Sziasztok!
Pesten mindenki sokkal jobban rohan, nem figyel úgy mint vidéken, gondolom, nem tudom, pesten nöttem föl.
Biciklizni eszem ágában nem lenne itt ,az viszont biztos
Se kint hagyni a gyereket, szóval falu biztos jobb ebböl a szempontból, de nem lakhat mindenki ott (habár mi is pest mellett keresünk majd házat, amit amúgy alig várok mert én részemröl utálom pestet).
Fanni jó pár hónapja leszáll magától a motorról az úttest elött, nyújtja a kezét, körülnéz bal-jobb-bal oldalra és szól,ha mehetünk.Ha elöbb ér oda sem lép le, ezzel a mutatvánnyal képráztatjuk el rendszeresen anyós szomszédait is
Segiteni nekünk is ugranak álltalában, de nem apellálhatok erre, mert ha mégsem, vagy üres a megálló vagy akármi akkor mi van?
Az autók a járdán állnak, a vadi új intézményeket simán megcsinálják 20 lépcsösre-engem még elvisz a párom kocsival, vagy elintézi ö, vagy stb, söt, 2 hét múlva kezdem a jogsit, de mi van azzal aki ugyan igy van, és a környéken nincs kocsi, nem,hogy nekik?
Az esélyegyenlöség azt jelenti,h lehetöséget biztosit MINDENKINEK arra, ami ugyan olyan joga ,mint annak aki megteheti segitség nélkül is.
Gondolom,hivatalosan más megfogalmazásban, de ez a lényeg.
Igy a kismamák és a kerekszékesek és akárki joggal számithat arra, h megkönnyitik a helyzetét, azaz megteheti ugyan azt mint más, függetlenül attól,h a gyereket nem tudta lepasszolni egy kedves szomszédnak vagy egyéb mesebeli lényeknek arra az idöre ,mig el kell mennie elintézni olyan dolgot, amihez joga van és ráadásul még kötelessége is pl.
Szóval nem super anyukák kellenek, akik dacolva 50 lépcsövel,hóban,fagyban viszik babakocsi nélkül a gyerek seggét, mert nem férnek be sehová amúgy,bár ez szép dolog, de ök vannak kevesebben, hanem lehetöség azoknak ,akik csak szinplán ugyan úgy szeretnének eljutni ugyan oda, ahová a gyerek elött, kerekesszékesség elött, akármi elött.
Alkalmazkodni kell, ezt hajtogatjuk-de miért csak nekünk ?!Igy marad minden örökre, ha fejet hajtva alkalmazkodunk, márpedig a haladáshoz meg kell értetni az illetékesekkel,h ez igy nincs rendben.
A szlalomozásra is törvény van,azaz úgy lehet csak megállnia ha a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad.
Hallottam olyan csoportról,akik édes kis nehezen levakarható matricákkal és babakocsival (és ikerkocsival???) sétálnak, és bezony ha valahol az úttestre kell lemenni a gyerekkel egy autó miatt, az az autó kap egy szép matricát a fentebbi törvényfelirattal az ablakára.
Amig vakarássza indulás elött addig talán rájön,miért kapta.
De persze ebben a hatóságnak kellene szigorubban eljárni,van ahol igy is tesznek,van ahol nem.
Minket itt külkerületben ez annyira nem érint, de persze találkoztam már a szituval én is.
Na mindegy is, én részemröl lezárom a témát, irtam eleget,ha sokat akkor elnézést
Fanni tegnap nem annyira volt ivós kedvében, de este ivott 2 dl vizet,reggel tejet, meg az elöbb egy krémtúrót,du.viszem megmutatni a dokinak, lassan már tényleg jó lenne ha enne valami olyat is amitöl lesz ereje,meg ami nem tejes.habár én egyenlöre még mindig nagyon örülök annak is, csak egyen-igyon.