentem, nekem nem tünik már fel).

Mi a 3.-on fogunk lakni, ami annyiból kinos,h ugyan eddig mindig megállás nélkül feljött, amikor mentünk valamiért a oda a lakásba, de ha egyszer nem akar én nem nagyon fogom tudni felvinni :(

Itt is csak ideiglenes leszünk,amig nem vesszük meg a kertes házat,a kistesó project úgyis oda szól már,Ö meg majd rájön,h nem tudom felvinni :)

Dokim anno megkérdezte,h életem végéig gyógyszert szeretnék szedni vagy gyógytorna-na én a gyógytornát választottam,már csak be kéne tanulni, de mikor? :shock: :oops:

Edzeni is csak óvatosan fogok tudni, Krav Magára meg vagy vissza enged vagy nem-nem hiszem,mert mem egy kimélőüzem :)

Szóval nálunk azért van a kocsi,mert Fanni lehet,h megmássza a Himaláját de ha mégsem, vagy vissza már nem akkor én egyszerüen nem birom 5 méternél tovább vinni-én birnám, a derekam/hátam nem ,meg nem is nagyon próbálkozhatok,ha jót akarok:(

Kirándulni Ö is imád, akkor sokkal többeket megy mert leköti minden,pl. a Budakeszi Vadasparkban,fel az özekig mint a villám! :)

Meg volt már,h ment ,ment de jött egy idiótább motoros vagy tuningverda szép nagy hangon és megijedt és azért kéri fel magát-mindegy miért, nem Ö tehet róla,h nem birom vinni :(

Apának is ilyenféle a kocsija,ha azzal megy versenyen kivül valahová akkor én elöre rosszul vagyok,h mit szólnak majd a babások vagy kisgyerekesek mikor ott megy el...Este nem szokott vele menni mondjuk,a céges meg halk :)

Remélem ma már eszik is valamit a csajszi, tegnmap ez kimaradt (meg már 4 napja kimarad),egy kis tejet ivott mondjuk.

Nagyon ráált a hajnövesztésre-ezek februári képek, és ehhez képest szerintem 2*olyan hosszú a haja,mint pl. az elözö képen amit belinkeltem :shock: (ezek mobillal lefényképezett képei,azért ilyen)

Kép
Vendég
 


Menasszony: mi az a Krav Maga?NEm értem ezt a bekezdést. :?

Pedig a gyógytornára szánd rámagad hamar ám!!!!!!!!

Talán ez segit:
Tej: nálunk minden torokgyuszinál,láznál, felső légúti gyulladásos betegségnél diétázni is kell-ez az első amit a doki mond. Szerinte az állati fehérje,főleg a tejtermék feldolgozása lassitja a gyógyulást,mert elveszi az energiát a szervezettől-sokkal megterhelőbb a tejet feldolgozni,mint mást,igy neheziti a gyógyulást. Asszem irtam ezt már itt,és úgy rémlik másnak is mondta a dokija, de nem elterjedt ez az infó. Nekünk sok tésztát,krumplit, rizst,CSOKIT(mertvaz energiát ad) is lehet adni ilyenkor rengeteg zöldséggel,gyümölccsel.
A lényeg, hogy az első pár napban tejmentes legyen és a husit is hanyagoljuk néhány napig. Egyébként nem véletlen, hogy ha betegek akkor alig esznek a kicsik,és a doki szerint ha elé tennél több mindent ösztönösen nem a tejet,húst választaná,hanem a zöldséges tésztát. Én nem próbáltam ki,de tény, hogy meg semkinálom ilyenkor tejjel,hússal.
Ezt csak a gyors gyógyulásérdekében irtam!

Tényleg hihetetlen, hogy milyen sokat nőtt a haja!

Kicsi a lakás,eladtátok, azért költöztök másikba,a 3.ra? Miért nem egybőlkertesbe? KEllmég 1-2év hozzá pénzileg?

Kmammy!

Nap,kesztyű-én meg azon szoktam gondolkozni,ugye az ablaküvegen át is barnitja a kezemet a nap!
Méghogy kesztyűt 40 fokban.Szép a barna bőr!!!!Én mostanában barnitókrémet használok,mert nem merek annyit napozni-Ti meg fehérre vágytok,mikor nektek csodásan szép a bőrötök!!!!Gyarló ember mindig másra vágyik,mint amit ott fent rámértek. :roll:

Fúúú,hát elsőre nekem is túlzásnak tűnik ez a precizitás, ráadásul tök sokba kerül, feleslegesen. :shock:
A palacsintát értem,mert inkább legyen több izű és fele,mintsem kifizessék feleslegesen és otthagyják.Egyébként kiránduláson sokkal többet szoktak enni. :wink:
De a terepet is ennyire bejárni? Látszik az a helyszinen, 5 perc alatt fel lehet mérni,hogy nem a tó mellett ültetem le a csoportot az elevenebb gyerkők miatt.
Hát a Wc-k meg,mindenhol hagynak kivetnivalót sajnos -kis hazánkban. Nagyon tré a toalettkultúra. :oops: :? :twisted:
Atya ég,még beszámolót is tartani?(nálunk ezt jutalomútnak vennék a tanárok, nem feladatnak)
Akkor azért (is)olyan drága az a suli.
A közoktatásban nálunk felültek a vonatra-ami jött, ahol volt hely oda ültek(életre nevel)-2,5 km-t gyalogoltak az állatkertig, a fűben ettek stb.Imádták és élvezték nagyooon. :lol: :P
Egyénként megértem,hogy gyerekekről van szó, az ő érdekük az első,de tapasztalataim szerint a gyerek a legalkalmazkodóbb lény, mindig mindenhol képes jól érezni magát, nevetni,mosolyogni, vidáman hancúrozni.
Lásd a háborúk alatt (az első sokk után) a romok és halottak mellett viháncoló, játszadozó gyerekeket. Az életösztön, a nevetés vágya erősebb.
Néha elnézem a játszón a csemetéket, hogy a full drága homokozó-dömperkészlet mellett egy pittyfene kis bottal szivesebben játszik órákig a gyerek, a Barbie ház helyett meg a játszós bokorban alakit ki bungallót a lánycsapat!!!!!!! :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Benianya: Köszi a tejes infót, tudom, én magam irtam anno Vierának ugyan ezt kb. :) Én se szoktam terhelni állatival ha beteg.

Csak Fanni most kishiján a Madarászban kötött ki infúzión mert nem evett-nem ivott SEMMIT,az evés része nem is annyira érdekelt most, de az ivással nagyon nem jó viccelni, igy én most annak is örülnék,ha vbk-t inna, csak igyon :)
A tej pedig nála Milupa Juniort jelent ,amióta újra issza, azóta van erej meg szine :( 4 napja nem evett, ha ma sem,az lesz az 5. tejet is csak 2 napja fogad el és csak fektetésnél :(
Vizet 4 napig Nurofenes adagolóval 5 milinként itattam vele, miután beecseteltem a száját érzésteleintös (kisbabáknak fogzáskor adják,gyógyszertári) oldattal...

Mi most megint ideiglenesn költözünk ,ez anyós lakása,Fanni apuja itt nött fel. Felújítva is anyós miatt lett föleg, mert közben áruljuk az Erdökertesi házat, amit majd Zoli meg huga elfeleznek és abból veszünk kertes házat pestközelben (20 km körül észak-pesttöl), és akkor majd anyós jön ide lakni, de már nem lenne idö akkor ezt is felújitani, igy most lett teljesen elektromos hálózat csere,önálló cirkó a lakásban,tehát teljes fütés csere,stb,stb.

Eddig (most) nagyimnál/nagybátyámnál voltunk hátul egy pici házban, nem saját ez se.

Mindenképpen kertest veszünk, mert még 2 tesó be van tervezve, a kutyánk meg anyunál vár a kertjére :)

A gyógytornára rá vagyok szánva, csak délelött van,ott a környéken nincs gyerekmegörzö,apa dolgozik,nagyik is,igy elég nehezn jutok el idöben, de csak betanulni kéne aztán itthon csinálni mig világ a világ s még két nap :)

A Krav Maga egy elég erös edzés, anno 2*2 órás volt egy héten, fogvédöben, meg fokozattól függöen egyéb védökben,eredetileg egy hadsereg hozta létre,átirták civilekre is nemrég, a C.I.A,F.B.I,S.W.A.T, a Nemzetörség ,rendörség, testörség ,stb használja fökép meg pár elvetemült civil :) 5 lány volt a csoportban elsö edéseken aztán maradtunk ketten :)
Elötte kung fuztam de egy fél mozdulat nem egyezik igy max.kitartásban volt látható az elözmény :)

Imádtam,nagyon hiányzik :(

http://krav-maga.hu/index.php?page=fooldal

Ne menek,igy is off ,nem babás téma :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Babakocsi: nem értettem az egészet. Mi nem babakocsizunk már csak vonaton. Egyébként a lépcsőkkel nincs bajom, a fizikailag beférhetetlenséggel annál inkább, de itt Dunakeszin mindenhová befértem a járgányokkal. Ami viszont nem pénz kérdése pl. a parkoló autók, amik miatt nem lehet elférni. Ez sokkal inkább a közlekedés kultúra vagy annak hiánya.

Egyébként nem olyan egyértelmű a választás BKV és az autó között. Pl. mi most több mint egy óra alatt értünk be a dokihoz, mert be volt dugulva az Árpád híd előtt. Kicsit elmerengtem, hogy csordogáló magzatvízzel milyen romantikus lesz. Mi nem használjuk munkába járáshoz a kocsit, sem csak úgy, hanem mindig akkor, ha szükség van rá. Egyébként BKV-val is, ha nem kötöttpályás járművel mész a dugóban cammogsz. Na és ugye nem csap Pesten élnek magyarok...
Amúgy mi is gyalogolunk, Kinga mocizik, és elég szabálykövető. Anélkül gyalogolhatna és kész. :twisted:

Cipelés. Van mikor nincs más hátra, mint előre, de ez nagyon ritka. Ilyenkor van, aki beszól, hogy jajj anyuka nem kellene már emelgetnie a gyereket. B terv persze nincs, csak az, hogy neveletlen a gyerek...

Én egyébként sosem nyávogtam, csak a vonatnál, de ott is sztem tök jogosan. Az a baj, hogy ott is azt kaptam meg, hogy minek akarok én ilyeneket, holott ismétlem nem pénz kérdése a problémám. Tehát annyiban nem értek egyet Amandival, hogy nagyon sokat nem változtat senki, mondván nem jut, holott az esetek többségében odafigyelés kérdése inkább, mint pénz szvsz. Pl. hogy a bevásárlókocsit a vadiúj Plusba úgy lehessen betolni, hogy előtte ne kelljen kivenni a gyereket, mert a bejárat lecsapja a fejét ésatöbbisatöbbi. Egyébként még azzal sincs bajom, hogy a jármű nem alacsonypadlós stb. csak legyen annyira széles, hogy fizikailag kocsistul elférjek, ennyi.

Napozás: Kmammynak adok igazat. Régen a porcelán bőr volt a menő, minél rosszabb társadalmi státusban volt az illető, annál sötétebb volt a bőre.
Minden évben elmondják mit okoz a nap, és az emberek többsége tojik rá. Hiába van anyajegye dögivel, megy szolizni, napra. Nos már talán írtam kb. 3 éve levettek egy anyajegyet. Kicsi volt, annál sokkal nagyobbak vannak rajtam. Viszont egyik hétről a másikra olyan lett a sötétbarna, mint az elégett gyufa vége. Nem volt kecmec már vágták is ki. Kiderült, hogy a közepében már atópiás sejtmagok voltak. Sosem égtem le, sosem voltam szoliban, mégis...

A dokinő elmondta, hogy védjem magam a naptól, mert minden icipici anyajegy egy kis bomba. Tessék kenni, lenge takarós ruhában járni.

Kinga bőre patyolat, világító kék szemekkel. Úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére. És ez a kesztyű meg védelem nem paranoia.

Talán már ezt is írtam. A 80x éves dédnagyanyámat láttam egyszer félmeztelenül. A keze tiszta érett, kapálós, cserzett kéz, az arca is, de a többi, amit nem ért a nap, olyan gyönyörű bőrt én még nem láttam. Hibátlan, bababőre volt. Ahogyan azt ő mondta, nem bántotta a Nap. Érdemes ilyesmin elgondolkodni. Az arabok a sivatagban nem hiába járnak csadorban, és régen amikor nagyon takarták magukat az emberek, ilyen oka is volt.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Benianya!
Mi is megjárjuk napjában min. 2-3-szor a 3. emeletet. Peti szigorúan a saját lábán és ha nem boltolunk-ügyintézünk, akkor is a két lábán jön és elég hosszú távokat teszünk meg, bár én sem mértem még. Eddig fel sem tűnt, csak most, hogy itt szóba jött, Peti nem szokott ölbe kéredzkedni! Inkább azért van visítás, ha én sietetném és ezért akarom felvenni és akkor közli velem: Nem, Pepi lábán! :roll: :lol:
Mi rengeteg időt töltünk a nagyimnál, a kertben. Odavettünk hintát, homokozót, dömpert stb. A nagyapja reggeltől estig ott van, így ha megyünk (általábban dlelőtt és délután is), akkor nagy szeretettel gondozzák a kertet együtt, locsolnak, epret szednek stb. Most a favorit a nyers zsenge borsó, répa!
Viszont mi alig járunk játszótérre, talán egy héten ha 1-szer elmegyünk. Nagyon feldühít 1-2 anyuka viselkedése. Pletykálnak, köpködik a magot, a gyerek meg hadd menjen, amerre lát. Még szerencse, hogy a lépcsőházban van 1 korabeli kisfiú, akival a ház előtt szoktak motorzni, ill. egy kislánnyal összejárunk, na meg van a baba-mama klub, így van gyerektársaság.

Képzeljétek, tegnap voltam egy kicsit szórakozni. Este elhívott a barátnőm és a férje, hogy üljünk be valahová. A férjem már nem volt itthon, mert elment dolgozni, mikor hívtak. Anyukám eljött Petihez aludni. Tök jó volt egy kicsit kimozdulni, igaz egy kicsit kihalt volt minden, mert motoros találkozó volt itt, és ott volt mindenki, de így legalább volt hely és nem volt füst. Reggel meg csak nézett a párom, Peti a mamával alszik. Megjegyezte, hogy ő miért nem tudott erről. Ja fiacskám, mondtam én, ez volt az én szülinapi ajándékom Tőled! :wink:

Reni
Kép
prenata
 
 


Peti borsót pucol a papával:
Kép

Megtömi a zsebeit borsóval:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Mennyasszony!

Miért kell gyógytornára járnod? Mi a gond a gerinceddel?
Fanninak mielőbbi jobbulást!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ptreni!
Nagyon édes Peti a képeken!!!!
És milyen dolgos nagyapó, hogy kifejti a borsót! Had tanulja meg már most a fiad,nincs már olyan, hogy asszon dóga.....

ÉÉÉs, iiigen, ez az:igy kell megmondani,nagyooon tetszik ez a szöveg,amit a buliról nyomtál azuradnak.Hát még ha nem a barátnőddel és a férjével mész,hanem még többen-csak hogy okot adhasson kiváncsiskodásra...... :wink:
A lényeg,hogy jól érezted magad!!!!

Ja,jut eszembe, képzeld megy horgászni a család!!!!!Papa vett 12 ezerért gyerekfelszerelést, apa kiváltja az engedélyt-szigorúan Blaninak(1500ft csak egy évre)és megyünk-vagyis azt még nem tudják, hogy csak mennek. Bele vannak bolondulva,én meg megyek holnap mentőmellényt keresni Beninek,mert ugyi biztos ami biztos, nála sosem lehet tudni,majd Exék halásznák ki Szegednél a Tiszából!!! :lol: :shock: :?

Lányok, mi mindannyian olyan de olyan nyomottak vagyunk ebben a semmilyen időben.Le sem mentünk ma, csak a teraszig jutottunk. :shock:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Én is nagyon nyomott voltam ma, biztosan az idő miatt, meg hiányzik Julcsika is, nagy csend van nélküle. :)
Ma csak az Árkádig sétáltunk be, vettem Hanninak 395-ért Kenguru Gold-os ujjatlan bodykat. Már csak a jó időnek kellene visszatérnie...

A babakocsi témával kapcsolatban én csak azt nem értem, hogy miért gond az, ha vki még használja 2 éves gyereknél. Miért gond az, ha babakocsival egyszerűbben meg tudja oldani az anyuka a bevásárlást, vagy egyéb ügyintézést. Julcsika sokat tud huzamasobb ideig gyalogolni, szépen jön mellettem, vagy fogja a kezemet, nekünk nincs szükségünk babakocsira. De vannak olyan gyerekek, akikkel egyszerűbb megoldani a hosszabb közlekedést babakocsival. Szerintem azoknak a gyerekeknek is van lehetőségük még a sétáéni, erősödni, akiket szükség esetén babakocsiztatnak. Hiszen a legtöbb gyereket viszik játszóra, vagy szaladgálhat az udvaron, ha kertes ház van. Szóval én nem igazán értem, miért is vita téma, hogy babakocsival vagy nélküle, hiszen mindenki úgy oldja meg, ahogy a számára a legpraktikusabb, ezt nem lehet általánosságban eldönteni.

Reni, nagyon aranyos Peti! :) Most ez köti le őket a legjobban, ha segíthetnek, bevonjuk őket a felnőttek munkájába. Apa mesélte, hogy Julcsi ma krumplit szedni, meg locsolni segített. :)

Juca, olvastam a rudis történetet... Hát, agybaj néha, milyen emberek vannak, és mennyire nem tudják hol a helyük más gyerekével kapcsolatban. Én múltkor úgy jártam, hogy már hazafelé igyekeztünk, de még eszembe jutott, hogy újságoshoz elugrunk. Hanni már kezdtett kicsi nyűgi lenni, így cumit akartam neki a szájába adni, épp görnyedtem a babakocsi fölött, elég hosszan, mert nem igazán szereti a cumit, mire mögöttem egyszer csak megszólított egy idős néni. Először is majd szívbajt kaptam, úgy megijedtem, mert nem hallottam, hogy jön, így szinte ráugrottam a babakocsira. Mikor hüledezve felegyenesedtem, akkor meg a banya nagy gügyögések kíséretében egyszer csak behajol Hannihoz, megfogja a cumit, és megpróbálja a szájába adni. Hát, én azt hittem, rosszul leszek, hogy egy idegen tapperolja a gyerekem cumiját, de annyira ledöbbentem, hogy szóhoz sem jutottam. Gyorsan megfogtam Julcsi kezét, és félrehúztam, minél hamarabb messzebb kerülni a nénitől.
Utána azon gondolkodtam, hogy juthatott eszébe más gyerekének a babakocsijában kotorászni, én soha nem tennék ilyet. Szóval nap mint nap meglepnek bennünket az emberek...

Most mennem kell vacsizni, később még benézek.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Most név szerint nem írok, csak úgy átlagban.
Nagyon fáradt vagyok, hajnali fél kettőkor keltem. Nem tudtam visszaaludni. Ezért aztán nekiáltam mosni-vasalni, hajat mosni, netezni, megittam vagy három kávét. Alig vártam, hogy legalább fél hét legyen.
Azóta ébren vagyok, még délután sem tudtam lepihenni, itt voltak Anyukáméknál a sógoromék, persze akkor már mi is elmentünk. Utána ők jöttek hozzánk.
Ahogy ezen túlvoltunk, jött a két keresztlányom este 7-kor és közölték, hogy most hajat kell mosniuk, mert holnap évzáró lesz és már nincs idő holnap erre, mert csak holnap délben mennek haza. Csak úgy zárójelben, mindkettőnek derékig ér a haja. Az enyém meg égnek állt.
Szóval két csajnak hajmosás, utána egyiknek én szárítottam, másiknak férjecske.
Ezután jöhettek csak a mi gyerekeink. Utána pedig mi.
Most végre mindenki ágyban. Keresztlányok és Zorán egy hatalmas ágyon, Noémi kiságyban, mi pedig a helyünkön végre legalább ülünk, még ha nem is alszunk.

Babakocsi: én általában autóval járok mindenhova. Ám a kis esernyőbabakocsi mindig bent figyel a csomagtartóban, mert nem tudni mikor kell. Azért ha piacra megyünk, akkor mindig előveszem, mert pl. krumpli, dinnye, alma, barack, banán, meggy és megszakadok. Pedig mindenből keveset veszek, ami még aznap elfogy. Noémi meg közben szaladgál és eszi a borsót héjastól, a földről a letaposott szőlőt, szóval inkább addig üljön a babakocsiban.
Egyébként sétál, főleg akkor, ha nem én húzom térdén csúszva az utcán végig. Mert azért ez általában egy nap egyszer előfordul. De erről már írtam régebben is.

Remélem holnap jobb idő lesz már egy kicsit, mert egyáltalán nem is tudtunk kimenni az udvarra. Ha nem az eső esett, akkor is csupa víz volt minden, szóval utálom ezt az időjárást. Bent meg halálra unják magukat, veszekszenek.

Reni:
Nagypapa nemhogy csak dolgos, (hogy borsót fejt), hanem boldog is, hogy az unokájával teheti. Petinek meg irtó jó dolog lehet ez. Nem kapkodta be a nyers borsócskákat? Én kicsi koromban imádtam és még mindig szeretem. Bár mosmár ritkán veszek "igazi" borsót. Noémi viszont imádja a borsót, kukoricát (holnapra vettem is, állati ahogy eszi a csöves kukoricát). De egyébént minden jöhet neki: meggy, dinnye, barack, egyedül még a cseresznyét nem próbáltuk. Málnát már módjával, epret is csak egy-két szemet.

Na, pussz mindenkinek.
Jó éjszakát.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Babakocsi: Mi használjuk. Igaz egyre kevesebbet próbáljuk igénybe venni, de szükségünk van rá. Kornél soha nem sétált úgy, hogy a kezemet fogta volna. Se kiskorában, amikor még nem ment. Én nem tudtam úgy menni vele, hogy sétáltattam. Várt addig, amíg el nem indult magától. Utána meg egyáltalán nem engedte fogni a kezét. S arra megy, amerre ő akar. Ha nincs dolgunk rendben, de ha elitézni valónk van, akkor nem jutnék semerre se, ha nem tenném babakocsiba. Ez nem különösebben izgat, még úgy sem, hogy a tesó a pocakban és fogalmam sincs mi lesz később, ha kismanó megszületik. Majd alakul.
Ma viszont iszonyú mennyiséget lemotorozott. Vittem a babakocsit is a biztonság kedvéévrt, de gyönyörűen ment a kismotorral.
Egyébként a játszótéren nagyon sokat megy, borasztó nagy a mozgásigénye, de önfejű. tehát őt sétáltatni.. Áááá... Képtelenség.
De Mézgombival egyetértek. Majd szépen kialakul nála is.

Reni: jó volt, hogy kimozdultál. Most, hogy a vizsgáimnak vége, én is ilyesmit tervezek. Anyum nesokára szabin lesz, aztán beszervezem a barátnőket. Peti nagyon aranyos. Kornél is imád a kertben lenni. Anyuéknál van neki hinta, homokozó, meg egy csomó játék. Imád ott lenni. Egy problémánk van, nem eszik gyümölcsöt. De szinte semmit. Pedig most annyi friss gyümölcs van a kertekben, de Kornélnak se az eper, se a cseresznye, se a málna semmi. Az alma max, de nagyon kevés csak abból is.

Juca: Kornél bőre miatt én is aggódom. Nagyon fehér bőre van, ráadásul ő is szőke, kékszemű. Nagyon óvom és védem. Én is hajlamos vagyok a leégésre, az enyémet is kenem, és figyelek rá. Igazad van, nem lehet az ember elég óvatos. Életemben szoliban se voltam talán 20 alkalomnál többet, azt is esküvő előtt, hogy legyen színem a fehér ruhában.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Jó éjt!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Viera!
De, Peti eszi a borsót, a nyers répát, sőt a krumplit nyersen jobban megeszi, mint főve. Szerencsére minden gyümölcsöt megeszik. Résen is kell lenni, mert szedi a kertben az epret és mosás nélkül bekapja, ha nem figyelünk. Az, hogy földes még hagyjám, de ami túlérett és a földön hever, azokat sokszor megtámadja a hangya és a csiga. Bár már kezdi megjegyezni, hogy előbb meg kell mosni. Rohan a kerti csaphoz!
Apukám, hogy borsót fejt, még hagyjám. De az egész kertet ő műveli, mert ő már nyugdijas ( bár van melója is), de anyukám még két helyen dolgozik. Sőt az uborkát is apukám szokta elrakni. Igaz nem üvegbe, hanem hordós savanyúnak. Ő a porszivót is kézbe veszi, ha kell. Bár nem olyan a végeredmény, mintha anya csinálná, de szerintem a szándék a lényeg.
Na, jól kifényeztem apukámat!
Jól birod az éjszakázást, hallod e! Nekem vizsga előtt voltak gondjaim az alvással. Szerintem már az idegtől nem tudtam aludni, így vizsga előti 3 éjjel altatóval aludtam. Amióta levizsgáztam, nincs ilyen gondom!

Anita!
Gratulálok a vizsgáidhoz! Tessék kicsit szórakozni menni! Nemsokára itt van tesóbaba és egy jó darabig megint nem tudsz kimozdulni!

Gombi!
Nem semmi milyen emberek vannak! Én bizti nem bírtam volna ki szó nélkül!
Én attól kapok frászt, amikor megjegyzik, hogy szegény gyereket vízzel itatom. Én, a gonosz anya, miért sajnálom tőle a teát?! Még jó, hogy nem fogad el vízen kívűl mást, pedig már anyósom is bepróbálkozott a hátam mögött, azt hitte, hogy hazudok, amikor azt mondom, hgy nem szereti a gyerek a cukros lötyöket. Illetve kínáltam 1-2-szer, nem kellett, most meg már nem akarom rákapatni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Fú, a babakocsis téma jól kikerekedett! Én is csak abban értettem egyet, hogy a babakocsi a mi választásunk, viszont ha már babakocsi, alkalmazkodom a lehetőségekhez. (Falusiként talán ez is egyszerűbb, mert itt ha elaludt a gyerek, lazán kint mertem hagyni a bolt, posta, vagy gyógyszertár előtt, amíg elintéztem a dolgom. 1-2 boltba lehetne betolni, ahova alig járok. Amíg pici volt, ha nem aludt el, nem mentem boltba, vagy ha volt ismerős, akkor ringatta, amíg beszaladtam a kenyérért, mikor már nagyobb volt, akkor meg bevittem. Nálunk még a tanácsadóba se lehet betolni a kocsit, meg a gyerekorvoshoz se. Mózesben, kocsizsákban lehet bevinni a babákat. Na mondjuk ez gáz, ha éppen elalszik, de a vizsgálatra úgyis felébred, majdnem mindegy. Buszon, vonaton mindig elfértem, mindig volt, aki segített, szóval nincs okom lázadozni, a faluban meg tökéletesen jók a járdák. Vagyis megfelelnek az én elvárásaimnak.

Bocsi, helyzet van, majd még jövök!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ezt tényleg nem értem, és olyan hihetetlen számomra! Tényleg ilyen szomorú a helyzet Pesten, hogy ha látják, hogy az anyuka fel akarja emelni a telepakolt babakocsit a buszra, akármire, akkor nem mozdítják fülük botját se? Utaztam már (itthon) busszal, két gyerekkel, babakocsival egyedül, de mindig több jelentkező is volt, aki segíteni akart...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, és tényleg választás kérdése! Tökölhetnék gyalog, babakocsival én is 2 órát is az ovijárattal, így viszont, hogy Lackó a saját bicajával megy, Mesi meg mögöttem ül, bolti sorbanállással együtt akár 45 perc alatt is megoldjuk.

Éljen a bicaj!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!

Nem olyan rossz Pesten, ezt írtam is... viszont azt hiszem nem lehet mindig járókelőkre apellálni, mert az nem fair. Déli vonaton ugye általában csak nyugdíjasok utaznak, nem várhatok a kallerra, vagy egy nálam rozogább emberre. Legtöbbször tényleg nem a jószándék hiányzik, és nem is belőlem az erő.

A másik, ami dühít. Dunakeszi sziti. Nagy kereszteződés, a gyalogosoknak egyszerre van zöld a kanyarodó kocsikkal. 10-ből 9 autós normális, de a maradék bevág, dudál, integet, hogy haladjunk már, mert ő nem tud menni. Már bocsesz, de nekem van elsőbbségem. A két évesnek pontosan fele olyan (vagy még kisebb) hosszúak a lábai, ergo nem tudja olyan sebességgel kapkodni a csülkeit, ahogyan én. Ilyenkor persze futtatom a csajt, de belül fortyogok, hogy vazze ők is gyalogosok, meg a 78 éves is, aki csoszog stb.

Persze alkalmazkodik az ember, mert attól nem lesz jobb, ha morgok, hogy miért kell szlalomozni járda úttest viszonylatban a parkoló autók miatt, vagy miért nem férek be a patikába stb. csak ismétlem, az dühít maximálisan, ami nem pénzkérdés, vagy éppen újonnan csinálták meg csak hülyén, használhatatlanul, hogy na nesze anyuka/rokkant... és ez független attól, hogy hány éves a babakocsis gyerek, vagy netán hány gyerek van egy babakocsiban.

Én soha nem hagytam kinn Kingát, és most sem hagyom. Nem azért mert elvinnék, hanem pl. arra jön egy kutya, és belekaffant stb. Szeretem, ha szem előtt van. :lol:

Méz!

Ejj. És ilyenkor mit lépsz? Lefagysz. Bakker ha az ő szájába meg valaki beledugna egy kiflivéget? :shock:

Wawel!

Meg kell állapítanom, hogy Kinga meg Kornél nagyon hasonlítanak még mindig. Kingát sem lehetett járatni, és most sem kézenfogva mászkálunk. Viszont azt betartja, hogy úttest előtt megáll, járgányt nekem adja, egyik kezét adja, és csak úgy lehet átmenni. Utána moci vissza, és mehet megint... :lol: Ja és legtöbbször neki az útiránnyal kapcsolatban vannak más elképzelései. :twisted:

tjuca
 
 


Az esztelenségektől nekem is feláll a szőr a hátamon, mert azok a nemgondolkodás, és emberi hülyeség következményei. A kedvencem az volt, mikor az egyik lépcső mellett a rámpa olyan csúszós volt, hogy sima gyalogosként is, normál cipőben szó szerint csúzdásztunk lefelé :roll:

Megvolt a nagy hétvége! Péntek déltől vasárnap délutánig a 2 nagyszülővel volt Balatonon. Nagyon élvezte, alig emlegetett minket. Tele van élménnyel a kis buksija, majd pár nap múlva fognak ezek igazán kijönni belőle. Bezzeg a nagyszülők: Vasárnap délután úgy kipurcantak, hogy a gyerek öltöztetése közben bealudtak. Mi meg csak néztünk, mi ez a nagy csend! :) Manócska meg ott játszott mellettük. :D Tiszta filmbeillő jelenet volt :) Az igényüket viszont bejelentették további ilyen hétvégére, sőt enyhe célzásként hozzátették, akár 3 gyerekkel is :) Nagy szerencsénk van, hogy ilyen jól elvan másokkal is.

Márk is imádja a nyers zöldséget: répa, karalábé, stb..., és aminek örülök, nagy gyümölcsfogyasztó. Nálunk arra kell figyelni, hogy szedi össze a kertben a lehullott, még éretlen meggyet, cseresznyét, és már enné is. :roll: Persze az a meggy a legfinomabb, amit ő szedhet le a fáról.

amandi
 
 


Sziasztok!

Pesten mindenki sokkal jobban rohan, nem figyel úgy mint vidéken, gondolom, nem tudom, pesten nöttem föl.

Biciklizni eszem ágában nem lenne itt ,az viszont biztos :)

Se kint hagyni a gyereket, szóval falu biztos jobb ebböl a szempontból, de nem lakhat mindenki ott (habár mi is pest mellett keresünk majd házat, amit amúgy alig várok mert én részemröl utálom pestet).

Fanni jó pár hónapja leszáll magától a motorról az úttest elött, nyújtja a kezét, körülnéz bal-jobb-bal oldalra és szól,ha mehetünk.Ha elöbb ér oda sem lép le, ezzel a mutatvánnyal képráztatjuk el rendszeresen anyós szomszédait is :)

Segiteni nekünk is ugranak álltalában, de nem apellálhatok erre, mert ha mégsem, vagy üres a megálló vagy akármi akkor mi van?

Az autók a járdán állnak, a vadi új intézményeket simán megcsinálják 20 lépcsösre-engem még elvisz a párom kocsival, vagy elintézi ö, vagy stb, söt, 2 hét múlva kezdem a jogsit, de mi van azzal aki ugyan igy van, és a környéken nincs kocsi, nem,hogy nekik?

Az esélyegyenlöség azt jelenti,h lehetöséget biztosit MINDENKINEK arra, ami ugyan olyan joga ,mint annak aki megteheti segitség nélkül is.

Gondolom,hivatalosan más megfogalmazásban, de ez a lényeg.

Igy a kismamák és a kerekszékesek és akárki joggal számithat arra, h megkönnyitik a helyzetét, azaz megteheti ugyan azt mint más, függetlenül attól,h a gyereket nem tudta lepasszolni egy kedves szomszédnak vagy egyéb mesebeli lényeknek arra az idöre ,mig el kell mennie elintézni olyan dolgot, amihez joga van és ráadásul még kötelessége is pl.

Szóval nem super anyukák kellenek, akik dacolva 50 lépcsövel,hóban,fagyban viszik babakocsi nélkül a gyerek seggét, mert nem férnek be sehová amúgy,bár ez szép dolog, de ök vannak kevesebben, hanem lehetöség azoknak ,akik csak szinplán ugyan úgy szeretnének eljutni ugyan oda, ahová a gyerek elött, kerekesszékesség elött, akármi elött.

Alkalmazkodni kell, ezt hajtogatjuk-de miért csak nekünk ?!Igy marad minden örökre, ha fejet hajtva alkalmazkodunk, márpedig a haladáshoz meg kell értetni az illetékesekkel,h ez igy nincs rendben.

A szlalomozásra is törvény van,azaz úgy lehet csak megállnia ha a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad.
Hallottam olyan csoportról,akik édes kis nehezen levakarható matricákkal és babakocsival (és ikerkocsival???) sétálnak, és bezony ha valahol az úttestre kell lemenni a gyerekkel egy autó miatt, az az autó kap egy szép matricát a fentebbi törvényfelirattal az ablakára.
Amig vakarássza indulás elött addig talán rájön,miért kapta.
De persze ebben a hatóságnak kellene szigorubban eljárni,van ahol igy is tesznek,van ahol nem.
Minket itt külkerületben ez annyira nem érint, de persze találkoztam már a szituval én is.

Na mindegy is, én részemröl lezárom a témát, irtam eleget,ha sokat akkor elnézést :oops: :)

Fanni tegnap nem annyira volt ivós kedvében, de este ivott 2 dl vizet,reggel tejet, meg az elöbb egy krémtúrót,du.viszem megmutatni a dokinak, lassan már tényleg jó lenne ha enne valami olyat is amitöl lesz ereje,meg ami nem tejes.habár én egyenlöre még mindig nagyon örülök annak is, csak egyen-igyon.
Vendég
 


Sziasztok!

Ehhez mit szóltok? http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

Jövök még később, csak most Hanni hív. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Uhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...(méz)
Vendég
 


Egyetértekmindannyiótokkalautós-gyalogos,buszos morálügyben!

Preni! Megfogott,amit irtál-engem isérint-Benit is sajnálják,hogy csak vizet iszikés szegényúgy harapja a hagymát a piacon,mint aki nem eszik RENDES ételt.Jelentem eszik, de hálistennek ő is zöldséges, gyümölcsös.
A másik arróljutott eszembe, hogy menyasszony irta Fanni már krémtúrót is evett. egyrészt, örülök,hogy gyógyulj,sok gyógymanó és gyógypusz neki.
Amásik ami tulképpen eszembe jutott erről, hogy én biza mégmindig nem adtam neki krémtúrót és egyéb bóti késztermékeket. Én még mindig keverem a túrót a banánnal,gyümivel, ezeket a dobozos pépeket sem adom. Biosága ugyan megtört,mert ma délelőtt elfogyasztotta élete 10. túrórudiját-igy jubilálunk. aztán következetlen voltam és mivel meglátta,hogy dugiban csokit eszem a hűtőből,addig hiszizett, mig"csak fogjamár be" sóhajtással adtam neki csokit. Mivel csakét volt itthon gyorsan hozzátettem,nincs több elfgyott, igy megnyugdott, de láttam az arcán, hogy orgazmusközeli állapotba kerül a csokitól. :lol: :wink: :? Még szerencse, hogy semmit sem azonosit csomagolása alapján-igy elejét is vettem a bolti hisztiknek.
szóvalmég viszem a műkaja nélküliséget,de egyre nehezebb -itthon mi csak vizet fogyasztunk,igy cóla vezsély nem fenyeget,de én nagyban kekszezek a kávéhoz,és biza az az elős neki reggel szopi után,hogy kéri akávét és a kekszet, igy macikávézik kekszel-nem vagyok rábüszke,de remélem ennyi rossz példa még belefér.

Utirány menetnél téma:még jó,hogy ma Blani is velünk volt-áldott vakáció-mert Beni egyszer csak elszaladt és berohant egy kinajiba, ahol elbújt a fogasok között és 10-en kerestük a gyereket-mindenki lázban égett,mintha egeret kergetnénk,izgatottan kiáltottak:ott a kicsi,ott szalad...
Kész vigjáték volt, Blani meg kint dekkolt a táskámmal meg a babakocsival,de lövésem sincs hogy oldottam volna meg nélküle.
Egyébként Beni ismegáll az út szélén és várja h zöldre váltson a lámpa.Édes.
Ma tanitás volt,amikor kivettem a babakocsiból és mikor futtatás után sem volt hajlandó megfogni tesó kezét sem, visszakötöttem a kocsiba,hiszti-de közben Blanival kedélyesen elcsevegtünk-ne vegyünk róla tudomást alapon-ááá csak a fél város bámult. :twisted: És láss csodát,abbahagyta a hisztit, sőt amikor kis idő múlva szólt hogy ki!,akkor mielőtt kikötöttem mondtam neki h meg kell fogni Blani kezét.Simán arra számitottam, hogy elszalad, de képzeljétek kiszállt odament Blanihoz és ő fogta meg a kezét,mert ugye tesó sem számitott ilyen szófogadásra, ezért oda sem nyújtotta a kezét.Olyan édesek voltak,majd megzabáltam őket. Agyon dicsérgettem a fiam,amitőloylan büszke volt, hogy csa na,épp a farkát nem csóválta. :wink:
Szóval kis lépésekben de haladunk a szófogadás felé. Bár lassan andaxint kell bevennem 1-1 városi túrához,mert ugye magam végigszaladnám fél óra alatt,ami most fél napba telik,de muszáj nekem is türelmet tanulnom. :roll:

benianya
ákosbenianya
 
 


Egyetértekmindannyiótokkalautós-gyalogos,buszos morálügyben!

Preni! Megfogott,amit irtál-engem isérint-Benit is sajnálják,hogy csak vizet iszikés szegényúgy harapja a hagymát a piacon,mint aki nem eszik RENDES ételt.Jelentem eszik, de hálistennek ő is zöldséges, gyümölcsös.
A másik arróljutott eszembe, hogy menyasszony irta Fanni már krémtúrót is evett. egyrészt, örülök,hogy gyógyulj,sok gyógymanó és gyógypusz neki.
Amásik ami tulképpen eszembe jutott erről, hogy én biza mégmindig nem adtam neki krémtúrót és egyéb bóti késztermékeket. Én még mindig keverem a túrót a banánnal,gyümivel, ezeket a dobozos pépeket sem adom. Biosága ugyan megtört,mert ma délelőtt elfogyasztotta élete 10. túrórudiját-igy jubilálunk. aztán következetlen voltam és mivel meglátta,hogy dugiban csokit eszem a hűtőből,addig hiszizett, mig"csak fogjamár be" sóhajtással adtam neki csokit. Mivel csakét volt itthon gyorsan hozzátettem,nincs több elfgyott, igy megnyugdott, de láttam az arcán, hogy orgazmusközeli állapotba kerül a csokitól. :lol: :wink: :? Még szerencse, hogy semmit sem azonosit csomagolása alapján-igy elejét is vettem a bolti hisztiknek.
szóvalmég viszem a műkaja nélküliséget,de egyre nehezebb -itthon mi csak vizet fogyasztunk,igy cóla vezsély nem fenyeget,de én nagyban kekszezek a kávéhoz,és biza az az elős neki reggel szopi után,hogy kéri akávét és a kekszet, igy macikávézik kekszel-nem vagyok rábüszke,de remélem ennyi rossz példa még belefér.

Utirány menetnél téma:még jó,hogy ma Blani is velünk volt-áldott vakáció-mert Beni egyszer csak elszaladt és berohant egy kinajiba, ahol elbújt a fogasok között és 10-en kerestük a gyereket-mindenki lázban égett,mintha egeret kergetnénk,izgatottan kiáltottak:ott a kicsi,ott szalad...
Kész vigjáték volt, Blani meg kint dekkolt a táskámmal meg a babakocsival,de lövésem sincs hogy oldottam volna meg nélküle.
Egyébként Beni ismegáll az út szélén és várja h zöldre váltson a lámpa.Édes.
Ma tanitás volt,amikor kivettem a babakocsiból és mikor futtatás után sem volt hajlandó megfogni tesó kezét sem, visszakötöttem a kocsiba,hiszti-de közben Blanival kedélyesen elcsevegtünk-ne vegyünk róla tudomást alapon-ááá csak a fél város bámult. :twisted: És láss csodát,abbahagyta a hisztit, sőt amikor kis idő múlva szólt hogy ki!,akkor mielőtt kikötöttem mondtam neki h meg kell fogni Blani kezét. Simán arra számitottam, hogy elszalad, de képzeljétek kiszállt odament Blanihoz és ő fogta meg a kezét, mert ugye tesó sem számitott ilyen szófogadásra, ezért oda sem nyújtotta a kezét. Olyan édesek voltak,majd megzabáltam őket. Agyon dicsérgettem a fiam,amitől olyan büszke volt, hogy csak na,épp a farkát nem csóválta. :wink:
Szóval kis lépésekben de haladunk a szófogadás felé. Bár lassan andaxint kell bevennem 1-1 városi túrához,mert ugye magam végigszaladnám fél óra alatt,ami most fél napba telik,de muszáj nekem is türelmet tanulnom. :roll:

benianya
ákosbenianya
 
 


Méz!

Vazze ez nem blog, nem lehet rá reagálni. :evil:

tjuca
 
 


Méz! Én is uh... A Házon kívül műsorban is kb. így adták elő. De nem is az a gond, hogy nem akar az anyuka dolgozni (mármint az értelmesebbje), hanem az, hogy nincs munkahely, de ha van is, nincs bölcsi. Mert még az is jó, hogy ok, legyen 2 évet otthon, és akkor azalatt az idő alatt kapja meg a 3 évre való GYES-t, de ettől nem lesz több bölcsis hely meg több munkahely, csak több elkeseredett anyuka, hogy na, lejárt a GYES, én meg itt állok... Vááááááááááá!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Egyébként ezt néztétek már? http://www.gazdagmami.hu

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Méz: Huh. Szóhoz se jutok. Ezt a stílust! Nem is minősítem!

Reni: Édes vagy. Valóban nincs sok idő kismanó megszületéséig. Ki kell élveznem. Jó Nektek, hogy eszik zöldséget és gyümölcsöt Peti. Talán majd nálunk is kialakul egyszer.

Benia: ügyes vagy, hogy még kevered a túrót. Bevallom őszintén (lehet, hogy a lustaságom miatt), de Kornél nálunk eszi a krémtúrót. Mit eszi, falja. Az egyik kedvence. Banános, vaníliás, kekszes. Ezek a favoritok. Egyébként Ő is csak vizet iszik. Szintén próbálkoztam mással, de semmi. Még a kakaó, amit megiszik este. Néha ő kéri is magától, de egyébként semmi más. Nem is bánom.

Ma is motorral közlekedtünk a városban. Nagyon ügyes, bár az úttesten való átkeléssel vannak problémáink. Igazából az a baj, hogy nagyon szépen megáll, megvár, s ha szólok akkor indul csak el. A gond akkor kezdődik, amikor visszamenne és mégegyszer gurulna, mert ugye az akadálymentesítés miatt ott jól gurul a motor. :roll: S ilyenkor a gonosz anya nem engedi. De majd ezt is megtanulja.


Ja, egyébként tegnap akartam írni még a sétálós témához. Olvastam, hallottam már nem is tudom, hogy
- 3 éves korig nem lehet elvárni a gyerektől, hogy célirányosan közlekedjen. Amerre ő szeretne menni, arra megy. Akinél ez nem így van, annak gratula.
- s egyszer már előkerültek a színek tanulásai s. Ezzel kapcsolatban pedig 5 éves korig kell tudniuk a 6 alapszínt. Akkor állítólag van is valami felmérés. S akkor kell tudnia pl megkülönböztetni a kéket a zöldtől stb.

Azt gondolom, hogy itt a fórumon nem csak szépek a gyerekek de ha ezeket vesszük alapul, akkor nagyon okosak is. Ami nagy öröm nekünk! :D

Szép napot!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

A cikk tényleg nagyon durva. Egyáltalán azt nem értem, hogy miért nem cenzúráznak egy ilyen badarságot!

Peti éjjel el kezdett szortyogni. Reggel már folyt az orra. Voltam vele dokinál, nehogy már megint valami nagy baj legyen. A tüdeje tiszta, torka nem piros, így egyelőre orcsepp és Mucopront. Persze reggel, amikor bekapcsoltam volna porszivót orrsziváshoz, elromlott. Még jó, hogy a szüleim a szomszéd lépcsőházban laknak! Petit gyorsan bekötöttem az etetőszékbe, beraktam neki egy mese dvd-t jó hangosan, hogy ne hallja meg, hogy kimegyek az ajtón. Aztán futás. 2 és fél perc alatt otthon voltam a porszívóval. Peti szerencsére nem vett észre semmit, csak tátott szájjal nézte a Nagy hohoho-horgászt!

Én éppen lekvárt akarok főzni. Már 2 kg cseresznyét kimagvaltam, összeturmixoltam és gondoltam ha Peti flkel, elmegyünk a dédihez epret szedni és vegyesen lesz lekvár, de itt olyan nagy vihar kerekedett ki, hogy marad a cseresznye magában. Legfeljebb eperdzsem külön lesz.

Reni
Kép
prenata
 
 


Na elküldtem a válaszlevelemet ennek a taplónak. Olyan diplomatikusan írtam, ahogy csak lehet.

Kedves Zappe Gábor!

"Jó sok antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög lepje el az iskolákat és játszótereket.". Amennyiben édesanyja 3 évig volt otthon önnel, örömmel olvashatja, hogy így vélekedik többek közt a saját korosztályáról, ergo önmagáról is.

Valóban a nőknek nem a játszótér és a cumisüveg a természetes közege, és ez ellen nagyon sokan próbálunk is tenni. Viszont ugyan jó lenne, ha fellapozná a statisztikai évkönyveket, vagy felvenné a kapcsolatot a Központi Statisztikai Hivatallal és utánanézne bizonyos számadatoknak és trendeknek.

Javaslom az alábbi sorrendet:
-élveszületések, és óvódai, bölcsödei férőhelyek számának alakulása az elmúlt 10 évben Budapesten, Pest megyében, és országos viszonylatban
-távmunkaidő és részmunkaidős állások alakulása GYES alatt
-GYES mellett munkába álló nők számának alakulása (különösen érdekes pl. összevetni a bölcsödei férőhelyekkel, és megvizsgálni pl. Pest megyét vagy Budapestet külön a bázis időszakban
-gyerekvállalás életkorra lebontva (mondjuk mekkora anyagi bázissal karrierrel rendelkezik az adott réteg)
-GYES alatti (másod)diploma, nyelvvizsga megszerzésének arány, esetleg átképzés-> a jobb elhelyezkedés érdekében

és ha még szeretne nézelődni vannak ötleteim.

Ugye nem gondolta komolyan, hogy a nők többsége nem patthelyzet miatt nem vállal a GYES mellett munkát, és vígan éldegél a 25 ezer forintból a gyermekkel együtt?
Ugye azt sem gondolta komolyan, hogy a nők többsége ha biztonságban tudhatná a gyermeket (bölcsöde, óvóda), akkor rész- vagy teljes munkaidőben nem menne vissza dolgozni, avagy nem szocializálódna?
Ugye az is csak egy vicces megjegyzés volt, hogy a játszótéri anya viccből slampos, mert ugye a GYESből fényesen cserélhetné le havonta a ruhakollekcióját, és természetesen mennyivel praktikusabb egy Manolo Blahnik topánban a homokban poroszkálni, mint egy normális cipőben.
Ugye azt is csak jókedvében írta, hogy húzzanak vissza dolgozni? Ugyanis a vissza nagyon sok esetben lehetetlen. Én speciel köztisztviselőként dolgoztam, de mivel pályázatkezelő pénzügyes voltam, ezért szigorúan hosszabítgatott határozott idejű szerződéssel, hogy bűnhődjek, ha gyereket akarok vállalni.

Amennyiben szívén viseli a nők munkerőpiaci reintegrációjának a sorsát, kérem legyen élharcosa a bölcsödei és óvódai férőhelyek bővítésének (nem az alapítványi fizetős helyekre gondolok, bár Dunakeszin ezekből is hiány van!), mivel a kormány egyre több intézményt zár be.
Küzdjön velünk a munkavállalás feltételeinek "anyabarátabbá" tételéért (olyanokra gondolok, hogy ha napi nyolc órában dolgozik az anya, akkor legalább abban legyen a munkáltató rugalmas, hogy reggel előbb lehessen kezdeni, és hamarabb eljönni, ugyanis a legtöbb helyen az ovik már nincsenek nyitva, mire az anya hazaérne).

Várom majd a fent említett tárgyban megírt protestáló cikksorozatát, és akkor helyénvalónak találom majd a mai "kirohanását".

Üdvözlettel:

Kovácsné Telekes Judit
Dunakeszi

tjuca
 
 


Juca!

Nagyon jól fogalmaztál!!!!Kívncsian várom, hogy mit lép erre ez a felnőtt "kisköcsög"!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?